Alaptarea: Sanul Mamei vs. Biberonul | BOABE DE CUNOASTERE | cu Dr. Ilinca Tranulis

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 228

  • @miruna22
    @miruna22 8 หลายเดือนก่อน +33

    Un podcast de nota 10 ca toate celelalte de-altfel, felicitări!
    Nu mi-am putut imagina câte lipsuri sunt în România în momentul în care aduci un copil pe lume. Îmi iubesc țara dar acum sunt foarte recunoscătoare ca mi-am născut fetița în America. Aici nici nu se pune problema de cezariană la cerere iar de recomandat lapte praf nici gând , chiar îmi aduc aminte ca pe jos pe toate holurile maternități scria mare “laptele praf nu este lapte matern”. După ce ai născut prima persoană care te vizitează este consultantul în lactație care a rămas mereu prezentă pe tot parcursul internări și chiar la 2 săptămâni după externare ma sunat să îmi spună ca mai este în frigiderul spitalului o sticluță de lapte din primele zile de după naștere pe care îmi recomanda să o recuperez și să o dau fetei fiindcă e foarte bogat în nutrient. Alta surpriză enormă a fost să aud ca nu ai voie să îți duci laptele tău muls care să îi fie dat copilului 😮 aici din contră mi s-a spus expres ca e de preferat să îi aduc mereu lapte matern (am uitat să vă spun ca fetița mea a fost născută la 32 de săptămâni și ca urmare a rămas două săptămâni la incubator să ia în greutate și să se asigure ca nu uita să respire) aveam până și programul de masă al fetei și eram rugată să încerc să ajung mereu înainte de masă ei cu lapte proaspăt ca să nu îi dea lapte praf. Erau doi asistenți la orele de masă unul lua sticluța cu lapte din frigider etichetată cu toate informațiile numele mamei și al copilului ora la care a fost colectat laptele și ce medicamente ia mama dacă este cazul iar al doilea confirma ca într-adevăr s-a luat sticluța cu lapte de la mama respectivă pt copilul respectiv. Alt lucru foarte bine venit aici este ca ai voie sa ai doua persoane cu tine tot timpul de cand începe internarea până la externare , a ajutat mult e un altfel de confort pt viitoarea mama. În cazul meu am fost cu tatăl copilul de la început și în ultimele ore înainte de naștere am fost cel mai mult timp doar noi doi să se evite stresul , eram minitorizata din afara camerei iar când ei au vazut ca e aproape momentul au intrat cu toți și în jumătate de oră a fost născută fata iar după naștere au curățat-o rapid și mi-au dată o imediat pe piele chiar dacă era un copil prematur. Apoi recomandarea a fost să fim cat de des lângă ea și să avem cat mai mult contact piele pe piele pentru ca e demonstra ca acești copii care au parte de așa ceva în cazul în care sunt prematuri recuperează teren mult mai repede decât dacă nu ar fi acest contact.Pe durata celor 3 zile cat am rămas în spital tatăl a avut un fotoliu pat în aceeași cameră cu mama. Deci da e o mare diferență din păcate între România și SUA și sincer nu cred ca ar trebui să fie aceste diferențe fiindcă copii vin pe lume în același fel oriunde în lume iar nevoile , confortul si siguranța mamei și al copilului nu diferă de la o țară la alta.

    • @luiza2021
      @luiza2021 8 หลายเดือนก่อน +5

      Ai explicat foarte frumos situația ta trăită acolo. Și mă bucur ca a fost una pozitiva. Dar sa nu generalizam. Sistemul medical american e departe de a fi perfect. Dacă nu îți permiți sa plătești asigurare de sănătate, mori cu zile dintr-o banala infecție de frică să nu te duci la urgențe și mai apoi sa te trezești cu facturi de zeci de mii de dolari. Nu mai spun de concediu de maternitate, care în America e practic inexistent.

    • @ralucad.c.1276
      @ralucad.c.1276 8 หลายเดือนก่อน +5

      Din păcate, românii își însușesc numai sau în foarte mare parte, obiceiurile negative, pe cele pozitive, nu le consideră demne de pus in practică la noi. E prea greu... Slavă Domnului că ne poartă de grijă, altfel.. poți muri cu zile și in România și în străinătate, oriunde. Cât despre alăptarea la sân, cred că ar trebui lucrat mai mult la asta, nu doar in maternități ci și în timpul sarcinii. Mama trebuie să ajungă să conștientizeze cât de benefic este acest lapte pt copil, dar cat de bine îi face și ei, ca femeie, ca mamă. Legătura puternică ce se leagă, pe viață între cei doi. Duioșia, iubirea, toate sentimentele benefice amândurora dar și faptul că uterul mamei se curăță prin alăptare, multe nu sunt aduse la cunoștința viitoarelor mămici.

  • @R.Nicolle
    @R.Nicolle 5 วันที่ผ่านมา

    Superb! A fost o plăcere să ascult acest podcast. Sunt însărcinată și am aflat atât de multe lucruri. Vă mulțumesc! Dr. Mihail, sunteți un om extraordinar iar invitații dvs sunt pe măsură!

  • @rodifame
    @rodifame 8 หลายเดือนก่อน +38

    Ce bine vine episodul acesta...in sfarsit se vorbeste despre alaptare..

  • @mitimiti1465
    @mitimiti1465 8 หลายเดือนก่อน +11

    Am nascut la maternitatea Armonia din Constanta, eu fiind din Bucuresti. Acolo ti se da imediat copilul la san si se lasa placenta atasata pana aceasta nu mai pulseaza. Foarte important. Acolo esti tratata cu respect si se respecta dorintele femeii care naste, atata timp cat ele nu pun in pericol copilul sau mama.❤

    • @Arrees92
      @Arrees92 3 หลายเดือนก่อน

      @@mitimiti1465 cu cine ati nascut? Multumesc! 🙏

  • @corinapintea9496
    @corinapintea9496 8 หลายเดือนก่อน +10

    Alaptarea a fost cel mai frumos inceput de drum pentru mine ca mama, cu multe suisuri si coborasuri, cu indoieli, cu frustrare uneori, dar si cea mai mare implinire de multe ori pe zi cand vedeam linistea si fericirea pe chipul bebelușului.
    A fost libertatea de a ma plimba ore intregi cu copilul in sistemul de purtare pentru ca eu ii eram totul.
    A fost linistea cand racea, pentru ca aveam medicamentul la purtator, fiind nevoita sa apelez la pediatru foarte rar.
    A fost o lectie de viata si iubire.
    Mi-a placut in special pasiunea doamnei doctor si lumina din ochii ei care denota un om implicat, indragostit de meseria aleasa.

  • @oanachachula300
    @oanachachula300 8 หลายเดือนก่อน +8

    Superbe informatii, alaptez de 5 ani continuu si am avut noroc ca am ascultat oameni ca d-voastra; am nascut in strainatate, unde ora magica au fost nenumarate ore divine in care nu mi-a luat nimeni copilul, unde moasele m-au tinut inca o noapte in spital doar ca sa-mi iasa alaptarea, unde statul englez mi-a trimis consultantul in alaptare acasa, gratuit, de cate ori am avut nevoie! Primul copil s-a autointarcat la 3 ani si 10 luni, fix asa cum spune d-na doctor, pe a doua inca o alaptez si la fel, e ceva atat de adorabila cand cere comfortul ei maxim, ca sa nu mai zic atunci cand e bolnava si stiu ca se hraneste si se hidrateaza suficient. Totul a devenit atat de normal si nu am de gand sa ma opresc. M-as simti vinovata ca primei i-am dat cat a vrut si nu vreau sa o privez pe fetita cea mica de acest lucru. Vedem cat tine acum. Sa mai spun, ca dupa a doua nastere, desi aveam lapte, ca oricum nici nu ma oprisem, bebele nu putea sa suga pur si simplu. Dupa vreo 3 zile cred, au intrat moasele in panica si m-au pus sa mulg cu pompa supliment pe care sa i-l dau cu biberon. Asa a ajuns dupa o luna ca sa ia greutatea de la nastere. Foarte repede era un copil extrem de grasut. Alaptare lina tuturor mamicilor care doresc sa reuseasca in acest proces!

  • @Lolytha777
    @Lolytha777 8 หลายเดือนก่อน +13

    Felicitari! Super podcast si super mega fain explicat subiectul! Eu am nascut in UK la termen dar prin cezariana, facuta de urgenta. In timpul sarcinii, eram foarte suparata ca nu aveam optiunea de cezariana, ca nu am avut un medic ginecolog care sa ma urmareasca pe tot parcursul sarcinii si care sa ma asiste la nastere si nici multe altele pe care le consideram privilegii in Romania. In schimb, contrar a ceea ce se practica in Romania, in timpul nasterii, sotul meu a fost mereu langa mine, inclusiv in timpul operatiei de cezariana. Bebe la fel, dupa nastere a stat intai in bratele tatalui si mai apoi, dupa ce mi-am mai revenit eu, a stat langa mine. Desi nu ma puteam ridica din pat, in spitalul de stat din UK, la cererea mea, asistentele imi dadeau sau imi luau copilul din brate ca sa pot alapta, ori de cate ori era nevoie. Stiam de beneficiile alaptarii si mi-am dorit mult sa reusesc. In timpul sarcinii am participat la un curs de alaptare, oferit gratuit de guvernul de aici. Dupa nastere, pe langa verificarile din punct de vedere medical, s-au asigurat ca bebe se ataseaza si suge corect inainte de externare, spitalul avand si consultanti in alaptare in caz de nevoie. Doar cu un curs in timpul sarcinii si cu ajutorul asistentelor din spital am alaptat fetita pana la 3 ani si 2 luni. Am alaptat mereu la cerere si in primele luni am aplicat si sfatul primit in spital, sa nu treaca mai mult de 2,5 - 3h intre mese ( mai mult noaptea ). Pe langa toate beneficiile, cred ca nimic nu se compara cu conexiunea care se creeaza intre mama si bebe in timpul alaptarii. Sunt sigura ca dupa vizionarea acestui podcast, multe viitoare mamici vor fi mai constiente si vor alege sa faca tot ce le sta in putinta pentru a putea alapta ♡.

