Hienoja videoita. Vanhan rintamiestalon omistajana ja perinteisen rakennustavan vaalijana, mikä nyt on perinteistä, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan, mietin, että mikset tee seinistä hengittäviä ja eristä ekovillalla? Hinta ei paljoa poikkea mutta saisit seinistä hengittävät ja muovin voisi unohtaa ja käyttää pahvia. Samalla olisi ympäristöystävällisempää. Tuulensuoja oli kuitenkin runkoleijonaa, joka on hengittävää. Sitten vielä hengittävyyttä tukee se, ettet laita koneellista ilmanvaihtoa ja jos kastuu, niin myös kuivuu kun hengittää. Vuorivillahan ei kuivu. Olisi kiva kuulla ammattilaisen näkemys tähän. Itse olen ns. itseoppinut enkä suinkaan ammattilainen.
Itselläni ei mitään varsinaisesti ekovillaa vastaa, se kuitenkin on huomattavasti kalliimpaa kun "normaali" villat. Lisäksi siitä työstäminen on huomattavasti myös hitaampaa. En nää että talon "pulloksi" rakentaminen on ongelma jos ilmanvaihto on kunnossa. Myöskin nään perinteisen rakennustavan hyvänä, kunhan siinä tehdään juuri kuten sanoit rakenteet oikeesti hengittäväksi. Hengittävyys tai hengittämättömyys ei sinäänsä aiheuta ongelmia, vaan se ettei ilma kulje oikein, sillon myöskään rakenteet ei tarvittaessa kuivu, tai sisällä aiheutettu kosteus ei poistu tarpeeksi tehokkaasti. Perinne rakentamisen suurin ongelma on mielestäni juuri tuo ilman vaihtuminen. Perinne rakentamisen mallit on tullut 2-3 kerroksisista rintamamiestaloista. Jossa ilmanvaihto toimii kun alhaalta raitis ilma ja yläkerroksessa poistot, takat kellarissa ja keskimmäisessä kerroksessa, joiden ansiosta lämpö nousee ylös. Tämän korkeuden ansiosta ilmanvaihto toimii jopa kesällä suhteellisen hyvin. Kuitenkin 1 kerroksisen matalan omakotitalon ilmanvaihto, ei toimi yhtä hyvin sen kertoo jo fysiikka. Oikealla suunnittelulla sen voi saada toimimaan, mutta lisäkerrokset tai korkeat huonekorkeudet helpottavat sen toimivuutta. Näissä perinne rakentamisissa kuitenkin itse suosittelen pesutiloihin erillistä poistoa. Koska suurin kosteuden aiheuttaja sisätiloissa on suihku, eli aina kun sitä käytetään niin tunnistin anturilla varustettu huippuimuri tai vastaava imee kosteaa ilmaa ulos. Kunnes kosteusprosentti laskee normaalille jolloin tuuletin sammuu. Nämä tietenkin mun henkilökohtaisia mielipiteitä ja vain osa kokonaisuudeta. Jokainen projekti on omanlaisensa ja aiheestahan saisi kirjoitettua monta kirjaa, mielipiteitä myös yhtä monta.😀
@@timpuriltatalo kiitos hienosta vastauksesta. Arvostan hyvin perusteltua vastausta. En edes osannut ajatella ilmanvaihtoa noin. Avarsit taas erään kotinikkaroijan näkemyksiä ja totta vieköön. Nyt pitää alkaa opiskelemaan ilmanvaihtoakin. Hienoa kun jaksat tehdä näitä videoita. Erityisesti arvostan niissä sitä, että näytät myös yksityiskohtia, etkä vain kuinka helppoa kaikki on. Ja ettei kaikki aina mene niin kuin on suunnitellut. Ja välillä saattaa joku vähän vituttaakin. Suoraa seinää nyt vetää kuka vaan. Olen saanut monia hyviä vinkkejä videoistasi. Ja vaimoke mussuttaa että taasko sä tuijotat niitä videoita : )
@@eerolehtinen5767 Mukava kuulla että videot on miellyttänyt, tämmöisistä palautteesta saa aina motivaatiota tehdä sisältöä. Pyrin vastaamaan aina kun ajallisesti se on mahdollista. Pyrin sisällössä näyttämän rehellisesti rakennusalasta, mutta kuitenkin positiivisella ja rennolla asenteella.
