Üstadım hiç bıçakla alakam yoktur. Sadece kaliteli bir mutfak bıçağı bakmak için geldim sizi gördüm. ALLAH yolunuzu açık etsin.. Liyakat sahibi olmak böyle bişey olsa gerek. Güzel videolarınız var.
😂😂😂 bazen düşünüyorum rahat rahat küfür edip komik hikayeler anlattığım başka bir içerik türü eklesem mi kanala diye ? Malesef yapamıyorum 😂😂 Yoksa neler neler var 😎👍
Cimcime+Makita+yağlı taş denedim ben epey iyi oldu.Sanırım yağlı taş yağ ile kullanılınca grit olarak makitadan biraz daha düşük oluyor.(doğal taş olduğu için belki benim satın adlığım öyle) Tahminim 1800-2000 girt gibi yeni başladım ben bunlar sadece amatör yorumlarım naçizane.
Abi merhaba. Merak ettiğim iki konu var, izninle sana bunları sormak istiyorum. 1- Sen solak mısın? Kamera açısından solakmışsın gibi görünüyor ama belki de perspektifin ya da dış güçlerin oyunudur :) 2-Her bilemeden sonra kağıt testinde o güzel bilgi dolu gibi görünen kağıtları nereden buluyorsun? Dergi yaprağı gibi görünüyor ve enteresan çizimler denk geliyor. Bilgilendirici içeriklerin için şahsım adına çok teşekkür ederim. İyi ki varsın. Saygılar.
Çok teşekkür ederim Ali Bey nezaketiniz için. Aslında bileme içeriklerinde, tiyatro , sinema , spor ve kitaplardan da bahsetmek gibi bir planım var. Hem bıçak bileyleyelim hemde muhabbet edelim istiyorum :)
Abi süpersin emeğine sağlık ben dağcı bir karakterim kamp vs. Bu yüzdende yanımda mutlaka bir bıçak taşıyorum jilet gibi bir ağız istemiyorum neticede mutfakta kullanmiycam ama güzel keskin bir bıçak istiyorum en azından bir ipi veya bir halatı kesebilmek için ne tarz bir taş kullanmalıyım ne tarz bir taş önerirsin
Abi selam. Bende opinel karbon çelik bıçak var. Kendi çapımda ahşap oyuyorum bıçağı keskinleştirmem gerekiyor. Sorum şu; karbon bıçakta ağız açmak için cimcime kullanabilir miyiz? Bıçak karbon olduğu için suyla temasta paslanması muhtemel ve önerilerini bekliyorum abi.
Abi merhabalar kolay gelsin videolarını gayet öğretici vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim. Önümüz Kurban malum biliyorsun evdeki bıçaklar ekmek kesmiyor :) böyle bi taş alıp bileme yapsam sizce başarılı olur muyum? Daha önce hiç bu tür bileme yapmadım. Birde Surbisanin kasap bıçağını aldım. Onun için de bu taş uygun mudur. Tekrardan teşekkürler.
Merhabalar Feyyaz Bey, ben çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Cimcime dediğimiz Mannesmann , onun yerine N11!de İdealanahtar firmasının sattığı 34 Liralık Turuncu Beyaz bir taş var biz ona Çitlembik adını koyduk. O taş ile Makita 1200 alırsanız , Sürbisa dahil tüm bıçaklarınız jilet olur. Tek tavsiyem , önce evde ki eski bıçaklarla birkaç gün pratik yapmanızdır. Başarılı olmak çok kolay yeter ki yavaş işlem yapın ve bileğinizi sağa sola bükmeyin. Aklınıza takılan herhangi bir durum olursa instagram sayfamız üzerinden her daim iletişim kurabilirsiniz benimle. Saygılar.
Çağdaş Bey yine detaylı bir soruyla buradayım. Öncelikle içerik çok yararlıydı, teşekkürler. Önceki vidyolarda "scandi" ağız bıçakları görmüştük. Samurai 2000'e bakınca da sanki scandi türünde bir ağız görüyorum, yanılıyor muyum? Bileme işlemini yaparken neden o bölümü taşa tamamen yaslayıp tek yöne çekerek yapmadık? Yoksa Batu kardeşimize giden bıçakta olduğu gibi, kestiğimiz şeyin yanağa yapışmasını önleyici bir ağız daha mı açılmış? Mantık yürüterek, scandi ağızlı bıçağın daha sert bir materyalden üretildiği için, daha geniş bir kesici ağıza sahip olabileceğini çıkarıyorum. Yani eğer Samurai 2000'imiz de scandi ağızlı olsaydı, çeliği yumuşak olduğu için kesici ağzı yeterince dayanıklı olmazdı. Doğru bir mantık kurdum mu? İlginize teşekkür ederim.
Merhabalar bende de sizin ki gibi bir tane cimcime var üstüne yağ taşı yerine bir tane maketa alsam nasıl olur benim çok fazla bir bilgim yok bu konularda bir kaç aydır araştırıyorum arkansas ve grit taşı kombinasyonu gördüm fakat internette Arkansas taşının fiyatları biraz fazlaydı yada ben bulamadım ...(birde ben mutfak bıcağından çok çakı ve bir kaç bushcraft ve av bıçağı bilemeye çalışıyorum çelikleri 440c, 420 birde victorinox filan var fakat çelik tipini bilmiyorum )
Yağ taşı yerine Makita 1200 çok çok daha mükemmel olur , bu içerikte ki amaç , bileme yapmak isteyen ama bütçem zorlanmasın istiyorum diyen arkadaşlara ucuz yollu nasıl başlayabileceklerini göstermekti. Yağ taşlarını normalde hiç sevmem herkes bilir. Su taşı candır bana göre. 440c paslanmaz grubunda bulunan en uygun fiyatlı performans ürünlerinden biridir. 440A gibi dayanıklı ve işlevsel bir çelik türü içiniz rahat olsun. Victorinox 4116 kullanıyor gayet kaliteli ve dayanıklı bir çelik türüdür yine içiniz rahat olsun. yağ taşlarına hiç bulaşmadan cimcime türevi ve Makita ile muhteşem bilemeler yapabilirsiniz.Saygılar.
Çağdaş Bey guzel ve öğretici bir video olmus tebrikler gelecek taslari da merak ediyorum kalitesi ne ayar da ve üst sınıf çelikleri bilemede ne gibi basari saglayacak beklemedeyim
Valla Mustafa Bey gözüm yolda gönlüm darda sendromu yaşıyorum. İnşallah 8000 ve 10000 taşlar güzel performans sergiler de , herkes çok uygun bir maliyetle yüksek grit taşlarla çalışma imkanı bulur. Bu arada bıçak ne oldu? Usta bitirip yolladı mı ?
yok tahminen bi 20 gunu falan bulur 1 haftada profili hazirlasa 1 hafta kadar isil isleme gidip gelmesi olsa kabze takma kikif yapma kargo falan tahminen 20 sini bulur diyorum
Bu soğanların lordu amcaya benzer bi olay benim de başıma geldi. Sene 2000 mi 2001 mi neydi; üniversitedeyim, İzmir’de fizik okuyorum. 20 li yaşlardayım. Olay günü otobüsteyim, cam kenarında oturuyorum. Camdan dışarı bakıyorum. Canım da sıkkın baya; sevdiğim kızdan yüz bulamıyorum. Bi amca geldi yanıma oturdu “selamın aleyküm” dedi. Hah dedim içimden tam da sırasıydı, şimdi susmak bilmiycek. Yanılmamışım başladı anlatmaya. “Ben” dedi “kapıcıyım, bizim apartmanın bahçesi için bu kürek başını aldım sapı da evde var takıcam yalnız ne pahalıymış…” falan filan susmak durmak bilmeden anlatıyo. ben ilk birkaç kelimede kafa salladım öne arkaya ayıp olmasın diye ama o soğan sarımsak kokusundan burnumun direği sızlayınca kafamı çevirdim cama, tepki de vermedim. Yine aynı senin amcamı bilmiyorum. Soğanların lorduydu kendisi. Benim kafamı çevirmemden de hiç gocunmuşa benzemiyodu. Anlattı da anlattı. Sonra birkaç saniye durdu bi ara. Ben yoruldu herhalde diye düşünürken “sen ne iş yapıyon” dedi. “Fizikçiyim” dedim. “Hıı” dedi sustu. Oh dedim fizikle ilgili söylüycek bişeyi yoktur, susar artık herhalde. “Fizik ne” dedi birdenbire. Şaşırdım, beklemiyordum bu soruyu ama bir yandan da ilginç geldi. Hiçbi fikri olmayan birine fiziği nasıl anlatırım diye bi düşündüm. “Hani” dedim “aya roket fırlatıyolar ya?” “Hıı” dedi. “İşte o roketin hangi yolu izliyceğini, nasıl gidiceğini falan hesaplıyoz mesela” dedim. O an aklıma gelen en somut şey bu oldu. Çevirdi kafasını öte tarafa. Birkaç saniye sonra yine bana döndü “Sene” dedi “1968 mi 69 mu neydi, Amerikalılar aya roket yollamıştı, o gün kapıcıydım, hala kapıcıyım” dedi. Yalnız bunu öyle bi tonda söyledi ki kapıcı olmaktan gurur mu duyuyodu yoksa hayıflanıyomuydu tam anlamadım. Sevmeye başladım adamı o kokuya rağmen. Döndüm konuşucam tam “Benim durağa geldik hadi sana iyi günler” dedi. “Dur gitme” diycektim arkasından elimi uzatıp nerdeyse…
Merhaba, evde standart mutfak bıçaklarını bilemek için bir set oluşturmak istiyorum. Bıçaklar genelde 56-58 hrc, kılağı almak için girit taşı ile makita arasında kalmış durumdayım. Yağ taşı konusu çok farklı bir konu, bulabildiğiniz taşlarla girit taşını çok karşılaştırmamak gerekiyor girit taşı gerçekten çok güzel sonuç veriyor fakat daha önce makita kullanmadım, bu yüzden kararsızım. Orjinal girit taşı bulabilirim aynı şekilde makita da bulabilirim, eğer daha önce orjinal girit taşı kullandıysanız bir kıyasla yapabilir misiniz? Sizce hangsini almalıyım
Yağ taşı içerisinde metali aşındıran materyaller ihtiva ederken , mermer bu materyallere sahip değildir. Bu sebepten birbirini ikame etme şansları yok. Granit , belki masatlama için kullanılabilir sert olduğu için ama bileme yapmaya yine elverişli değil.
