hergün canlı hayvan kesim yapan biri olarak masat kulamma bizim için çok önemli yenibilemmiş birbıçağı kullanırken dişşiz yatsı masat kullanırım bu masata balkan masat denir eğer kesim esnasında bıçağın ağzı bozulmuş ise dişli masat kullanırım dişşiz yassı masat ağzı bozulmamış bıçaklar için ideal dişli masat ise ağzı bozuk veya körelmiş bıçaklarda kullanırım yani kısaca işinize göre masat seçimi yaparsanız sizin için faydalı olur
ben bır doner ustası olarak bıcakla ve masatla içiçe olan biri olarak gerek bu vıdeodaki gerek diger videolardaki degerli bilgileriniz ve ogretileriniz için sahsım adına cok tesekkur ederim ALLAH razı olsun bılmedıklerımı ogrendim bildiklerimi pekiştirdim kanallı masat harıcınde meslegım geregı tum masat cesıtlerını kullandım ve kullanıyorum saygılar sevgier sunarım ALLAHa emanet olun
Merhaba falkniven dc4 bileme taşı ile bıçağımı biledim fakat bıçağımda çizikler oluştu.Bu çiziklerin oluşumunu engellemek için ne yapmalıyım ve oluşan çizikleri gidermek için ne yapmam gerekir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alper Bey merhaba , normalde kullandığınız taşın böyle bir etkisi olmamalı , elmas yüzey ile ağız açıp , seramik yüzey ile kılağı alıyor olmanız lazım. Çizikleri oluşturan yüzey hangisi acaba? Bıçağınızın türünü bilmiyorum lakin canınız sıkılmasın , çizikler aşırı derin değilse , yüksek grit taşlar kullanarak çok rahat bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Dilerseniz instagram sayfamızdan bana bıçağınızın fotoğraflarını yollayabilirsiniz. Saygılar.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bıçağımda elmas yüzey çizikler oluşturdu. Dediğiniz gibi gidermeye çalışacağım. Videolarınız çok faydalı başarılarınızın devamını diliyorum.
Bazı masatlarda HRC değeri bulunuyor ama genelinde yoktur. Çoğunlukla ürünün ambalajında yazar sertliği. 64-66 HRC olan F.dick yada Fischer ürünlerini tavsiye ediyorum genelde uzun ömürlü olması bakımından. Kalitesizden ziyade orta segmentin alt grup çelikleri diyelim :) 52 ile 56 HRC arasında değişir iç piyasada ki bıçaklar. Genel olarak skala verirsem ; Sürbisa 54-56 Pirge 54-56 Lazoğlu 52-54 HRC aralığında bulunur.
Merhabalar videolarınızı ilgi ile izliyorum bilgiler için çok teşekkürler. Size sorum evimde bir takım değişik ebat ve markalarda zamanında alınmış bıçaklar var fakat HRc lerini bilemiyorum nasıl anlayabilirim ve dolayısı ile masat satın alabilirim ?
Ümit Bey merhaba , şayet bıçaklarınız yabancı markalara aitse HRC'leri öğrenmek çok kolay. Marka ve model bilgisini google'a yazıp aratarak , sitelerden teyit edebilirsiniz. Bunun için belli bir düzeyde ingilizce gerekiyor. Daha kolay olsun isterseniz , bıçaklarınızın fotoğraflarını instagram sayfamız üzerinden tarafıma mesaj olarak gönderin. Ben size hepsi ile ilgili bilgi veririm hemen.
Bıçaklar ve Ekipmanlar teşekkür ederim 🙏🏻 bu arada isminiz nedir mesleğiniz nedir merak ettim ve ayrıca bazı ustalar başka bir bıçağın sırtını masat gibi kullanıyorlar bu işlevsel birşey midir? Yoksa tamamen uydurma birşey midir ? Bıçak resimlerini instagramdan gönderdim. Bıçakların markası ile sitelerinden incelemeye bakacağım Saygılar
@@umityavuz1830 Adım Çağdaş, kendime ait bir işletmem var. Şimdi siz sorunca farkettim bundan hiç bahsetmemişim. Bıçağın sırtını kullanmak elbette ki olabilir ama bunun için bıçaklardan masat görevi görecek olanın daha sert bir çelik olması gerekiyor. Teknik olarak mümkün Uygulamada gereksiz Acil bir durumda anı kurtarmak için kullanılabilecek bir yöntem kanaatimce . Saygılar.
Bu konuda bayağı cahilmişim. Bileme için almıştım. Satın aldığım yer de sadece bıçak satıyordu. O da uyarmadı .Bir de bunların sertlik derecesi olduğunu ilk defa duydum. Anladığım kadarıyla bıçak satan mağazanın ( bursada Yenişehirli özbileyici) bana sattığı masat da işe yaramıyordur. 30 liralık masattan ne hayır gelir. Minik band zımpara makinesi aldım. Şimdilik onlarla bileme yapıyorum. Açı konusunu da sizden öğrendim. 20 derecelik açı ile mini bant zımpara makinesinde iyi keskinleşiyor. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Yegenim çok iyi bir video olmuş. Bir de bir sorum olucak inşaallah cevaplarsın, biçağa ispirel yani jet urup bileme yapılirmı? Bıçağın ağzında bozulma yapar mi?
Spiral yada taşlama kullanırsanız, dönüş hızından kaynaklı oluşan sıcaklık , bıçağın meneviş yani sertlik ısısını bozuyor ve çeliğin suyu kaçıyor. Böyle olunca da malesef bıçağın ömrü tükeniyor. 5-10 liralık bıçaklarda yapabilirsiniz çok içiniz acımaz lakin 500 liralık yada 3000 liralık bir bıçakta bunu yapmak insanın canını acıtır...
