Hieno nähdä vastuullista rakentamista! Kiitoksia erittäin informatiivisesta videosta! Toivottavasti julkisuutesi ei tuo hirveän paljoa lisäkustannuksia urakoihisi! Meinaan että paineet on tehdä aivan parasta rakentamista hyvää tapaa noudattaen. Tämä taas on parasta käyntikorttia sun firmalle! Tuo saneerausläpivienti vesikatolle kiinnostelee! Tämä olisi videon tai useammankin arvoinen! Näissä yleensä niin monta seikkaa jotka pitää ottaa huomioon.
Käytännössä en pysty eikä oma budjetti kestä tän tason kuvaamista ja editointia, mikäli siihen ei saada yhteistyökumppaneita maksamaan sitä osuutta. Varsinainen työ kuitenkin tässäkin kohteessa on saman hintaista asiakkaalle kun muuallakin, tosin kun reissuhommissa ollaan niin päivärahat tietysti laskutetaan. Kuitenkaan ei olla ikinä oltu halvin porukka, enkä halua siihen hintakilpailuun lähteä mukaan. Kuitenkin meidän asenne on että se hinta näkyy myös sitten laadussa ja palvelussa ☺️ Tässä videossa olisi tosissaan ollut aihetta useampaan juttuun, yritettin hiukan paketoida hommaa kun tällä hetkellä vain 10 videoon on rahoitus kasassa ja lopuissa olen itse maksumiehenä 😂 Neuvottelut useampaan suuntaan menossa jos ensivuonna saisi tehtyä lisää tämän tyyppistä sisältöä, jopa hiukan yksityiskohtaisempia projekteja myös 👌 Mitä enemmän nämä videot saa katselukertoja, sekä seuraajia sitä paremmat mahdollisuudet saada yhteistyökumppaneita mukaan ☺️
Mä tein ulkovaraston saneerauksen lämpimäksi 70mm xps-levyllä rungon väliin ja 30mm levy vielä rungon päälle sisälle. Tautisen tiivis viritys verrattuna vanhaan puru/villa/rotanpesäpaskaan. Eihän xps uretaanin veroinen ole eristävyydeltään, mutta kelpaa toissijaiseen rakennukseen.
Juurikin näin ,on mullekkin opetettu et rakentaminen et sinänsä ole mm peliä,toihan on rakentamisessa parasta/huomaa ammattilaisen ,niinku viime videossa et paikka, ku paikka osaa soveltaa ,eikä mee sormi suuhun tai muuallekkaan...hehhe "ennemmin överit ,ku vajarit"..huomaa et raksa ukkoja!!keep rock bros!!
hello dear. please tell me, and with the inside of the house, when insulated with panels, the frame racks need to be isolated separately from moisture, or is it enough to make a gap with slats so that the tree breathes?
Ei ne kertakäyttösetkään kovetu sieltä pullosta, mutta ongelmana on saada sitä tavaraa sieltä ulos toisella kerralla. Jos niitä varakärkiä on niin oon kyllä onnistunut jollain ruuvarikärjellä kaivamaan pullon puolen auki ja ruuttaamaan uudestaan vajaasta.
Vesisumutepullollahan voi kostuttaa _hieman_ pintoja, että se uretaanivaahto tarttuu paremmin ja jos turpoamista haluaa välttää (että ei ole kuin pullataikina) niin voi sen tuoreen uretaanin pinnan kostuttaa myös sumutepullolla kuivissa tiloissa. En tieteellistä faktaa voi tarjota, mutta minun olettamuksen mukaan se kosteus siinä pinnalla haihtuu nopeammin ja nopeuttaa sen uretaanin pinnan kuivumista. Itse käyttänyt myös tuota elaproofia lämmönjakohuoneen lattian eristyksessä. Mielenkiintoinen tuote ja todellakin ykskomponenttivalmis tuote.
Itsekkin ton ElaProoffin löytänyt vasta reilu vuosi sitten, olen ollut tyytyväinen. Mikä hienointa kysymyksessä on suomalainen keksintö ja tuote 👌 Tämä uretaanin/pohjan kostuttaminen jakaa porukkaa ja mielipiteitä paljon, en nää siinä ainakaan haittaa. Voi hiukan parantaa tarttuvuutta yms. ☺️ Ilman kostutustakin on suht helppo asentaa, kuten videossa varmaan porukka huomaa ensimmäiset uretaani pullot meni vaihtoon.... Oli aivan liian notkeaa kattoon asennettavaksi 😂
Palovilla lähes aina kivivillaa. En edes tiedä onko muita. Kivivilla on huono vastaanottamaan kosteutta ja luovuttaa sen myös hyvin saatuaan sen. En uskoisi tämän vaikuttavan lämmönsietokykyyn.
