Tap to unmute

Paul Olteanu: În România, dacă nu ești epuizat, nu meriți să te odihnești | Hacking Work S3E14

แชร์
ฝัง
 • เผยแพร่เมื่อ 25 ก.พ. 2024
 • Când a fost ultima oară când NU te-ai simțit obosit(ă)? Chiar dacă faci ce îți place, ignori semnele care îți spun că ești în pericol. Odihna pare un moft pe care nu ni-l permitem și fără de care ne putem continua liniștiți viața. Dacă îți spui asta când nu mai poți și NU iei o pauză, există riscul să intri în colaps. Capcanele epuizării emoționale, fizice și mentale sunt și mai mari pentru cei care se afundă în munca pe care o iubesc.
  „Trăim într-o țară în care ne uităm la relaxare ca la ceva ilegitim, unde dacă nu ești epuizat, nu meriți să te odihnești.” Și pentru că ni se spune de mici că statul degeaba e păgubos, confundăm odihna cu lenea.
  Paul Olteanu, fondatorul renumitului podcast @MindArchitect, ne atrage atenția că nu avem un creier acasă și altul la birou. Munca pe care o iubim ne poate afecta negativ dacă nu știm să ne tratăm cu blândețe și să punem stop când se aprinde beculețul epuizării. Acordă-ți un moment pentru tine și ascultă cu atenție ce poți face mai bine pentru a te feri de burnout.
  -
  Acest episod vă este oferit de compania de software DevNest.
  Proiectele Hacking Work sunt găzduite de Cluj Business Campus.
  Acest episod este filmat la București, în Casa Signature construită de prietenii noștri de la EFdeN, cărora le mulțumim pentru ospitalitate.
  devnest.ro/
  cbcampus.ro/
  efden.org/
  -
  Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.
  Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili.
  hackingwork.ro
  scoalaspor.ro
  În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe TH-cam, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogurile dorusupeala.ro și hackingwork.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională.
  Hacking Work Online
  🔵 Website- hackingwork.ro
  🟠 TH-cam - / hackingworkpodcast
  🔵 Substack - hackingwork.substack.com/
  🔵 Spotify - podcasts.apple.com/us/podcast...
  🔵 Apple Podcast open.spotify.com/show/2OVRjE9...
  🔵 RSS - rss.com/podcasts/hackingwork/
  🟠 Facebook - / hackingworkpodcast
  🟠 Linkedin - / hacking-work
  🟠 Instagram - / hackingworkpodcast
  Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+
  hosterion.com/
  vatis.tech/
  Doru Șupeală Online
  Website: dorusupeala.ro/
  Facebook - / doru.supeala
  LinkedIn - / dorusupeala
  Instagram - / doru.supeala

ความคิดเห็น • 102

 • @Hacking-Work
  @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +10

  ✌🏻 CONCURS ÎNCHEIAT
  Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica!
  Urmărește episodul și scrie-ne într-un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie.
  Noi le vom citi pe toate și vom premia până vinerea viitoare (1 martie 2024) unul dintre ele, cu o carte care să îți alimenteze inspirația și setea de cunoaștere pe mai departe. De această dată, e vorba despre „Cum să începi. Fă ceva care contează” de Michael Bungay Stanier.

 • @Andrei_GS
  @Andrei_GS หลายเดือนก่อน +7

  Ce-mi plac mie astia ca Paul Olteanu care dadeau tot felul de sfaturi si participau peste tot la toate podcasturile, stiau tot despre orice, dar in final sa auzim ca totusi a luat o pauza dupa un cumplit burnout, etc.
  Adica sa fim seriosi, toti ne dorim sa facem mai mult, mai bine, sa fim mai impliniti, mai bogati, etc. Dar nimic nu vine fara un pachet aditional de probleme....
  Important e sa ai o viata echilibrata si sa simti ca esti OK in primul rand cu ceea ce faci, nu tre sa fii nici cel mai bun, nici cel mai mare, astea sunt doar chestii megalomanice care aduc nota de plata mai devreme sau mai tarziu

 • @matii_b.2021vechi
  @matii_b.2021vechi 16 วันที่ผ่านมา +1

  Paul, un astfel de an liber am fost nevoita sa imi iau si eu, dar in 2020, cand am intrat in carantina. Povestile noastre se aseamana oarecum. Imi luasem concediu fara plata, iar a doua zi a fost anuntata carantina, care m-a salvat. Indurasem prea mult într-o relație toxica, muncisem foarte mult, plus o nastere si nopti nedormite....Toate la un loc au dus spre somatizari cumplite, urmate de vizite de n doctori care imi spuneau ca fizic eram bine-slava domnului-si nu imi gaseau cauza presiunii cumplite din ceafa, a problemelor digestive, a durerilor in tot corpul. Neputința aceasta de a găsi o cauza a starilor de rău a dus spre depresie si anxietate. A fost...cumplit. Am ajuns la dr potrivit, am luat tratament, am tinut dietă si, ușor ușor, am reinviat. Dar foarte greu....Acum inca sunt legata de omul toxic de care am decis sa divorțez, deoarece avem un copil împreună. Procura sa merg cu el in vacanta nu imi da, refuza sa semneze acordul pentru a ne putea duce copilul la psiholog...Si uite asa..Inca lupt cu morile de vant. Dar cumva...sunt mandra de mine ca am iesit de acolo si am reușit să evoluez pe plan profesional. Fa c ceea ce imi place, predau si sunt directorul unui Palat al copiilor. Copiii ma ajuta sa ma deconectez de tot ce e urât si greu de dus. Sper sa reusesc din ce in ce mai mult sa traiesc in echilibru si armonie.

