Sunt câteva aspecte, orice modificare duce la pierderea garanției, ori costurile ulterioare vor fi mult mai mari in cazul unor defecte, deci dezafectarea funcției in perioada de garanție este o greșeală. In al doilea rând sistemul de răcire păstrează temperatura motorului sub punctul de fierbere, tocmai pentru a evita griparea motorului, in cazul mersului la relanti temperatura motorului scade față de mersul in regim, turbina nefiind activă la turație de relanti, prin urmare uleiul nu se carbonizează chiar așa de ușor mai ales că majoritatea uleiurilor sunt sintetice cu temperaturi de ardere mai ridicate decât la cele minerale. Stop/start -ul la cele noi mild hibrid de exemplu se face dintr-o baterie de litiu de 48V și nu din bateria de 12V plumb, folosind un motor electric dedicat, deci problemele menționate nu se regăsesc. Oricum, sistemele stop/start au fost gândite pentru acest regim, având sisteme de siguranță și senzori pentru a evita griparea motorului ICE.. in concluzie nu dezafectați aiurea acest sistem pentru că el a fost gândit să funcționeze în acest mod, ducând la reducerea atât a consumului cât și a noxelor.
Total de acord cu tine ! E un mare jeg tehnic : am un Logan cu gaz si benzina si da probleme adica ma trezesc ca mi se opreste motorul (cu resetarea afisajului bordului) imediat dupa ce repornesc dupa o oprire dar ... e aleatoriu. Mi s-a resoftat calculatorul de injectie, s-a micsorat densitatea de opriri dar nu au disparut.
Nu contest cele spuse aici, dar eu personal n-am avut nici o problemă din cele enumerate, având o mașină veche de 14 ani.. La Volvo sistemul Start/Stop este un sistem foarte inteligent. Nu funcționează cu motorul rece, baterie descărcată, sau temperatura abitacol mult diversa decât cea impostă. Nu oprește motorul la fiecare 5 metri atunci când stai în coadă (trebuie să mergi un pic până la următoarea oprire) și dacă ești oprit pe liber și mașina o ia la vale atunci reporneste motorul automat s.a. Sistemul Start/Stop are o baterie suplimentară pe litiu, ce menține toate sistemele electrice și electronice active. Bateria am schimbat-o după 9 ani și ar mai fi mers cel puțin un alt an, ținând cont că pornea motorul la sfert de cheie, doar că sistemul o considera ușor descărcată și nu îmi mai funcționa sistemul Start/Stop, așa că am decis s-o shimb. Cât timp nu mi-a funcționat sistemul Start/Stop, am remarcat că mi-a crescut consumul cu circa 10%. Doar când stau în coada mai simt nevoia să sting sistemul Start/Stop, dar nici atunci n-o fac tot timpul.
Daca nu iuti sa-l dezcactivezi, si eu pot dar avind masjna de vreo doua luni si nici nu prea merg cu ea uit de cele mai multe ori eu vreau sa-l dezactivez definitiv si atunci sigur nu mai uit cea ce o sa si fac
Am luat obd eleven in 2016 cand inca subscripția era life time , pacat ca din 2018 nu mai am audi /vag , dar era super ,am vazut ca acum s au smecherit si subscripția e anuala .
Țin sa te contrazic,am o mașină din 2018(Citroen Jumpy,cu sistemul Start-Stop)eu am cumparat-o în 2019,si încă n-am schimbat bateria.Problema este când conduci în localitate,acolo când stau în trafic și eu dezactivez Start-Stop,dar în rest de loc.
Am un sandero din 2016, diesel cu start-stop. Are buton de dezactivare in bord dar ma deranja sa il tot apas. Am cautat pe forumuri si am gasit informatia conform careia daca calculatorul percepe capota masinii ca fiind deschisa, atunci nu mai activeaza sistemul start-stop. Asa ca am deconectat mufa respectiva de la capota, am bagat acolo o bucata mica de staniol si am conectat-o la loc(staniolul face contact intre cei doi pini din mufa). A functionat perfect. De atunci nu s-a mai activat niciodata start-stopul. Am demontat apoi si contactul de la pedala de ambreiaj ca sa nu se uzeze piesa aceea fara nici un rost(am o eroare in uch dar nu se aprinde nici un bec in bord, se vede doar cand pun testerul). Anul trecut am decis sa dezactivez start-stopul si din soft, dar prima solutie functioneaza perfect si staniolul e tot acolo. Poate varianta asta sa mearga si la alte marci de masini
Asa o fii cu mecabica povestita dar nu crezi tu ca inginerii care pun toate mizeriile pe masini le pun ca sa ne fie noua bine au interesele lor stai lin!
Foarte adevarat ce spuneti la fel de daunatoare sunt si ad blue si filtru de particule care fac decit daune masinilor si posesorilor si foarte multi bani reprezentantelor
catalizatoarele se racesc si nu mai functioneaza o perioada scurta dupa oprire. fara catalizator functional emisiile de hidrocarburi cresc de mii de ori peste normal deci foarte probabil sa polueze mai mult decat daca il lasam pornit. la oprire pistoanele se opresc in locuri la intamplare daca masina nu are un sistem care le opreste la punctul mort. cand viteza pistonului e foarte mica avem uzura mare deci se pot uza suplimentar camasile. In plus presiunea de ulei pe arborele cotit dispare si cateva secunde motorul merge fara presiune, din nou uzeaza cuzinetii.
