Yoga pentru mușchiul psoas denumit mușchiul sufletului

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 มี.ค. 2021
  • Psoasul pe plan mecanic
    La nivel pur mecanic, înțelegem deci cum psoasul joacă un rol major. Ajută atât la statul în ​​picioare, asigurând echilibrul trunchiului cât și mersul, permițând flexia coapsei. De asemenea, se va înțelege că o disfuncție a acestui grup muscular va avea consecințe proporționale cu acest rol esențial.
    Datorită unui număr excesiv de ore petrecute în poziție șezând (în fața computerului, în fața televizorului, în transport etc.), a lipsei de activitate fizică sau a lipsei de întindere după sport, traume psihologice care se acumulează de ani de zile … la mulți dintre noi psoasul se contractă permanent, terminându-se inevitabil prin scurtare din cauza acestei tensiuni.
    Care sunt consecințele acestei tensiuni continue?
    Osteopații și kinetoterapeuții Magalie Palierne și Marie-Laure Maget ne-o explică foarte clar în articolul lor „De ce ar trebui să ai grijă de mușchiul psoas-iliac? ”
    „Când psoasul este prea strâns, pune prea multă tensiune pe partea inferioară a spatelui și provoacă dureri de spate: este responsabil pentru aproximativ 50% din durerile de spate. Poziția întinsă pe spate cu picioarele întinse devine dificil de menținut mult timp, deoarece durerea se instalează și forțează individul să schimbe poziția (…)
    În ceea ce privește nervul sciatic, suntem îndreptățiți să ne întrebăm în prezența sciaticii dacă avem de-a face cu o problemă în regiunea lombară sau cu o tensiune excesivă a capului iliac și psoasului care compimă apoi nervul sciatic. „
    Pe scurt, un psoas scurt și rigid va trage partea inferioară a spatelui înainte, ceea ce va accentua arcada. Acest lucru poate crea dureri de spate, datorită comprimării vertebrelor lombare sau sacrale. Dar trebuie remarcat faptul că un psoas scurt poate fi și consecința unei posturi arcuite în mod
    natural, care nu va favoriza întinderea acestuia.
    Devine evident acum, un psoas relaxat și puternic este necesar pentru o postură bună și o sănătate bună a spatelui. Dar psoasul nu se oprește aici … deoarece joacă, de asemenea, un rol major în acțiunea zilnică de respirație.
    Într-adevăr, psoasul menține o relație foarte specială cu diafragma. Ca memento, acest mușchi formează un perete între plămâni și organele abdomenului. La inspirație, se lărgește, se aplatizează și coboară spre podeaua pelviană, creând spațiu pentru ca plămânii să se umple complet. La expirație, se relaxează, centrul său se ridică în sus și ia o formă de cupolă.
    Cu toate acestea, diafragma funcționează în strânsă legătură cu psoasul de care este conectat la nivelul plexului solar prin tendoane. Când se mișcă, provoacă mișcarea psoasului și invers. Înțelegem că un psoas foarte strâns va împiedica deplasarea completă și naturală a diafragmei și, invers, că o respirație obstrucționată nu va favoriza sănătatea optimă a psoasului.
    Psoas la nivel psihic
    Un mușchi esențial la nivel fizic, despre psoas se vorbește mult și la nivel psihic. Nu mai este un secret și există o serie de articole publicate pe această temă: psoasul este mușchiul fricii și al emoțiilor viscerale … Tensiunea musculară, explică Jo Ann Staugaard-Jones, este legată de stres și poate deveni dăunătoare sănătății. Acest lucru este evident în multe situații, de exemplu, când umerii și gâtul tău sunt contractați din diverse cauze, cum ar fi un sentiment de jenă sau îngrijorare, o situație de conflict sau o postură slabă. Aceasta este o zonă superficială a corpului, a cărei stare este ușor de observat. Mai puțin cunoscut este stresul care afectează mușchii adânci, cum ar fi psoasul. Trauma poate fi reținută acolo mulți ani. ” Autorul insistă chiar, subliniind că „relația psoasului cu sistemul nervos este uluitoare, dar nu mai puțin reală. ” Psoasul este de fapt activat de creierul reptilian (cea mai veche parte a creierului nostru care guvernează mecanismele noastre de supraviețuire inconștiente), în timpul reflexului primar numit „luptă sau fugă”. În caz de frică bruscă, viscerală, impulsul corpului va fi fie să se închidă pentru a proteja partea din față a corpului, fie să se pregătească pentru luptă sau fugă prin activarea tuturor mușchilor flexori, începând cu psoasul. În natură, această acțiune este legată de apariția unui pericol și va fi eliberată atunci când pericolul dispare. Cu toate acestea, în viața noastră modernă, cu stresul care se stabilește ca o stare de durată în corp, psoasul rămâne adesea contractat cronic. Într-un cerc vicios, psoasul contractat semnalează corpului această stare de stres și, în cele din urmă, consecința este o epuizare a glandelor suprarenale și a sistemului imunitar (cu toate fenomenele fizice asociate stresului pe care le cunoaștem).
    Conștientizarea acestui mușchi profund, faptul de a-l relaxa și înmuia, îmbunătățește conștientizarea emoțiilor și a intuițiilor viscerale. Observăm foarte des că munca conștientă în zona psoasului aduce emoții precum furie, tristețe sau chiar o dorință puternică …

ความคิดเห็น •