    • @victoriajovan9487
      @victoriajovan9487 6 หลายเดือนก่อน

      Mulțumesc mult de istorisirea detaliata. Eu tot am născut in Anglia (Reading) si îmi alaptez si acuma fetița care are 3.5 ani , tot așteptăm sa se oprească ea de la sine, dar nici un semn. Cum ati intarcat-I?

  • @oanamat9888
    @oanamat9888 8 วันที่ผ่านมา

    Felicitari si mulțumiri pentru acest podcast! Atat de necesar

  • @larisavu
    @larisavu 5 หลายเดือนก่อน +2

    Dumnezeu ne a creat in chip minunat!
    Informații foarte utile, mulțumim!

  • @rebecaveronica4114
    @rebecaveronica4114 8 หลายเดือนก่อน +6

    Foarte benefic podcastul. Toate aceste lucruri minunate legate de alaptare și felul incredibil în care corpul unei femei știe sa producă lapte și ce fel de lapte în funcție de nevoile bebelusului sunt create de Însuși Dumnezeu Creatorul...nu natura....Dumnezeu în înțelepciunea Sa a facut asta :)

  • @mariamuntean1283
    @mariamuntean1283 7 หลายเดือนก่อน

    Felicitari pentru subiectul abordat si felicitari tuturor mamelor care au reusit sa alapteze! Eu nu am reusit, copiii nostri nu au vrut sa suga. I-am nascut cu cezariana. Primul copil la vârsta de o luna nu recuperase greutatea de la nastere, era mai slab decat greutatea cu care l-am scos din spital, deci greutatea de la 7 zile, nu voia sa suga de la san. Prima data am mers la dr. de la neonatologie si mi-a spus ca sunt prea stresata, ca tigancile nici nu se uita la ce mananca si beau si au lapte, iar pe la o luna am chemat o asistenta medicala renumita pt. ca se pricepea la alaptare si mi-a zis ca de ce ma incapatanez sa alaptez, ca nu am lapte. Se pare ca pierdusem laptele. Cumnata mea m-a atentionat la ambii copii ca nu sug cu putere la fel ca ai ei, ca au o problema, dar ca ea nu stie care ar fi problema. Primul copil a vorbit corect foarte repede; foarte repede a pronuntat literele L si R. Al doilea a vorbit tarziu, in schimb a mers mai repede, gesticula, era bun la mimica, era un dragut, dar nu vorbea. Am auzit si ideea ca facem totul pentru el asa incat nu mai e nevoit sa vorbeasca. Cum am fost la logopezi si la mai multi doctori, ni s-a recomandat sa i se taie frenul limbii. Nu stiu daca la el frenul limbii a fost motivul pentru care nu a vrut sa suga de la san. Oricum, la el cred ca am abandonat inainte de o luna. Plangea si se trezea din doua in doua ore, a fost foarte greu cu el. Si, normal, trebuia sa ma ocup si de celalalt desi daca ma trezeam asa des noaprea, ziua mergeam ca teleghidata prin casa. Unde mai punem ca si la al doilea am facut febra laptelui etc si eram foarte sensibila la durere, si acuma sunt. Cand eram internata cu cel mare, era in salon o mama care nu putea alapta pentru ca avea o boala de rinichi, cred ca nefrita. Eu aveam mult lapte si am vrut sa ma mulg sa ii dau si micutului care nu putea beneficia de lapte matern. Dar profesorul, care sustinea cat de bun e laptele matern nu a acceptat ideea. Am ramas cam nelamurita. Normal ca la la doilea copil am abandonat mai repede ideea de a alapta natural.

  • @Lidiacroitoru
    @Lidiacroitoru 8 หลายเดือนก่อน +4

    Bine că m-am deșteptat în primele zile după sarcină și am citit ore întregi despre alăptat. Dacă plecam urechea la toate sfaturile nu mai era copilul alăptat până la 2 ani și ceva. Informații foarte bune

  • @TheSzilagyi.s
    @TheSzilagyi.s 8 หลายเดือนก่อน +7

    Am născut în Berlin prin cezariană, până operația a fost încheiată copilul a stat într-o cameră pe pieptul tatălui, piele pe piele.
    După ce au finalizat operația, m-au dus și pe mine în camera lor și mi l-au pus direct la sân ❤
    Teama mea era să nu mă despartă de copil ținând cont ca am născut prin cezariană și i-am întrebat: va rămâne în cameră cu mine? Și răspunsul lor a fost 😅 păi cine vrei să aibă grijă de el? Nu e al tău? Bineînțeles a fost în spirit de glumă 😊
    Am adorat faptul ca au fost atât de maleabili, m-au lăsat să îl țin în patul meu non stop pentru a îl putea alăpta și dacă simțeam ca am nevoie de ajutor să îl repoziționeze la sân trebuia doar sa apăs un buton.
    Nimeni nu a pomenit nici o secundă de lapte praf sau dacă am deja lapte sau suficient lapte. Tot ce mi-au spus a fost, tine-l cat mai mult la sân 😊
    A fost o experiență foarte plăcută

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      👍🏻

    • @PediaTalksbyDrIlincaTranulis
      @PediaTalksbyDrIlincaTranulis 8 หลายเดือนก่อน +1

      corect, dar uite cum suntem obișnuite din maternitățile din România sa stea în camera nou-născuților!

  • @AndreeaO-q3k
    @AndreeaO-q3k 8 หลายเดือนก่อน +5

    Am fost hotărâtă sa reușesc să alăptez și deși a fost fff greu, am reușit. M-a ajutat cursul de alaptare făcut înainte de naștere și întâlnirea cu consultantul imediat după externare. Soțul a fost un adevărat suport, chiar el mi-a comandat pompa electrică dublă pe care am folosit-o și la power pump (pompam 20 min+10 pauza+10 min pompat+10 pauza+10 min pompat) și abia scoteam max 20 ml . Bebe lua ff greu în greutate, m-am folosit și de SNS pt laptele praf. Abia după 7 luni, cand mânca bine solidele, m-am relaxat și am renunțat la suplimentul de lapte praf. Am alăptat 1an și 9 luni. A meritat efortul, al doilea copil a supt bine de la prima atașare.

    • @liviavoicu5743
      @liviavoicu5743 8 หลายเดือนก่อน

      Felicitări! Eu scoteam 5 ml 😂. Și am zis că nu mai bag pompa, deoarece mă demoralizam. Puneam doar bebelusa și reușea cumva sa scoată cat ii trebuie.

  • @ghentmirela7794
    @ghentmirela7794 8 หลายเดือนก่อน +5

    V-am ascultat cu mare atenție, am 3 nașteri naturale ,am alăptat pe fiecare copil , cel mic fiind de 7 luni, dar și acum am avut atâtea informații prețioase de aflat din acest material. Păcat ca multe mame renunță ușor în procesul de alăptare mai ales ca acuma e așa multă informație la îndemână ca să ne ușureze acest proces atât de minunat ! Vă încurajez mămici să alăptați ❤️❤️❤️

  • @flornicol27
    @flornicol27 8 หลายเดือนก่อน +4

    Waw!!ce informații de calitate!ce rău îmi pare că nu am avut acces la multe dintre ele!
    Din fericire eu locuiesc în străinătate și am născut acolo cei doi copii ai mei,și am avut parte de nașteri naturale,fericite,ușoare,cu libertatea de a alege!
    Îmi pare rău că in Romania inca nu există așa ceva,și dacă există pe undeva,trebuie sa dai bani grei,iar multe mame din Romania nu își pot permite și aleg spitalele publice ...

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      🙏🏻🙏🏻

  • @ElenaMoroo
    @ElenaMoroo 8 หลายเดือนก่อน +2

    Alăptarea a fost și încă este lucrul cel mai frumos pe lumea asta. Am două fetițe, una are aproape 4 anișori și cea mai micuță aproape 1 anișor. Înainte cu 3 luni să nasc mi-am dat seama că nu mai aveam lapte și i-am scos sânul fetei, dar după naștere am continuat să le alăptez in tandem. Cea mare a vrut să stea din nou lângă sânul meu și cu mare drag am lăsat-o. ❤

  • @ViVi_28bunny
    @ViVi_28bunny 2 หลายเดือนก่อน +1

    Eu am născut 2 copii prin cezariană.
    Prima experiență a fost groaznică, recuperarea foarte grea. Îmi doream natural și după 12 ore cu apă ruptă au venit la mine și mi-au spus ca trebuie să fac cezariană ca nu mai e lichid și e pericol pentru mine sau copil. Nu eram destul de dilatata…Am căzut in depresie… am făcut psoriazis pe baza de stres și depresie pe mâini până la coate. ( am născut cu un doctor rezident ca mi s-a rupt apa cu 10 zile mai devreme)
    Am alaptat, cu greu ,ca am avut furia laptelui.
    A doua naștere am optat natural indiferent de preț … nu mi-a dat nimeni o șansă. După în final am dat peste Un dr. Care Mi-a spus ca el mai făcea natural după o prima cezariană în tinerețe , mi-a spus și toate riscurile… era dispus să mă ajute dar am acceptat într-un final ideea de o a doua cezariană când am auzit toate riscurile și am născut la o dată programată de dr. A fost o recuperare ușoară, am putut alăpta și încă alăptez… mă gândesc ca dacă era să nasc în altă țară sigur reușeam natural ambele nașteri…

  • @ancafrecateanu
    @ancafrecateanu 8 หลายเดือนก่อน +3

    Mulțumim pentru astfel de discuții atât de faine. Spre norocul meu am sunat la 07alaptare atunci când nimic nu mergea bine, și nu m-am potrivit cu primul consultant însă n-am renunțat, iar a doua a fost magie curată. M-a ajutat să alăptez exclusiv până în ziua de astăzi (2 ani și jumătate 🫣).
    Tot respectul pentru Ilinca Tranulis ❤

  • @ralucafrusina2504
    @ralucafrusina2504 3 หลายเดือนก่อน

    Un alt podcast extrem de util pentru mine care aștept să nasc în orice moment ❤🎉
    Felicitări Domnilor Doctori Specialiști 🤗!

