Hocam bir de ev işlerine hiç müdahil olmayıp bütün işlerin kadına ait olduğunu düşünüp, masraflar konusunda müştereklik arayan hatta bankamatiklerini talep eden erkekler var onları ne yapacağız. Bence konu eksik ele alınmış.
Kadının hayatında maddi gelir açısından dönemsel olarak uzaklaşmalar erkeğe göre çok daha fazla. İki çocuk demek 4 yıl iş hayatından uzaklaşma demek, en az. O da izinden dönmenizi bekleyebilecek garanti bir iş varsa eğer. Kadın doğurgan olduğu için erkek evi geçindiren kişi olmak zorunda. Bir kadının şartları iyi olsa bile (bakıcı, yardımcı, ücretli izin vs) çocuğu olduğunda erkeğe göre sorumluluğu katbekat artıyor. Bir bebek anne karnına düştüğünden emzirme bitine kadar eşit ebeveynlik diye bir şey yok zaten, doğa kanunlarına aykırı. Dolayısıyla çocuklu bir çiftte erkek evi geçindirecek asıl kişi olsun zahmet olmazsa.
@@ayseanadolu580 Bir de biz bunu söyleyince feminist vs oluyoruz. Bunun feminizmle alakası yok ki, insanı bir beklenti. Bir insan kendisinin de kullandığı çöpü nasıl atmaz, atamaz ve kadının atmasını bekler? Sorun tam da bu.
Keyifle dinledim bir sosyolog olarak. Kötü yorum yapan insanlar bir videodan hayatlarına mucize çözümler bulmaya çalışacağına, videoyu dikkatli dinleyip önce aile yapısını ve toplumsal dinamikleri öğrenmeye baksınlar.
Konu çok önemli bir konu; ve çoğu pskilogun işlemediği gölgede kalan bir konu. Ama bazı noktalar çok eksik kalmış; çalışan kadının rolleri erkeğe göre çok daha fazla; beklentiler vs de; sadece kadının yaşadığı ücretsiz izin süreçleri bahsettiğiniz finansal kaygıyı da artırmakta; çocuk ve ev, doğum sonrası kariyerin başarıyla devamına yönelik kaygılar da kadınların omzunda daha büyük yük. Bence sadece "eşitlik" kelimesi (kavramı da değil) ekseninde çok basite indirgenmiş bir açıklama olmuş. Çok boyutları var bu işin; daha boyutlu bir şekilde tekrar ele alırsanız çok sevinirim. Bu arada kişisel görüşüm tersi yönde değil; eşimle ben de ortak finansal yönetimi benimsiyoruz; ama bunu benimsemeyenleri de çok iyi anlıyorum; bencillik demekten ziyade
Ülkedeki hukuk sistemsizliğini de göz önünde bulundurunca, kadınların maddi imkanlarına “bencilce” sarılmaları çok makul karşılanabilir. Sistem kadını yalnız bırakıyor hayatının her anını kadın tek başına koruma altına almak zorunda kalıyor.
İnanılmaz isabetli bir konu, çok teşekkürler, çok faydalandım. Konuya dürüst yaklaşımınızdan çok etkilendim!
9 หลายเดือนก่อน +3
Gülcan hanım, kanalınızdaki bütün videoları taradım ancak anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu gibi konularda hiç videonuz olmadığını gördüm. Anksiyete günümüzde birçok insanın baş etmeye çalıştığı nedenini anlamlandıramadığı bir durum. Bu konularda videolar çekerseniz faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.
Bir de şu pencereden bakın lütfen: Benim ev hanımı olduğum dönemden süregelen bir eşitsizlik var evde. Ne olursa olsun yemek, temizlik, çocuk benim sorumlulugumda. Beyefendi eve gelince 1 bardak suyunu kendi aldığı neredeyse görülmüyor. Mesai bitti, tatil başladı. Ben 24 saat çalışıyorum. Çalışmaya başlıyorum. Bir de bakmışım ne oldu, "Aaa bu EŞITLIKTE hiç değişme yok!". Evdeki bütün chores hâlâ benim üzerimde. E HANI ŞIMDI IKIMIZ DE ÇALIŞIYORUZ, ikimiz de yorulduk evdeki işler??? Ev işleri için haftada 2 gün yardımcı +çocuk için bakici tuttuk varsayıyorum. E onların mesaisi de eve gelir gelmez bana geçiyor. Ben işe girdim diye SADECE FINANSAL bir EŞITLIK elde edilmesi haksızlık değil midir. Bu eşitlik, bu insanlık, incelik ben calismazken neredeydi??? Hasta olduğumda, tükendiğim zamanlarda "Bugün bulaşıkları yıkama YARIN YIKARSIN" denildi. Medenilesme eşitlenme tek taraflı olmaz. Olsa da adil olmaz.
