Tomi Valtanen
Tomi Valtanen
  • 31
  • 96 883
Kuinka saada riittävästi rautaa ruokavaliosta?
Raudanpuute, ferritiini, rauta, rautatasot, raudan imeytyminen
Jos raudanpuutos ja sen hoito kiinnostavat enemmän, käy lukemassa kattavat artikkelini aiheesta:
urheilijanravitsemus.fi/liikuntaravitsemustieto/raudanpuute-urheilija/
มุมมอง: 1 594

วีดีโอ

Viisi faktaa aineenvaihdunnasta
มุมมอง 1.1K2 ปีที่แล้ว
Voiko aineenvaihduntaa boostata? Hidastuuko aineenvaihdunta keski-iässä? Voiko säännöllisellä syömisellä kiihdyttää aineenvaihduntaa? Kertooko suolen toiminnan nopeus aineenvaihdunnan nopeudesta?
Mistä ilmavaivat johtuvat?
มุมมอง 2.1K3 ปีที่แล้ว
Kaikki piereskelevät. Itseasiassa pierut kertovat siitä, että suolistosi bakteerit voivat hyvin. Liialliset ilmavaivat voivat kuitenkin olla kiusallinen vaiva. Pierujen määrään ja myös hajuun voi vaikuttaa syömisellä. Videolla tuhtia annos asiaa pieruista. Tietoa FODMAP-ruokavaliosta: ravitsemustalo.fi/2016/12/07/artyvan-suolen-ruokavaliohoito-fodmap-hiilihydraatit-gluteeni-rasva-kapsaisiini-ja...
Parhaat ravintolisät urheilijalle?
มุมมอง 8983 ปีที่แล้ว
Parhaat ravintolisät urheilijalle?
Mittasin D-vitamiinitasot kahdessa eri laboratoriossa
มุมมอง 2.6K5 ปีที่แล้ว
Uusimmalla videolla käyn mittaamassa D-vitamiinitasot kahdessa eri laboratoriossa saman päivän aikana. Ennakko-olettamuksena oli se, että näiden kahden eri laboratorion tulokset eroavat toisistaan selvästi, koska niissä käytetään erilaisia D-vitamiinin mittausmenetelmiä. Tulokset todella yllättivät! Julkaisin videon jo pari viikkoa sitten, mutta jouduin ottamaan videon pois, koska siinä oli vir...
Terveyden kannalta järkevä painonhallinta
มุมมอง 6K5 ปีที่แล้ว
Neljä käytännön vinkkiä kestävään painonhallintaan. Linkki energiatarvelaskuriin: sydan.fi/fact/laske-energiantarpeesi/
Kuinka nostaa testosteronitasoja elintavoilla?
มุมมอง 7K5 ปีที่แล้ว
Hyviä vinkkejä järkevään painonhallintaan: www.suomimies.fi/kategoria/hyva-syominen/painonhallinta/
Onko ketogeeninen ruokavalio paras painonhallintakeino?
มุมมอง 8K5 ปีที่แล้ว
Tekee ketogeeninen ruokavalio kehosta rasvanpolttokoneen? Onko ketogeeninen ruokavalio muita ruokavalioita parempi tapa pudottaa painoa?
Kuinka parantaa vastustuskykyä ruokavaliolla?
มุมมอง 1.7K5 ปีที่แล้ว
Videolla vinkkejä siihen kuinka flunssaa voi ehkäistä ruokavaliolla ja lisäravinteilla. Lisäksi käsitellyssä muutamia lisäravinteita, joita hehkutetaan mainioina vastustuskyvyn boostaajina, mutta todellisuudessa ne eivät lunasta tätä lupausta.
Paljonko ammattijääkiekkoilija syö päivässä?
มุมมอง 6K5 ปีที่แล้ว
Huippu-urheilijat kuluttavat runsaasti ja syövät sen mukaisesti. Videolla esimerkki siitä, miltä ammattijääkiekkoilijan ruokapäivä näyttää.
Terveysjuomat testissä - Nocco-juoma, kombucha ja sitruunavesi
มุมมอง 2.4K5 ปีที่แล้ว
Erilaisilla juomilla väitetään olevan ihmeitä tekeviä vaikutuksia terveyteen. Kun taas, joitakin juomia markkinoidaan liikkujille ja urheilijoille erinomaisena suorituskyvyn nostattajana. Tällä videolla pureudutaan kolmeen erilaiseen pinnalla olevaan juomaan - Nocco-virvoitusjuomaan, kombuchaan ja sitruunaveteen. Toki videolla myös testataan, minkä makuisita juomista on kyse :)
