Adevărul despre Start/Stop | ON vs OFF + Test de consum

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 29

  • @AndreiST
    @AndreiST  3 ปีที่แล้ว +1

    Tu folosești sistemul Start Stop? Ai observat vreo economie de carburant? Ce găsești deranjant la acest sistem?
    00:00 Introducere
    02:34 Start/Stop ON
    06:12 Consum S/S ON
    06:48 Start/Stop OFF
    09:36 1-Consum S/S OFF
    10:26 2-Consum S/S OFF
    10:58 Precizări
    12:27 Studii & teste
    14:52 Concluzii
    15:40 Întrebări pentru tine

  • @cristianstan2655
    @cristianstan2655 หลายเดือนก่อน

    Bună ziua. Mulțumesc pentru aceste informații .Foarte de folos .FELICITĂRI. Mâine mă duc să ridic mașina ,un Logan expresion 0.9 tce .Duminică plăcută și multă sănătate ☺️👏

  • @oprealaur8855
    @oprealaur8855 3 ปีที่แล้ว +8

    O mizerie de sistem practic nu economisti nimic ci din contra cat costa un electromotor (in caz de defectare stiu stiu e mai rezistent in teorie) cat costa o baterie caci va actiona mai des demarorul deci ciclu de incarcare descarcare mai frecvent deci baterie mai repede kaput, cat costa alternatorul ( va fi solicitat mai mult pt incarcarea curentului pierdut la reporniri plus mentinerea sistemelor active atunci cand motorul e oprit). Eu cred ca e făcut de marii producatori sa scoata noxe pe hartie mai reduse iar eu personal il dezactivez de fiecare data cand ma sui in masina, pacat ca nu exista optiunea de dezactivare permanenta caci la repornire se activeaza mizeria din nou🤨.

  • @mirceabotea3647
    @mirceabotea3647 ปีที่แล้ว +1

    In București sunt multe intersecții unde stai la stop intre 1.5.....2.....min așa că este economic.La stopurile scurte il opresc.

  • @sergiunita6576
    @sergiunita6576 ปีที่แล้ว

    Am achizitionat recent un Renault Captur 0.9 TCe (66Kw,898cmc)
    Si in raportul meu de imprietenire cu masina,ma deranjeaza F.F. mult sistemul Start/stop,mai ales in panta cind ma apropii de un giratoriu ,cu trafic intens,cind sint obligat sa o tin din ambreaj si sa fiu atent sa nu se opreasca motorul pentru ca si in fata dar mai ales in spate sintem bara la bara
    Ideea este :
    _sa-l opresc din buton de fiecare data cind pornesc motorul (solutie putin deranjanta cind vrei sa renunti la el (Sist. Start-stop))
    _Pe Net am mai vazut varianta sa scoti mufa de la baterie???(Nu stiu daca influenteaza si altceva)
    _Se pare ca se poate anula cu un ODB (Nu stiu ce zic cei de la REVIZIE???)
    _Cineva spunea ca inainte sa se aseze pe scaunul soferului,tragea de centura si dupa ce se aseza lucra numai partea din fata a centurii si sisemul se anula ???(Nu ma pricep dar pare mai mult o gluma; si este mai usor sa o anulezi din buton)
    _Rog DACA MAI SINT SI ALTE REFERIRI LA ACEST SISTEM (DE ANULARE)
    Va multumesc pentru TEST

  • @ianisapera3136
    @ianisapera3136 3 ปีที่แล้ว

    Da sistemul este bun pentru orașele mici mai puțin aglomerate în schimb pentru bucuresti cel puțin la orele de vârf ai prea mute porniri apoi în intersecțiile mari și aglomerate când execuți manevra stânga trebuie sa stai mult cu piciorul pe ambreiaj ceea ce nu este în regula. În orașele mici și in cartierele nealterate și nu la orele de vârf când pentru fiecare semafor se așteaptă o singura data este OK

  • @OpticaMedicalaCongruent
    @OpticaMedicalaCongruent 3 ปีที่แล้ว +1

    Fără Start Stop ai stat pe loc până ai egalat viteza medie, DAR, nu ai simulat plecărilor de pe loc. Adică, cu Start Stop ai stat pe loc cu motorul oprit dar în trafic ai făcut multe porniri de pe loc pentru câțiva metri.
    Eu am Civic 1.5 Turbo și diferența cu SS ON vs SS OFF în Iași la o medie de 22kmh este de peste 1 litru/100kmh. Am testat asta timp de 3 plinuri fara Start Stop, și pe computerul de bord dar și de la plin la plin.
    1l/100 x 30000km = 300 litri am economisit până acum, adică peste 1500 lei bani pe care nimeni nu mi-i ofertă. Corect?
    Felicitări pentru test!

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว +1

      Salutare! Da, nu e un test grozav cel facut de mine si de aceea am simtit ca trebuie sa mai ofer explicatii. E adevarata afirmatia cu plecarile de pe loc, din pacate nu am reusit sa fac aceleasi conditii, dar era dificil, trebuie 2 masini una dupa cealalta. Testul dvs e mult mai apropiat de realitate si ma bucur ca aveti si concluziile postate. Chiar e o economie importanta. Cam ce consum afiseaza computerul de bord la 22 km/h? Dar la pompa?

