Vi kører 35.000km/år og har valgt Clever uden elaftale. Vores behov har været udeopladning 5-20%. De måneder hvor vi ikke lader meget ude, havde en løsning som f.eks fra Norlys været billigere. Men så snart vi runder de 10% er Clever billigst. Vi tilpasser ladetidspunkt til de tider på døgnet, hvor vores reelle elpris er lavere end satsen for tilbagebetaling.
Super informativ video. Jeg er selv ret godt inde i de forskellige former for udbud og muligheder, men det er nu nemt at henvise til denne video, når folk spørger mig hvad de skal have, når de får ny bil.
Hvorfor har denne kanal ikke flere følgere? Altid super grundige og informative videoer. Tak for det. Det har hjulpet lidt til at tage springet til fuld el. Nu har vi skrevet under på en spritny RWD Volvo C40. Glæder mig sindssygt til februar😅 Vi har ikke pt mulighed for hjemmeladning, men har på jobbet, så det kan sagtens lade sig gøre. Fortsæt de gode videoer!!🙏🏻
Kan du fortælle lidt mere om opladning på job? Vi har nemlig solceller på arbejdspladsen, men som vi har forstået det gør ( uforståelige ) afgiftsregler at vi ikke må lade elbiler på jobbet?
priser i Hvalsø sj. juli/2023: Opstart 3,90 kr. pr. kwh. 4,32 kr. hurtiglader Opstart 3,90 kr. pr, kwh. 13,50 kr. uden abonnement ( kort Kia bil) Det er dyre ind fossile biler. husk at lade hjemme, eller hos ven og bekendte, mod betaling. Tak for de gode videoer
Jeg har Clever One/Power, og giver 699 om måneden. Energitillægget har ikke været i brug de sidste 2-3 mdr. Lader mest hjemme, men nyder friheden - med Clever ladere i Sverige/Norge/Nordtyskland = stor frihed til ovennævnte pris!
Tak for en meget informativ video 🙂 Jeg er dog forsat ikke helt sikker på hvad jeg skal vælge til min første elbil som er på vej. Har tænkt på Clever One med Clever Power til huset og køre omkring 20-23.000 pr. år. Påtænker at oplade på en 11kw ladeboks hjemmefra det meste af tiden og måske køre 2-3 ture pr. år. på en 4-500 Km. og forventer at benytte offentlig lader i den forbindelse. Elinstallation i huset er klargjort og clever siger det koster 500 kr. for montering med ladeboks. Hvad løsning vil du/i anbefale mig ..?
Hej og tak fordi, du ser med 🙂 Hvis du ikke får behov for at lade ude mere end 2-3 gange om året og har et kørselsbehov på under 25.000 ville jeg vælge et abonnement med refusion a la TakeCharge eller lignende. Med en forberedt installation i huset kan du få ladeboks inkl. montering til ca. 7000 kr. Og så 69 kr./md for refusionsabonnement (som ret hurtigt er tjent hjem). Med et kørselsbehov på 23.000 km, vil du få et gennemsnitsforbrug på ca. 400 kWh om måneden (5 km/kWh). Det svarer til, at du med Clevers abonnement til 848 kr. (med Power) betaler ca. 2,12 kr./kWh. Det kan du godt gøre billigere med din strømpris derhjemme (fratrukket elafgiften). Men du har udgiften til en ladeboks i starten, som du dog vel og mærke ejer selv. Ved Clever lejer du jo boksen. Et andet alternativ er fx OK eller Norlys. Jeg er ret sikker på, at du kan få oprettelsen/installationen til de 500 kr. ligesom hos Clever, hvis du kontakter dem. Så giver du 199 i abonnement om måneden for leje og betaler ikke de. 94 øre pr. kWh i elafgift. Dvs. at du betaler spotprisen + tarif pr. kWh. Det afhænger jo så af, hvor du bor, men mit gennemsnit i N1-område i januar fra 23-06 var 1,33 kr./kWh. Så for dit vedkommende ca: 400 kWh//md x 1,33 + 199 = 731 kr./md. Så billigere end Clever. MEN du skal ikke lade meget ude, før regnestykket tipper. Vælger du at købe boksen til 9995 her og nu, så giver du kun 79 om måneden. Altså 611 kr./md. Noget billigere end Clevers 848 kr... Men du skal selvfølgelig op med 10k her og nu (for en boks du så også ejer med garanti i hele ejerskabsperioden). Du blev sikkert ikke klogere 😅 - og mange vælger Clever, fordi man har én pris at forholde sig til og deres nuværende kampagne til 500 kr. er skarp. Du er billigt kørende fra start, men dem forholdsvis høje abonnementpris (i hvert fald, når man ikke bruger deres lynladere), æder også besparelsen her og nu op over tid.
