אחרי כל סרטון שלך אני חושב שזה הסרטון הכי חשוב והכי טוב שראיתי על תחבורה בארץ. הלוואי, הלוואי שנזכה לשר תחבורה עם מספיק שכל כדי להקשיב לפחות ל1-% מהדברים עליהם אתה מצביע תודה איליה!
איליה, הסרטונים שלך מעולים, המדינה הזאת זכתה בך, אני מקווה שידעו איך להשתמש בידע העצום והחוכמה שאתה מביא. הלוואי שזה יפול על אזניים כרויות ויחולל שינוי!
אתה יודע מה עצוב? שכל הידע הזה כבר ידוע לאנשי מקצוע. אבל יש לחצים פוליטים לא לתכנן על פיהם. אתה יודע מה שמח? שאיליה עושה עבודה אצילית של העלאת הידע והנגשתו לכלל הציבור. איליה אתה אלוף אמיתי!
זה מדהים כמה דברים הזויים אנחנו לוקחים כמובן מאליו ביום יום. אני חולה על הערוץ שלך אבל קשה לי להינות מהסרטונים שלך בצורה מלאה. לא בגללך, אלא בגלל שאחרי כל סרטון אני מודע יותר ויותר להזייה שהולכת בערים בארץ. בורות היא ברכה כמו שאומרים. אבל תמשיך כך, אתה פותח עיניים ליותר ויותר אנשים, אני שמח שסופסוף יש ערוץ ישראלי כמו שלך.
בחיפה יש המון סטרואדים גרועים לא פחות: מוריה/חורב/הנשיא כמובן, בר יהודה מקצה לקצה, פרויד, יד לבנים, המפלצת באמצע מרכז זיו, פלי״ם וסוף המגינים וגולת הכותרת, הווגאס סטריפּ הישראלי - שדרות ההסתדרות. המקום הכי מסוכן, מכוער ומגעיל בארץ
הוא לא stroad. הוא boulevard. המונח stroad שמור לsuburbs של ארה"ב - כביש ראשי עם הרבה חניונים, ללא מדרכה מסודרת ורשתות של חנויות קופסה. המצב שלנו לא מושלם אבל ברוך השם אין לנו את הבעיות של הsuburbs בארה"ב.
כשהייתי בתיכון לפני 20 שנה, היה לנו פעם מפגש עם ארגון של זהירות בדרכים, הוא היה מעולה בגדול. אני זוכר שאחד הטיפים שהוא נתן לנו כנהגים לעתיד היה לחפש "סימן לדביל", שזה סוג של "טריגר" שאומר שצריך להיזהר יותר. ה"סימן לדביל" שאני זוכר שהוא הציג היה גשר להולכי רגל - כאשר יש גשר להולכי רגל, לעתים קרובות יהיו אנשים שימנעו מלהשתמש בו ובמקום זה יחצו כביש רב נתיבי ללא מעבר חציה, בדילוג מעל גדרות. בדיעבד אני כמובן לא חושב ש"דביל" זה הכינוי הנכון למי שחוצה מתחת לגשר, כי היום אני מבין שהאשמה האמיתית היא לרוב על התכנון שתיעדף מכוניות פרטיות במקום שבו סביר שיהיו הולכי רגל, אבל כל העניין מאוד מדגיש לי כמה שגשרים כאלו היו בלתי יעילים כבר עשרות שנים, כי כבר אז עצם הקיום של גשר כזה היה סימן לזה שלא הולכים להשתמש בו אלא ב"אלטרנטיבה" מסוכנת של חציה ללא/כנגד התשתית.
איליה הלוואי ואתה היית שר התחבורה או לפחות יועץ כלשהו בנושא! הידע וצורת החשיבה שלך צריכים לעבור לכל פוליטיקאי לפני שהוא מחריב לנו את התחבורה עוד יותר, כרגיל. תמשיך להעלות סרטונים כאלה תותח!
אני כל כך מעריך את מה שאתה עושה! צריך להקים מפלגה על שמך ולמחות נגד המדיניות ההרסנית שמעדיפה רכבים פרטיים כי זה מכניס מיליארדים למדינה אבל פוגעת בציבור עצמו. אפשר גם להמחיש את כל מה שאתה אומר במשחק cities skylines
אלוף !!! ההסברים המפורטים והמבוססים שלך והדרך הבהירה והמוחשית בה אתה מציג את הדברים פשוט מעוררים השראה !! תודה לך, משתף עם חברים שלי ומפיץ את זה הלאה 💕
איך לעזאזל רק עכשיו יוטיוב המליץ לי עליך? רמה של סרטון כמו ערוצי יוטיוב של חו"ל. נושא שממש מעניין אותי. פשוט כל הכבוד!!! איזה כיף! ערוץ היוטיוב הרציני השני בלבד שאני מכיר בעברית, אחרי "הדרך הקלה". תודה תודה תודה!!!
וואו, תודה. חיכיתי שתעלה סרטון חדש. רוצה לשתף שמאז שאני צופה בסרטונים, הדברים מחלחלים ויש שינוי גם בבחירות היומיומיות שלי. כנהגת, אופן הנהיגה שלי בעיר נהיה מתחשב יותר וגם עם החניה על המדרכה בשעות הלילה אשר נחשבת בשכונה אצלנו לדבר מקובל, אני מתחילה להרגיש לא בנוח. אני מתחילה לצעוד הרבה יותר בעיר עם הילדים במקום לנסוע מרחקים קצרים במכונית וכך גם נחשפת להרבה מהבעיות שאתה מציף בסרטונים. לאט לאט משתנה נק' המבט לנק' מבט של הולך רגל ודברים שרואים משם לא רואים מכאן.. יש כמה בעיות במרחב סביב הבית שלנו, (למשל, צומת שתוכננה כך שאוטובוסים הפונים בה ימינה חייבים לעלות על המדרכה הצרה ומצפים ממך כהולך רגל להבין לפי סימן שהנהג מחווה לכיוונך עם היד שהם עומדים לעלות עוד רגע ושתמהר לזוז משם) אבל למרות הכל גוברת ההנאה מהשכונה. שמתי לב שאתה מתמקד מאוד בנושא התחבורה. אולי יעניין אותך לעשות גם פרק בנושא גינות קהילתיות ובכלל, דרכים בהן כל עירייה יכולה לעודד קהילתיות כמו למשל הקצאת שטחים וכלים לשימוש משותף.
היי, שקלת לעודד ולהנגיש לקהל דרכים לדרוש מהעיריות והממשלה תיקון של הכבישים ועידוד תחבורה ציבורית? יש לך קהל גדול מספיק, לדעתי אתה תוכל לעודד מספיק אנשים למחות, לחתום על עצומות, ולהתלונן לממשלה ולעירייה. כך שבאמת יהיה שינוי.
@@judasseispuertos4163 כל אזרח שמבין בתכנון עירוני ואיכפת לו, יכול להיות "הם". השלב הבא הוא אקטיביזם, אפילו אתה יכול להיות כזה.יש לך משהו שאתה רוצה לעשות לגביו שינוי, תתחיל לאסוף חתימות לגביו, אם זה משהו בתכנון עירוני כדי להפוך אותו לידידותי יותר להולכי רגל אתה תמצא הרבה אנשים בערוץ הזה של איליה שישמחו לחתום לך.
@@judasseispuertos4163 אני למשל. לפני כשנה אני ואשתי יצרנו קשר עם העירייה בנוגע להתקנת עמודי חסימה ממכוניות שחונות על המדרכה. מדי פעם אנחנו נפגשים עם מנהל הרובע, ג'ורג', ומספרים לו על הבעיות. ההתקדמות איטית, מתסכלת, אבל קיימת. יש יותר ויותר מקומות שבהן המדרכה פנויה להורים עם עגלות וכסאות גלגלים. כמובן שיש עוד המון מה לעשות ועם יותר אנשים תהיה יותר השפעה
באחד הסרטונים שלך התייחסת לתחבורה ציבורית בחו"ל שמיידעת את הנוסע לאפשרויות ההחלפה של הקו. נוסעת עכשיו בקו 109 של "קוים" וגיליתי שבמסך שבאוטובוס יש בדיוק את זה! מופתעת לטובה!
סירטון הכי טוב שראיתי השנה. אני גרתי ברמת גן, הרגשתי כמו במצור. עברתי לפ״ת אבל נשארתי לעבוד בר״ג, פשוט התייאשתי, קניתי אופניים רגילות לא חשמליות ואני פשוט נוסע איך שרק אפשר (גונב מדרכות, כי הרי אין שום דבר מאורגן). המסקנה הפשוטה שאני משלים איתה זה, שיותר טוב לא יהיה, גם עם הרכבת הקלה יצליחו להרוס אתזה. מסקנה שנייה היא שהמדינה מרוויחה מעולה מכל העניין של הרכבים הפרטיים ולכן היא ממש לא רוצה להקל עם הלקוח הבעייתי שהוא ההולך רגל/ רוכב אופניים שלא משלם מיסים. בנוסף בתור נסיון קצר של רוכב אופניים, שים לב לתכנון המקורטע והמוזר של המסלולים, מכוניות טסות משפריצות מים, בורות, מסלול שהוא גם להולכי רגל וגם לרוכבים וכד.
תודה איליה. סרטון מעולה! רק דבר קטן: את שיקוע אבא הילל, שיקוע לינקולן ושיקוע אלוף שדה לא צריך לפוצץ. כמה עשרות משאיות עפר שיסתמו אותו יעשו את העבודה. חופרים עכשיו את הרכבת הקלה אז יש המון עודפי עפר בגוש דן שאפשר לנצל.
