Buna ziua! Am nevoie de ceva informatii daca sunteti amabil. Se tot vorbeste de acest posibil Black Out de curent…si nebun sau nu, vreau sa imi asigur un backup de energie electrica. Pt iluminat si frigider pt 1-2 zile. Frigiderul are un consum de 85w nominal cu 950w la pornire. Am un invertor de 1300w nominal si momentan dispun de 8 acumulatori Lead Acid Batery 12v 18Ah. M-am gandit sa ma folosesc de ei dar nu stiu daca e bine si in siguranta aceasta varianta. Astfel vreau sa leg cei 8 acumulatori in paralel( fiecare cu conductor myf 6mm la o punte si de la punte cu myf 10mm la invertor). Consumul maxim nominal va fi de 100-120w atunci cand va merge frigiderul. Vreau sa stiu daca descarcarea se va face uniform din toti acumulatorii sau daca exista pericolul de supraincalzire a unuia sau a mai multor acumulatori. Sau daca exista orice alt pericol. Apreciez un sfat, multumesc!
Salutare, Daca acumulatorii au aceeasi capacitate, tehnologie de fabricare si stare de functionare( SOC si SOH), descarcarea va fi uniformă. Deoarece incarcarea unui acumualtor se face cu u curent de max. 10% din capacitatea acumulatorului ( 20% este o incarcare rapida, dar limitata in timp), va recomand cu curent de descarcare de 1,8-2A /acumulator. Mai am ceva video cu acumualtori( functionare si intretinere), calcul pentru centrale termice acumualtori si invertor, etc, va puteti informa de acolo. Numai bine,
O baterie cu intretinere care e descarcata complet se poate salva si sa mai duca 1-2 ani??? Am luat o baterie de la fier vechi descarcata complet am pornit masina cu alta baterie si dupa am pus-o pe cea descarcata. Iar acuma sa ma trezesc ca bateria si-a dat drumul si o folosesc deja de 3 ani pe 1.8 benzina. E o baterie made in Germany cu insigna pe baterie de mercedes.(bosh)
Buna ziua! Despre alternator, aveti vreun clip? Am cautat si nu am gasit. Poate nu am cautat eu bine. Am legat un alternator la un tractor si nu stiu daca e ok, mi se incalzeste un pic. Oare e normal? Multumesc!
Salutare, Este un video despre verificarea alternatorului auto, unul despre releul regulator de tensiune, altul cu măsurarea tensiunii la bornele bateriei...sunt multe pe electricitate auto. Căutați pe You Tube ""Verificarea alternatorului auto" si apare Up Electricity. Depinde cum ați făcut conexiunile la releul regulator de tensiune! Daca nu sunt corecte, apar probleme... Nu încercați fără date corecte pentru ca puteți sa scurtcircuitați diode sau distrugeti releul de tensiune!
@@upelectricity3333 Pai regulatorul de tensine e direct pe alternator. Pe alternator am doar borna de plus si o mufa cu doi pini, unul e excitarea si unul nu stiu exact ce e. Din ce am vazut pe youtube ala se leaga tot pe plus-ul ce iese din alternator. Si excitarea am trecut-o prin contact si printr-un bec. Tensiuniile sunt corecte, da nu stiu daca e ok sa se incalzeasca. Poate e ceva normal, da nu stiu eu. Multumesc de sfaturi!
@@DanGăvârlaș Depinde de tipul de alternator... In afara de excitație--sunt alternatoare care primesc si MINUS, altele primesc MINUS prin carcasa, alte tipuri tot PLUS din circuitul electric ca un semnal de control/monitorizare pentru releu. Ce marca este tractorul?
@@upelectricity3333 Alternatorul asta primeste minus prin carcasa. E un Ford 3000 da nu e alternatorul lui, e de pe un nissan sunny. A lui a fost stricat.
@@DanGăvârlaș Orice alternator trebuie sa primească/ releu trebuie sa primească plus de la bateria de acumulatoare pentru alimentarea rotorului si minus /masa. De ce ati trecut excitația prin bec? Contactul este normal, dar becul? Este lampa de bord a tractorului sau ?