Hej Erik. Refusionsabonnementer fås stadig, så længe der er afgift på strømmen 🙂 Hvis du har solceller, kan du ikke opnå refusion. Den eneste løsning, hvor du kan få ekstra refusion er gennem Clever, hvis du også benytter dem som elselskab. Det kan du læse mere om her: clever.dk/clever-power
Fin videoguide, tak for den. Jeg synes dog stadig det er vanskelig for mig at gennemskue, hvad der er mest optimalt i min situation. Jeg har pt et Clever One-abonnement og jeg er ret sikker på, at det ikke længere er den bedste løsning - men hvad er mon så… Min elleverandør er Norlys, jeg har jordvarme, jeg kører 40-45.000 km om året og jeg lader under 10% på offentlige netværk. På forhånd tak 🙂
Hej Marie. Mange tak 🙂 Når du har jordvarme, får du jo allerede refusion af elafgift. Så langt så godt. Hvis du, som du skriver, lader under 10% på offentlige ladere, så havde jeg nok valgt Clever fra og bare ladet til din strømpris derhjemme. Men der er også det faktum, at du jo lige nu har en lader fra Clever hængende, som du ved opsigelse skal returnere (og et højt oprettelsesgebyr, som du ikke får igen). Og så skal du ud og have en ny ladeboks et andet sted. Og du kører trods alt en del. Så Clever kan godt forsvares - især set ift. at du allerede har betalt for installationen/oprettelsen.
Jeg har lige købt en el bil, men er meget i tvivl vedr. lader valg. Jeg kører max. 1.000 km pr. Måned og vil (med meget stor sandsynlighed) kun lade derhjemme, pånær i ferieperioder. Så hvad vil give mening at gå med?
Teslas er vel svær at regne ud, da en samlet pris på deres ladeløsning ved fx 20.000 km svinger efter, hvilke superchargers hos dem, du benytter - da de har varierende priser (også henover døgnet). De har jo ikke et samlet produkt med ude og hjemmeladning? Og heller ikke inkl. elrefusion på deres egen boks, som jeg læser det?
Tusind tak for en informativ video! Jeg er ved at overveje at købe en elbil, men vi bor i almennyttig og har ikke mulighed for ladeboks, så det er 100% offentlig ladning. Dertil kommer det at jeg kører 220km i hverdagen og vel 50km i weekenden, så det er mange km i løbet af et år. Jeg har mulighed for ladning ved Clever på min arbejdsplads, så det vil kunne klares inden for normal arbejdstid - hvilket vil sige i dagtimerne fra 8-16. Selv med jeres glimrende videogennemgang er jeg dog stadig i tvivl om jeg skal tegne et abonnement, eller bare Clever Go, når man medregner 'Energitillæget' m.v., for hvad vil i det lange løb være mest fordelagtigt?
Hej og tak fordi du ser med! Jeg kan godt forstå, du stadig er i tvivl. Men med dit kørselsbehov og med Clever på dit arbejde, ville jeg klart overveje at købe et abonnement hos dem til 799/md. Clever Go bliver alt for dyrt i længden med dit behov for opladning stort set dagligt eller hver anden dag. Også selvom, at der skulle komme et energitillæg i vinterperioden. Der har jo ikke været et tillæg de seneste 5 måneder. Så med dit kørselsbehov ville 799/md. være rigtig klart billigst for dig, tænker jeg. Da du ikke kan have en ladeboks hjemme, går du selvfølgelig glip af lidt 'convenience' i hverdagen, men jeg synes at Clever-laderen på arbejdet afgør sagen. Håber svaret kan bruges 🙂
Hej og tak. Du kan jo ikke lade en elbil direkte fra et kraftstik. Hvis du vil have fulde 11 kW kræver det jo en ladeboks. Derudover giver det simpelthen ingen mening at vælge et refusionsabonnement fra, hvor du får refunderet elafgiften. Du skal ikke lade din elbil mere end to-tre gange om måneden, før refusionsabonnementet på 60-75 kr./md. er tjent hjem. Herfra er det ren besparelse. Hvis du kigger ladeløsninger til plug-in hybrid (hvor det godt i nogle tilfælde vil kunne betale sig blot at betale for strømmen som normalt) kan du se vores nye guide til dette her (der er også regneeksempel med ren strøm uden boks/refusion): th-cam.com/video/wUCKE9xhfXA/w-d-xo.html
@@Bilguiden hvis man har elvarme/solceller og derfor reduceret afgift (=næsten intet at refundere), så er kraftstikket absolut en mulighed. Og på et rødt kraftstik kan man lade 11kwh. Mange nye huse har allerede kraftstik klar til brug. Man skal bare sikre at det har en seperat afbryder inden man bruger det til at lade bilen. Så det må være manglende viden, der gør at i bare afviser den løsning, som bliver aktuel for flere og flere der køber varmepumper og solceller.