Palovillan lämmön pitävyys tietysti huononee merkittävästi jos se on märkää, kun villan sisällä on ilmaa joka toimii eristeenä. Mikäli siellä on vettä, vesi johtaa merkittävästi paremmin lämpöä kun ilma. Eli täten myös kylmä siirtyy märässä villassa paremmin läpi eristeetä ja eristävyys kyky on tällöin huonompi.
Jos haluaa priimaa kahdella vaahdotuskerralla, niin antaa pohjalle pursotetun soiron kuivaa kokonaan luonnolliselle pinnalle, jota ei leikata, ja sitten ruiskuttaa toisen soiron päälle, josta ylimääräiset leikataan. Näin sauman diffuusiotiiveys on huomattavasti parempi, koska se tiivis kohta uretaanivaahdosta on se luonnollinen pinta. Saumavaahto itsessään ei pidä vesihöyryä hyvin, mutta se pinta pitää edes vähän paremmin. Lisäksi tulee materiaalisäästöä, koska ylitäytön määrä vähenee. Aikaa menee matalassa tilassa jokseenkin ihan saman verran, koska ei tarvitse pelehtiä telineillä ja siirrellä niitä kahteen kertaan, vaikka joutuukin kiertämää saumat toiseen kertaan.
Ja joillain vaahdoilla tämä vähentää myös vaahdon rakenteen ongelmia, eli esimerkiksi suuria ilmakuplia ei muodostu niin helposti. Toki pistoolivaahdoilla tämä ongelma on yleisesti ottaen paljon pienempi, kuin niillä pilipalivaahdoilla.
"Saumavaahto itsessään ei pidä vesihöyryä hyvin" Useita ikkunoita vaihtanut joissa karmiväli on tiivistetty villaa sullomalla ja sisäpuolella ei ole muuta ollut päällä kuin peitelista ja villassa ei näy minkäänlaista merkkiä kosteudesta. Jotenkin vaikeaa uskoa, että uretaani olisi hyvin vesihöyryä läpäisevää, kun taatusti on paljon tiiviimpi kuin karmiväliin sullottu villa.
@@mr.wizeguy8995, vesihöyryn läpäisyvastus eli μ-arvo on näillä vaahdoilla luokkaa 20-40. Esimerkiksi EPDM-kermillä μ-arvo on 30000. Kosteuden tiivistyminen tapahtuu kylmälle puolelle.
Kosteus tiivistyy siis ulkopintaan mistä se haituu ulkoilmaan ja grammamääräisesti puhutaan varmaan hyvin pienistä lukemista, mitkä silti taatusti on merkittävästi pienempiä kuin sullotulla villalla täytetyssä raossa. Ja käytäntö näyttää, että ongelmia ei ole edes villalla täytetyissä raoissa niin miksi alkaa korjaamaan jotain mikä ei ole edes rikki.
@@mr.wizeguy8995 minulla ei ole pienintäkään käsitystä siitä, mitä näillä yksittäisillä ikkuna-asennuksilla, joissa on ilmeisen tuulettuva rakenne eristeen ulkopuolella, on tekemistä tämän asian kanssa… ja vielä vähemmän saan kiinni siitä, että mitä ihmettä kenenkään mielestä pitäisi korjata?
Homehduttaako tälläinen operaatio rakenteen, jos vedän kylmän kuistin sisäpuolelta tälleen finfoomilla vanhan rakenteen päälle ja kipsilevyn tuohon suoraan?
Hankala äkkiseltä sanoo minkälainen rakenne sulla kyseessä. Yritän silti saada hiukan ajatuksesta kiinni, eli mikäli siellä kuistin alapuolella on ilmankierto hyvä, niin ei pitäisi alapuolelta päästä homehtumaan tällöin mikään. Yläpuolelta jos finnfoamin päälle laittaa kivilevyn tai näin lämpimiin tiloihin sopii lattiakipsi, jonka päälle valu sekä lämmityskaapelit. Niin ei ole ongelmaa. Ongelma tulee jos sinne rakenteen väliin jättää "eloperäistä" tai huokosta materiaaleja, eikä sekään tuo sata varmaa home rakennetta, kuitenkin riski kasvaa.