Bună ziua, am o intrbare oarecum pe lîngă subiectul dv. Am de conectat două serii de panouri fotovoltaice 300v si 304 v in paralel (stiu că ar trebui sa fie perfect identice dar nu sint) ,stiu că trebuie montată o dioda in montaj dar nu stiu exact cum ,asi aprecia sfaul dv de specialitate.Mulțumesc frumos pt eventualul dv. răspuns!
Salutare, Conectare in paralel se poate face si in acest caz ( + de la primul panou la + de la al doilea panou si - de la primul la -de la al doilea). Tensiunea finala va fi dictata de tensiune acea mai mica( 300V) iar curenții se aduna. In cazul dumneavoastră diferența de tensiune nu este mare si nu se montează nicio dioda. Numai bine!
Vă salut! Vreau să trec de la dinam la alternator pe un tractor fiat 415(instalație 24 volți) Urmează sa cumpar 2 baterii noi de 12 V 85Ah(tractorul este prevazut cu 2 suporți pentru baterii). Există vreo variantă de a pune un alternator de 12 volti de Opel Astra cu releu încorporat pentru a evita cheltuiala cu alternator nou de 28 volti? Cum se procedează ca să menții ambele baterii legate în serie în stare bună (am înțeles că una dintre baterii are mai mult de suferit... Multumesc frumos pentru orice sfat! Sănătate!
Salutare, Singura variantă corectă pentru a încărca cele două baterii de acumulator înseriate este alternator cu tensiunea nominală 24V. Ambele baterii trebuie să fie de la același producător/marcă și cu parametrii identici..
salut! as vrea sa instalez un acumulator special pentru sisteme audio pentru masini, separat de cel de baza din compartimentul motor al masinii. Opel Astra G, 1.7 diesl. cum si unde voi conecta acest acumulator suplimentar? la bateria masinii ori direct la alternator? daca voi conecta la bateria masinii, va fi nevoie si de un releu intre, nu? bateria masinii e Varta de 75A parca. iar alternatorul e de 100A, daca nu ma insel. multumesc mult!
Salutare, Daca faceți o simpla conectare a celei de-a doua baterii ( auxiliara) in paralel cu prima, bateria auxiliara va trage curent din cea principală pana la echilibru de sarcina, alternatorul va lucra in acelasin timp pentru a incarca cele doua baterii. Pentru alternator cele doua baterii reprezintan de fapt o baterie mai mare. Va functiona, dar la sarcina maxima. Cea mai buna solutie este montarea unui izolator cu diode sau un separator cu contact. Izolatorul elimina transferul de curent de la bateria principala la cea secundara. Alternatorul incarca bateria principala si izolatorul nu permite consumatorilorilor de pe auxiliara sa consume curent din cea principala. De asemenea, bateria principala nu va fi incarcata excesiv pentru ca se va incarca si auxiliara. Separatorul cu electromagnet va permite incarcarea bateriei principale si apoi pe cea secundară. In plus, daca bateria princiopală este descarcata( iarna porniri grele) separatorul cupleaza si pe cea secundraa numai pentru pornire.
@@upelectricity3333 Am montat o a doua baterie pe masina (AGM) pentru un frigider auto, cu un izolator Victron Cyrix intre ele. montajul l-am facut ca in schema (nu-i complicat). ideea este ca dupa 2 zile de camping si aproximativ 4 ore de condus in prima zi si 4 ore in a treia, bateria secundara nu pare sa se incarce ( a pornit de la 12,5 V si acum are 10,8). Alternatorul masinii functioneaza normal 13,7 V in mers 12,5 V in stationare pe bateria masinii - doar ca la sub 11V pe bateria auxiiara nu ar trebui sa am 13.7 pe bateria auxiliara? Adica 12,5-12,6 V pe bateria masinii el continua sa o incarce tot pe ea si nu bateria auxiliara. Este normal?
LA KITU MEU FOTOVOLTAIC AM UN BANC DE 4 BAT DE 870CCA FIECARE BATERIE DOUA LEGATE IN SERIE SI DOUA IN PARALEL, I AS MAI ADAUGA 2 BATERII PUSE IN SERIE LA PRIMU BANC IN PARALEL. BATERIILE CARE VREAU SA LE ATASEZ SUNT MAI MICI CA PUTERE ,CREDETI CA LE AS PUTEA ASOCIA SAU FAC O PROSTIE?