@@christianolsen9781 Jeg forstår ikke helt din kommentar. Vi afviser ikke, at et rødt 16A CEE kraftstik er en mulighed. (Jeg har det selv.) Men det forudsætter jo, at du anskaffer en mobil 11 kW ladeboks som tilsluttes dette stik. Så er det smarte jo også, at man kan tage sin ladeboks med sig i fx sommerhuset. Så denne løsning kunne jeg sagtens have nævnt, men i denne video går den sådan set ind under løsningen 'køb af ladeboks uden abonnement' som jeg specifikt henviser til omkring 06:28.
Det gør du desværre ikke. Når du lader på en offentlig oplader, så betaler du den pris, der er er angivet hos udbyderen. Så de får afgiftsrabatten som virksomhed, men det er desværre ikke noget vi som forbrugere nyder godt af.
Tusind tak for din video. Jeg er dog stadig megeti tvivl om hvad der kan betale sig for os. Vi har p.t. Norlys el og har derfor overvejet deres abonnement (kun 79 kr./mdr.). Ved køb af vores nye elbil har vi dog mulighed for at få Clever lader (leje opstart) for kun 2500 kr. Vi kører ca. 30-40.000 om året, men jeg forestiller mig at vi kommer til primært at lade hjemme - måske 5-10% ude. Det lyder i videoen som om Clever kun kan betale sig hvis man lader meget ude, og ikke er afhængig af km/år?
Hej Joan. Godt at videoen kan bruges. Det er nemlig svært at gennemskue. Clever er klart mest favorabelt, hvis du kører mindst 30-35.000 km/år. Og så er det ved udeladning, at Clever virkelig tjener sig hjem i det lange løb, fordi det koster det samme hos dem, som derhjemme, hvorimod de andre udbydere tager mindst 3-4 kr/kWh på lynladere. Så kommer du til at lade under 10% på offentlige ladere, som du skriver, så ville jeg også overveje Norlys. MEN med dit kørselsbehov på op mod 40.000 km OG ved den mindste chance for, at du kommer til at bruge de offentlige opladere mere end 10%, så er de 2500 hos Clever et rigtig godt tilbud, og så er du jo helt fri for at tænke på, hvor meget du lader ude, da det er samme pris. Og tilmed er Clevers ladenetværk klart det største i DK. Så det er mest bekvemmelighed (og 2500 op af lommen her og nu) kontra muligheden for måske at spare måske 100-200 kr nogle måneder ift. til Clever, du skal gøre op. Koster det dig ikke noget at få Norlys-ladeboksen sat op? Det skal også regnes med.
Det kan jeg nemt give dig et svar på. Køb din egen ladestander uden nogen form for serviceaftaler. Det vil sige, så skal du ikke købe en fra OK. Der kommer du til at betale i 6 måneder for serviceaftale. Jeg har også varmepumpe, og det er nemt at spare penge ved at udnytte de lave priser, der er i dagens løb. Som en ekstra bonus, lader jeg meget ofte ved Lidl, hvor det er gratis at lade.
Tak for input. Det vil jeg overveje at kigge ind i 🙂Det kommer jo igen an på dit kørselsbehov. Som @enevoldchristensen3237 også skriver, så er jeg heller ikke så meget i tvivl, hvis man har varmepumpe og får refusionen. Så ville jeg blot betale for strømmen, som den er (når den er billigst). Du skal lade rigtig meget ude, før det tipper til Clevers fordel.
@@Bilguiden tak for svar. Jeg har egen ladeboks og har haft det i nogle år. Vi kører hvert år mellem 10 og 15.000 km i Europa og 3-5.000 i DK, og har indtil videre haft stor glæde af vores Ionity aftale, som nu desværre bliver kraftigt forringet fremover - vi har heldigvis den gode aftale sommeren over :). Samlet kører de 2 biler over 50.000 km om året. Og tak til @enevoldchristensen3237 for svar :)
@@HHBrandt Ja det er ærgerligt prisen sættes op hos Ionity. Vi må håbe konkurrencen på markedet slår mere igennem i fremtiden. Det lyder til, du har den helt rigtige løsning til dit kørselsmønster.