 • @ancas9642
  @ancas9642 หลายเดือนก่อน +27

  Suntem crescuți în ideea aceasta a blama relaxarea. Îmi aduc aminte în copilărie toate vorbele ”de duh” ale bunicilor: ”nu sta, că-ți stă norocul”. În 1 ianuarie (zi de sărbătoare, de altfel), *trebuia* să înghesuim într-o zi cât mai multe activități, cu explicația: cum îți merge în prima zi, așa îți va merge tot anul.
  Tratăm pauza ca pe ceva de rău augur, de lene, de evitat.
  De asemenea, mai vine și motto-ul acela stupid al multora: ”și când nu mai pot, mai pot puțin”...

  • @Hacking-Work
   @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

   Servus, Anca! Îți mulțumim că ai vizionat episodul și că ne-ai inspirat la rândul tău, prin comentariul trimis! Felicitări! 🥳 Ai câștigat cartea oferită de prietenii noștri de la Editura Publica. Te rugăm să ne trimiți datele tale în termen de șase zile (numele complet, adresa, număr de telefon) la plan@hackingwork.ro pentru livrarea cărții.
   În eventualitatea în care nu primim datele în acest termen, vom alege un alt câștigător.

 • @user-lu4eg1lk2q
  @user-lu4eg1lk2q หลายเดือนก่อน +17

  Un podcast care ar fi nevoie sa ajunga la multi oameni angajati, dar si "patroni"/manageri. Din pacate, facem parte si din cultura lui "daca nu sunt ocupat, nu sunt productiv", adica trebuie sa facem ceva mereu ca sa credem ca suntem productivi... Daca stam si ne relaxam, ne simtim vinovati.

  • @Hacking-Work
   @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +2

   Mulțumim mult! Am fost și noi acolo, și realizăm că ne-am minți să credem că nu vom mai pica nicicând în capcană. Dar sperăm că dialogând sincer pe acest subiect normalizăm o atitudine care ar fi trebuit să fie oricum normală. Și ne bazăm pe fiecare din cei care au urmărit acest episod și l-au considerat util să îl distribuie în „bula” lor - prietenilor, colegilor, familiei, șefilor. De aici începem - om cu om, din bula noastră către restul.

 • @ionela-ralucapopa3004
  @ionela-ralucapopa3004 หลายเดือนก่อน +13

  Prind mai multă încredere în mine și simt mai puțină vinovăție, mai puțin stres când Paul ne confirmă că este ok să ne relaxăm.
  Confirm și eu, că se întâmplă să fim epuizați cu tot mai multe task-uri, că avem un program de lucru în care productivitatea se pierde în numai câteva ore. Și încă mai este printre noi acea vorbă "Când numai poți, mai poți un pic!"
  Mulțumim lui Paul Olteanu că ne transmite povestea lui dintr-o altă perspectivă, din care putem învăța cu toții!

 • @ralukateodora1994
  @ralukateodora1994 หลายเดือนก่อน +18

  Mulțumesc pentru acest episod! Mi-a făcut plăcere să vă ascult, am găsit ideii cu sens. Cultul omului mereu ocupat este foarte la modă și unde lucrez eu...am colegi care își sacrifică pauza de masă, stau cu orele in fata calculatorului și manageri care veșnic se plimbă cu telefonul in mână, așteptand vezi Doamne nu știu ce răspunsuri....complet aiurea...când ajungi sa te îmbolnăvești sau sa îți exprimi nemulțumirile managerii foarte competenți te invită... să pleci, dacă tot nu îți convine....jalnic....

 • @petradance
  @petradance หลายเดือนก่อน +12

  Pana la acest clip, nici nu auzisem de Paul Olteanu. Multumiri ca l-ati invitat, apreciez mult felul in care invitatul dv. a pus reflectoarele pe lucruri incomode pentru multi dintre noi.