סרטון נהדר איליה, אחד הדברים שיכולים לעזור לתכנון תחבורה הוא הסופר בלוק שמלכתחילה יצמצם צורך בנסיעה ברכב פרטי נהוג, כשלעצמו הוא מתוכנן באופן ידיתותי להליכה, רכיבה, תחבורה ציבורית ושיתופית, משום שהם כוללות את מירב השימושים החל ממגורים, מבני ציבור, שטחים פתוחים, עיסוק ופנאי. הטכנולוגיה הולכת היום לקראת תחבורה שהנויה על אינטילגנציה מלאכותית ואוטונומית, בטווח של עשרים שנה, נהיגה אישית תלך ותרד משמעותית והרכב הפרטי האטונומי יהפוך חלק מהתחבורה השיתופית. אני מסכים איתך לגבי המחלפים הבין העירוניים והעירוניים כמחלף אבא הילל וקפלן, ביטול הראשון היה יכול להרחיב מדרכה, לסלילת שביל אופנית ונת״צ, השני ליצירת שדרה במתקונת השדרות העירוניות כשדרות רוטשילד ובן גוריון, בכלל אימות מתווה השדרה ונתיב לרכב ונת״צ המקיפים שכונות בתוך רובע, לב העיר ומרכז העיר בתל אביב הם דוגמה טובה לכך, אין בהם מחלפים והפרדות וקל לתכנן אותם עבור מיתון ותכנון מחדש להליכה, רכיבה, תחבורה ציבורית ושיתופים ואף מטיבה עם הרכב הפרטי, למרות שלא מודים בכך. אין תחבורה ציבורית בסוף שבוע וחגים וריבוי קווים הם בעיות ידועות, את בעיית ריבוי הקווים ניתן לפתור ביצירת מס׳ נתצים רציפים בתוך ובין עיר ועיר במטרופולין, לצערי הדגם הנסיוני הסיני שהיה בשנה הארונה בישראל שהיה מיוגד לקו החום, הוחזר מבלי לקבל החלטה להשתמש בו, והוא היתה חלופה נהדרת, מהירה וזולה לרכבת הקלה ואף ידיתותית יותר מרכבת קלה או מטרו תת קרקעי. אני לא חסיד של מסופי תחבורה בתוך העיר, כשמדובר בקו אוטובוס מטרופוליני לדעתי הוא אמור להיות מרלו״ג מטרופולי לטיפול ותחזוקה יומי כפי שמתקיים בשיטה של הרכבת הקלה, ההחלפה טובה היא בנקודות בין קווים, כאן מפלס מתחת או מסביב לכיכר יכול לעבוד יותר טוב ממסוף נוסח מסוף אלפיים, אם אכן נזכה לראות את הקו האדום פועל עד אפריל, נראה איך הוא מתפקד בשד ירושליים שהוא במפלס הרחוב או בשד הקריה שהוא תת קרקעי.
איליה תודה רבה לך. נגעת בדיוק בהפרדות המסילה שמפריעות לי כתושב רמת גן. (אבא הלל/אלוף שדה). לגבי תחנות מחלף, הן לא רק תחנות מעבר אלא גם תחנות ראשונות עבור אנשים רבים. במהלך הלימודים בחיפה, ההורים היו מקפיצים אותי לתחנת האוטובוס באולגה במוצש כדי שאתפוס אוטובוס לטכניון. כמובן שלא הייתה דרך סבירה להגיע לשם בתחבץ, בטח במוצש. המצב הזה נראה לי נורמאלי לחלוטין פעם. ברור שהוא לא. תוספת ראויה לסרטון הוא גשר הכניסה להולכי הרגל בטכניון. פעם היה היה שער עם מדרכות בשני הצדדים ונתיבים לרכב ואוטובוס. החליט מי שהחליט לבנות גשר מפואר ומפותל שמאריך נורא את ההליכה כי צריך לטפס בעיר שגם ככה על הר כדי להיכנס לקמפוס ברגל. את המדרכה בצד השני חסמו עם קרוסלה כך שתהיה ליציאה בלבד. בקש מסטודנט טכניוני שיצלם לך את הכשלון הזה. דרך אגב, לא רחוק משם יש את שיקוע אינטרנציונל/חנקין. שם אני פחות סבלתי בתור סטודנט.
@עיר לחיות בה - Livable City אני מתנדב לצלם לך את הגשר להולכי רגל על בכניסה לטכניון. זה אחד הגשרים המרגיזים ביותר שנאלצתי לעבור בהם, שמעכב את הולכי הרגל ומבזבז להם זמן רב במקום המעבר הישיר שהיה בעבר. וכאילו כדי לזרות מלח על הפצעים, כמובן שהאדריכל של הפרוייקט זכה בפרס על עיצוב הגשר.
שער נו"ש בטכניון בהחלט ממחיש את כל הנאמר בסרטון כמו העדפת נוסעי הרכב (שאכן התעכבו בכל בוקר בכניסה לטכניון, כולל תחב"צ) על פני הולכי הרגל (שלדעתי כמעט ולא הפריעו בתנועת הרכבים, שגם כך זחלה עקב בדיקות ביטחון). בסוף הלימודים שלי הוקם הגשר הזה ונדהמתי לגלות שאיני יכול להיכנס בשער הולכי הרגל, ועליי לעשות עיקוף שלם של 5 דקות הליכה לכל הפחות (במקום 3 שניות) - כדי להגיע לאותה נקודה, רק מעברה השני של הקרוסלה שמשמת כיום רק ליציאה! אם היה לי מזל הייתי עולה לרכב של חבר מזדמן, וחוצה איתו את מתחם ה-10 מ' בדיקה בטחונית ויורד מיד אחרי, וכבר חוסך לעצמי 5 דקות מיותרות. אה, כמובן שהטיעון לגשר היה מטעמי "ביטחון". סתם פרויקט אדריכלי ראוותני שיצא מתוך תחרות פנים טכניונית מהפקולטה לאדריכלות, והפרויקט שבוצע ניצח מתוך שיקולים לא כשרים.
שלום איליה! תודה על הסרטון הנהדר! סיכמת נפלא את מה שאמרו אצלנו בקורס תחבורה בטכניון האם יעניין אותך לעשות סרטון על בעיות ופתרונות להליכוּת, רכבת ואופניים בתנאים הרריים? כחיפאי(-ish) אני רוצה לשמוע את דעתך בנוסף, למרות שזה נושא קצת רחוק ומאוד רגיש, מעניין יהיה לראות סרטון כזה על פיתוח עירוני במגזר הערבי או בהתנחלויות, כי נראה שכמעט אף אחד לא מעז לגעת בזה!
תשמע, החכמתי! באמת שאני אוהב מחלפים אבל אף פעם לא הסתכלתי עליהם בצורה כמו שמוצגת בסרטון. אני אוהב גם את השפה והניסוח שלך. ראיתי את כל הסרטונים שלך ואני לא מבין למה רק עכשיו נרשמתי לערוץ הזה. ישר כוח!
סרטון מדהים ובאמת חבל שהמצב ככה, במקום שימשיכו להשקיע בתחבורה ציבורית ולהנגיש מעברים להולכי רגל, הכל בעדיפות למכוניות במדינה הזאת, 3 שנים הייתי עם קורקינט ונמנעתי לקנות רכב, הייתי מאוד אופטימי שיסדרו את נושא התחבורה ציבורית במדינה, שכל 10 או אפילו 20 דקות יהיה אוטובוס/רכבת/מטרו או לא משנה מה לכל כיוון והחיים יהיו הרבה יותר טובים לכולם כי הכל היה זורם, כמה אופטימי הייתי... קניתי רכב לצערי כי זה מה שהמדינה מקדמת, אני עובד ב2 עבודות וכל דקה ביום חשובה לי להספיק את העבודות, ולמרבה הצער בגלל הנזק שמגבילים את התחבורה הציבורית אני כבר הבאתי אוטו כי אי אפשר לשרוף 30-60 דקות כל יום ואפילו יותר על נסיעה בתחבורה בזמן שרכב לוקח לו 15 דקות לעשות את אותה הדרך, באמת הלוואי וזה היה שונה, אני לא "סובל" באוטו אבל אני הייתי בלי לחשוב פעמיים מוותר ומוכר אותו אם היה תחבורה ציבורית נורמלית במדינה, אני באמת מקווה שהסרטונים שלך יגיעו הכי רחוק שאפשר שינפצו לעזאזל את הרכב הפרטי בארץ שיהיה נסיעות ציבוריות לכל מקום ויסדרו את התשתיות במדינה הזו כמו שצריך, רק ככה המדינה שלנו תתקדם הרבה יותר מהר
זה סרטון מעולה. אני גרה לידך ועובד ליד תל השומר, שונאת לנהוג לשם ברכב פרטי אבל התחבורה הציבורית כל כך לא יעילה לכיוון שפשוט אין ברירה. הלוואי שיפנימו שהפתרון לכל הבעיות התחבורתיות היא תחבורה ציבורית והעדפת התחבורה הציבורית. עד אז נשב כולנו בפקק, נוציא סכומי עתק על דלק ונזהם את הסביבה ללא סיבה.
