Wat een domme opmerking. Alsof 'onze' wens tot marktwerking ineens het probleem is, ipv de dwangmatige handelingen van de overheid, zonder langetermijn visie
@@baskling7626 wat een domme opmerking, het dogmatisch vasthouden aan marktwerking (VVD) en dus niet actief sturen op kritische onderwerpen, je weet wel, precies wat je zou moeten verwachten van een overheid
@@baskling7626 waar heb je het over?? WIJ kozen een overheid die alles aan marktwerking overlaat. Beetje laf om alle verantwoordelijkheid af te schuiven. Eigen keuzes, nu de blaren. Maar nog steeds niet willend het in te zien en veranderen. Wil je nu ineens de overheid in laten grijpen? Dat zijn linkse taferelen.
@@Mutation80 Wij hadden al rechts economisch beleid. Wat denk je dat de VVD al die jaren deed? Wij zijn ook nog het grootste belastingparadijs van de wereld. De PVV valt hier een beetje uit de boot trouwens. Dat zijn nationaal socialisten. Gratis dagcreches en afschaffing eigen risico. Dat is links economisch beleid. Trump zou de PVV communisten noemen. Sociale verzekeringen heeft Wilders gestudeerd. De meest links economische studie die je kunt doen in Nederland.
Hier kan Rob Jetten niets aan doen. Hij zat met de gebakken peren van zijn lamballige voorgangers die gewoon geen moer hebben geïnvesteerd in het stroomnet en het is nog best een prestatie dat hij in zijn korte regeerperiode heeft voorkomen dat het nog veel erger zou zijn.
Ik had 20 jaar geleden een huisgenote die een scriptie schreef over Tennet, toen wist ze al dat het stroomnetwerk had moeten uitbreiden hoor. Schaarste wordt express in stand gehouden, de markt investeert niet voldoende en dan kan de stroomprijs lekker omhoog bijv met spitstoeslag. Als er nog meer electrische auto's komen zal de stroomprijs ook omhoog gaan omdat de Overheid niet voldoende brandstofaccijns ontvangt, ik wil niet meer belasting betalen over huishoud-stroom omdat auto's electrisch worden. Dan moeten die maar aan de laadpaal een apart accijnstarief betalen voor hun autostroom.
Wat denk je van al die onnodige kassen in Nederland!? Wij zijn nummer 1 tomaten exporter van de wereld en ze groeien hier niet eens uit de grond. Nummer 1 van de wereld!!! 8 biljoen mensen die tomaten eten op de wereld. In Zuid Europa groeien ze uit de grond. Een kas kan ook overal geplaats worden. Waarom doen wij dat? Saudi Arabia gebruikt onze techniek om eten te verbouwen in de woestijn. Wij verkopen de techniek van de kassen ook nog eens. We hebben in totaal 132 216 190 m2 aan kassen in Nederland.
@@goldenlight1922 denk je echt dat dat gratis is. 😄 daar verdiend onze samenlevem echt wel aan. We zitten op een internet knooppunt dus de techbedrijven hebben wel belang bij een goede locatie voor hun datacenter
Kijk en dit is waarom de meeste mensen boos zijn. We begrijpen allemaal dat belasting betalen belangrijk is, maar dan verwacht men wel dat dit soort dingen geregeld worden. Zelfde probleem heb je met de huisarts, woningen etc.
Dit is niet eens belasting. We hebben het stroomnet geprivatiseerd, en die bedrijven hebben jarenlang mega winsten gepakt en niks gedaan. Ipv die winst te investeren in een stroomnet met hogere capaciteit waarvan iedereen al aan zag komen dat het nodig was, hebben ze lekker dikke bonussen uitgekeerd. En nu kloppen ze bij de overheid aan dat het allemaal overvol is en ze het niet aankunnen...
Heeft werkelijk geen klap te maken met belasting betalen. Wij willen en kiezen al decennia zoveel mogelijk rechts economisch beleid, alles overlaten aan de markt met zo min mogelijk sturing. Mooi he.
Er is gewoon structureel te weinig in het stroomnet geïnvesteerd. Dat er meer stroom gebruikt ging worden wist met al meer dan 40 jaar. Maar ja, al die jaren hebben ze wel lekker genoten van alle winsten die ze niet gebruikt hebben om te investeren.
