איליה אתה אלוף! אין טעם להתווכח עם הנתונים, והם רק מחזקים את הנקודה שחוזרת שוב ושוב: כל שקל נוסף לטובת שיפור התחבורה צריך ללכת לתחבורה הציבורית. המחלפים והנתיבים לרכב הפרטי הם כמו לקחת שלוק של וויסקי כדי להעביר את ההנגאובר. אנחנו צריכים להגמל.
מדהים! תודה על הנתונים שמשקפים את המצב האמיתי בארץ, הלוואי ויכלנו להסתמך יותר על תחבורה ציבורית ושנצליח להשפיע על התכנון בארץ -שלנו- האזרחים. כשמתוכנן נכון הנתצ מאפשר לנוסע בתחבורה ציבורית "נהג פרטי" - אפשר ללמוד, לעבוד או אפילו לישון תוך נסיעה. ממש כמו מירי רגב כשהצטלמה על כביש 1 בפקק " כשהנת"צ ריק " עם הנהג שלה ... תודה על התוכן והמהות!
@miriregev תענוג איליה, שירות מדהים לחברה הישראלית. אגב, ציפור לחשה לי שהסרטון שלך עורר הדים במחלקת הדיגיטל של כאן, וזה כבר אומר שאתה עושה משהו טוב. תמשיך, אנחנו צריכות וצריכים אותך
גם בכצנלסון בגבעתיים, היכן שרה"ע מתנגד לנת"צ. נסיעה שם מראה שרוב הנוסעים שם בשעות הבוקר הם באוטובוסים השונים שם, וכולם בפקק ענק. אבל יש שם התנגדות כי ... יהיה פקק.
קוניק דואג לתושבי עירו. נת"ץ בגבעתיים אינו יעיל כי הרחובות צרים מאוד, ויצמן וכצנלסון הם בעלי נתיב אחד במקטעים מסוימים, והאזור בכצנלסון שיש בו מקום אמיתי לנת"ץ הוא בסה"כ קילומטר (כולל קצת בעליית הנוער). וזה הרחוב הכי ראשי בעיר, ואין לו תחליף, אין איזו רשת רחובות שאפשר לנסוע ברחוב מקביל.
@@trilliane יש הבדל בין דאגה לתושבי העיר לבין דאגה למכוניות של חלק מתושבי העיר, להערכתי קוניק עושה את הדבר השני. בכצנלסון ישנם קטעים ארוכים של שני נתיבים לכיוון, כאשר נתיב אחד משמש לחניה בלבד. החניה הזו גורמת לעידוד נסועה פרטית ולפקקים מטורפים ברחוב הזה, כאשר האחרונים שאלו מועילים להם הם תושבי גבעתיים. אגב, אורך רחוב כצנלסון הוא 1.7 ק""מ, כאשר אולי 600 מטרים ממנו, יש בהם רק נתיב אחד לכיוון, אז למה שאותם 1.1 ק"מ לא יכללו נת"צ? ישנם מספיק רחובות מדרום ומצפון עליהם אפשר לנסוע. הם יהיו פקוקים? נכון, ועכשיו הם לא?
@@RANWAHLEשוב, זה ה-רחוב הראשי של העיר. אין לו תחליף. גם אין תחליף לחניות האלה, יש שם מצד אחד הרבה עסקים ומצד שני כולו בנייני מגורים ישנים שאין להם חניות ואוכלוסייה ותיקה ומבוגרת. להחליט שאין להם יותר חניה ברחוב זה לא ריאלי. גם לעשות נת"ץ של קילומטר שלפניו ואחריו יש נתיב אחד לכיוון זה לא באמת מקדם משהו, למעשה זה נאמר בסרטון הזה ממש. וממילא גם בקילומטר הזה יש הרבה עצירות לתחנה, הצטלבות עם פניות ל/מרחובות, ובל נשכח משאיות שצריכות לפרוק סחורה... אז נסיעה מהירה לא תהיה. מה שכן, אכיפה נוקשה של חניה כפולה תועיל מאוד.
אתה לא בורח מביקורת ומתמודד איתה באופן ישיר. זה לבדו ראוי להערכה רבה! שאלה אחרת: איך הגידול הטבעי המואץ בישראל (כ-3 לידות לאישה), הרבה יותר ממדינות מערביות אחרות (כ-1.5 לידות) משפיע על העלייה בפקקים? ולמה אתה חושב שהדבר לא נמצא בשיח בכלל?
ברור שזה משפיע, על הגודש בכל מקום בארץ. מהפקקים, מחירי הדיור המאמירים, משך ההמתנה הארוך לשירות רפואי, ואתרי הטבע המלאים עד אפס מקום. העניין הוא שזה דיי טאבו לדבר על ילודה בישראל. ובכנות , הדרך הכי טובה לצמצם ילודה עודפת היא כנראה השכלה לנשים במגזרים שיולדים הרבה מאד. בינתיים צריך לסייע למי שכבר כאן. וזה אחד הפתרונות
@@boazsides לא תמיד יש איש רע שרוצה להזיק. בקום המדינה באמת ניסו לעודד ילודה מסיבות רבות. היום זה שילוב של אלמנטים תרבותיים (לא רק יהודים חרדים יולדים, גם משפחה של זוג עולים מחבר העמים שאני מכיר, בני 40-50 בעלי 5 ילדים).
@@ramiveiberman3182 ״רע״ זה עניין יחסי. רוב האנשים במדינה שמביאים כמות גדולה של ילדים לא מודעים לבעיה כמו שמי שמביא ילד אחד או לא מביא בכלל - מודע. המדיניות של עידוד ילודה חד משמעית פוגעת בכל מי שמעוניין לצמצם וזה כולל את הטיפול בתחבצ.
סרטון מעולה. חשוב גם לציין שהקצעת משאבים לתחבורה ציבורית\שבילי אופניים זה גם אינטרס של אלה שנוסעים ברכב פרטי. אמנם לא יהיה חניה מול כל חנות בכל מקום, אבל גם לא יהיה פקוק כל הזמן, שלא לדבר על ערים שיותר נעים לחיות בהם.
כרגיל עבודה מצוינת!!! תודה רבה על המידע והמחקר המעמיק מאוד שאתה עושה. הלוואי שיביאו אותך לכמה ראיונות בתקשורת כדי להפיץ את הבשורה הזאת לקהל רחב ובעיקר לחנך את האוכלוסיה לזנוח את הרכב הפרטי
הסרטונים שלך מעולים! הגעתי לערוץ שלך בעקבות הסרטון הקודם ועשיתי בינג' על הכל 😅 מצחיקים האנשים שאמרו שבכל רכב פרטי לא יושב אדם אחד. זה הרבה הרבה יותר מ-80-90% מהמכוניות. יש לי משחק כזה עם עצמי כבר שנים. כשאני בכביש או לצדו בשעות העומס אני סופרת בכמה מכוניות בפקק יושב יותר מאדם אחד. אם במכונית אחת מ-50 יש יותר מאחד זה שיעור גבוה יחסית. בדרך כלל לאורך כל הפקק אין אף מכונית שבה יושב נוסע. הכי קל לבדוק ברכיבה על אפניים, כשעוקפים טור שלם של מכוניות שעומדות ללא תזוזה.
יש הרבה התארגנויות מקומיות, אתה יכול להתחיל מהטוויטר, ואפשר גם מקבוצת עירוניות מתחדשת בישראל בפייסבוק, ויש עוד. יש ארגונים כמו ברחובות שלנו, תחבורה בדרך שלנו, 15 דקות, מעירים, ועוד.
אתה מדהים! צריך להראות את הסרטונים שלך לשרה החדשה שלנו שלא מבינה כלום ומקבלת החלטות סתם כי בא לה לבטל נתיבי תחב"צ. ברור שבא לה! למה היא נוסעת בתחבורה ציבורית? ברור שלא! תן לכל השרים והשרות לנסוע בתחב"צ ותראה את השינוי תוך יום.
סרטון מעולה והלוואי ששרי התחבורה בישראל היו עם עשירית מהידע הזה. לגבי מכוניות על הכביש...כל עוד אין תחבור ציבורית בשבת ולישראלי הממוצע יש רכב כדי להתנייד בסופ״שׁ...הוא גם יבחר ברכב הזה במהלך השבוע, הישראלי הממוצע הוא מפונק, חושב על עצמו ולא צרכן חכם במיוחד אז עד שהממשלה לא תקדם בשביל האזרחים תחבצ בסופש אז השינוי לא יקרה מצד ישראלים שנוהגים לבד ברכב הפרטי שלהם.
הצרכן הישראלי עושה מה שהכי נוח לו, המערכת צריכה להשתנות כך שהתחבורה הציבורית תהווה אלטרנטיבה אטרקטיבית מספיק כדי שהצרכן יחליט לעבור אליה. היא חייבת להיות נוחה כמו רכב פרטי או לפחות קרוב לכך, ובטח שזולה יותר. זה ככה בכל העולם, הצרכן הפשוט תמיד ישתמש באפשרות התחבורה שהכי נוחה ומשתלמת לו.