Girdin kanımıza hobi edindik sayende iyiki varsın🙏🏻 taşlarımız oldu çeşit çeşit ama üzerine taşları koyduğun standı nereden nasıl temin ederiz bir el at üstat:)
😈 Kendimi pamuk prensese elma veren cadı gibi hissettim 😂 Şaka bir yana ne mutlu bana ki böylesi güzel bir hobiye başlamanızı sağlayabilmişim. Hem faydalı, hem keyif verici. Taş standını aliexpress üzerinden almıştım. TRY 57.79 31%OFF | Profesyonel Ev Ayarlanabilir Kaymaz Whetstone Bileme Taşı Oilstone Baz Tutucu a.aliexpress.com/_cDon Başka satıcılarda daha ucuz fiyatlı olanları var mı bakmak lazım tabii.
😁 elmayı yedik ve beğendik 😁 çok teşekkürler bir araştırayım. Bu arada hırdavatçılarda çoğunlukla tırpan taşı ismiyle geçen oval şekilli değişik bir taş var videolarda bahsedilebilir 5 10 lira bişey, çok fazla bulunuyor. Normalde hiç gözüme çarpmayan deden kalma bir taş buldum evde bu tırpan taşı gibi ama doğal bir taş; bir anda değerlendi gözümde iyi de iş çıkartıyor. Dedemin kullandığı taşla farklı duygularla bileme yapmak nasip oldu sayende. Evdekiler bitti işyerindeki arkadaşların bıçaklara başladım:) Bu arada bir anektod aktarayım: 500 puntoyla “bileyci’ yazan dükkana gittim taş sordum adam “o ne ola ki” dedi “getir makinada 1 dakkada hallederiz uğraşma “ dedi adam.... adamın işi bu geçimi bundan ama en ufak fikri yok kullandığı makine haricinde☺️merak iyidir. İyi ki varsın diyorum tekrar
@@logoritmik Tırpan taşı alayım dedim aslında ama vazgeçtim. Tırpan taşı genellikle orak , nacak , balta türevi aletler için tercih ediliyor. İlla ki o tarz içerikler de hazırlayacağız lakin başlangıç olarak isteğimiz bıçak ve su taşlarına ilişkin algıyı geliştirmekti. Ben de ilk başladığım zamanlarda konu komşu kim varsa getirin bıçaklarınızı diye geziyordum :)) Hoş gerçi öyle dededen kalma eski bir taşım olmadı hiç ama çok isterdim açıkcası maneviyatı farklı olurdu :) Bileyci amcalara gelecek olursak , daha bugün bir ahbabımla aynı konuyu konuştuk. Malesef bizim memlekette insanlar yaptıkları işe saygı duymuyorlar. Babadan atadan öğrenilen yöntemlerle devam ediyorlar. Halbuki araştırıp kendilerini geliştirseler , o zaman herkes memnun olacak., Bu eleştirim sadece bileyciler için değil bu arada , marangoz , sucu , seramik ustaları vb. Alet edavat kullanımı bizim ülkemizde sıfır :)
Merhaba Mehmet Bey , tabi ki taşın kalitesi arttıkça ortaya çıkan sonuçta oba göre çok daha iyi oluyor. Tabii burada bahsettiğim konu aslında çok spesifik. 3000 liralık bir taşın yaptığını yapacak 600 liralık taş mevcut. Yada 10.000 liralık bir taşın yaptığını yapacak 2000 liralık bir taş mevcut. Kalite arttıkça çelikte çok daha muazzam bir etki bırakır taş. Bütçeniz varsa kaliteli taşlarla işlem yapmanızı tavsiye ederim. Çok daha keyiflidir.
Jilet gibi bir ağız istemememin sebebi ise bir taşa veya oduna deyebiliyor neticede bu yüzden ağzı erken dönüyor fakak beni yarı yolda bırakmayacak keskin bir bıçak istiyorum
Bıçağın sertliği de önemli tabii ama standart düşünelim..... 🤔🤔🤔🤔🤔 "Result Lodaing..." 180 kum tarafı yumuşak olduğu için haftada 2 bileme sonrası 1 ay sonunda iyice bel verir. 400 kum tarafı çok tatminkar haftada 2 bileme yapılsa bile ortalama 5-6 ay ömrü var iyice bel verene kadar. Taşın toplam ömrü 180 kısım için maksimum 4 ay (düzeltilip kullanılması durumunda ) 400 kum için toplam ömür yaklaşık 1-2 yıl ( düzeltilip kullanılması durumunda ) Tabii bu verdiğim ömür bilgisi bileme esnasında ne kadar agresif olduğunuza bakarak artış yada azalış gösterebilir.
@@bicaklar_ekipmanlar Çok teşekkür ederim bilgilendirme için başlangıç için bir mannesmann birde yağ taşı aldım kendime videolarınızı izleye izleye heveslendim uçakta kaptan işi bilmiyor galiba diye yorum yapan abide güldürdü :) Izmirde ILS yaklaşması yapıyorlar o yüzden istesede çıkamaz yaklaşma course hattından kaptan ama abinin yorumları maşallah :D
Nusret Bey komple F.Dick ekipmanlarını kullanıyor. Hem bileme makineleri hemde bıçak olarak. Muhtemelen marka imajından kaynaklı bir sponsorluk durumu söz konusu.
@@mehmeth4812 F.Dick TRİMLEME bıçağı diye aratırsanız seçenekler çıkar karşınıza. Kimisi oluklu kimisi düz yapıda olmak üzere geniş bir skalası vardır. 140-250 lira arasında bir değeri vardır , model ve uzunluğuna göre. Steak'çiler hemen kendini belli ediyor :)
@@mehmeth4812 Oluklu daha havalı elbette şekil olarak ama bence çok önemli değil. Çok fiyat farkı yoksa oluklu olanı alın, karizmanız yetsin steak keserken :)
Video için teşekkürler. Hiç bileme yapmamış biri olarak evdeki bıçaklarımı bilemek için taş almaya karar verdim videonuzdan sonra. Ancak bir sorum olacak cimcime dediğiniz bu taşı alınca bir de yağ taşı mı almak gerekiyor. İkisinin maliyeti yaklaşık 50 TL. Bunun yerine 100 liraya direk Makita almak daha mı mantıklı. Makita alırsam yağ taşı almama gerek yok sanırım değil mi?
Merhaba Ömer Bey, cimcime almayın. Çitlembik dediğimiz bir taş mevcut ; n11.com'dan Çift Taraflı Biley Taşı 20cm 5cm 2,5cm Ölçülerinde seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika! urun.n11.com/bicak-bileyicisi/cift-tarafli-biley-tasi-20cm-5cm-25cm-olculerinde-P179469793 Bu çok daha iyi. Bunun yanına nalburcuk sitesinden 80 liraya da 1 adet Makita alın. Yıllarca başka bir taşa ihtiyaç duymadan jilet gibi bıçaklar kullanın. Makita tek başına yeter lakin illa ki ağız açmak gerekecek bıçaklara o yüzden çitlembik şart. Her bileme işleminde çitlembik kullanmayın. Sadece kesici ağız kaybolduğunda çitlembik ile işlem yapın. 😎👍
Üstadım, Doğa marka Böhler N690 Busccraft bıçak aldım. Keskin kenarında mikron düzeyinde çapak yada zedelenme var. Nasıl bir bileme yapabilirim. Biley taşı olarak ne almalıyım. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca Bucknife vantage 345 2 bıçağım var aynı markanın yuvarlak şekilli biley çubuğunuzda aldım ama azını bozarım diye korkup kullanamadım. Bu tür bıçakların nasıl bilindiği ile ilgili video aradım ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler.
Talip Bey iyi geceler , bir adet cimcime yani mannesmann alın ama sakın ha sakın koyu renk tarafını kullanmayın. Açık renk kısmı ile bileme yapın. Yanına da bir adet Makita 1200 alıp aynı bileme sürecini tekrarlayın. Bıçağınız yeni gibi olur. Ikıncı sorunuz , Bucknife ile ilgili , bıçağın profilini ınstagram üzerinden tarafıma yollarsanız yardımcı olurum. Saygılar.