Tuohon villan leikkaamiseen ja nimenomaan suoriin leikkauksiin on ihan ehdottomasti paras se villanleikkaus "teline". Tein siitä myynnissä olevasta mallista vanerisen version itelle ja se on kyllä hemmetin hyvä. Aikani oon ähertänyt just joidenkin villapakettien päällä niitä leikkauksia ja se ei oo millään tavalla mielekästä ja nopeaa. Toinen vinkki olis se että yleensä kun villan laittaa tolppien väliin niin mulla on ollut tapana "sulloa" se villan reuna suorakulmaa apuna käyttäen ettei jää sellaista tyhjää tilaa mikä tosi arasti tuppaa tulemaan kun villoitetaan sisältä käsin kun levyt on jo paikoillaan.
Joo, tuollainen villan leikkaus ”teline” on ainakin ehdoton Ekovillan kanssa. Normaali kivivillan yleensä leikkaan ilman telineitä, siitä on tosin apua. Mutta Itellä ei ole oikein ole tilaa säilyttää semmosta telinettä, niin joka työmaalle joutuisi tehdä uuden. Tämmöinen autotalli on kuitenkin niin nopea villoittamaan, ettei paljon ole hyötyä telineestä. 😊
Morjens. Ensiksi, kiitokset hyvästä kanavasta. Nää on tosi mielenkiintosia pätkiä. Aluksi mietin että on pitkä video yksi kertaiseen hommaan, mutta video olikin tehty meikäläisille ja katsonut useamman kerrankin. Sitten kysymys. Mulla tallissa villotus edessä, runkotolppien väliin jää 500 ja syvyys 125. Miten itse tekisit? Mulla vaihdellut mielipiteet mut nyt mietin, että laittaisin 100mm villan ja foamin sitten. Jos foami on 30mm, niin vissiin ok vähän painaa villaa kasaan? Vaikea löytää näissä mitoissa muutenkaan edullista villaa, mikä sopisi suoraan mittoihin. Höyrynsulkuteippiä menisi sitten varmaan aika paljon. Toimisi ainakin yläpohjaan, johon meinasin puhallusvillaa. Mitään tavallista huonelämpöä tähän tilaan en kuitenkaan tavoittele talvisin. Millaisia mietteitä herätti? Kustannukset tietty haluaisin pitää pienenä, että olisko se lasivilla ja höyrysulku jotenkin tosi paljon edullisempaa? Talli on n30m², joten ei tässä nyt konkurssiin pääse, mutta näitä harrasteita tulee veivattua joskus vähän liikaakin.
Tuollainen projekti ja mikäli haluu pitää oikeasti "lämpimänä", laittaisin yhden 125mm kivi/lasivillan. Sitten rungon päälle sisälle 30mm PIR levyn. Siihen suoraan päälle Haboto kipsilevy, niin saa kaikki kalusteet kiinni seinään. Sitten sähköt pintavetona. Kustannustehokas ja oikeasti toimiva eriste ratkaisu, normaali villaa tuo vastaa noin 170mm. Samalla tuo PIR levy toimisi höyrysulkuna. Mikäli sähköt haluu piiloon PIR levyn ja kipsin väliin 25mm lauta pystyyn. Täysin budjetti versio on sitten tuo villa ja höyrynsulku muovilla, tällöin suosittelen jättämään sen ilmaraon sisälle, toimii eristeenä eikä niin helposti mene kiinnikkeet läpi höyrysulusta. Muovi kun menee helposti rikki, PIR levy höyrytiivis vaikka kaivaisit puolet toiselta puolelta pois....
Nämä on hyviä videoita. Mukava katsella ja oppii rakentamisesta vaikka mikään raksamies en ammatiltani ole. Mihin väliin höyrysulkumuovi tulee? Tuleeko se suoraan kipsilevyn taakse vai voiko siinäkin välissä olla vielä 48mm koolaus vaakasuorassa, jolloin ei esimerkiksi tauluja ripustamalla riko höyrysulkumuoveja?
