Dr. Mihaela Bilic: ce se întâmplă dacă renunțăm la gluten și lactoză

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 เม.ย. 2021
  • Dr. Mihaela Bilic, medic primar nutriționist, ne explică ce se întâmplă dacă renunțăm la gluten și lactoză.
    Gluten, lactoză, carne. Multe persoane și le trec la ora actuală pe lista nutrienților la care renunță de tot sau pe perioade medii și lungi. Am stat de vorbă cu medicul nutriționist Mihaela Bilic despre aceste comportamente alimentare tot mai frecvente.
    „Mi se pare că oamenii au intrat într-un extremism pe care aproape că și-l doresc. Caută să facă din mâncare un dușman și dacă insistă, până la urmă vor reuși. Puterea minții noastre este teribilă. Sfatul meu ar fi următorul: nu vă căutați intoleranțe și tot felul de probleme alimentare pentru automat le veți găsi. Și chiar puteți induce astfel de simptome, încărcând cu energie negativă un aliment” spune medicul Mihaela Bilic.
    Dacă ne referim la lactoză, prezentă în lactate, aceasta este unul dintre nutrienții la care renunță multe persoane. De altfel, renunțarea la lactate este recomandată de specialiștii în medicină integrativă, abuzul de brânzeturi fiind văzut drep un factor proinflamator. Însă în același timp, ei recomandă alimentele fermentate, chefirul fiind printre acestea.
    „În ceea ce privește lactoza, aici este mai degrabă un moft. La capitolul „lactoză”, este vorba despre acel carbohidrat din lapte, un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoză și una de galactoză. Există o enzimă, lactaza, care metabolizează acest dizaharid și îl desparte în cele două molecule constituente. În funcție de cantitatea de lapte pe care o consumăm în mod obișnuit, organismul nostru sintetizează această enzimă sau nu.
    De exemplu, la o persoană care hotărăște să nu mai mănânce produse lactate, organismul nu va mai secreta acea enzimă. Capacitatea de a secreta lactaza rămâne până la moarte, deci e o chesiune de antrenament. Orice persoană trebuie să înțeleagă că, în produsele lactate, cantitatea de lactoză diferă foarte mult. Inclusiv lactobacilii din lapte, acele colonii de bacterii benefice, se hrănesc cu această lactoză. Astfel, pe măsură ce produsele sunt mai fermentate, cantitatea de lactoză scade” adaugă medicul Mihaela Bilic.
    Website: www.csid.ro
    Facebook - bit.ly/2WpKjVp
    Instagram - bit.ly/2S95ZWy
    Twitter - bit.ly/2UoxeK8
    Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3
    #CSID #Interviu #mihaelabilic #lactoza #gluten

ความคิดเห็น • 88

  • @Moniq29uk
    @Moniq29uk ปีที่แล้ว +15

    Cred ca o iau razna cand aud ce spune Doamna Bilic! Timp de 45 de ani am fost cea mai iubitoare de lactate, mancam branzeturi, unt, smantana, lapte cu aproape orice…la fel si produse cu gluten, însa mereu mă umflam si îmi era rau. Tot atunci m-am luptat din greu cu niste ecseme ce le-am avut pe maini, si dupa gat care nu mi-au trecut oricât de multe creme foloseam. A trebuit sa fac niste analize si sa aflu ca am intoleranta la gluten si lactoza. De atunci am schimbat stilul de viață si nu mai am probleme, nu ma mai umflu ca un balon, ba mai mult renuntand la lactate animale, gluten, zaharuri rafinate mi-au trecut si ecsemele si nu mi-au mai aparut niciodata!

    • @maringeorgeadrian6418
      @maringeorgeadrian6418 10 หลายเดือนก่อน +1

      Ce fel de analize ati facut pt a descoperi intolerantele?

  • @elenaelena4860
    @elenaelena4860 2 ปีที่แล้ว +19

    Ba da , exista real intoleranta la lactoza! Eu ador laptele , untul , smantana ....le evit pe cele doua pt ca sunt grase dar daca beau lapte a doua zi ma doare fff tare capul si ma deranjeaza , mult timp nu intelegeam de ce in unele zile am dureri de cap...

