CUM SĂ RESPIRI AER BUN - CASEBUNE.RO

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 22 ธ.ค. 2019
  • #PRANAROMANIA #VENTILAȚIECURECUPERARE #CASEBUNE
    Am studiat pentru casebune.ro un sistem de ventilație cu recuperare de căldură pe care îl poți monta și la o locuință renovată și chiar într-un apartament de bloc. Desigur, un sistem de ventilație centralizat este mereu soluția ideală. Dar ce te faci dacă nu îl poți pune? Folosești unul descentralizat. Sunt mai multe pe piață, iar noi l-am văzut pe cel de la Prana Romania. Andrei Agafița ne-a explicat că recuperatorul lor are dublu flux, adică prin același tub, aerul dinăuntru iese, iar cel proaspăt din exterior intră.
    Detalii și comentarii aici: casebune.ro/?p=3657
    Dă un like și urmărește-ne și pe:
    / casebune.ro
    / casebune.ro
    Alte video despre aer curat:
    ALT POCINOG. ADMISIA DE AER PROASPĂT - • ALT POCINOG. ADMISIA D...
    CARTIERUL GENERAL ȚIFUI - • CARTIERUL GENERAL ȚIFU...
    Revizia de toamnă la #casabuhnici - • Revizia de toamnă la #...
    Imagine și montaj: Laurențiu Dumitrescu [Greger]
    / laur3ntiud

ความคิดเห็น • 60

  • @simioncsm5042
    @simioncsm5042 4 ปีที่แล้ว +67

    Foarte important asta cu CO2 - la un curs in Copenhagen, sala avea cititor de CO2. La peste 1000 ppm ne dadeau afara sa luam pauza. Sala inalta, geam deschis si tot crestea. Undeva la 30 de minute 40 maxim luam pauza pe criteriul acesta. Legislatia cere ca sala de curs sa aiba cititor. Acesta este motivul pt care la orele de curs ne ia somnul.

  • @tibi2555
    @tibi2555 4 ปีที่แล้ว +35

    Buna seara. Felicitari pentru video si incurajarea populatiei in instalarea de sistem de ventilare. Ventilarea locuintelor este critica pentru asigurarea calitatii aerului interior si este recomandat sa se faca controlat prin sisteme de ventilare automate. Doresc sa atrag atentia celor care au urmarit video-ul ca mai este un poluant mult mai nociv decat CO2 sau COV-uri - este vorba de radon. Trebuie avut grija cu astfel de sisteme care lucreaza in mod dual (introduc/extrag aer) pentru ca daca nu exista un echilibru aeraulic exista riscul sa accentuam concentratiile de radon . E dificil daca nu imposibil de obtinut aceleasi debite. Revenind la radon, acesta este un gaz inodor, incolor, fiind a 2-a sursa de cancer pulmonar dupa fumat si se regaseste in mod natural sub fundatiile caselor. Daca cumva casa a fost construita pe o zona cu concentratii mari atunci trebuie luate masuri suplimentare de protectie. Oricare ar fi sistemul de ventilare (descentralizat sau centralizat) SUB NICI O FORMA nu ar trebui sa puna in depresiune casa pentru ca accentueaza intrarea radonului (micro-fisuri, porozitate materiale, structura, conducte instalatii, etc). Mai trebuie precizat ca exista niste norme de zgomot (

  • @mititeimaricei
    @mititeimaricei 4 ปีที่แล้ว +6

    George and Co., uite, a-tzi facut inca un video exceptional. Eu am pus recent mana pe un aparat de masurat CO2 si am avut in casa de la 1000 pana la 1250 ppm cam tot timpul, chiar cu 1 geam deschis vre-o 2 cm. Nasol! Ce-o fi in birourile de lucru unde toata lumea baga cafea si totzi dorm pe ei pe la ora 3 pm? Eu am trait regimul asta ani de zile. Thumbs UP, George!