Primul banc are două baterii in serie, asa înțeleg. Ce tensiune are fiecare baterie si ce capaciate(Ah)? Celelalte două baterii pe care vreti sa le montați, ce tensiuni au si ce capacitati( Ah)?
@@upelectricity3333 primu banc format din 4 bat. fiecare de 12v' 2 buc au110ah cca800a una are85ah cca819a si una e de tir nu scrie nimic pe ea . Ce a de tir si cea de 85ah sunt in serie iar celelalte 2 de 110 in paralel .le am pus asa ca invertoru e pe 24v un easun de 3kw. M ai ias atasa 2 baterii una de74ah ,cca850 si una de 45ah ,cca360. mentionez ca dupa posibilitati le am luat de la fier vechi dupa ce le am verificat cu testeru. ultimele 2 le am folosit la o mini eoliana, dar eoliana am puso direct de la controleru eolian la primu ban si as pune si bateriile mentionate ,dar ma tem ca mi le trage in jos pe cele mari si bune.
@@traianpascar2826 La conexiunea in paralel creste capacitatea bateriei finale( curentul) si se menține aceeasi tensiune la borne. La conectarea in serie a doua baterii se dubleza tensiunea( daca sunt de 12v) si se pastreaza curentul. Ne se conecteaza doua baterii in paralel daca au capacitati diferite, tensiuni diferite si tipuri constructive. Apar curenti diferiti de incarcare, incalziri diferite ale bateriilor, si dezechilibru in incarcarea bateriior.
@@upelectricity3333 Bine dupa posibilitati am scos una si am pus cele identice in serie iar cea de tir in paralel .Am pus zilele acestea un egalizator dupa instructiuni . ce parere aveti? recunosc ca alerg dupa una de tir ca sa echilibrez balanta .LA KITU CARE L AM DE 2,2KW MAX CITE BATERII MINIM IMI RECOMANDATI? STIU CA I BINE CIT DE MULTE, DAR DUPA POSIBILITATI CA SA FIU PE LINIA DE PLUTIRE , DACA M AI AGONISESC UNA DE TIR E CIT DE CIT OK?
De ce nu vă informați înainte de a emite afirmații? Este o regulă a bunului simț de a spune " doamna profesoară" sau "doamna muziciană". Regula nu se aplică dacă spun "doamna ministru". Corect este BATERII DE ACUMULATOARE ! Toate manualele/cărțile de specialitate așa denumesc termenul!
Salutare, Sa nu încercați așa ceva! Distrugeți echipamentul electric al automobilului si este posibil sa provocați o explozie/incendiul la acumulator. Invertorul are la ieșire o tensiune electrica cuprinsa intre 60-80V ceea ce este periculoasa pentru echipamentele electronice si baterie. In plus, in momentul in care o sa reglați curentul invertorului la 100A pentru pornire si conectați pe borne, rezistenta interna a bateriei fiind mica, se va produce un scurtcircuit in acumulator....curent mare exact la la sudura pentru topirea electrodului! Folosiți pentru pornire un alt automobil cu motorul pornit sau un redresor cu functie de STAR/PORNIRE. Numai bine!
Denumirile corecte în literatura de specialitate sunt: bateria de acumulatoare sau acumulatorul electric ( există și acumulator hidraulic, pneumatic sau hidro-pneumatic, practic trebuie sa facem diferența prin cuvântul electric). Cele doua denumiri se aplică când se discută de pila electrică reversibilă( suportă încărcare și descărcare). Bateria electrică este cea pentru care odată consumată energia, aceasta nu se mai încarcă. Cuvântul acumulator face diferența între reversibil și ireversibil. Suntem obișnuiți să folosim pe scurt BATERIE, fiecare cum dorește...
@@upelectricity3333 Bine punctat. La fel spunem claxon , cand de fapt este avertizare sonora iar cuvantul , in sine , vine de la o marca de avertizoare electromecanice KLAXON en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_horn
Mai clar...a doua baterie de acumulatoare de la un alt automobil, acesta aflat cu motorul pornit și oprit lângă auto cu probleme sau o altă baterie atașată lângă auto cu probleme?