  • @ccboisvallee960
    @ccboisvallee960 2 ปีที่แล้ว +12

    Vorbiti din perspectiva unei persoane “ sanatatea”, faceti afirmatii de care nu sunteti sigura. A da 70 % de adevar nu este de folos tuturor. Daca a-ti avea psoriasis, varice, … nu a-ti mai vb asa usuratic. Mai documentati-va , aveti înca de învatat. Cu respect

  • @EuropaRezist
    @EuropaRezist 2 ปีที่แล้ว +10

    Expunere duplicitara, ca intotdeauna. Pai ori e bun glutenul, ori nu. Maiaua si drojdia ( pe care o indicati ca un pre-digerator al proteinei din cereale) baloneaza pe unii si mai rau.

  • @cristianarat2703
    @cristianarat2703 2 ปีที่แล้ว +48

    Sunt dezamagita total de d-na nutritionist 😕.Cum poti sa spui la o persoana intoleranta la lactoza ca refuza laptele si din cauza asta nu l tolereaza.Pai d-na eu am crescut cu vaca in curte si mancam lapte si vai de intestinele mele ca am avut probl din plin,cu asa zisul natural pe cand laptele din comert este o zeama alba imbogatita cu prafuri care favorizeaza aparitia mucusului in organism.Sunt intoleranta la lactoza si alte cateva ptr ca mi am imbolnavit intestinul nu ca am vrut eu.Intoleranti la gluten au probl din cauza graului modificat si al substantelor cu care acesta este tratat,in fine sunt multe de spus.Pacat ca informatiile nu scot in evidenta ce ar trebui si ni se da altceva….

    • @ilincacezara6182
      @ilincacezara6182 2 ปีที่แล้ว +6

      Imi cer scuze ca ma bag, dar doamna dr are dreptate cu aceasta informatie. Daca va documentati din surse externe si studii, veti afla exact aceleasi lucruri. Insa nu este valabil pentru excese!!!!! . Organismul primeste laptele de la mama cu bratele deschise doar in prima etapa a vietii, dupa care noi decidem cum ne ‘antrenam’ enzimele in functie de ce mancam. Va rog nu mai spuneti ca un anumit element este de vina pentru problemele dvs, caci poate este un cumul de factori de care nu sunteti constienta. Spun asta din proprie experienta. Si eu am crezut ani de zile ca lactoza este un monstru, in continuare nu consum din cauza unor probleme intestinale si acneei din trecut. Insa va zic un singur lucru pe care l-am observat. Am apelat la un nutritionist, mananc din toate grupele alimentare zilnic, iar acum daca beau un pahar de lapte organismul nu reactioneaza atat de urat ca acum 3-4 ani. Spor in toate si o zi minunata !

    • @atomxeon5415
      @atomxeon5415 ปีที่แล้ว

      Exceptiile ramin exceptii. Nu toata lumea are intoleranta la lactoza. Tot asa cum nu toata lumea e alergica, sa zicem la polen. Ca miroase un alergic o floare si intra in spital. Daca cineva nu secreta lactaza pentru digerarea laptelui si totusi vrea sa bea lapte poate lua o pastila de lactaza cu 15 minute inainte si bea lapte fara probleme. Se gasesc.

    • @georgetadumitrache8838
      @georgetadumitrache8838 ปีที่แล้ว +4

      Nu vedeti ca ea sustine si promiveaza ce -i priesre ei si ce consuma ea..
      Eu mi-am nenorocit tot organismul din cauza glutenului si lactozei

    • @lucicaseles612
      @lucicaseles612 5 หลายเดือนก่อน

      ​@@ilincacezara6182 și eu văd exact așa lucrurile,adică fără exces . Pe de altă parte am un nepotel care dupa nastere, plângea intr-una indiferent de laptele cu care era hranit. In momentul in care nu i-a mai dat lapte copilul s-a linistit. Acum mănâncă lapte fără lactoză, dar la grădinită primeste alimente cu lapte normal și nu mai are probleme.
      Mie personal îmi place f mult laptele dar am observat că trebuie să-l consum cu moderatie. Si nici măcar in cafea nu pun lapte sau derivate.

