Mikä on HOLDINGYHTIÖ? Ja miksi minulla on sellainen?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 203

  • @Muwex
    @Muwex 4 หลายเดือนก่อน +143

    Selität kyllä asiat erittäin selkeästi ja ymmärrettävästi.

  • @roskapostit2609
    @roskapostit2609 4 หลายเดือนก่อน +61

    Minusta tässä videossa jäi se todellinen "pihvi" selittämättä. Eli ei holding yhtiön perustamisesta sinällään synny mitään verohyötyä, vaan se kikkakakkonen tulee siitä, että osakevaihdon yhteydessä vanhan yrityksen nettovarallisuus (minkä perusteella huojennettuja osinkoja aina maksetaan) saadaan pumpattua ylös, koska vaihdon yhteydessä osakkeille lasketaan uusi selvästi korkeampi hinta (arvostus käypään arvoon eikä vanhaan kirjanpitoarvoon). Käytännössä siis nettovarallisuus siirtyy vanhalta uudelle yhtiölle (omistaja edelleen samoja), mutta korotettuna.

    • @LauriLiehu
      @LauriLiehu 4 หลายเดือนก่อน +15

      Ja ilmeisesti käypään arvoon voidaan laskea mukaan "some brändin" arvo joka taas voidaan määrittää mielivaltaisen korkealle.
      Näin omaisuutta syntyy tytäryhtiön ns good willistä jota kuitenkaan ei ole missään arvotettu. Ja näin emoyhtiön nettovarallisuus onkin yhtäkkiä niin korkea, että voi maksaa suuret verohuojennuksen piiriin kuuluvat osingot.

    • @donsamuel2427
      @donsamuel2427 4 หลายเดือนก่อน +3

      Joo, avaatko @Lauri Vuorensilta tätä? Tosiaan jäi se tärkein kertomatta, ei toki meiltä huomaamatta.

    • @Mutrunalle
      @Mutrunalle 4 หลายเดือนก่อน

      Joko tytäryhtiöissä pitäisi käyttää neutraalimpaa arvostusta tahi osinkojen huojennuksen laskentatapa täytyisi muuttaa.

    • @JTD33
      @JTD33 4 หลายเดือนก่อน

      Jäi joo selittämättä, mutta on tosi tapauskohtaista minkä verran se käypä arvo poikkeaa vanhasta arvosta eli tuota ei välttämättä edes tapahdu kaikissa holding-järjestelyissä. Tässä tapauksessa osakevaihdon tavoite liittyy ihan selkeästi riskienhallintaan, mutta samaan aikaan tuo käypään arvoon arvostaminenkin on täysin ymmärrettävää, koska yrityksessä on useimmiten muutakin arvoa kuin sen omistama omaisuus.

    • @k3sis
      @k3sis 4 หลายเดือนก่อน

      Niin tämähän se syy usein on miksi näitä tehdään. Käypä arvo lasketaan yhtiön substanssiarvon (yhtiön varat) tai tuottoarvon (paljonko tullaan tekemään voittoa) ja substanssiarvon keskiarvon perusteella jos tuottoarvo on suurempi. Tubettajien tilanteessa usein ei vielä ole saatu yhtiöön varoja, mutta tulosta tehdään reilusti, joten osakevaihdolla saadaan pumpattua nettovarallisuutta ja sitä kautta enemmän huojennettuja osinkoja. Osinkoina maksettava raha pitää kuitenkin tienata ja siitä maksetaan, kuten videolla mainittiin, 26% veroa mikä usein jää näissä uutisoinneissa mainitsematta. Hyötynä on usein se, että raha saadaan (verotehokkaasti) ulos nopeammin. Yksi skenaario mistä ns. perinteisen liiketoiminnan yrityksetkin voivat saada veroetua on yhtiön mahdollinen myyminen tulevaisuudessa. Yhteiskunnallista merkitystä näillä ei kuitenkaan juurikaan ole, mutta vuosittain tästä saadaan hyvät otsikot iltapäivälehtiin.
      Verottaja vaatii tosiaan liiketaloudellisen syyn, mutta syyksi tuntuu riittävän sijoitustoiminnan ja varsinaisen liiketoiminnan eriyttäminen ja sijoitustoimintaahan emoyhtiö harjoittaa omistamalla tytäryhtiön osakkeet. Kannattaa kuitenkin pyytää asiasta aina ennakkopäätös.

  • @juho2840
    @juho2840 4 หลายเดือนก่อน +69

    Harvoin kommentoin mitään. Nyt on kyllä sanottava että hyvä kun teit tämän videon. Selkeytti paljon ja arvostan että pelaat avoimin kortein

  • @elmo9863
    @elmo9863 4 หลายเดือนก่อน +37

    Kuvio tosi hyvin avattu tässä! Toimittaja varmasti tietää mitä tekee, kuten jossain uutisessa jo mainittiinkin - kun muuten uutisoidaan vain niukkuudesta ja leikkauksista, välissä esiin tuotu verosuunnittelu, vaikkakin laillista, näyttää tosi ahneelta ja moraalittomalta.
    Se että missä kohtaa kenenkin henkilökohtainen raja reiluudessa menee, vaihtelee varmasti suuresti, mutta mitä monimutkaisemmilta nuo järjestelyt niin sanotun verhon takana näyttää, sen epäilyttävimmiltä ne saa myös itse toiminnan näyttämään. Läpinäkyvyys poistaisi ja tässä tapauksessa tämän videon myötä poistaa paljon oletuksia ja ennakkoluuloja.

    • @alha7040
      @alha7040 4 หลายเดือนก่อน

      No mut eikö se nyt aikalailla ole selvää vaikkei paljoo älyiskään ettei tossa ole mitään laitonta 😅 koska tuntuu et iso osa niin luulee

    • @elmo9863
      @elmo9863 4 หลายเดือนก่อน

      @@alha7040 Ei missään ole tuota laittomaksi väitettykään. Kuitenkin jos on pelkkien iltapäivälehtien uutisointien varassa - saattaa herkästi saada sellaisen kuvan ettei toiminta laillisuudesta huolimatta välttämättä ole kovin moraalista. Ja voi hyvinkin olla että jotkut noista järjestelyistä onkin tehty pelkän verosuunnittelun vuoksi, joka ei pitäisi olla riittävä syy.

  • @ranpe2496
    @ranpe2496 4 หลายเดือนก่อน +7

    Tee ihmeessä erillinen video veroista ja sen kaikista koukeroista, kiinostavaa settiä ja erittäin hyvin kerrottua!

  • @spertti
    @spertti 4 หลายเดือนก่อน +16

    Hyvä video. Saa laittaa jatkossakin pidempiä videoita, kunhan ovat näin mielenkiintoisia.