Oturup bunu konuşacaksınız. Ben de yoruldum bugün yemek yapamıyorum diyeceksiniz. Zamanla alışacak. Anneler böyle erkekleri yetiştirdiği sürece , kadinlar da böyle olduğu sürece adamlar zaten yapan var diye düşünecek.
hocam 29 senelik evliyim . sanırım evliliğimiz sonun başlangıcında . eşime bundan yaklaşık 22 yıl önce tüm imkanlarımı zorlayarak taksitle sıfır araba aldım .eşim bu araba ile hanımlara özel direksiyon dersi verip arabanın taksitlerini ödeyecek ben taksitlerini ödemekte zorlandığında, ben destek olacak idim .eşim başlangıçtan itibaren 1 taksit dahi ödemedi ben özel ders verip para kazandığı arabanın tüm taksitlerini 2 yıl boyunca ödedim finansal olarak çıkmaza girdim 2.yılın sonunda arabayı satmak zorunda kaldım. daha sonra eşim kazandığı paraları babasına verdiği ortaya çıktı. kayın pederim aldığı borç parayı yaklaşık 6 yıl sonra para pul olduktan sonra geri verdi. evin tüm finansal yükü benim sırtımda .iki çocuk sahibiyim oğlum üniversiteyi bitirdi, kızım üniversitede okuyor .eşimin tüm kazancı kendine ayit . şimdi beni her fırsatta küçümsüyor. evliliğimiz bitme noktasına geldi .önceleri ince ,ince laf sokmalarla başladı .daha sonra aleni rencide etmeye başladı . bir akşam misafirler var iken oğlumun arkadaşı bana ne iş ile meşgul oluyorsunuz diye sordu eşim çay veriyor idi misafire benim için baş amele dedi .tüm dünya başıma yıkıldı .şimdiye kadar hayatımın hiç bir döneminde bu kadar rencide edilmemiş idim .çocuklarımın hatırına bir çok şeye katlanıyor idim .evliliğim dayanılmaz bir hal aldı . bir uzmandan destek almaya başladık .eşim uzmanıda küçük görüyor ve seanslara gitmiyor .
boşan abi sen o kadından. Erkeğine saygı duymayan küçük gören kadından hiçbir şey olmaz artık. Kadınlar kaybetmekten korktuğu erkeğe saygı duyar. Kadın saygı duymuyorsa o ilişki bitmiştir.
Zaten problem kadının çalıştığı halde evinde erkekle hiçbir iş yapmayıp yine tüm işleri kadından beklemesi. O zaman da evet kadını kazandığı para kendine. Erkek evdeki diğer işlerin hiçbirine katılmayacaksa sadece eve para getirmekte yükün ne olduğunu düşünen bir yapıdaysa kadının kazandığı parayı kendine saklaması bence olamaz 19:07
Kadın ile erkek birlikte yaşamın (ve varsa çocuğun) , yaşamsal tüm ihtiyaç ve sorumluluklarını eşit oranda ve sorun çıkarmadan yükleniyorlar, yani verilmesi gereken tüm caba ve emeği iki taraf da gönüllülükle sırtlıyor ise ... İşte o zaman finansal eşitlikten bahsefelim! Eğer kadın hem evi, hem çocuğu, hem işi bir arada götürmeye mecbur kalıyorsa ortak finansal alana vallahi tek kuruş dahi vermesin! ( Acı ama samimi düşüncem bu) Hem verdik de ne oldu ! (: Bur takım maddi bedellere katlanılı maddi anlamda daha refah bir döneme erince, olaylar çok çok başka yerlere gidiyor. Üzülerek söylüyorum eski kadınların bi lafi var " kocanın iki güğümü varsa, birini yoğur (parçala) at." Maalesef çok doğru 😌 Gene de tüm çiftlere esenlikler, afiyet ve ağız tadı ile yaşanan vir birliktelik ve bağlılık dilerim ✨
Bu kazandığı parayı kendisine saklayan kadınlar nerede acaba gerçekten merak ettim. Benim kendi tecrübem ve etrafımda gözlemlediklerim maalesef toplumun bunun tam tersi olarak finansal sorumluluğu paylaşıp hatta kadın daha fazla kazanıyorsa bu yükün büyük kısmını kadına yükleyip, geleneksel aile yapılarında olduğu gibi evin idaresi ve çocukların bakımı ile ilgili sorumlulukları üstlenmekten kaçan erkeklerle dolu olduğunu söylüyor. Kadın erkek arasındaki alma verme dengesi de böyle durumlarda onarılmaz biçimde bozuluyor ve böylece önce saygı sonra sevginin bitmesinin ardından evlilikler de bitiyor. Eğer erkek ev idaresi ve çocuklarla ilgili sorumluluğu paylaşmayacaksa, kadın da parasını kendine saklasa keşke demeden edemiyorum.
