Treaba cu “ copiilor le scade temperatura intre 3-5, deci poate le este frig…” genial! M-ati salvat! Nu intelgeam ce dumnezeu o fi, din moment ce eu respect toate regulile somnului. Sarut’mana!
Acest podcast a venit în cel mai potrivit moment, credeam că orele lui de somn și rutina care o creasem nu erau ok, dar e perfect, doar noi greșeam încercând sa mai tragem un pic de timp doar ca vedeam alt program la alți copii . Orele lui fiind 6 maxim 7 dimineața și 19 maxim 20 seara. Mulțumim pentru informațiile valoroase.
@@mihaelaapostol3019 ce varsta are copilul? Al meru rar cand era mai mic intre 9 luni si 1 an jumatate adormea la ora 19. Oricat incercam nu functiona. Acuma are 2 ani si 3 luni si oricat incerc sa Il pun mai devreme la somn adoarme la 22:30 si de trezeste la 6. De mic a dormit foarte putin. Rar imi dormea numarul de ore "dupa asociatia americana/uk". ... cand imi adormea 9 h noaptea si 3 in timpul zilei era fericire. Acuma doarme 7 h jumatate- 8 ore si cateodata 1h 30-2 h 30 in timpul zilei
Să nu o luați ca pe un afront, dar încercați să vorbiți mai puțin dumneavoastră și să lăsați invitatul să prezinte informații, pentru ca după primele minute de podcast mai mult pe dumneavoastră v-am auzit și au fost minute fără conținut util. Încă o dată, să nu vă supărați, e doar o sugestie.
Apreciez foarte mult echilibrul, bunul simț și felul așezat în care prezintă informațiile. Cu câteva excepții ( ex.doamna doctor nefrolog) învitații aleși sunt foarte de apreciat nu doar din punctul de vedere al cunoștințelor vaste pe care le au; faptul că vorbesc din practică dar și pentru felul cooerent, echilibrat și nuanțat în care își articulează informația prezentată. Sugestie pentru moderator: apreciez felul foarte practic de a trage concluzii, de a pune întrebări și de a simplifica lucrurile pe alocuri ( aveți un stil foarte practic, e un plus pentru un medic), dar unele subiecte (precum acesta, dar și altele) nu sunt așa obiective, alb pe negru și atunci nici nu putem avea așteptări de pașii și soluții gen 1, 2, . Uneori poate e mai bine să lăsăm invitatul să tragă concluziile in stilul lui.
Multumiri pentru podcast!🙏 In ultima luna de sarcina am intrat in febra de a ma informa legat de somn, pentru ca ma asteptam sa fie o perioada grea, din pacate apucasem deja sa arunc banii pe un leagan electric si lenjerii de patut cu aparatori, pernuta, din fericire nu le-am folosit. Fetita doarme toata noaptea de la 5 luni, pana la 3 luni si putin avand colici si fiind alaptata exclusiv. La 4 luni am transferat-o in camera ei pentru ca avea regresia somnului si am considerat perioada perfecta. Acum suntem 2 parinti odihniti, rareori daca s-a mai trezit noaptea, probabil un vis urat, doar plangea, o linisteam stand langa pătuț si mangaind-o pe spate. Program de somn am facut de la 12 săptămâni, a fost greu, necesita rabdare, dar merita si o zic din tot sufletul, pentru ca iti consuma atat de multa energie ziua, incat e greu sa reziști 24/24. Are 1 an si o luna, doarme 1 sau 2 somnuri ziua, noaptea 10-11h, are energie, zambeste, e odihnita. Ma simt mandra si împlinită ca am reușit. Stiu cat de grele sunt