Met een gasketel kun je ook perfect een constante temperatuur krijgen als je de ketel correct instelt. Wij lieten onze ketel draaien op 40°C als aanvoertemperatuur van vloer- en wandverwarming waarbij niet alleen de aanvoer sterk verlaagd werd maar ook het vermogen van de 30 kW ketel maximaal werd afgeknepen tot 8 kW. De vloer/wandmassa zorgt vervolgens voor een zeer constante en warmteafgifte. Enne, we hoeven niet alleen van het gas af, we kunnen niet eens van het gas af zolang kernenergie niet voor vervangende baseload kan zorgen. De stroom voor warmtepompen komt in NL voornamelijk uit gasgestookte centrales, maar dan wel met de nodige opwekkings-, transport- en omzettingsverliezen. Niet erg slim. Overigens gebruiken wij nu ook warmtepompen en gebruiken alleen nog gas voor het koken. Dat doen we met flessengas dat ons ongeveer € 16 per jaar kost. Daar kan geen inductiekookplaat tegenop. De 4 warmtepompen zijn van het type lucht-lucht ofwel gewone airco's waarmee we onze tropenwoning koelen. Zonnepanelen en thuisaccu zorgen dat we nu geen energierekening meer hebben. In NL heb je weinig aan zonnepanelen die met name in lente en zomer stroom produceren terwijl je vooral in de winter stroom nodig hebt voor verwarming. Daarom hebben we in NL nooit geïnvesteerd in zonnepanelen. En de gasketel deed perfect zijn werk tegen lage kosten. Met 275 m² woonruimte voor 3 personen hadden we in 2021/2022 een termijnbedrag van € 80 voor stroom en gas dankzij goede isolatie, kierdichting, 1.0-beglazing en overal vloer- of wandverwarming.
Ik mis de berekening van de daadwerkelijke besparing. Je moet fors besparen om het van gas te 'winnen', zelfs met de huidige gasprijzen. En als je met 'oude' radiatoren werkt is echt besparen met een wp knap lastig. De COP wordt niet voor niets steeds gegeven voor een aanvoertemperatuur van 35 graden, veel te laag om met radiatoren je huis te verwarmen. Boven de 10.000 euro krijg je vaak nog te maken met extra isolatiekosten en vervanging van je radiatoren. Het wordt dan wel erg lastig om een WP rendabel te krijgen.
de bereklening wordt bewust achterwege gelaten,omdat je niets bespaart. Ga maar uit van 40000 aan kosten.Dit geld voor de meeste eengezinswoningen waar je moet isoleren ,nieuwe radiatoren,ondervloer verwarming moet aanleggen. Ofwel je huis voor een paar maanden onbewoonbaar maken. Maar je bent wel van het schone gas af,wat in andere landen juist wordt aangeprezen.
@@hansveen7132 En een nieuwe inrichting: behangen, vloerbedekking, afwerken. Als je daar toch al aan toe was is de pijn minder, maar veruit de meeste mensen hebben het nog prima
Wat ik mis in het verhaal wat heeft dit nu betekent voor zijn elektra rekening met hoeveel procent/kwh is deze nu omhoog gegaan? Heeft Marcel een PV installatie om dit te compenseren?
Ha Jeroen, bij ons is niet bekend hoeveel stroom het systeem van Marcel gebruikt en of hij dit deels zelf opwekt. Maar hij gaf wel aan dat vooraf is berekend dat het systeem binnen 7-10 jaar terugverdiend wordt door besparing op de energierekening. Ook vertelde hij dat het systeem presteert zoals verwacht.
Warmtepompen zijn het alleen waard als je zelf in ieder geval een deel kunt opwekken of als de prijs verhouding flink gaat wijzigen (zoals nu het geval is). Een all electric unit trekt zomaar 14.000 kwh uit je meterkast (zie edit onderaan) per jaar (Dat is ongeveer 1600 kuub gas). De kosten om hem goed afgesteld in je huis te hebben zijn op dit moment zo hoog dat de enige winst is (wel positieve natuurlijk) dat je minder CO2 uitstoot. Je gaat hier nu nog geen rendement mee pakken je gaat hooguit kiet spelen wat ook prima is als je je CV toch moet vervangen. Edit: 14.000 kwh moet je delen door de SCOP van de warmtepomp om uit te komen op het verbruik.
@@Kefaatjefru ik vind die 14000 ook wel weer wat kort door de bocht omdat het in elke situatie anders ligt. Dat is het verschil met een CV die maakt gewoon zoveel hitte dat je over de dimensionering je geen zorgen hoeft te maken. Er zijn talloze factoren die een warmtepomp beïnvloeden en je ziet dat installateurs die gewend zijn CV ketels te plaatsen gewoon weg de kennis ontbreekt. Ik ben af en toe wat offertes aan het opvragen en dan zie je al snel of het de goede kant op gaat. Het gebouw en zijn isolatie, de grootte van het buffervat, type verwarming, gedrag van de bewoners enz enz allemaal bepalen hoeveel stroom er nodig is. Daarom is het zo jammer dat maar een deel van het verhaal gedeeld wordt. We hebben onderbouwde ervaringen nodig om van te leren
@@jeroenzoujewelwillenweten8284 klopt het ging meer om de algemene verhouding. Het probleem is inderdaad dat het allemaal erg nauwkeurig afgesteld dient te worden om überhaupt over scop van 4+ te dromen. Daar heb je een specialist voor nodig en die zijn er nagenoeg niet en kosten ook de nodige knaken.