אני מבזבת 10 דק כל יום על הכניסה והיציאה ממסוף אלוף שדה. גיליתי שלפעמים יותא מהיר להמשיך עם הקווים שלא עוצרים שם לבר אילן /471 ומשם לקחת אוטובוס חזור לכביש 4 צפון. תודה על ההסבר. מקווה שמישהו יחשוב פעם על מי שאין לו רכב ורוצה לחיות כאן
אם יש שירות רכבות נורמלי לנסיעה בין ערים (תוך גוש דן לא נחשב) אז המחלפים בכבישים המהירים לא מפריעים יותר מדי. אני עברתי לאזור בוסטון בחודשים האחרונים (אחרי שכבר התחלתי לראות סרטונים שלך) וזה מדהים לשמוע את התלונות של אנשים על התחב"צ ה"נוראי" שיש כאן בזמן שאני מת עליה
אני "עוקב" אחריך מהסרטונים הראשונים, גם אני צופה ב-Not Just Bikes ולדעתי שניכם מעלים את נושא התחבורה על השולחן בצורה הכי טובה שאפשר. אני מסכים איתך על כל הבעיות שעלו בסרטון אבל אני פחות מסכים על הפתרונות. הערים בישראל התפתחו בצורה מאוד מעניינת, אם תסתכל על ההסטוריה של פתח תקווה תראה שחלק גדול מהשכונות היו כבר קיימות כמושבים וכפרים (כמו כפר גנים, עין גנים, קריית מטלון פג'ה ואפילו אם המושבות החדשה) כל הכפרים והמושבים האלו פשוט התאחדו כשגדל הביקוש לבניה באיזור. כל המקומות האלו במקרה הטוב היו מחוברים עם כבישים כפריים כאלו, וביחד.עם הביקוש לבניה כך גם גדל הביקוש לחיזוק התשתית של המקומות וכך הכבישים גדלו כדי לעמוד בדרישות של התושבים. זה למה להבדיל מהרבה מדינות אחרות אתה עדיין תראה צמתים בין כבישים ראשיים כמו בצומת השרון (בין כביש 4 ל57) או בצומת הטייסים (בין 40 ל461) וכו'. ובאמת כשהעומס גדל והביקוש לשיפור תשתיות גדל כך גם צומת מרוחק הופך לצומת ראשי הופך למחלף. הבעיה לאו דווקא נמצאת במחלפים, היא נמצאת בצורה שבה מתנהלים הפרוייקטים האלו. יש חברה/ ממסד/ וואטאבר שאחראים על כל חלק קטן בפרוייקט והכל יוצא לפועל תחת שיתוף פעולה שלהם. מהנדס עירוני יושב בעירייה, חברות תחבורה ציבורית יושבות בחברות עצמן (וגם זה מתחלק לחברות אוטובוסים, חברות רכבות, רכבת קלה והחברות הקטנות שאחראיות גם עליהן.) ברור שלא יהיה סנכרון מיטבי בין הולכי רגל לתחבץ לכבישים מהירים כשכל אחד מהם בנוי מ70 מנהלים שונים שאחראים על הפרוייקטים האלו. אז לדוגמה, במקום לפוצץ את המנהרה של אבא הילל למה לא מלכתחילה להכניס מתחתיה מפרץ לתחנת אוטובוס ראשית לכל האוטובוסים שעוברים שם עם מדרגות לגשר למעלה. או במקום להוריד את הגשרים ולשים מעברי חציה בכבישים ראשיים, מה שלא רק מסוכן גם לא יקרה בחיים, למה לא לשים (לוקח דוגמה קיצונית על הגשר בבני ברק מעל כביש ארבע שיש בו תחנות אוטובוס ראשיות מאוד בשני הכיוונים) גגון מעל הגשר עם חלונות, ריצוף אמיתי, לתת למקום תחושה כמו של תחנת רכבת, מקום שנחמד יותר להיות בו. הרעיונות האלו יפלו בגלל א' תקצוב ב' תיאום עם כלכך הרבה גורמים ג' ד' ה' ו' תמיד אפשר לחשוב על עוד ועוד תירוצים. כשאתה מחבר את כל החברות שאחראיות כל אחת על חלק קטן ממערכת, זה יותר קל לסנכרן בין כל החלקים של אותה מערכת. יהיה קל לחבר בין אוטובוסים (חברות אוטובוסים) לרכבות (קלות/כבדות)(חברות רכבות) שבילי אופניים(מהנדסים עירוניים), כבישים מהירים(מהנדסי תנועה) וכו'. ודבר אחרון, אי אפשר לצפות מכולם לעבור ישר לתחבורה ציבורית מבלי לדבר על החינוך והתפיסה של למי מיועדת התחבורה שנכון לעכשיו אם כל אחד פה ישאל את ההורים שלו הם יגידו לו שהיא מתוכננת לחיילים ואנשים מסכנים בלי כסף לרכב פרטי, ואופניים לתל אביבים. לדעתי מי שאוהב לנהוג שינהג, כל אלו שנוהגים כי הם חייבים וצריכים, ומגיע להם, לקבל תשתית תחבורה ציבורית טובה. וזו גם אחת הסיבות למה צריך תחבורה ציבורית בשבת, אי אפשר לצפות ממדינה שלמה לעבור לרכב פעמיים בשבוע והשאר יסתדרו עם מוניות. יאללה אכלתי את הראש ואף אחד לא יקרא את זה יאללה בעי
תודה על הסרטון המרתק והמחכים. הזכרת בסוף פנטזיות, אז אשתף את הפנטזיה שלי, שאני חושב שהיא דווקא ריאלית. ההצעה היא לערים ושכונות חדשות שטרם נבנו. אפתח ואומר שאני אוהב ללכת ברגל. זה בריא, זה מרענן וטוב לנפש. מה שאני פחות אוהב זו הגבלת מרחב התנועה שלי על ידי פחיות על גלגלים ששועטות בכביש, כפי שמודגם בציור המפורסם שמקביל את הכבישים לתהום שעל גדותיו מדרכות ומעליו מעברי חציה. ההצעה שלי היא להעביר את *כל* תנועת הרכבים לתת הקרקע. בהצעה שמרנית ניתן פשוט לקחת כל רחוב מתוכנן סטנדרטית ולצמצם את רוחבו בחצי ושליש, ולהפוך אותו לדו מפלסי. בתת הקרקע יסעו רכבים בדרכים בעלי שני נתיבים לכל כיוון המאפשרים להם לשעוט כמעט ללא מגבלה, למיטב הבנתי 15 מטר רוחב דרך יספיק לזה. מעל, ברחובות עם רוחב דרך זהה של כ-15 מטר תתרחש התנועה הפעילה של הליכה ורכיבת אופניים וקורקינטים, וכן שהיה וחוויה עירונית תוססת ונטולת מטרדי רעש וזיהום אוויר מכלי רכב ממונעים. ההפרדה המפלסית תאפשר מחד את התפתחות הרכיבה המהירה למרחקים בינוניים, ואת ההליכה הבטוחה והמהנה במרחב העירוני, ומאידך תאפשר נסיעה מהירה מנקודה A לנקודה B למי שלא מעוניין לחוות את המרחב בין הנקודות. בנוסף, הפרדת התנועות של הולכי הרגל והרוכבים מתנועת המכוניות תקל על כניסת הרכבים האוטונומיים לתועלת הכלל, וכן תעודד מכוניות חשמליות שניזונות מחשמל בתקרת המנהרות כמו טראם ורכבת קלה (או מכוניות מתנגשות...) וחוסכות בזבוז אנרגיה על נשיאת בטריות כבדות ויקרות. צמצום רוחב הדרך יאפשר בניה בקנה מידה נכון יותר, עם יחס קרוב יותר ל-1:6 מה שעשוי ליצור ערים נעימות יותר, עם תכסית גבוהה יותר של מבנים ביחס לרחובות שתאפשר ציפוף ואינטנסיפיקציה של העיר.
בקשר להפרדות מפלסיות עם רכבת כבדה, ברחובות היה מפגש מסילה עם כביש, ולפי מה שהבנתי רכבת ישראל התנגדו לכך שהמסילה תהיה מתחת/מעל לקרקע בטענה שהרכבות לא יוכלו לנסוע בזוויות כאלה (למרות שיש שטח פתוח קילומטרים אחורה שבו היה אפשר לשים את העליה), ולכן בנו מחלף עם הגבלת מהירות רשמית של 60 קמ"ש (בפועל נוסעים על 80+ בגלל רוחב הנתיבים) שמפריד בין בנייני מגורים למסחר (יש בצד השני קניון כושל עם השם המתאים "american city" שכמובן שרוב השטח שלו הוא חניה והכניסה לא פונה לרחוב אלה לחניה)
דווקא כבישים ארוכים דרך הערים הגדולות יכולות כן לשפר. לדוגמא, כביש בגין בירושלים, בטח לפני ההארכה בקטע מלחה-גילה, עזרה לתחבורה - כולל תחבורה ציבורית בקו 31 - להגיע מהר מקניון מלחה לאיזור התחנה המרכזית.
@@ishaypolak7757 לגבי החניה אתה צודק. אך לגבי הפניות, ויצמן הוא רחוב מרובה צמתים ובכל רמזור במקטע יש גם פניה שמאלה, אז אני לא יודע איך חשבו לפתור את זה (לא אופתע אם פשוט לא חשבו)
קודם כל, סרטון מעניין, כרגיל. מעבר לכך, אשמח אם תוכל לבחון את האפשרות להפיק סרטון על נת"צ שמאלי במרכז הכביש - וספציפית על ביצועו בציר לוי אשכול, בעיר קרית אונו. בקבוצות העירוניות מתקיים דיון ער בנושא, ויש חוות דעת שליליות ביותר על סלילת הנתיב המרכזי המגיעות ממשתמשי רכב פרטי בעיקר. מעלים הרבה מאוד טיעונים נגד נתיב תחבורה ציבורית בכלל, ונתיב שמאלי בפרט. יהיה מעניין ומועיל לצפות בסקירה מפורטת על הנושא. תודה (:
סרטון חזק! אבל לכל מחלף בינעירוני יש דבר אחד משותף וזה הגשר הראשי המפריד מפלסית בין שני הכבישים המצטלבים זה עם זה. מתחת לגשר הראשי צריך לשים תחנת אוטובוס לכל כיוון, על הגשר עצמו גם כן תחנה לכל כיוון + מדרגות ורמפות המחברים בין התחנות מתחת לגשר לתחנות שעל הגשר. ייתכן וזה ידרוש השקעה או גזילת נתיבים מהרכבים הפרטיים אבל זה לדעתי הפתרון לנוחות מקסימלית במעבר בין קווי אוטובוסים מצטלבים. הייתי שם את מחלף אלוף שדה ואת הצטלבות דרך נמיר/רוקח כראשונים בתור!
אני גר ביקנעם ישלנו תחב"צ יעילה יש אוטובוס מכל רחוב ולמלא יעדים. אני עובד באזור תעשייה החדש. כשאני יורד האוטובוס בצומת המושבה אני צריך ללחוץ כפתור כדי לעבור את הכביש והירוק למעבר חצייה קצר ויש לחכות לו הרבה זמן כאילו הכביש מיועד לנהג ולא להולך ברגל. יש בקניון בכניסה לעיר מסוף אוטבוסים אבל הוא קטן והאוטובוס צריך לחצות את החניון כדי להגיע לתחנה זה רק קוים ערוניים. הבין עירוניים חוצים את העיר כדי להגיע למסוף שבנו להם בשער הגיא במקום לסיים בכניסה לעיר.
