Execuția CORECTĂ a unui sistem de ventilare: sfaturi din șantier!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 มี.ค. 2021
  • In ultima perioadă am făcut mai multe consultanțe în care am văzut diverse probleme pe șantier în realizarea execuției sistemului de ventilație și realizarea corectă a unui astfel de sistem are o serie de pași despre care am vorbit în acest material video. Am ieșit pe șantier alături de Bogdan Stroe de la Noving Air și am vorbit despre diverse sfaturi utile în executarea unui sistem de ventilare centralizat într-o casă.
    Un sistem de ventilare înseamnă unitate de ventilare, tubulaturi, accesorii, proiectare, manoperă montaj și te sfătuiesc să acorzi mare atenție fiecărui component ce intră în ’’plămânul casei’’ și chiar dacă duduie internetul de informații și de videouri, unele componente ale casei chiar trebuie executate de specialiști.
    Vei mai regăsi în acest material video și discuții despre cum se aleg tubulaturile de ventilare, o nouă unitate de ventilare cu o pompă de căldură integrată ce poate face încălzire și răcire precum și alte sfaturi utile.
    ventilatie-recuperare.ro/cate...
    Alături de Noving Air - pe care îi puteți găsi pe www.ventilatie-recuperare.ro am vorbit despre diverse sisteme și echipamente de ventilare în materialele video din acest playlist:
    • Ventilații
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

ความคิดเห็น • 130

  • @Ciprianolaurus
    @Ciprianolaurus 3 ปีที่แล้ว +19

    De acord dar mulți (incluzând și cei prezentați aici) cer prețuri de multe ori mai mari(deci nu un 10-15% cu bun simt) la salarii mult mai mici. Să vină și ei cu prețuri corecte pentru piața din România (sau măcar la nivelul celor din Europa de vest in unele cazuri). Hai ca la proiect , la tubulaturi pot sa se ascundă zicând ca diferă mult de la un proiect la altul complexitatea, necesarul, dar dacă ne uităm strict la prețul unității acolo se văd clar adaosurile. Și când le combini pe toate într-un pachet complet atunci sa vezi preț. Normal că mai căutăm alternative. Păcat că profesioniști par a fi, dar prin lăcomie încurajează alternative mai puțin profesioniste. E o lipsă și în piața asta și nu au nevoie de clienți mai mulți și mai ieftin, dar în timp se va regla și asta.

    • @FictionCautious
      @FictionCautious 2 ปีที่แล้ว

      Aici apare inteligenta sistemelor financiare. Saracire prin escrocherii matematice la cheie, economii nefunctionale sustinute via guverne vandute intereselor straine.
      Asadar strategia de viata ramane tot apuca cine poate, consecintele nu intereseaza pe nimeni. Democratie placuta dragi romani!

  • @cristimusashi4549
    @cristimusashi4549 3 ปีที่แล้ว +65

    "Executia CORECTA" e un titlu mult prea pompos pentru ce a aratat clipul asta. Informatiile sunt vagi si laconice, mai mult teoretice. Defapt nu aflam nimic, decat ca trebuie proiectare, manopera si punere in functiune si doar cateva firimituri de pe santier. Practic filmarea de pe santier putea sa nici nu fie, e degeaba, mai multe se vad in pozele inserate, sau se putea pune din alte clipuri de la alte montaje. Este doar un clip comercial de pe urma caruia se doreste apelarea la specialistii care vand astfel de sisteme. Stilul asta de a face afaceri in Romania e pagubos pentru client, sau profitabil pt comercianti, cine stie care e limita intre ele, dar constat ca e lipsa de transparenta, informatiile tehnice, de proiectare, manopera, punere in functiune sunt ascunse, nu stii la ce preturi sa te astepti ca sa iti faci un plan daca merita o astfel de investitie.
    Eu ca si client sunt interesat de un pachet complet functional, un kit. Daca ma interesau doar componentele, le luam din toate sursele si il montam singur. Corect ar fi sa gasesc si informatii despre kituri, eu asta caut in primul rand cand caut un sistem fotovoltaic, de ventilatie sau pentru un semineu. Pe ventilatie am gasit pe siteul Atrea astfel de kituri, cu tot ce inseamna un astfel de sistem de la materiale, montaj manopera, punere in functiune pentru diferite suprafete. Nu stiu cat de bune sunt aparatele Atrea in raport cu Zehnder, Komfovent, Ensy sau Mitsubishi lossnay, dar apreciez foarte mult aceasta abordare, preturile si detaliile pe care le ofera la sistemul complet. Ca exista si particularitati, ca fiecare casa e altfel, da, pot exista modificari, ajustari, e o marja de toleranta, dar macar ai o idee de cat te-ar putea costa un astfel de sistem. Dar sa nu ai pe site informatiile pe care le doresti si sa le obtii dupa multe mailuri si bani platiti pe proiectare si sa constati la final ca oferta nu e doar cu 10-20% mai mare decat in alta tara, ci cu 30-60% mai scumpa, atunci te lasi pagubas, sau accepti ca ai pierdut doar banii pe proiectare si comanzi de la altii.