Bu gerçekleri göz ardı edip, modern kadının tüm yüklerine bir de “parasını da kendine kazanıyorsa bencildir” denmesine hele bir de böyle bir kanalda şok oldum
Bence,partnerlerin paraya bakışı aynı olmali.Paranın,saadete katkısı var.En azından paranın tartışma konusu olmaktan çıkması gerekir ideal bir birliktelikte.
Bu yüzyıllık miras bir durum bence. En iyi pozisyonlarda da çalışsak kadın olarak eve gelince tüm işler sana bakar ve hayatın sade maddi sorumluluklarında ortaksınızdır. Finansal olarak destek veren kadın, bu ortaklığı sadece finansta yaşar hayatın diğer tüm sorumluluklarında yalnızdır. Günümüzün erkekleri bu bakımdan çok şanslılar.
Evlilik kurumu kadınlar için sadece cefa çektikleri bir kurum öyleyse. Zaten neden sorumluluk bilinci gelişmemiş, hayata müşterek olmak istemeyen paşa sendromlu erkeklerle evleniriz anlamıyorum.
Ülkemizde kadının yükü zaten çok fazla. Ev işlerine gerektiği kadar yardımcı olmayan erkekler bir zahmet finansal sorumluluğu ele alıp sorumluluk sahini olmalılar.
Bir ardaşım anlatmıştı yeni evli bir çift kirada oturuyormuş eşi kadından ev kirası için ortak bütçelerine her ay para alıyormuş bunlar 10 yıl falan evli kalmışlar çocukları olmuş sonra boşanmış lar kafın boşanırken evin eşinin olduğunu öğrenmiş 😔😮
Al buyur burdan yak .. yok arkadaş kadın ile erkek birlikte yaşamın ve varsa çocuğun yaşamsal tüm ihtiyaç ve sorumluluklarını eşit oranda ve sorun çıkarmadan yükleniyorlar, yani verilmesi gereken tüm caba ve emeği iki taraf da gönüllülükle sırtlıyor ise ... İşte o zaman finansal eşitlikten bahsefelim! Eğer kadın hem evi hem çocuğu hem işi bir arada götürmeye mecbur kalıyorsa vallahi tek kuruş da vermesin gerekmedikçe ortak finans alanına ! ( Acı ama samimi düşüncem bu)
Eşime ben para yönunden guvenemem 1 milyonu ver 1 haftada biritir kontrol mekanizması yok o yüzden kontrol bende yinede iki ayda bir tanıtan olur kontrol edemiyor mawsef eşlerin hngisi kontrolü iyiyse I kontrol etsin güven iyi kontrol daha iyi
Birçok yorum kadının yükünün fazla olduğu ve hocanın yaptığı değerlendirmenin yanlış ya da eksik olduğunu vurgulamış. Arkadaşlar dinlediğiniz şeyi bütünleştirerek kavramaktan mı yoksunsunuz? Hoca daha başlarda çok güzel bir şey dedi: Eşitlik talep ediyorsan bu her yönden olmalı, sadece bizim istediğimiz yönlerden olamaz diyor (ki çok haklı). Modern kadınlar olarak seçtiğimiz erkeklerin de modern olmasına dikkat ediyoruz ve aynı evi paylaşınca o evde işler de eşit bölüşülüyor, çocuk olunca baba da anne de aynı emeği veriyor vs, peki iş paraya gelince neden erkek evi geçindirir oluyor. Öyle bir dünya olamaz. Ya dürüstçe kişi diyecek ki, ben geleneksel biriyim ve hayatıma aldığım insandan da beklentim bu, ya da modern oluyorsa tam olacak. Kimse sizin ebeveyniniz değil, size bakmak için gelmiyorlar hayatınıza. Ha bir de erkeğin iş yapmadığını, ya da kadının parasını istediğini yazanlar var. Sizler için bir şey diyemiyorum gerçekten. Ayrılın o zaman! Çift olmak hem maddi olarak, fiziksel olarak hem de duygusal olarak hayatı paylaşmaktır. Ne erkek kadına, ne kadın erkeğe bakmak için ilişki kurmamalı. Ayrılmaktan bu kadar korkuyorsanız eğer mağdur olmaya devam edebilirsiniz. Öyle çocuk vs de bahane etmeyin, mahkeme o çocuğun yükünü iki ebeveyne de eşit böler sorun biter. Ayrılamayacağınız kadar tehlikeli bir insanla birlikte iseniz de derhal güvenlik güçlerini başvurun. Bugün değilse yarın yine hayatınız tehlikede zaten.