מהנדסי התחבורה לא יודעים לייצר תחבורה ציבורית יעילה על הקרקע אז מתעסקים בשיקועים וגשרים, תעלות ומעקפים. שהם כולם בעצם פלסטר לתכנון גרוע על הקרקע - אם נבין את זה נפתור הרבה מהבעיות בהרבה פחות משאבים...
סרטון מעולה! אשמח לדעת מה דעתך על נת"צים לפי שעות - אני רואה כאלה בכל מקום עם שלטים עמוסי מלל שאף אחד לא מספיק לקרוא. בנוסף מה דעתך על הנת"צ שבונים בלוי אשכול בקריית אונו.
נת"צ צריך לפעול 24/7. הוא צריך להיות צפוי וקדוש. בשעות שבהן יש פחות תנועה, המכוניות ממילא לא צריכות עוד נתיב. ואני מברך על האומץ של עיריית קרית אונו לקדם תחבורה בת קיימא.
לפי הנחיות התכנון, צריך למקם את התחנות במרחק סביר מהצומת (לא מצאתי את ההנחיות הרשמיות, אז אני לא יודע בדיוק את המרחקים), וגם מקובל ליצור מפרץ ארוך מאוד, אז גם צומת לא יכולה לשמש כתחנת מעבר סבירה, אלא דווקא מקבץ תחנות אם אין ספור קווים שונים ליעדים שונים, מהסוג שטענת עליו בסרטון הקודם שהוא דבר גרוע. מסופים במחלפים הם דבר גרוע כשמדובר בקווים חולפים, אבל כאשר מדובר במסוף קצה, מדובר במסוף מעולה, כי יש ממנו גישה לכל הכיוונים ובלי רמזורים. אפשר גם ליצור תחנות טובות על הדרך במחלפים, במידה ויש מעבר סביר בין מפלסי המחלף, ולא רק מעברים נגישים ברמפות שרואים בהם את ההתחלה אבל לא רואים בהם את הסוף
אתה צודק בהכל. אבל - ויש אבל גדול, מדינת ישראל לא באמת מעוניינת בתחבורה ציבורית שתחליף את הרכב הפרטי. אפשר לראות את היקף ההשקעה בתחבורה ציבורית ואת היקף ההשקעה במחלפים ובבניית כבישים. נכון, תשתיות וכבישים זה חשוב לא רק לצרכים האישיים ולרכב הפרטי. זה חשוב לכלל המדינה וגם במקרי חירום. אבל רכב פרטי זה הכנסה עצומה למדינה. במיסי קניה, במסים על הדלק, בחלקי החילוף, בביטוחים ובכלל, בכל מה שקשור לענף. זו הכנסה עצומה למדינה שהיא לא תוותר עליה כל כך מהר. מנגד, תחבורה ציבורית זה רק הוצאה למדינה. אין שום הכנסה מיידית למדינה מתחבורה ציבורית. כן יש חסכון לטווח הארוך אבל לצערנו לא מסתכלים על זה. לצערנו זו המציאות שבה אנו חיים. הלוואי והיה אפשר לשנות זאת ולקדם תחבורה ציבורית ראויה, מדוייקת, נקיה ומהירה.
סרטון מעולה כרגיל, מסכים עם הרוב. שתי נקודות: 1. הגשרים שבונים במחלף גלילות הם לטובת התחבורה הציבורית, כך שתהיה רציפות בנסיעה מכביש 5 לכביש 20 (ולהפך) ושהאוטובוסים לא יתחרו עם המכוניות בעליה והירידה במחלף ויוכלו להישאר בנתיב השמאלי. השאלה לגבי הפרוייקט הזה היא: כמה קווים יש כבר שאכן נוסעים בתוואי הזה שמצדיק את ההשקעה המטורפת הזאת? 2. אני חושב שהגזמת באי חשיבות הגשרים להולכי רגל. אי אפשר לעשות מעבר חצייה בכל מקום. זה מעלה את הסכנה לחוצים ויאט את התחבורה (גם הציבורית). אכן צריך שהגשר יהיה יעיל, עביר ונגיש, אך אני לא חושב שזה פתרון כזה גרוע. אני יכול להגיד שתושבי שכונת גליל ים בהרצליה (שכונה שעשית עליה פרק שלם) משוועים לגשר כזה מהשכונה לתחנת הרכבת (מרחק של כ200 מטר אוירי).
אחרי כל סרטון שלך אני חושב שזה הסרטון הכי חשוב והכי טוב שראיתי על תחבורה בארץ.
הלוואי, הלוואי שנזכה לשר תחבורה עם מספיק שכל כדי להקשיב לפחות ל1-% מהדברים עליהם אתה מצביע
תודה איליה!
מלך
בינתיים זכינו למירי גרב במשרד התחבורה 😥
איליה, הסרטונים שלך מעולים, המדינה הזאת זכתה בך, אני מקווה שידעו איך להשתמש בידע העצום והחוכמה שאתה מביא. הלוואי שזה יפול על אזניים כרויות ויחולל שינוי!
אתה יודע מה עצוב? שכל הידע הזה כבר ידוע לאנשי מקצוע. אבל יש לחצים פוליטים לא לתכנן על פיהם. אתה יודע מה שמח? שאיליה עושה עבודה אצילית של העלאת הידע והנגשתו לכלל הציבור. איליה אתה אלוף אמיתי!
זה מדהים כמה דברים הזויים אנחנו לוקחים כמובן מאליו ביום יום.
אני חולה על הערוץ שלך אבל קשה לי להינות מהסרטונים שלך בצורה מלאה. לא בגללך, אלא בגלל שאחרי כל סרטון אני מודע יותר ויותר להזייה שהולכת בערים בארץ. בורות היא ברכה כמו שאומרים.
אבל תמשיך כך, אתה פותח עיניים ליותר ויותר אנשים, אני שמח שסופסוף יש ערוץ ישראלי כמו שלך.
וואו נחשפתי אל פועלך לראשונה עכשיו, אני באקסטזה, בא לי לצאת לרחובות להפגין, אתה כל כך צודק בכל דבר שעליו הצבעת כאן! תודה לך! השכלתי מאוד.
תודה! יותר יעיל מאשר להפגין ברחובות זה לארגן תושבים באיזור שלך ולדרוש דברים ספציפיים מהעירייה ומשאר הרשויות.
בשבילי אבא הלל ברמת גן הוא הדוגמה הכי גדולה לstroad בישראל.
אין מקום אחר בישראל צפוף כל כך, עם כל כך הרבה הולכי רגל, ובכל זאת מיועד כולו למכוניות.
בחיפה יש המון סטרואדים גרועים לא פחות: מוריה/חורב/הנשיא כמובן, בר יהודה מקצה לקצה, פרויד, יד לבנים, המפלצת באמצע מרכז זיו, פלי״ם וסוף המגינים
וגולת הכותרת, הווגאס סטריפּ הישראלי - שדרות ההסתדרות. המקום הכי מסוכן, מכוער ומגעיל בארץ
הוא לא stroad. הוא boulevard. המונח stroad שמור לsuburbs של ארה"ב - כביש ראשי עם הרבה חניונים, ללא מדרכה מסודרת ורשתות של חנויות קופסה. המצב שלנו לא מושלם אבל ברוך השם אין לנו את הבעיות של הsuburbs בארה"ב.
כשהייתי בתיכון לפני 20 שנה, היה לנו פעם מפגש עם ארגון של זהירות בדרכים, הוא היה מעולה בגדול.
אני זוכר שאחד הטיפים שהוא נתן לנו כנהגים לעתיד היה לחפש "סימן לדביל", שזה סוג של "טריגר" שאומר שצריך להיזהר יותר.
ה"סימן לדביל" שאני זוכר שהוא הציג היה גשר להולכי רגל - כאשר יש גשר להולכי רגל, לעתים קרובות יהיו אנשים שימנעו מלהשתמש בו ובמקום זה יחצו כביש רב נתיבי ללא מעבר חציה, בדילוג מעל גדרות.
בדיעבד אני כמובן לא חושב ש"דביל" זה הכינוי הנכון למי שחוצה מתחת לגשר, כי היום אני מבין שהאשמה האמיתית היא לרוב על התכנון שתיעדף מכוניות פרטיות במקום שבו סביר שיהיו הולכי רגל, אבל כל העניין מאוד מדגיש לי כמה שגשרים כאלו היו בלתי יעילים כבר עשרות שנים, כי כבר אז עצם הקיום של גשר כזה היה סימן לזה שלא הולכים להשתמש בו אלא ב"אלטרנטיבה" מסוכנת של חציה ללא/כנגד התשתית.
איליה הלוואי ואתה היית שר התחבורה או לפחות יועץ כלשהו בנושא! הידע וצורת החשיבה שלך צריכים לעבור לכל פוליטיקאי לפני שהוא מחריב לנו את התחבורה עוד יותר, כרגיל. תמשיך להעלות סרטונים כאלה תותח!
אתה היוטיובר הכי טוב שאני מכיר! מפשט ומסביר בעיות.הבעיה שלאט לאט אני מבין שבחיים לא יהיה משהו נורמלי בישראל
זה בידיים שלנו
איליה, אמן שכל מה שאתה אומר ילקח לתשומת ליבם שם מקבלי החלטות ותהיה לנו תחבורה ציבורית טובה ולא גוססת כמו עכשיו, תמשיך כך!
עוקב אחרי הערוץ מהתחלה, אבל זה הסרטון הכי טוב והכי מעניין ומנפץ מיתוסים שעשית. תודה רבה.
תקשיב אתה תותח זה פשוט פוקח עיניים והלוואי שמישהו במשרד התחבורה ישמע
וואו, סרטון מדהים, מאיפה כל הידע. כל הכבוד!