Am un Sandero 3 si nu se poate dezactiva automat asa ca dupa ce pornesc motorul mi-am creat un automatism sa apas pe butonul care dezactiveaza mizeria asta.
Astea sunt motoare mici, 1.4 nu au nevoie de amperi mulți și este o mașină japoneza, la japoneze nu e ca la germane, sunt gândite înainte de a le da drumu pe piața.
Am o Dacia Dokker din 2017 1,5 Dci ..niciodata nu am dezactivat start & stopul ..merge perfect...eu zic ca ar trebui ca sistemul sa nu se mai poata dezactiva...pt ca romanul e gingas..
Salut! Si eu vreau sa io dezactivez am un zafira C tourer din 2015 am intekes ca nu merge dun soft! A facut cineva a reusit cumva! Ajutati-ma si pe mine ca am auziy ca at merge cu un cablu nus pe unde conectat!
Deci START/STOP optiunea la ultimele modele de masini. Normal oprirea brusca a unui motor termic nu este agreabila pt. el. Temperaturile interioare cresc rapid diferit fata de solutiile vechi de oprire ale acestuia care se facea lent, in trepte, etc. Starterul si bateria sint solicitate cu toate mecanicilele lor. Da, este bun sistemul contra poluarii, BINGO. Se poate pierde garantia masinii.
daca merg cu termostatul blocat pe deschis apa sta la 50" filtru de particule se poate regenera avand in vedere ca motorul nu atinge temperatura optima de 90 grade ?
@@MecanicaPovestita o intrebare rapida 1.5 dci 110 cai (megane)euro 6 cu adblue , regenereaza cam la 250 km pe nationale , pe teava de esapament o pelicula subtire de soot negru, dupa se regenereaza scade presiunea din filtru la 4-5 milibari da in 10-15 km deja urca la 10-12 mbar la relanti , pe net unii spun ca e normal , altii spun ca al lor se regenereaza la 800-1000km , mai am un clio din 2016 ,tot euro 6 dar fara adblue (90 cai) care ala e curat lacrima pe esapament si presiunea sta constant 4 bari , cum incepe sa urce presiunea putin si nivelul de soot cum ridica temperatura in filtru si scapa de presiune , ceea ce la megane nu se intampla , la megane parca e batut in cuie tot procesul . Ai idee despre asa ceva ?
Eu am un Audi q5, si a doua zi dupa care l-am cumparat, am montat un modul cumparat de pe aliexpress care baypass sistemul original de start stop.Din cate stiu de la cineva care e de meserie ,nu asa vorbe in vant,start stop cauzeaza soc termic la motor, uleiul de fapt circularea uleiului se opreste brusc,ceea ce duce la uzarea motorului,DPF gazele de esapament se racesc si e mult mai usor ca sa se blocheze dpf,ca sa nu mai zic de DPF CARE E CONSIDERAT CANCERUL MASINII,
Am terminat la Liceul Tehnologic "Ferdinand I" Rm. Valcea ,am o diploma de mecanic auto si facultatea de Business and Management ,inclusiv masterul .De ce ma intrebi?
Depinde de ce motor ai pe ia ,daca ai 3.0 da ,dar va trebuii sa ai grija cu cutia daca e automata ,daca e 2.0 nu te sfatuesc ,dau probleme asa dar sa le pui cai mai multi.
Tot la marca dacia a trebuit dezactivat , era ambiguu se balbaia la orice asigurare in intersectie se oprea. La marca dacia nu se merita nimic , decat cheke si ac este o ootionala prea scumpa . Dovada e ca am reoatat sistemul ac de 4 ori in 5 ani
La hibride in timpul opririlor, motorul electric preia adesea sarcina, astfel încât motorul cu ardere internă nu este folosit la porniri și opriri frecvente. Aceasta reduce uzura motorului cu combustie.
@@MecanicaPovestita Poate nu înțeleg eu modul de funcționare a hibridelor. În timp ce mașina funcționează, motorul termic este pornit și oprit de foarte multe ori independent de alegerea noastră. Acest lucru nu-i dăunează motorului termic în timp? Mai ales dacă are și turbo?
Salut o întrebare ,la un bmw seria 5 mhev 2.0 diesel mild hybrid 2021 se poate dezactiva start stop e enervant rau se oprește intruna,și dacă afectează cu ceva dacă îl dezactivez
Eu nu il suport deloc sistemu asta si sunt deacord cu tine in totalitate in tot cea ce spui, eu am masina de doua luni care are sistmu asta start stop ma bate gindul sa-l dezactivez am si cu ce nici nu prea merg cu ea eu fac de regula nici 10000 km pe an Ca si o paranteza totu nu doar la msini este gindit sa scoatem mai multi bani din buzunar asta este scopu real defapt asta este interesu lor astia care conduc lumea aia cu poluarea acum ca ests razboi asta cum se numeste poluare dctastrofala centrale nucleare si cite altele ce ma deranj3aza este ca ei nemernicii au distrus planeteta asta pamint tera si tot noua incearca sa ne bage pe git vina si asta din dorinta unoea de a se inbogati .Ei ne indoctrineaza sa credem ca noi suntem vinovati adica ne iau de prosti vina ne apartine ca ii lasam sa faca de vorccu noi
Mazda cx 30 benzina 2022.Tot ce spuneti nu este valabil.Nu generalizati.Respectam ce zice UE pentru ca asa ne-am angajat prin tratatul de aderare.Putem sa iesim din UE daca ne tine zmochina.