Sizin danisanlariniz arasinda kadinin cok kazandigi,daha iyi kariyere sahipoldugu ve erkeklerin sorumluluk almak yerine bu durumdan sikayetci oldugu kadinin parasinin sonuna kadar kullanildigi ornekler yok mu ? Modern cagin evliliklerinde cok rastlanan bir tablo oysa birde bu tur evliliklerin finansal yapisini anlatan bir paylasim yapsaniz super olur
Yorumlar süper. Burada fantastik bir kadın izleyici grubu var. Erkeklerle ilgili her türlü olumsuz yorumu duyunca mest oluyorlar kadınların bazıları da şurada hata yapıyorlar denilince çılgına dönüyorlar. Ya arkada ya sizi mutlu edecek bir erkek yok dünyada ya da siz yanlış adam seçiyorsunuz. Her durumda sıkıntı sizde gibi duruyor.
erkek ve kadinin esit calistigi ama eve gelince erkegin televizyon karsisina kurulup kadinin yemek yaptigi durumlarda da pozitif ayrimcilik var diyebilir miyiz?
Yıllarca böyle sabrettim. Ama şu an hiç Kıymetinin olmadığını esefle görüyorum. Çünkü bir insana ne kadar sabrettiğiniz o insanın size karşı yapacaklarının sınırını belirliyor.
Kadının erkeğin maaşımdan 2 katı maaş alması nasıl bir evlilik doğurur ? onu geçtim ikiside çalışıp eve gelince yemeğinden tutun her şeyi kadının yapması peki buna da eşitlik diyebilir miyiz ? Erkeğin her zaman evin ekonomisinde yönetiminde başta olması gerektiğine inanıyorum. Kadının maaşını düşünerek evlenmemesi gerekiyor kadının maaşı ev için bir bonustur.
Bahsettiğiniz kadın profilleri için (hem para kazanıp hem eşit katkı sağlamayan) yorumlarınız doğru. Fakat genelleme yapmak ne kadar doğru emin değilim..Sanki şu konuyu daha kolay genelleyebiliriz; evet artık kadınlar da para kazanıyor ve hala tüm evi ve çocukları çekip çevirme, temizlik, genel çeki düzen verme işleri de sadece kadınlarda. Buna dahil olan erkek sayısı ne kadardır? Çok fazla olduğunu zannetmiyorum işte bunu genellerim 😂 afedersiniz ama sevgili baylar önce kendi arkasını toplasın 🤘🏻
Çocuğun boşanma ile çoğunlukla kadına kaldığı ve artık nafakaların komik rakamlarda olduğu bir yerde kadının hele ki çocuk varsa kendi parasını ayrı biriktirmesi çok mantıklı görünüyor bana. Çevremde de görmüşlüğüm var. Güvenlik duygusundan geldiğini düşünüyorum bunun. Kültürel kodlamayla devam ettirenler de olabilir ama ondan bahsetmiyorum. Çocuk faktörüyle bakıyorum duruma...
Erkeğin bir su bardağını dahi makineye koymadığı, kafasına göre ortak kararları verip maaşından fazla borçlandığı sonra da biz eşitiz deyip finansal eşitlik beklemesi çok komik. Evliliğin sürmesi demek son nefesine kadar borç ödemek demekse bitmesi en güzel son demektir...
Peki çalışmayan bebeğe bakan kadının ailesinden kalan paraya el koymaya calışan adamlar burda ne konumda acaba? Bu kadınlar da mı paylaşmalı, bilemiyorum
Kadinlarin ayni pozisyon ve tecrubeye sahip erkeklerden daha az maas almasi bence cok buyuk bir problem ve bu dunyanin her yerinde( iskandinavya dahil) buyuk bir sorun. Ama evin giderlerine katkida bulunmamak ve erkekten beklemek cok cikarci bir yaklasim
Hocam bir de ev işlerine hiç müdahil olmayıp bütün işlerin kadına ait olduğunu düşünüp, masraflar konusunda müştereklik arayan hatta bankamatiklerini talep eden erkekler var onları ne yapacağız. Bence konu eksik ele alınmış.
Kadının hayatında maddi gelir açısından dönemsel olarak uzaklaşmalar erkeğe göre çok daha fazla. İki çocuk demek 4 yıl iş hayatından uzaklaşma demek, en az. O da izinden dönmenizi bekleyebilecek garanti bir iş varsa eğer. Kadın doğurgan olduğu için erkek evi geçindiren kişi olmak zorunda. Bir kadının şartları iyi olsa bile (bakıcı, yardımcı, ücretli izin vs) çocuğu olduğunda erkeğe göre sorumluluğu katbekat artıyor. Bir bebek anne karnına düştüğünden emzirme bitine kadar eşit ebeveynlik diye bir şey yok zaten, doğa kanunlarına aykırı. Dolayısıyla çocuklu bir çiftte erkek evi geçindirecek asıl kişi olsun zahmet olmazsa.
Yüzde yüz katılıyorum.
Çalışırken bile çocuk bakımı ev işleri zaten hala kadının sırtında kalıyor Extra Mesai yapıyor yani
@@ayseanadolu580 Bir de biz bunu söyleyince feminist vs oluyoruz. Bunun feminizmle alakası yok ki, insanı bir beklenti. Bir insan kendisinin de kullandığı çöpü nasıl atmaz, atamaz ve kadının atmasını bekler? Sorun tam da bu.
