Sunt 3 motive pt care oamenii nu inteleg plata anticipata: 1) Lipsa de cunostinte in domeniu + frica de n lucruri 2) Pus in fata faptului, si intrebat, consultantul de la ghiseu tine cu banca unde lucreaza si informeaza prost din n motive + frica 3) Lipsa partii financiare pt plata anticipata
Super podcast. Niste mici inadvertente si informatii lipsa dar foarte ok pt informare. Garanti a fost banca care a inceput trendul de scadere a dobanzilor fixe, sunt 2 banci care accepta avans 0 cu ipoteca pe alt imobil BRD si Alfa si banca la care nu se tine cont de varsta codebitorului e Alfa. Spor!
Super invitat, am simțit că a vorbit cu toți trei in mod egal. Când vorbea se uită la voi doi dar și la mine in mod egal, e o capacitate. M a atins interviul acesta ❤
No, foarte util pod-cast ul asta! Bravo, asa da! Informatii foarte utile, genul de informatii care chiar fac diferenta. 👏👏👏 E tare fain sa vezi ca exista si profesionisti care fac ceea ce trebuie, desigur, in conditiile date. Ps: chiar nu am crezut niciodata ca o sa las un astfel de comentariu unui pod-cast imobiliar 😅 hmmm, ciudat! 🤨
Un broker iti calculeaza sansele si iti da cea mai buna oferta de la 50 de banci fara sa iti scada scorul de credit dat fiind faptul ca face o singura verificare...
Foarte fain podcastul, multumim de info. Ar mai fi la 55:40 intrebarea daca brookerul are comisioane diferite in functie de banca, pt ca atunci ar putea tinde sa promoveze banca care ofera comisionul cel mai mare.
A spus in podcast..comisionul brokerului e la fel la toate bancile ( pe suma imprumutata de client, nu de cea inapoiata). E reglementat asa astfel incat brokerul sa lucreze in interesul clientului si nu a bancii.
Așa cum agenții de intermedieri trec la reprezentare exclusivă pentru interesul superior al clientului, la fel și în domeniul bancar ar trebui brokeri autorizați, adică ăia cu contract cu banca, care sunt asemănători cu agenții de intermediere în imobiliare, ar trebui să migreze către a fi brokeri neautorizați, adică să fie autorizat de client pentru interesele superioare ale clientului. Dacă ai contracte cu mai multe bănci atunci te reprezintă pe tine ca agent de broker și voi direcționa clientul către comisionul cel mai mare, sau către banca care îți dă banii cel mai repede.
Dacă ai clauze abuzive în contract, dai în judecată banca și câștigi. Mai faci și niște bani sa achiți din credit. Faptul ca ai semnat nu înseamnă că numai e abuzivă. Conform codului civil, orice clauză care nu este conform legii se consideră nescrisa, adică nu exista
În cazul persoanelor juridice, brokerii de credite pot percepe comision, adesea se percepe comision deoarece exista un număr extrem de redus de bănci care semnează convenții pentru persoane juridice.
De rambursare anticipata cu reducerea perioadei ai auzit? Refinantare inseamna resetarea ceasului adica principal mic si dobanda mare prefer sa imi platesc din principal decat sa platesc dobanda pana termini
Creditele ipotecare sunt mai ieftine in primii 5ani ca ai o dobanda fixa MOMENTAN mai mica decat variabila + comision 2%, ulterior insa vei plati ircc+ o marja de cel putin 0.5% in plus. Daca multi nu au cei 15% ipotecar si fac si un credit de nevoi personale s-ar putea ca in final costul creditului sa fie mai mare decat creditul finantat de stat.
Ideal ar fu sa dai cat mai putin avansul daca inca imobilul nu s-a construit ,dupa care ar fi ok sa dai in transe a cate 20% pe an si in 5 ani ai scapat,bineinteles daca dispui de suma si daca se accepta, chiar e o intrebare
Salut Șerban, in 2022 februarie am luat un credit ipotecar în Austria pe o perioadă de 20 ani, dobândă fixă pe toată perioada iar dobânda este de 1,4 în Austria de la banca BauSparkasse, cred că este aceeași bancă ce dețin Bcr-ul din Romania, iar dobânzile la creditele de consum erau între 4-5% dobânda..... Acuma o dobândă la ipotecar este de la 3.5%
Banca nu are dreptul de instituție de stat de a autoriza pe cineva. Banca încheie colaborări cu firme de brokeraj de credite și aici apar tot felul de interese în funcție de detaliile din contract. Dacă unui broker îi dă 4% și la altuia îi dă 0,5% se face o diferență, dacă mai este așa.
Speță: Dacă brokerul are contract cu doua bănci diferite, banca x și banca y. La banca x are comision 2% și la banca y are comision 1%. Banca x are dobânda de 6% și banca y are dobânda 5%. Brokerul trage pentru comisionul lui, nu? Brokerul îți poate ascunde oferta băncii y spunând ca banca x e optima. Clientul nu poate obliga brokerul sa îți prezinte cea mai buna oferta deoarece este angajat de banca. Cum se poate rezolva corect problema?
Se rezolvă prin făptul ca veți primi un tabel comparativ a tuturor băncilor cu care colaborează și decizia băncii este a dumneavoastră nu a brokerului dumneavoastră!
@@ionutbz1 bă da există comision diferit în funcție de bancă pentru parteneriatul cu compania de brokeraj care nu impactează clientul în nici un fel . Așadar după ce primiți graficul comparativ cu toate băncile partenere și dobânzile aferente fiecărei bănci în parte, decizia va aparține 100% nu lăsați brokerul să aleagă ! Vă puteți doar sfătui de ce A și nu B ! Este o intermediere în favoarea dumneavoastră nu a câștigului de către broker . Așa ca vedeți doar interesul dumneavoastră! Dobânda mică și valoarea creditului să coincidă cu dorința dumneavoastră.
Așteptam mult mai mult de la un coordonator național ...măcar să știe că programul Prima Casă a intrat în piață înainte de criză...Felicitări pentru ceea ce faceți , dar emisiunea asta este mult sub potențial!