 • @emiliatoma6431
  @emiliatoma6431 หลายเดือนก่อน +13

  Un episod extrem de bun, mulțumim! Ar fi bine să ajungă la cat mai mulți oameni și să înțeleagă că în viață e important și să te odihnești. Degeaba ajungi bogat la 30 ani dacă sănătatea ta e la pământ :(
  Mulțumim pentru episod! Apreciez și faptul că la finalul podcastului se menționează echipa de producție, nu cred că am mai văzut asta până acum și chiar arată respect față de echipa 😊

 • @gabrielbita5275
  @gabrielbita5275 หลายเดือนก่อน +7

  L-am descoperit pe Paul in pandemie iar informatia data prin podcasturile sale a fost un "game changer" pentru mine. Discutia de azi mi-a confirmat din nou ca in viata este despre echilibru si sustenabilitatea lucrului bine facut si nu despre spike-uri si decaderi, de unde posibil sa nu te mai ridici. Apreciez enorm deasemenea transparenta si puterea de a impartasii propriile experiente, chiar daca nu au facut parte dintre reusite. Inca un episod de inalta, pentru care va multumesc !

 • @FlaviaTTGaming
  @FlaviaTTGaming หลายเดือนก่อน +8

  Salutare! Am ascultat cu mare plăcere și atenție acest episod, mulțumesc Hacking-Work și Paul Olteanu! Menționez că am 22 de ani, sunt studentă în anul 4, și mi s-a parut foarte utilă ideea despre vocație, puncte forte și valori. Cu sigurantă voi aplica ceea ce am aflat în acest episod în alegerile viitoare din viața mea și voi împărtăși cu colegii mei aceste informații valoroase. Mulțumesc încă o data pentru acest episod atât de fain, încât l-aș revedea din nou și din nou, pentru a mă asigura că am asimiliat toată informația. Cât despre Paul Olteanu.. mi-a deschis calea către un tărâm vast și fascinant, cel al neuroștiinței, pentru asta îi mulțumesc! Numai bine și spor în toate!

 • @DenisoiCiufulici
  @DenisoiCiufulici หลายเดือนก่อน +12

  Un dialog plin de intelepciune! Multumesc Paul pt vulnerabilitate si umanitate! Atat de importante aceste constientizari. Fara sanatate nimic nu (mai) conteaza 🙏🤗

 • @elenaiulius7860
  @elenaiulius7860 หลายเดือนก่อน +5

  Vă mulțumesc amândurora ! Paul, pentru mine rămâi sursa inepuizabila de progres . Mă înveți să reaplic filtrele in munca și viața personală,la care adaug determinare . Mă înclin!

 • @1tzutzubebe
  @1tzutzubebe หลายเดือนก่อน +5

  Bine v-am găsit! Va ascult din Londra. Urmăresc de luna trecuta, atunci când am timp, podcasturi unde apare Paul. Cumva a apărut în viață mea dintr-o întâmplare căutând altceva pe TH-cam. Ce am înțeles eu azi ascultând acest podcast, e ca e timpul sa îmi priotizez sănătatea mintală. De prea mult timp tot ma amăgesc ca mai pot, pana săptămâna trecută când am ajuns sa am niște răbufniri la muncă cu 2 colegi. Apoi stări emoționale de plâns fără motiv, trezitul în timpul nostii fu orele, stări de oboseală continuă, chiar dacă dorm câte 7-8 ore pe noapte. E important sa realizez ca eu sunt mai importantă decât locul de muncă. Cumva sa realizez ca dacă ceva mi se întâmplă mie și nu mai pot merge acolo, voi fi înlocuită ușor, dar atunci când eu îmi distrug sănătatea nu o sa pot face asta, sa ma refac repede. Mulțumesc! Slide-ul cu, curba stresului l-am văzut ieri în podcastul lui Paul și a fost chiar folositor în a înțelege unde ma aflu acum dpdv mintal. O sa caut de asemenea mai multe informații degate de ce a zis ca e import când ne cautam un job :punctele forte, pasiuni, valori și motivație. Mulțumesc, deja m-am abonat și la podcastul vostru.

 • @cristinamuntea9282
  @cristinamuntea9282 หลายเดือนก่อน +2

  M-a intristat foarte tare divortul vostru...am ascultat podcastul cu voi de n ori si mi s-a parut ca sunteti un cuplu de invidiat.Sanatate mamei si sa te refaci cat mai repede OM minunat

 • @margaretasandu6351
  @margaretasandu6351 หลายเดือนก่อน +4

  Il ador pe Paul Olteanu si asa v - am descoperit si o sa va urmaresc in continuare. Multumesc !
  ..

 • @elenastratila6376
  @elenastratila6376 15 วันที่ผ่านมา

  Vă mulțumesc mult pentru această emisiune! Îmi este de real folos. Fiți binecuvântați!