Cool dat ze ieder huis van een verbinding gaan voorzien zodat ze op afstand je stroom kunnen uitzetten als ze dit nodig vinden. Nu maar hopen dat niet je wasmachine net draaide of je vriezer vol zit.
Dit is echt onzin ik werk voor en netbeheerder. Maar dit mag en kan niet. Wettelijk gezien zou dit niet mogen. En de slimme meter kan niet op afstand schakelen zo dat je geen stroom zou hebben. En de kabel die vanaf straat naar je meterkast gaat is rechtstreekse verbinding zonder daar iets tussen te hebben om bijv je huis af te schakelen. Als ze dat wel hadden had het me werk veel makkelijker gemaakt en veiliger gemaakt.
@@yourimeent9643 Ik weet niet wat voor merk meters jullie gebruiken maar een KAIFA meter kan met een command via LORA dus wel degelijk de main contactor schakelen. Dat dit wettelijk niet mag is correct. En als je schakeld in de meter dan is de spanning vanaf de meter naar de groepenverdeler spanningsloos dus hoe maakt dat je werk veiliger als je voor de meter aan het werk bent?
Het probleem is helemaal niet het stijgende verbruik want dit is al jaren dalende per huishouden. Het probleem is dat we teveel zonnestroom produceren en is heel simpel op te lossen door een thuis accu. De dikkere kabels hebben totaal geen nut. Maar kost ons uiteindelijk 22 miljard. We kunnen dit beter gebruiken om thuis accu’s te installeren zodat de teveel geproduceerde zonnestroom wordt opgeslagen voor in de avond. Maar geen ene energie leverancier zal een thuis accu als oplossing opdragen omdat het lijnrecht tegen hun business model staat. Laten we kabels verzwaren richting de business parken en elektrische auto’s op het werk laden. dan rij je s’avonds naar huis en prik je de bijna volle auto aan je huis zodat je daarmee je huis van stroom kan voorzien.
Is er dan nooit of onvoldoende aandacht besteedt aan een meerjaren planning? Een groeiende bevolking, accu auto's . . . ik hou ons energieverbruik al ruim 20 jaar bij en zie vooral een toename in de jaargrafieken: televisies indertijd voor de kids, computers, eigen stereo installaties, logisch dat er meer verbruikt wordt. De netwerkbeheerders moeten dat ook kunnen en daarop hun netwert op afstemmen
Ja, maar dat wilden we niet want dat was links. Een beetje flauwe opmerking van mijn kant, maar het is natuurlijk wel zo dat we jarenlang een CDA- en daarna VVD-regering hebben gehad die zaken zoveel mogelijk aan de markt liet en een premier die trots was op het feit dat hij geen visie had. Dus om je eerste vraag te beantwoorden: ja, daar is onvoldoende aandacht aan besteed.
Bel Victron dan ;)😊 Lokale Opslag eerst.. dan pas dikkere kabels.. Kwestie van tijd, techniek wint altijd.. we kijken toch ook geen zwart wit meer, let maar op hoe snel het zal gaan ;)
Hoewel je punten kloppen ben ik het niet eens met je conclusie. Techniek alleen is meestal niet genoeg. Je zult ook een stukje cultuur, gewoonte en regelgeving moeten veranderen. Voorbeeld: alleen al door mensen op middaguren hun wasmachines te laten draaien, wat slimmer de auto te laten opladen en door geen volledig elektrische maar hybride warmtepompen te gebruiken heb je veel van de elektriciteitsproblemen al opgelost.
@@kerngezond6953 dat is onzin.. al van autobidder software gehoord..? De techniek is volkomen zelf in staat om aanbod opslag en vraag volautomatisch in te regelen… Als jij een wasje wil draaien is er allang een kilowattuur voor jou opgeslagen op het goedkoopste moment.. als je tenminste meedoet anders mag je meer betalen.. oeps dat doen we al ;) Het is met name een distributie “uitdaging” met name in de winter. Daar heb je idd wel gelijk.. ik draai namelijk geen wasjes in de winter.. dan heb ik al genoeg schone was ;) Als je ‘s nachts en in de winter je energie terugverkoopt aan het … Verdien je dus knaken.. Hollander!
