Hallo Fred, Ik blijf het maar herhalen, weer een fantastische video en heel fijn dat je enige uitleg geeft in de sporensituatie in het Rotterdamse havengebied want ik raak het spoor daar een beetje kwijt. Als seinwezenfreak vind ik de ritten over de Betuweroute eigenlijk een beetje saai want daar staan geen zichtbare seinen maar dat is helaas de toekomst van het spoorbedrijf.
Op de BetuweRoute zou je in theorie met de rolluiken naar beneden kunnen rijden, maar er kunnen natuurlijk altijd situaties zijn waarbij je moet kunnen anticiperen. Vooruit kijken moet je dus nog steeds. Op de simulator kan het wel gesimuleerd worden dat je met de rolluiken naar beneden rijdt en moet je op 20 meter van het SMB (het stoptonende sein eigenlijk) stoppen, dan leer je op je beeldscherm te rijden met de remcurve en dan raak je er ook mee vertrouwd tijdens de opleiding. In de praktijk rijden we natuurlijk met de rolluiken open en kijken we en naar buiten en naar ons beeldscherm op wat er komen gaat.
Hoi Fred weer een mooie video van je 👍, alweer een vraagje van mij.. heeft iedere machinist vóór informatie op zijn pc in de cabine over de stand van de seinen of is er alleen sprake van visueel zicht?
Bedankt voor het kijken! Elke locomotief die geschikt is voor ERTMS heeft een beeldscherm waarop te zien is hoe ver de vrije rijweg nog is, langs de Betuweroute staan geen seinen buiten namelijk. Daar wordt door middel van een dataverbinding informatie doorgestuurd vanuit de verkeersleiding naar de trein, automatisch of handmatig door een treindienstleider. Waar we onder ATB rijden en dus seinen langs de baan hebben staan, is er op dat scherm geen informatie te zien en moeten we naar buiten kijken om onze informatie te krijgen over onze rijweg. Wij hebben als DB Cargo Nederland nog wel een hulpmiddel extra waarop we kunnen kijken, namelijk Routelint. Met die app kunnen we ook zien of er bijvoorbeeld nog een trein voor langs gaat kruisen of dat we achter een vertraagde trein zitten, zo kunnen we onze trein langzamer gaan rijden om niet te hoeven stoppen. Routelint is puur een hulpmiddel en er mag niet op vertrouwd worden wat betreft seinen betreft. NS heeft iets soortgelijks laten ontwikkelen en heet TimTim, die zijn daarin wat verder qua mogelijkheden.
Graag gedaan! Dvge richting Bh en door naar Osnabrück heb ik in juli nog online gezet, maar als ik die kant op ga met bruikbaar daglicht gaat de camera weer aan.
Hallo Fred, fijne rit vooral omdat gewone reizigers niet op dit traject reizen ! Nog een paar vragen als het mag voor deze 'treinengek'. Wat betekent Betuwelijn CUP ? En waarom wordt er van spanning gewisseld, dus Face wisseling per baanvak. Lijkt me erg ingewikkeld en wat moet jij dan doen ? B.v. pantograaf wisselen ? Ook valt me het op er zijn geen seinen langs het spoor. En af en toe hoorde ik een stem van een omroeper of zo, Ik hoop, dat je tijd hebt deze vragen te beantwoorden. Verder wens ik je goede diensten !
Hallo Leo, CUP staat voor Container Uitwissel Punt. Er is/was een plan om een containerterminal daar te maken om de A15 snelweg te ontlasten van en naar Rotterdam. Het lukt niet om de vergunningen rond te krijgen door bezwaren tegen de bouw ervan. Veel landen hebben een eigen spanning op de bovenleiding, in Nederland is dat 1500Volt, maar op de HSL en BetuweRoute is dat 25.000Volt. Locs en treinstellen hebben dan meer vermogen om de treinen te trekken en dus sneller kunnen optrekken en rijden. Bij een spanningswissel moet ik zelf de pantograaf neerlaten en via een beeldscherm voor me kan ik het in de computer veranderen. Op de BetuweRoute van Kijfhoek tot aan Zevenaar staan geen seinen, ik krijg mijn informatie dan via het beeldscherm voor me. Bij vertrek uit Pernis ligt er ERTMS Level 1 en in de tunnel na Kijfhoek wordt dat gewisseld naar Level 2. De blauwe borden met gele pijl langs het spoor bij Level 2 zijn dan de plekken van de seinen, dat zijn Stop Markeer Borden. De stem kan een aantal dingen “omroepen”, bijvoorbeeld dat ik mijn voet moet optillen van het dodemanpedaal of dat de cruise controll aan of uit gaat. Ik hoop dat ik met de antwoorden het een en ander duidelijk heb kunnen maken. Veel kijkplezier verder!