האמת, תחבורה ציבורית בשבת לא תשנה הרבה בכלל אם היא בכל מקרה פחות יעילה מהרכב הפרטי. אגב, אנשים תמיד יבחרו בדרך המהירה ביותר להגיע ליעד. אם זה הרכב הפרטי (כי האוטובוסים לא אמינים, או נתקעים בפקק) - יסעו ברכב הפרטי. אם התחבורה הציבורית מהירה יותר (כי יש לה קדימות על פני הרכבים הפרטיים, והיא לא עומדת בפקק) - יסעו בתחבורה ציבורית. כלומר, גם אם יש רכב זמין, אבל הוא לא האופציה הכי מהירה - פשוט לא יבחרו אותו... ואז יסעו ברכב רק יום אחד בשבוע? אני אומרת הללויה.
היי איליה, אחלה סרטון רק בנוגע להשוואה בין נפח נוסעים באוטובוס לבין נתוני הספירות של רכב פרטי בדרך נמיר - כאשר יש גודש, נתוני הספירות לא יכולות לייצג את הביקוש אלא את היכולת של הצומת להעביר את הרכבים. דווקא בשעות השפל לצומת יש יכולת להעביר ביקוש גבוה יותר. רוצה לומר, הספירות מציגות X רכבים שעברו בשעה, אם התנועה איטית - פחות רכבים יעברו.
סרטון מדהים ואיכותי ברמה גבוהה ביותר. שאלה - ברחובות מתכננים לשפץ (שוב) את דרך יבנה, ובהדמיות נראה שהולכים להרחיב את המדרכה ואולי גם להוסיף שביל אופניים, אבל נראה שהולך להיות נתיב אחד לרכבים לכל כיוון (בלי נת"ץ, ברחוב מרכזי). מה דעתך על זה?
אני חושב שיש מקום לסרטון על הנעשה בדרך יבנה... גם השינוי בכביש וגם זה שלקחו בערך 12 בתים פרטיים והפכו ל12 בניינים של 8 קומות. איפה יכנסו כל האנשים האלו איפה יחנו האורחים שיבואו לבקר? איפה הילדים ילכו לגנים? איפה יהיו פארקים לשחק בהם?
כל הכבוד על הסרטונים!!! הנקודה מועברת בצורה פשוטה וברורה אמן ואמן בעזרת השם שנראה כבר את היום שהתחבורה הציבורית תשגשג אנשים פעלתנים שכמוך עוזרים במאבק מאוד, ישר כוח
אתה גאון, הוספת לי המון הבנה בנושא, הלוואי שמקבלי ההחלטות יפעלו בהתאם, הייתי מוריד את המוניות הרגילות מהנת"צים - מבטל את כל המיזמים של באבל וכו' - ומשקיע בהוספת קווי מוניות שירות שמלאים באנשים ויותר אישיים ומזמינים לאנשים שלא נוסעים באוטובוסים .
אין הגיון במוניות שירות במקומות עירוניים. רוב האוטובוסים מלאים בשעות השיא. אם אוטובוס מלא מצריך נהג אחד על 50 איש, בשביל להסיע את אותם 50 איש באותו המסלול במוניות שירות צריך פי 5 יותר נהגים ופי כמה יותר מקום על הכביש. ונהגים הם המצרך הכי נדיר.
היי איליה, כמה הערות לגבי הסרטון: 1. מקדם מילוי הוא פרמטר מוטה. נניח שאני צריך לעשות נסיעה שלוקחת ברכב פרטי 30 דקות אבל אני עולה על אוטובוס שמביא אותי ליעד אחרי שעה. התרומה שלי למקדם המילוי של האוטובוס תהיה כפולה במקרה הזה. לגרום לאנשים לנסוע יותר זמן על הכביש מייצר אשליה של יעילות. 2. לגבי תחבורה שיתופית - היא לא יכולה ולא צריכה להחליף תחבורה באיזורים עירוניים צפופים שיש בהם כבר תחבורה ציבורית טובה. היא כן יכולה ואמורה במקרה הזה "לאסוף את השאריות" של התחבורה הציבורית, ולגשר על המסלולים שאין ביניהם קו ישיר, דורשים החלפות מסובכות זמני המתנה ונסיעה ארוכים. בטווח הארוך אפשר תמיד להשתמש במידע הזה כדי לשפר את התוואי של הקווים הקיימים ולייצר קווים חדשים. בנוסף, באיזורים כפריים כן יש התכנות למודל הזה. 3. עוד נקודה מאוד חשובה בנוגע לתחבורה שיתופית - אם נהיה אמיתיים לרגע, לרוב הנוסעים שנוסעיף ברכב פרטי לעבודה יש אלטרנטיבה באוטובוס אבל הם מפונקים. התחבורה השיתופית פחות יעילה אבל נותנת שירות טוב יותר, ובכך עוזרת להמיר אוכלוסיות שהיו נוהגות ברכב פרטי, וכן מייעלת את סך כל התחבורה בעיר.
1. אם נסיעה באוטובוס לוקחת פי 2 מרכב פרטי, זה כי אין מספיק נת"צים. 2. הערוץ לא נקרא "כפר לחיות בו" 😉 3. אם מקדם המילוי של התחבורה השיתופית הוא סביב 1, זה לא מייעל את התחבורה בעיר בשום צורה.
הצעה: לשים מצלמה על האוטובוס, לצלם כל רכב שלא אמור לנסוע בנת"צ ולהעביר ישר למשטרת התנועה. צריך גם לבטל את הקומבינה של נתיב 2+ - זה לא אכיף בשום צורה ורק מדגיש עוד יותר את השליטה של הרכב הפרטי על הכביש
נת"צים גם יכולים לעזור במשבר הנהגים של התחבורה הציבורית. כי אם להיות נהג אוטובוס זה לא סבל נוראי של לעמוד בפקקים כל היום עם לחץ וכעס של הנוסעים והנהגים האחרים, אז יותר אנשים יסכימו להיות נהגים
אני יכול להבין אנשים שלא היו בחו״ל ומדברים ככה. אבל ישראלים ש4 מיליון מהם מטיילים בחול כל שנה, לא ברור איך זה מתכתב? אתה משתמש בתחב״צ בלבד בכל עיר אירופית! אפילו קטנה. אין שום צורך באוטו. למה האנשים פה מתנגדים לתחב״צ, לא ברור לי.
בתור לקוי ראייה שמתקיים על תחב"צ, אני מאוד מעריך את הסרטון הזה ומסכים לחלוטין לגביי מה שאמרת פה, אותו נוח וגמיש לשימוש אבל תחב"מ בנמיוחד באיזורים עיקריים הוא חשוב ביותר כי הוא מאוד ייעל את את התנועה הכללית
סרטון מצוין, כל הכבוד! אני לא מבין איך תיקתק הצליחו להגיע למקדם מילוי של 0.7 אם צריך אדם אחד לפחות כדי לנהוג במכונית, אבל זה פרט די שולי. יופי של סרטון
שלום איליה. סרטונים מעולים, תודה רבה. רציתי לדעת האם יש איפשהו מקום לראות מידע על כמות נוסעים שיורדים ועולים בתחנות רכבת. (בתלתן אין רכבות) אני שואל זאת כי לפי ההרגשה שלי בתחנת נתניה ספיר עוברים הרבה יותר נוסעים מאשר בתחנת בית יהושע, ולמרות זאת בספיר יש רק 2 רכבות בשעה ובבית יהושע יש 3 או 4.
שאלתי בטוויטר ואלה התשובות שקיבלתי. נשמע שהאפשרות היחידה היא להגיש בקשת חופש מידע. twitter.com/EscargotAgile/status/1620118142101127170?t=Wba3NyoJ_P0VJQIZoRGoTg&s=19
@@livablecity תודה על המידע. בדקתי עבור 2022 ומסתבר שבית יהושע יותר פופולרית מספיר (700 אלף לעומת 460 אלף כניסות בשנה). אז המצב כרגע עם התדירויות הוא כנראה בסדר
הסרטונים שלך צריך להראות לכל שר.ה התחבורה לפני כניסהמם לתפקיד לפחות פעמים ולא לתת להם להתחיל לעבוד עד שיעברו מבחן על כל החומר. ולמירי רגב מגיע מסלול לימודים מיוחד שהיא תצתרך ללמוד תוך אוטובוסים ורכבות.
למי שאמר לך שבמכוניות יש יותר מאדם אחד: א. גם מכונית מלאה נוסעים מנצלת את השטח פחות מאוטובוס "חצי ריק" עם 15 נוסעים, בחישוב למטר כביש. ב. הנת"צים הבין עירוניים שרגב דיברה עליהם הם נר"תים, כלומר רכב עם 2+ או 3+ נוסעים יכולים לנסוע בהם.
סרטון מעולה, ומאוד משכנע! בתור מישהי שגרה בקריית אונו, כאן יש המווווון דיונים וביקורת של התושבים לגבי הנת"צ המרכזי שעובדים עליו כרגע ברחוב הראשי בעיר - מה הסיכוי שהיית עושה סרטון על הנושא של איפה למקם את הנת"צ (בימין או במרכז הכביש)? אני לא מספיק מבינה בזה אבל תוהה אם ההתעקשות של התושבים להעביר אותו לימין היא מבוססת.
