Videoyu başından beri büyük bir dikkatle izlerken ilerleyen dakikalarda yüzüme muzip bir gülümseme yerleşmeye başlamıştı. “Yorulmuş bağırsağı yorulmamışından ayırmanın kriterleri nelerdir?” dediğiniz anda da artık dayanamadım kahkahayı patlattım. Bu kadar mı güzel anlatılır. Bilgi dolu paylaşımınız için çok teşekkür ederim. 👏
Anlatış biçiminiz gayet sakin ve iğneleyici ki böyle bir konuda tam olması gerektiği gibi. Bu tip şeyleri yeni yeni araştırıyorum ve her kafadan farklı bir ses çıkması çok garip. Bildiğimiz yulaf ne zararı olabilir diye düşünüyorum. Az önce izlediğim videoda bağırsağı rahatlattığını duymuşken şimdi tam tersini duymak kötüyse bile sizin açıklamanızdan sonra gerçekten ikna oldum. Abone olduğumu belirtmek istiyorum.
Ağzınıza sağlık. Bu tarz safsatalara bilimsel argümanlarla savaş vermekten yorulmuştum. Artık o insanlara sizin videolarınızı göndereceğim. Paylaştığınız bilgi dolu içerikten ve bana kazandırdığınız vakitten dolayı teşekkür ediyorum🤗
@reardeltoit4644 Ben yogurt ile tüketiyorum, içine zeytinyağı ve kırmızı pul biberde atıyorum. Bazen keten tohumu da ekliyorum. Yoğurt ile denemenizi tavsiye ederim.
@@reardeltoit4644yoğurt ve kuruyemiş karışımını tavsiye ederim. İlla tatlı olsun derseniz de bal yerine hurma tavsiyemdir. Kuruyemiş için de çiğ fındık, ceviz, çiğ badem ve sarı leblebi tercih ediyorum. Tamamen tuzlu olacaksa da yulaf + yoğurt + lor peyniri + haşlanmış yumurta. Bu karışım her ne kadar lezzetli olmasa da protein yönünden oldukça zengin ve nispeten ekonomik oluyor.
Yulaf kardeşliğinin ilk şovalyesi ilan ediyorum abi seni. Süper video, kurgu, içerik, mizah, bilgi her şey yerli yerinde. 1 milyon aboneye ulaşmazsan ya erken bırakmışsın ya da kıymetini bilememişiz demektir. Lütfen devam et.👏
Hocam sizde dahil ilk önce dinlediğim kişi kendi vücudumdur. Yulaf ile beslenmeye başladıktan sonra daha fit hale geldim, daha enerjik hale geldim, daha iyi spor yapar hale geldim.
Doğrudur, ancak unutmayın; şahsi yaşanmışlıklar post hoc mantık hatasına sebebiyet verirler. O nedenle “önce kendi vücudum” yerine benim yaklaşımım “bilim + kendi vücudum” dur.
Balik veya etin 2 gunde sindirildigi veya surebilecegi anektotuna referans verebilir seniz ? Ileostomy Gecirmis sadece et le beslenen insanlarda 12-16 saatte etin buyuk bir kisminin sindirildigini goren hastalar baska bir fizyolojiye mi sahipler? Bitkilerden gelen anti besinler ve korumma proteinlerinin bagirsaklara yaptigi zarar acaba sahsin kastettigi durum mudur? Saglikli bagirsak faunasi olmayan insanlarda bitki lifleri yarar mi yoksa zarar mi verir?
Son calismalar yulafin 120 derecede kanserojen olduğu. Gronola şeklinde tuketmektense lapa seklinde tuketilmesi tavsiye ediliyor. Yani gida mühendisi çalışmayı bu sekilde anlatmıştı.
Valla ben vegan olduktan sonra kahvaltıda artık yulaf yemeye başladım çok da memnunum. Ekmek yemediğim için şişkinlik olmuyor ve de çok geç acıkıyorum. İçine bir tatlı kaşığı chia tohumu, küçük bir elma rendesi, 10 adet badem, 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği tamamdır. Bazen chia yoksa keten tohumu, badem yoksa ceviz çeşitlenebilecek sekilde... Bazen seftali bazen elma yoksa badem sütü. Çok memnunum :)
@@sesefektleri35 "hayvan sevgisi" ise zaten desteklemiyorum,dogada Her canli digerini yer insan yiyince niye katliam olsun,hem vegan olmak gereksiz Aşırı pahali her kes vegan olup da saglikli kalamaz, mesela etdeki protein ve diger besinleri hepsini bitkiden alayim desen etden daha cok para harcarsin,yahut süt içeyim dersen badem sutu kac para hem parasini geçtim tarafli değil de gercekten tarafsiz araştirma yapanlar da sana soyle ki vegan olup saglikli kalmak cok ama çok zor,hem ben anlayamiyorum tamam her kesin inanci var da zaten ben inancim geregi vegan olamam da olursam islamdan cikarim cunku kurban gibi bir ibadeti,kuran ayetlerini inkar edemem,ama inanc boyutunu da gectim mantik açısından neden yememeliyiz zaten o hayvan bir gün olecek boşuna olecegine bize faydasi olsa nolacak? Hadi vegeteryani gectim veganlar sutunu,yumurtasini bile tuketmiyor hayvanin yani bu sut zaten tuketidiginde yine yerine geliyor hayvanin yeniden uretiliyor,yumurta desem bazi salaklar onu tavugun yavrusu zannetse de alakasi yok her yumurtadan civ civ olusmaz, yani bu konulari daha akilsizca yani veganlik mantiken vejeteryandan daha kötü,yani akli basinda insan bu işlerden uzak durmali bence zaten son asrlarda cikti hepsi yok vejeteryan olalim,yok bikini ile sokakta dolasmaya ozgurluk olsun,yok ben erkegim ama kendimi kadin olarak tanimliyorum ves yani hastayim hormonum bozuk gidip hastanede tedavi alayim demiyorlar igrenc igrenc yollara bas vuruyorlar neyse yani kisaca dusuncelerimi yazayim dedim be iyi ki Alhamdulillah bizim milletimizde hala bu isler cok yayilmadi Allah yayilmasindan da korusun,bu arada Azerbaycanliyim
Serkan hocam merhaba, 5 öğüne 2.000 kalori yaymak yerine 1 öğünde 2.000 kalori alıp günü tamamlamak arasında kas inşaası veya kilo verme arasında fark var mıdır ? 5 öğün vs 1 öğün aynı kalori.
Tek veya 2 öğün şeklinde alırsanız daha sağlıklıdır. Eğer tansiyon gibi hastalıklarınız yoksa vücudu uyku dahil 12-16 saat arası aç bırakmanız sağlık açısından daha iyidir.
Sporcu için bir öğünde 2000 kalori doğru olmaz. Spordan 1 saat önce makarna pilav ya da 3 saat önce tam buğday, karabuğday, bulgur ve spordan sonra 3 saate kadar protein almak kas inşaası için optimaldir.