Ali Bey hayırlı pazarlar , Victorinox 4110 ,4121 , 4131 serilerini kullanıyor. 56 HRC civarında bir sertlikle üretim yapıyorlar. Sadece Swiss army knives dedikleri serinin çeliği net olarak açıklanmamış. Kendilerine ait özel bir alaşım olduğu düşünülüyor yine 4110/21/31 serisinden. Genel olarak 56 HRC civarlarında bıçakları olan güzel bir firmadır.
Veysel Bey , iyi akşamlar , şef bıçağınızın türü ne olsun istiyorsunuz? Santoku Nakiri Kiritsuke Gyutoh Avrupa ekollu şef bıçağı? Bunu bilirsek anında tavsiye verebilirim :)
@@sevgituran2893 TRY 358.22 54%OFF | KEEMAKE 8 inç şef bıçağı Çekiç Şam AUS-10 Çelik Bıçak Şef Mutfak Bıçakları G10 Kolu Keskin Et Sebze Kesme Aletleri a.aliexpress.com/4LKSU8dJ5 Bu çok güzel. Dilerseniz siyahı da var. TRY 345.05 52%OFF | SUNNECKO 8 "inç şef bıçağı Çekiç şam çeliği bıçak Mutfak Bıçakları Japon AUS-10 Çekirdek Jilet Keskin Et Sebze Kesici a.aliexpress.com/B13qJZjEx Daha ucuz olsun derseniz ; TRY 127.96 76%OFF | YENI 2019 Japon Mutfak Bıçakları El Yapımı Kiritsuke Bıçak Şef Pişirme Araçları Ahşap Saplı Yüksek Kaliteli Çevre Dostu Ürünler a.aliexpress.com/fKVhj1xYJ Yok şimdilik yerli üretime destek olayım derseniz de kesinlikle Sürbisa ahşap sap pimsiz şef bıçağı tavsiye ederim.
Çağdas bey öncelikle merhabalar ben kayseriden yazıyorum gerçekten biravo bu olayı cozmussunuz ben size kosere taşı göndermek istiyorum tabiki siz kabul ederseniz hediyem olarak ondada bir bileme metodu uygularsanız sevinirim
Abi merhabalar ben gastronomi okuyorum ve 52rockwell den 57ye kadar bıçaklarım var fakat şu dönemde param yok. Bir yandan da taş alma mecburiyetindeyim. Bu taşlar beni kısa dönem de olsa kurtarır mı, tüm bıçaklarımı (5 adet) 2 3 kere bilemeye yarar mı acaba. Şimdiden ilgin ve alakan için teşekkür ederim. Videolarını öğretici buluyor ve takip ediyorum. Saygılar
Merhabalar Reha Bey. Cimcime yani mannesmann almayın. Çitlembik dediğimiz yeni bir ucuz taş bulduk. N11 idealanahtar firmasında 34 liraya satılıyor. Turuncu beyaz renkli. Çitlembik ile bu yağ taşından alırsanız tüm bıçaklarınızı değil 5 kere 25 kere de keskinlestirebilirsiniz. Kolay kolay aşınan taşlar değil bunlar. Çitlembik taşını incelediğimiz bir içerik mevcut kanalda. Uygulama etkisini görebilirsiniz. Dayanıklı bir taş. Önce turuncu kısmını kullanıp ağız açarsınız. Beyaz kısmı ile puruzleri alıp temizlersiniz. En son yağ taşı ile kılağı alıp keskinlik seviyesini arttırıp parlatırsınız. Yeterli bir kombinasyon.
Tam bir rakam verilemiyor bu taşlarda. Genel skalası 1200 ile 2000 arasında değişir yağ taşlarının. Doğal taşlar var ana yağ taşı olmayan. 8000 gritlere kadar çıkan versiyonlar da var ana bulmak lazım tabi ki internette.
Yaklaşık 10-15 yıl önce izmirden istanbula otobüs ile seyahat etmekteyim güzergah üzeri bir ilden yeni yolcuları alana kadar standart dar ikili koltuklarda oturmaktayken yanıma 3 kişilik benden biraz daha büyük bir adam oturdu kollar kıllı filan kollarımız öpüştü ben bi irkildim gerindim filan temastan kaçmaya çalışıyorum falan filan derken en son dayanamadım afedersiniz beyfendi birazcık çekilir misiniz dedim adam hemhöm bişeyler söyleyip az çekildi tabi yol devam ettikçe adam şekil değiştiriyor yine kaldığımız yerden devam ediyoruz en son artık dayanamadım yeter artık yahu size kaç defa söyleyeceğim ezildim burada üstüme çıktınız ya diye bağırmaya başlamıştım o benim cinnet anımdı herhalde 😄 o anda muavin olaya müdahil olup sizi başka yer var oraya alalım sizi diyip adamdan uzaklaştırdılar adamın savunması da şu oldu yav ben sürekli İstanbula gidip geliyorum böyle şey görmedim allah allaaah velhasıl başıma bi sakatlık çıkmadan gideceğim yere vardım 😄😄
Bıçaklar ve Ekipmanlar valla çok merak ettim ya 🧐 ayrıca black albümü olayı da hoşuma gitti bende rock müzik sevdalısıyım mütemadiyen dinlerim Gnr Iron maiden en favorilerim Spotify kullanıyorsanız ümit yavuz hesabı üzerinden A- Hard Rock/Soft Rock Classics isimli çok başarılı bir listem var dinlemenizi tavsiye ederim
@@umityavuz1830 Vay vay vay:) GnR seven birisi karşıma çıkmayalı uzun zaman olmuştu. Severim !! Merak ettiğin anıyı imkanı yok aleni anlatamam 😂😂😂 ilerleyen zamanlarda ki etkinlik planlarına dahil edeceğim ama bu konuyu 😂
Öncelikle emeğinize sağlı. Bir iki sorum olacaktı 1. Böyle yapılan bir bileme işlemi bilenen bıçağı ne kadar süre keskin tutar. Kullanıma dikkat ettiğimiz sürece normal mutfak işlerinde. 2. Ara sıra keskinliği kaybolduğunda yani kesici ağzında hafif bozulmalarda masat atarak toparlar mı yoksa her seferinde bu işlemimi yapmalıyız. 3. www.bicakcim.com/v1/surmene-surbisa-61099-bicak-bileme-aleti.html?gclid=CjwKCAiAu9vwBRAEEiwAzvjq--uHS39FUdfV0OUSsRRe6wm230dczThZ1L_9xVebT0P6hQwLYOXSORoCiK0QAvD_BwE bu linkteki alet ne kadar yararlıdır. Daha önce sormuştum fakat ürünü tam olarak belirteyim dedim
Teşekkür ederim Şahin Bey , sırası ile cevap vereyim sorularınıza ; 1-) Bileme işlemi sonrası bıçağın keskinliğini koruma süresi öncelikle bıçağın imal edildiği çeliğin cinsi ve sertlik derecesi ile doğru orantılıdır. Türkiye pazarında ki bıçaklar 52-56 HRC arasında gidip gelen yumuşak bıçaklardır. Bu yüzden uzun süre keskinlik korumalarını bekleyemeyiz. Çeliğin kalitesi ve sertliğinden sonra , kullanım ve saklama koşullarınız da keskinliği tutma süresini belirler. En kaliteli çeliği bile hor kullanır , makinede yıkarsanız çok hızlı bir şekilde körelir. Normal mutfak işlerinde kullanıma dikkat ederseniz , çeliğin kalitesine bağlı olarak doğru orantılı bir şekilde keskinliği korur. 2-) Keskinlik kaybolmaya başladığı zaman , en baştan bileme işlemi yapmanıza gerek yok şayet kesici ağız kaybolmadıysa. Masat atarak düzeltip performansı arttırabilir , deri masat ile yine düzeltebilir yada 1000 grit yada üzeri bir su taşı üzerinde hafif strop atarak yine muhteşem sonuçlar alabilirsiniz. Tabi ki bu dediklerimiz sadece kesici ağız kaybolmadıysa işe yarar. Kesici ağız erimişse , yeniden ağız açmak için düşük gritle başlamak ve yeni bir ağız açmak elzemdir. 3-) Daha önce verdiğim cevabını vermiştim ama tekrar verelim yorumları okuyan herkesin merakına cevap olsun. Bu tarz aparatlar faydalı değildir. Çok fazla metal aşındırırlar ve ilk zamanlar dersiniz ki , "Valla keskin oldu" İşte o keskin oldu cümlesi birkaç gün içindir. Bıçağın kesici ağzına zarar verir ve kırılmalara sebep olur. Bunu sadece bu linkte ki ürün için söylemiyorum. Bu ve türevi aparatların hepsi aynıdır. Uyguladığınız kuvvet bıçağın tüm yüzeyinde eşit olamayacağı için dengesiz bir şekilde metali zedeler. Uzak durun :)
@@sahincecen1162 Hayırlı olsun Şahin Bey , eliniz alışana kadar ucuz ve güzel bir kombinasyon. Daha sonra siz merak edip daha kaliteli taşlara geçiş yapacaksınız :)