  • @Tonde
    @Tonde 4 หลายเดือนก่อน +80

    Hyvin avattu asia ja lisää sijoitusjuttuja TH-camen 👍

  • @passion4security
    @passion4security 4 หลายเดือนก่อน +7

    Kiitos Lauri, tämä oli hyvä ja selkeä video. Aihe on kiinnostava ja toit sen todella hyvin esille. Samalla myös erinomaista maineenhallintaa aran aiheen parissa.

  • @Fang-
    @Fang- 4 หลายเดือนก่อน +19

    Hyvää juttua! Lisää vaan sijoitus/verotus/talousjuttuja tänne tubeen. Hyvä kun on avoimesti ja selkeästi avattu kuvioita. Samaa mieltä myös tuosta, että verojen lisääminen kannustaa vähentämään alkoholin ja tupakan käyttöä, sekä sama työn tekemisen kanssa.

  • @ShardCollector
    @ShardCollector 4 หลายเดือนก่อน +3

    Tämä oli kyllä ihan loistava. Kiitos Lauri. Hyvä että asia herättää keskustelua, mutta kyllähän todellisuus on se, että teidän somevaikuttajien yhtiörakenteet ovat vielä melko selkeitä, kun verrataan monikansallisiin yhtiöihin, jotka ohjaavat suuren osan tuotostaan matalamman verotuksen maassa sijaitsevaan emoyhtiöön velkajärjestelyillä sun muilla. Eli eipä tässä kukaan tee mitään sellaista, mitä ei olisi jo testattu ja hyväksytty isompien yritysten taholta.

  • @solidmage
    @solidmage 4 หลายเดือนก่อน +16

    Hyvä video! Osasit selittää asian selkeästi niin että urpokin ymmärtää

  • @adeezzoo69
    @adeezzoo69 4 หลายเดือนก่อน +3

    Ehdottomasti video tuosta aiheesta, että miten verotus vaikuttaa työn määrään ja ihmisten motivaatioon tehdä lisää töitä! Molempien, yrittäjän ja työntekijän näkökulmasta

  • @tuulipukufisijoitusblogi2647
    @tuulipukufisijoitusblogi2647 4 หลายเดือนก่อน +9

    Tällaiset aiheet ja toki sijoittaminen kiinnostaa. Näitä siis lisää. :)

  • @maurilatvala76
    @maurilatvala76 4 หลายเดือนก่อน +5

    Erittäin hyvä video. Kiitos ja kumarrus tästä.

  • @Antti79
    @Antti79 4 หลายเดือนก่อน +1

    Kiitos hyvästä videosta. Verovideot olis kyllä tosi aiheellisia. Verotuksesta liikkuu niin paljon mututietoa joka paikassa, että raa'at faktat voisivat raikastaa ilmaa.

  • @Jeahbuddy1-ym8cb
    @Jeahbuddy1-ym8cb 4 หลายเดือนก่อน +5

    Hei, tosi hyvä kooste ja lisää tälläisiä videoita! omasta mielestä voisi olla vielä pidempiä ja syväluotaavampia

  • @johanstrand798
    @johanstrand798 4 หลายเดือนก่อน +21

    Hyvin selitetty. Ymmärrän täysin tuon jenkki näkökohdan. Ja olen samaa mieltä että esim Vatasen toiminta on kanssa hyväksyttävää ( kuntosali, franchising,lisäravinne, some) mutta sitten näille misseillä… business perustuu täysin siihen omaan naamaan. Siinä on puhdas veronvälttely takana koska ei ole mitään muuta syytä konsernirakennetta yhden miehen yhtiölle luoda .

  • @sakke1481
    @sakke1481 3 หลายเดือนก่อน

    Hyvä video! Kiitos! Ihmiset eivät tunnu tajuavan kuinka riskialtista yrittäminen on ja miksi siitä on saatava rahaa jotta sitä kannattaa kenenkään tehdä.

  • @Aswwrss
    @Aswwrss 4 หลายเดือนก่อน

    Oot kyllä tosi fiksu kaveri. Kiitos tästä, oli mielenkiintoista kuunneltavaa! Lisää tämmöistä.

  • @heikolaur6093
    @heikolaur6093 4 หลายเดือนก่อน +2

    Ensimmäinen video tältä kanvalta mikä nähty, ja on tilattu

    • @shorestone
      @shorestone 4 หลายเดือนก่อน

      Sama sanat.

  • @henrirasanen1780
    @henrirasanen1780 4 หลายเดือนก่อน

    Erinomaista keskustelua ja selkeä ulosanti 😊. Kiitos.

  • @wanhapatu
    @wanhapatu 4 หลายเดือนก่อน +4

    Varmaan selitit hyvin, kun aihe ei vaikuttanut mitenkään monimutkaiselta edes näin totaalisen nyypän näkökulmasta.

  • @Negotiator83
    @Negotiator83 3 หลายเดือนก่อน

    Hieno ulostulo! Tykkään sun asenteesta. Ja miten selkeäsanainen olit vaikeasta aiheesta!

  • @aritikka5240
    @aritikka5240 4 หลายเดือนก่อน +19

    14:04 mikäli tuo muutos tehtäisiin ( 8% -> 6% ) Lauri saisi tasan saman määrän huojennettuja osinkoja kuin ennenkin (olettaen, että yrityksesi arvo on > 2.5 M€). Tämähän on nimenomaan isojen firmojen/omistajien etu. Ja tuolla Laurin ehdotuksella etu vain korostuisi.
    Minun mielestäni muutos pitäisi tehdä toiseen suuntaan. Eli huojennettua osinkoa voisi ottaa vaikkapa 25% osakkeen arvosta (= yhtiön nettovarallisuus/ osakkeiden määrä), mutta maksimimäärä olisi vaikkapa €75000. Tällöin myös pienyrittäjät pääsisivät tuota huojennusta hyödyntämään.

    • @villejarvela7904
      @villejarvela7904 4 หลายเดือนก่อน +8

      tämäpä se. nykyisin pienyrittäjät maksavat lähes aina suurempaa veroa samansuuruisesta osingosta kuin isoa yritystä pyörittävä

    • @FINDarkside
      @FINDarkside 4 หลายเดือนก่อน

      Jos huojennetun osingon perusteena olisi vaikka 25% yrityksen arvosta nettovarallisuuden sijaan niin tästä holdari kikkailusta ei olisi enää hyötyä. Sillä oletuksella että yritys arvotetaan samalla logiikalla kun jos se on holdarin omistuksessa. Nythän pihvi on se että yhtiö X:n nettovarallisuus voi olla 1, mutta kun siirrät yhtön holdarin nimiin niin holdarin nettovarallisuus onkin 4.

  • @ajaaskelainen
    @ajaaskelainen 4 หลายเดือนก่อน

    Sijoitukset ja yrityksen pyörittäminen on parasta kontenttia! :) Kiitos Lauri!