Salutare! totul in ordine cu ce spuneti...dar lasati atitudinea anti EU...fara EU mergeam inca cu Dacii vechi si Ion Iliesti si alti Nastase erau si acum la putere.....
@@MecanicaPovestita sau /s-au. Despre ce vorbim? Masini, mecanici, motoare, chestii fine ca socul termic la oprirea motorului,dar daca ne scutura cineva descoperim ca nu stim sa scriem in limba materna.... Si aparem pe media sa dam sfaturi. Nu sunt valabile sfaturile dumitale, stimate domn, pentru toate masinile in circulatie. Si nu se intampla la toate ce zici matale cu opritul pompelor si turbinelor, dar nu vreau sa intru in polemici, mai ales ca nu sunt de specialitate. Si ma tem ca imi mai dai un "sau" cu valoare de "s-au" si chiar nu mai intleleg nimic din ce spui. In rest, sanatate si spor la reparat masini stricate de sistemul auto-stop.
@@razvanmay166 scri" - corect este "scrii". Este forma corectă a verbului "a scrie" la persoana a II-a singular. "intinat" - corect este "întinat". Consoana 'i' a fost omisă și este necesar să folosești diacritice. "Masini" - corect este "Mașini". Se folosește diacritica 'ș' în loc de 's'. "socul" - corect este "șocul". Se folosește diacritica 'ș' în loc de 's'. "matern" - corect este "maternă". Se acordă în gen cu substantivul "limba". "aparem" - corect este "apărem". Se folosește diacritica 'ă'. "media" - corect este "mass-media". Forma corectă este "mass-media" când te referi la mijloacele de informare în masă. "dati" - corect este "dăm". Verbul trebuie să fie la persoana I plural. "masinile" - corect este "mașinile". Se folosește diacritica 'ș'. "intampla" - corect este "întâmplă". Se folosește diacritica 'î'. "matale" - corect este "dumneata". În contextul formal, "dumneata" este mai potrivit decât "matale". "turbinelor" - corect este "turbina". Substantivul "turbinele" trebuie să fie în formă articulată corect. "tem" - corect este "mă tem". Verbul "a se teme" trebuie conjugat corect la persoana I singular. "imi" - corect este "îmi". Se folosește diacritica 'î'. "intleleg" - corect este "înțeleg". Se folosește diacritica 'î' și 'ț'. "sanatate" - corect este "sănătate". Se folosește diacritica 'ă'. "stricate" - corect este "stricate". Se folosește forma corectă a verbului "a strica". "sistemul auto-stop" - corect este "sistemul de auto-stop". Folosirea prepoziției 'de' este necesară pentru claritatea exprimării. Eu am greșit din cauza autocorectorului, telefonul este în limba engleză, tu mai bine nu aduceai în discuție gramatica limbii române.😂😂
@@MecanicaPovestita sistemul ăla funcționează în trafic. Adică să înțelegi și tu. Când te oprești la semafor, motorul de oprește da? Stop. Când se face verde calci ambreiajul și pornește motorul. Start. Deci cum este stop&start sau start&stop. Deșteptule.
Nu poți spune stop and start pentru ca să fie stop trebuie sa fie start, adică pornita. Te cred ca este greu sa vezi realitatea dar este o logica în a vorbi la fel cum 2+2 = 4, fie ca tu ești de acord fie ca nu, oricât ți-ai dori tu sa facă 3 nu este posibil. Obosesc uneori sa explic inutil lucruri care ar trebuii sa se înțeleagă de la sine. Te rog dacă nu îți place sau este greu sa înțelegi realitatea sa te uiți în altă parte și lăsai pe cei ce văd realitatea corect.
@emildan772 este ultimul răspuns care ți-l dau. De ce se numește "start-stop"? Ordinea acțiunilor: Termenul "start-stop" reflectă exact ordinea în care au loc evenimentele. Mai întâi, motorul este pornit (start), și apoi este oprit (stop) atunci când mașina este staționară. Când este necesar, motorul este din nou pornit (start). Prin urmare, "start" precede întotdeauna "stop" în acest ciclu de funcționare.
Nici eu nu utilizez S&S. Am reușit anularea lui blocând butonul in poziția apăsat. De menționat totuși că la unele mașini pompa de ulei (chiar si de apă/antigel) este electrică și deci pt o perioadă mai asigură recircularea acelor lichide. Iar repornirea motorului ( depinde de fabricant), nu se face cu electromotorul ( ca un cazul primei porniri de la cheie/buton), ci cu ajutorul alternatorului ( puteți verifica ca sunt niște cabluri mai groase care vine de la baterie).
Cand pistoanele sau oprit totul e mort,ce lichid sa mai bage ?Pe unde? Eate imposibil sa bage ulei la turbina daca ia e oprita sau la pistoane,vorbesti in necunostinta de cauza,imi pare rau sa spun.
