Sinä Henkonen voisit tehdä enemmän videoita ylipäätään, sinulla on hyvä ja syvällisen kriittinen ote joka on valitettavan harvinaista. Samoin sinulla on moni perusasia kunnosa esiintymisessä (karisma, artikulaatio, jne.). Luulen että tarpeeksi ahkeralla työllä voisit elättää itsesi tällä hommalla. (Tai sitten olen vain epätoivoisen pienessä nichessä joka pitää tämänkaltaisesta sisällöstä) 5/5 kanavalle ja videolle.
Minebombersia pelailtiin silloin ysärillä neljä nuorta miestä samalla näppäimistöllä. Oli kyl loistavaa viihdettä ja paljon kun pelattiin, niin kehittyi aivan käsittämättömiä taktiikoita voittoon. Luovimmat tavat eivät aina ole niitä järkevimpiä, mutta yllätysmomentti usein riittää. Harva peli on tuottanut samanlaista riemua.
Ei vieläkään Juha Kauppisen Slicks 'n Slideä :'( Kyseinen Micro Machines-mainen shareware (teknisesti ilmaispeli) autokisailu täytti tänä vuonna 30v ja Lieron tavalla on säilynyt ajassa hyvin hauskana pelattavana, varsinkin porukalla mittelöidessä ja mielestäni yksi tärkeimpiä suomipelejä.
Invataxit jäi kokonaan se background, mitä hyvin käsiteltiin jossain pelitlehden artikkelissa. Pelihän oli vaan kiusaamisväline , jonka teki kaksi pientä äitien enkeliä ja pelissähän jaettiin luokalla olleen kehitysvammaisen kotinumero. Onneksi tuosta taisi sitten oikeasti tulla näille sankareille seuraumuksia.
Lada-The Ultimate Challenge (1996) voisi olla yksi vaihtoehto sarjan kolmanteen osaan. En tiedä kuinka suuressa suosiossa tuo aikanaan on ollut, mutta ehtaa suomiysäriä rautaisella musiikilla se kuitenkin on. Erinomaisesti tuotettuja videoita, jatka samaan malliin.
Alkuperäinen Pro Pilkki on mulle erittäin nostalginen peli! Pelin jatko-osa on tietysti myös hyvä mutta PP1 on tosiaan vuoden 1999 peli ja jatko-osa vuodelta 2013. Jatko-osa ei välttämättä ihan retropelien joukkoon kuulu
Tuo itse taksi taitaa olla varastettu Leisure Suit Larryn VGA-versiosta? Pelimuseossa, yllättäen, ei pääse pelaamaan Invataxia, sen tilalla pyörii video, jossa aiheesta keskustellaan, löytyy myös täältä otsikolla "Invataxi - Ysärin pikkupeli nykysilmin". Sinälläänhän erilaisille, jos ei nyt ihan aina vammaisille niin ainakin homoille nauravaa törkyhuumoria sisältävää settiä oli myös Myrkky-lehdessä, ja sitä sentään tuotettiin ihan maan isoimpiin kuuluvan sarjakuvakustantamon toimesta. Invataksin itsekin ilmeisesti alaikäiset tekijät saanevat tähän verrattuna synninpäästön.
Mahtavaa kommentointia ja positiivisesti yllätti se tapa, miten käsittelit modernilla otteella näitä haastavampiakin aiheita. Viisi 16-bittistä väripalettia viidestä, kiitos.
Ai että, ole hyvä vaan suosituksista, en kyllä odottanut saavani syväanalyysiä koulu3:sta näin herran vuonna 2023. Kiitos kuitenkin siitä, laatukontsaa. Invataksi hyvin kuvaa sitä aikaa miten kehitysvammaiset näyttäytyi ysärillä ala-asteikäisen silmissä. Onneksi noista ajoista eteenpäin on tultu. Tätä pelianalyysiä sinun tavallasi haluaisi kyllä enemmänkin. Vaikka ajatuksia peliväkivallan käsittelyn muutoksesta edellisen 30 vuoden aikana. Doomista ja getarien aiheuttamasta paniikista on tultu paljon eteenpäin.
Kolmannen osan toivelistaan pyytäisi joulupukkia lisäämään seuraavat pelit: Triplane Turmoil Koiratappelu 2 Tappo 2 Bonus entry: liero extreme kiristyksen selkesäti toimiessa, jos näistä kaksi esiintyy seuraavalla videolla, saat sen subin.
Tosi upeesti käsitelty historiamme huonoimpia ja oudoimpia pelejä! Noista sanaseikkailuista tuli mieleen joskus natiaisvuosilla serkun velipuolen koneella olleet Danny-sana(kuva)seikkailut, joissa muistaakseni pelattiin Dannyllä ja yritettiin selvitä Frederikin ilkeistä tempuista. Viime pelikerta vaan menee vuosituhannen alkuun, joten kyseinen konekin on jo jonkun sulaton kautta valettu fiskarssin saksiksi tai jotain.
Koulujen opetuspelit ysäriltä voisi olla yksi kiintoisa videoiden aihe. En tosin valitettavasti muista niiden nimiä. Nero 2000-pelin DOS-versiota pelattiin koulussa ainakin, ja sitten oli saman tyypinen tietovisapeli suomeksi, jossa oli kukkuva käki korvannut Nero 2000-pelin pöllön. Jos vastasi oikein, käki kukkui, jos väärin, niin käki vain venytteli jalkojaan. Oli myös joku peli jossa piti täydentää sanoja ruudulle. Oli kuva lapsista laskemassa mäkeä, ja piti arvata mikä sana sopisi tarinaan. Tyyliin kun arvasi oikein, että lapsi ei halunnut laskea mäkeä "pahvilla", niin kuvaan ilmestyi litistetty pahvilaatikko. Tämä sama umpitylsä peli pelattiin koulussa aika monta kertaa kun oli ala-asteella ATK-tunti. Kun ei niillä muuta tehty kuin pelattiin muutamia opetuspelejä DOS:illa. Jotkut onnistuivat opettajan silmän välttäessä pelaamaan Commander Keeniä. 😅
Klikkasin nostalgiapärinän takia; jäin kriittisen, syvällisen ja vakavan analyysin takia. Tosi hieno kuulla, että menneiden vuosikymmenten "nostalgista" syrjintähuumoria vihdoinkin aletaan purkamaan ja analysoimaan vakavalla otteella, eikä vaan lakasta maton alle tyyliin "no se oli sen ajan huumoria, älä oo niin hiekkap*llu jne".