@@hilalcombil2697 bu erkeklerin yatacak yeri yok aslında 😒
@@ayseanadolu580 hehehe kesinlikle :) iyi bayramlar, sevgiler :)
Bu kadar hassas bir konuyu anlatmak icin bu kadar hoyratca bir anlatim sekli
Keyifle dinledim bir sosyolog olarak. Kötü yorum yapan insanlar bir videodan hayatlarına mucize çözümler bulmaya çalışacağına, videoyu dikkatli dinleyip önce aile yapısını ve toplumsal dinamikleri öğrenmeye baksınlar.
Konu çok önemli bir konu; ve çoğu pskilogun işlemediği gölgede kalan bir konu. Ama bazı noktalar çok eksik kalmış; çalışan kadının rolleri erkeğe göre çok daha fazla; beklentiler vs de; sadece kadının yaşadığı ücretsiz izin süreçleri bahsettiğiniz finansal kaygıyı da artırmakta; çocuk ve ev, doğum sonrası kariyerin başarıyla devamına yönelik kaygılar da kadınların omzunda daha büyük yük. Bence sadece "eşitlik" kelimesi (kavramı da değil) ekseninde çok basite indirgenmiş bir açıklama olmuş. Çok boyutları var bu işin; daha boyutlu bir şekilde tekrar ele alırsanız çok sevinirim. Bu arada kişisel görüşüm tersi yönde değil; eşimle ben de ortak finansal yönetimi benimsiyoruz; ama bunu benimsemeyenleri de çok iyi anlıyorum; bencillik demekten ziyade
Ülkedeki hukuk sistemsizliğini de göz önünde bulundurunca, kadınların maddi imkanlarına “bencilce” sarılmaları çok makul karşılanabilir. Sistem kadını yalnız bırakıyor hayatının her anını kadın tek başına koruma altına almak zorunda kalıyor.
Bunca dürüst ifade işitebilmek takdire şayan..
Öyle güzel bir konu tercih edilmiş ki, harika. Anlatım, izah zaten çok güzel. emeğinize sağlık🌸🌸
Bir tek ben mi böyle düşünüyorum diye sorgulamaktan kendimi alamiyordum adeta. Gülcan hanımın beni doğrulamasına çok sevindim. Teşekkürler.
İnanılmaz isabetli bir konu, çok teşekkürler, çok faydalandım.
Konuya dürüst yaklaşımınızdan çok etkilendim!
Gülcan hanım, kanalınızdaki bütün videoları taradım ancak anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu gibi konularda hiç videonuz olmadığını gördüm. Anksiyete günümüzde birçok insanın baş etmeye çalıştığı nedenini anlamlandıramadığı bir durum. Bu konularda videolar çekerseniz faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.
Bir de şu pencereden bakın lütfen:
Benim ev hanımı olduğum dönemden süregelen bir eşitsizlik var evde. Ne olursa olsun yemek, temizlik, çocuk benim sorumlulugumda. Beyefendi eve gelince 1 bardak suyunu kendi aldığı neredeyse görülmüyor. Mesai bitti, tatil başladı. Ben 24 saat çalışıyorum.
Çalışmaya başlıyorum. Bir de bakmışım ne oldu, "Aaa bu EŞITLIKTE hiç değişme yok!". Evdeki bütün chores hâlâ benim üzerimde.
E HANI ŞIMDI IKIMIZ DE ÇALIŞIYORUZ, ikimiz de yorulduk evdeki işler???
Ev işleri için haftada 2 gün yardımcı +çocuk için bakici tuttuk varsayıyorum. E onların mesaisi de eve gelir gelmez bana geçiyor.
Ben işe girdim diye SADECE FINANSAL bir EŞITLIK elde edilmesi haksızlık değil midir. Bu eşitlik, bu insanlık, incelik ben calismazken neredeydi???
Hasta olduğumda, tükendiğim zamanlarda "Bugün bulaşıkları yıkama YARIN YIKARSIN" denildi.
Medenilesme eşitlenme tek taraflı olmaz. Olsa da adil olmaz.
Kesinlikle haklısınız.Kadin veya erkek rolü, günümüz dünyasında ortadan kalkmıştır.Esitlik,huzuru sağlar.
Oturup bunu konuşacaksınız. Ben de yoruldum bugün yemek yapamıyorum diyeceksiniz. Zamanla alışacak. Anneler böyle erkekleri yetiştirdiği sürece , kadinlar da böyle olduğu sürece adamlar zaten yapan var diye düşünecek.