Höyrynsulun sisäpuolelle tulee vielä koolaus, tässä tapauksessa kaksi 25x100 lautaa. Alunperin kuvissa olisi suoraan ollut kipsi höyrysulun päällä, se ei kuitenkaan olisi toiminut sähköjen kanssa. Ja sitten kun laittaa hyllyyn seinään aina hölyrysulku on rikki 😂
pietarissa tehty villa oli epätasalaatuista ei tasapaksua siis ja vaikka jako runkotolpissa ok, piti naulat tökätä että pysyy paikallallaan. siis villan toinen laita kova ja taas pehmee tosesta päästä.
Ite tykkään enemmän työstää lasi/mineraalivillaa koska se ei "murene" niin kuin kivivilla. On ainakin antavinaan paljon enemmän periksi jos sattuu taipumaan kaksin kerroin
Moro! Mitä mieltä olet kun on tarkoitus oman autotallin seiniä eristää niin siellä on seinissä tällä hetkellä 100 villa ja levyt päällä. Ajattelin että jos tekis uuden koolauksen entisten levyjen päälle, laittaa 50 villan ja uutta levyä päälle. Vai olisko fiksumpaa purkaa entiset matskut pois? Pienen reiän tein seinään niin sain selvitettyä nykyisen villan paksuuden ja tuulensuojamuoveja ei tuntunut olevan. Talo rakennettu 1992.
Onko järkevää kylpyhuoneessa laittaa ulkoseiniin lastulevyn päälle spu levy että ei ulko ilma pääse läpäsemään(uretani eriste lastulevyjen välissä). Loput seinät vialla ja katto spu levyllä ja sen alle laittaisi 200mm villaa(2 kerroksinen omakotitalo)?
Miksi et villoita ennen tuulensuojalevyjen laittoa? Villa jää toiselta puolelta huonosti, koska et pääse näkemään ja suoristamaan. Miksi et suorista villoja kun laitat ne seinään? Villat jää kamalan näkösiksi, jos niitä ei suorista esim suorakulmalla asentaessa. Samalla saattaa jäädä myös kylmiä nurkkia.
Elkki89 on oikeassa, ei hän hölise. Ensin villoitetaan ja sitten oiotaan villat täyttämään koko väli. Sen jälkeen vasta levytys. Videon tyylillä ja levyn puolelta villan reunoja ja nurkkia lyttyyn ja eristävyys heikkenee huomattavasti, niitäpä ei näe, kun levy on jo laitettu.. ennen levyä villoitettaessa, huomaa asian, eikä tule mieleenkään enää muuten tehdä.
Ilmalämpöpumppu, ja varmaan hätävaraksi patteri. Ettei kovillakaan pakkasella pääse jäätymään. 😊 Lisäksi lattiassa on sähkökaapelit, jotka saa päälle halutessaan. Näin on lattialla auton alla mukavampi työskennellä, tosin se on sen verran kallista lämmitysmuodoksi... ettei sitä kannata käyttää kun oikeesti tarvittaessa :)
Miten tuota, kun katotkin eristetää nykyää finfoamilla + uretaanit ja aluteipit, nii käytetäänkö seinissäkin? Vai onko tuo foumin käyttö niin kallista verrattuna villaa? Ja mitkä erot niillä on?
Polyuretaania voi myös käyttää seinissä ja katoissa, se tosin on vähintään tuplasti kalliimpaa. Eikä tässä autotalli lämpötiloissa olisi tarpeellista hyötyä saanut edes lämmityskustannuksissa. Eristävyys ja lämpöarvo niissä on parempi kun villassa, sekä se on tiivistä. Eli erillistä höyrynsulkua ei tarvitse. Villa kuitenkin monessa tapauksessa se taloudellisin vaihtoehto.
Ehkä nopeemmin, mutta eipä välttämättä halvemmin. Onhan niitä vaihtoehtoja että puhalletaan "märkävilla" suoraan seinään, kuivumisen jälkeen leikataan ylimääräiset pois ja sitten höyrysulku. Näin pienissä kohteissa tuo puhaltaminen äkkiä tulee kalliiksi, isoissa kohteissa se voi ainakin työajan/hinta mukaanlukien tulla paremmaksi vaihtoehdoksi.
@@timpuriltatalo Blow-In-Blanket menetelmällä tommosen kopin seinät ja katon eristää parissa tunnissa. hintakin jää reilusti alle tonniin. Ei tule yhtä ilmatiivis kuin sellu märkäpuhalluksella mutta autotalliin kuivapuhallus on riittävän hyvä.
