Minäkin olen insuliiniresistenssistä parantunut lopettamalla erittäin runsaan alkoholin käytön 10 vuotta sitten. 2 ensimmäistä vuotta ei ollut tuloksia mutta 5 raittiin vuoden kohdalla jo selvästi. Tänä päivänä ei ongelmia eikä myöskään verenpaineessa. Alkoholi on salakavala jos liikaa käyttää.
Eikös Pohjois-karjalaprojekti ole todettu vertailututkimuksella paikkansapitämättömäksi ja sairastavuuden syyt olivat enimmäkseen muualla kuin ravinnossa
@@SeppoVarkoi-qt5kk kyllä samaan aikaan kaikkialla aleni työikäisten sepelvaltimokuolleisuus, ei johtunut siis valistuksesta Pohjois-Karjalassa. Tämän takia vertailu eri ajankohtaan ei toimi, sairauksien esiintyvyys muuttuu monesta syystä. Vertailuryhmissä samaan aikaan samassa paikassa esim Helsinki liikemiestutkimuksessa ei näkynyt mitään tyydyttyneen rasvan vaarallisuudesta.
Vauvojen soseetkin on "puhdasta" energiaa... sokeria! Minkä verran tuotteeseen on käytetty esim marjoja jos marjasoseesta kyse... Niinpä. Bisnes on varmuudella hyvä.
Minä kun olin pentu, meidän kaupassa oli lehmä. Isäukko ruokki 8 kakaraa 100% luomulla. Matopurkki haettiin sahan johtajan tunkiolta. Pikkusisko söi tukkimiehentäitä kun sillä oli joku puutos.
Berberiinistä voisi luetella 10 listan hyötyjä, mutta muistettava että sillä myrkyllisiä vaikutuksia laajasta raportoitu esim sitä käsittelevillä työntekijöillä. Sitoutuu DNA-RNA molekyyleihin jostain syystä ja pitemmän päälle vaikutus arvaamaton. On esim soluviljelmissä tietyissä olosuhteissa lisännyt syöpäsolujen syntyä (toisaalta kyllä myös vähentänyt). Vähän pitäisin viimeisenä oljenkortena lisäravinteissaa. Myrkky, joka pienenä annoksena näyttää useimmille olevan hyödyllinen ja turvallinenkin ainakin lyhyessä käytössä. Pitempää käyttöä ei ole tarkemmin tutkittu.
Minua kiinnostaisi kovasti saada tietää, onko omilla perinnöllisillä tekijöillä kuinka paljon merkitystä esim sydänkohtauksien suhteen. Itsellä nimittäin molemmat vanhemmat kuolleet sydänkohtauksiin 70 vuotiaina. Itse olen nyt 68 v ja ollut ketolla n 5 vuotta. Laitoinkin Arille mesen kautta viestiä tapauksestani.
Geenit vaikuttaa osansa, mutta ei niin paljon ettei olisi elintavoilla kumottavissa. Geenit siihen miten herkästi sairastutaan metabolisen terveyden suhteen. Jos metabolinen terveys pysyy kunnossa, verisuonet pysyvät terveenä. Osan geeneillä pitää tehdä enemmän töitä.
On vaikeaa. Tämä keto houkuttelée. Mutta sitten on brooke coldnerin raakakasvis- vihersmoothie ruokavalio, jonka sanotaan parantavan sutoimmuunitaudit. Omega 3 nimiin vannovat ja sanovat että öljyt tukkivat solukalvoja.
Raakakasvis oli monelle näihin perehtyneellekin joskus houkutteleva esim Dr Paul Saladino oli joskus sen kannattaja. Sen huonot puolet huomattiin, eikä ole enää kovin suosittu.