Miksi laihduttaminen lihottaa?
มุมมอง 9K5 ปีที่แล้ว
Tässä videossa puhutaan laihduttamisesta. Ja ennen kaikkea siitä, mitä haasteita laihduttamiseen liittyy, minkälaisia vaikutuksia laihduttamisella on käyttäytymiseen, kehon toimintaan ja psyykkiseen terveyteen sekä miksi laihduttaminen altistaa lihomiselle?
Kuinka ruokit suolistosi bakteereja?
มุมมอง 5K5 ปีที่แล้ว
Suoliston bakteereilla on monenlaisia vaikutuksia meidän terveyteen. Se ruoka, jota syömme vaikuttaa paljon suoliston mikrobistoon. Osa ruoka-aineista tukee suoliston "hyviä" bakteereja, kun taas osa ruoka-aineista voi lisätä mahdollisten haitallisten bakteerien määrää ruoansulatuskanavassa.
Miksi paino vaihtelee?
มุมมอง 2.9K5 ปีที่แล้ว
Paino tuntuu välillä nousevan tai laskevan mysteerisesti ilman selkeää logiikkaa. Tarvitseeko painon vaihteluista olla huolissaan? Paljonko rasvamassaa henkilö voi päivän aikana kerryttää? Kannattaako painoa ylipäätään seurata? Videossa siis käydään läpi mikä tai mitkä tekijät painon vaihteluihin vaikuttavat :)
Väitteitä ja faktoja kahvista
มุมมอง 2.5K5 ปีที่แล้ว
Voiko kahvilla parantaa suorituskykyä? Kuivattaako kahvin juominen? Videolla neljä faktaa/väitettä kahvista . Tutkimustietoa väitteelle kahvin kuivattavasta vaikutuksesta: journals.plos.org/plosone/article/metrics?id=10.1371/journal.pone.0084154
Erotatko vegepihvin oikeasta pihvistä?
มุมมอง 8245 ปีที่แล้ว
Erotatko vegepihvin oikeasta pihvistä?
Proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat vegaaniliikkujan ruokavaliossa
มุมมอง 2.2K5 ปีที่แล้ว
Proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat vegaaniliikkujan ruokavaliossa
Vegaaniliikkujan ruokavalion tärkein asia
มุมมอง 1.2K5 ปีที่แล้ว
Vegaaniliikkujan ruokavalion tärkein asia
Joulusyöminen ja uudenvuoden laihdutuslupaukset
มุมมอง 5436 ปีที่แล้ว
Joulusyöminen ja uudenvuoden laihdutuslupaukset
Mitä tapahtuu, kun voimistelija syö vain 1200 kcal?
มุมมอง 5K6 ปีที่แล้ว
Mitä tapahtuu, kun voimistelija syö vain 1200 kcal?
Kasvisruokavalio urheilijalla - uhka vai mahdollisuus?
มุมมอง 2K6 ปีที่แล้ว
Kasvisruokavalio urheilijalla - uhka vai mahdollisuus?
Tärkeimmät ravitsemusvinkit maratonille
มุมมอง 1.9K6 ปีที่แล้ว
Tärkeimmät ravitsemusvinkit maratonille
Onko maito terveellistä?
มุมมอง 3.6K6 ปีที่แล้ว
Onko maito terveellistä?
Vlogivieras - kamppailu-urheilijan ravitsemus
มุมมอง 1K6 ปีที่แล้ว
Vlogivieras - kamppailu-urheilijan ravitsemus
Suolaa, hikeä ja katteettomia lupauksia
มุมมอง 2K6 ปีที่แล้ว
Suolaa, hikeä ja katteettomia lupauksia
Paljonko urheilija tarvitsee proteiinia?
มุมมอง 1.7K6 ปีที่แล้ว
Paljonko urheilija tarvitsee proteiinia?
RAVITSEMUSMYYTIT - VATSA
มุมมอง 2.4K6 ปีที่แล้ว
RAVITSEMUSMYYTIT - VATSA
Dunning-Kruger-efekti
มุมมอง 2K6 ปีที่แล้ว
Dunning-Kruger-efekti
Mitä syön päivässä
มุมมอง 6K6 ปีที่แล้ว
Mitä syön päivässä
URHEILIJAN PAINONHALLINTA
มุมมอง 1.5K6 ปีที่แล้ว
URHEILIJAN PAINONHALLINTA

ความคิดเห็น

  • @jarmouusitalo1540
    @jarmouusitalo1540 หลายเดือนก่อน

    En tilaa

  • @jarmouusitalo1540
    @jarmouusitalo1540 หลายเดือนก่อน

    Täyttä potaskaa.