Jos alhaalta ylös villoittaa yhtä paksua, niin ei kannata sitä leikattua palaa tuupata keskelle. Laittaa sen alas, ja toisen täsmälleen samankokoisen ylös, niin ei tarvitse ylimääräisiä suikaleita leikellä.
Tässä autotallissa olisi varmaan ollut parempi vaihtoehto asentaa tuo 150 suoraan, koska eritys näissä lämpötiloissa ei ole niin merkittävä. Asuinrakennuksessa sitten onkin tärkeämpi, siellä itsekkin suosin tätä tupla villaa. Jolloin saadaan limitys tehtyä seinä villotukseen. 😊 Eli ainoa idea oli tuota limitystä näyttää 😊
Normaali villa on huomattavasti edullisempi, vähintään puolet halvempi. Polyuretaani sinäänsä muuten on hyvä eriste, sillä eristän tuon sokkelin osuuden.
Sokkelin tulee polyuretaani, kuvien mukaan 2cm. Laitan kuitenkin 4cm, kun koolaan sisäpuolen seinää kuitenkin ulospäin sähköjen takia. Niin saa laitettua sokkelin hiukan paremman eristyksen kun kuvissa. 😊
Kaikki sähköt tulee välikoolaukseen, en halua tehdä yhtään ylimääräistä reikää höyrynsulkuun turhaan. Alunperin kuvissa levy tulisi suoraan tohon päälle, mieluummin asettaisin ne pintaan kun rikoksiin höyrynsulkua 😂
Sähköjohdot asennetaan höyrysulun ja kipsin väliin, tulevaan koolaukseen. Käytetään MMJ:tä niin ei tarvitse putkittaa. Autotallissa vähemmän tulee niitä muutoksia myöhemmin, jonka takia tarvitsisi sähköjä siirrellä. Tosin sillon ne voi asentaa vaikka pinnassa. Lisäksi putkitus on aika pirun kallista...
Jep, tuli huomattua tuo raaka video vaiheessa. Mutta totesin että menköön 🤣 Tarkoitus oli sanoa kylmällä vedellä kädet, jotta villa lähtee käsistä paremmin :)
Kylmällä kädellä kädet 😅 hyvä ja opettavainen video jälleen 👍
Editoitsija erikseen soitti asiasta, sanoin että antaa mennä vaan sen verran pitää olla huumoria mukana 😂😂
Hienoja videoita. Vanhan rintamiestalon omistajana ja perinteisen rakennustavan vaalijana, mikä nyt on perinteistä, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan, mietin, että mikset tee seinistä hengittäviä ja eristä ekovillalla? Hinta ei paljoa poikkea mutta saisit seinistä hengittävät ja muovin voisi unohtaa ja käyttää pahvia. Samalla olisi ympäristöystävällisempää. Tuulensuoja oli kuitenkin runkoleijonaa, joka on hengittävää. Sitten vielä hengittävyyttä tukee se, ettet laita koneellista ilmanvaihtoa ja jos kastuu, niin myös kuivuu kun hengittää. Vuorivillahan ei kuivu. Olisi kiva kuulla ammattilaisen näkemys tähän. Itse olen ns. itseoppinut enkä suinkaan ammattilainen.
Itselläni ei mitään varsinaisesti ekovillaa vastaa, se kuitenkin on huomattavasti kalliimpaa kun "normaali" villat. Lisäksi siitä työstäminen on huomattavasti myös hitaampaa. En nää että talon "pulloksi" rakentaminen on ongelma jos ilmanvaihto on kunnossa. Myöskin nään perinteisen rakennustavan hyvänä, kunhan siinä tehdään juuri kuten sanoit rakenteet oikeesti hengittäväksi. Hengittävyys tai hengittämättömyys ei sinäänsä aiheuta ongelmia, vaan se ettei ilma kulje oikein, sillon myöskään rakenteet ei tarvittaessa kuivu, tai sisällä aiheutettu kosteus ei poistu tarpeeksi tehokkaasti.