 • @mmc8888
  @mmc8888 หลายเดือนก่อน +7

  Salut. Eu ma bucur ca Paul a ales sa fie deschis si sa-si povesteasca propria experienta. Intrebarea mea e de ce nu a intervenit nimeni mai repede dintre cei cu care muncea care au vazut clar semnele de oboseala cronica de-a lungul timpului.. Dar, cred ca e o intrebare mai degraba retorica. Multa sanatate si spor ii toate va doresc! :)

 • @gabrielmagurean3146
  @gabrielmagurean3146 หลายเดือนก่อน +4

  Pe bună dreptate că “e despre mine și ce trăiesc” când episodul Mind Architect sau Hacking Work mă captivează. Vă mulțumesc și vă felicit !👏🏻🍀

 • @ceraselanicoletamanole4778
  @ceraselanicoletamanole4778 หลายเดือนก่อน +6

  Mă bucur să văd această nouă imagine a lui Paul .Mulțumim și felicitări pentru informațiile oferite!❤

 • @adinamiron9353
  @adinamiron9353 หลายเดือนก่อน +4

  Bravo, Paul, Doru & Echipa. 👏🏻
  Minunat episod, foarte utila perspectiva lui Paul si un bun reminder pt toti.
  De apreciat si vulnerabilitatea, onestitatea si asumarea lui Paul, dincolo de performanta.

 • @radubogdan9737
  @radubogdan9737 หลายเดือนก่อน +1

  Noi romanii suntem invatati de mici sa ne stresam si sa fim mereu in priza...mereu ni s-a spus din toate partile ca trebuie sa facem tot mai mult, ca altfel nu progresam, nu reusim in viata, etc... eu cel putin niciodata nu am auzit in scoala ca sa ne intrebe un profesor ceva de genul: cum va simtiti?... ce putem face ca sa ne detasam de stres, de probleme?... mereu doar asta se zicea, daca nu invatati nu reusiti in viata...daca luai o nota proasta era sfarsitul lumii si acasa, mai ales in scoala generala....si apoi ne miram ca asta e fondul nostru de a fi mereu in priza...

 • @user-lc9xn3fo6v
  @user-lc9xn3fo6v หลายเดือนก่อน +47

  Eu aș spune că problema noastră este eficacitatea, nu neapărat relaxarea. Cred că trebuie să ne obișnuim să fim mai analitici (sau mai pragmatici) și să evaluăm cât efort merită să depunem pentru fiecare dintre acțiunile noastre. În companii se muncește de multe ori în zadar numai pentru a demonstra ceva ce se putea anticipa cu puțină analiză înainte de a începe.

  • @loralie_again
   @loralie_again หลายเดือนก่อน +3

   Foarte bine punctat! Work smarter, not harder!

  • @ambbln3867
   @ambbln3867 หลายเดือนก่อน +11

   în România patronii, managerul vrea ca să faci din kk bici și sa mai și pocnească. dacă nu iese zice ca nu te pricepi

  • @zauletandrei
   @zauletandrei หลายเดือนก่อน +2

   Sunt de acord, planificarea ajuta enorm.
   Eu nu am invatat sa o fac si am ajuns sa fac lucrurile cum veneau si tot trageam mai tare dar in zadar.

  • @user-lc9xn3fo6v
   @user-lc9xn3fo6v หลายเดือนก่อน +2

   @@zauletandrei cred că am trecut prin asta cu toții. Mai mult sau mai puțin conștient.

  • @Hacking-Work
   @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

   Foarte bună concluzie. „Mimarea productivității” e încă o practică încurajată. Corelând cererea cu oferta, oamenii simt că asta se cere de la ei. Și când n-ar avea neapărat ceva de lucru, trebuie să arate ocupați.

 • @WhiteLotus666
  @WhiteLotus666 5 วันที่ผ่านมา

  take care of yourself, Paul 🤗🤗🤗

 • @alecrisan86
  @alecrisan86 หลายเดือนก่อน +2

  Interesantă discuție. Referitor la pasiuni, părerea mea este ca dincolo de teste pentru punte forte și pasiuni e foarte, foarte important să ne ascultăm vocea interioară. În momente de tihnă intelectuală sinele ne ghidează și ne spune ce ar trebui să facem. Acele idei, dacă ne dăm voie să le urmărim, vin cu extrem de multă energie și entuziasm. Asta funcționează la mine și sunt multi învățați din trecut la care am găsit prezentat același mecanism.
  Rezonez mult cu ideea ca plânsul este eliberator și am făcut și un video despre asta în care explic mai în detaliu: th-cam.com/video/tpN_bjW0g3E/w-d-xo.htmlsi=Z0miKhdVomcCC6Za
  Mult succes în continuare!

 • @ligiaalbu7321
  @ligiaalbu7321 หลายเดือนก่อน +2

  Buna tuturor! Ii multumesc lui Paul inca odata, pentru confirmarea ca e ok sa iti iei pauze, ca nu ma mai simt in culpa ca imi acord plimbari prin parc, in plina zi. Mai cu sotul meu mai am de lucru, e in faza de salvator. 🥹😃🙋🏻‍♀️

 • @carlabacos7445
  @carlabacos7445 หลายเดือนก่อน +1

  M-am regasit in toate cele spuse de Paul. Exemplul lui este de mare necesitate pentru a constientiza ca pana si persoanele cu foarte mult knowledge in spate, au nevoie de experientele si lectiile lor de viata, pentru a integra in viata lor ceea ce stiu deja. Asta e o lectie care vine inspre mine din nou si din nou. Rabdare si pasi micuti spre relaxare, odihna si spre adevaratul succes.