Hvad hvis man kun har muligheden for offentlige ladestandere og kører mellem 5000 til 10000 km om året og kun kan lynlade kan det så betale sig at eje elbil iforhold til min benzin bil
Hej Henrik. Det er klart, at jo mere du kører, des mere vil du spare ved at køre på ren el. Det kommer meget an på, hvilken bil, du har nu. Hvis det er en ældre og "dyr i drift" benzinbil, så vil du helt sikkert spare penge i det daglige. Men du vil også få højere omkostninger ift. købspris, værditab og finansiering af elbilen. Så kører din benzinbil bare derudaf, vil du ikke spare mange penge her og nu. Med mindre alternativet er en ny benzinbil til samme pris som elbilen. Måske kunne leasing med dit kørselsbehov være et alternativ, hvis du vil prøve det af. Du vil uden tvivl også få en mere moderne bil med mere kørekomfort ved at vælge el. Det er også noget værd i hverdagen, selvom du ikke køre meget.
Rigtig god pointe. I denne guide tager jeg ikke hensyn til kampagner eller særlige priser. Clever har også rabatpriser for nogle, og det blev lidt misvisende og omstændigt at medtage, så her går jeg ud fra prisen til "bredden". Men Norlys fordelspris for andelshavere er bestemt værd at tage med.
Hej Mark. De 1600 kr. er for ren el ja. MEN det er inkl. 9000 kr. til etablering og køb af ladeboks. Det er jo en væsentlig omkostning, som gerne skal spredes ud over en årrække. Her er et andet regnestykke: De fleste elbiler klarer 5 km/kWh som et gennemsnit. En kWh koster en dag som i dag under 1,5 kr/kWh (med hjemmelader). Det er 0,30 kr. per kørt km. Skal vi sige dieselbilen kører 25 km/l - og en liter diesel koster 12 kr. Så koster én km dig 0,56 kr. i dieselbilen. Og benzinbilen klarer 20 km/l og koster 14 kr. Det er 0,70 kr./km. Hvordan er det billigere? For ikke at snakke om besparelser på service ved elbilen. Skulle du lade på en lynlader til lad os sige 3,5 kr/kWh, så er brændstofbilen billigst ja - men de fleste bruger jo ladeboksen derhjemme langt mest - og kører du meget (eller bor i lejlighed), så er et Clever-abonnement til 799 kr./md. (+ installation) jo vejen at gå. Og det er inkl. alle de km, du har brug for...
Hvis du bruger mindre end 1.600 / måned i benzin, kører du så lidt at investeringen i en ladeboks nok ikke kan betale sig. Har du i forvejen et kraftstik, så kan man fint bruge det.
Hej Tommy. Du har ret. Det gør en kæmpe forskel og i guiden her måtte jeg begrænse mig. Men jeg vil overveje at lave noget med en solcelleejer med elbil. Kunne være et spændende regnskab at kigge ind i.
Hej Jens. Har du set videoen til ende? Jeg synes ikke vi favoriserer Clever - jeg konstaterer da netop, at OK/Norlys eller refusion er billigere, med mindre man kører RIGTIG meget.
TAK for fyldestgørende "undervisning" i hvad man skal vælge!
Der mangler lige den information at hvis man har solcelleanlæg så mister man muligheden for refusion. Ellers fin guide.
Eller elvarme
Man kan godt hvis man bruger deres el selskab power
@@Automoniumnår man har elvarme, så får man jo refusion
@@TDuck1985 man får reduceret afgiften. Resultatet er det samme, men man skal ikke ligge ud for afgiften først.
Du er simpelhen fantastisk til at forklare så alle kan forstå
Vi kører 35.000km/år og har valgt Clever uden elaftale. Vores behov har været udeopladning 5-20%. De måneder hvor vi ikke lader meget ude, havde en løsning som f.eks fra Norlys været billigere. Men så snart vi runder de 10% er Clever billigst. Vi tilpasser ladetidspunkt til de tider på døgnet, hvor vores reelle elpris er lavere end satsen for tilbagebetaling.
Super god og informativ video. Det er med sikkerhed lige præcis denne video, nye elbilsejere bør tjekke ud
Super informativ video. Jeg er selv ret godt inde i de forskellige former for udbud og muligheder, men det er nu nemt at henvise til denne video, når folk spørger mig hvad de skal have, når de får ny bil.
Hvorfor har denne kanal ikke flere følgere?
Altid super grundige og informative videoer. Tak for det. Det har hjulpet lidt til at tage springet til fuld el. Nu har vi skrevet under på en spritny RWD Volvo C40. Glæder mig sindssygt til februar😅 Vi har ikke pt mulighed for hjemmeladning, men har på jobbet, så det kan sagtens lade sig gøre.