@@buzzzemra8692 Estağfurullah:) neden öyle düşündünüz anlamadım Alt tarafı 15 liralık bir taş sizden kıymetli değil. Ben hırdavatçıya gidip yaklaşık 40 tane taşın hepsine tek tek bakarak seçtim bunu. Dediğiniz gibi özensiz şekilde muhafaza ettikleri için düzgün bulmak zor. Bu yüzden en iyisi kendim seçeyim dedim yarım saat uğraştım:) Toplasanız 5 kere kullanmadım da. Maksat içerik olsun 😎👍
Hocam anlatımınız üslubunuz beni benden aldı çok teşekkür ederim. Sizi izlemek dinlemek ve sizden öğrenmek çok keyifli. Kafamda fazlasıyla sorular var. Ben daha önce bileme işlemini hiç denemedim. Kai’nin 400/1000 lik su taşını satın aldım 300 liraya.elinizdeki cimcimeye benziyor. Ben bu taşla acemiliğimi atarsam bozarım taşı diye endişeleniyorum. Önce ucuz yollu bir taş alıp denemeli miyim yoksa elimdeki taşla mı direk girişsem? Bir de su taşından sonra yağ taşı çok gerekli midir ? Bir de her gün bileme yapabilir miyim bir zararı olur mu taşa? Taşın linkini de buraya bırakıyorum : www.bicakcim.com/v1/kai-shun-kombine-sulu-bileme-tasi-ap-0305.html?gclid=EAIaIQobChMItt_inMD35gIVFKmaCh1K8wYbEAQYASABEgIh4PD_BwE
Samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim Aydın Bey , Kai 400/1000 güzel bir taş. Sizin durumunuzda çekinmeniz gereken tek şey , yeni başlayacağınız için bileme esnasında açıyı sabit tutamayıp bazen çok dik , bazen çok yatay bileme yapmak olmalı. Bu durum yaşanırken ortaya çıkacak sorun da şudur ; Çok dik açıya çıkarsanız ekmek keser gibi taşın üzerinde kanallar oluşturursunuz ve taşa yazık olur. Çok yatırırsanız da bıçağın kesici ağzı dışında yanağı da taşa temas eder ve bıçağınız çizilir. Bu durumlardan kaçınmak için en güzeli dediğiniz gibi alın ucuz bir taş , evde ki eski bir bıçakla bol bol pratik yapın. Açıyı sabit tutmaya , basıncı dengelemeye ve strop atarken çeliğin tepkisini hissetmeye başladığınız zaman , Kai ve istediğiniz bıçağa geçebilirsiniz. Her gün bileme yapmanız taşa bir zarar vermez , taşınız daha hızlı aşınır hepsi bu. Aynı bıçakla her gün bileme yapmak bıçağınıza zarar verir ama bunu da bilin. Çok fazla metal kaybeder ve çabuk erir. Su taşından sonra yağ taşına gerek yok aslında. Bu içerikte , bileme yapmak isteyen lakin nereden başlaması gerektiğini merak eden arkadaşlarımız için 50 lira maliyetle bu hobiye başlayabileceklerini göstermek istedik. İçeriklerimizde , hangi girit derecesini seçmeliyim , bileme ekipmanlarını tanıyalım gibi farklı konular var. Onlara göz atarsanız aradığınız tüm cevaplara ulaşırsınız. Yine de aklınıza takılan bir husus olursa , instagram sayfamız üzerinden de benimle iletişime geçebilirsiniz.Saygılar.
Bıçaklar ve Ekipmanlar Hocam öncelikle değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bütün videolarınızı izledim hatta bazılarını birden fazla kez izledim. Yabancı kaynaklı videolar da izledim farklı ekipmanlar gördüm ama dediğim gibi sadece izledim daha uygulama faslına geçmedim taşa zarar vermiyeyim diye. Ben bir makita bir de ucuz yollu bir su taşı alayım önce acemiliği atıp sonra makita ve kai ye geçiş yapayım en iyisi :)
@@aydnates5995 Ben teşekkür ederim , kanalı oluşturup doğru ve mantıklı olan bilgiyi paylaşana kadar aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu bilmiyormuşum :) Mannesmann ve Makita başlangıç için muhteşem bir kombinasyon olur. Sonrasında iyice alışınca King 400/800/1000/1200 skalasına zıplarsınız isterseniz. Bi de Aliexpress üzerinden Masahiro 3000/8000 alırsanız bıçaklarınız neşter gibi olur. Yakın zamanda ucuz yollu 8000 ve 10000 taş gelecek , heyecanla bekliyorum bende şuan. Denemeleri yapıp paylaşacağım , şayet sonuçlar iyi olursa çok ucuza yüksek grit taşlar da alabileceksiniz. Her daim iletişim kurabilirsiniz lütfen çekinmeyin. Saygılar.
Bıçaklar ve Ekipmanlar Ben de yeni videolarınızı heyecanla bekliyorum ilginize teşekkürler. İçerikleriniz fazlasıyla eğitici anlatımınız bir o kadar kuvvetli. Taşlar geldikten sonra muhtemelen yine bir takım sorularım olucaktır arigato sensei !
Tabi ki Makita çok daha iyi sonuç veriyor lakin o kombinasyon 100 lirayı aşıyor. Istedik ki , 50 lira civarında bütçe ayırabilecek ve bu hobiye ilgisi olan kişiler için bir rehber niteliğinde olsun bu içerik. Umarım herkes için faydalı olur :)
Abi tokattan Murat ben otobüs yolculugu çok yaptım beni en çok ayar eden durum arkamda oturan kişinin koltugunu çok yatırma rahatsız olurum kelimesi bunu duydugumda o yolculuk bana zehir oluyor hele bi bayana denk geldim bayan bu kelimeyi kullandı bende ona leydi diana gibi dik oturup 8 saat yol gidemem kusura bakmayın bu koltugu bu şekilde tasarlamışlar dedim kadın agzını açamadı bi daha
Üstadım hiç bıçakla alakam yoktur. Sadece kaliteli bir mutfak bıçağı bakmak için geldim sizi gördüm. ALLAH yolunuzu açık etsin.. Liyakat sahibi olmak böyle bişey olsa gerek. Güzel videolarınız var.
jilet jilet olmuş ..eline emeğinize sağlık üstadım
Abi ne güzel muhabbet ya, yaktım sigarayı dinliyorum.
ahahahahah, abi otobüs hikayesi anlattın, sonra japonca şaka yapıp, bleach falan diyosun, ne enteresan birisin ya, helal olsun valla.
😂😂😂 bazen düşünüyorum rahat rahat küfür edip komik hikayeler anlattığım başka bir içerik türü eklesem mi kanala diye ?
Malesef yapamıyorum 😂😂
Yoksa neler neler var 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar İyisin hocam, takipteyim.
Hocam cimcimeye basliyorum buisi ogrenecez sayende :)
Çok teşekkürler ustad en yakın zamanda önerdiğin ikiliyi deniycem. Teşekkürler.
Cimcime+Makita+yağlı taş denedim ben epey iyi oldu.Sanırım yağlı taş yağ ile kullanılınca grit olarak makitadan biraz daha düşük oluyor.(doğal taş olduğu için belki benim satın adlığım öyle)
Tahminim 1800-2000 girt gibi yeni başladım ben bunlar sadece amatör yorumlarım naçizane.
Abi merhaba. Merak ettiğim iki konu var, izninle sana bunları sormak istiyorum. 1- Sen solak mısın? Kamera açısından solakmışsın gibi görünüyor ama belki de perspektifin ya da dış güçlerin oyunudur :) 2-Her bilemeden sonra kağıt testinde o güzel bilgi dolu gibi görünen kağıtları nereden buluyorsun? Dergi yaprağı gibi görünüyor ve enteresan çizimler denk geliyor. Bilgilendirici içeriklerin için şahsım adına çok teşekkür ederim. İyi ki varsın. Saygılar.
sesin kibar ne güzel hem bileme yap hem lafla bizim gözümüz senin elinde
Çok teşekkür ederim Ali Bey nezaketiniz için.
Aslında bileme içeriklerinde, tiyatro , sinema , spor ve kitaplardan da bahsetmek gibi bir planım var.
Hem bıçak bileyleyelim hemde muhabbet edelim istiyorum :)
Abi süpersin emeğine sağlık ben dağcı bir karakterim kamp vs. Bu yüzdende yanımda mutlaka bir bıçak taşıyorum jilet gibi bir ağız istemiyorum neticede mutfakta kullanmiycam ama güzel keskin bir bıçak istiyorum en azından bir ipi veya bir halatı kesebilmek için ne tarz bir taş kullanmalıyım ne tarz bir taş önerirsin
Abi selam. Bende opinel karbon çelik bıçak var. Kendi çapımda ahşap oyuyorum bıçağı keskinleştirmem gerekiyor. Sorum şu; karbon bıçakta ağız açmak için cimcime kullanabilir miyiz? Bıçak karbon olduğu için suyla temasta paslanması muhtemel ve önerilerini bekliyorum abi.