@@timpuriltatalo Joo kiitos. Kuisti on siis täysin eristämätön. Puolimetriä maasta ilmassa oleva rintamamiestalon kylmä eteinen/sisääntulo. Jos puran sisäpinnat rungolle ja lisään tälläiset finfomi tyyliset eristeet sinne tuuletusraolla lattiaan, seiniin ja kattoon. Uretaanilla saumaan, kuten tällä videolla, niin onko se ok?
Eka kunnon video jossa sponsorit saa olla oikeesti tyytyväisiä. Hyviä pätkiä teet ja nyt mukana ammattitaidolla myös mainosta niin ku asiaan kuuluukin.
Toivottavasti tulevaisuudessakin saadaan yhteistyökumppaneita, ne kuitenkin mahdollistaa täysin tämänkin projektin kuvaamisen ja editoinnin ☺️ Pidetään peukkuja jotta saadaan ensi vuodella tehtyä lisää tämän kaltaisia projekteja ☺️
Tuli mieleen, että olisko hukkaprosentti ollu VIELÄ vähäisempi jos olisi leikannut levyt poikittain, ei pituussuunnassa? Toki hitaampi. Itse tein näin omassa kohteessa. Toki aikaa oli ”rajattomasti”!😊
Se riippuu tilan koosta, jos tolppien väli on 55cm. Ja loppu pätkä on 45cm, näin on myös iso pala hukkaa jos ei löydy paikkaa minne sen saisi asennettua :) Ja kuten sanoit aikaa se sillon enemmän vie ja vaahtoa.
Riippu eristystarpeesta, tässä mökin kohdalla tämä eristys riittää hyvin. Kun harvemmin tätä mökkiä talvella käytetään ja yksittäisessä käytössä lämpö pysyy hyvin. Saatavilla myös paksumpia eristeitä FF-pir levystä. Eli riittää kyllä omakotitalon eristykseenkin asti tarvittaessa yhdellä levyllä.
@@timpuriltatalo Mielenkiintoista. Kiitos vastauksesta. Minkä paksuisen levyn sanoisit riittävän omakotitaloon? Minulla olisi yksi kylmä varasto joka on rakenteellisesti osa muuta taloa, jonka ajattelin ottaa asumiskäyttöön. Houkuttelisi tuollainen kohtuullisen helpolta näyttävä eristäminen, ja se ettei tuulensuojalevyä tarvittaisi. Riittääkö esim. 130 mm? Tuossa varaston seinissä ei ole tuulensuojalevyä, joten pitäisi purkaa koko ulkoverhoilu ja sen alta vielä vinolaudoitus joka on suoraan kiinni ulkoverhouksessa. Kiitos muuten vielä videoista! Tällaiselle uudelle omakotitaloasujalle on ollut näistä monenlaista hyötyä. :)
Haluttiin mahdollisimman hyvä eristävyys, koska tilaan tulee vesipisteitä ja suihkut yms. Eikä asiakas ymmärrettävästi halunnut yhtään madaltaa huonekorkeutta 😊 Lopullinen huonekorkeus on nyt 224cm. Voi olla että joskus tehdään jollain muulla vastaavalla, tämä on itelle tuttua levyä ja he maksoivat videon kuvaus ja editointi kustannukset 😊
Yhden oon raaskinut itse ostaa, Jarppi kun sen on tällä hetkellä ominut 😂 Sen verran hintavia laitteita ettei kehtaa enempää ostaa. Jos olisi samanhintaisia laitteita, olisi firmassa kaikki akkumopoja. Vielä kun yksikään moottorisaha firma ole kiinnostunut yhteistyöstä.... 🤔
@@timpuriltatalo Samaa olin tulossa kommentoimaan, että akkusaha käyttöön! Makitan pienemmällä 25cm mallia voi heilutella yhdelläkin kädellä jos on kevyempi sahaus menossa. Toisella pitää kappaletta kiinni.
@@JackPerkele Makitan akkusahasta ei kokemusta itellä, vaan toi Hussen kone meillä. Se on kans yhden käden saha ja erittäin näppärä, tehoilla ei ainakaan häviä näihin perus bensa koneisiin. Tosin hinnat sitä luokkaa ettei niitä viitti jokaiseen autoon ostaa varusteeksi...
