Nea Adi, nu stiu cum sa va multumesc.. cuvintele sunt de prisos, mi ati deschis ochii si mi ati aratat ca se poate, am copii si nu vreau sa le mai cumpar din magazine. Va multumesc mult si va urez multa sanatate sa ne incantati cu produsele dumneavoastra!!!!
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase ! Vă mulțumesc și pentru că urmăriți Afumatoarea de weekend și vă aștept și în continuare. O duminică minunată să aveți ! Cu respect , Adrian !
Salut, sant din tara Zarandului asa dragoste pentru preparare nu am vazut pana acum. Parca le poti manca cu ochii. Cedetima si eustiu sa fac preparate.
Vă mulțumesc. Vă invit în grupul " Afumătoarea de weekend " de pe Facebook unde puteți posta fotografii cu realizările dumneavoastră. Putem învăța unii de la alții. Vă salut cu respect, Adrian și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase !
Este costiță afumată. Nimic spectaculos. Doar faptul că este făcută acasă , cu pasiune , doar cu sare și condimente. Când știi că sunt făcute de tine , când știi ce conține și când vezi că poți face singur lucruri delicioase este ceva extraordinar ! Vă doresc un Paște fericit ! Vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumatoarea de weekend !
Buna seara ...multumim mult pentru reteta..ieri am scos prepartul de la afumatoare azi l am gustat......senzational un gust pe care nu o sa l gasim in magazin .....acum este la zvantat pentru o saptama asa cum am vazut la dvs....multumesc mult si urmaresc cu interes ..sarbatori frumoase
Astazi am terminat si noi costita afumata la fum rece ,a iesit super buna ,un gust chiar ca la mamma a casa ,nu am mai mancat de ani de zile asa bunatati !Abia asteptam urmatoarele retete!Si o recomandare pentru cine sta la casa sau are un locsor sa faca trebuie facut !
Felicitări și să o mâncați cu plăcere. Mă bucur că am putut fi de folos. Vă doresc o duminică minunată în continuare și o săptămână minunată să aveți ! Cu respect , Adrian !
Sărut mâna doamnă . Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor dumneavoastră . După sărare lăsați la zvântat chiar și o săptămână . Afumați și după aceea din nou la maturat vreo două trei săptămâni și atunci veți vedea ce bune vor ieși. La afumăturile cu fum rece trebuie puțină răbdare dar rezultatele compensează din plin . Vă doresc un weekend minunat și aștept să îmi scrieți părerea dumneavoastră sinceră . Cu respect , Adrian !
Domnule Adrian va urmaresc cu f mare interes si.ma bucura ca am in dvs un exemplu viu in ceea ce vreau sa fac pt mine si familia mea aici in anglia va sunt recunoscător si profund îndatorat pt toate ponturile furnizate... va iubim!!!
Buna ziua domnule Adrian ! Am o scurta întrebare la dv ,în cârnații tradiționali bănățeni a-ți recomanda sa pun sare cu nitrit sau merge cu ceea clasica de murături !mulțumesc anticipat ! Faceți o treaba minunata cu um profesionalism și bun simt demn de invidiat,ma bucur sa urmăresc oameni de asa calitate,numa de bine sa auzim !!!
dupa ce e scoasa din frigier si pusa la uscat, la ce temperatura ar trebui sa stea? in casa am 20C, in pod e umezeala dar perioada asta e destul de frig, afara am o mica magazie nu prea circula aerul, dar destul de frig. stau in anglia deci umezeala e la locul ei mai peste tot. am improvizat o uscatoare asemanatoare cu a dvs dar am inconjurat-o de o plasa fina contra insecte
Va salut, multumim pentru prezentare si a mea este inca la sare in frigider mai sta o saptamina dupa care la afumat, imi pare rau ca nu am pus condimente decit sare, am uitat. Numai bine
Multumesc de reteta. Am o intrebare, facem asa ma mult o data sa merite timpul dar apoi nu consumam atita. Cum e mai bine sa fie pastrata , posibil sa fie vara, iarna..? Ma gindeam taiata in bucati mai mici si pusa la vid dar apoi pachetele vidate la frigider sau congelator? Merci ptr raspuns.
Bineînțeles că la congelator! Și bineînțeles că fără nitriți! Rețetele originale sunt fără nitriți!!! Scoți din congelator in frigider să se decongeleze lent și se poate servi liniștit după 24 de ore. Cate 2~300gr pachețelul și este perfect!...
Am dacă se poate o întrebare. Dacă aș folosi pt fum rece la afumare celălalt generator fixat în spatele smokerului este vreo diferența? Mulțumesc frumos! Vic
Bună dimineața. Absolut nici o diferență. Vă recomand să faceți puțină căldură , până în 20 grade Celsius , pentru că afară este foarte rece și se face condens. Vă doresc o săptămână frumoasă. Cu respect , Adrian !
Salut Adrian Am și eu o-ntrebare Dacă după vidare a doua zi apare in punga apa sau suc din carne , scoatem și uscam sau rămân produsele pana la final in acea apa ?
Bună ziua. Punga nu se mai desface. Se ține la rece , se întoarce din două în două zile iar după ce perioada de sărare a trecut , se spală , se lasă puțin la zvântat și se afumă cu fum rece. Atenție însă ! Acum este cam periculos. Căldură mare , muște care depun ouă imediat... Genul ăsta eu îl fac doar iarna. Vara fac varianta cu fum cald. Vă doresc succes !
Buna ziua Am si eu o intrebare: am vazut ca sunt uni care folosesc sare cu nitrit, dar in proportie de 0,2%, ori asta inseamna 2 grame la kg, pe linga 25 , 35 grame/kg sare neiodata. Nu este cam mult 35 gr. la kg?
Salut tizule.Multumesc pentru raspuns.Am vizionat filmuletu cu afumatoarea facuta cadou de scumpa ta mireasa si mi s a parut interesanta.Te mai rog ceva,daca nu te plictisesc,spune si marca,de unde o pot procura pentru ca nu stiu daca aici in Caras o pot gasi.Este din Austria?Multumesc.Multa sanatate.
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Când veți face vreau să îmi scrieți părerea dumneavoastră sinceră și dacă v-a plăcut. Vă salut cu respect și vă doresc un Paște fericit. Cu respect , Adrian !
Domnul Adrian, am si eu o intrebare, climatul unde suntem cum influenteaza zvantarea asta? Si o lasam asa la temperatura camerei? Media anuala la mine e de 65% umiditate, e ok dulapul ala de zvantare si la umiditatea asta? Deasemenea e cald tot timpul anului, 15 grade minima - 40 maxima
Bună dimineața . Afumăturile crude se fac de regulă iarna. Carmangeriile au camere speciale de zvântare și fac tot timpul anului. Până pe la 19 - 20 de grade merge. Mai sus de atât se strică. Eu am tăiat porcul pentru film la 1octombrie . Am făcut cârnați bănățeni și o săptămână au stat în dulap, în boxă, la 17 - 18 grade. S-au zvântat perfect . I-am afumat cu generatorul labirint și i-am vidat. Sunt perfecți . Pe timpul verii , e de preferat să facem afumăturile cu fum fierbinte care stau trei - patru zile în saramură după care în două - trei ore sunt afumate. Vă doresc o săptămână frumoasă . Săptămâna viitoare să fiți aproape să tăiem purcelul împreună ! Cu respect , Adrian !
Super reteta, frumos prezentat si bine explicat. Multumesc! ps: Exista standarde diferite in lume pt sarea cu nitrit de sodiu. De exemplu, procentajul de nititrit in Europa si Canada este pana la 1%; in USA este 6.25%; in alte parti.... cine stie! Cred ca n-ar strica sa specificati atit cantitatea cit si procentajul folosit in reteta.
@@alecsandru8588 Adevarat, 30 gr. sare cu nitrit 1% per Kg. de carne, corect? Dar daca se foloseste sare cu nitrit 6.25%, atunci cantitatea per Kg de carne va trebui sa fie de 6.25 ori mai mica.
@@gs637 Nope, amesteci sare cu nitrit cu sare normala eu pun 1%sare cu nitrit restul pana la 3-4% sare normala, sare de mare fulgi spre exemplu aia imi place mult!
@@alecsandru8588 De acord, exact.... Sugerez ca ar trebui sa explici asta mai bine, sa nu foloseasca cineva 30 gr de sare cu nitrit 6.25% pt. 1 Kg carne
@@gs637 OK, greseala mea! Cantitatea totala de sare/kg carne este in principiu de 3%-5% Sarea cu nitriti are proprietatile ei referitoare la toxina botulinica, si atunci este de preferat sa se regaseasca in cea cantitate de sare pe care o adaugam preparatului. Daca avem o sare cu o concentratie mai mare de nitrit, combinam sarea respectiva cu sare obisnuita (neiodata pararea mea) in asa fel incat rezultatul final sa fie to acei 3-5 % /kg Sper ca am fost suficient de explicit, daca nu, revin cu explicatii :))
Doar slanina, grasimea pura ia sare cata are nevoie, si acolo se pune sare cat cuprinde pentru ca extrage apa mai repede. Cand avem si un procentaj de carne regula este undeva intre 3%-5% din cantitatea de carne, pentru ca da carnea macra trage sare in nestire. Mai putin de 3% nu este eficient in conservare. Pentru extra conservare si chiar extra gust,se poate adauga si zahar, si el are rolul de a mentine preparatul comestibil cat mai mult.
