Huippu jakso! Rakastan podcastejä, joiden vieraaksi tulee oikeasti top tier fiksuja, älykkäitä ihmisiä. Kysyy haastattelijalta sopivaa stimulointia, jotta vieraat äityvät kunnolla porisemaan. Hieno vieras!
Kiitos palautteesta! Mikolla on kyl todella hyviä ajatuksia moneen aiheeseen liittyen! 🙏Onko mielessä joitain henkilöitä, kenet haluaisit vieraaksi tuleviin jaksoihin?
@@PodcastIlmio Kysyin ehdotusta asiaankuuluvasti tekoalylta ja tässä hänen vastauksensa: "Tuukka Kuru voisi olla sopiva vieras Ilmiöpodcastiin, sillä hänellä on ainutlaatuinen kyky herättää keskustelua aiheista, jotka jakavat mielipiteitä ja syventävät ymmärrystä yhteiskunnallisista ilmiöistä. Hänen taustansa poliittisessa aktivismissa ja keskittyminen kansallisiin ja kulttuurisiin kysymyksiin tuovat pöytään näkökulmia, joita harvemmin käsitellään valtamediassa. Kurun vahvuus on hänen suorapuheisuutensa ja taitonsa esittää kompleksisia asioita selkeästi ja provosoivasti, mikä tekee keskusteluista eläväisiä ja ajatuksia herättäviä. Lisäksi hänen kiinnostuksensa ympäristö- ja luonnonsuojeluun yhdistettynä kansallismieliseen ajatteluun voisi tarjota podcastin kuulijoille täysin uudenlaisen tavan tarkastella näitä teemoja. Tällainen vieras ei vain rikastuttaisi ohjelman sisältöä, vaan toisi siihen syvyyttä ja monipuolisuutta."
Mikko Hyppöstä on kyllä helppo kuunnella. Varsin loogiselta kuullostavia vastauksia tuli kaikkiin kysymyksiin. Huomaa että on kova koodari. Kiitos tästä!
Kiitos, oli yks parhaimmista podcasteistä mitä oon koskaan kattonu❤❤ Oli myös hyvä Mikon neuvo, et lopeta ajelehtiminen jne. Kiitos heräsi paljon ajatuksia.
Lisää haluaisin kuulla tekoälystä, mm mitä kaikkea niillä voi ja kannattaa tehdä. Pyydä vaikka joku cryptoalan asiantuntija puhumaan AI agenttien käytöstä sijoittamisessa. Tämä aihe olisi varmasti monia kiinnostava.@@PodcastIlmio
@@PodcastIlmiokirjoitin kyllä vastauksen, mutta en näe sitä.... Mutta niin tekoäly eli AI Agenttien käytöstä crypto sijoittamisesta haluaisin kuulla keskustelua asiantuntijan kanssa. Se varmasti kiinnostaisi monia.
Samaa mieltä, jaksais kuunnella vaikka kuinka pitkään. Olisi voinut useamman tunnin vetää putkeen, monta aihetta jäi käsittelemättä. Ehkä part 2 jossain kohtaa 😎
Mikolla on aina niin positiivinen virta ja hyvä energia. Itse olen melankolinen draamaqueeni niin toi Mikon, ei draamaattinen, ei pathoksellinen approachi on kivaa vastalääkeettä omiin syviin vesiin. Ja todella hyvä haastattelija.
Mielenkiintoisia näkemyksiä ja tavalliselle tallaajalle ymmärrettävällä tavalla esitettynä vieläpä. Tuossa käytiin läpi paljon asioita ja yhtenä oli laskentateho, jota on nykyisin käytettävissä mielinmäärin tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin asioihin. Hänellä on näkemystä aiheeseen, kun on aloittanut ohjelmoiden assemblerilla uransa laskentatehoja säästellen. Nyt hän katselee metrossa, kun joku jonne pelaa kännykkäpeliä tai selaa TikTokkia laitteella, joka olisi hänen uransa alkuaikoina ollut tehonsa puolesta 'supertietokone'. :D
@@juhapeltonen1127 Peter ois mielenkiintoinen! Yksi Silo AI:n perustajista, Tero Ojanperä olikin vieraana muutama viikko sitten. Tsekkasitko sen jakson?
Hyvä jakso, huippu vieras! Kuuntelin lomalla myös Mikon äänikirjan, Internet. Niin hyvä ja selkeä, täynnä esimerkkejä kyber rikollisuudesta ja vaikka mitä. Suosittelen.