Ha Henri, met een warmtepomp verwarm je op lage temperatuur. Je radiatoren worden dan minder heet, maar staan wel min of meer continu aan. De temperatuur in huis wordt daar ook aardig constant van. Je kunt dit effect overigens ook met een cv-ketel bereiken, moderne thermostaten en ketels zorgen er al aardig voor.
Wat ik mis is de rendement daling beneden 7 graden Celsius buiten temperatuur. Bij landurige vorstperiode zit je op een COP van 1 en kun je net zogoed een electrisch straalkacheltje gebruiken.
Kijk goed naar de specificaties die de fabrikant op geeft Er zijn wp units die bij de -10 op die cop van 1 zijn Echter zijn de dagen dat we onder de nul graden zijn steeds minder
@@andresohier5228 komt dat even goed uit niet meer beneden 0 graden. Waarom moeten we dan aan de warmtepomp? Al die warmtepompjes draaien op stroom van gascentrales met een rendement van 60%. Mijn HR ketel heeft 95%.
@@Pelsluisje Ja mee eens 60% verlies als je naar kolen of indirecte technieken kijkt om daar energie van te maken. maar als je de rest energie (warmte uit de schoorsteen) omzet naar warmwater krijg je al een hoger rendement en dit gebeurt ook. Pv of wintmolens doen het beter omdat je meer direct op het net zit. Bij een hr ketel gaat veel warmte verloren door schoorsteen mits je op die 55 a 70 graden water temperatuur zit dan hou je weinig restwarmte over wat naar buiten gaat. 95% klinkt idd logies om hier mee door te gaan en dat is het ook Echter wat er 40 jaar geleden moest gebeuren is overstappen op watersof Dit kost bijna niks om te maken tegenwoordig omdat we overschot hebben aan energie Het technisch onderdeel in jou huidige cv om op waterstof te werken kost 250 euro Maar ze hebben dat niet gedaan (lekker slim) Dus worden we voor het blok gezet Een electrisch cv heeft een rendement van 100% 1 kw in is 1 kw verbruik Maar de efficiency van een wp is beter Namelijk 1 kw in en 5 tot 6 kw er uit Of wel ik krijg 5 tot 6 keer meer uit mijn energie Nu is de meeste rendement van een wp bij 20 buiten temperatuur daarna zakt het idd terug mee eens Maar we hebben het nu over dat een wp een combi cv vervangt een ik zeg dan dat is niet slim en waarom? Omdat jou cv het hele jaar warmwater staat te maken en omdat door een wp te laten doen is niet handig Splitten is veeeel beter Een voorbeeld stel je hebt 120L boiler 3 personen huishouden dan heb genoeg Ipv dat je met gas of je wp doet of electrisch (2kw) pak je een warmtepomp boiler kost net zoveel als een nieuwe boiler Het verbruik van die wp boiler is namelijk 250 watt ja dat klopt 250w als deze aan staat makelijk reken som wat deze na 10 uur kost Maar hij zal nooit 10 uur draaien waarom niet omdat hij zijn water goed vast houdt Ik zelf zou een wp pakken als bij verwarming niet als hoofd verwarming En ja je heb echt zonnepanelen nodig en voor de toekomst ook een thuis accu En niet alles in een keer aanschaffen is gewoon niet handig want elk jaar word de techniek beter Ik hoop dat mij uitleg duidelijk is
@@andresohier5228 jouw uitleg is mij duidelijk. Ik zit zelf in de techniek. Waterstof lijkt mooi maar opslag heeft nadelen. Het is het kleinste element wat door ijzer diffundeert en is dus verlies. Dan heb je nog die zonnepanelen. Gemiddeld heb je 4000 kWh van 10 zonnepanelen. Dan ligt je dak al vol. Voldoende voor je stroomverbruik. Voor nog meer als verwarming heb je nog eens 5000 kWh nodig, mits super geisoleerd. Dan kom je ook met een accu niet ver voor verwarming. Gaat nooit lukken de hele economie op zonnepanelen en windmolens verhaal. Maar ja een Jehova getuigen kun je ook niet overtuigen dat God niet bestaat.