  • @Corinafox
    @Corinafox 8 หลายเดือนก่อน +3

    Salut ! Absolut minunata doamna doctor ! Informatii care ar trebui sa ajunga la fiecare viitoare mamica si viitor tatic :). Din punctul meu de vedere ar trebui OBLIGATORIU sa existe in maternitati CONSULTANTI IN ALAPTARE. Prin nesustinerea si neincurajarea alaptarii din partea sistemului medical ( maternitati, medici de familie, pediatrii ) se incalca dreptul copilului la alimentatie naturala, sanatoasa, al doilea drept, dupa dreptul la viata !
    Am doi copii (prima cezariana la cald, a doua la rece), ambii copii alaptati exclusiv. Desi sunt medic de profesie, am facut 2 cursuri de alaptare inainte de prima nastere, tot am intampinat o dificultate la aproximativ 4 luni dupa nastere, problema rezolvata cu ajutorul consultantului in alaptare. Exact cum spune si dna dr., in prima luna dupa nastere , am avut cateva comunicari cu consultantul in alaptare, doar pentru confirmare ca este in regula alaptatul si sa ma linisteasca ( controlul...:) . Totul contra-cost, inclusiv nasterile au fost la spital privat unde a trebuit sa insist destul de ferm sa mi se aduca copilul cat mai repede si sa il lase cu mine.

  • @KittyCat-eq7uy
    @KittyCat-eq7uy 8 หลายเดือนก่อน +4

    Felicitări pentru acest podcast, l-am ascultat cu mare drag deși am încheiat perioada alăptării!!
    Partea despre cezariana ar trebui să răsune pe posturile de televiziune, poate, poate viitoarele mămici înțeleg!!
    Am avut norocul să am două nașteri naturale (una in apă) în UK! Aici este normal tot ce ați discutat in podcast: skin to skin pentru mamă și tată, breastfeeding support, cordonul ombilical tăiat după 10min, nu se curăță pielea nou născutului în primele 12h sau mai mult, etc De toate acestea am beneficiat plus că am fost acasă după 5h de la naștere! Sunt foarte multe schimbări necesare in sistemul din Romania și sper din suflet să se întâmple!

  • @timitimi5207
    @timitimi5207 8 หลายเดือนก่อน +49

    D-na doctor, suntem atat de complecsi, avem un corp fascinant deoarece am fost creati de un Dumnezeu minunat, Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov! Nu natura ne-a facut atat de minunati ci Cel ce a creiat-o si pe ea!

    • @FloricaMalanca
      @FloricaMalanca 6 หลายเดือนก่อน +2

      Amin🙏

    • @StelaLUPU-n8b
      @StelaLUPU-n8b 2 หลายเดือนก่อน

      Felicitări!!! Pentru această emisiune importantă! ❤️❤️

  • @elie12-p3w
    @elie12-p3w 8 หลายเดือนก่อน +2

    Eu am nascut al treilea copil in spital de stat in Marea Britanie,cezariana,iar tatal a putut sa stea tot timpul langa mine.De asemenea, cand le am intrebat pe asistente daca sa i dau lapte praf au zis ca nu e nevoie deocamdata, ci sa insist cu alaptatul.Copilul are 18 luni si inca o alaptez. Felicitari pt podcast!

  • @isarebella4039
    @isarebella4039 8 หลายเดือนก่อน +4

    Foarte interesant și ar fi fost foarte bune informațiile în urmă cu 18 ani. Dar întotdeauna este bine să înveți lucruri noi.

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      🙏🏼🙏🏼

  • @StelaLUPU-n8b
    @StelaLUPU-n8b 2 หลายเดือนก่อน

    Felicitări! Mulțumim pentru informațiile importante, d nul dr și doamna dr. ❤️❤️

  • @rosuralucamariana7644
    @rosuralucamariana7644 8 หลายเดือนก่อน +6

    Eu am nascut in clinica privata. Cand a vrut cel mic sa vina insa a trebuit sa fac cezariana datorita unor probleme. Am ramas cu un mare regret ca nu am putut naste natural.
    Apoi, m-am chinuit 3 luni sa alaptez exclusiv. Am reusit ! De la 3 luni copilul meu a fost alaptat doar la san. A fost o mare realizare pentru mine insa a fost foarte greu sa reusesc.
    In sensul asta, sistemul privat unde am nascut nu m-a ajutat cu ABSOLUT nimic. A trebuit sa aflu si sa ma zbat singura sa aflu informațiile care imi trebuiau.
    Si da, dupa nastere tatăl copilului venea doar in vizita . M-am simtit si am fost foarte singura dupa nastere, probabil din acea cauza am ajuns la depresia post natala.
    Felicitari pentru podcast, sigur il voi da mai departe.
    Succes pe mai departe! ❤❤❤

  • @annagheorghelas6960
    @annagheorghelas6960 8 หลายเดือนก่อน +1

    Mulțumesc pentru acest interviu plin de informații must know ❤

  • @laura.2871
    @laura.2871 8 หลายเดือนก่อน +1

    Alaptez desi nu am slabit in urma nasterii, trebuie sa mănânc nutritiv si satios pentru a da hrana de calitate puiului 🤱🏻 este un mare privilegiu 👶🏻doamna doctor felicitări pentru principiile promovate si Dr Mihail felicitări pentru podcast 🙏🏻

  • @ZuZyX92
    @ZuZyX92 7 หลายเดือนก่อน

    Vă mulțumim! Cel mai bun podcast văzut în ultima perioadă! 🥰

  • @BiancaToader-p3n
    @BiancaToader-p3n 8 หลายเดือนก่อน

    👏👏 sper subiect!
    Am născut 2 copii în SUA toate aceste sfaturi sunt realitate aici, tatăl e lângă tine, ceea ce e minunat, copilul nu este luat de lângă tine, i-am pus la sân pe amândoi imediat după naștere, totul mi se pare firesc, normal. Consultantul în lactație e acolo lângă tine din momentul în care ai născut, tortul decurge frumos, copilul e lângă tine mereu ceea ce e superb, a doua zi e dus la băiță foarte rapid, îl vede pediatru și îi face ceva teste (nu intru în detalii) mă bucur ca am născut aici! Sper să se schimbe și în România gândirea! Felicitări pt podcast deja încep lucrurile să miște!

  • @andreearoman1507
    @andreearoman1507 8 หลายเดือนก่อน +3

    O doamna minunata. Ma bucur ca am achizitionat programul ei de diversificare ❤

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      🙏🏻

    • @e3li113
      @e3li113 8 หลายเดือนก่อน

      Buna ziua.De unde ati procurat planul de diversificare? Multumesc 🤗

  • @ralucasandu6228
    @ralucasandu6228 หลายเดือนก่อน

    Felicitări! Foarte bine venit acest podcast

  • @madalinabordianu6182
    @madalinabordianu6182 8 หลายเดือนก่อน +2

    Am alăptat 3 ani și sunt mandra de acest lucru, conexiunea cu al tau copil e minunata și se simte , e greu căci un copil alăptat exclusiv la san nu vei putea să îl lași în grija nimănui mai mult decât 2-3 ore, și sânii unei femei care alăptează se vor deforma și nu vor mai fi fermi ,nu vor mai arata bine, dar mie nu îmi pare rau . Îmi amintesc cu drag acea perioadă de alăptare , când îți simți puiul langa pielea ta și vezi că sânul ii calmează orice durere ,suparare,nemulțumire . Toate mamele care pot sa alăpteze exclusiv să facă asta este sănătos pentru mama și copil .

  • @gabrielamerlusca4192
    @gabrielamerlusca4192 8 หลายเดือนก่อน +3

    Felicitări pentru podcast! Subiectul este unul de actualitate si foarte necesar!❤

  • @alinavieriu8861
    @alinavieriu8861 8 หลายเดือนก่อน +1

    Felicitari! V am ascultat cu mare drag si atentie! Am nascut prin cesariana intr un spital din Franta. Tatal copilului a asistat la nastere in sala de operatie (aceasta propunere venind din partea cadrului medical). Imediat dupa nastere s a dus impreuna cu copilul si infirmierele pt a l curata spala imbraca. Deci tata i a curatat pielea! Dupa care mi a adus copilul in sala de réanimare! Dupa 2 ore de la operatie l am alaptat. Ce diferenta fata de Romania.

    • @barbumadalina6676
      @barbumadalina6676 8 หลายเดือนก่อน

      Asta se face și în România la privat. La fel a fost și în cazul meu la Regina Maria, dar da, în spitalele de stat nu e posibil..

  • @doinadonu1934
    @doinadonu1934 8 หลายเดือนก่อน +1

    Urmăresc boabe de cunoaștere cu drag, gasesc informartii foarte utile pe diferite teme.
    Locuiesc în Italia si am doua fetițe nascute aici. In legătură cu nasterea, pot spune ca nu este posibil sa ceri nastere prin cezariană la dorința, doar in caz anumite cazuri cum ar fi, gemeni sau copil podalic, sau de urgență, chiar după naștere mi s-a pus copilul pe piept care după puțin timp a inceput a suge, a fost o senzație de nedescris.
    Am alaptat ambii copii si intradevar pot spune ca nu au fost bolnăvicioși de mici, in pofida faptului ca mergeau la creșă.
    Acum astept al treilea copil si ma bucur enorm ca am ascultat acest podcast, sper sa pot alapta din nou.
    Mulțumesc pentru aceste informatii valoroase !

    • @mariamuntean1283
      @mariamuntean1283 7 หลายเดือนก่อน

      Ce inseamna copil podalic?