תמיד עדיף נת''צ בשמאל כי בנת''צ בימין יש הרבה יותר פעמים שרכבים נכנסים לנתיב על מנת לפנות ימינה... נת''צ בשמאל בדרך כלל יהיה מופרד מהנהגים, בלי הפרעות. הבעיה בנת''צ בשמאל זה שהוא דורש הרבה יותר עבודה והוא מסובך יותר
כלל האצבע, לפני הכוכביות וההסתייגויות, הוא נת"ץ שמאלי בכבישים בין עירוניים ובמרחב פרברי ונת"צ ימני בכבישים עירוניים ובמרחב אורבני - או אם לדייק יותר, נת"ץ שמאלי הוא לתנועה עוברת וימני לממשק תדיר עם הנוסעים והסביבה. ההיגיון פשוט: אם האוטובוסים צריכים לצאת מהנת"ץ כל כמה מאות מטרים ולחצות נתיב רכב פרטי (שבשעות העומס, שהן השעות הרלוונטיות היחידות כפי שהסביר פה איליה בצדק, הוא פקוק ולא ייתנו לאוטובוסים להיכנס אליו, ואז הם יעמדו בנת"צ ויתקעו גם אותו.) או שניים כדי להגיע לתחנה ולהוריד ולהעלות נוסעים - הרי שהנת"ץ באמת יהיה ריק כי רוב האוטובוסים מלכתחילה יסעו בנתיב הימני עם הרכב הפרטי - אז עדיף ששם יהיה הנת"ץ מראש... (ובנוסף ככה אי אפשר לעשות תחנת מבלט ואכמ"ל.) ומהצד השני, אם האוטובוסים רק רוצים להגיע כמה שיותר מהר ליעד במרחק כמה קילומטרים, לא מתאים להם לחלוק את הנת"ץ עם רכבים פרטיים ש"רק רוצים לפנות ימינה (או לרדת מהכביש המהיר)" או כאלה שבנתיב האצה, או אם זה stroad (רחוביש? יצור שהוא חצי רחוב חצי כביש. דמייני את דרך נמיר או שדרות רוקח בת"א) מכוניות שנכנסות ויוצאות מחניות או ספקים שעוצרים ליד חנויות וכן הלאה. עדיף לדחוף את הנת"ץ שמאלה, ככה אפשר לשמור אותו בבלעדיות לאוטובוסים ורכבי חירום (ובישראל לעוד מאתיים קבוצות לחץ ומקומבנים אחרים.).
@@yuvalbuda זאת לא הבעיה היחידה. מבחינת התושבים בקריית אונו, הנת"צ השמאלי היחיד שהם אי פעם שמעו עליו היה הידוע לשמצה בפתח תקווה, שנהרגו שם לא מעט אנשים. מבחינתם, עד שיוכיחו להם אחרת, נת"צ שמאלי הוא מסוכן והם מפחדים שיהיה כזה גם אצלם.
@@thebign2398 הרחוב המדובר הוא רחוב עירוני עם 2 נתיבים לכל כיוון (שאת אחד מהם הופכים לנת"צ), אז לפי מה שאתה אומר לכאורה אמור להתאים לו להיות עם נת"צ ימני, לא? בפועל התכנון שיוצא לפועל (ועליו הביקורת) הוא לשים את התחנות על אי תנועה שיהיה בין הנת"צ לנתיב התנועה הרגיל, אבל אני לא בטוחה איך זה יעבוד בכל המקרים שבהם האוטובוסים יצטרכו לפנות לרחובות אחרים ולחתוך את הנתיב של המכוניות - ולהיפך...
סרטון מעולה. רציתי לדעת מה דעתך על נתיבים בתשלום במקום נר"ת\נת"צ? כלומר נתיב בוא מוצבות מצלמות ופשוט שולחות חיוב לכל רכב שנוסע בו (נניח חיוב לפי ק"מ או לפי מקטע או איזשהו מודל כזה). בצורה כזו, מעט אנשים (רק מי שממש ממהר ומוכן להשקיע את הכסף) יסעו על הנתיב. האכיפה תהיה קלה בעזרת מצלמות כמו כביש 6, וכאשר יש שיתוף נסיעה של כמה נוסעים הם יוכלו לחלק את התשלום ביניהם אם יבחרו לנסוע בנתיב. במודל כזה גם חברות האוטובוסים יקבלו חיוב לתשלום מתוך הנחה שהתשלום זניח כשמחולק על 50 או 100 נוסעים והעליה בתעריפי הנסיעה תהיה זניחה אם בכלל. כך גם חברות הסעה פרטיות יוכלו להשתמש בנתיב ללא אפליה מול התחבורה הציבורית (נניח אוטובוס תיירים שמסיע 50 אנשים גם ישתמש בנתיב). מה דעתך על מודל כזה?
so i think the question is are we talking toll roads or congestion pricing. and the answer depends on the logistics of enforcement, the political economy of setting prices, and what fundamentally are we trying to optimize
נשמע פוטנציאל לאי-שיוון משמעותי. הרי מי שמבוסס כלכלית ישמח להשתמש בשירות ולהגיע מהר לעבודה, בעוד שאוכלוסיות חלשות יותר נשארות בפקקים או צריכות לבחור בין הגעה לעבודה ובין צרכים אחרים. תחבורה, כמו גם מזון, תרופות ודיור, צריכה להיות מוצר בסיס קרי הוא זמין זול ונגיש לכל פלגי האוכלוסיה.
@@Barak911777 יש כבר סתירה בין נגיש זמין וזול בתחום של שימוש בארץ כי זה המצב הקיים. יש שימוש בלי תשלום אממה יש ותמיד יהיה פקקים. בנוסף העלתה את הבעיה של אי שיווין. חייבים לציין שמדובר בדוגמת הקצה שלך עדיין רואים רק שיפור במצב הנוכחי כי עוברים ממצב של גרוע למי שמכון לשלם ומי שלא מוכן לשלם למצב של . גרוע רק למי שלא מוכן לשלם. יש סרטון שאני ממש ממליץ (באנגלית th-cam.com/video/26pl4ce9vTA/w-d-xo.html) שמסביר שלאותו בין אדם יכול להיות שימושים יותר חשובים (נסיעה לעבודה) ופחות חשובים (נסיעה לחנות שאפשר להגיע עלוי ברגל). במצב הזה לא ברור שבן אדם עשיר יהיה מוכן לשלם יותר מבן אדם שיש לו פחות כסף לצרוך את הכביש
@@Barak911777 זה טיעון בעייתי כי החלשים ביותר נוסעים בתחב"ץ ולהם זה יעזור. היו טיעונים כאלה גם נגד כביש 6 ובסוף נוסעים בו המון אוטובוסים שהנוסעים שלהם נהנים ממנו.
הכל טוב ויפה, המספרים לא משקרים. אבל תנסה להגיע מנקודה לנקודה בארץ עם רכב פרטי ועם תחבורה ציבורית. קח כל מקום לא משנה איפה, ברוב המקרים ייקח פי 2 זמן אם לא יותר בתחבורה הציבורית. בסוף יש סיבה טובה למה אנשים מעדיפים את הרכב הפרטי, אף אחד לא נהנה לעמוד בפקקים ולבזבז כל כך הרבה זמן לחינם בפקקים. התחבורה הציבורית בארץ זוועה!!! נסיעה שלוקחת רבע שעה עם רכב פרטי בתל אביב, עם תחבורה ציבורית לקחה לי מעל שעה!
"גם כשמחליפים אוטובוס, אז מחליפים ליד סופר, ליד קניות, במקום נעים" - מעניין שבמקרה שלי, אני בד"כ מחליף במקום ממש לא נעים, ברחוב דוד רמז. בדרך החוצה משכונת הבלון שלי (ארמון הנציב, ירושלים), האוטובוס שיוצא מהר מהשכונה נפרד מהמסלול למרכז העיר אחרי דוד רמז; בתחנה הקודמת רק חלק מהאוטובוסים עוצרים.
אחד האשמים הגדולים במחדל הזה הוא משרד התחבורה שלא מצליח לספק שירות אוטובוסים סביר, תחנות אוטובוס סבירות, וגם מונע תחרות. מספיק לנסות לפנות למוקד השירות שלהם, ולקבל תשובה לאחר 90 (!!!) יום כדי להבין כמה אכפת להם מהנוסעים. אני מאמין שאם היו רשויות תחבורה ציבורית מטרופוליניות היינו במצב אחר היום. בעלי הרכבים מחזיקים חלק גדול באשמה, אבל משרד התחבורה הוא שורש הבעיה
סרטון מעולה! אשמח לשמוע את דעתך על פתרון שקיים הרבה מאוד שנים- הסעות מאורגנות למקום העבודה. אשתי למשל עובדת במפעל עם הסעות מאורגנות שאוספות אותה בתחנת האוטובוס הקרובה ומחזירה אותה בסוף היום (כך אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לוותר על רכב אחד לפחות). האם לדעתך ניתן להרחיב את זה מעבר למספר מפעלים גדולים של מאות עובדים לחברות של בין 50-100 עובדים או לשתף מספר חברות מאותו מבנה, במקרה של סטארט-אפ ?