Tällä hetkellä kielimalliavusteisessa ohjelmoimisessa ongelmana on versiot. Esimerkiksi gpt-4o kielimalli sekoilee kokoajan versioiden kanssa ja tekee koodaamisesta hankalaa. Siis kun teet johonkin tiettyyn alustaversioon softaa, niin kielimalli tarjoilee ratkaisuja vääriin versioihin liittyen jolloin ratkaisut ovat toimimattomia. Etenkin avoimen lähdekoodin alustojen kanssa tämä on aika iso ongelma, kun niissä tehdään aika paljon myös tarpeetonta jatkuvaa parantamista ja joka versioissa opetellaan uudestaan uutta toteutustapaa.
Koska taide on usein syntynyt tekijänsä jostain tavoitteesta ja tunteesta, vaikka sen teko on voinut olla optimoitua (eli mikä taide myy). Tekoäly ei tunteile synnyttäessään ihmiselle tunnetta tuottavaa sisältöä. Virtuoositeetti vaikeuksista yli pääsemällä ei kuulu robotin maailmaan.
Enpä muista koska olisin katsonut yhtä mielenkiintoista ja sujuvasti etenevää podcastia. Sen verran yleissivistävää ja asiantuntevaa tulevaisuuden hahmottelua, että tämän pitäisi tulla TV:stä! YLE voisi ostaa tämän 50.000€:lla jonkun Kaarinan selfiehöpöttelyn sijaan.
Yksi maailman suurimmista ryöstöistä rahalliselta arvoltaan oli Irakin keskuspankin ryöstö vuonna 2003. Saddam Husseinin hallinnon aikana hänen poikansa Qusay Hussein vei arviolta noin miljardi dollaria käteistä pankista. Tämä tapahtuma on usein mainittu yhtenä historian suurimmista ryöstöistä.
@mikkovirtanen9866 En tunne tarinaa, mutta on tapahtumia, joiden sarjassa, niiden sisältämä, jokin teko, on jättänyt jäljen. Jos sitten jokin jälki on todennettavissa, se toisi todellisia viitteitä, jotka johtavat "sylttytehtaalle" (epäsuorasti tai oikeudessa puutteellisin todistein). Loput jäljet on pyritty peittämään. Huomattavaa historiankirjoituksesta on, ettei jokainen tarina historiassa, kuten se kirjattiin, ole kaikilta osin tositarina. Irakin kansa varmasti kärsi tapahtuman seurauksista ja siitä olikin todennettavissa "selkein, tunnistettu" jälkiseuraus. Jäljelle jää hypoteesi: nk."Big-Heist", jossa tarinan mukaisesti kys. rahamäärä todellisuudessa "puhallettiin" (sekä se, siivottiinko sen päätekijöiden jäljet "täysin jäljettömiin"?)
Voisit kysyä Petteri Järvisen, Mikko Hyppösen ja Peter Sarlinin keskustelemaan yhdessä tekoälyn tulevaisuudesta ja mitä uutta siinä tulee mahdollisesti tapahtumaan. Mitä olisi hyvä alkaa tekemään Suomessa. Peter Sarlinin haastattelu olisi myös itsessään mielenkiintoinen.
Otetaan se suuria lupaavana teknologiana jota ei tarvitse myydä vaan jakaa koska kaikki sen haluavat. Kaikki halukkaat sen saavat ja alkavat hyödyntää sitä ties mihin, hyvään tai pahaan. Paljon tapahtuu ja hallitsija haluaa sen kontrolliinsa ja rajaa sen mihin ja miten sitä käytetään. Sitä tietenkin aletaan käyttää vastentahtoisten vaijentamiseen, jahtiin ja vankiloiden ylläpitoon. Ehkä vankilat ovat historiaa kun kaiken voi hoitaa kaikkialla, ilman ihmisen puuttumista.
@JoosefSoosef Miksi vankila? Ihmistä voi seurata jakuvasti ja sallia vain perustarpeiden saanti, joiden rajoittamisella rangaistaan. Tietysti työvelvollisuudella. Riehujat pehmeään koppiin jäähylle.
Haitallisen Tor-serverin voi paikantaa, jos se on pitkään päällä. Viranomainen voi tehdä sekunnin datakatkoja jokaiseen kuntaan peräkkäin ja näemme milloin haittakoneen ping venyy
Haloo!!!!! ’Ihmisrobotteja’ on ollut jo ajat sitten. Ja on edelleen. Esimerkiksi kirjoja kerätään laput korvilla ja ihminen menee hyllyiltä toiselle! Olen ollut kahdessa työpaikassa, jossa kuulokkeista tulee käsky ihmiselle. ja niitä brikkoja, lamppuja ja kirjoja on kerätty. Voit kuvitella, että sitä mitä hoit automaatille, Valmis, toista, joka päivä töissä tuntikausia. Ja tuntui, että ne kuulokkeet kasvoi päähän kiinni. Aivoissa oli nämä sanat. Näit unta ja saatoit sanoa tahattomasti Valmis! Ja trukkeja on vielä paljon Suomessa yrityksissä. Täällä on niin pieniä firmoja, että automatisointi ei kannata eikä edes voida määrättyjä töitä automatisoida. Esim kirjatukku ja kasvitukku.