Goed voorbeeld weer van hoe kansloos bepaalde zaken worden aangepakt. Dit zie je al 300 jaar aankomen, maar wie pakt integraal de rol als energiecoördinator op?
Nee, die produceren energie en dat is het probleem niet. Ik vraag me af of je überhaupt heel de video hebt bekeken. Het zijn de netbeheerders die hiervoor verantwoordelijk zijn. Energieleveranciers kunnen gewoon opschalen als dat moet.
@@marcvandervelsen Ja, heb ik gezien en dat levert nauwelijks antwoord op. 5 seconden gaat het over netbeheerders. Hoe dan ook, die zogenaamde marktwerking voor energie is waardeloos. Ze gaan uiteindelijk hun handje ophouden voor subsidie om uit te breiden. En op de man spelen siert je niet!
Dan wordt minder stroom gebruikt omdat de meeste elektrische voertuigen dan bijvoorbeeld al opgeladen zijn, er wordt minder gekookt op dat tijdstip etc
@@jellebouman Dus de oproep is niet zozeer om stroom te gebruiken als de zon schijnt en de wind waait maar meer om het gebruik te minimaliseren in de piekuren?
@@johnroekoek12345 Jazeker, dubbel tarief. Stroom is goedkoper tussen 23:00-7:00. Dat is dan ook de tijd waarop ik probeer alle stroom vretende apparaten te gebruiken.
Stroom kun je niet zomaar ergens opslaan, net Net moet in balans zijn, op zonnige dagen produceren de panelen in Nederland meer dan de vraag, en dat 'gaat niet' dus 'stimuleert' met dat je zo min mogelijk terug levert. Zelf gebruiken/in een thuis batterij opslaan is helemaal mooi...
Ja er is te veel stroom voor het net, dus kan er niet genoeg geleverd worden. Er zijn te veel vrachtwagens, dus kunnen de wegen het niet aan, en dus kunnen er niet genoeg spullen geleverd worden, om deze metafoor maar even te gebruiken. Daarbij is er in de piek daadwerkelijk te veel stroom in Nederland, electriciteit is heel erg moeilijk op te slaan (en in de hoeveelheden waar je het over hebt bij een nationaal stroomnet praktisch onmogelijk), dus als er meer geproduceerd wordt dan verbruikt is er te veel stroom, maar het kan goed zijn dat er 6u later te weinig stroom is.
Kan wel, maar dan moeten we het willen. Ik kan overdag bij mijn werkgever de auto opladen. T probleem is alleen dat dat duurder is dan om 4u thuis te gaan laden. Als overdag goedkoper is plug ik m graag in bij m'n baas! Echter dat soort zaken zijn totaal niet geregeld.
@@yunusgokcen174voor mij wel. Ik heb alles electrisch en niet alleen helpt die nieuwe milieuvriendelijke technologie ons onafhankelijk te worden van dictaturen, maar t is ook nog eens heerlijk om te gebruiken. Warmtepomp is super efficiënt en kan ook koelen. Inductie kookplaat is zo veel makkelijker schoon te maken en kookt water veel sneller dan een waterkoker en de electrische auto is muisstil, super goedkoop in gebruik en trekt op als een malle! Dat nieuwe spul is echt fantastisch! Kom maar op met die energietransitie! Ik ben al om!
Lastig verhaal, totdat de dikkere kabels zijn geplaatst, is het passen en meten. Bij ons gaat de vaatwasser en wasmachine vooral overdag aan wanneer de zon schijnt. Maar niet iedereen heeft die luxe. Spitstarieven inzetten om de aanvraag te beteugelen, zullen vast ook een grote groep benadelen die op het piekmoment gewoon stroom nodig heeft. Ergens een lijn trekken of beleid op maken duurt sws ellenlang.
Het zit al in de prijs. Dus met je LFP elektrische auto zou je gewoon dagelijks gratis geld kunnen verdienen terwijl die geparkeerd staat. Waarom we dat nog niet hebben?
@@harmhoeks5996 Je beantwoord je vraag al met het woordje "gratis"... NATUURLIJK wordt er artificiële schaarste gecreëerd om zo de prijs omhoog te schroeven.