Buna ziua! cat costa refinantarea din noua casa in ipotecar? la un ap de 67500E. unde mai sunt de platit 62000. ma refer cat costa actele la notar + celalalte cheltuieli
Unde gasim aceste norme bancare cu privire la refinantarea interna? Pentru ca am aceeasi problema am facut o solicitare de diminuare a ratei mai exact de trecere de la dobanda var la fixa si m a pus sa reiau procesul evaluare imobil notar etc?
Prin brokeri autorizați, așa cum spune domnul, băncile ne păcălesc prin piața caldă, mai ușor. Fugiți de credite dacă nu aveți o marjă mare de profit. Mai bine liber și cu chirie decât legat la bancă cu riscul de a ți pierde casa și libertatea de a lucra unde vrei ca zonă geografică.
daca dupa cinci ani de credit cu dobanda fixa ma tot duc la alte banci sa refinantez pentru cei 5 ani de dobanda fixa, imi scade cumva credit scorul printre banci cum ca nu as fi un client stabil serios ? Conteaza cumva credit scorul asta pentru viitor ?
Informatii f. bune. Daca refinantez un credit imobiliar si aleg o dobanda fixa pe 3 ani sau 5 ani, dupa acea perioada cand voi dori sa refinantez din nou cu dobanda fixa pe 3 sau 5 ani nu voi avea un punctaj scazut din partea bancilor si e posibil sa fiu refuzat ?
Un client care nu se pricepe la contracte și la sistem financiar poate fi dus de mână de către o persoană pricepută dacă își asumă asta fără ca sistemul bancar sau vreun broker să spună despre el ceva.
Ma scuzati, dar tot nu am inteles nimic din explicatia domnului expert (nu ii contest experienta in domeniul bancar) cu privire la subiectul ”fierbinte”, acela al rambursarii anticipate. Am retinut ca am spus doar ca ”nu se scade perioada de la final, ci din momentul in care te afli cu creditul”. Pai e logic si aiurea in acelasi timp. Normal ca scade din numarul de rate (luni) ramase de rambursat. Se scurteaza perioada, adica, de exemplu, din 200 de luni iti mai raman 199 luni (daca rambursezi o singura rata de capital) si tot asa. Se recalculeaza graficul de rambursare, domnilor! Daca rambursezi anticipat o rata de capital, din a doua luna de cand ai contractat creditul, diferenta de dobanda reiese din recalcularea graficului si perioada ramasa de rambursat scade fix cu numarul de rate de capital rambursate anticipat. Nu mai ”apasati pedala” pe ideea potrivit careia rambursezi o rata si nu mai platesti dobanda aferenta urmatoarei rate, ca dezinformati oamenii. Oamenii care doresc si mai ales pot sa faca rambursari anticipate, sa o faca, este in folosul lor. Dar cat priveste calculele si economia pe care o fac, sa se adreseze direct bancilor, ofiterilor de credit care trebuie sa ii ajute in acest sens. Atat timp cat conditiile contractuale permit rambursarea anticipata cu comision zero, clientii nu au de ce a fie conditionati, ingraditi etc.
Conform legii din 2016, banca nici nu poate percepe penalizări sau compensații pentru rambursări anticipate, deci nu mai e vorba doar de condițiile contractuale. Cat despre ce spuneai despre plata dobânzii, nu sunt de acord cu tine. Exista diferite simulatoare de credit pe internet. Verifica cu câtă dobândă vei plăti mai puțin dacă plătești anticipat 20% dintr-un credit luat pe 30 de ani, dacă plata se face în prima luna/ primul an, față de aceeași sumă plătită în ultimii 5 ani. Si da, 30÷5=6, iar 100÷6=16,7, deci sub 20, dar tu tot vei avea cel putin 20% de plătit din credit (principal), pentru ca banca îți ia o parte mult mai mare a dobânzii în primii ani, care scade gradual până în ultimii ani. In rest, sunt de acord cu tine in privința reducerii perioadei. Btw, acum am ajuns la partea explicației din video, și cred că i-ai înțeles tu greșit. Ei au explicat faptul că, practic, nu mai plătești dobânda pentru banii pe care îi plătești anticipat. Ținând cont că ti se scade perioada de creditare, în mod automat poți spune ca nu mai plătești dobânda pentru o anumită perioadă de creditare (care a fost scăzută)
@@ArissXAS Corect ceea ce spuneti dvs. 20% platit dintr-un credit, la inceputul perioadei de creditare bineinteles ca este mai eficient decat 20% platit la mijlocul perioadei. Bineinteles ca rambursarea anticipata duce la neplata dobanzii pentru perioada aferenta rambursarii, dar in niciun caz plata anticipata a unei rate duce la neplata dobanzii aferente ratei viitoare. Sunt mai multi factori de luat in calcul. Intr-un credit ipotecar, abia pe la jumatatea perioadei de creditare sau cel putin dupa primii 10 ani, intr-o rata dobanda si capitalul (principalul) ajung sa cantareasca la fel. Pe de alta parte, exemplu dvs. cu 20% rambursat anticipat la inceputul perioadei este putin nerealist sau cel putin rar intalnit intrucat, daca cineva dispune de cei 20% din credit la inceputul acestuia, pentru ce ar mai contracta suma respectiva? Da, stiu, se poate intampla, dar in situatii exceptionale. Asta spuneam, pentru a intelege exact economia adusa de fiecare rambursare anticipata, clientul ar trebui sa se adreseze ofiterulu ide credite sau, cum spuneati dvs., sa apeleze la acele simulatoare disponibile pe internet.
Poate opresti bani pt mobilat, utilat, centrala ..daca iei bloc vechi, instalatii de schimbat, apoi ce ramane rambursezi, sau poate urmeaza sa incasezi mai tarziu acei bani, poate ii ai intr un depozit ai nu vrei sa pierzi dobanda la momentul contractarii...
Pt ca banca din Ro se supune unor legislatii, angajatul din alta tara altor legislatii. Banca din ro, dupa ce iti dai tu acordul, face o interogare cu un click la ANAF, lucru imposibil daca tu lucrezi in alta tara. Nu mai zic de rezidenta fiscala si alte chestii de genul. Practic, in tara in care banca respectiva are puterea de a-ti pune o poprire in caz ca nu platesti, tu ai venituri 0.
@@AdriandeMorcerf țin să precizez ca am avut un credit auto timp de cinci ani cu un așa contract și nu au fost probleme ,nu înțeleg de ce nu pot și un credit imobiliar dar na asta este !