אני מקווה שלא מפריע לך שמישהו אחר עונה. הרכבת הקלה לנצרת טובה וחשובה והשאלה היא האם אתה שואל כי אינך חושב שזה טוב, ואם אכן זה כך למה אינך חושב כך. אם זה כי לא ברור לך למה דווקא רכבת קלה אז יש לזה שתי סיבות, הראשונה היא שמדובר על שילוב של איזורים עירוניים בהם היא תשמש גם לנסיעות פנימיות והשנייה היא שבמקרה הזה הפרשי הגובה מחיבים אחוז שיפוע גבוה של עד 8% מה שלא מתאים לרכבות כבדות אך בהחלט אפשרי עם רכבת קלה. רכבות קלות משמשות כיום גם כסוג של רכבת באזורים לא עירוניים, וגם על מסילות רכבת רגילות ביחד עם רכבת כבדה ולמרחקים גדולים יחסית. הביקורת היחידה שיש היא שתושבי נוף הגליל יזכו למספר נאה של 6 תחנות בעיר בעוד שבנצרת יהיו רק שתי תחנות שלא ממש ישרתו את התושבים לנסיעה פנימית בעיר עצמה.
וואלק עבודה יפה, חבל רק שיש אינטרסנטים שמשפיעים על המדינה שלנו כדי למכור רכבים. שלא לדבר על זה שבערך 5% מתקציב המדינה השנתי מגיע משוק הרכב/ הוצאות האזרחים על רכב פרטי. בקיצור האינטרסים מנצחים את ההגיון הבריא ואת טובת הכלל. פצצה של תוכן עדיין :)
אהבתי מאוד, כמו כל הסרטונים. בין הערוצים היחידים ששמתי להם פעמון. צפיתי בסרטון מאת בחור שככל הנראה יש לו דעות לא רחוקות משלך ואפילו יותר קיצוניות (לא בקטע רע, בהכרח). th-cam.com/video/rSSNlM3Au1A/w-d-xo.html האם אתה חושב שמדיניות שכזו ניתנת ליישום בישראל בצורה רחבה, ואיך? הדגמת את זה באחד הסרטונים עם החניון שהפך לפארק בתל אביב. הייתי שמח לעוד סרטונים בנושא הזה. :)
תודה! אני מכיר ואוהב את הסרטון הזה. לא זוכר את כולו כרגע, אבל עשית לי חשק לצפות שוב. אני לא חושב שצריך לאסור על מכוניות. צריך לאפשר לאנשים כמה שיותר אופציות, וכשמתכננים עבור רכב פרטי האופציות מצטמצמות לרכב פרטי בלבד.
@@meemz1 אני חושב שהוא מגזים. להרבה צרכים רכב פרטי הוא הכלי הכי מתאים. ההגזמה הכי פרועה באה בסוף, כשהוא מדבר על זה שאת התחבורה במרחב הכפרי אפשר לפתור באמצעות רכבות. אבל אין היגיון ברכבת באיזור שאין בו צפיפות אוכלוסיה.
@@ShirLibra מהיכרות שלי תכנון עירוני זה רק תואר שני, ובד"כ ממשיכים אליו אחרי תואר ראשון בגיאוגרפיה. אם זה מעניין אותך אז גם בתואר בגיאוגרפיה יש הרבה עיסוק בעירוניות ובתוך זה גם תחבורה ציבורית. (הערה: לא למדתי אף אחד מהתארים אז גם אני מסתייג לגבי מה שרשמתי).
איליה אתה אלוף!
אין טעם להתווכח עם הנתונים, והם רק מחזקים את הנקודה שחוזרת שוב ושוב: כל שקל נוסף לטובת שיפור התחבורה צריך ללכת לתחבורה הציבורית. המחלפים והנתיבים לרכב הפרטי הם כמו לקחת שלוק של וויסקי כדי להעביר את ההנגאובר.
אנחנו צריכים להגמל.
איליה, הסרטונים שלך מאירי עיניים והם התוכן הכי טוב שיש בנושא עירוניות בארץ. תודה רבה
מדהים!
תודה על הנתונים שמשקפים את המצב האמיתי בארץ, הלוואי ויכלנו להסתמך יותר על תחבורה ציבורית ושנצליח להשפיע על התכנון בארץ -שלנו- האזרחים.
כשמתוכנן נכון הנתצ מאפשר לנוסע בתחבורה ציבורית "נהג פרטי" - אפשר ללמוד, לעבוד או אפילו לישון תוך נסיעה.
ממש כמו מירי רגב כשהצטלמה על כביש 1 בפקק " כשהנת"צ ריק " עם הנהג שלה ...
תודה על התוכן והמהות!
אתה עושה עבודת קודש! כל הכבוד
הדבר הכי אהוב עלי? סרטונים שמבוססים על נתונים רשמיים ומחקרים.
התחלתי לעקוב אחרי העמוד לא מזמן ואני בכל סרטון מגלה המון דברים חדשים.
תודה וישר כוח!
@miriregev
תענוג איליה, שירות מדהים לחברה הישראלית.
אגב, ציפור לחשה לי שהסרטון שלך עורר הדים במחלקת הדיגיטל של כאן, וזה כבר אומר שאתה עושה משהו טוב. תמשיך, אנחנו צריכות וצריכים אותך
גם בכצנלסון בגבעתיים, היכן שרה"ע מתנגד לנת"צ.
נסיעה שם מראה שרוב הנוסעים שם בשעות הבוקר הם באוטובוסים השונים שם, וכולם בפקק ענק.
אבל יש שם התנגדות כי ... יהיה פקק.
קוניק ראש עיר נוראי, לא מבין את האנשים שבחרו ביצור הזה
קוניק דואג לתושבי עירו. נת"ץ בגבעתיים אינו יעיל כי הרחובות צרים מאוד, ויצמן וכצנלסון הם בעלי נתיב אחד במקטעים מסוימים, והאזור בכצנלסון שיש בו מקום אמיתי לנת"ץ הוא בסה"כ קילומטר (כולל קצת בעליית הנוער). וזה הרחוב הכי ראשי בעיר, ואין לו תחליף, אין איזו רשת רחובות שאפשר לנסוע ברחוב מקביל.
@@trilliane יש הבדל בין דאגה לתושבי העיר לבין דאגה למכוניות של חלק מתושבי העיר, להערכתי קוניק עושה את הדבר השני.
בכצנלסון ישנם קטעים ארוכים של שני נתיבים לכיוון, כאשר נתיב אחד משמש לחניה בלבד. החניה הזו גורמת לעידוד נסועה פרטית ולפקקים מטורפים ברחוב הזה, כאשר האחרונים שאלו מועילים להם הם תושבי גבעתיים.
אגב, אורך רחוב כצנלסון הוא 1.7 ק""מ, כאשר אולי 600 מטרים ממנו, יש בהם רק נתיב אחד לכיוון, אז למה שאותם 1.1 ק"מ לא יכללו נת"צ?
ישנם מספיק רחובות מדרום ומצפון עליהם אפשר לנסוע. הם יהיו פקוקים? נכון, ועכשיו הם לא?
@@RANWAHLEשוב, זה ה-רחוב הראשי של העיר. אין לו תחליף. גם אין תחליף לחניות האלה, יש שם מצד אחד הרבה עסקים ומצד שני כולו בנייני מגורים ישנים שאין להם חניות ואוכלוסייה ותיקה ומבוגרת. להחליט שאין להם יותר חניה ברחוב זה לא ריאלי. גם לעשות נת"ץ של קילומטר שלפניו ואחריו יש נתיב אחד לכיוון זה לא באמת מקדם משהו, למעשה זה נאמר בסרטון הזה ממש. וממילא גם בקילומטר הזה יש הרבה עצירות לתחנה, הצטלבות עם פניות ל/מרחובות, ובל נשכח משאיות שצריכות לפרוק סחורה... אז נסיעה מהירה לא תהיה. מה שכן, אכיפה נוקשה של חניה כפולה תועיל מאוד.
@@trilliane מה נאמר בסרטון הזה? שנת"צ בכצנלסון לא מקדם משהו? באמת? ומה הבעיה עם נת"צ ברחוב הראשי של העיר?
פשוט מדהים! לא חשבתי שארגיש טוב עם עצמי כשאני נוסע בתחבורה ציבורים כמו שאני מרגיש עכשיו!
אתה מלך! שולח את הסרטון לכל הסקפטים שאומרים שצריך עוד נתיבי רכב פרטי ולא פחות.
אתה לא בורח מביקורת ומתמודד איתה באופן ישיר. זה לבדו ראוי להערכה רבה!
שאלה אחרת: איך הגידול הטבעי המואץ בישראל (כ-3 לידות לאישה), הרבה יותר ממדינות מערביות אחרות (כ-1.5 לידות) משפיע על העלייה בפקקים? ולמה אתה חושב שהדבר לא נמצא בשיח בכלל?
ברור שזה משפיע, על הגודש בכל מקום בארץ. מהפקקים, מחירי הדיור המאמירים, משך ההמתנה הארוך לשירות רפואי, ואתרי הטבע המלאים עד אפס מקום.
העניין הוא שזה דיי טאבו לדבר על ילודה בישראל. ובכנות , הדרך הכי טובה לצמצם ילודה עודפת היא כנראה השכלה לנשים במגזרים שיולדים הרבה מאד.
