HP 8204 model akülü sandalye şarj cihazı arızaları.

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 15

  • @xy4164
    @xy4164 4 หลายเดือนก่อน

    Dilinize sağlık

  • @ersinbadak2616
    @ersinbadak2616 ปีที่แล้ว +1

    bu video cok iyi oldu

  • @user-vm3xq9sx1h
    @user-vm3xq9sx1h ปีที่แล้ว

    شكرا استاذ ياربت تشرح اكثر عن هاذا الشاحن 24 فولة

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  ปีที่แล้ว

      05434047268 telefon numaram budur. Sormak istediğiniz soru varsa, bana WhatsApp'tan sorabilirsiniz veya arayabilirsiniz.

  • @hasantamer9199
    @hasantamer9199 ปีที่แล้ว

    elinize sağlık hocam

  • @beyzakeskinn
    @beyzakeskinn ปีที่แล้ว

    Hocam emeğinize sağlık, bendeki adaptörün dc ucundan voltaj gelmiyor yani şarj etmiyor sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  ปีที่แล้ว +1

      Elektronik devrenin; arıza bulma yöntemlerinden aşama aşama arıza giderme tekniğiyle incelenmesi mantıklı olacaktır. Devrenin çalışma mantığını bilirseniz çözüme daha kolay ulaşırsınız.
      220 volt AC şebeke gerilimi önce cam sigorta ve filitre trafosuna giriyor. Buradan dört bacaklı köprü diyota giren AC gerilim regülesiz tam dalga DC ( Diyotun arttırma etkisi le 220 volt x 1,41= 310.2 volt olarak çıkıyor. 110-220 volt değişim switchi kondansatörlerden birisini kısa devre ederek çıkış gerilimini ikiye böler. Avrupada 110 volt şebeke gerilimi vardır ve şarj aleti bu durumda 110x1,41= 155,1volt dc gerilim üretecektir. Ancak Türkiye de şebeke gerilimi 220 volt olduğundan switch 110 volta çevrilirse giris sigortası patlar. Başkaca bor arıza oluşması pek mümkün değil. Sigorta değiştirilir. ve switch 220 kademesine getirilir. Benim şahsen yaptığım kesin çözüm, elime geçen tüm High power şarj cihazlarında hemen arka kapağı açıp 110-220 volt seçim switchinin fişini devreden çıkartıp bosa bırakarak arka kapağı geri vidalıyorum. Kullanıcının merakına yenik düşmesi , engellyi mağdur etmesin diye.
      İki kondansatörün arasında 310 volt civarında DC volt okuyorsak tam dalga gerilim redresörümüz çalışıyordur. İkinci kısım PWM kontrol trafosu. Bu trafonun ya da bu görevdeki trafoların görevi kare dalga osilatörü yardımıyla, devrenin çıkışından çekilmesi beklenen maksimum akım sınırıını geçene kadar yüzde 1 hassasiyetle voltaj değeri değişmeyen çok kararlı bir AC gerilim üretmektir ki ; bu gerilim çoğunlukla 200 volt olarak kullanılır. Bu devrede iki adet simetrik bağlı power mosfet ve mosfet sürücü bir entegre ile yüksek voltaj trafosunun girisine yani primerine pals gerilimi uygulanarak trafonun karşı tarafında yani sekonderinde sabit 200 volt AC gerilim elde edilir. Yüksek volt trafosunun çıkışında kenar soğutucuya bağlı üç bacaklı transistöre benzeyen doğrultma diyotunun orta bacağına göre iki dış bacağı kısa devredir ve iki katı güçlü bir diyot elde edilir. Bu diyodun orta bacağı ile dış bacakları arasında 200 volt civarında voltaj değeri dalgalanmayan bir AC gerilim varsa bu yüksek voltaj trafosu da çalışıyordur. Buradan sonrası çıkış devresidir. Butada watch dog ( Bekçi k9peği ) devresinin kontrol ettiği akım korumalı ayarlı çıkış gerilim ayar devremiz var ve bu devrenin pek çok elekyronik komponenti olduğundan arıza giderme tamamen ne kadar zaman ayırdığınıza, harcayacak ne kadar paranız ve sabrınız olduğuna, tecrübe edinmenize ve belki biraz da şansa bağlıdır.
      Çıkış devresi sayesinde çıkışa bağlanan akü grubunun iç ditenci ve gerilimbtutma kapasitesine göre yüksekten alçağa doğu düşen bir akım grafiği elde ederken 27,6 volt seviyesinde akü grubuz tam dllum sağladığında akım basmayı minimuma çeken ve yükte akü grubunu görmeyince çıkıs akımını 1 Amper ile kısıtlayabilen mükemmele yakın bir şarj cihazına sahip oluyoruz.
      Aslında hedeflenen akü şarj cihazı; çıkışına aküyü bağlamayınca gerilim ve akım çıkışı yapmaz ve sadece aküyü doğru polaritede görürse akü şarjı ićin gereken akım ve gerilim çıkışını oluşturur. Ayrıca çıkışında sabit akım basmayıp kesik kesik palsli şarj yapar. Malesef bu cihazlar ancak avrupa ürün grubu olarak ve yüksek fiyatlara satılıyor. Bu nedenle Çin malının iyidi HP markası uygun fiyatıyla ve kalitesiyle idealdir.