    • @doinadonu1934
      @doinadonu1934 7 หลายเดือนก่อน +1

      @@mariamuntean1283 atunci cînd bebelușul este poziționat cu capul in sus, in termeni științifici poziție pelviană

    • @mariamuntean1283
      @mariamuntean1283 7 หลายเดือนก่อน

      @@doinadonu1934 mulțumesc pentru raspuns

  • @sonia.nst22
    @sonia.nst22 8 หลายเดือนก่อน

    2 ore de mare, mare folos pentru orice viitoare mamă sau mamă în prezent, indiferent de vârsta copilului.
    Minuuuuunat la propriu! Felicitări! Și mulțumim! 🙏♥️

  • @corinapopa8665
    @corinapopa8665 2 หลายเดือนก่อน

    Foarte interesant am învățat mult din acest material.

  • @annacegodari5761
    @annacegodari5761 8 หลายเดือนก่อน

    Bună! Vă ascult de la Chișinău și mi s-au părut foarte utile toate aceste informații, chiar dacă sunt la al doilea copil care are deja 10 luni.
    Am născut ambele fete natural, pe cale vaginală și, din fericire, am avut cu ambele acel timp magic de conectare la început. Cu prima fetiță a fost exact cum a povestit doamna doctor, pusă pe burta mea, s-a târât ea singură la sân și l-a apucat. Cu a doua fetiță nu îmi aduc aminte exact acest moment, dar cert că mi-au dat-o imediat și, cu excepția momentului când i-au pus scutec, au lăsat-o lângă mine ore bune, piele la piele și a fost minunat.
    În altă ordine de idei, am rezonat cu toate informațiile și, la etapa la care suntem, cele legate de diversificare mi s-au părut deosebit de valoroase!
    Mulțumesc!

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      🙏🏻🙏🏻

  • @alinamihalache7364
    @alinamihalache7364 8 หลายเดือนก่อน

    Ascult acest podcast alăptând al doilea copil 😊
    Am născut in Italia 2 copii natural, frumos cu 2 echipe de medici / asistente minunate. Laptele praf nu e deloc prima obțiune iar prima visita a mamei este un specialist in alăptare

  • @cristinachiu-cucu9280
    @cristinachiu-cucu9280 8 หลายเดือนก่อน +1

    Multumim foarte mult pentru aceste informatii pretioase.

  • @stefaniaaalinaa467
    @stefaniaaalinaa467 2 หลายเดือนก่อน

    Sincer… Am nascut in Olanda nastere naturala… de cand au scos copilul l au pus la pieptul meu si alaptat din prima clipa de viata pana chiar si in momentul asta …1.6luni…am fost tinuta 8 ore cat a durat nastrea apoi am plecat acasa mentionez ca tatal a participat la tot procesul nasteri … o experienta de neuitat mi-as dori ca si in Ro sa existe asa ceva ! ❤Felicitari pentru acest podcast minunat ❤️doi medici superbi

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  2 หลายเดือนก่อน

      Multumim 🙏🏻

  • @adrianatraistariu1084
    @adrianatraistariu1084 8 หลายเดือนก่อน

    Timpul parca a zburat, nu am simtit cand au trecut 2 ore. Multumim❣💟

  • @ancadi4ever
    @ancadi4ever 2 หลายเดือนก่อน

    Doamne cate info aveti in toate podcasturile ❤foarte foarte faine

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  2 หลายเดือนก่อน

      Multumim ca ne urmariti.

  • @denisaboboi6766
    @denisaboboi6766 7 หลายเดือนก่อน

    Felicitări pentru dezbaterea făcută . Ar trebui făcute mult mai multe pe aceste subiecte

  • @emos513
    @emos513 7 หลายเดือนก่อน

    După 7 luni de alăptare găsesc aici multe informații despre care nu am știut și despre greșelile pe care le-am făcut. Totuși am un sentiment de mulțumire ca am făcut tot posibilul și nu am renunțat să alăptez și ca m-am folosit de tot ce am știut ca sa dau bebelușului cat mai mult lapte matern.
    Multa răbdare tuturor mămicilor ❤
    Mulțumim de podcast❤

  • @stefaniabroasca8006
    @stefaniabroasca8006 8 หลายเดือนก่อน

    Dacă aș fi avut acest podcast acum 1 an si 4 luni, cred că aș fi reusit să alăptez mai ușor și mai devreme. Am reușit să alăptez la vârsta de 7 săptămâni a bebelușului, in prima zi de internare în spital cu cel mic având pneumonie. Până atunci reușeam foarte rar să-l atașez la sân, mă mulgeam și îi dădeam laptele meu cu biberonul, plus lapte praf. Mi s-a părut ceva fantastic și am realizat cum natura lucrează, corpurile noastre au reușit să se conecteze perfect în momentul in care cel mic s-a îmbolnăvit. Recomand tuturor viitoarelor mămici să asculte cu mare atenție aceste informații, aș zice chiar de 2-3 ori, e de maaaaare ajutor!!!

  • @larisazaharie4225
    @larisazaharie4225 7 หลายเดือนก่อน +1

    Referitor la medicii pro naștere naturala, la Spitalul Județean de Urgenta toți medicii sunt asa. Eu am născut cu cezariana la cald cu dr Turos Levente, cu indicație de cezariana din motive oftalmologice. După operație, in momentul în care am ajuns în reanimare, mi-au fost aduși copiii la San, apoi din 3 în 3 ore, iar după ce am ajuns în salon, bebe a fost lângă mine pana am plecat acasă. Am născut de 2 ori la același spital și încurajez toate mămicile sa meargă cu încredere sa nască acolo.

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  7 หลายเดือนก่อน

      Excelent! 👍🏻

  • @miriam8208
    @miriam8208 7 หลายเดือนก่อน

    Ascult acest podcast în timp ce îl alăptez pe piticul meu de 2 săptămâni. E intr-o perioada de cluster feeding și poate pe când se termină podcastul, termină și el de mâncat. :)) dar am vrut să comentez ca e foarte trist sa vezi atâtea femei ce se lasă descurajate sau aleg din prima sa nu alăpteze. Eu am născut la maternitatea Stanca din Cluj. Domnul doctor care mi-a urmărit sarcina e pro sarcini naturale, nici nu menționasem deloc cezariana. Pe perioada travaliului în spital am văzut ca personalul medical nu încurajează cezariană, și au încurajat mult nașterea naturala. Și după naștere, asistentele și doctorițele de la neonatologie au insistat mult pe partea de alăptat. Mi-au arătat cum să îl atesez la sân, am dat completare cu lapte praf dar între timp mă mulgeam și colostru îl duceam la ele și îi dădeau piticului în timp ce era la lampă din cauza icterului. Le dădeam pompa la sterilizat și apoi de fiecare dată când mă mulgeam le duceam laptele. Au insistat să îl pun înainte la sân și apoi să îi dau laptele praf.
    Am vrut să las acest mesaj pentru mamele care urmează să nască acolo. Pentru mine a fost o experiență frumoasă la maternitate acolo.
    Asta nu înseamnă ca alaptatul e ușor, mai ales după primele zile, dureri de sfârcuri, dureri de spate, muls, dar dacă ești consecvent, se văd rezultatele. Acuma pentru mine o devenit o experiență foarte frumoasă alăptarea, recomand tuturor mamelor. E greu dar va fi mai bine cu timpul.

  • @constantinmarilena6667
    @constantinmarilena6667 8 หลายเดือนก่อน

    Exact! Copilul renunțā singur!
    Si eu am alāptat pânā la 3 ani si douā luni, bāiețelul și intr-adevār, intâi renunțā noaptea , apoi treptat ! 😊❤

  • @inaina0406
    @inaina0406 8 หลายเดือนก่อน +1

    Am avut doua nasteri naturale ,durerea de la ambele nu o pot compara cu durerea alăptării de inceput a primului copil ! Am reusit sa pastrez lactatia pompand si hranindu-l cu biberobul pana a reusit el singur sa se ataseze! In maternitate(Giulesti)nu am fost sustinuta deloc in atasarea copilului la san ! Conexiunea dintre mama si copil in timpul alăptării este unica ,si un dar pentru viata !

  • @SilviaMihai1973
    @SilviaMihai1973 8 หลายเดือนก่อน +5

    Ce relaxant să constați că există astfel de profesioniști, problema că sunt puțini, iar regulile în spital sunt atât de aberante. Mai există șansa să preiei controlul alăptării acasă, cu ajutorul unui consultant, însă, mama deja s-a "robotizat" și nu își mai ascultă instinctul. Și, o mare problemă, majoritatea taților nu au un minim de implicare în primele luni, nu că nu ar fi dornici să participe, nu au educația corespunzătoare.

  • @sorinmihaiiovanica7413
    @sorinmihaiiovanica7413 8 หลายเดือนก่อน +1

    Ascult acest podcast, mai citesc din comentarii și nu pot să nu fiu uimit cum de România este așa diferită la acest capitol extrem de important, față de alte țări (menționate și în comentarii) unde lucrurile discutate de cei doi în podcast reprezintă normalitatea. Salutări din Belgia flamandă

  • @cristinapana6730
    @cristinapana6730 8 หลายเดือนก่อน +1

    Multumim pentru acest podcast si toate informațiile utile! O singura precizare: eu am nascut acum in ianuarie la privat, la maternitatea Regina Maria , si tatal a stat cu mine in rezerva, fara sa fie medic sau sa cunoastem in mod special pe cineva. S-a implicat enorm si am avut un start foarte frumos in 3. Deci exista locuri unde tatal poate sta alaturi de mama. ☺️

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      👍🏻

    • @PediaTalksbyDrIlincaTranulis
      @PediaTalksbyDrIlincaTranulis 8 หลายเดือนก่อน

      buna, mă bucur sa aud asta, perioada pandemiei a redus mult accesul (era și înainte), dar presupun ca ati plătit suplimentar pentru asta. sunt de acord ca merita, dar important e și la naștere...