איליה כל הכבוד ותודה על כל מה שאתה עושה!! ממני שכנה בחרוזים
זה ערוץ היוטיוב הישראלי הכי טוב שאני מכיר, רמת ההשקעה שלך מדהימה
אני כל כך מעריך את מה שאתה עושה! צריך להקים מפלגה על שמך ולמחות נגד המדיניות ההרסנית שמעדיפה רכבים פרטיים כי זה מכניס מיליארדים למדינה אבל פוגעת בציבור עצמו. אפשר גם להמחיש את כל מה שאתה אומר במשחק cities skylines
המימד האהוב עליי הוא מימד הזמן 😜
אחלה סרטון איליה!
איליה אין ספק שאתה מקצוען אמיתי עם ערוץ מעולה שמעלה את המודעות לנושאים הכאובים האלה. תודה לך
סרטונים מעולים איליה! כמה אני לומד בכל סרטון על תכנון עירוני. אם הייתי ראש עיר הייתי רוצה מהנדס כמוך לצידי בוודאות
קיבלת "מינוי" ממני. כמה ידע והנגשה טובה שלו. סחטיין. מקווה שהידע הזה גם יוביל לשינוי. ואני כותב את זה בתור חובב רכב.
מדהים. כל סרטון מעלה סוגיה שצריכה להיות נר לרגלי כל איש מקצוע.
סרטונים מעולים.
שאפו, כל הכבוד לך 👏👏👏👏👏👏
מת על הסרטונים שלך כמה השקעה וחוכמה זה פשוט מעולה
אלוף !!! ההסברים המפורטים והמבוססים שלך והדרך הבהירה והמוחשית בה אתה מציג את הדברים פשוט מעוררים השראה !! תודה לך, משתף עם חברים שלי ומפיץ את זה הלאה 💕
איך לעזאזל רק עכשיו יוטיוב המליץ לי עליך?
רמה של סרטון כמו ערוצי יוטיוב של חו"ל.
נושא שממש מעניין אותי.
פשוט כל הכבוד!!!
איזה כיף!
ערוץ היוטיוב הרציני השני בלבד שאני מכיר בעברית, אחרי "הדרך הקלה".
תודה תודה תודה!!!
ערוץ מעניין עם תוכן מקורי ובנוי לישראל , וואלה אחי מעניין ביותר, עלה והצלח
המימד האהוב עליי הוא מימד הזמן, שאני מעדיף לבלות בו כמה שפחות כשאני מחכה שהאוטובוס שלי יסיים לחצות את מחלף אלוף שדה.
וואו, תודה. חיכיתי שתעלה סרטון חדש. רוצה לשתף שמאז שאני צופה בסרטונים, הדברים מחלחלים ויש שינוי גם בבחירות היומיומיות שלי. כנהגת, אופן הנהיגה שלי בעיר נהיה מתחשב יותר וגם עם החניה על המדרכה בשעות הלילה אשר נחשבת בשכונה אצלנו לדבר מקובל, אני מתחילה להרגיש לא בנוח. אני מתחילה לצעוד הרבה יותר בעיר עם הילדים במקום לנסוע מרחקים קצרים במכונית וכך גם נחשפת להרבה מהבעיות שאתה מציף בסרטונים. לאט לאט משתנה נק' המבט לנק' מבט של הולך רגל ודברים שרואים משם לא רואים מכאן.. יש כמה בעיות במרחב סביב הבית שלנו, (למשל, צומת שתוכננה כך שאוטובוסים הפונים בה ימינה חייבים לעלות על המדרכה הצרה ומצפים ממך כהולך רגל להבין לפי סימן שהנהג מחווה לכיוונך עם היד שהם עומדים לעלות עוד רגע ושתמהר לזוז משם) אבל למרות הכל גוברת ההנאה מהשכונה. שמתי לב שאתה מתמקד מאוד בנושא התחבורה. אולי יעניין אותך לעשות גם פרק בנושא גינות קהילתיות ובכלל, דרכים בהן כל עירייה יכולה לעודד קהילתיות כמו למשל הקצאת שטחים וכלים לשימוש משותף.
היי, שקלת לעודד ולהנגיש לקהל דרכים לדרוש מהעיריות והממשלה תיקון של הכבישים ועידוד תחבורה ציבורית?
יש לך קהל גדול מספיק, לדעתי אתה תוכל לעודד מספיק אנשים למחות, לחתום על עצומות, ולהתלונן לממשלה ולעירייה.
כך שבאמת יהיה שינוי.
אני מנגיש ידע, אחרים כבר עושים את שאר העבודה ;-)
@@livablecity מי הם האחרים? תוכל להפנות אותי אליהם? והנגשת הידע שלך מוערכת בטירוף.
@@judasseispuertos4163 כל אזרח שמבין בתכנון עירוני ואיכפת לו, יכול להיות "הם". השלב הבא הוא אקטיביזם, אפילו אתה יכול להיות כזה.יש לך משהו שאתה רוצה לעשות לגביו שינוי, תתחיל לאסוף חתימות לגביו, אם זה משהו בתכנון עירוני כדי להפוך אותו לידידותי יותר להולכי רגל אתה תמצא הרבה אנשים בערוץ הזה של איליה שישמחו לחתום לך.
@@judasseispuertos4163 אני למשל. לפני כשנה אני ואשתי יצרנו קשר עם העירייה בנוגע להתקנת עמודי חסימה ממכוניות שחונות על המדרכה. מדי פעם אנחנו נפגשים עם מנהל הרובע, ג'ורג', ומספרים לו על הבעיות. ההתקדמות איטית, מתסכלת, אבל קיימת. יש יותר ויותר מקומות שבהן המדרכה פנויה להורים עם עגלות וכסאות גלגלים. כמובן שיש עוד המון מה לעשות ועם יותר אנשים תהיה יותר השפעה
יש מספר ארגונים, למשל מעירים, תחבורה בדרך שלנו, 15 דקות, ברחובות שלנו, ויש עוד, תלוי פעילות באיזה נושא אתה מחפש. יש הרבה דרכים לתרום.
עוד סרטון נהדר, תודה!
מקווה שזה מגיע לאנשים הנכונים
מתי כבר מקבלי ההחלטות יראו ויפנימו את הסרטונים האלה? נמאס מהאידיוטים שמנהלים אותנו
מקבלי החלטות נכנעים לגחמות של תושבי הערים שחושבים שאפשר לפתור בעיות לחבורה עם עוד חניות ונתיבים למכוניות.
באחד הסרטונים שלך התייחסת לתחבורה ציבורית בחו"ל שמיידעת את הנוסע לאפשרויות ההחלפה של הקו. נוסעת עכשיו בקו 109 של "קוים" וגיליתי שבמסך שבאוטובוס יש בדיוק את זה! מופתעת לטובה!
זה מציג רק את הקווים שעוצרים באותה תחנה בדיוק, לא ברחובות החוצים
@@livablecity וגם כאלה שיעברו בה רק מחר😄
סירטון הכי טוב שראיתי השנה. אני גרתי ברמת גן, הרגשתי כמו במצור. עברתי לפ״ת אבל נשארתי לעבוד בר״ג, פשוט התייאשתי, קניתי אופניים רגילות לא חשמליות ואני פשוט נוסע איך שרק אפשר (גונב מדרכות, כי הרי אין שום דבר מאורגן).
המסקנה הפשוטה שאני משלים איתה זה, שיותר טוב לא יהיה, גם עם הרכבת הקלה יצליחו להרוס אתזה.
מסקנה שנייה היא שהמדינה מרוויחה מעולה מכל העניין של הרכבים הפרטיים ולכן היא ממש לא רוצה להקל עם הלקוח הבעייתי שהוא ההולך רגל/ רוכב אופניים שלא משלם מיסים.
בנוסף בתור נסיון קצר של רוכב אופניים, שים לב לתכנון המקורטע והמוזר של המסלולים, מכוניות טסות משפריצות מים, בורות, מסלול שהוא גם להולכי רגל וגם לרוכבים וכד.
אתה עושה עבודה מטורפת, מלא מידע שפשוט ניראה לנו לא אינטואיטיבי אבל כל כך חשוב ובאמת הפתרון נראה יותר כמו השקעה בתחבץ
סרטונים קריטיים לציבור הישראלי
איליה אתה מטורף.
מדהים ומדאיג בעת ובעונה אחת
תודה איליה. סרטון מעולה!
רק דבר קטן: את שיקוע אבא הילל, שיקוע לינקולן ושיקוע אלוף שדה לא צריך לפוצץ. כמה עשרות משאיות עפר שיסתמו אותו יעשו את העבודה. חופרים עכשיו את הרכבת הקלה אז יש המון עודפי עפר בגוש דן שאפשר לנצל.
אלו רק העפר היה הבעיה
@@livablecity ברור שהעפר הוא לא הבעיה. הבעיה היא לשים במקומות הנכונים פוליטיקאים שמבינים את העיר דרך הרגליים, ולא דרך השמשה הקדמית של הפרייבט
סרטון מעניין מאוד תחבורה ציבורית חוסכת מלא כסף האזרח הקטן וכמה שחשוב
תודה על התוכן האיכותי. מונגש בפשטות ודייקנות!
מעולה כרגיל! תמיד מלמד דברים חדשים
אחד הערוצים החשובים, מי יתן ותהיה לך במה חשובה וגדולה
סרטון נהדר איליה, אחד הדברים שיכולים לעזור לתכנון תחבורה הוא הסופר בלוק שמלכתחילה יצמצם צורך בנסיעה ברכב פרטי נהוג, כשלעצמו הוא מתוכנן באופן ידיתותי להליכה, רכיבה, תחבורה ציבורית ושיתופית, משום שהם כוללות את מירב השימושים החל ממגורים, מבני ציבור, שטחים פתוחים, עיסוק ופנאי. הטכנולוגיה הולכת היום לקראת תחבורה שהנויה על אינטילגנציה מלאכותית ואוטונומית, בטווח של עשרים שנה, נהיגה אישית תלך ותרד משמעותית והרכב הפרטי האטונומי יהפוך חלק מהתחבורה השיתופית.