  • @ArchieArpeggio
    @ArchieArpeggio 4 หลายเดือนก่อน

    No niin eli siis laihdutuskuurit ovat typeriä, koska niissä pudotetaan painoa vain välillisesti. On tosiaankin parempi tehdä kokonaan elämäntapamuutos kui vetää dietistä toiseen. Muutoinkin kun suurimmalla osalla ihmisistä on hiilaripohjainen ravinto niin siitä seuraa insuliiniresistanssia ja kakkostyypin diabetestä mikäli sitä saamaansa energiaa ei saa kulutettua pois. Tuolloin on hyvin vaikea päästä tilaan, jossa keho polttaisi sitä rasvavarantoa pois joka on jo kertynyt. Minä tein elämäntapamuutoksen 17kk sitten. Siirryin ketogeeniseen elämäntapaan, jossa ei juuri kaloreita tarvitse säästellä varsinkaan alkuunsa, jotta pääsee rasvanpolttotilaan ja ketoosiin. Silloin keho käyttää rasvaa polttoaineenaan glukoosin sijaan. Se pitää kylläisenä hyvin, koska rasvaa ja proteiinia on ruokavaliossa riittävästi. Eli ei tarvitse olla koskaan nälissään ja riittää kun syö 1-2 kertaa päivässä ja paastoaa loppuajan. 16kk aikana tiputin painoni 117 kilosta 73 kiloon. BMI tippui 36,1:stä 22,5:een. Nyt viimeisen kuukausden aikana paino ei ole enää pudonnut eikä sen toki enää tarvitsekaan. Paino on aikalailla vakiintunut siihen. Ruokavalion olen pitänyt samana silti edelleen, koska tiedän sen, että jos lähtisin takaisin syömään hiilareita niin se nostaisi painoa, vaikka nykyään liikunkin aktiivisesti. Itsellänikin oli jo insuliiniresistanssi aloittaessani ja sokerit sain ihannetasolle 3kk jälkeen. Ne ovat myös siinä pysyneet. Kehohan tuottaa tarvitsemansa glukoosin proteiinista, jolloin verensokeri pysyy suhteellisen tasaisena koko ajan. Jos taasen saisin glukoosin hiilareista niin se nostaa tunnin jälkeen syönnistä sokerit huippuunsa, laskee toisen tunnin aikana ja kolmannen aikana romahtaa alle alkuperäisen. Ketoosissa ollessa kroppa ei myöskään mene säästöliekille ainakaan niin kauan kuin kehossa on rasvaa poltettavaksi. Alkuun myös huomasin, että kaloreiden määrä oli tuplasti suurempi kuin hiilaripohjaisella ravinnolla ja silti paino putosi hyvää tahtia. Periaatteessa moisella kalorimäärällä painon pitäisi nousta, mutta rasvaa polttaessa elimistö myös kuluttaa energiaa ihan eri tavalla, joten niin ei käynyt. Toki on ollut vaiheita kuukausien varrella, että paino junnaa paikoillaan tai jopa nousee. Syy tähän on se, että kun liikkuminen kasvaa painon pudotessa niin runsaan proteiinin saannin myötä lihasmassa nousee. Samalla huomaa kuinka vaatteet löystyvät, vaikka painoa tulisikin hieman välillä lisää.

  • @vhm78
    @vhm78 4 หลายเดือนก่อน

    Hyvä video ja pitää paikkaansa. Vaaka kannattaa heittää mereen ja keskittyä tekemään pieniä pysyviä muutoksia. Miettiä uni, alkoholinkäyttö, liikunta, ruokavalio, stressihallinta, arkiaktiivisuus, ruokailurytmi jne.