בינתיים צריך לסייע למי שכבר כאן. וזה אחד הפתרונות
זה לא נמצא בשיח כי ילודה גבוהה זה טוב לכיס של המדינה (לאזרחים כמובן זה פחות טוב) ופוליטיקאים ישראלים לא ידועים כאנשים שעובדים בשביל אזרחים
@@boazsides לא תמיד יש איש רע שרוצה להזיק. בקום המדינה באמת ניסו לעודד ילודה מסיבות רבות. היום זה שילוב של אלמנטים תרבותיים (לא רק יהודים חרדים יולדים, גם משפחה של זוג עולים מחבר העמים שאני מכיר, בני 40-50 בעלי 5 ילדים).
כי אם מישהו יעז להעלות את הטענה הזאת הוא אוטומטי אנטישמי
@@ramiveiberman3182 ״רע״ זה עניין יחסי. רוב האנשים במדינה שמביאים כמות גדולה של ילדים לא מודעים לבעיה כמו שמי שמביא ילד אחד או לא מביא בכלל - מודע.
המדיניות של עידוד ילודה חד משמעית פוגעת בכל מי שמעוניין לצמצם וזה כולל את הטיפול בתחבצ.
כל הכבוד שיש משהוא כמוך שמראה כמה נוסעי תחבורה ציבורית סובלים וכמה באמת אפשר לתקן
סרטון מעולה.
חשוב גם לציין שהקצעת משאבים לתחבורה ציבורית\שבילי אופניים זה גם אינטרס של אלה שנוסעים ברכב פרטי. אמנם לא יהיה חניה מול כל חנות בכל מקום, אבל גם לא יהיה פקוק כל הזמן, שלא לדבר על ערים שיותר נעים לחיות בהם.
לגמרי... יש למשל עצמאיים ונותני שירות שחייבים להתנייד ברכב פרטי וישמחו אם מי שאוטובוס יכול להתאים לו לא יוציא רכב פרטי ויוסיף לעומס
סרטון מדהים, מסביר בצורה ברורה, רהוטה לאן אנחנו הולכים "4% יותר מכוניות כל שנה", הלוואי וימצא פתרון בעתיד!
כמה שאמרתי בפייסבוק, אם תרוץ למועצת העיר רמת גן, יש לך הצבעה. אפילו אם לא תכנס, נוכל ללמד את הנפשות הפועלות שזה משהו שמעניין אנשים. אני רציני לגמרי!
כרגיל עבודה מצוינת!!! תודה רבה על המידע והמחקר המעמיק מאוד שאתה עושה.
הלוואי שיביאו אותך לכמה ראיונות בתקשורת כדי להפיץ את הבשורה הזאת לקהל רחב ובעיקר לחנך את
האוכלוסיה לזנוח את הרכב הפרטי
סרטון עבר לי ברגע, אשמח לראות אותך משחק cities skylines! 🌝
סרטון מעולה שצריך להראות לשרת התחבורה!
שמישהו יתייג את מירי רגב, אם צריך, שיקשור אותה לכיסא ויכריח אותה לצפות בסרטונים שלך כמו בתפוז המכני, עד שהיא תבין סוף-סוף.
אם כל בן אדם שרואה את התגובה הזאת ישלח לה את הסרטון הזה בהודעה בפייסבוק או רשת חברתית אחרת כבר עשינו משהו
הסרטונים שלך מעולים! הגעתי לערוץ שלך בעקבות הסרטון הקודם ועשיתי בינג' על הכל 😅 מצחיקים האנשים שאמרו שבכל רכב פרטי לא יושב אדם אחד. זה הרבה הרבה יותר מ-80-90% מהמכוניות. יש לי משחק כזה עם עצמי כבר שנים. כשאני בכביש או לצדו בשעות העומס אני סופרת בכמה מכוניות בפקק יושב יותר מאדם אחד. אם במכונית אחת מ-50 יש יותר מאחד זה שיעור גבוה יחסית. בדרך כלל לאורך כל הפקק אין אף מכונית שבה יושב נוסע. הכי קל לבדוק ברכיבה על אפניים, כשעוקפים טור שלם של מכוניות שעומדות ללא תזוזה.
אני אראה את הסרטון בערב, אבל כבר נתתי לייק כי הערוץ הזה כל כך חשוב לאיכות חיים של כולנו.
תודה רבה
אתה מסביר בצורה כל כך נעימה ומובנת, כל סרטון גם מעניין וגם מלמד!
הלוואי שלמישהו בממשלה שלנו היה אכפת מתחבורה ציבורית.
תודה רבה על הערוץ ועל הסרטונים בו. יש אולי קבוצה (וואצאפ/ טלגרם / פייסבוק) שבה אפשר לפעול ולנסות להשפיע?
יש הרבה התארגנויות מקומיות, אתה יכול להתחיל מהטוויטר, ואפשר גם מקבוצת עירוניות מתחדשת בישראל בפייסבוק, ויש עוד. יש ארגונים כמו ברחובות שלנו, תחבורה בדרך שלנו, 15 דקות, מעירים, ועוד.
שמחתי מאוד שהרמת את הכפפה. אשריך (וטוב לכולנו).
לא צפיתי עדיין אבל ממש אוהב שהתחלת לעלות יותר! סרטונים ממש שימושיים ומקווה שהם יגיעו לכמה שיותר אנשים!
נא לא להתרגל 🤣
@@livablecity :(
אתה מדהים! צריך להראות את הסרטונים שלך לשרה החדשה שלנו שלא מבינה כלום ומקבלת החלטות סתם כי בא לה לבטל נתיבי תחב"צ. ברור שבא לה! למה היא נוסעת בתחבורה ציבורית? ברור שלא! תן לכל השרים והשרות לנסוע בתחב"צ ותראה את השינוי תוך יום.
הביאו אותי לחשוב
זה לא נכון
זה לא ברור שבא לה, אפילו אם היא לא מקבלת מזה ישירות, תחב"ץ יותר טוב עוזר לה כנהגת ברכב פרטי
זו פשוט שרה שלא מבינה תכנון עירוני...
@@ssjcrafter8842 ברור שבא לה! הרכב הפרטי זו מסחטת כסף. ומי שבעד רכב פרטי מציע פתרונות לא ריאליים (לדוג' מעבורות, רכבות נמוכות) לפקקים...
סרטון מעולה והלוואי ששרי התחבורה בישראל היו עם עשירית מהידע הזה. לגבי מכוניות על הכביש...כל עוד אין תחבור ציבורית בשבת ולישראלי הממוצע יש רכב כדי להתנייד בסופ״שׁ...הוא גם יבחר ברכב הזה במהלך השבוע, הישראלי הממוצע הוא מפונק, חושב על עצמו ולא צרכן חכם במיוחד אז עד שהממשלה לא תקדם בשביל האזרחים תחבצ בסופש אז השינוי לא יקרה מצד ישראלים שנוהגים לבד ברכב הפרטי שלהם.
הצרכן הישראלי עושה מה שהכי נוח לו, המערכת צריכה להשתנות כך שהתחבורה הציבורית תהווה אלטרנטיבה אטרקטיבית מספיק כדי שהצרכן יחליט לעבור אליה. היא חייבת להיות נוחה כמו רכב פרטי או לפחות קרוב לכך, ובטח שזולה יותר.
זה ככה בכל העולם, הצרכן הפשוט תמיד ישתמש באפשרות התחבורה שהכי נוחה ומשתלמת לו.
האמת, תחבורה ציבורית בשבת לא תשנה הרבה בכלל אם היא בכל מקרה פחות יעילה מהרכב הפרטי.
אגב, אנשים תמיד יבחרו בדרך המהירה ביותר להגיע ליעד. אם זה הרכב הפרטי (כי האוטובוסים לא אמינים, או נתקעים בפקק) - יסעו ברכב הפרטי. אם התחבורה הציבורית מהירה יותר (כי יש לה קדימות על פני הרכבים הפרטיים, והיא לא עומדת בפקק) - יסעו בתחבורה ציבורית.
כלומר, גם אם יש רכב זמין, אבל הוא לא האופציה הכי מהירה - פשוט לא יבחרו אותו...
ואז יסעו ברכב רק יום אחד בשבוע?
אני אומרת הללויה.
@@fox-n-done תחבורה ציבורית בסופש באה במקביל לעובדה שהתחבורה הציבורית תשתפר.
גאוני "מכוניות הן כמו גז. הן תמיד יתפסו את כל המקום המוקצה להם" 4:22
למי שלא מכיר לתופעה הזאת קוראים "ביקוש מושרה".
he.wikipedia.org/wiki/ביקוש_מושרה
כל יום אני קם בבוקר, מצחצח שיניים, שותה קפה, מקלל את מירי רגב והולך לעבודה
היי איליה, אחלה סרטון
רק בנוגע להשוואה בין נפח נוסעים באוטובוס לבין נתוני הספירות של רכב פרטי בדרך נמיר -
כאשר יש גודש, נתוני הספירות לא יכולות לייצג את הביקוש אלא את היכולת של הצומת להעביר
את הרכבים. דווקא בשעות השפל לצומת יש יכולת להעביר ביקוש גבוה יותר.
רוצה לומר, הספירות מציגות X רכבים שעברו בשעה, אם התנועה איטית - פחות רכבים יעברו.
מסכים, דיברתי על זה כאן: th-cam.com/video/f_YRdpFkoLc/w-d-xo.html
הערוץ הכי טוב ביוטיוב פשוט תענוג!