@@danaputica1426Pt ca ramane la latitudinea bancilor - unele accepta venituri din dividende, altele nu. Totusi, un ipotecar e diferit de un credit auto...
@@danaputica1426 Astfel de contracte, chiar daca sunt (unele) pe perioada nedeterminata, in practica se desfasoara pe o perioada mult mai scurta decat perioada unui credit ipotecar. Altfel, veniturile din strainatate sunt luate in considerare fara probleme, nu 100% din cate stiu. Noi am accesat un credit de tip prima casa, acum niste ani, cu venituri realizate in strainatate in baza unui contract pe perioada nedeterminata.
Poti obține și credit ipotecar. Au avut ca invitat o doamnă care era tot broker credite, și a zis că sunt bănci (sau cel puțin una) care acceptă și salarii din afară. Doamna respectivă zicea totuși că, legal, trebuie sa ai minim 1500€ venit pentru a te califica. Daca asta e cazul, caută un broker de credite și vorbește cu el/ea, sa vezi ce și cum se poate rezolva. Cred că e important și sa nu lucrezi doar sezonier.
Cum ?? Banca zice ca daca ai contract pe dobanda fixa pe 5 ani si faci plati anticipate in perioada asta de 5 ani, atuynci se scade si perioada de Dobanda fixa cu atatea luni cat a fost diminuat graficul. Adica daca am platit anticipat pe 3 luni, atunci se scade perioada de dobanda fixa pe 3 luni. Am dat share. Multumim.
Gresit nu este8-6% 8% sau6%din principal adica 6% din50000%12 luni in prima luna apoi in a 2 a luna 6%din sols-principalul primei luni etc ai 6% =6×2 si adaugi un 0=120
Sa fi fost director reginonal sau ce a fost el si sa nu stii de ce s-a introdus IRCC in loc de ROBOR... un habarnist "si-asa" De ce nu s-a discutat deloc despre ratele descrescatoare?
Motive -nu mai este colega care se ocupa de credite a plecat unitate din mall veranda - pana la ora x se fac ramb anticipate chiar daca unitatea este deschisa pana la ora 21... - nu aveti programare - nu se face in ziua scadentei -nu functioneaza sistemul Pentru a putea plati anticipat trebuie sa ai tot platit la zi, gen daca ai avut rata pe 25 si nu ai platit o nu poti ramb anticipat pe 26 decat dupa ce se trage rata respectiva.
In legatura cu plata anticipata a principalului pt luna urmatoare (1:30:00), nu merge sa faci procura cuiva si ea sa-ti plateasca la ghiseu? Multumim pt video, informatii folositoare!
1:13 daca nu reusesti sa explici sa inteleaga omul inseamna ca nu ai explicat clar rata=principal+dobanda, platesti principal pe luna x,y,z nu platesti dobanda pe luna x,y,x simplu
Și dacă îl citești și găsești menționat ceva ce nu îți convine, ce o sa faci? Ai 2 variante: nu semnezi sau semnezi chiar dacă nu îți convine acea mentiune. Mai exista și a treia posibilitate? Sa nu îmi spui ca banca o sa modifice/elimine acea mentiune, ca nu o sa te cred!
Pentru ca la ipotecar ai rate fixe în principiu. 3 sau 5 ani în funcție de banca. Și apoi marja băncii după cei 5 ani este mai mare decât la prima casa spre exemplu. Ideea este ca după cei 5 ani poți face refinanțare pentru încă 5 ani cu dobânda fixă și tot asa
salut. am vazut si tik tok ul tau cu referire la negocierea dobanzii cu banca, ce trebuie specificat insa este faptul ca aceasta negociere este posibila doar in cazul creditelor ipotecare, unde creditul este acordat 100% de catre banca, si nu si in cazul creditelor prima casa, unde este si fondul implicat. PENTRU CA SE POATE ESTE DE FAPT PENTRU CA STATUL ROMAN ESTE CEL MAI MARE CAMATAR CU ACTE, IAR TOTI POLITICIENII CARE NE VAND DE 30+ SUNT MANA IN MANA CU ACESTE INSTITUTII STRAINE CARE SE SIMT CA IN CODRUL VERDE IN ROMANIA. iAR POPORUL ROMAN MERITA DIN PLINA ACEASTA SOARTA PENTRU NEPASAREA DE CARE DA DOVADA.
Salut. sa stii ca se poate refinanta un credit prima casa dupa primii 5 ani, cu acordul fondului de garantare. Si poti trece la credit ipotecar cu dobanda fixa. tot un broker te poate ajuta.
Incredibil cat se vinde in podcastul asta, pai 6% ala e doar pentru primii 5 ani dupa se revine la un 2.5% in loc de 2% cat e la noua casa, plus ircc, comisioane, etc. Aici se vinde indea cum ca pentru prima casa 8% ar fi pana la finalul creditului 30 de ani, dar de fapt e 2% + IRCC, care se cam asteapta sa cam scada, ca de aia bancile ofera 6% pe 5 ani, ca se asteapta ca aia sa fie media, ca se asteapta ca dobanzile sa scada. IRCC mai scade, dar partea fixa a bancii ramane mai mare de 2%.
hmm, la asta ma gandeam si eu ca se intampla dupa ce am tot vazut cat de tare mai toti agentii imobiliari si brokerii mai ales pe tiktok recomanda refinantarea
Am vazut ca ati discutat asta. Era interesant de aflat daca comisionul lui difera de la banca la banca, nu daca ia mai mult sau mai putin daca negociaza cu banca.
@@serbantrimbitasuOficial Am ascultat, dar daca el isi ia 1.5% de la BCR si 1 % de la BT, ia spune-mi unde inclina sa ma trimita el. Nu a fost clar pentru mine daca comisionul lui e acelasi indiferent de banca. Am inteles ca e indiferent daca iti negociaza conditii mai bune sau nu la aceeasi banca.
La aceiasi banca nu refinantezi, ci modifici bilateral contractul dupa o negociere cu banca. Si da, e posibil daca ai o oferta mai buna din piata si le spui ca vrei sa te duci la alta banca ce ofera conditii mai favorabile, si este posibil sa iti faca o contraoferta care sa echivaleze ce iti ofera cealalta banca.