    • @gattonpc
      @gattonpc 3 ปีที่แล้ว +4

      Exact din acest motiv nu ma mai uit la clipurile de pe acest canal... si mai nou nu-l mai recomand cunoscutilor pe care-i am.. sau il recomand ca si comercial. Le spun ca, daca vor sa vada reclame la diversi producatori.. sau tot felul de proiectanti.. sa intre pe acest canal.. si vor pleca mai prosti decat au intrat...si fraieriti de cuvintele pompoase din videoclipurile de aici.

    • @mariusdinca109
      @mariusdinca109 2 ปีที่แล้ว +2

      TRUE ...eu ma mai uit macar de orientare sa stiu ce anume trebuie sa verific firmele sau executantii...si pe mine ma frustreaza ft mult ca nu ofera detalii deloc, macar pe un studiu de caz, ca sa putem avea o imagine de ansamblu, ar fii mult mai ok...degeaba imi fac o idee ca vreau o instalatie integrata ca asta daca dupa ce contactez firma zice ca ma costa 20k E ...

    • @sorinsabau1664
      @sorinsabau1664 2 ปีที่แล้ว +2

      E foarte smart cum prezinta Soflete totul. Eu cred ca multa lume e invatata sa primeasca multa informatie cu scopul de a face singur acasa. Ei bine nu si aici. Da sfaturi bune dar practic "nu da prea multe din casa". Scopul final fiind sa apelezi la un arhitect.

  • @gabygabygaby9965
    @gabygabygaby9965 3 ปีที่แล้ว +3

    Mulțumesc pentru material,tocmai am terminat montajul unei tubulaturi pentru sistemul de ventilație,am învățat multe lucruri interesante și cred că și băieți care au venit la mine au făcut treabă bună.batfta in continuare.

  • @JordacheM
    @JordacheM 3 ปีที่แล้ว +6

    Interesant, meseriaș băiatul. Încă o instalație care trebuie făcută bine de la proiectare până la exploatare. Baftă multă.

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 3 ปีที่แล้ว +3

    informatii utile. Multumim!

  • @Squaddias10
    @Squaddias10 3 ปีที่แล้ว +1

    Te salut , si urmaresc cu atentie video-urile tale, anul asta incep si eu la CASA !!! Multumesc pentru informatii si mult succes !!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +2

      Spor si mai ales multa rabdare! Te asteapta peste 200 de materiale video din care poti afla cum sa construiesti mai bine

  • @FlorinArjocu
    @FlorinArjocu 3 ปีที่แล้ว

    Foarte bune explicatiile, ca de obicei!

  • @tartaunultartaunul4901
    @tartaunultartaunul4901 3 ปีที่แล้ว +9

    @ Bogdan Stroe, Marius te-a ''recomandat'' acum mai bine de un an si asa am ajuns sa cer o oferta de pret. Am si achitat 250 euro proiectarea care se va deduce daca achizitionez de la voi toate cele necesare.
    Am discutat la telefon destul mult despre ce si cum facem dar nu ai mentionat nimic ca voi avea nevoie de voi pentru punerea in functiune, avand si clapete de reglaj in oferta
    Inca nu am achizitionat nimic pentru ca proiectul meu a decurs foarte incet, dar inca astept raspuns la ultimul email trimis catre tine. Si anume iti ceream niste specificatii tehnice pentru tubulaturi si restul de materiale care sunt cu 25-35% mai scump decat ce se gaseste pe piata.
    Este normal sa puneti la dispozitie specificatiile tehnice ale materialelor folosite, dar probabil nu sunteti obisnuiti sa fie cerute.
    @Marius, primul meu comentariu de cand te urmaresc ( 2 ani cel putin). Clipurile de genul imi par comerciale. Pe langa partea de informatie, la tine apreciam foarte mult ca nu esti comercial.

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว

      Iulian, la noi punerea în funcțiune este prinsa în manopera asa cum ar fi normal oriunde. Documentele de calitate, conformitate, garanție s.a.m.d însoțesc întotdeauna factura și contractul de achiziție.

    • @tartaunultartaunul4901
      @tartaunultartaunul4901 3 ปีที่แล้ว +2

      @@bogdanstroe8099 trebuie sa cumpar ca sa stiu ce cumpar? Aleg materialele/echipametele in functie de ce nevoie. Diferentele tehnice intre materiale pot fi infime, un exemplu, vata minerala cu landa 0,034 si 0.035. Diferenta de pret 40%. Unii din competitorii vostri nu au nici-o problema sa imi zica producatorul accesoriilor si sa imi dea si specificatiile tehnice.