  • @c848
    @c848 6 หลายเดือนก่อน

    Foarte interesanta discutia. Eu am nascut 2 copiii in Romania si unul in Australia. Am nascut natural si numai ce a iesit al treilea copilul si moasa mi la pus pe piept. Am fost socata pentru ca ma asteptam sa il ia si pana a doua zi sa nu il vad asa cum a fost in Romania. Dupa ce mi-a trecut socul l-am pus la sân imediat si el a luat sânul imediat, doar câteva inghitituri, dar a fost de ajuns ca sa colonizeze intestinul cu bacterii bune si nu cu bacterii de spital. Apoi nu l-am mai lasat cu nimeni altcineva, avea patutul lui lânga mine si cum plângea il luam la sân. A treia nastere a fost o experienta minunata in comparatie cu experienta in spitalele romanesti din timpul de dinainte de revolutie.
    La primul copil in Romania , mi l-au luat si a doua zi am mers eu sa mi-l caut. Am aflat ca era la oxygen si dau sa intru in camera unde era si o asistenta mi-a zis ca nu e voie si ca nu pot vedea copilul ca are ceva la inima. M-a luat disperarea si am cautat doctorul sa-mi spuna ce are copilul la inima. Doctorul a zis sa ma linistesc ca nu are nimic, doar are nevoie de putin oxigen si m-a lasat apoi ca sa o caute pe asistenta care mi-a dat informatie rautacioasa. As fi putut sa-mi pierd laptele de soc.
    La al doilea copil am nascut la o alta maternitate si acolo doctorul a provocat nasterea, dar nu prea avansa treaba si atunci mi-a zis ca garda lui se termina si sa ma grabesc. Cum eram eu sa ma grabesc? Mi-au pus o perfuzie cu oxitocina cred ca era si intr-adevar dupa acea vai ce mare graba a fost. A iesit copilul ca din pusca, noroc ca a fost acolo un student arab care a prins copilul si cand a ajuns doctorul la mine garda lui s-a prelungit din cauza grabei lui, a trebuit sa mai stea ca să coase franjurile.

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  6 หลายเดือนก่อน +1

      Multumim pentru ca ati impartasit cu noi.

  • @ecaterinadutulescu9042
    @ecaterinadutulescu9042 8 หลายเดือนก่อน +1

    Bravo! Felicitări!
    Ce informații utile pt parinti !

  • @andreeacalin6996
    @andreeacalin6996 3 หลายเดือนก่อน

    Felicitări pentru un podcast complex și util!Ați menționat pe parcursul acestuia de o aplicație folosită și de Dvs pe care nu ați adaugat o descrierii! V as ruga dacă se poate sa o dați ca exemplu! Mulțumesc!

  • @liviavoicu5743
    @liviavoicu5743 8 หลายเดือนก่อน +2

    La 3 săptămâni am apelat la un consultant și am reușit să o alaptez pe bebelusa in continuare. Mi-a dat ceva că să-mi măresc producția. Bebelușa nu a vrut în nici o poziție pe care mi-a aratat-o ci așa cum voia ea. Am învățat mici trucuri de la consultanta, și am prins mai multă încredere că fac bine ceea ce fac. Păcat că nu au acest serviciu în spitale.
    Primul copil l-am născut la privat și din păcate nu l-am alăptat. La al doilea am născut la Polizu și ne încurajau sa ii alăptăm. Când mi-a venit laptele le-am zis sa nu ii mai dea siringa și s-au conformat.

  • @IrinaSurugiu
    @IrinaSurugiu 8 หลายเดือนก่อน +11

    Copilul trebuie hrănit! Punct!.
    Se pune presiune uriașă pe proaspete mame în privința alăptatului. Important este copilul să fie hrănit,iubit ,îngrijit. Da a se poate și alaptat e și mai bine . Dar nu mai dați impresia ca e o crima să nu alăptezi copilul.
    Acum. 14 ani la spitalul Municipal din București, copilul mi a fost adus la vreo 2 ore de la cezariana (nu la cerere , în ziua în care mi s a rupt apa, pt ca am probleme grave la ochi). Nici nu puteam sa ma mișc și cică sa alăptez copilul. Mie îmi era frica ca îl scap din pat,nici nu ma desmeticisem bine. Toată șederea în spital a fost un stres. Cu un bebe lângă mine care urla și sugea nimic pt ca nu avea ce .Refuzau sa îl hrănească. A fost horror . Concluzia....după ieșirea din spital m am chinuit sa alăptez vreo 2 luni,copilul era mort de foame. Stres inutil....probabil stresul din spital a dus la asta. Asa ca va rog,alăptatul e necesar dar nu vital.

    • @loralie_again
      @loralie_again 4 หลายเดือนก่อน

      De acord cu dumneavoastră, m-am umplut de ragade și ne-am chinuit reciproc

    • @nastericusuflet6603
      @nastericusuflet6603 2 หลายเดือนก่อน

      Îmi pare tare rău pentru experiența pe care ați avut-o. Îmi dau seama că a fost greu.
      În același timp vreau să vă amintesc că avem cea mai mică rată de alăptare din Europa și una din cele mai mici din lume!
      Lucrez de mai mulți ani cu femei însărcinate și aflate în perioada postpartum și pot să număr pe degetele de la mâni de câte ori am auzit de sprijin și încurajare și informații corecte din partea personalului medical pentru ca mama să alăpteze.
      Poate că acum 14 ani erau alte politici în spitale. Dar de 11 ani, de când am eu contact cu lumea nașterilor și a alăptării, experiențele au fost neplăcute.

    • @elenachiriac7590
      @elenachiriac7590 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@IrinaSurugiu mai am un pic acești consultanți în alăptare și ne zic ca laptele matern exclusiv la sân vindecă și cancerul. După cum mi-a zis un doctor din UK, alăptarea nu trebuie privită in exclusivitate, dezvoltarea armonioasă a
      bebelușului și luare in greutate corect este mult mai importantă pentru sănătatea lui pe termen lung. Alăptarea este doar un capitol din viața lui. Hai să fim mai blânzi cu noi înșine și să ne bucurăm mai mult de copiii noștri și de întreaga perioadă decât să ne concentrăm exclusiv pe alăptatul la sân.
      A nu se înțelege ca nu este nevoie de educație mai multă în perioada sarcinii pe acest subiect și în timpul post-partum, însă să facem din asta singurul nostru scop este greșit atât pentru mama cat și pentru bebe.
      Multă sănătate și bucurați vă de bebe și de perioada aceasta, momentele acelea nu li le dau nimeni înapoi.

  • @mariamadalina9256
    @mariamadalina9256 8 หลายเดือนก่อน +2

    Sunt in saptamana 16 de sarcina, ma ajuta enorm aceste informatii in a nu intra mai mult in panica.Ma calmeaza macar din acest punct de vedere, caci rudele si persoanele din jur si asa baga frica in mine in legatura cu ORICE tine de sarcina, nastere si perioada de dupa.
    Vreau sa nasc natural, daca mi se ofera aceasta posibilitate si nu apar complicatii.Sunt speriata, insa cred ca sanatatea copilului meu este mult mai importanta decat durerea pe care eu o voi avea in acel moment.Nu sunt de acord cu mamele care decid sa se faca cezariana din motive de teama, mai ales motive personale cum ar fi: vreau sa fie nascut in x data sau fel si fel de motive nefondate. Asa ca, felicitari acelor mamici care pun pe primul loc sanatatea copilului, alegand o nastere naturala, in detrimentul cezarienei, care sigur in timpul operatiei cel putin, e mult mai usoara!

    • @ladybugflv
      @ladybugflv 7 หลายเดือนก่อน +1

      Pentru alăptare, vă recomand cartea doctorului Newman, e foarte utilă! Naștere ușoară!

    • @mariamadalina9256
      @mariamadalina9256 7 หลายเดือนก่อน

      @@ladybugflv multumesc mult

    • @mariamadalina9256
      @mariamadalina9256 7 หลายเดือนก่อน

      @@ladybugflv multumesc mult

  • @hellen3046
    @hellen3046 8 หลายเดือนก่อน +2

    Excelent podcast!

  • @Alex-dv7fr
    @Alex-dv7fr 8 หลายเดือนก่อน

    F bune episodul, Felicitari!
    As dori sa adaug (ca si altii care au dat exemple pozitive din RO) - Maternitatea Medicover Cluj: am avut posibilitatea ca tatal sa poata sta cat vrea cu mine si copilul in camera (chiar si peste noapte).
    Intreaga echipa de neonatologi, au fost f de ajutor in privinta alaptarii: 1. copilul a primit in primul rand lapte matern apoi doar daca era nevoie de putina completare i se dadea formula. Am avut o nastere prematura si copilul a avut nevoie de ingrijire la terapie intensiva, motiv pt care a primit laptele cu sonda, initial; dar era prioritatea sa primeasca colostru si nu formula, asa ca ma mulgeam regulat.
    2. Desi a fost pus la san doar a4a zis dupa nastere, am primit tot suportul necesar si a functionat; s-au asigurat ca plec cu copilul mancand la san si dupa ce a stat exclusiv cu mine in camera cel putin 2 zile pt a avea oportunitatea sa primesc raspunsuri si indrumare astfel incat sa ma simt pregatita de mers acasa. Am primit ajutor in primul rand, de la dna neonatolog dar apoi pe parcursul zilelor am avut la dispozitie mai multe persoane din echipa certificate IBCLC carora sa le pun intrebari.
    Tot legat de podcast, nu inteleg de ce unii au ramas cu impresia ca e un podcast care judeca cezariana sau formula de lapte prad. Poate doar pt ca atunci cand vb sincer de Pro si Contra, alaptatul si nasterea naturala au beneficii mai multe si net superioare?
    Desi as fi dorit nastere naturala, din cauza placentei previa a trebuit sa nasc prematur, cezariana la rece....a fost o experienta neplacuta. Cred ca asta lipseste din 'vba targului': sa se zica si partile nasoale ale cezarienelor si riscurile pe care le au. (abia astept podcastul dedicat nasterilor).
    Ambele tipuri de nasteri au partea lor de greutati si nici una nu te face o mama mai buna, dar e important ca atunci cand mamele iau decizia /sau medicul sa stie de ambele parti, riscurile si beneficiile.