  • @shpe11
    @shpe11 4 ปีที่แล้ว +11

    must have in casa aerisire cu schimbator de caldura...
    eu o sa imi fac unul tot pe cupru dar cu un design mult mai eficient si usor de realizat si implicit mult mai ieftin... DIY... si cred ca bag ESP32(arduino cu wifi si camera 2mp) si senzori sa il fac si smart si pe post de video monitor...
    si buna ideea ca poti controla independent ventilatoarele ca sa poti schimba aerul rapid eventual cu 2 schimbatoare in aceeasi camera...

  • @mariuscbn
    @mariuscbn 4 ปีที่แล้ว +2

    Multumesc pentru idee...am achizitionat si eu un Prana 150 Standard pentru un dormitor intr-un bloc comunist!

  • @DobanLucian
    @DobanLucian 4 ปีที่แล้ว +4

    La fix a aparut filmul tau :) Sa traiti 1000 de ani. La inceputul anului viitor , ii vom contacta si pentru casuta noastra !

  • @danielboian9004
    @danielboian9004 4 ปีที่แล้ว

    Te salut,Iulian!Urmăresc tot ce faceți voi la Cavaleria și faceți totul cu pasiune.Sărbători cu bine va doresc!

  • @DragosT8
    @DragosT8 4 ปีที่แล้ว +20

    Salutare! As vrea sa vad un test de randament, un test de consum si cat metri cubi real de aer intra in casa. Alti competitori fac aceste teste, fiind foarte sinceri. Este un filmulet pe youtube facut de un client care nu a scos mai mult de 40 mc de aer la viteza maxima iar Prana spune ca aparatul poate introduce 110 mc. Deasemenea randamentul la -5 grade pe o viteza medie scade pana la 50% iar daca dai drumul la rezistenta aparatul consuma foarte mult. Are si dezavantajul ca nu poate fi taiat pentru un perete mai subtire sau marit pentru un perete mai gros iar suruburile pe care le desfaci ca sa schimbi filtrul nu sunt foarte practice. Sper sa ma contraziceti facand aceste teste reale. In schimb imi plac senzorii si aplicatia, asta ca sa termin intr-o nota buna.

    • @CaseBune
      @CaseBune  4 ปีที่แล้ว

      Raspunde Andrei Agafița: Avem aici mai multe teste: th-cam.com/video/qOBdzXEM7jY/w-d-xo.html
      Si aici testul de consum: th-cam.com/video/LVGMOIkdwQk/w-d-xo.html
      Aici testul de debit: th-cam.com/video/sp4o6IBxri4/w-d-xo.html
      Recuperatoarele Prana pot fi prelungite pentu un perete mai gros de pana la 2 metri, putem sa vi le prelungi chiar noi sau sa comandam aparatele exact pe dimensiunea peretelui.

  • @ricric2337
    @ricric2337 4 ปีที่แล้ว +4

    Asteptam demult acest video . Andrei vreau servisarea complecta daca vrei sa-ti vinzi marfa. Iulian ai facut treaba buna MULTUMESC .

  • @laviniaiordache113
    @laviniaiordache113 4 ปีที่แล้ว +14

    Buna,
    Tocmai ce ne-am mutat intr-oc asa noua, la insistențele soțului, am montat un recuperator în dormitorul matrimonial. După câteva săptămâni în care am incercat sa ne obișnuim cu zgomotul produs, am hotărât să îl oprim si sa cautam alta solutie. Din punctul meu de vedere nu se poate dormi cu asa ceva in camera.

  • @danydany2968
    @danydany2968 4 ปีที่แล้ว +2

    Foarte bun video!
    Il astept de ceva timp.

    • @cicalcical
      @cicalcical 4 ปีที่แล้ว

      De Black Friday am prins reducerea buna.