Perinne rakentamisen suurin ongelma on mielestäni juuri tuo ilman vaihtuminen. Perinne rakentamisen mallit on tullut 2-3 kerroksisista rintamamiestaloista. Jossa ilmanvaihto toimii kun alhaalta raitis ilma ja yläkerroksessa poistot, takat kellarissa ja keskimmäisessä kerroksessa, joiden ansiosta lämpö nousee ylös. Tämän korkeuden ansiosta ilmanvaihto toimii jopa kesällä suhteellisen hyvin. Kuitenkin 1 kerroksisen matalan omakotitalon ilmanvaihto, ei toimi yhtä hyvin sen kertoo jo fysiikka. Oikealla suunnittelulla sen voi saada toimimaan, mutta lisäkerrokset tai korkeat huonekorkeudet helpottavat sen toimivuutta.
Näissä perinne rakentamisissa kuitenkin itse suosittelen pesutiloihin erillistä poistoa. Koska suurin kosteuden aiheuttaja sisätiloissa on suihku, eli aina kun sitä käytetään niin tunnistin anturilla varustettu huippuimuri tai vastaava imee kosteaa ilmaa ulos. Kunnes kosteusprosentti laskee normaalille jolloin tuuletin sammuu.
Nämä tietenkin mun henkilökohtaisia mielipiteitä ja vain osa kokonaisuudeta. Jokainen projekti on omanlaisensa ja aiheestahan saisi kirjoitettua monta kirjaa, mielipiteitä myös yhtä monta.😀
@@timpuriltatalo kiitos hienosta vastauksesta. Arvostan hyvin perusteltua vastausta. En edes osannut ajatella ilmanvaihtoa noin. Avarsit taas erään kotinikkaroijan näkemyksiä ja totta vieköön. Nyt pitää alkaa opiskelemaan ilmanvaihtoakin. Hienoa kun jaksat tehdä näitä videoita. Erityisesti arvostan niissä sitä, että näytät myös yksityiskohtia, etkä vain kuinka helppoa kaikki on. Ja ettei kaikki aina mene niin kuin on suunnitellut. Ja välillä saattaa joku vähän vituttaakin. Suoraa seinää nyt vetää kuka vaan. Olen saanut monia hyviä vinkkejä videoistasi. Ja vaimoke mussuttaa että taasko sä tuijotat niitä videoita : )
@@eerolehtinen5767 Mukava kuulla että videot on miellyttänyt, tämmöisistä palautteesta saa aina motivaatiota tehdä sisältöä. Pyrin vastaamaan aina kun ajallisesti se on mahdollista. Pyrin sisällössä näyttämän rehellisesti rakennusalasta, mutta kuitenkin positiivisella ja rennolla asenteella.
Hyvää settiä ja kuivat villat! 👌😊
LämpöTube 🔥😍👌
Tuohon villan leikkaamiseen ja nimenomaan suoriin leikkauksiin on ihan ehdottomasti paras se villanleikkaus "teline". Tein siitä myynnissä olevasta mallista vanerisen version itelle ja se on kyllä hemmetin hyvä. Aikani oon ähertänyt just joidenkin villapakettien päällä niitä leikkauksia ja se ei oo millään tavalla mielekästä ja nopeaa.
Toinen vinkki olis se että yleensä kun villan laittaa tolppien väliin niin mulla on ollut tapana "sulloa" se villan reuna suorakulmaa apuna käyttäen ettei jää sellaista tyhjää tilaa mikä tosi arasti tuppaa tulemaan kun villoitetaan sisältä käsin kun levyt on jo paikoillaan.
Joo, tuollainen villan leikkaus ”teline” on ainakin ehdoton Ekovillan kanssa. Normaali kivivillan yleensä leikkaan ilman telineitä, siitä on tosin apua. Mutta Itellä ei ole oikein ole tilaa säilyttää semmosta telinettä, niin joka työmaalle joutuisi tehdä uuden. Tämmöinen autotalli on kuitenkin niin nopea villoittamaan, ettei paljon ole hyötyä telineestä. 😊
Hyviä vinkkejä, ei muutaku tallia villoittamaan.
Laitoin parivuotta sitten kesätöissä 48 lavallista villaa seinään nii alko jo vähän vituttaa ekan viikon jälkee
Siinä saanut jos pari lavaa asennella 😂 Tohon autotalliin meni vain noin 3 lavaa villaa 😊
@@timpuriltatalo oli 4000 neliön ostoskeskus nii meneehän siihen pari lavaa😂
Morjens. Ensiksi, kiitokset hyvästä kanavasta. Nää on tosi mielenkiintosia pätkiä. Aluksi mietin että on pitkä video yksi kertaiseen hommaan, mutta video olikin tehty meikäläisille ja katsonut useamman kerrankin.