Emeğinize sağlık. Kendi adıma çok şey öğreniyorum videolarınızdan. Çok kıymetli. Sevgiler 🙏💐
hocam 29 senelik evliyim . sanırım evliliğimiz sonun başlangıcında . eşime bundan yaklaşık 22 yıl önce tüm imkanlarımı zorlayarak taksitle sıfır araba aldım .eşim bu araba ile hanımlara özel direksiyon dersi verip arabanın taksitlerini ödeyecek ben taksitlerini ödemekte zorlandığında, ben destek olacak idim .eşim başlangıçtan itibaren 1 taksit dahi ödemedi ben özel ders verip para kazandığı arabanın tüm taksitlerini 2 yıl boyunca ödedim finansal olarak çıkmaza girdim 2.yılın sonunda arabayı satmak zorunda kaldım. daha sonra eşim kazandığı paraları babasına verdiği ortaya çıktı. kayın pederim aldığı borç parayı yaklaşık 6 yıl sonra para pul olduktan sonra geri verdi. evin tüm finansal yükü benim sırtımda .iki çocuk sahibiyim oğlum üniversiteyi bitirdi, kızım üniversitede okuyor .eşimin tüm kazancı kendine ayit . şimdi beni her fırsatta küçümsüyor. evliliğimiz bitme noktasına geldi .önceleri ince ,ince laf sokmalarla başladı .daha sonra aleni rencide etmeye başladı . bir akşam misafirler var iken oğlumun arkadaşı bana ne iş ile meşgul oluyorsunuz diye sordu eşim çay veriyor idi misafire benim için baş amele dedi .tüm dünya başıma yıkıldı .şimdiye kadar hayatımın hiç bir döneminde bu kadar rencide edilmemiş idim .çocuklarımın hatırına bir çok şeye katlanıyor idim .evliliğim dayanılmaz bir hal aldı . bir uzmandan destek almaya başladık .eşim uzmanıda küçük görüyor
ve seanslara gitmiyor .
boşan abi sen o kadından. Erkeğine saygı duymayan küçük gören kadından hiçbir şey olmaz artık. Kadınlar kaybetmekten korktuğu erkeğe saygı duyar. Kadın saygı duymuyorsa o ilişki bitmiştir.
Zaten problem kadının çalıştığı halde evinde erkekle hiçbir iş yapmayıp yine tüm işleri kadından beklemesi. O zaman da evet kadını kazandığı para kendine. Erkek evdeki diğer işlerin hiçbirine katılmayacaksa sadece eve para getirmekte yükün ne olduğunu düşünen bir yapıdaysa kadının kazandığı parayı kendine saklaması bence olamaz 19:07
👏👏👏
Sevgili Gülcan Hocam,
Teşekkürler...
Sizin değerli sohbetinizi dinlemek benim için çok anlamlı❤
Sabırla dinledim, hiçbir şey söylemedi... Benim de cevabına çok ihtiyaç duyduğum bir soru ama videoda cevabı yok, vaktinize yazık...
Kadın ile erkek birlikte yaşamın (ve varsa çocuğun) , yaşamsal tüm ihtiyaç ve sorumluluklarını eşit oranda ve sorun çıkarmadan yükleniyorlar, yani verilmesi gereken tüm caba ve emeği iki taraf da gönüllülükle sırtlıyor ise ... İşte o zaman finansal eşitlikten bahsefelim!
Eğer kadın hem evi, hem çocuğu, hem işi bir arada götürmeye mecbur kalıyorsa ortak finansal alana vallahi tek kuruş dahi vermesin! ( Acı ama samimi düşüncem bu)
Hem verdik de ne oldu ! (:
Bur takım maddi bedellere katlanılı maddi anlamda daha refah bir döneme erince, olaylar çok çok başka yerlere gidiyor.
Üzülerek söylüyorum eski kadınların bi lafi var " kocanın iki güğümü varsa, birini yoğur (parçala) at."
Maalesef çok doğru 😌
Gene de tüm çiftlere esenlikler, afiyet ve ağız tadı ile yaşanan vir birliktelik ve bağlılık dilerim ✨
Çok güzel bir anlatımdı,teşekkür ederim.
Bu kazandığı parayı kendisine saklayan kadınlar nerede acaba gerçekten merak ettim. Benim kendi tecrübem ve etrafımda gözlemlediklerim maalesef toplumun bunun tam tersi olarak finansal sorumluluğu paylaşıp hatta kadın daha fazla kazanıyorsa bu yükün büyük kısmını kadına yükleyip, geleneksel aile yapılarında olduğu gibi evin idaresi ve çocukların bakımı ile ilgili sorumlulukları üstlenmekten kaçan erkeklerle dolu olduğunu söylüyor. Kadın erkek arasındaki alma verme dengesi de böyle durumlarda onarılmaz biçimde bozuluyor ve böylece önce saygı sonra sevginin bitmesinin ardından evlilikler de bitiyor. Eğer erkek ev idaresi ve çocuklarla ilgili sorumluluğu paylaşmayacaksa, kadın da parasını kendine saklasa keşke demeden edemiyorum.
Bu gerçekleri göz ardı edip, modern kadının tüm yüklerine bir de “parasını da kendine kazanıyorsa bencildir” denmesine hele bir de böyle bir kanalda şok oldum
Kadın erkek arasında gelir farkı konusunda acaba nasil yaklasilmali?