Huomasin, kun aloitin salitreenit, siis ihan kevyesti , monien vuosien jälkeen, että happi vaan loppuu. Sama on tapahtunut pyöräillessä. Koko kesän ei tulokset ole parantunut, koska ei se energia ole mennyt sinne soluihin. Pyöräilyn jlkeen olen palkinnut itseni karmaellillä ja maannut loppupäivän sohvalla. Sii olen entinen himourheilija, ja nuorena ei karamellit vaikuttanut. mutta nyt kohta 60v. on koko keho heittänyt häränpyllyä ja 10 kg ylipainoa, eikä millään laske. Olen ollut jopa ketollakin viime keväänä 2kk, mutta paino vaan junnasi ja junnasi paikallaan. Mut söin liikaa rasvaa omalle energiatarpeelleni. Lopetin ja palasin karkkipussien äärelle. Huhhuh! Jospa jaksais aloittaa taas, koska muuten ei kyl todella jumppaamisesta ole mitään hyötyä. Kiitos teille
Kyllä uudelleen aloitus kannattaa. Aika monille myös itselle tuli joku ei-onnistunut. Seuraavaan on aina oppinut jotakin uutta asioista ja oman kehon toiminnasta
Lisäksi keltin suolaa veden kanssa noin puoli lasia kerrallaan aterioiden välissä. Niin pysyy solujen kalium / natriumpumppu käynnissä. Poista tavallinen ruokasuola käytöstä se vaan häiritsee tuota pumppua.
Mistä johtuu kovempitehoisen kestävyysharjoituksen (30 min, intervalli 2 min työjakso/1,5 min palautusjakso, 75% - 85% maksimisykkeestä) tai voimaharjoittelun (hypertrofinen) jälkeen verensokeritaso nousee 1 - 2 mmol/L 20 - 40 min paikkeilla harjoituksesta insuliinihoitoisella diabeetikolla (1 tai 2 tyyppi)? Sama tapahtuu VHH:lla ja ketolla yhdistettynä harjoitteluun, vaikkei käyttäisi heraproteiinilisää. Proteiinit eläinperäisistä lähteistä, 1,3 g/tavoitepainokg. Pitääkö paikkaansa, että luurankolihaksista vain työskentelevä lihas luovuttaa glykogeenia eli sokeria verenkiertoon? Onko kaseiinilla ja heralla vaikutuseroa verensokeri- ja insuliinitasoihin? Kiitokset insuliiniresistenssi-livestä ja muista videoista!
@@juhavuorinen9078 Jos 30min ollaan vedetty täysilä, silloin jo glukageeni alkaa lihaksista loppumaan. Glukagoni hormoni alkaa nousemaan ja itseasiassa aminohapoista aletaan sokeria tekemään, alkuun terävämmin
D-vitamiinin kanssa olisi hyvä saada k2 vitamiinia, nimenomaan tuota kakkosvarianttia, koska ilman sitä tahtoo d-vitamiini kerryttää tukoksia ja lisätä niiden riskiä. Ei siis suuria määriä d-vitamiiniä ilman k2-vitamiinia, ne tarvitsee toisiaan, jotta kehossa kaikki toimii oikein
Kyllä myös nuorille. Ihminen tuhansia vuosia tottui isoon K2-vitamiinin saantiin ja yhtä-äkkiä jääkaapin ja pakastimien myötä saanti putosi voimakkaasti. Nyky-ympäristössä yksi hyödyllisin syödä purkista.
@arimiettinen76 No, jos ottaa nivelreumaan piikityshoidon jaksaakseen (heikosti palkatussa) työssään, myykö terveytensä halvalla. Kunto tietoinen ja nuori, 30v henkilö joka pystyy ja ymmärtää myös sali treenien päälle. Käyttänyt nyt pari vuotta piikityshoitoa, jonka uskovat olevan ainoa keino pystyä pitämään työpaikkansa. Minusta vaan näyttää että tilanne menee huonompaan suuntaan. Väitän että on jo insuliiniresistenssi, ja energisyyttä menetetty. Onko tilanteeseen muuta lääkettä kuin piikit tai lääkitys? Itse olin päiväkodissa 2vuotta ja söin pitkälti kouluruokaa. Kun jäin pois sieltä, olen ihan itsestään laihtunut niin paljon, että vaatteet ovat kunnolla suuria ja olen paljon virkeämpi. Olen aina kotona syönyt yksinkertaista kotiruokaa ja oman kasvimaan ja luonnon yrttejä. Tämä yhteiskunta tosiaan haluaa meidät riippuvaiseksi lääke ja elintarvike ym ketjuistaan ja sillä on siihen julmat keinot.