    • @tartaunultartaunul4901
      @tartaunultartaunul4901 3 ปีที่แล้ว +2

      Referitor la punerea in functiune, am mentionat ca eu montez, eu pun in functiune, ocupandu-ma cu diverse instaltii si ai zis ca este o practica comuna pentru instalatiile simple, cum este si cazul meu.

  • @harrytanase1587
    @harrytanase1587 3 ปีที่แล้ว +3

    Foarte deștept sistemul. Incalzire, racire, aer proaspat, purificare ..... Numai cartofi prajiti nu face.😉Încălzirea (pompa de caldura) este probabil folosită toamna, pană se da drumul la încălzirea cu radiatoare sau in pardoseala și primavara, după ce sistemul principal de încălzire este oprit. Foarte buna solutia. Multumesc.

    • @argentus5483
      @argentus5483 3 หลายเดือนก่อน

      Păi, atunci de aș mai investi în așa ceva dacă trebuie să am alt sistem de încălzire pe timpul iernii ??

    • @harrytanase1587
      @harrytanase1587 3 หลายเดือนก่อน

      Nu investi!!!@@argentus5483

  • @ScafesMadalin
    @ScafesMadalin 3 ปีที่แล้ว +4

    Cred ca un subiect de exploatat pe viitor ar fi alegerea unei hote în funcție de sistemul de ventilare cu recuperare de căldură. Ceva informații utile...

  • @A14Maris
    @A14Maris 2 หลายเดือนก่อน +1

    E ok materialul video, am aflat cate ceva, dar mi-as fi dorit sa aflu unde exact intr-o camera se monteaza introducerea si unde se monteaza evacuarea.

  • @cristiandark11
    @cristiandark11 3 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim!

  • @octavianboghici
    @octavianboghici 3 ปีที่แล้ว +5

    Salut Marius! Faceti un video profi privind calcule si solutii optime pentru ventilarea centralizata a unei case din punct de vedere al umiditatii...si aici ma refer la faptul ca exista pe piata solutii de ventilare cu recuperare de caldura HRV, solutii de ventilatie cu recuperare de energie ERV si solutii de dezumidificare a aerului ce se pot instala impreuna cu aceste sisteme. Care este de fapt marea problema? Romania ca de altfel si restul continentului european este afectata de incalzirea globala si observam de la an la an temperaturi relativ ridicate pe timp de iarna. Asta presupune si multa umiditate atat in sezonul rece cat mai ales in anotimpurile de tranzit , respectiv primavara toamna. Daca am avea ierni geroase si uscate atunci un sistem HRV ar fi ideal caci acesta nu misca umezeala ci doar transfera caldura (energia termica a moleculelor de aer) aerului cald din interior spre aerul proaspat aspirat din exteriorul casei. Insa cum sezonul rece devine din ce in ce mai ploios si umed apare necesitatea eliminarii macar partiale a umiditatii relative a aerului extern. In acest context apare evidenta necesitatea unui sistem cu recuperare de energie (entalpie - umiditate) ERV. De exemplu cand sunt zile relativ reci dar umede (umiditate relativa de 80% -90%) ai vrea sa retii macar o parte din acea umiditate externa intrucat in casa ai nevoie de o umiditate de confort de 45 maxim 50%. Problema cu aceste sisteme este faptul ca pentru a fi eficiente mai ales intr-o casa pasiva acestea trebuie sa functioneze 24/7/365 adica inevitabil vor transfera cu timpul umiditatea externa la interior si astfel vor mari nivelul umiditatii relative din casa la 60 -65% (spre sau chiar peste limita de confort). Am verificat zilnic in ultimile 4 luni de exemplu umiditatea relativa a aerului extern in zona Bucuresti - Otopeni si in peste 100 de zile din acest interval umiditatea aerului a fost in medie 70% dar au fost si zile la randul cu peste 80-90%. In aceasta situatie se impune o analiza riguroasa a diverselor echipamente de ventilatie centralizata si verificarea inainte de achizitie a parametrilor climatici locali si a fisei tehnice a produsului. S-ar putea sa ajungi la concluzia ca este nevoie sa cuplezi un dezumidificator sau un sistem de aer conditionat la sistemul de ventilatie centralizat pentru a tine casa de-a lungul anilor in parametrii de confort (45% umiditate). Spor la cat mai multe videouri cu exemple de astfel de solutii si sisteme integrate in diferitele zone climatice ale Romaniei!