Abi merhabalar kolay gelsin videolarını gayet öğretici vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim. Önümüz Kurban malum biliyorsun evdeki bıçaklar ekmek kesmiyor :) böyle bi taş alıp bileme yapsam sizce başarılı olur muyum? Daha önce hiç bu tür bileme yapmadım. Birde Surbisanin kasap bıçağını aldım. Onun için de bu taş uygun mudur. Tekrardan teşekkürler.
Merhabalar Feyyaz Bey, ben çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.
Cimcime dediğimiz Mannesmann , onun yerine N11!de İdealanahtar firmasının sattığı 34 Liralık Turuncu Beyaz bir taş var biz ona Çitlembik adını koyduk.
O taş ile Makita 1200 alırsanız , Sürbisa dahil tüm bıçaklarınız jilet olur.
Tek tavsiyem , önce evde ki eski bıçaklarla birkaç gün pratik yapmanızdır.
Başarılı olmak çok kolay yeter ki yavaş işlem yapın ve bileğinizi sağa sola bükmeyin.
Aklınıza takılan herhangi bir durum olursa instagram sayfamız üzerinden her daim iletişim kurabilirsiniz benimle. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar ilgi alakan için teşekkürler abi. Şimdi Makita 1200 mi alayım yoksa. Çitlembik ile beraber mi:)
Slm bilgi ve tecrübeletinizden yararlaniyorum bu çimçime taşi sunger gibi suyu çekiyor ve altan birakiyor su yerine makina yagiyla yapsam olurmu
Merhaba abi soyle bir sorum olucak bir bicak ortalama kac dka zaman alir ?
Yurdum insanı 😂😂😂
Böyle dayılarımız çoook
Ilan verdim aratıyorum o beyefendiyi:)))
Bir soru daha hocam sürbisa msrka 60 tl lik şef bıçağı için videodaki bu ikili taş seti uygun mudur
Gayet uygundur başlangıç olarak. Önce bir alışın bileme yapmaya , sonra zaten siz merak edip daha kaliteli taşlara geçiş yapacaksınız.
Çağdaş Bey yine detaylı bir soruyla buradayım. Öncelikle içerik çok yararlıydı, teşekkürler. Önceki vidyolarda "scandi" ağız bıçakları görmüştük. Samurai 2000'e bakınca da sanki scandi türünde bir ağız görüyorum, yanılıyor muyum? Bileme işlemini yaparken neden o bölümü taşa tamamen yaslayıp tek yöne çekerek yapmadık? Yoksa Batu kardeşimize giden bıçakta olduğu gibi, kestiğimiz şeyin yanağa yapışmasını önleyici bir ağız daha mı açılmış? Mantık yürüterek, scandi ağızlı bıçağın daha sert bir materyalden üretildiği için, daha geniş bir kesici ağıza sahip olabileceğini çıkarıyorum. Yani eğer Samurai 2000'imiz de scandi ağızlı olsaydı, çeliği yumuşak olduğu için kesici ağzı yeterince dayanıklı olmazdı. Doğru bir mantık kurdum mu? İlginize teşekkür ederim.
Elinize sağlık çok faydalı bir video olmuş
Teşekkür ederim Berkay Bey sağolun. Saygılar.
Merhabalar bende de sizin ki gibi bir tane cimcime var üstüne yağ taşı yerine bir tane maketa alsam nasıl olur benim çok fazla bir bilgim yok bu konularda bir kaç aydır araştırıyorum arkansas ve grit taşı kombinasyonu gördüm fakat internette Arkansas taşının fiyatları biraz fazlaydı yada ben bulamadım ...(birde ben mutfak bıcağından çok çakı ve bir kaç bushcraft ve av bıçağı bilemeye çalışıyorum çelikleri 440c, 420 birde victorinox filan var fakat çelik tipini bilmiyorum )
Yağ taşı yerine Makita 1200 çok çok daha mükemmel olur , bu içerikte ki amaç , bileme yapmak isteyen ama bütçem zorlanmasın istiyorum diyen arkadaşlara ucuz yollu nasıl başlayabileceklerini göstermekti.
Yağ taşlarını normalde hiç sevmem herkes bilir. Su taşı candır bana göre.
440c paslanmaz grubunda bulunan en uygun fiyatlı performans ürünlerinden biridir. 440A gibi dayanıklı ve işlevsel bir çelik türü içiniz rahat olsun.
Victorinox 4116 kullanıyor gayet kaliteli ve dayanıklı bir çelik türüdür yine içiniz rahat olsun.
yağ taşlarına hiç bulaşmadan cimcime türevi ve Makita ile muhteşem bilemeler yapabilirsiniz.Saygılar.
Çağdaş Bey guzel ve öğretici bir video olmus tebrikler gelecek taslari da merak ediyorum kalitesi ne ayar da ve üst sınıf çelikleri bilemede ne gibi basari saglayacak beklemedeyim
Valla Mustafa Bey gözüm yolda gönlüm darda sendromu yaşıyorum.
İnşallah 8000 ve 10000 taşlar güzel performans sergiler de , herkes çok uygun bir maliyetle yüksek grit taşlarla çalışma imkanı bulur.
Bu arada bıçak ne oldu?
Usta bitirip yolladı mı ?
yok tahminen bi 20 gunu falan bulur 1 haftada profili hazirlasa 1 hafta kadar isil isleme gidip gelmesi olsa kabze takma kikif yapma kargo falan tahminen 20 sini bulur diyorum
Bu soğanların lordu amcaya benzer bi olay benim de başıma geldi. Sene 2000 mi 2001 mi neydi; üniversitedeyim, İzmir’de fizik okuyorum. 20 li yaşlardayım. Olay günü otobüsteyim, cam kenarında oturuyorum. Camdan dışarı bakıyorum. Canım da sıkkın baya; sevdiğim kızdan yüz bulamıyorum. Bi amca geldi yanıma oturdu “selamın aleyküm” dedi. Hah dedim içimden tam da sırasıydı, şimdi susmak bilmiycek. Yanılmamışım başladı anlatmaya. “Ben” dedi “kapıcıyım, bizim apartmanın bahçesi için bu kürek başını aldım sapı da evde var takıcam yalnız ne pahalıymış…” falan filan susmak durmak bilmeden anlatıyo. ben ilk birkaç kelimede kafa salladım öne arkaya ayıp olmasın diye ama o soğan sarımsak kokusundan burnumun direği sızlayınca kafamı çevirdim cama, tepki de vermedim. Yine aynı senin amcamı bilmiyorum. Soğanların lorduydu kendisi. Benim kafamı çevirmemden de hiç gocunmuşa benzemiyodu. Anlattı da anlattı. Sonra birkaç saniye durdu bi ara. Ben yoruldu herhalde diye düşünürken “sen ne iş yapıyon” dedi. “Fizikçiyim” dedim. “Hıı” dedi sustu. Oh dedim fizikle ilgili söylüycek bişeyi yoktur, susar artık herhalde. “Fizik ne” dedi birdenbire. Şaşırdım, beklemiyordum bu soruyu ama bir yandan da ilginç geldi. Hiçbi fikri olmayan birine fiziği nasıl anlatırım diye bi düşündüm. “Hani” dedim “aya roket fırlatıyolar ya?” “Hıı” dedi. “İşte o roketin hangi yolu izliyceğini, nasıl gidiceğini falan hesaplıyoz mesela” dedim. O an aklıma gelen en somut şey bu oldu. Çevirdi kafasını öte tarafa. Birkaç saniye sonra yine bana döndü “Sene” dedi “1968 mi 69 mu neydi, Amerikalılar aya roket yollamıştı, o gün kapıcıydım, hala kapıcıyım” dedi. Yalnız bunu öyle bi tonda söyledi ki kapıcı olmaktan gurur mu duyuyodu yoksa hayıflanıyomuydu tam anlamadım. Sevmeye başladım adamı o kokuya rağmen. Döndüm konuşucam tam “Benim durağa geldik hadi sana iyi günler” dedi. “Dur gitme” diycektim arkasından elimi uzatıp nerdeyse…
Merhaba, evde standart mutfak bıçaklarını bilemek için bir set oluşturmak istiyorum. Bıçaklar genelde 56-58 hrc, kılağı almak için girit taşı ile makita arasında kalmış durumdayım.
Yağ taşı konusu çok farklı bir konu, bulabildiğiniz taşlarla girit taşını çok karşılaştırmamak gerekiyor girit taşı gerçekten çok güzel sonuç veriyor fakat daha önce makita kullanmadım, bu yüzden kararsızım.
Orjinal girit taşı bulabilirim aynı şekilde makita da bulabilirim, eğer daha önce orjinal girit taşı kullandıysanız bir kıyasla yapabilir misiniz?
Sizce hangsini almalıyım
Teşekkürler.
Reia biraz kendinden bahset vlog tadında. Mutfak bu arada çok güzel .
Teşekkür ederim Hüseyin Bey , tavsiyenize uyup bundan sonra ki içeriklerde dediğiniz şekilde eklemeler yapacağım. Saygılar.
mermer taşı yağ taşı yerine kullanılırmı mantıksız mı
Yağ taşı içerisinde metali aşındıran materyaller ihtiva ederken , mermer bu materyallere sahip değildir.
Bu sebepten birbirini ikame etme şansları yok.
Granit , belki masatlama için kullanılabilir sert olduğu için ama bileme yapmaya yine elverişli değil.
