#TECHREVIEW

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 พ.ค. 2021
  • Începem seria pilot al episoadelor de REVIEW! Ce alte produse vreți să vedeți în următoarele episoade?
    Mulți dintre voi ați menționat faptul că doriți să vorbesc aplicat pe diverse produse pentru a vă ajuta în viitoarele achiziții pe care le veți face în viitoarea sau actuala voastră casă. Tocmai din acest motiv, astăzi vine primul episod din această serie unde vorbim despre un sistem de ventilație cu recuperare de căldură de la Komfovent.
    În toate aceste episoade o să apară PĂREREA MEA PROPRIE ȘI PERSONALĂ despre fiecare produs pe care îl despachetăm. Vom vorbi atât despre avantaje cât și desigur, despre dezavantaje.
    Tocmai pentru că este primul episod, am nevoie de feedback din partea voastră! Ce vreți să vedeți în continuare? Ce v-a plăcut/ce nu v-a plăcut, desigur, cu argumente!
    Produsul în cauză este o unitate de ventilație cu pompă de caldură - Komfovent RHP 600 U pe care o puteți găsi aici: ventilatie-recuperare.ro/prod...
    ventilatie-recuperare.ro/cate...
    Avem foarte multe episoade în care discutăm despre importanța ventilării: • Ventilații
    Dacă mai ai întrebări despre ventilație te poți uita și pe site-ul celor de la NovingAir: ventilatie-recuperare.ro/intr...
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

ความคิดเห็น • 60

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 3 ปีที่แล้ว +3

    fain "șifonierul" :D Felicitări !!! Un review foarte detaliat, cu toate avantajele și dezavantajele, exemplificat și pe un proiect.

  • @olariuandrei9484
    @olariuandrei9484 3 ปีที่แล้ว +5

    Hello, super idee! As vrea sa vad ceva recomadari de diversi producatori(de incredere) care sa instaleze(Ex. Tamplarii, termosisteme, pompe de caldura...) peste tot in tara sau macar in oresele mari - Timisoara :). Multumesc!

  • @BogdanDuceac
    @BogdanDuceac 3 ปีที่แล้ว +1

    A fost scurt si la subiect. Cred ca 30 minute sunt super ok pentru o prezentare tehnica! Mi-a placut.

  • @mushudoi
    @mushudoi 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut Marius! Felicitari pentru tot ceea ce faci in acest domeniu. Prin eforturile tale reusesti sa aduci publicului larg informatii si cunostinte care, de altfel, sunt foarte dificil de gasit si de inteles pentru cei neavizati. Urmaresc de multa vreme aceste tipuri de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura si am observat ca in cele mai multe cazuri se face si foarte multa reclama, fara sa aiba suport stiintific. Daca ne ducem la un manual de fizica de clasa a X-a, unde se studiaza termodinamica, primul principiu peste care dai este cel de echilibru termic. Acest principiu presupune ca doua corpuri de temperaturi diferite puse in contact, vor face schimb de caldura, pana cand vor ajunge la aceeasi temperatura, cea de echilibru. Cu alte cuvinte, in cazul nostru, atunci canda aerul de afara, la -15 grade celsius, va intalni aerul din incapere la +22 grade celsius si luand in consideratie ca avem pierderi 0, (randament 100%), temperatura de echilibru va fi de aproximativ +4 grade celsius, nicidecum +15. Este foarte adevarat ca, asa cum este construit schimbatorul de caldura, pentru primele fluxuri de aer care trec prin el, temperatura sa fie un pic mai mare, dar cand se raporteaza la intreg volumul de aer din incapere, lucrurile nu mai stau asa. Asta daca constructorii germani nu au inventat un alt principiu al termodinamicii, pe care nu ni l-au spus si noua. Daca lucrurile ar fi adevarate asa cum sunt ele prezentate in grafice, ar insemna ca noi am putea ridica temperatura din casa de la -15 grade la +15 grade, fara nici un alt efort (lucru mecanic) care sa genereze caldura, doar deschizand geamul si punand in contact mediul de afara cu mediul din interior, dar bunul simt ne spune ca vom avea in totdeauna aer racoros pe fluxul de intrare, in cazul dat. Ideea de a avea un sistem de ventilatie cu recuperare e caldura si pompa de aer-aer, care sa extraga si caldura este foarte buna, semn ca nemtii stiu iei ce stiu. Pentru o casa eficienta energetic, acest sistem este ideal, iar daca pe fluxul de intrare s-ar pune si un sistem de incalzire suplimentar (care poate fi si electric) cred ca nu mai este nevoie de alt sistem de incalzire in casa. Multumesc inca odata pentru tot ce faci si mult succes in continuare!