  • @IonelaDragan-w6e
    @IonelaDragan-w6e 8 หลายเดือนก่อน +7

    Când te gândești ca în Germania toate lucrurile astea sunt absolut normale. Nu se plâng de personal fiindcă moașele sunt pe primul loc și ele fac absolut totul. Pun mare accent pe contactul piele pe piele ,atât pe mama cât și pe tata. Tatăl are voie sa asiste fără nici o discuție și fără sa trebuiască sa aibă un anumit statut. Păcat ca trăim în urma cu 1000 de ani în România și lucrurile astea atât de naturale nu se întâmplă.

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน

      👍🏻

    • @BuligaAna-sk4od
      @BuligaAna-sk4od 3 หลายเดือนก่อน +1

      Iti spun eu de ce trăim cu 1000 de ani în urma în România...in cazul multora, se fac multe greșeli...din câte am auzit...multe mame se plâng de felul în care personalul cu care nasc, se poarta și vorbesc fff urat...(nu generalizez)și dacă tatii ar asista, nu și ar mai permite medicii și asistentele sa facă pe a interesanții și sa se poarte urat...sa i spui unei femei în dureri citez pe cineva "vaca"...cand "vaca" aia plătește și tu ai salariu din asta, mi se pare din nou ceva iesit din comun și fără bun simt...eu am 4 nasteri în afara tarii și n am intalnit pe nimeni nici moasa nici medic sa ma facă sa ma simt în vreun fel prost...din contra...au făcut cam tot ce au ținut de ei să fim bine și eu și copiii...

  • @vasilicaignat6411
    @vasilicaignat6411 8 หลายเดือนก่อน +1

    Mi-a placut la nebunie aceasta editie a podcastului❤

  • @mariacraciun5338
    @mariacraciun5338 2 หลายเดือนก่อน

    Informatia este putere! Am urmarit acest episod cand baiatul meu avea 1 saptamana si intampinam dificultatile fiecarui inceput de drum. Nu pot sa spun cat de multa incredere in forțele proprii mi-a dat aceasta conversatie! Au trecut 5 luni si inca il alaptez exclusiv pe copil si incurajez pe oricine sa faca asta. Nu va lasati deturnati de parerile unora si altora. Informati-va, depășiti frica si faceti ce e cel mai bine pentru voi si copii!

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  2 หลายเดือนก่อน

      Multumim ca ne urmariti. Multa sanatate!

  • @alexandrabuzatu7052
    @alexandrabuzatu7052 8 หลายเดือนก่อน +4

    Buna ziua.La primul copil am avut maxim o luna greutati cu alăptarea, dar am apelat la un consultant acreditat in alaptare care m-a ajutat.Dar cel mai mult m-a ajutat a fost faptul ca am devenit pasionata si am inceput sa citesc si sa aplic,sa inteleg .Jack Newman a fost prima carte pe care am citit-o.Sa inteleg cate lacune sunt in acest proces natural din partea multor specialisti.Si pe partea de medicamente m-am lovit de multa ignoranta si necunoastere din partea multor cadre medicale(dar m-am documentat ).Si eu sunt cadru medical ,asistent medical debutant ,lucrez pe recoltari,pasionata de alăptare
    In consecința am alaptat 2 copii cu varste diferite,primul intarcat la 4 ani jumatate ,am alaptat si in tandem iar acum mai alaptez pe cel mic de 2 ani jumatate,merg pe o intarcare blanda si cand consider ca sunt pregatiti dar la primul copil a fost mai mult decizia mea,dar a fost pregatit in prealabil(alaptarea in tandem si alaptarea prelungita nu e pentru oricine)
    Am stat sa ma gandesc daca sa scriu acest comentariu dar am facut-o pentru a incuraja si alte mamici.
    Avem nevoie de educatie in acest sens si sper sa imi fac timp sa ma inscriu la curs si mi-as dori sa ajut mai multe mamici.
    Am făcut-o deja cu cateva prietene iar cand situatia m-a depasit am indumat consultarea unor specialiștii ❤

  • @mihaelaroman4718
    @mihaelaroman4718 8 หลายเดือนก่อน +3

    Atat de grea a fost alaptarea la noi. Fetita mea nici nu se atingea de san. Pana la urma mi s’a spus ca are limba legata (tongue tie aici in SUA). Pompam si ii dadeam lapte cu lingurita ca sa nu ii dau sticl sa se obisnuiasca. Dupa cateva saptamani si dupa operatie la limba, a inceput sa suga, dar nu lua sanul cum trebuie si aveam rani cumplite, ma durea si cand respiram, dar nu am renuntat, si s’au imbunatatit lucrurile si acum la 2 ani e indragostita si nu stiu cum sa o intarc. E fffff greu, f dureros, dar sa nu renuntam, ca bebelusii se inzdarvenesc la cateva saptamani de viata si invata sa suga mai bine.

    • @c848
      @c848 6 หลายเดือนก่อน

      Mai tine-o la sân daca se poate pânā la 3 ani. Asta este perioada de atasament. Alaptarea ajuta foarte mult copilului sa se ataseze de mama. Nu o sa-ti para rāu, mai târziu când este adolescentā o sa treaca mai usor prin anii aceia dificili.

    • @mihaelaroman4718
      @mihaelaroman4718 6 หลายเดือนก่อน +1

      @@c848 singurul regret pe care il am e ca a crescut si se apropie momentul intarcarii. Alaptarea a fost cel mai minunat dar, mai ales ca sunt mame care nu pot alapta si eu ma simt atat de binecuvantata. Sper la 3 sa renuntam :) desi ma indoiesc ca ea s’ar lasa vreodată.

    • @c848
      @c848 6 หลายเดือนก่อน

      @@mihaelaroman4718 intradevar este o mare binecuvântare ca ai putut alapta asa de mult si inca mai poti in continuare. Nu mi-ar fi frica ca nu o sa se lase, chiar citisem aici pe comentariile la acest video, o mamica zicea ca s-a last copilul ei de supt la sân din proprie initiativa la 3 ani si doua luni.
      Copiii care se ataseaza de mama si au relatii bune cu mama sunt copii echilibrati emotional si ca adulti formeaza relatii bune cu altii. Alaptatul este un mare factor contribuitor la atasament pentru ca repara orice ruptura emotionala ar fi aparut in timpul zile intre mama si copil. Si mentinerea cordonului atasat pâna nu mai pulseaza este si el un factor. Si un alt factor este atentia mamei la toate experientele emotionale a copilului prin care mama îl ajuta sa inteleaga emotiile pe care copilul le simpte si cum sa gândeasca atunci cand trece prin ele.
      Apoi alaptatul ofera si o protectie in timpul multora vaccinuri care se par ca se ingramadesc tot mai multe inainte de 3 ani.

    • @mihaelaroman4718
      @mihaelaroman4718 6 หลายเดือนก่อน +1

      @@c848 desi am nascut prin cezariana din pacate, am cerut întârzierea taiatului cordonului, si nu l’au atins timp de 5 minute, nu e mult, dar tot e ceva. Si da, inca nu are vaccinuri fiindca am facut “greseala” de a citi si a ma documenta prea mult in privința compoziției si impactului si am devenit prea fricoasa in a ii administra vreunul. Sper sa ne ajute Dumnezeu. Da, avem o legătură minunată, si atâta calm ii ofera si bucurie, cine sunt eu sa ii i le iau?

  • @cruzcrissa88
    @cruzcrissa88 7 หลายเดือนก่อน +3

    Ce sa zic...eu m-am chinuit 2 luni sa alaptez pentru ca mi-am dorit extrem de mult asta si tot nu am reusit, cu tot cu chemat consultant in alaptare, nicio sansa...m-am consumat si am plans extrem de mult pe tema asta. Cand vad si citesc tot felul de comentarii ca nu incercam suficient sau ca vai, doar laptele matern e bun deja ma apuca toti nervii stiind prin ce am trecut eu. Fiecare corp este diferit, asa incat baietelul meu este sanatos tun si avem o relatie extraordinara, chiar si daca a primit formula de lapte

    • @ladybugflv
      @ladybugflv 7 หลายเดือนก่อน

      Nu se poate tot timpul, dar este important că ați încercat, e posibil ca alte mame și alți copii să reușească după o săptămână, două, opt. Alăptarea este un proces fiziologic, deci trebuie încercat pe cât posibil. Important e să nu blamăm mamele, atunci când nu se poate, așa cum a fost situația dumneavoastră, iar accentul trebuie pus pe încurajare, pentru că o lungă perioadă de timp, în trecutul recent, s-a făcut foarte multă reclamă laptelui praf.
      Felicitări pentru perseverența dumneavoastră! Cu siguranță a fost foarte dificil, important e că sunteți amândoi bine acum.

    • @cruzcrissa88
      @cruzcrissa88 7 หลายเดือนก่อน

      @@ladybugflv cu siguranta si la al doilea copilas tot voi incerca, nu se stie niciodata! Sanatate multa

    • @mariamuntean1283
      @mariamuntean1283 7 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@cruzcrissa88 mi-am amintit cât am plâns și eu la primul copil ca nu am reusit sa alaptez., cât de disperata am fost. Si la al doilea. La primul am crezut ca o sa moara, cand am vazut ca deja nu mai voia nici san, nici lapte praf. La o luna nu recuperase greutatea de la nastere. Țineam o evidenta la ce ore mananca si il cantaream dupa fiecare masa la san. Am fost cu el la pediatru , la neonatolog si am chemat la o luna o asistenta medicala renumita ca se pricepe la probleme de alaptare si ea m-a intrebat de ce ma incapatanez sa alaptez, ca nu am lapte. In spital aveam foarte mult se mirau toate cat lapte aveam, dar l-am pierdut cu atata bataie de cap cu febra laptelui, ragade, muls, incapatanarea copilului de a suge, desi beam ceai de fenicul pentru stimularea lactației. Mi-am scris pe scurt și eu experienta cu cei doi copii care nu au vrut sa suga de la san. La al doilea am abandonat mai repede. Acum copiii sunt mari, studenti. Nici pana in ziua de azi nu stiu de ce nu au vrut și nu au avut putere sa suga,, s-au născut cu scor apar 10, desi cu cezariana, baiatului mic i s-a depistat mai tarziu frenul limbii scurt, cel mare nu stiu daca l-a avut scurt sau nu. Daca as mai avea un copilaș, mi-ar plăcea sa-l alaptez, desi ar fi posibil sa renunț ușor dacă mi s-ar părea ca nu fac fața.