  • @pretor6969
    @pretor6969 8 หลายเดือนก่อน +1

    Te iubesc! Ești aur pentru aceasta țară!

  • @valentinapopescu6329
    @valentinapopescu6329 ปีที่แล้ว +1

    Va mulțumim ca existați doamna doctor!❤

  • @lilianatimofte64
    @lilianatimofte64 2 ปีที่แล้ว +25

    Incredibil că un nutritionist minimalizează durerea produsă de consumul de gluten sau lactoză de către cei care nu le suportă! Eu după 40 de ani am început să am dureri groaznice și am fost timp de 5 ani pe la tot felul de medici (de vreo 5 ori la urgență) și nimeni nu a sugerat că asta ar putea fi problema. Singură am descoperit intoleranța la lactoza când, după o criză puternică, mi-am dat seama că în acea zi mâncasem doar produse lactate până la acea oră! După aceea am avut impresia că m-am născut a doua oară! Și nu cred că doamna nutriționist ar trebui să vorbească cu răutate despre produsele din magazine pentru noi, care au preț dublu față de cele normale!

    • @mariasimonatamas1180
      @mariasimonatamas1180 ปีที่แล้ว +4

      Aveti dreptate,asta vb aiurea

    • @elenaburhala8340
      @elenaburhala8340 ปีที่แล้ว +6

      Buna ziua ! Sunt in aceeasi situatie cu dvs.Mi-a trebuit o gramada detimp sa descoper ca toate nenorocirile din corpul meu veneau de la consumul de lactoza si gluten.Singura am descoperit aceasta ,desi exact ca dvs.am ajuns la urgente ,am umblat pe la toti medicii cu diferite specializari ,niciunul nebanuind de unde provine starea de rau.Majoritatea m-au trimis la psihiatru ,desi nu era competenta lui.Da,oameni buni ,apare si anxietatea dar pe fondul consumului de gluten si lactoza .As dori sa colaborez cu o persoana ca mine ,ptr. a ne impartasii ,,suferinta,,.As putea scrie o teza de doctorat in acest domeniu:INTOLERANTA LA GLUTEN SI LACTOZA dar mai sigur lipsa de specializare a medicilor .Multumesc.

    • @georgetadumitrache8838
      @georgetadumitrache8838 ปีที่แล้ว +3

      Are tot interesul sa minimalizeze problemele provocate de aceste alimente.
      O tampita lipsita de resposabilitate in ceea ce sustine

    • @vladnicoara911
      @vladnicoara911 11 หลายเดือนก่อน

      Cine vrea să-și amelioreze sau chiar să se vindece să renunțe la gluten și să urmeze o alimentație în baza grupei sanguine. Pionierul acestei descoperiri a fost medicul Peter D'Adamo ,iar medicul Piero Mozzi a consolidat-o( 50 de ani de cercetări)

    • @marte1439
      @marte1439 6 หลายเดือนก่อน +1

      Paraziții prezenți în corp sau sibo, au că rezultat alergii, intoleranțe și boli autoimune. Faceți deparazitări, combinații alimentare corecte, aveți grijă ce apă beți și când, mâncați cât mai crud și faceți sport. Restul bunăstării din zona sănătății, vine de la sine. Vă recomand cartea Superintendentul. Acolo veți afla de importanța probioticelor.

