Repensar les identitats des de l’experiència trans Conferència a càrrec de Miquel Missé

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ก.ย. 2024
  • Repensar les identitats des de l’experiència trans
    Conferència a càrrec de Miquel Missé, dins el cicle 'La revolució dels gèneres. La construcció d'estereotips en la ficció.'
    30 de març, a les 19h
    En els darrers temps el fet trans ha esdevingut una nova realitat d’interès fruit de la visibilitat dels activismes trans, els debats polítics sobre la seva regulació i, sens dubte també, degut a l’emergència de relats trans en l’àmbit de la creació cultural i les arts escèniques, audiovisuals i musicals. Alhora, però, no podem obviar que hi ha molts paradigmes per representar el fenomen trans, a vegades fins i tot contraposats. L’objectiu d’aquesta presentació és reflexionar críticament sobre aquest ventall de relats mediàtics i culturals i incidir en aquelles aproximacions que ens proposen una transformació dels nostres imaginaris socials.

ความคิดเห็น • 10

  • @arturcoy9542
    @arturcoy9542 7 ปีที่แล้ว +5

    Discurs brutal, coherent i trencador amb tots els conceptes de transsexualitat escoltats. Molt gran treball de reflexió sociològica i filosòfica per part d'en Miquel. Gràcies per fer el que fas.

  • @sergimassegur7865
    @sergimassegur7865 4 ปีที่แล้ว +2

    Espectacular aquest discurs. El Miquel parla de diversos temes molt interessants de forma coherent, enèrgica i fantàstica, llàstima que ho fa a una velocitat que a mi m'ha calgut mirar-me'l tres vegades per entendre'l casi completament.

  • @gabrielaq
    @gabrielaq 7 ปีที่แล้ว +8

    Ojalá algún día pongan subtitulos, no todxs entendemos el catalán :(

  • @Alejandrotrans
    @Alejandrotrans 4 ปีที่แล้ว +3

    Muy interesante parece pero sin subtítulos es complicado..

    • @nadirmorpheus125
      @nadirmorpheus125 6 หลายเดือนก่อน

      es lo que tienen los idiomas que no conoces

    • @Alejandrotrans
      @Alejandrotrans 6 หลายเดือนก่อน

      @@nadirmorpheus125 tu que eres el tonto del grupo ?

    • @Alejandrotrans
      @Alejandrotrans 6 หลายเดือนก่อน

      @@nadirmorpheus125 te quieres currar tu los subtitulos en lugar de molestar con tu comentario?? Así llegara el mensaje de mikel a más gente , ...

  • @tthingy7600
    @tthingy7600 5 ปีที่แล้ว +2

    Hola Miquel
    Jo sóc mtf i m'agrada molt la xerrada que has fet (la veritat és que m'has fet pensar molt), però hi ha una cosa que has dit que no no entenc massa: dius que l'idea de "neixem en un cos incorrecte" no és certa sinó que és un constructe social però al mateix temps tu has fet una transició per a canviar el teu. No creus que es contradeix?
    Tampoc estic d'acord en la comparació que fas de la gent trans amb la gent que no li agrada el seu cos (gent grassa -que no "gorda", de color, etc). Potser tu no (o potser sí, perquè també has transicionat), però a banda de la disfòria social, hi ha molta gent trans que sent també rebuig cap al seu cos i en canvi el deixa de tenir quan aconsegueix tenir el del sexe contrari.
    Comparteixo la idea de que en una societat sense rols de gènere hi hauria menys transicions, però d'aquí a ficar a tothom dins del mateix sac no hi estic d'acord.

    • @lonelyreckless
      @lonelyreckless 4 ปีที่แล้ว +1

      En una societat binaria, la opció no escollir entre home/dona és molt difícil, perquè bàsicament la societat no sap llegir els cossos en clau no binària. Molts trans ens vèiem a la situació de no voler operar-nos ni hormonar-nos però la forma en què la societat ens tracta ens obliguen a fer-ho per una qüestió de reconeixement. Hi ha molts homes trans que han de sotmetre's a una mastectomia perquè si no la societat no els llegeix ni reconeix com a "homes". Moltes persones no binàries no tenen ni la possibilitat de no ser llegides en una clau binaria home/dona. Si moltes persones trans es sotmeten a operacions quirúrgiques no és per ser home o dona (que de fet, ja ho són), sinò per ser tractats com a tal.

    • @anarollan9524
      @anarollan9524 3 ปีที่แล้ว

      Tengo entendido que el propio Miguel afirma que, de no haber nacido en una sociedad tan condicionante, quizás habría sido simplemente una mujer masculina y lesbiana, por lo que su transición también tiene relación con su discurso.