  • @Murmeli_
    @Murmeli_ 8 หลายเดือนก่อน

    Hyvä video tuotanto ja innokasta selostamista mutta valitettavasti soopaa. Puhtaasti toteutetun keton hyödyt ei jää painonhallintaan, se on ihmiselle luontainen energian kulutus menetelmä. Viljat, palko kasvit ja hedelmät kaikki ovat jalostettuja lajeja, niistä puuttuu kuidut, ravintoaineet ja jäljelle jää hiilihydraattipommi. Se määrä mitä ''Täysjyväviljoissa'' on kuitua on naurettava määrä, verrattaen vähähiilihydraattisiin villikasviksiin. :) Hiilihydraatit mm: Aiheuttaa verisuonten seinämien rappeutumista, joka on juurisyy ateroskleroosin, sillä glukoosi molekyyli on karhea pintainen ja vaikeammin imeytyvä aines kuin rasva. Se kirjaimellisesti raapii seinien sisäseinämät rikki, oli määrä suurempi tai pienempi. Kun ravinnosta jättää hiilihydraatit pois on suoniston seinämien naarmuuntuminen harvinaista. Se on totta että hapettunut LDL molekyyli aiheuttaa samaa, mutta jos syö puhdasta ketoa, ei tästä ole pelkoa, mm: oliviiöljyn, luomu voin ja villikasvisten ansiosta. Glukoosii aiheuttaa haavan suonen sisäseinämään, sen jälkeen keho korjaa haavauman proteiini fibriini kudos verkolla, johon glykakoituneet ja hapettuneet molekyylit jäävät herkästi kiinni. Hiilihydraatit aiheuttavat rasvojen, proteiinien, kalsiumin ja kollageenin kanssa glykaatiota, joka ilmiönä ei jää vain suonistoon, se johtaa mm: Astmaan, suolisto sairauksiin, kudos ja lihas kipuihin, näön heikentymiseen, aivosumuun, lista on loputon. Pahimpana glykaation lähteenä toimii fruktoosi eli hedelmäsokeri, sillä sen imeytyvyys eroaa hieman muista sokereista... Ja sitä juuri löytyy jalostetuista hedelmistä kuten banaani, viinirypäleet yms. Näiden hedelmien muinaiset versiot olivat kuitu ja siemen pommeja joita kukaan ei mielellään syönyt. Vauvatkin jotka juovat vielä ravinnokseen äidinmaitoa ovat lähes jatkuvassa ketoosissa, sillä heidän aineenvaihdunta sulattaa äidinmaidon vähäisen mutta silti merkittävän hiilihydraatti pitoisuuden aivan älyttömällä vauhdilla. Rasvat on hyviä ja pitkäketjuisia energian lähteitä joka edistää kehitystä valtavasti. Sitten vielä, Hiilihydraatit ovat luonnollisesti syy diabetekseen. Jo 100g hiilihydraattia päivän aikana on suuri rasite haimalle. Lisämausteena alzheimer on kirjaimellisesti tyypin 3 diabetes. Glukoosi molekyylinä on karkeaa tavaraa ja sitä kannattaa vähentää merkittävästi, 20-50g päivässä. Tutkimuksissa voidaan helposti mollata ketoa, sillä keton voi suorittaa (painotan) erittäin epäterveellisesti, esimerkiksi siemenöljyjä, transrasvoja ja lisäaineita syömällä. Tutkimukset jotka pohjautuvat syviin meta analyyseihin Puhtaasta ketosta, kiistatta osoittavat kokonais valtaiset terveys hyödyt. Juttua riittäisi vaikka kirjaan, mutta toivottavasti joku hyötyy tästä kommentista. Tutkimuksia kannattaa katsella vaikka google scholarin kautta, ja hakee puhtaasta ketosta, nurmiruokituista eläin rasvoista yms. muista keto jutuista tutkimuksia, hyvää tavaraa. PS: Sokeri stimuloi samoja aivoreseptoreita kuin heroiini. Video on 4 vuotta vanha, ja toivottavasti olet löytänyt uusia näkökulmia :D Toivon että kukaan muu videota katsonut ei pelästy nyt Puhdasta ketoa.

  • @abloomevergreen5774
    @abloomevergreen5774 ปีที่แล้ว

    👍

  • @nitaaaltonen2426
    @nitaaaltonen2426 ปีที่แล้ว

    Onko sillä vaikutusta suoliston hyvään bakteerikantaan ja etenkin sitä kautta ihmisen immuniteettiin, mikäli laktoosi-intolerantikko laiminlyö toisinaan (tai usein) laktoositonta ruokavaliota? Entä onko sillä vaikutusta, kuinka paha laktoosi-intoleranssi kyseisellä henkilöllä on?

  • @reiskariimi
    @reiskariimi ปีที่แล้ว

    Todella hyvä ja asiallinen video. Aivan käsittämätön toi kalorimäärä.

  • @kalevijaara6957
    @kalevijaara6957 ปีที่แล้ว

    Unohtuuko perusasia eli mistä näläntunne kertoo Se on merkki vitamiinien ja muiden kuten kivennäsaineiden puutteesta elimistöstä Toinen tosiasia on että aineenvaidunta vaatii hyvät mitamiinit toimiakseen Kolmas että vatsan pakteerikanta elääkseen vaatii myös hyvän ravitsemustason Tästä voidaan päätellä että esimerkiksi kalorien laskeminen ON TÄYSIN TARPEETONTA Eli hylätään jalosteet rasvattomat ruuat ...syödään ravintorikasta käsittelemätöntä ruokaaaa