Deri masat için konuşuyorsak şayet , isterseniz 12.000 gritten sonra kullanın hiç farketmez. Dialux Vert Green macun 10 bin grit. Yani; 8000 sonrası macunlu masat kullanabilirsiniz çünkü grit daha yüksek. Diğer yandan 16.000 grit kullandınız bitiriş olarak ; o saatten sonra macunsuz deri masat ile stroplama yapmanız gerekir. Yada daha üst gritli özel bir macun kullanmanız gerekir. Bu bağlamda 400 grit ile bitiriş yapsanız bile masat kullanabilirsiniz.
Bıçaklar ve Ekipmanlar çelik masatları kast etmiştim.Masatlama yapınca çelik parçaları kopuyor ya bıçaktan,8000grid bilenmiş bıçağı çelik masat ile masatlamak zarar verir mi acaba diye sordum.
@@serhan2480 çelik masat hangi grit olursa olsun zarar verir. Zamanla kesici ağzı yuvarlak hale getirir ve bıçağı perişan eder. Deri masat dışında çelik masat kesinlikle kullanmayın. 8000 grit ile bitirilen bir bıçak için de zararlı yani. Sadece deri masat kullanın. Bana inanın, kullandıkça ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.
Masat in gorevi bilemek değil bıçak daki statik elektriği boşaltmak bıçağı çok kullandığımız zaman eğer ağzı keskin görünüp de kesmiyorsa statik elektrikden dolayi şişmiştir masatla elektriği boşaltiyoruz dikkat edin kasaplar bıçağı yere surtmedigi halde sadece etnkesiyor 2 dakika sonra kesmiyor hemen masatla elektriği boşaltıp tekrar keskinleşiyor
Merhaba Muhittin Bey , gerçekten çok ilginç bir bilgi paylaşmışsınız. Benim için bile yeni bir kavram hatta... Bu konuyu derinlemesine araştıracağım 😎👍 Paylaşımınız için teşekkür ederim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar 5 tane bıçak bile hepsinin ağzını jilet gibi yap hepsini üst üste koy 10 veya 20 dakika kalsin o şekilde sonra tekrar kesmeye çalış bakalim tekrar kesicek mi eğer kesmezse statik elektrik dolmustur o yüzden bicaklari gazete veya beze sarman lazım çelik kalitesi de onemli burda
@@baskan6152 Malumunuz ben bileme işlemini el ile yapıyorum , statik elektrik yüklenmesi bu şartlarda zor görünüyor. Acaba taşlama motoru yada bant zımpara makinesi ile yapılan işlemler için mi geçerli bu bahsettiğiniz durum 🤔🤔🤔
@@bicaklar_ekipmanlar bıçağın çelik kalitesiyle alakalı bilemeyle alakali değil bunu bana uzman bıçak ustasi söyledi bıçak kalitesi yukari çıktıkça statik elektrik tutmasi azaliyor ornek normal bir celik bicak 10 kesmede köreliyorsa statik elektrikden dolayi en iyi çelik bıçak 200 kesmede statik elektrik topluyor
Murat Bey merhaba, aslında uzun bir konu ama kısaca değinelim sizin için:) Genellikle yuvarlak ve yassı masat olmak üzere üretiliyor bu ürünler. Yuvarlak masatları işlevsel bulmuyorum çünkü bıçağa temas eden yüzey miktarı çok az oluyor. Yassı masatlarda bıçakla temas eden yüzey çok çok daha fazla bu yüzden daha kullanışlılar bana göre. Kanallı ve kanalsız olayına gelecek olursak, kanalsız masatlar tek amaç için üretiliyor o da bıçağın kesim performansını arttırmak. Kanallı masatlarda ise durum şu, kanalların üzeri elmas ile kaplı olduğu için ağız açma imkanınız oluyor. Normalde masat ağız açmaz, açılmış ağzın kesim performansını yükseltir. Elmas kaplı kanallar varsa masatta hem ağız açabilir hemde keskinleştirme işlemi yapabilirsiniz. Tabii bu durum masata ne kadar ödediğinizle alakalı. 300 liraya kanallı masat alırsanız emin olun ağız açmak hayal olur. Kaliteli elmas kaplı kanallı masatlar 2000 liralardan başlıyor. Siz hangi amaçla masat kullanmak istiyorsunuz öncelikle bunu belirleyin ki çok daha uygun maliyetle en doğru tercihi yapabilelim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Kurban Bayramı'nda 80 100 arası dana kesim ve sıyırma işim var ekip olarak wiktorinox swibo sıyırma kesim bıçaklarından edindim gayette memnunum masat olarak fdıck kannalı modelini düşünüyorum
@@muratozenc2 www.bicakcim.com/v1/f-dick-fd76504-kanalli-yassi-masat-28-cm.html?gclid=CjwKCAiA1fnxBRBBEiwAVUouUi0Ze2SGwTnvbGbRtCckpaC6p4BDXxK9n2aezySJ0e-kKW9btvBhJhoCv3UQAvD_BwE Hazır indirimdeyken alın derim. Çok güzel bir ürün.
Orhan Bey kör bıçaktan kastınız kesici ağız var ama hiç kesmiyor mu yoksa kesici ağız hiç yok mu? Kesici ağız varsa keskinlik kazandırabilir ama ağız yoksa imkansız.