Onko tekoäly oikeasti älykäs tai luova ? Tekoäly kuitenkin perustuu ihmisten luoman informaation varaan. Kaiķi tieto netissä on ihmisten sinne tallettamaa, sitä yhdistämällä ja muokkaamalla kai se tekoäly toimii. Jos tekoälyltä poistetaan käytöstä kaikki ihmisen kehittämä tieto, niin aika hiljaista chat gpt on
Jos ihminen tekee hyvän runon, ihminen on luova. Jos tekoäly tekee vielä paremman runon, eikö tekoäly ole silloin luova? Mitä on luovuus? Mitä on luovuus
@@PodcastIlmio Mielestäni kone ei voi olla luova, prosessi on kuitenkin mekaaninen tuotos. Luovuus vaatii tietoisuuden. Sinä, minä, meillä ihmisillä on tietoisuus itsestämme, toisistamme, ympäristöstä. Ihminen kykenee ajattelemaan itsenäisesti. Voisi ajatella että tekoäly on (anteeksi kömpelö vertaus) kuin syvästi autistinen henkilö, omalla tavallaan nero, mutta irrallaan tästä maailmasta.
Mä oon siis 24v ja oon ihan ihmeissäni näistä tekoäly jutuista Ajatus siitä etteo koodauksen, kuvakäsittelyn tms opettelu enää kannattaisi, on tosi masentava Ihailen niitä tyyppejå joilla oikeasti on taitoja, itte vaan pelkkä wannabe nörtti. Noh hyvåå vastapainoa kaikelle uudelle ja ihmeelliselle on mun beige box retrotietsikka.
Nyt on paras aika oppia uutta. Tiedon saaminen on demokratisoitunut, ja kaikilla on pääsy maailman parhaisiin työkaluihin. Eikun opettelemaan tekoälyn hyödyntämistä koodauksessa, kuvankäsittelyssä tai missä tahansa muussa. 🙏
Sana tekoäly on aivan väärä, tietokoneet eivät osaa ajatella , kaikki se on ihmisten ajttelemaa ja tekemää dataa. Ongelma on juuri siinä , kun se data voi olla totta tai tarua ja kone ei osaa erottaa sitä, kun se on monelle ihmisellekin vaikeaa nykyään.
17:13 Tekoäly on työkalu. Ihan kuin kysyisi, että pitääkö timpurin liksa maksaa Stanleylle, kun käyttää sen tekemää vasaraa? Ja muusikoiden yms taiteilijoiden on ihan turha ulista, että "mutta kun se käyttää meidän työtä uuden generointiin". Joo, ja täysin samaa tekevät kaikki muusikot ja muut taiteilijat!
Photoshop muutti koulussa pimiöt pois joissa oli kiva tehdä kuvia valottamalla ja eri kemialla sai hienoja sävyjä. Sitten tuli tietokoneet ja digikamerat eikä kukaan enää halunnut tehdä mitään pimiössä. Jos ei tajunnut englantia niin jäi auttamatta jälkeen ja sai huonot numerot vaikka oli luova ennen ja teki hyviä kuvia pimiössä. Niin kyllä se on väärin että ihminen joka ei osaa tietokone kieltä niin tippuu pois.
@@orkideat Hyviä pointteja. Minusta lähes 20-vuotta musiikkia säveltäneenä, tuntuu erittäin törkeältä että joku voi vaikka soittaa minun kappaleitani tekoälylle, joka tekee sitten niistä omia versioitaan. Tekoäly vaikuttaa hieman "parasiitilta" joka imee muiden tekemän luovan työn ja käyttää sitä hyväkseen miten lystää, loppujen lopuksi eihän se osaa muuta kuin kopioida ja laskea. Lopultahan tämä johtaa siihen ettei enään orgaanisia taiteilijoita tarvita ollenkaan ja koneet tuottavat taiteen kaikilla osa-alueilla.