@@Pelsluisje Ik ben zelf ook techneut 😊 Opslag van waterstof is niet het probleem het willen doen wel. Daarom zeg we zijn 40 jaar te laat begonnen en bedenk wel dat in de jaren 50 ze het al wisten dat het een en ander anders moet, maar ja niemand wilde luisteren en daar hebben wij nu de gevolgen van. Ik ben het met jou eens dat het een lastig verhaal zal worden echter denk ik niet dat het onhaalbaar is, maar hebben wij nog wel de tijd? Btw zonnepanelen zijn niet de enige oplossing voor je stroom opwekken het heeft een combinatie te zijn van en en
Testen op 45 of 50 graden aanvoer temperatuur is heel goed maar wordt een zeer belangrijk waarde vergeten, op hoeveel kw is de cv ketel ingesteld,( meestal 12 t/m 16 kw. want een warmtepomp heeft een vermogen tussen 3 en 6 kw, je kan ook een grotere maar dan zijn peperdure. Dus ook de kw ( vermogen verlagen van de cv ketel ) nog iets dit kan je bij de meeste toestellen niet lager dan 7kw instellen Laaglast. Succes
Marcel je bent nu 2 jaar verder met de wp. Wat verbruik een wp aan stroom per jaar. En hoeveel kw is jou pomp. We zitten er ook aan te denken, hebben ondet ook de traditionele radiatoren. Zitten te aan een hybride, of een all ready elektrische. Dan kan de cv nog bij springen werdt er gezegd. Maar dat zou dat niet moeten?
Ha Mark, op onze website vind je het SlimmeBuren Overzicht www.hier.nu/slimmebuur . Hier delen veel mensen hun ervaring met een warmtepomp in huis. Je kunt ze ook een bericht sturen met een vraag. Heb je daar iets aan? Groet, Jan
Tja met 6500 kw in het jaar kun heel veel doen met een warmtepomp. Dus hoeveel kw word er verbruikt ? Want zo een hoge stroom verbruik is het ook niet echt positief voor het co2 klimaat theorie gebeuren van de overheden
Een warmtepomp gebruikt minder energie dan een cv ketel, dus bespaar je CO2. Dat komt omdat een cv ketel warmte maakt, en een warmtepomp enkel warmte verplaatst.
Je elektra gaat fors omhoog dus van besparing is geen sprake ook niet als je wat zonnepanelen hebt want die had je al ik ben 82 mijn tijd zal het wel duren.
Ha Timo, Marcel heeft zijn warmtepomp al sinds 2016. Toen kostte het helaas nog geld om je gasaansluiting te laten verwijderen. Gelukkig is dat op dit moment niet zo :).
Als ik nog Gas had zou ik zeker 7000 euro voor gas moeten betalen, 2500 kuub en 4000 voor stroom. Met de 1000 euro terug verdien ik dit jaar 12.000 euro Zonder Gas en zelf stroom.
wat ik mis in dit verhaal is wat was de besparing die marchel krijgt voor dit ....verhaal ..met alle respect marchel het 40-50graden verhaal ??? bij all elec is dit .......
Hele wereld stap naar meer gas wij naar warmte pomp! Het is toch zelfde belasting voor milieu, voor productie van elektra ,miljoenen liters gas en kool gebruiken en zonne-energie wordt belast😅
Slecht filmpje wat je moet wel speedcomfort oid toevoegen voor doorstroming van lucht door je radiatoren. En grote kans dat rekening hoger uitvalt als je nu je verwarming bij afwezigheid en nacht lager hebt staan.. laat doorrekenen door specialist.
In dit filmpje deelt Marcel zijn ervaring, en die is dat zijn huis met een warmtepomp prima warm wordt én dat het financieel ook nog een goed idee bleek te zijn. Verder zijn radiatorventilatoren inderdaad handig en kunnen ze zeker helpen bij lagetemperatuurverwarming. De tip om een goede specialist te betrekken geeft Marcel zelf ook ;).
Ha koster, je kunt een warmtepomp weldegelijk terugverdienen, maar niet in ieder huis even makkelijk. Als je huis goed genoeg geïsoleerd is en je vloerverwarming of radiatoren geschikt, gaan je energielasten omlaag. Hoe ver die omlaag gaan bepaalt hoe snel je investering is terugverdiend. Veel huizen zijn nog niet genoeg geïsoleerd of hebben geen geschikte radiatoren of vloerverwarming. Daarom is het altijd belangrijk om goed - vaak met professioneel advies - te kijken of een warmtepomp voor jou een verstandig plan is.
@@HIERKlimaatbureau mooi dat het kan. Maar mijn ervaring is dat gigantische energie slurpt van ongeveer 6500 kwh per jaar boven op je eigen verbruik. Een Cv ketel zit op zo'n 600 per jaar ex gas. En je hebt om stroom te compenseren ongeveer 50 2m aan zonnepanelen nodig. En wanneer je ze nodig bent heb je geen zonnestroom in de winter. En dan heb je nog niet over water verbruik gehad 190 liter buffervat kan met gezin zo op wezen. Bij mij staat ongeveer 7 maanden per jaar kachel uit. Dan is de afzetmarkt nog aan lage kant 50 duizend warmtepomp worden geïnstalleerd en 400 duizend cv ketels. En kosten van warmtepomp zo'n 35duizend euro tegenover 1500 euro voor cv ketel levensduur iden dito. En komt natuurlijk bij warmtepomp moet voor goed draaiende werking 1 temperatuur aanhouden en cv ketel is daar niet afhankelijk van. Ze houden energie en gas prijzen gigantische hoog om mensen hier toe te dwingen min of meer.