@@bicaklar_ekipmanlar kesici ağız var ama böyle deydimi jilet gibi kesmiyor öyle bıçakları bu aletle bilevlesek olurmu acaba dahada keskın olurmuu ama sanırım bu kör bıcakların ağzını açıyor deıgın gıbı usttekı puruzlerı alıyor saol varol
Marka model bilgisi olunca sertlik bilgisine ulaşmak kolay oluyor aslında. En doğrusu masat araştırması yaparken doğru kelimeleri kullanmak. Misal ; Yassı Masat 64 HRC Çubuk masat 66 HRC Gibi. Tabii bunu daha kapsamlı bir şekilde başına marka bilgisi ekleyerek yapmakta mümkün. Fischer ve F.dick masatların yabancı sitelerde sertlik dereceleri paylaşılıyor genelde. Oralardan bakıp iç piyasadan temin etme yoluna da gidilebilir.
Merhaba, kanalınıza yeni abone oldum ve izlediğim bu videodan sonra merak ettiğim bir husus oldu. Analiz sonucu İsveç 46cr15 çeliğinden üretilmiş ve meneviş sonrası 57-58hrc sertliğe sahip, namlu boyu 20 cm, kalınlığı 2,5 mm, tam ağız şef bıçağım için hangi masatı önerirsiniz (kullanımım için neleri tavsiye edersiniz)? Şimdiden teşekkürler...
minimum 62 HRC sertliği olan ince dişli yassı masat kullanmanızı tavsiye ederim. Marka olarak F.dick yada Fischer tercih etmeniz daha yerinde olur. Fischer çok bilinmiyor piyasada lakin çok güzel Fransız malı bir üründür.
selamaleykum hocam ben fransız bir masat almak iştiyorum masatın acıklamasında Kullanılan çelik: 135Cr3 (% 1.35 karbon) - Rockwell sertliği: 64-66 HRC yazıyor bır uzman olarak masatın acıklamasında yazanları bana yorumlarsanız cok sevinirim simdiden tesekkur ederım saygılar sunarım
Metmet Bey , diyebilirim ki "Muhteşem" bir çelik. Fransızların bıçak yapımında tercih ettiği birinci çelik türü bile diyebiliriz. İstatistiksel verileri muazzam olan , sert , ciddi keskinlik alabilen , çok dayanıklı bir çelik türü. Masat olarak 64-66 HRC muazzam bir değer. Bu çelikle ilgili dikkat etmeniz gereken tek şey , korozyona karşı direnci çok düşüktür. Yeni doğmuş bir bebek gibi ilgi ve bakım istiyor. Mütemadiyen bakım yapıp paslanmasına izin vermeyin. Hatta birkaç fotoğrafını bizimle instagram sayfamızfan paylaşın , içeriklerimizden birinde değinelim :) Şimdiden hayırlı olsun , güzel günlerde kullanın inşallah. Saygılar.
www.kacmazfiyat.com/urun/fischer-bargoin-tam-yassi-masat-bilezikli-model Merhaba. Bu masatla ilgili dusunceniz nedir? Tam yassı ya da oval masat arasında fark çok mu ?
Yüksek karbon güzel bir çelik. Ortalama 64-66 HRC sertliğe sahip. Aslında bu özellikler ile ön plana çıkması gerekmiyor. Bu masatın en büyük artısı tamamen düz oluşu. Düz masatlar , bıçağa daha fazla temas edecek yüzey sundukları için bence bir tık daha iyidirler. Şöyle ki , bu masatı masaya düz yatırıp, sanki bir su taşı yada deri masat kullanıyormuşcasına hafif strop atabilirsiniz. Çok güzel bir ürün. Fransız malı bu arada bilginiz olsun. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun , güzel günlerde kullanın inşallah 🤗
@@bicaklar_ekipmanlar öncelikle tesekkür ederim.son olarak bu ikisinden birini alacağim www.kacmazfiyat.com/urun/fischer-bargoin-30cm-oval-masat-no-12-bilezikli-model www.kacmazfiyat.com/urun/fischer-bargoin-oval-masat-n245b-no-12-30cm-mavi Bu iki model arasında fark var mı? Fiyat uygun mu? Aydınlatırsanız sevinirim
Açıkçası masat kullanmayı hiçbir zaman sevmedim. Çok gereksiz buluyorum nedense:) Sürekli masat kullanmak çok sakıncalıdır bu arada. Yakın zamanda bununla ilgili bir içerik hazırlayacağım.Daha geniş bir şekilde ne demek istediğimi anlayacaksınız.Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Masat kullanmanın sakıncası hakkında video çektiniz mi? Çektiyseniz de bulamadım. Kısa bir özetle ne gibi sakıncası vardır acaba?
@@mustafaakn8365 Henüz çekmedim lakin açıklayayım size kısaca. Sürekli masat kullanıldığında bıçağın kesici ağzı kalınlaşır ve küt bir hale gelir. Yeni ağız açmak gerekir. Bu işlem bıçağın yanak genişliğini eritir. Dikkat ederseniz kasapların bıçakları hep incecik kalır zaman içerisinde. Bu masat kullanmaktan dolayı oluşan bir süreçtir. Ikıncı husus ise doğru kullanılmadığında kesici ağzı sağa sola bükerek yumuşatır ve çeliğin mikro düzeyde çatlamasına sebep olur. Bu da zamanla kesici ağızda kopmalar oluşmasına sebep olur. Bu sebeplerden sürekli ve daimi masat kullanımına karşıyım.
@@bicaklar_ekipmanlar Bıçağı her bilemek gerektiğinde masat kullanmanın iyi olmadığını söylüyorsunuz. Pekiyi buna daha iyi bir alternatif ne var? Birde bıçak bileme aletlerinden biri olan ve her züccaciye dükkanında satılan, içiçe geçmiş metal halkaları olan bir alet var. Bıçağı o halkaların kesişme noktasına sürterek biliyorsunuz. Bıçağı bununla bilemek bıçağa zarar verir mi?