Girdin kanımıza hobi edindik sayende iyiki varsın🙏🏻 taşlarımız oldu çeşit çeşit ama üzerine taşları koyduğun standı nereden nasıl temin ederiz bir el at üstat:)
😈 Kendimi pamuk prensese elma veren cadı gibi hissettim 😂
Şaka bir yana ne mutlu bana ki böylesi güzel bir hobiye başlamanızı sağlayabilmişim.
Hem faydalı, hem keyif verici.
Taş standını aliexpress üzerinden almıştım.
TRY 57.79 31%OFF | Profesyonel Ev Ayarlanabilir Kaymaz Whetstone Bileme Taşı Oilstone Baz Tutucu
a.aliexpress.com/_cDon
Başka satıcılarda daha ucuz fiyatlı olanları var mı bakmak lazım tabii.
😁 elmayı yedik ve beğendik 😁 çok teşekkürler bir araştırayım. Bu arada hırdavatçılarda çoğunlukla tırpan taşı ismiyle geçen oval şekilli değişik bir taş var videolarda bahsedilebilir 5 10 lira bişey, çok fazla bulunuyor.
Normalde hiç gözüme çarpmayan deden kalma bir taş buldum evde bu tırpan taşı gibi ama doğal bir taş; bir anda değerlendi gözümde iyi de iş çıkartıyor. Dedemin kullandığı taşla farklı duygularla bileme yapmak nasip oldu sayende. Evdekiler bitti işyerindeki arkadaşların bıçaklara başladım:)
Bu arada bir anektod aktarayım: 500 puntoyla “bileyci’ yazan dükkana gittim taş sordum adam “o ne ola ki” dedi “getir makinada 1 dakkada hallederiz uğraşma “ dedi adam.... adamın işi bu geçimi bundan ama en ufak fikri yok kullandığı makine haricinde☺️merak iyidir. İyi ki varsın diyorum tekrar
@@logoritmik Tırpan taşı alayım dedim aslında ama vazgeçtim. Tırpan taşı genellikle orak , nacak , balta türevi aletler için tercih ediliyor.
İlla ki o tarz içerikler de hazırlayacağız lakin başlangıç olarak isteğimiz bıçak ve su taşlarına ilişkin algıyı geliştirmekti.
Ben de ilk başladığım zamanlarda konu komşu kim varsa getirin bıçaklarınızı diye geziyordum :))
Hoş gerçi öyle dededen kalma eski bir taşım olmadı hiç ama çok isterdim açıkcası maneviyatı farklı olurdu :)
Bileyci amcalara gelecek olursak , daha bugün bir ahbabımla aynı konuyu konuştuk.
Malesef bizim memlekette insanlar yaptıkları işe saygı duymuyorlar.
Babadan atadan öğrenilen yöntemlerle devam ediyorlar. Halbuki araştırıp kendilerini geliştirseler , o zaman herkes memnun olacak.,
Bu eleştirim sadece bileyciler için değil bu arada , marangoz , sucu , seramik ustaları vb.
Alet edavat kullanımı bizim ülkemizde sıfır :)
cimcime sünger gibi içiyor maşallah. :))))
Daha üst seviye taş lar bunlardan daha iyi keskinleştirme yapiyormu almamıza değerli benim yağ taşım var
Merhaba Mehmet Bey , tabi ki taşın kalitesi arttıkça ortaya çıkan sonuçta oba göre çok daha iyi oluyor.
Tabii burada bahsettiğim konu aslında çok spesifik.
3000 liralık bir taşın yaptığını yapacak 600 liralık taş mevcut.
Yada 10.000 liralık bir taşın yaptığını yapacak 2000 liralık bir taş mevcut.
Kalite arttıkça çelikte çok daha muazzam bir etki bırakır taş.
Bütçeniz varsa kaliteli taşlarla işlem yapmanızı tavsiye ederim. Çok daha keyiflidir.
Yüksek karbonlu 60 sertlikteki bir bıçak bunlarla bilenebilir mi acaba
Jilet gibi bir ağız istemememin sebebi ise bir taşa veya oduna deyebiliyor neticede bu yüzden ağzı erken dönüyor fakak beni yarı yolda bırakmayacak keskin bir bıçak istiyorum
Mannesmann taşlarının kullanım ömrü nedir haftada 2 bileme yaptığımızı düşünürsek mutfak bıçağını
Bıçağın sertliği de önemli tabii ama standart düşünelim..... 🤔🤔🤔🤔🤔 "Result Lodaing..."
180 kum tarafı yumuşak olduğu için haftada 2 bileme sonrası 1 ay sonunda iyice bel verir.
400 kum tarafı çok tatminkar haftada 2 bileme yapılsa bile ortalama 5-6 ay ömrü var iyice bel verene kadar.
Taşın toplam ömrü 180 kısım için maksimum 4 ay (düzeltilip kullanılması durumunda )
400 kum için toplam ömür yaklaşık 1-2 yıl ( düzeltilip kullanılması durumunda )
Tabii bu verdiğim ömür bilgisi bileme esnasında ne kadar agresif olduğunuza bakarak artış yada azalış gösterebilir.
@@bicaklar_ekipmanlar Çok teşekkür ederim bilgilendirme için başlangıç için bir mannesmann birde yağ taşı aldım kendime videolarınızı izleye izleye heveslendim uçakta kaptan işi bilmiyor galiba diye yorum yapan abide güldürdü :) Izmirde ILS yaklaşması yapıyorlar o yüzden istesede çıkamaz yaklaşma course hattından kaptan ama abinin yorumları maşallah :D
@@yarknorhan857 Keşke o adamı bulsam:)
Ah bi bulsam zaten yapacağımı biliyorum da :))
@@bicaklar_ekipmanlar ahahahahaha 😂👍🏻
Merhaba Nusret'in kullandığı bıçağın modeli ve markası nedir bilginiz varsa rica etsem öğrenebilir miyim?
Nusret Bey komple F.Dick ekipmanlarını kullanıyor. Hem bileme makineleri hemde bıçak olarak.
Muhtemelen marka imajından kaynaklı bir sponsorluk durumu söz konusu.
@@bicaklar_ekipmanlar Cevap için teşekkür ederim.
@@mehmeth4812 F.Dick TRİMLEME bıçağı diye aratırsanız seçenekler çıkar karşınıza. Kimisi oluklu kimisi düz yapıda olmak üzere geniş bir skalası vardır. 140-250 lira arasında bir değeri vardır , model ve uzunluğuna göre.
Steak'çiler hemen kendini belli ediyor :)
@@bicaklar_ekipmanlar Teşekkür ederim. Siz hangi çeşidini önerirsiniz oluklu mu düz olan mı sizce?
@@mehmeth4812 Oluklu daha havalı elbette şekil olarak ama bence çok önemli değil.
Çok fiyat farkı yoksa oluklu olanı alın, karizmanız yetsin steak keserken :)
Video için teşekkürler. Hiç bileme yapmamış biri olarak evdeki bıçaklarımı bilemek için taş almaya karar verdim videonuzdan sonra. Ancak bir sorum olacak cimcime dediğiniz bu taşı alınca bir de yağ taşı mı almak gerekiyor. İkisinin maliyeti yaklaşık 50 TL. Bunun yerine 100 liraya direk Makita almak daha mı mantıklı. Makita alırsam yağ taşı almama gerek yok sanırım değil mi?
Merhaba Ömer Bey, cimcime almayın.
Çitlembik dediğimiz bir taş mevcut ;
n11.com'dan Çift Taraflı Biley Taşı 20cm 5cm 2,5cm Ölçülerinde seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
urun.n11.com/bicak-bileyicisi/cift-tarafli-biley-tasi-20cm-5cm-25cm-olculerinde-P179469793
Bu çok daha iyi.
Bunun yanına nalburcuk sitesinden 80 liraya da 1 adet Makita alın.
Yıllarca başka bir taşa ihtiyaç duymadan jilet gibi bıçaklar kullanın.
Makita tek başına yeter lakin illa ki ağız açmak gerekecek bıçaklara o yüzden çitlembik şart.
Her bileme işleminde çitlembik kullanmayın.
Sadece kesici ağız kaybolduğunda çitlembik ile işlem yapın. 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar Hızlı cevabınız ilginiz için teşekkürler.
Üstadım, Doğa marka Böhler N690 Busccraft bıçak aldım. Keskin kenarında mikron düzeyinde çapak yada zedelenme var. Nasıl bir bileme yapabilirim. Biley taşı olarak ne almalıyım. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca Bucknife vantage 345 2 bıçağım var aynı markanın yuvarlak şekilli biley çubuğunuzda aldım ama azını bozarım diye korkup kullanamadım. Bu tür bıçakların nasıl bilindiği ile ilgili video aradım ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler.
Talip Bey iyi geceler , bir adet cimcime yani mannesmann alın ama sakın ha sakın koyu renk tarafını kullanmayın.
Açık renk kısmı ile bileme yapın.
Yanına da bir adet Makita 1200 alıp aynı bileme sürecini tekrarlayın. Bıçağınız yeni gibi olur.
Ikıncı sorunuz , Bucknife ile ilgili , bıçağın profilini ınstagram üzerinden tarafıma yollarsanız yardımcı olurum. Saygılar.
Bıçaklar ve Ekipmanlar çok teşekkür ederim.