  • @maktaki1733
    @maktaki1733 ปีที่แล้ว

    Just joo

  • @ArchieArpeggio
    @ArchieArpeggio ปีที่แล้ว

    Mitä vähemmän hiilareita niin sen parempi. Mieluiten tuo 20g raja per päivä varsinkin alkuun kun keho ei vielä ole adaptoitunut täysin rasvanpoltolle. Myöhemmin 20-50g painon pitämiseen alhaisena kun olet tarpeeksi rasvaa kehostasi polttanut. Tärkein pointtihan kuitenkin on terveys ja tasainen verensokeri joka auttaa pysymään virkeänä ja energisenä. Ketoosissa ollessaanhan keho polttaa rasvaa 24/7 ja siksi kehoon varastoitunut rasva hiljalleen häviää, koska pysyt paremmin kylläisenä ainakin niin kauan kuin sitä rasvaa riittää poltettavaksi saakka. Sen sijaan jos rasvaa ei kehossa ole etkä saa sitä tarpeeksi ruokavaliostasi niin siinä tapauksessa keho voi käyttää lihasmassaansa energian saantiin. Siksi onkin tärkeää syödä riittävästi sen jälkeen kun kehossa ei rasvaa ole, jottei se johda lihasmassan häviämiseen. Syömähäiriöisillähän se menee juuri niin, että kehon lihakset rappeutuvat ja kun ne rupeavat olemaan heikkoja käyttää keho ravinteenaan lopulta omia elimiään. Se taas arvatenkin pitkällä juoksulla päätyy kuolemaan.

  • @hungrycamperfilms
    @hungrycamperfilms ปีที่แล้ว

    Puhdasta myyjän propagandaa. Tollaset rasvattomat maidot ym ovat erittäin huonoja ihmiselle. Sinut on aivopesty. Tee enemmän puolueetonta tutkimusta.

  • @grayerm0n
    @grayerm0n ปีที่แล้ว

    Jutuista ja tietämättömyydestä päätellen, et ole opiskellut ketoosista edes sitä mihin se perustuu. Lähteet ilmeisesti omasta päästä tai "trust me bro".

  • @Holokki1
    @Holokki1 ปีที่แล้ว

    Tutkimus tulokset riippuu siitä kuka tilauksen tekee:) se on sama mitä syö kunhan syöpi

  • @anneruotsalainen5916
    @anneruotsalainen5916 2 ปีที่แล้ว

    Kiitos videoista :-)

  • @a.n3428
    @a.n3428 2 ปีที่แล้ว

    Itsellä meni maitohappobakteerista maha täysin sekaisin 1.5 päiväksi ja oksennuskin lensi.

  • @hanna-leakivisalo9788
    @hanna-leakivisalo9788 2 ปีที่แล้ว

    Videoiltasi saa todella hyvää tietoa. Asia esitetään selkeästi ja mihin tutkimukset perustuu. Kiitos, että jaksat jakaa tietoa meille muillekin 👍😊

  • @katriinakal148
    @katriinakal148 2 ปีที่แล้ว

    Rasvattomassa maidossa ei ole enää yhtään mitään terveellistä!Siitä on käsittelyillä poistettu kaikki elimistölle hyödylliset ainesosat!!! Ottakaa ihmiset selvää asioista! Ja älkää uskoko mitään tutkimuksia, joitten rahoittajana on tutkimuksesta rahallisesti hyötyvä taho!He useimmiten vääristelevät tutkimustuloksia itseä hyödyttävään suuntaan!

  • @kalevijaara6957
    @kalevijaara6957 2 ปีที่แล้ว

    Voi hyvä tavaton maidon lima tekee suolen nukasta niinku hanhen selän jollon vitamiinien saanti estyy ja syntyy suoranaisia puutostiloja Rasvt ovat terveellisiä myöskin maitotuotteisa niinku kaikissa muissakin elintarvikkeissa sekä antavat tuotteelle makua

  • @eemeliviinanen1444
    @eemeliviinanen1444 2 ปีที่แล้ว

    Mula oli rata 13

  • @kristaheikkala2089
    @kristaheikkala2089 2 ปีที่แล้ว

    Oon pohtinut kasvis-ja vegaaniruokailijoiden raudan saannin suositusta. Onko se sama kuin kaikilla muillakin? Vai pitäisikö jotenkin ottaa huomioon, että suurin osa raudasta on huonommin imeytyvää ei-hemirautaa?

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 2 ปีที่แล้ว

      Ilmeisesti se on jonkin verran suurempi. Ainakin tässä artikkelissa mainittiin (johdannon yhteydessä), että tarve olisi 1,8 kertaa sekaruokavaliota suurempi, joka tuntuu tosin aika reilulta: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6367879/ Vaikuttaa tietty paljon se, että miten ruokavaliossa on mukana raudan imeytymiseen vaikuttavia tekijöitä

  • @ylvabeba9788
    @ylvabeba9788 2 ปีที่แล้ว

    Onko aineenvaihduntaan kovinkaan suurta muutosta millaista urheilusuoritusta ollaan tekemässä. 1. Perustason aerobinen. 2. Kova aerobinen, esim kestävyysjuoksi harrastaja/urheilija. 3. Perustason salitreeni. 4. Tavoitteellinen salitreeni (eli todella kova verrattuna perustasoon). 5. Urheilija (esim.jääkiekkopelaaja SM-liigassa).