@@mustafaakn8365 th-cam.com/video/Ium2kKQZVAs/w-d-xo.html Bu içeriğimiz tam olarak sorduğunuz sorunun cevabını veriyor. Diğer yandan ikinci sualinize cevap vereyim. Söylediğini aparat bıçağı bileylemez. Örneğimi mazur görün ama amiyane olarak "bıçağın ırzına tasallut" durumu sergiler. O tarz aparatlar bıçakları resmen parçalayıp perişan eder.
utanarak şöyle bir masat göstermek istiyorum :) www.pirge.com/urunler/pirge-masat?code=81064 alma diyeceksin muhtemelen de işte yine de sormak istiyor insan, gerçi ben de yanlış bilenlerdenmişim, masatı bilemek için kullanıyorlar sanıyordum
Çocuk babasından ne isterse istesin hep "Sonra alırız" cümlesini duyar ya sert bir şekilde 😂 kendimi öyle hissettim. "Gerçi alma diyeceksin" cümlenizden sonra :))) Linkte ki açıklamada Ev'ler için ideal yazıyordu... Yani tek bir eviniz varsa almayın. Evleriniz varsa alın. Çünkü linkte ev kullanımı denemiş. Evler için uygun bambaşka bir boyut :))) Şaka bir yana , piyasa bıçakları için evde kullanmak adına yeterli bir ürün. Güzel üst segment çelik şef bıçaklarınız varsa zaten etkili bile olmaz.
Bıçaklar ve Ekipmanlar 😂güzel yorum😅 pirgenin ecco model şef bıçağını kullanıyorum. Yeni başladığım için mevzuya. Şu an bu yetiyor. Bıçağı çok kullanmıyorum gerçi. Bileme zamanı gelince araştırır bilerim ona göre. Masat almiyim o zaman soğudum zaten. Ben şimdi şef bıçağımın yanına küçük işler için 12cm lik sebze bıçağı da alayım diyorum
@@esinti8735 Güzeeeelllll 😈 Zehir vücuda girmiş çoktan.... ( burada kötü cadı gülüşü efekti düşündüm 😂 ) Mutfak böyle bir aşk işte... Hele keyifle yapılan yemeklerin keyifle yenerek sohbetle perçimlendiği o huzur dolu masa başı saatleri... Tabi bulaşığı başkası yıkayacak o kadar da değil:))) Nacizane bir tarif vereyim. Patates püresi hazırlayın güzelce(süt , tereyağı, az biraz krema , muskat yada az biraz maydonoz) yanına demi glace sos ( hafif koyu olması daha keyif verir ) , 2 yada 3 dilim antrikot , imkan yoksa 3 dilim kontrafile de olur ( önce marine edip yumuşatırsınız) Etler pişti, püre hazır... Demi glace sosu pürenin ve etin üzerine gezdirin 😍 Sonrasında iletişime geçersiniz:)) Afiyet olsun 😎👍
hergün canlı hayvan kesim yapan biri olarak masat kulamma bizim için çok önemli yenibilemmiş birbıçağı kullanırken dişşiz yatsı masat kullanırım bu masata balkan masat denir eğer kesim esnasında bıçağın ağzı bozulmuş ise dişli masat kullanırım dişşiz yassı masat ağzı bozulmamış bıçaklar için ideal dişli masat ise ağzı bozuk veya körelmiş bıçaklarda kullanırım yani kısaca işinize göre masat seçimi yaparsanız sizin için faydalı olur
eyvallah hocam, hele şükür doğru düzgün bir şeyler anlatan birisine denk geldim şu konuda.
ben bır doner ustası olarak bıcakla ve masatla içiçe olan biri olarak gerek bu vıdeodaki gerek diger videolardaki degerli bilgileriniz ve ogretileriniz için sahsım adına cok tesekkur ederim ALLAH razı olsun bılmedıklerımı ogrendim bildiklerimi pekiştirdim kanallı masat harıcınde meslegım geregı tum masat cesıtlerını kullandım ve kullanıyorum
saygılar sevgier sunarım
ALLAHa emanet olun
Allah sizden razı olsun Mehmet Bey , dilimiz döndüğünce doğru olanı paylaşmaya devam edeceğiz inşallah. Saygılar.
Senn ben derkenki tepkine yarildim hocam agzina saglikkk emege saglik
Güzel ve anlaşılır anlatımınız için teşekkürler.
Bilgi için çok teşekkürler masatı hep bileme amaçlı düşünmüştüm şimdi yaklaşımım değişti çok sağolun
Ben teşekkür ederim Cenker Bey. Ne güzel ki böyle bir platformda bir araya geldik ve doğru bildiğimiz yanlışları hep birlikte yeniden öğrendik 😎👍
Verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz
Merhaba, Morakniv in karbon bıçağı var bende bunu hangi masatla masatlamalıyım?
Merhaba victorinox swibo bıçaklar var hangi masat almalıyım
İşini bilmeyen kasaplar için faydalı bir video.
Merhaba falkniven dc4 bileme taşı ile bıçağımı biledim fakat bıçağımda çizikler oluştu.Bu çiziklerin oluşumunu engellemek için ne yapmalıyım ve oluşan çizikleri gidermek için ne yapmam gerekir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alper Bey merhaba , normalde kullandığınız taşın böyle bir etkisi olmamalı , elmas yüzey ile ağız açıp , seramik yüzey ile kılağı alıyor olmanız lazım. Çizikleri oluşturan yüzey hangisi acaba? Bıçağınızın türünü bilmiyorum lakin canınız sıkılmasın , çizikler aşırı derin değilse , yüksek grit taşlar kullanarak çok rahat bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Dilerseniz instagram sayfamızdan bana bıçağınızın fotoğraflarını yollayabilirsiniz. Saygılar.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bıçağımda elmas yüzey çizikler oluşturdu. Dediğiniz gibi gidermeye çalışacağım. Videolarınız çok faydalı başarılarınızın devamını diliyorum.