@@MatkustajaSama kuten länsimaiset keksinnöt on kopioitu Kiinassa halpatyövoimalla tehtäviksi. Lännellä ei ole enää kilpailukykyä työvoimakustannuksissa. Tämä on tapahtunut aikaa jo ennen koneälyä ja nyt se tapahtuu vasta taiteen osalta koko maailmassa.
Se pohjoiskorealaisten kryptovaluuttavarkaus oli kyllä vähän isompi, mitä Mikko sanoi. Se oli arvoltaan 1.7 miljardia Dollaria, eikä 625 miljoonaa Dollaria.
Videon yhteenveto tulee luultavasti pelkästään puheesta, speech2text jossa whisper toimii hyvin omallakin koneella. ffmpeg erottaa ääniraidan ja whisper muuttaa tekstiksi ja joku llm tekee siitä yhteenvedon.
Minkä ihmeen vastuun mikko ottaa? Maksaako jos homma ei toimi, ottaako lopputilin ja muuttaa autiolle saarelle.. mikko ei ota mistään mitään vastuuta ikinä. Ehkä menee kahville ja sanoo joo. Miks pankeilta huijataan miljoonia, eikä mikko ota vastuuta. Kaiva kuvetta
Huippu jakso! Rakastan podcastejä, joiden vieraaksi tulee oikeasti top tier fiksuja, älykkäitä ihmisiä. Kysyy haastattelijalta sopivaa stimulointia, jotta vieraat äityvät kunnolla porisemaan. Hieno vieras!
Kiitos palautteesta! Mikolla on kyl todella hyviä ajatuksia moneen aiheeseen liittyen! 🙏Onko mielessä joitain henkilöitä, kenet haluaisit vieraaksi tuleviin jaksoihin?
@@Kipperboy100 olen samaa mieltä.
@@PodcastIlmio Kysyin ehdotusta asiaankuuluvasti tekoalylta ja tässä hänen vastauksensa:
"Tuukka Kuru voisi olla sopiva vieras Ilmiöpodcastiin, sillä hänellä on ainutlaatuinen kyky herättää keskustelua aiheista, jotka jakavat mielipiteitä ja syventävät ymmärrystä yhteiskunnallisista ilmiöistä. Hänen taustansa poliittisessa aktivismissa ja keskittyminen kansallisiin ja kulttuurisiin kysymyksiin tuovat pöytään näkökulmia, joita harvemmin käsitellään valtamediassa.
Kurun vahvuus on hänen suorapuheisuutensa ja taitonsa esittää kompleksisia asioita selkeästi ja provosoivasti, mikä tekee keskusteluista eläväisiä ja ajatuksia herättäviä. Lisäksi hänen kiinnostuksensa ympäristö- ja luonnonsuojeluun yhdistettynä kansallismieliseen ajatteluun voisi tarjota podcastin kuulijoille täysin uudenlaisen tavan tarkastella näitä teemoja. Tällainen vieras ei vain rikastuttaisi ohjelman sisältöä, vaan toisi siihen syvyyttä ja monipuolisuutta."
Mikko Hyppöstä on kyllä helppo kuunnella. Varsin loogiselta kuullostavia vastauksia tuli kaikkiin kysymyksiin. Huomaa että on kova koodari. Kiitos tästä!
Kiitos, oli yks parhaimmista podcasteistä mitä oon koskaan kattonu❤❤ Oli myös hyvä Mikon neuvo, et lopeta ajelehtiminen jne. Kiitos heräsi paljon ajatuksia.
Vau, paljon kiitoksia palautteesta. :) Tuleeko siellä mieleen teemoja joita haluaisit käsiteltävän tulevissa jaksoissa? Tai ketä haluaisit vieraaksi?
Lisää haluaisin kuulla tekoälystä, mm mitä kaikkea niillä voi ja kannattaa tehdä. Pyydä vaikka joku cryptoalan asiantuntija puhumaan AI agenttien käytöstä sijoittamisessa. Tämä aihe olisi varmasti monia kiinnostava.@@PodcastIlmio
@@PodcastIlmiokirjoitin kyllä vastauksen, mutta en näe sitä.... Mutta niin tekoäly eli AI Agenttien käytöstä crypto sijoittamisesta haluaisin kuulla keskustelua asiantuntijan kanssa. Se varmasti kiinnostaisi monia.
@@SleeplesSssss187 Mielenkiintoinen aihe. Tiedätkö yhtään henkilöitä Suomesta, joilla asiantuntemusta aiheesta? :)
@@PodcastIlmio En valitettavasti tiedä, aihe on itsellekin aika uusi.
Loistava haastis. Mikkoa jaksais kyllä kuunnella paljon pidempäänkin!