סרטון מדהים ואיכותי ברמה גבוהה ביותר.
שאלה - ברחובות מתכננים לשפץ (שוב) את דרך יבנה, ובהדמיות נראה שהולכים להרחיב את המדרכה ואולי גם להוסיף שביל אופניים, אבל נראה שהולך להיות נתיב אחד לרכבים לכל כיוון (בלי נת"ץ, ברחוב מרכזי). מה דעתך על זה?
אני חושב שיש מקום לסרטון על הנעשה בדרך יבנה... גם השינוי בכביש וגם זה שלקחו בערך 12 בתים פרטיים והפכו ל12 בניינים של 8 קומות. איפה יכנסו כל האנשים האלו איפה יחנו האורחים שיבואו לבקר? איפה הילדים ילכו לגנים? איפה יהיו פארקים לשחק בהם?
התוכן שאתה מעלה הוא מצויין ואני יודע שאתה לא רוצה למשוך אל עצמך צומת לב אבל הקול שלך מרגיע ומושך מאוד!
אתה מראה לנו מה זה מקצוענות. הלוואי ויהיו הרבה נתצים גם בחיפה!
כרגיל, סרטון נהדר .
מי שלא מבין אחרי שהוא רואה סרטון כזה, שילך להתאשפז...
כל הכבוד על הסרטונים!!! הנקודה מועברת בצורה פשוטה וברורה
אמן ואמן בעזרת השם שנראה כבר את היום שהתחבורה הציבורית תשגשג
אנשים פעלתנים שכמוך עוזרים במאבק מאוד, ישר כוח
סרטון מעולה!
הייתי מפצל אותו לשניים כדי שיהיה קל לעיכול למי שפחות עוקב:
1. נושא מילוי נתיבים ויעילות
2. תחבורה שיתופית "חכמה" מול תחצ פשוטה ויעילה
אמאלה, איזה מקצועי זה עם הנתונים והכל
איליה אתה תותח. כל הכבוד על התשובה המפורטת ההתייחסות העניינית לתגובות!!
אתה גאון, הוספת לי המון הבנה בנושא, הלוואי שמקבלי ההחלטות יפעלו בהתאם,
הייתי מוריד את המוניות הרגילות מהנת"צים - מבטל את כל המיזמים של באבל וכו' - ומשקיע בהוספת קווי מוניות שירות שמלאים באנשים ויותר אישיים ומזמינים לאנשים שלא נוסעים באוטובוסים .
אין הגיון במוניות שירות במקומות עירוניים. רוב האוטובוסים מלאים בשעות השיא. אם אוטובוס מלא מצריך נהג אחד על 50 איש, בשביל להסיע את אותם 50 איש באותו המסלול במוניות שירות צריך פי 5 יותר נהגים ופי כמה יותר מקום על הכביש. ונהגים הם המצרך הכי נדיר.
למוניות שירות יש נהגים בשפע השכר שם הוא גבוה,
יש מלא אנשים שלא יסעו באוטובוסים אבל כן במוניות שירות כי זה יותר אישי, נוח, מרווח, ולכל אחד יש כסא .
היי איליה, כמה הערות לגבי הסרטון:
1. מקדם מילוי הוא פרמטר מוטה. נניח שאני צריך לעשות נסיעה שלוקחת ברכב פרטי 30 דקות אבל אני עולה על אוטובוס שמביא אותי ליעד אחרי שעה. התרומה שלי למקדם המילוי של האוטובוס תהיה כפולה במקרה הזה. לגרום לאנשים לנסוע יותר זמן על הכביש מייצר אשליה של יעילות.
2. לגבי תחבורה שיתופית - היא לא יכולה ולא צריכה להחליף תחבורה באיזורים עירוניים צפופים שיש בהם כבר תחבורה ציבורית טובה. היא כן יכולה ואמורה במקרה הזה "לאסוף את השאריות" של התחבורה הציבורית, ולגשר על המסלולים שאין ביניהם קו ישיר, דורשים החלפות מסובכות זמני המתנה ונסיעה ארוכים. בטווח הארוך אפשר תמיד להשתמש במידע הזה כדי לשפר את התוואי של הקווים הקיימים ולייצר קווים חדשים. בנוסף, באיזורים כפריים כן יש התכנות למודל הזה.
3. עוד נקודה מאוד חשובה בנוגע לתחבורה שיתופית - אם נהיה אמיתיים לרגע, לרוב הנוסעים שנוסעיף ברכב פרטי לעבודה יש אלטרנטיבה באוטובוס אבל הם מפונקים. התחבורה השיתופית פחות יעילה אבל נותנת שירות טוב יותר, ובכך עוזרת להמיר אוכלוסיות שהיו נוהגות ברכב פרטי, וכן מייעלת את סך כל התחבורה בעיר.
1. אם נסיעה באוטובוס לוקחת פי 2 מרכב פרטי, זה כי אין מספיק נת"צים.
2. הערוץ לא נקרא "כפר לחיות בו" 😉
3. אם מקדם המילוי של התחבורה השיתופית הוא סביב 1, זה לא מייעל את התחבורה בעיר בשום צורה.
וואו זה מעניין מאוד לשמוע בתור אחד שעבר עכשיו למרכז מהצפון, ומשחק באופן קבוע בcities skylines :)
מעניין לדעת, אתה מכיר או ניסית את המשחק?
ממש מזמן החלטתי להפסיק לשחק משחקי מחשב כי ראיתי בזה בזבוז זמן, ובינתיים אני לא חוזר לזה, למרות ששמעתי על המשחק הזה דברים טובים
appreciate the data diving to move the conversation from anecdotes and assumptions to real facts
אחלה סרטון! מאיפה הבאת אגב את הנתונים לממוצע נוסעים ברכב?
גם אשמח אם תעשה סרטון על חיפה
הצעה: לשים מצלמה על האוטובוס, לצלם כל רכב שלא אמור לנסוע בנת"צ ולהעביר ישר למשטרת התנועה. צריך גם לבטל את הקומבינה של נתיב 2+ - זה לא אכיף בשום צורה ורק מדגיש עוד יותר את השליטה של הרכב הפרטי על הכביש
כולם פה לשלוח למירי רגב יימח שמה את הסרטונים האלה שתלמד
תודה רבה, תוכן מדהים!
אני מאוד מקווה שמי שצריך יראה את הסרטון גם ויעשה את השינוי שמגיע למקום הזה.
תודה לך
דוגמה לתקשורת אזרחית איכותית 🙏
סרטון מעולה! ממש נהניתי מהגיבוי המספרי לטענות
נת"צים גם יכולים לעזור במשבר הנהגים של התחבורה הציבורית. כי אם להיות נהג אוטובוס זה לא סבל נוראי של לעמוד בפקקים כל היום עם לחץ וכעס של הנוסעים והנהגים האחרים, אז יותר אנשים יסכימו להיות נהגים
תודה רבה על ההדרכה! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
אני יכול להבין אנשים שלא היו בחו״ל ומדברים ככה. אבל ישראלים ש4 מיליון מהם מטיילים בחול כל שנה, לא ברור איך זה מתכתב? אתה משתמש בתחב״צ בלבד בכל עיר אירופית! אפילו קטנה. אין שום צורך באוטו. למה האנשים פה מתנגדים לתחב״צ, לא ברור לי.
הסרטון מדהים!!! תוכל לעשות סרטון שמסביר איך בפועל אני יכול לפנות למתמודדים במועצה המקומית שלי ולבקש מהם את זה? איך אתה מוצא אותם ומה אתה כותב?
אתה מסביר ממש יפה. היה כיף להקשיב :)
הסבר מעולה! תודה
הסרטונים שלך מדהימים!!
תודה שאתה יוצר אותם ❤
מש"ל ✔️
סרטון מעולה, הכרת לי את תלתן 🍀
מצויין תודה על ההסבר והנתונים
ישר כוח! אתה ה-city beautiful של ישראל
טענות מצויינות, תומך בדברייך כל הכבוד!!
1:15 "על פי כל המקורות שמצאתי"
תקשר אותם בתיאור הסרטון
כל סרטון שאתה מעלה אני שולח ישר בתפוצה של המשפחה והחברים
עוד סרטון מעולה
תודה רבה איליה, הסרטונים שלך עוזרים להבין ולהסביר בשפה פשוטה דברים מסובכים
סרטון 10/10!
העברתי לכל קבוצה שברשותי
גיבוי הסרטון בנתונים אמיתיים ומתמטיקה הכרחי להעברת המסר והתמודדות עם הביקורת. ישר כוח!
בתור לקוי ראייה שמתקיים על תחב"צ, אני מאוד מעריך את הסרטון הזה ומסכים לחלוטין לגביי מה שאמרת פה, אותו נוח וגמיש לשימוש אבל תחב"מ בנמיוחד באיזורים עיקריים הוא חשוב ביותר כי הוא מאוד ייעל את את התנועה הכללית
כיף לשמוע אותך ואת ההבנה שלך בדברים... המשך כך
סרטון מצוין, כל הכבוד! אני לא מבין איך תיקתק הצליחו להגיע למקדם מילוי של 0.7 אם צריך אדם אחד לפחות כדי לנהוג במכונית, אבל זה פרט די שולי. יופי של סרטון
הנהג לא נספר כמובן, כי הוא לא זה אחד האנשים שהרכב אמור להביא אותו ליעדו
@@livablecity סבבה הבנתי, וזה רק בהקשר של דברים כמו באבל ותיקתק כי שם הנהג הוא רק נהג ולא גם נוסע
שלום איליה. סרטונים מעולים, תודה רבה. רציתי לדעת האם יש איפשהו מקום לראות מידע על כמות נוסעים שיורדים ועולים בתחנות רכבת. (בתלתן אין רכבות)
אני שואל זאת כי לפי ההרגשה שלי בתחנת נתניה ספיר עוברים הרבה יותר נוסעים מאשר בתחנת בית יהושע, ולמרות זאת בספיר יש רק 2 רכבות בשעה ובבית יהושע יש 3 או 4.