אני מסכים איתך לגבי המחלפים הבין העירוניים והעירוניים כמחלף אבא הילל וקפלן, ביטול הראשון היה יכול להרחיב מדרכה, לסלילת שביל אופנית ונת״צ, השני ליצירת שדרה במתקונת השדרות העירוניות כשדרות רוטשילד ובן גוריון, בכלל אימות מתווה השדרה ונתיב לרכב ונת״צ המקיפים שכונות בתוך רובע, לב העיר ומרכז העיר בתל אביב הם דוגמה טובה לכך, אין בהם מחלפים והפרדות וקל לתכנן אותם עבור מיתון ותכנון מחדש להליכה, רכיבה, תחבורה ציבורית ושיתופים ואף מטיבה עם הרכב הפרטי, למרות שלא מודים בכך.
אין תחבורה ציבורית בסוף שבוע וחגים וריבוי קווים הם בעיות ידועות, את בעיית ריבוי הקווים ניתן לפתור ביצירת מס׳ נתצים רציפים בתוך ובין עיר ועיר במטרופולין, לצערי הדגם הנסיוני הסיני שהיה בשנה הארונה בישראל שהיה מיוגד לקו החום, הוחזר מבלי לקבל החלטה להשתמש בו, והוא היתה חלופה נהדרת, מהירה וזולה לרכבת הקלה ואף ידיתותית יותר מרכבת קלה או מטרו תת קרקעי.
אני לא חסיד של מסופי תחבורה בתוך העיר, כשמדובר בקו אוטובוס מטרופוליני לדעתי הוא אמור להיות מרלו״ג מטרופולי לטיפול ותחזוקה יומי כפי שמתקיים בשיטה של הרכבת הקלה, ההחלפה טובה היא בנקודות בין קווים, כאן מפלס מתחת או מסביב לכיכר יכול לעבוד יותר טוב ממסוף נוסח מסוף אלפיים, אם אכן נזכה לראות את הקו האדום פועל עד אפריל, נראה איך הוא מתפקד בשד ירושליים שהוא במפלס הרחוב או בשד הקריה שהוא תת קרקעי.
איליה תודה רבה לך. נגעת בדיוק בהפרדות המסילה שמפריעות לי כתושב רמת גן. (אבא הלל/אלוף שדה).
לגבי תחנות מחלף, הן לא רק תחנות מעבר אלא גם תחנות ראשונות עבור אנשים רבים. במהלך הלימודים בחיפה, ההורים היו מקפיצים אותי לתחנת האוטובוס באולגה במוצש כדי שאתפוס אוטובוס לטכניון. כמובן שלא הייתה דרך סבירה להגיע לשם בתחבץ, בטח במוצש. המצב הזה נראה לי נורמאלי לחלוטין פעם. ברור שהוא לא.
תוספת ראויה לסרטון הוא גשר הכניסה להולכי הרגל בטכניון. פעם היה היה שער עם מדרכות בשני הצדדים ונתיבים לרכב ואוטובוס. החליט מי שהחליט לבנות גשר מפואר ומפותל שמאריך נורא את ההליכה כי צריך לטפס בעיר שגם ככה על הר כדי להיכנס לקמפוס ברגל. את המדרכה בצד השני חסמו עם קרוסלה כך שתהיה ליציאה בלבד. בקש מסטודנט טכניוני שיצלם לך את הכשלון הזה.
דרך אגב, לא רחוק משם יש את שיקוע אינטרנציונל/חנקין. שם אני פחות סבלתי בתור סטודנט.
@עיר לחיות בה - Livable City אני מתנדב לצלם לך את הגשר להולכי רגל על בכניסה לטכניון. זה אחד הגשרים המרגיזים ביותר שנאלצתי לעבור בהם, שמעכב את הולכי הרגל ומבזבז להם זמן רב במקום המעבר הישיר שהיה בעבר. וכאילו כדי לזרות מלח על הפצעים, כמובן שהאדריכל של הפרוייקט זכה בפרס על עיצוב הגשר.
@@asafbenlevy קדימה אסף, תצלם. נשתף גם בטוויטר
סטודנט טכניוני כאן, מוכן לצלם ולשלוח כל מה שצריך!
שער נו"ש בטכניון בהחלט ממחיש את כל הנאמר בסרטון כמו העדפת נוסעי הרכב (שאכן התעכבו בכל בוקר בכניסה לטכניון, כולל תחב"צ) על פני הולכי הרגל (שלדעתי כמעט ולא הפריעו בתנועת הרכבים, שגם כך זחלה עקב בדיקות ביטחון).
בסוף הלימודים שלי הוקם הגשר הזה ונדהמתי לגלות שאיני יכול להיכנס בשער הולכי הרגל, ועליי לעשות עיקוף שלם של 5 דקות הליכה לכל הפחות (במקום 3 שניות) - כדי להגיע לאותה נקודה, רק מעברה השני של הקרוסלה שמשמת כיום רק ליציאה! אם היה לי מזל הייתי עולה לרכב של חבר מזדמן, וחוצה איתו את מתחם ה-10 מ' בדיקה בטחונית ויורד מיד אחרי, וכבר חוסך לעצמי 5 דקות מיותרות.
אה, כמובן שהטיעון לגשר היה מטעמי "ביטחון".
סתם פרויקט אדריכלי ראוותני שיצא מתוך תחרות פנים טכניונית מהפקולטה לאדריכלות, והפרויקט שבוצע ניצח מתוך שיקולים לא כשרים.
שלום איליה! תודה על הסרטון הנהדר! סיכמת נפלא את מה שאמרו אצלנו בקורס תחבורה בטכניון
האם יעניין אותך לעשות סרטון על בעיות ופתרונות להליכוּת, רכבת ואופניים בתנאים הרריים? כחיפאי(-ish) אני רוצה לשמוע את דעתך
בנוסף, למרות שזה נושא קצת רחוק ומאוד רגיש, מעניין יהיה לראות סרטון כזה על פיתוח עירוני במגזר הערבי או בהתנחלויות, כי נראה שכמעט אף אחד לא מעז לגעת בזה!
סרטון מרשים! פעם ראשונה שאני צופה בסרטון מהערוץ ומיד נרשמתי!
איליה, סרטון מעולה כרגיל. עוקבים אחריך באדיקות הרבה אנשים מהמשרד, רק שתדע 👍
תשמע, החכמתי! באמת שאני אוהב מחלפים אבל אף פעם לא הסתכלתי עליהם בצורה כמו שמוצגת בסרטון. אני אוהב גם את השפה והניסוח שלך. ראיתי את כל הסרטונים שלך ואני לא מבין למה רק עכשיו נרשמתי לערוץ הזה. ישר כוח!
תודה איליה!
איליה, תודה רבה! העלאת מודעות מוערכת מאוד!! הלוואי שתגיע להיות שר במשרד התחבורה מתישהו 🙈 (אם תרצה כמובן)
מלך, אין על הסרטונים שלך
הלוואי תהיה שר התחבורה
מעניין מאוד, תודה על הסרטון :)
@livablecity
עוד סרטון מעולה שמראה את סדרי העדיפויות העקומים במדינה בנוגע לתחבורה. רציתי לשמוע מה דעתך על הנת"צ בדרך ששת הימים ליד קניון איילון.
נראה שזה משפר קצת את מהירות האוטובוסים
הארת את עיניי! אחלה סרטון כרגיל!
כדאי לך לעשות סרטון על הגשר מול קניון איילון, גשר "מבצע קדש"...
יש בגשר הזה חומר לכמה סרטונים מרוב שהוא נוראי...
סרטון מדהים ובאמת חבל שהמצב ככה, במקום שימשיכו להשקיע בתחבורה ציבורית ולהנגיש מעברים להולכי רגל, הכל בעדיפות למכוניות במדינה הזאת, 3 שנים הייתי עם קורקינט ונמנעתי לקנות רכב, הייתי מאוד אופטימי שיסדרו את נושא התחבורה ציבורית במדינה, שכל 10 או אפילו 20 דקות יהיה אוטובוס/רכבת/מטרו או לא משנה מה לכל כיוון והחיים יהיו הרבה יותר טובים לכולם כי הכל היה זורם, כמה אופטימי הייתי... קניתי רכב לצערי כי זה מה שהמדינה מקדמת, אני עובד ב2 עבודות וכל דקה ביום חשובה לי להספיק את העבודות, ולמרבה הצער בגלל הנזק שמגבילים את התחבורה הציבורית אני כבר הבאתי אוטו כי אי אפשר לשרוף 30-60 דקות כל יום ואפילו יותר על נסיעה בתחבורה בזמן שרכב לוקח לו 15 דקות לעשות את אותה הדרך, באמת הלוואי וזה היה שונה, אני לא "סובל" באוטו אבל אני הייתי בלי לחשוב פעמיים מוותר ומוכר אותו אם היה תחבורה ציבורית נורמלית במדינה, אני באמת מקווה שהסרטונים שלך יגיעו הכי רחוק שאפשר שינפצו לעזאזל את הרכב הפרטי בארץ שיהיה נסיעות ציבוריות לכל מקום ויסדרו את התשתיות במדינה הזו כמו שצריך, רק ככה המדינה שלנו תתקדם הרבה יותר מהר
אחלה סרטון איליה,
אפשר לציין לחיוב את גשר הולכי הרגל ליד בית קלקא בדרך בגין שדווקא הוסר לטובת מעבר חציה. כחלק מכלל המהפך של דרך בגין.
מרתק ומתסכל
זה סרטון מעולה. אני גרה לידך ועובד ליד תל השומר, שונאת לנהוג לשם ברכב פרטי אבל התחבורה הציבורית כל כך לא יעילה לכיוון שפשוט אין ברירה. הלוואי שיפנימו שהפתרון לכל הבעיות התחבורתיות היא תחבורה ציבורית והעדפת התחבורה הציבורית. עד אז נשב כולנו בפקק, נוציא סכומי עתק על דלק ונזהם את הסביבה ללא סיבה.
וואו, איזו איכות הפקה מטורפת
אני אוהבת את המימד החמישי
אני מבזבת 10 דק כל יום על הכניסה והיציאה ממסוף אלוף שדה. גיליתי שלפעמים יותא מהיר להמשיך עם הקווים שלא עוצרים שם לבר אילן /471 ומשם לקחת אוטובוס חזור לכביש 4 צפון.