  • @ak94-x4i
    @ak94-x4i 4 หลายเดือนก่อน

    Todella hyvä video! jatka sitä mitä teet, selkeesti teet asioita oikein 👌

  • @putkipihvi324
    @putkipihvi324 4 หลายเดือนก่อน

    Harvinaisen selkeästi selitetty vartissa. Näistä ois kova saada pidempi sarja. Kanava meni tilaukseen!

  • @hetukka765
    @hetukka765 4 หลายเดือนก่อน +38

    Laillista liiketoimintaa, jatkakaa!
    Ne sijoitukseen menevätkin varat pyörittävät osaltaan tätä yhteiskuntaa ja aina sieltä valuu yhteiseenkin kassaan.

    • @Henrix1998
      @Henrix1998 4 หลายเดือนก่อน +6

      Trickle downilta kuulostaa kovasti

    • @abbcc555
      @abbcc555 4 หลายเดือนก่อน +5

      @@Henrix1998 Joka on moneen otteeseen todettu toimimattomaksi. Verot tappiin vaan ja kikkailut seis.

    • @Fileguru
      @Fileguru 4 หลายเดือนก่อน +13

      ​@@abbcc555 juu tapetaan kaikki tekeminen ja nautitaan sitten vaan autuaasta yhteiselosta 100%ssa verotuksessa. Onkos tullut mieleen kumpi on maailmaan tuonnut enemmän hyvinvointia ja vienyt sitä eteenpäin, keskusjohteinen kommunismi vai yksilövapautta suosiva markkinatalous.. siinäpä vähän pohdittavaa 👍🏻

    • @abbcc555
      @abbcc555 4 หลายเดือนก่อน +1

      @@Fileguru kikkailijat kikkailee ja tuloerot ne vaan kasvaa

    • @Mr_KaLa_96
      @Mr_KaLa_96 4 หลายเดือนก่อน +5

      @@abbcc555 ei näin oletko nähnyt mihin suomessa verorahat laitetaan ei ainakaan yhteiseen hyvään

  • @nicolilleberg
    @nicolilleberg 4 หลายเดือนก่อน

    Todella hyvä video, kiitos tästä!

  • @jortsuk
    @jortsuk 4 หลายเดือนก่อน

    Hienosti selitetty. Yksi asia jäi kertomatta. Lainojen (korkea korkoisia) emoyhtiön ja tytäryhtiön väliset kikkailut. Mutta todella yksilöllistä missä häilyvät rajat. Mikä on liiketoimintaa ja mikä vastuunpakoilua. Mutta holdingyhtiö ja perseen esittely ei kyllä täytä liiketoiminnallisia ehtoja.

  • @ibostinger
    @ibostinger 4 หลายเดือนก่อน +1

    Hyvää ja hyödyllinen video 👍

  • @hannu6169
    @hannu6169 4 หลายเดือนก่อน

    Kiitos hyvästä perustelusta. Yksi kysymys jäi vielä ja se estää minua ymmärtämästä holding yhtiön etua.
    Ymmärsin että työn tekevä videoyhtiö tuottaa voittoa. Et ota videoyhtiöstä muuta tuloa kuin palkan, joka on videoyhtiölle kulu. Videoyhtiö maksaa voitostaan yhteisöveron.
    Videoyhtiö maksaa osingon holding-yhtiölle. Holding-yhtiön osingot ovat verovapaita, mutta myös holding yhtiön tulos on yhteisöveron alaista tuloa yritykselle. Sen jälkeen saat holding yhtiön osinkosi alennetulla verokannalla, mutta 2x yhteisövero tuhoaa verosäästön.
    Ei tässä olisi mitän järkeä, joten arvatenkin ymmörsin jotsin väärin. Mikä oletuksistani meni väärin?

    • @laurivuohensilta1387
      @laurivuohensilta1387  4 หลายเดือนก่อน +2

      Se osinko yritysten välillä ei ole tuloa holding yhtiölle, eli siittä ei mene uudelleen yhteisöveroa.

    • @hannu6169
      @hannu6169 4 หลายเดือนก่อน

      ​@@laurivuohensilta1387Holding yhtiön saamasta osingosta ei peritä osinkoveroa, mutta eikö tuo saatu osinko kuitenkin näy osinkoa saavan holding yhtiön yhteisöveron alaisessa tuloksessa?

  • @Iisakki3000
    @Iisakki3000 4 หลายเดือนก่อน +4

    Hiukan offtopic mutta ei kao vartin videta enää pitkäksi lasketa 😅 joskus tulee katsottua parikin tunnin tai yli videota päivässä. Jos on mielenkiintoinen aihe niin kyllä sitä kuuntlee ja niin oli tässäkin 👌

  • @JanneAirDotCom
    @JanneAirDotCom 4 หลายเดือนก่อน

    Mahtava video. PIstää miettimään 12 masentavan yrittäjävuoden jälkeen, että ehkä tästä vois tehä itelleen mielekästä ja järkevää.

  • @TheWainaJarvela
    @TheWainaJarvela 4 หลายเดือนก่อน

    Kiitos Lauri.

  • @JrgsGrg
    @JrgsGrg 4 หลายเดือนก่อน

    Hyvä video, kun pystyi kuuntelemaan samalla, kun touhus muita hommia. Jos vaan kerrottavaa riittää niin kerro lisää.

  • @Petri_Pennala
    @Petri_Pennala 4 หลายเดือนก่อน

    Kiitos, varmasti hyödyllistä tietoa tulevillekkin yrittäjille

  • @vesa1011
    @vesa1011 4 หลายเดือนก่อน +1

    Hyvä video!
    Ainut asia mikä minua hiukan häiritsee tässä nykuisessä järjestelmässä on eri arvoisuus yksityissijoittjan ja yrityksen omistajan välillä. Eli vaikka yksityissijoittajan omistama pörssinoteerattu yhtiökin maksaa yhteisöveron silti yksityissijoittajan osinkoveroprosentti on noin 25.5%. Tämän tulisi olla mielestäni sama kuin holdingyhtiöillä

    • @pkupias
      @pkupias 4 หลายเดือนก่อน

      Holdingyhtiö maksaa pörssinoteeratun yrityksen osingoista uudestaan sen 20% yhteisöveron, mikä kumoaa tuon mainitsemasi verohyödyn. Verohyöty koskee käytännössä ainoastaan noteerattomien yritysten osinkoja ja sama verohyöty tulee myös yksityissijoittajalle.

  • @jjjuhor
    @jjjuhor 4 หลายเดือนก่อน +1

    propsit avoimuudesta asian suhteen 👍

  • @sunkanava
    @sunkanava หลายเดือนก่อน

    Ekat 6 minuuttia ainakin todella selkeesti esitetty 👍 mutta mitä nuo perustellut syyt voivat olla holdingyhtiössä, ja kuinka monta vuotta taaksepäin verottaja pääsee jälkikäteen rankaisemaan? ja vähän ot mutta miksi nvidia myyntiin?