Uita-te in jur, e normal ca lumea sa fie speriata de banci, atata timp cat unele banci au "prostit" oamenii, facand magarii pe spatele lor. Vorbim de situatiile oamenilor cu capul pe umeri. Plus ca jumatate din angajatii din banci o dau de gard cand e vorba de profesionalism. Vina e Fifty-Fifty, deșii daca ne gandim la gradul de necesitate dintre banca-persoana, se schimba procentul de vina
Dacă banca te plătește, pe bancă o reprezinți. Și nu pe oricare, ci pe cea care îți dă comision mai mare. Este legal să iei bani de la un client pe care îl reprezintă în fața băncii. Nu conform cu contractul încheiat cu banca. Denumirea de broker nu o dă contractul cu banca. Asta vreți voi să spuneți. Denumire de broker autorizat sau neautorizat e tot de la voi. Cel mai tare broker de credite Este cel care este plătit de client și nu are niciun contract cu nicio bancă și e capabil să le analizeze pe toate și să dea cea mai bună soluție către clientul său fără să fie cointeresat de vreo bancă. Dacă am greșit cu ceva corectați mă.
Din pacate invitatul uneori spune prostioare si tot insista pe ele. EXISTA REFINANTARE LA ACEEASI BANCA SI NU ESTE O VRAJEALA. Unele informatii le expune oarecum corect insa per total doar 60% sunt corecte informatiile restul sunt raspunsuri amatoresti.
Slab rau invitatul, omul a lucrat in IFN la care actionar era o banca. IFN=institutie financiara non bancara. Si colac peste pupaza IRCC =ROBOR, nimic de calcul cum se face, nici o informatie legata de manipularea Robor care se poate face mega usor.
Tu iei imprumutul de la tine si platesti bancii cu dobanda banca nu da imprumut banii ei cere un imprumut in bani si nu le da semnatura sau cnp vezi daca poti
De obicei bancile mici sau ifn urile care nu prea au lichiditati ofera dob mai mari la depozite, bancile mari ofera dob mici la depozite si dob mari la credite...
Expertul vorstru de banca nu a spus ca la creditul de nevoi personale nu este obligatoriu sa iti permita sa rambursezi anticipat cu scaderea perioadei.
Sunt obligati, nu sunt obligati sa nu iti ia comision (revolut de ex nu ia), dar sunt obligati ca acel comision sa nu fie mai mare de 1% in orice an in afara ultimului.
Informatii f. bune. Daca refinantez un credit imobiliar si aleg o dobanda fixa pe 3 ani sau 5 ani, dupa acea perioada cand voi dori sa refinantez din nou cu dobanda fixa pe 3 sau 5 ani nu voi avea un punctaj scazut din partea bancilor si e posibil sa fiu refuzat ?
SUPER TARE acest episod .... super multe chestii interesante si ajutătoare pentru cei care au credite imobiliare ...
Sunt 3 motive pt care oamenii nu inteleg plata anticipata:
1) Lipsa de cunostinte in domeniu + frica de n lucruri
2) Pus in fata faptului, si intrebat, consultantul de la ghiseu tine cu banca unde lucreaza si informeaza prost din n motive + frica
3) Lipsa partii financiare pt plata anticipata
Super podcast. Niste mici inadvertente si informatii lipsa dar foarte ok pt informare. Garanti a fost banca care a inceput trendul de scadere a dobanzilor fixe, sunt 2 banci care accepta avans 0 cu ipoteca pe alt imobil BRD si Alfa si banca la care nu se tine cont de varsta codebitorului e Alfa. Spor!
Super informatii! Sper sa nu va opriti niciodata din a face acest podcast! Extraordinar! Multumesc!
Super invitat, am simțit că a vorbit cu toți trei in mod egal.
Când vorbea se uită la voi doi dar și la mine in mod egal, e o capacitate.
M a atins interviul acesta ❤
Foarte multă informație utilă. Felicitări 👏👏👏👏
Cea mai bună dobândă fixă acum la BRD, 6.75 pe toată durata creditului ipotecar, 15-20-30 ani. Foarte util clipul, succes!
Noi am facut acum o săptămână cu 5,97 cu rata fixa pe 3 ani la Brd
a fost vanduta BRD si OTP la BT bank.
Sincer multumim pt informatii ! Multumim pt acest refresh ! Mult succes ! 👏👏👏🥂
Foarte utile informatiile! Multumim !
Tot respectul pentru ce faceți!❤
Multumim pentru informatiile acestea foarte pretioase
Cu drag
@@serbantrimbitasuOficialne putem împrumută de pe piața bancară UE pentru un imobil din România?
@@serbantrimbitasuOficialmulțumesc anticipat
No, foarte util pod-cast ul asta! Bravo, asa da! Informatii foarte utile, genul de informatii care chiar fac diferenta. 👏👏👏
E tare fain sa vezi ca exista si profesionisti care fac ceea ce trebuie, desigur, in conditiile date.
Ps: chiar nu am crezut niciodata ca o sa las un astfel de comentariu unui pod-cast imobiliar 😅 hmmm, ciudat! 🤨
Un broker iti calculeaza sansele si iti da cea mai buna oferta de la 50 de banci fara sa iti scada scorul de credit dat fiind faptul ca face o singura verificare...
Super podcast ,multe informatii utile.Felicitari
Foarte fain podcastul, multumim de info. Ar mai fi la 55:40 intrebarea daca brookerul are comisioane diferite in functie de banca, pt ca atunci ar putea tinde sa promoveze banca care ofera comisionul cel mai mare.
A spus in podcast..comisionul brokerului e la fel la toate bancile ( pe suma imprumutata de client, nu de cea inapoiata). E reglementat asa astfel incat brokerul sa lucreze in interesul clientului si nu a bancii.
nu este adevarat, comisioanele difera de la o banca la alta
Așa cum agenții de intermedieri trec la reprezentare exclusivă pentru interesul superior al clientului, la fel și în domeniul bancar ar trebui brokeri autorizați, adică ăia cu contract cu banca, care sunt asemănători cu agenții de intermediere în imobiliare, ar trebui să migreze către a fi brokeri neautorizați, adică să fie autorizat de client pentru interesele superioare ale clientului. Dacă ai contracte cu mai multe bănci atunci te reprezintă pe tine ca agent de broker și voi direcționa clientul către comisionul cel mai mare, sau către banca care îți dă banii cel mai repede.