 • @moshelevi8573
  @moshelevi8573 หลายเดือนก่อน +3

  V-aș fi recunoscătoare dacă veți da muzica mai încet,ca să ne putem bucura D-l Paul Olteanu.
  Vă mulțumesc !❤❤❤😊

 • @cladoveanu
  @cladoveanu หลายเดือนก่อน +2

  O strategie vindecătoare, aceea de a îți expune vulnerabilitățile, dar și de a fi autentic.
  Am urmărit de la începuturi Mind Architect. A adus un suflu pragmatic in "romantismul" acesta al psihologiei pozitive și al cursei nebune după succes.
  Felicitări și pentru birou! Arată ca un background din Zoom 😂 doar că e real.

 • @rodicaniculescu1721
  @rodicaniculescu1721 หลายเดือนก่อน +1

  Il urmaresc pe Paul din pandemie si imi place f mult cum povesteste. Aduce in prim plan multe idei nou venite de la cercetatori renumiti in domeniu. De altfel, il si invidiez pt anul sabatic. Si eu imi doresc unul f mult.

 • @mihaialexandru314
  @mihaialexandru314 หลายเดือนก่อน +2

  Am observat o mentalitate romaneasca vs internationala in corporatia in care dau cu sapa: managerii romani nu doar ca nu discuta atunci cand li se impun target-uri draconice, ba biciuiesc angajatii pt a iesi inca si mai bine! Iar anul viitor targetul e si mai mare, pt ca de ce nu, daca se poate?!
  Auzisem un coleg dintr-o alta tara: "Pai nu am forecast, nu lucrez pana nu am forecast". La noi: "Pai fa 70283 de analize de vanzari trecute, 62 de scenarii, 7 slide-uri, 4 sedinte cu fiecare departament separat etc." iar cand termini toate astea si concluzionezi varianta optima dupa 3 zile de cate 10-12h/zi, vine sefutu care n-a participat si nu s-a uitat pe nimic si iti spune el cum sa faci. Facepalm.

 • @adrianborlea8235
  @adrianborlea8235 หลายเดือนก่อน +2

  Vocatia e diferita de cariera, si nu trebuie neaparat sa construim cariera in jurul vocatiei. E bine uneori sa luam si pauze consistente, asta nu pentru ca am fi lenesi, ci pentru a ne putem reintoarce cu forte proaspete de munca.

 • @theshiftmakerspodcast9798
  @theshiftmakerspodcast9798 หลายเดือนก่อน

  Mulțumesc pentru deschidere. Sunt niște constientizari care ajuta!

 • @laurarus5192
  @laurarus5192 หลายเดือนก่อน +1

  Servus amandurora. Felicitari pentru continutul de calitate al acestui episod. Paul bine ai revenit si sunt sigura ca multi suntem cei care ne bucuram sa te auzim din nou. Sper sa ajungi la Cluj sau Tg Mures live cat mai repede- pentru aceia din noi care sigur gasesc un beneficiu sa te si asculte live.Multe idei faine in acest episod/ multe idei de digerat …..daca ar fi sa insist pe una din ele:imi doresc sa ajunga cumva informatia si in scoli/ gradinite/ universitati…inclusiv firme( daca ar avea mai mare deschidere) …sa ajunga informatia la copiii nostri, poate faceti episoade si pentru copii pana in 14( eu oricum trimit link-uri des baiatului mare de 14 ani si discut cu el anumite idei)cumva sa incercam “sa mutam muntii” , e greu dar nu imposibil , iar generatiile copiilor nostri , adolescentilor nostri,au nevoie sa se cunoasca mai bine, sa stie elemente esentiale despre neurostiinta , iar de aici sa se raporteze la relatii, odihna, sisteme , cariere etc. Eu ca parinte fac tot posibilul, dar la nivel de societate e mult de lucru/ inca lumea ridica din spranceana-si eu vad in jurul meu😢…PS: vreau in echipa Mind Architect🎉stiu ,suna ciudat, dar daca aveti nevoie de cineva remote fie si doua trei ore pt chestii organizatorice, mici si marunte dar”mancatiare” de timp ,dar care le puteti delega si sa nu va mai consume timp eu ma ofer)))…o spun si de ce:intrucat imi doresc enorm sa invat si sa absorb ca un burete informatiile si metodele voastre, sa ma simt parte dintr-un grup care simt ca face sens / sa fiu “in mijlocul actiunii” 😊. PPS: mult succes si Paul, sper sa ajungeti cu informatiile pe care le promovati la cat mai multi romani- e mare nevoie de asa ceva. E imperios necesar , as indrazni sa afirm. O zi faina !