schimbarile cu cat copilul crește. M-a ajutat grupul Mami Doarme de pe Facebook, cuprinde tot ce ati prezentat in podcast dvs, pe grupe de varsta. Siguranta e pusa pe primul loc. Eu am avut teama de a dormi cu ea in pat, o lasam in patul nostru doar daca o puteam supraveghea, stiind de sindromul mortii subite. Oricum avea pătuțul la cativa cm de patul mare in primele 3 luni si ii auzeam fiecare respirație. A fost un timp in care ea dormea si visa, se misca, iar eu auzind-o, nu puteam sa adorm. Meseria de parinte e grea si complexa, trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa fim 2 care tragem in aceeasi directie. Daca partenerul nu are rabdarea necesara, dorinta comuna, etc, efortul e in zadar. Fata mea e obisnuita(singura asociere de somn) cu suzeta, daca plange si o ia cineva in brate sa o legene, nu se linisteste. Stiu ca toti copii sunt diferiti, dar cred ca perseverenta parintelui da roade mereu!🙏
Vreau să vă mulțumesc pentru informațiile oferite în acest podcast. Am scăzut gradual interacțiune cu copilul și i-am impus limite pas cu pas. Prin metodele explicate aici copilul meu la 1 an jumate își încălzește singur biberonul și își schimba singur scutecul noaptea. Am scăpat de o grămadă de griji și eu și soția mea putem să dormim liniștiți.
Domnule doctor asa ni s-a intamplat si noua cu cea mai mica 😀care acum are 3 ani jumate si nu mai are nevoie sa fie leganata. Cand era bebe foarte mica ne tinea trezi pana la 3 sau 4 dimineata si tati o legana plimbandu-se prin camera dar dupa ce a crescut s-a schimbat🥰 dar a durat acest leganat vreo 5 sau 6 luni iar schimbatul orei de somn incet incet am schimbat. Acum doarme la la 21 uneori 22 Sanatate🙏
O cunoaștem pe Ana Maria de aproximativ 12 luni și pot spune că e un profesionist desăvârșit care știe ce spune și care știe cum să ajungă la publicul ei cu mesajul potrivit.
Treaba cu plansul: sfatul primit personal de la asistente maternale (anglia) a fost ca atunci cand e bebele mic, ai facut tot ce ai putut, e mancat, e schimbat, e in siguranță, nu are neaparat o durere (gen colici), il lași sa plângă, daca plânge, cateva minute, mai ales daca te simți anxioasa si nu mai stii ce sa ii faci (iesi din camera cateva minute sa te linistesti si te intorci la el apoi). Nu am fost in situație, dar inteleg metoda aceasta. Dar ce am descris aici e o anume situație si nu era pentru sleep training.
@@PositiveVibesOnlyCCmesajul acesta era pentru a evita situatii precum copilul zdruncinat. Tot in uk mie moasa mi-a dat accesul la cursul parental de pe inourplace unde era mentionat ca copilul nu trebuie lăsat sa plângă ci dimpotrivă trebuie consolat mereu.. Baiatul meu pana la 1 an jumătate nu a stiut ce e acela plans pentru ca mereu il consolam. Se poate ca copilul sa fie crescut si fara sa planga. Abia aștept să văd video-ul mâine. Pana at i-am dat tema sotului sa asculte. Noi 2 ore cateodata pentru a-l putea adormi dansam cu el timp de un an jumătate.
@@giagia7392 foarte bine. Și eu îmi consolez fetița de câte ori e nevoie. Și îi distrag atenția când plânge ca vrea ceva sau undeva unde nu e OK pentru ea să fie. Câți ani are băiatul acum? Multă sănătate.