  • @Edina03
    @Edina03 2 ปีที่แล้ว +2

    Din pacate aceste subiecte sunt inca foarte controversate si cum studiile tot apar, va fi pentru totdeauna greu sa ne decidem ce e bine sa mancam. Avand niste studii in domeniu cred ca am invatat ca mancarea este o chestie personala, individuala si trebuie tinut cont de diferite boli preexistente cand dorim sa ne schimbam alimentatia. La persoane sanatoaste este foarte adevarat ceea ce sugereaza doamna doctor si asta ar trebui sa fie benchmarkul in mare parte, situatia se complica atunci cand oamenii au diferite boli, conditii si au reactii diferite la anumite alimente. Din pacate fiecare trebuie sa ne educam si sa vorbim cu medicul nostru care ne cunoaste starea de sanatate legat de nutritia noastra si sa acceptam ca nu functionam toti la fel. Adevarul e ca recomandarile doamnei doctor Bilic sunt recomandari pe care majoritatea medicilor nutritionisti le-ar da, deoarece sunt considerate standarde in cele mai multe tari dezvoltate. Eu as recomanda celor care observa anumite sensibilitati la alimente sa mearga la medic deoarece exista analize pentru cele mai multe sensibilitati si intolerante, si nestiind sigur ce se intampla nu meritam sa excludem grupuri de mancare din alimentatia noastra deoarece pe termen lung putem ajunge la carente.

  • @Cami40
    @Cami40 ปีที่แล้ว +4

    Iubesc laptele..nu am de ce sa-l fac dusman. Camd ma trezesc dimineata (si nu numai) vreau direct lapte cu orice. Dar ce sa vezi ca de ceva vreme ma simt ft balonata si trebuie sa il raresc. Deci nu e vb de "placut" pt ca il iubesc. Si glutenul la fel. Din pacate pt mine. Deci unii vb doar ca sa vorbeasca.

  • @julianjordache8400
    @julianjordache8400 ปีที่แล้ว +2

    Faina bogata in gluten este mai hranitoare? Toata lumea poate digera lactoza?

  • @hritcusimona6252
    @hritcusimona6252 8 หลายเดือนก่อน +1

    Eu am gastrită și rana pe esofag.Dr a zis să țin regim fara făină și lactate

  • @utilizatorullupeste6004
    @utilizatorullupeste6004 2 ปีที่แล้ว +7

    care lapte????
    cel din supermarket nu e lapte!!!
    oamenii nu mai au acces la produse de calitate!
    intrați la penny sau lidl si vedeți ce fel de lapte există!
    dacă nu ai acces la o sursă de livrare sigură, de la țară, nu ai de unde să iei lapte adevărat

  • @adrianaadri1087
    @adrianaadri1087 ปีที่แล้ว +5

    Doamne fereste! Cum o puteti promova pe aceasta doamna??? In afara de celiachie exista intestin permeabil, sensibilitate la gluten!!! Doamna are niste lacune de neiertat! Nu se poate generaliza si spune ca e totul in capul consumatorilor!!!

  • @aureliagrosu1952
    @aureliagrosu1952 2 ปีที่แล้ว +2

    OAMENII AU PREA MULTE CONTRADICTII CARE VIN DE LA MEDICI..........

  • @carmenmaftei1786
    @carmenmaftei1786 ปีที่แล้ว +1

    Eu am o hipotiroidie autoimuna și nu am intoleranță la gluten și nici la lactoza. Mie nu îmi plac lactatele dar manac iaurt, kefir, lapte bătut.

  • @apetreinusa3994
    @apetreinusa3994 3 ปีที่แล้ว +13

    Mulțumesc, O iubesc pe dna dr Bilic 💖

  • @Gabriel-yo5bo
    @Gabriel-yo5bo ปีที่แล้ว +10

    Nutritionistul in care am incredere cel mai putin!!!!!! Pe masura ce a prins cat mai multe contracte de imagine, reclame a fost NEVOITA sa isi schimbe total teoriile

  • @lilianafechete3290
    @lilianafechete3290 2 ปีที่แล้ว +8

    Trebuie sa mai studieze doamna doctor

  • @Aster105
    @Aster105 2 ปีที่แล้ว

    Totdeauna sfaturile acestui nutriționist mi-a venit in întâmpinare cu sfaturile date; am scăpat de frica de a manca orice alimement,dar nu oricum,

  • @mihaielaleopa5471
    @mihaielaleopa5471 2 ปีที่แล้ว +4

    Mulțumesc mult pentru idei !Minunata ființă!