    • @indecent13
      @indecent13 3 ปีที่แล้ว

      Umiditatea relativă intotdeuna se va raporta la temperatura aerului. Cantitatea de apa (umiditatea absolută) este una si aceeasi, in schimb daca o raportăm la -10 grade poate fi de 80-90%, iar daca o raportăm la 20° poate fi de 45-55%. Daca in exterior sunt in de 80 procente umiditate absoluta si sunt in jur de -5-10°, asta nu inseamna ca este umiditatea absoluta ridicată, practic noi oamenii pe aceea o percepem. Anyway, cei de la Komfovent au pe recuperatoare lor rotative un strat de zeolit ce pot recupera umiditatea (absolută) pana la 95%, recuperare ce se face din aerul interior. Mult succes!

  • @MrSavage77
    @MrSavage77 3 ปีที่แล้ว +13

    Interesant subiectul, dar abordarea e reclama pe fata. Am intrat in contact cu Novingair acum cateva luni, si numai pentru proiect au cerut aprox. 500euro. Cand tot sistemul plus montajul te duce peste 5000, pai te cam astepti ca proiectarea sa fie inclusa.

    • @littlemadness221990
      @littlemadness221990 3 ปีที่แล้ว +1

      Și cât crezi că te-ar costa un sistem de ventilare făcut din ochi, și prost? Cât te mai costa reparația? Eu nu lucrez in domeniu acesta, sunt tehnician in instalații electrice, și, ști cât este onorariul meu pentru reparatii după amatori? Dublu cel puțin și înlocuiesc tot cu materiale conforme și corect demensionate.

    • @MrSavage77
      @MrSavage77 2 ปีที่แล้ว +2

      @@littlemadness221990 nu ai inteles postarea mea. Nu neg nevoia de proiectare.

    • @deava9336
      @deava9336 ปีที่แล้ว

      La ce suprafata?

    • @MrSavage77
      @MrSavage77 ปีที่แล้ว +1

      @@deava9336 85mp - doar pentru etaj

    • @deava9336
      @deava9336 ปีที่แล้ว

      @@MrSavage77 mult considerand suprafața...dar era cu pompa de caldura? Sau simplu? Mersi.

  • @octavianboghici
    @octavianboghici 3 ปีที่แล้ว

    Super in sfârșit

  • @GabrielMaxGM24
    @GabrielMaxGM24 3 ปีที่แล้ว

    Imi place cand vad publicitate sa fie lupta intre toti care fac materiale video despre constructii si mai ales cu produse care nu sunt la indemana doar asa vom reusi sa avem si noi preturi competitive .

  • @MonkeyBlueAss
    @MonkeyBlueAss 3 ปีที่แล้ว +1

    In Romania nu s-a format o piata autentica pe servicii de achiziție/montaj ventilații care sa asigure o concurenta similara cu cea din Vest, piața internă fiind accesata mai ales de către clienții bogați. Important ar fi un grafic intre valoarea investiției si recuperarea acesteia + beneficii precum confort + sănătate. Cat timp nu aveți oferte mai bune rămâne soluția a 2-a : a) cautați un inginer de instalatii sa va facă un proiect de ventilatie si un caiet se sarcini pentru execuție , b) cumpărați materialele si executați manopera , c) plătiți serviciul de reglaj hidraulic pentru punere in functiune la orice firma care are dotările necesare

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว

      Oare clienții sunt tot ca în Vest ? Dacă tot facem comparații 🤔

    • @timoteisatmarean7391
      @timoteisatmarean7391 5 หลายเดือนก่อน

      Cea mai buna idee

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 3 ปีที่แล้ว +3

    Mulțumim, multe detalii utile !!! Bine punctat : corelarea în etapele de execuție este vitală.

  • @IZOTV
    @IZOTV 3 ปีที่แล้ว +1

    👍🏼

  • @andreihandru
    @andreihandru 3 ปีที่แล้ว +3

    Foarte tare contentul, as da tema de casa la oricine vrea sa isi faca o casa sa urmareasca tot canalul tau (si dupa ce vad ce complex si complicat e sa faci o casa foarte eficienta sa vina sa cumpere una de la mine 🤦‍♂️😄) ... O chestiune destul de specifica si care poate ar merita un video... eu am intrebat mai mulți oameni care faceau montaj la sisteme de ventilație, inlusiv mesteri renumiti din Cluj, care au fost promovati de youtuberi seriosi 🤦‍♂️🙂, si dadeau din umeri :)... Urmeaza sa construiesc o casa pasiva langa Cluj anul asta, si vreau sa fac put canadian pe partea de admisie, la sistemul de ventilatie, adica aerul sa nu intre pe o grila de langa perete, in casa, direct in recuperator, ci sa intre printr o teava care trece vreo câțiva zeci de m lungime prin pamant, teava antibacteriana, montata cu panta si colectare a condensului pe capat si cu chestia asta, vara, imi racesc aerul natural fara sa mai am nevoie de pompa de căldură si iarna imi incalzesc aerul care intra in recuperator, si toate astea prin puterea geotermieie...intrebarea mea ar fii daca gasesti pe cineva priceput, care a mai facut asta, sa vorbesca despre asta, cum funcționează cum ar trebuii facut, etc pt ca mi se pare un concept foarte interesant.