Samaa mieltä, jaksais kuunnella vaikka kuinka pitkään. Olisi voinut useamman tunnin vetää putkeen, monta aihetta jäi käsittelemättä. Ehkä part 2 jossain kohtaa 😎
@@PodcastIlmio joo todellakin part 2 joskus vielä.
Mikolla on aina niin positiivinen virta ja hyvä energia. Itse olen melankolinen draamaqueeni niin toi Mikon, ei draamaattinen, ei pathoksellinen approachi on kivaa vastalääkeettä omiin syviin vesiin. Ja todella hyvä haastattelija.
Mikon energia on kyllä loistava. Kiitos palautteesta. 🙏
Mielenkiintoisia näkemyksiä ja tavalliselle tallaajalle ymmärrettävällä tavalla esitettynä vieläpä. Tuossa käytiin läpi paljon asioita ja yhtenä oli laskentateho, jota on nykyisin käytettävissä mielinmäärin tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin asioihin. Hänellä on näkemystä aiheeseen, kun on aloittanut ohjelmoiden assemblerilla uransa laskentatehoja säästellen. Nyt hän katselee metrossa, kun joku jonne pelaa kännykkäpeliä tai selaa TikTokkia laitteella, joka olisi hänen uransa alkuaikoina ollut tehonsa puolesta 'supertietokone'. :D
Mikkoa on aina mukava kuunnella. Viisautta pitkällä perspektiivillä ja näytöllä.
Todella mukava.🙏
Erittäin mielenkiintoinen,ja opettavainen keskustelu!Tämä pitäisi kaikkien kuunnella?
Näitä lisää,
Kiitos!
Kiitoksia palautteesta. Tuleeko mieleen henkilöitä, ketä haluaisit tuleviin jaksoihin vieraaksi? 🙌
No, Siilo AI:n Sarlin..
@@juhapeltonen1127 Peter ois mielenkiintoinen! Yksi Silo AI:n perustajista, Tero Ojanperä olikin vieraana muutama viikko sitten. Tsekkasitko sen jakson?
Hyvää settiä
Tänks 💪
Hyvä jakso, huippu vieras! Kuuntelin lomalla myös Mikon äänikirjan, Internet. Niin hyvä ja selkeä, täynnä esimerkkejä kyber rikollisuudesta ja vaikka mitä. Suosittelen.
Kiva et tykkäsit! 🙏
Ihan hyvää keskustelua. Hyvin ajankohtainen lähetys.
Todella hyvä jakso!
Kiitos🙌
Nyt oli hyvä jakso, Mikon vois pyytää vieraaksi useammankin kerran.
Kiitos 🙏 Pitää tehdä part 2 jossain vaiheessa. Mikon kanssa riittää hyvin juttua :)
Aika mieltä laajentava jakso
Uusi podcast minulle. Mielenkiintoiselta vaikuttaa. 😊
Kiva et tykkäsit. :)
Tällä hetkellä kielimalliavusteisessa ohjelmoimisessa ongelmana on versiot. Esimerkiksi gpt-4o kielimalli sekoilee kokoajan versioiden kanssa ja tekee koodaamisesta hankalaa. Siis kun teet johonkin tiettyyn alustaversioon softaa, niin kielimalli tarjoilee ratkaisuja vääriin versioihin liittyen jolloin ratkaisut ovat toimimattomia. Etenkin avoimen lähdekoodin alustojen kanssa tämä on aika iso ongelma, kun niissä tehdään aika paljon myös tarpeetonta jatkuvaa parantamista ja joka versioissa opetellaan uudestaan uutta toteutustapaa.
Todella mielenkiintoinen haastattelu.
Kiva kun tykkäsit 🙌
Koska taide on usein syntynyt tekijänsä jostain tavoitteesta ja tunteesta, vaikka sen teko on voinut olla optimoitua (eli mikä taide myy). Tekoäly ei tunteile synnyttäessään ihmiselle tunnetta tuottavaa sisältöä. Virtuoositeetti vaikeuksista yli pääsemällä ei kuulu robotin maailmaan.
Enpä muista koska olisin katsonut yhtä mielenkiintoista ja sujuvasti etenevää podcastia. Sen verran yleissivistävää ja asiantuntevaa tulevaisuuden hahmottelua, että tämän pitäisi tulla TV:stä! YLE voisi ostaa tämän 50.000€:lla jonkun Kaarinan selfiehöpöttelyn sijaan.
Kiitoksia palautteesta! :)
Aivan sairaan hyvä jakso ja vieras. tuli ihan sattumalta vastaan ja oli pakko katsoa heti!