Tja, als jij tegelijk met iedereen iets wilt doen dan zal je meer moeten betalen. Simpele economische logica. Mijn vaatwasser en wasmachine geven mij de mogelijkheid om met vertraging te wassen. Simpel genoeg. En met een dynamisch stroomcontract scheelt het ook in de kosten. Maar ik ga natuurlijk niet halverwege de middag dineren omdat de stroom dan goedkoop is of middenin de nacht televisie kijken. Het heeft z'n beperkingen.
@@iljitsch Maar een huishouden die de mogelijkheid niet heeft om uitgesteld energie te consumeren betaalt altijd de hoofdprijs. Niet iedereen heeft zonnepanelen en lang niet iedereen heeft niet eens de mogelijkheid daartoe ook al hebben ze resources tot hun beschikking. Ga je deze huishoudens ook een toptarief laten betalen tijdens het energiespitsuur?
De oplossing is simpel, niet te snel afstappen van grijze energie. Overigens ook top dat warmtepompen niet meer verplicht zijn. Ik heb er één en ben er over te spreken alleen geen aanrader om het te verplichten op zo'n korte termijn. Als iedereen een warmtepomp heeft is dat nog veel zwaarder voor het net
Wij willen rechts economisch beleid, alles overlaten aan de markt met zo min mogelijk sturing. Mooi he. Vooruit kijken, plannen en aktie ondernemen zoals in de tijd van de deltawerken willen wij niet want dat is fout want dat is links
Het klopt wel een beetje. Ik ben helemaal voor de warmtepomp maar vooral op plekken waar het stroomnet aan z’n taks zit is het slimmer om hybride warmtepompen te gebruiken. Nog altijd heel zuinig en efficiënt maar op piekmomenten kan dan de ouderwetse gasketel het even overnemen.
zonnepanelen, windmolens, kernenergie... Het is bij lange na niet alles, maar in ieder geval een groot genoeg deel om uit te maken. Daarnaast is een enorme industriële gas centrale meer efficiënt in het omzetten van energie uit grijze bronnen dan een gaspitje in je huis. 's zomers koken op gas is beduidend minder handig dan elektrisch, met hoe veel hitte er dan ontstaat
Als je genoeg elektriciteit kan maken is dat wel veel goedkoper op de lange termijn. Gas is heel duur. Zeker nu. 80% van mijn energierekening is gas en dat is met een teruggeschroefde temperatuur in mijn huis.
@@dylanv2559 Uiteraard geeft koken op inductie een hoger rendement dan op een gasvlam... Het punt is dat het merendeel van elektriciteit wordt opgewekt door gas te verbranden. Verder geeft het transport van elektriciteit meer verlies dan het transport van gas.
Raar de energie maatschappijen hebben nog nooit zoveel winst gemaakt maar vervolgens enkel uitgekeerd aan de beleggers en bijna niets geïnvesteerd. De burger mag altijd de portemonnee trekken en het voortouw nemen. Investeren in zon en wind. Ondanks dat kernenergie duidelijk meer voordelen heeft. Echter een van de nadelen is dat er daar niet genoeg op word verdient.
Lekker makkelijk. De oplossing bij burgers leggen van meer spreiden enzo... Ja hoe dan? Sommige mensen kunnnen niet anders dan op piek momenten stroom gebruiken. Je kan moeilijk je was machine om 11u aanzetten als je nooit om 11u thuis bent. Je kan moeilijk niet je electrische auto savonds niet opladen want je hebt hem de volgende dag nodig. Dus leuk idee dat spreiden maar voor heel veel mensen is het geen optie... Maarja ik heb ook geen goede oplossing. Ja, het netwerk verbeteren maarja dat is logisch. Ik hoop dat ze dat al zelf hebben bedacht...
Met dank aan onze politici! Jaren terug wilden de netbeheerders al gaan investeren. Die zagen dit al aankomen. De politiek blijkbaar niet en vond het dus niet nodig.
De mega datacenters gebruiken en verbruiken ontzettend veel elektriciteit en water. Electrische auto’s ,zonnepanelen en windturbines zijn de meest vervuilende milieu maatregelen sinds mensen heugenis! Zij veroorzaken juist klimaat veranderingen ipv deze tegen te gaan.