Sitten kysymys. Mulla tallissa villotus edessä, runkotolppien väliin jää 500 ja syvyys 125. Miten itse tekisit?
Mulla vaihdellut mielipiteet mut nyt mietin, että laittaisin 100mm villan ja foamin sitten. Jos foami on 30mm, niin vissiin ok vähän painaa villaa kasaan? Vaikea löytää näissä mitoissa muutenkaan edullista villaa, mikä sopisi suoraan mittoihin. Höyrynsulkuteippiä menisi sitten varmaan aika paljon. Toimisi ainakin yläpohjaan, johon meinasin puhallusvillaa. Mitään tavallista huonelämpöä tähän tilaan en kuitenkaan tavoittele talvisin. Millaisia mietteitä herätti? Kustannukset tietty haluaisin pitää pienenä, että olisko se lasivilla ja höyrysulku jotenkin tosi paljon edullisempaa? Talli on n30m², joten ei tässä nyt konkurssiin pääse, mutta näitä harrasteita tulee veivattua joskus vähän liikaakin.
Tuollainen projekti ja mikäli haluu pitää oikeasti "lämpimänä", laittaisin yhden 125mm kivi/lasivillan. Sitten rungon päälle sisälle 30mm PIR levyn. Siihen suoraan päälle Haboto kipsilevy, niin saa kaikki kalusteet kiinni seinään. Sitten sähköt pintavetona. Kustannustehokas ja oikeasti toimiva eriste ratkaisu, normaali villaa tuo vastaa noin 170mm. Samalla tuo PIR levy toimisi höyrysulkuna. Mikäli sähköt haluu piiloon PIR levyn ja kipsin väliin 25mm lauta pystyyn. Täysin budjetti versio on sitten tuo villa ja höyrynsulku muovilla, tällöin suosittelen jättämään sen ilmaraon sisälle, toimii eristeenä eikä niin helposti mene kiinnikkeet läpi höyrysulusta. Muovi kun menee helposti rikki, PIR levy höyrytiivis vaikka kaivaisit puolet toiselta puolelta pois....
Hengityssuojainta kannattaa käyttää villoittamisessa.
Nämä on hyviä videoita. Mukava katsella ja oppii rakentamisesta vaikka mikään raksamies en ammatiltani ole. Mihin väliin höyrysulkumuovi tulee? Tuleeko se suoraan kipsilevyn taakse vai voiko siinäkin välissä olla vielä 48mm koolaus vaakasuorassa, jolloin ei esimerkiksi tauluja ripustamalla riko höyrysulkumuoveja?
Höyrynsulun sisäpuolelle tulee vielä koolaus, tässä tapauksessa kaksi 25x100 lautaa. Alunperin kuvissa olisi suoraan ollut kipsi höyrysulun päällä, se ei kuitenkaan olisi toiminut sähköjen kanssa. Ja sitten kun laittaa hyllyyn seinään aina hölyrysulku on rikki 😂
pietarissa tehty villa oli epätasalaatuista ei tasapaksua siis ja vaikka jako runkotolpissa ok, piti naulat tökätä että pysyy paikallallaan. siis villan toinen laita kova ja taas pehmee tosesta päästä.
Hyvä asiallinen video,kiitos👍
Kiitos ☺️
Ite tykkään enemmän työstää lasi/mineraalivillaa koska se ei "murene" niin kuin kivivilla. On ainakin antavinaan paljon enemmän periksi jos sattuu taipumaan kaksin kerroin
Rauhallinen taustamusiikki ei hyvä :D muuten 5/5
Pitää laittaa ehdittiin viestiä että rokimpaa menoa seuraaviin 😂😜
Moro! Mitä mieltä olet kun on tarkoitus oman autotallin seiniä eristää niin siellä on seinissä tällä hetkellä 100 villa ja levyt päällä. Ajattelin että jos tekis uuden koolauksen entisten levyjen päälle, laittaa 50 villan ja uutta levyä päälle. Vai olisko fiksumpaa purkaa entiset matskut pois? Pienen reiän tein seinään niin sain selvitettyä nykyisen villan paksuuden ja tuulensuojamuoveja ei tuntunut olevan. Talo rakennettu 1992.