15 yıldır Sabahları kahvalti yerine yulafezmesini su ile pişirip lapa halde yiyorum (2 yaşındaki torunumada ) uzerine 2 adet ceviz,birkaç tane findik birkactane badem kuru üzümyarım rendelenmis elma bir tatlıkaşıgi keten tohumu ilave edince yemesi inanılmaz keyifli oluyor.Cook faydasıni gördüm.
boşverin madem iyi geliyor yeyin akşamdan suya ya da süte ciya yulaf incir kayısı erik doğra tatlı niyetine ye.3 litre su iç çok tatlı tuzlu çıok hamur yeme
Karaciğer alt ast değerlerim soğuk algınlıklarında yükseliyor.orta asyada yaşıyorum.özel bir hastahanenin doktoru.pahalı ilaçlar yerine yulafın saf atların yediği halini 1 bardak yulafı 1 litre suya kayup 1 saate yakın kaynatmamı ve suyunu içmemi önerdi
Ben genelde öğütürüm YULAFI un gibi 100 gram, üstüne 2 ölçekde protein tozu 500ml suyla... akşam yediysem sabah çıkıyor neresi zormuş sindirmenin gayette güzel atıyorum içimden. *okunuzun rengi bile yerine geliyor sağlıklı beslendiğinizde hatta eskiden daha uzun sürede wc giderdim şimdi kısa süerede yai tam vaktinde sindirip kıvamında atıyorum... yediğniz şeylere biraz dikkat ederseniz doğru yapıp yapmadığınızı vücudunuz organlarınız size söylüyor atarken hissediyorsunuz merak etmeyin...
@@Ugurexe Protein tozun aromalıdır büyük ihtimalle, protein tozuyla suyu shake yap ondan sonra öğütülmemiş yulafın içine kat ve buzdolabına at, 2 saat beklet. Yulaflar o shake yaptığın şeyi içerisine çekerek yumuşak bir hal alıcaklar. Bu sayede yemesi daha keyifli oluyor. Ben çikolata aromalı protein tozuyla yapıyordum tatlı gibi oluyordu.
Diyetistenler buyuk sirketlerin ve dinsel lobilerin (7th day Adventist) egittigi otonomlardir. Bir cogu RCT lerle denenmemis "arastirmalarla" besin propaganda si reklam yaparlar kamuoyunun fikrini deyistirmek icin. 100kg luk bir diyetisyenin makarna sagliklidir demesi olayi ozetliyor. Sistem insanlari hasta edip ilac satmak duzenidir. Hukumetlerde kisalmis insan omrunden tasarruf ediyorlar .70 ini 80 ini gormek zorlasiyor. Seker hastaligi ve obesite karbonhidrat diyetinin sonucudur. Toplam 30 gr in ustundeki karbonhidrat tuketimi karacigeri ve pankreasi yorar zamanlada bozar. @@demonoglu
yulaf konusunu bilmem ama her rafta 1 yıl duran ürün illa genetiği bozulmuş kimyasallarla terbiye edilmiş endüstriyel gıda mıdır? evde yapılan tarhana nem görmezse 2 - 3 yıl rahatça bozulmadan saklanabiliyor. eti pişirmeden tuzla kurutup senelerce bozulmadan saklayıp yiyebilirsiniz. bir gıdanın raf ömrü o gıdanın genetiğinin değiştirildiği, kimyasal işlemden geçtiği, endüstriyel üretim olduğunu kesinlikle kanıtlamaz.
Hocam başlangıcı izlerken aynı sizin tavrınızı almış bakıyordum şimdi bu yanlışların hangini ne anlatımda düzeltebilirim derken siz başlamış oldunuz. emeğimiz için teşekkürler
1 yıl yulaf yedim bağırsaklar ben de traşa bağladı bıraktım kullanmayı rahatladım herkese uymuyor yulaf çok dikkatli olun tamamende haksız değiller sindirim problemine yol açabilir
pişirme yöntemine göre değişir. çiğ yiyorsan yapar, bağırsakları çok çalıştırır. bağırsak tembelliği olanlar için bu iyi ama pişirirsen o etkisi kayboluyor. ben 10 yıldan fazladır yerim, ekmek, hamur vs. yemekten çok daha iyidir.
@@evrentanrover9421 öyle elbette yapar. 5dk kadar haşlamak gerekir. ondan sonra sütmü katarsın benim gibi sütü sevmiyorsan yoğurta mı katarsın sana kalmış ama mutlaka 3-5dk haşlanmalı. bazende yumurtayla karıştırıp omlet-ekmek benzeri tavada yapıyorum içine peynir katıp. ama o şekilde yapınca yulafı daha yer yemez tuvalete koşarsın. gaz da yapar şişirir.
Yulaf bağırsakları değil aşırı safra salgılatdığı için safra kesesini aşırı çalıştırır. Dışkının sarı rengi safra dan olur. Her gün Sadece Yulaf yiyen birinin mesela 20 gün kişiden kişiye değişir dışkısı yeşil olur(It becomes green). Artik vücutta yeterli miktarda salgilanacak safra kalmamış demektir.
Video için teşekkürler bir abone daha kazandınız.Size bir sorum var : Kardiyo yapmak bize kas kaybettirir mi ? Uzun süre aç kalmak veya düşük kalorili beslenmek bize kas kaybettirir mi ? Bu konu hakkında maalesef tatmin edici bilgilere bir türlü ulaşamadım herkes birbirine zıt şeyler söylüyor.
kas kaybı kardiyo ile değil yeterli protein almamayla alakalıdır. istersen her gün 3-4 saat kardiyo yap, yeterli protein ve karbonhidratları alırsan hiçbir sorun olmaz. uzun süre aç kalmak kas kaybına yol açar, düşük kalorili beslenmek ( sporcuların definasyonda yaptıkları tarzda ise yüksek protein düşük karbonhidrat alımında hedef yağ yakımı ve kasların belirginleştirilmesidir, burada boyut olarak küçülme görülse de asıl kas dokularında kayıp oluşmaz.Kısacası kas kaybına 2 şey yol açar. 1) sporu bırakmak vücudu spordan koparmak antrenman yapmamak 2) sporu yaptıgınız halde uzun süre aç kalmak veya yaptığınız spora göre protein alımınızın düşük olması. ort. 70kg orta ağırlık sporcusuna günde 60-90gr arası protein alması önerilir. 2-3 ay boyunca her gün 30-40gr civarı protein alırsa kas kaybı yaşar.
17 senedir ağırlık çalışırım, son 10 senedir de her kahvaltıda yulaf yerim (100 gr yiyodum, son 2 senedir 150 gr yiyorum). Hiç bi zararını görmedim. Millet bi tarafından bilgi uydurmaya ne kadar meraklı ya. Neyse teşekkürler video için Serkan baba
Merhaba hiç yemedim , bisiklet kullanıyorum ve beslenme düzenimi protein ağırlıklı yapmak istiyorum. Tavsiye verebilir misiniz? Yer fıstığı ezmesi ile karuştırsam?
@alikaragonlu883 Fıstık ezmesi de olur, kuruyemiş olur, meyve olur. Nasıl istersen yiyeblirsin gardeş. Beslenmemi protein ağırlıklı yapmak istiyorum demişsin. Yumurta, tavuk, balık, et vs yiyecen işte dayı. Maddi durumuna göre. Ben protein olarak sabah 4 yumurta, 500 gr tavuk göğsü yiyom yetiyo bana. Arada da kıyma yaparım
Beş yıl boyunca yulaf yedim şu an hala onun sağlıklı etkisini hissediyorum, evet yulaf yemek gerçekten zordur tadı tuzu yok sütün içinde saatlerce yumuşamasını beklersiniz ama sonuçta değer, o zamanlar uzun koşu yapıyordum ve yulaf bedenimi sıkı tutuyordu kan değerlerimi de dengeliyordu çok muhteşem bir gıda 100 gramında 10 gram lif var. Özellikle koşu yapanlar performans için spora çıkmadan 1 saat önce bir kase yulaf yemesi enerji potansiyellerini arttırır.