Salutare, Depinde de tipul de baterie si de temperatura exterioara: Ex. La o baterie cu întreținere(bușoane pentru completare cu apa distilata) 12,4V reprezintă 75% incarcare, iar pentru AGM 12,7 V la borne reprezintă 75%. La 75% nivel de incarcare nu trebuie sa conectez bateria la redresor- este OK! Cu 12,6V la bateria tip întreținere si 13V la AGM este 100% incarcare /full. O alta variabila care mai intra in calcul este si temperatura exterioara - daca temp exterioara este -12grd C si tensiunea electrica la borne este 12,4 V , atunci bateria este încărcata 75% si este ok.
In videoclip aveti 2 acumulatori auto.Pe mine ma duce gandul ca despre ei e vorba.SI la o temperatura ambientala de 25 grade.Cazuri exceptionale sunt,e adevarat.Foarte educative videoclipurile dvs.Va felicit.
@@yron100 Mulțumesc pentru interesul acordat! După cum este și titlul videoclipului, la acumulatori auto mă refer( conexiune și reguli de bază). Da, temperatura de 25 grd C.
Buna ziua! Am nevoie de ceva informatii daca sunteti amabil.
Se tot vorbeste de acest posibil Black Out de curent…si nebun sau nu, vreau sa imi asigur un backup de energie electrica. Pt iluminat si frigider pt 1-2 zile. Frigiderul are un consum de 85w nominal cu 950w la pornire.
Am un invertor de 1300w nominal si momentan dispun de 8 acumulatori Lead Acid Batery 12v 18Ah. M-am gandit sa ma folosesc de ei dar nu stiu daca e bine si in siguranta aceasta varianta. Astfel vreau sa leg cei 8 acumulatori in paralel( fiecare cu conductor myf 6mm la o punte si de la punte cu myf 10mm la invertor). Consumul maxim nominal va fi de 100-120w atunci cand va merge frigiderul. Vreau sa stiu daca descarcarea se va face uniform din toti acumulatorii sau daca exista pericolul de supraincalzire a unuia sau a mai multor acumulatori. Sau daca exista orice alt pericol. Apreciez un sfat, multumesc!
Salutare,
Daca acumulatorii au aceeasi capacitate, tehnologie de fabricare si stare de functionare( SOC si SOH), descarcarea va fi uniformă. Deoarece incarcarea unui acumualtor se face cu u curent de max. 10% din capacitatea acumulatorului ( 20% este o incarcare rapida, dar limitata in timp), va recomand cu curent de descarcare de 1,8-2A /acumulator. Mai am ceva video cu acumualtori( functionare si intretinere), calcul pentru centrale termice acumualtori si invertor, etc, va puteti informa de acolo.
Numai bine,
Va multumesc frumos! O zi buna!
@@alexts2102 Cu plăcere!
Mulțumesc mult
Numai bine!
Acuma 2acuma 27 de ani am invatat asta😉
👍😉
:)))
O baterie cu intretinere care e descarcata complet se poate salva si sa mai duca 1-2 ani???
Am luat o baterie de la fier vechi descarcata complet am pornit masina cu alta baterie si dupa am pus-o pe cea descarcata.
Iar acuma sa ma trezesc ca bateria si-a dat drumul si o folosesc deja de 3 ani pe 1.8 benzina.
E o baterie made in Germany cu insigna pe baterie de mercedes.(bosh)
Fiind un acumulator cu întreținere, practic nu ați intervenit cu nimic? Completare cu apă distilată?
Un video cu constructia unui redresor auto de 12v chiar ar ajuta unele persoane😀
Este o propunere bună! Am notat!
Buna ziua! Despre alternator, aveti vreun clip? Am cautat si nu am gasit. Poate nu am cautat eu bine. Am legat un alternator la un tractor si nu stiu daca e ok, mi se incalzeste un pic. Oare e normal? Multumesc!