Nou, jij wordt blijkbaar niet gehinderd door technische kennis en feitelijke inzichten... Ga je eerst eens goed verdiepen in techniek, warmtetransmissie en rendementen. Pas als je dit hebt gedaan én het begrepen hebt, zul je begrijpen dat je er voor die tijd niets van begreep en zomaar wat schreef...
voor onder de 3000 euro na subsidie heb je al een hybride warmtepomp geplaatst, bv Quatt. Een hybride is aan te raden als je bang bent dat de wp het niet aan kan op hele koude dagen.
wat ik mis is de burenruzies die je krijgt omdat warmtepompen continu herrie veroorzaken. Dit was geen gebalnceerd filmpje over warmtepompen. Dit was gewoon een lange commercial. En iedereen weet hoe eerlijk commercials de waarheid weergeven
Ha Computerjantje, dit filmpje is geen reclame. HIER verkoopt geen warmtepompen, en Marcel zelf ook niet. Hij heeft wel een positieve ervaring. Het klopt natuurlijk dat er ook negatieve ervaringen zijn met warmtepompen, bijvoorbeeld omdat de buitenunit geluid maakt. Bij Marcel is dit geen probleem, zijn buren hebben nergens last van. Het geluid dat warmtepompen maken is wel altijd iets om rekening mee te houden. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief stil model en goed na te denken over waar de buitenunit komt te staan. En een warmtepomp is voor sommige huizen een prima alternatief voor aardgas, en voor andere niet. Groeten, Jan Zuilhof van HIER
@@whitegorilla8768 Een warmtepomp mag wettelijk maar 40db geven, moderne warmtepompen zitten op de helft of er onder. Een koelkast die aanslaat is al harder! Informeer jezelf ipv schelden…
@@FrederikVos Komt er weer een met de cijfertjes hoor, als je buren zo'n [piep]ding hebben hangen en je hoort hem dagelijks doordreunen in je huis is 40 db nog veel te hard, of ga jij voor je lol naast een koelkast zitten? Het is gewoon een zwaar irritant geluid, hoe zacht het ook is. Je wilt zo'n ding gewoon niet horen.
Ik heb al 10 jaar een Warmtepomp 65 graden Celsius aangesloten op de CV radiatoren. Dit jaar 28 euro maandbedrag en 1000 euro terug op de energierekening. Geen Gas. All Electric. Zonnepanelen, Inductiekoken Warmtepomp. Klaar.
Ik heb 10 jaar een warmtepomp 1x compressor stuk vervangen kost 3.500 euro 2x ven stuk in hoofdprint 2000 kosten ,nu als kers op de taart ipv 350 per maand 1200 per maand als ik mijm huis op 20.5 GRADEN wil stoken. FEEST LEVE DE GEKOPPELDE ELEKTRISCHE PRIJS AAN HET GAS. .
@@evertvanatten7757 Wat voor merk Warmtepomp heb je. Ik heb Hoge Temperatuur LG Thermo V. Geen probleem. Vaillant Warmtepomp 65 graden Celsius aangesloten op de CV radiatoren ook geen probleem. Hoogezand Energiewijken zonder Gas met Zon en Inductiekoken en Warmtepomp ook geen probleem. Kom kijken in Hoogezand.
@@evertvanatten7757 en dat Gas en Zonnestroom gekoppeld is dat moet, want Zonnestroom is Gratis. Wind ook. Als het niet gekoppeld is wordt er geen stroom van Gascentrales meer verkocht. En een hoge prijs levert ook veel winst op voor Overheid en Energiebedrijven. Dat is ook mooi. Elk nadeel heb ze voordeel. 40 miljard Winst. Is een mooie winst. Zo kan je het ook zien. Succes met je energierekening.
Met een gasketel kun je ook perfect een constante temperatuur krijgen als je de ketel correct instelt. Wij lieten onze ketel draaien op 40°C als aanvoertemperatuur van vloer- en wandverwarming waarbij niet alleen de aanvoer sterk verlaagd werd maar ook het vermogen van de 30 kW ketel maximaal werd afgeknepen tot 8 kW. De vloer/wandmassa zorgt vervolgens voor een zeer constante en warmteafgifte.
Enne, we hoeven niet alleen van het gas af, we kunnen niet eens van het gas af zolang kernenergie niet voor vervangende baseload kan zorgen. De stroom voor warmtepompen komt in NL voornamelijk uit gasgestookte centrales, maar dan wel met de nodige opwekkings-, transport- en omzettingsverliezen. Niet erg slim.
Overigens gebruiken wij nu ook warmtepompen en gebruiken alleen nog gas voor het koken. Dat doen we met flessengas dat ons ongeveer € 16 per jaar kost. Daar kan geen inductiekookplaat tegenop. De 4 warmtepompen zijn van het type lucht-lucht ofwel gewone airco's waarmee we onze tropenwoning koelen. Zonnepanelen en thuisaccu zorgen dat we nu geen energierekening meer hebben.
