Viața cu ADHD în copilărie și la maturitate: dialog cu un psiholog și cu un adult neurodivergent

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ก.ย. 2024
  • Care este cauza ADHD? Care sunt manifestările acestui tip diferit al creierului de a funcționa? Cine și cum poate diagnostica ADHD? Care sunt superputerile ADHD? Ce strategii avem pentru a nu lăsa ADHD să ne afecteze calitatea vieții?
    Statistic, toți avem în jur măcar un copil sau un adult cu ADHD.
    Un copil sau un adult care vorbește mult, întrerupe des, se foiește, sare de la o idee la alta, întârzie, pare neatent, își pierde frecvent lucruri, trece rapid de la o emoție la alta, nu reușește să fie mereu politicos, lucrează totul pe ultima sută de metri, oscilează între energie maximă și epuizare, dar care e creativ, sincer, direct, plin de vitalitate, extrem de eficient când e concentrat. Acești copii ai noștri, prieteni, soți, colegi, vecini, au nevoie să fie înțeleși și sprijiniți.
    Poate suntem noi înșine așa, poate mereu ne-am simțit diferiți, poate mereu am vrut să fim ca ceilalți, și, deși am făcut mereu eforturi uriașe, n-am reușit.
    De aceea cred că e nevoie să vorbim despre asta.
    Vă invit la un dialog live pe această temă (va rămâne înregistrat) cu Sandra O’Connor, psiholog, și Daniela Stoica, diagnosticată cu ADHD la 31 de ani.
  • บันเทิง

ความคิดเห็น • 1

  • @octaviaoprea6512
    @octaviaoprea6512 ปีที่แล้ว

    Buna, as fi interesata de un curs cu certificare pe ADHD. Ma puteti ajuta cu niste recomandari ? Multumesc