Jotenkin huvittavaa että näitä kaikkia videon pelejä on tullu pelattua aikoinaan :D 90-luvulla kävin erityiskoulua, joten invataksista ei tullut mitenkään ajateltua pahasti, päinvastoin lähinnä kavereiden kanssa naurettiin että kuka on jaksanu nähdä vaivaa edes tehdä tollasen "pelin" :D Mutta kuten totesit, se oli sen ajan tuotoksia eikä ton kaltasta "vitsiä" voisi enää samalla tavalla toteuttaa.... tai ainakin toivon niin
Hienot kaksi videota, nautin joka hetkestä. Sitten tajusin että kummassakaan ei ees mainittu Sakarin Villapaitapeliä ja jouduin jälkikäteen nämä hyvän olon tunteet sielustani poistamaan. Mutta muuten todella hyvää analyysiä tästä maagisesta ajasta!
Mahtavaa, en edes muistanut mine bomberssia, samantien kun näki yhden framen verran niin jo muistui peli kokonaisuudessaa :D Liero on kyl pysynyt muistissa hyvin, kuten myös edellisen pelin legendat :D
MHM eli Maso Hockey Manager kannattaisi seuraavaan osaan ottaa mukaan, vaikkei jääkiekosta tykkäisikään. Ja MHM-sarjasta se 2000. Jääkiekkomanageripelejähän ei ihan hirveästi ole ollut. Kaikenlaisia yrityksiä kyllä, mutta MHM, vaikka onkin tollanen tekstipohjainen peli, niin pärjää vertailussa vielä nykyäänkin. 🙌
Itkunaurattaa se fakta, että Koulu3 oli mulle ensimmäinen ns. "Birds and Bees talk". Ei ole olemassa kuvottavampaa kuvausta seurustelusta ja seksistä :D
Invataxin ja Koulu 3:n asialliselle tarkastelulle kyllä hatunnosto, samoin kuin kaksinpelit kaksin pelaten, MineBombers ja Liero - kyllä rinnassa läikähti! Moposota, Triplane Turmoil, Assault Trooper, TASO oisivat kokeilemisen arvoisia ja SpurguX kulttuurikriititseen tarkasteluun kiitos!
5:42 tämä olisi voinut jatkua paljon pahempaan suuntaan. Dosboxilla pystyy ihan vain Ctrl+F11 ja Ctrl+F12 säätämään prossun "kelloja" niin, että saa nopeuden haluamakseen, toki tuo on kätevä kun voi valita listasta helposti haluamansa myös.
Sääh, hyvä kun ei ite tajua tämmöisiä kaksoismerkityksiä ennen kuin ne läväyttää internettiin Dosboxin nopeussäätö Ctrl+F11 / Ctrl+F12 teki PK1:stä siedettävän ykkösvideolla, mutta sen säätimillä oli yläraja. DosBox-X antoi vähän enemmän säätövaraa. Tykästyin itse tuohon Dosbox-X:ään myös siitä syystä että se vääntää emulaattorin koko näytön tilaan sulavasti. PerusDosbox taas tuntuu muuttavan näytön resoluution ajon ajaksi uusiksi, joka taas sekoittaa näytönkaappausohjelmia. Videoeditoinnin kannalta säästyy mulla yks työvaihe kun vaihtoi tuohon DosBox-X:ään.
Huippuvideo. Mediakritiikissä on todella tärkeää myös huomioida median vaikutus ihmisiin epäsuorasti. Invataxin tyyliset pelit eivät varmasti suoraan tehneet kehitysvammaisten ihmisten elämästä paskempaa, mutta ikävä kyllä ihmiset ja erityisesti lapset ovat erittäin hyviä imemään itseensä asenteita. Ei tämä tee pelin pelaajista mitään huonompia ihmisiä, mutta voisi olla hyvä miettiä, että millaisia asenteita lapsena oli ja miten nämä asenteet korreloi eri mediatuotteiden esittämien asenteiden kanssa.
Tietokirja videot kuulostaa kovalta konteltilta :-) Jotain näitä pelejä tuli pelattua aikoinaan, pelattiin kaksistaan veljen kanssa samalla näppiksellä.
OpenLieroX saa peukut multakin! Pelattiin lukiossa hyppytunneilla ja siin on ihan hyväkin kartta semmoseen leikkimieliseen kilpailulliseen pelaamiseen. (Kartassa ei siis ole mitään tuhottavaa)
Maininta vanhempien kanssa elokuvan katsomisesta… Olin tässä ihan pari vuotta sitten käymässä äitini luona. Istuttiin olkkarissa ja juteltiin. Telkkari oli päällä ilman ääniä ja äitini istui niin, ettei nähnyt sitä, mutta itse istuin suoraan kohti. En muista mistä puhuttiin mutta telkkarista lähti pyörimään joku leffa, jossa poltettiin crackiä ja naitiin. Kohtaus kesti useita minuutteja. 😂
Purskahtipa limpparit nenästä teidän reaktiolle MBn pommille. 😂 Huikeita pelejä, kantaa vielä nykyäänkin! Ja todella hyvä video, kiitos tästä - tykkään sun tyylistä! 👍🏻
Nuo näppisten halvaantuminen oli ilmiö jo silloin aikoinaan. Suurin osa näppiksistä semmoisia mitkä meni tukkoon jo kun painoi 4 nappia pohjaan yhtäaikaa. Mulla oli yks ikivanha AT-näppis joka painoi tonnin eikä menny koskaan jumiin vaikka neljä haisevaa teiniä väänsi auts/kops/triplane/molez/slicks yms matseja. Oi niitä aikoja.
Aih että, Minebombers on oikeesti yks parhaista samalla koneella pelattavista moninpeleistä, ihana nähdä se mainittuna :D GeneRally, Wings 2, Lierot sun muut oli kaikki aikanaan pyörityksessä, voiskin pitkästä aikaa ladata ja pelailla. Voisinkin vinkata tässä kaikille Liero/Wings faneille että käykää ihmeessä katsomassa Steamissa Nolla Gamesin peli nimeltä Noita, se on yksinpeli mutta siinä on jotenkin todella kotoisan oloinen tunnelma jos on koskaan noita edellämainittuja pelannut. :)
Noita on tainnut olla toivelistattuna jo kauan. Katsoin joskus lyhyttä pätkää Steamin kaupan sivulta ja taisin todeta myös, että tuleepa aivan suomipelit mieleen tuommoisesta "pikselien tuhoamisesta". Pitääpä siis kokeilla!
@@fiddlebender88 Ehdottomasti! se oli helposti meikäläisen vuoden peli 2020, ja pelasin kuitenkin toistakymmentä isoakin pelijulkaisua. Noidassa on jopa hauska viittaus Lieroon: jos jäät johonkin pariin maapikseliin vähäsen jumiin useammaksi sekunniksi, niin voit rämpätä taaksepäin samalla kun kävelet eteenpäin niin se "syö" siihen semmoisen pienen kolon että pääset ulos :D
Oon samaa mieltä. Hyviä videoita, tulee sellasia nopeita pläjäyksiä, mitä on kiva kattoa. Meidän podcastista löytyy ainaki vähän syvällisempää jauhantaa yksittäisistä peleistä. 😁
Inva-taxin pelaaminen yksin on sama kuin menis huvikseen goatsee tuijottamaan. Ei huvita ketään ekan kerran jälkeen ja shokkiarvosta saa jotain irti vain jos sen näyttää jollekulle joka ei ole sitä koskaan nähnyt.