תודה על ההסבר. מקווה שמישהו יחשוב פעם על מי שאין לו רכב ורוצה לחיות כאן
יושבת ומדמיינת פקק של פודים מעופפים.
איליה, כל הסרטונים שלך מעולים!!! תמשיך ככה!
למה אתה לא עושה סרטון על מטרונית בחיפה?
אם יש שירות רכבות נורמלי לנסיעה בין ערים (תוך גוש דן לא נחשב) אז המחלפים בכבישים המהירים לא מפריעים יותר מדי. אני עברתי לאזור בוסטון בחודשים האחרונים (אחרי שכבר התחלתי לראות סרטונים שלך) וזה מדהים לשמוע את התלונות של אנשים על התחב"צ ה"נוראי" שיש כאן בזמן שאני מת עליה
אני "עוקב" אחריך מהסרטונים הראשונים, גם אני צופה ב-Not Just Bikes ולדעתי שניכם מעלים את נושא התחבורה על השולחן בצורה הכי טובה שאפשר.
אני מסכים איתך על כל הבעיות שעלו בסרטון אבל אני פחות מסכים על הפתרונות.
הערים בישראל התפתחו בצורה מאוד מעניינת, אם תסתכל על ההסטוריה של פתח תקווה תראה שחלק גדול מהשכונות היו כבר קיימות כמושבים וכפרים (כמו כפר גנים, עין גנים, קריית מטלון פג'ה ואפילו אם המושבות החדשה) כל הכפרים והמושבים האלו פשוט התאחדו כשגדל הביקוש לבניה באיזור.
כל המקומות האלו במקרה הטוב היו מחוברים עם כבישים כפריים כאלו, וביחד.עם הביקוש לבניה כך גם גדל הביקוש לחיזוק התשתית של המקומות וכך הכבישים גדלו כדי לעמוד בדרישות של התושבים. זה למה להבדיל מהרבה מדינות אחרות אתה עדיין תראה צמתים בין כבישים ראשיים כמו בצומת השרון (בין כביש 4 ל57) או בצומת הטייסים (בין 40 ל461) וכו'.
ובאמת כשהעומס גדל והביקוש לשיפור תשתיות גדל כך גם צומת מרוחק הופך לצומת ראשי הופך למחלף.
הבעיה לאו דווקא נמצאת במחלפים, היא נמצאת בצורה שבה מתנהלים הפרוייקטים האלו.
יש חברה/ ממסד/ וואטאבר שאחראים על כל חלק קטן בפרוייקט והכל יוצא לפועל תחת שיתוף פעולה שלהם. מהנדס עירוני יושב בעירייה, חברות תחבורה ציבורית יושבות בחברות עצמן (וגם זה מתחלק לחברות אוטובוסים, חברות רכבות, רכבת קלה והחברות הקטנות שאחראיות גם עליהן.) ברור שלא יהיה סנכרון מיטבי בין הולכי רגל לתחבץ לכבישים מהירים כשכל אחד מהם בנוי מ70 מנהלים שונים שאחראים על הפרוייקטים האלו.
אז לדוגמה, במקום לפוצץ את המנהרה של אבא הילל למה לא מלכתחילה להכניס מתחתיה מפרץ לתחנת אוטובוס ראשית לכל האוטובוסים שעוברים שם עם מדרגות לגשר למעלה.
או במקום להוריד את הגשרים ולשים מעברי חציה בכבישים ראשיים, מה שלא רק מסוכן גם לא יקרה בחיים, למה לא לשים (לוקח דוגמה קיצונית על הגשר בבני ברק מעל כביש ארבע שיש בו תחנות אוטובוס ראשיות מאוד בשני הכיוונים) גגון מעל הגשר עם חלונות, ריצוף אמיתי, לתת למקום תחושה כמו של תחנת רכבת, מקום שנחמד יותר להיות בו.
הרעיונות האלו יפלו בגלל
א' תקצוב
ב' תיאום עם כלכך הרבה גורמים
ג' ד' ה' ו' תמיד אפשר לחשוב על עוד ועוד תירוצים.
כשאתה מחבר את כל החברות שאחראיות כל אחת על חלק קטן ממערכת, זה יותר קל לסנכרן בין כל החלקים של אותה מערכת. יהיה קל לחבר בין אוטובוסים (חברות אוטובוסים) לרכבות (קלות/כבדות)(חברות רכבות) שבילי אופניים(מהנדסים עירוניים), כבישים מהירים(מהנדסי תנועה) וכו'.
ודבר אחרון, אי אפשר לצפות מכולם לעבור ישר לתחבורה ציבורית מבלי לדבר על החינוך והתפיסה של למי מיועדת התחבורה שנכון לעכשיו אם כל אחד פה ישאל את ההורים שלו הם יגידו לו שהיא מתוכננת לחיילים ואנשים מסכנים בלי כסף לרכב פרטי, ואופניים לתל אביבים.
לדעתי מי שאוהב לנהוג שינהג, כל אלו שנוהגים כי הם חייבים וצריכים, ומגיע להם, לקבל תשתית תחבורה ציבורית טובה.
וזו גם אחת הסיבות למה צריך תחבורה ציבורית בשבת, אי אפשר לצפות ממדינה שלמה לעבור לרכב פעמיים בשבוע והשאר יסתדרו עם מוניות.
יאללה אכלתי את הראש ואף אחד לא יקרא את זה
יאללה בעי
10:03 מדוע הרשמה כמנוי הינה דרך עילגת להגיד עקוב?
כי אפשר לחשוב בטעות שמנוי עולה כסף, אבל הוא לא
@@livablecity צודק! הערת את תשומת ליבי לכך,
סרטון מעולה!
17:01 וואי זה אחד מהגשרים הכי מפחידים בארץ לא חשבו על זה בכלל
עוד סרטון נהדר 🙌
כל הכבוד
מעניין מאד! תודה!
סרטון מעולה! תגיד אפשר שתעשה סרטון על רמזורים בארץ ועל למה אין רמזורים חכמים?
האמת שאני מתכנן משהו בנושא, בערך.
קח בחשבון שעל כל ה"חכמה" הזאת אנחנו משלמים בחשיפה מוגברת לקרינה.
תודה על הסרטון המרתק והמחכים.
הזכרת בסוף פנטזיות, אז אשתף את הפנטזיה שלי, שאני חושב שהיא דווקא ריאלית.
ההצעה היא לערים ושכונות חדשות שטרם נבנו.
אפתח ואומר שאני אוהב ללכת ברגל. זה בריא, זה מרענן וטוב לנפש. מה שאני פחות אוהב זו הגבלת מרחב התנועה שלי על ידי פחיות על גלגלים ששועטות בכביש, כפי שמודגם בציור המפורסם שמקביל את הכבישים לתהום שעל גדותיו מדרכות ומעליו מעברי חציה.
ההצעה שלי היא להעביר את *כל* תנועת הרכבים לתת הקרקע. בהצעה שמרנית ניתן פשוט לקחת כל רחוב מתוכנן סטנדרטית ולצמצם את רוחבו בחצי ושליש, ולהפוך אותו לדו מפלסי. בתת הקרקע יסעו רכבים בדרכים בעלי שני נתיבים לכל כיוון המאפשרים להם לשעוט כמעט ללא מגבלה, למיטב הבנתי 15 מטר רוחב דרך יספיק לזה. מעל, ברחובות עם רוחב דרך זהה של כ-15 מטר תתרחש התנועה הפעילה של הליכה ורכיבת אופניים וקורקינטים, וכן שהיה וחוויה עירונית תוססת ונטולת מטרדי רעש וזיהום אוויר מכלי רכב ממונעים.
ההפרדה המפלסית תאפשר מחד את התפתחות הרכיבה המהירה למרחקים בינוניים, ואת ההליכה הבטוחה והמהנה במרחב העירוני, ומאידך תאפשר נסיעה מהירה מנקודה A לנקודה B למי שלא מעוניין לחוות את המרחב בין הנקודות. בנוסף, הפרדת התנועות של הולכי הרגל והרוכבים מתנועת המכוניות תקל על כניסת הרכבים האוטונומיים לתועלת הכלל, וכן תעודד מכוניות חשמליות שניזונות מחשמל בתקרת המנהרות כמו טראם ורכבת קלה (או מכוניות מתנגשות...) וחוסכות בזבוז אנרגיה על נשיאת בטריות כבדות ויקרות.
צמצום רוחב הדרך יאפשר בניה בקנה מידה נכון יותר, עם יחס קרוב יותר ל-1:6 מה שעשוי ליצור ערים נעימות יותר, עם תכסית גבוהה יותר של מבנים ביחס לרחובות שתאפשר ציפוף ואינטנסיפיקציה של העיר.
צריך לשים אותו בתור שר התחבורה. ממש חכם.
אני מאוד אוהב את הערוץ שלך אני מקווה שזה יוביל לשינוי אמיתי
בקשר להפרדות מפלסיות עם רכבת כבדה, ברחובות היה מפגש מסילה עם כביש, ולפי מה שהבנתי רכבת ישראל התנגדו לכך שהמסילה תהיה מתחת/מעל לקרקע בטענה שהרכבות לא יוכלו לנסוע בזוויות כאלה (למרות שיש שטח פתוח קילומטרים אחורה שבו היה אפשר לשים את העליה), ולכן בנו מחלף עם הגבלת מהירות רשמית של 60 קמ"ש (בפועל נוסעים על 80+ בגלל רוחב הנתיבים) שמפריד בין בנייני מגורים למסחר (יש בצד השני קניון כושל עם השם המתאים "american city" שכמובן שרוב השטח שלו הוא חניה והכניסה לא פונה לרחוב אלה לחניה)
מצד שני, מה היית עושה אחרת, בשביל להפריד מפלסית את הרכבת? כי זה, כמו שאומרים non-negotiable
@@AllonKirtchik היו יכולים במקום להגביה את הכביש להגביה את המסילה (או לשים אותה מתחת לקרקע אבל אני חושב שזה יותר יקר)
כולם לשלוח את הסרטון למירי רגב!