Dacă ai clauze abuzive în contract, dai în judecată banca și câștigi. Mai faci și niște bani sa achiți din credit. Faptul ca ai semnat nu înseamnă că numai e abuzivă. Conform codului civil, orice clauză care nu este conform legii se consideră nescrisa, adică nu exista
În cazul persoanelor juridice, brokerii de credite pot percepe comision, adesea se percepe comision deoarece exista un număr extrem de redus de bănci care semnează convenții pentru persoane juridice.
De rambursare anticipata cu reducerea perioadei ai auzit? Refinantare inseamna resetarea ceasului adica principal mic si dobanda mare prefer sa imi platesc din principal decat sa platesc dobanda pana termini
Daca mai ai de platit 25 de ani poti refinanta tot pe 25 de ani...
Gold info😳😳 Multumesc!
Creditele ipotecare sunt mai ieftine in primii 5ani ca ai o dobanda fixa MOMENTAN mai mica decat variabila + comision 2%, ulterior insa vei plati ircc+ o marja de cel putin 0.5% in plus. Daca multi nu au cei 15% ipotecar si fac si un credit de nevoi personale s-ar putea ca in final costul creditului sa fie mai mare decat creditul finantat de stat.
Ideal ar fu sa dai cat mai putin avansul daca inca imobilul nu s-a construit ,dupa care ar fi ok sa dai in transe a cate 20% pe an si in 5 ani ai scapat,bineinteles daca dispui de suma si daca se accepta, chiar e o intrebare
Si am semnat ca pot rambursa anticipat oricand in cele 3 conditii reducere perioada,reducere rata, reducere rata si perioada
1:17 raspunsul este clar simplu si scurt da
Asta da, podcast!!!
Salut Șerban, in 2022 februarie am luat un credit ipotecar în Austria pe o perioadă de 20 ani, dobândă fixă pe toată perioada iar dobânda este de 1,4 în Austria de la banca BauSparkasse, cred că este aceeași bancă ce dețin Bcr-ul din Romania, iar dobânzile la creditele de consum erau între 4-5% dobânda..... Acuma o dobândă la ipotecar este de la 3.5%
Otp avea campanie in care costul cu evaluarea si ipoteca privind refinantarea era suportat de ei, nu de client.
Vorbiti asa de “dulce” de parca imi vine sa ma duc la Banca pentru un credit de o Viață 😂
Banca nu are dreptul de instituție de stat de a autoriza pe cineva. Banca încheie colaborări cu firme de brokeraj de credite și aici apar tot felul de interese în funcție de detaliile din contract. Dacă unui broker îi dă 4% și la altuia îi dă 0,5% se face o diferență, dacă mai este așa.
Speță:
Dacă brokerul are contract cu doua bănci diferite, banca x și banca y. La banca x are comision 2% și la banca y are comision 1%. Banca x are dobânda de 6% și banca y are dobânda 5%. Brokerul trage pentru comisionul lui, nu? Brokerul îți poate ascunde oferta băncii y spunând ca banca x e optima. Clientul nu poate obliga brokerul sa îți prezinte cea mai buna oferta deoarece este angajat de banca. Cum se poate rezolva corect problema?
Cred că se poate rezolva întreband cu ce baci lucrează îți prezintă lista și dacă ești ok cu ele îi spui că vrei sa vezi ofertele tuturor 🫣
A spus si în podcast, brokerul nu are comision diferit in funcție de bancă. El e plătit în funcție de suma împrumutată.
Se rezolvă prin făptul ca veți primi un tabel comparativ a tuturor băncilor cu care colaborează și decizia băncii este a dumneavoastră nu a brokerului dumneavoastră!
@@ionutbz1 bă da există comision diferit în funcție de bancă pentru parteneriatul cu compania de brokeraj care nu impactează clientul în nici un fel . Așadar după ce primiți graficul comparativ cu toate băncile partenere și dobânzile aferente fiecărei bănci în parte, decizia va aparține 100% nu lăsați brokerul să aleagă ! Vă puteți doar sfătui de ce A și nu B ! Este o intermediere în favoarea dumneavoastră nu a câștigului de către broker . Așa ca vedeți doar interesul dumneavoastră! Dobânda mică și valoarea creditului să coincidă cu dorința dumneavoastră.
Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca nu am treaba cu bancile.
Stie cineva la ora actuala ce banca are cea mai buna dobanda la refinantare credite ipotecare?
Așteptam mult mai mult de la un coordonator național ...măcar să știe că programul Prima Casă a intrat în piață înainte de criză...Felicitări pentru ceea ce faceți , dar emisiunea asta este mult sub potențial!
Buna ziua! cat costa refinantarea din noua casa in ipotecar? la un ap de 67500E. unde mai sunt de platit 62000.
ma refer cat costa actele la notar + celalalte cheltuieli
probabil peste 5000 de lei cu totul
Cam cât câștigă un broker de credite de la bancă dacă intermediază acordarea unui credit ipotecar de 50.000 Euro, de exemplu?
Cam 1500 de lei, 2000 maxim
1-2% din suma creditata, adica 2500-5000 de lei.
Unde gasim aceste norme bancare cu privire la refinantarea interna? Pentru ca am aceeasi problema am facut o solicitare de diminuare a ratei mai exact de trecere de la dobanda var la fixa si m a pus sa reiau procesul evaluare imobil notar etc?
depinde de banca, unele ofera altele nu
Asa am auzit si eu de la alt broker deci ce zicea omul in podcast nu e general valabil.@@the.blue.raven7777
Salut Șerban. Cum putem lua legătura cu domnul broker din video?
Prin brokeri autorizați, așa cum spune domnul, băncile ne păcălesc prin piața caldă, mai ușor. Fugiți de credite dacă nu aveți o marjă mare de profit. Mai bine liber și cu chirie decât legat la bancă cu riscul de a ți pierde casa și libertatea de a lucra unde vrei ca zonă geografică.
Sa stiti ca se poate rambursa antivipat si din aplicatia CEC BANK
Salutare! Pot cere oferta pentru un credit ipotecar daca lucrez in străinătate?
daca dupa cinci ani de credit cu dobanda fixa ma tot duc la alte banci sa refinantez pentru cei 5 ani de dobanda fixa, imi scade cumva credit scorul printre banci cum ca nu as fi un client stabil serios ? Conteaza cumva credit scorul asta pentru viitor ?