Fortsæt de gode videoer!!🙏🏻
Kan du fortælle lidt mere om opladning på job? Vi har nemlig solceller på arbejdspladsen, men som vi har forstået det gør ( uforståelige ) afgiftsregler at vi ikke må lade elbiler på jobbet?
priser i Hvalsø sj. juli/2023: Opstart 3,90 kr. pr. kwh. 4,32 kr. hurtiglader Opstart 3,90 kr. pr, kwh. 13,50 kr. uden abonnement ( kort Kia bil) Det er dyre ind fossile biler. husk at lade hjemme, eller hos ven og bekendte, mod betaling. Tak for de gode videoer
Som (snart) ny elbils ejer, er der godt nok meget at tænke på... Tak for video.
Det er der - og det virker uoverskueligt i begyndelsen (som med alt nyt). Men bare rolig. Lidt tilvænning og du ser dig aldrig tilbage ;-)
Meget fin gennemgang 😊
Jeg har Clever One/Power, og giver 699 om måneden. Energitillægget har ikke været i brug de sidste 2-3 mdr. Lader mest hjemme, men nyder friheden - med Clever ladere i Sverige/Norge/Nordtyskland = stor frihed til ovennævnte pris!
Jeg blev mere forvirret efter din video. 😂 Hvad med eks. Greenbow? 😊
Tak for en meget informativ video 🙂 Jeg er dog forsat ikke helt sikker på hvad jeg skal vælge til min første elbil som er på vej.
Har tænkt på Clever One med Clever Power til huset og køre omkring 20-23.000 pr. år. Påtænker at oplade på en 11kw ladeboks hjemmefra det meste af tiden og måske køre 2-3 ture pr. år. på en 4-500 Km. og forventer at benytte offentlig lader i den forbindelse.
Elinstallation i huset er klargjort og clever siger det koster 500 kr. for montering med ladeboks. Hvad løsning vil du/i anbefale mig ..?
Hej og tak fordi, du ser med 🙂
Hvis du ikke får behov for at lade ude mere end 2-3 gange om året og har et kørselsbehov på under 25.000 ville jeg vælge et abonnement med refusion a la TakeCharge eller lignende. Med en forberedt installation i huset kan du få ladeboks inkl. montering til ca. 7000 kr. Og så 69 kr./md for refusionsabonnement (som ret hurtigt er tjent hjem).
Med et kørselsbehov på 23.000 km, vil du få et gennemsnitsforbrug på ca. 400 kWh om måneden (5 km/kWh). Det svarer til, at du med Clevers abonnement til 848 kr. (med Power) betaler ca. 2,12 kr./kWh. Det kan du godt gøre billigere med din strømpris derhjemme (fratrukket elafgiften). Men du har udgiften til en ladeboks i starten, som du dog vel og mærke ejer selv. Ved Clever lejer du jo boksen.
Et andet alternativ er fx OK eller Norlys. Jeg er ret sikker på, at du kan få oprettelsen/installationen til de 500 kr. ligesom hos Clever, hvis du kontakter dem.
Så giver du 199 i abonnement om måneden for leje og betaler ikke de. 94 øre pr. kWh i elafgift. Dvs. at du betaler spotprisen + tarif pr. kWh. Det afhænger jo så af, hvor du bor, men mit gennemsnit i N1-område i januar fra 23-06 var 1,33 kr./kWh. Så for dit vedkommende ca: 400 kWh//md x 1,33 + 199 = 731 kr./md. Så billigere end Clever. MEN du skal ikke lade meget ude, før regnestykket tipper.
Vælger du at købe boksen til 9995 her og nu, så giver du kun 79 om måneden. Altså 611 kr./md. Noget billigere end Clevers 848 kr... Men du skal selvfølgelig op med 10k her og nu (for en boks du så også ejer med garanti i hele ejerskabsperioden).
Du blev sikkert ikke klogere 😅 - og mange vælger Clever, fordi man har én pris at forholde sig til og deres nuværende kampagne til 500 kr. er skarp. Du er billigt kørende fra start, men dem forholdsvis høje abonnementpris (i hvert fald, når man ikke bruger deres lynladere), æder også besparelsen her og nu op over tid.
Kan man stadig få refusionsabonnement? - og gælder dette også hvis man har egne solceller?