    • @EcoventRomania
      @EcoventRomania 4 ปีที่แล้ว

      Multumim pentru apreciere

    • @calinmarta8743
      @calinmarta8743 11 หลายเดือนก่อน

      ​@@EcoventRomania la cluj napoca aveti reprezentant.. Un nr de tel

  • @ventilatro113
    @ventilatro113 4 ปีที่แล้ว +6

    Ventilarea casei trebuie sa fie importanta pt fiecare dintre noi

  • @dragosman289
    @dragosman289 4 ปีที่แล้ว +2

    Si eu ma uit la astfel de aparate de mai bine de un an pentru ca am probleme cu umiditatea. Atunci erau 1700 si brusc au crescut la 2100 ( varianta low cost). Pretul ma da inapoi deoarece nu rezolvi treaba cu 1 - 2 aparate chiar daca faci grile de transfer in usi si in perete. Asteptam pana cand prana vor face oferta cea mai buna😊😊

  • @bettyvincze3872
    @bettyvincze3872 3 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua! Am urmarit video-ul, dar ceea ce nu inteleg este daca acest dispozitiv ajuta la prevenirea igrasiei si daca asigura o temperatura optima in incaperea in care este instalat.

  • @mariusandrei5025
    @mariusandrei5025 4 ปีที่แล้ว +8

    Cum este atenuat zgomotul esterior? Nu cel produs de aparat.

  • @cornelcotoia85
    @cornelcotoia85 3 ปีที่แล้ว

    ce tip de instalatie de aer conditionat imi recomandati care sa aibe si functie de dezumidificare a aerului intr-o camera la casa de circa 30 mp.?

  • @Cristi01985
    @Cristi01985 4 ปีที่แล้ว +4

    Am fost si eu in showroomul de la Prana din pacate partea de filtrare este deficitara la fel si partea de izolare fonica. Mi-ar fi placut un aparat de la ei cu aceste aspecte rezolvate.
    @Iulian un review la recuperatorul Mitsubishi VL-50ES2-E ati avea cum sa faceti?

  • @instalatorklumea1926
    @instalatorklumea1926 3 ปีที่แล้ว

    Daca nu ai alta optiunr
    Se pot monta in baie si bucatarie
    Zgomotul e prea mare
    Nu face condensare?

  • @manoliurazvan
    @manoliurazvan 2 ปีที่แล้ว

    Recomand acest sistem de ventilație,instalare fără bătăi de cap, cel mai bun sistem, Prana premium plus e bestial

  • @raduciaca1804
    @raduciaca1804 2 ปีที่แล้ว

    buna ziua, trebuie sa avem prize de aer in usile dintre incaperi pentru a putea functiona sau fiecare aparat functioneaza singular?

  • @crsteli3463
    @crsteli3463 4 ปีที่แล้ว +2

    Salut
    Cel mai mult sunt ingrijorat de zgomotul facut atunci cand functioneaza , mai ales noaptea!!
    Nu este vorba numai de Prana ci de mai toate sistemele de ventilatie.

  • @electrocomm
    @electrocomm 4 ปีที่แล้ว +14

    Daca ar pune senzorii la polul opus fata de aparat, ar arata alte valori, problema acestor schimbatoare e aerodinamica, aerul intra pe unde iese, nu mi se pare o solutie.

    • @cicalcical
      @cicalcical 4 ปีที่แล้ว +3

      Eu am 2 anul asta am pus unul anul trecut am pus unul. De Black Friday de la 2100 il gasesti la 1800-1900 atunci recomand. Da, aerul care iese cam e in zona aerului care intra dar se cunoaste diferenta, nu ai umiditate, aer murdar. Aerul care iese iese in atmosfera si apoi intra prin filtru de aer daca pui filtru de aer. Iarna trebuie dat drumul si la rezistenta ca altfel poate ingheta si astfel iti curge pe perete. Am stat 2 ani fara si am pus un an acum la parter si acum si la etaj. Am doua.

    • @EcoventRomania
      @EcoventRomania 4 ปีที่แล้ว

      Referitor la aceast am facut un video unde explic partea de aerodinamica a aerului: th-cam.com/video/_8u71T8p1fM/w-d-xo.html

    • @CaseBune
      @CaseBune  4 ปีที่แล้ว

      Raspunde Andrei Agafița: Referitor la aceasta am facut un video unde explic partea de aerodinamica a aerului: th-cam.com/video/_8u71T8p1fM/w-d-xo.html

  • @Skyriiing
    @Skyriiing 3 ปีที่แล้ว

    De ceva timp ma uit dupa o solutie pentru o camera la mansarda 25-30 m2 unde se va fuma ocazional.
    Face fata la 3-4 persoane care ar fuma? M-ar interesa sa persiste o atmosfera destul de ok in timpul fumatului.

