PAUL OLTEANU: UN OBICEI ARE IN SPATE O PREDICTIE DESPRE BENEFICIU SAU PIERDERE | Podcast Ep 6

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 ต.ค. 2022
  • Când vorbim despre slăbit, vorbim în primul rând despre schimbarea obiceiurilor. Dar să schimbi un obicei nu e mereu chiar așa simplu cum pare. Săptămâna trecută am fost în vizită în studioul @MindArchitect, unde am povestit cu Paul Olteanu despre cum funcționează creierul nostru. Paul ne-a împărtășit informații valoroase despre obiceiuri, importanța sportului, despre motivație dar si despre adicții.
    E un podcast de văzut cu agenda și pixul la îndemână, dar și cu sufletul deschis.
    Kilograme de fericire online:
    👉🏻 INSTAGRAM:
    / kilogramede. .
    👉🏻 FACEBOOK:
    / kilograme-de. .
    Mulțumesc pentru locație @madalina_plugaru

ความคิดเห็น • 33

  • @cristinaioana3240
    @cristinaioana3240 ปีที่แล้ว +9

    Sper ca acest mesaj să ajungă la mai multe persoane ! Avem nevoie de asa ceva in ziua de astazi.

  • @mia95m95
    @mia95m95 ปีที่แล้ว +11

    Paul este un om deosebit de la care ai ce invata!

  • @elizacoada8277
    @elizacoada8277 ปีที่แล้ว +10

    O plăcere să vă ascult!
    Un dialog foarte natural, ca între prieteni, tema abordată fiind dezbătută pe înțelesul tuturor.
    Felicitări!

  • @rodyhaidar41
    @rodyhaidar41 ปีที่แล้ว +20

    Stima si respect pentru ceea ce face Paul ❤️ super podcast

  • @99elza99fly
    @99elza99fly 22 วันที่ผ่านมา

    Frumos, simplu, clar la obiect, ce poate fi mai dezirabil?!! ❤ Multumim oameni dragi😊

  • @madalinajochiac7268
    @madalinajochiac7268 9 หลายเดือนก่อน +2

    Sunteți absolut minunați!!!
    Va mulțumesc din suflet

  • @domidecristina3202
    @domidecristina3202 ปีที่แล้ว +5

    Mulțumesc! Un interviu excepțional de benefic.

  • @Sanatate
    @Sanatate ปีที่แล้ว +2

    *Suntem experți în motivare, în ceea ce privește mișcarea*
    *Putem să te ajutăm*

  • @tyrsyna488
    @tyrsyna488 4 หลายเดือนก่อน

    Nu credeam când am văzut involuntar un episod din aceasta serie de potcast, ca o să vin aici să comentez că după 3 episode mă simt mult mai bine, e genial ceea ce faci!

    • @kilogramedefericire
      @kilogramedefericire  4 หลายเดือนก่อน

      Wow! Iti multumesc din suflet pentru mesaj. Nu iti pot spune cat de mult inseamna feedback-ul asta pentru mine 🙏🙏🙏

  • @niculesculaura6183
    @niculesculaura6183 ปีที่แล้ว +2

    Super insightful! 👏🏻👏🏻

  • @dorinadammers4254
    @dorinadammers4254 7 หลายเดือนก่อน

    Este foarte greu sa schimbam obiceiurile . Eu am lucrat cu mine , ani de zile , pina sa renunț la obiceiul de a fuma . La un moment dat , aproape ca eram disperata , credem , ca nu voi mai reuși , sa ma dezvăț de acest viciu urit si nesănătos . Dar a venit si ziua , cind , in sfirsit , am reușit . Eu tot încercând si tot concentrindu-ma pe aceasta idee , cumva , acest program , a transmis mai departe la neuronul de adicție ( care tot voia fum ) , ca este liber , independent . Așa îmi explic aceasta situatie . Dintr-o data , corpul a renunțat la nicotina . Deci , totul pornește din cap , de la intenție , plan de focusare si punerea in practica , adică acțiunea . Așa si cu adicția de alte substanțe , căci , totul ce ingurgitam , ce băgăm in gura , sunt substanțe . Putem sa rezolvam orce problema de adicție , cu multă voința . Ne concentram numai pe voința si celelalte mecanisme . Se poate . De zece ani nu mai fumez si ma simt foarte bine . Nu am avut nevoie nici de doctor , nici de psiholog . Am lucrat doar la una din funcțiile psihicului , la voința . Din fiecare emisiune , învățam cite ceva . Multimim mult si succese infinite !

  • @pirvanescuisabela
    @pirvanescuisabela 7 หลายเดือนก่อน

    Wow. Super episod 🎉🎉

  • @dorcaiakab5506
    @dorcaiakab5506 ปีที่แล้ว +1

    Divin ❤

  • @MariusMirion
    @MariusMirion ปีที่แล้ว

    👏👏👏

  • @AliOfficialro
    @AliOfficialro ปีที่แล้ว

    ❤❤❤❤❤❤

  • @terogstaiputinpeganduri...
    @terogstaiputinpeganduri... ปีที่แล้ว

    🙏🌹❤

  • @florentinlupascu7037
    @florentinlupascu7037 ปีที่แล้ว +1

    16:48 De aia nu mai sunt filme bune pe piata, pentru ca le rontaie altii cu iubitul/iubita 😂

  • @jeanettejohnston5594
    @jeanettejohnston5594 ปีที่แล้ว +1

    𝙥𝙧𝙤𝙢𝙤𝙨𝙢 ☺️

  • @Marius26-73
    @Marius26-73 ปีที่แล้ว

    Buna... ce? Ce forma de salut e asta?