Ağzınıza sağlık
Merhabalar, kaliteli bir masat önerir misiniz?
Ev kullanımı için, kullanılacak bıçaklar arasında vg-10 çelik olan da var, 58hrc de
.
Sagolasin kardeş bizleri aydinlatdigin icin.
Teşekkür ederim Necati Bey , faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Saygılar.
Azına. Salık. Tebrikler
Elinize sağlık
Elinlze emeğinize sağlık olsun başarılar
Masatların üzerinde sertlik derecesi yazar mı? Evde kullandığımız kalitesiz bıçakların sertlik derecesi kaçtır?
Bazı masatlarda HRC değeri bulunuyor ama genelinde yoktur. Çoğunlukla ürünün ambalajında yazar sertliği.
64-66 HRC olan F.dick yada Fischer ürünlerini tavsiye ediyorum genelde uzun ömürlü olması bakımından.
Kalitesizden ziyade orta segmentin alt grup çelikleri diyelim :)
52 ile 56 HRC arasında değişir iç piyasada ki bıçaklar.
Genel olarak skala verirsem ;
Sürbisa 54-56
Pirge 54-56
Lazoğlu 52-54 HRC aralığında bulunur.
Merhabalar videolarınızı ilgi ile izliyorum bilgiler için çok teşekkürler. Size sorum evimde bir takım değişik ebat ve markalarda zamanında alınmış bıçaklar var fakat HRc lerini bilemiyorum nasıl anlayabilirim ve dolayısı ile masat satın alabilirim ?
Ümit Bey merhaba , şayet bıçaklarınız yabancı markalara aitse HRC'leri öğrenmek çok kolay. Marka ve model bilgisini google'a yazıp aratarak , sitelerden teyit edebilirsiniz.
Bunun için belli bir düzeyde ingilizce gerekiyor.
Daha kolay olsun isterseniz , bıçaklarınızın fotoğraflarını instagram sayfamız üzerinden tarafıma mesaj olarak gönderin.
Ben size hepsi ile ilgili bilgi veririm hemen.
Bıçaklar ve Ekipmanlar teşekkür ederim 🙏🏻 bu arada isminiz nedir mesleğiniz nedir merak ettim ve ayrıca bazı ustalar başka bir bıçağın sırtını masat gibi kullanıyorlar bu işlevsel birşey midir? Yoksa tamamen uydurma birşey midir ? Bıçak resimlerini instagramdan gönderdim. Bıçakların markası ile sitelerinden incelemeye bakacağım Saygılar
@@umityavuz1830 Adım Çağdaş, kendime ait bir işletmem var. Şimdi siz sorunca farkettim bundan hiç bahsetmemişim.
Bıçağın sırtını kullanmak elbette ki olabilir ama bunun için bıçaklardan masat görevi görecek olanın daha sert bir çelik olması gerekiyor.
Teknik olarak mümkün
Uygulamada gereksiz
Acil bir durumda anı kurtarmak için kullanılabilecek bir yöntem kanaatimce . Saygılar.
Bu konuda bayağı cahilmişim. Bileme için almıştım. Satın aldığım yer de sadece bıçak satıyordu. O da uyarmadı .Bir de bunların sertlik derecesi olduğunu ilk defa duydum. Anladığım kadarıyla bıçak satan mağazanın ( bursada Yenişehirli özbileyici) bana sattığı masat da işe yaramıyordur. 30 liralık masattan ne hayır gelir. Minik band zımpara makinesi aldım. Şimdilik onlarla bileme yapıyorum. Açı konusunu da sizden öğrendim. 20 derecelik açı ile mini bant zımpara makinesinde iyi keskinleşiyor. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Ustam ben kasabim masat olarak hangi markayı önerirsiniz
F dick
tebrik ederim ellerinize saglik
Yarın N690 geliyor. Çok şükür biraz ferahladım nihayet.
merakla bekliyorum neler cikacak ortaya baklim
@@wildlife_bushcraft Çok güzel şeyler çıkacak :)
Hangi marka masatı almamızı önerirsiniz
Orient marka krom vanadyum masat i f/p olarak tsvsiye ederim. Fakat namlu boyu en az 20-25 cm olsun.
bilgi için teşekkürler, Zwilling Pro Şef Bıçağı 16cm bıcağım var bunun için en ideal masat ne alabilirim ?
Bugün soru cevap içeriği yayınlayacağım Emin Bey , sualinize cevap vereceğim.
Bıçaklar ve Ekipmanlar ozaman birde sizden ricam bileme taşı tavsiyenizidr alırım🙂
Ben de yazacaktım senin masatla ilgili videon yok mu diye. Buldum.
Yegenim çok iyi bir video olmuş. Bir de bir sorum olucak inşaallah cevaplarsın, biçağa ispirel yani jet urup bileme yapılirmı? Bıçağın ağzında bozulma yapar mi?
Spiral yada taşlama kullanırsanız, dönüş hızından kaynaklı oluşan sıcaklık , bıçağın meneviş yani sertlik ısısını bozuyor ve çeliğin suyu kaçıyor.
Böyle olunca da malesef bıçağın ömrü tükeniyor.
5-10 liralık bıçaklarda yapabilirsiniz çok içiniz acımaz lakin 500 liralık yada 3000 liralık bir bıçakta bunu yapmak insanın canını acıtır...