Hej Erik. Refusionsabonnementer fås stadig, så længe der er afgift på strømmen 🙂 Hvis du har solceller, kan du ikke opnå refusion. Den eneste løsning, hvor du kan få ekstra refusion er gennem Clever, hvis du også benytter dem som elselskab. Det kan du læse mere om her: clever.dk/clever-power
Tak for det @@Bilguiden
hvad med solceller
Fin videoguide, tak for den. Jeg synes dog stadig det er vanskelig for mig at gennemskue, hvad der er mest optimalt i min situation. Jeg har pt et Clever One-abonnement og jeg er ret sikker på, at det ikke længere er den bedste løsning - men hvad er mon så… Min elleverandør er Norlys, jeg har jordvarme, jeg kører 40-45.000 km om året og jeg lader under 10% på offentlige netværk. På forhånd tak 🙂
Hej Marie. Mange tak 🙂 Når du har jordvarme, får du jo allerede refusion af elafgift. Så langt så godt. Hvis du, som du skriver, lader under 10% på offentlige ladere, så havde jeg nok valgt Clever fra og bare ladet til din strømpris derhjemme. Men der er også det faktum, at du jo lige nu har en lader fra Clever hængende, som du ved opsigelse skal returnere (og et højt oprettelsesgebyr, som du ikke får igen). Og så skal du ud og have en ny ladeboks et andet sted.
Og du kører trods alt en del. Så Clever kan godt forsvares - især set ift. at du allerede har betalt for installationen/oprettelsen.
Jeg har lige købt en el bil, men er meget i tvivl vedr. lader valg.
Jeg kører max. 1.000 km pr. Måned og vil (med meget stor sandsynlighed) kun lade derhjemme, pånær i ferieperioder.
Så hvad vil give mening at gå med?
Det kunne være fedt at se Teslas ladeløsning i sammenligningen
Teslas er vel svær at regne ud, da en samlet pris på deres ladeløsning ved fx 20.000 km svinger efter, hvilke superchargers hos dem, du benytter - da de har varierende priser (også henover døgnet). De har jo ikke et samlet produkt med ude og hjemmeladning? Og heller ikke inkl. elrefusion på deres egen boks, som jeg læser det?
Tusind tak for en informativ video!
Jeg er ved at overveje at købe en elbil, men vi bor i almennyttig og har ikke mulighed for ladeboks, så det er 100% offentlig ladning. Dertil kommer det at jeg kører 220km i hverdagen og vel 50km i weekenden, så det er mange km i løbet af et år. Jeg har mulighed for ladning ved Clever på min arbejdsplads, så det vil kunne klares inden for normal arbejdstid - hvilket vil sige i dagtimerne fra 8-16. Selv med jeres glimrende videogennemgang er jeg dog stadig i tvivl om jeg skal tegne et abonnement, eller bare Clever Go, når man medregner 'Energitillæget' m.v., for hvad vil i det lange løb være mest fordelagtigt?
Hej og tak fordi du ser med!
Jeg kan godt forstå, du stadig er i tvivl. Men med dit kørselsbehov og med Clever på dit arbejde, ville jeg klart overveje at købe et abonnement hos dem til 799/md. Clever Go bliver alt for dyrt i længden med dit behov for opladning stort set dagligt eller hver anden dag. Også selvom, at der skulle komme et energitillæg i vinterperioden. Der har jo ikke været et tillæg de seneste 5 måneder.
Så med dit kørselsbehov ville 799/md. være rigtig klart billigst for dig, tænker jeg. Da du ikke kan have en ladeboks hjemme, går du selvfølgelig glip af lidt 'convenience' i hverdagen, men jeg synes at Clever-laderen på arbejdet afgør sagen. Håber svaret kan bruges 🙂
Hejsa kunne man lave 230v udtag på nogen standere da flere og flere også køber KABINESCOTTERE både 30km og 45eu
Fin guide men magler lidt en samlinging med hvis man helt undlander en box og bare lader med et kraftstik.
Hej og tak. Du kan jo ikke lade en elbil direkte fra et kraftstik. Hvis du vil have fulde 11 kW kræver det jo en ladeboks. Derudover giver det simpelthen ingen mening at vælge et refusionsabonnement fra, hvor du får refunderet elafgiften. Du skal ikke lade din elbil mere end to-tre gange om måneden, før refusionsabonnementet på 60-75 kr./md. er tjent hjem. Herfra er det ren besparelse.