Vă mulțumesc pentru sfaturi. Foarte utile. Chiar aș avea nevoie de puțin ajutor. Nu sunt din branșă. Sunt veterinar care face afumături din pasiune. Am afumat macrou la rece și rețeta cere zahăr. Am afumat somon și rețeta cere zahăr. Cineva m-a întrebat de ce pun zahăr și nu vreau să dau un răspuns aiurea doar de dragul de a răspunde. Un răspuns competent mi-ar fi de mare ajutor ! Vă doresc un Paște fericit !
@@afumatoareadeweekend7653 Eu sunt bucatar din pasiune ca si dumneavoastra. Am lucrat intr-o bucatarie o perioada scurta doar sa vad daca pot face fata distractiei, si am reusit sa am 60 de comenzi pe zi (restaurant +catering cu specific italienesc). Sunt electrician automatist ca si profesie. Norocul anilor astia este ca avem o pleiada de surse de informare, si incetul cu incetul ajungem la retetarul nostru propriu si personal. Adeveratele secrete presupun macar doua lucruri: Sa ai maestrul respectiv si sa te accepte pe langa el o perioada suficient de indelungata ca sa iti transmita cunostiintele lui, atat de pretioase. Paste Fericit si dumneavoastra si familiei dumneavoastra!
Buna ziua. Sunt incantat de retele prezentate precum si de modul de prezentare. In momentul de fata, dupa retetele dvs am cateva preparate gata maturate: cotlet, ceafa, costita si slanina (cca: 3-4 kg) si as dori ca o parte dintre aceste produse sa le fierb usor in pungi vidate, sau sa le coc, in pungi vidate,. Dar, personal am o mare dilema: care este procedura corecta ? Produsele se fierb si se afuma sau se afuma si se fierb ? Cat timp se face fierberea, respectiuv coacerea in aceasta situatie ? Va sunt recunoscator daca ma puteti consilia. Sarbatori fericite si toate cele bune.
Vrem sa o facem si noi cea cu fum rece, locuim in Italia so sotul meu a facut o afumatoare di Inox alimentar !Voiam sa va intrebam daca nu putea tine toata noaptea la fum rece adice 12 ore cu serpentina di rumegus de fag,pentru ca fiind in oras chiar daca avem curte, e cam complicat, cum am putea face?Mai multe zile de afumat mai putine ore?multumim
Sărut mâna doamnă. Este perfect. Faceți noaptea , ziua eventual , deschideți ușa să se aerisească iar când a căpătat culoarea dorită opriți. Succes și sunt onorat că urmăriți Afumatoarea de weekend. Un sfârșit de săptămână minunat să aveți. Cu respect, Adrian ! P.S. Dacă aprindeți serpentina la ambele capete va fumega doar 6 ore .
Sănătate și numai bine Dl Adrian! Am o intrebare. Shoricul nu se poate trata intr-un anume fel pentru a fi moale si mancabil? Ma gandesc la parjolirea lui cu o lampa cu gaz. Oare nu ati incercat? Ar functiona? Materia prima cumparata din magazin are soricu foarte tare, este ca talpa de papuc. Multumesc
Buna , tocmai ce am facut si eu aceasta reteta ,urmeaza asteptarea dar eu locuiesc in Danemarca si aici nu am reusit sa gasesc sare cu nitriti ,am folosit sare de mare ,nici macar in marile magazine nu am gasit! Va fi asta o problema ?
Bună dimineața. Nu este nici o problemă. Sarea cu nitrit dă cărnii o culoare roșie frumoasă plus că ne protejează de toxina botulinică. Dacă vreți să cumpărați, găsiți pe internet la nemți pe Amazon.de. Ei îi spun Nitritpökelsalz. Multe salutări ! Când locuiam în Germania, mergeam la biserică în Danemarca la Søndeborg. Era mai aproape decât Hamburgul. Vă salut și vă țin pumnii să iasă costița bună. Toate cele bune !
Domnul Adrian, pot fierbe la abur costița deja afumata? Am făcut 5 bucăți după reteta dumneavoastră dar mi se pare puțin cam tare,altfel este foarte buna. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună seara . Costița afumată la rece , după afumare trebuie să stea la maturat câteva săptămâni . Atunci va ieși ceea ce trebuie . Îmi este teamă că dacă o fierbeți va ieși foarte sărată...
încă o întrebare dacă se poate. La maturat ,in vid si refrigerată sau la aer rece fără împachetare ? Întreb pentru ca originar sunt din București si la noi in casa nu se făcea slăninuța ,se cumpara atât Mai târziu m-am căsătorit intr-o familie din Beliu lingă Ineu. Din păcate socrii mei au decedat dar doamne ce slăninuța se făcea acolo si nu am luat cu mine retetele. Sunteți punctul meu de reper sa pot replica acel gust de Banat din țara noastră Mulțumesc mult si iertati-mi novicitatea.
@@simonemurgescu1892 Bună dimineața. Iertați -mi întârzierea dar abia acum văd mesajul dumneavoastră. În vid și la refrigerare am ținut -o când era crudă și exista pericolul ca ea să se strice. Am afumat-o iar acum urmează maturarea adică lasați-o să se deshidrateze în continuare. Puneți -o în debara , sau în pod dacă stați la casă , să fie un pic de aer care să o ventileze , sarea își va face treaba și o va frăgezi. Nu este foarte complicat. Și cârnații de casă crud afumați , și salamul și jambonul , costița , slănina toate veneau puse în podul casei tocmai ca să se zvânte. Și stăteau acolo mult și bine. Și erau tot mai delicioase cu trecerea timpului. Vă doresc un weekend minunat !
Domnule Adrian,aveți rețete minunate şi un mod de prezentare deosebit. Vă rog,totuşi, să montați microfonul la o distanță adecvată ,deoarece se aude ,destul de deranjant cum respirați pe nas,iar la final ,cum mestecați .Dumneavoastră pleoscăniți chiar şi cu gura închisă.Aceste observații ai fost făcute fără rea intenție. Vă rog din suflet să mă iertați dacă v-am jignim, iar dacă nu puteți schimba ceva ,am să suport cu stoicism deoarece respectul meu pentru ceea ce sunteți şi pentru ceea ce faceți e imens . ❤❤❤❤❤❤
@@luca-octavianmoinea6005 Bună seara. Nici vorbă de supărare. Urmăriți vă rog ultimele filme din ultimul an . Am început și noi cu o cameră și un microfon. În timp ne-am mai cumpărat. Vă rog să vă uitați la ultimele filme și să-mi spuneți dacă am făcut progrese sau nu .
Buna domnule Adrian ....de unde as putea sa-mi cumpar si eu acea "scula" de impuns pe care tot o folositi? de ani de zile caut asa ceva....va multumesc si ca de la un banatean la altul va intreb...cind faceti si un groizer ? (nu stiu daca e scris bine..dar asa se pronunta ..asa se aude) ....sanatate si numai bine👍
Bună ziua. Acul se cumpără foarte ușor de pe internet. Sau cred că în Timișoara la firma Ion Moș trebuie să aibe. Se numește ac de inserat carnea. De groizer nu am auzit ( și am crescut în comună nemțească... ) dar mă interesez și vă dau un răspuns. Duminică frumoasă ! Voi reveni cu răspunsul complet.
Bună ziua. Săptămână asta am scos din congelator ultima bucată făcută la filmări. S-a păstrat perfect. Acum am făcut pentru sărbători. S-a uscat bine , am vidat -o și o țin în pod. La primăvară, dacă va mai fi , o bag la congelator. Vă salut și vă doresc toate cele bune ! Cu stimă , Adrian !
Sarea cu nitrit (import Germania) o găsiți la un magazin online (din Ungaria) Arthurmarket. Se vinde și la kg., împreună cu tot ce ai nevoie pentru mezeluri.
Domnule Adrian, am făcut din rețete dumneavoastră : salam (de două ori 😆) , pateu. Sunt foarte bune, nu mai cumpăr din magazin. Mi-am făcut afumatoare, suporți pentru zvîntare, injector de fum cu compresor și cu labirint. Treaba merge. Acuma urmează să pun costița la fum. Mulțumesc pentru tot.
Ca de obicei ne uimiți de fiecare data 😀. Domnule Adrian ce îmi puteți spune despre kutterhilfsmittel treaba pe care o face și la ce ajuta știu, mă refer la cât de dăunător sau nu este pentru sănătatea noastră sa zic așa?
Bună seara. În limba română , Kutterhifsmittel ,cred că este polifosfatul. Din câte știu leagă grăsimile de apă. Se folosește la multe produse din industria alimentară. Eu l-aș numi dăunător. Cineva mi-a dat un sfat să înlocuiesc polifosfatul cu făină de muștar care este naturală și dă și un gust bun sau albuș de ou . Ați văzut ce bine leagă de exemplu chiftelele...Voi încerca să fac Leberkase și dacă îmi reușește voi face un filmuleț. Mie îmi place foarte mult și cred că ar prinde și în România. Vă mulțumesc pentru aprecieri și vă doresc un Paște fericit !