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkürederim.
8000grid bilenen bıçağa masat atılır mı? Yoksa masat daha az grid için mi uygundur?
Deri masat için konuşuyorsak şayet , isterseniz 12.000 gritten sonra kullanın hiç farketmez.
Dialux Vert Green macun 10 bin grit.
Yani; 8000 sonrası macunlu masat kullanabilirsiniz çünkü grit daha yüksek.
Diğer yandan 16.000 grit kullandınız bitiriş olarak ; o saatten sonra macunsuz deri masat ile stroplama yapmanız gerekir.
Yada daha üst gritli özel bir macun kullanmanız gerekir.
Bu bağlamda 400 grit ile bitiriş yapsanız bile masat kullanabilirsiniz.
Bıçaklar ve Ekipmanlar çelik masatları kast etmiştim.Masatlama yapınca çelik parçaları kopuyor ya bıçaktan,8000grid bilenmiş bıçağı çelik masat ile masatlamak zarar verir mi acaba diye sordum.
@@serhan2480 çelik masat hangi grit olursa olsun zarar verir. Zamanla kesici ağzı yuvarlak hale getirir ve bıçağı perişan eder. Deri masat dışında çelik masat kesinlikle kullanmayın.
8000 grit ile bitirilen bir bıçak için de zararlı yani.
Sadece deri masat kullanın.
Bana inanın, kullandıkça ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.
Bıçaklar ve Ekipmanlar tam olarak aradığım cevap budur teşekkür ederim.
Agzina saglik
Masat in gorevi bilemek değil bıçak daki statik elektriği boşaltmak bıçağı çok kullandığımız zaman eğer ağzı keskin görünüp de kesmiyorsa statik elektrikden dolayi şişmiştir masatla elektriği boşaltiyoruz dikkat edin kasaplar bıçağı yere surtmedigi halde sadece etnkesiyor 2 dakika sonra kesmiyor hemen masatla elektriği boşaltıp tekrar keskinleşiyor
Merhaba Muhittin Bey , gerçekten çok ilginç bir bilgi paylaşmışsınız.
Benim için bile yeni bir kavram hatta...
Bu konuyu derinlemesine araştıracağım 😎👍
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar 5 tane bıçak bile hepsinin ağzını jilet gibi yap hepsini üst üste koy 10 veya 20 dakika kalsin o şekilde sonra tekrar kesmeye çalış bakalim tekrar kesicek mi eğer kesmezse statik elektrik dolmustur o yüzden bicaklari gazete veya beze sarman lazım çelik kalitesi de onemli burda
@@baskan6152 Malumunuz ben bileme işlemini el ile yapıyorum , statik elektrik yüklenmesi bu şartlarda zor görünüyor.
Acaba taşlama motoru yada bant zımpara makinesi ile yapılan işlemler için mi geçerli bu bahsettiğiniz durum 🤔🤔🤔
@@bicaklar_ekipmanlar bıçağın çelik kalitesiyle alakalı bilemeyle alakali değil bunu bana uzman bıçak ustasi söyledi bıçak kalitesi yukari çıktıkça statik elektrik tutmasi azaliyor ornek normal bir celik bicak 10 kesmede köreliyorsa statik elektrikden dolayi en iyi çelik bıçak 200 kesmede statik elektrik topluyor
@@baskan6152 Gerçekten merakımı cezbetti bu konu.
Derinlemesine araştıracağım. Belki bambaşka sebep sonuç ilişkilerine de ulaşırız bu sayede 😎👍
tesekürler
S.a üstat fdıck masat almayı düşünüyorum kannalı ve kanalsız olarak arada kaldım arasındaki fark nedir tavsiyeniz nedir
Murat Bey merhaba, aslında uzun bir konu ama kısaca değinelim sizin için:)
Genellikle yuvarlak ve yassı masat olmak üzere üretiliyor bu ürünler.
Yuvarlak masatları işlevsel bulmuyorum çünkü bıçağa temas eden yüzey miktarı çok az oluyor. Yassı masatlarda bıçakla temas eden yüzey çok çok daha fazla bu yüzden daha kullanışlılar bana göre.
Kanallı ve kanalsız olayına gelecek olursak, kanalsız masatlar tek amaç için üretiliyor o da bıçağın kesim performansını arttırmak.
Kanallı masatlarda ise durum şu, kanalların üzeri elmas ile kaplı olduğu için ağız açma imkanınız oluyor. Normalde masat ağız açmaz, açılmış ağzın kesim performansını yükseltir.
Elmas kaplı kanallar varsa masatta hem ağız açabilir hemde keskinleştirme işlemi yapabilirsiniz.
Tabii bu durum masata ne kadar ödediğinizle alakalı.
300 liraya kanallı masat alırsanız emin olun ağız açmak hayal olur.
Kaliteli elmas kaplı kanallı masatlar 2000 liralardan başlıyor.
Siz hangi amaçla masat kullanmak istiyorsunuz öncelikle bunu belirleyin ki çok daha uygun maliyetle en doğru tercihi yapabilelim. Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Kurban Bayramı'nda 80 100 arası dana kesim ve sıyırma işim var ekip olarak wiktorinox swibo sıyırma kesim bıçaklarından edindim gayette memnunum masat olarak fdıck kannalı modelini düşünüyorum
@@muratozenc2 Gayet güzel bir seçim. Çoğu kasap swibo kullanıyor:)
@@bicaklar_ekipmanlar fdıck kannalı masat önerirmisiniz
@@muratozenc2 www.bicakcim.com/v1/f-dick-fd76504-kanalli-yassi-masat-28-cm.html?gclid=CjwKCAiA1fnxBRBBEiwAVUouUi0Ze2SGwTnvbGbRtCckpaC6p4BDXxK9n2aezySJ0e-kKW9btvBhJhoCv3UQAvD_BwE
Hazır indirimdeyken alın derim. Çok güzel bir ürün.
aynen çok doğru bilgiler.. 10 - 20 Liraya alınan masatlar hiç bir işe yaramıyor.