  • @teurasporsaat
    @teurasporsaat 4 หลายเดือนก่อน +11

    Hauska kiusallinen juttu muuten on se että ennakkopäätös ei sido verottajaa vaan se voi tehdä myös päinvastaisen päätöksen.

    • @forzer45
      @forzer45 4 หลายเดือนก่อน

      Tästä on esimerkiksi tuontiautojen verotuksessa satoja tapauksia😅😅

  • @HedgehogFinland
    @HedgehogFinland 4 หลายเดือนก่อน

    Erittäin hyvä video ja järkevää varautumista kun teette maailman laajuista kanavaa.

  • @ollisimonen9799
    @ollisimonen9799 4 หลายเดือนก่อน

    Toisaalta on väärin, että tuohon huojennettuun osinkoon ei monetkaan uudet ja pienet yritykset pääse. Se koskee lähinnä firmoja joilla on paljon varallisuutta. Tuo kannustaa keräämään yhtiöön varallisuutta ja mahdollistaa osinkojen nostamisen 26% kokonaisverolla. Mutta jos mietitään jotain pienyrittäjää joka niska limassa painaa pitkään päivää ilman lomia. Voitoista maksetaan ensin 20% veroja ja jos ei ole firmassa varallisuutta niin osingoista 30% lisää. Eli 40tonnin tuloksesta menee ilman nettovarallisuutta 17,6 tonnia veroihin. Jos varallisuutta on niin veroja menee 10,4tonnia. Huojennus pitäisi ulottaa myös pieniin firmoihin jolloin saataisiin yrittäjyyttä houkuttelevammaksi.

  • @TesticolorsComedy
    @TesticolorsComedy 4 หลายเดือนก่อน

    Sijoitusvideot ehdottomasti kiinnostaa. Hyvin ja selkosanaisesti avattu tämän videon aihe, joten samalla tavalla juonnetuilla sijoitusvideoilla on varmasti kysyntää. Kiireesti vaan videota, ettei mene kaikki ylimääräinen raha Dogecoineihin ja käärmeöljyyn!

  • @Jako1987
    @Jako1987 4 หลายเดือนก่อน +6

    8:04 hakekaa aina ennakkopäätös ihan sama mitä teettekin. Terveisin veroja maksanut 😎

    • @jamisusijarvi646
      @jamisusijarvi646 4 หลายเดือนก่อน

      Tosin ennakkopäätös (vaikka on maksullinen) ei takaa etteikö verottaja voi päättää kuitenkin toisin kuin ennakkopäätös on sanonut

    • @Jako1987
      @Jako1987 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@jamisusijarvi646 Eikö vaikka joka asian tekee pilkulleen niin kuin on hakemukseen laitettu?

    • @paulituomola1586
      @paulituomola1586 3 หลายเดือนก่อน

      @@Jako1987 Kyllä annettu ennakkoratkaisu sitoo verottajaa lainvoimaisuuden jälkeen.

  • @markkuvuotila
    @markkuvuotila 4 หลายเดือนก่อน

    Sijoitusjutut kiinnostaa. Pisteet erittäin selkeästä ulosannista 💪

  • @voetto
    @voetto 4 หลายเดือนก่อน

    Hyvin selitetty asia, mieluusti tästä kuulisi just sulta lisääkin.

  • @rkan2
    @rkan2 4 หลายเดือนก่อน +1

    13:40 - Eiks se kannattais jo suvipuolelle Monakoon, L’uksemburguun tai Andorraan.
    Mites se nyt lipsahti noin livvinkarjalaksi. 😅

  • @teurasporsaat
    @teurasporsaat 4 หลายเดือนก่อน +1

    Yks kiinnostava kulma on myös firman arvon kasvattaminen paperilla siten että taseeseen kirjataan tulevaisuuden kasvua/tuloja että voidaan nostaa suurempi määrä verohuojennettuja osinkoja.

  • @tommidahlroos8897
    @tommidahlroos8897 4 หลายเดือนก่อน

    Hyvä video ajankohtaisesta (lehdissä ja minulle itselle) aiheesta. Eikös holding-yhtiön kautta ole helpompaa myös siirtää varoja eri holding-yhtiön alla olevien yhtiöiden välillä, esim. Someyhtiöstä sinne kuntosaliyhtiöön, viitaten tuohon esimerkkiisi?

  • @ahtiparkkinen
    @ahtiparkkinen 4 หลายเดือนก่อน +1

    Nostetaan yrityksen arvoa jotta voidaan nostaa enemmän alhaisen verotuksen osinkoja. Tosi reilua, kuka haluaa maksaa enemmän veroja kuin mitä on pakko? Seuraavaksi verotetaan sijoitustoiminnan tuottoja, nehän on saavutettu kepulikonstein? Seuraava video sijoitustoiminnasta, eläke holdingyhtiöön?

  • @lianglonglong
    @lianglonglong 4 หลายเดือนก่อน

    Kiitos hyvästä selityksestä

  • @putkipihvi324
    @putkipihvi324 4 หลายเดือนก่อน

    Onnistuisko videosetti sijoittamisen alkuaskeleista?

  • @edheldude
    @edheldude 4 หลายเดือนก่อน

    4:35 Eikö käytäntö oikeusjuttuja varten ole se, että on holding-yhtiö (ja sen yläpuolella trusti), jonka alla on tytäryhtiöitä, joista osa omistaa kiinteän omaisuuden (suoja oikeusjuttuja vastaan) ja erikseen "työtä tekevä julkisivu", jonka voi haastaa oikeuteen, jolla ei ole mitään menetettävää?