Care este modelul ala cu pompa de ulei electrică ? Când am văzut și că spui că repornirea se face cu ajutorul alternatorului deja m-am lamurit 🤣, sistemul start-stop are un singur scop, anume sa te facă să treci mai des pe la service ca să le bagi mai mulți bani în buzunar, ăștia care spuneți că repornirea se face cu alternatorul chiar meritați să fiți jupuiți 🤔
@@eugeniusro dacă IGS ( o denumire in cazul Hyundai... probabil și la altii) îți spune ceva atunci discutăm. Posibil să aflii că sunt mașini care deja nu mai au demaror...., dar deja asta este altă poveste pt tine.
Tu nu ai idee cum arata un motor si ce este in el de spui asemenea tampenii.Pe unde circula? daca e oprit? Tu ai idee cum trece uleiul prin motor? pe unde ajunge? ,Uleiul merge dar pistoanele nu? Prin turbina cum merge daca ia e oprita? cum o receste?
Alta anomalie,,,mersul cu farurile aprinse ziua in localitate! Consum,poluare mai mare,motorul fiind mai putin turat nu incarca in parametri bateria si consumatorii,,faruri in plus,,stresezi inutil alternatorul,viata mai scurta a bateriei,,nu are timp sa se incarce cu tensiunea normala,farurile furand din curent!
Un mare jeg legislativ : sint curios cu cit au scazut accidentele mortale, statistic, in Romania de cind s-a bagat mizeria asta cu farurile aprinse. Nu ma mai mir de poluția romana ca stim citi cretini (dar nu toti) isi fac veacul pe acolo dar camerele parlamentului sa treaca asa aberatie chiar e de poveste!
@@IonelHerteg Si daca pun eu spun ca nu s omolodate! Unde i magazinul cu cele omologate?In Elvetia am vazut multe masini vechi cu DLR uri ca lumini de zi!Si folii neomologate pe geamurile din spate!Aia or fi mai prosti!
Mai mult ca perfect de acord!!!! Conform legilor termodinamicii și legilor de frecare alunecare !!!!!!!! Bravo !!!!!!!!
l am dezactivat cu vcds ul , la passat b8, 2020, felicitari pt material
Sunt câteva aspecte, orice modificare duce la pierderea garanției, ori costurile ulterioare vor fi mult mai mari in cazul unor defecte, deci dezafectarea funcției in perioada de garanție este o greșeală. In al doilea rând sistemul de răcire păstrează temperatura motorului sub punctul de fierbere, tocmai pentru a evita griparea motorului, in cazul mersului la relanti temperatura motorului scade față de mersul in regim, turbina nefiind activă la turație de relanti, prin urmare uleiul nu se carbonizează chiar așa de ușor mai ales că majoritatea uleiurilor sunt sintetice cu temperaturi de ardere mai ridicate decât la cele minerale. Stop/start -ul la cele noi mild hibrid de exemplu se face dintr-o baterie de litiu de 48V și nu din bateria de 12V plumb, folosind un motor electric dedicat, deci problemele menționate nu se regăsesc. Oricum, sistemele stop/start au fost gândite pentru acest regim, având sisteme de siguranță și senzori pentru a evita griparea motorului ICE.. in concluzie nu dezafectați aiurea acest sistem pentru că el a fost gândit să funcționeze în acest mod, ducând la reducerea atât a consumului cât și a noxelor.
Bravo faci o treabă excelentă, informații utile, content foarte calitativ și cantitativ ❤
La obiect , Bravo…
Total de acord cu tine ! E un mare jeg tehnic : am un Logan cu gaz si benzina si da probleme adica ma trezesc ca mi se opreste motorul (cu resetarea afisajului bordului) imediat dupa ce repornesc dupa o oprire dar ... e aleatoriu. Mi s-a resoftat calculatorul de injectie, s-a micsorat densitatea de opriri dar nu au disparut.
Nu contest cele spuse aici, dar eu personal n-am avut nici o problemă din cele enumerate, având o mașină veche de 14 ani.. La Volvo sistemul Start/Stop este un sistem foarte inteligent. Nu funcționează cu motorul rece, baterie descărcată, sau temperatura abitacol mult diversa decât cea impostă. Nu oprește motorul la fiecare 5 metri atunci când stai în coadă (trebuie să mergi un pic până la următoarea oprire) și dacă ești oprit pe liber și mașina o ia la vale atunci reporneste motorul automat s.a.
Sistemul Start/Stop are o baterie suplimentară pe litiu, ce menține toate sistemele electrice și electronice active. Bateria am schimbat-o după 9 ani și ar mai fi mers cel puțin un alt an, ținând cont că pornea motorul la sfert de cheie, doar că sistemul o considera ușor descărcată și nu îmi mai funcționa sistemul Start/Stop, așa că am decis s-o shimb. Cât timp nu mi-a funcționat sistemul Start/Stop, am remarcat că mi-a crescut consumul cu circa 10%.
Doar când stau în coada mai simt nevoia să sting sistemul Start/Stop, dar nici atunci n-o fac tot timpul.
Asa era la volvo cand era volvo ,nu toate erau facute asa.
Am un Megane 3 2015 am start-stop dar,îl dezactivez după pornire
Daca nu iuti sa-l dezcactivezi, si eu pot dar avind masjna de vreo doua luni si nici nu prea merg cu ea uit de cele mai multe ori eu vreau sa-l dezactivez definitiv si atunci sigur nu mai uit cea ce o sa si fac
Dezactivat la Audi cu Obd eleven... (un mini tester pt volswagen.) conectat la telefon.. Super bun..