Salutare,
Este un video despre verificarea alternatorului auto, unul despre releul regulator de tensiune, altul cu măsurarea tensiunii la bornele bateriei...sunt multe pe electricitate auto. Căutați pe You Tube ""Verificarea alternatorului auto" si apare Up Electricity. Depinde cum ați făcut conexiunile la releul regulator de tensiune! Daca nu sunt corecte, apar probleme... Nu încercați fără date corecte pentru ca puteți sa scurtcircuitați diode sau distrugeti releul de tensiune!
@@upelectricity3333 Pai regulatorul de tensine e direct pe alternator. Pe alternator am doar borna de plus si o mufa cu doi pini, unul e excitarea si unul nu stiu exact ce e. Din ce am vazut pe youtube ala se leaga tot pe plus-ul ce iese din alternator. Si excitarea am trecut-o prin contact si printr-un bec. Tensiuniile sunt corecte, da nu stiu daca e ok sa se incalzeasca. Poate e ceva normal, da nu stiu eu. Multumesc de sfaturi!
@@DanGăvârlaș Depinde de tipul de alternator... In afara de excitație--sunt alternatoare care primesc si MINUS, altele primesc MINUS prin carcasa, alte tipuri tot PLUS din circuitul electric ca un semnal de control/monitorizare pentru releu. Ce marca este tractorul?
@@upelectricity3333 Alternatorul asta primeste minus prin carcasa. E un Ford 3000 da nu e alternatorul lui, e de pe un nissan sunny. A lui a fost stricat.
@@DanGăvârlaș Orice alternator trebuie sa primească/ releu trebuie sa primească plus de la bateria de acumulatoare pentru alimentarea rotorului si minus /masa. De ce ati trecut excitația prin bec? Contactul este normal, dar becul? Este lampa de bord a tractorului sau ?
Bună ziua, am o intrbare oarecum pe lîngă subiectul dv. Am de conectat două serii de panouri fotovoltaice 300v si 304 v in paralel (stiu că ar trebui sa fie perfect identice dar nu sint) ,stiu că trebuie montată o dioda in montaj dar nu stiu exact cum ,asi aprecia sfaul dv de specialitate.Mulțumesc frumos pt eventualul dv. răspuns!
Instablaster...
Salutare,
Conectare in paralel se poate face si in acest caz ( + de la primul panou la + de la al doilea panou si - de la primul la -de la al doilea). Tensiunea finala va fi dictata de tensiune acea mai mica( 300V) iar curenții se aduna. In cazul dumneavoastră diferența de tensiune nu este mare si nu se montează nicio dioda.
Numai bine!
@@upelectricity3333 mulțumesc mult!
Vă salut!
Vreau să trec de la dinam la alternator pe un tractor fiat 415(instalație 24 volți)
Urmează sa cumpar 2 baterii noi de 12 V 85Ah(tractorul este prevazut cu 2 suporți pentru baterii).
Există vreo variantă de a pune un alternator de 12 volti de Opel Astra cu releu încorporat pentru a evita cheltuiala cu alternator nou de 28 volti?
Cum se procedează ca să menții ambele baterii legate în serie în stare bună (am înțeles că una dintre baterii are mai mult de suferit...
Multumesc frumos pentru orice sfat!
Sănătate!
Salutare,
Singura variantă corectă pentru a încărca cele două baterii de acumulator înseriate este alternator cu tensiunea nominală 24V. Ambele baterii trebuie să fie de la același producător/marcă și cu parametrii identici..
salut!
as vrea sa instalez un acumulator special pentru sisteme audio pentru masini, separat de cel de baza din compartimentul motor al masinii. Opel Astra G, 1.7 diesl.
cum si unde voi conecta acest acumulator suplimentar? la bateria masinii ori direct la alternator?
daca voi conecta la bateria masinii, va fi nevoie si de un releu intre, nu?
bateria masinii e Varta de 75A parca. iar alternatorul e de 100A, daca nu ma insel.
multumesc mult!