In NL heb je weinig aan zonnepanelen die met name in lente en zomer stroom produceren terwijl je vooral in de winter stroom nodig hebt voor verwarming. Daarom hebben we in NL nooit geïnvesteerd in zonnepanelen. En de gasketel deed perfect zijn werk tegen lage kosten. Met 275 m² woonruimte voor 3 personen hadden we in 2021/2022 een termijnbedrag van € 80 voor stroom en gas dankzij goede isolatie, kierdichting, 1.0-beglazing en overal vloer- of wandverwarming.
Ik mis de berekening van de daadwerkelijke besparing. Je moet fors besparen om het van gas te 'winnen', zelfs met de huidige gasprijzen. En als je met 'oude' radiatoren werkt is echt besparen met een wp knap lastig. De COP wordt niet voor niets steeds gegeven voor een aanvoertemperatuur van 35 graden, veel te laag om met radiatoren je huis te verwarmen. Boven de 10.000 euro krijg je vaak nog te maken met extra isolatiekosten en vervanging van je radiatoren. Het wordt dan wel erg lastig om een WP rendabel te krijgen.
de bereklening wordt bewust achterwege gelaten,omdat je niets bespaart.
Ga maar uit van 40000 aan kosten.Dit geld voor de meeste eengezinswoningen waar je moet isoleren ,nieuwe radiatoren,ondervloer verwarming moet aanleggen.
Ofwel je huis voor een paar maanden onbewoonbaar maken.
Maar je bent wel van het schone gas af,wat in andere landen juist wordt aangeprezen.
@@hansveen7132 En een nieuwe inrichting: behangen, vloerbedekking, afwerken. Als je daar toch al aan toe was is de pijn minder, maar veruit de meeste mensen hebben het nog prima
@@lecramred4453 inderdaad,het is duur en een slechte grap.
Het verhogen vd gasprijs door de staat helpt wel mee aan de groene illusie
@@hansveen7132 Het verhogen van de gasprijs door de staat???? Het is hier niet de Sovjet-Unie!
@@s0012823 nee,niet de sov.unie,maar sovjet -nederland
Wat ik mis in het verhaal wat heeft dit nu betekent voor zijn elektra rekening met hoeveel procent/kwh is deze nu omhoog gegaan? Heeft Marcel een PV installatie om dit te compenseren?
Ha Jeroen, bij ons is niet bekend hoeveel stroom het systeem van Marcel gebruikt en of hij dit deels zelf opwekt. Maar hij gaf wel aan dat vooraf is berekend dat het systeem binnen 7-10 jaar terugverdiend wordt door besparing op de energierekening. Ook vertelde hij dat het systeem presteert zoals verwacht.
@@HIERKlimaatbureau Dan missen we toch heel het verhaal…
Warmtepompen zijn het alleen waard als je zelf in ieder geval een deel kunt opwekken of als de prijs verhouding flink gaat wijzigen (zoals nu het geval is). Een all electric unit trekt zomaar 14.000 kwh uit je meterkast (zie edit onderaan) per jaar (Dat is ongeveer 1600 kuub gas). De kosten om hem goed afgesteld in je huis te hebben zijn op dit moment zo hoog dat de enige winst is (wel positieve natuurlijk) dat je minder CO2 uitstoot. Je gaat hier nu nog geen rendement mee pakken je gaat hooguit kiet spelen wat ook prima is als je je CV toch moet vervangen.
Edit: 14.000 kwh moet je delen door de SCOP van de warmtepomp om uit te komen op het verbruik.
@@Kefaatjefru ik vind die 14000 ook wel weer wat kort door de bocht omdat het in elke situatie anders ligt. Dat is het verschil met een CV die maakt gewoon zoveel hitte dat je over de dimensionering je geen zorgen hoeft te maken. Er zijn talloze factoren die een warmtepomp beïnvloeden en je ziet dat installateurs die gewend zijn CV ketels te plaatsen gewoon weg de kennis ontbreekt. Ik ben af en toe wat offertes aan het opvragen en dan zie je al snel of het de goede kant op gaat. Het gebouw en zijn isolatie, de grootte van het buffervat, type verwarming, gedrag van de bewoners enz enz allemaal bepalen hoeveel stroom er nodig is. Daarom is het zo jammer dat maar een deel van het verhaal gedeeld wordt. We hebben onderbouwde ervaringen nodig om van te leren
@@jeroenzoujewelwillenweten8284 klopt het ging meer om de algemene verhouding. Het probleem is inderdaad dat het allemaal erg nauwkeurig afgesteld dient te worden om überhaupt over scop van 4+ te dromen. Daar heb je een specialist voor nodig en die zijn er nagenoeg niet en kosten ook de nodige knaken.
Hoezo is de temperatuur constanter met een wp ipv gas doorstromer?