Am luat obd eleven in 2016 cand inca subscripția era life time , pacat ca din 2018 nu mai am audi /vag , dar era super ,am vazut ca acum s au smecherit si subscripția e anuala .
Mulțumim pentru informații maestre
Țin sa te contrazic,am o mașină din 2018(Citroen Jumpy,cu sistemul Start-Stop)eu am cumparat-o în 2019,si încă n-am schimbat bateria.Problema este când conduci în localitate,acolo când stau în trafic și eu dezactivez Start-Stop,dar în rest de loc.
Ai dreptate 100 an 1000👍
Am un sandero din 2016, diesel cu start-stop. Are buton de dezactivare in bord dar ma deranja sa il tot apas. Am cautat pe forumuri si am gasit informatia conform careia daca calculatorul percepe capota masinii ca fiind deschisa, atunci nu mai activeaza sistemul start-stop. Asa ca am deconectat mufa respectiva de la capota, am bagat acolo o bucata mica de staniol si am conectat-o la loc(staniolul face contact intre cei doi pini din mufa). A functionat perfect. De atunci nu s-a mai activat niciodata start-stopul. Am demontat apoi si contactul de la pedala de ambreiaj ca sa nu se uzeze piesa aceea fara nici un rost(am o eroare in uch dar nu se aprinde nici un bec in bord, se vede doar cand pun testerul).
Anul trecut am decis sa dezactivez start-stopul si din soft, dar prima solutie functioneaza perfect si staniolul e tot acolo.
Poate varianta asta sa mearga si la alte marci de masini
Riști în caz de accident sa nu declanșeze airbagul. Asta nu se face.
@@MecanicaPovestita nu are legatura. Cel puțin la grupul Renault
Asa o fii cu mecabica povestita dar nu crezi tu ca inginerii care pun toate mizeriile pe masini le pun ca sa ne fie noua bine au interesele lor stai lin!
F interesant... corect, eu m-am obisnuit sa-l dezactivez mereu pe Fiat Bravo, e o porcarie inutila ptr o masina pe benzina/GPL !
Super tare
Salut, respect .
Mulțumesc
Foarte adevarat ce spuneti la fel de daunatoare sunt si ad blue si filtru de particule care fac decit daune masinilor si posesorilor si foarte multi bani reprezentantelor
Adevărat aveți dreptate.
Da, dezactivez😮
Da interesant 🎆🎆🎆
catalizatoarele se racesc si nu mai functioneaza o perioada scurta dupa oprire. fara catalizator functional emisiile de hidrocarburi cresc de mii de ori peste normal deci foarte probabil sa polueze mai mult decat daca il lasam pornit.
la oprire pistoanele se opresc in locuri la intamplare daca masina nu are un sistem care le opreste la punctul mort. cand viteza pistonului e foarte mica avem uzura mare deci se pot uza suplimentar camasile. In plus presiunea de ulei pe arborele cotit dispare si cateva secunde motorul merge fara presiune, din nou uzeaza cuzinetii.
Am un Sandero 3 si nu se poate dezactiva automat asa ca dupa ce pornesc motorul mi-am creat un automatism sa apas pe butonul care dezactiveaza mizeria asta.
Felicitări! In sfârșit se spune adevarul despre mizeria de start & stop.
Nu e mizerie, folosesti mai des partea electrica si salvezi combustibil, un fel de microhibrid
@@fhshsjx iti doresc succes in folosirea minunatei invenții start & stop
Doar ce am spus în videoclip ce daune reale face și degeaba.
Ce microhibrid la un motor diesel? Care la pornire baga de 2ori mai multa motorinâ.
@@florinr. pai ea face automat startstop ca e hibrid nu poate fi dezactivat si nici nu as vrea. Face cam 20-30 startstop in 10km de oras.
Il dezactivez deja din instinct.
Am un Opel Mokka, nu de a moaca, in condiții de caniculă stop start este dezactivat automat și conduc numai Eco ,3 cilindrii
Nissan Note an fabricație 2014,cu baterie originala/start&stop!!!!
Astea sunt motoare mici, 1.4 nu au nevoie de amperi mulți și este o mașină japoneza, la japoneze nu e ca la germane, sunt gândite înainte de a le da drumu pe piața.
Am o Dacia Dokker din 2017 1,5 Dci ..niciodata nu am dezactivat start & stopul ..merge perfect...eu zic ca ar trebui ca sistemul sa nu se mai poata dezactiva...pt ca romanul e gingas..
1.5 dci nu se poate compara cu un 3.0 diesel ,sa dai un 3.0 diesel peste cap iti trebuie baterie.
👍
Salut! Si eu vreau sa io dezactivez am un zafira C tourer din 2015 am intekes ca nu merge dun soft! A facut cineva a reusit cumva! Ajutati-ma si pe mine ca am auziy ca at merge cu un cablu nus pe unde conectat!
Deci START/STOP optiunea la ultimele modele de masini. Normal oprirea brusca a unui motor termic nu este agreabila pt. el. Temperaturile interioare cresc rapid diferit fata de solutiile vechi de oprire ale acestuia care se facea lent, in trepte, etc. Starterul si bateria sint solicitate cu toate mecanicilele lor. Da, este bun sistemul contra poluarii, BINGO. Se poate pierde garantia masinii.