  • @sengoku_fin
    @sengoku_fin 4 หลายเดือนก่อน

    Tää on yleistä ja veroasioista perillä olevan kanssa puhumalla selviävää tavaraa. Holdingyhtiön olemassaolo itsessään on mahollisuus tehdä enemmän rahaa. Siinä mielessä ja ihan itsenäisenäkin pointtina se että ottaa enemmän rahaa että voi sijoittaa enemmän ei kerro siitä että ei tarvitse rahaa vaan siitä, ettet vaan kotiuta niitä rahoja tässä hetkessä, että kykenet tahkoamaan enemmän rahaa enemmällä rahalla pidemmällä aikavälillä.
    Tämän selittäminen järkevänä on minusta yleisöön ja sen tunteisiin vetoamista, kyse kun holdingyhtiöihin liittyvissä kysymyksissä ei ole järjettömyys vaan etiikka. Tarpeeksi aggressiivisesti verojaan suunnitteleva yrittäjä tai yritys kykenee maksamaan nettona vähemmän veroja vuodessa mitä töissä tai pahimmillaan tuilla oleva ja tästä massivarantojen epäsuhtaisuuden epäreiluudesta ja näiden asioiden tuoreessa muistissa pitämisestä Finnwatchillakin loppupeleissä on kysymys.
    Nykyisen talousjärjestelmän valossa ei ole mitään syytä olla tekemättä mahdollisimman paljon rahaa yksilönä, mutta olisi kiva että jokainen joka tekee kymppitonnin, maksaisi kymppitonnista siitä kuuluvan osan veroja, mieluusti siihen maahan jossa toimintansa tekee. Panaman papereissakin merkittävin ongelma oli, että ne omaisuudet tahkosi vähiä veroja nimenomaan siellä missä holdingyhtiöt sijaitsi, jättäen Suomeen murto-osia siitä mitä sama määrä liikevaihtoa täällä tehtynä olisi verotuloina valtiolle tuottanut. Holdingyhtiön perusperiaatteen voidaan katsoa heikentävän hyvinvointiyhteiskuntaa tätä kautta, näin palataan takaisin tämän vapaaehtoisen valinnan etiikkaan.
    Mutta aivan kuten en osta ajatusta siitä ettet tekisi tätä nykyisen rahantarpeesi takia, en myöskään usko hetkeäkään etteikö kukaan samassa asemassa oleva vähintään harkitsisi mahdollisuutta. Kukaan ei sua rankaise siitä (koska kukaan ei halua tehdä siitä rangaistavaa), ketään et suoraan sillä vahingoita. Maalataan asia vaikeaselkoiseksi ja puhutaan termistöllä johon vain asiasta kiinnostuvat ovat perehtyneet, niin vähenee yleinen mielenkiinto entistä enemmän.
    Tää video on vain puoliksi läpinäkyvä, joten puolikas peukku.

  • @Zeikk0
    @Zeikk0 4 หลายเดือนก่อน +2

    Paljonko holdinyhtiön perustaminen ja osakkeiden siirto sinne maksoi? Konsulttipalkkioita ja veroja, yms?

    • @laurivuohensilta1387
      @laurivuohensilta1387  4 หลายเดือนก่อน +7

      Konsulttipalkkioista en muista enää tarkkoja summia, joistakin tonneista varmaan puhutaan. Lisäksi kuluja tulee vuodessa ehkä joku 500-1000€ tun ylläpitämisestä. Mutta varainsiirtoveroihin meni noin 12 000€ koska meillä oli firman lisäksi pari kiinteistöä mitä piti vekslata. Eli kyllä siihen ihan oikeasti rahaa meni, mutta oli kyllä rahan arvoinen ratkaisu silti.

  • @HelsinkiWalks
    @HelsinkiWalks 4 หลายเดือนก่อน

    Hyvä video mielestäni tässä kohtaa ja asiallinen kommentti tältä mieheltä

  • @panupentikainen953
    @panupentikainen953 4 หลายเดือนก่อน

    Katsoin (kuuntelin) koko videon. Selität kyllä todella selkeästi holding-yhtiön tarpeen.

  • @ArcticSeaCamel
    @ArcticSeaCamel 4 หลายเดือนก่อน

    Hyvin selostettu.
    Ilman muuta jokaiselle erilliselle liiketoiminnalle on hyvä olla oma osakeyhtiö juuri noiden riskien takia.
    Ja tämä listaamattomien osinkojen pienempi verotuskin on minusta OK. MUTTA. Se on nurinkurista, että se määrä (7-8%) riippuu sen firman nettovarallisuudesta.
    Mielummin se voisi olla joku maksimisumma vuodessa. Se nettovarallisuusasia on juuri se, mikä johtaa tämmöisiin ihme kikkailuihin ja teoreettisen arvon nostamiseen.
    Parempi olisi, että kertyneestä voitosta voi maksaa huokeammin verotettua osinkoa vaikka sitten sen kohtuulliset 50-100K vuodessa riippumatta firman "arvosta". Tämä laittaa nimittäin eri tyyppistä liiketoimintaa harjoittavat firmat ihan erilaiseen asemaan. Verrataan vaikkapa konsulttifirmaa tuloja voi olla paljonkin, mutta omaisuutta tosi vähän tai sitten jotain sijoitusyhtiötä, jonka pointti on vaan pitää hallussa omaisuutta.
    Toisaalta olen myös sitä mieltä, että noin lähtökohtaisesti henkilökohtaisen tulon verotus pitäisi olla sama oli se sitten palkkaa tai pääomatuloa. Tulon lähteellä ei pitäisi olla mitään merkitystä verotuksen näkökulmasta.

  • @tuomasnotko4997
    @tuomasnotko4997 4 หลายเดือนก่อน

    Voiko yhtiön jakamisessa vanhan Y-tunnuksen ja luottoluokituksen laittaa tytäryhtiöön ja uuden y-tunnuksen holdariin?

  • @Huuhaa10
    @Huuhaa10 4 หลายเดือนก่อน

    Rehellistä himmeliasian avaamista 👍

  • @EsaNuutinen
    @EsaNuutinen 4 หลายเดือนก่อน +2

    Mä en kyllä näe tuossa oikeastaan mitään väärää, jos niissä on eri liiketoimintaa ja just halutaan minimoida ettei kaikki mene jos yhdelle käy huonosti syystä tai kolmannesta. Vääräksi se alkaa mennä siinä jos se holding yhtiö on olemassa sitä varten että se yhtiö sijaitsee jossain paratiisi saarilla eikä maksa mitään veroja Suomeen. Jos molemmat firmat maksaa ne verot mitä kuuluu niin joo ehkä siitä vähän hyöytyy mutta useimmiten rajoittuu joihinkin kymmeniin tuhansiin korkeintaan. Siinä on yrittäjälle tai holding yhtiön omistajille mahdollisia etuja monella eri tapaa. Vaikka voi tehdä eläkejärjestelyjä itselleen sen kautta, mutta ei ole pakko tarjota sitä samaa samalla tasolla sen holding yhtiön omistaman yrityksen työntekijöille. Mutta kyllä niistä kertyneistä eläkkeistäkin verot maksellaan joskus myöhemmin. Ja mahdollistaa esim. just sijoitus toiminnan harjoittamisen. Itse miettinyt samaa, vaikka oma liiketoiminta on vakuutettu johonkin asti omien virheiden varalta. Niin silti sopimuksissa olevat maksimi vahingon korvaukset on välillä niin isoja, että ei niitä yksi ihminen ikinä maksa. Toki niitä välistä on neuvoteltu pienemmiksi jos maksimi korvaus summa olisi pari nollaa enemmän kuin koko vuoden liikevaihto vaikka. Ja vastaavasti se vastuu vakuutus noille sopimusten maksimi summille ois niin kallis ettei kannata sekään, olettaen että todennäköisesti sellaista vahinkoa ei tule tai ainakaan siinä mittakaavassa että ikinä sitä maksimi vahingonkorvausta menisi. Eli ton takia olen itsekin harkinnut holding yhtiötä jo vuosia. Ja osin sen takia että yrityksiä on useampia perheessä. Mutta siinä on se toinen puoli sitten että se holding yhtiö olisi kuitenkin yksi yritys lisää taas pyöritettäväksi. Ja on siitäkin vaivaa. Ja noin verotus mielessä se hyöty ois suht pieni. Mut tosiaan niin kuin sanoit niin jos nyt aloittaisi hommat niin luultavasti virheistä oppineena ehkä heti perustaisi useamman firman. Mut osa firmoista on perittyjä jne. ja joku itse perustettu. Niin kai tässä mennään niillä korteilla mitä on saatu.