Nu. Sarea iodată nu are ce căuta la afumături. La această rețetă ideal ar fi sare cu nitrit , dacă nu vreți atunci măcar sare fără iod . Vă salut cu respect și vă doresc multă sănătate și sărbători fericite !
Ce asare este acesta cu nitrit? care este denumirea comerciala??? In Romania nu am gasit pe nici un ambalaj scris acest nitrit sau procentrajul de nitrit! Multumesc anticipat ptr raspuns!
Va salut.Nu am exersat dar cred ca ceace faceti este foarte delicios.As dori,daca nu va suparati,sa imi descrieti si mie afumatoarea,generatoru si rumegusu de la ce lemn trebuie sa provina.Este construita de dvs. sau poate fi procurata?Va multumesc.Multa sanatate.Doamne ajuta.
Bună seara. Primul meu filmuleț este dedicat în întregime afumătorii. Generatoarele au un alt filmuleț. Rumegușul folosit de mine este de fag. Weekend minunat vă doresc și toate cele bune !
Măi, dar omul ăsta știe ce face. Și vorbește curat, frumos și doct. Tare aș fi curios cam în ce domeniu lucrează. În fine, chestia aia în care puneți rumeguș și ține 12 ore, din ce e făcută ?
Bună dimineața. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Sunt tehnician veterinar de meserie. Am iubit dintotdeauna limba noastră cea română și încerc pe cât posibil să o vorbesc corect. Generatorul de fum este din metal. O plasă metalică în formă de labirint. Este foarte practic și face o treabă nemaipomenită. Vă doresc multă sănătate și sărbători fericite dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Cu respect , Adrian !
Felicitări. Nimic nu este bătut în cuie. Fiecare cu gustul său. Important este să facem singuri fără chimicalele lor. Sărbători fericite vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Anul acesta am facut din nou dar am consumat produsul a doua zi...dupa afumare cand costita /carnea era putin moale. Cred ca am facut o greseala ca nu am lasat-o sa se usuce 1 saptamana. Timpii de condimentare,zvantare,afumare au fost respectati conform retetei dvs. Vreau raspunsul/parerea dvs. Multumesc anticipat!!!
Buna ziua ! Nu ati precizat in reteta cate grame de usturoi si cate grame de coriandru se pun la un km de carne ! Daca puteti sa i-mi spuneti va rog ! Va multumesc !
Într-adevăr. Am văzut la montaj dar era prea târziu. Fiecare filmuleț are scrisă dedesubt rețeta. Coriandru 3 grame și usturoi granulat 2 grame. Vă salut și vă doresc succes ! Sper din tot sufletul să vă placă !
Sa stiti ca am facut pulpe de pui afumate ,carnati cu cascaval ,macrou cu fum cald si costita afumata cu fum cald toate au iesit super bune ! Va multumesc pentru retete si o sa va urmaresc in continuare cu mare interes ! 😘😘😘
@@vasilebarsan4008 Și eu vă mulțumesc pentru că aveți încredere în mine. Sunt fericit să știu că pasiunea mea merge mai departe. Mă bucur nespus că vă plac rețetele mele . Succes în continuare și sper să fiu mereu la înălțimea așteptărilor dumneavoastră ! Cu stimă și respect , Adrian !
Arata superb rezultatul final. Pacat ca pe internet nu putem simti si gustul sau mirosul 🤣🤣 Nu am reusit sa inteleg cum va dati seama cand e facuta si patrunsa suficient si cum stim de cate fumuri are nevoie? Doar dupa culoarea exterioara si dupa fermitatea carnii?
Domnule Adrian va rog frumos daca doriți să-mi spuneți in două cuvinte cum să afum și eu niște oase garf mă refer la sare și bănuiesc că se afuma cu fum rece , vă mulțumesc frumos
Bună ziua domnule Staicu. Sâmbătă fac filmul cu scăriță afumată. Și cu oasele garf se procedează la fel. Eu voi afuma cu fum fierbinte fiindcă este prea cald afară. 15 grame sare, la frigider 4 zile după care o oră și jumătate căldură la 70 - 80 grade Celsius și o oră fum cu generatorul cu pompă de aer. La rece se pune mai multă sare , 25 grame , se ține la frigider 4 zile , se zvântă 3 zile în debara și se afumă ce fum rece cate 8 - 12 ore, de vreo 5 - 6 ori .
Adrian Apreciez si urmaresc retetele tale Sunt incantat cum pregatesti totul Dar te rog frumos Nu toti cei care vizionam filmuletele astea dispunem de aparatele si tehnologia de preparate culinare Fii bun te rog Si incearca sa ne prezinti ceva mai apropiat de viata de zi cu zi a unui om simplu Multumesc Adrian Sarbatori fericite
Am uitat sa mentionez ca puteti folosi cuvinte simple pe intelesul tuturor romanilor Forma de exprimare o ai mai mult spre cei care sunt bogati Credem a Adrian Astia care au bani nu prepara retetele tale Pun sclavii lor sa prepare Explica ne si noau Celor saraci Cum putem prepara aceste retete cu obiecte rudimentare
Să înțeleg că dvs ați pus 52,5 gr sare cu nitrit la 1,5 Kg costiță sau 35 gr per kg., conform rețetei prezentate dar ați specificat 1Kg și 500 de gr. Mulțumesc de raspuns.
Bună ziua. Acum am ajuns de la muncă. Ați înțeles bine. Cantitățile sunt pentru un kilogram de costiță crudă. Hai să vă scriu rețeta și dumneavoastră faceți socoteala pentru câte kilograme aveți. Deci : Sare cu nitrit : 35 g . Piper negru : 4 g . Coriandru : 3 g . Usturoi granulat : 2 g . Măghiran : 2 g . Succes ! După afumare lasați-o două trei săptămâni la maturat și veți vedea ce bunătate veți avea. Imediat după afumare s-ar putea să vi să pară sărată. Dar dacă ați mai făcut nu trebuie să vă învăț eu... Vă doresc un weekend minunat ! Cu respect , Adrian !
Buna ziua. O Recomandare din partea mea este dacă ai putea scrie rețeta deoarece la rețeta asta ai sărit cantitățile de sare cu nitrat coriandru si usturoi granulat deci a rămas la alegerea noastră Meri mult
Mulțumesc mult pentru informație acum am găsit rețeta scrisă Și eu am făcut foarte multe mezeluri de la salamuri uscate sau fierte ori coapte in afumătoare pana la parizer și sunt mândru de realizări Am încercat sa fac caiser dar nu am găsit o rețeta ca aia din România . Aveți disponibilă o astfel de rețeta? Și pentru parizer am modificat o rețeta austriaca și am adăugat ceva ingrediente dintr-o rețeta germana. As fi interesat și de rețeta de parizer ca pe vremuri ( vreau sa zic de Ingredientele si cantitățile necesare necesare ) Procesul tehnologic nu este o problema. Dacă sunteți interesat de retete din lumea mare va pot da un site cu tot felul de produse din carne incluzând salam de Sibiu ,Polish ,mici și altele Eu am ales câteva din ele și sunt mulțumit de rezultat încă nu am încercat salamul de Sibiu Mulțumesc mult încă o data PS eu sunt in New Zealand din 2002 si am fost nevoit sa găsesc ceva retete ca acasă
@@ovylaady Filmul cu costiță afumată la cald , gen Kaiser , este în lucru. Acum colaboratorul meu care se ocupă de filmări și tot restul este în concediu cu familia și am oprit puțin dar revenim în curând în forță. Sincer m-ar interesa salamul de Sibiu. Putem eventual să vorbim mai multe pe Facebook.
V-am scris acum câteva zile numărul meu și adresa de email dar văd ca mesajul nu a apărut Poate ca a fost șters deoarece politica de la TH-cam este sa nu fie transmisă astfel de informație Va scriu încă o data dar fără detaliile mele sa văd dacă primiti mesajul Rețeta pentru salam de Sibiu o găsiți pe internet meats and sausages la Rețete de salam dry and fermented
@@ovylaady Îmi pare rău. Se pare că TH-cam nu permite numere de telefon sau email. Cred că o adresă de Facebook era mai nimerită. Toți care au vrut să intre în contact privat au reușit prin Messenger. Oricum vă mulțumesc foarte mult pentru amabilitate.
Este interesant ce ne aratati si poate si gustos.Dar sunt sceptic, pentru ca va indepartati de gustul natural. traditional.Deja ati pierdut simplitatea pregatirii si a gustului.
Câte bordeie atâtea obiceiuri ! Dacă vreți doar cu sare nu vă oprește nimeni. Sunt totuși alte vremuri. Gusturile se mai rafinează. Avem mașini , telefoane haine ultimul răcnet dar vrem să mâncăm ca acum 1000 de ani. Eu doar am oferit o variantă. Condimentele le puteți alege după gustul dumneavoastră. Toate cele bune !