Tämä oli odotuksen ja kanavan tilaamisen arvoista. Arvostan reflektiivistä otetta näiden pelien läpikäynnissä. Monelle meistä ne kuitenkin ovat jättäneet muistoja ja muovanneet ajatusta siitä mitä pelit ja pelaaminen ovat. Ei aina ehkä sellaista johon _haluaisi_ palata, mutta kuuluivat siihen aikaan. Erityisen mielenkiintoista näitä on pohtia nyt itse jo aikuisena, oman lapseni tullessa suunnilleen samaan ikään kuin mitä olin näihin törmätessäni. Jännää mitä kaikkea sitä on tullut "kulutettua" vanhempien tietämättä.
Lisänä vielä: tälläinen pohtiva ote videopeleihin, suomeksi, on tervetullutta lisää. Vaikka muutama muukin on vastaavaa sisältöä tehnyt, kyllä tekijöitä ja kertojia mahtuu lisää, jos vain kiinnostus riittää 😊
Hyvä video, kiitokset! Lierosta äärimmäisen nostalginen peli ja itselle "se suomalaispeli" ysäriltä. Mielenkiintosta analyysiä muutenkin. Tosiaan nää pelit tai ainakin on varmaan ysäri teinien tekemiä niin jälkikin on sen mukasta, valitettavasti. Ite en kyllä muista invataxi pelin kun nimeltä, kyllä se liero tais olla luokkahuoneiden kingi omassa koulussa.
Koulu3 oli kyllä ehdoton ala-asteen klassikko (ja joskus tuli vielä yläasteellakin pelattua). Voi sitä riemua, kun Jaanan tarinasta löysi bugin, jonka myötä sexy-pisteet sai vedettyä tappiin...
Jos kellään on mahdollisesti missään tallessa Tarzan nimiset tekstiseikkailut (niitä oli ainakin Tarzan 1-3) niin huutakaa hep. Kyseisiä pelejä olen koittanut haeskella jo muutaman vuoden. Huumori ja pelattavuus on ihan samaa luokkaa kuin muissakin tekstiseikkailuissa mutta muistelisin että juonet olivat näissä absurdilla tavalla hyvinkin viihdyttäviä.
Sääli että Farmi ei päässyt pelien listalle, sen verran kulttiklassikko oli kuitenkin. Erinomainen video. Tosi mukavaa näin hieman aikuismaisemmin saada kommentoitia ja näkemystä vanhan ajan sinätuubapaska peleistä. Ottaen samalla kuitenkin sen ajan kohderyhmän näkemys ja tavoite mieleen. Hyvää pelianalyysiä. Pitääpä ehdottaa kaverilla liero-lauantaina. Lissää kiitos!
Onpa omituista, mutta tavallaan lohdullista kuulla jonkun kritisoivan vakavalla ilmeellä Invataxin huumoria. Vietin nuoruuteni 90-luvun Kirkkonummella, ja siellä tyyppi, joka olisi tosissaan nostanut jonkun älämölön, olisi ollut vitsi
Hyvä video ja kiitos, että roastasit invataksi thihihihi juntit! :D Tampereen pelimuseo on tosiaan mielenkiintoinen paikka ja löytyy paljon tietoa juuri näistä tämänkin videon peleistä (ainakin Liero varmasti ja ensimmäisen videon pelit muistaakseni kaikki esillä ja osa pelattavissakin.) Siellä on myös muita kiinnostavia näyttelyitä, joihin pääsee samalla sisäänpääsyhinnalla, suosittelen!
Hyvää analyysiä. Tekstiseikkailuista kuitenkin sen verran väitän vastaan, että semmoisia kunnianhimoisempia ja/tai kokeilevampia tuotoksia alkoi olla ainakin jo ysärin loppupuolella, mm. Andrew Plotkinin Spider And Web. Ja Sam Barlow'n The Aisle, joka on ehkä jopa jonkinlainen dekonstruktio tekstiseikkailuista ja etenkin tuosta "hehheh kuolit" -ilmiöstä. Siinä siis ideana on, että käyettävissä on vain yksi "siirto", jonka jälkeen peli päättyy. Mutta komennon saa kirjoittaa vapaasti, eli pelaajan tarjoama konteksti määrittää lopputuloksen. Tällä tavalla yhdestä alkuasetelmasta voi päätyä yli sataan erilaiseen pientarinaan.
Aikanaan myös pipo production alotti sanoilla "Sori kun ei oo tullu videoita". Se kuuluu samaan kategoriaan teikäläisen kanssa. Pauli tekee toki omaa juttuaan, mutta tällä hetkellä jätkän ulosanti on yllättävän mielenkiintoista täällä pelitubessa. Tee vaan nyt lisää hirveellä tahilla. Nyt ihmisiä kiinnostaa.
Sunnuntai pelastettu!!! WUHUU (Mine bomberistakin löytyy steamistä uusintapainos Gun Bombers) .. Ja kolmatta versioo huutaa koska pari helmeä jäi vielä ;)
Siilin Kiihdytyspeli ja Farmi puuttuvat edelleen, vaikka ne taitaakin olla aavistuksen liian tuoreita tähän Ysäripelit kategoriaan. Niihin upposi aikanaan ihan liikaa aikaa
Hitsiv vitsit, pitääkö sitä nyt uhmata mullattuja puistoja ja oikeasti kokeilla Mine Bombersia uudestaan! Tällä kertaa oman lapsen kanssa, joka on vain pari vuotta nuorempi kuin itse olin ysärillä.
Makeeta että jaksat tehä videoita Suomiklassikoista. :) Ihan tämmösenä törkeenä promona kommentoin suositumpaan videoon, että meki tosiaan tehään podcastia (tubestakin löytyy) suomalaisista peleistä ja pelinkehitysvideoita suomeksi. Älkää lynkatko! 😬 Jos teet lisää, niin omia suosikkipelejä oli Fuse ja Puupeli.
Jos silleen ihan korkeimmain henkilökohtaisesti oisin saanu valita, niin ehkä oisin mieluummin katellut vaan noita hupiarvioita Lieron yms. kaltaisista harmittomista peleistä, mutta kun tuo Invataxi-elefantti nyt huoneeseen tunki niin kyllähän se kannatti käsitellä. Ja hyvin käsittelitkin, pisteet siitä. Itteä tuo "peli" vitutti jo silloin aikoinaan, tosin tunnustan että ei se silloin vielä mistään sosiaalisesta oikeudentajusta johtunut. Olipahan muuten vaan väsynyttä paskaa.