Bineînțeles
Informatii f. bune. Daca refinantez un credit imobiliar si aleg o dobanda fixa pe 3 ani sau 5 ani, dupa acea perioada cand voi dori sa refinantez din nou cu dobanda fixa pe 3 sau 5 ani nu voi avea un punctaj scazut din partea bancilor si e posibil sa fiu refuzat ?
Nu
Un client care nu se pricepe la contracte și la sistem financiar poate fi dus de mână de către o persoană pricepută dacă își asumă asta fără ca sistemul bancar sau vreun broker să spună despre el ceva.
Ma scuzati, dar tot nu am inteles nimic din explicatia domnului expert (nu ii contest experienta in domeniul bancar) cu privire la subiectul ”fierbinte”, acela al rambursarii anticipate. Am retinut ca am spus doar ca ”nu se scade perioada de la final, ci din momentul in care te afli cu creditul”. Pai e logic si aiurea in acelasi timp. Normal ca scade din numarul de rate (luni) ramase de rambursat. Se scurteaza perioada, adica, de exemplu, din 200 de luni iti mai raman 199 luni (daca rambursezi o singura rata de capital) si tot asa. Se recalculeaza graficul de rambursare, domnilor! Daca rambursezi anticipat o rata de capital, din a doua luna de cand ai contractat creditul, diferenta de dobanda reiese din recalcularea graficului si perioada ramasa de rambursat scade fix cu numarul de rate de capital rambursate anticipat. Nu mai ”apasati pedala” pe ideea potrivit careia rambursezi o rata si nu mai platesti dobanda aferenta urmatoarei rate, ca dezinformati oamenii. Oamenii care doresc si mai ales pot sa faca rambursari anticipate, sa o faca, este in folosul lor. Dar cat priveste calculele si economia pe care o fac, sa se adreseze direct bancilor, ofiterilor de credit care trebuie sa ii ajute in acest sens. Atat timp cat conditiile contractuale permit rambursarea anticipata cu comision zero, clientii nu au de ce a fie conditionati, ingraditi etc.
Conform legii din 2016, banca nici nu poate percepe penalizări sau compensații pentru rambursări anticipate, deci nu mai e vorba doar de condițiile contractuale.
Cat despre ce spuneai despre plata dobânzii, nu sunt de acord cu tine.
Exista diferite simulatoare de credit pe internet. Verifica cu câtă dobândă vei plăti mai puțin dacă plătești anticipat 20% dintr-un credit luat pe 30 de ani, dacă plata se face în prima luna/ primul an, față de aceeași sumă plătită în ultimii 5 ani. Si da, 30÷5=6, iar 100÷6=16,7, deci sub 20, dar tu tot vei avea cel putin 20% de plătit din credit (principal), pentru ca banca îți ia o parte mult mai mare a dobânzii în primii ani, care scade gradual până în ultimii ani.
In rest, sunt de acord cu tine in privința reducerii perioadei.
Btw, acum am ajuns la partea explicației din video, și cred că i-ai înțeles tu greșit. Ei au explicat faptul că, practic, nu mai plătești dobânda pentru banii pe care îi plătești anticipat. Ținând cont că ti se scade perioada de creditare, în mod automat poți spune ca nu mai plătești dobânda pentru o anumită perioadă de creditare (care a fost scăzută)
@@ArissXAS Corect ceea ce spuneti dvs. 20% platit dintr-un credit, la inceputul perioadei de creditare bineinteles ca este mai eficient decat 20% platit la mijlocul perioadei. Bineinteles ca rambursarea anticipata duce la neplata dobanzii pentru perioada aferenta rambursarii, dar in niciun caz plata anticipata a unei rate duce la neplata dobanzii aferente ratei viitoare. Sunt mai multi factori de luat in calcul. Intr-un credit ipotecar, abia pe la jumatatea perioadei de creditare sau cel putin dupa primii 10 ani, intr-o rata dobanda si capitalul (principalul) ajung sa cantareasca la fel. Pe de alta parte, exemplu dvs. cu 20% rambursat anticipat la inceputul perioadei este putin nerealist sau cel putin rar intalnit intrucat, daca cineva dispune de cei 20% din credit la inceputul acestuia, pentru ce ar mai contracta suma respectiva? Da, stiu, se poate intampla, dar in situatii exceptionale. Asta spuneam, pentru a intelege exact economia adusa de fiecare rambursare anticipata, clientul ar trebui sa se adreseze ofiterulu ide credite sau, cum spuneati dvs., sa apeleze la acele simulatoare disponibile pe internet.
Poate opresti bani pt mobilat, utilat, centrala ..daca iei bloc vechi, instalatii de schimbat, apoi ce ramane rambursezi, sau poate urmeaza sa incasezi mai tarziu acei bani, poate ii ai intr un depozit ai nu vrei sa pierzi dobanda la momentul contractarii...
Invitatul a inceput direct cu o contradictie, ca a lucrat in sistem bancar dar lucra la un IFN: Instituţie financiare nebancara
Preferam informații din piata chiar daca nu a lucrat in banca.
La ce informații a dat nu știu cat de mult contează
Cand devi client tu din tranzactii bancare (tu esti banca) ajungi sa fi consumator de servicii
Salutare! De ce anumiti vanzatori prin credit ipotecar cer un pret mai mare si prin plata integrala e mai mic?
Help va rog?
Pt ca incaseaza toti banii nu asteapta aprox 30zile prin credit, este dispus sa negocieze diferenta de pret.
100% un agent imobiliar baiatul asta
Care bancă oferă dobândă mai buna pentru depozite bancare?
Eu nu înțeleg de ce băncile nu iau in considerare și contractele de îngrijire bătrâni din altă țară ? Păcat ca câștigăm legal totul !!😢
Pt ca banca din Ro se supune unor legislatii, angajatul din alta tara altor legislatii. Banca din ro, dupa ce iti dai tu acordul, face o interogare cu un click la ANAF, lucru imposibil daca tu lucrezi in alta tara. Nu mai zic de rezidenta fiscala si alte chestii de genul. Practic, in tara in care banca respectiva are puterea de a-ti pune o poprire in caz ca nu platesti, tu ai venituri 0.