  • @pekkavaisanen6941
    @pekkavaisanen6941 4 หลายเดือนก่อน

    Ennen veropiirit olivat itsenäisiä. Näin perintöverotuskin aikanaan ei mennyt osallisille samalla tavalla. Kun sitten virkailija päättää moittia suunnittelua onkin haasteita kun vaikka voittaisitkin ei päätöstä joka asteessa muuteta.

  • @heimojaakonheimo2385
    @heimojaakonheimo2385 4 หลายเดือนก่อน +2

    Katsoin loppuunsaakka. Aivan kaikki meistä tubeihmisistä ei ole sellaista aivotonta massaa kuin on suurinosa tiktokissa.

  • @penaperseennuolija5074
    @penaperseennuolija5074 4 หลายเดือนก่อน

    Sulla on haba kasvanu💪🏽

  • @PatchedBandit
    @PatchedBandit 4 หลายเดือนก่อน +1

    Mua kiinnostais millanen yhtiöjärjestely olis järkevintä ja miksi tällaselle pienelle youtubettajalle, jonka suunnitelmissa on kuitenkin kasvattaa kanavaa ja ehkä mahdollisesti lisätä jotain sivutoimintaa tämän kautta markkinoitavaksi.
    Mitään miljoonabisnestä tästä ei tule koskaan, mutta erityisesti seuraavat asiat kiinnostais kuulla isolta tekijältä:
    1. Missä vaiheessa edes järkevää perustaa yritys tällaisen toiminnan taakse? Esim tulojen perusteella tai muista vinkkeleistä mietittynä.
    2. Olisiko yhiömuotoa/järjestelyä järkevää muuttaa jollain porrastuksella toiminnan kasvaessa?
    Yksityisenä tällainen toiminta ei yksinkertaisesti ole kovin järkevää sen kasvaessa, kun verotus, vähennykset yms yms eivät ole yhtä suoraviivaisia kun yhtön kautta pyöritettäessä. Oman youtubekanavan kulut ovat merkittävästi suuremmat, kuin siitä saatava hyöty ja tämä on varmasti näin vielä pitkään, mutta joudun silti verolle tuotoista. Mutta yhtiömuodot lisäävät kompleksisuutta ja sitä kautta myös mahdollisesti kuluja tai aikaa, jonka sen toiminnan pyörittäminen vie.
    Tykkään tehdä videoita. En kirjanipitoa.

  • @harrirenkonen
    @harrirenkonen 4 หลายเดือนก่อน +1

    Kun katsoo mitä verorahoilla perseillään, niin ihan hyvä vaan, että rahat menee konsulteille eikä poliitikkojen taskuun...

  • @TA-bs1hr
    @TA-bs1hr 4 หลายเดือนก่อน +1

    Hyviä pointteja. Toisaalta en ymmärrä syytä miksi tavallisen työntekijän, osakeyhtiön kautta työskentelevän lääkärin tai holding yhtiön omistajan ei kaikkien pidä maksaa 50% veroja 150k€ vuosituloista. En jotenkin näe että mikään niistä olisi toistaan epäreilumpaa. Yrittäjä tietysti auttaa mahdollisesti valtiota enemmän työllistämällä ihmisiä, mutta ei sekään varsinkaan isojen summien kohdalla mikään ns. pelastava syy ole.

    • @LeeviMustikka-co6qb
      @LeeviMustikka-co6qb 4 หลายเดือนก่อน

      Yrittäjällä on paljon muitakin maksuja, kuin verot, mm. eläkevakuutusmaksut, vakuutukset, liiketoiminnan kulut. Ja kaikista näistäkin maksetaan vero.
      Jos kokonaisvero% olisi pienempi, kannustaisi se yrittämään enemmän joka tarkoittaa *rumpujen pärinää* lisää verotuloja valtiolle.

    • @TA-bs1hr
      @TA-bs1hr 4 หลายเดือนก่อน

      @@LeeviMustikka-co6qb Liiketoiminnan kuluista maksetaan vero? Pankki- ja terveysalalla kyllä, mutta muuten kait hyvinkin pitkälle vähennettäviä.

  • @JamesParus
    @JamesParus หลายเดือนก่อน

    jos suoraan perustaa kaksi firmaa niin tarviiko siinä silloin olla mitään kovin painavaa syytä, että tekee niin. Monestihan se on kannattavaa jopa tuotteissa, koska emoyhtiö voi omistaa tuotteen nimen ja piirustukset ja sitten tekee alle valmistusyhtiön joka valmistaa sitä tuotetta, se voi helpommin mennä konkurssiin esim talous yms heilahdusten takia.

  • @aatamiseppä
    @aatamiseppä 4 หลายเดือนก่อน

    Ehdottomasti toivon, että teet verotuksen kannustamattomuudesta videon.

  • @Mutrunalle
    @Mutrunalle 4 หลายเดือนก่อน +5

    Yhtiö A tekee voittoa 100t kolmena peräkkäisenä vuonna. Yhtiön oma pääoma 300t. Yhtiö A tekee osakevaihdolla holdingyhtiön ja käytetään verottajan tuottoarvoa keskimäääräinen tulos jaettuna 0,15. Holdingyhtiön arvoksi saadaan 666.666.66 euroa jolloin yhtiön A nettovarallisuus nousee tuon verran. Vapaa Oma pääoma 969166 euroa josta 8% voi jakaa osinkona matalammalla verolla. Yhteensä 77533 euroa.
    Yhtiö B tekee samaa tulosta mutta vapaa oma pääoma on tuon 300t, josta voi jakaa osinkoa matalammalla verolla 8% yhteensä 24200.

  • @tapsa-kw7ql
    @tapsa-kw7ql 4 หลายเดือนก่อน +2

    Työn verotusta pitäisi laskea ja tällaista keinottelua verottaa enemmän, jos jotain pitää verottaa. Kokonaisveroaste Suomessa ei ole korkeampi kuin muualla eikä ole noussut 40 vuoteen, vaikka niin kuvitellaan.

  • @Henrix1998
    @Henrix1998 4 หลายเดือนก่อน

    Rahahan siinä jokaisessa perustelussa oli. Tähän tuleekin sitten kysymys perään, että pitäisikö ansiotulon olla aina pääomatuloa pienempi tai yhtä suuri? Miksi ei jos ei?

