כמתאמן 5 שנים, בתקופה האחרונה ירדתי ל 2 אימונים בשבוע ואני רואה תוצאות יותר טובות. עבור אנשים שהם לא מפתחי גוף, נראה לי צריך להתאמן פחות ממה שמומלץ היום ובטוח לא 4 פעמים בשבוע. עדיף פול באדי פעמיים או 3, כי בחלוקה לתתי שרירים אין מצב שלא תערב קבוצות שרירים נוספות דבר שגורם לאימון יתר
לדעתי יש שתי אופציות : האופציה הראשונה היא מה שדור מציע והיא תוכנית לפול באדי 3 פעמים בשבוע , והאופציה שנייה היא תוכנית של AB/push pull וכדומה ל-4 פעמים בשבוע ולעשות את האדפטציות בהתאם. למשל, מי שיבחר לעשות AB ירצה להביא את עצמו לכשל בחלק מצומצם יותר מהסטים בהשוואה למי שמתאמן 3 פעמים בשבוע ב-full body. כל התוכניות שמערבות אימונים 5 פעמים בשבוע לא אפקטיביות למתאמן טבעי בטווח הרחוק ובזה אני מסכים עם דור
לרפא את הנפש בכוח המילה הכתובה התרגיל הבא פשוט וקל ליישום: אתם מתנתקים מהעולם כל יום לחמש עשרה דקות, מתיישבים בתנאים הנוחים לכם וכותבים באופן אסוציאטיבי, ברצף וללא הרף. לא מתחשבים בשגיאות כתיב, לא עוצרים לצורך תיקוני תחביר. לא מתחשבים בכלום. פשוט כותבים באופן אנונימי ובידיעה שבעוד רבע שעה תוכלו לקרוע את הנייר לגזרים והטקסט ייעלם כלא היה. אף אחד לא יקרא זאת לעולם. זאת על רגל אחת תורת הביבליותרפיה, שיטת טיפול פסיכולוגית בהבעה ויצירה. מחקרים רבים מראים שכתיבה היא ריפוי לגוף ולנפש. לא כתיבה ספרותית או עיתונאית, אלא כתיבה אינטואיטיבית - כתיבה חופשית שבאה מתוך תחושה פנימית, פולטת את כל הרגשות והספקות שעולים בראש בלי צנזורה ובקרה, בלי שפיטה של התוכן, בלי לשפר ולתקן. כתיבה כזו היא ללא ספק יעילה יותר מדיבור, כי בדיבור מה שיצא התפוגג ונעלם, ואילו הבעה בכתב נחקקת בלב האדם. כתיבה היא פעולה משמעותית ורצינית יותר, היא טבולה בכוונה הפנימית של האדם הכותב. לכן אם אדם משתוקק להביע את עצמו על ידי כתיבה, עצם הכתיבה עצמה - אפילו שמכוונת לעצמו בלבד - תעזור לו לארגן את עצמו מבפנים. במידה והאדם יתרגל את הכתיבה יום אחר יום היכולות שלו ישתפרו פלאים. הביטוי הפנימי ירפא אותו וייתן לו חוסן נפשי. כך בהדרגה ילמד האדם הכותב לבדוק את עצמו, להכיר בנקודות הרעות שלו ולתקן את עצמו. זה דבר נפלא שמומלץ גם לדור הצעיר. ותמיד יש על מה לכתוב, שכן אנחנו עשויים רצון לקבל הנאה לתועלת עצמנו, אגו שעובד שעות נוספות ומעוות לנו את תפיסת המציאות, סוחט אותנו ומשאיר אותנו בלי כוחות. האגו הזה שולט בנו כמו נחש ארסי, מנהל את העולם הפנימי שלנו כראות עיניו הערמומיות, ועם כל מנת כתיבה אנחנו לומדים להקיז אותו מתוכנו עוד קצת, לחלק אותו לחתיכות, לפרק את המורכבות שלו, לדלל אותו, להבין אותו ואותנו דרכו, וכך בכל פעם להתחיל להתארגן מחדש. הכתיבה מתקנת את הנחש, את האגו שלנו. ואין מה לחשוש שמא הוא ייעלב, אלא לכתוב בצורה חופשית - לכתוש אותו, לקטול אותו, להגיד לו בפנים מה שרוצים. גם אין פחד מהתמודדות עם אירועי העבר, אפילו הטראומטיים ביותר. כי מי שמביט קדימה ושואף להתקדם בחייו, כל הזמן מביט לאחור. אי-אפשר לצעוד לעתיד בלי להישען על ניסיון העבר. אנשים שיש להם נטייה לכתיבה, או כאלה שמנצלים הזדמנויות לשפוך את ליבם כדי לשפר ולהיטיב את חייהם מתגלים כאנשים עמוקים ומיושבים יותר. לכן טוב לאדם לכתוב את חייו, להמטיר משפטים המתארים את המצבים שעבר, את המצבים שעובר ואת המצבים שמצפה לעבור. זה חשבון נפש ששווה כל מילה.
כמתאמן 5 שנים, בתקופה האחרונה ירדתי ל 2 אימונים בשבוע ואני רואה תוצאות יותר טובות.
עבור אנשים שהם לא מפתחי גוף, נראה לי צריך להתאמן פחות ממה שמומלץ היום ובטוח לא 4 פעמים בשבוע.
עדיף פול באדי פעמיים או 3,
כי בחלוקה לתתי שרירים אין מצב שלא תערב קבוצות שרירים נוספות דבר שגורם לאימון יתר
האם השיטה מתאימה גם לרזים שרוצים מסה ובעיקר נפח בגוף?