İtalya da GDO lu yok heralde .italya da ne kadar makarna.pizza yenirse şişirmio rahatsız etmio 🤔🤔 bizde simit bile (nerde eski simitler yapış yapış) yeyince rahatsız edio🤷♀️🤷♀️
Yulaf yiyince tok falan kalmıyorum aksine 2 saat olmadan deli bir acıkma hissi geliyor. Yoğurt, muz, ceviz, kuru üzümle karıştırıyorum. Arada meyve ve kuruyemişler değişiyor sadece
Yulaf endüstrinin alın bunu yiyin.Bu elimde çok fazla diyerek önümüze koyduğu bir tahıl grubu.Hiç boşuna yulaf güzellemesi yapmayın hocam.İnsülini ayrıca pert eder yulaf.Roma döneminde en aşağı sınıfların mutat yemekleri yulaf lapasıydı.Şimdi birden nedense moda oldu.
Ben de genelde ince ezilmiş yulaf tercih ediyorum ama bulamazsam da normal yulafı el blender'ından geçiriyorum. Alıştıktan sonra normal yulafı çiğnemesi külfet geliyor 😀
Hocam bu yulaf ezmesine süt döküp kahvaltı olarak yiyorum. zaten iştahsız birisiyim normalde hiç kahvaltı bile yapmam. Peki yulafı pişirmeden yememelimiyim? Hiç pişirmiyorum çünkü 2dk sütte bekleyince pamuk gibi oluyor.
Sesiniz kısık olduğu için sesi fulledim üstüne bip sesi atom bombası etkisi yaptı. Lütfen bu tür ses efektlerini kullanmadan önce ses seviyesini düşürün. Kulağım gerçekten acıdı.
@@serkanyimsel504 Kanalınızla ilgili eleştiri yapan bir insana bu şekilde cevap vermeniz işinizi ciddiye almadığınızı gösteriyor. E işinizi ciddiye almıyorsanız muhtemelen verdiğiniz bilgileri de ciddiye almıyorsunuzdur. Neyse engelli listeme katıldınız.
Korkmakta haklısınız, çünkü bilimden çok uzak bir video olmuş. Yulafı sadece bir çeşit gibi anlatmış, ama yulafın şuanda yüzlerce çeşidi var. GDO'lu olmadığından bahsediyor. Ama piyasada normalin onlarca katı ürün alabildiğiniz yulaf çeşidi var. Bunun anlamı genetiğinin değişmiş olmasıdır. Ayrıca yulafın, insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olan avenin içermesinden hiç bahsetmemiş. İnsanların tüketiminde kullanılan yulafın paketlenirken bozulmaması için içerisine konulan kimyasallardan da bahsetmiyor. Bu kimyasal, o gıdayı yıllarca koruyor ve tüketildiğinde insan vücudunda bulunan faydalı bakterileri de öldürüyor. Uzun süre pişmemesinin sebebi, dış kabuğunda bulunan ve insanlar tarafından sindirilemeyen selülozdan kaynaklanıyor. Bu neden kırma yada ezme işlemi yapılıyor.
for a long I was wondering about that topic and when I saw you video I just wished to you clarified about this case and you didn't disappoint me, it was a great explanation and you earn one more subscriber.
Şeker ilavesiz granola ürünü tüketiyorum. Yulaf bir süre sonra çok yavan gelmeye başladı. Daha çok atıştırmalık olarak günde 20-30 gram kullanmaya başladım. Ama bilemedim şimdi. Bıraksam mı? Süper bir kanal. Emeğinize sağlık.
Yulafınızın içine kuru üzüm veya muz koyabilirsiniz. Farklı farklı tonla tarif var lezzetlendirmek için. Yok yine yiyemiyorsanız da yemeyin, şart değil.
Sade Yulaf kahvalti icin olani mikserden gecirip yumurta ile karistirilip lavas tarzi yapilmasi zararli mi? Yulafi sicak su ile yapin ama yuksek sicaga tabi tutmayin dedi biri.
@@manngegenmann951 yulafı nasıl tükettiğiniz önemli. Tek başına yulaf tabi acıktırır. Ben onu süt, protein tozu, fıstık ezmesi ve meyvelerle tüketiyorum, hiç de acıkmıyorum.
Ben çiftçiyim ve buğday ekiyorum arpa da ekiyorum yulaf hiç ekmemedim ve ekmeme rağmen buğdayaydı ve arpa da kendiliğinden çıkıyor bunun üzerine ilaç atmama rağmen kolay kolay olmuyor
Çok güzel anlatmışsınız, teşekkürler. Ben de bir ekleme yapmak isterim. Daha az ya da daha çok işlenmiş yulaf varyasyonları arasında önemli denebilecek bir fark var: Glisemik indeks. Özellikle instant yulafın glisemik indeksi diğerlerine oranla daha yüksek. Yulaf ezmesinin glisemik indeksi 55 civarında iken, instant yulafta bu değer 70'lere çıkmaktadır.
Yulafı tek başına sade suyla yemekçe GI pek de önemli değil. Ben insanların yulafı genelde yağ, protein (whey) ve meyvelerle yediklerini bildiğimden bu ayrıntıya girmeyi gerek görmedim.
Hibrit bitkiler gdo kategorisinde değildir tabiki. Gdo pirinç gibi baklagiller vs de de olabilir. Türkiye de gdo yasak ama araştıran analize sokan kim. Marka ürün almakta fayda var ben eti lifalif alıyorum baya memnunum. Terayğ ile pişirip kızartınca sonra istedğin gibi tüket çok lezzetlş oluyor. Sabahları yumurta kırıyorum akşamları yoğurtlu vs tatlı niyetine de hurma muz tarçın vs ile tüketiyorum gayet de mükemmel...
Soruyu bir ay önce sormuşsunuz ama video Bana yeni geldi Ben de size bir tarif vereyim dedim 3-4 çorba kaşığı kadar yulafın içine Yarım Elma rendeleyip biraz da süt ekledikten sonra pişirirseniz çok lezzetli bir öğün oluyor yalnız yulaf çok iri ise rondoda biraz küçültüyorum o zaman kıvamı daha iyi oluyor
@@Hakanyagci629 hocam ben pişmiş hiç denemedim ama çok iyi ve 0 uğraş tarif biliyorum aşırı iyi oluyor. Akşamdan yulafların üstünü geçecek kadar süt koyup buzdolabına atıyorsun sabah alıyorsun yiyorsun farkı görüyorsun. Ben soğuk sevdiğimden öyle yapıyorum. (aromalı protein tozun varsa ilk önce onu sütle shake yapıp sonra yulafa katarsan direkt tatlı oluyor)
Benim bağırsağım, yulaf yiyince "bittim vallahi kolonlarıma karasular indi" diyor. Ben öyle anlıyorum genelde 🤣Gerçekten heryer safsata dolmuş, teşekkür ederim bu bilgiler için.