Salutare. Apreciez foarte mult tot ceea ce faci pt noi, cei ce te ascultam cu mare atentie si am reusit sa preiau multe din informatiile tale utile si sa le introduc in viata de zi cu zi. Am o rugaminte si sincer nu am stiut unde sa iti scriu, dar sper sa vezi acest comentariu care nu are legatura cu acest video. Ai putea sa faci un video pe tema "mucus in gat sau surplus de mucus in gat". Am fost la diferiti ORL-isti deoarece am crezut ca e mucoasa care coboara din nas in gat (mentionez ca nu suflu nasul mai niciodata in timpul zilei, doar dimineata cand imi spal nasul cu apa). Am o rinita alergica dar nu cred ca influenteaza. Am senszatia asta in gat de multe ori pe parcursul zilei si e senzatia pe care o ai dupa un meci sau in timpul unui meci de fotbal cand elimini mucus (flegma). Este posibil sa vina din stomac (nu am acid, sau reflux). Iti multumesc anticipat.
Te salut Misa! Te rog mult, prin invitații pe care-i aduci in studio să încerci să vorbești pe înțelesul și al unei doamne croitorese și al unui domn care este strungar , pentru că intra-adevar și lor le folosesc informațiile pe care le desbati aici în potcast cu invitații tăi! Efectiv materialul acesta este umplut cu terminologie englezească, încât de nenumărate ori am fost contactat prin mesaje , prin apeluluri de oameni cunoscuți și prietenii care sunt oameni simpli și care efectiv nu au înțeles mai nimic din acest material, cerandu-mi ,pur și simplu să le traduc mai toată informația din acest potcast. Nici engleză nu știu așa de bine și nici neurologie nu cunosc ca noi tagma medicală aceștia, care sunt simpli oameni . Consider că le este de folos orice informație medicală tuturor.
Aveți dreptate. Vorbesc engleză foarte bine, am studiat-o vreo 15 ani, dar nu înțeleg de ce trebuie să englezim tot. Locuiesc în Italia și italieni vorbesc doar în italiană, nu ca nu ar ști engleză
Subscriu, doamna doctor care a prezentat informația despre longevitate a făcut o treabă excelentă în prezenta informația în limba română pe înțelesul tuturor. Este și acesta o abilitate de prelucrat.
Pe vremea bunicilor nu era nevoie de consultant... da, normal. Se lua curentul atat de devreme incat nu ramaneau prea multe optiuni pentru a o lalai pana la 12-1 noaptea.
Ceva sfaturi pentru copii care dorm poate prea mult? Fetita mea(1 an si 8 luni)doarme la pranz si 4 ore jumate’ daca o las,seara de la 21:30 pana la 8/9 dimi cu o trezire la ora 6:00 pt papa,mi ar fi fost de mare ajutor un sfat. Va urmaresc materialele,felicitari!!🙏🏻
Fiica mea are aceeasi varsta. Rutina de somn acum este astfel: trezirea 7.00-7.30 (fie se trezeste singura, fie ii deschid draperiile si se trezeste singura), somn de pranz 13.00-15.00 maxim 15.30 daca adoarme mai tarziu de 13.00 si pregatirea de somn la 20.00, cu adormit pana in 21.00 Se face treptat totul, intotdeauna am incercat sa maresc intervalul la ora dorita cu cate 10-15' la cateva zile/saptamana in functie de cum era si ea de pregatita
Eu cred ca orice cărticică merge; noi am ales unele mai scurte și simple ca să nu ne lungim mult. Am luat de la universul enciclopedic: șoricel mititel, luna răsare, vine ora de culcare și mai au multe în genul acesta
Incercati la ed Univers, sunt multe carti frumoase (Momentul perfect, Cele 7 paturi ale harciogului, volumele cu Familia Iepuretti, poeziile de Olina Ortiz, volumele cu animalele la Zoo)
Nu mai înfofoliți copilul. Toti medicii spun ca un copil sta foarte bine la temperaturi de 21-24 de grade, nu cum facem noi caldura in casa la 28-30 de grade plus caciuli in cap, nu stiu cate haine si paturi
Am născut în Italia și pediatru mia spus caci temperatura in dormitor trebuie să fie intre 19-22 de grade! Nu lam înțeles, eram cu mentalitatea aceea dun România, vai sa fie cald sa dormi bine😅,dar nu e adevărat!