שאלתי בטוויטר ואלה התשובות שקיבלתי. נשמע שהאפשרות היחידה היא להגיש בקשת חופש מידע.
twitter.com/EscargotAgile/status/1620118142101127170?t=Wba3NyoJ_P0VJQIZoRGoTg&s=19
בעצם אולי יש:
twitter.com/idoklein1/status/1620275973458649089?t=z7h3ICdTsKQfskFHjgclNg&s=19
@@livablecity תודה על המידע.
בדקתי עבור 2022 ומסתבר שבית יהושע יותר פופולרית מספיר (700 אלף לעומת 460 אלף כניסות בשנה). אז המצב כרגע עם התדירויות הוא כנראה בסדר
הסרטונים שלך צריך להראות לכל שר.ה התחבורה לפני כניסהמם לתפקיד לפחות פעמים ולא לתת להם להתחיל לעבוד עד שיעברו מבחן על כל החומר. ולמירי רגב מגיע מסלול לימודים מיוחד שהיא תצתרך ללמוד תוך אוטובוסים ורכבות.
אהבתי, רעיון מעניין
למי שאמר לך שבמכוניות יש יותר מאדם אחד:
א. גם מכונית מלאה נוסעים מנצלת את השטח פחות מאוטובוס "חצי ריק" עם 15 נוסעים, בחישוב למטר כביש.
ב. הנת"צים הבין עירוניים שרגב דיברה עליהם הם נר"תים, כלומר רכב עם 2+ או 3+ נוסעים יכולים לנסוע בהם.
בבקשה בבקשה בבקשה בבקשה בבקשה בבקשה תהיה שר תחבורה ותציל אותנו לפני שהכל יתפוצץ . אתה גאון
לא מתקרב לפוליטיקה.
מדהים, כרגיל
תודה על הסרטון
מעניין, תודה!
גדול אתה איליה
סרטון מעולה, ומאוד משכנע!
בתור מישהי שגרה בקריית אונו, כאן יש המווווון דיונים וביקורת של התושבים לגבי הנת"צ המרכזי שעובדים עליו כרגע ברחוב הראשי בעיר - מה הסיכוי שהיית עושה סרטון על הנושא של איפה למקם את הנת"צ (בימין או במרכז הכביש)? אני לא מספיק מבינה בזה אבל תוהה אם ההתעקשות של התושבים להעביר אותו לימין היא מבוססת.
תמיד עדיף נת''צ בשמאל כי בנת''צ בימין יש הרבה יותר פעמים שרכבים נכנסים לנתיב על מנת לפנות ימינה... נת''צ בשמאל בדרך כלל יהיה מופרד מהנהגים, בלי הפרעות. הבעיה בנת''צ בשמאל זה שהוא דורש הרבה יותר עבודה והוא מסובך יותר
כלל האצבע, לפני הכוכביות וההסתייגויות, הוא נת"ץ שמאלי בכבישים בין עירוניים ובמרחב פרברי ונת"צ ימני בכבישים עירוניים ובמרחב אורבני - או אם לדייק יותר, נת"ץ שמאלי הוא לתנועה עוברת וימני לממשק תדיר עם הנוסעים והסביבה.
ההיגיון פשוט: אם האוטובוסים צריכים לצאת מהנת"ץ כל כמה מאות מטרים ולחצות נתיב רכב פרטי (שבשעות העומס, שהן השעות הרלוונטיות היחידות כפי שהסביר פה איליה בצדק, הוא פקוק ולא ייתנו לאוטובוסים להיכנס אליו, ואז הם יעמדו בנת"צ ויתקעו גם אותו.) או שניים כדי להגיע לתחנה ולהוריד ולהעלות נוסעים - הרי שהנת"ץ באמת יהיה ריק כי רוב האוטובוסים מלכתחילה יסעו בנתיב הימני עם הרכב הפרטי - אז עדיף ששם יהיה הנת"ץ מראש... (ובנוסף ככה אי אפשר לעשות תחנת מבלט ואכמ"ל.)
ומהצד השני, אם האוטובוסים רק רוצים להגיע כמה שיותר מהר ליעד במרחק כמה קילומטרים, לא מתאים להם לחלוק את הנת"ץ עם רכבים פרטיים ש"רק רוצים לפנות ימינה (או לרדת מהכביש המהיר)" או כאלה שבנתיב האצה, או אם זה stroad (רחוביש? יצור שהוא חצי רחוב חצי כביש. דמייני את דרך נמיר או שדרות רוקח בת"א) מכוניות שנכנסות ויוצאות מחניות או ספקים שעוצרים ליד חנויות וכן הלאה. עדיף לדחוף את הנת"ץ שמאלה, ככה אפשר לשמור אותו בבלעדיות לאוטובוסים ורכבי חירום (ובישראל לעוד מאתיים קבוצות לחץ ומקומבנים אחרים.).
@@yuvalbuda ובנת"צ בשמאל לא יכנסו נהגים שרוצים לפנות שמאלה?!
הייתי מאמין שעדיף דווקא נת"צ בימין, בעיקר בדרך עירונית, כי זה קרוב למדרכה...
@@yuvalbuda
זאת לא הבעיה היחידה. מבחינת התושבים בקריית אונו, הנת"צ השמאלי היחיד שהם אי פעם שמעו עליו היה הידוע לשמצה בפתח תקווה, שנהרגו שם לא מעט אנשים. מבחינתם, עד שיוכיחו להם אחרת, נת"צ שמאלי הוא מסוכן והם מפחדים שיהיה כזה גם אצלם.
@@thebign2398
הרחוב המדובר הוא רחוב עירוני עם 2 נתיבים לכל כיוון (שאת אחד מהם הופכים לנת"צ), אז לפי מה שאתה אומר לכאורה אמור להתאים לו להיות עם נת"צ ימני, לא? בפועל התכנון שיוצא לפועל (ועליו הביקורת) הוא לשים את התחנות על אי תנועה שיהיה בין הנת"צ לנתיב התנועה הרגיל, אבל אני לא בטוחה איך זה יעבוד בכל המקרים שבהם האוטובוסים יצטרכו לפנות לרחובות אחרים ולחתוך את הנתיב של המכוניות - ולהיפך...
הנתצים בישראל מזכירים לי את שבילי האופניים של ישראל - לא רציפים, ומניחים שאנשים יכולים לעוף ממקטע למקטע
מדהים! שימוש מעולה בדאטה לאישור! איפה כאן 11 עם הנתונים האלו? אתה חייב חשיפה גובהה יותר
צריך לסבסד רשת מסילות ברזל לכל עיר - רק רכבת יכולה להסיע אלפי אנשים ללא פקקים !
הנה סוף סוף אדם שמעלה תוכן איכותי עם כיסוי.
כל סרטון שלך פוגע בדיוק במטרה.
מה פוגע?
@@than6873 צודק, המונח היותר נכון היה צריך להיות 'קולע'. תודה :)
אתה מדהיםםםםםם
לגבי הנקודה שלך על הספורט, למי שלא מכיר הערוץ Not Just Bikes הוציא על זה סרטון לפני כמה ימים, קוראים לו The gym of life
סרטון מעולה.
רציתי לדעת מה דעתך על נתיבים בתשלום במקום נר"ת\נת"צ? כלומר נתיב בוא מוצבות מצלמות ופשוט שולחות חיוב לכל רכב שנוסע בו (נניח חיוב לפי ק"מ או לפי מקטע או איזשהו מודל כזה).
בצורה כזו, מעט אנשים (רק מי שממש ממהר ומוכן להשקיע את הכסף) יסעו על הנתיב. האכיפה תהיה קלה בעזרת מצלמות כמו כביש 6, וכאשר יש שיתוף נסיעה של כמה נוסעים הם יוכלו לחלק את התשלום ביניהם אם יבחרו לנסוע בנתיב. במודל כזה גם חברות האוטובוסים יקבלו חיוב לתשלום מתוך הנחה שהתשלום זניח כשמחולק על 50 או 100 נוסעים והעליה בתעריפי הנסיעה תהיה זניחה אם בכלל.
כך גם חברות הסעה פרטיות יוכלו להשתמש בנתיב ללא אפליה מול התחבורה הציבורית (נניח אוטובוס תיירים שמסיע 50 אנשים גם ישתמש בנתיב).