Hocam bi prof dediki yulafı tavsiye etmiyorum çünkü en çok tarım ilacıyla ilaçlanan ve 3. 4. 5. Hallerinde bu ilaçları içeri alan besinlerdendir dedi. Bana çok mantıklıgeldi yani tarım ilacı yüzünden uzak duruyorum. 2. Hali için bir şey demedi onu isteyen tüketir.
Dananın budu sürekli çalıştığı için çok güçlü kas liflerine sahiptir ve bu yüzden oldukça sert bir et kesimidir, çok uzun süre pişirmek lazım ki yumuşasın. Dana budu kıyma olarak çekerseniz, rahatça pişebilecek ve yenebilecek hale gelecektir. Bu yüzden dana but zararlıdır.
Hocamızın söylədiyi hər bir kəlməylə razıyam. Yulaf at yeməyidir deyən kimsəyə də qatılmıram. Yulafı sevməyən bunu deyə bilər. Amma bu yulafın dəyərli olmadığına sübut deyil. ❤❤❤❤❤
Yulafta gluten olmadığını kim söylemiş. Yulaf da aynı buğday gibi gluten içerir. Ayrıca sağlıklı bir gıda da değildir. Sonuçta işlenmiş üründür, o da sağlığa zararlıdır.
@@girikay3681 Buğdayı fermente edince gluten azalıyor mu? Doğal beslenme varken neden elli tane işlemden geçmiş ürünü tüketeyim ki? Yulafın yerine yenecek bir çok glütensiz faydalı ürün var.
Eğer yulaf olsaydım çok kırılırdım
, 😂😂😂😂
😁
Yulaf icin adaleeet
Blenderdan geçince birşeyin kalmaz😊
Allah' ta seni güldürsün.
Videoyu başından beri büyük bir dikkatle izlerken ilerleyen dakikalarda yüzüme muzip bir gülümseme yerleşmeye başlamıştı. “Yorulmuş bağırsağı yorulmamışından ayırmanın kriterleri nelerdir?” dediğiniz anda da artık dayanamadım kahkahayı patlattım. Bu kadar mı güzel anlatılır. Bilgi dolu paylaşımınız için çok teşekkür ederim. 👏
"yorgun bağırsak, " uzun süre çalışmak zorunda oldugunu vurgulamak olabılır mı?
@@serseriocuk olabılıır mı sevgıllım
@@faytonhunter bilemiyorum aşkım..
@@serseriocuksiz ne yaşıyorsunuz jdjdjsjsks
@@Kaderyyy ahaahhadfjsdabf
Hocam sırf bu mecrayı bırakma diye her videoyu beğeniyorum. Saygılar, başarılar.
Anlatış biçiminiz gayet sakin ve iğneleyici ki böyle bir konuda tam olması gerektiği gibi. Bu tip şeyleri yeni yeni araştırıyorum ve her kafadan farklı bir ses çıkması çok garip. Bildiğimiz yulaf ne zararı olabilir diye düşünüyorum. Az önce izlediğim videoda bağırsağı rahatlattığını duymuşken şimdi tam tersini duymak kötüyse bile sizin açıklamanızdan sonra gerçekten ikna oldum. Abone olduğumu belirtmek istiyorum.
Ağzınıza sağlık. Bu tarz safsatalara bilimsel argümanlarla savaş vermekten yorulmuştum. Artık o insanlara sizin videolarınızı göndereceğim. Paylaştığınız bilgi dolu içerikten ve bana kazandırdığınız vakitten dolayı teşekkür ediyorum🤗
Nerden bu kadar inandın bu adama bunun titri ne.? Prof dr Canan karatay yemeyin diyor ve araştımalar sonucu konuşuyor belgelerle..
O kadar sade ve uzatmadan sıkmadan anlatıyorsun ki 2 saat dinlerim
Yulafı severek tüketiyorum, söylemlerinize tamamen katılıyorum, teşekkürler
Her yemek yiyenden besin tavsiyesi almayın muhteşem bir bitiriş cümlesiydi🌿 Teşekkürler sevgili kardeşim
Sovetlərin zamanında ən yaxşi səhər yeməyi idi. Çox ləzzətliyidi. Halal olsun doktor sizə. Təşəkkür edirəm sizə❤
@@lalamammadova9604 ben Dr. değilim. Yine de teşekkürler.
neyi halal olsun? boş boş danışır
Ne zaman bu diyetisyen yulafı kötüledi takipden çıktım, ben her sabah olsa yerim çok seviyorum, cokda güzel açıkladı hocamız teşekkür ediyorum🙏
Dedikleri doğru ama
nasıl yiyorsunuz ? Ben ince kesim 100 gr yulafa 200 ml soğut süt döküp üstüne de kaşıklan bal döküp yiyorum.
@reardeltoit4644 Ben yogurt ile tüketiyorum, içine zeytinyağı ve kırmızı pul biberde atıyorum. Bazen keten tohumu da ekliyorum. Yoğurt ile denemenizi tavsiye ederim.
Ben o diyetisyeni asla takip etmedim,inanmadim,zaten adamin psikilojisi bozuk😂
@@reardeltoit4644yoğurt ve kuruyemiş karışımını tavsiye ederim. İlla tatlı olsun derseniz de bal yerine hurma tavsiyemdir. Kuruyemiş için de çiğ fındık, ceviz, çiğ badem ve sarı leblebi tercih ediyorum.
Tamamen tuzlu olacaksa da yulaf + yoğurt + lor peyniri + haşlanmış yumurta. Bu karışım her ne kadar lezzetli olmasa da protein yönünden oldukça zengin ve nispeten ekonomik oluyor.
Yulaf kardeşliğinin ilk şovalyesi ilan ediyorum abi seni.
Süper video, kurgu, içerik, mizah, bilgi her şey yerli yerinde. 1 milyon aboneye ulaşmazsan ya erken bırakmışsın ya da kıymetini bilememişiz demektir. Lütfen devam et.👏
Birleşmiş Yulaf Emirlikleri
Hocam sizde dahil ilk önce dinlediğim kişi kendi vücudumdur. Yulaf ile beslenmeye başladıktan sonra daha fit hale geldim, daha enerjik hale geldim, daha iyi spor yapar hale geldim.
Doğrudur, ancak unutmayın; şahsi yaşanmışlıklar post hoc mantık hatasına sebebiyet verirler. O nedenle “önce kendi vücudum” yerine benim yaklaşımım “bilim + kendi vücudum” dur.
Ne kadar güzel açıklamışsınız, teşekkür ederiz
Aynı eti kıyma makinesinden geçirirsen kötüdür direkt yersen iyidir demek gibi saçma .d
Çox aydın və düzgün izah edirsiz minnətdarsm sizə
Muhteşem anlatıyorsunuz çok güzel bir diksiyon tane tane çok merak ettiğim bir konuydu binlerce teşekkürler emeğinize sağlık
Barsağı ne yorar bilmem ama bizi bu kadar çarpık bilgi yordu, biri birşeye ölümden başka herşeye çare derken diğeri aynı şeye zehir diyor.🤯
Balik veya etin 2 gunde sindirildigi veya surebilecegi anektotuna referans verebilir seniz ?
Ileostomy
Gecirmis sadece et le beslenen insanlarda 12-16 saatte etin buyuk bir kisminin sindirildigini goren hastalar baska bir fizyolojiye mi sahipler?
Bitkilerden gelen anti besinler ve korumma proteinlerinin bagirsaklara yaptigi zarar acaba sahsin kastettigi durum mudur?