    • @OpticaMedicalaCongruent
      @OpticaMedicalaCongruent 3 ปีที่แล้ว

      @@AndreiST voi reveni cu detaliile astea. Testul a fost făcut în iarnă când am mers doar in oraș. Acum, am mers mai mult mixt și consumul e în jur de 6.3% (nu știu media de kmh).
      Diferența la pompa este mica (mai mare la pompa in funcție de unde am mers).
      In concluzie, pt mine, start stop e super ok și oferă o reală reducere de combustibil și mai ales o economie de bani care crește în funcție de prețul benzinei.
      Poate ne vedem într-o zi să schimbăm impresii.
      Andrei din Iași

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว

      Din ce in ce mai multi ieseni pe canal, ma bucura asta. Consumul mixt e foarte bun iar puterea e pe masura. Economia este una palpabila in cazul tau, de asta am vrut sa aflu mai multe pareri de la alti posesori cu diferite motorizari. Si vad ca subiectul intereseaza, adica unii chiar au testat intensiv treaba asta cu start stop, mai bine decat am facut-o eu.

  • @laurdarius9375
    @laurdarius9375 3 ปีที่แล้ว +3

    Am Captur Intens cutie automata, START STOP rămâne dezactivat dacă nu se apasă frana maxim. Când mașina se oprește slăbești frana

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว

      Salutare! Deci functioneaza usor diferit sistemul s/s pentru cutie automata pe Captur.

  • @leonardmarin7791
    @leonardmarin7791 3 ปีที่แล้ว

    Rar folosesc s/s, atunci când semaforul arata mai mult de 20 secunde. În general îl țin dezactivat. De altfel e cel mai uzat buton din masina.

  • @octavius_2184
    @octavius_2184 3 ปีที่แล้ว +1

    Cred ca conteaza si cat de frecvet este utilizat sistemul S/S.... Ma gandesc ca poate ar fi undeva la 0.5 litri diferenta la 100km...trafic moderat...

  • @mp4338
    @mp4338 ปีที่แล้ว +1

    Nu este vorba de mare economie ci de poluare si zgomot mai reduse. Reparatiile vor fi f. scumpe mai tirziu deci ce iei pe pere dai pe mere. Idea este corecta dar in practica, in final, este scumpa.

    • @dizy82
      @dizy82 ปีที่แล้ว

      Care reparatii bre? Sistemul asta e de o gramada de timp si nu am auzit pe nimeni sa zica ca s-a stricat ceva mai repede din cauza lui.

  • @adisornarcis480
    @adisornarcis480 3 ปีที่แล้ว

    Păi dacă drepturile ăla e enervant cu start stop,atunci despre hibryd ce spui că ele fac mai des asta,dar nu au electromotor 😉

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว

      Salutare! Pe cutie manuala e enervant, pe hybrid e mult mai bine, e optimizat.

  • @telefonulluigeo4821
    @telefonulluigeo4821 3 ปีที่แล้ว

    am acest sistem pe masina personala , dar l am oprit cu vcds ul din soft , sincer nu il folosesc , dieselul nu i fericit sa l tot opresc

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว +1

      Salutare! Pe diesel chiar e mult mai deranjant.

  • @amos3353
    @amos3353 3 ปีที่แล้ว

    400 Gr la 100km dar cu mare uzura la pompa de înaltă

  • @EuEu-re8lv
    @EuEu-re8lv 3 ปีที่แล้ว

    0.5, 0.7 litri?

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว +1

      Salutare! Consum pe ora cand stationezi? Da. Conform computerului de bord, cam asa imi afisa la vechiul Golf 5.

  • @gabrielnedelea8077
    @gabrielnedelea8077 3 ปีที่แล้ว

    0,3 l

  • @paulserban7397
    @paulserban7397 3 ปีที่แล้ว +1

    Sistemul start/stop este inventat ptr economia de carburant la nivel global...nu ptr un utilizator individual!

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว +1

      Salutare! Sunt de acord.

  • @octavius_2184
    @octavius_2184 3 ปีที่แล้ว

    Doua masini, pe acelasi trafic, simultan... Cu cat mai multe opriri cred ca ar creste diferenta...

    • @AndreiST
      @AndreiST  3 ปีที่แล้ว +1

      Salutare, Octavian! Da, ar creste, dar depinde cat de mult stai in trafic. Pana la urma, diferenta se reduce la un calcul simplu. Motorul pornit consuma ~0,6 l/h de combustibil. Adica o ora intreaga daca stai cu el oprit (ceea ce e imposibil), diferenta va fi de 0,6 l pentru acelasi parcurs. Dar in acelasi timp, fiecare repornire a motorului "consuma" intre 5-10 s (7-8 s era in studiu) din acea ora de combustibil economisit. Cam asa vad eu lucrurile.

  • @jullraspandacul9275
    @jullraspandacul9275 ปีที่แล้ว

    O tâmpenie de sistem. Nu faci nicio economie de combustibil demnă de luat în seamă. "Economisim" carburant, dar bulim electromotor, baterie, motor, tampoane...care costă mai mult ca economia pe care o facem. Dd fapt asta e chichița...să schimbi piese.