  • @danastefan9213
    @danastefan9213 2 ปีที่แล้ว +3

    Se pare că nu sti multe mai Dn Dr

  • @valentin_capbun
    @valentin_capbun 2 ปีที่แล้ว +11

    Intoleranta la lacotza e un moft?
    "La pacientii cu intoleranta la lactoza, ingestia de lapte sau produse derivate poate induce:
    dureri abdominale colicative (indeosebi periombilicale sau in etajul abdominal inferior)
    balonare
    distensie abdominala, discomfort abdominal
    diaree
    varsaturi (survin indeosebi la adolescenti)"

    • @ramonastamatin7528
      @ramonastamatin7528 2 ปีที่แล้ว +3

      🙄 exact ce am crezut si eu cum poate un nutritionist sa spuna asa ceva. Si ce tampenii ca sa bei lapte ca omoara virusii🙄
      Suntem singura specie de pe planeta asta care bea si consuma lactate toata viata. Laptele este pentru sugari si bebelusi. Laptele de vaca este pentru puiul el. Punct !!!!

    • @AGHIU218
      @AGHIU218 2 ปีที่แล้ว +2

      Cand te umfli si dai gaze ,e un moft dupa tine???..

    • @alinadinca8055
      @alinadinca8055 2 ปีที่แล้ว

      Nu simt pe curu lor asa ceva de aceea comentează aiurea, eu am incercat si tare rău mi-a fost

  • @melaniagheorghe9256
    @melaniagheorghe9256 8 หลายเดือนก่อน

    Spuneti asta celor cu sindrom de activare mastocitara.
    Am fost la pat 20 ani!!!! Acum sunt din ce in ce mai bine.
    De ce nu a spus si despre faptul ca graul nu mai e acelasi grau ca acum 100 ani si ca a fost modificat?
    De ce nu se vorbeste despre incapacitatea genetica de a crea lactaza? De boli ca intileranta de histamina, instestin permeabil etc.?
    Nu poti generaliza iar ce face doctorita asta e gresit.
    La fel cum nu exista microbiom la fel..NU EXISTA NICI OM LA FEL.!!
    TU TRATEZI OMUL NU O POPULATIE!

  • @adriana-sininapana9813
    @adriana-sininapana9813 2 ปีที่แล้ว +1

    Care este deosebirea dintre maia si drojdie?

    • @MariaMaria-sq1sd
      @MariaMaria-sq1sd ปีที่แล้ว

      Maiaua e un aluat facut inainte fără drojdie si lăsat la odihnit, si pus apoi in loc de drijdie la prepararea unui alt aluat. Deci daca a-ți preparat un aluat azi si a rămas puțin, il puteți folosi in loc de drojdie la urmatorul aluat. Sper ca a-ți înțeles.. 😁

    • @adriana-sininapana9813
      @adriana-sininapana9813 ปีที่แล้ว +1

      @@MariaMaria-sq1sd Da, multumesc!😀

    • @feliciacoman9319
      @feliciacoman9319 ปีที่แล้ว

      Maiaua naturala nu se face cu drojdie, doar din faina si apa. Si se numeste drojdie salbatica. E un proces mai complicat care dureaza 7 zile, dupa care o aveti ani de zile, pastrata in frigider si hranita ocazional. Gasiti pe youtube multe inregistrari video in acest sens.

    • @adriana-sininapana9813
      @adriana-sininapana9813 ปีที่แล้ว

      @@feliciacoman9319🥀 Mulțumesc pentru detalii!

  • @marya.f
    @marya.f ปีที่แล้ว +1

    Eu am renunțat la gluten și lacroza și ma simt f bine. Am găsit și o rețeta de pâine care imi place mult și e foarte sănătoasă din boabe de hrișca, naut si mei 😊 o las aici pentru cine vrea sa încerce th-cam.com/video/wOkK4BGl-QM/w-d-xo.html

  • @RadulescuMihaela
    @RadulescuMihaela 2 ปีที่แล้ว +3

    Iar ai venit cu ideile astea numai ale tale?