Ha Henri, met een warmtepomp verwarm je op lage temperatuur. Je radiatoren worden dan minder heet, maar staan wel min of meer continu aan. De temperatuur in huis wordt daar ook aardig constant van. Je kunt dit effect overigens ook met een cv-ketel bereiken, moderne thermostaten en ketels zorgen er al aardig voor.
Wat ik mis is de rendement daling beneden 7 graden Celsius buiten temperatuur.
Bij landurige vorstperiode zit je op een COP van 1 en kun je net zogoed een electrisch straalkacheltje gebruiken.
Kijk goed naar de specificaties die de fabrikant op geeft
Er zijn wp units die bij de -10 op die cop van 1 zijn
Echter zijn de dagen dat we onder de nul graden zijn steeds minder
@@andresohier5228 komt dat even goed uit niet meer beneden 0 graden. Waarom moeten we dan aan de warmtepomp?
Al die warmtepompjes draaien op stroom van gascentrales met een rendement van 60%.
Mijn HR ketel heeft 95%.
@@Pelsluisje
Ja mee eens 60% verlies als je naar kolen of indirecte technieken kijkt om daar energie van te maken. maar als je de rest energie (warmte uit de schoorsteen) omzet naar warmwater krijg je al een hoger rendement en dit gebeurt ook.
Pv of wintmolens doen het beter omdat je meer direct op het net zit.
Bij een hr ketel gaat veel warmte verloren door schoorsteen mits je op die 55 a 70 graden water temperatuur zit dan hou je weinig restwarmte over wat naar buiten gaat.
95% klinkt idd logies om hier mee door te gaan en dat is het ook
Echter wat er 40 jaar geleden moest gebeuren is overstappen op watersof
Dit kost bijna niks om te maken tegenwoordig omdat we overschot hebben aan energie
Het technisch onderdeel in jou huidige cv om op waterstof te werken kost 250 euro
Maar ze hebben dat niet gedaan (lekker slim)
Dus worden we voor het blok gezet
Een electrisch cv heeft een rendement van 100% 1 kw in is 1 kw verbruik
Maar de efficiency van een wp is beter
Namelijk 1 kw in en 5 tot 6 kw er uit
Of wel ik krijg 5 tot 6 keer meer uit mijn energie
Nu is de meeste rendement van een wp bij 20 buiten temperatuur daarna zakt het idd terug mee eens
Maar we hebben het nu over dat een wp een combi cv vervangt een ik zeg dan dat is niet slim en waarom? Omdat jou cv het hele jaar warmwater staat te maken en omdat door een wp te laten doen is niet handig
Splitten is veeeel beter
Een voorbeeld stel je hebt 120L boiler 3 personen huishouden dan heb genoeg
Ipv dat je met gas of je wp doet of electrisch (2kw) pak je een warmtepomp boiler kost net zoveel als een nieuwe boiler
Het verbruik van die wp boiler is namelijk 250 watt ja dat klopt 250w als deze aan staat makelijk reken som wat deze na 10 uur kost
Maar hij zal nooit 10 uur draaien waarom niet omdat hij zijn water goed vast houdt
Ik zelf zou een wp pakken als bij verwarming niet als hoofd verwarming
En ja je heb echt zonnepanelen nodig en voor de toekomst ook een thuis accu
En niet alles in een keer aanschaffen is gewoon niet handig want elk jaar word de techniek beter
Ik hoop dat mij uitleg duidelijk is
@@andresohier5228 jouw uitleg is mij duidelijk. Ik zit zelf in de techniek.
Waterstof lijkt mooi maar opslag heeft nadelen. Het is het kleinste element wat door ijzer diffundeert en is dus verlies.
Dan heb je nog die zonnepanelen. Gemiddeld heb je 4000 kWh van 10 zonnepanelen. Dan ligt je dak al vol. Voldoende voor je stroomverbruik.
Voor nog meer als verwarming heb je nog eens 5000 kWh nodig, mits super geisoleerd.
Dan kom je ook met een accu niet ver voor verwarming.
Gaat nooit lukken de hele economie op zonnepanelen en windmolens verhaal.
Maar ja een Jehova getuigen kun je ook niet overtuigen dat God niet bestaat.
@@Pelsluisje
Ik ben zelf ook techneut 😊
Opslag van waterstof is niet het probleem het willen doen wel.
Daarom zeg we zijn 40 jaar te laat begonnen en bedenk wel dat in de jaren 50 ze het al wisten dat het een en ander anders moet, maar ja niemand wilde luisteren en daar hebben wij nu de gevolgen van.
Ik ben het met jou eens dat het een lastig verhaal zal worden echter denk ik niet dat het onhaalbaar is, maar hebben wij nog wel de tijd?
Btw zonnepanelen zijn niet de enige oplossing voor je stroom opwekken het heeft een combinatie te zijn van en en
Testen op 45 of 50 graden aanvoer temperatuur is heel goed maar wordt een zeer belangrijk waarde vergeten, op hoeveel kw is de cv ketel ingesteld,( meestal 12 t/m 16 kw. want een warmtepomp heeft een vermogen tussen 3 en 6 kw, je kan ook een grotere maar dan zijn peperdure.