Kiitoksia katselusta :)
NYt on kova. Menisi varmaan maailmalla muuallakin tämä. Mut Suomen kieli. Toki tekstityksillä pelittäisi
Tänks 💪 jos sais jostain tekoälyllä tekstit enkuks nii ois kova 😅
Laita tekoäly puhumaan ne englantia.
Mielenkiintoista kun kuulen sanan "vittu" kohdassa 54.30 min. Kuuluuko asiaan vai onko ai työntänyt vai lähdenkö kuulotesteihin?
Voimia sulle tuohon ongelmaan
😂😂😂 Haha en osaa kyl sanoa onko ollu siin vai onko tekoälyn tekemä. Veikkaat et tekoäly, muutamia ihme kohtia tulee aina näihin jaksoihin siitä
Demoni?
1:07:00 Miksi ydinvoima keksittiin...ydinpommien takiako?
Yksi maailman suurimmista ryöstöistä rahalliselta arvoltaan oli Irakin keskuspankin ryöstö vuonna 2003. Saddam Husseinin hallinnon aikana hänen poikansa Qusay Hussein vei arviolta noin miljardi dollaria käteistä pankista. Tämä tapahtuma on usein mainittu yhtenä historian suurimmista ryöstöistä.
Missä mahtaa Qusay olla nykyään?
@@ivt8 Qusay Hussein, Saddam Husseinin poika, kuoli amerikkalaisen sotilasoperaation aikana 22. heinäkuuta 2003 Mosulissa, Irakissa.
@mikkovirtanen9866 En tunne tarinaa, mutta on tapahtumia, joiden sarjassa, niiden sisältämä, jokin teko, on jättänyt jäljen. Jos sitten jokin jälki on todennettavissa, se toisi todellisia viitteitä, jotka johtavat "sylttytehtaalle" (epäsuorasti tai oikeudessa puutteellisin todistein). Loput jäljet on pyritty peittämään. Huomattavaa historiankirjoituksesta on, ettei jokainen tarina historiassa, kuten se kirjattiin, ole kaikilta osin tositarina. Irakin kansa varmasti kärsi tapahtuman seurauksista ja siitä olikin todennettavissa "selkein, tunnistettu" jälkiseuraus. Jäljelle jää hypoteesi: nk."Big-Heist", jossa tarinan mukaisesti kys. rahamäärä todellisuudessa "puhallettiin" (sekä se, siivottiinko sen päätekijöiden jäljet "täysin jäljettömiin"?)
@@ivt8 Hän kuoli 2003, kun eivät antautuneet piiritetystä talosta amerikkalaisille.
Näyttää edelleen olevan suurin usean lähteen mukaan, mitä nyt nopeasti selailin interwebbiä.
Voisit kysyä Petteri Järvisen, Mikko Hyppösen ja Peter Sarlinin keskustelemaan yhdessä tekoälyn tulevaisuudesta ja mitä uutta siinä tulee mahdollisesti tapahtumaan.
Mitä olisi hyvä alkaa tekemään Suomessa.
Peter Sarlinin haastattelu olisi myös itsessään mielenkiintoinen.
Kiitos vinkeistä :) 🙏
Mikä se saksalainen tekoälyn tekemä hittikappale oli?
Verknallt in einen Talahon
@@PodcastIlmio Kiitos
Otetaan se suuria lupaavana teknologiana jota ei tarvitse myydä vaan jakaa koska kaikki sen haluavat. Kaikki halukkaat sen saavat ja alkavat hyödyntää sitä ties mihin, hyvään tai pahaan. Paljon tapahtuu ja hallitsija haluaa sen kontrolliinsa ja rajaa sen mihin ja miten sitä käytetään. Sitä tietenkin aletaan käyttää vastentahtoisten vaijentamiseen, jahtiin ja vankiloiden ylläpitoon. Ehkä vankilat ovat historiaa kun kaiken voi hoitaa kaikkialla, ilman ihmisen puuttumista.
Miten voisi varmistaa, että teknologiaa käytetään oikein ja ei väärinkäytetä vallan tai kontrollin välineenä?
ja sitten rakennetaan vankiloita joissa robotit valvovat vankeja ethäyhteyden kautta.
@JoosefSoosef Miksi vankila? Ihmistä voi seurata jakuvasti ja sallia vain perustarpeiden saanti, joiden rajoittamisella rangaistaan. Tietysti työvelvollisuudella. Riehujat pehmeään koppiin jäähylle.