  • @kaakaopuu8095
    @kaakaopuu8095 2 ปีที่แล้ว

    Osaatko sä sanoa mitataanko soijarouheen proteiini määrä kuivapainosta vai märkäpainosta?

  • @KingDuu
    @KingDuu 2 ปีที่แล้ว

    Uutta videoo!

  • @kaakaopuu8095
    @kaakaopuu8095 2 ปีที่แล้ว

    Onko prosessoinut lihankorvike tuotteet yhtä vaarallisia kuin prosessoidut lihatuotteet?

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 2 ปีที่แล้ว

      Niitä ei tietääkseni ole tutkittu samalla tavalla. Toki prosessoidut lihankorvikkeet sisältävät usein runsaasti suolaa, joka tekee niistä vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja. Sen sijaan ne eivät sisällä muita prosessoidun lihan mahdollisia terveydelle epäedullisia ainesosia. Eli siinä suhteessa ne vievät voiton prosessoiduista lihatuotteista

    • @vihreelinja4743
      @vihreelinja4743 ปีที่แล้ว

      Suola on terveellistä. Sokeri ei. Lihassa on suolaa. Tekolihassa sokeria

  • @kaakaopuu8095
    @kaakaopuu8095 2 ปีที่แล้ว

    Outoa. Mä koen että pavut ja kaali aiheuttaa eniten pieruja ja juurikin haisevia. Haisevat papuisilta. Varsinkin vielä jos tykkää käyttää muitakin mausteita kuin suolaa pippuria ja yrttejä. Sipulista huomannut kyllä että pierettää. liha taas ei mielestäni pieretä ollenkaan. Huomannut, että kissat eivät juuri piereskele koska ovat täysin lihansyöjiä verraten sitten koiraan jolle ihmiset antaa hiilaripitoisempaa ruokaa myös.

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 2 ปีที่แล้ว

      Lihasta ei useinkaan tule isoja määriä ilmavaivoja, mutta niistä muodostuu videolla mainittua rikkivetyä, joka on voimakkaan hajuinen kaasu. Pavut ja kaali sisältävät käsittääkseni myös yhdisteitä, jotka voivat saada pierut haisemaan pahalta. Etenkin pavut tuottavat useimmille enemmän tai vähemmän ilmavaivoja. Toki ilmavaivojen muodostuminen on jokseenkin yksilöllistä ja siihen vaikuttavat mm. suoliston bakteerikannat

    • @kaakaopuu8095
      @kaakaopuu8095 2 ปีที่แล้ว

      @@tomivaltanen5281 täytyykin kokeilla niin ettei syö lihaa ollenkaan samaan aikaan kun syö näitä fodmad ruokia. Katsoa sitten minkä hajuisia pieruja tulee. Onko hajua tuottavat bakteerit huonompia suolistolle kuin ei hajua tuottavat?

  • @heidijarvinen1436
    @heidijarvinen1436 2 ปีที่แล้ว

    Oletko sokerin vähentämistä jo käsitellyt? Uusi täällä enkä kaikkea vielä katsonut 🙂

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 2 ปีที่แล้ว

      En ole vielä siitä videota tehnyt. Täytyy laittaa listalle!

  • @Norppa46
    @Norppa46 2 ปีที่แล้ว

    Mielenkiintoinen aihe. Itselleni oli uutta tuo ettei aineenvaihdunta hidastu ikääntyessä niin nopeasti. Tulevia aiheita voisi olla esim. Kylmän ilman vaikutus, liikunnan merkitys ja aamupalan vaikutus vs. Pätkäpaaston vaikutus.

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 2 ปีที่แล้ว

      Hyviä ehdotuksia! Täytyy pistää omalle listalle nuo 👍

  • @hannesniemi517
    @hannesniemi517 2 ปีที่แล้ว

    Taisi unohtua kokonaan verensokerit ja insuliini sekä insuliinin yhteys mahdollisuuteen käyttää kehon rasvaa energiana.

  • @hexada_ghostemane
    @hexada_ghostemane 2 ปีที่แล้ว

    päivässä: rasvatonta maitoa lasi (2.5dl). 2ml rasvatonta maitoa kahvin kanssa (2 x 2 kuppia). 2.5dl x-tra rasvatonta maitorahkaa.