Ite villoitan aina ennen tuulensuojalevytystä. Nopeampaa ja varmasti ei tule onkaloita. Muutaman levyn verran villaa ja tuulensuojalevyt päälle.
Onko järkevää kylpyhuoneessa laittaa ulkoseiniin lastulevyn päälle spu levy että ei ulko ilma pääse läpäsemään(uretani eriste lastulevyjen välissä). Loput seinät vialla ja katto spu levyllä ja sen alle laittaisi 200mm villaa(2 kerroksinen omakotitalo)?
Miksi et villoita ennen tuulensuojalevyjen laittoa? Villa jää toiselta puolelta huonosti, koska et pääse näkemään ja suoristamaan. Miksi et suorista villoja kun laitat ne seinään? Villat jää kamalan näkösiksi, jos niitä ei suorista esim suorakulmalla asentaessa. Samalla saattaa jäädä myös kylmiä nurkkia.
Mitä sä höliset?
Elkki89 on oikeassa, ei hän hölise. Ensin villoitetaan ja sitten oiotaan villat täyttämään koko väli. Sen jälkeen vasta levytys.
Videon tyylillä ja levyn puolelta villan reunoja ja nurkkia lyttyyn ja eristävyys heikkenee huomattavasti, niitäpä ei näe, kun levy on jo laitettu.. ennen levyä villoitettaessa, huomaa asian, eikä tule mieleenkään enää muuten tehdä.
Kannattaa pestä kylmällä kädellä sitte kädet et lähtee ne villat pois. -Mikko 2020
Miro Kuitunen 😂 Jep huomattiin editissä tämä, totesin että antaa mennä vaan 😜 Pitää sen verran olla huumorintajua 😂😂😂
"Pestä kylmällä kädellä sitten kädet " :D
Jep, ei haluttu editissä poistaa tota. Sen verran pitää olla huumorin tajua 😂👌
Hyviä ja asiantuntevia videoita teet
Kiitos :)
Tuleeko talliin mitään lämmitystä? Ilmalämpöpumppu tai sähköpatteri?
Ilmalämpöpumppu, ja varmaan hätävaraksi patteri. Ettei kovillakaan pakkasella pääse jäätymään. 😊 Lisäksi lattiassa on sähkökaapelit, jotka saa päälle halutessaan. Näin on lattialla auton alla mukavampi työskennellä, tosin se on sen verran kallista lämmitysmuodoksi... ettei sitä kannata käyttää kun oikeesti tarvittaessa :)
Miten tuota, kun katotkin eristetää nykyää finfoamilla + uretaanit ja aluteipit, nii käytetäänkö seinissäkin? Vai onko tuo foumin käyttö niin kallista verrattuna villaa? Ja mitkä erot niillä on?
Polyuretaania voi myös käyttää seinissä ja katoissa, se tosin on vähintään tuplasti kalliimpaa. Eikä tässä autotalli lämpötiloissa olisi tarpeellista hyötyä saanut edes lämmityskustannuksissa. Eristävyys ja lämpöarvo niissä on parempi kun villassa, sekä se on tiivistä. Eli erillistä höyrynsulkua ei tarvitse. Villa kuitenkin monessa tapauksessa se taloudellisin vaihtoehto.
Hyvä video jatka samaan mallin
Kiitos :)
1.30 Kymppimillinen villa!!!heh heh!
ois tullu nopeemmi ja halvemmal valmiiks ku oisit laittanu vaan höyrynsulkumuovit seiniin ja täyttäny välit puhallusvillalla
Ehkä nopeemmin, mutta eipä välttämättä halvemmin. Onhan niitä vaihtoehtoja että puhalletaan "märkävilla" suoraan seinään, kuivumisen jälkeen leikataan ylimääräiset pois ja sitten höyrysulku. Näin pienissä kohteissa tuo puhaltaminen äkkiä tulee kalliiksi, isoissa kohteissa se voi ainakin työajan/hinta mukaanlukien tulla paremmaksi vaihtoehdoksi.