Haitallisen Tor-serverin voi paikantaa, jos se on pitkään päällä. Viranomainen voi tehdä sekunnin datakatkoja jokaiseen kuntaan peräkkäin ja näemme milloin haittakoneen ping venyy
Onneks Hyppönen on jo vuosikymmeniä ollut maalimalla tiedon välittäjänä 😃👍
1:09:45 Miten luotettavaa on tänä päivänä "virallinen faktan tarkistus"?
Tule JEESUS
Aamen! Mikko tosin sanoi olevansa eläin, että ehkei Herran tuleminen hänelle ole iloinen asia.
Ihmiskosketus lähtee koko ajan enemmän :(
Siltä vaikuttaa. Miten pystyttäisiin lisätä ihmiskosketusta teknologian kiihtymisen keskellä?
th-cam.com/video/p2IQYsuscww/w-d-xo.htmlfeature=shared
Haloo!!!!!
’Ihmisrobotteja’ on ollut jo ajat sitten. Ja on edelleen. Esimerkiksi kirjoja kerätään laput korvilla ja ihminen menee hyllyiltä toiselle!
Olen ollut kahdessa työpaikassa, jossa kuulokkeista tulee käsky ihmiselle. ja niitä brikkoja, lamppuja ja kirjoja on kerätty.
Voit kuvitella, että sitä mitä hoit automaatille, Valmis, toista, joka päivä töissä tuntikausia. Ja tuntui, että ne kuulokkeet kasvoi päähän kiinni.
Aivoissa oli nämä sanat.
Näit unta ja saatoit sanoa tahattomasti Valmis!
Ja trukkeja on vielä paljon Suomessa yrityksissä.
Täällä on niin pieniä firmoja, että automatisointi ei kannata eikä edes voida määrättyjä töitä automatisoida.
Esim kirjatukku ja kasvitukku.
Missä on käytössä tällaisia ratkaisuita?
@ Storia Oy ja varmasti vielä Onnisella, pienkeräilyssä ja suuremmissa keräilyissä trukit.
Onko tekoäly oikeasti älykäs tai luova ? Tekoäly kuitenkin perustuu ihmisten luoman informaation varaan. Kaiķi tieto netissä on ihmisten sinne tallettamaa, sitä yhdistämällä ja muokkaamalla kai se tekoäly toimii. Jos tekoälyltä poistetaan käytöstä kaikki ihmisen kehittämä tieto, niin aika hiljaista chat gpt on
Jos ihminen tekee hyvän runon, ihminen on luova. Jos tekoäly tekee vielä paremman runon, eikö tekoäly ole silloin luova? Mitä on luovuus?
Mitä on luovuus
@@PodcastIlmio Mielestäni kone ei voi olla luova, prosessi on kuitenkin mekaaninen tuotos. Luovuus vaatii tietoisuuden. Sinä, minä, meillä ihmisillä on tietoisuus itsestämme, toisistamme, ympäristöstä. Ihminen kykenee ajattelemaan itsenäisesti. Voisi ajatella että tekoäly on (anteeksi kömpelö vertaus) kuin syvästi autistinen henkilö, omalla tavallaan nero, mutta irrallaan tästä maailmasta.
Mä oon siis 24v ja oon ihan ihmeissäni näistä tekoäly jutuista Ajatus siitä etteo koodauksen, kuvakäsittelyn tms opettelu enää kannattaisi, on tosi masentava Ihailen niitä tyyppejå joilla oikeasti on taitoja, itte vaan pelkkä wannabe nörtti.
Noh hyvåå vastapainoa kaikelle uudelle ja ihmeelliselle on mun beige box retrotietsikka.
Nyt on paras aika oppia uutta. Tiedon saaminen on demokratisoitunut, ja kaikilla on pääsy maailman parhaisiin työkaluihin. Eikun opettelemaan tekoälyn hyödyntämistä koodauksessa, kuvankäsittelyssä tai missä tahansa muussa. 🙏
5/5
Asiaa -Vintiöt
🎉
🥳
vITTU ET OLETTE VIISAITA!
Hyppösen kamerassa on ”säkenöivää voimaa”.
On 😅
Tulee Terminator mieleen... Mitä jos tulevaisuus onkin dystooppinen ? Koneet hallitsisi mm ydinaseita...
Olikohan Mikko Hyppönenkin deep fakettu tähänkin pätkään? 🤔
Ehkä koko jakso oli vain deepfake? 🤷♂️
Koko kanava on vaan botti...
@@PetriPirskanen Ehkä kaikki sisältö on tosiaan bottien tekemää, niinkuin kuolleen internetin teoriassa esitetään 🤔
Miks tuntuu pahalta? No varmaan kun tekoäly ei ole tunteva, rakastava ja oikea ihminen / olento. Vaan TEKO äly. Tosi sairasta suuntaa eletään..