    • @andreeadasu3296
      @andreeadasu3296 ปีที่แล้ว +4

      este o forma de adresare colocvială, altă întrebare? :)))

    • @Marius26-73
      @Marius26-73 ปีที่แล้ว

      @@andreeadasu3296 Da. De ce o folosesc, din comoditate, atit de multi? Chiar si in cadre unde te astepti la putin mai multa rigoare.

    • @andreeadasu3296
      @andreeadasu3296 ปีที่แล้ว

      @@Marius26-73 aș răspunde, din dorința de a se apropia de urmăritor, de a se adresa asa cum i se adresează unui prieten, însă recunosc că nu urmaresc canalul, an urmarit doar episodul cu Paul Olteanu.

    • @lidiabenea6828
      @lidiabenea6828 ปีที่แล้ว +1

      Un post cast f bun Domnul Isus sa va binecuvinteze cred ca ar trebui sa asculte chiar și tinerii la scoli acesta este adevarul eu am 60 de ani și șase copii 20 de nepoți dar nu încetez sa fac mișcare plimbare chiar cine nu are banii ptr sala eu am găsit exerciții pe TH-cam si ma motivează f mult sa le fac am plecat din România in urma cu 33 de anii și am îmbrac încă un sacou cu care m-am îmbrăcat cind am coborât din avion e adevarat ca te simți psihic f bine dar trebuie sa te motivez ca tot ce faci sa faci ptr tine nu ptr alții Domnul sa va binecuvinteze sa ajungă la cit mai mulți eu am distribuit la cine am cunoscut

    • @andreeadasu3296
      @andreeadasu3296 ปีที่แล้ว

      @@lidiabenea6828 ❤

  • @RolandMaruntelu
    @RolandMaruntelu ปีที่แล้ว +8

    Informatia este buna dar implemenatrea vad ca nu functioneaza nici macar la cei care au inteles. Daca "specialistul" nostru Paul Olteanu se lupta in continuare cu implementarea obiceiurilor "bune", un om care a intels treaba cu elefantu', un om care este la curent cu noutatile din neuro-stiinta, ce mai putem spune despre oamenii care acum intra in contact cu aceste informatii. Daca facem un pas inapoi si privim atent, ar trebui mai intai sa intelegem cine suntem?, de ce suntem?, apoi obiceiurile "bune" ne vor urma fara nici un efort. ‼ATENTIE‼Mintea cauta infinite moduri de a se auto consolida. Obiceiurile "bune" daca sunt implementate cu efort si sacrificiu acesta este un argument foarte bun al lipsei de inteligenta. Implementarea obiceiurilor "pozitive" are un fundament de inspiratie americana ce are drept scop performanta individului, performanta pe care sa o poata folosi bineinteles in cadrul corporatiei pentru care va lucra. Daca omul se rezuma la nevoile de baza nu are nevoie sa implementeze nici un obicei special, este fericit fara sa mearga la sala si nu simte nici nevoia sa dobandeasca cunostinte, nu ii trebuie cursuri si nu vrea sa concureze cu vecinul, nu are nevoie de o casa mai mare si nici de o masina noua. Fantezia asta a obiceiurilor pozitive nu este nimic altceva decat o alta fateta a sentimentul de insuficienta. O vrabiuta nu are nevoie sa faca cursuri de parenting cu o alta vrabiuta care nu a avut niciodata pui, o omida nu are nevoie sa stie ce va fi cand va fi mare si nici nu va implementa obiceiuri prin care sa devina mai frumoasa si mai productiva.

    • @stelutabotocan3674
      @stelutabotocan3674 8 หลายเดือนก่อน +1

      Faptul că împărtășește din experiența proprie,din impedimentele întîmpinate,din faptul că învață continuu,nu înseamnă că nu ne este de folos....decît să criticăm,nu mai urmărim....simplu....

    • @dorinadammers4254
      @dorinadammers4254 7 หลายเดือนก่อน

      RolandMaruntelu - Din fericire nu suntem nici vrăbiuțe si nici omida , ci oameni , ființe evoluate , cu cel mai înalt nivel de conștiința . Noi gindim , vorbim , putem sa ne exprimam dorința , voința , avem o putere de imaginație extraordinara , avem o putere de acțiune foarte mare , dar aceasta , trebuie exersată . Sa nu uitam , ca si un doctor , are nevoie de un psiholog , si Paul Olteanu , care știe mecanismele formarii unei noi rețele neuronale , a formarii de noi obiceiuri , el însuși , are nevoie de un psiholog , care sa-l ghideze . Chiar si un psiholog are nevoie din cind in cind de un alt psiholog . Știm cu toții , cit de greu este sa renunțam la niște obiceiuri , care cu timpul , s-au dovedit , a fi neadecvate susținerii sănătății noastre . Eu zic , sa fim puțin mai empatici cu semenii noștri , care se lupta cu niste probleme . Dacă putem , sa ii ajutam într-un mod mai prietenos , sa o facem , dar sa nu ii criticam , căci aceasta metoda nu este productiva , dimpotrivă , persoana in cauza , își pierde si mai mult încrederea in sine .

    • @RolandMaruntelu
      @RolandMaruntelu 7 หลายเดือนก่อน +1

      @@dorinadammers4254 nu este o critică, este o observație subtila a realității, cu toate cursurile și mașinăriile care fac treaba în locul nostru omul este mai nefericit ca niciodată, cu toată cunoașterea și cunoștințele disponibile omul da dovada de tot mai puțină inteligență.