    • @draghicidanieloctavi
      @draghicidanieloctavi 3 ปีที่แล้ว

      Salut, care este intrebarea?

    • @andreihandru
      @andreihandru 3 ปีที่แล้ว +1

      @@draghicidanieloctavi 🤦‍♂️... Am corectat un pic textul... Eram destul de obosit cand l am scris

    • @jardalandscapepaveuni1589
      @jardalandscapepaveuni1589 ปีที่แล้ว

      Eu am instalat în anul 2000 in Austria. Țeavă de inox de 25 m liniari la 150 cm in pământ.

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 3 ปีที่แล้ว +1

    🙋‍♀️👍

  • @gazdacandrei2202
    @gazdacandrei2202 3 ปีที่แล้ว +1

    Din cate am vazut, sunt astfel de echipamente de ventilatie cu recuperare de caldura si pompa caldura, doar aer-aer. Te rog cand prezinti urmatorul clip despre echipament, precizeaza daca sunt si solutii cu pompa inclusa aer-apa. Nu vad de ce sa montez un sistem cu un randament prost cand pot sa aduc apa din put doar cu o pompa ca sa-mi raceasca aerul suplimentar. 4-7KW versus 100W. Multumesc

  • @emilcarste
    @emilcarste 3 ปีที่แล้ว +3

    Cate filtre foloseste un astfel de sistem si care este pretul lor pe an?

  • @tubemaster1205
    @tubemaster1205 3 ปีที่แล้ว

    Care ar fi avantajele si dezavantajele unei case tip dom si de ce nu se discuta/construieste in romania?
    Multumesc.

  • @cristianpaul8979
    @cristianpaul8979 ปีที่แล้ว

    Reglajele de debit, se monteaza si pe tubulaturile care extrag aerul din camerele precum baie/bucatarie/etc ?

  • @stefanolteanu593
    @stefanolteanu593 3 ปีที่แล้ว

    Foarte bun subiectul am și ieu o întrebare dacă fac stratificația normala la o mansarda dar fara astereală cu folia anticondens direct pe căpriori plan inclinat find doar 180 cm restul pod ieste ok mulțumesc

  • @valentin4419
    @valentin4419 3 ปีที่แล้ว +3

    Salutare,
    Interesant materialul dar nu ne-ai prezentat traseul tubulaturii

  • @urbanesetable
    @urbanesetable 3 ปีที่แล้ว

    Ce randament au cei 4kW de racire pentru intreaga casa, avand in vedere verile din Bucuresti?

  • @cristinelmoraru4897
    @cristinelmoraru4897 2 ปีที่แล้ว

    Bună Marius!
    Am un beci construit din beton sub casă. Pe plafon am lipit polistiren extrudat de 5. Din construcție am montat pe diagonală doua guri de aerisire de 150. Am observat că pe polistiren s-au format picături de condens. În dreptul gurilor de aerisire, polistirenul este uscat. Care este cauza acestui condens și modalitatea de eliminare a lui. Mulțumesc mult!

    • @emil10139
      @emil10139 10 หลายเดือนก่อน

      In beci aerul este f umed, cele doua guri de aerisire nu fac fata. Ori puneti niste ventilatoare mai puternice, ori un dezumidificator.

  • @lucianchis06
    @lucianchis06 3 ปีที่แล้ว +2

    Un subiect interesant de abordat ar fi cum se integreaza un sistem de ventilatie cu hota din bucatarie. E recomandat sa se foloseasca hota clasica cu evacuare directa afara? Sunt alte optiuni?

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว +4

      Nu este recomandat sa se recupereze energie dintr-un aer încărcat cu vapori de ulei.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 2 หลายเดือนก่อน

    Te salut,poti fave un video cum se monteaza un sistem de ventilatie centralizat daca nu se poate intervenii din interior ,ci doar.prin.pod spre interior.mersi

  • @draghicidanieloctavi
    @draghicidanieloctavi 3 ปีที่แล้ว

    Salut! Daca in pod montez aparatul de ventilatie si atât, podul fiind mic, und3 oun bariera de vapori? Pe partea interioara a acoperisului sau pe tavanul etajului care e din lemn(podeaua podului? Helo pls

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +5

      Unde ai pusa termoizolatia? Bariera de vapori se pune intotdeauna pe fata calda a termoizolatiei

  • @constantine5827
    @constantine5827 3 ปีที่แล้ว +4

    @Soflete in spatele tau in dreapta este spuma intre bca si stalp? La fel si intre perete si grinda. 😳😳😳

    • @Rby20
      @Rby20 3 ปีที่แล้ว

      este bagata spuma ca sa izoleze acel spatiu de cativa mm care nu se poate baga adeziv

    • @solaris3627
      @solaris3627 3 ปีที่แล้ว

      @@Rby20 Serios !?