Tähän oli oikein kiva saada jatkoa. Liero on näistä itelle ehdottomasti se pelatuin. Lieroa samalla näppiksellä pelatessa se näppäimistön solmuun meneminen on kyllä asia jonka muistan, samoin kuin se, kuinka hauskaa oli pistää koneita kyykkyyn sillä, että sääti tosiaan ne latausajat nollaan 😀. Tuo aluevaltaus pelimuotona tuli itelle kans ihan uutena tuttavuutena. Olis tosiaan voinut olla aika hyväkin pelimuoto. En tiedä miksi sitä omien kavereiden kanssa taidettiin aina pelata perus deathmatchia. Mine Bombers jäi itellä aika vähälle pelailulle, mutta tykkäsin ite aina tosi paljon noista muutamista kuvista, hahmoista ym. ja grafiikoista pelissä ylipäätään. Koulu kolmosen olemassaolosta oon ite oppinut vasta aikuisiällä. Invataxin olemassaolosta tiesin jo pienempänä, ja tiesin porukkaa jotka sitä "pelasi", mutta ite olin "liian kiltti" poika että tuota olis tullut pelattua. Lisäksi invataxin toimiminen eri koneilla tais muistini mukaan olla vähän niin ja näin. Sun pohdinnat erityisesti invataxin ja Koulu kolmosen kohdalla oli myös mielenkiintoista kuunneltavaa 👍
Inva-Taxin törppöhuumori ei tule yllätyksenä kun otetaan huomioon että kehittäjänä toimi joukko esiteinejä. Lafkan Bepa Questiin verrattuna on Inva-Taxi kuitenkin suhteellisen harmiton tapaus, sillä BQ oli kehitetty poikien luokkatoverin kiusaamiseen.
Oikea konteksti on kyllä paikallaan, lasten huumoriahan tuo olikin. Toki monen minuutin räntti varmuuden vuoksi ettei kukaan pääse valittamaan että kannattaisi vammaisten syrjimistä oli aika overkill.
@@patterisepi Inva-Taxille annettiin videossa aivan turhan paljon ruutuaikaa omasta mielestäni muutenkin. Pelit luokkaa Assault Trooper sekä Rally-Sport olisivat käyneet ihan sopivasti sen sijaan.
Nuo rasvaiset tekstisekkailu-pornopelit on varmasti ollu yhtä noloa matskua aikuisille silloin kuin nykyäänkin, mutta silloiselle 10-vuotiaalle itselleni se oli ehtaa tavaraa.
Nämä invataksit ja koulu 3:t ovat jotenkin hyvä kiteymä siitä millaisen pienen piirin touhua tietokoneharrastus on ollut aikanaan. Kaipa näitäkin voisi kutsua vaihtoehtokulttuurin osiksi, vaikka näitä ovat tehneet alaikäiset toisille pikkulapsille. Samaa genreä edustaa mm. se 2000-luvun alun mikseri-huumormusiikki, mitä erityisesti Oranssi Paska edusti.
Kaksi näppäimistöä....aijaijai...kyllä se olisi pitänyt yhdellä näppäimistöllä pelata niin olisi saanut sen kunnon fiiliksen :D Sitten kun välillä oli 4 pelaajaa samalla näppäimistöllä joissain peleissä niin silloin rupesi jo käymään vähän ahtaaksi 🤣🤣🤣
Sinä Henkonen voisit tehdä enemmän videoita ylipäätään, sinulla on hyvä ja syvällisen kriittinen ote joka on valitettavan harvinaista. Samoin sinulla on moni perusasia kunnosa esiintymisessä (karisma, artikulaatio, jne.). Luulen että tarpeeksi ahkeralla työllä voisit elättää itsesi tällä hommalla. (Tai sitten olen vain epätoivoisen pienessä nichessä joka pitää tämänkaltaisesta sisällöstä) 5/5 kanavalle ja videolle.
Eksyin tälle kanavalle ensimmäisen pelivideon myötä. Yhdyn täysin hämähäkin kommenttiin.
Oon samaa mieltä. Tosi hyvää esiintymistä ja kriittistä otetta. Näistä peleistä ei oo ikinä liikaa kontenttia. :)
Minebombersia pelailtiin silloin ysärillä neljä nuorta miestä samalla näppäimistöllä. Oli kyl loistavaa viihdettä ja paljon kun pelattiin, niin kehittyi aivan käsittämättömiä taktiikoita voittoon. Luovimmat tavat eivät aina ole niitä järkevimpiä, mutta yllätysmomentti usein riittää. Harva peli on tuottanut samanlaista riemua.
Minebombers 1&2 tuli myös pelattua 2-4 pelaajaa samalla näppiksellä sekä jotain ihme urheilupelejä, joista en enää muista olivatko PC vai Amiga.
minebombers oli ihan ykkönen. tuli höylättyä ihan urakalla kavereiden kanssa.
nyt pystyy pelaamaan netissä steamista hankittavaa Gun Bombersia..
Ei vieläkään Juha Kauppisen Slicks 'n Slideä :'(
Kyseinen Micro Machines-mainen shareware (teknisesti ilmaispeli) autokisailu täytti tänä vuonna 30v ja Lieron tavalla on säilynyt ajassa hyvin hauskana pelattavana, varsinkin porukalla mittelöidessä ja mielestäni yksi tärkeimpiä suomipelejä.
Television yöpelitsättien puhelimen näppäimillä ohjattava uforalli oli takuulla sen räätälöity versio.
Triplane Turmoil puuttuu vielä
TT oli Minebombersin, Areena 5:sen ja Lieron ohella pelatuimpia pelejä omassa kaveriporukassa. Ja edelleen hemmetin hyvä peli.
Invataxit jäi kokonaan se background, mitä hyvin käsiteltiin jossain pelitlehden artikkelissa. Pelihän oli vaan kiusaamisväline , jonka teki kaksi pientä äitien enkeliä ja pelissähän jaettiin luokalla olleen kehitysvammaisen kotinumero. Onneksi tuosta taisi sitten oikeasti tulla näille sankareille seuraumuksia.
Bepa Quest samalta porukalta on tuo kiusauspeli mistä tuli oikeusjuttu. Kuvaavaa toki että mimmoinen porukka Invataxinkin takana on.
Lada-The Ultimate Challenge (1996) voisi olla yksi vaihtoehto sarjan kolmanteen osaan. En tiedä kuinka suuressa suosiossa tuo aikanaan on ollut, mutta ehtaa suomiysäriä rautaisella musiikilla se kuitenkin on.
Erinomaisesti tuotettuja videoita, jatka samaan malliin.