Hvis du kigger ladeløsninger til plug-in hybrid (hvor det godt i nogle tilfælde vil kunne betale sig blot at betale for strømmen som normalt) kan du se vores nye guide til dette her (der er også regneeksempel med ren strøm uden boks/refusion): th-cam.com/video/wUCKE9xhfXA/w-d-xo.html
@@Bilguiden hvis man har elvarme/solceller og derfor reduceret afgift (=næsten intet at refundere), så er kraftstikket absolut en mulighed. Og på et rødt kraftstik kan man lade 11kwh. Mange nye huse har allerede kraftstik klar til brug. Man skal bare sikre at det har en seperat afbryder inden man bruger det til at lade bilen.
Så det må være manglende viden, der gør at i bare afviser den løsning, som bliver aktuel for flere og flere der køber varmepumper og solceller.
@@christianolsen9781 Jeg forstår ikke helt din kommentar. Vi afviser ikke, at et rødt 16A CEE kraftstik er en mulighed. (Jeg har det selv.) Men det forudsætter jo, at du anskaffer en mobil 11 kW ladeboks som tilsluttes dette stik. Så er det smarte jo også, at man kan tage sin ladeboks med sig i fx sommerhuset. Så denne løsning kunne jeg sagtens have nævnt, men i denne video går den sådan set ind under løsningen 'køb af ladeboks uden abonnement' som jeg specifikt henviser til omkring 06:28.
Fin informativ video, men shit jeg synes det virker opad bakke hvis man på et tidspunkt skal overgå til el bil 😂
Hehe. Det kan godt virke lidt uoverskueligt ja, men det er kun helt i starten. Al begyndelse er som kendt svær ;-)
Hvis jeg lader ude og betaler med dankort. Hvordan bliver det registreret, så jeg får afgiften retur?
Det gør du desværre ikke. Når du lader på en offentlig oplader, så betaler du den pris, der er er angivet hos udbyderen. Så de får afgiftsrabatten som virksomhed, men det er desværre ikke noget vi som forbrugere nyder godt af.
Tusind tak for din video. Jeg er dog stadig megeti tvivl om hvad der kan betale sig for os.
Vi har p.t. Norlys el og har derfor overvejet deres abonnement (kun 79 kr./mdr.). Ved køb af vores nye elbil har vi dog mulighed for at få Clever lader (leje opstart) for kun 2500 kr.
Vi kører ca. 30-40.000 om året, men jeg forestiller mig at vi kommer til primært at lade hjemme - måske 5-10% ude. Det lyder i videoen som om Clever kun kan betale sig hvis man lader meget ude, og ikke er afhængig af km/år?
Hej Joan. Godt at videoen kan bruges.
Det er nemlig svært at gennemskue. Clever er klart mest favorabelt, hvis du kører mindst 30-35.000 km/år. Og så er det ved udeladning, at Clever virkelig tjener sig hjem i det lange løb, fordi det koster det samme hos dem, som derhjemme, hvorimod de andre udbydere tager mindst 3-4 kr/kWh på lynladere.
Så kommer du til at lade under 10% på offentlige ladere, som du skriver, så ville jeg også overveje Norlys. MEN med dit kørselsbehov på op mod 40.000 km OG ved den mindste chance for, at du kommer til at bruge de offentlige opladere mere end 10%, så er de 2500 hos Clever et rigtig godt tilbud, og så er du jo helt fri for at tænke på, hvor meget du lader ude, da det er samme pris. Og tilmed er Clevers ladenetværk klart det største i DK. Så det er mest bekvemmelighed (og 2500 op af lommen her og nu) kontra muligheden for måske at spare måske 100-200 kr nogle måneder ift. til Clever, du skal gøre op. Koster det dig ikke noget at få Norlys-ladeboksen sat op? Det skal også regnes med.
Hvornår laver du en for os med 2 elbiler? Det er der flere og flere der har, og for os er Clever for dyr, så vidt jeg kan regne ud. Vi har varmepumpe.
Det kan jeg nemt give dig et svar på. Køb din egen ladestander uden nogen form for serviceaftaler. Det vil sige, så skal du ikke købe en fra OK. Der kommer du til at betale i 6 måneder for serviceaftale. Jeg har også varmepumpe, og det er nemt at spare penge ved at udnytte de lave priser, der er i dagens løb. Som en ekstra bonus, lader jeg meget ofte ved Lidl, hvor det er gratis at lade.
Tak for input. Det vil jeg overveje at kigge ind i 🙂Det kommer jo igen an på dit kørselsbehov. Som @enevoldchristensen3237 også skriver, så er jeg heller ikke så meget i tvivl, hvis man har varmepumpe og får refusionen. Så ville jeg blot betale for strømmen, som den er (når den er billigst). Du skal lade rigtig meget ude, før det tipper til Clevers fordel.