Vinkkinä voin kertoa että nyt saa urtsupulloihin sellaista puhdistusainetta joka sulattaa jo jymähtäneen pistoolin auki. En ite pidä enää tavallista puhdistusainetta edes mukana autossa
Hyvä kysymys, näitä levyjä löytyy tietysti hiukan eri kokoisia. Tässä levyssä ei ollut pontteja, eikä meillä ollut aikaa odotella pontillista levyä useita viikkoja. Saatiin nämä rautakaupasta heti mukaan, tietysti tässä kohteessa hukka jäi suht pieneksi pienen m2 määrän takia. Isommassa esim omakotitalossa sillä onkin sitten jo isompi taloudellinen merkitys.
Oon mielestäni joskus sitä laittanut, mut äkkiä ei tuu mieleen minkälaista vaahto on ollut. Ei siis ainakaan mitään huonoa 😂 Huonot vaahdot kun jää helpommin mieleen 😂
Hieno nähdä vastuullista rakentamista!
Kiitoksia erittäin informatiivisesta videosta!
Toivottavasti julkisuutesi ei tuo hirveän paljoa lisäkustannuksia urakoihisi! Meinaan että paineet on tehdä aivan parasta rakentamista hyvää tapaa noudattaen.
Tämä taas on parasta käyntikorttia sun firmalle!
Tuo saneerausläpivienti vesikatolle kiinnostelee! Tämä olisi videon tai useammankin arvoinen! Näissä yleensä niin monta seikkaa jotka pitää ottaa huomioon.
Käytännössä en pysty eikä oma budjetti kestä tän tason kuvaamista ja editointia, mikäli siihen ei saada yhteistyökumppaneita maksamaan sitä osuutta. Varsinainen työ kuitenkin tässäkin kohteessa on saman hintaista asiakkaalle kun muuallakin, tosin kun reissuhommissa ollaan niin päivärahat tietysti laskutetaan. Kuitenkaan ei olla ikinä oltu halvin porukka, enkä halua siihen hintakilpailuun lähteä mukaan. Kuitenkin meidän asenne on että se hinta näkyy myös sitten laadussa ja palvelussa ☺️
Tässä videossa olisi tosissaan ollut aihetta useampaan juttuun, yritettin hiukan paketoida hommaa kun tällä hetkellä vain 10 videoon on rahoitus kasassa ja lopuissa olen itse maksumiehenä 😂 Neuvottelut useampaan suuntaan menossa jos ensivuonna saisi tehtyä lisää tämän tyyppistä sisältöä, jopa hiukan yksityiskohtaisempia projekteja myös 👌 Mitä enemmän nämä videot saa katselukertoja, sekä seuraajia sitä paremmat mahdollisuudet saada yhteistyökumppaneita mukaan ☺️
Hyvää jälkeä!
Mä tein ulkovaraston saneerauksen lämpimäksi 70mm xps-levyllä rungon väliin ja 30mm levy vielä rungon päälle sisälle. Tautisen tiivis viritys verrattuna vanhaan puru/villa/rotanpesäpaskaan. Eihän xps uretaanin veroinen ole eristävyydeltään, mutta kelpaa toissijaiseen rakennukseen.
Itsekkin käyttänyt tuota normaalia XPS-levyä varastojen lämmöneristeenä. Kun on riittänyt että pysyy suurimmaksi osaksi plussan puolella tila yms. ☺️
Mahtavuuta mahtavuutta!
Kiitos :)
Juurikin näin ,on mullekkin opetettu et rakentaminen et sinänsä ole mm peliä,toihan on rakentamisessa parasta/huomaa ammattilaisen ,niinku viime videossa et paikka, ku paikka osaa soveltaa ,eikä mee sormi suuhun tai muuallekkaan...hehhe "ennemmin överit ,ku vajarit"..huomaa et raksa ukkoja!!keep rock bros!!
hello dear. please tell me, and with the inside of the house, when insulated with panels, the frame racks need to be isolated separately from moisture, or is it enough to make a gap with slats so that the tree breathes?
Ei ne kertakäyttösetkään kovetu sieltä pullosta, mutta ongelmana on saada sitä tavaraa sieltä ulos toisella kerralla. Jos niitä varakärkiä on niin oon kyllä onnistunut jollain ruuvarikärjellä kaivamaan pullon puolen auki ja ruuttaamaan uudestaan vajaasta.