Kananmunassa rautaa suht vähän jotakin 1-1.5 mg/100 g kohti. Pääsääntöisesti ylisaanti tulee enemmän hemirautaa sisältävästä punaisesta lihasta. Imeytyminen pitäisi loppua kun ferritiini nousee, mutta osalla tämä säännöstely ei toimi.
@@arimiettinen76 Auttaisiko verenluovutuksessa käyminen ferritiininlaskuun? Sanoit jossain luennossa muistaakseni, että ferritiini pitäisi saada ensin alas, ennenkuin voi vaikuttaa insuliiniresistensiin...
Haluan kommentoida tuohon rasitussokerin mittaamiseen valtimonäytteestä. Minulla myös sokeriliemen juomisen jälkeen mittauksessa sokeri laski noin neljään. Siis ennen insuliiniresistenssin selättämistä. Samoin aamuisin aamupalan jälkeen minulla laski verensokeri sormenpäästä mitattuna.
Siis tarkemmin laskimosta (valtimosta näytteen ottoon vaatisi lääkärin). Aivan oikein kyllä voi laskea 4 tietämille. Tarkoittaa, että haima heittää insuliinia kunnon pompsin kerralla ja säätelyssä on jo vähän ongelmaa siinä vaiheessa. Sitä matalaa sitten seuraa aina korkea, koska matalalla alkaa kortisolia eritty lisää. Kertoo verensokeri vaihtelee voimakkaasti. Mutta 2 alkavat ilman insuliinia ensijaisesti mittautetaan uusiksi.
Minulla on aina mitattaessa ollut korkea paastoverensokeri mutta ei ole näitä väsymys- oireita ollut ylipainoisenakaan toki vielä voisi 10 kiloa pudottaa mutta nyt on jo paineet kohdillaan
Tuli mieleen metsämanin youtupettaja rasvamaksa kun puhuit prosessoiduista rasvoista Hän on prosessoinut rypsiöljyä popparikattilassa varmaan siinä on melkoinen prosessi rasvapaukku maksaan kertynyt kun maksa-arvo ollut 120
Paljon fiksua juttua ja vähän tuttuakin.. Tosiaan itsekin kantapään kautta oppinut, että ne aineet myös ketossa merkkaa enemmän, kuin makrot. Vielä jos malttaa pätkäpaastota edes välillä, on hyvin vaikeaa lihota :D
Aiheuttaako tuo keto ruokavalio munuaisten sairauksia. Pelkää proteiini pitoinen ruoka on vahingoksi munuaisille, maksalle, sekä haimalle. Ainakin asiantuntijoiden mielestä näin on.
Tai näin ajateltiin, oli hyvin loogista. Misään tutkimuksissa, eikä käytännössä ole kuitenkaan munuaisvauriota nähty. Päinvastoin munuaisarvot ja verenpaineetkin laskevat ketolla. Mutta kyllä se tiukassa on se oppi myös itselläkin. Hiukan hirvittäisi munuaisvajaatoiminta potilas ottaa valmennukseen.
Minäkin olen insuliiniresistenssistä parantunut lopettamalla erittäin runsaan alkoholin käytön 10 vuotta sitten. 2 ensimmäistä vuotta ei ollut tuloksia mutta 5 raittiin vuoden kohdalla jo selvästi. Tänä päivänä ei ongelmia eikä myöskään verenpaineessa. Alkoholi on salakavala jos liikaa käyttää.
Pekka Puskahan tätä hulluutta loi ainakin Itä-Suomessa.
Kiitos Ari ja Sari
Kiitos SariAri 🙏 hyvä setti 😎
Kiitos hyvästä tietopaketista💪
Karjalaprojekti toimi harvoille aikoinaan🙂
Iso kiitos teille💚💜
Eikös Pohjois-karjalaprojekti ole todettu vertailututkimuksella paikkansapitämättömäksi ja sairastavuuden syyt olivat enimmäkseen muualla kuin ravinnossa
@@SeppoVarkoi-qt5kk kyllä samaan aikaan kaikkialla aleni työikäisten sepelvaltimokuolleisuus, ei johtunut siis valistuksesta Pohjois-Karjalassa. Tämän takia vertailu eri ajankohtaan ei toimi, sairauksien esiintyvyys muuttuu monesta syystä. Vertailuryhmissä samaan aikaan samassa paikassa esim Helsinki liikemiestutkimuksessa ei näkynyt mitään tyydyttyneen rasvan vaarallisuudesta.