 • @oanacalen138
  @oanacalen138 หลายเดือนก่อน +1

  Ador❤

 • @maayan132
  @maayan132 หลายเดือนก่อน

  Mulțumim ❤

 • @pikabublue2283
  @pikabublue2283 หลายเดือนก่อน +1

  Paul,ma bucur sa aud ca acum esti bine,d abia astept sa ti ascult tot cee ce vei posta ,mi ar placea sa dezvolti si acest subiect"cum supravituim cu un narcisist intr un cuplu necasatorit si daca ofer a doua sansa ,relatia va fi longevivă ori se va prabusi?!poti detalia cu exemple multiple acest caz.Multumesc anticipat❤

 • @manuelazainescu77
  @manuelazainescu77 หลายเดือนก่อน +2

  Doamne... ești "o mină de aur", mulțumim din suflet pentru tot!🎉

 • @tatianalencautanu4966
  @tatianalencautanu4966 หลายเดือนก่อน

  Felicitări! Sanatate si echilibru in toate.

 • @elenaselene7568
  @elenaselene7568 26 วันที่ผ่านมา

  Buna ziua ! Sper sa ajunga acest potcast si la Supermercato sau la alti straini patroni care biciuiesc angajatii. Daca ati sti cati fac acest lucru de a se purta cu angajatii ca si cu sclavii.

 • @topalaluiza9647
  @topalaluiza9647 หลายเดือนก่อน

  Multumesc mult 🎩🙏🤗

 • @strimbucristina2400
  @strimbucristina2400 หลายเดือนก่อน

  Excelent episod! 👏

 • @cristianstanciu23
  @cristianstanciu23 หลายเดือนก่อน

  Felicitări! 🙏

 • @gabrielaioanas493
  @gabrielaioanas493 หลายเดือนก่อน

  Super interesant podcast!

 • @badescuvalentina9596
  @badescuvalentina9596 หลายเดือนก่อน

  Paul esti extraordinar ,te apreciez cu toata fiinta mea ! 🙏

 • @valysirbu7861
  @valysirbu7861 หลายเดือนก่อน

  Mulțumim!❤

 • @Love2hike_
  @Love2hike_ หลายเดือนก่อน +1

  Salutare ... in primul rand abia astept podcast ul despre vocatie ...va mulțumesc pt informațiile din acesta... si as vrea sa adaug ca si comunitatea de la job poate sa faca diferenta intre un job placut sau urat... calitatea oamenilor cu care interactionezi

 • @carmencnb5573
  @carmencnb5573 หลายเดือนก่อน +1

  Felicitari pentru acest podcast ! Ma regasesc in aproape tot ce spune Paul Oltean ! Cred ca rezonez cu varianta de a incepe sa iti placa ceea ce faci , ca sa nu risti sa treaca viata pe langa tine si sa nu sti de ce ai trait.

 • @nicp.7990
  @nicp.7990 หลายเดือนก่อน +1

  Băieti, felicitări!
  Stiti o reclama celebră? "Cheia e la tine, tu alegi". Se potriveste si in viaţa de zi cu zi.

 • @cosmina7483
  @cosmina7483 หลายเดือนก่อน +2

  Ma regasesc in fraza: “daca stau degeaba sunt inutila”. In prezent sunt in CIC si am impresia ca daca stau de 1 an acasa pierd vremea, incercand sa fac ceva in aceasta perioada doar ca incerc sa imi reamintesc ca totusi cresc un copil, fara foarte mult ajutor din exterior, ceea ce e oricum obositor si epuizant, cu treziri nocturne de 3-4 ori pe noaptea, nu am mai dormit 5 ore legate de 11 luni. Si totusi realizand ca nu trebuie sa pun presiunea pe mine, ca o sa ma reapuc de treaba la un moment dat asa cum ar trebui, tot incerc sa gasesc portite sa mai fac ceva, sa realizez ceva, sa creez ceva (in timpul liber inainte pictam lucruri handmade), acum probabil ma gandesc ca proiectia mea dinainte de a naste a fost ca o sa am o perioada de 2 ani in care o sa ma ocup de copil dar si de ceea ce imi place, ca am vrut sa incep un mic business si ca nu am realizat ce imi imaginam ma simt vinovata. Vocea aceea ca pierd vremea, trece timpul, este vocea mamei din copilarie, pe care o identific dar nu reusesc sa si o elimin.

  • @rodicaniculescu1721
   @rodicaniculescu1721 หลายเดือนก่อน

   E bine ca ai aflat a cui e vocea. Acum mai ramane sa gasesti metoda prin care sa o inchizi

  • @user-nh7qm8bn8u
   @user-nh7qm8bn8u หลายเดือนก่อน

   A creste un copil e cel mai greu lucru si nu este o pierdere de timp. Sunt mame care se trezesc de 3 - 4 ori pe noapte fiind deranjate de copil pana la varsta de 4 ani a copilului. Si ele nu mai pot readormi. Singurul lucru pe care si-l doresc acestea e acela de a dormi. E cazul fiicei mele. Eu am ajutat-o pe timpul zilei dar noptile pierdute nu i le puteam da. Omul are nevoie de 8 ore de somn pe zi.