    • @BuligaAna-sk4od
      @BuligaAna-sk4od 3 หลายเดือนก่อน

      Multe mame nu știu...eu am 4 copii...vine imediat al 5 lea...pe primul am încercat sa l alaptez și nu stiam de ce nu funcționează...l am alăptat doar 2 luni...am avut ceva probleme și eram fff stresata...din cauza stresului se pierde laptele...dupa ce am aflat, la ceilalți copii o fost mai ușor și pe toți i am alăptat peste un an și ceva...

  • @DianaTerapii
    @DianaTerapii 8 หลายเดือนก่อน +1

    Foarte interesantă poziționarea limbii la sîn, deci eu dacă am avut clară linvisica am poziționat limba corect la sîn.

  • @CraftsbyMirela
    @CraftsbyMirela 8 หลายเดือนก่อน +2

    Mai e muuult pana departe in sistemul medical din Romania! Frumos cum se intampla in UK: copilul nu este luat de langa mama nici macar o secunda (exceptand urgentele medicale), tatal poate asista la nastere si poate sta tot timpul in prezenta mamei si a bebelui chiar pana la externare. De asemenea, este vitala conexiunea "skin-to-skin" intre mama si bebe imediat dupa nastere, si da, din echipa medicala fac parte si expertii in alaptare care ajuta atat pe perioada spitalizarii cat si dupa externare. Deci, sistemul medical este de vis in UK din acest punct de vedere ❤

    • @LuminitaRusulschi
      @LuminitaRusulschi 8 หลายเดือนก่อน

      Eu am avut o experiență tragică în uk !

    • @CraftsbyMirela
      @CraftsbyMirela 8 หลายเดือนก่อน

      @@LuminitaRusulschi imi pare rau sa aud asta, eu am trecut prin doua nasteri: una in scotia ai alta in anglia, super multumita de tot service-ul!

  • @antoniapana
    @antoniapana 8 หลายเดือนก่อน +1

    Am ascultat pe nerăsuflate!

  • @luiza2021
    @luiza2021 8 หลายเดือนก่อน +1

    Bine zis ca alăptarea diferă de la copil la copil. Cu prima fetiță nu am avut nicio problemă. Cu a doua fetiță am plâns de durere timp de cateva saptamani in timp ce alăptam, pt ca nu se atașa corect la sân. Chiar daca si eu sunt cadru medical.

  • @doinacusnir5460
    @doinacusnir5460 8 หลายเดือนก่อน +3

    Traiesc in Italia si desigur am nascut aici in spital public. Pot sa va zic ca nici aici (din experienta proprie si nu numai) nu se da prioritate la atasatul corect si exclusiv al nou nascutului la sân. Din contrã, a doua zi am cerut/insistat eu sa ma ajute cu atasatul bebeului la sân, mi s-a dat pompa de scos lapte si mi s-a zis sa trag laptele deoarece bebele meu s-a nascut 3 saptamâni prima si nu are forte sa traga lãptic 🤦 a treia zi m-am enervat/ribelat dar ca sa vezi intr-un final m-au "ajutat" si am reusit sa il pun la sân dar cu scut pentru mamelon... Eram bucuroasa ca reusesc sa alaptez, chiar si in asa situatie... De atunci însa pâna acum, bebele meu are 7 luni doar asa am reusit sa il alaptez, fara acest scut nu vrea/piate/stie sa manânce la sân 🤷 Concluzie : nimeni nu vrea sa aprofundeze aceasta informatie din principiu si nu inteleg de ce, doar obstetricele sunt pregatite pentru a oferi acest serviciu.... Trist dar adevarat, deoarece aceasta situatie pe termen lung te depãseste...
    Complimente si multumesc Mihai, pentru toate cunostintele pe care ni le aduci zilnic aici 🌹🔥

    • @doinacusnir5460
      @doinacusnir5460 8 หลายเดือนก่อน

      P.S. am nascut natural

    • @luiza2021
      @luiza2021 8 หลายเดือนก่อน

      Îmi pare rău să aud că nu puteți fără acea protecție. Dar măcar felicitați-va ca alăptați și ii oferiți cea mai buna nutriție bebelusului dvs. Cred însă că puteți și la aceasta vârstă sa îl dezobisnuiti de scut. Luați contact cu aceasta dna doctor sau cu Crina Coliban. Succes!

  • @alexiaandreea229
    @alexiaandreea229 4 หลายเดือนก่อน

    Minunat podcast❤️

  • @anarobciuc6092
    @anarobciuc6092 8 หลายเดือนก่อน

    Eu am nascut la privat natural.Intr-adevar noaptea il lasam la neonatologie,dar in timpul zilei am fost permanent incurajata sa il pun la san.Am avut norocul ca apoi sa il alaptez doar la san.

  • @ancaenache
    @ancaenache หลายเดือนก่อน

    Felicitari, podcastul conține informații interesante si utile. Imi spuneți ce aplicație ați folosit pentru baby leap? Mulțumesc

  • @dorinaplacinta3286
    @dorinaplacinta3286 7 หลายเดือนก่อน

    Eu am născut al treilea copil prin cezariană in Italia la un spital de stat. Dar cu toate acestea mi le-au pus pe piept imediat după și sa dus singur la sîn și a stat cu mine nonstop. Așa că se poate și cezariană și ora magică.

  • @HEOT652
    @HEOT652 2 หลายเดือนก่อน

    Mulţumim. :)

  • @ninasimionov7361
    @ninasimionov7361 2 หลายเดือนก่อน

    Buna!! Eu am nascut de doua ori, nasteri vaginale, prima a fost complicata, cu operatia se cezariana pregatita, dar moasa impreuna cu ginecologul mi au practicat o taitura oribila si au scos copilul cu forceps, cu foarte multe puncte… nu a fost posibil sa mi da copilul din prima, era foarte obosit dupa 27 de ore de travalui, mi au adus dupa 3-4 ore, dar nimeni nu i a dat lapte praf!! Sotul meu a stat cu mine in tot momentul… eu locuiesc in Madrid… a doua fata mi au pus o pe piept in momentul in care a iesit si nu s a dezlipit de mine … eu am fost pregatita din timpul sarcinii, sunt cursuri pentru mamici, cred ca in Romania , in afara lipsei de infrastructura e mare lipsa se educatie pentru mamici dar si pentru cadrele medicale!!

  • @lukaraluka7833
    @lukaraluka7833 3 หลายเดือนก่อน

    Pe al doilea copil l-am născut în Germania, mare diferență față de România. In Germania ai folie să naști cum dorești nu este masa aceea de naștere deloc și în spital nu privat,bun am avut voie cu un însoțitor,eu l-am avut pe tatăl copilului,după ce am născut copilul a stat pe pieptul meu mult timp și încă legat cu cordonul ombilical. mare diferență. Iar după naștere când ești un salonul tau , vin asistente ce te întreabă dacă te descurci cu bebelușul daca nu ele te ajuta, îți arată cum sa îl ții la san ,cum sa îl schimbi, tot ce tine de alăptare.

  • @madalinastefanamazilu5992
    @madalinastefanamazilu5992 8 หลายเดือนก่อน

    Din pacate e o problema cu asistentii din spitale. Eu am nascut natural la 7 45 dimineata si mi-au adus fata la ora 19 dupa foarte multe insistente. A fost greu cu alaptatul la inceput, dar acum este foarte bine

  • @CristinaHorotan
    @CristinaHorotan 26 วันที่ผ่านมา

    La faza cu cezariana , eu sunt pățita , fiin cardiaca cu crezi de TPSV ( fără medicamente în sarcină) medicul nu a vrut cezariană, atunci am plecat în alt județ, centru universitar unde am fost operata cu o echipa de medici excepțională, în timpul operație sa descoperit placenta incretta, hemoragie mare, ci ajutorul Bunului Dumnezeu medici mi-au salvat și viata și uterul, ce se întâmplă dacă nășteam natural? muream, iar de alăptat încă alăptez deja avem un an și 3 luni, sper sa mai continui măcar pana la 2-3 ani

  • @mariabalajel660
    @mariabalajel660 7 หลายเดือนก่อน +1

    Am 2 copii. Pe primul l-am nascut in Romania, am fost separată de el desi il nascusem natural si era sanatos. Si din vina mea dar si a sistemului, nu am alaptat decat extrem de putin. Pe al 2lea l-am nascut in Germania, tot natural. Nu am fost separata de el nici macar un minut. Nu mi l-a luat nici sa il spele. Mi l-a pus direct pe piept apoi a venit altcineva sa mi-l fixeze la san. Cat am stat in spital nu mi s-a oferit nici un lapte praf . Nu am fost intrebata absolut nici o data daca vreu lapte praf. Venea acea doamna doar sa verifice cum il tin la san si sa ma imi verifice sanii. Într-o noapte de tampita am mers la o asistenta sa ii spun ca bebe meu plange si am rugat sa mi se dea putin lapte ( crezand ca poate nu am suficient si ii este foame) ea a fost directa si a spus ca imi aduce imediat dar nu e cazul oricum si sa ma linistesc . A venit cu extrem de putin Într-o seringa, i l-a pus la gurita spunand incontinuu, nu e asa ca nu e bun? Nu iti place, nu? Sanul mamei de bun, nu e asa ?
    Si din atitudinea ei am prins foarte mult curaj mai ales vazand ca nici bebe nu era incantat. Am alaptat 2 ani si 7 luni. Primele luni au fost groaznice. Dureri creme pompa trezit foarte des pentru alaptare apoi golit sanul cu pompa asa cum am fost invatata. Dar apoi... magie pura.
    Trebuie sa fim incurajate si informate. Atat.
    Suntem minunate. Avem un corp minunat. Hai sa ne oferim copiilor nostri tot ce e mai bun, cu efort la inceput dar doar asa le indeplinim toate nevoile.
    Copilul meu dupa 2 ani venea la san daca se lovea daca era anxios daca era trist daca era nervos daca ii era teama. Nu e vorba doar despre a-l hrani. E o conectare acolo. Suntem supereroii lor nu doar mame.
    Mult succes viitoarelor mamici si proaspetelor mamici.
    Sanatate recuperare usoara si spor la alaptare.