Vauvojen soseetkin on "puhdasta" energiaa... sokeria! Minkä verran tuotteeseen on käytetty esim marjoja jos marjasoseesta kyse... Niinpä. Bisnes on varmuudella hyvä.
Minä kun olin pentu, meidän kaupassa oli lehmä.
Isäukko ruokki 8 kakaraa 100% luomulla.
Matopurkki haettiin sahan johtajan tunkiolta.
Pikkusisko söi tukkimiehentäitä kun sillä oli joku puutos.
Kiitos hyvää asiaa.Ari ja Sari
Kiitos molemmille! Jäi vaivaamaan maininta berberiinistä. Mistä on kysymys ettei sovi kaikille?
Berberiinistä voisi luetella 10 listan hyötyjä, mutta muistettava että sillä myrkyllisiä vaikutuksia laajasta raportoitu esim sitä käsittelevillä työntekijöillä. Sitoutuu DNA-RNA molekyyleihin jostain syystä ja pitemmän päälle vaikutus arvaamaton. On esim soluviljelmissä tietyissä olosuhteissa lisännyt syöpäsolujen syntyä (toisaalta kyllä myös vähentänyt). Vähän pitäisin viimeisenä oljenkortena lisäravinteissaa. Myrkky, joka pienenä annoksena näyttää useimmille olevan hyödyllinen ja turvallinenkin ainakin lyhyessä käytössä. Pitempää käyttöä ei ole tarkemmin tutkittu.
Minua kiinnostaisi kovasti saada tietää, onko omilla perinnöllisillä tekijöillä kuinka paljon merkitystä esim sydänkohtauksien suhteen. Itsellä nimittäin molemmat vanhemmat kuolleet sydänkohtauksiin 70 vuotiaina. Itse olen nyt 68 v ja ollut ketolla n 5 vuotta. Laitoinkin Arille mesen kautta viestiä tapauksestani.
Geenit vaikuttaa osansa, mutta ei niin paljon ettei olisi elintavoilla kumottavissa. Geenit siihen miten herkästi sairastutaan metabolisen terveyden suhteen. Jos metabolinen terveys pysyy kunnossa, verisuonet pysyvät terveenä. Osan geeneillä pitää tehdä enemmän töitä.
On vaikeaa. Tämä keto houkuttelée. Mutta sitten on brooke coldnerin raakakasvis- vihersmoothie ruokavalio, jonka sanotaan parantavan sutoimmuunitaudit. Omega 3 nimiin vannovat ja sanovat että öljyt tukkivat solukalvoja.
Raakakasvis oli monelle näihin perehtyneellekin joskus houkutteleva esim Dr Paul Saladino oli joskus sen kannattaja. Sen huonot puolet huomattiin, eikä ole enää kovin suosittu.
Huomasin, kun aloitin salitreenit, siis ihan kevyesti , monien vuosien jälkeen, että happi vaan loppuu. Sama on tapahtunut pyöräillessä. Koko kesän ei tulokset ole parantunut, koska ei se energia ole mennyt sinne soluihin. Pyöräilyn jlkeen olen palkinnut itseni karmaellillä ja maannut loppupäivän sohvalla. Sii olen entinen himourheilija, ja nuorena ei karamellit vaikuttanut. mutta nyt kohta 60v. on koko keho heittänyt häränpyllyä ja 10 kg ylipainoa, eikä millään laske. Olen ollut jopa ketollakin viime keväänä 2kk, mutta paino vaan junnasi ja junnasi paikallaan. Mut söin liikaa rasvaa omalle energiatarpeelleni. Lopetin ja palasin karkkipussien äärelle. Huhhuh! Jospa jaksais aloittaa taas, koska muuten ei kyl todella jumppaamisesta ole mitään hyötyä. Kiitos teille
Kyllä uudelleen aloitus kannattaa. Aika monille myös itselle tuli joku ei-onnistunut. Seuraavaan on aina oppinut jotakin uutta asioista ja oman kehon toiminnasta
@@arimiettinen76Kiitos vastauksesta ❤
Hei, suosittelen lukemaan Glukoosikumous-kirjan😊
Lisäksi keltin suolaa veden kanssa noin puoli lasia kerrallaan aterioiden välissä. Niin pysyy solujen kalium / natriumpumppu käynnissä. Poista tavallinen ruokasuola käytöstä se vaan häiritsee tuota pumppua.