Dus ook de kw ( vermogen verlagen van de cv ketel ) nog iets dit kan je bij de meeste toestellen niet lager dan 7kw instellen Laaglast.
Succes
Marcel je bent nu 2 jaar verder met de wp. Wat verbruik een wp aan stroom per jaar. En hoeveel kw is jou pomp. We zitten er ook aan te denken, hebben ondet ook de traditionele radiatoren. Zitten te aan een hybride, of een all ready elektrische. Dan kan de cv nog bij springen werdt er gezegd. Maar dat zou dat niet moeten?
Ha Mark, op onze website vind je het SlimmeBuren Overzicht www.hier.nu/slimmebuur . Hier delen veel mensen hun ervaring met een warmtepomp in huis. Je kunt ze ook een bericht sturen met een vraag. Heb je daar iets aan? Groet, Jan
Tja met 6500 kw in het jaar kun heel veel doen met een warmtepomp. Dus hoeveel kw word er verbruikt ? Want zo een hoge stroom verbruik is het ook niet echt positief voor het co2 klimaat theorie gebeuren van de overheden
Excact!
Een warmtepomp gebruikt minder energie dan een cv ketel, dus bespaar je CO2. Dat komt omdat een cv ketel warmte maakt, en een warmtepomp enkel warmte verplaatst.
@@Richard-bq3ni Als je 17 C een lekkere temp vind ,misschien wel,haha
Als de wind waait of de zon schijnt gebruiken we heel weinig gas voor elektriciteit op te wekken.
Altijd handig zulke video’s voor de gemiddelde consument ! Top gedaan
Je elektra gaat fors omhoog dus van besparing is geen sprake ook niet als je wat zonnepanelen hebt want die had je al ik ben 82 mijn tijd zal het wel duren.
Waarom heb je betaald voor het verwijderen van de gasaansluiting? Hier was dat een paar jaar geleden al gratis.
Ha Timo, Marcel heeft zijn warmtepomp al sinds 2016. Toen kostte het helaas nog geld om je gasaansluiting te laten verwijderen. Gelukkig is dat op dit moment niet zo :).
Ik heb al 10 jaar geen Gas. Betaald voor afsluiten
Veel mee verdiend. Dit jaar 28 euro per maand en 1000 euro terug op de energierekening.
Als ik nog Gas had zou ik zeker 7000 euro voor gas moeten betalen, 2500 kuub en 4000 voor stroom. Met de 1000 euro terug verdien ik dit jaar 12.000 euro Zonder Gas en zelf stroom.
Mijn huis is van bouwjaar 1907 in Kropswolde. Daarom.
wat ik mis in dit verhaal is wat was de besparing die marchel krijgt voor dit ....verhaal ..met alle respect marchel het 40-50graden verhaal ??? bij all elec is dit .......
de centen die marcel krijgt vd fabrikant ,bedoel je zeker
@@hansveen7132 klopt
De stroomkosten stijgen gigantisch na installatie van een (w)armtepomp. Blijf ervan weg mensen, laat je niet meesleuren in deze hype!
Hele wereld stap naar meer gas wij naar warmte pomp! Het is toch zelfde belasting voor milieu, voor productie van elektra ,miljoenen liters gas en kool gebruiken en zonne-energie wordt belast😅
Unnecessary annoying music. Why?
Slecht filmpje wat je moet wel speedcomfort oid toevoegen voor doorstroming van lucht door je radiatoren. En grote kans dat rekening hoger uitvalt als je nu je verwarming bij afwezigheid en nacht lager hebt staan.. laat doorrekenen door specialist.
In dit filmpje deelt Marcel zijn ervaring, en die is dat zijn huis met een warmtepomp prima warm wordt én dat het financieel ook nog een goed idee bleek te zijn. Verder zijn radiatorventilatoren inderdaad handig en kunnen ze zeker helpen bij lagetemperatuurverwarming. De tip om een goede specialist te betrekken geeft Marcel zelf ook ;).
Volgens de IEA staat de wereld met uitzondering van Europe aan een explosieve toename van het gebruik van aardgas.
Je kan het niet terug verdienen je kosten voor stroom is veel hoger. Cv ketel is nog steeds goedkoopste oplossing
Ha koster, je kunt een warmtepomp weldegelijk terugverdienen, maar niet in ieder huis even makkelijk. Als je huis goed genoeg geïsoleerd is en je vloerverwarming of radiatoren geschikt, gaan je energielasten omlaag. Hoe ver die omlaag gaan bepaalt hoe snel je investering is terugverdiend. Veel huizen zijn nog niet genoeg geïsoleerd of hebben geen geschikte radiatoren of vloerverwarming. Daarom is het altijd belangrijk om goed - vaak met professioneel advies - te kijken of een warmtepomp voor jou een verstandig plan is.