Mahtava peli
Alkuperäinen Pro Pilkki on mulle erittäin nostalginen peli! Pelin jatko-osa on tietysti myös hyvä mutta PP1 on tosiaan vuoden 1999 peli ja jatko-osa vuodelta 2013. Jatko-osa ei välttämättä ihan retropelien joukkoon kuulu
Tuo itse taksi taitaa olla varastettu Leisure Suit Larryn VGA-versiosta?
Pelimuseossa, yllättäen, ei pääse pelaamaan Invataxia, sen tilalla pyörii video, jossa aiheesta keskustellaan, löytyy myös täältä otsikolla "Invataxi - Ysärin pikkupeli nykysilmin".
Sinälläänhän erilaisille, jos ei nyt ihan aina vammaisille niin ainakin homoille nauravaa törkyhuumoria sisältävää settiä oli myös Myrkky-lehdessä, ja sitä sentään tuotettiin ihan maan isoimpiin kuuluvan sarjakuvakustantamon toimesta. Invataksin itsekin ilmeisesti alaikäiset tekijät saanevat tähän verrattuna synninpäästön.
Syntejä tosin ei voi vertailla, kun kaikista on luvassa sama rangaistus...
Kyllä, minä nauroin invataxille. Puolustus haluaa kuitenkin huomauttaa että oli ysäri ja syytetyllä oli ikää 8v.
Mahtavaa kommentointia ja positiivisesti yllätti se tapa, miten käsittelit modernilla otteella näitä haastavampiakin aiheita. Viisi 16-bittistä väripalettia viidestä, kiitos.
Ai että, ole hyvä vaan suosituksista, en kyllä odottanut saavani syväanalyysiä koulu3:sta näin herran vuonna 2023. Kiitos kuitenkin siitä, laatukontsaa. Invataksi hyvin kuvaa sitä aikaa miten kehitysvammaiset näyttäytyi ysärillä ala-asteikäisen silmissä. Onneksi noista ajoista eteenpäin on tultu. Tätä pelianalyysiä sinun tavallasi haluaisi kyllä enemmänkin. Vaikka ajatuksia peliväkivallan käsittelyn muutoksesta edellisen 30 vuoden aikana. Doomista ja getarien aiheuttamasta paniikista on tultu paljon eteenpäin.
Kolmannen osan toivelistaan pyytäisi joulupukkia lisäämään seuraavat pelit:
Triplane Turmoil
Koiratappelu 2
Tappo 2
Bonus entry: liero extreme
kiristyksen selkesäti toimiessa, jos näistä kaksi esiintyy seuraavalla videolla, saat sen subin.
Tosi upeesti käsitelty historiamme huonoimpia ja oudoimpia pelejä! Noista sanaseikkailuista tuli mieleen joskus natiaisvuosilla serkun velipuolen koneella olleet Danny-sana(kuva)seikkailut, joissa muistaakseni pelattiin Dannyllä ja yritettiin selvitä Frederikin ilkeistä tempuista. Viime pelikerta vaan menee vuosituhannen alkuun, joten kyseinen konekin on jo jonkun sulaton kautta valettu fiskarssin saksiksi tai jotain.
Koulujen opetuspelit ysäriltä voisi olla yksi kiintoisa videoiden aihe. En tosin valitettavasti muista niiden nimiä. Nero 2000-pelin DOS-versiota pelattiin koulussa ainakin, ja sitten oli saman tyypinen tietovisapeli suomeksi, jossa oli kukkuva käki korvannut Nero 2000-pelin pöllön. Jos vastasi oikein, käki kukkui, jos väärin, niin käki vain venytteli jalkojaan.
Oli myös joku peli jossa piti täydentää sanoja ruudulle. Oli kuva lapsista laskemassa mäkeä, ja piti arvata mikä sana sopisi tarinaan. Tyyliin kun arvasi oikein, että lapsi ei halunnut laskea mäkeä "pahvilla", niin kuvaan ilmestyi litistetty pahvilaatikko. Tämä sama umpitylsä peli pelattiin koulussa aika monta kertaa kun oli ala-asteella ATK-tunti. Kun ei niillä muuta tehty kuin pelattiin muutamia opetuspelejä DOS:illa. Jotkut onnistuivat opettajan silmän välttäessä pelaamaan Commander Keeniä. 😅
Invataxi ja Koulu3 on kyllä legendoja ja on tullut pelattua todella paljon. Moposota ja Maso hockey puuttuivat vielä listalta.
Klikkasin nostalgiapärinän takia; jäin kriittisen, syvällisen ja vakavan analyysin takia. Tosi hieno kuulla, että menneiden vuosikymmenten "nostalgista" syrjintähuumoria vihdoinkin aletaan purkamaan ja analysoimaan vakavalla otteella, eikä vaan lakasta maton alle tyyliin "no se oli sen ajan huumoria, älä oo niin hiekkap*llu jne".
Jotenkin huvittavaa että näitä kaikkia videon pelejä on tullu pelattua aikoinaan :D 90-luvulla kävin erityiskoulua, joten invataksista ei tullut mitenkään ajateltua pahasti, päinvastoin lähinnä kavereiden kanssa naurettiin että kuka on jaksanu nähdä vaivaa edes tehdä tollasen "pelin" :D Mutta kuten totesit, se oli sen ajan tuotoksia eikä ton kaltasta "vitsiä" voisi enää samalla tavalla toteuttaa.... tai ainakin toivon niin
Hienot kaksi videota, nautin joka hetkestä. Sitten tajusin että kummassakaan ei ees mainittu Sakarin Villapaitapeliä ja jouduin jälkikäteen nämä hyvän olon tunteet sielustani poistamaan. Mutta muuten todella hyvää analyysiä tästä maagisesta ajasta!
Mahtavaa, en edes muistanut mine bomberssia, samantien kun näki yhden framen verran niin jo muistui peli kokonaisuudessaa :D Liero on kyl pysynyt muistissa hyvin, kuten myös edellisen pelin legendat :D
MHM eli Maso Hockey Manager kannattaisi seuraavaan osaan ottaa mukaan, vaikkei jääkiekosta tykkäisikään. Ja MHM-sarjasta se 2000. Jääkiekkomanageripelejähän ei ihan hirveästi ole ollut. Kaikenlaisia yrityksiä kyllä, mutta MHM, vaikka onkin tollanen tekstipohjainen peli, niin pärjää vertailussa vielä nykyäänkin. 🙌
Itkunaurattaa se fakta, että Koulu3 oli mulle ensimmäinen ns. "Birds and Bees talk". Ei ole olemassa kuvottavampaa kuvausta seurustelusta ja seksistä :D
Invataxin ja Koulu 3:n asialliselle tarkastelulle kyllä hatunnosto, samoin kuin kaksinpelit kaksin pelaten, MineBombers ja Liero - kyllä rinnassa läikähti! Moposota, Triplane Turmoil, Assault Trooper, TASO oisivat kokeilemisen arvoisia ja SpurguX kulttuurikriititseen tarkasteluun kiitos!