🙋👍👍
Un singur avantaj are și anume reducerea noxelor și în occident (tarile civilizate) asta contează!
La relanti noxele sunt mai mari!
La sandero am deja de 8 ani bateria și sistemul stop & start.
daca merg cu termostatul blocat pe deschis apa sta la 50" filtru de particule se poate regenera avand in vedere ca motorul nu atinge temperatura optima de 90 grade ?
Nu se regenereaza
La un moment dat ma gandesc ca trece de 50 chiar daca e termostatul deschis nu ?
Cu greu
@@MecanicaPovestita o intrebare rapida 1.5 dci 110 cai (megane)euro 6 cu adblue , regenereaza cam la 250 km pe nationale , pe teava de esapament o pelicula subtire de soot negru, dupa se regenereaza scade presiunea din filtru la 4-5 milibari da in 10-15 km deja urca la 10-12 mbar la relanti , pe net unii spun ca e normal , altii spun ca al lor se regenereaza la 800-1000km , mai am un clio din 2016 ,tot euro 6 dar fara adblue (90 cai) care ala e curat lacrima pe esapament si presiunea sta constant 4 bari , cum incepe sa urce presiunea putin si nivelul de soot cum ridica temperatura in filtru si scapa de presiune , ceea ce la megane nu se intampla , la megane parca e batut in cuie tot procesul .
Ai idee despre asa ceva ?
La megane , pe tester apa sta la 73-75 de grade, dar pe mijloc in bord , la clio undeva in jur de 80 pe tester, asta e inca o nedumerire de a mea .
👍👍
Hyundai i30 1.5 aspirat are si pe modelul 2024
Eu am un Audi q5, si a doua zi dupa care l-am cumparat, am montat un modul cumparat de pe aliexpress care baypass sistemul original de start stop.Din cate stiu de la cineva care e de meserie ,nu asa vorbe in vant,start stop cauzeaza soc termic la motor, uleiul de fapt circularea uleiului se opreste brusc,ceea ce duce la uzarea motorului,DPF gazele de esapament se racesc si e mult mai usor ca sa se blocheze dpf,ca sa nu mai zic de DPF CARE E CONSIDERAT CANCERUL MASINII,
Asta am spus eu în videoclip. Am vorbit de soc termic și mai multe. Și eu ce fac clătite? Eu repar mașini.
Fa si tu o prezentare al atelierului tau unde repari mașini,cred că așa vei fi mai convingător.@@MecanicaPovestita
@@MecanicaPovestita de care clatite ? 🤣🤣🤣
Ce pregătire ai?
Am terminat la Liceul Tehnologic "Ferdinand I" Rm. Valcea ,am o diploma de mecanic auto si facultatea de Business and Management ,inclusiv masterul .De ce ma intrebi?
@@MecanicaPovestitavrea sa se marite!!! 🙏
Turbinele sunt din fabrica redusi la 1 bar, nu stiu daca se pot strica daca sunt lasate cum sunt. Volanta este mai solicitata.
Nu se intelege ce vrei sa spui ,turbinele au rotatii si fac boost.
@@MecanicaPovestita Actuatorul a turbinei putea avea mai mult decât doar un bar și puteau rotii mai repede.
Salutare am un Audi A4 b8 și doresc sa scot start stop și săi fac un plus de putere as putea să-i fac rău motorului ?
Depinde de ce motor ai pe ia ,daca ai 3.0 da ,dar va trebuii sa ai grija cu cutia daca e automata ,daca e 2.0 nu te sfatuesc ,dau probleme asa dar sa le pui cai mai multi.
Daca scot cablul de la baterie pentru start/stop , afectează baterieu?
Se aprinde bec în bord
Daca pun firul de la baterie inapoi se stinge becul sau trebuie clear din soft? Muktunesc
Tot la marca dacia a trebuit dezactivat , era ambiguu se balbaia la orice asigurare in intersectie se oprea. La marca dacia nu se merita nimic , decat cheke si ac este o ootionala prea scumpa . Dovada e ca am reoatat sistemul ac de 4 ori in 5 ani
Daca nu ați pus duralube sau un aditiv similar care pastreaza pelicola de ulei când motorul este oprit la pornire se vor uza cuzineți
Alea sunt doar prostii
Și la hibryde le distruge??
La hibride in timpul opririlor, motorul electric preia adesea sarcina, astfel încât motorul cu ardere internă nu este folosit la porniri și opriri frecvente. Aceasta reduce uzura motorului cu combustie.
@@MecanicaPovestita din cauza asta am observat că nu prea sunt hybride diesel.Dar chiar dacă,e bine că ele nu au electromotor..
Dar acest lucru nu ne scutește de uzura motorului termic și a turbinei.Sunt mașini hibrid cu motoare pe combustie ce au turbină.
La hibride pornește electricul după oprire.
@@MecanicaPovestita Poate nu înțeleg eu modul de funcționare a hibridelor. În timp ce mașina funcționează, motorul termic este pornit și oprit de foarte multe ori independent de alegerea noastră. Acest lucru nu-i dăunează motorului termic în timp? Mai ales dacă are și turbo?
Se poate desființa start stopul de la mașină definitiv
Da, doar am spus în videoclip asta. Se anulează din tester.