    • @Rby20
      @Rby20 3 ปีที่แล้ว

      @@solaris3627 nu trebuie sa ma crezi pe mine😉

  • @beinurnurla1197
    @beinurnurla1197 3 ปีที่แล้ว +1

    Deja din MVHR devine AHU. Ce consum de energie electrica impreuna cu pompa de caldura are acea unitate? Partea asta cu pozare tevilor merita mai multe episoade, am vazut la multi grinzi gaurite pentru tubulaturi.

  • @tiberiupopescu238
    @tiberiupopescu238 3 ปีที่แล้ว +11

    Care e durata de viata a tubulaturilor( ex. 10-20 ani)? Cum se igienizeaza acestea dupa cativa ani?

    • @MonkeyBlueAss
      @MonkeyBlueAss 3 ปีที่แล้ว

      a spus ca se igienizeaza chimic, durata de viata a materialelor se gaseste in fisa tehnica a fiecărui producator

  • @xem1969
    @xem1969 3 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, doresc sa consytiesc o casa in zona Lilieci din bca de 24 si sa o acopar cu polistiren expandat de 10 cm si eps 100......este suficient???s ai mai bine sa pun 20 cm???Multumesc.

    • @adriansoare8685
      @adriansoare8685 3 ปีที่แล้ว

      Mai bine faci direct cu bca de 40 cm, tencuiesti interior exterior și ai o casă mult mai sănătoasă plus eficientă termic.

  • @CosminRotaru
    @CosminRotaru 3 ปีที่แล้ว

    Pentru funcția de răcire unitatea aduce aer proaspăt, sau recirculat? Sau poate o combinație? Fiind cu recuperare de căldură as presupune că e aer proaspăt (care cedează căldură aerului evacuat). O clarificare daca se poate. Mulțumesc!

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว +2

      100 % aer proaspăt.

    • @MonkeyBlueAss
      @MonkeyBlueAss 3 ปีที่แล้ว

      @@bogdanstroe8099 cam ce procent din valoarea unei case ar reprezenta un sistem de ventilatie performant energetic care sa asigure aer proaspat, aer cald , aer rece, recuperare caldura ?

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว

      @@MonkeyBlueAss Din valoarea unei case de 520.000 Euro sau din valoarea uneia de 110.000, din valoarea unei case de 30kw/h/mp/an sau de 250kw/h/mp/an ???

  • @casaflorin6877
    @casaflorin6877 3 ปีที่แล้ว

    Salut! Ce e de facut daca tuburile verzi nu au fost sigilate in timpul santierului si a intrat praf in ele?

  • @andreimarinescu4778
    @andreimarinescu4778 3 ปีที่แล้ว

    Salut. Foarte interesant. Poti sa imi spui un program de proiectare case. Vreau sa imi fac niste schițe pentru viitoarea casa. Multumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว

      Pentru proiectarea casei lucreaza cu un arhitect. Sunt multe programe gratis de desen dar proiectarea unei case nu inseamna doar desenarea ei, ci gandirea ei in prima faza de un arhitect, pe baza nevoilor tale

    • @andreimarinescu4778
      @andreimarinescu4778 3 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete Asa este. Dar asa ca sa pot sa ma duc cu o idee

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว +1

      @@andreimarinescu4778 Autocad cu licență, măcar 10.000 Euro 🙂

    • @andreimarinescu4778
      @andreimarinescu4778 3 ปีที่แล้ว

      @@bogdanstroe8099 Sa revenim cu picioarele pe pământ 😉

  • @danielchis1261
    @danielchis1261 3 ปีที่แล้ว +1

    La ce pret poate sa ajunga o unitate ca si cea prezentata in clip si care ar fi costurile pentru un asemenea sistem de ventilatie?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +3

      Fix despre unitate in parte am vorbit mai detaliat intr-un alt material video dedicat, pe care il vom posta in curand

  • @andreinicolaemaciac2783
    @andreinicolaemaciac2783 ปีที่แล้ว

    Dacă ignorăm tratamentele antistatice și antibacterian, țeava PVC pentru ventilație ar fi cea albă, cu diametre mai mari (100, 125, 150 mm).
    Puteți preciza pe scurt care ar fi diferențele dintre acestea și țeava de canalizare PVC?