Nu înțeleg o problemă dacă nu vă supărați: la cantitățile de sare se pune 35gr., pentru kg., de carne deci dvs aveați 3buc carne a câte 1.5 kg bucata deci in total 4,5 kg carne iar sare ați pus 35gr sare ori 4,5kg carne =1.575 gr., sau 35 gr sare ptr cele trei bucati de carne. Vă rog să mă ajutați să înțeleg.
Bună ziua. Ați pus punctul prea în față. Deci este corect, 35 grame per kilogram carne. 4,5 kg x 0, 035 g = 0 , 1575. Asta înseamnă 157 grame de sare. Succes și sper să vă placă ! Toate cele bune vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Un număr de telefon. Eu sunt în Brăila și mâine plec. Dimineața merg la piața de pește și pornesc înapoi spre casă. Nu înainte de a vedea podul. Sau o a pagină de Facebook dacă aveți, ca să luăm legătura . Messenger.
Vă mulțumesc. Poate putem stabili o întâlnire pentru săptămâna viitoare în Iași. Discutăm în privat. Vă salut cu respect și vă doresc un Paște fericit !
Un mic sfat daca îmi permiteți, usturoiul chinezesc se înverzește,incercati alt tip de usturoi,cel roșiatic este bun pentru afumături.toate cele bune și un Paște fericit
Carnea se sareaza pana la saturatie dar slanina fara carne poti sa o tii cat vrei ptr ca nu se sareaza m-ai mult decat trebuie ,eu tin slanina in saramura 6 saptamani fara sa fie sarata!
Te urmaresc de multa vreme dar pina acum nu ai zis ca i buna sarea cu nitriti de sodiu acum dintr o data este buna ....pai eu tot sare grunjoasa o sa folosesc ...
Am zis , am zis ! Cam la toate rețetele făcute crud afumate. Dar dacă nu vreți , este alegerea dumneavoastră ! Vă mulțumesc pentru aprecieri și vă doresc un Paște fericit !
Domnule cu tot respectul va apreciez toate retetele sunteti foarte explicit si pe inteles va iasa minunat retetele sunt grozave dar treaba cu sarea cu nitriti nu am auzit o de la dv pina acum si usor am fost mirat stiind ca sarea cu nitriti este rea la rinichi ,inima etc ...nu a fost ca sa va supar 👍
Despre rețete, jos pălăria!! Ca timp de filmare, Doamne ferește!! Nu trebuie să filmați băgatul de ață in toate bucățile de carne in parte,vacuarea lor,sau condimentarea fiecărei bucăți ...
Bună ziua. Știu că pentru unii este plictisitor. Dar vă rog să mă credeți , sunt foarte mulți oameni care nu au făcut în viața lor așa ceva și pentru ei merg așa pas cu pas. Am început deja să le diminuez filmulețele. Vă mulțumesc pentru aprecieri. Vă salut cu mult respect !
@@constantindumitrescu9219mai bine nu folositi. Este la fel de bun si fara nitriti. Stramosii noștri nu foloseau aceasta otrava si ce bune erau preparatele din porc. Toate produsele din comert au nitriti, inclusiv brazeturile tip cascaval, pentru ce ne facem singuri carnatii? Dacă contin același conservant ca si cele de la magazin, care este diferența, doar câteva condimente in plus? Eu nu voi folosi niciodată sare cu nitriti!🎉😂
Vă salut domnulAdrian! Tot respectul pentru ceia ce faceți sunteți un om de nota 10000👍
@@ovidiuduta9061 Vă mulțumesc !
Bunā seara ce Temperaturá trebuie sā aibe afumátoarea la fum rece LG Robert
18-20 grade Celsius.
Nea Adi, nu stiu cum sa va multumesc.. cuvintele sunt de prisos, mi ati deschis ochii si mi ati aratat ca se poate, am copii si nu vreau sa le mai cumpar din magazine.
Va multumesc mult si va urez multa sanatate sa ne incantati cu produsele dumneavoastra!!!!
@@alex13170 Nu trebuie să îmi mulțumiți. Eu ofer puținele mele cunoștințe cu mare drag. Să le mâncați cu plăcere . Sărbători fericite vă doresc !
atat de mult ma bucur cand vad ceva facut cu gust si grija!!!! felicitari si multa sănătate să aveti!!!!
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase ! Vă mulțumesc și pentru că urmăriți Afumatoarea de weekend și vă aștept și în continuare. O duminică minunată să aveți ! Cu respect , Adrian !
Felicitări! Am urmărit cu multa placere videoclipul dv. Frumos redactat și cu foarte multe pedanterii!!
Vă mulțumesc !
Foarte frumos și plăcut felicitări!
Vă mulțumesc !
Vă salut cu respect,mulțumim pentru rețetă,eu dau jos șoricul ca iasă tare!
Salut, sant din tara Zarandului asa dragoste pentru preparare nu am vazut pana acum. Parca le poti manca cu ochii. Cedetima si eustiu sa fac preparate.
Vă mulțumesc. Vă invit în grupul " Afumătoarea de weekend " de pe Facebook unde puteți posta fotografii cu realizările dumneavoastră. Putem învăța unii de la alții. Vă salut cu respect, Adrian și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase !
Va salut Domnu Adrian. Nu numai ca arata bine dar si foarte gustoase toate bucatele..!!!
Vă mulțumesc mult !
Felicitări 🎉🎉🎉
Sănătate și cât mai multe rețete!
Frumos prezentat pe înțelesul tuturor. Paște fericit domnul Adrian
Vă mulțumesc ! Și eu vă doresc un Paște fericit dumneavoastră și celor dragi dumneavoastră ! Cu stimă și respect , Adrian !
Felicitari!!! Arata (si sunt sigur ca si este) minunata!!!
Este costiță afumată. Nimic spectaculos. Doar faptul că este făcută acasă , cu pasiune , doar cu sare și condimente. Când știi că sunt făcute de tine , când știi ce conține și când vezi că poți face singur lucruri delicioase este ceva extraordinar ! Vă doresc un Paște fericit ! Vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumatoarea de weekend !
Suberb! De cand asteptam reteta asta! :) Multumim!
Cu mare plăcere ! Sper să se ridice la înălțimea așteptărilor dumneavoastră ! Vă doresc Paște fericit !
@@afumatoareadeweekend7653 Paste fericit si sarbatori linistite alaturi de familie!
Buna seara ...multumim mult pentru reteta..ieri am scos prepartul de la afumatoare azi l am gustat......senzational un gust pe care nu o sa l gasim in magazin .....acum este la zvantat pentru o saptama asa cum am vazut la dvs....multumesc mult si urmaresc cu interes ..sarbatori frumoase
Felicitări! Mă bucur nespus de mult. Să le mâncați cu plăcere . Sărbători binecuvântate vă doresc !
Totul la superlativ! 👏
Vă mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase ! Vă salut cu stimă și mult respect !
Super! Arată bine!
Mii de mulțumiri ! Vă doresc un Paște fericit !
Mulțumim pentru efortul depus PAȘTE FERICIT ȘI DRUM BUNNN
Vă mulțumesc ! Și eu vă doresc un Paște fericit !
Astazi am terminat si noi costita afumata la fum rece ,a iesit super buna ,un gust chiar ca la mamma a casa ,nu am mai mancat de ani de zile asa bunatati !Abia asteptam urmatoarele retete!Si o recomandare pentru cine sta la casa sau are un locsor sa faca trebuie facut !
Felicitări și să o mâncați cu plăcere. Mă bucur că am putut fi de folos. Vă doresc o duminică minunată în continuare și o săptămână minunată să aveți ! Cu respect , Adrian !
Cum se păstrează după ce s-a afumat la frigider sa-u congelator !
Excelenta reteta.
Ca sa nu se oxideze usturoiul trebuie pus putin ulei.
Cu stimă.
Mulțumesc pentru pont ! Cu respect , Adrian. Vă doresc un Paște fericit !
@@afumatoareadeweekend7653 Paste fericit !
In schimb i mi place ceea ce faci si munca de vloging pe care o faci 👍
Vă mulțumesc !
💙💛♥ ... sare, condimente si... un pic de dragoste‼
👍😉😀
Buna ziua.Azi am făcut și eu costiță , cotlet și slănină după rețeta dumneavoastră! Abia aștept să le termin!
Sărut mâna doamnă . Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor dumneavoastră . După sărare lăsați la zvântat chiar și o săptămână . Afumați și după aceea din nou la maturat vreo două trei săptămâni și atunci veți vedea ce bune vor ieși. La afumăturile cu fum rece trebuie puțină răbdare dar rezultatele compensează din plin . Vă doresc un weekend minunat și aștept să îmi scrieți părerea dumneavoastră sinceră . Cu respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653 in căzul de față unde a-ți lăsat la zvântat carnea 2 zile ? In frigider sau afară în afumătoare?
Felicitări domnule Adrian
Vă mulțumesc mult. Acum am ajuns în Austria după două săptămâni de concediu superbe , acasă , în România !
Domnule Adrian va urmaresc cu f mare interes si.ma bucura ca am in dvs un exemplu viu in ceea ce vreau sa fac pt mine si familia mea aici in anglia va sunt recunoscător si profund îndatorat pt toate ponturile furnizate... va iubim!!!
Vă mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase și sunt onorat! Cu stimă și respect , Adrian !