  • @hulyaerginol5433
    @hulyaerginol5433 11 หลายเดือนก่อน

    Ustam elimizde aynı şarj aleti çalışmıyor çok zor durumda size gönderebilir miyiz lütfen yardımcı olabilirsiniz çok memnun olurum

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  11 หลายเดือนก่อน

      05434047268. Arayın görüşelim

  • @suatkaleli5075
    @suatkaleli5075 10 หลายเดือนก่อน

    hocam 72v akü için şarj cihazı çıkış 88v yazıyor ama kondansatörde 82v var bu normal mi şarj için yeterli mi

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  10 หลายเดือนก่อน +1

      Akülerin her birisi 12 volt olarak sayılır ve her bir akünün ful dolma gerilimi %15 fazlası olarak hesaplanır. Gerçek şarj voltajı budur. Sizin alet 72 volt. %15 fazlası 10,8 volt. Aletin çıkışı akü bağlıyken ve akü tam dolup şarjı kestiğinde 82,8 volt olarak ölçmeniz gerekir. Fazlası aküleri şişirir

  • @ramazanokumus7582
    @ramazanokumus7582 8 หลายเดือนก่อน

    Slm abi bende var fanda sesi geliyor napma gerekiyor

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  8 หลายเดือนก่อน

      Fanın olduğu taraf kapağı aç. Kenar plastikteki dört tane vidayı PH 1 yıldız tornavida ile sölmen lazım. Fanın kablosu fişle devreye takılı. O fişi yukarı foğru çekip çıkart. Fanın dört tane Vidasını PH 2 yıldız tornavida ve pense ile sök. Dikkat: Fanı sökerken pervanenin üfleme yönünü kontrol et. Fanın üfleme yönü önemli. Çoğunlukla fan içeriye doğru üfler. Cihazın tasarımı nasılsa fanı o yönde vidalamalısın. Yoksa soüutamaz. Boşa çalışır. Fanın yenisi elektronik parçacılarda bılunur. Cetvelle fanın kalınlık ve uzunluklarını alıp bir de etiketindeki voltiaj değerine bakıp yeni fanı alabilirsin. Rulmanlı fan alırsan 20 yıl dayanır. Ucuz fanlarda rulmanlı göbek yok. Onun için bir yıl kadar sonra göbek aşınır ve böyle bağırmaya başlar. Rulmanlı fanlar 4 avro civarında. Ucuz fanlar da 30 TL civarında. ganın kablosunu eski fanın fişine bağlamalısın Kırmızı ve siyah renkleri bağlayacaksın. Rengi rengine bağlayıp fişi takatsan fan çalışır. Denersin fan çalışmazsa ters bağlamışsındır. Renkleri yer değiştir. Kesin çalışır. Ters bağlamaktan ne fan ne de şarj aleti bozulmaz. Fanda üçüncü bir sarı kablo varsa fanın takometre yani hızı sayma bacağıdır. O sarı kabloyu kullanmıyoruz. Çünkü şarj aletlerinde fan hızını okuma özelliği yok. Sarı kabloyu fanın dibinden kesip atabilirsin. Boş bırakma fana değip ses yapabilir. Şarj aşetinin kapağını kapatırlen fanın kablolarını fana değmeyecek biçimde toparlayıp şarj kablosuna kablo bağı ya a bant ile sabitle ki fana değip ses yapmasın.

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  8 หลายเดือนก่อน

      Eğer şarj cihazı HP 8204 B şarj cihazının plastik kasalı çakması ise T10 ortası delik tornavida ile kasanın altındaki dört tane parlak siyah vidayı sökebilmen lazım. Ortalarındaki çivileri iyi bir saatçi tornavida ile kanırttırıp deliğin dibinden kırabilirsen ucunun ortasında delik olmayan torch 10 tornavida ile de sökebilirsin . Vidaları sökerken bozuk tornavida kullanmayın. Vidaların mazlemesi çok kalitesiz ve torch tornavida yuvalarını bozuk uçlu tornavida ile bir kez bozarsanız kapağı açmak uğraşıdan eziyete dönüşebilir. Bu durımda havyayı vida deliğine sokup sıcak ucuna lem vererek vidayı çabucak ısıtıp dibine ince bir tornavida sokarak vidayı yuvadan çıkartmaya çalışmalı ve vidanın kafasını ince uçlu karga burun pensecile tutabildiğiniz zaman vidayı sıcak haliyle çekip almanız gerekecek. Taöirden sonra o vidaları tekrar cihaza takmayın. Dört tane aynı uzunlukta yışdız başlı saç vidası alıp onları takın