Güzel olmuş abi. Aklımdasın. Sınavlara çalışıyorum unuttum haberinden :)
Sınavlarında başarılar dilerim Abdullah Bey. Umarım hepsi muhteşem olur diploma notun yükselir 😎
Sevgili Hocam, oruçlu iken doğru açıyla bıçağı taşa temas ettirmek caiz olur mu?
Olur olur 😂😂😂😂😂
victorinox bıçakları hangi çeliği kullanıyor bilginiz varmı
Ali Bey hayırlı pazarlar , Victorinox 4110 ,4121 , 4131 serilerini kullanıyor. 56 HRC civarında bir sertlikle üretim yapıyorlar.
Sadece Swiss army knives dedikleri serinin çeliği net olarak açıklanmamış.
Kendilerine ait özel bir alaşım olduğu düşünülüyor yine 4110/21/31 serisinden.
Genel olarak 56 HRC civarlarında bıçakları olan güzel bir firmadır.
Merhaba kanalınız çok bilgilendirici güzel bir şef bıçağı bakıyorum 300-500 tl arası ne önerirsiniz
Veysel Bey , iyi akşamlar , şef bıçağınızın türü ne olsun istiyorsunuz?
Santoku
Nakiri
Kiritsuke
Gyutoh
Avrupa ekollu şef bıçağı?
Bunu bilirsek anında tavsiye verebilirim :)
Profesyonel bir aşçı değilim evde kullanıcam sağlam dayanıklı tarz hiç önemli değil birde iyi kessin😁
@@sevgituran2893 TRY 358.22 54%OFF | KEEMAKE 8 inç şef bıçağı Çekiç Şam AUS-10 Çelik Bıçak Şef Mutfak Bıçakları G10 Kolu Keskin Et Sebze Kesme Aletleri
a.aliexpress.com/4LKSU8dJ5
Bu çok güzel.
Dilerseniz siyahı da var.
TRY 345.05 52%OFF | SUNNECKO 8 "inç şef bıçağı Çekiç şam çeliği bıçak Mutfak Bıçakları Japon AUS-10 Çekirdek Jilet Keskin Et Sebze Kesici
a.aliexpress.com/B13qJZjEx
Daha ucuz olsun derseniz ;
TRY 127.96 76%OFF | YENI 2019 Japon Mutfak Bıçakları El Yapımı Kiritsuke Bıçak Şef Pişirme Araçları Ahşap Saplı Yüksek Kaliteli Çevre Dostu Ürünler
a.aliexpress.com/fKVhj1xYJ
Yok şimdilik yerli üretime destek olayım derseniz de kesinlikle Sürbisa ahşap sap pimsiz şef bıçağı tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim ilginiz için
Sipariş verdim birsey daha rica edecektim eşim için bıçak seti önerebilirmisiniz onuda alalım
Çağdas bey öncelikle merhabalar ben kayseriden yazıyorum gerçekten biravo bu olayı cozmussunuz ben size kosere taşı göndermek istiyorum tabiki siz kabul ederseniz hediyem olarak ondada bir bileme metodu uygularsanız sevinirim
Abi merhabalar ben gastronomi okuyorum ve 52rockwell den 57ye kadar bıçaklarım var fakat şu dönemde param yok. Bir yandan da taş alma mecburiyetindeyim. Bu taşlar beni kısa dönem de olsa kurtarır mı, tüm bıçaklarımı (5 adet) 2 3 kere bilemeye yarar mı acaba. Şimdiden ilgin ve alakan için teşekkür ederim. Videolarını öğretici buluyor ve takip ediyorum. Saygılar
Merhabalar Reha Bey.
Cimcime yani mannesmann almayın.
Çitlembik dediğimiz yeni bir ucuz taş bulduk.
N11 idealanahtar firmasında 34 liraya satılıyor.
Turuncu beyaz renkli.
Çitlembik ile bu yağ taşından alırsanız tüm bıçaklarınızı değil 5 kere 25 kere de keskinlestirebilirsiniz.
Kolay kolay aşınan taşlar değil bunlar.
Çitlembik taşını incelediğimiz bir içerik mevcut kanalda.
Uygulama etkisini görebilirsiniz.
Dayanıklı bir taş.
Önce turuncu kısmını kullanıp ağız açarsınız.
Beyaz kısmı ile puruzleri alıp temizlersiniz.
En son yağ taşı ile kılağı alıp keskinlik seviyesini arttırıp parlatırsınız.
Yeterli bir kombinasyon.
@@bicaklar_ekipmanlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, bahsettiğiniz ekipmanları alacağım. İyi günler dilerim
Son kullandığınız yağ taşı kaç grite denk geliyor acaba?
Tam bir rakam verilemiyor bu taşlarda.
Genel skalası 1200 ile 2000 arasında değişir yağ taşlarının.
Doğal taşlar var ana yağ taşı olmayan. 8000 gritlere kadar çıkan versiyonlar da var ana bulmak lazım tabi ki internette.
Teşekkür ederim, 2000 grit gayet yeterli olur kullanım açısından.
🙏👍👍👍
Yaklaşık 10-15 yıl önce izmirden istanbula otobüs ile seyahat etmekteyim güzergah üzeri bir ilden yeni yolcuları alana kadar standart dar ikili koltuklarda oturmaktayken yanıma 3 kişilik benden biraz daha büyük bir adam oturdu kollar kıllı filan kollarımız öpüştü ben bi irkildim gerindim filan temastan kaçmaya çalışıyorum falan filan derken en son dayanamadım afedersiniz beyfendi birazcık çekilir misiniz dedim adam hemhöm bişeyler söyleyip az çekildi tabi yol devam ettikçe adam şekil değiştiriyor yine kaldığımız yerden devam ediyoruz en son artık dayanamadım yeter artık yahu size kaç defa söyleyeceğim ezildim burada üstüme çıktınız ya diye bağırmaya başlamıştım o benim cinnet anımdı herhalde 😄 o anda muavin olaya müdahil olup sizi başka yer var oraya alalım sizi diyip adamdan uzaklaştırdılar adamın savunması da şu oldu yav ben sürekli İstanbula gidip geliyorum böyle şey görmedim allah allaaah velhasıl başıma bi sakatlık çıkmadan gideceğim yere vardım 😄😄
😂😂 çok iyiymiş Ümit Bey.
Adamın sonda ki tepkisi ayrıca beni benden aldı:))
Bıçaklar ve Ekipmanlar 2/3 gün kendime gelemedim 😂
@@umityavuz1830 Bende daha beter bir anı var ama içeriklerde anlatmam mümkün değil 😂😂
Bıçaklar ve Ekipmanlar valla çok merak ettim ya 🧐 ayrıca black albümü olayı da hoşuma gitti bende rock müzik sevdalısıyım mütemadiyen dinlerim Gnr Iron maiden en favorilerim Spotify kullanıyorsanız ümit yavuz hesabı üzerinden A- Hard Rock/Soft Rock Classics isimli çok başarılı bir listem var dinlemenizi tavsiye ederim
@@umityavuz1830 Vay vay vay:) GnR seven birisi karşıma çıkmayalı uzun zaman olmuştu. Severim !!
Merak ettiğin anıyı imkanı yok aleni anlatamam 😂😂😂 ilerleyen zamanlarda ki etkinlik planlarına dahil edeceğim ama bu konuyu 😂
Öncelikle emeğinize sağlı. Bir iki sorum olacaktı
1. Böyle yapılan bir bileme işlemi bilenen bıçağı ne kadar süre keskin tutar. Kullanıma dikkat ettiğimiz sürece normal mutfak işlerinde.
2. Ara sıra keskinliği kaybolduğunda yani kesici ağzında hafif bozulmalarda masat atarak toparlar mı yoksa her seferinde bu işlemimi yapmalıyız.
3. www.bicakcim.com/v1/surmene-surbisa-61099-bicak-bileme-aleti.html?gclid=CjwKCAiAu9vwBRAEEiwAzvjq--uHS39FUdfV0OUSsRRe6wm230dczThZ1L_9xVebT0P6hQwLYOXSORoCiK0QAvD_BwE bu linkteki alet ne kadar yararlıdır. Daha önce sormuştum fakat ürünü tam olarak belirteyim dedim
Teşekkür ederim Şahin Bey , sırası ile cevap vereyim sorularınıza ;
1-) Bileme işlemi sonrası bıçağın keskinliğini koruma süresi öncelikle bıçağın imal edildiği çeliğin cinsi ve sertlik derecesi ile doğru orantılıdır. Türkiye pazarında ki bıçaklar 52-56 HRC arasında gidip gelen yumuşak bıçaklardır. Bu yüzden uzun süre keskinlik korumalarını bekleyemeyiz.
Çeliğin kalitesi ve sertliğinden sonra , kullanım ve saklama koşullarınız da keskinliği tutma süresini belirler. En kaliteli çeliği bile hor kullanır , makinede yıkarsanız çok hızlı bir şekilde körelir.
Normal mutfak işlerinde kullanıma dikkat ederseniz , çeliğin kalitesine bağlı olarak doğru orantılı bir şekilde keskinliği korur.
2-) Keskinlik kaybolmaya başladığı zaman , en baştan bileme işlemi yapmanıza gerek yok şayet kesici ağız kaybolmadıysa.