Hoe dommer kan het nog worden? Eerst doen ze electrische autos om straks te weinig energie te hebben voor onze huishouden. 😅 Je moet met je buren afspreken wie er eerst was had doen of je moet buiten kijken wat voor weer is om iets aan te zetten. Wat is het voor onzin? Ik zou zeggen stop met verzinnen van nieuwe technologie. Autos die rijden op benzine waren goed. Paradox van deze situatie is, dat electrische auto heeft een benzine nodig om zich zelf op te laden 😂😂😂😂 Waar gaan we naar toe? 100% controle en interferentie in onze leven?
Benzineauto's verspillen 5/6e van de energie die je erin stopt aan warmte. Een liter benzine bevat zo'n 8,5 kilowattuur aan energie. Mijn electrische auto komt met 8,5 kilowattuur zo'n 70 kilometer ver, je benzinebak slechts 14 kilometer! Het is letterlijk zuiniger om met een diesel aggregaat een EV op te laden dan om het te verbranden in een auto.
Het overbelaste netwerk is de grootste onzin ooit bedacht! let op: op 1:18 word er gezegd dat die file "andersom" ook bestaat. dat kan natuurlijk niet he? er gaan geen elektronen met elkaar in botsing. elektriciteit is een lading van elektronen die altijd in balans is. met andere woorden: daar waar de meeste vraag is, daar gaat de stroom naar toe. Heb jij zonnepanelen en je verbruik is minimaal, dan gaat de stroom via het netwerk naar de dichtstbijzijnde verbruiker, dat zal dus in de meeste gevallen één van de buren zijn die de inductiekookplaat aan het gebruiken is. De net beheerder krijgt dus minder belasting op de kabels die soms al meer dan 30 jaar in grond liggen. En dat is geen enkel probleem, Ja we verbruiken veel meer als in de jaren 80 en 90, maar we voeden nu van 2 kanten
Maar als ik het kaartje in begin van item moet geloven, geldt dit probleem niet in de Randstad? Juist het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Kan iemand dat dan uitleggen? Waarom lukt het daar wel, rest van Nederland niet?
zolang energiemaatschijen nog steeds 240 volt in het netwerk pompen ( de hele dag door) terwljl 210 voldoende is. dan weet je dat het netwerk niet vol is maar vol geduwd wordt..
Komt omdat we 1 net hebben terwijl je moet er 2 hebben 1 voor woningen , scholen en gemeente huizen etc en 1 voor bedrijven elektrische auto,s en data centra.
Waarom zou je het onnodig splitsen? Daarbij hebben datacenters al apparte aansluitingen vanaf de hoogspanningslijnen. Nee ze moeten gewoon zorgen dat het net genoeg capaciteit heeft. Als je het splitst, dan creëer je 2 netwerken die onafhankelijk van elkaar genoeg capaciteit moeten hebben in de piek, dus heb je veel meer overhead dan dat je gewoon 1 netwerk hebt waar alles aan hangt. Het probleem is gewoon dat netbeheerders veel te weinig geïnvesteerd hebben in uitbereiding van capaciteit de afgelopen 20 jaar, ondanks dat iedereen met meer dan 2 hersencellen dit allang aan had kunnen zien komen.
Waarom moeten we dan ook allemaal in een kast van een huis wonen? Dat kan allemaal veel kleiner en dan heb je ineens veel minder elektriciteit voor de warmtepomp of gas nodig
Is niet vol . Electrische kabels zijn berekend op normasl afname 270amph en niet op 500 of 600watt terug levering . Ons probleem echt niet . De leverancier moet alles groter maken en beter . Hin willen zo graag onze stroom terug .
Dit is zo simpel op te lossen door lokale opslag te generen! Kijk naar Australië! Daar bouwen ze parken vol met batterijen! Nee leg het probleem maar bij de bevolking neer haha pff dat is lekker makkelijk!
Ik vraag me af of het idee van de SP niet een oplossing kan zijn. Dat in plaats van subsidies voor sommige om enorm veel zonnepanelen te kopen doen we het geld overmaken zodat iedereen er 1 of 2 heeft. Dat is onder hun consumptie dus er gaat dan geen stroom het net in, er word alleen maar minder af gehaalt. Als het kan denk ik ook dat we niet met subsidies moeten werken maar dat de staat het gewoon moet kopen. Het is op die manier goedkoper omdat de staat een veel betere deal kan maken, met medicijnen werkt het al zo dus we kunnen dezelfde methode gebruiken. Ik denk niet dat we meer geld er aan moeten uitgeven, maar er word al enorm veel geld uitgegeven aan subsidies dus dat kunnen we gebruiken.