1-2 grade era mai precis, față de temperatura rectală măsurată pe timpul zilei. Uneori, nu fiecare om sau copil resimte așa o scădere mare dar se întâmplă.
Foarte bune informații, la noi copilul are 1an si 1 luna, e normal sa doarmă ziua odata timp de 3- 4 ore? Și se culca seara pe la 22.30 23.30 și se trezește de 2 ori pe noapte sa mănânce lapte praf?
Somnul lung de zi îi fură din somnul odihnitor de noapte, dar programul se poate regla :) Mesele de noapte, de asemenea, dacă cel mic este în grafic cu creșterea și greutatea, de obicei pot fi scoase la această vârstă, dar dacă aveți dubii pediatrul vă poate sfătui.
Cu tot respectul ptr Învățăturile diplomele voastre dar sincer , sincer… nu aud nimic nou… fata de rutina unei mame…sunt câteva chestii care se adeveresc dar …. Nu văd nimic folositor , din tot ceea ce vorbiți… Face ți un post cast cu o mama care are 4..5..6..7 copii ori gemenii Tripleți….. ca idee crede ți ca bagă in seama pe doamna…. Pei cred ca ar da niște sfaturi utile de mi și mi de ori…
Vorbiti numai de bebelusi...numai aia sunt copiii? Eu nu m-as duce la un asa zis specialist. Cat e bebelus...e suficient instinctul. Cand e mai mare...acolo sunt necesare sfaturi...dar nu de la oricine, de prefert de la un adevarat specialist...chiar si denumirea o spune
Noi nu am făcut nimic din ce zice “ doamna” și copilul nostru doarme de la vârsta 4-5 luni 9-11 ore pe noapte ! Nu te culci cu copilul în pat , în America este ilegal pina la vârsta de 1 an , dacă dormi adânc și te întorci peste el sau la copil nu-i plac basinile voastre urat mirositoare 😀
Treaba cu “ copiilor le scade temperatura intre 3-5, deci poate le este frig…” genial! M-ati salvat! Nu intelgeam ce dumnezeu o fi, din moment ce eu respect toate regulile somnului. Sarut’mana!
Super si de ajutor chiar ma simteam vinovata ca dorm cu copilul in pat dar acum chiar imi dau seama ca fac o treaba buna si dormim foarte bine
Ne plac acest tip de podcasturi, poate nu fac sute de mii de views, dar pentru cine e einteresat , sunt AUR
Acest podcast a venit în cel mai potrivit moment, credeam că orele lui de somn și rutina care o creasem nu erau ok, dar e perfect, doar noi greșeam încercând sa mai tragem un pic de timp doar ca vedeam alt program la alți copii . Orele lui fiind 6 maxim 7 dimineața și 19 maxim 20 seara. Mulțumim pentru informațiile valoroase.
@@mihaelaapostol3019 ce varsta are copilul? Al meru rar cand era mai mic intre 9 luni si 1 an jumatate adormea la ora 19. Oricat incercam nu functiona.
Acuma are 2 ani si 3 luni si oricat incerc sa Il pun mai devreme la somn adoarme la 22:30 si de trezeste la 6. De mic a dormit foarte putin. Rar imi dormea numarul de ore "dupa asociatia americana/uk". ... cand imi adormea 9 h noaptea si 3 in timpul zilei era fericire. Acuma doarme 7 h jumatate- 8 ore si cateodata 1h 30-2 h 30 in timpul zilei
Cand avea 1 an si era iarna, la 18.30 deja dormea cea mica (renuntase singura la al 2 lea somn de zi). Important e sa isi faca orele de somn per total
Un alt podcast extrem de util pentru mine care aștept să nasc în orice moment ❤🎉
Felicitări Domnilor Doctori Specialiști 🤗!