5:42 tämä olisi voinut jatkua paljon pahempaan suuntaan.
Dosboxilla pystyy ihan vain Ctrl+F11 ja Ctrl+F12 säätämään prossun "kelloja" niin, että saa nopeuden haluamakseen, toki tuo on kätevä kun voi valita listasta helposti haluamansa myös.
Sääh, hyvä kun ei ite tajua tämmöisiä kaksoismerkityksiä ennen kuin ne läväyttää internettiin
Dosboxin nopeussäätö Ctrl+F11 / Ctrl+F12 teki PK1:stä siedettävän ykkösvideolla, mutta sen säätimillä oli yläraja. DosBox-X antoi vähän enemmän säätövaraa.
Tykästyin itse tuohon Dosbox-X:ään myös siitä syystä että se vääntää emulaattorin koko näytön tilaan sulavasti. PerusDosbox taas tuntuu muuttavan näytön resoluution ajon ajaksi uusiksi, joka taas sekoittaa näytönkaappausohjelmia. Videoeditoinnin kannalta säästyy mulla yks työvaihe kun vaihtoi tuohon DosBox-X:ään.
Huippuvideo. Mediakritiikissä on todella tärkeää myös huomioida median vaikutus ihmisiin epäsuorasti. Invataxin tyyliset pelit eivät varmasti suoraan tehneet kehitysvammaisten ihmisten elämästä paskempaa, mutta ikävä kyllä ihmiset ja erityisesti lapset ovat erittäin hyviä imemään itseensä asenteita. Ei tämä tee pelin pelaajista mitään huonompia ihmisiä, mutta voisi olla hyvä miettiä, että millaisia asenteita lapsena oli ja miten nämä asenteet korreloi eri mediatuotteiden esittämien asenteiden kanssa.
Tietokirja videot kuulostaa kovalta konteltilta :-)
Jotain näitä pelejä tuli pelattua aikoinaan, pelattiin kaksistaan veljen kanssa samalla näppiksellä.
Jos/kun tulee osa kolme, niin löytyiskö sieltä Molez, Triplane Turmoil ja Koiratappelu? 🤓
Hauskaa settiä ja ennakkoluulotonta lähestymistä katsojien ehdotuksiin.
Lähti kanavatilaukseen ja uutta sisältöä ootellessa.
Lierosta on nykyään olemassa sellainen vapaan lähdekoodin netissä pelattava remake kuin OpenLieroX.
OpenLieroX saa peukut multakin! Pelattiin lukiossa hyppytunneilla ja siin on ihan hyväkin kartta semmoseen leikkimieliseen kilpailulliseen pelaamiseen. (Kartassa ei siis ole mitään tuhottavaa)
Minebombers ihan unohtunut. Kiitos!
Mine bombers oli eka peli jonka rehellisesti ostin PC:lle. Sitten tyhmyyksissäni menin lainaa sen kaverille ja sille tielleen jäi prkl!
Missä Tappo 2? Varmaan tuon yhden näppiseran parhaita kaksinpelejä / luolalentelyjä
Maininta vanhempien kanssa elokuvan katsomisesta…
Olin tässä ihan pari vuotta sitten käymässä äitini luona. Istuttiin olkkarissa ja juteltiin. Telkkari oli päällä ilman ääniä ja äitini istui niin, ettei nähnyt sitä, mutta itse istuin suoraan kohti. En muista mistä puhuttiin mutta telkkarista lähti pyörimään joku leffa, jossa poltettiin crackiä ja naitiin. Kohtaus kesti useita minuutteja. 😂
Purskahtipa limpparit nenästä teidän reaktiolle MBn pommille. 😂
Huikeita pelejä, kantaa vielä nykyäänkin! Ja todella hyvä video, kiitos tästä - tykkään sun tyylistä! 👍🏻
Nuo näppisten halvaantuminen oli ilmiö jo silloin aikoinaan. Suurin osa näppiksistä semmoisia mitkä meni tukkoon jo kun painoi 4 nappia pohjaan yhtäaikaa. Mulla oli yks ikivanha AT-näppis joka painoi tonnin eikä menny koskaan jumiin vaikka neljä haisevaa teiniä väänsi auts/kops/triplane/molez/slicks yms matseja. Oi niitä aikoja.
hyvä video taas kerran! lisääkin saat tehdä jos jaksat
Lieroa pelattiin yläasteella kirjastossa välitunneilla. Gauss Gun oli niin mahtava ase.
Alien Phobiat ehdottomasti vilkaisuun eli Alien Phobia II ja Phobia III: Edge of Humanity.
Mitään en myönnä mutta Koulu 3 oli väitetysti hieno peli yläasteella.
Aih että, Minebombers on oikeesti yks parhaista samalla koneella pelattavista moninpeleistä, ihana nähdä se mainittuna :D
GeneRally, Wings 2, Lierot sun muut oli kaikki aikanaan pyörityksessä, voiskin pitkästä aikaa ladata ja pelailla.
Voisinkin vinkata tässä kaikille Liero/Wings faneille että käykää ihmeessä katsomassa Steamissa Nolla Gamesin peli nimeltä Noita, se on yksinpeli mutta siinä on jotenkin todella kotoisan oloinen tunnelma jos on koskaan noita edellämainittuja pelannut. :)
Noita on tainnut olla toivelistattuna jo kauan. Katsoin joskus lyhyttä pätkää Steamin kaupan sivulta ja taisin todeta myös, että tuleepa aivan suomipelit mieleen tuommoisesta "pikselien tuhoamisesta". Pitääpä siis kokeilla!
@@fiddlebender88 Ehdottomasti! se oli helposti meikäläisen vuoden peli 2020, ja pelasin kuitenkin toistakymmentä isoakin pelijulkaisua. Noidassa on jopa hauska viittaus Lieroon: jos jäät johonkin pariin maapikseliin vähäsen jumiin useammaksi sekunniksi, niin voit rämpätä taaksepäin samalla kun kävelet eteenpäin niin se "syö" siihen semmoisen pienen kolon että pääset ulos :D
nää on kyl nii hyvii videoi! lisää tätä ja vaikka niitä tietokirjoja (pelien lore juttuja esim)
Oon samaa mieltä. Hyviä videoita, tulee sellasia nopeita pläjäyksiä, mitä on kiva kattoa. Meidän podcastista löytyy ainaki vähän syvällisempää jauhantaa yksittäisistä peleistä. 😁
Vapriikin pelimuseossa tampereella kannattaa kyllä ehdottomasti käydä. Oli mahtava paikka.