Zonnepanelen zijn leuk als het niet bewolkt en/of donker is. In plaats van miljarden te investeren in zonnepanelen (die ook constant onderhoud nodig hebben: technisch onderhoud en schoonmaak e.d.) zie ik liever dat ze 't geld gebruiken om nucleaire centrales te bouwen. Iedere provincie één. Schone energie wat altijd werkt. De export daarvan gaat ons meer opleveren dan ieder dak volgooien met zonnepanelen.
Verkeerde take. Die centrales bouwen duurt te lang en Nederland heeft daarvoor niet de expertise. Daarnaast zijn we extreem dichtbevolkt en bebouwd. Kernenergie is logisch in Frankrijk en Duitsland.
@@Djellowman Expertise huur je in, net zoals wij het uithuren als men land wil oppompen ergens. Ja het duurt lang, maar zoals men zegt: Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden; het tweede beste moment is vandaag. Nucleaire energie is iets wat we moeten hebben, anders worden we compleet van de kaart geveegd door landen zoals Frankrijk. Zonnepanelen zijn geldklopperij en niet toekomstbestendig. Dat zijn ze NU al niet, want je krijgt nauwelijks geld terug van de energie die je niet gebruikt en terugstopt in het netwerk. We hebben die centrales nodig en we moeten voorkomen dat we dezelfde fouten maken die ze in Duitsland hebben gemaakt waar ze ook veel spijt van hebben.
@@Djellowman Door het argument te blijven gebruiken duurt lang en nooit actie te ondernemen duurt het idd lang. Iets eerder aan moeten beginnen dan waren we al een stuk dichterbij een stel nieuwe centrales.
@@mahadevovnl Zonnepanelen werken ook als het bewolkt is. Er is een verschil tussen zwaar bewolkt en middenacht. De video zegt dat het stroomnet nu al problemen heeft dus lijkt me meer centrales bouwen geen goed idee. Ik denk dat een paar zonnepanelen voor iedereen beter is omdat de stroom dan niet het netwerk in gaat. Het word meteen gebruikt waar het is opgewekt.
energienet word pas belast wanneer de kabels te heet worden en het stroom uit valt dat is niet het geval het gaat eerder over dat er te weinig energie opgewekt word dat is het probleem omdat er te veel bezuinigd word
Maar dat is toch de hele basis reden waarom we een overheid hebben toch? Het team aangesteld door ons burgers om zaken veilig en stabiel te houden toch?
Thuis accu's is ook niet echt een oplossing. We doen het tenslotte voor het milieu dat we van het gas afgaan, en genoeg accu's om je huis een dag mee te voorzien in elk huis in Nederland neerzetten is een absurd grote milieubelasting. Accu's zijn leuk voor in een telefoon die niet zo veel stroom nodig heeft, en bij een auto is het ook nog wel rendabel ten opzichte van een ICE, maar het is veel beter om gewoon het stroomnet uit te bereiden, wat 10 jaar geleden al gebeurd had moeten zijn, omdat iedereen die kan nadenken dit aan had kunnen zien komen, maarja winst nu was belangrijker dan voorbereid zijn op de toekomst en je publieke taak vervullen. Maar ook nu is het minder werk, goedkoper en beter voor het milieu om gewoon meer en dikkere kabels te leggen dan elk huis een enorme powerwall te geven.
Ik moet hier echt om lachen.. wie kan er nog vooruit denken? Wie is toch de vinger in de pap die het onmogelijk maakt om een land met slimme hardwerkende burgers niet goed te laten werken? Begint echt een grap te worden
Verbruik beter timen moet je sturen met geld. Als ik nu bijvoorbeeld mijn auto thuis oplaad op de laadpaal daar betaal ik 33ct /kWh. Lekker goedkoop. Als ik de laadpalen op het terrein van mijn werkgever gebruik betaal ik 56ct/kwh. Ongeacht wanneer ik kom. Als opladen in de avond duurder wordt en overdag goedkoper, ben ik best bereid om bij mijn werkgever de auto op te laden, maar zolang dat duurder blijft dan thuis op piekmomenten laden ga ik dat natuurlijk niet doen!!