  • @durdadica1921
    @durdadica1921 4 ปีที่แล้ว +4

    Cât e garantía la jucăria asta și unde se pot cumpăra

  • @mariuscbn
    @mariuscbn 4 ปีที่แล้ว +2

    O sa ii chem si la mine sa-mi monteze unul in dormitor...pe urma mai vedem cum e si pentru restul casei!

  • @costistroie
    @costistroie ปีที่แล้ว

    salutare ! Multumiri pentru informatiile utile pe care le furnizati ! Locuiesc intro garsoniera de 32 mp. Ce sistem de ventilatie cu recuperare de caldura imi recomandati pentru acest spatiu. Nu mai vreau sa deschid geamul pentru a aerisi, intra praf si poluare ! Multumesc !

    • @CaseBune
      @CaseBune  ปีที่แล้ว +1

      Un sistem centralizat precum acestea. ge-shop.ro/sisteme-de-ventilatie

  • @sqs2001
    @sqs2001 3 ปีที่แล้ว

    salut la un sub sol este bun

  • @Meno-Sebastiano-Argenti
    @Meno-Sebastiano-Argenti ปีที่แล้ว

    Pai nu are ftru hepa, dam bsnii degeaba. Oare nu au fabricat cu filtru hepa?

  • @lucianfr2177
    @lucianfr2177 4 ปีที่แล้ว +8

    Si cu zgomotul din exterior ce facem? Poate e bun pt cabane de prin munți unde nu sunt claxoane și trafic.

    • @agafita
      @agafita 4 ปีที่แล้ว

      Referitor la zgomotul dinspre exterior el de diminueaza de 7 ori fata de un geam deschis, totusi trec anumite sunete de frecvente joase cum ar fi un camion, un claxon sau latratul unui caine mare. Cele mai multe frecvente insa se sparg in lamelele schimbatorului din Cupru si sunetul nu trece in incapere.
      Din experienta pot sa-ti spun ca locuiesc in Bucuresti am dormitorul cu geamurile la Calea Crangasi si nu am nici o problema cu zgomotele.

    • @CaseBune
      @CaseBune  4 ปีที่แล้ว

      Raspunde Andrei Agafița: Referitor la zgomotul dinspre exterior el se diminueaza de 7 ori fata de un geam deschis, totusi trec anumite sunete de frecvente joase cum ar fi un camion, un claxon sau latratul unui caine mare. Cele mai multe frecvente insa se sparg in lamelele schimbatorului din Cupru si sunetul nu trece in incapere.

    • @lucianfr2177
      @lucianfr2177 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CaseBune fara o demonstrație intr-un apartament situat în oraș sunt sceptic. Sigur nu se aude ca la un geam deschis insa nu sunt convins. Eu ma mut la anul in centrul orașului și AC-ul pare sa fie singura soluție disponibilă sa livreze aer filtrat de afara, deși nu e ASA de eficient. Inca mai caut soluții.

  • @dorut7542
    @dorut7542 4 ปีที่แล้ว

    La o casa cu etaj si mai multe camere cred ca e mai avantajos sistemul centralizat ca pret decat cel descentralizat unde esti nevoit sa cumperi o unitate ptr camera .....

  • @nicuang6328
    @nicuang6328 4 ปีที่แล้ว +4

    foarte bun am scapat de mucegaiul din camera plus ca se simte ca e aerul curat in casa.recomand orice sursa de ventilatie pentru casele unde se face igrasie . eu cu ajutorul ventilatorului am scapat de ea

  • @sebestyenszaby
    @sebestyenszaby 2 ปีที่แล้ว +1

    1200 de lei diferenta intre premium si cel standard doar pentru 2 senzori extra, sincer acei senzori sunt fabricati de chinezi la cativa banuti, aici ii putem cumpara undeva la 20-30 de lei bucata, este un pret exagerat.

