ไม่สามารถเล่นวิดีโอนี้
ขออภัยในความไม่สะดวก

VOIMAN JA LIHASMASSAN YHTEYS | MASSAA! VOIMAA!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 28 ก.ย. 2019
  • Ovatko lihasmassa ja voima toisistaan riippuvaisia? Kannattaako lihasmassaa tavoittelevan pyrkiä olemaan vahvempi? Kannattaa voimaa tavoittelevan pyrkiä kasvattamaan lihasmassaa?
    ...näihin ja moneen muuhun kysymykseen pyrimme vastaamaan tällä videolla!
    Lähteet:
    science.scienc...
    physoc.onlinel...
    www.ncbi.nlm.n...
    www.ncbi.nlm.n...
    www.ncbi.nlm.n...
    Kattava artikkeli videon aiheista:
    www.strongerby...
    "Round table" -keskustelu huippuvalmentajien osalta:
    thestrengthath...
    ----------------------------------------------------------
    Valmennus & ohjelmat: juhomurtonen.com
    Kisavalmennus: finnishphysiqu...
    Facebook: Valmentaja - Juho Murtonen
    IG: juhovich
    ----------------------
    Juho Suomi: valmennus.suomi@gmail.com

ความคิดเห็น • 6

  • @jiripirinen4264
    @jiripirinen4264 4 ปีที่แล้ว +8

    Onko suositeltavaa pitää esim. 2-3kk kausia jolloin tekee pelkästään 1-5 toiston sarjoja (voimaa) ja kausia jolloin tekee pelkästään 6-12 toiston sarjoja (lihasmassaa) vai voiko näitä treenata samanaikaisesti esim. alkuviikosta pidempää sarjaa, loppuviikosta lyhyempää?

    • @tjuho
      @tjuho  4 ปีที่แล้ว +8

      Molemmat esittimäsi vaihtoehdot ovat ihan hyviä! En siis sulkisi kumpaakaan pois, mutta tämä riippuu paljon tavoitteistasi.
      "DUP"-tyylinen ratkaisu on hyvin tyypillinen(=erittäin toimiva), jossa esimerkiksi juuri alkuviikosta tehdään lyhempää sarjaa ja loppuviikosta sitten pidempää. Itse lähtisin hyvin usein tällä liikenteeseen. Jos teet vain 1-5 toiston sarjoja, et koko tänä ajanjaksona saa hyötyjä pidemmistä (6-12) sarjoista, tai sama juttu toisinpäin.
      ERITTÄIN hyvä "kompromissi" siis näiden kahden toistoalueen välillä. Tässäkin mallissa voi toteuttaa vaihtelua usein eritavoin.
      Esimerkiksi:
      Jakso 1: lyhyet sarjat 3-6, pitkät sarjat 10-15
      Jakso 2: lyhyet sarjat 1-3, pitkät sarjat 6-10
      ....ja sama homma alusta.
      Ihan vain esimerkkinä. Tapoja on satoja, vaikka saman viitekehyksen sisällä toimittaisiinkin. Toivottavasti tästä vastauksesta sai jotain selvää :)

  • @miesvaillanykyisyytta3252
    @miesvaillanykyisyytta3252 4 ปีที่แล้ว +3

    Ihminen ei voi muuttaa kehonsa välityksiä, raajojen pituutta, luustorakennetta yms. joten käytännössä se lihasmassa on ainut tekijä, mihin voi mielekkäästi vaikuttaa tekniikan lisäksi. Monilla menee muna ja kana sekaisin näissä jutuissa eli kun joku laiha yleisurheilija nostaa isot painot jossain liikkeissä, kuvitellaan että sitä voimaa on mahdollista saada rajattomasti mitättömillä lihaksilla, kun vain treenaa oikeita liikkeitä. Näinhän se asia ei ole, vaan nämä urheilijat ovat syntymävahvoja ja olisivat vielä paljon vahvempia jos keskittyisivät voimailuun tai turpoaisivat korkeampaan painoluokkaan. Tavallisella ihmisellä se ei tule toimimaan noin. Toinen tosi ikävä ajattelutapa on tämä, että treenissä pitää keskittyä jättipainoihin liikkeissä, joissa on mahdollista lastata valtavat painot tankoon ja että nimenomaan nämä liikkeet mittaavat "voimaa". Nämä liikkeet eivät ole sen ihmeellisempiä kuin mitkään muutkaan eivätkä voimanostoliikkeet kehitä monia lihaksia ollenkaan. Jos näin olisi, niin voimanostajat pärjäisivät itseään paljon pienemmille kädenvääntäjille, mutta näinhän ei ole, koska voimanosto ei harjoita käsien lihaksia kovin monipuolisesti eikä kaikkia käsilihaksia yhtään. Monipuolinen treeni auttaa pitämään mielenkiintoa yllä silloinkin, kun ihminen tiedostaa ettei hän tule ikinä kilpailemaan MM- tai edes SM-tasolla painolajeissa.

    • @tjuho
      @tjuho  4 ปีที่แล้ว

      Hyvin sanottu, kiitos kommentista!

    • @mattijokela8094
      @mattijokela8094 4 ปีที่แล้ว +1

      Pidemmän päälle voimannosto lisää lihastakin myös...jos treenaat montavuotta

  • @hannadegerlund3227
    @hannadegerlund3227 4 ปีที่แล้ว +2

    Moi... voisitte jokus kertoa yli 50v (58) hajoittelusta.