Bence,partnerlerin paraya bakışı aynı olmali.Paranın,saadete katkısı var.En azından paranın tartışma konusu olmaktan çıkması gerekir ideal bir birliktelikte.
Bu yüzyıllık miras bir durum bence. En iyi pozisyonlarda da çalışsak kadın olarak eve gelince tüm işler sana bakar ve hayatın sade maddi sorumluluklarında ortaksınızdır. Finansal olarak destek veren kadın, bu ortaklığı sadece finansta yaşar hayatın diğer tüm sorumluluklarında yalnızdır. Günümüzün erkekleri bu bakımdan çok şanslılar.
Evlilik kurumu kadınlar için sadece cefa çektikleri bir kurum öyleyse. Zaten neden sorumluluk bilinci gelişmemiş, hayata müşterek olmak istemeyen paşa sendromlu erkeklerle evleniriz anlamıyorum.
En kötüsünü söyleyeyimi hocam. Tek başına herşeyi finanse etmek. Allah kimsenin başına vermesin. Yedi seneden beri hergün çalışacağı günü bekliyorum.😢
Ülkemizde kadının yükü zaten çok fazla. Ev işlerine gerektiği kadar yardımcı olmayan erkekler bir zahmet finansal sorumluluğu ele alıp sorumluluk sahini olmalılar.
Bir ardaşım anlatmıştı yeni evli bir çift kirada oturuyormuş eşi kadından ev kirası için ortak bütçelerine her ay para alıyormuş bunlar 10 yıl falan evli kalmışlar çocukları olmuş sonra boşanmış lar kafın boşanırken evin eşinin olduğunu öğrenmiş 😔😮
Abooovv
Al buyur burdan yak .. yok arkadaş kadın ile erkek birlikte yaşamın ve varsa çocuğun yaşamsal tüm ihtiyaç ve sorumluluklarını eşit oranda ve sorun çıkarmadan yükleniyorlar, yani verilmesi gereken tüm caba ve emeği iki taraf da gönüllülükle sırtlıyor ise ... İşte o zaman finansal eşitlikten bahsefelim! Eğer kadın hem evi hem çocuğu hem işi bir arada götürmeye mecbur kalıyorsa vallahi tek kuruş da vermesin gerekmedikçe ortak finans alanına ! ( Acı ama samimi düşüncem bu)
@@burcincetin9730 valla çoğu erkek parasını kendine ayıran kadının burnundan getirir.
Peşin peşin beğenelim Hocam.
Eşime ben para yönunden guvenemem 1 milyonu ver 1 haftada biritir kontrol mekanizması yok o yüzden kontrol bende yinede iki ayda bir tanıtan olur kontrol edemiyor mawsef eşlerin hngisi kontrolü iyiyse I kontrol etsin güven iyi kontrol daha iyi
Ev işleri çocukların sorumluluğu eşit paylaşılacak ise, hatta kişisel bakım ve ondan Doğan işleri karşı tarafa yüklemeyecekse doğru sayılabilir
Birçok yorum kadının yükünün fazla olduğu ve hocanın yaptığı değerlendirmenin yanlış ya da eksik olduğunu vurgulamış.
Arkadaşlar dinlediğiniz şeyi bütünleştirerek kavramaktan mı yoksunsunuz? Hoca daha başlarda çok güzel bir şey dedi: Eşitlik talep ediyorsan bu her yönden olmalı, sadece bizim istediğimiz yönlerden olamaz diyor (ki çok haklı). Modern kadınlar olarak seçtiğimiz erkeklerin de modern olmasına dikkat ediyoruz ve aynı evi paylaşınca o evde işler de eşit bölüşülüyor, çocuk olunca baba da anne de aynı emeği veriyor vs, peki iş paraya gelince neden erkek evi geçindirir oluyor. Öyle bir dünya olamaz. Ya dürüstçe kişi diyecek ki, ben geleneksel biriyim ve hayatıma aldığım insandan da beklentim bu, ya da modern oluyorsa tam olacak. Kimse sizin ebeveyniniz değil, size bakmak için gelmiyorlar hayatınıza.
Ha bir de erkeğin iş yapmadığını, ya da kadının parasını istediğini yazanlar var. Sizler için bir şey diyemiyorum gerçekten. Ayrılın o zaman! Çift olmak hem maddi olarak, fiziksel olarak hem de duygusal olarak hayatı paylaşmaktır. Ne erkek kadına, ne kadın erkeğe bakmak için ilişki kurmamalı. Ayrılmaktan bu kadar korkuyorsanız eğer mağdur olmaya devam edebilirsiniz. Öyle çocuk vs de bahane etmeyin, mahkeme o çocuğun yükünü iki ebeveyne de eşit böler sorun biter. Ayrılamayacağınız kadar tehlikeli bir insanla birlikte iseniz de derhal güvenlik güçlerini başvurun. Bugün değilse yarın yine hayatınız tehlikede zaten.