Ok mulțumesc,o antrebare mai am trebuie baterie specială la mașină cu start stop sau baterie normala, mulțumesc
@costeldimache2981 Da , în general bateria este speciala și este special creeata pentru start and stop.
Salut o întrebare ,la un bmw seria 5 mhev 2.0 diesel mild hybrid 2021 se poate dezactiva start stop e enervant rau se oprește intruna,și dacă afectează cu ceva dacă îl dezactivez
Eu nu il suport deloc sistemu asta si sunt deacord cu tine in totalitate in tot cea ce spui, eu am masina de doua luni care are sistmu asta start stop ma bate gindul sa-l dezactivez am si cu ce nici nu prea merg cu ea eu fac de regula nici 10000 km pe an Ca si o paranteza totu nu doar la msini este gindit sa scoatem mai multi bani din buzunar asta este scopu real defapt asta este interesu lor astia care conduc lumea aia cu poluarea acum ca ests razboi asta cum se numeste poluare dctastrofala centrale nucleare si cite altele ce ma deranj3aza este ca ei nemernicii au distrus planeteta asta pamint tera si tot noua incearca sa ne bage pe git vina si asta din dorinta unoea de a se inbogati .Ei ne indoctrineaza sa credem ca noi suntem vinovati adica ne iau de prosti vina ne apartine ca ii lasam sa faca de vorccu noi
Mercedes-ul meu W124 nu are nici un fel de problema 🙃😂🤣
Gresit la olcit special eu am montat acum 30 de ani
Și eu îl dezactivez, e o porcărie
Sunt cu totul de accord cu Dvs.
Românul dezactiveaza si anuleaza tot!🤣
Mazda cx 30 benzina 2022.Tot ce spuneti nu este valabil.Nu generalizati.Respectam ce zice UE pentru ca asa ne-am angajat prin tratatul de aderare.Putem sa iesim din UE daca ne tine zmochina.
Asta vre UE sa facem tot ce zic ei fara sa punem intrebari
Poate tu te-ai angajat.
Nu romanii au decis sa intre.
La A6 le meu cred ca e dezactivat demult, e clar ca nimeni nu recomanda porcaria asta numita dotare sa ti moara motorul la prima franare
Salutare!
totul in ordine cu ce spuneti...dar lasati atitudinea anti EU...fara EU mergeam inca cu Dacii vechi si Ion Iliesti si alti Nastase erau si acum la putere.....
Sau schimbat șefi și ăștia tot un fel de Iliescu sunt,, poate chiar mai rău.
@@MecanicaPovestita sau /s-au. Despre ce vorbim? Masini, mecanici, motoare, chestii fine ca socul termic la oprirea motorului,dar daca ne scutura cineva descoperim ca nu stim sa scriem in limba materna.... Si aparem pe media sa dam sfaturi. Nu sunt valabile sfaturile dumitale, stimate domn, pentru toate masinile in circulatie. Si nu se intampla la toate ce zici matale cu opritul pompelor si turbinelor, dar nu vreau sa intru in polemici, mai ales ca nu sunt de specialitate. Si ma tem ca imi mai dai un "sau" cu valoare de "s-au" si chiar nu mai intleleg nimic din ce spui. In rest, sanatate si spor la reparat masini stricate de sistemul auto-stop.
@@razvanmay166 scri" - corect este "scrii". Este forma corectă a verbului "a scrie" la persoana a II-a singular.
"intinat" - corect este "întinat". Consoana 'i' a fost omisă și este necesar să folosești diacritice.
"Masini" - corect este "Mașini". Se folosește diacritica 'ș' în loc de 's'.
"socul" - corect este "șocul". Se folosește diacritica 'ș' în loc de 's'.
"matern" - corect este "maternă". Se acordă în gen cu substantivul "limba".
"aparem" - corect este "apărem". Se folosește diacritica 'ă'.
"media" - corect este "mass-media". Forma corectă este "mass-media" când te referi la mijloacele de informare în masă.
"dati" - corect este "dăm". Verbul trebuie să fie la persoana I plural.
"masinile" - corect este "mașinile". Se folosește diacritica 'ș'.
"intampla" - corect este "întâmplă". Se folosește diacritica 'î'.
"matale" - corect este "dumneata". În contextul formal, "dumneata" este mai potrivit decât "matale".
"turbinelor" - corect este "turbina". Substantivul "turbinele" trebuie să fie în formă articulată corect.
"tem" - corect este "mă tem". Verbul "a se teme" trebuie conjugat corect la persoana I singular.
"imi" - corect este "îmi". Se folosește diacritica 'î'.
"intleleg" - corect este "înțeleg". Se folosește diacritica 'î' și 'ț'.
"sanatate" - corect este "sănătate". Se folosește diacritica 'ă'.
"stricate" - corect este "stricate". Se folosește forma corectă a verbului "a strica".
"sistemul auto-stop" - corect este "sistemul de auto-stop". Folosirea prepoziției 'de' este necesară pentru claritatea exprimării. Eu am greșit din cauza autocorectorului, telefonul este în limba engleză, tu mai bine nu aduceai în discuție gramatica limbii române.😂😂
Sistemul este,, stop&start".
De unde apăreți ma? Tu prima data când pleci cu mașina o oprești nu? 😂😂😂😂. Nu aveți pic de creier sa judecați cu el.
