TBF Show #47: De ce responsabilitățile specifice și avertismentele reduc stresul angajaților

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 มี.ค. 2022
  • Webinar Live Marți de la ora 19:00: Sistemul TBF de Management
    tbf.ro/webinar-management?utm...
    Dacă ți-a plăcut acest video, abonează-te acum și fii la curent cu toate noutățile #TBFshow. Apasă pe clopoțel pentru a activa notificările: / @tbf1004
    Campania Termene.ro pentru ajutorul refugiaților din Ucraina: solutii.termene.ro/solidari_u...
    TBF Show este podcastul în care Răzvan Căzănescu (fondatorul TBF) și Adrian Dragomir (fondatorul Termene.ro) răspund la întrebările antreprenorilor despre managementul și creșterea afacerilor.
    Invitatul din acest episod este Cristian Fusoiu de la compania CRIANO, o afacere de 2 milioane de euro, care face distribuție la nivel national de scule, accesorii și echipamente pentru construcții.
    - Cum delegi ca antreprenor lucruri în care nu ai expertiză
    - Breșa de securitate a creierului nostru: presupunerile
    - Puterea lui “pentru că”
    - Cum intervievezi corect lideri în procesul de recrutare
    - Este moral să faci lucruri ilegale? :)
    - De ce responsabilitățile specifice și avertismentele reduc stresul angajaților
    - O discuție filozofică despre moarte și conștientizarea ei
    - Și multe altele
    #razvancazanescu
    Site-ul Criano: www.criano.com
    Toate episoadele TBF Show: tbf.ro/tbf-show-podcast
    Fundamentul Zilei: tbf.ro/categorie/fundamentul-...
    Curs "Sistemul TBF de Management": tbf.ro/curs-management
    Soft de Management "TBF Digital": central.tbf.ro
    Verificări firme, furnizori și date financiare: termene.ro/

ความคิดเห็น • 7

  • @asociatiatotipentruunul9979
    @asociatiatotipentruunul9979 8 หลายเดือนก่อน

    Razvan, esti GE-NI-AL ! Ascult cu mare atentie podcasturile tale (de unde am invatat enorm). Imi place mult faptul ca reusest sa ajungi la radacina problemelor, nu te raportezi doar la efectele lor - cum fac de obicei consultantii de business.
    Se vede experienta REALA, profunda si vasta in antreprenoriat. Te apreciez. Multumim pentru podcasturi.

  • @danielmarianplesoiu6904
    @danielmarianplesoiu6904 2 ปีที่แล้ว +3

    Salut dragi antreprenori! Constat cu placere ca se continua cursul de MBA cu aceste podcasturi, realmente gratuit, fapt pentru care va multumesc din suflet! Discutiile sunt aplicate pe cazuri concrete, cu exemple care clarifica problema aflata in dezbatere. Excelent! De aceea, ca avocat cu ceva experienta si antreprenor in devenire, de prea mult timp, ma simt dator sa va impartasesc din experienta mea, cu cateva sfaturi de tin de avocatura de business:
    1. recomand contracte cu 2, 3 avocati si nu angajarea unui jurist, pentru ca:
    a. Avocatii sunt obligati prin lege sa aiba asigurare de raspundere profesionala; in caz ca dau chix, va puteti recupera paguba de la asigurator; dar atentie, trebuie sa dovediti ca prejudiciul a fost provocat de avocat! De aceea, e bine sa cereti avocatului rapoarte de consultanta scrise, pe probleme specifice si rapoarte lunare pe legislatia aplicabila! Si neaparat, cereti dovada asigurarii valabile, in fiecare an!
    b. Daca nu esti multumit de serviciile unui avocat, poti rezilia foarte usor si rapid contractul de aistenta juridica; cu un jurist angajat pe contract de munca, lucrurile se complica;
    c. Pentru salariul unui jurist, trebuie sa platesti statului cam 40% din salariul brut(impozit pe venit, contributii la sanatate, pensie, fond somaj, etc.); cu aceiasi bani, poti angaja 2, 3 avocati pe baza de abonament lunar, cu servicii incluse si un numar de ore de consultanta.
    d. Un jurist nu poate fi expert pe toate domeniile dreptului afacerilor; stie putin din fiecare, dar nu tot ce ar trebui, pentru ca experienta lui este limitata la activitatea firmei la care este angajat; In schimb, un avocat specializat pe consultanta de business, are o expertiza mult mai vasta din experienta acumulata cu zeci de firme, pe sute de cazuri cu provocari diverse!
    2. E adevarat ca amenda pentru nedepunerea bilantului poate ajunge la 4500 lei, daca se intarzie mai mult de 30 de zile peste termenul legal dar, pentru ca exista si un dar, se poate intampla ca un inspector fiscal mai "implicat" in misiunea lui(mai multi bani la buget), sa aplice amenda de mai multe ori, pana cand firma se va conforma "indicatiilor" primite cu ocazia controlului fiscal! Nu stiu daca s-a intamplat cuiva, dar exista teoretic posibilitatea sa se intample si credeti-ma, nu va tine in fata judecatorului scuza ca legea nu prevede amendarea multipla, pentru aceasi contraventie! Cuvantul cheie este "intarzierea"! De aceea, recomand atentie, cand se decide asumarea riscului de a suporta consecinte legale!

    • @asociatiatotipentruunul9979
      @asociatiatotipentruunul9979 8 หลายเดือนก่อน

      Multumesc din suflet pentru acest comentariu. Mi-ati rezolvat o mare dilema avuta de ceva timp, in privinta colaborarilor cu avocatii.

    • @asociatiatotipentruunul9979
      @asociatiatotipentruunul9979 8 หลายเดือนก่อน

      Imi puteti lasa in privat un nr de telefon?

  • @soniahidos
    @soniahidos 2 ปีที่แล้ว +3

    Un mare adevar legat de control! Am trecut prin firme unde a fost "lasat controlul" si firmele nu mai sunt. Fie ca acel "control" si-a facut o firma paralela si s-a dus cu clienti cu tot, fie ca a cheltuit si nu a generat venituri suficiente si a spus "ce sa fac daca oamenii nu mai au bani pe piata"

  • @osanulipscani281
    @osanulipscani281 ปีที่แล้ว +1

    Sunteti superrrr tariii

  • @marincasalinflorinmarincas4799
    @marincasalinflorinmarincas4799 2 ปีที่แล้ว

    Și noi vrem
    Lasa-ti un număr sau mail