 • @anaelisabeta3657
  @anaelisabeta3657 หลายเดือนก่อน +6

  Câți ani ne ia unora dintre noi până să pricepem că am ajuns la epuizare? Câte boli, câte conflicte, cât stres și gânduri negre... Încă un semn pentru mine că trebuie să iau o pauză e tema asta cu care s-a întors Paul. Nu am rate, deci aș putea, nu? :) Vă mulțumesc pentru conversația faină și atât de actuală!

  • @stefbarosau2146
   @stefbarosau2146 หลายเดือนก่อน +1

   Da chiar ai putea mai ales dacă ai și niște bani puși deoparte pentru acoperirea cheltuielilor regulate.

 • @Vivrelaliberte
  @Vivrelaliberte หลายเดือนก่อน

  ❤❤❤❤❤❤

 • @valysirbu7861
  @valysirbu7861 หลายเดือนก่อน

 • @doinitakraus8215
  @doinitakraus8215 หลายเดือนก่อน

  Deja l am distribuit

 • @b.camelianiculina39
  @b.camelianiculina39 หลายเดือนก่อน +1

  De ce nu reusesc să memorez ca apoi sa redau un rezumat cu privire la cea ce am citit. Deși îmi place să citesc sa adun informații din diferite domenii. Mulțumesc pentru această discuție cu îndrăgitul Paul Olteanu!

  • @b.camelianiculina39
   @b.camelianiculina39 หลายเดือนก่อน +1

   Și mai am o nedumerire incep o mulțime de acțiuni dar nu reușesc să duc la sfârșit nici măcar una?

 • @Emilia-pv8yw
  @Emilia-pv8yw 19 วันที่ผ่านมา +1

  Aoleu cum asa,au divortat?
  Pai nu ne spuneau ei cum sa facem sa stam in cuplu?
  Eu dupa cine ma mai iau😂😂😂

 • @stefanalbesc5266
  @stefanalbesc5266 25 วันที่ผ่านมา +1

  Divorț? Voi care vă alocați timp zilnic pt a vorbi ... Eu sunt de 19 anii cu soția și nu avem o relație așa ordonată... 🤔

 • @silvatus2002
  @silvatus2002 หลายเดือนก่อน

  divort in planul personal😮min 6:00

 • @liviadoni4217
  @liviadoni4217 หลายเดือนก่อน

  🤩🤩🤩🤩

 • @user-kf3ce8dp5c
  @user-kf3ce8dp5c หลายเดือนก่อน

  Asa am fost educati sa tragem in jug . A munci este terapie atita timp cit facem ceva placut noua nu altora si bineinteles da ne cunoastem limitele .ne place sau nu noi sintem numai oameni si avem limitele noastre.🤭

 • @veryvalentinno
  @veryvalentinno หลายเดือนก่อน

  In viață 3 factori sunt importanți.Atat

 • @ispasflorina6751
  @ispasflorina6751 หลายเดือนก่อน +3

  Ma scuzați, ma scuzati...a pomenit Paul Olteanu, asa, măcar in treacat, de ...Dumnezeu? A folosit in context doar zicala "a fluierat in biserica". Foarte bine ca merge cu bicicleta la pranz...Atat. Succes! Si multă sănătate, Paul!

  • @oresama93
   @oresama93 หลายเดือนก่อน +1

   Dumnezeu în mediul corporate? De ce? Lol

  • @alinaapostol8208
   @alinaapostol8208 หลายเดือนก่อน +1

   Credeti ca daca un om nu-l trâmbițeaza pe Dumnezeu, înseamnă ca nu e credincios? Sau daca nu e credincios, nu e valoros?

  • @octavdon8122
   @octavdon8122 หลายเดือนก่อน +1

   Inainte sa criticati, incercati sa cautati, cum ar fi normal sa faceti. Si da, vorbeste. 👍 si inca un lucru, pomeneste de iubire la un moment dat, acolo este Dumnezeu. Dumnezeu daca este strigat si atat, nu inseamna ca este acolo.

 • @panduruviorel7141
  @panduruviorel7141 29 วันที่ผ่านมา +1

  Nu vrem să aflăm laudele de sine. Ați început cu o mizerie.

 • @PetreseniucCatalin
  @PetreseniucCatalin หลายเดือนก่อน

  Daca nu faci terapie cu un psiholog nu te faci bine . Nu poti sa faci terapie si sa te vindeci de unu singur ca nu merge fizic. Ai nevoie de cineva cu experienta din exteriorul tau ca sa te faci bine. Lumea tre sa inteleaga ca discutia cu prieteni ajuta pana la un punct sa te vindeci ai nevoie de profesionisti cu care sa rezonezi
  Sa nu faceti confuzie , un duhovnic nu poate sa te ajute asa cum cred majoritatea. Este ca si cum vrei sa faci un trasplant de organe si te duci la baba din sat care face vraji 😅.
  Mergeti la psihoterapie ca altfel nu iesi la liman

 • @janejany6103
  @janejany6103 หลายเดือนก่อน

  Se folosesc enorm de multi termeni in lb.engleza, pacat ...putem sa spunem si in romana , in loc de " pod casting, speaking, coaching..." Neplacut,.