Saglikli bagirsak faunasi olmayan insanlarda bitki lifleri yarar mi yoksa zarar mi verir?
Emeklerinize, nefesinize ve yüreğinize sağlık, teşekkürler.❤
safsatalardan uzak bir video, emeğinize teşekkürler!
Devamini seyrediyorum henuz. Ama girise bayildim😂
Son cümlesi de muazzam ama
@@urfaligelin Nasıl muazzam mesela?
Öyle güzel cevap verdiniz ki emeğinize sağlık hocam
Son calismalar yulafin 120 derecede kanserojen olduğu. Gronola şeklinde tuketmektense lapa seklinde tuketilmesi tavsiye ediliyor. Yani gida mühendisi çalışmayı bu sekilde anlatmıştı.
120 de her şey kanserojen 😂
Valla ben vegan olduktan sonra kahvaltıda artık yulaf yemeye başladım çok da memnunum. Ekmek yemediğim için şişkinlik olmuyor ve de çok geç acıkıyorum. İçine bir tatlı kaşığı chia tohumu, küçük bir elma rendesi, 10 adet badem, 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği tamamdır. Bazen chia yoksa keten tohumu, badem yoksa ceviz çeşitlenebilecek sekilde... Bazen seftali bazen elma yoksa badem sütü. Çok memnunum :)
Cok aciktiriyordu beni cok lezzetli bir gida cok seviyorum ben de 😊
Meraktan soruyorum lütfen yanlış anlamayın..
Vegan olma sebebiniz nedir
@@sesefektleri35 "hayvan sevgisi" ise zaten desteklemiyorum,dogada Her canli digerini yer insan yiyince niye katliam olsun,hem vegan olmak gereksiz Aşırı pahali her kes vegan olup da saglikli kalamaz, mesela etdeki protein ve diger besinleri hepsini bitkiden alayim desen etden daha cok para harcarsin,yahut süt içeyim dersen badem sutu kac para hem parasini geçtim tarafli değil de gercekten tarafsiz araştirma yapanlar da sana soyle ki vegan olup saglikli kalmak cok ama çok zor,hem ben anlayamiyorum tamam her kesin inanci var da zaten ben inancim geregi vegan olamam da olursam islamdan cikarim cunku kurban gibi bir ibadeti,kuran ayetlerini inkar edemem,ama inanc boyutunu da gectim mantik açısından neden yememeliyiz zaten o hayvan bir gün olecek boşuna olecegine bize faydasi olsa nolacak? Hadi vegeteryani gectim veganlar sutunu,yumurtasini bile tuketmiyor hayvanin yani bu sut zaten tuketidiginde yine yerine geliyor hayvanin yeniden uretiliyor,yumurta desem bazi salaklar onu tavugun yavrusu zannetse de alakasi yok her yumurtadan civ civ olusmaz, yani bu konulari daha akilsizca yani veganlik mantiken vejeteryandan daha kötü,yani akli basinda insan bu işlerden uzak durmali bence zaten son asrlarda cikti hepsi yok vejeteryan olalim,yok bikini ile sokakta dolasmaya ozgurluk olsun,yok ben erkegim ama kendimi kadin olarak tanimliyorum ves yani hastayim hormonum bozuk gidip hastanede tedavi alayim demiyorlar igrenc igrenc yollara bas vuruyorlar neyse yani kisaca dusuncelerimi yazayim dedim be iyi ki Alhamdulillah bizim milletimizde hala bu isler cok yayilmadi Allah yayilmasindan da korusun,bu arada Azerbaycanliyim
@@MB-dl4fvboş ver bilader hayatın nimetlerinden faydalanmak istemeyenden bana ne .ne yerse yesin
@@serdarsaka7078😂😂😂
Serkan hocam merhaba, 5 öğüne 2.000 kalori yaymak yerine 1 öğünde 2.000 kalori alıp günü tamamlamak arasında kas inşaası veya kilo verme arasında fark var mıdır ? 5 öğün vs 1 öğün aynı kalori.
merak ettiğim bir husus
Tek veya 2 öğün şeklinde alırsanız daha sağlıklıdır. Eğer tansiyon gibi hastalıklarınız yoksa vücudu uyku dahil 12-16 saat arası aç bırakmanız sağlık açısından daha iyidir.
Sporcu için bir öğünde 2000 kalori doğru olmaz. Spordan 1 saat önce makarna pilav ya da 3 saat önce tam buğday, karabuğday, bulgur ve spordan sonra 3 saate kadar protein almak kas inşaası için optimaldir.
15 yıldır Sabahları kahvalti yerine yulafezmesini su ile pişirip lapa halde yiyorum (2 yaşındaki torunumada ) uzerine 2 adet ceviz,birkaç tane findik birkactane badem kuru üzümyarım rendelenmis elma bir tatlıkaşıgi keten tohumu ilave edince yemesi inanılmaz keyifli oluyor.Cook faydasıni gördüm.
Yulaf gluten icerir mi?İçeriyorsa glutensiz olduğunu nasıl anlayacağız hocam?
Helal olsun kardeşim ne güzel bilgiler verdin teşekkür ederim kendi adıma
0:32 hocam yedigimiz YULAF EZMESİ
Ben yıllardır kabiz sorunum vardı 3 senedir yulav yiyorum suan suan duzenlı çok şukur bırı yıyın dıyor başka bırı yemeyın diyor anlamadım 😮
boşverin madem iyi geliyor yeyin akşamdan suya ya da süte ciya yulaf incir kayısı erik doğra tatlı niyetine ye.3 litre su iç çok tatlı tuzlu çıok hamur yeme
yulafta 2 farklı tür lifin 2si de bulunur, sindirim sistemi için muazzam besindir
Karaciğer alt ast değerlerim soğuk algınlıklarında yükseliyor.orta asyada yaşıyorum.özel bir hastahanenin doktoru.pahalı ilaçlar yerine yulafın saf atların yediği halini 1 bardak yulafı 1 litre suya kayup 1 saate yakın kaynatmamı ve suyunu içmemi önerdi
Boş konuşmayan nadide kanallardan biri 🎉 teşekkürler.
Ben genelde öğütürüm YULAFI un gibi 100 gram, üstüne 2 ölçekde protein tozu 500ml suyla... akşam yediysem sabah çıkıyor neresi zormuş sindirmenin gayette güzel atıyorum içimden.
*okunuzun rengi bile yerine geliyor sağlıklı beslendiğinizde hatta eskiden daha uzun sürede wc giderdim şimdi kısa süerede yai tam vaktinde sindirip kıvamında atıyorum... yediğniz şeylere biraz dikkat ederseniz doğru yapıp yapmadığınızı vücudunuz organlarınız size söylüyor atarken hissediyorsunuz merak etmeyin...
dostum öğütmek yerine suyunu ve tozunu at 2 saat buzdolabında beklet sonra ye farkı göreceksin
@@s4lihoguz nasıl yani biraz açarmısın
@@Ugurexe Protein tozun aromalıdır büyük ihtimalle, protein tozuyla suyu shake yap ondan sonra öğütülmemiş yulafın içine kat ve buzdolabına at, 2 saat beklet. Yulaflar o shake yaptığın şeyi içerisine çekerek yumuşak bir hal alıcaklar. Bu sayede yemesi daha keyifli oluyor. Ben çikolata aromalı protein tozuyla yapıyordum tatlı gibi oluyordu.