Sizin danisanlariniz arasinda kadinin cok kazandigi,daha iyi kariyere sahipoldugu ve erkeklerin sorumluluk almak yerine bu durumdan sikayetci oldugu kadinin parasinin sonuna kadar kullanildigi ornekler yok mu ? Modern cagin evliliklerinde cok rastlanan bir tablo oysa birde bu tur evliliklerin finansal yapisini anlatan bir paylasim yapsaniz super olur
Yorumlar süper. Burada fantastik bir kadın izleyici grubu var. Erkeklerle ilgili her türlü olumsuz yorumu duyunca mest oluyorlar kadınların bazıları da şurada hata yapıyorlar denilince çılgına dönüyorlar. Ya arkada ya sizi mutlu edecek bir erkek yok dünyada ya da siz yanlış adam seçiyorsunuz. Her durumda sıkıntı sizde gibi duruyor.
erkek ve kadinin esit calistigi ama eve gelince erkegin televizyon karsisina kurulup kadinin yemek yaptigi durumlarda da pozitif ayrimcilik var diyebilir miyiz?
Yıllarca böyle sabrettim. Ama şu an hiç Kıymetinin olmadığını esefle görüyorum. Çünkü bir insana ne kadar sabrettiğiniz o insanın size karşı yapacaklarının sınırını belirliyor.
Cok tanıdık geldi
Kadının erkeğin maaşımdan 2 katı maaş alması nasıl bir evlilik doğurur ? onu geçtim ikiside çalışıp eve gelince yemeğinden tutun her şeyi kadının yapması peki buna da eşitlik diyebilir miyiz ? Erkeğin her zaman evin ekonomisinde yönetiminde başta olması gerektiğine inanıyorum. Kadının maaşını düşünerek evlenmemesi gerekiyor kadının maaşı ev için bir bonustur.
Cok yetersiz bir anlatim olmus. Umarim bu konuyu daha dogru sekilde ele alabilecek psikoloklar vardir.
Aynen
Yetersizlik nedenlerini aciklasaniz belki baska bir yayinda daha genis ele alinabilir
kesinlikle
Bahsettiğiniz kadın profilleri için (hem para kazanıp hem eşit katkı sağlamayan) yorumlarınız doğru. Fakat genelleme yapmak ne kadar doğru emin değilim..Sanki şu konuyu daha kolay genelleyebiliriz; evet artık kadınlar da para kazanıyor ve hala tüm evi ve çocukları çekip çevirme, temizlik, genel çeki düzen verme işleri de sadece kadınlarda. Buna dahil olan erkek sayısı ne kadardır? Çok fazla olduğunu zannetmiyorum işte bunu genellerim 😂 afedersiniz ama sevgili baylar önce kendi arkasını toplasın 🤘🏻
Ev işlerini sadece kadın yapıyorsa peki? Esitlikten ne anlıyorsunuz anlamadim.
Bölüşmek ile paylaşmak arasındaki farkı bilmeyenler eşler bu konuda sorun yaşıyor 😢
Çocuğun boşanma ile çoğunlukla kadına kaldığı ve artık nafakaların komik rakamlarda olduğu bir yerde kadının hele ki çocuk varsa kendi parasını ayrı biriktirmesi çok mantıklı görünüyor bana. Çevremde de görmüşlüğüm var. Güvenlik duygusundan geldiğini düşünüyorum bunun. Kültürel kodlamayla devam ettirenler de olabilir ama ondan bahsetmiyorum. Çocuk faktörüyle bakıyorum duruma...
Erkeğin bir su bardağını dahi makineye koymadığı, kafasına göre ortak kararları verip maaşından fazla borçlandığı sonra da biz eşitiz deyip finansal eşitlik beklemesi çok komik. Evliliğin sürmesi demek son nefesine kadar borç ödemek demekse bitmesi en güzel son demektir...
Peki çalışmayan bebeğe bakan kadının ailesinden kalan paraya el koymaya calışan adamlar burda ne konumda acaba? Bu kadınlar da mı paylaşmalı, bilemiyorum
Kadinlarin ayni pozisyon ve tecrubeye sahip erkeklerden daha az maas almasi bence cok buyuk bir problem ve bu dunyanin her yerinde( iskandinavya dahil) buyuk bir sorun. Ama evin giderlerine katkida bulunmamak ve erkekten beklemek cok cikarci bir yaklasim
Eşitlik = Hikaye = İki Yüzlülük
🎉
Videoyu bir şey duymak için izledim ama booooooşşş ve zaman kaybı
Bence birlik yoksa dirlik olmuyor
Çocuklar da anneye kalmıyormuş gibi bir konuşma
x2 hızla izledim ve ona rağmen vakit kaybı olduğunu düşünüyorum.