Super fain! Spuneți-ne dacă după ce totul e gata conform rețetei se poate vida pt o păstrare în frigider? Mulțumesc!!!
Complimenti!
Sa va de-a Dumnezeu sănătate că numai bunătăți faceți și ne da-ți și nouă idei.....
Bună ziua,de unde se poate procura sare cu nitrit?
Felicitări !
@@petruscrobanita8559 Vă mulțumesc !
Va mulțumesc frumos din suflet pentru aceste minunate rețete. Am o rugăminte la dv.,aveți și o rețetă de pastrama de vita cu fum rece?
Buna ziua domnule Adrian ! Am o scurta întrebare la dv ,în cârnații tradiționali bănățeni a-ți recomanda sa pun sare cu nitrit sau merge cu ceea clasica de murături !mulțumesc anticipat ! Faceți o treaba minunata cu um profesionalism și bun simt demn de invidiat,ma bucur sa urmăresc oameni de asa calitate,numa de bine sa auzim !!!
dupa ce e scoasa din frigier si pusa la uscat, la ce temperatura ar trebui sa stea? in casa am 20C, in pod e umezeala dar perioada asta e destul de frig, afara am o mica magazie nu prea circula aerul, dar destul de frig. stau in anglia deci umezeala e la locul ei mai peste tot. am improvizat o uscatoare asemanatoare cu a dvs dar am inconjurat-o de o plasa fina contra insecte
domnule adrian.. m-am indragostit
Cam târziu...Sunt vreo 24 de filmulețe... Vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumatoarea de weekend și vă aștept și pe viitor !
Va salut, multumim pentru prezentare si a mea este inca la sare in frigider mai sta o saptamina dupa care la afumat, imi pare rau ca nu am pus condimente decit sare, am uitat. Numai bine
Multumesc de reteta. Am o intrebare, facem asa ma mult o data sa merite timpul dar apoi nu consumam atita. Cum e mai bine sa fie pastrata , posibil sa fie vara, iarna..? Ma gindeam taiata in bucati mai mici si pusa la vid dar apoi pachetele vidate la frigider sau congelator? Merci ptr raspuns.
Bineînțeles că la congelator! Și bineînțeles că fără nitriți! Rețetele originale sunt fără nitriți!!! Scoți din congelator in frigider să se decongeleze lent și se poate servi liniștit după 24 de ore. Cate 2~300gr pachețelul și este perfect!...
si daca punem sare grunjoasa... punem aceeasi cantitate de sare???
Buna ziua!O pot lasa la zvantat in frigider?Locuiesc in Florida si e foarte cald.Multumesc
Bună ziua. Este cam umed și se va zvânta greu. Încercați varianta cu fum cald.
@@afumatoareadeweekend7653 Care este temperatura maxima de afara la care se poate zvanta fara sa se strice?
@@MrRausorin 18 -19 grade Celsius.
@@afumatoareadeweekend7653 multumesc de info
Am dacă se poate o întrebare. Dacă aș folosi pt fum rece la afumare celălalt generator fixat în spatele smokerului este vreo diferența?
Mulțumesc frumos!
Vic
Bună dimineața. Absolut nici o diferență. Vă recomand să faceți puțină căldură , până în 20 grade Celsius , pentru că afară este foarte rece și se face condens. Vă doresc o săptămână frumoasă. Cu respect , Adrian !
Salut Adrian
Am și eu o-ntrebare
Dacă după vidare a doua zi apare in punga apa sau suc din carne , scoatem și uscam sau rămân produsele pana la final in acea apa ?
Bună ziua. Punga nu se mai desface. Se ține la rece , se întoarce din două în două zile iar după ce perioada de sărare a trecut , se spală , se lasă puțin la zvântat și se afumă cu fum rece. Atenție însă ! Acum este cam periculos. Căldură mare , muște care depun ouă imediat... Genul ăsta eu îl fac doar iarna. Vara fac varianta cu fum cald. Vă doresc succes !
SUPERB💯💯💯👍👍👍🤝🤝🤝
Bună seara d-nu Adrian, vă rog să îmi spuneți dacă costita se pune în apă rece și cât trebuie lăsată în oală ?
Vă mulțumesc anticipat .
Eu doar o spăl după perioada de stat în vid. Dacă vreți să mai iasă puțin din sare o puteți lăsa peste noapte , cam 12 ore .
de unde cumpar genratoru l de fum?
Buna ziua
Am si eu o intrebare: am vazut ca sunt uni care folosesc sare cu nitrit, dar in proportie de 0,2%, ori asta inseamna 2 grame la kg, pe linga 25 , 35 grame/kg sare neiodata. Nu este cam mult 35 gr. la kg?
Salut tizule.Multumesc pentru raspuns.Am vizionat filmuletu cu afumatoarea facuta cadou de scumpa ta mireasa si mi s a parut interesanta.Te mai rog ceva,daca nu te plictisesc,spune si marca,de unde o pot procura pentru ca nu stiu daca aici in Caras o pot gasi.Este din Austria?Multumesc.Multa sanatate.
Bună seara. Este din Austria. Marca Kaiser. Intrați pe Raucherofen.at și veți vedea toate modelele lor.
Arată delicios
Imi puteți spune ce dimensiuni are acel recipient de afumat in care puneți rumegușul ?
Scuzați întârzierea. L-am măsurat și are 24 / 17 cm.
Super,Sehr gut.
Multumim! Ceva de vis, o sa incerc si eu reteta dvs. eu ca sa mai inmoi soriciul am parlit cu lampa cu gaz inainte de condimentare am fost multumit,
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Când veți face vreau să îmi scrieți părerea dumneavoastră sinceră și dacă v-a plăcut. Vă salut cu respect și vă doresc un Paște fericit. Cu respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653 Sa aveti un Paste fericit .
Domnul Adrian, am si eu o intrebare, climatul unde suntem cum influenteaza zvantarea asta? Si o lasam asa la temperatura camerei? Media anuala la mine e de 65% umiditate, e ok dulapul ala de zvantare si la umiditatea asta? Deasemenea e cald tot timpul anului, 15 grade minima - 40 maxima
Bună dimineața . Afumăturile crude se fac de regulă iarna. Carmangeriile au camere speciale de zvântare și fac tot timpul anului. Până pe la 19 - 20 de grade merge. Mai sus de atât se strică. Eu am tăiat porcul pentru film la 1octombrie . Am făcut cârnați bănățeni și o săptămână au stat în dulap, în boxă, la 17 - 18 grade. S-au zvântat perfect . I-am afumat cu generatorul labirint și i-am vidat. Sunt perfecți . Pe timpul verii , e de preferat să facem afumăturile cu fum fierbinte care stau trei - patru zile în saramură după care în două - trei ore sunt afumate. Vă doresc o săptămână frumoasă . Săptămâna viitoare să fiți aproape să tăiem purcelul împreună ! Cu respect , Adrian !
Arată perfect
Mulțumesc !
Gramajul la coriandru și usturoi?
Bună ziua. Rețeta este scrisă în descriere. Coriandru : 3 grame și usturoi : 2 grame.
Mulțumesc mult!
Bună ziua d.Adrian unde pot găsi sare nitrit?
Bună dimineața. Cu siguranță la Metro găsiți sau pe internet.
Superb! Cite grame de coriandru si usturoi ? Ati omis gramajul.
@@zamfiraciuciui3598 Bună dimineața. Coriandru 3g , usturoi granulat 2 g. Rețeta este scrisă în descriere.
Va salut d-ul Adrian!
Daca o tin mai mult vidată are ceva??
Exemplu 6-8 săptămâni, mulțumesc!!
Felicitări si spor!!!
@@CosticaSuciu Bună dimineața. O puteți ține liniștit. Eu o țin și la congelator.
@afumatoareadeweekend7653 mulțumesc mult!!
Super reteta, frumos prezentat si bine explicat. Multumesc!
ps: Exista standarde diferite in lume pt sarea cu nitrit de sodiu. De exemplu, procentajul de nititrit in Europa si Canada este pana la 1%; in USA este 6.25%; in alte parti.... cine stie! Cred ca n-ar strica sa specificati atit cantitatea cit si procentajul folosit in reteta.
E chiar in inceputul videoului. Cantitatile sunt pentru 1KG carne!
@@alecsandru8588 Adevarat, 30 gr. sare cu nitrit 1% per Kg. de carne, corect?
Dar daca se foloseste sare cu nitrit 6.25%, atunci cantitatea per Kg de carne va trebui sa fie de 6.25 ori mai mica.
@@gs637 Nope, amesteci sare cu nitrit cu sare normala eu pun 1%sare cu nitrit restul pana la 3-4% sare normala, sare de mare fulgi spre exemplu aia imi place mult!
@@alecsandru8588 De acord, exact.... Sugerez ca ar trebui sa explici asta mai bine, sa nu foloseasca cineva 30 gr de sare cu nitrit 6.25% pt. 1 Kg carne
@@gs637 OK, greseala mea! Cantitatea totala de sare/kg carne este in principiu de 3%-5%
Sarea cu nitriti are proprietatile ei referitoare la toxina botulinica, si atunci este de preferat sa se regaseasca in cea cantitate de sare pe care o adaugam preparatului. Daca avem o sare cu o concentratie mai mare de nitrit, combinam sarea respectiva cu sare obisnuita (neiodata pararea mea) in asa fel incat rezultatul final sa fie to acei 3-5 % /kg
Sper ca am fost suficient de explicit, daca nu, revin cu explicatii :))
partea de grasime este perfecta dar partea de carne este tare si foarte sarata. Cum se poate rezolva?