Vesisumutepullollahan voi kostuttaa _hieman_ pintoja, että se uretaanivaahto tarttuu paremmin ja jos turpoamista haluaa välttää (että ei ole kuin pullataikina) niin voi sen tuoreen uretaanin pinnan kostuttaa myös sumutepullolla kuivissa tiloissa. En tieteellistä faktaa voi tarjota, mutta minun olettamuksen mukaan se kosteus siinä pinnalla haihtuu nopeammin ja nopeuttaa sen uretaanin pinnan kuivumista. Itse käyttänyt myös tuota elaproofia lämmönjakohuoneen lattian eristyksessä. Mielenkiintoinen tuote ja todellakin ykskomponenttivalmis tuote.
Itsekkin ton ElaProoffin löytänyt vasta reilu vuosi sitten, olen ollut tyytyväinen. Mikä hienointa kysymyksessä on suomalainen keksintö ja tuote 👌 Tämä uretaanin/pohjan kostuttaminen jakaa porukkaa ja mielipiteitä paljon, en nää siinä ainakaan haittaa. Voi hiukan parantaa tarttuvuutta yms. ☺️ Ilman kostutustakin on suht helppo asentaa, kuten videossa varmaan porukka huomaa ensimmäiset uretaani pullot meni vaihtoon.... Oli aivan liian notkeaa kattoon asennettavaksi 😂
Ihan mielenkiinnosta, Kärsiikö palovillan lämmönsietokyky sen kastuessa tai saadessaan kosteutta?
Palovilla lähes aina kivivillaa. En edes tiedä onko muita. Kivivilla on huono vastaanottamaan kosteutta ja luovuttaa sen myös hyvin saatuaan sen. En uskoisi tämän vaikuttavan lämmönsietokykyyn.
Palovillan lämmön pitävyys tietysti huononee merkittävästi jos se on märkää, kun villan sisällä on ilmaa joka toimii eristeenä. Mikäli siellä on vettä, vesi johtaa merkittävästi paremmin lämpöä kun ilma. Eli täten myös kylmä siirtyy märässä villassa paremmin läpi eristeetä ja eristävyys kyky on tällöin huonompi.
@@timpuriltatalo kiitos vastauksesta. Tuli mieleen näin muista yhteyksistä jossa aineen kastuminen huonontaa lämmönkestoa.
Jos haluaa priimaa kahdella vaahdotuskerralla, niin antaa pohjalle pursotetun soiron kuivaa kokonaan luonnolliselle pinnalle, jota ei leikata, ja sitten ruiskuttaa toisen soiron päälle, josta ylimääräiset leikataan. Näin sauman diffuusiotiiveys on huomattavasti parempi, koska se tiivis kohta uretaanivaahdosta on se luonnollinen pinta.
Saumavaahto itsessään ei pidä vesihöyryä hyvin, mutta se pinta pitää edes vähän paremmin.
Lisäksi tulee materiaalisäästöä, koska ylitäytön määrä vähenee. Aikaa menee matalassa tilassa jokseenkin ihan saman verran, koska ei tarvitse pelehtiä telineillä ja siirrellä niitä kahteen kertaan, vaikka joutuukin kiertämää saumat toiseen kertaan.
Ja joillain vaahdoilla tämä vähentää myös vaahdon rakenteen ongelmia, eli esimerkiksi suuria ilmakuplia ei muodostu niin helposti. Toki pistoolivaahdoilla tämä ongelma on yleisesti ottaen paljon pienempi, kuin niillä pilipalivaahdoilla.
"Saumavaahto itsessään ei pidä vesihöyryä hyvin"
Useita ikkunoita vaihtanut joissa karmiväli on tiivistetty villaa sullomalla ja sisäpuolella ei ole muuta ollut päällä kuin peitelista ja villassa ei näy minkäänlaista merkkiä kosteudesta. Jotenkin vaikeaa uskoa, että uretaani olisi hyvin vesihöyryä läpäisevää, kun taatusti on paljon tiiviimpi kuin karmiväliin sullottu villa.
@@mr.wizeguy8995, vesihöyryn läpäisyvastus eli μ-arvo on näillä vaahdoilla luokkaa 20-40. Esimerkiksi EPDM-kermillä μ-arvo on 30000.
Kosteuden tiivistyminen tapahtuu kylmälle puolelle.