  • @florimoraru9669
    @florimoraru9669 3 ปีที่แล้ว +1

    Felicitari!

  • @dorinaciocea4614
    @dorinaciocea4614 2 ปีที่แล้ว +7

    Excelenta prezentarea! Mulțumim!

  • @retete.dietetice.sanatoase
    @retete.dietetice.sanatoase 2 ปีที่แล้ว +8

    Oamenii vor drama in general! Oamenii adora sa devina obsedati cu anumite "trenduri"! Dar ar trebui sa intelegem ca daca stilul nostru de viata "sanatos" devine obsesie - atunci nu mai e nici pe departe sanatos! Cum spune si doamna Bilic, daca insistam sa ne cauta - o sa ne si gasim bonlavi! Varietate si moderatie in toate! Si sa nu creada careva ca produsele fara gluten de la supermarket sunt mai sanantoase! Ia uitati-va pe etichete: nu sti daca citesti eticheta unui aliment sau a unui sampon!

  • @adisornarcis480
    @adisornarcis480 2 ปีที่แล้ว +3

    Ssminte de chia,conțin omega 😁

    • @gaga1298
      @gaga1298 2 ปีที่แล้ว

      contine pe saracia, ala ii un fel de beta ca si morcovul care are betacaroten iar organismul trebuie sal converteasca in vitamina A(retinol = forma finala a vitaminiei A), pestele contine omega 3 final, chia contine lectine nici nu le recomand(dupa parerea mea ii un rahat de samanta), mai informeazate din mai multe surse

  • @georgetamarin8909
    @georgetamarin8909 2 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim dna doctor Mihaela Bilic! 🙏❤️🌼

  • @marinapopovici9087
    @marinapopovici9087 3 ปีที่แล้ว +2

    Bravo!! Felicitari pentru emisiune!! Foarte clar...

  • @mariuschius342
    @mariuschius342 6 หลายเดือนก่อน

    Mai sunteți și "Doftor"
    Va plătesc bine pt ce spuneți? Beneficii?

  • @danielarasenescu1912
    @danielarasenescu1912 2 ปีที่แล้ว

    🌳🌹🌹🌹🥀🥀

  • @vladnicoara911
    @vladnicoara911 11 หลายเดือนก่อน

    Se pare că este pe lângă subiect. Face reclamă glutenului!

  • @ioanacismaru2747
    @ioanacismaru2747 2 ปีที่แล้ว +1

    Mincati de tomate,mincati Orive cantitate!secretul este:MISCAREA!!!

  • @simonagoresz900
    @simonagoresz900 7 วันที่ผ่านมา

    Un medic care nu merita nici un respect

  • @elisabetheli5990
    @elisabetheli5990 2 ปีที่แล้ว +9

    este exagerata doamna Bilic ca sunt exagerate de multe produse fara gluten pe rafturi .....

    • @danaispas1944
      @danaispas1944 2 ปีที่แล้ว

      Cine e de luat in seamă, tu, sau dna. Bilic, care este specialistă în domeniul nutriției?!

    • @ramonastamatin7528
      @ramonastamatin7528 2 ปีที่แล้ว +6

      @@danaispas1944 d na nutritionist spune numai tampenii. Cu ce o deranjeaza pe ea ca sunt produse fara gluten in magazine? Eu sunt celiaca si cred ca nu sunt destule! Si ca intoleranta la lactoza este un moft🙄 ce nutritionist destept. Uitati va in natura ce alta specie mai consuma lapte si lactate in momentul in care ajung adulti? Doar noi! Nu este normal!

    • @csocianu
      @csocianu 2 ปีที่แล้ว

      pe rafturi nu stiu, dar la piata da. Direct de la producatori se poate consuma sanatos si curat si sanatos.
      Problema ridicata de pediatrul nostru e ca in supermarket sunt peste 70% din ele cu adaos de amidon/gluten/zahar si e nevoie atent sa luam produse primare.