Bună seara, se poate să aflăm cantitatea la toate ingredientele, va mulțumesc pentru răspuns
Bună seara. Toate filmele au în descriere scrise și rețetele. Apăsați acolo unde scrie “ altele “ și puteți vedea rețeta.
@@afumatoareadeweekend7653 Va multumesc deosebit, apreciez deosebit videourile dumneavoastra.
@@ionutionut1609 Cu mare plăcere ! Vă aștept și în continuare să vizionați “ Afumătoarea de weekend “ ! Cu respect , Adrian .
Doar slanina, grasimea pura ia sare cata are nevoie, si acolo se pune sare cat cuprinde pentru ca extrage apa mai repede. Cand avem si un procentaj de carne regula este undeva intre 3%-5% din cantitatea de carne, pentru ca da carnea macra trage sare in nestire. Mai putin de 3% nu este eficient in conservare. Pentru extra conservare si chiar extra gust,se poate adauga si zahar, si el are rolul de a mentine preparatul comestibil cat mai mult.
Vă mulțumesc pentru sfaturi. Foarte utile. Chiar aș avea nevoie de puțin ajutor. Nu sunt din branșă. Sunt veterinar care face afumături din pasiune. Am afumat macrou la rece și rețeta cere zahăr. Am afumat somon și rețeta cere zahăr. Cineva m-a întrebat de ce pun zahăr și nu vreau să dau un răspuns aiurea doar de dragul de a răspunde. Un răspuns competent mi-ar fi de mare ajutor ! Vă doresc un Paște fericit !
@@afumatoareadeweekend7653 Eu sunt bucatar din pasiune ca si dumneavoastra. Am lucrat intr-o bucatarie o perioada scurta doar sa vad daca pot face fata distractiei, si am reusit sa am 60 de comenzi pe zi (restaurant +catering cu specific italienesc). Sunt electrician automatist ca si profesie. Norocul anilor astia este ca avem o pleiada de surse de informare, si incetul cu incetul ajungem la retetarul nostru propriu si personal. Adeveratele secrete presupun macar doua lucruri: Sa ai maestrul respectiv si sa te accepte pe langa el o perioada suficient de indelungata ca sa iti transmita cunostiintele lui, atat de pretioase. Paste Fericit si dumneavoastra si familiei dumneavoastra!
Buna ziua. Sunt incantat de retele prezentate precum si de modul de prezentare. In momentul de fata, dupa retetele dvs am cateva preparate gata maturate: cotlet, ceafa, costita si slanina (cca: 3-4 kg) si as dori ca o parte dintre aceste produse sa le fierb usor in pungi vidate, sau sa le coc, in pungi vidate,. Dar, personal am o mare dilema: care este procedura corecta ? Produsele se fierb si se afuma sau se afuma si se fierb ? Cat timp se face fierberea, respectiuv coacerea in aceasta situatie ? Va sunt recunoscator daca ma puteti consilia. Sarbatori fericite si toate cele bune.
Vrem sa o facem si noi cea cu fum rece, locuim in Italia so sotul meu a facut o afumatoare di Inox alimentar !Voiam sa va intrebam daca nu putea tine toata noaptea la fum rece adice 12 ore cu serpentina di rumegus de fag,pentru ca fiind in oras chiar daca avem curte, e cam complicat, cum am putea face?Mai multe zile de afumat mai putine ore?multumim
Sărut mâna doamnă. Este perfect. Faceți noaptea , ziua eventual , deschideți ușa să se aerisească iar când a căpătat culoarea dorită opriți. Succes și sunt onorat că urmăriți Afumatoarea de weekend. Un sfârșit de săptămână minunat să aveți. Cu respect, Adrian ! P.S. Dacă aprindeți serpentina la ambele capete va fumega doar 6 ore .
La ce temperatura se zvîntă carnea să nu se altereze???
@@dragosdiaconu3736 Până în 15 grade Celsius este ok.
Sănătate și numai bine Dl Adrian! Am o intrebare. Shoricul nu se poate trata intr-un anume fel pentru a fi moale si mancabil? Ma gandesc la parjolirea lui cu o lampa cu gaz. Oare nu ati incercat? Ar functiona? Materia prima cumparata din magazin are soricu foarte tare, este ca talpa de papuc. Multumesc
Pârliți liniștit cu lampa de gaz. Și porcul , acum se pârlește cu butelia de gaz care este același lucru . Numai bine ! Weekend plăcut vă doresc !
Buna , tocmai ce am facut si eu aceasta reteta ,urmeaza asteptarea dar eu locuiesc in Danemarca si aici nu am reusit sa gasesc sare cu nitriti ,am folosit sare de mare ,nici macar in marile magazine nu am gasit! Va fi asta o problema ?
Bună dimineața. Nu este nici o problemă. Sarea cu nitrit dă cărnii o culoare roșie frumoasă plus că ne protejează de toxina botulinică. Dacă vreți să cumpărați, găsiți pe internet la nemți pe Amazon.de. Ei îi spun Nitritpökelsalz. Multe salutări ! Când locuiam în Germania, mergeam la biserică în Danemarca la Søndeborg. Era mai aproape decât Hamburgul. Vă salut și vă țin pumnii să iasă costița bună. Toate cele bune !
Domnul Adrian, pot fierbe la abur costița deja afumata? Am făcut 5 bucăți după reteta dumneavoastră dar mi se pare puțin cam tare,altfel este foarte buna. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună seara . Costița afumată la rece , după afumare trebuie să stea la maturat câteva săptămâni . Atunci va ieși ceea ce trebuie . Îmi este teamă că dacă o fierbeți va ieși foarte sărată...
@@afumatoareadeweekend7653 Mulțumesc mult. Voi urma sfatul. Din America cu mult drag pentru canalul dumneavoastră !
încă o întrebare dacă se poate. La maturat ,in vid si refrigerată sau la aer rece fără împachetare ? Întreb pentru ca originar sunt din București si la noi in casa nu se făcea slăninuța ,se cumpara atât Mai târziu m-am căsătorit intr-o familie din Beliu lingă Ineu. Din păcate socrii mei au decedat dar doamne ce slăninuța se făcea acolo si nu am luat cu mine retetele. Sunteți punctul meu de reper sa pot replica acel gust de Banat din țara noastră Mulțumesc mult si iertati-mi novicitatea.
Aștept va rog un răspuns ! Multumiri anticipate!
@@simonemurgescu1892 Bună dimineața. Iertați -mi întârzierea dar abia acum văd mesajul dumneavoastră. În vid și la refrigerare am ținut -o când era crudă și exista pericolul ca ea să se strice. Am afumat-o iar acum urmează maturarea adică lasați-o să se deshidrateze în continuare. Puneți -o în debara , sau în pod dacă stați la casă , să fie un pic de aer care să o ventileze , sarea își va face treaba și o va frăgezi. Nu este foarte complicat. Și cârnații de casă crud afumați , și salamul și jambonul , costița , slănina toate veneau puse în podul casei tocmai ca să se zvânte. Și stăteau acolo mult și bine. Și erau tot mai delicioase cu trecerea timpului. Vă doresc un weekend minunat !
👍👍👍
Domnule Adrian,aveți rețete minunate şi un mod de prezentare deosebit.
Vă rog,totuşi, să montați microfonul la o distanță adecvată ,deoarece se aude ,destul de deranjant cum respirați pe nas,iar la final ,cum mestecați .Dumneavoastră pleoscăniți chiar şi cu gura închisă.Aceste observații ai fost făcute fără rea intenție.
Vă rog din suflet să mă iertați dacă v-am jignim, iar dacă nu puteți schimba ceva ,am să suport cu stoicism deoarece respectul meu pentru ceea ce sunteți şi pentru ceea ce faceți e imens . ❤❤❤❤❤❤
@@luca-octavianmoinea6005 Bună seara. Nici vorbă de supărare. Urmăriți vă rog ultimele filme din ultimul an . Am început și noi cu o cameră și un microfon. În timp ne-am mai cumpărat. Vă rog să vă uitați la ultimele filme și să-mi spuneți dacă am făcut progrese sau nu .
Buna domnule Adrian ....de unde as putea sa-mi cumpar si eu acea "scula" de impuns pe care tot o folositi? de ani de zile caut asa ceva....va multumesc si ca de la un banatean la altul va intreb...cind faceti si un groizer ? (nu stiu daca e scris bine..dar asa se pronunta ..asa se aude) ....sanatate si numai bine👍
Bună ziua. Acul se cumpără foarte ușor de pe internet. Sau cred că în Timișoara la firma Ion Moș trebuie să aibe. Se numește ac de inserat carnea. De groizer nu am auzit ( și am crescut în comună nemțească... ) dar mă interesez și vă dau un răspuns. Duminică frumoasă ! Voi reveni cu răspunsul complet.