  • @raimojalkanen9689
    @raimojalkanen9689 2 ปีที่แล้ว

    Terve Tomi! Olipa virkistävää katsella videotasi Dunning-Kruger-efektistä. Olen ollut eläkkeellä kuutisen vuotta ja taustallani on lisensiaatin tutkimus ja väitöskirja organisaation muutosprosessien toteuttamisesta. Minulla on myös pari eri alan opettajan tutkintoa (kehittymisen halu on ollut kova). Muutoskonsulttina olen toiminut yli kaksikymmentä vuotta kymmenissä eri alojen organisaatioissa, julkisyhteisöissä ja yrityksissä. Tulokset ovat olleet asiakaspalautteiden perusteella hienoja. Käytännön kokemusta johtajan työstä minulla on kymmenisen vuotta neljän eri alan ja eri kokoisen organisaation toiminnasta. Monesti olen kuitenkin eläkkeellä ollessani tuntenut, että olisi varmaan ollut hyvä tietää ja osata vielä paljonkin enemmän! Arvelen, että organisaation muutosprosessien alalla on paljon suoranaisia noviiseja, joilla vain itseluottamus on kova! Erinomaista jatkoa Sinulle.

  • @laurakroger5057
    @laurakroger5057 2 ปีที่แล้ว

    Ihan tosi mielenkiintonen video! Tuot selkeästi eri näkökulmia asiaan 👍🏽

  • @tuomasvalta
    @tuomasvalta 3 ปีที่แล้ว

    Todella hyviä videoita olet tehnyt, Tomi. Näissä on oikeasti nähty vaivaa

  • @vesareinikka5385
    @vesareinikka5385 3 ปีที่แล้ว

    Kylläpä kuulosti nämä jutut melko omituisilta

  • @dykis6963
    @dykis6963 3 ปีที่แล้ว

    Mikä biisi introssa?

  • @paulandersson7379
    @paulandersson7379 3 ปีที่แล้ว

    toi on niin mua oikein hävettää hyi.

  • @marsusonsus8416
    @marsusonsus8416 3 ปีที่แล้ว

    Voitteko kertoo mulle et kuinka kauan päivässä pitäs liikkuu sillee et on niinku ulkona vaikka kavereitten kans ja et minkä verran päivässä hedelmii marjoja ja kasviksia

    • @Topsiekku
      @Topsiekku 6 หลายเดือนก่อน

      Liikunta ei pitäs olla pitäs toimintaa vaan mukava harrastus

  • @ollimikkola7168
    @ollimikkola7168 3 ปีที่แล้ว

    Itellä on semmoinen ongelma että juostessa tai pitkillä pyörälenkeillä tulee tarve päästä vessaan. Ei tunnu auttavan vaikka kävis vessassa ennen lenkkejä. Osaisitko auttaa tässä?

  • @tobbe6575
    @tobbe6575 3 ปีที่แล้ว

    Onko laihduttaminen onnistunut, jos pudotettu paino ei sitten tule takaisin vaan pysyy samana, mutta suunnittelee jatkavansa painon pudottamista myöhemmin lisää?

  • @paatuc6457
    @paatuc6457 3 ปีที่แล้ว

    hyvä video, mistäs tota nattoa löytäis ? tai mistäs löysit ?

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 3 ปีที่แล้ว

      Kiitti! Löysin sitä Tokyokan nimisestä kaupasta, joka löytyy ihan Helsingin keskustasta. Tässä niiden kotisivut: www.tokyokan.fi

  • @harrirontti
    @harrirontti 3 ปีที่แล้ว

    mikä on se nälän tunne

  • @hypnoosipolku
    @hypnoosipolku 3 ปีที่แล้ว

    Tuo että ketogeenisessä ruokavaliossa ruokahalu on pienempi on aika oleellinen pointti laihdutuksen kannalta, ketossa syödään enemmän rasvoja (toiv. hyviä rasvoja) ja esim. kookosrasvan reilu nauttiminen vähentää ruokahalua (esim. sokerin himot katoaa hyvin kookosrasvalla). Hiilarit myös addiktoi ja huomaan itse tän jos syönkin hiilaria enemmän, niin niitä alkaa tekemään mieli. Kun tämä addiktio on pois kuvioista keton aikana niin senkin osalta ruokahimo vähenee verrattain. Vähähiilarisen ruokavalion puolesta puhuva pointti on myös vaikutukset insuliiniresistenssiin, jonka itse koen jopa painon pudotusta tärkeämmäksi asiaksi (vaikkakin ne liittyvät toisiinsa), eli tulehduksen väheneminen kehosta, ja krooninen oireeton tulehdus on syynä hyvin monessa sairaudessa. Näin kärjistäen ja yksinkertaisesti sanottuna Itse pätkäpaastoan (12-14 tunnin paasto) joka päivä, syön ekan annoksen noin klo 13-14 ja se on vähähiilarinen. Syön hiilaria ainoastaan illalla klo 21 aikaan (päivän viimeisin annos). Hiilaria taitaa silti tulla enemmän kuin ketogeenissa ruokavaliossa mut tällä tavalla yhdistän pätkäpaastoa ja vähähiilarista ja paino pysyy (tai putoaa) siinä missä haluan helposti vaikka liikunkin liian vähän