 • @stefbarosau2146
  @stefbarosau2146 หลายเดือนก่อน +2

  "Scârbiciu" :))) nu aveți idee câți prieteni am care se exprima asa când îmi zic despre ce su făcut la munca :)))

 • @Diana-Maria455
  @Diana-Maria455 หลายเดือนก่อน

  Sau daca nu dai la coasa, nu ai motiv sa fii obosit

 • @InvataFrancezaCuIoana
  @InvataFrancezaCuIoana หลายเดือนก่อน

  Nu am inteles, a divortat de Alexandra sau e vorba despre alt divort pe plan personal ?? 🥺

  • @Hacking-Work
   @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

   Nu credem că această informație este relevantă, din perspectiva podcastului nostru, fiind o informație mult prea personală și mai degrabă tabloidă. Paul va face lămuririle acestea dacă va considera necesar, în alt context.

  • @InvataFrancezaCuIoana
   @InvataFrancezaCuIoana หลายเดือนก่อน +1

   @@Hacking-Work Am fost doar surprinsa sa aud cuvantul "divort" avand in vedere ca mereu o lauda pe Alexandra si relatia lor... Sper sa fi inteles gresit si sa nu fie cazul.
   Orice ar fi, podcastul e f interesant. Nu ma opresc la acest detaliu, dar m-a atins aceasta informatie...

  • @co4295
   @co4295 25 วันที่ผ่านมา

   a divortat, a vorbit despre asta in primul podcast al noului sezon mind architect

  • @InvataFrancezaCuIoana
   @InvataFrancezaCuIoana 25 วันที่ผ่านมา

   @@co4295 multumesc pt informatie. Trist...

 • @zeratul4199
  @zeratul4199 หลายเดือนก่อน

  Mie mi se pare ca Paul Olteanu, nu intelege semnificatia informatiei pe care el o citeste si o conspecteaza. Inainte sa primesc injuraturile sa si explic. Am senzatia ca Paul, o persoana foarte valoroasa, se concentreaza pe a conspecta si a ne invata. Practic se concentreaza pe a transmite ce invata. Dar in toata ecuatia asta, am senzatia ca el nu trateaza informatia stiintific, adica macar sa aplice pe propria persoana ce invata. Nu sunt convins ca Paul Olteanu e atent la metacognitie sau la ce semne ii ofera corpul. Desi in clip el zice ca foloseste "walk the talk", nu cred ca e adevarata informatia (fie nu masoara ce zice, fie nu e constient de semnificatie si pasi). In rest toate bune. Paul Olteanu a revolutionat psihologia in Romania.

 • @corneadoina2521
  @corneadoina2521 หลายเดือนก่อน

  Sunt la minutul 47 si sunt epuizat de reclame...Voi asculta pana la final pe dl Paul O., dar la modul in care vindeti imaginea lui, cu 1000 de reclame, este clar ca nu voi mai asculta acest canal. ...

  • @Hacking-Work
   @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +3

   Stimată doamnă, nu noi inserăm acele reclame, ele vin de la TH-cam.
   Dar as vrea să vă întreb în ce fel credeți dumneavoastră că poate fi plătită munca oamenilor care au făcut această filmare, montajul și producția?
   Aveți abonament la TV acasă? Și acolo vedeți reclame? Așa se finanțează munca aceasta, doamnă.
   Faceți dumneavoastră astfel de interviuri și publicați -le fără reclame. Să ne anunțați când reușiți.

  • @Bes7Seller
   @Bes7Seller หลายเดือนก่อน +1

   26Lei/luna=0 reclame.
   Nu ai sau nu vrei sa dai 26 de lei? Reclame.
   Simplu. Dar sa vrei măreție si discutii elevate absolut moca, e de domeniul fantasticului.
   Cartile costa, emisiunile TV vin in urma unui abonament, tot platit, cursurile de orice fel, tot costa.
   Se poate si fara sa coste. Prin reclame.

  • @Vlad-bs1js
   @Vlad-bs1js หลายเดือนก่อน +1

   @@Bes7Seller Si totusi inca este posibil as ai acces la acele discutii absolut moca si fara reclame

  • @Bes7Seller
   @Bes7Seller หลายเดือนก่อน

   @@Vlad-bs1js este.

  • @Vlad-bs1js
   @Vlad-bs1js หลายเดือนก่อน

   @@Bes7Seller tantastic, nu?

 • @cipriangherghias
  @cipriangherghias 14 วันที่ผ่านมา

  Istoria muncii poate ajută la "hăckuit" sau măcar explică starea în care am ajuns cu toți...
  th-cam.com/video/hvk_XylEmLo/w-d-xo.htmlsi=B3ONn1zIFUBa74Fy