Salutare,
Daca faceți o simpla conectare a celei de-a doua baterii ( auxiliara) in paralel cu prima, bateria auxiliara va trage curent din cea principală pana la echilibru de sarcina, alternatorul va lucra in acelasin timp pentru a incarca cele doua baterii. Pentru alternator cele doua baterii reprezintan de fapt o baterie mai mare. Va functiona, dar la sarcina maxima. Cea mai buna solutie este montarea unui izolator cu diode sau un separator cu contact. Izolatorul elimina transferul de curent de la bateria principala la cea secundara. Alternatorul incarca bateria principala si izolatorul nu permite consumatorilorilor de pe auxiliara sa consume curent din cea principala. De asemenea, bateria principala nu va fi incarcata excesiv pentru ca se va incarca si auxiliara.
Separatorul cu electromagnet va permite incarcarea bateriei principale si apoi pe cea secundară. In plus, daca bateria princiopală este descarcata( iarna porniri grele) separatorul cupleaza si pe cea secundraa numai pentru pornire.
@@upelectricity3333
multumesc. apreciez. mai mult decat ma asteptam. ;)
toate bune!
@@prodanesti Numai bine :)))
@@upelectricity3333 Am montat o a doua baterie pe masina (AGM) pentru un frigider auto, cu un izolator Victron Cyrix intre ele. montajul l-am facut ca in schema (nu-i complicat). ideea este ca dupa 2 zile de camping si aproximativ 4 ore de condus in prima zi si 4 ore in a treia, bateria secundara nu pare sa se incarce ( a pornit de la 12,5 V si acum are 10,8). Alternatorul masinii functioneaza normal 13,7 V in mers 12,5 V in stationare pe bateria masinii - doar ca la sub 11V pe bateria auxiiara nu ar trebui sa am 13.7 pe bateria auxiliara? Adica 12,5-12,6 V pe bateria masinii el continua sa o incarce tot pe ea si nu bateria auxiliara. Este normal?
@@adrianpurdel1265 13,7V este limita inferioara pentru incarcare! 12,6-13,1 V baterie incarcata 100% in stationare.
LA KITU MEU FOTOVOLTAIC AM UN BANC DE 4 BAT DE 870CCA FIECARE BATERIE DOUA LEGATE IN SERIE SI DOUA IN PARALEL, I AS MAI ADAUGA 2 BATERII PUSE IN SERIE LA PRIMU BANC IN PARALEL. BATERIILE CARE VREAU SA LE ATASEZ SUNT MAI MICI CA PUTERE ,CREDETI CA LE AS PUTEA ASOCIA SAU FAC O PROSTIE?
Primul banc are două baterii in serie, asa înțeleg. Ce tensiune are fiecare baterie si ce capaciate(Ah)? Celelalte două baterii pe care vreti sa le montați, ce tensiuni au si ce capacitati( Ah)?
@@upelectricity3333 primu banc format din 4 bat. fiecare de 12v' 2 buc au110ah cca800a una are85ah cca819a si una e de tir nu scrie nimic pe ea . Ce a de tir si cea de 85ah sunt in serie iar celelalte 2 de 110 in paralel .le am pus asa ca invertoru e pe 24v un easun de 3kw. M ai ias atasa 2 baterii una de74ah ,cca850 si una de 45ah ,cca360. mentionez ca dupa posibilitati le am luat de la fier vechi dupa ce le am verificat cu testeru. ultimele 2 le am folosit la o mini eoliana, dar eoliana am puso direct de la controleru eolian la primu ban si as pune si bateriile mentionate ,dar ma tem ca mi le trage in jos pe cele mari si bune.
@@traianpascar2826 La conexiunea in paralel creste capacitatea bateriei finale( curentul) si se menține aceeasi tensiune la borne. La conectarea in serie a doua baterii se dubleza tensiunea( daca sunt de 12v) si se pastreaza curentul. Ne se conecteaza doua baterii in paralel daca au capacitati diferite, tensiuni diferite si tipuri constructive. Apar curenti diferiti de incarcare, incalziri diferite ale bateriilor, si dezechilibru in incarcarea bateriior.