כל הכבוד!
סרטון מעולה!
דווקא כבישים ארוכים דרך הערים הגדולות יכולות כן לשפר. לדוגמא, כביש בגין בירושלים, בטח לפני ההארכה בקטע מלחה-גילה, עזרה לתחבורה - כולל תחבורה ציבורית בקו 31 - להגיע מהר מקניון מלחה לאיזור התחנה המרכזית.
איליה לראשות משרד התחבורה!
תודה רבה
מה דעתך על הפרדות מפלסיות לאוטובוסים או רכבת קלה? בפ"ת קיימת הפרדה מפלסית בלינסון, ומתוכננת הפרדה מפלסית לאוטובוסים בלבד מרחוב רבין עד משה דיין
אתה בטוח שהגשר המתוכנן מרבין למשה דיין הוא לאוטובוסים בלבד?
כל הכבוד לך
בכפר סבא עובדים כבר 3 שנים על בניית נת"צ באמצע הכביש בקטע של קילומטר במקום לצבוע נתיב בצהוב באלפית מחיר.
עד מתיייייי
דווקא יש יתרון גדול לבניית נתצ בנתיב השמאלי, אין רכבים שפונים ימינה או משתלבים מימין ואין כאלה שחונים פתאום בנתיב בשביל ללכת לקנות משהו לדוגמא
@@ishaypolak7757 לגבי החניה אתה צודק. אך לגבי הפניות, ויצמן הוא רחוב מרובה צמתים ובכל רמזור במקטע יש גם פניה שמאלה, אז אני לא יודע איך חשבו לפתור את זה (לא אופתע אם פשוט לא חשבו)
@@oded2001 במטרונית בקריות ביטלו פניות שמאלה ועכשיו בהרבה צמתים צריך לעשות ימינה ואז פרסה. זה מאוד מעצבן מצד אחד אבל זה נותן עדיפות אמיתית לאוטובוסים
קודם כל, סרטון מעניין, כרגיל.
מעבר לכך, אשמח אם תוכל לבחון את האפשרות להפיק סרטון על נת"צ שמאלי במרכז הכביש - וספציפית על ביצועו בציר לוי אשכול, בעיר קרית אונו.
בקבוצות העירוניות מתקיים דיון ער בנושא, ויש חוות דעת שליליות ביותר על סלילת הנתיב המרכזי המגיעות ממשתמשי רכב פרטי בעיקר.
מעלים הרבה מאוד טיעונים נגד נתיב תחבורה ציבורית בכלל, ונתיב שמאלי בפרט.
יהיה מעניין ומועיל לצפות בסקירה מפורטת על הנושא. תודה (:
סרטון חזק!
אבל לכל מחלף בינעירוני יש דבר אחד משותף וזה הגשר הראשי המפריד מפלסית בין שני הכבישים המצטלבים זה עם זה.
מתחת לגשר הראשי צריך לשים תחנת אוטובוס לכל כיוון, על הגשר עצמו גם כן תחנה לכל כיוון + מדרגות ורמפות המחברים בין התחנות מתחת לגשר לתחנות שעל הגשר.
ייתכן וזה ידרוש השקעה או גזילת נתיבים מהרכבים הפרטיים אבל זה לדעתי הפתרון לנוחות מקסימלית במעבר בין קווי אוטובוסים מצטלבים.
הייתי שם את מחלף אלוף שדה ואת הצטלבות דרך נמיר/רוקח כראשונים בתור!
קודם כל כל בהכבוד
בחיים לא חשבתי על מחלפים בצורה כזאת
אבל הפיתרון הוא די פשוט,לתת גישה ישירה בלי רמזורים מתנב״ץ למסוף אוטובוסים
זה לא פשוט, כי אי אפשר לעשות רמפה מיוחדת לאוטובוסים מכל כיוון במחלף למסוף, ואז מהמסוף לכל כיוון במחלף. זה המון רמפות.
איזה יאוש
סרטון מצויין
אני גר ביקנעם ישלנו תחב"צ יעילה יש אוטובוס מכל רחוב ולמלא יעדים. אני
עובד באזור תעשייה החדש. כשאני יורד
האוטובוס בצומת המושבה אני צריך
ללחוץ כפתור כדי לעבור את הכביש
והירוק למעבר חצייה קצר ויש לחכות לו הרבה זמן כאילו הכביש מיועד לנהג ולא
להולך ברגל.
יש בקניון בכניסה לעיר מסוף אוטבוסים
אבל הוא קטן והאוטובוס צריך לחצות את
החניון כדי להגיע לתחנה זה רק קוים
ערוניים. הבין עירוניים חוצים את העיר
כדי להגיע למסוף שבנו להם בשער הגיא
במקום לסיים בכניסה לעיר.
ענק. סרטון מעולה
מהנדסי התחבורה לא יודעים לייצר תחבורה ציבורית יעילה על הקרקע אז מתעסקים בשיקועים וגשרים, תעלות ומעקפים. שהם כולם בעצם פלסטר לתכנון גרוע על הקרקע - אם נבין את זה נפתור הרבה מהבעיות בהרבה פחות משאבים...
אני לא מסכים עם כל מה שאתה אומר אבל אי אפשר להתכחש לאיכות. ח"ח!
יש לנו Not Just Bikes משלנו!
סרטון מעולה! אשמח לדעת מה דעתך על נת"צים לפי שעות - אני רואה כאלה בכל מקום עם שלטים עמוסי מלל שאף אחד לא מספיק לקרוא. בנוסף מה דעתך על הנת"צ שבונים בלוי אשכול בקריית אונו.
נת"צ צריך לפעול 24/7. הוא צריך להיות צפוי וקדוש. בשעות שבהן יש פחות תנועה, המכוניות ממילא לא צריכות עוד נתיב.
ואני מברך על האומץ של עיריית קרית אונו לקדם תחבורה בת קיימא.
לפי הנחיות התכנון, צריך למקם את התחנות במרחק סביר מהצומת (לא מצאתי את ההנחיות הרשמיות, אז אני לא יודע בדיוק את המרחקים), וגם מקובל ליצור מפרץ ארוך מאוד, אז גם צומת לא יכולה לשמש כתחנת מעבר סבירה, אלא דווקא מקבץ תחנות אם אין ספור קווים שונים ליעדים שונים, מהסוג שטענת עליו בסרטון הקודם שהוא דבר גרוע.
מסופים במחלפים הם דבר גרוע כשמדובר בקווים חולפים, אבל כאשר מדובר במסוף קצה, מדובר במסוף מעולה, כי יש ממנו גישה לכל הכיוונים ובלי רמזורים.
אפשר גם ליצור תחנות טובות על הדרך במחלפים, במידה ויש מעבר סביר בין מפלסי המחלף, ולא רק מעברים נגישים ברמפות שרואים בהם את ההתחלה אבל לא רואים בהם את הסוף
אתה צודק בהכל. אבל - ויש אבל גדול, מדינת ישראל לא באמת מעוניינת בתחבורה ציבורית שתחליף את הרכב הפרטי. אפשר לראות את היקף ההשקעה בתחבורה ציבורית ואת היקף ההשקעה במחלפים ובבניית כבישים.
נכון, תשתיות וכבישים זה חשוב לא רק לצרכים האישיים ולרכב הפרטי. זה חשוב לכלל המדינה וגם במקרי חירום.
אבל רכב פרטי זה הכנסה עצומה למדינה. במיסי קניה, במסים על הדלק, בחלקי החילוף, בביטוחים ובכלל, בכל מה שקשור לענף. זו הכנסה עצומה למדינה שהיא לא תוותר עליה כל כך מהר. מנגד, תחבורה ציבורית זה רק הוצאה למדינה. אין שום הכנסה מיידית למדינה מתחבורה ציבורית. כן יש חסכון לטווח הארוך אבל לצערנו לא מסתכלים על זה.
לצערנו זו המציאות שבה אנו חיים. הלוואי והיה אפשר לשנות זאת ולקדם תחבורה ציבורית ראויה, מדוייקת, נקיה ומהירה.
סרטון מעולה כרגיל, מסכים עם הרוב.
שתי נקודות:
1. הגשרים שבונים במחלף גלילות הם לטובת התחבורה הציבורית, כך שתהיה רציפות בנסיעה מכביש 5 לכביש 20 (ולהפך) ושהאוטובוסים לא יתחרו עם המכוניות בעליה והירידה במחלף ויוכלו להישאר בנתיב השמאלי. השאלה לגבי הפרוייקט הזה היא: כמה קווים יש כבר שאכן נוסעים בתוואי הזה שמצדיק את ההשקעה המטורפת הזאת?
2. אני חושב שהגזמת באי חשיבות הגשרים להולכי רגל. אי אפשר לעשות מעבר חצייה בכל מקום. זה מעלה את הסכנה לחוצים ויאט את התחבורה (גם הציבורית). אכן צריך שהגשר יהיה יעיל, עביר ונגיש, אך אני לא חושב שזה פתרון כזה גרוע.
אני יכול להגיד שתושבי שכונת גליל ים בהרצליה (שכונה שעשית עליה פרק שלם) משוועים לגשר כזה מהשכונה לתחנת הרכבת (מרחק של כ200 מטר אוירי).
הם משוועים לגשר רק כי מעברי החציה כל כך גרועים שלוקח 5 דקות לחצות את הכביש. אם מעברי החציה היו מתעדפים הולכי רגל, לא היה צורך בגשר.
אז איך מביאים אותך להיות שר התחבורה?!
מירב מיכאלי היתה צריכה לתת לך עבודה כשהיתה לה עבודה.. Oh well גם ככה אנחנו בדרך חזרה לעידן האבן או שעוד לא יצאנו ממנו .. לא ברור
תודה, אני אוהב את העבודה שלי ובטח שלא רוצה לעבוד במגזר הציבורי.
ואנחנו בכיוון הנכון, לא הייתי עושה את הערוץ הזה אם לא הייתי אופטימי.
גם אי אפשר לתפוס טרמפים, בדרך בגין - כביש 16 למשל כבר אין איפה לעצור.
👍