Wanneer kies je nu welke coachmethode als je (beter) wilt leren coachen?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 30 ก.ค. 2024
  • In Nederland worden méér dan 50 coachmethoden gepraktiseerd, dus hoe kies je nu de methode die bij jou en je context past en hoe weet je zeker dat het echt werkt? In deze video vertel ik je over drie benaderingen waarvan we zeker weten dat ze echt werken. En niet omdat 'ik het zelf heb ervaren', maar omdat ruim 30 jaar wetenschappelijk onderzoek het duidelijk laat zien. Ik heb het over:
    - Motiverende gespreksvoering
    - Oplossingsgericht coachen
    - Acceptatie en commitment therapie (ACT)
    Van elk van deze methoden mogen we echt zeggen dat ze bewezen effectief zijn.
    NB: ik zeg niet dat andere methoden niet effectief zijn, maar van deze drie weten we het zeker.
    Mocht je je in één of meer van deze methoden willen bekwamen neem dan eens een kijkje op: www.bewezeneffect.nl/
    We bieden driedaagse basis- en verdiepingstrainingen, een Jaartraining waarin je alle drie de methoden leert en een coachopleiding die erkend is door de LVSC (de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching).

ความคิดเห็น • 4

  • @davidmaman4483
    @davidmaman4483 2 ปีที่แล้ว

    Dank je Sergio. Heel handig om de belangrijkste kenmerken, overeenkomsten en verschillen op een rij te zien.

  • @aafkebuitelaar639
    @aafkebuitelaar639 2 ปีที่แล้ว

    fijne duidelijke uiteenzetting

  • @Moestuin2023
    @Moestuin2023 ปีที่แล้ว

    Wetenschappelijk onderzoek is geen garantie voor effectieve coaching. Mijn theorie is dat coachen pas dan effectief kan zijn wanneer jij als coach beschikt over een rugzak. Een rugzak gevuld met veel levenservaring, gevuld met jouw persoonlijke reis vol hobbels en bobbels die jou gemaakt hebben tot wie je nu bent, de wijze waarop jij om bent gegaan met die hobbels en bobbels ( coping ), jouw eventuele ervaring met therapeuten en psychologen die je hebt ingezet ten behoeve van jouzelf, sterke luister en communicatieve vaardigheden ( vooral luisteren en er gewoon zijn ) en niet invullen voor een ander. In staat zijn vraaggericht te werken. Er is geen maatwerkrecept, ook niet vanuit de wetenschap, die past op iedere patient/client. Daar komt het empathische vermogen om de hoek i.c.m. oprechte interesse en er gewoon zijn als oprecht en geïnteresseerde buitenstaander en geen ingewikkelde vormen van therapie en dure woorden die je uit een boek haalt.

  • @RitaHarks
    @RitaHarks 2 ปีที่แล้ว

    Helder