Helaas mogen we met een goederentrein geen 140km/u rijden en via Utrecht moet je daar ook kopmaken wat met een goederentrein liever niet gedaan wordt langs het perron. De korste weg is niet altijd beschikbaar helaas en moeten de goederentreinen omrijden.
Het zou al een flinke verbetering zijn als je vanuit Zp direct electrisch naar Hgl kunt rijden. Scheelt fors kilometers, energie/tijdverspilling en kopmaken in Dv.
29:54 je reed daar langs mijn stand punt als treinspotter! Rijd je daar vaker en zag je mij wel eens? Je moet misschien mijn compilaties bekijken of je een van je treinen herkent:-) Elijah treinspotteR
Het is me eigenlijk nog niet opgevallen dat ik daar iemand heb zien spotten. Ik rij er wel vaker, maar ook niet elke dag. Ik zal het eens in de gaten gaan houden 👍🏻
Great sharing my dear friend. Wish you always success in work, good health every day.
Thank you!
17:25 Volgens mij zag ik mijn zwarte Volkswagen Phaeton op de parkeerplaats met kenteken 10-PD-GR
Hallo Fred,
Ik blijf het maar herhalen, weer een fantastische video en heel fijn dat je enige uitleg geeft in de sporensituatie in het Rotterdamse havengebied want ik raak het spoor daar een beetje kwijt.
Als seinwezenfreak vind ik de ritten over de Betuweroute eigenlijk een beetje saai want daar staan geen zichtbare seinen maar dat is helaas de toekomst van het spoorbedrijf.
Op de BetuweRoute zou je in theorie met de rolluiken naar beneden kunnen rijden, maar er kunnen natuurlijk altijd situaties zijn waarbij je moet kunnen anticiperen. Vooruit kijken moet je dus nog steeds.
Op de simulator kan het wel gesimuleerd worden dat je met de rolluiken naar beneden rijdt en moet je op 20 meter van het SMB (het stoptonende sein eigenlijk) stoppen, dan leer je op je beeldscherm te rijden met de remcurve en dan raak je er ook mee vertrouwd tijdens de opleiding. In de praktijk rijden we natuurlijk met de rolluiken open en kijken we en naar buiten en naar ons beeldscherm op wat er komen gaat.
Geen seinen viel mij op maar je hebt dat al beantwoord bij Leo. Bedankt weer.
Graag gedaan!
Hoi Fred weer een mooie video van je 👍, alweer een vraagje van mij.. heeft iedere machinist vóór informatie op zijn pc in de cabine over de stand van de seinen of is er alleen sprake van visueel zicht?
Bedankt voor het kijken! Elke locomotief die geschikt is voor ERTMS heeft een beeldscherm waarop te zien is hoe ver de vrije rijweg nog is, langs de Betuweroute staan geen seinen buiten namelijk. Daar wordt door middel van een dataverbinding informatie doorgestuurd vanuit de verkeersleiding naar de trein, automatisch of handmatig door een treindienstleider. Waar we onder ATB rijden en dus seinen langs de baan hebben staan, is er op dat scherm geen informatie te zien en moeten we naar buiten kijken om onze informatie te krijgen over onze rijweg.
Wij hebben als DB Cargo Nederland nog wel een hulpmiddel extra waarop we kunnen kijken, namelijk Routelint. Met die app kunnen we ook zien of er bijvoorbeeld nog een trein voor langs gaat kruisen of dat we achter een vertraagde trein zitten, zo kunnen we onze trein langzamer gaan rijden om niet te hoeven stoppen. Routelint is puur een hulpmiddel en er mag niet op vertrouwd worden wat betreft seinen betreft. NS heeft iets soortgelijks laten ontwikkelen en heet TimTim, die zijn daarin wat verder qua mogelijkheden.