    • @lostinfilmro
      @lostinfilmro 2 ปีที่แล้ว +1

      Doamna e paralela cu medicina. Sunt boli precum Hashimoto sau boala celiaca care necesita renuntarea la Gluten. Doamna spune ca e exagerata prezenta produselor fara gluten in magazine cand ala e singurul loc in care acesti oameni gasesc astfel de produse. Fiindca in oras n-au nicio sansa. Doamna pare deconectata de la realitate.

    • @andreieamarghitas8876
      @andreieamarghitas8876 ปีที่แล้ว

      Nu va mai lasati prostiti de medici nutritionisti scosi pe banda rulanta si de medici fara vocatie. Dr Bilic este un medic dedicat care spune lucruri absolut corecte si reale. Voi vedeti doar realitatea care v-au sugerat-o altii. Intolerantele sunt date de mancarea nesanatoasa care este acuma pe piata. De ce bunicii nostri nu aveau intolerante?? Nici la gluten nici la lactoza, pe care le consumau din greu?? Pentru ca mancarea era mancare. Neprocesata, fara e-uri si alte porcarii. Sa nu-mi spuneti ca un lapte de tara este daunator....trebuie sa fii tampit sa crezi asa ceva.

  • @djprojectus
    @djprojectus 2 ปีที่แล้ว +1

    Prea putina carne se manincă din pacate. Carnea este fantastică.

    • @AGHIU218
      @AGHIU218 2 ปีที่แล้ว +1

      Carnea de la tara se poate manca ,cu incredere,dar cea de la supermarket ,cine Dzeu mai stie cate antibiotice si hormono de crestere ,au ?nu-i asa????

    • @djprojectus
      @djprojectus 2 ปีที่แล้ว

      @@AGHIU218 Hormonii de creștere de la animale nu se potrivesc la oameni,sunt îndeajuns de diferiti ca sa nu afecteze oamenii,au receptori diferiți animalele de aia nici hormonii din laptele de vaca nu afectează copiii.Antibioticele există dar nu sunt o cantitate atat de mare cum face tam tam propaganda vegana și vegetariană. Căutati canalul Harry Serpanos aici pe TH-cam si ve-ti vedea cum sta treaba,tot ce explică e bazat pe date factuale si pe experimente științifice riguroase si nu pe epidimiologie cum se bazează veganii si vegetarienii.

    • @djprojectus
      @djprojectus 2 ปีที่แล้ว

      @@AGHIU218 Problema nu e carnea,problema e ca in ziua de azi se manincă carbohidrati si uleiuri vegetale si proteina si grăsime animală împreună. Carbohidrații si carnea împreună declanșează ciclul Randle si acest lucru declanseaza procese inflamatorii si dereglari metabolice si hormonale. Este prea mult de scris aici si prea mult de explicat dar daca vrei sa fii sănătoasă evită uleiurile vegetale ca pe otravă (atentie..uleiurile vegetale sunt in multe produse...chipsuri,sosuri,prajituri etc) și evită si prea multi carbohidrați ( paine,prajituri,sucuri,alcool). Cele mai sănătoase populatii de pe glob consumau cel putin 75% produse animale si restul ceva fructe in sezon la sfârșitul verii, si in in toamna cand se îngrășau putin pt iarnă. Cei din Hong Kong sunt cei mai mari consumatori de carne si produse animale din lumea civilizată si surpriza surpriza traiesc cel mai mult. Bineînțeles dacă puteți face rost de carne de la țară e mai bine dar chiar si cu carnea din comerț tot e mai bine de 100 de ori decat sa te bazezi pe plante.

    • @djprojectus
      @djprojectus 2 ปีที่แล้ว

      @@AGHIU218 Companiile farmaceutice finanțează la televiziuni campanii de demonizare a cărnii si inlocuirea cu plante pt ca ei stiu ca atunci oamenii se îmbolnăvesc si devin clientii lor. Este mult de povestit dar daca stii engleza atunci mergi pe canalul lui Harry Serpanos.