@@ralucafrusina2504 nastere usoara 🥰
Totul prezentat la super general.... câteva informații care sunt oricum pe tot netul... aveam mult mai multe așteptări de la acest episod
Foarte interesant, am o fetiță de un an și am învățat mult din acest podcast. Mulțumesc!!!
Să nu o luați ca pe un afront, dar încercați să vorbiți mai puțin dumneavoastră și să lăsați invitatul să prezinte informații, pentru ca după primele minute de podcast mai mult pe dumneavoastră v-am auzit și au fost minute fără conținut util. Încă o dată, să nu vă supărați, e doar o sugestie.
Super podcast! Datorita ajutorului primit de la Ana familia noastra doarme ❤
Sanatate 🙏🏻
Apreciez foarte mult echilibrul, bunul simț și felul așezat în care prezintă informațiile. Cu câteva excepții ( ex.doamna doctor nefrolog) învitații aleși sunt foarte de apreciat nu doar din punctul de vedere al cunoștințelor vaste pe care le au; faptul că vorbesc din practică dar și pentru felul cooerent, echilibrat și nuanțat în care își articulează informația prezentată.
Sugestie pentru moderator: apreciez felul foarte practic de a trage concluzii, de a pune întrebări și de a simplifica lucrurile pe alocuri ( aveți un stil foarte practic, e un plus pentru un medic), dar unele subiecte (precum acesta, dar și altele) nu sunt așa obiective, alb pe negru și atunci nici nu putem avea așteptări de pașii și soluții gen 1, 2, . Uneori poate e mai bine să lăsăm invitatul să tragă concluziile in stilul lui.
🙏🏻 Multumesc
Mulțumesc!!!
🙏🏻
Câte informații prețioase, mulțumim frumos pentru toate,vă urmăresc cu drag din Germania 😊
🙏🏻 Multumesc
Multumiri pentru podcast!🙏
In ultima luna de sarcina am intrat in febra de a ma informa legat de somn, pentru ca ma asteptam sa fie o perioada grea, din pacate apucasem deja sa arunc banii pe un leagan electric si lenjerii de patut cu aparatori, pernuta, din fericire nu le-am folosit. Fetita doarme toata noaptea de la 5 luni, pana la 3 luni si putin avand colici si fiind alaptata exclusiv. La 4 luni am transferat-o in camera ei pentru ca avea regresia somnului si am considerat perioada perfecta. Acum suntem 2 parinti odihniti, rareori daca s-a mai trezit noaptea, probabil un vis urat, doar plangea, o linisteam stand langa pătuț si mangaind-o pe spate. Program de somn am facut de la 12 săptămâni, a fost greu, necesita rabdare, dar merita si o zic din tot sufletul, pentru ca iti consuma atat de multa energie ziua, incat e greu sa reziști 24/24. Are 1 an si o luna, doarme 1 sau 2 somnuri ziua, noaptea 10-11h, are energie, zambeste, e odihnita. Ma simt mandra si împlinită ca am reușit. Stiu cat de grele sunt schimbarile cu cat copilul crește. M-a ajutat grupul Mami Doarme de pe Facebook, cuprinde tot ce ati prezentat in podcast dvs, pe grupe de varsta. Siguranta e pusa pe primul loc. Eu am avut teama de a dormi cu ea in pat, o lasam in patul nostru doar daca o puteam supraveghea, stiind de sindromul mortii subite. Oricum avea pătuțul la cativa cm de patul mare in primele 3 luni si ii auzeam fiecare respirație. A fost un timp in care ea dormea si visa, se misca, iar eu auzind-o, nu puteam sa adorm.