@@timpuriltatalo Blow-In-Blanket menetelmällä tommosen kopin seinät ja katon eristää parissa tunnissa. hintakin jää reilusti alle tonniin.
Ei tule yhtä ilmatiivis kuin sellu märkäpuhalluksella mutta autotalliin kuivapuhallus on riittävän hyvä.
Minkä kokonen talli sulla on? Pit.lev
Jos alhaalta ylös villoittaa yhtä paksua, niin ei kannata sitä leikattua palaa tuupata keskelle. Laittaa sen alas, ja toisen täsmälleen samankokoisen ylös, niin ei tarvitse ylimääräisiä suikaleita leikellä.
Mä oon ainaki villoottanu aina sisäpuolelta 🤔
Miksi ei laiteta suoraa 150 villaa seiniin, niin riittää yksi villakerros? Onko siinä joku idea taustalla, kun laitat kaksi kerrosta 100 + 50?
Tässä autotallissa olisi varmaan ollut parempi vaihtoehto asentaa tuo 150 suoraan, koska eritys näissä lämpötiloissa ei ole niin merkittävä. Asuinrakennuksessa sitten onkin tärkeämpi, siellä itsekkin suosin tätä tupla villaa. Jolloin saadaan limitys tehtyä seinä villotukseen. 😊 Eli ainoa idea oli tuota limitystä näyttää 😊
Kattoonhan olis hyvin mennyt myös finfoam tai anselmivilhelmi levyt 🤔 navetoissa paljon käyttävät niitä
Hatusta heittäisin villan olevan euron pari per neliö edukkaampi
Normaali villa on huomattavasti edullisempi, vähintään puolet halvempi. Polyuretaani sinäänsä muuten on hyvä eriste, sillä eristän tuon sokkelin osuuden.
Minkälainen sokkelieristys? Vai teetkö nyt turhaa työtä?
Sokkelin tulee polyuretaani, kuvien mukaan 2cm. Laitan kuitenkin 4cm, kun koolaan sisäpuolen seinää kuitenkin ulospäin sähköjen takia. Niin saa laitettua sokkelin hiukan paremman eristyksen kun kuvissa. 😊
ei taidaa nyky villat kutista enään?
Eipä juuri, tai ainakin huomattavasti vähemmän kun ennen. Tosin kivi ja lasivillassa on myös suuri ero. ☺️
Meinaatko kaikki sähköt tehä pintana? :D Ei rasian rasiaa seinässä...
Kaikki sähköt tulee välikoolaukseen, en halua tehdä yhtään ylimääräistä reikää höyrynsulkuun turhaan. Alunperin kuvissa levy tulisi suoraan tohon päälle, mieluummin asettaisin ne pintaan kun rikoksiin höyrynsulkua 😂
Eristystöissä käytettävää lasivillaa voi sahata sahalla.
Ahaa
Semmoiseen lasivillaan en ole kyllä törmännyt, onko linkkiä nimittäin tän haluisin nähdä 🤔
@@timpuriltatalo Leevi and The Leavings kappaleesta vasara ja nauloja poimittu lause.
Niin ja se jäi vielä kysymättä, että missä välissä tulee sähköjohdotukset vetää? Asennetaanko ne putkeen?
Sähköjohdot asennetaan höyrysulun ja kipsin väliin, tulevaan koolaukseen. Käytetään MMJ:tä niin ei tarvitse putkittaa. Autotallissa vähemmän tulee niitä muutoksia myöhemmin, jonka takia tarvitsisi sähköjä siirrellä. Tosin sillon ne voi asentaa vaikka pinnassa. Lisäksi putkitus on aika pirun kallista...
@@timpuriltatalo Mitä tarkoittaa MMJ?
Puhulikä
Pestä kylmällä kädellä kädet hold on what?
Jep, tuli huomattua tuo raaka video vaiheessa. Mutta totesin että menköön 🤣 Tarkoitus oli sanoa kylmällä vedellä kädet, jotta villa lähtee käsistä paremmin :)
Tsemppiä Mikolle kommentien lukuun :D
Kiitos :)
Rockwool = Tanskalainen huipputuote
👌
Venäjällä ne tuotetaan aika paljolti
Ei tämmösen boomerin tarvi mennä amikseen ku opiskelee näist videoista alaa.