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  7 หลายเดือนก่อน +1

      Multumim pentru povestea dvs.

    • @mariamuntean1283
      @mariamuntean1283 7 หลายเดือนก่อน

      ​@@DoctorMihail ați găsit un spital la care nu li se fac analize pentru atrezie la toți nou născuții fără sa aibă simptome ca ar avea? Dacă da, va rog frumos sa îmi spuneți care e acel spital ca ma interesează foarte tare, nu doresc sa sufere copiii noștri inutil.

    • @mariamuntean1283
      @mariamuntean1283 7 หลายเดือนก่อน

      Dumneavoastră ați găsit un asemenea spital în Germania, unde nu se face de rutina analiza pentru atrezie tuturor nou nascutilor, doar celor care prezintă simptome? Cred ca durerea de înmagazinează în subconștientul copiilor si cine știe cum vor fi afectați mai tarziu în viata.

  • @biancaoncete3796
    @biancaoncete3796 16 วันที่ผ่านมา

    multumim~

  • @ancadi4ever
    @ancadi4ever 2 หลายเดือนก่อน

    Trist ce aud...In UK desi in pandemie pe atunci ,la spital de stat a fost permis tatalui sa asiste la nastere prin cezariana(dupa ce mi s a rupt apa )..Bebelusa a fost dusa intr o alta camera DUPA ce mi au dat o pe piept,cantarita curatata,imbracata si in mai putin de o ora micutza era la san...Am fost peste noapte in spital cu bebelusa si sotul in camera...Se pune foarte mult accent pe tot ce s a discutat,inclusiv pe linistea mamei ,mi s a spus sa pun muzica mea preferata sa cante in timpul operatiei (am fost treaza in acest timp,pus in calcul faptul ca anestezia totala e cu risc si pt bebe si nici mama nu ar mai fi in stare sa alapteze si nu prea se face nici nu as fi vrut totala)
    Un sistem foarte fain fata de ce am auzit de la cunostinte care au nascut in Romania
    Trebuie schimbata mentalitatea asta in Ro sa plecam capul jos si sa nu contrazicem medicii sau rusinea de a cere ceva ,a spune o parere.Suntem tot oameni si noi si medicii.Clar MAMA ar tb sa poate da un plan de nastere in care mentioneze exact ce si cum vrea sa se faca si care sa fie urmat de spital/medic

  • @alexandrasimion_
    @alexandrasimion_ 8 หลายเดือนก่อน +3

    Un subiect atat de important, discutat atat de gresit.
    Cand o sa va opriti cu aceasta comparatie, e mai buna varianta alaptarii, e mai buna nasterea naturala?! Of of, trist.

  • @monikqblack
    @monikqblack 8 หลายเดือนก่อน

    Am avut și eu problema asta cu copilul meu. Am sfârcul inversat și cu tot cu mamelonul de silicon am.reusit foarte puțin. Și a trebuit sa ma opresc când ieșea foarte mult sânge. În schimb am pompat 6 luni din 3 în 3 ore și între cele 3 la fel de puneam lapte și la congelator și la frigider . Vroiam neapărat sa fie lapte matern exclusiv pana am început la 6 luni diversificarea. Copilul meu azi,are 7 ani, și chiar dacă nu a fost la sân, dar a fost laptele matern a avut doar 3 răceli pana acum o imunitate de fier. 🙏🏼🤩💪🏻

  • @silviamaria5793
    @silviamaria5793 8 หลายเดือนก่อน

    De cand asteptam o persoana sa vorbeasca despre alaptare atat de elaborat. In prezent alăptez cei doi copii fetita de 3 ani jumate si baiatul de 1 an si 9 luni

  • @toolxs
    @toolxs 8 หลายเดือนก่อน +4

    Cum se numeste aplicatia de care ati vorbit in minutul 01:05:45 ?

  • @MsBlackFall
    @MsBlackFall 8 หลายเดือนก่อน +2

    Cand oare se va termina acest razboi intre nasterea naturala si cea prin cezariana sau mamele care alapteaza sau nu. Voi medici, cand o sa incepeti sa incurajati femeile sa nasca, indiferent de metoda aleasa, sa nu se simta mai puțin femeia sau mama daca naste intr-un fel sau altul. Cand o sa le prezentati in aceste podcast-uri, toate optiunile si riscurile?

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  8 หลายเดือนก่อน +5

      Nu este un razboi. Incurajam cat mai multe mame sa aleaga ce-i mai bine pentru ele si sa fie bine informate. In curand o sa avem si un podcast despre nasteri.

    • @PediaTalksbyDrIlincaTranulis
      @PediaTalksbyDrIlincaTranulis 8 หลายเดือนก่อน +1

      nu judecam în niciun caz mamele, nici pentru modul nașterii, nici pentru modul de hrănire. ci sistemul medical care nu informează, nu susține, nu încurajează naturalul acolo unde se poate și unde părinții și-l doresc. cezarienele nu erau subiectul discuției, ci beneficiile alăptării care sunt mult mai multe decât cele cunoscute de marea majoritate.

    • @Corinafox
      @Corinafox 8 หลายเดือนก่อน +1

      Mamele vor doar ce este mai bine pentru copil si este normal sa se lase ghidate de catre personalul medical. Aici eu cred ca este problema majora. Nu la mame. Vrem doar sa fim mame cat putem noi de bune pentru copiii nostri. Din pacate sistemul medical romanesc nu pune la dispozitie informatiile actualizate despre beneficiile alaptarii vs laptele praf, sustinerea concreta a alaptarii in maternitati este doar exceptie, astfel incat mama este clar dezavantajata, automat si copilul. Si nu cred ca este un razboi. Am trait si eu o perioada frustrarea ca nu am reusit sa nasc natural (dupa 13 ore de travaliu a fost cezariana de urgenta), apoi am realizat ca pot exista aspecte care nu sunt in controlul meu sau nu ai suportul/ sustinerea necesara, nu ai de ce sa te simti mai jos.

  • @catalin-teodorpopescu3671
    @catalin-teodorpopescu3671 8 หลายเดือนก่อน

    Putem apela și la producătorii locali pt hrană bio.

  • @silviabonta3962
    @silviabonta3962 8 หลายเดือนก่อน +1

    Si un material despre microbiom va rog

  • @Adrian-IulianVisean
    @Adrian-IulianVisean 2 หลายเดือนก่อน +1

    "Cum naiba stie? R: Nu stiu sa-ti explic, dar stie". WOWWWW, cat de informativ, ce sursa abudenta de.... AFIRMATII.. pot sa spun si eu ca unicornii roz cu luminite apar doar cand naste o bruneta si sta 10 luni pe an langa ea dar ea nu il vede ca sta in spatele ei mereu... Cum face asta? Nu stiu sa-ti spun, dar crede-ma, face astaaa. Cat de penibil.

  • @naominimigean-nh4ht
    @naominimigean-nh4ht 8 หลายเดือนก่อน

    Buna o intrebare, eu am reusit sa il alaptez pe copil doar cu ajutorul mamelonului si din pacate pentru atasare nu am reusit sa scap de el. Credeti ca utilizarea mameloanelor influenteaza intr-un mod negativ? Alaptarea, beleficile ei?

  • @sinzianageorgiana4246
    @sinzianageorgiana4246 หลายเดือนก่อน

    Datorita acestui podcast am schimbat tema de licenta in luna aprilie 2024(Asistenta Medicala Generala).

  • @catalinagrigorescu6948
    @catalinagrigorescu6948 6 หลายเดือนก่อน

    Va rog sa imi spuneti ce parere aveti desprwe Motilium pentru cresterea lactatiei! Mi s-a recomandat 3x3 pe zi, dar am retineri sa iau. Va rog sa imi spuneti daca acest medicament e sigur pt bebe si mine. Bebe refuza biberonul si nu stiu ce sa mai fac ca nu am destul. Uda max 4 Scutece pe zi. Atasarea e corecta. Ma hidratez, mananc bine si cu toate acestea nu se reface laptele optim. Va rog sa ma ajutati! Sunt din Cluj.

  • @madalina3711
    @madalina3711 8 หลายเดือนก่อน +2

    Asta ii marea dezamagire in Romania , nasti si iti ia copilul , de parca ii al statului .

  • @cornelcosta5419
    @cornelcosta5419 7 หลายเดือนก่อน

    Bună ziua!
    De la cate luni se poate da mâncare unui bebeluș?
    Când începi să-i dai diversificat?
    Multumesc

    • @DoctorMihail
      @DoctorMihail  7 หลายเดือนก่อน +1

      dupa 4 luni

    • @cornelcosta5419
      @cornelcosta5419 7 หลายเดือนก่อน

      @@DoctorMihail mulțumesc mult!

  • @LiaTarot
    @LiaTarot 8 หลายเดือนก่อน

    Tocmai ce am nascut astazi. Am alaptat fetita de doua ori pana acum, refuzand laptele praf din start. Mi se spune dupa ce vad cum bebe suge 20 min la fiecare san si adoarme linistita, ca bebe nu a pus in greutate deloc asa ca insista sa fiu intelegatoare si sa-i dea lapte praf. Am refuzat. M-au pus iar sa semnez. Fata are 4 kg 320 gr. Gresesc eu undeva?