Meseria de parinte e grea si complexa, trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa fim 2 care tragem in aceeasi directie. Daca partenerul nu are rabdarea necesara, dorinta comuna, etc, efortul e in zadar. Fata mea e obisnuita(singura asociere de somn) cu suzeta, daca plange si o ia cineva in brate sa o legene, nu se linisteste. Stiu ca toti copii sunt diferiti, dar cred ca perseverenta parintelui da roade mereu!🙏
Multumesc ca ne urmariti!
multumim~
Va salut si va rog foarte mult si cred ca ar fii bine venit un clip despre cap,scalp, senzatii ciudate la nivelul capului ne intelese multumesc 🤝
Vreau să vă mulțumesc pentru informațiile oferite în acest podcast. Am scăzut gradual interacțiune cu copilul și i-am impus limite pas cu pas. Prin metodele explicate aici copilul meu la 1 an jumate își încălzește singur biberonul și își schimba singur scutecul noaptea. Am scăpat de o grămadă de griji și eu și soția mea putem să dormim liniștiți.
🙏🏻
Sunteti ironic, nu-i asa? 😂
Utile informații, dar mi-aș dori mai multă informație. Mulțumesc 🫶
🙏🏻
Domnule doctor asa ni s-a intamplat si noua cu cea mai mica 😀care acum are 3 ani jumate si nu mai are nevoie sa fie leganata. Cand era bebe foarte mica ne tinea trezi pana la 3 sau 4 dimineata si tati o legana plimbandu-se prin camera dar dupa ce a crescut s-a schimbat🥰 dar a durat acest leganat vreo 5 sau 6 luni iar schimbatul orei de somn incet incet am schimbat. Acum doarme la la 21 uneori 22
Sanatate🙏
MINUNAT! Multumiri🎉
🙏🏻
S-a mentionat in timpul podastului ca se va da o lista de carti potrivite pentru cititul inainte de nani. Se poate pune un link in desriere? 🙏
@@iuliaf4439 +1
Revin cu lista în câteva zile :) Mulțumesc!
Îmi cer scuze ca intervin! S-a postat undeva lista cu recomandarile de carti?
Multumesc!
@@Ilovesleepbaby si eu sunt interesată, mulțumesc!
Salut! Si eu sunt interesat.
O cunoaștem pe Ana Maria de aproximativ 12 luni și pot spune că e un profesionist desăvârșit care știe ce spune și care știe cum să ajungă la publicul ei cu mesajul potrivit.
👍🏻
Foarte interesant
Minunat!❤
Treaba cu plansul: sfatul primit personal de la asistente maternale (anglia) a fost ca atunci cand e bebele mic, ai facut tot ce ai putut, e mancat, e schimbat, e in siguranță, nu are neaparat o durere (gen colici), il lași sa plângă, daca plânge, cateva minute, mai ales daca te simți anxioasa si nu mai stii ce sa ii faci (iesi din camera cateva minute sa te linistesti si te intorci la el apoi). Nu am fost in situație, dar inteleg metoda aceasta. Dar ce am descris aici e o anume situație si nu era pentru sleep training.
Multumim
@@PositiveVibesOnlyCCmesajul acesta era pentru a evita situatii precum copilul zdruncinat. Tot in uk mie moasa mi-a dat accesul la cursul parental de pe inourplace unde era mentionat ca copilul nu trebuie lăsat sa plângă ci dimpotrivă trebuie consolat mereu.. Baiatul meu pana la 1 an jumătate nu a stiut ce e acela plans pentru ca mereu il consolam. Se poate ca copilul sa fie crescut si fara sa planga. Abia aștept să văd video-ul mâine. Pana at i-am dat tema sotului sa asculte. Noi 2 ore cateodata pentru a-l putea adormi dansam cu el timp de un an jumătate.
@@giagia7392 foarte bine. Și eu îmi consolez fetița de câte ori e nevoie. Și îi distrag atenția când plânge ca vrea ceva sau undeva unde nu e OK pentru ea să fie. Câți ani are băiatul acum? Multă sănătate.