@@Bilguiden tak for svar. Jeg har egen ladeboks og har haft det i nogle år. Vi kører hvert år mellem 10 og 15.000 km i Europa og 3-5.000 i DK, og har indtil videre haft stor glæde af vores Ionity aftale, som nu desværre bliver kraftigt forringet fremover - vi har heldigvis den gode aftale sommeren over :). Samlet kører de 2 biler over 50.000 km om året.
Og tak til @enevoldchristensen3237 for svar :)
@@HHBrandt Ja det er ærgerligt prisen sættes op hos Ionity. Vi må håbe konkurrencen på markedet slår mere igennem i fremtiden. Det lyder til, du har den helt rigtige løsning til dit kørselsmønster.
@@HHBrandt hvormeget stiger prisen på IONITY ? Har ikke hørt noget om det. 😒
Hvad hvis man kun har muligheden for offentlige ladestandere og kører mellem 5000 til 10000 km om året og kun kan lynlade kan det så betale sig at eje elbil iforhold til min benzin bil
Hej Henrik. Det er klart, at jo mere du kører, des mere vil du spare ved at køre på ren el. Det kommer meget an på, hvilken bil, du har nu. Hvis det er en ældre og "dyr i drift" benzinbil, så vil du helt sikkert spare penge i det daglige. Men du vil også få højere omkostninger ift. købspris, værditab og finansiering af elbilen. Så kører din benzinbil bare derudaf, vil du ikke spare mange penge her og nu. Med mindre alternativet er en ny benzinbil til samme pris som elbilen. Måske kunne leasing med dit kørselsbehov være et alternativ, hvis du vil prøve det af. Du vil uden tvivl også få en mere moderne bil med mere kørekomfort ved at vælge el. Det er også noget værd i hverdagen, selvom du ikke køre meget.
👟
Hvis du bor i N1 område som Norlys kalder det så er abonnement prisen kun 79 kr. pr. Mdr. ved leje.
Rigtig god pointe. I denne guide tager jeg ikke hensyn til kampagner eller særlige priser. Clever har også rabatpriser for nogle, og det blev lidt misvisende og omstændigt at medtage, så her går jeg ud fra prisen til "bredden". Men Norlys fordelspris for andelshavere er bestemt værd at tage med.
koster det så 1600 kr om måneden at køre el bil i EL priser???? Det er dyre end hvis vi køre benzin. ?
Hej Mark. De 1600 kr. er for ren el ja. MEN det er inkl. 9000 kr. til etablering og køb af ladeboks. Det er jo en væsentlig omkostning, som gerne skal spredes ud over en årrække. Her er et andet regnestykke:
De fleste elbiler klarer 5 km/kWh som et gennemsnit. En kWh koster en dag som i dag under 1,5 kr/kWh (med hjemmelader). Det er 0,30 kr. per kørt km.
Skal vi sige dieselbilen kører 25 km/l - og en liter diesel koster 12 kr. Så koster én km dig 0,56 kr. i dieselbilen. Og benzinbilen klarer 20 km/l og koster 14 kr. Det er 0,70 kr./km. Hvordan er det billigere? For ikke at snakke om besparelser på service ved elbilen.
Skulle du lade på en lynlader til lad os sige 3,5 kr/kWh, så er brændstofbilen billigst ja - men de fleste bruger jo ladeboksen derhjemme langt mest - og kører du meget (eller bor i lejlighed), så er et Clever-abonnement til 799 kr./md. (+ installation) jo vejen at gå. Og det er inkl. alle de km, du har brug for...
Hvis du bruger mindre end 1.600 / måned i benzin, kører du så lidt at investeringen i en ladeboks nok ikke kan betale sig. Har du i forvejen et kraftstik, så kan man fint bruge det.
Glemmer du ikke helt de ejer som har solceller, hvilket gør det næsten gratis at oplade bilen hvis man gør det rigtig.
Hej Tommy. Du har ret. Det gør en kæmpe forskel og i guiden her måtte jeg begrænse mig. Men jeg vil overveje at lave noget med en solcelleejer med elbil. Kunne være et spændende regnskab at kigge ind i.
Du nævner slet ikke solceller ? :)
Hvad gav clever for den reklame 😡
Hej Jens. Har du set videoen til ende? Jeg synes ikke vi favoriserer Clever - jeg konstaterer da netop, at OK/Norlys eller refusion er billigere, med mindre man kører RIGTIG meget.
Tror mere det handler om, hvad de andre har betalt for at Clever skal fremstå i dårligt lys.
@@Tiper23 Men mener du tallene er faktuelt forkerte? For ellers kan jeg ikke helt se, hvad der er at komme efter ift. konklusionerne?
EL mafija.