Masat atarak düzeltip performansı arttırabilir , deri masat ile yine düzeltebilir yada 1000 grit yada üzeri bir su taşı üzerinde hafif strop atarak yine muhteşem sonuçlar alabilirsiniz.
Tabi ki bu dediklerimiz sadece kesici ağız kaybolmadıysa işe yarar. Kesici ağız erimişse , yeniden ağız açmak için düşük gritle başlamak ve yeni bir ağız açmak elzemdir.
3-) Daha önce verdiğim cevabını vermiştim ama tekrar verelim yorumları okuyan herkesin merakına cevap olsun. Bu tarz aparatlar faydalı değildir. Çok fazla metal aşındırırlar ve ilk zamanlar dersiniz ki , "Valla keskin oldu"
İşte o keskin oldu cümlesi birkaç gün içindir. Bıçağın kesici ağzına zarar verir ve kırılmalara sebep olur.
Bunu sadece bu linkte ki ürün için söylemiyorum. Bu ve türevi aparatların hepsi aynıdır.
Uyguladığınız kuvvet bıçağın tüm yüzeyinde eşit olamayacağı için dengesiz bir şekilde metali zedeler. Uzak durun :)
Cevap için teşekkür ederim
Tavsiyenize uyup cimcime + yağ taşı aldım 40 TL hepsiburadadan güzel işler çıkarırım ınşallah. Size de teşekkür ediyorum
@@sahincecen1162 Hayırlı olsun Şahin Bey , eliniz alışana kadar ucuz ve güzel bir kombinasyon.
Daha sonra siz merak edip daha kaliteli taşlara geçiş yapacaksınız :)
yag tasinda gozum kaldi :))
12 liraya almıştım:)
Çok hoşunuza gittiyse ınstagram üzerinden bana ulaşın göndereyim size.
@@bicaklar_ekipmanlar ben 3 tane aldim hepsi catlak cikti videolarinizi izlerken makita 1200 aldim ama yag tasini bi turlu tutturamadim
@@buzzzemra8692 bende ki taşı yollayayım size:) hatıra olur hem 😎👍
@@bicaklar_ekipmanlar catlaksiz alabilecegim bi yer biliyorsan alabilirim. oyle de sanki istemek icin yazmis gibi oldum
@@buzzzemra8692 Estağfurullah:) neden öyle düşündünüz anlamadım
Alt tarafı 15 liralık bir taş sizden kıymetli değil.
Ben hırdavatçıya gidip yaklaşık 40 tane taşın hepsine tek tek bakarak seçtim bunu.
Dediğiniz gibi özensiz şekilde muhafaza ettikleri için düzgün bulmak zor.
Bu yüzden en iyisi kendim seçeyim dedim yarım saat uğraştım:)
Toplasanız 5 kere kullanmadım da.
Maksat içerik olsun 😎👍
Bu taşın fiyatı nedir
Mannesmann 20-30 lira arası N11'de bulabilirsiniz.
Yağ taşı bulunduğunuz bölgede ki herhangi bir hırdavatçıda 10-15 liraya satılıyordur.
Hocam anlatımınız üslubunuz beni benden aldı çok teşekkür ederim. Sizi izlemek dinlemek ve sizden öğrenmek çok keyifli. Kafamda fazlasıyla sorular var. Ben daha önce bileme işlemini hiç denemedim. Kai’nin 400/1000 lik su taşını satın aldım 300 liraya.elinizdeki cimcimeye benziyor. Ben bu taşla acemiliğimi atarsam bozarım taşı diye endişeleniyorum. Önce ucuz yollu bir taş alıp denemeli miyim yoksa elimdeki taşla mı direk girişsem? Bir de su taşından sonra yağ taşı çok gerekli midir ? Bir de her gün bileme yapabilir miyim bir zararı olur mu taşa? Taşın linkini de buraya bırakıyorum :
www.bicakcim.com/v1/kai-shun-kombine-sulu-bileme-tasi-ap-0305.html?gclid=EAIaIQobChMItt_inMD35gIVFKmaCh1K8wYbEAQYASABEgIh4PD_BwE
Samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim Aydın Bey , Kai 400/1000 güzel bir taş.
Sizin durumunuzda çekinmeniz gereken tek şey , yeni başlayacağınız için bileme esnasında açıyı sabit tutamayıp bazen çok dik , bazen çok yatay bileme yapmak olmalı.
Bu durum yaşanırken ortaya çıkacak sorun da şudur ;
Çok dik açıya çıkarsanız ekmek keser gibi taşın üzerinde kanallar oluşturursunuz ve taşa yazık olur.
Çok yatırırsanız da bıçağın kesici ağzı dışında yanağı da taşa temas eder ve bıçağınız çizilir.
Bu durumlardan kaçınmak için en güzeli dediğiniz gibi alın ucuz bir taş , evde ki eski bir bıçakla bol bol pratik yapın. Açıyı sabit tutmaya , basıncı dengelemeye ve strop atarken çeliğin tepkisini hissetmeye başladığınız zaman , Kai ve istediğiniz bıçağa geçebilirsiniz.
Her gün bileme yapmanız taşa bir zarar vermez , taşınız daha hızlı aşınır hepsi bu.
Aynı bıçakla her gün bileme yapmak bıçağınıza zarar verir ama bunu da bilin. Çok fazla metal kaybeder ve çabuk erir.
Su taşından sonra yağ taşına gerek yok aslında. Bu içerikte , bileme yapmak isteyen lakin nereden başlaması gerektiğini merak eden arkadaşlarımız için 50 lira maliyetle bu hobiye başlayabileceklerini göstermek istedik.
İçeriklerimizde , hangi girit derecesini seçmeliyim , bileme ekipmanlarını tanıyalım gibi farklı konular var. Onlara göz atarsanız aradığınız tüm cevaplara ulaşırsınız.
Yine de aklınıza takılan bir husus olursa , instagram sayfamız üzerinden de benimle iletişime geçebilirsiniz.Saygılar.
Bıçaklar ve Ekipmanlar Hocam öncelikle değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bütün videolarınızı izledim hatta bazılarını birden fazla kez izledim. Yabancı kaynaklı videolar da izledim farklı ekipmanlar gördüm ama dediğim gibi sadece izledim daha uygulama faslına geçmedim taşa zarar vermiyeyim diye. Ben bir makita bir de ucuz yollu bir su taşı alayım önce acemiliği atıp sonra makita ve kai ye geçiş yapayım en iyisi :)
@@aydnates5995 Ben teşekkür ederim , kanalı oluşturup doğru ve mantıklı olan bilgiyi paylaşana kadar aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu bilmiyormuşum :)
Mannesmann ve Makita başlangıç için muhteşem bir kombinasyon olur.
Sonrasında iyice alışınca King 400/800/1000/1200 skalasına zıplarsınız isterseniz.
Bi de Aliexpress üzerinden Masahiro 3000/8000 alırsanız bıçaklarınız neşter gibi olur.
Yakın zamanda ucuz yollu 8000 ve 10000 taş gelecek , heyecanla bekliyorum bende şuan.
Denemeleri yapıp paylaşacağım , şayet sonuçlar iyi olursa çok ucuza yüksek grit taşlar da alabileceksiniz. Her daim iletişim kurabilirsiniz lütfen çekinmeyin. Saygılar.
Bıçaklar ve Ekipmanlar Ben de yeni videolarınızı heyecanla bekliyorum ilginize teşekkürler. İçerikleriniz fazlasıyla eğitici anlatımınız bir o kadar kuvvetli. Taşlar geldikten sonra muhtemelen yine bir takım sorularım olucaktır arigato sensei !
@@aydnates5995 Arigato Gozaimas :)
Ne zaman isterseniz merak ettiğiniz hususlarda yardımcı olmaya hazırım Aydın Bey.Saygılar.
Benden bahsediyor gibisin 😂😂Bence cimcime/makita ikilisi daha iyi gibi
Tabi ki Makita çok daha iyi sonuç veriyor lakin o kombinasyon 100 lirayı aşıyor.
Istedik ki , 50 lira civarında bütçe ayırabilecek ve bu hobiye ilgisi olan kişiler için bir rehber niteliğinde olsun bu içerik.
Umarım herkes için faydalı olur :)
Eyvallah cansın
Cimcime agiz acamiyo qaliba
Kışlık menemen yapılacak 50-60 kg domates dogranacak ve domates çok cabuk bıçağı koreltiyor. Napmaliyiz.
Abi tokattan Murat ben otobüs yolculugu çok yaptım beni en çok ayar eden durum arkamda oturan kişinin koltugunu çok yatırma rahatsız olurum kelimesi bunu duydugumda o yolculuk bana zehir oluyor hele bi bayana denk geldim bayan bu kelimeyi kullandı bende ona leydi diana gibi dik oturup 8 saat yol gidemem kusura bakmayın bu koltugu bu şekilde tasarlamışlar dedim kadın agzını açamadı bi daha
Sen karşı tarafa ne kadar rahatsızlık verdiğini bir kabullen önce. Paşaya bak, kendisinden rahatsız olunmasından rahatsız oluyormuş!
''Lord Of The Onions'' yazdım bunu güzel laf 😂👍
😂😂😂