@@s4lihoguz he anladım deneyebilirim tamam sağolasın...
@@Ugurexe rica ederim
Bayildim,harikasin anlatimin 😂 cok iyi olmus
Bunu söyleyen Canan Karatay, o da diyetisyen değil, iki uzmanlığı olan bir profesör.
Evet uzman olmadığı konularda sallama uzmanı kendisi
Diyetistenler buyuk sirketlerin ve dinsel lobilerin (7th day Adventist) egittigi otonomlardir.
Bir cogu RCT lerle denenmemis "arastirmalarla" besin propaganda si reklam yaparlar kamuoyunun fikrini deyistirmek icin.
100kg luk bir diyetisyenin makarna sagliklidir demesi olayi ozetliyor.
Sistem insanlari hasta edip ilac satmak duzenidir.
Hukumetlerde kisalmis insan omrunden tasarruf ediyorlar .70 ini 80 ini gormek zorlasiyor.
Seker hastaligi ve obesite karbonhidrat diyetinin sonucudur.
Toplam 30 gr in ustundeki karbonhidrat tuketimi karacigeri ve pankreasi yorar zamanlada bozar.
@@demonoglu
Ənnnnn yaxşı təspitləri siz söylədiniz. Bunları beləcə susdurun hocam
yulaf konusunu bilmem ama her rafta 1 yıl duran ürün illa genetiği bozulmuş kimyasallarla terbiye edilmiş endüstriyel gıda mıdır? evde yapılan tarhana nem görmezse 2 - 3 yıl rahatça bozulmadan saklanabiliyor. eti pişirmeden tuzla kurutup senelerce bozulmadan saklayıp yiyebilirsiniz. bir gıdanın raf ömrü o gıdanın genetiğinin değiştirildiği, kimyasal işlemden geçtiği, endüstriyel üretim olduğunu kesinlikle kanıtlamaz.
1:14 çok iyi😂
Bilgili ve saygıdeğer bir beyefendisiniz. Başarılar 👍🏻
Emeğinize sağlık 👏🏻🙏🏻.. idrak ettim resmen😅
Hocam başlangıcı izlerken aynı sizin tavrınızı almış bakıyordum şimdi bu yanlışların hangini ne anlatımda düzeltebilirim derken siz başlamış oldunuz. emeğimiz için teşekkürler
1 yıl yulaf yedim bağırsaklar ben de traşa bağladı bıraktım kullanmayı rahatladım herkese uymuyor yulaf çok dikkatli olun tamamende haksız değiller sindirim problemine yol açabilir
pişirme yöntemine göre değişir. çiğ yiyorsan yapar, bağırsakları çok çalıştırır. bağırsak tembelliği olanlar için bu iyi ama pişirirsen o etkisi kayboluyor. ben 10 yıldan fazladır yerim, ekmek, hamur vs. yemekten çok daha iyidir.
@@Mali_58-n2c suyu kaynatıyorum yulafın üstüne döküyorum karıştırıp bekletiyorum
@@evrentanrover9421 öyle elbette yapar. 5dk kadar haşlamak gerekir. ondan sonra sütmü katarsın benim gibi sütü sevmiyorsan yoğurta mı katarsın sana kalmış ama mutlaka 3-5dk haşlanmalı. bazende yumurtayla karıştırıp omlet-ekmek benzeri tavada yapıyorum içine peynir katıp. ama o şekilde yapınca yulafı daha yer yemez tuvalete koşarsın. gaz da yapar şişirir.
@@Mali_58-n2c tamm öylede denrim
Yemek yemeyenlerden tavsiye alabilirmiyiz?
Bence hayır. Çünkü canlı değildirler.
Yulaf bağırsakları değil aşırı safra salgılatdığı için safra kesesini aşırı çalıştırır. Dışkının sarı rengi safra dan olur. Her gün Sadece Yulaf yiyen birinin mesela 20 gün kişiden kişiye değişir dışkısı yeşil olur(It becomes green). Artik vücutta yeterli miktarda salgilanacak safra kalmamış demektir.
@@ReksaBilisim “yeşil olur” u büyük harfle yazınca daha inandırıcı oldu gerçekten. Bu yorumdaki iddiadan daha büyük dışkı görmedim daha.
@@serkanyimsel504 YEŞİL kısmı kolay, iddia felan değil.
@@ReksaBilisim saçma iddialarınızla değil, kanıtlarınızla ilgileniyorum.
Video için teşekkürler bir abone daha kazandınız.Size bir sorum var : Kardiyo yapmak bize kas kaybettirir mi ? Uzun süre aç kalmak veya düşük kalorili beslenmek bize kas kaybettirir mi ? Bu konu hakkında maalesef tatmin edici bilgilere bir türlü ulaşamadım herkes birbirine zıt şeyler söylüyor.
kas kaybetmek okadar kolay bir şey değil
kas kaybı kardiyo ile değil yeterli protein almamayla alakalıdır. istersen her gün 3-4 saat kardiyo yap, yeterli protein ve karbonhidratları alırsan hiçbir sorun olmaz. uzun süre aç kalmak kas kaybına yol açar, düşük kalorili beslenmek ( sporcuların definasyonda yaptıkları tarzda ise yüksek protein düşük karbonhidrat alımında hedef yağ yakımı ve kasların belirginleştirilmesidir, burada boyut olarak küçülme görülse de asıl kas dokularında kayıp oluşmaz.Kısacası kas kaybına 2 şey yol açar. 1) sporu bırakmak vücudu spordan koparmak antrenman yapmamak 2) sporu yaptıgınız halde uzun süre aç kalmak veya yaptığınız spora göre protein alımınızın düşük olması. ort. 70kg orta ağırlık sporcusuna günde 60-90gr arası protein alması önerilir. 2-3 ay boyunca her gün 30-40gr civarı protein alırsa kas kaybı yaşar.
@@ime2362 100 Gr tavuk yiyince 100 gram protein almış olur muyuz yoksa 100 Gr tavukta daha az mı protein our
17 senedir ağırlık çalışırım, son 10 senedir de her kahvaltıda yulaf yerim (100 gr yiyodum, son 2 senedir 150 gr yiyorum).
Hiç bi zararını görmedim. Millet bi tarafından bilgi uydurmaya ne kadar meraklı ya. Neyse teşekkürler video için Serkan baba
Merhaba hiç yemedim , bisiklet kullanıyorum ve beslenme düzenimi protein ağırlıklı yapmak istiyorum. Tavsiye verebilir misiniz? Yer fıstığı ezmesi ile karuştırsam?
@alikaragonlu883 Fıstık ezmesi de olur, kuruyemiş olur, meyve olur. Nasıl istersen yiyeblirsin gardeş.
Beslenmemi protein ağırlıklı yapmak istiyorum demişsin. Yumurta, tavuk, balık, et vs yiyecen işte dayı. Maddi durumuna göre.
Ben protein olarak sabah 4 yumurta, 500 gr tavuk göğsü yiyom yetiyo bana. Arada da kıyma yaparım
Romatizmal rahatsızlığı olanlar için yulaf tükete bilirmi? Gluten hassasiyeti yapabilirmi?