@@upelectricity3333 Bine dupa posibilitati am scos una si am pus cele identice in serie iar cea de tir in paralel .Am pus zilele acestea un egalizator dupa instructiuni . ce parere aveti? recunosc ca alerg dupa una de tir ca sa echilibrez balanta .LA KITU CARE L AM DE 2,2KW MAX CITE BATERII MINIM IMI RECOMANDATI? STIU CA I BINE CIT DE MULTE, DAR DUPA POSIBILITATI CA SA FIU PE LINIA DE PLUTIRE , DACA M AI AGONISESC UNA DE TIR E CIT DE CIT OK?
Doua baterii de acumulatori in limbaj electric. Acumulatoarele se refera la vase acumulatoare. Asa cum doamna directoare este de fapt doamna director.
De ce nu vă informați înainte de a emite afirmații? Este o regulă a bunului simț de a spune " doamna profesoară" sau "doamna muziciană". Regula nu se aplică dacă spun "doamna ministru". Corect este BATERII DE ACUMULATOARE ! Toate manualele/cărțile de specialitate așa denumesc termenul!
Bună știți cum as putea folosi un aparat de sudura invertor pentru pornire?
Salutare,
Sa nu încercați așa ceva! Distrugeți echipamentul electric al automobilului si este posibil sa provocați o explozie/incendiul la acumulator. Invertorul are la ieșire o tensiune electrica cuprinsa intre 60-80V ceea ce este periculoasa pentru echipamentele electronice si baterie. In plus, in momentul in care o sa reglați curentul invertorului la 100A pentru pornire si conectați pe borne, rezistenta interna a bateriei fiind mica, se va produce un scurtcircuit in acumulator....curent mare exact la la sudura pentru topirea electrodului! Folosiți pentru pornire un alt automobil cu motorul pornit sau un redresor cu functie de STAR/PORNIRE.
Numai bine!
Două baterii de acumulatoare ? Bateri nu e una și acumulatorul alta ?
Denumirile corecte în literatura de specialitate sunt: bateria de acumulatoare sau acumulatorul electric ( există și acumulator hidraulic, pneumatic sau hidro-pneumatic, practic trebuie sa facem diferența prin cuvântul electric). Cele doua denumiri se aplică când se discută de pila electrică reversibilă( suportă încărcare și descărcare). Bateria electrică este cea pentru care odată consumată energia, aceasta nu se mai încarcă. Cuvântul acumulator face diferența între reversibil și ireversibil. Suntem obișnuiți să folosim pe scurt BATERIE, fiecare cum dorește...
@@upelectricity3333 Bine punctat.
La fel spunem claxon , cand de fapt este avertizare sonora iar cuvantul , in sine , vine de la o marca de avertizoare electromecanice KLAXON
en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_horn
Cum putem porni masina cu doua baterii cum e corect
Mai clar...a doua baterie de acumulatoare de la un alt automobil, acesta aflat cu motorul pornit și oprit lângă auto cu probleme sau o altă baterie atașată lângă auto cu probleme?
La 12.7 bateria e incarcata full.
Salutare,
Depinde de tipul de baterie si de temperatura exterioara:
Ex. La o baterie cu întreținere(bușoane pentru completare cu apa distilata) 12,4V reprezintă 75% incarcare, iar pentru AGM 12,7 V la borne reprezintă 75%. La 75% nivel de incarcare nu trebuie sa conectez bateria la redresor- este OK! Cu 12,6V la bateria tip întreținere si 13V la AGM este 100% incarcare /full. O alta variabila care mai intra in calcul este si temperatura exterioara - daca temp exterioara este -12grd C si tensiunea electrica la borne este 12,4 V , atunci bateria este încărcata 75% si este ok.
In videoclip aveti 2 acumulatori auto.Pe mine ma duce gandul ca despre ei e vorba.SI la o temperatura ambientala de 25 grade.Cazuri exceptionale sunt,e adevarat.Foarte educative videoclipurile dvs.Va felicit.
@@yron100 Mulțumesc pentru interesul acordat! După cum este și titlul videoclipului, la acumulatori auto mă refer( conexiune și reguli de bază). Da, temperatura de 25 grd C.
Dacă acumulatorul este stricat in așa măsură ca elimină gaze, adică are vreun element distrus si fierbe,nu prea e recomandat sa se dea curent!
Posibil sulfatat, functioneaza la o capacitate redusa.