@@AdriandeMorcerf țin să precizez ca am avut un credit auto timp de cinci ani cu un așa contract și nu au fost probleme ,nu înțeleg de ce nu pot și un credit imobiliar dar na asta este !
@@danaputica1426Pt ca ramane la latitudinea bancilor - unele accepta venituri din dividende, altele nu. Totusi, un ipotecar e diferit de un credit auto...
@@danaputica1426 Astfel de contracte, chiar daca sunt (unele) pe perioada nedeterminata, in practica se desfasoara pe o perioada mult mai scurta decat perioada unui credit ipotecar. Altfel, veniturile din strainatate sunt luate in considerare fara probleme, nu 100% din cate stiu. Noi am accesat un credit de tip prima casa, acum niste ani, cu venituri realizate in strainatate in baza unui contract pe perioada nedeterminata.
Poti obține și credit ipotecar. Au avut ca invitat o doamnă care era tot broker credite, și a zis că sunt bănci (sau cel puțin una) care acceptă și salarii din afară. Doamna respectivă zicea totuși că, legal, trebuie sa ai minim 1500€ venit pentru a te califica.
Daca asta e cazul, caută un broker de credite și vorbește cu el/ea, sa vezi ce și cum se poate rezolva.
Cred că e important și sa nu lucrezi doar sezonier.
Dacă faci refinanțare de la prima casă la ipotecar trebuie să mai plătești avansul de 15% ?
nu
Dar chiar toate băncile se împrumută între ele ? Adica dacă brd se împrumută la ing cu ircc, de ce nu pot sa ma duc la ing sa nu mai plătesc ircc?
Cum ?? Banca zice ca daca ai contract pe dobanda fixa pe 5 ani si faci plati anticipate in perioada asta de 5 ani, atuynci se scade si perioada de Dobanda fixa cu atatea luni cat a fost diminuat graficul. Adica daca am platit anticipat pe 3 luni, atunci se scade perioada de dobanda fixa pe 3 luni. Am dat share. Multumim.
Citeste ctr. Unele banci au un numar de ani, altele un numar de rate/plati.
👏👏👏👏
Gresit nu este8-6% 8% sau6%din principal adica 6% din50000%12 luni in prima luna apoi in a 2 a luna 6%din sols-principalul primei luni etc ai 6% =6×2 si adaugi un 0=120
Sa fi fost director reginonal sau ce a fost el si sa nu stii de ce s-a introdus IRCC in loc de ROBOR... un habarnist "si-asa"
De ce nu s-a discutat deloc despre ratele descrescatoare?
Motive
-nu mai este colega care se ocupa de credite a plecat unitate din mall veranda
- pana la ora x se fac ramb anticipate chiar daca unitatea este deschisa pana la ora 21...
- nu aveti programare
- nu se face in ziua scadentei
-nu functioneaza sistemul
Pentru a putea plati anticipat trebuie sa ai tot platit la zi, gen daca ai avut rata pe 25 si nu ai platit o nu poti ramb anticipat pe 26 decat dupa ce se trage rata respectiva.
In legatura cu plata anticipata a principalului pt luna urmatoare (1:30:00), nu merge sa faci procura cuiva si ea sa-ti plateasca la ghiseu?
Multumim pt video, informatii folositoare!
Trebuie sa mearga cu imputernicire
Nimic nu se modifica pentru ajutarea populatiei,cind auzi cuvintul " banca" dai si fugi.Hoti.
1:13 daca nu reusesti sa explici sa inteleaga omul inseamna ca nu ai explicat clar rata=principal+dobanda, platesti principal pe luna x,y,z nu platesti dobanda pe luna x,y,x simplu
Care e informatia de aur ca sunt atat de curios?! Si nici macar nu am un credit si nici nu planuiesc sa-mi fac.
Romanii nu citesc o carte, dar contractele? Oricum e bine acum cu rambursarea anticipata. Inainte comisionul era 4,5%.
Și dacă îl citești și găsești menționat ceva ce nu îți convine, ce o sa faci? Ai 2 variante: nu semnezi sau semnezi chiar dacă nu îți convine acea mentiune. Mai exista și a treia posibilitate? Sa nu îmi spui ca banca o sa modifice/elimine acea mentiune, ca nu o sa te cred!
@@eurosialdo110 nu-ti convine nu iei credit. Te duci la alta banca. Te imprumuti in alta parte etc.
@@alexburghiunu m-am gândit la aceasta opțiune. Mulțumesc de sfat!
Eu tot nu pricep. Daca Ircc este 6% cum da banca credit ipotecar cu 6% sau chiar mai putin?!!
Pentru ca la ipotecar ai rate fixe în principiu. 3 sau 5 ani în funcție de banca. Și apoi marja băncii după cei 5 ani este mai mare decât la prima casa spre exemplu. Ideea este ca după cei 5 ani poți face refinanțare pentru încă 5 ani cu dobânda fixă și tot asa
Com șters?
32:50 un cumnat dinAustria,are un imprumut pt un apartament cu o dobana de 0.8% fixa pe 10 ani
Stii cu cat se vinde un bustean in Austria?
daca intrebi pe astia de la ocolul silvic
Si cand v-ati trezit era dimineata si patul ud
salut. am vazut si tik tok ul tau cu referire la negocierea dobanzii cu banca, ce trebuie specificat insa este faptul ca aceasta negociere este posibila doar in cazul creditelor ipotecare, unde creditul este acordat 100% de catre banca, si nu si in cazul creditelor prima casa, unde este si fondul implicat.
PENTRU CA SE POATE ESTE DE FAPT PENTRU CA STATUL ROMAN ESTE CEL MAI MARE CAMATAR CU ACTE, IAR TOTI POLITICIENII CARE NE VAND DE 30+ SUNT MANA IN MANA CU ACESTE INSTITUTII STRAINE CARE SE SIMT CA IN CODRUL VERDE IN ROMANIA. iAR POPORUL ROMAN MERITA DIN PLINA ACEASTA SOARTA PENTRU NEPASAREA DE CARE DA DOVADA.
Salut. sa stii ca se poate refinanta un credit prima casa dupa primii 5 ani, cu acordul fondului de garantare. Si poti trece la credit ipotecar cu dobanda fixa.
tot un broker te poate ajuta.
Deci care e banca care nu tine cont de varsta coplatitorului?
Alpha Bank se pare
Man! Nu e Prima casa, e Ultima casa. Cand termini de platit creditul iesi la pensie. Nu te mai muti, acolo mori!