  • @donsamuel2427
    @donsamuel2427 4 หลายเดือนก่อน

    Avaatko vähän vielä sitä että miten se taikatemppu tehdään, että tase arvotetaan niin arvokkaaksi että päästään nostamaan 8% taseen arvosta minimiverolla ja niin että ne saadut osingot on merkittäviä? Paljonko esim tuon hydraulicpresschannel somebrändin tasearvo ja oikea arvo on?

    • @laurivuohensilta1387
      @laurivuohensilta1387  4 หลายเดือนก่อน +1

      Siihen on verottajalla ohje miten tuo arvostus pitää laskea. perustuu ihan vaan 3 viimeisen vuoden tilinpäätöksiin ja taseeseen. Eli ei voi vetää hatusta mitään brändilisiä yms. vaan pitää olla firma mikä on tehnyt hyvää tulosta pitkän aikaa jos haluaa ison tasearvon sille.

  • @Aswwrss
    @Aswwrss 4 หลายเดือนก่อน

    Lisää matskus sijoitushommeleista ja sitten tuo verosuunnittelu olisi myös mielenkiintoinen näkökulma sijoittajan näkökulmasta!!

  • @mikkotoikka3188
    @mikkotoikka3188 หลายเดือนก่อน

    Pitäis vissii laittaa oma oy seis ja tehä vaikka uus firma. On kuitenkin ostanut osakkeet aika kalliilla. Sais verovähennykset hyödynnettyä kun lv varmasti vähenee tulevaisuudessa.

  • @BetaMayra
    @BetaMayra 4 หลายเดือนก่อน +2

    Hyvä video oli vaikka en ymmärtäny juuri mitään aiheesta :D

  • @r4pp44j4
    @r4pp44j4 4 หลายเดือนก่อน +1

    "Suomi nousuun" video olisi kiinnostava. Sulla tulikin jo pohdintaa veroista tuossa videon lopussa. Esim. Perintöveron uudistus ruotsin malliseksi, saisiko suomi enemmän veroja jos ei periän tarvitsisi maksaa heti kaikkea likvidiä omaisuutta perintöverona. Olisiko Viron yhteisöveromalli hyvä? "Rikkaitten" verotus ylipäätään, esim. Olisiko jo sinulla tarpeeksi pääomia, että ne siirtyisi muuaalle verottajan ulottomuttomiin jos tulisi jotain älyttömiä kateusveroja... olisi hauska kuulla millä keinoin nostaisit kaikkien suomalaisten varallisuutta jotka viitsivät joko yrittää tai tehdä paljon ansiotuloja. Valtion pitää kuitenkin jostain saada tuloja, mutta onko riskin ottoa ja ahkeruutta järkevää verottaa liikaa...

  • @Harpoika
    @Harpoika 4 หลายเดือนก่อน +2

    Finnwatchin sivulla asista sanotaan seuraavaa: "Vaikka järjestelyjen taustalla voi olla useita syitä, on kuitenkin selvää, että ne johtavat usein merkittäviin veroetuihin, joita lainsäätäjä ei ole tarkoittanut. Kyse on verolainsäädännön porsaanreiästä, joka edellyttää toimia päättäjiltä.
    - Holdingyhtiöjärjestelyillä tavoitellaan nyt laillisia mutta lain hengen vastaisia veroetuja. Toiminta ei lopu ennen kuin hallitus tekee päätöksen porsaanreiän tukkimisesta ja lainsäädännön korjaamisesta, Hietanen muistuttaa."
    Eikös veroporkkana ole nimenomaan ollut lain suunnittelussa mukana tarkoituksella, että saadaan aikaan vakavaraisempia yhtiöitä. Jos veroetu puretaan, sitten maksetaan kaikki suoraan osinkona ulos, maksetaan verot ja tehdään rahoilla mitä huvittaa. Sitten suomalaiset yritykset olisivat herkempiä joutumaan konkurssiin.

    • @FINDarkside
      @FINDarkside 4 หลายเดือนก่อน

      Kyllä se huojennettu veroprosentti on olemassa ihan tarkoituksella. Se että huojennuksissa huomioon otettavan nettovarallisuuden saa moninkertaistettua tällä holdarijärjestelyllä on se mikä on Finnwatchin mukaan lain hengen vastaista.

  • @hannu6169
    @hannu6169 4 หลายเดือนก่อน

    Yhtiön maksama yhteisövero vie tosiaan 20% yhtiön voitosta. Siksi osinkoeuro on vain 80 senttiä. Tätä pitäisi takoa suomalaisten kalloon ainakin kunnes asiaton märinä pääomatulon kevyeksi kuvitellusta verotuksesta loppuu. Alle sadan tonnin palkalla on turha huudella pääomatulon kevyestä verotuksesta yhtään mitään.
    Osingosta 15% on verovapaata ja ilman (minun mielestäni perusteetonta) yrittäjäalennusta 30% osinkovero tekee osinkoeuron veroasteeksi yhteensä 40.4% ja 30.000 € ylittävästä summasta 43.1%. Sekin on paljon, mutta ei sentään aivan 50 %.

  • @edisonvirtanen2404
    @edisonvirtanen2404 4 หลายเดือนก่อน

    Ostatko nvidiaa takaisin jos kyykkää jonkun verran?

  • @koskelainenm
    @koskelainenm 4 หลายเดือนก่อน

    Ihan fiksua laittaa hommat mitä tekee jenkkien kanssa omaan putiikkiin. Vastaavaa on että on pubilla on nimi "Baari puristamo" ja takana on Penan kaljan jakamo oy joka voi mennä konkkaan ja viikon päästä jatkuu toisella firmalla

  • @kayttajatunnus1353
    @kayttajatunnus1353 4 หลายเดือนก่อน

    Tarviiko olla syytä? Joko verolainsäädäntö sallii jotain tai sitten ei, ainoa kriteeri on hyöty omistajille.

  • @jooman2606
    @jooman2606 4 หลายเดือนก่อน

    Tälle kanavalle vois tulla enenpikin sisältöä. Ja älä nyt viitti kyl näitä 15 min videoita porukka myös katsoo eihän tämä edes youtube videoks ole edes pitkä 😅

  • @IVIasterify
    @IVIasterify 4 หลายเดือนก่อน

    Miten sen emoyhtiön omistaman listaamattoman yhtiön arvo määritellään näitä verolaskuja varten?

  • @sharko_ofc
    @sharko_ofc 4 หลายเดือนก่อน

    Eikös se olis samat osingon verot jos alkuperäisellä firmalla olis kaikki varat ja toteuttais sijoitustoiminnan? Yritän siis ymmärtää että onko tässä holding-yhtiö vain riskin minimoimiseen mutta mitään selvää veroetua se ei tarjoa?