Thanks ❤❤❤❤❤🌹🫶🔥💜💯💕
Salutare. Apreciez foarte mult tot ceea ce faci pt noi, cei ce te ascultam cu mare atentie si am reusit sa preiau multe din informatiile tale utile si sa le introduc in viata de zi cu zi. Am o rugaminte si sincer nu am stiut unde sa iti scriu, dar sper sa vezi acest comentariu care nu are legatura cu acest video. Ai putea sa faci un video pe tema "mucus in gat sau surplus de mucus in gat". Am fost la diferiti ORL-isti deoarece am crezut ca e mucoasa care coboara din nas in gat (mentionez ca nu suflu nasul mai niciodata in timpul zilei, doar dimineata cand imi spal nasul cu apa). Am o rinita alergica dar nu cred ca influenteaza. Am senszatia asta in gat de multe ori pe parcursul zilei si e senzatia pe care o ai dupa un meci sau in timpul unui meci de fotbal cand elimini mucus (flegma). Este posibil sa vina din stomac (nu am acid, sau reflux). Iti multumesc anticipat.
👍🏻
Te salut Misa!
Te rog mult, prin invitații pe care-i aduci in studio să încerci să vorbești pe înțelesul și al unei doamne croitorese și al unui domn care este strungar , pentru că intra-adevar și lor le folosesc informațiile pe care le desbati aici în potcast cu invitații tăi!
Efectiv materialul acesta este umplut cu terminologie englezească, încât de nenumărate ori am fost contactat prin mesaje , prin apeluluri de oameni cunoscuți și prietenii care sunt oameni simpli și care efectiv nu au înțeles mai nimic din acest material, cerandu-mi ,pur și simplu să le traduc mai toată informația din acest potcast.
Nici engleză nu știu așa de bine și nici neurologie nu cunosc ca noi tagma medicală aceștia, care sunt simpli oameni .
Consider că le este de folos orice informație medicală tuturor.
O sa tinem cont pe viitor. Multumesc.
Aveți dreptate. Vorbesc engleză foarte bine, am studiat-o vreo 15 ani, dar nu înțeleg de ce trebuie să englezim tot. Locuiesc în Italia și italieni vorbesc doar în italiană, nu ca nu ar ști engleză
Subscriu, doamna doctor care a prezentat informația despre longevitate a făcut o treabă excelentă în prezenta informația în limba română pe înțelesul tuturor. Este și acesta o abilitate de prelucrat.
Pe vremea bunicilor nu era nevoie de consultant... da, normal. Se lua curentul atat de devreme incat nu ramaneau prea multe optiuni pentru a o lalai pana la 12-1 noaptea.
Ceva sfaturi pentru copii care dorm poate prea mult?
Fetita mea(1 an si 8 luni)doarme la pranz si 4 ore jumate’ daca o las,seara de la 21:30 pana la 8/9 dimi cu o trezire la ora 6:00 pt papa,mi ar fi fost de mare ajutor un sfat.
Va urmaresc materialele,felicitari!!🙏🏻
O treziți
Fiica mea are aceeasi varsta. Rutina de somn acum este astfel: trezirea 7.00-7.30 (fie se trezeste singura, fie ii deschid draperiile si se trezeste singura), somn de pranz 13.00-15.00 maxim 15.30 daca adoarme mai tarziu de 13.00 si pregatirea de somn la 20.00, cu adormit pana in 21.00
Se face treptat totul, intotdeauna am incercat sa maresc intervalul la ora dorita cu cate 10-15' la cateva zile/saptamana in functie de cum era si ea de pregatita
Buna ziua. As fi fost curioasa de recomandarile de carti care pot fi citite la rutina de seara, unde putem sa gasim titlurile? Va multumesc!