Incredibil cat se vinde in podcastul asta, pai 6% ala e doar pentru primii 5 ani dupa se revine la un 2.5% in loc de 2% cat e la noua casa, plus ircc, comisioane, etc. Aici se vinde indea cum ca pentru prima casa 8% ar fi pana la finalul creditului 30 de ani, dar de fapt e 2% + IRCC, care se cam asteapta sa cam scada, ca de aia bancile ofera 6% pe 5 ani, ca se asteapta ca aia sa fie media, ca se asteapta ca dobanzile sa scada. IRCC mai scade, dar partea fixa a bancii ramane mai mare de 2%.
hmm, la asta ma gandeam si eu ca se intampla dupa ce am tot vazut cat de tare mai toti agentii imobiliari si brokerii mai ales pe tiktok recomanda refinantarea
Nu zici rau deloc,mă gândeam și eu ca va începe să scadă ircc asta și după te oftici ca ai făcut pe dobândă fixă 😂
Incredibil. Te-ai uitat degeaba la acest podcast și nu ai înțeles nimic. 🫣
@@vadimbodrug m-am uitat din perspectiva de hater, nu vreau sa cumpăr ce vând băieții, Șerban -servicii imobiliare și celălalt credite.
Daca brokerul nu ia comision de la cumparator, asta inseamna ca brokerul lucreaza pentru banca si apara interesele bancilor, nu?
Am vazut ca ati discutat asta. Era interesant de aflat daca comisionul lui difera de la banca la banca, nu daca ia mai mult sau mai putin daca negociaza cu banca.
Pai ai ascultat tot?
@@serbantrimbitasuOficial Am ascultat, dar daca el isi ia 1.5% de la BCR si 1 % de la BT, ia spune-mi unde inclina sa ma trimita el. Nu a fost clar pentru mine daca comisionul lui e acelasi indiferent de banca. Am inteles ca e indiferent daca iti negociaza conditii mai bune sau nu la aceeasi banca.
poti refinanta la aceasi banca
La aceiasi banca nu refinantezi, ci modifici bilateral contractul dupa o negociere cu banca. Si da, e posibil daca ai o oferta mai buna din piata si le spui ca vrei sa te duci la alta banca ce ofera conditii mai favorabile, si este posibil sa iti faca o contraoferta care sa echivaleze ce iti ofera cealalta banca.
Uita-te in jur, e normal ca lumea sa fie speriata de banci, atata timp cat unele banci au "prostit" oamenii, facand magarii pe spatele lor. Vorbim de situatiile oamenilor cu capul pe umeri. Plus ca jumatate din angajatii din banci o dau de gard cand e vorba de profesionalism. Vina e Fifty-Fifty, deșii daca ne gandim la gradul de necesitate dintre banca-persoana, se schimba procentul de vina
Dacă banca te plătește, pe bancă o reprezinți. Și nu pe oricare, ci pe cea care îți dă comision mai mare. Este legal să iei bani de la un client pe care îl reprezintă în fața băncii. Nu conform cu contractul încheiat cu banca. Denumirea de broker nu o dă contractul cu banca. Asta vreți voi să spuneți. Denumire de broker autorizat sau neautorizat e tot de la voi. Cel mai tare broker de credite Este cel care este plătit de client și nu are niciun contract cu nicio bancă și e capabil să le analizeze pe toate și să dea cea mai bună soluție către clientul său fără să fie cointeresat de vreo bancă. Dacă am greșit cu ceva corectați mă.
Din pacate invitatul uneori spune prostioare si tot insista pe ele. EXISTA REFINANTARE LA ACEEASI BANCA SI NU ESTE O VRAJEALA. Unele informatii le expune oarecum corect insa per total doar 60% sunt corecte informatiile restul sunt raspunsuri amatoresti.
Slab rau invitatul, omul a lucrat in IFN la care actionar era o banca. IFN=institutie financiara non bancara. Si colac peste pupaza IRCC =ROBOR, nimic de calcul cum se face, nici o informatie legata de manipularea Robor care se poate face mega usor.
Fiind de acord cu afirmația ta, te rugam g sa ne spui ce a spus omul greșit și cum este corect, da-ne soluțiile bune, mulțumim
Ai lege si ai contractul
P r o m o S M 🙈
.
Tu iei imprumutul de la tine si platesti bancii cu dobanda banca nu da imprumut banii ei cere un imprumut in bani si nu le da semnatura sau cnp vezi daca poti
Ptr credit nevoi pers nu ai 30 ani ai 5 ani
e si CEC cu posibilitate de plata anticipata din aplicatie:)
Vrăjeală că dobânda la depozite este mai mare ca la credite, inducere de date false
Nu în cadrul aceleiași bănci. Chiar asa este. Cauta pe google
Chiar in cadrul aceleiasi banci. Vezi ING
De obicei bancile mici sau ifn urile care nu prea au lichiditati ofera dob mai mari la depozite, bancile mari ofera dob mici la depozite si dob mari la credite...
Papagal serban Asta
Expertul vorstru de banca nu a spus ca la creditul de nevoi personale nu este obligatoriu sa iti permita sa rambursezi anticipat cu scaderea perioadei.
Eu va ofer dovezi ca refuzul platii anticipate este politica a bancii...cel putin la BRD.
E ilegal ce spui tu
Sunt obligati, nu sunt obligati sa nu iti ia comision (revolut de ex nu ia), dar sunt obligati ca acel comision sa nu fie mai mare de 1% in orice an in afara ultimului.
@@RveMOEu rambursez partial anticipat la BRD de 2 ani de zile si nu mi-a refuzat plățile. Daca ai dovezi, reclamatie la ANPC
Poti refinanta la aceeasi banca
Al naibii de bun
Serban Trambitasu spaima bancilor ..Te ai gandit vreodata cati bani nerealizati i-ai facut sa piarda ? cred ca milioane de euro :))
Informatii f. bune. Daca refinantez un credit imobiliar si aleg o dobanda fixa pe 3 ani sau 5 ani, dupa acea perioada cand voi dori sa refinantez din nou cu dobanda fixa pe 3 sau 5 ani nu voi avea un punctaj scazut din partea bancilor si e posibil sa fiu refuzat ?
Nu
Al naibii de bun