Felicitări dl Adrian!Cum o păstrați pe parcursul anului?Multumesc anticipat!
Bună ziua. Săptămână asta am scos din congelator ultima bucată făcută la filmări. S-a păstrat perfect. Acum am făcut pentru sărbători. S-a uscat bine , am vidat -o și o țin în pod. La primăvară, dacă va mai fi , o bag la congelator. Vă salut și vă doresc toate cele bune ! Cu stimă , Adrian !
Mulțumim pentru retete ,va așteptăm cu retete noi.Am o întrebare, aceasta sare se găsește în magazine alimentare?
Bună dimineața ! În România cu siguranță o găsiți la Metro. Vă mulțumesc pentru aprecieri și vă doresc un Paște fericit !
Mulțumesc.Sarbatori fericite.
Sarea cu nitrit (import Germania) o găsiți la un magazin online (din Ungaria) Arthurmarket. Se vinde și la kg., împreună cu tot ce ai nevoie pentru mezeluri.
Eu am primit de la ei, membrane, plase, intestine, ce vrei.
Domnule Adrian, am făcut din rețete dumneavoastră : salam (de două ori 😆) , pateu. Sunt foarte bune, nu mai cumpăr din magazin.
Mi-am făcut afumatoare, suporți pentru zvîntare, injector de fum cu compresor și cu labirint.
Treaba merge. Acuma urmează să pun costița la fum.
Mulțumesc pentru tot.
Buna ziua, se poate folosi si sare normala?
Bună ziua. Sarea cu iod nu prea este indicată. Puteți găsi fără iod, cea folosită la murături dacă nu vreți sare cu nitrit.
Va multumesc pentru raspuns.Nu gasesc cu nutrit in supermarket.O sa folosesc fara iod
Ce înseamnă ,, Generatorul de fum " și unde se găsește ????
Ca de obicei ne uimiți de fiecare data 😀. Domnule Adrian ce îmi puteți spune despre kutterhilfsmittel treaba pe care o face și la ce ajuta știu, mă refer la cât de dăunător sau nu este pentru sănătatea noastră sa zic așa?
Bună seara. În limba română , Kutterhifsmittel ,cred că este polifosfatul. Din câte știu leagă grăsimile de apă. Se folosește la multe produse din industria alimentară. Eu l-aș numi dăunător. Cineva mi-a dat un sfat să înlocuiesc polifosfatul cu făină de muștar care este naturală și dă și un gust bun sau albuș de ou . Ați văzut ce bine leagă de exemplu chiftelele...Voi încerca să fac Leberkase și dacă îmi reușește voi face un filmuleț. Mie îmi place foarte mult și cred că ar prinde și în România. Vă mulțumesc pentru aprecieri și vă doresc un Paște fericit !
Eu am făcut leberkäse și am folosit faina de muștar aproximativ 6 g/kg și a ieșit ceva super bun încercați cu încredere. Paște fericit
@@231diezinger3 Vă mulțumesc mult.
Buna seara! O întrebare am și eu , sarea iodată este buna pentru aceasta rețeta , Va mulțumesc ca existați , multă sanatate🌈
Nu. Sarea iodată nu are ce căuta la afumături. La această rețetă ideal ar fi sare cu nitrit , dacă nu vreți atunci măcar sare fără iod . Vă salut cu respect și vă doresc multă sănătate și sărbători fericite !
@@afumatoareadeweekend7653 Am înțeles, Va mulțumesc ! Sărbători fericite!
Ce asare este acesta cu nitrit? care este denumirea comerciala??? In Romania nu am gasit pe nici un ambalaj scris acest nitrit sau procentrajul de nitrit! Multumesc anticipat ptr raspuns!
@@mariusichim7579 sisogourmet.ro/produs/sare-extrafina-nitrica/
Sănătate multa va doresc
Și eu vă doresc multă sănătate și un Paște fericit !
Va salut.Nu am exersat dar cred ca ceace faceti este foarte delicios.As dori,daca nu va suparati,sa imi descrieti si mie afumatoarea,generatoru si rumegusu de la ce lemn trebuie sa provina.Este construita de dvs. sau poate fi procurata?Va multumesc.Multa sanatate.Doamne ajuta.
Bună seara. Primul meu filmuleț este dedicat în întregime afumătorii. Generatoarele au un alt filmuleț. Rumegușul folosit de mine este de fag. Weekend minunat vă doresc și toate cele bune !
Măi, dar omul ăsta știe ce face. Și vorbește curat, frumos și doct. Tare aș fi curios cam în ce domeniu lucrează. În fine, chestia aia în care puneți rumeguș și ține 12 ore, din ce e făcută ?
Bună dimineața. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Sunt tehnician veterinar de meserie. Am iubit dintotdeauna limba noastră cea română și încerc pe cât posibil să o vorbesc corect. Generatorul de fum este din metal. O plasă metalică în formă de labirint. Este foarte practic și face o treabă nemaipomenită. Vă doresc multă sănătate și sărbători fericite dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Cu respect , Adrian !
Like 😀👏👏👍🥩🥓🥓
Eu după fum am fierto în moare de varza cu foii de dafin și boabe de piper cu 10 catei de usturoi,este grozava de buna
Felicitări. Nimic nu este bătut în cuie. Fiecare cu gustul său. Important este să facem singuri fără chimicalele lor. Sărbători fericite vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Anul acesta am facut din nou dar am consumat produsul a doua zi...dupa afumare cand costita /carnea era putin moale.
Cred ca am facut o greseala ca nu am lasat-o sa se usuce 1 saptamana. Timpii de condimentare,zvantare,afumare au fost respectati conform retetei dvs.
Vreau raspunsul/parerea dvs.
Multumesc anticipat!!!
Buna ziua ! Nu ati precizat in reteta cate grame de usturoi si cate grame de coriandru se pun la un km de carne ! Daca puteti sa i-mi spuneti va rog ! Va multumesc !
Astept cu carnea pe masa ! 😘
Într-adevăr. Am văzut la montaj dar era prea târziu. Fiecare filmuleț are scrisă dedesubt rețeta. Coriandru 3 grame și usturoi granulat 2 grame. Vă salut și vă doresc succes ! Sper din tot sufletul să vă placă !
Multumesc mult !
Sa stiti ca am facut pulpe de pui afumate ,carnati cu cascaval ,macrou cu fum cald si costita afumata cu fum cald toate au iesit super bune ! Va multumesc pentru retete si o sa va urmaresc in continuare cu mare interes ! 😘😘😘
@@vasilebarsan4008 Și eu vă mulțumesc pentru că aveți încredere în mine. Sunt fericit să știu că pasiunea mea merge mai departe. Mă bucur nespus că vă plac rețetele mele . Succes în continuare și sper să fiu mereu la înălțimea așteptărilor dumneavoastră ! Cu stimă și respect , Adrian !
Arata superb rezultatul final. Pacat ca pe internet nu putem simti si gustul sau mirosul 🤣🤣 Nu am reusit sa inteleg cum va dati seama cand e facuta si patrunsa suficient si cum stim de cate fumuri are nevoie? Doar dupa culoarea exterioara si dupa fermitatea carnii?
Bună seara. Eu merg întotdeauna după culoare. Când are culoarea portocalie este destul.
Dacă costiță, ma refer la partea cu grasime spre sorici este mai groasă, se respecta cantitatea de sare recomandata 8n reteta d8n video??????
@@mariusichim7579 Cantitatea de sare se respectă.
Chiar va rog sa imi raspundeti!!!
@@afumatoareadeweekend7653mulțumesc mult!!!
Mulțumesc, nu vazusem răspunsul dvs!!!
Scuze!!!lecții invatate ptr viitor!!!
@ Cu mare plăcere. M-ați prins acasă. Când sunt la muncă , doar seara pot răspunde la întrebări , dacă mai am putere… Weekend plăcut vă doresc !
Domnule Adrian va rog frumos daca doriți să-mi spuneți in două cuvinte cum să afum și eu niște oase garf mă refer la sare și bănuiesc că se afuma cu fum rece , vă mulțumesc frumos
Bună ziua domnule Staicu. Sâmbătă fac filmul cu scăriță afumată. Și cu oasele garf se procedează la fel. Eu voi afuma cu fum fierbinte fiindcă este prea cald afară. 15 grame sare, la frigider 4 zile după care o oră și jumătate căldură la 70 - 80 grade Celsius și o oră fum cu generatorul cu pompă de aer. La rece se pune mai multă sare , 25 grame , se ține la frigider 4 zile , se zvântă 3 zile în debara și se afumă ce fum rece cate 8 - 12 ore, de vreo 5 - 6 ori .
@@afumatoareadeweekend7653 Mulțumesc pentru răspuns domnule Adrian, multă sănătate
@@cornelstaicu4783 Cu mare plăcere ! Vă stau la dispoziție oricând cu mare drag ! Stimă !
Arata bine!