  • @cxchirica
    @cxchirica 3 ปีที่แล้ว

    Materialul a fost la obiect și ai marcat foarte bine avantajele / dezavantajele.

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 3 ปีที่แล้ว +1

    F fain materialul. Felicitări!

  • @cornelmaciuceanu7727
    @cornelmaciuceanu7727 3 ปีที่แล้ว +1

    Felicitari ! Bine de stiut.

  • @JordacheM
    @JordacheM 3 ปีที่แล้ว +5

    Este o jucărie interesantă, tehnologie nouă, ajută cu automatizarea și face casa mai deșteaptă decât proprietarul. Dacă poți un material despre panouri solare hibride( solare și fotovoltaice) . Tehnologia evoluează rapid, noi ținem pasul mai greu. Baftă multă

    • @cristiandrei1980
      @cristiandrei1980 3 ปีที่แล้ว +1

      Si mie mi se par interesante aceste panouri hibride, poate combinate cu o mica pompa de caldura apa apa, pentru furnizare apa menajera de exemplu.

    • @JordacheM
      @JordacheM 3 ปีที่แล้ว

      @@cristiandrei1980 Exact, bănuiesc că și calculele or să evidențieze asta.

  • @georgenistor6641
    @georgenistor6641 2 ปีที่แล้ว +2

    Foarte faina scula, cu mentiunea ca este nejustificat de scump.
    Daca e sa il construiesc de la zero, in regim DIY cu materiale noi, probabil ca ma duce la MAXIMUUUUUM 1500-1700e.
    Daca este sa cumpar piesele second hand, il scot sub 1000e
    Acum producatorul are acces la materie mult mai ieftina decat noi muritorii de rand.
    Stiu ca e mare, pare interesanta scula, dar din punctul meu de vedere, un pret corect pentru scula gata de cumparat este de 3000-3500e cu tot cu TVA.
    Totusi este un fel de aer conditionat combinat cu un schimbator de caldura.
    Stiu ca prezentarea este si reclama, imi asum faptul ca imi voi atrage antipatii, dar asta este realitatea.

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 2 ปีที่แล้ว +3

      George, dacă o faci cumpărăm și noi de la tine 😀. Telefonul de pe care ai scris mesajul, probabil costa la producție de 10 ori mai puțin decât ai dat pe el. Nu îmi spune ca ti-ai făcut singur telefonul?!😀 Sau l-ai făcut?

    • @georgenistor6641
      @georgenistor6641 2 ปีที่แล้ว +1

      @@bogdanstroe8099 Multe produse sunt supraevaluate.
      Nu am construit pompa respectiva, locuiesc la bloc.
      Am studiat doar pentru mine care ar fi costurile de productie.
      E o cutie mare, aparent complicta, dar daca o iei pe bucati, intelegi pas cu pas cum functioneaza.
      In momentul de fata, la daca ai acces la gaz metan, nuprea renteaza sa pui pompa de caldura, mai bine tragi o izoltatie sanatoasa si reduci consumul cu 90%

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 2 ปีที่แล้ว

      @@georgenistor6641 Sa nu te superi, nu la tine ma refer, dar sunt mulți care nu își permit un produs și încearcă sa-i caute nod în papura. Nu sunt de acord cu tine deloc. Cum ar fi sa producem singuri tot ce avem în casa. Dacă ar fi sa gândim asa, nici frigiderul nu este prea greu de făcut.
      Sunt curios cu ce te ocupi? Sunt sigur ca și tu poți fi înlocuit cu ceva mai ieftin 😀.
      Sa nu mi-o iei în nume de rău, dar mie îmi place sa spun direct, fără menajamente.

    • @georgenistor6641
      @georgenistor6641 2 ปีที่แล้ว +1

      @@bogdanstroe8099 La origine sunt electronist, intre timp m-am reprofilat ma ocup de comert online.
      Da, si eu sunt de inlocuit, si peste mine se poate face baypass, oamenii pot sa isi comande singuri din china produsele pe care le vand eu, dar sunt lenesi si repeziti, vor totul repede.
      + de asta, eu nu am adaosuri comerciale de 500%.
      E o piata libera, fiecare poate cere cat doreste, eu spuneam doar ca pretul este nejustificat de mare.
      In cazul frigiderului, nu e acelasi lucru, ala il poti cumpara de la 1000 de lei in sus.
      Pentru un frigider, motorul este 200-250 de lei, cu restul pieselor hai sa zici ca ajungi la un 7-800 de lei. Nu mi se pare nejustificat de mult sa platesti 3-500 de lei in plus sa ai produsul finit, intr-o carcasa de fabrica.
      Pe mine nu ma intereseaza cum gandesc majoritatea oamenilor, pe mine ma intereseaza sa-mi fac mie viata mai usoara.
      Momentan, nu merita sa inlocuiesti o centrala termica cu o pompa de cladura. Economia o faci din izolatia locuintei.
      Aerisire cu recuperare de caldura mi-am facut di nconserve de bere adunate de pe strada. Costul total a fost de 30-40 de lei.