Daha da körertiyor
dostum masatla bıçak bilenmezmi peki ? yani kör bir bıçağın keskinliği arttırılmazmı ? video için saol
Orhan Bey kör bıçaktan kastınız kesici ağız var ama hiç kesmiyor mu yoksa kesici ağız hiç yok mu?
Kesici ağız varsa keskinlik kazandırabilir ama ağız yoksa imkansız.
@@bicaklar_ekipmanlar kesici ağız var ama böyle deydimi jilet gibi kesmiyor öyle bıçakları bu aletle bilevlesek olurmu acaba dahada keskın olurmuu ama sanırım bu kör bıcakların ağzını açıyor deıgın gıbı usttekı puruzlerı alıyor saol varol
Sorun şu ki, masatların sertlikleri yazmıyor genelde, ne internette, ne ambalajlarında
Marka model bilgisi olunca sertlik bilgisine ulaşmak kolay oluyor aslında.
En doğrusu masat araştırması yaparken doğru kelimeleri kullanmak.
Misal ;
Yassı Masat 64 HRC
Çubuk masat 66 HRC
Gibi.
Tabii bunu daha kapsamlı bir şekilde başına marka bilgisi ekleyerek yapmakta mümkün.
Fischer ve F.dick masatların yabancı sitelerde sertlik dereceleri paylaşılıyor genelde. Oralardan bakıp iç piyasadan temin etme yoluna da gidilebilir.
Merhaba, kanalınıza yeni abone oldum ve izlediğim bu videodan sonra merak ettiğim bir husus oldu.
Analiz sonucu İsveç 46cr15 çeliğinden üretilmiş ve meneviş sonrası 57-58hrc sertliğe sahip, namlu boyu 20 cm, kalınlığı 2,5 mm, tam ağız şef bıçağım için hangi masatı önerirsiniz (kullanımım için neleri tavsiye edersiniz)?
Şimdiden teşekkürler...
minimum 62 HRC sertliği olan ince dişli yassı masat kullanmanızı tavsiye ederim.
Marka olarak F.dick yada Fischer tercih etmeniz daha yerinde olur.
Fischer çok bilinmiyor piyasada lakin çok güzel Fransız malı bir üründür.
Bıçaklar ve Ekipmanlar Teşekkür ederim. Birkaç model fischer buldum, kıyaslama yapacağım. İyi yayınlar.
selamaleykum hocam ben fransız bir masat almak iştiyorum masatın acıklamasında Kullanılan çelik: 135Cr3 (% 1.35 karbon)
- Rockwell sertliği: 64-66 HRC yazıyor bır uzman olarak masatın acıklamasında yazanları bana yorumlarsanız cok sevinirim simdiden tesekkur ederım saygılar sunarım
Metmet Bey , diyebilirim ki "Muhteşem" bir çelik.
Fransızların bıçak yapımında tercih ettiği birinci çelik türü bile diyebiliriz.
İstatistiksel verileri muazzam olan , sert , ciddi keskinlik alabilen , çok dayanıklı bir çelik türü.
Masat olarak 64-66 HRC muazzam bir değer.
Bu çelikle ilgili dikkat etmeniz gereken tek şey , korozyona karşı direnci çok düşüktür.
Yeni doğmuş bir bebek gibi ilgi ve bakım istiyor.
Mütemadiyen bakım yapıp paslanmasına izin vermeyin.
Hatta birkaç fotoğrafını bizimle instagram sayfamızfan paylaşın , içeriklerimizden birinde değinelim :)
Şimdiden hayırlı olsun , güzel günlerde kullanın inşallah. Saygılar.
Mehmet bey söz konusu masatin markası nedir ?
@@eneskaraman261 FRANSIZ BARGOİN 12 inc oval masat
www.kacmazfiyat.com/urun/fischer-bargoin-tam-yassi-masat-bilezikli-model
Merhaba. Bu masatla ilgili dusunceniz nedir? Tam yassı ya da oval masat arasında fark çok mu ?
Yüksek karbon güzel bir çelik. Ortalama 64-66 HRC sertliğe sahip.
Aslında bu özellikler ile ön plana çıkması gerekmiyor.
Bu masatın en büyük artısı tamamen düz oluşu.
Düz masatlar , bıçağa daha fazla temas edecek yüzey sundukları için bence bir tık daha iyidirler.
Şöyle ki , bu masatı masaya düz yatırıp, sanki bir su taşı yada deri masat kullanıyormuşcasına hafif strop atabilirsiniz.
Çok güzel bir ürün.
Fransız malı bu arada bilginiz olsun.
Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun , güzel günlerde kullanın inşallah 🤗
@@bicaklar_ekipmanlar öncelikle tesekkür ederim.son olarak bu ikisinden birini alacağim
www.kacmazfiyat.com/urun/fischer-bargoin-30cm-oval-masat-no-12-bilezikli-model
www.kacmazfiyat.com/urun/fischer-bargoin-oval-masat-n245b-no-12-30cm-mavi
Bu iki model arasında fark var mı? Fiyat uygun mu?
Aydınlatırsanız sevinirim
Hocam Instagram sayfanız var mı varsa ben bulamadım
Kanalımızın ismi ve logosu aynı ınstagramda. bicaklar_ekipmanlar adı ile.