@@jarmokentta8781Kiitos , olen poistanut normi suolan jo vuosia sitten ja juon Valmariiniä päivittäin
Mistä johtuu kovempitehoisen kestävyysharjoituksen (30 min, intervalli 2 min työjakso/1,5 min palautusjakso, 75% - 85% maksimisykkeestä) tai voimaharjoittelun (hypertrofinen) jälkeen verensokeritaso nousee 1 - 2 mmol/L 20 - 40 min paikkeilla harjoituksesta insuliinihoitoisella diabeetikolla (1 tai 2 tyyppi)? Sama tapahtuu VHH:lla ja ketolla yhdistettynä harjoitteluun, vaikkei käyttäisi heraproteiinilisää. Proteiinit eläinperäisistä lähteistä, 1,3 g/tavoitepainokg.
Pitääkö paikkaansa, että luurankolihaksista vain työskentelevä lihas luovuttaa glykogeenia eli sokeria verenkiertoon?
Onko kaseiinilla ja heralla vaikutuseroa verensokeri- ja insuliinitasoihin?
Kiitokset insuliiniresistenssi-livestä ja muista videoista!
@@juhavuorinen9078 Jos 30min ollaan vedetty täysilä, silloin jo glukageeni alkaa lihaksista loppumaan. Glukagoni hormoni alkaa nousemaan ja itseasiassa aminohapoista aletaan sokeria tekemään, alkuun terävämmin
Kiitoksia lähetyksestä molemmille.
Iverrmektiini tehoaa Covid -19,:n monenkin artikkelin mikaan mutta jostain syystä se hylättiin covid - hoidossa ?
Huonontasi uusien keksintöjen myyntiä, ei ole taloudellisesti tuota kannattavaa myydä
Onko niin että kaikenikäisten olisi hyvä syödä tuplamäärä k-vit d-vitamiinin lisäksi??(Kyseessä 22 ja 15-vuotiaat nuoret)
D-vitamiinin kanssa olisi hyvä saada k2 vitamiinia, nimenomaan tuota kakkosvarianttia, koska ilman sitä tahtoo d-vitamiini kerryttää tukoksia ja lisätä niiden riskiä. Ei siis suuria määriä d-vitamiiniä ilman k2-vitamiinia, ne tarvitsee toisiaan, jotta kehossa kaikki toimii oikein
Kyllä myös nuorille. Ihminen tuhansia vuosia tottui isoon K2-vitamiinin saantiin ja yhtä-äkkiä jääkaapin ja pakastimien myötä saanti putosi voimakkaasti. Nyky-ympäristössä yksi hyödyllisin syödä purkista.
Onko itse kasvatettu stevia myös paha? Sehän on kasvi?
Voiko insuliiniresistenssi vaikuttaa nivelreumaan ?
@@pirjoknuutinen8360 Kyllä nostaa tulehdusta ja lisää oireita.
@arimiettinen76 No, jos ottaa nivelreumaan piikityshoidon jaksaakseen (heikosti palkatussa) työssään, myykö terveytensä halvalla. Kunto tietoinen ja nuori, 30v henkilö joka pystyy ja ymmärtää myös sali treenien päälle. Käyttänyt nyt pari vuotta piikityshoitoa, jonka uskovat olevan ainoa keino pystyä pitämään työpaikkansa. Minusta vaan näyttää että tilanne menee huonompaan suuntaan. Väitän että on jo insuliiniresistenssi, ja energisyyttä menetetty. Onko tilanteeseen muuta lääkettä kuin piikit tai lääkitys? Itse olin päiväkodissa 2vuotta ja söin pitkälti kouluruokaa. Kun jäin pois sieltä, olen ihan itsestään laihtunut niin paljon, että vaatteet ovat kunnolla suuria ja olen paljon virkeämpi. Olen aina kotona syönyt yksinkertaista kotiruokaa ja oman kasvimaan ja luonnon yrttejä. Tämä yhteiskunta tosiaan haluaa meidät riippuvaiseksi lääke ja elintarvike ym ketjuistaan ja sillä on siihen julmat keinot.