Glutensiz yulaf tüketebilir miyiz
Beş yıl boyunca yulaf yedim şu an hala onun sağlıklı etkisini hissediyorum, evet yulaf yemek gerçekten zordur tadı tuzu yok sütün içinde saatlerce yumuşamasını beklersiniz ama sonuçta değer, o zamanlar uzun koşu yapıyordum ve yulaf bedenimi sıkı tutuyordu kan değerlerimi de dengeliyordu çok muhteşem bir gıda 100 gramında 10 gram lif var. Özellikle koşu yapanlar performans için spora çıkmadan 1 saat önce bir kase yulaf yemesi enerji potansiyellerini arttırır.
İtalya da GDO lu yok heralde .italya da ne kadar makarna.pizza yenirse şişirmio rahatsız etmio 🤔🤔 bizde simit bile (nerde eski simitler yapış yapış) yeyince rahatsız edio🤷♀️🤷♀️
Durum buğdayı çünkü sizin hamur işleri
Yulaf yiyince tok falan kalmıyorum aksine 2 saat olmadan deli bir acıkma hissi geliyor. Yoğurt, muz, ceviz, kuru üzümle karıştırıyorum. Arada meyve ve kuruyemişler değişiyor sadece
Yulaf endüstrinin alın bunu yiyin.Bu elimde çok fazla diyerek önümüze koyduğu bir tahıl grubu.Hiç boşuna yulaf güzellemesi yapmayın hocam.İnsülini ayrıca pert eder yulaf.Roma döneminde en aşağı sınıfların mutat yemekleri yulaf lapasıydı.Şimdi birden nedense moda oldu.
@@kemalakdeniz2742Tamam ünlü beslenme uzmanı
İnce Ezilmiş Yulaf + Laktozsuz Soğuk Süt içine de bir kaşık saf fıstık ezmesi(züber), yerim abicim, kim ne derse desin yerim.
Ben de mavi paket Eti Lifalif / Süt + Muz eziyorum içerisine , güzel bir karışım oluyor :D
Ben de genelde ince ezilmiş yulaf tercih ediyorum ama bulamazsam da normal yulafı el blender'ından geçiriyorum. Alıştıktan sonra normal yulafı çiğnemesi külfet geliyor 😀
Yulafı pişirerek yiyorum bazen yoğurtlu çorbasını yapiyorum yulaf çiğ yenirse hazmı zor olur.
Yulaf, muz, yogurt, sut, fistik ezmesi, bal, orman meyveleri, 1 scoop whey protein, 2 buz at smoothie makera, yuksek kalori, yag, protein, lif, ortalama karbonhidrat (kahvalti icin)
Laktozsuz süt pek mantıklı değil eğer laktoza karşı hassasiyetin yoksa
Hocam bu yulaf ezmesine süt döküp kahvaltı olarak yiyorum. zaten iştahsız birisiyim normalde hiç kahvaltı bile yapmam. Peki yulafı pişirmeden yememelimiyim? Hiç pişirmiyorum çünkü 2dk sütte bekleyince pamuk gibi oluyor.
O tür yulafın pişirilmesine gerek yoktur. Sadece çiğ yulaf pişirilir
Sesiniz kısık olduğu için sesi fulledim üstüne bip sesi atom bombası etkisi yaptı. Lütfen bu tür ses efektlerini kullanmadan önce ses seviyesini düşürün. Kulağım gerçekten acıdı.
Öpeyim geçsin.
@@serkanyimsel504 Kanalınızla ilgili eleştiri yapan bir insana bu şekilde cevap vermeniz işinizi ciddiye almadığınızı gösteriyor. E işinizi ciddiye almıyorsanız muhtemelen verdiğiniz bilgileri de ciddiye almıyorsunuzdur. Neyse engelli listeme katıldınız.
Doğru bilginin hastasıyız.
Bu çok iyiiydi korkudan bunların hiç birini tüketmiyordum aydınlatığın için teşekürler😊😊
Korkmakta haklısınız, çünkü bilimden çok uzak bir video olmuş. Yulafı sadece bir çeşit gibi anlatmış, ama yulafın şuanda yüzlerce çeşidi var. GDO'lu olmadığından bahsediyor. Ama piyasada normalin onlarca katı ürün alabildiğiniz yulaf çeşidi var. Bunun anlamı genetiğinin değişmiş olmasıdır. Ayrıca yulafın, insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olan avenin içermesinden hiç bahsetmemiş. İnsanların tüketiminde kullanılan yulafın paketlenirken bozulmaması için içerisine konulan kimyasallardan da bahsetmiyor. Bu kimyasal, o gıdayı yıllarca koruyor ve tüketildiğinde insan vücudunda bulunan faydalı bakterileri de öldürüyor. Uzun süre pişmemesinin sebebi, dış kabuğunda bulunan ve insanlar tarafından sindirilemeyen selülozdan kaynaklanıyor. Bu neden kırma yada ezme işlemi yapılıyor.
Hocam izlensede izlenmesede siz hep video çekin
Gerçekten açılmış paket 1 senedir duruyordu ve hiç bozulmamıştı
for a long I was wondering about that topic and when I saw you video I just wished to you clarified about this case and you didn't disappoint me, it was a great explanation and you earn one more subscriber.
Şeker ilavesiz granola ürünü tüketiyorum. Yulaf bir süre sonra çok yavan gelmeye başladı. Daha çok atıştırmalık olarak günde 20-30 gram kullanmaya başladım. Ama bilemedim şimdi. Bıraksam mı? Süper bir kanal. Emeğinize sağlık.
moda olan pompalanan herseyi birak. badem sutu yukaf sutu hepsi bir endustro...
Yulafınızın içine kuru üzüm veya muz koyabilirsiniz. Farklı farklı tonla tarif var lezzetlendirmek için. Yok yine yiyemiyorsanız da yemeyin, şart değil.
Diyetteysen tok tuttuğu için tercih edilebilir. Onun dışında inanılmaz boyutlarda faydası yok. Bence tok tutması güzel bir özellik
@@tuna9700 teşekkür ederim
@@Dobiskedi asıl hayvansal olanlar endüstri. Hem de çok büyük.
Mısır, kabak, soyafasulyesi yemek zararlı mı?
yanındayız Yulaf yoğurt devam
Sade Yulaf kahvalti icin olani mikserden gecirip yumurta ile karistirilip lavas tarzi yapilmasi zararli mi? Yulafi sicak su ile yapin ama yuksek sicaga tabi tutmayin dedi biri.
Hayır bir sıkıntı olmaz.
Üstad yulaf tüketince cok cabuk acikiyorum. bunun bir bilimsel aciklamasi var mi ?
@@manngegenmann951 yulafı nasıl tükettiğiniz önemli. Tek başına yulaf tabi acıktırır. Ben onu süt, protein tozu, fıstık ezmesi ve meyvelerle tüketiyorum, hiç de acıkmıyorum.
Glisemik indeksi yüksek midir peki merak ediyorum. Bunu da yemememiz için sebep göstermişti
Hayır düşük
Şeker hastalari yiyebilir mi yani
@@sonsuzsevdamm712 doktor değilim ama şekeri ve glisemik indeksi düşük yense sorun olmayacağı düşüncesindeyim
Glisemik endeksi 55 tir ne yuksek ne dusuk
Ben çiftçiyim ve buğday ekiyorum arpa da ekiyorum yulaf hiç ekmemedim ve ekmeme rağmen buğdayaydı ve arpa da kendiliğinden çıkıyor bunun üzerine ilaç atmama rağmen kolay kolay olmuyor
Üretenler nasıl üretiyor acaba?