    • @viosog9661
      @viosog9661 ปีที่แล้ว

      Daca alegi un traseu pt mentenanta usoara eu zic ca e ok

  • @CernatSt
    @CernatSt 3 ปีที่แล้ว +1

    Numa primu.

  • @vladpalas
    @vladpalas 3 ปีที่แล้ว +1

    Cred ca mai este loc de ceva material pe subiectul asta. O dilema de-a mea ar fi cum sa proiectezi o casa pe cadre astfel incat tubulatura sa fie sub tavan fals ca in cazul in care e nevoie in 10 - 20 ani sa poata fi schimbata si in acelasi timp sa nu fie nevoie sa faci 4 coturi la grinzi :-?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +4

      Lasi din proiectare goluri tehnologice in grinzi prin care sa treaca tubulatura, dar asta e o decizie pe care o ia structustiul stiind planurile de instalatii

    • @mycu84
      @mycu84 3 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete Scuze Marius , pai de ce sa faci gauri in grinzi cand le poti face pe langa , fara a afecta rezistenta ? ....zic si eu :)

    • @MonkeyBlueAss
      @MonkeyBlueAss 3 ปีที่แล้ว +1

      @@mycu84 de regula grinzile din stalpi. se duc in toate directiile pana la peretii exteriori si astfel nu exista "pe lângă"

  • @academiadeconstructiiwps6370
    @academiadeconstructiiwps6370 3 ปีที่แล้ว

    Tratarea aerului nu se face??? Dacă noi avem un schimbator de caldura care are în elementele sale argint??? Oare nu se tratează si zona de transport??? Eu nu zic ca nu este important tubul...

  • @Lucian725
    @Lucian725 2 ปีที่แล้ว

    gindesc ca sanitizarea tubulaturilor se poate face foarte ushor cu ajutorul unei masini de ozon

  • @Meno-Sebastiano-Argenti
    @Meno-Sebastiano-Argenti 3 ปีที่แล้ว

    21:00 tubulatura vine sigilata din fabrica?

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว +1

      Da, vine sigilata la ambele capete.

  • @nicolaebiolan6597
    @nicolaebiolan6597 3 ปีที่แล้ว

    Cat a Costat implementarea acestei solutii in acest caz ?

    • @deava9336
      @deava9336 ปีที่แล้ว

      Ala era cel mai logic. Studiu de caz, costuri , perfomanta etc..

  • @miagy420
    @miagy420 3 ปีที่แล้ว

    Bruce Lee il bate pe Van Damme...Soflete e intr-o stare de spirit extraordinara...

  • @itubogdan
    @itubogdan 3 ปีที่แล้ว

    E scris gresit in descriere site-ul. Incercand sa-l acces mi-a dat eroare. NovingAiR e ventilatie-recuperare nu ventilatii-recuperare :P

  • @Meno-Sebastiano-Argenti
    @Meno-Sebastiano-Argenti 3 ปีที่แล้ว

    Buna. Te rog daca poti sa faci un video despre polyurea. Oare nu ar fi mai eficient sa etansam casa cu polyurea? Multumesc anticipat.
    th-cam.com/video/Qp7oz6jgVgk/w-d-xo.html

  • @haleaurelian
    @haleaurelian 3 ปีที่แล้ว

    Corect se face cu geamul... si cel mai ieftin.. fără buleli.. :)))

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว

      Macar daca ar deschide oamenii geamul de cate ori e nevoie...

    • @dumitruursaciuc1488
      @dumitruursaciuc1488 3 ปีที่แล้ว +1

      faci cu geamul..dar platesti toata caldura ce iese...asa cu instalatia investesti ceva dar dupa aia ceva ani economisesti.

    • @haleaurelian
      @haleaurelian 3 ปีที่แล้ว +6

      @@dumitruursaciuc1488 Iti recuperezi investiția în 20 de ani, pe când se termina și durata de viata a unor echipamente. Apoi o iei de la capăt, cu alta investiție. Piața, firmele, vor sa vândă.. iar noi sa consumam.. Cautati soluții cat mai simple la problemele pe care le aveți.