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 2 ปีที่แล้ว +1

      @@georgenistor6641 George, mult succes! Nu ai înțeles prea bine ce face produsul asa ca nu are rost sa ne contrazicem pe un domeniu pe care tu îl stăpânești prea puțin sau deloc.
      Bafta!

  • @iulianspin
    @iulianspin 2 ปีที่แล้ว

    Super produs

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 3 ปีที่แล้ว +1

    🙋‍♀️👍

  • @costin808
    @costin808 2 ปีที่แล้ว +1

    La 15:34 inseamna ca acest sistem (komfovent rhp 600) poate fi folosit ca sistem de incalzire fara alt sistem aditional? adica nu mai trebuie centrala/pompa de caldura/sobe etc

  • @danutc9043
    @danutc9043 8 หลายเดือนก่อน +1

    Si sau scurs 2 ani de la acest Techreview si pina acum nici un client nu a comentat aici cum merge unitatea montata acasa, pe site la NovigAir doar 2 recenzii in 2021 si 2022, cum sa ai o parere despre produs cu doar 2 recenzii?Unde este buba?La pret, calitatea produsului, performante????Sunt altele mai bune&ieftine?Nu se construieste in sistem Nzeb sau similar?O fi ca in gluma aia cind soferul Daciei spune celui cu Ferrari: nu prea e buna asai? Ca nu prea cumpara lumea nu vezi asa des pe strazi Ferrari...

  • @lorandantal9000
    @lorandantal9000 2 ปีที่แล้ว

    Buna, la o casa unde trebuie incalzit aproximativ 170m2 in zona Maramuresului acest sistem poate tine loc si incalzirii in pardoseala cu o izolare buna?

  • @Kdefthogbg
    @Kdefthogbg 2 ปีที่แล้ว +1

    Foarte bun, urmeaza sa ne achizitionam fix acest model :). Stiam multe din ce ai prezentat, dar am mai aflat cate ceva. As dori sa pui si mai mult accent pe utilizarea optima, perioada de viata, garantie, servisare, avantaje, dezavantaje, dimensionarea conductelor, aspecte legate de zgomot, viteza aerului, filtrare aditionala, control suplimentar de umiditate(baterie dedicata). De ce sa iti cumperi asa ceva si nu altceva sau separat pe componente, si mai multe detalii in acest sens. Foarte bun material, multumim. Spor!

    • @flaverx
      @flaverx ปีที่แล้ว

      L-ați montat/folosit deja? Ce părere aveți?

    • @Kdefthogbg
      @Kdefthogbg ปีที่แล้ว

      @@flaverx Inca nu, am aflat ca-mi trebuie minim un RHP 800. In vreo 2 ani, poate apare ceva mai eficient pana atunci.

    • @flaverx
      @flaverx ปีที่แล้ว

      @@Kdefthogbg mersi de răspuns. La câți mp2 se recomanda cea de 800?

  • @costeacristian2279
    @costeacristian2279 2 ปีที่แล้ว

    Daca diferența dintre aerul răcit si aerul din casa nu e mai mare de 5 grC atunci nu e nevoie de țevi izolate. Condensul nu apare…asta se poate seta in orice controller smart.

  • @lucianb.2365
    @lucianb.2365 3 ปีที่แล้ว

    salutare si felicitari pentru episod!
    am o curiozitate despre ventilarea centralizata in general, nu neaparat despre acest produs:
    stiu ca in general din bai si bucatarie se scoate aerul viciat si se introduce in dormitoare/livinguri aer proaspat la temperatura celui extras din bai si bucatarii(aproximativ).
    ce fac in zilele calduroase de vara cand nevasta gateste o ciorba de curcan(din aia care fierbe mult) si poate in acelasi timp copilul face o baie de jumatata de ora? caldura din bucatarie si baie nu ajunge pana la urma in toata casa? cum pot evita asta?