Merhabalar, siz masat kullanmıyorsunuz degil mi ?
Açıkçası masat kullanmayı hiçbir zaman sevmedim. Çok gereksiz buluyorum nedense:)
Sürekli masat kullanmak çok sakıncalıdır bu arada. Yakın zamanda bununla ilgili bir içerik hazırlayacağım.Daha geniş bir şekilde ne demek istediğimi anlayacaksınız.Saygılar.
@@bicaklar_ekipmanlar Masat kullanmanın sakıncası hakkında video çektiniz mi? Çektiyseniz de bulamadım. Kısa bir özetle ne gibi sakıncası vardır acaba?
@@mustafaakn8365 Henüz çekmedim lakin açıklayayım size kısaca.
Sürekli masat kullanıldığında bıçağın kesici ağzı kalınlaşır ve küt bir hale gelir.
Yeni ağız açmak gerekir.
Bu işlem bıçağın yanak genişliğini eritir.
Dikkat ederseniz kasapların bıçakları hep incecik kalır zaman içerisinde.
Bu masat kullanmaktan dolayı oluşan bir süreçtir.
Ikıncı husus ise doğru kullanılmadığında kesici ağzı sağa sola bükerek yumuşatır ve çeliğin mikro düzeyde çatlamasına sebep olur.
Bu da zamanla kesici ağızda kopmalar oluşmasına sebep olur.
Bu sebeplerden sürekli ve daimi masat kullanımına karşıyım.
@@bicaklar_ekipmanlar Bıçağı her bilemek gerektiğinde masat kullanmanın iyi olmadığını söylüyorsunuz. Pekiyi buna daha iyi bir alternatif ne var?
Birde bıçak bileme aletlerinden biri olan ve her züccaciye dükkanında satılan, içiçe geçmiş metal halkaları olan bir alet var. Bıçağı o halkaların kesişme noktasına sürterek biliyorsunuz. Bıçağı bununla bilemek bıçağa zarar verir mi?
@@mustafaakn8365 th-cam.com/video/Ium2kKQZVAs/w-d-xo.html
Bu içeriğimiz tam olarak sorduğunuz sorunun cevabını veriyor.
Diğer yandan ikinci sualinize cevap vereyim.
Söylediğini aparat bıçağı bileylemez. Örneğimi mazur görün ama amiyane olarak "bıçağın ırzına tasallut" durumu sergiler.
O tarz aparatlar bıçakları resmen parçalayıp perişan eder.
Yere attığınız kağıtları kim topladı?
Tabi ki ben topladım Cemal Bey 😂
Tebrik ve teşekkür ediyorum. Evdeki hanımları üzmeyelim lütfen.
@@cemalfazil Başımın tacıdır eşim 😇 Kimse üzmesin sevdiğini bence.
Bu kanallı masat ne işe yarıyo ya
çok haklısın. vallaa öyle laz oğlu maz aoğu falan hikaye. 2650 tl verdim ıvo 22327 düz oval.... tavsiye ederim.
utanarak şöyle bir masat göstermek istiyorum :)
www.pirge.com/urunler/pirge-masat?code=81064
alma diyeceksin muhtemelen de işte yine de sormak istiyor insan, gerçi ben de yanlış bilenlerdenmişim, masatı bilemek için kullanıyorlar sanıyordum
Çocuk babasından ne isterse istesin hep "Sonra alırız" cümlesini duyar ya sert bir şekilde 😂 kendimi öyle hissettim.
"Gerçi alma diyeceksin" cümlenizden sonra :)))
Linkte ki açıklamada Ev'ler için ideal yazıyordu...
Yani tek bir eviniz varsa almayın.
Evleriniz varsa alın.
Çünkü linkte ev kullanımı denemiş.
Evler için uygun bambaşka bir boyut :)))
Şaka bir yana , piyasa bıçakları için evde kullanmak adına yeterli bir ürün.
Güzel üst segment çelik şef bıçaklarınız varsa zaten etkili bile olmaz.
Bıçaklar ve Ekipmanlar 😂güzel yorum😅 pirgenin ecco model şef bıçağını kullanıyorum. Yeni başladığım için mevzuya. Şu an bu yetiyor. Bıçağı çok kullanmıyorum gerçi. Bileme zamanı gelince araştırır bilerim ona göre. Masat almiyim o zaman soğudum zaten. Ben şimdi şef bıçağımın yanına küçük işler için 12cm lik sebze bıçağı da alayım diyorum
@@esinti8735 Güzeeeelllll 😈 Zehir vücuda girmiş çoktan.... ( burada kötü cadı gülüşü efekti düşündüm 😂 )
Mutfak böyle bir aşk işte...
Hele keyifle yapılan yemeklerin keyifle yenerek sohbetle perçimlendiği o huzur dolu masa başı saatleri...
Tabi bulaşığı başkası yıkayacak o kadar da değil:)))
Nacizane bir tarif vereyim.
Patates püresi hazırlayın güzelce(süt , tereyağı, az biraz krema , muskat yada az biraz maydonoz) yanına demi glace sos ( hafif koyu olması daha keyif verir ) , 2 yada 3 dilim antrikot , imkan yoksa 3 dilim kontrafile de olur ( önce marine edip yumuşatırsınız)
Etler pişti, püre hazır...
Demi glace sosu pürenin ve etin üzerine gezdirin 😍
Sonrasında iletişime geçersiniz:))
Afiyet olsun 😎👍
Bıçaklar ve Ekipmanlar vaay süper! Deneyeceğim. Teşekkürler😎👍🏻
@@bicaklar_ekipmanlar hocam pirgenin ecco şef bıçağında iş görmrz mi 54hrc sertlikte masat 64hrc?