PODCAST | Perättömät väitteet 03

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 21

  • @jape69
    @jape69 5 ปีที่แล้ว +1

    Paljon hyvää tutkimustietoa kavereilla. Itsekin lukenut paljon niistä. Nyt viime vuosina kun ottanut rennommin, ja antanut tilaa omalle keholle kertoa mikä on hyväksi, se (oman kehon kertoma) tutkimustieto on syrjäyttänyt kaikki edelliset. Luotan luontoon ja luontaiseen.

  • @rap4evermylife
    @rap4evermylife 5 ปีที่แล้ว +2

    Ihan oikeeta asiaa ja hyvä tietää, mutta voimmeko saada aina lähteet, mistä tiedot on peräsin? Auttaisi huomattavasti ynmärtämistä ja voi perustella kavereille esim tuon c-vitamiini tutkimuksen, kuullostaa hurjalta että aivan turha lisäravinne, jos kaiken tarvittavan saa hedelmistä, siinä kohtaa 500-1000mg olisi ihan itsensä jalkaan ampumista. Uskon kyllä kun saa lähteet ja tulee oma elämä halvemmaksi myös jos on ihan faktaa. Tuon tiedän kyllä että liika on aina liikaa

  • @Ateenankuningas
    @Ateenankuningas 5 ปีที่แล้ว +1

    Menee hieman ohi aiheen, mutta mikä mahtaa olla oma kantasi volyymin lisäämiseen sarjojen muodossa. Helms tuntuu kehoittavan lisäämään sarjoja harvoin ja harkiten. Kun taas israetel ja kumppanit kehoittavat kehoittavat lisäämään mesosyklin sisällä lähes viikoittain sarjoja esim. 1.viikko 10 sarjaa per lihasrymä 2.viikko 12 sarjaa 3.viikko 14 sarjaa ja 5.viikko kevennys. Jos olen oikein ymmärtänyt niin näillä kahdella phd:llä on hieman näkemys eroja aiheesta.

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว +1

      Jos näistä pitää valita niin olen selvästi enemmän Helmsin tavan kannalla. Ehkä se kultainen keskitie löytyy jostain tuolta välitä. On kumminkin tärkeää huomioida treeni-ikä ja monet muut harjoittelun ohjelmointiin vaikuttavat tekijät. Lähtökohtaisesti lähtisin itse tuosta ajatuksesta, että sarjamäärät pysyisivät samoina ja kuormat kasvaisivat blokin loppua kohden, samoin kuin harjoittelun intensiivisyys (RPE). Tällä tavalla on monesti myös paljon helmpompi löytää sopvia harjoitusvolyymi lihasryhmäkohtaisesti, ainakin omien kokemusteni mukaan. Toki kokeneempien treenajien osalta pyrkisin kasvattamaan kuormitusta blokin loppua kohden mahdollisesit muutenkin kuin sarjapainoilla (koska se voi olla jo aika haastavaa), esimerkiksi erikoistekniikoin tai vaikkapa sarjamäärää kasvattamalla.

  • @heca82
    @heca82 5 ปีที่แล้ว +4

    Oikeeta asiaa taas kerran! No BS. Tehkää video pidemmän ajan paastoamisesta, sen hyödyistä sekä haitoista? Olisi mielenkiintoista kuulla teidän näkemys asiasta. Itse tuota pitkään harjoittaneena varsin hyvä keino kehittää sekä psykologista että fyysistä puolta.

  • @jannes9945
    @jannes9945 5 ปีที่แล้ว +1

    Tarkoittaako data tieteellisen tutkimuksen johtopäätöstä?

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว +2

      Kyllä, pyrimme tuomaan tieteellisen konsensuksen aiheesta esille niin hyvin kuin pystymme!

  • @danceofmohammedofficial8280
    @danceofmohammedofficial8280 5 ปีที่แล้ว

    wow!

  • @janneseppala1116
    @janneseppala1116 5 ปีที่แล้ว

    Perättömistä väitteistä puheenolleen mitä mieltä siitä tekopyhyydestä että kehonrakennus ja sfu ei mahdu samaan tapahtumaan mutta Fpo ja painonostoliitto mahtuvat...

    • @janneseppala1116
      @janneseppala1116 5 ปีที่แล้ว

      Eiku olipas minä typerä. Siis mahtuuhan ne. Putipuhdas ja dopingvapaa Elitepro mahtuu

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว +4

      Onhan tuo minunkin mielestä hieman tekopyhää. Varsinkin kun muualla maailmassa homma jatkuu samaan vanhaan tapaan. Mielestäni tuo on nyt kumminkin ollut molemmille ihan hyvä juttu ja tuonut vähän uutta boostia molempiin "lajeihin". Kehonrakennusliitolla vaikuttaa menevän melko hyvin, niinkuin SFU:llakin, toki ei se poista tekopyhyyttä. Itse en kumminkaan asiaan voi vaikuttaa, joten olen päättänyt keskittyä asioihin joihin voin vaikuttaa. Toivottavasti laji(t) kehittyy ja näemme entistä parempia urheilijoita, minulle on ihan sama minkä liiton alla se tapahtuu, kunhan kilpailu olisi mahdollisimman tasvertaista.

  • @iorbock1
    @iorbock1 5 ปีที่แล้ว

    Onko syötävä parsaa jos ei taho?

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว

      Ei todellakaan! Itse syön parsan sijaan lakun makuisia taateleita ;)

  • @riling
    @riling 5 ปีที่แล้ว

    tuo nillitys HMB:stä on täyttä paskaa. Sillä on selvä vaikutus palautumiseen kun reenataan kovaa. Se on jopa kiellettyjen aineiden listalla tietyissä maissa juuri tästä syystä.

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว +1

      Mielenkiintoista! Missä maissa näin on? Tämä artikkeli ehkä summaa vielä ajatuksemme (datan kera) HMB:sta: finnishphysiqueacademy.com/2018/04/13/historian-tehokkain-lihasmassan-kasvattaja-hmb/

    • @riling
      @riling 5 ปีที่แล้ว

      @@tjuho Australiasta HMB:tä ei saanut mistään. Tuo suomi kukkuluuruu sivusi ei tarkoita yhtikäs mitään. rd.springer.com/article/10.1007/s00421-014-2854-5

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว +1

      @@riling Tuossa artikkelissa nimenomaan viitataan näihin tutkimuksiin, suosittelen siis lukemaan jos aihe kiinnostaa. Se, että Austarialasta ei saa HMB:ta ei tarkoita että se olisi toimivaa. Mielenkiinnosta kysyn, käytätkö itse HMB:ta ja oletko kokenut siitä hyötyä?

    • @riling
      @riling 5 ปีที่แล้ว

      @@tjuho jos tuon jutun on kirjoittanut kasaan LAURI PERÄLÄ, joka ei ole saanut mitään alan koulutusta loppuun. Kun taas tuon minun linkkaamani tutkimuksen on allekirjoittaneet oikeat ammatti tutkijat.

    • @tjuho
      @tjuho  5 ปีที่แล้ว +1

      ​@@riling Jään vielä odottelemaan argumenttejasi, tähän mennessä en ole vielä vakuuttunut. Minäkin voin linkata kymmenen tutkimusta tähän, mutta luulen että osaat itsekin etsiä ne pubmedista.