    • @floringhira9052
      @floringhira9052 3 ปีที่แล้ว +3

      Parțial aveți dreptate!
      Puteți urmări și alte materiale pe aceeași temă pe canalul domnului Soflete.
      Aerul din baie și bucătărie,care este evacuat, nu se întâlnește niciodată cu aerul din dormitoare, livinguri,etc.
      Acesta este principiul de funcționare al schimbătorului de căldură.
      Doar o parte din căldura aerului evacuat este cedată aerului introdus.
      De aceea e recomandat ca țevile de evacuare și introducere să fie pe pereți diferiți ai casei,sau pe același perete,dar suficient de depărtate!

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 3 ปีที่แล้ว +3

    Dar fiind PDC aer-aer, s-ar putea lua cumva aerul din tuburi mai groase care sa treaca sub pamant la vreo 2 Mt ?
    Ma gandesc ca daca o tin afara si la mine (Baia Mere) se ajunge la -20° ce ma fac ?

    • @indecent13
      @indecent13 3 ปีที่แล้ว +1

      Aceasta unitate nu este destinata sa fie amplasata in exterior, tocmai de aceea poate fi luat ca un avantaj major, in ciuda faptului ca pompa e de tip Aer-Aer, ambele schimbatoare de căldură (vaporizator/condensator) sunt amplasate in interiorul unității, practic atat vaporizarea freonului care genereaza frig cat si condensarea lui care generează caldura se petrec local. Iar pentru situația in care se ating -20°C, bateria de preincalzire intervine tocmai pentru a face protecția la îngheț.

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua 3 ปีที่แล้ว

      @@indecent13 Mersi mult de raspuns... mai astept.
      Am boala sa fac PDC care sa ia caldura de sub sol dar pe via aer si nu lichid.

  • @mihailjunca9741
    @mihailjunca9741 2 ปีที่แล้ว

    Pentru citi m2 se recomanda aceasta unitate (min.-max.) Mersi

  • @gazdacandrei2202
    @gazdacandrei2202 3 ปีที่แล้ว +2

    Foarte bun, dar functioneaza si pentru temperaturi mai extreme? Adica, daca in unele nopti avem iarna -27 grade, unitatea mai poate sa incalzeasca si sa functioneze (chiar cu randament prost)? La fel pentru vara, la 42 grade temp exterioara, mai poate sa raceasca? Sa nu ne trezim ca tocmai atunci cand avem mai mare nevoie se opreste pompa de caldura din unitate, ca temperatura exterioara este inafara anumitor limite. Multumesc

    • @funnytrap3309
      @funnytrap3309 2 ปีที่แล้ว

      Conteaza foarte mult gradul de eficienta energetica a casei tale

    • @marianacanal8415
      @marianacanal8415 ปีที่แล้ว

      Daca este montat in camera tecnica nu cred ca va fi problema de - a gradelor

  • @eugene6395
    @eugene6395 3 ปีที่แล้ว

    Am observat ca unitatea nu este certificata pt case pasive si, totodata, ca nu prea sunt in general unitati similare certificate, stiti cumva care ar fi motivul?

  • @andreimarinescu4778
    @andreimarinescu4778 3 ปีที่แล้ว +6

    Părere personală despre încălzirea in tavan cu covor cu tuburi capilare? Ai putea sa faci un video pe tema asta

  • @seda14us
    @seda14us 2 ปีที่แล้ว

    lasa, sa faci teme Lungi, ca iese foarte bine si se intelege mai bine cand explici mai pe larg... Multumesc...

  • @BGA2013
    @BGA2013 3 ปีที่แล้ว

    Sunt foarte curios cum se simte in ambient iarna o incalzire cu acest echipament mai ales cum se simte caldura care vine de sus.Sper sa nu deranjeze ca un ventilo-convector. In alta ordine de idei, este un echipament foarte interesant.

    • @indecent13
      @indecent13 3 ปีที่แล้ว +1

      In principiu, pentru a bifa si cerinta de racire/incalzire, se dimensioneaza un surplus de 30% fata de debitul necesar de ventilat calculat in functie de numarul ocupantilor si de suprafata utilă a casei. Avand in vedere ca rețeaua este una distribuită realizată de tubulaturi circulare cu diametrul de 75 mm, important este sa nu depășim 40 mc/h pe un singur traseu, astfel încât viteza aerului in interiorul conductei sa nu genereze un zgomot peste maximul admis in zona rezidențiala (25-35 dBA). Prin urmare, daca avem nevoie pe o anumita zona de mai mult debit pentru a putea si raci/incalzi prin intermediul ventilatiei, nu ne ramane decât sa multiplicam traseele individuale astfel încât pe unul singur sa nu depasim, ca debit, valoarea specificata mai sus (40mc/h).