@@MecanicaPovestita sistemul ăla funcționează în trafic. Adică să înțelegi și tu. Când te oprești la semafor, motorul de oprește da? Stop. Când se face verde calci ambreiajul și pornește motorul. Start. Deci cum este stop&start sau start&stop. Deșteptule.
Nu poți spune stop and start pentru ca să fie stop trebuie sa fie start, adică pornita. Te cred ca este greu sa vezi realitatea dar este o logica în a vorbi la fel cum 2+2 = 4, fie ca tu ești de acord fie ca nu, oricât ți-ai dori tu sa facă 3 nu este posibil. Obosesc uneori sa explic inutil lucruri care ar trebuii sa se înțeleagă de la sine. Te rog dacă nu îți place sau este greu sa înțelegi realitatea sa te uiți în altă parte și lăsai pe cei ce văd realitatea corect.
@@MecanicaPovestita păi și când oprești la semafor, motorul este oprit?
@emildan772 este ultimul răspuns care ți-l dau.
De ce se numește "start-stop"?
Ordinea acțiunilor: Termenul "start-stop" reflectă exact ordinea în care au loc evenimentele. Mai întâi, motorul este pornit (start), și apoi este oprit (stop) atunci când mașina este staționară. Când este necesar, motorul este din nou pornit (start). Prin urmare, "start" precede întotdeauna "stop" în acest ciclu de funcționare.
Nici eu nu utilizez S&S.
Am reușit anularea lui blocând butonul in poziția apăsat.
De menționat totuși că la unele mașini pompa de ulei (chiar si de apă/antigel) este electrică și deci pt o perioadă mai asigură recircularea acelor lichide.
Iar repornirea motorului ( depinde de fabricant), nu se face cu electromotorul ( ca un cazul primei porniri de la cheie/buton), ci cu ajutorul alternatorului ( puteți verifica ca sunt niște cabluri mai groase care vine de la baterie).
Cand pistoanele sau oprit totul e mort,ce lichid sa mai bage ?Pe unde? Eate imposibil sa bage ulei la turbina daca ia e oprita sau la pistoane,vorbesti in necunostinta de cauza,imi pare rau sa spun.
Care este modelul ala cu pompa de ulei electrică ? Când am văzut și că spui că repornirea se face cu ajutorul alternatorului deja m-am lamurit 🤣, sistemul start-stop are un singur scop, anume sa te facă să treci mai des pe la service ca să le bagi mai mulți bani în buzunar, ăștia care spuneți că repornirea se face cu alternatorul chiar meritați să fiți jupuiți 🤔
@@eugeniusro Nu percep realitatea ,dar majoritatea nici nu detin aceste masini ,doar comenteaza in necunstnta de cauza ca asa cred ei.
@@eugeniusro dacă IGS ( o denumire in cazul Hyundai... probabil și la altii) îți spune ceva atunci discutăm. Posibil să aflii că sunt mașini care deja nu mai au demaror...., dar deja asta este altă poveste pt tine.
Mai sunt alea de cară bagajele la tren în gara.
Salut , trebuie sa te documentezi mai mult ! La unele masini circula si uleiul si antigelul cand motorul este oprit !
Tu nu ai idee cum arata un motor si ce este in el de spui asemenea tampenii.Pe unde circula? daca e oprit? Tu ai idee cum trece uleiul prin motor? pe unde ajunge? ,Uleiul merge dar pistoanele nu? Prin turbina cum merge daca ia e oprita? cum o receste?
Cred ca vorbește de cele full electrice.... 😂
Audi a6 2006 inca merge cu bateria originala Varta !
Alta anomalie,,,mersul cu farurile aprinse ziua in localitate! Consum,poluare mai mare,motorul fiind mai putin turat nu incarca in parametri bateria si consumatorii,,faruri in plus,,stresezi inutil alternatorul,viata mai scurta a bateriei,,nu are timp sa se incarce cu tensiunea normala,farurile furand din curent!
Daca nu ai far led care sa consume putin...
DRL .... daca nu ai pe masina , schimb-o ca e deja foarte veche !
Un mare jeg legislativ : sint curios cu cit au scazut accidentele mortale, statistic, in Romania de cind s-a bagat mizeria asta cu farurile aprinse. Nu ma mai mir de poluția romana ca stim citi cretini (dar nu toti) isi fac veacul pe acolo dar camerele parlamentului sa treaca asa aberatie chiar e de poveste!
Mda,niste legi tâmpite.
@@IonelHerteg Si daca pun eu spun ca nu s omolodate! Unde i magazinul cu cele omologate?In Elvetia am vazut multe masini vechi cu DLR uri ca lumini de zi!Si folii neomologate pe geamurile din spate!Aia or fi mai prosti!
Poate ai dreptate dar oare constructorii ăștia de mașini or fi așa de proști?
Nu ca poate, am dreptate sigur, pentru ca vad câte mașini au aceasta problemă.
Ce te face sa crezi ca nu e așa
Esti pe nicăieri…motorul se strica din cauza pornirilor…pt ca se fac pe uscat. 70% din uzura provine de acolo…asta aduce la distrugerea masinii 0:30
Critica nejustificată este refugiu celor fără idei.
@@MecanicaPovestita ce bine ca suporta youtube orice tembelie…mai da și bani la diletanti
Ura vine de la cei care văd în tine ceea ce nu vor ajunge niciodată să fie.