    • @draghicidanieloctavi
      @draghicidanieloctavi 3 ปีที่แล้ว +5

      Nu ati inteles nimic din ceea ce e important despre instalatia de ventilatie??? Redus la unitate poti spune ca ITI LUNGEȘTE VIATA. Deschizi geamul iti intra particule in suspensie de afara...you know...poluare....
      Jumatate din viata o dormi si respiri pe masura ce trece noaptea aerul amestecat cu expiratie...co2...asta sigur nu e de bine corect?(nu intram in detalii)
      Iti aduce confort sporit si calitate a vietii crescuta....inca o data...poluare.....ati auzit de ea sigur.
      Acum intreb eu cat costa 1 an din viata ta? Cat ai plati? Sau care casa isi recupereaza investitia vs o pestera care este acolo si e naturala...gratis...
      Daca ducem totul in extreme nimic nu merita sau totul merită. Important e sa ne gasim propriul echilibru conceptual neghidati de propria putere financiară. Sistemul in sine merită. P.s. comentariul acesta nu este pentru cel care sta in varf de munte si se faleste ca la el acolo nu exista poluare ca nu sunt masini si bla bla bla...p.s. 2 cum doamne iarta-ma are ala net in varful muntelui de comenteaza aici? :)))))

    • @guenoleadamantu8939
      @guenoleadamantu8939 3 ปีที่แล้ว

      Face Șoflete 1000 de videoclipuri despre ventilații și vine un dobitoc și aruncă un bolovan în lac. Hater.

  • @iulikiri
    @iulikiri 2 ปีที่แล้ว

    vorba vorba si iar vorba.........

  • @mihaela255
    @mihaela255 3 ปีที่แล้ว +1

    Sunt aici exclusiv pt content, dar nu pot sa nu observ calitățile autorului.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว

      Care care care? 😎😍

    • @mihaela255
      @mihaela255 3 ปีที่แล้ว

      Pai, inteligenta, un fizic atrăgător și.... falsă modestie! :))

    • @MonkeyBlueAss
      @MonkeyBlueAss 3 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete mie-mi place : coada , generozitatea fara precedent de a răspândi informații pe care nu le gasesti expuse intr-o forma atat de accesibila.

  • @nevic76
    @nevic76 3 ปีที่แล้ว

    Eu prefer zehnder

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +1

      Sunt mai multi producatori pe piata si multi au produse bune, important este sa poti avea suport tehnic, atentie in executie si acces la mentenanta in exploatare

    • @Ciprianolaurus
      @Ciprianolaurus 3 ปีที่แล้ว +2

      Vezi ca in vestul Europei (olanda,Belgia...) e mult mai ieftin și mai includ și proiectul dacă iei de la ei. Cu tot cu cei 100 euro transport e mult mai ieftină unitatea. Cauta pe forumuri.

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 3 ปีที่แล้ว +2

      @@Ciprianolaurus Sa vezi când o sa apară prima problema, în garanție sa nu, dacă mai pare asa ieftin. Cunosc mai multe cazuri în care personalul de service, din tarile amintite de tine, costa mai mult decât unitatea în sine.

    • @Ciprianolaurus
      @Ciprianolaurus 3 ปีที่แล้ว +4

      @@bogdanstroe8099 Eu prin mai ieftin ma refer ca un ComfoAir q350 aici îți cer 5000 euro și de acolo îl iei cu 2500 euro. Deci se strica iei altul, cam așa diferențe. Acum nu am stat sa studiez toți producătorii dar sunt prețuri exagerate, nu acolo un 10%-15%. Și oricum si prețurile ce le vedem pe site-uri străine sunt cu profit inclus ca nu le dau în pierdere, dar pentru România nu e de ajuns marja aia de profit... asta e deranjant.

    • @nevic76
      @nevic76 3 ปีที่แล้ว +2

      @@Ciprianolaurus Preturile mari in Romania sunt pentru ca nu exista cerere prea mare, poate cu noile norme a sa fie cerere mai mare in aces domeniu
      Si furnizorii sunt putini si nu au concurenta

  • @alexandruvoicu2971
    @alexandruvoicu2971 9 หลายเดือนก่อน

    Eu lucrez de 15 ani in ventilatie fac spitale scoli dar santeti varzaaaa😂😂

  • @ionelvlad7428
    @ionelvlad7428 2 ปีที่แล้ว

    Bună ziua, arătați mai mult partea practică, la teorie toată lumea se pricepe. Montajul în sine, acolo se vede exact calitatea lucrării. Prea multă teorie care nu ajută la nimic. E chiar prea multă teorie fără logică și sens.

  • @Bieka2323
    @Bieka2323 3 ปีที่แล้ว +9

    Inteleg utilitatea acestui sistem, dar o jecmaneala mai nesimtita ca asta eu nu am vazut. Un sistem de genul ajunge cateva mii de lire in UK unde salahoru are daily rate de o suta, iar pe situl astora vad ca e 10 mii doar o pompa.
    Ti-am urmarit cu interes clipurile, dar pare ca sunt doar niste clipuri care sa dea veridicitate unor sarlatani.
    Doamne fereste, si eu ma mai miram de 3 euro diferenta la niste caramizi...