כמה תרגילים לכל שריר?
לדעתי יש שתי אופציות :
האופציה הראשונה היא מה שדור מציע והיא תוכנית לפול באדי 3 פעמים בשבוע ,
והאופציה שנייה היא תוכנית של AB/push pull וכדומה ל-4 פעמים בשבוע
ולעשות את האדפטציות בהתאם.
למשל, מי שיבחר לעשות AB ירצה להביא את עצמו לכשל בחלק מצומצם יותר מהסטים בהשוואה למי שמתאמן 3 פעמים בשבוע ב-full body.
כל התוכניות שמערבות אימונים 5 פעמים בשבוע לא אפקטיביות למתאמן טבעי בטווח הרחוק ובזה אני מסכים עם דור
נכון, אבל מי שעושה 5 6 ימי אימון סתם מטומטם כי זה בזבוז ימי מנוחה.
שכחתם להוריד קטע כישלון של תוכנת העריכה ב1:20. אחלה סרטון בלי קשר!
לרפא את הנפש בכוח המילה הכתובה
התרגיל הבא פשוט וקל ליישום: אתם מתנתקים מהעולם כל יום לחמש עשרה דקות, מתיישבים בתנאים הנוחים לכם וכותבים באופן אסוציאטיבי, ברצף וללא הרף.
לא מתחשבים בשגיאות כתיב, לא עוצרים לצורך תיקוני תחביר. לא מתחשבים בכלום. פשוט כותבים באופן אנונימי ובידיעה שבעוד רבע שעה תוכלו לקרוע את הנייר לגזרים והטקסט ייעלם כלא היה. אף אחד לא יקרא זאת לעולם.
זאת על רגל אחת תורת הביבליותרפיה, שיטת טיפול פסיכולוגית בהבעה ויצירה. מחקרים רבים מראים שכתיבה היא ריפוי לגוף ולנפש. לא כתיבה ספרותית או עיתונאית, אלא כתיבה אינטואיטיבית - כתיבה חופשית שבאה מתוך תחושה פנימית, פולטת את כל הרגשות והספקות שעולים בראש בלי צנזורה ובקרה, בלי שפיטה של התוכן, בלי לשפר ולתקן.
כתיבה כזו היא ללא ספק יעילה יותר מדיבור, כי בדיבור מה שיצא התפוגג ונעלם, ואילו הבעה בכתב נחקקת בלב האדם. כתיבה היא פעולה משמעותית ורצינית יותר, היא טבולה בכוונה הפנימית של האדם הכותב.
לכן אם אדם משתוקק להביע את עצמו על ידי כתיבה, עצם הכתיבה עצמה - אפילו שמכוונת לעצמו בלבד - תעזור לו לארגן את עצמו מבפנים. במידה והאדם יתרגל את הכתיבה יום אחר יום היכולות שלו ישתפרו פלאים. הביטוי הפנימי ירפא אותו וייתן לו חוסן נפשי. כך בהדרגה ילמד האדם הכותב לבדוק את עצמו, להכיר בנקודות הרעות שלו ולתקן את עצמו. זה דבר נפלא שמומלץ גם לדור הצעיר.
ותמיד יש על מה לכתוב, שכן אנחנו עשויים רצון לקבל הנאה לתועלת עצמנו, אגו שעובד שעות נוספות ומעוות לנו את תפיסת המציאות, סוחט אותנו ומשאיר אותנו בלי כוחות. האגו הזה שולט בנו כמו נחש ארסי, מנהל את העולם הפנימי שלנו כראות עיניו הערמומיות, ועם כל מנת כתיבה אנחנו לומדים להקיז אותו מתוכנו עוד קצת, לחלק אותו לחתיכות, לפרק את המורכבות שלו, לדלל אותו, להבין אותו ואותנו דרכו, וכך בכל פעם להתחיל להתארגן מחדש.
הכתיבה מתקנת את הנחש, את האגו שלנו. ואין מה לחשוש שמא הוא ייעלב, אלא לכתוב בצורה חופשית - לכתוש אותו, לקטול אותו, להגיד לו בפנים מה שרוצים. גם אין פחד מהתמודדות עם אירועי העבר, אפילו הטראומטיים ביותר. כי מי שמביט קדימה ושואף להתקדם בחייו, כל הזמן מביט לאחור. אי-אפשר לצעוד לעתיד בלי להישען על ניסיון העבר.
אנשים שיש להם נטייה לכתיבה, או כאלה שמנצלים הזדמנויות לשפוך את ליבם כדי לשפר ולהיטיב את חייהם מתגלים כאנשים עמוקים ומיושבים יותר. לכן טוב לאדם לכתוב את חייו, להמטיר משפטים המתארים את המצבים שעבר, את המצבים שעובר ואת המצבים שמצפה לעבור. זה חשבון נפש ששווה כל מילה.
אני אוהב את החיוך של דור
ארבע אימונים בשבוע אי בי מומלץ כל סט 3×10
4:56 אבל איך 4 סטים בשבוע אם כל אימון הוא פול בודי? לעשות תרגיל אחד חזרה אחת כל אימון?!
2 אימונים בשבוע - 2 סטים כבדים מאוד
להתאמן זה קל לאכול זה קשה
מה שאנשים לא מבינים שאם אתה סוחט את עצמך באימון אם משקלים כבדים יכאב לך אצל המעסה מרוב שהשריר ניתפס