Miten olinkaan onnistunut unohtamaan Mine Bombersin aivan täysin. Hirveä nostalgian huuma iski aivan välittömästi kun näin sen.
Inva-taxin pelaaminen yksin on sama kuin menis huvikseen goatsee tuijottamaan. Ei huvita ketään ekan kerran jälkeen ja shokkiarvosta saa jotain irti vain jos sen näyttää jollekulle joka ei ole sitä koskaan nähnyt.
Tämä oli odotuksen ja kanavan tilaamisen arvoista.
Arvostan reflektiivistä otetta näiden pelien läpikäynnissä. Monelle meistä ne kuitenkin ovat jättäneet muistoja ja muovanneet ajatusta siitä mitä pelit ja pelaaminen ovat. Ei aina ehkä sellaista johon _haluaisi_ palata, mutta kuuluivat siihen aikaan. Erityisen mielenkiintoista näitä on pohtia nyt itse jo aikuisena, oman lapseni tullessa suunnilleen samaan ikään kuin mitä olin näihin törmätessäni.
Jännää mitä kaikkea sitä on tullut "kulutettua" vanhempien tietämättä.
Lisänä vielä: tälläinen pohtiva ote videopeleihin, suomeksi, on tervetullutta lisää. Vaikka muutama muukin on vastaavaa sisältöä tehnyt, kyllä tekijöitä ja kertojia mahtuu lisää, jos vain kiinnostus riittää 😊
Hyvä video, kiitokset! Lierosta äärimmäisen nostalginen peli ja itselle "se suomalaispeli" ysäriltä. Mielenkiintosta analyysiä muutenkin. Tosiaan nää pelit tai ainakin on varmaan ysäri teinien tekemiä niin jälkikin on sen mukasta, valitettavasti. Ite en kyllä muista invataxi pelin kun nimeltä, kyllä se liero tais olla luokkahuoneiden kingi omassa koulussa.
Koulu3 oli kyllä ehdoton ala-asteen klassikko (ja joskus tuli vielä yläasteellakin pelattua). Voi sitä riemua, kun Jaanan tarinasta löysi bugin, jonka myötä sexy-pisteet sai vedettyä tappiin...
Ou jee, vihdoin invataxi mukana. Ahmatti Antero ja Näätä Ville on vielä jäljellä.
Pelasiko kukaan muu "liero-kloonia" nimeltä plurtsis? En muista oliko ysäri peli vai jopa 2000luvun alun tuote.
pelasi plurtsista ja tykkäsikovasti
Eikö toi liero ollu alunperin nimeltään Molez?
Triplane Turmoil, Wingsit ja V-Wingit testiin vielä!
Jos kellään on mahdollisesti missään tallessa Tarzan nimiset tekstiseikkailut (niitä oli ainakin Tarzan 1-3) niin huutakaa hep. Kyseisiä pelejä olen koittanut haeskella jo muutaman vuoden. Huumori ja pelattavuus on ihan samaa luokkaa kuin muissakin tekstiseikkailuissa mutta muistelisin että juonet olivat näissä absurdilla tavalla hyvinkin viihdyttäviä.
jaksakko vaivautua tekeen sarjan suomalaisista retroperleistä esim 2000 luvn alusta?
:D
Missä on Moposota tai Einon Koulupäivä tai Slicks and Slides tai Triplane Turmoil tai Rally Sport? >:(
Sääli että Farmi ei päässyt pelien listalle, sen verran kulttiklassikko oli kuitenkin.
Erinomainen video. Tosi mukavaa näin hieman aikuismaisemmin saada kommentoitia ja näkemystä vanhan ajan sinätuubapaska peleistä. Ottaen samalla kuitenkin sen ajan kohderyhmän näkemys ja tavoite mieleen. Hyvää pelianalyysiä. Pitääpä ehdottaa kaverilla liero-lauantaina. Lissää kiitos!
Hyvää duunii, jatkakaa.
Edelleen jäi se suurin hitti pois.. MHM 2000, tai jos menee liian tuoreeksi niin MHM 97 ja 99
Liero on ittellä aina ollu parhaimmillaan versiolla 1.36 pelattuna. WebLieron Quake-tyyppinen frägäily ei koskaan iskenyt samalla lailla.
Tämä invataxi on kyllä mennyt täysin ohi, en kyllä ihmettele eipä tota voi peliksi edes sanoa
Kiitos tästä videosta! Jos saa pyytää, niin Kunkku ja Tapsa pelastaa maailman kolmanteen osaan mikäli sellaisen teet :)
Onpa omituista, mutta tavallaan lohdullista kuulla jonkun kritisoivan vakavalla ilmeellä Invataxin huumoria. Vietin nuoruuteni 90-luvun Kirkkonummella, ja siellä tyyppi, joka olisi tosissaan nostanut jonkun älämölön, olisi ollut vitsi
Hyvä video ja kiitos, että roastasit invataksi thihihihi juntit! :D Tampereen pelimuseo on tosiaan mielenkiintoinen paikka ja löytyy paljon tietoa juuri näistä tämänkin videon peleistä (ainakin Liero varmasti ja ensimmäisen videon pelit muistaakseni kaikki esillä ja osa pelattavissakin.) Siellä on myös muita kiinnostavia näyttelyitä, joihin pääsee samalla sisäänpääsyhinnalla, suosittelen!
Hyvää analyysiä. Tekstiseikkailuista kuitenkin sen verran väitän vastaan, että semmoisia kunnianhimoisempia ja/tai kokeilevampia tuotoksia alkoi olla ainakin jo ysärin loppupuolella, mm. Andrew Plotkinin Spider And Web. Ja Sam Barlow'n The Aisle, joka on ehkä jopa jonkinlainen dekonstruktio tekstiseikkailuista ja etenkin tuosta "hehheh kuolit" -ilmiöstä. Siinä siis ideana on, että käyettävissä on vain yksi "siirto", jonka jälkeen peli päättyy. Mutta komennon saa kirjoittaa vapaasti, eli pelaajan tarjoama konteksti määrittää lopputuloksen. Tällä tavalla yhdestä alkuasetelmasta voi päätyä yli sataan erilaiseen pientarinaan.
Aikanaan myös pipo production alotti sanoilla "Sori kun ei oo tullu videoita". Se kuuluu samaan kategoriaan teikäläisen kanssa. Pauli tekee toki omaa juttuaan, mutta tällä hetkellä jätkän ulosanti on yllättävän mielenkiintoista täällä pelitubessa. Tee vaan nyt lisää hirveellä tahilla. Nyt ihmisiä kiinnostaa.