Eu cred ca orice cărticică merge; noi am ales unele mai scurte și simple ca să nu ne lungim mult. Am luat de la universul enciclopedic: șoricel mititel, luna răsare, vine ora de culcare și mai au multe în genul acesta
@@Lidiacroitorumultumesc mult pentru recomandari! 🤍
Incercati la ed Univers, sunt multe carti frumoase (Momentul perfect, Cele 7 paturi ale harciogului, volumele cu Familia Iepuretti, poeziile de Olina Ortiz, volumele cu animalele la Zoo)
Imi permit sa o contrazic pe doamna Bunea, baietelul meu are 9 luni, doarme cu jucaria lui de atasament de la aproximativ 4-5luni.
el o percepe ca o asociere pentru somn. Sunt două lucruri diferite.
Pentru transpirație excesiva la cap și gat ,un tratament?
Nu mai înfofoliți copilul. Toti medicii spun ca un copil sta foarte bine la temperaturi de 21-24 de grade, nu cum facem noi caldura in casa la 28-30 de grade plus caciuli in cap, nu stiu cate haine si paturi
Am născut în Italia și pediatru mia spus caci temperatura in dormitor trebuie să fie intre 19-22 de grade! Nu lam înțeles, eram cu mentalitatea aceea dun România, vai sa fie cald sa dormi bine😅,dar nu e adevărat!
👍🏻
Doamna, doamna, temperatura corpului intre 3 si 5 dimineața nu scade cu 2 grade, poate cu 0,2 grade.
1-2 grade era mai precis, față de temperatura rectală măsurată pe timpul zilei. Uneori, nu fiecare om sau copil resimte așa o scădere mare dar se întâmplă.
Bună dm.doctor.Am numai cuvinte de laudă la adresea dumneavoastră și dealungl atâtor pdcasturi am reușit să vă cunosc și ca om .
🙏🏻
Foarte bune informații, la noi copilul are 1an si 1 luna, e normal sa doarmă ziua odata timp de 3- 4 ore? Și se culca seara pe la 22.30 23.30 și se trezește de 2 ori pe noapte sa mănânce lapte praf?
Somnul lung de zi îi fură din somnul odihnitor de noapte, dar programul se poate regla :) Mesele de noapte, de asemenea, dacă cel mic este în grafic cu creșterea și greutatea, de obicei pot fi scoase la această vârstă, dar dacă aveți dubii pediatrul vă poate sfătui.
Am un copil orhidee, eu nu pot dormi pana când nu încui ușa și toți membrii familiei sunt în casa 😅 closca cu pui 🤣
👍🏻
Copilul: Cum il inveti asa il ai ! ( sunt mama a 2 copii) .
👍🏻
😂 stai sa vezi dupa ce ii trimiti la scoala😂
Cu tot respectul ptr Învățăturile diplomele voastre dar sincer , sincer… nu aud nimic nou… fata de rutina unei mame…sunt câteva chestii care se adeveresc dar …. Nu văd nimic folositor , din tot ceea ce vorbiți… Face ți un post cast cu o mama care are 4..5..6..7 copii ori gemenii Tripleți….. ca idee crede ți ca bagă in seama pe doamna…. Pei cred ca ar da niște sfaturi utile de mi și mi de ori…
cine te crezi tu sa ne spui cum sa dormim co copilul
Vorbiti numai de bebelusi...numai aia sunt copiii? Eu nu m-as duce la un asa zis specialist. Cat e bebelus...e suficient instinctul. Cand e mai mare...acolo sunt necesare sfaturi...dar nu de la oricine, de prefert de la un adevarat specialist...chiar si denumirea o spune
@@Xrayplaysroblox vai de capul tău 🤦🏻♀️
@@Xrayplaysroblox au abordat un subiect foarte important. Nu înțeleg de ce vă deranjează. Sunt părinți care nu știu cât de important e somnul.
Noi nu am făcut nimic din ce zice “ doamna” și copilul nostru doarme de la vârsta 4-5 luni 9-11 ore pe noapte ! Nu te culci cu copilul în pat , în America este ilegal pina la vârsta de 1 an , dacă dormi adânc și te întorci peste el sau la copil nu-i plac basinile voastre urat mirositoare 😀