  • @ciocirlannelu6290
    @ciocirlannelu6290 3 ปีที่แล้ว +1

    Interesant ar fi daca am izola casa in așa mod încît nu ar mai fi necesar montarea încălzirea in pardoseala care este foarte scump cum s-ar comporta o casa pe timp de iarnă numai cu acest sistem

    • @costin808
      @costin808 2 ปีที่แล้ว +1

      subscriu. Un detaliu foarte important pe care am vrea sa il vedem discutat. Practic aparatul nu mai este scump comparativ cu pretul incalzirii in pardoseala.

  • @costin808
    @costin808 2 ปีที่แล้ว

    Marius, ai vreun review unde e instalat un astfel de dispozitiv? Este foarte tare ideea si ma gandesc sa o iau in calcul la constructia casei.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 ปีที่แล้ว +2

      Vezi ultimul material postat, este unul instalat și funcțional în showroom la Noving Air București, poți merge acolo să aflii mai multe detalii. Spor la construit!

    • @costin808
      @costin808 2 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete Multumesc mult. Esti tare

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 3 ปีที่แล้ว +4

    Primul like :-)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +1

      Parcă de ceva timp nu ai mai fost așa „matinal” =)))) Welcome back

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua 3 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete Poi am fost deja in solar... mi-am facut treaba
      Si normal daca n-am ce face stau pe tzede :-)

  • @cristian-dorinciucu4340
    @cristian-dorinciucu4340 9 หลายเดือนก่อน

    Mi se pare foarte ineficient acest echipament, pe langa pretul de peste 10.000 euro + inca cateva mii bune montajul, pentru racire reiese un consum de 0.73 ~ 500 kw lunar. Am calculat gresit? Urmeaza sa construiesc o casa, am luat in calcul acest sistem, insa nu pare ce trebuie.

  • @guenoleadamantu8939
    @guenoleadamantu8939 3 ปีที่แล้ว

    Dacă făcea și ACM era ceva complet

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +2

      Aia e unitate compacta. Exista si asa ceva

    • @empyrionin
      @empyrionin 3 ปีที่แล้ว +2

      @@MariusSoflete Hey Marius. Ne poți da exemple?
      Nu de alta dar la preturi care bat spre 12.000-15.000 euro parca ne doare sa mai luam INCA un sistem care sa coste inca pe atât pt ACM cu panouri solare and stuff. Totuși, pt o casa mica incepe sa doară la buget.
      Ar fi super sa fie ceva integrat că sa nu trebuiască să facem noi înșine munca de inginerie si integrare cu un WAFE 350 + pompa căldură + ACM și aport gaze naturale/solar.

  • @iulianpreda4350
    @iulianpreda4350 3 ปีที่แล้ว +1

    Dai un ban , da merita ,

    • @beinurnurla1197
      @beinurnurla1197 3 ปีที่แล้ว

      Sau dai un ban si daca te zgarcesti la manopera ai dat degeaba, asta pentru ca asa se intampla de regula.

  • @TheSharkyBoyCostyn
    @TheSharkyBoyCostyn 3 ปีที่แล้ว +4

    Opinie si intrebare personala in afara subiectului: Era neaparata nevoie de expresia alogena “nu vine mohamed la [...]”? Adica nu se punea folosi expresia romaneasca: “Nu vine moara la sac, ci sacul la moara”? De ce evitam mereu ce e romanesc? Domnilor, doamnelor, suntem romani, hai sa fim mai iubitori de tara! Poate ca detaliul asta poate duce pe cineva cu gandul ca as fi pedant, dar chiar asa, in limba romana sunt o puzderie de expresii, haideti sa le folosim... si asta cu mahomed... daca “aude” Tepes se rostogoleste in mormant.... asta e, trist, dar adevarat...

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว +6

      De ce ne legam permanent de romengleza cand traim intr-o era digitalizata si internationalizata?

    • @clausion
      @clausion ปีที่แล้ว +1

      @@MariusSoflete Pentru ca este o barbarie sa folosesti termeni din engleza, sau din alta limba, cand exista echivalente romanesti. Pentru termeni ca marketing, computer, sandwich, management n-am avut echivalenti, asa ca i-am adoptat. Dar cand spui trend uiti ca exista tendinta, pentru meeting avem intalnire si asa mai departe. Ce inseamna era internationalizata? Nu se vorbeste peste tot esperanto, ci engleza.