Cam prea lung video!😁
Adrian Apreciez si urmaresc retetele tale Sunt incantat cum pregatesti totul Dar te rog frumos Nu toti cei care vizionam filmuletele astea dispunem de aparatele si tehnologia de preparate culinare Fii bun te rog Si incearca sa ne prezinti ceva mai apropiat de viata de zi cu zi a unui om simplu Multumesc Adrian Sarbatori fericite
Am uitat sa mentionez ca puteti folosi cuvinte simple pe intelesul tuturor romanilor Forma de exprimare o ai mai mult spre cei care sunt bogati Credem a Adrian Astia care au bani nu prepara retetele tale Pun sclavii lor sa prepare Explica ne si noau Celor saraci Cum putem prepara aceste retete cu obiecte rudimentare
Să înțeleg că dvs ați pus 52,5 gr sare cu nitrit la 1,5 Kg costiță sau 35 gr per kg., conform rețetei prezentate dar ați specificat 1Kg și 500 de gr. Mulțumesc de raspuns.
Bună ziua. Acum am ajuns de la muncă. Ați înțeles bine. Cantitățile sunt pentru un kilogram de costiță crudă. Hai să vă scriu rețeta și dumneavoastră faceți socoteala pentru câte kilograme aveți. Deci : Sare cu nitrit : 35 g . Piper negru : 4 g . Coriandru : 3 g . Usturoi granulat : 2 g . Măghiran : 2 g . Succes ! După afumare lasați-o două trei săptămâni la maturat și veți vedea ce bunătate veți avea. Imediat după afumare s-ar putea să vi să pară sărată. Dar dacă ați mai făcut nu trebuie să vă învăț eu... Vă doresc un weekend minunat ! Cu respect , Adrian !
Buna ziua. O Recomandare din partea mea este dacă ai putea scrie rețeta deoarece la rețeta asta ai sărit cantitățile de sare cu nitrat coriandru si usturoi granulat deci a rămas la alegerea noastră Meri mult
Bună ziua. Rețeta este scrisă. Sub titlu vedeți că scrie " altele " . Apăsați acolo și veți găsi rețeta.
Mulțumesc mult pentru informație acum am găsit rețeta scrisă Și eu am făcut foarte multe mezeluri de la salamuri uscate sau fierte ori coapte in afumătoare pana la parizer și sunt mândru de realizări Am încercat sa fac caiser dar nu am găsit o rețeta ca aia din România . Aveți disponibilă o astfel de rețeta? Și pentru parizer am modificat o rețeta austriaca și am adăugat ceva ingrediente dintr-o rețeta germana. As fi interesat și de rețeta de parizer ca pe vremuri ( vreau sa zic de Ingredientele si cantitățile necesare necesare ) Procesul tehnologic nu este o problema. Dacă sunteți interesat de retete din lumea mare va pot da un site cu tot felul de produse din carne incluzând salam de Sibiu ,Polish ,mici și altele Eu am ales câteva din ele și sunt mulțumit de rezultat încă nu am încercat salamul de Sibiu
Mulțumesc mult încă o data PS eu sunt in New Zealand din 2002 si am fost nevoit sa găsesc ceva retete ca acasă
@@ovylaady Filmul cu costiță afumată la cald , gen Kaiser , este în lucru. Acum colaboratorul meu care se ocupă de filmări și tot restul este în concediu cu familia și am oprit puțin dar revenim în curând în forță. Sincer m-ar interesa salamul de Sibiu. Putem eventual să vorbim mai multe pe Facebook.
V-am scris acum câteva zile numărul meu și adresa de email dar văd ca mesajul nu a apărut Poate ca a fost șters deoarece politica de la TH-cam este sa nu fie transmisă astfel de informație Va scriu încă o data dar fără detaliile mele sa văd dacă primiti mesajul Rețeta pentru salam de Sibiu o găsiți pe internet meats and sausages la Rețete de salam dry and fermented
@@ovylaady Îmi pare rău. Se pare că TH-cam nu permite numere de telefon sau email. Cred că o adresă de Facebook era mai nimerită. Toți care au vrut să intre în contact privat au reușit prin Messenger. Oricum vă mulțumesc foarte mult pentru amabilitate.
Este interesant ce ne aratati si poate si gustos.Dar sunt sceptic, pentru ca va indepartati de gustul natural. traditional.Deja ati pierdut simplitatea pregatirii si a gustului.
Câte bordeie atâtea obiceiuri ! Dacă vreți doar cu sare nu vă oprește nimeni. Sunt totuși alte vremuri. Gusturile se mai rafinează. Avem mașini , telefoane haine ultimul răcnet dar vrem să mâncăm ca acum 1000 de ani. Eu doar am oferit o variantă. Condimentele le puteți alege după gustul dumneavoastră. Toate cele bune !
Nu înțeleg o problemă dacă nu vă supărați: la cantitățile de sare se pune 35gr., pentru kg., de carne deci dvs aveați 3buc carne a câte 1.5 kg bucata deci in total 4,5 kg carne iar sare ați pus 35gr sare ori 4,5kg carne =1.575 gr., sau 35 gr sare ptr cele trei bucati de carne. Vă rog să mă ajutați să înțeleg.
Bună ziua. Ați pus punctul prea în față. Deci este corect, 35 grame per kilogram carne. 4,5 kg x 0, 035 g = 0 , 1575. Asta înseamnă 157 grame de sare. Succes și sper să vă placă ! Toate cele bune vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Aici Iasi. Azi am comis-o. 2 kg, de-o pofta; revin peste 2 luni cu rezultatul.
Domnu Vasile, ziceai 2 luni vii cu rezultatul, e deja 3 luni....:)
Nu mai știu cum sa iau legătura cu dumneavoastră! 😅
Un număr de telefon. Eu sunt în Brăila și mâine plec. Dimineața merg la piața de pește și pornesc înapoi spre casă. Nu înainte de a vedea podul. Sau o a
pagină de Facebook dacă aveți, ca să luăm legătura . Messenger.
Aici Iasi. Va apreciez mai mult decat as putea sa ma exprim in cuvinte.
Vă mulțumesc. Poate putem stabili o întâlnire pentru săptămâna viitoare în Iași. Discutăm în privat. Vă salut cu respect și vă doresc un Paște fericit !
Usturoiul si coriandru nu a-ți sus cîte grame
Usturoi granulat 2 g. Coriandru 3 g . Rețeta este scrisă în descriere.
Coriandru și usturoiul nu ai specificat câte grame
@@HannzElischer Usturoi 2 g și coriandru 3 g . Rețeta este scrisă în descriere. Toate cele bune !
Un mic sfat daca îmi permiteți, usturoiul chinezesc se înverzește,incercati alt tip de usturoi,cel roșiatic este bun pentru afumături.toate cele bune și un Paște fericit
Vă mulțumesc pentru sfat. Sper să găsesc în Austria un alt fel de usturoi . Vă doresc un Paște fericit !
Carnea se sareaza pana la saturatie dar slanina fara carne poti sa o tii cat vrei ptr ca nu se sareaza m-ai mult decat trebuie ,eu tin slanina in saramura 6 saptamani fara sa fie sarata!
Pacat.
Te urmaresc de multa vreme dar pina acum nu ai zis ca i buna sarea cu nitriti de sodiu acum dintr o data este buna ....pai eu tot sare grunjoasa o sa folosesc ...
Am zis , am zis ! Cam la toate rețetele făcute crud afumate. Dar dacă nu vreți , este alegerea dumneavoastră ! Vă mulțumesc pentru aprecieri și vă doresc un Paște fericit !
Domnule cu tot respectul va apreciez toate retetele sunteti foarte explicit si pe inteles va iasa minunat retetele sunt grozave dar treaba cu sarea cu nitriti nu am auzit o de la dv pina acum si usor am fost mirat stiind ca sarea cu nitriti este rea la rinichi ,inima etc ...nu a fost ca sa va supar 👍
De asemenea va dorescSARBATORI PASCALE FERICITE
Pot confirma că a mai spus și în celelalte clipuri că sarea cu nutrition este bună
Despre rețete, jos pălăria!! Ca timp de filmare, Doamne ferește!! Nu trebuie să filmați băgatul de ață in toate bucățile de carne in parte,vacuarea lor,sau condimentarea fiecărei bucăți ...
Bună ziua. Știu că pentru unii este plictisitor. Dar vă rog să mă credeți , sunt foarte mulți oameni care nu au făcut în viața lor așa ceva și pentru ei merg așa pas cu pas. Am început deja să le diminuez filmulețele. Vă mulțumesc pentru aprecieri. Vă salut cu mult respect !
Sint aproape sigur ca se spune NITRAT nu NUTRIT
Nitrit de sodiu . E450.
@@afumatoareadeweekend7653 Corect! Ai dreptate. Am mai invatat ceva.
Unde pot găsi sarea cu nitrat?Vă rog frumos, ajutați-ma. Vă doresc mult noroc si sanatate. @@afumatoareadeweekend7653
@@constantindumitrescu9219mai bine nu folositi. Este la fel de bun si fara nitriti. Stramosii noștri nu foloseau aceasta otrava si ce bune erau preparatele din porc. Toate produsele din comert au nitriti, inclusiv brazeturile tip cascaval, pentru ce ne facem singuri carnatii? Dacă contin același conservant ca si cele de la magazin, care este diferența, doar câteva condimente in plus? Eu nu voi folosi niciodată sare cu nitriti!🎉😂
Kaufland...@@constantindumitrescu9219
Prea multe scuze