Mooie video! Dank voor het delen.
Dank je en bedankt voor het kijken!
Bedankt Fred, hoop snel op het stukje van Dvge ri Bh
Graag gedaan! Dvge richting Bh en door naar Osnabrück heb ik in juli nog online gezet, maar als ik die kant op ga met bruikbaar daglicht gaat de camera weer aan.
heel mooi heb er van genoten
Bedankt!
@@rcFred graag gedaan je maakt mooie video´s
Hallo Fred, deze video heb ik ook bewaard. En bedankt voor je uitleg en ik heb deze uitgeprint/
Goede diensten en veilige km's.
Graag gedaan 🙂
Weer een hele mooie video meester !!
Dank je en bedankt voor het kijken!
Salutări din România🙋🙋
Hallo Fred, fijne rit vooral omdat gewone reizigers niet op dit traject reizen ! Nog een paar vragen als het mag voor deze 'treinengek'. Wat betekent Betuwelijn CUP ? En waarom wordt er van spanning gewisseld, dus Face wisseling per baanvak. Lijkt me erg ingewikkeld en wat moet jij dan doen ? B.v. pantograaf wisselen ? Ook valt me het op er zijn geen seinen langs het spoor. En af en toe hoorde ik een stem van een omroeper of zo, Ik hoop, dat je tijd hebt deze vragen te beantwoorden. Verder wens ik je goede diensten !
Hallo Leo, CUP staat voor Container Uitwissel Punt. Er is/was een plan om een containerterminal daar te maken om de A15 snelweg te ontlasten van en naar Rotterdam. Het lukt niet om de vergunningen rond te krijgen door bezwaren tegen de bouw ervan.
Veel landen hebben een eigen spanning op de bovenleiding, in Nederland is dat 1500Volt, maar op de HSL en BetuweRoute is dat 25.000Volt. Locs en treinstellen hebben dan meer vermogen om de treinen te trekken en dus sneller kunnen optrekken en rijden.
Bij een spanningswissel moet ik zelf de pantograaf neerlaten en via een beeldscherm voor me kan ik het in de computer veranderen.
Op de BetuweRoute van Kijfhoek tot aan Zevenaar staan geen seinen, ik krijg mijn informatie dan via het beeldscherm voor me. Bij vertrek uit Pernis ligt er ERTMS Level 1 en in de tunnel na Kijfhoek wordt dat gewisseld naar Level 2. De blauwe borden met gele pijl langs het spoor bij Level 2 zijn dan de plekken van de seinen, dat zijn Stop Markeer Borden.
De stem kan een aantal dingen “omroepen”, bijvoorbeeld dat ik mijn voet moet optillen van het dodemanpedaal of dat de cruise controll aan of uit gaat.
Ik hoop dat ik met de antwoorden het een en ander duidelijk heb kunnen maken.
Veel kijkplezier verder!
Ik weet als je vanuit rotterdam cs naar deventer zonder overstap via Amersfoort anderhalf uur duurt
Helaas mogen we met een goederentrein geen 140km/u rijden en via Utrecht moet je daar ook kopmaken wat met een goederentrein liever niet gedaan wordt langs het perron. De korste weg is niet altijd beschikbaar helaas en moeten de goederentreinen omrijden.
Het zou al een flinke verbetering zijn als je vanuit Zp direct electrisch naar Hgl kunt rijden. Scheelt fors kilometers, energie/tijdverspilling en kopmaken in Dv.
29:54 je reed daar langs mijn stand punt als treinspotter! Rijd je daar vaker en zag je mij wel eens? Je moet misschien mijn compilaties bekijken of je een van je treinen herkent:-)
Elijah treinspotteR
Het is me eigenlijk nog niet opgevallen dat ik daar iemand heb zien spotten. Ik rij er wel vaker, maar ook niet elke dag. Ik zal het eens in de gaten gaan houden 👍🏻
@@rcFred oké