  • @hypnoosipolku
    @hypnoosipolku 3 ปีที่แล้ว

    Mielenkiintoinen video ja olipa sattuma, sillä juuri eilein mietin tätä aihetta.. Ja oli hauska törmätä tuttuun naamaan ;) Olimme samaan aikaan espanjassa vaihto-oppimassa :) Mielenkiintoinen tube kanava, seuraan, tsemppiä. Suosittelen aiheeksi pätkäpaastoa (tai paastoamista ja sen erilaisia muotoja ylipäätänsäkin)

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 3 ปีที่แล้ว

      Kiitos! Joo, hauska sattuma :) täytyy laittaa pätkäpaasto tulevien videoiden tekolistalle

  • @markohaapalahti4090
    @markohaapalahti4090 3 ปีที่แล้ว

    Eli tavallinen salilla ja lenkillä käviä ei tarvitse mitään ravintolisiä jos vain syö paljon ja monipuolisesti.

    • @tomivaltanen5281
      @tomivaltanen5281 3 ปีที่แล้ว

      Juurikin näin. D-vitamiini talviaikaan on kuitenkin usein paikallaan

  • @KingDuu
    @KingDuu 3 ปีที่แล้ว

    Loistavaa että taas videoo! 👍

  • @mimmi4739
    @mimmi4739 3 ปีที่แล้ว

    Kiva että olet palannut tubeen!

  • @mimmi4739
    @mimmi4739 3 ปีที่แล้ว

    Hyvä video!

  • @mimmi4739
    @mimmi4739 3 ปีที่แล้ว

    Wau! En ole aiemmin törmännyt näin konkreettisiin ja järkeviin ohjeisiin! 👍

  • @mikkoh85
    @mikkoh85 4 ปีที่แล้ว

    Sori mutta olet väärässä. Videon aikana tilasin kanavan, ja peruin myös sen tilaamisen. Alkuun tuli faktaa, loppuun ihme spekulointia. Pisteet laadukkaasta videotuotannosta

  • @Maaseudulla
    @Maaseudulla 4 ปีที่แล้ว

    Olin vajaa 2 v ketolla. 95 kilosta paino putosi 76 kiloon ja olin elämäni kunnossa. Samaan aikaan kävin salilla ja uin. En voi allekirjoittaa lihaskatoa. Sitten innostuin kuitenkin syömään herkkuja, kun tuli haasteellisempi vaihe elämässä. Paino tuli takaisin. Kävin 100 kilossa. Nyt olen aloittanut ketogeenisen uudestaan ja olo on tosi hyvä. Kyllä tässä pystyy syömään monipuolisesti. Sen verran helpotan elämääni, että kerran kuussa kuukaudfn välein 1 pv saan syödä periaatteessa mitä vain. Tuntuu ihan hyvälle idealle. Koin, mitä olotila on parhaimmillaan ketogeenisella. Opin tietämään, mitä tarkoittaa tasainen verensokeri. Jne.

    • @ArchieArpeggio
      @ArchieArpeggio ปีที่แล้ว

      Juurikin näin. On parempi pitää ns. palkintopäivä tai kaksi kerran kuussa, jolloin voi hyvällä omalla tunnolla käydä kavereiden kanssa esim. pizzalla ja viihteellä. Et sä urheilijanakaan treenaa joka päivä täysillä. Tai pää hajoo. Monipuolinen syöminen on vain itsestä kiinni ja monet tutut ja totutut ruuat saa hieman eri höysteitä ja muunnoksia itseensä. Esimerkiksi kun keitoista perunan korvaa lantulla ja/tai nauriksella niin homma pysyy suht simppelinäkin. Itse ainakaan en ole voinut valittaa keittojen olleen yhtään sen pahempia kuin ennenkään. Ehkä hankalinta näin suomalaiste vinkkelistä oli lopettaa leivän syönti. Järkeviin hintoihin kun ei tahdo päästä mantelijauhoilla yms. ketoystävällisillä korvaajilla. Ruileipää, näkkileipää ja hapankorppuja on eniten tehnyt mieli. Niitä tosin voi sitten suunnitellusti syödä palkintopäivänä.