    • @Tempires
      @Tempires 4 หลายเดือนก่อน

      TL;DR: vanha yhtiö arvostetaan holdingyhtiöön käyvällä arvolla nostaen arvoa, jolloin sitten jakamalla saman osingon ilman holdingyhtiötä, tämä 8% matemaattisten arvojen erotusosinko on 75% ansiotuloa(!) ja 25% verovapaata vs 150k 15% verovapaata ja 85% verollista pääomatuloa holdingyhtiötä käyttämällä
      Holdingyhtiö saa korkeamman nettovarallisuuden kuin alkuperäinen yhtiö, kun se arvostaa osakevaihdossa alkuperäisen firman arvon käypään arvoon kirjanpitoarvon sijasta. Koska nettovarallisuus on nyt huomattavasti suurempi kuin tilanteessa, jossa olisi vain yksi firma, niin omistaja saa enemmän osinkoa irti 8% yhtiön matemaattisesta arvosta jota voidaan jakaa keveämpinä osinkoina(75% verovapaata 150k asti ja 15% verovapaata 150k ylittävältä osalta, verot pääomaverona vs ansiotulona). Esimerkiksi, jos matemaattinen arvo on yhtiössä 100k ilman järjestelyä(8%=8k osinkoa) ja järjestelyllä yhtiöllä B on 150k (8%=12k osinkoa) niin saat jaettua 4k enemmän kevennettyä osinkoa eli 3k verovapaata tuloa ja 1k verollista pääomaosinkoa. Jos yhtiö A jakaisi yhtäpaljon osinkoa osinkoa, niin silloin 4k osingosta olisi 75% eli 3k verollista ansiotulona laskettavaa osinkoa ja loput 25% eli 3k verovapaana.Varakkaamilla firmoilla saadaan sitten myös 150k ylittävää osinkoa vähän keveämpä. Ansiotuloina osinkojen otto tulee aika kalliiksi suuremmilla summilla pienemmän verovapauden ja veroprosentin progressiivisuuden takia, yrittäjä varmaan myös maksaa itselleen usein hieman palkkaakin.

    • @FINDarkside
      @FINDarkside 4 หลายเดือนก่อน +1

      Kun siirrät yhtiön holding yhtiön omistukseen, yritys arvotetaan suuremmaksi kun sen nettovarallisuus (verottajan ohjeiden mukaan). Ymmärtääkseni tyypillisesti yrityksen arvo olisi 3-4 kertainen sen nettovarallisuuteen nähden. Eli näin ollen nettovarallisuutta syntyy "tyhjästä" ja voidaan maksaa enemmän huojennettuja osinkoja. Käytännössä asiaa voi ajatella niin että yhtiön arvo saadaan muutettua nettovarallisuudeksi kun siirretään se holdariin. Ja huojennetuissa osinkoja taas saa maksaa max. 8% yhtiön nettovarallisuudesta.

  • @janivertanen
    @janivertanen 4 หลายเดือนก่อน

    Eikös tuotantovälineet, tilat ja brändi voi olla emoyhtiön omistuksessa ja tuotantovälineitä ja tiloja vuokrataan sille toiselle ja se toinen maksaa myös brändin käytöstä. Näin nekin olisivat turvassa, jos kakka lentää tuulettimeen.

    • @pilluritari
      @pilluritari 4 หลายเดือนก่อน

      Justhan se tuossa mainittiin, ettei todennäkösesti mene läpi oikeudessa tuommonen keinottelu.

    • @janivertanen
      @janivertanen 4 หลายเดือนก่อน

      @@pilluritari Kappas. Eilen siinä puolinukuksissa katsoin, niin meni ohi.

  • @liimatankari
    @liimatankari 4 หลายเดือนก่อน

    Mielenkintoinen video, mutta se holdingyhtiön verohyöty jäi käsittelemättä ja miten sitä väärinkäytetään.

  • @tonionparsa
    @tonionparsa 4 หลายเดือนก่อน +13

    Kertoo nykyihmisistä, jos oletus on että 15 min video on todella pitkä ja kukaan ei jaksa kuunnella loppuun...

  • @human8616
    @human8616 4 หลายเดือนก่อน

    Onks sun Holdingyhtiö suomalainen vai ulkomaalainen

  • @J-cf4fb
    @J-cf4fb 4 หลายเดือนก่อน

    Pitää vain kysyä miksi ihmeessä meillä on niin monimutkainen verojärjestelmä että fiksu sälli kuten Lauri tarvitsee kalliita konsultteja pyörittääkseen yritystään järkevimmällä tavalla?

  • @beezdude
    @beezdude 4 หลายเดือนก่อน +1

    Melkeen jokaisella yrittäjällä olis hyvä olla henkilökohtainen ”emo” Oy johon kerryttää varallisuutta. Varsinkin jos varsinaisessa liiketoiminnassa on mukana useampi taho. Näin voidaan voitot siirtää jokaisen omalle yhtiölle, josta niitä jokainen saa nostaa tai sijoittaa miten lystää.

  • @janne7319
    @janne7319 4 หลายเดือนก่อน

    Samaa mieltä, mutta perustelu "niistä on jo maksettu vero" on äärimmäisen huono perustelu. Kun mä ostan litran maitoa, niin sillä rahalla mistä sen maitolitran maksan on jo aina maksettu vero. Tulovero. Moninkertainen verotus on valitettavasti ihan normijuttu.

  • @kuukkeli5004
    @kuukkeli5004 4 หลายเดือนก่อน

    Lisää talous ja sijoitusvideoita

  • @PoliisikoiraRex
    @PoliisikoiraRex 4 หลายเดือนก่อน

    ootko multi miljardööri jo?

  • @footpath0592
    @footpath0592 4 หลายเดือนก่อน +1

    Mielenkiintoinen aihe selvästi selitettynä

  • @liikennekanava8414
    @liikennekanava8414 4 หลายเดือนก่อน +1

    Laillista veronkiertoa

  • @OvoirxDeegyz00
    @OvoirxDeegyz00 4 หลายเดือนก่อน

    Vielä laillista veronkiertoa noi on suomeksi.

  • @Katsastusmies
    @Katsastusmies 4 หลายเดือนก่อน

    Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että myös "agressiivinen verosuunnittelu" on ok, niin kauan kun se on laillista. Taitaa olla ihan laki, että suomalaisen ei pidä maksaa enempää veroja kun on tarve. Jos sitten on mahdollista maksaa vähemmän veroja, niin miksi ihmeessä maksaisi enemmän kuin on pakko? Näitä somettajia on mielestäni täysin turha syytellään, vaan katseet sinne lakia tekeviin! th-cam.com/video/rWTeJnig-xk/w-d-xo.html -Pentti Köyri

  • @themarqq
    @themarqq 4 หลายเดือนก่อน +3

    Kierrän veroja koska joku voi haastaa jenkeissä oikeuteen. Mahdollisuus siihen on ~1%.
    Nyt hyödyn tästä taloudellisesti.
    Asia kunnossa!

    • @pattipolvi512
      @pattipolvi512 4 หลายเดือนก่อน +2

      Ei verojenkiertoa, vain laillista verosuunnittelua. Jokainen järkevä yrittäjä sitä tekee.