  • @antonacheion6688
    @antonacheion6688 4 ปีที่แล้ว +7

    saptamana viitoare cam dupa joi o sa scot un ventilator mai tare ca al vostru nici nu o sa consume curent

    • @ionutgroza6318
      @ionutgroza6318 ปีที่แล้ว

      cum a ramas, ai 'scos' un venitlator mai bun pana la urma si care nici nu consuma curent ?

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 3 ปีที่แล้ว

    Îmi recomandați așa ceva?

  • @durdadica1921
    @durdadica1921 4 ปีที่แล้ว +4

    Cât costă produsul daca nu e prea mult

    • @EcoventRomania
      @EcoventRomania 4 ปีที่แล้ว

      Prana 150 costa 2190ron, pentru celelalte modele poti intra aici: ecovent.ro/categorie-produse/recuperatoare-caldura/

    • @CaseBune
      @CaseBune  4 ปีที่แล้ว +1

      Raspunde Andrei Agafița: Prana 150 costa 2190ron, pentru celelalte modele poti intra aici: ecovent.ro/categorie-produse/recuperatoare-caldura/

  • @fazekasgabor9981
    @fazekasgabor9981 4 ปีที่แล้ว +5

    Eu nu am văzut nici un filtru.....

  • @Hulk2008New
    @Hulk2008New 4 ปีที่แล้ว +2

    Si asa vom avea capul mai oxigenat :))). Problema e ca eu vreau CO2 . Imi trebuie pentru acvariul cu plante. Glumesc. Am butelie de CO2.

  • @durdadica1921
    @durdadica1921 4 ปีที่แล้ว +2

    Care ar fi diferența între unul centralizat și unul descentralizat

    • @EcoventRomania
      @EcoventRomania 4 ปีที่แล้ว

      Salut, aici un video cu diferentele intre centralizat si descentralizat: th-cam.com/video/2desXkVtbn0/w-d-xo.html

    • @ventilatro113
      @ventilatro113 4 ปีที่แล้ว

      La sistemul centralizat , odata apare tubulatura ... Tubulatura pt fiecare ,,gura de ventilatie,, . In camere bagam aer proaspat , din bucatarie ( si baie ) scoatem aerul viciat

    • @adrianont5099
      @adrianont5099 4 ปีที่แล้ว

      Diferente sunt mai multe....montajul, funcționarea, costuri de materiale și costuri de manoperă, randament... Unde este posibil e ideal sa se proiecteze și să se execute ventilația in timpul construirii locuinței. Acest sistem se pretează mai bine in casele unde deja este interiorul finisat și ai nevoie de ventilație. La ce izolații se fac la construcții e mare nevoie de ventilație cu recuperare de căldură.

    • @CaseBune
      @CaseBune  4 ปีที่แล้ว +1

      Raspunde Andrei Agafița: Salut, aici un video cu diferentele intre centralizat si descentralizat: th-cam.com/video/2desXkVtbn0/w-d-xo.html

  • @cicalcical
    @cicalcical 4 ปีที่แล้ว

    Eu am perete de 20cm cam si 25cm iese inafara cam si am cumparat de la Leroy Merlin folie izolatie cu aluminiu pe o parte polistiren pe cealalta parte, am decupat-o in doua si am invelit la eterior si apoi cu banda gri din acea lata si rezistenta am invelit si asa o tin. In cazul in care ai perete ingust cum am eu recomand ca sa se izoleze cumva (eu asa am izolat) la exterior. Eu am pereti din OSB + polistiren + Vata + Rigips. In care mai scrie ca trebuie pus la 20-25 cm inaltime (din cauza curentului ce il produce nu recomand deasupra canapelie sau patului sa iti bata in cap sa sa iti faza zgomot) si pentru eficienta. Recomand de exemplu montant in baie sau in holuri unde poate fi lasat pe pozitia 2-6 noaptea fara sa te vajaie (pentru aer curat).