Kosteus tiivistyy siis ulkopintaan mistä se haituu ulkoilmaan ja grammamääräisesti puhutaan varmaan hyvin pienistä lukemista, mitkä silti taatusti on merkittävästi pienempiä kuin sullotulla villalla täytetyssä raossa.
Ja käytäntö näyttää, että ongelmia ei ole edes villalla täytetyissä raoissa niin miksi alkaa korjaamaan jotain mikä ei ole edes rikki.
@@mr.wizeguy8995 minulla ei ole pienintäkään käsitystä siitä, mitä näillä yksittäisillä ikkuna-asennuksilla, joissa on ilmeisen tuulettuva rakenne eristeen ulkopuolella, on tekemistä tämän asian kanssa… ja vielä vähemmän saan kiinni siitä, että mitä ihmettä kenenkään mielestä pitäisi korjata?
Homehduttaako tälläinen operaatio rakenteen, jos vedän kylmän kuistin sisäpuolelta tälleen finfoomilla vanhan rakenteen päälle ja kipsilevyn tuohon suoraan?
Hankala äkkiseltä sanoo minkälainen rakenne sulla kyseessä. Yritän silti saada hiukan ajatuksesta kiinni, eli mikäli siellä kuistin alapuolella on ilmankierto hyvä, niin ei pitäisi alapuolelta päästä homehtumaan tällöin mikään. Yläpuolelta jos finnfoamin päälle laittaa kivilevyn tai näin lämpimiin tiloihin sopii lattiakipsi, jonka päälle valu sekä lämmityskaapelit. Niin ei ole ongelmaa. Ongelma tulee jos sinne rakenteen väliin jättää "eloperäistä" tai huokosta materiaaleja, eikä sekään tuo sata varmaa home rakennetta, kuitenkin riski kasvaa.
@@timpuriltatalo Joo kiitos. Kuisti on siis täysin eristämätön. Puolimetriä maasta ilmassa oleva rintamamiestalon kylmä eteinen/sisääntulo. Jos puran sisäpinnat rungolle ja lisään tälläiset finfomi tyyliset eristeet sinne tuuletusraolla lattiaan, seiniin ja kattoon. Uretaanilla saumaan, kuten tällä videolla, niin onko se ok?
Uusi motto minulle:
"Älä tee niin kuin minä teen,
Tee niin kuin Merelän Mikko tekee"
Loistava video 😂👍
😂😂😂 Kiitos 👌
Eka kunnon video jossa sponsorit saa olla oikeesti tyytyväisiä. Hyviä pätkiä teet ja nyt mukana ammattitaidolla myös mainosta niin ku asiaan kuuluukin.
Toivottavasti tulevaisuudessakin saadaan yhteistyökumppaneita, ne kuitenkin mahdollistaa täysin tämänkin projektin kuvaamisen ja editoinnin ☺️ Pidetään peukkuja jotta saadaan ensi vuodella tehtyä lisää tämän kaltaisia projekteja ☺️
Hei!
Käykö nuo uretaanilevyt talvet kylmillään oleviin mökkiin?.
Käy ja vaihtoehtona on parempi kun pehmeä villa, mökissä missä ei ole lämmöt päällä pysyästi.
@@timpuriltatalo kiitos vastauksesta
Vanhan ja uuden soveltaminen on melkein aina hankalempaa kun kokonaan uuden tekeminen.Mielenkiintoa riittää.
Tosi ku vesi
Näin on ja varsinki jos haluaa tehdä hyvää jälkeä, ite tehin kans lattian uusiksi mökistä, voi jeesus mitä soveltamista!
@@mxlex9991 ite teen kaverille keittiöremonttia 30 luvun talossa :) makuuhuone ja keittiö yhtenäiseksi tilaksi, joutu meinaa soveltamaan :D
Mun kokemuksen mukaan jos urtsupulloa heiluttaa ensin kunnolla niin pullosta saa enemmän vaahtoa eikä se tipu niin helposti.
Tuli mieleen, että olisko hukkaprosentti ollu VIELÄ vähäisempi jos olisi leikannut levyt poikittain, ei pituussuunnassa? Toki hitaampi. Itse tein näin omassa kohteessa. Toki aikaa oli ”rajattomasti”!😊
Se riippuu tilan koosta, jos tolppien väli on 55cm. Ja loppu pätkä on 45cm, näin on myös iso pala hukkaa jos ei löydy paikkaa minne sen saisi asennettua :) Ja kuten sanoit aikaa se sillon enemmän vie ja vaahtoa.