Mielenkiintoisia aikoja kyllä eletään 😅
Sana tekoäly on aivan väärä, tietokoneet eivät osaa ajatella , kaikki se on ihmisten ajttelemaa ja tekemää dataa. Ongelma on juuri siinä , kun se data voi olla totta tai tarua ja kone ei osaa erottaa sitä, kun se on monelle ihmisellekin vaikeaa nykyään.
17:13 Tekoäly on työkalu. Ihan kuin kysyisi, että pitääkö timpurin liksa maksaa Stanleylle, kun käyttää sen tekemää vasaraa?
Ja muusikoiden yms taiteilijoiden on ihan turha ulista, että "mutta kun se käyttää meidän työtä uuden generointiin".
Joo, ja täysin samaa tekevät kaikki muusikot ja muut taiteilijat!
Mitä omituisia valkoisia pilkkuja on haastateltavan vasemmalla puolella leijailemassa?😮
Photoshop muutti koulussa pimiöt pois joissa oli kiva tehdä kuvia valottamalla ja eri kemialla sai hienoja sävyjä.
Sitten tuli tietokoneet ja digikamerat eikä kukaan enää halunnut tehdä mitään pimiössä.
Jos ei tajunnut englantia niin jäi auttamatta jälkeen ja sai huonot numerot vaikka oli luova ennen ja teki hyviä kuvia pimiössä. Niin kyllä se on väärin että ihminen joka ei osaa tietokone kieltä niin tippuu pois.
Joku ongelma kamerassa, mikä tuo jotain valkeita pilkkuja kuvaan. Toivottavasti ei haitannut liikaa katselua! 🙏
@@orkideat Hyviä pointteja. Minusta lähes 20-vuotta musiikkia säveltäneenä, tuntuu erittäin törkeältä että joku voi vaikka soittaa minun kappaleitani tekoälylle, joka tekee sitten niistä omia versioitaan. Tekoäly vaikuttaa hieman "parasiitilta" joka imee muiden tekemän luovan työn ja käyttää sitä hyväkseen miten lystää, loppujen lopuksi eihän se osaa muuta kuin kopioida ja laskea. Lopultahan tämä johtaa siihen ettei enään orgaanisia taiteilijoita tarvita ollenkaan ja koneet tuottavat taiteen kaikilla osa-alueilla.
@@MatkustajaSama kuten länsimaiset keksinnöt on kopioitu Kiinassa halpatyövoimalla tehtäviksi. Lännellä ei ole enää kilpailukykyä työvoimakustannuksissa. Tämä on tapahtunut aikaa jo ennen koneälyä ja nyt se tapahtuu vasta taiteen osalta koko maailmassa.
Se pohjoiskorealaisten kryptovaluuttavarkaus oli kyllä vähän isompi, mitä Mikko sanoi. Se oli arvoltaan 1.7 miljardia Dollaria, eikä 625 miljoonaa Dollaria.
Sairaan iso 😅
Äänenlaadussa ja synkkauksessa olis paljon parannettavaa
Samoin ku sun asenteessa ottaen huomioon, että saat tän tasoista sisältöä ilmaiseksi ja keksit silti pienintäki valitettavaa :D
Pahoittelut! Eipä ole itse tullut huomattua ollenkaan. Tarkistetaan voidaanko tehdä asialle jotain.🙏
@@rataiskelma7850ei saa antaa palautetta koska ilmainen?
35:20 Tekoäly ei ole, eikä tule olemaan "viisaampi" kuin yksikään ihminen 🤔
Mitä on ”viisaus”? Miksi tekoäly ei tule olemaan viisaampi?
Viisaus on sitä että osaa vastata oikein kysymyksiin. Älykkyys sitä että osaa vastata kysymyksiin joita kaikki eivät ymmärrä.
Mitä tarkoittaa viisaus ja oikeat vastaukset 🤔 En viisastele, eikä ole vääriä kysymyksiä 😇
Videon yhteenveto tulee luultavasti pelkästään puheesta, speech2text jossa whisper toimii hyvin omallakin koneella. ffmpeg erottaa ääniraidan ja whisper muuttaa tekstiksi ja joku llm tekee siitä yhteenvedon.
Minkä ihmeen vastuun mikko ottaa? Maksaako jos homma ei toimi, ottaako lopputilin ja muuttaa autiolle saarelle.. mikko ei ota mistään mitään vastuuta ikinä. Ehkä menee kahville ja sanoo joo. Miks pankeilta huijataan miljoonia, eikä mikko ota vastuuta. Kaiva kuvetta