@@HIERKlimaatbureau mooi dat het kan. Maar mijn ervaring is dat gigantische energie slurpt van ongeveer 6500 kwh per jaar boven op je eigen verbruik. Een Cv ketel zit op zo'n 600 per jaar ex gas. En je hebt om stroom te compenseren ongeveer 50 2m aan zonnepanelen nodig. En wanneer je ze nodig bent heb je geen zonnestroom in de winter. En dan heb je nog niet over water verbruik gehad 190 liter buffervat kan met gezin zo op wezen. Bij mij staat ongeveer 7 maanden per jaar kachel uit.
Dan is de afzetmarkt nog aan lage kant 50 duizend warmtepomp worden geïnstalleerd en 400 duizend cv ketels. En kosten van warmtepomp zo'n 35duizend euro tegenover 1500 euro voor cv ketel levensduur iden dito. En komt natuurlijk bij warmtepomp moet voor goed draaiende werking 1 temperatuur aanhouden en cv ketel is daar niet afhankelijk van.
Ze houden energie en gas prijzen gigantische hoog om mensen hier toe te dwingen min of meer.
Nou, jij wordt blijkbaar niet gehinderd door technische kennis en feitelijke inzichten... Ga je eerst eens goed verdiepen in techniek, warmtetransmissie en rendementen. Pas als je dit hebt gedaan én het begrepen hebt, zul je begrijpen dat je er voor die tijd niets van begreep en zomaar wat schreef...
voor onder de 3000 euro na subsidie heb je al een hybride warmtepomp geplaatst, bv Quatt. Een hybride is aan te raden als je bang bent dat de wp het niet aan kan op hele koude dagen.
9300 euro dat valt mee.
wat ik mis is de burenruzies die je krijgt omdat warmtepompen continu herrie veroorzaken. Dit was geen gebalnceerd filmpje over warmtepompen. Dit was gewoon een lange commercial. En iedereen weet hoe eerlijk commercials de waarheid weergeven
moderne warmte pompen kennen dit probleem niet meer... wellicht zelf stoppen met anti-reclame ?
Ha Computerjantje, dit filmpje is geen reclame. HIER verkoopt geen warmtepompen, en Marcel zelf ook niet. Hij heeft wel een positieve ervaring. Het klopt natuurlijk dat er ook negatieve ervaringen zijn met warmtepompen, bijvoorbeeld omdat de buitenunit geluid maakt. Bij Marcel is dit geen probleem, zijn buren hebben nergens last van. Het geluid dat warmtepompen maken is wel altijd iets om rekening mee te houden. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief stil model en goed na te denken over waar de buitenunit komt te staan. En een warmtepomp is voor sommige huizen een prima alternatief voor aardgas, en voor andere niet. Groeten, Jan Zuilhof van HIER
@@FrederikVos Mafkees, ook moderne warmtepompen maken een takkeherrie!
@@whitegorilla8768 Een warmtepomp mag wettelijk maar 40db geven, moderne warmtepompen zitten op de helft of er onder. Een koelkast die aanslaat is al harder! Informeer jezelf ipv schelden…
@@FrederikVos Komt er weer een met de cijfertjes hoor, als je buren zo'n [piep]ding hebben hangen en je hoort hem dagelijks doordreunen in je huis is 40 db nog veel te hard, of ga jij voor je lol naast een koelkast zitten? Het is gewoon een zwaar irritant geluid, hoe zacht het ook is. Je wilt zo'n ding gewoon niet horen.
Kaka info verdienmodel
We hoeven helemaal niet van het gas af, een grote BS.
Dit verhaal is véél te oppervlakkig, mist elke cijfermatige onderbouwing en lijkt op een reclamespot.
Ik heb al 10 jaar een Warmtepomp 65 graden Celsius aangesloten op de CV radiatoren. Dit jaar 28 euro maandbedrag en 1000 euro terug op de energierekening. Geen Gas. All Electric. Zonnepanelen, Inductiekoken Warmtepomp. Klaar.
Ik heb 10 jaar een warmtepomp 1x compressor stuk vervangen kost 3.500 euro
2x ven stuk in hoofdprint 2000 kosten ,nu als kers op de taart ipv 350 per maand 1200 per maand als ik mijm huis op 20.5 GRADEN wil stoken.
FEEST LEVE DE GEKOPPELDE ELEKTRISCHE PRIJS AAN HET GAS. .
@@evertvanatten7757 Wat voor merk Warmtepomp heb je. Ik heb Hoge Temperatuur LG Thermo V. Geen probleem. Vaillant Warmtepomp 65 graden Celsius aangesloten op de CV radiatoren ook geen probleem. Hoogezand Energiewijken zonder Gas met Zon en Inductiekoken en Warmtepomp ook geen probleem. Kom kijken in Hoogezand.
@@evertvanatten7757 en dat Gas en Zonnestroom gekoppeld is dat moet, want Zonnestroom is Gratis. Wind ook. Als het niet gekoppeld is wordt er geen stroom van Gascentrales meer verkocht. En een hoge prijs levert ook veel winst op voor Overheid en Energiebedrijven.
Dat is ook mooi. Elk nadeel heb ze voordeel. 40 miljard Winst. Is een mooie winst. Zo kan je het ook zien. Succes met je energierekening.
Propaganda..