מה דעתך על מודל כזה?
so i think the question is are we talking toll roads or congestion pricing. and the answer depends on the logistics of enforcement, the political economy of setting prices, and what fundamentally are we trying to optimize
נשמע פוטנציאל לאי-שיוון משמעותי. הרי מי שמבוסס כלכלית ישמח להשתמש בשירות ולהגיע מהר לעבודה, בעוד שאוכלוסיות חלשות יותר נשארות בפקקים או צריכות לבחור בין הגעה לעבודה ובין צרכים אחרים.
תחבורה, כמו גם מזון, תרופות ודיור, צריכה להיות מוצר בסיס קרי הוא זמין זול ונגיש לכל פלגי האוכלוסיה.
@@Barak911777 כי לקנות רכב זה ממש נחלת הכלל
@@Barak911777 יש כבר סתירה בין נגיש זמין וזול בתחום של שימוש בארץ כי זה המצב הקיים. יש שימוש בלי תשלום אממה יש ותמיד יהיה פקקים.
בנוסף העלתה את הבעיה של אי שיווין. חייבים לציין שמדובר בדוגמת הקצה שלך עדיין רואים רק שיפור במצב הנוכחי כי עוברים ממצב של גרוע למי שמכון לשלם ומי שלא מוכן לשלם למצב של . גרוע רק למי שלא מוכן לשלם. יש סרטון שאני ממש ממליץ (באנגלית th-cam.com/video/26pl4ce9vTA/w-d-xo.html) שמסביר שלאותו בין אדם יכול להיות שימושים יותר חשובים (נסיעה לעבודה) ופחות חשובים (נסיעה לחנות שאפשר להגיע עלוי ברגל). במצב הזה לא ברור שבן אדם עשיר יהיה מוכן לשלם יותר מבן אדם שיש לו פחות כסף לצרוך את הכביש
@@Barak911777 זה טיעון בעייתי כי החלשים ביותר נוסעים בתחב"ץ ולהם זה יעזור.
היו טיעונים כאלה גם נגד כביש 6 ובסוף נוסעים בו המון אוטובוסים שהנוסעים שלהם נהנים ממנו.
מי שמגיב לך על סרטונים עם ביקורת על הנתונים שאתה מציג כנראה לא מכיר את הערוץ הזה טוב במיוחד
הכל טוב ויפה, המספרים לא משקרים. אבל תנסה להגיע מנקודה לנקודה בארץ עם רכב פרטי ועם תחבורה ציבורית. קח כל מקום לא משנה איפה, ברוב המקרים ייקח פי 2 זמן אם לא יותר בתחבורה הציבורית.
בסוף יש סיבה טובה למה אנשים מעדיפים את הרכב הפרטי, אף אחד לא נהנה לעמוד בפקקים ולבזבז כל כך הרבה זמן לחינם בפקקים. התחבורה הציבורית בארץ זוועה!!! נסיעה שלוקחת רבע שעה עם רכב פרטי בתל אביב, עם תחבורה ציבורית לקחה לי מעל שעה!
נכון, ודיברתי על זה כאן:
th-cam.com/video/NJO_cFrQ1v4/w-d-xo.html
סרטון מצויין.
איליה אתה פשוט תותח
"גם כשמחליפים אוטובוס, אז מחליפים ליד סופר, ליד קניות, במקום נעים" - מעניין שבמקרה שלי, אני בד"כ מחליף במקום ממש לא נעים, ברחוב דוד רמז. בדרך החוצה משכונת הבלון שלי (ארמון הנציב, ירושלים), האוטובוס שיוצא מהר מהשכונה נפרד מהמסלול למרכז העיר אחרי דוד רמז; בתחנה הקודמת רק חלק מהאוטובוסים עוצרים.
הלוואי שהחדשות יוציאו כתבות ברמה הזאת
נתונים מעולים, תודה
איך אני אוהב את ההסברים שלך אתה שר התחבורה שלי ♥
הערוץ כולו, וגם הסרטון, מאירי עיניים
אחד האשמים הגדולים במחדל הזה הוא משרד התחבורה שלא מצליח לספק שירות אוטובוסים סביר, תחנות אוטובוס סבירות, וגם מונע תחרות. מספיק לנסות לפנות למוקד השירות שלהם, ולקבל תשובה לאחר 90 (!!!) יום כדי להבין כמה אכפת להם מהנוסעים. אני מאמין שאם היו רשויות תחבורה ציבורית מטרופוליניות היינו במצב אחר היום. בעלי הרכבים מחזיקים חלק גדול באשמה, אבל משרד התחבורה הוא שורש הבעיה
לפעמים קורה שנוסע שוכח לתקף ולא יכלל בנתוני התיקוף.
סרטון מעולה!
אשמח לשמוע את דעתך על פתרון שקיים הרבה מאוד שנים- הסעות מאורגנות למקום העבודה. אשתי למשל עובדת במפעל עם הסעות מאורגנות שאוספות אותה בתחנת האוטובוס הקרובה ומחזירה אותה בסוף היום (כך אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לוותר על רכב אחד לפחות). האם לדעתך ניתן להרחיב את זה מעבר למספר מפעלים גדולים של מאות עובדים לחברות של בין 50-100 עובדים או לשתף מספר חברות מאותו מבנה, במקרה של סטארט-אפ ?
רוב הסטארטאפים יושבים במקומות שנגישים בתחבורה ציבורית ממילא, לדוגמה סביב האיזור הזה: th-cam.com/video/AtxBjlp9_4E/w-d-xo.html
הייתי רוצה לשמוע את הדעות שלך לגבי פרוייקט רקבת הקלה מחיפה לנצרת. מה אתה חושב על זה?
אני מקווה שלא מפריע לך שמישהו אחר עונה.
הרכבת הקלה לנצרת טובה וחשובה והשאלה היא האם אתה שואל כי אינך חושב שזה טוב, ואם אכן זה כך למה אינך חושב כך.
אם זה כי לא ברור לך למה דווקא רכבת קלה אז יש לזה שתי סיבות, הראשונה היא שמדובר על שילוב של איזורים עירוניים בהם היא תשמש גם לנסיעות פנימיות והשנייה היא שבמקרה הזה הפרשי הגובה מחיבים אחוז שיפוע גבוה של עד 8% מה שלא מתאים לרכבות כבדות אך בהחלט אפשרי עם רכבת קלה. רכבות קלות משמשות כיום גם כסוג של רכבת באזורים לא עירוניים, וגם על מסילות רכבת רגילות ביחד עם רכבת כבדה ולמרחקים גדולים יחסית.
הביקורת היחידה שיש היא שתושבי נוף הגליל יזכו למספר נאה של 6 תחנות בעיר בעוד שבנצרת יהיו רק שתי תחנות שלא ממש ישרתו את התושבים לנסיעה פנימית בעיר עצמה.
וואלק עבודה יפה, חבל רק שיש אינטרסנטים שמשפיעים על המדינה שלנו כדי למכור רכבים. שלא לדבר על זה שבערך 5% מתקציב המדינה השנתי מגיע משוק הרכב/ הוצאות האזרחים על רכב פרטי.
בקיצור האינטרסים מנצחים את ההגיון הבריא ואת טובת הכלל.
פצצה של תוכן עדיין :)
אהבתי מאוד, כמו כל הסרטונים. בין הערוצים היחידים ששמתי להם פעמון. צפיתי בסרטון מאת בחור שככל הנראה יש לו דעות לא רחוקות משלך ואפילו יותר קיצוניות (לא בקטע רע, בהכרח).
th-cam.com/video/rSSNlM3Au1A/w-d-xo.html
האם אתה חושב שמדיניות שכזו ניתנת ליישום בישראל בצורה רחבה, ואיך? הדגמת את זה באחד הסרטונים עם החניון שהפך לפארק בתל אביב. הייתי שמח לעוד סרטונים בנושא הזה. :)
תודה! אני מכיר ואוהב את הסרטון הזה. לא זוכר את כולו כרגע, אבל עשית לי חשק לצפות שוב. אני לא חושב שצריך לאסור על מכוניות. צריך לאפשר לאנשים כמה שיותר אופציות, וכשמתכננים עבור רכב פרטי האופציות מצטמצמות לרכב פרטי בלבד.
@@livablecity אני גם חושב שזה לא ריאלי, אבל הלא הוא אומר דברים הגיוניים בסרטון?
@@meemz1 אני חושב שהוא מגזים. להרבה צרכים רכב פרטי הוא הכלי הכי מתאים. ההגזמה הכי פרועה באה בסוף, כשהוא מדבר על זה שאת התחבורה במרחב הכפרי אפשר לפתור באמצעות רכבות. אבל אין היגיון ברכבת באיזור שאין בו צפיפות אוכלוסיה.
אלוף התכנונים
גאון💜
במה לעשות תואר אם זה מעניין אותי? (:
הנדסה אזרחית
נראלי גם תכנון עירוני מתאים אבל תקנו אותי אם אני טועה
@@ShirLibra מהיכרות שלי תכנון עירוני זה רק תואר שני, ובד"כ ממשיכים אליו אחרי תואר ראשון בגיאוגרפיה. אם זה מעניין אותך אז גם בתואר בגיאוגרפיה יש הרבה עיסוק בעירוניות ובתוך זה גם תחבורה ציבורית. (הערה: לא למדתי אף אחד מהתארים אז גם אני מסתייג לגבי מה שרשמתי).
הנדסת תחבורה
@@ברוךבוהארון הנדסת תחבורה זה תת נושא בהנדסה אזרחית