Kun ferritiini koholla, niin mitä mitäpä esim. aamupalaksi? Kananmunassa paljon rautaa🤔
Kananmunassa rautaa suht vähän jotakin 1-1.5 mg/100 g kohti. Pääsääntöisesti ylisaanti tulee enemmän hemirautaa sisältävästä punaisesta lihasta. Imeytyminen pitäisi loppua kun ferritiini nousee, mutta osalla tämä säännöstely ei toimi.
@@arimiettinen76 Mitäpä neuvoksi?
Voiko laihduttaminen laskea ferritiiniä?
Punaista lihaa en paljoa syö.
@@arimiettinen76 Auttaisiko verenluovutuksessa käyminen ferritiininlaskuun?
Sanoit jossain luennossa muistaakseni, että ferritiini pitäisi saada ensin alas, ennenkuin voi vaikuttaa insuliiniresistensiin...
Haluan kommentoida tuohon rasitussokerin mittaamiseen valtimonäytteestä. Minulla myös sokeriliemen juomisen jälkeen mittauksessa sokeri laski noin neljään. Siis ennen insuliiniresistenssin selättämistä.
Samoin aamuisin aamupalan jälkeen minulla laski verensokeri sormenpäästä mitattuna.
Siis tarkemmin laskimosta (valtimosta näytteen ottoon vaatisi lääkärin). Aivan oikein kyllä voi laskea 4 tietämille. Tarkoittaa, että haima heittää insuliinia kunnon pompsin kerralla ja säätelyssä on jo vähän ongelmaa siinä vaiheessa. Sitä matalaa sitten seuraa aina korkea, koska matalalla alkaa kortisolia eritty lisää. Kertoo verensokeri vaihtelee voimakkaasti. Mutta 2 alkavat ilman insuliinia ensijaisesti mittautetaan uusiksi.
Sori, laskimonäyte tietenkin. Nyt kuitenkin näyttää kotona mitattaessa siltä että on tasaisempi ja normi aamuisin noin kuusi.
Vaikea täällä on terveenä pysyä jos ruuan kasvatusvaiheesta eteenpäin kaikki epämääräistä 🙄
Minulla on aina mitattaessa ollut korkea paastoverensokeri mutta ei ole näitä väsymys- oireita ollut ylipainoisenakaan toki vielä voisi 10 kiloa pudottaa mutta nyt on jo paineet kohdillaan
Tuli mieleen metsämanin youtupettaja rasvamaksa kun puhuit prosessoiduista rasvoista Hän on prosessoinut rypsiöljyä popparikattilassa varmaan siinä on melkoinen prosessi rasvapaukku maksaan kertynyt kun maksa-arvo ollut 120
Paljon fiksua juttua ja vähän tuttuakin.. Tosiaan itsekin kantapään kautta oppinut, että ne aineet myös ketossa merkkaa enemmän, kuin makrot. Vielä jos malttaa pätkäpaastota edes välillä, on hyvin vaikeaa lihota :D
👍🏼
Kiinnostavaa.
Moi. Kaksi aivan ensiluokkaista tuotetta, Extra Virgin Olive Oil ja merisuola!
Kiitos
Aiheuttaako tuo keto ruokavalio munuaisten sairauksia. Pelkää proteiini pitoinen ruoka on vahingoksi munuaisille, maksalle, sekä haimalle. Ainakin asiantuntijoiden mielestä näin on.
Tai näin ajateltiin, oli hyvin loogista. Misään tutkimuksissa, eikä käytännössä ole kuitenkaan munuaisvauriota nähty. Päinvastoin munuaisarvot ja verenpaineetkin laskevat ketolla. Mutta kyllä se tiukassa on se oppi myös itselläkin. Hiukan hirvittäisi munuaisvajaatoiminta potilas ottaa valmennukseen.
Mitä pitää tehdä kertokaa.insuliiniresistenssissä