Tuleeko sähköjen vetämisestä jaksoa?
Seuraavassa jaksossa näkyy jonkin verran sähköjen asennusta :) Ei kuitenkaan tule erillistä omaa jaksoa siitä tällä kertaa :)
Siis riittääkö tuo FF-pir itsessään koko seinän eristeeksi?
Riippu eristystarpeesta, tässä mökin kohdalla tämä eristys riittää hyvin. Kun harvemmin tätä mökkiä talvella käytetään ja yksittäisessä käytössä lämpö pysyy hyvin. Saatavilla myös paksumpia eristeitä FF-pir levystä. Eli riittää kyllä omakotitalon eristykseenkin asti tarvittaessa yhdellä levyllä.
@@timpuriltatalo
Mielenkiintoista. Kiitos vastauksesta. Minkä paksuisen levyn sanoisit riittävän omakotitaloon? Minulla olisi yksi kylmä varasto joka on rakenteellisesti osa muuta taloa, jonka ajattelin ottaa asumiskäyttöön. Houkuttelisi tuollainen kohtuullisen helpolta näyttävä eristäminen, ja se ettei tuulensuojalevyä tarvittaisi. Riittääkö esim. 130 mm? Tuossa varaston seinissä ei ole tuulensuojalevyä, joten pitäisi purkaa koko ulkoverhoilu ja sen alta vielä vinolaudoitus joka on suoraan kiinni ulkoverhouksessa.
Kiitos muuten vielä videoista! Tällaiselle uudelle omakotitaloasujalle on ollut näistä monenlaista hyötyä. :)
Miksi kattoon tuli juuri FF PIR uretaanilevyt?
Haluttiin mahdollisimman hyvä eristävyys, koska tilaan tulee vesipisteitä ja suihkut yms. Eikä asiakas ymmärrettävästi halunnut yhtään madaltaa huonekorkeutta 😊 Lopullinen huonekorkeus on nyt 224cm. Voi olla että joskus tehdään jollain muulla vastaavalla, tämä on itelle tuttua levyä ja he maksoivat videon kuvaus ja editointi kustannukset 😊
Kiitos vastauksesta.
Edelleen se akkusaha🤔 pitää pyytää pukilta et jostain luukusta löytyis...😁
Yhden oon raaskinut itse ostaa, Jarppi kun sen on tällä hetkellä ominut 😂 Sen verran hintavia laitteita ettei kehtaa enempää ostaa. Jos olisi samanhintaisia laitteita, olisi firmassa kaikki akkumopoja. Vielä kun yksikään moottorisaha firma ole kiinnostunut yhteistyöstä.... 🤔
@@timpuriltatalo Samaa olin tulossa kommentoimaan, että akkusaha käyttöön! Makitan pienemmällä 25cm mallia voi heilutella yhdelläkin kädellä jos on kevyempi sahaus menossa. Toisella pitää kappaletta kiinni.
@@JackPerkele Makitan akkusahasta ei kokemusta itellä, vaan toi Hussen kone meillä. Se on kans yhden käden saha ja erittäin näppärä, tehoilla ei ainakaan häviä näihin perus bensa koneisiin. Tosin hinnat sitä luokkaa ettei niitä viitti jokaiseen autoon ostaa varusteeksi...
Vinkkinä voin kertoa että nyt saa urtsupulloihin sellaista puhdistusainetta joka sulattaa jo jymähtäneen pistoolin auki. En ite pidä enää tavallista puhdistusainetta edes mukana autossa
Minkä takia toi levy ei oo 55?hukka maksaa.
Hyvä kysymys, näitä levyjä löytyy tietysti hiukan eri kokoisia. Tässä levyssä ei ollut pontteja, eikä meillä ollut aikaa odotella pontillista levyä useita viikkoja. Saatiin nämä rautakaupasta heti mukaan, tietysti tässä kohteessa hukka jäi suht pieneksi pienen m2 määrän takia. Isommassa esim omakotitalossa sillä onkin sitten jo isompi taloudellinen merkitys.
Testaa illbruckin vaahto, paras mielestäni.
Oon mielestäni joskus sitä laittanut, mut äkkiä ei tuu mieleen minkälaista vaahto on ollut. Ei siis ainakaan mitään huonoa 😂 Huonot vaahdot kun jää helpommin mieleen 😂
Tai parempi 1.5 cm puoli väljempi
Moi