Popcorn 🍿 çok seviyorum yemeği acaba çok mu zararlı??
Tesekkurler
Çok güzel anlatmışsınız, teşekkürler. Ben de bir ekleme yapmak isterim.
Daha az ya da daha çok işlenmiş yulaf varyasyonları arasında önemli denebilecek bir fark var: Glisemik indeks.
Özellikle instant yulafın glisemik indeksi diğerlerine oranla daha yüksek.
Yulaf ezmesinin glisemik indeksi 55 civarında iken, instant yulafta bu değer 70'lere çıkmaktadır.
Yulafı tek başına sade suyla yemekçe GI pek de önemli değil. Ben insanların yulafı genelde yağ, protein (whey) ve meyvelerle yediklerini bildiğimden bu ayrıntıya girmeyi gerek görmedim.
Hibrit bitkiler gdo kategorisinde değildir tabiki. Gdo pirinç gibi baklagiller vs de de olabilir. Türkiye de gdo yasak ama araştıran analize sokan kim. Marka ürün almakta fayda var ben eti lifalif alıyorum baya memnunum. Terayğ ile pişirip kızartınca sonra istedğin gibi tüket çok lezzetlş oluyor. Sabahları yumurta kırıyorum akşamları yoğurtlu vs tatlı niyetine de hurma muz tarçın vs ile tüketiyorum gayet de mükemmel...
Ekmek yiyince hemen acikiyoruz.o zaman ekmek cok faydali bagirsaklarimiz cok iyi sindiriyor
Hay Allah sizden razı olsun..sindirim sistemimi en rahatlatan, en zorlandığım süreçlerde hiç dokunmayan sevgili yulafımı anladınız.. 😅
Serkan hocam ben yulafi pisirmeden direk sütle karıştırıp shake yapıyorum yulafin pisirilmesi yada suda bekletilmesi söyleniyor doğrumu nasıl yapabilirim
Soruyu bir ay önce sormuşsunuz ama video Bana yeni geldi Ben de size bir tarif vereyim dedim 3-4 çorba kaşığı kadar yulafın içine Yarım Elma rendeleyip biraz da süt ekledikten sonra pişirirseniz çok lezzetli bir öğün oluyor yalnız yulaf çok iri ise rondoda biraz küçültüyorum o zaman kıvamı daha iyi oluyor
@@insan2603 teşekkür ederim Zeyna
@@Hakanyagci629 hocam ben pişmiş hiç denemedim ama çok iyi ve 0 uğraş tarif biliyorum aşırı iyi oluyor. Akşamdan yulafların üstünü geçecek kadar süt koyup buzdolabına atıyorsun sabah alıyorsun yiyorsun farkı görüyorsun. Ben soğuk sevdiğimden öyle yapıyorum. (aromalı protein tozun varsa ilk önce onu sütle shake yapıp sonra yulafa katarsan direkt tatlı oluyor)
@@s4lihoguz teşekkür ederim sağolasin 👍
@@Hakanyagci629 rica ederim
Peki hayvanlarımız yukaf yiyebilirler mi?
şimi bu etinin lifalif muslisi problemlimi ? içindekilere baktığımda şeker yazmıyor
Tek kelimeyle süper anlatım ❤
Aradığım cevap buydu. Çok teşekkür ederim
Bırakın isteyen istediğini yesin, 5-10 sene sonra, hiç bir zengin markette satılan paket ürünlerden yemeyecek...
ağınıza sağlık hocam
Yulaf candır, paylaşım harika teşekkür ederim güzel adam
Tesekkur ederim o kadar çok almışım ki yulaf kendimi zehirledim sandım sizi izleyene kadar ❤
Mükemmel ama devamini isteriz. 👏
Agziniza saglik.
Çok uzun süre sonra izlediğim
En mantıklı kısa özet video ❤
Hocam bir de her gün antrenman yapılmaz deniyor neye göre kime göre bunla ilgili bir video çeker misiniz lütfen teşekkürler şimdiden
Hikaye ya fabrikada çalışan insan 6 gün beden gücü ile çalışıyor o zaman bizde 6 gün calisilmaz diyelim 🤣
Hocam bu yulafı günde kaç gr tüketmeliyiz. Bu konu ile alakalı çok hurafe bilgi var. Doğrusunu bulmak imkansız neredeyse
40 Gr yeterli ve idealdir.
Benim bağırsağım, yulaf yiyince "bittim vallahi kolonlarıma karasular indi" diyor. Ben öyle anlıyorum genelde 🤣Gerçekten heryer safsata dolmuş, teşekkür ederim bu bilgiler için.
Hay ağzınıza sağlik icimiz rahat kullanabiliriz
Bugday ın genetiği ile oynanmış mıdır?.verdiğiniz listede yok.
Aklımdaki soru
❤Canan karatay yulaf yemeyin diyor. Demekki zararlı .karatay uzman
Bir telefon üzerine bütün parasını parka birakandan mı söz ediyorsun!
Hahahahhaha süpersiniz❤❤❤❤
Hocam ZMA hakkında bilgi paylaşabilir misiniz?
Hocam bi prof dediki yulafı tavsiye etmiyorum çünkü en çok tarım ilacıyla ilaçlanan ve 3. 4. 5. Hallerinde bu ilaçları içeri alan besinlerdendir dedi. Bana çok mantıklıgeldi yani tarım ilacı yüzünden uzak duruyorum. 2. Hali için bir şey demedi onu isteyen tüketir.
Dananın budu sürekli çalıştığı için çok güçlü kas liflerine sahiptir ve bu yüzden oldukça sert bir et kesimidir, çok uzun süre pişirmek lazım ki yumuşasın. Dana budu kıyma olarak çekerseniz, rahatça pişebilecek ve yenebilecek hale gelecektir. Bu yüzden dana but zararlıdır.
Çok faydalı bir video. Teşekkürler.
Hocamızın söylədiyi hər bir kəlməylə razıyam. Yulaf at yeməyidir deyən kimsəyə də qatılmıram. Yulafı sevməyən bunu deyə bilər. Amma bu yulafın dəyərli olmadığına sübut deyil. ❤❤❤❤❤
tşk. harika bir yulaf ekmeği yaptım. vegan, glutensiz, histaminsiz. bu bilgileriniz lütfen eksik etmeyin. anlayanlara büyük bir fayda❣💗❤
Yulafta gluten olmadığını kim söylemiş. Yulaf da aynı buğday gibi gluten içerir. Ayrıca sağlıklı bir gıda da değildir. Sonuçta işlenmiş üründür, o da sağlığa zararlıdır.
@@sunayldrm2696 peki yulafı fermente edince gluteni azalmıyormu? Aynı baklaglerde lektinleri azalttığı gibi?
@@girikay3681 Buğdayı fermente edince gluten azalıyor mu? Doğal beslenme varken neden elli tane işlemden geçmiş ürünü tüketeyim ki? Yulafın yerine yenecek bir çok glütensiz faydalı ürün var.
On numara açıklama 👍 yulaf diyetimde bana çok yardımcı
hocam seni bugün keşfettim inanılmaz bilgili ve bu internet çakallarına papuç bırakmayan birisin eyvallah
Abi 10 numara içerik 😂