Jotkut point & click pelit ol hauskoja. En muista oliks ne tyyliin jotain kaverin isoveljen tekemiä vai jotain ihan tunnettuja
Sunnuntai pelastettu!!! WUHUU (Mine bomberistakin löytyy steamistä uusintapainos Gun Bombers) .. Ja kolmatta versioo huutaa koska pari helmeä jäi vielä ;)
Maso Hockey Managerit oli pirun hyviä
Nonii tuliha se mine bombers :3
Tää oli hyvin editoitu
Siilin Kiihdytyspeli ja Farmi puuttuvat edelleen, vaikka ne taitaakin olla aavistuksen liian tuoreita tähän Ysäripelit kategoriaan. Niihin upposi aikanaan ihan liikaa aikaa
Ja katsoisihan tämmöstä kommentaaria enemmänkin!
Kiihdytyspeli ja eräjormat.
Hitsiv vitsit, pitääkö sitä nyt uhmata mullattuja puistoja ja oikeasti kokeilla Mine Bombersia uudestaan! Tällä kertaa oman lapsen kanssa, joka on vain pari vuotta nuorempi kuin itse olin ysärillä.
Maso Hockey Manager, Slicks, Nero2000, Pro Pilkki!
Makeeta että jaksat tehä videoita Suomiklassikoista. :)
Ihan tämmösenä törkeenä promona kommentoin suositumpaan videoon, että meki tosiaan tehään podcastia (tubestakin löytyy) suomalaisista peleistä ja pelinkehitysvideoita suomeksi. Älkää lynkatko! 😬
Jos teet lisää, niin omia suosikkipelejä oli Fuse ja Puupeli.
Mine Bombersia tuli eniten hakattua broidin kanssa. Ihan paras! Lieroakin, mutta ei ollut niin kova kuin em.
jes, mahtava video jälleen!!
Triplane!
Jos silleen ihan korkeimmain henkilökohtaisesti oisin saanu valita, niin ehkä oisin mieluummin katellut vaan noita hupiarvioita Lieron yms. kaltaisista harmittomista peleistä, mutta kun tuo Invataxi-elefantti nyt huoneeseen tunki niin kyllähän se kannatti käsitellä. Ja hyvin käsittelitkin, pisteet siitä. Itteä tuo "peli" vitutti jo silloin aikoinaan, tosin tunnustan että ei se silloin vielä mistään sosiaalisesta oikeudentajusta johtunut. Olipahan muuten vaan väsynyttä paskaa.
Tähän oli oikein kiva saada jatkoa. Liero on näistä itelle ehdottomasti se pelatuin. Lieroa samalla näppiksellä pelatessa se näppäimistön solmuun meneminen on kyllä asia jonka muistan, samoin kuin se, kuinka hauskaa oli pistää koneita kyykkyyn sillä, että sääti tosiaan ne latausajat nollaan 😀. Tuo aluevaltaus pelimuotona tuli itelle kans ihan uutena tuttavuutena. Olis tosiaan voinut olla aika hyväkin pelimuoto. En tiedä miksi sitä omien kavereiden kanssa taidettiin aina pelata perus deathmatchia.
Mine Bombers jäi itellä aika vähälle pelailulle, mutta tykkäsin ite aina tosi paljon noista muutamista kuvista, hahmoista ym. ja grafiikoista pelissä ylipäätään. Koulu kolmosen olemassaolosta oon ite oppinut vasta aikuisiällä. Invataxin olemassaolosta tiesin jo pienempänä, ja tiesin porukkaa jotka sitä "pelasi", mutta ite olin "liian kiltti" poika että tuota olis tullut pelattua. Lisäksi invataxin toimiminen eri koneilla tais muistini mukaan olla vähän niin ja näin. Sun pohdinnat erityisesti invataxin ja Koulu kolmosen kohdalla oli myös mielenkiintoista kuunneltavaa 👍
jee, tee kolmas?
Lisää analyysia vanhoista suomipeleistä!
Triplane turmoil! Aivan huikee,
Olis kova jos alkaisit kans striimaamaan näitä pelejä niin ne saisi varmaan pidempiaikaista näkyvyyttä kanavalle ja yleiseen konsensukseen🤘
Koulu 3 on kyllä tuttu peli. Ongelmaksi tuli siinä vain että se ei tahtonut lähteä koneelta pois.
Kova video lisää vastaavaa. Mielenkiintosta ja hauskaa katottavaa
Inva-Taxin törppöhuumori ei tule yllätyksenä kun otetaan huomioon että kehittäjänä toimi joukko esiteinejä. Lafkan Bepa Questiin verrattuna on Inva-Taxi kuitenkin suhteellisen harmiton tapaus, sillä BQ oli kehitetty poikien luokkatoverin kiusaamiseen.
Oikea konteksti on kyllä paikallaan, lasten huumoriahan tuo olikin. Toki monen minuutin räntti varmuuden vuoksi ettei kukaan pääse valittamaan että kannattaisi vammaisten syrjimistä oli aika overkill.
@@patterisepi Inva-Taxille annettiin videossa aivan turhan paljon ruutuaikaa omasta mielestäni muutenkin. Pelit luokkaa Assault Trooper sekä Rally-Sport olisivat käyneet ihan sopivasti sen sijaan.
Ei puhuttu MasoHokiManagerista. Nolla sabotaasia viidestä.
Hurvana vielä? Veikkaan, että olen ainoa ihminen joka sitä pelasi ja veti läpikin.
Pro pilkki taas unohtu. Saatana!
Nuo rasvaiset tekstisekkailu-pornopelit on varmasti ollu yhtä noloa matskua aikuisille silloin kuin nykyäänkin, mutta silloiselle 10-vuotiaalle itselleni se oli ehtaa tavaraa.
Loistavaa kuittailua ja hyvä jakso✌️✌️
Muistan ton invataxin 😀
Lisää löylyä vaan
Nämä invataksit ja koulu 3:t ovat jotenkin hyvä kiteymä siitä millaisen pienen piirin touhua tietokoneharrastus on ollut aikanaan. Kaipa näitäkin voisi kutsua vaihtoehtokulttuurin osiksi, vaikka näitä ovat tehneet alaikäiset toisille pikkulapsille. Samaa genreä edustaa mm. se 2000-luvun alun mikseri-huumormusiikki, mitä erityisesti Oranssi Paska edusti.
koiratappelu 2❤
Taistelumme
nyt kun pakollinen "missä liero" on käsitelty... missä molez 😏
(mutta siis aivan mainiota analyysiä)
Kaksi näppäimistöä....aijaijai...kyllä se olisi pitänyt yhdellä näppäimistöllä pelata niin olisi saanut sen kunnon fiiliksen :D Sitten kun välillä oli 4 pelaajaa samalla näppäimistöllä joissain peleissä niin silloin rupesi jo käymään vähän ahtaaksi 🤣🤣🤣
Suosittelen sulle testokuuria
Heti tilaukseen. Upean aikuisesti käsitelty vaikeat aiheet.
Lisöö tällästä videota 5/4 subp
Liero onH! 5/5