Niet 'voldoende' stroom... Ondertussen worden overal data centers uit de grond gestampt. Er is niet voldoende stroom voor de burgers. Wel voor bedrijven.
Aan het net teruggeleverde stroom kun je weI opvangen met waterstofproductiestationnetjes in plaats van de lantaarnpaIen te Iaten Ioeien. Maar dat is maar één kant van de medaille uiteraard.
Dikkere kabels!? Maar dat wisten ze 20 jaar geleden ook al maar men praat er liever over ipv actie ondernemen! Nog een optie, ieder huis een lekkere warme kernreactor 🔥…..💥😬
Lieve mensen kijk de video even goed waarom zeggen ze niet wat ze gebruiken als de windmolens het ook niet doen zoek op internet maar even wat er dan gebeurd mooi zwart noemen ze dat fijn dat jullie eindelijk is steekjes laten vallen
electriciteit kan je zelf belasting vrij !van je dak plukken, met een warmtepomp kan je daar weer warmte van maken gas en bezine zal nooit meer goedkoop zijn en altijd belastbaar blijven zo gingen wij van 500 per maand naar 0 per maand
Wat eraan komt is een heel nieuw stroomkabel netwerk door Nederland en nieuwe kerncentrales. Bijna elke straat van Nederland moet daar voor open. Daar gaan ze de belastingen voor omhoog gooien. Dat duurt ook nog een 10 tot 15 jaar en het valt altijd tegen een kerncentrale bouwen. Het duurt altijd langer en veel meer geld dan ze ervoor rekenen. Dat was zo bij alle nieuwe kerncentrales in Europa.
Jaren last van hebben? 😂 Het is opgelost zodra al die LFP elektrische auto's gratis geld kunnen verdienen door ze aan je meter te hangen. Incashen met je EV 💵 💶 💵 Hoge hertz = opladen Lage hertz = terugleveren
Ja en Groningen dicht gooien ipv de ballen hebben om het daar echt eens op te lossen voor de Groningers. Zeker nu er geen gas meer uit Rusland komt hadden we heel Groningen met de inkomsten opnieuw mee kunnen opbouwen.
Sorry hoor maar dit was al heel lang voorzien.... en we kunnen dingen TIMEN?! doe normaal we zijn voor JULLIE ( de mensen die erover gaan) overgegaan naar stroom!
hou nu toch eens op te zeuren over dat over volle stroomnet iedereen loopt mekaar na te papagaaien het is echt een kleuter klas . het is niet vol. dat is compleet gelul
Nee hoor! Gewoon de laadpaaltarieven aanpassen. Het is op dit moment voor mij goedkoper om op te laden thuis om 4 uur (spits) dan in de daluren op werk. Dus ze moeten dat sturen met dynamische tarieven. Dan laad ik graag op op werk. Sowieso is een electrische auto héééééél veel efficiënter dan een benzineauto. Ik rijd met 1kWh ongeveer 8 kilometer en die kost mij 22 cent. Een zuinige benzinemotor komt met een liter benzine a 8,4 kilowattuur slechts 14 kilometer ver. 5/6e gaat namelijk verloren aan warmte. Het is letterlijk zuiniger om met een diesel aggregaat een electrische auto op te laden dan om met een dieselmotor te rijden puur vanwege de efficiëntie!
Aaah toevallig zeg, Klaus voorspelde het al zhe energy, zhe information und zhe supply systems will be deeply affected😷😷😷😷😷 gelukkig hebben we wel genoeg stroom en energy voor die CBDC'S 👍
wat klaus zegt, kan mij niet schelle, stroom komt gratis van de daken en daar komt geen overheid meer bij immers achter de meter, blijf jij maar fijn de overheids kas spekken met olie stoom van het net te kopen
Tja.....we moesten toch zo nodig van het gas af. Volgens mij zitten er een paar groendeugers, net van school achter de tekentafel en zie hoe desastreus die zgn klimaatdoelen gaan uitpakken. Maar ja, ik heb niet gestudeerd, mij niet bellen🤪
Naja vooral wanbeleid van de netbeheerders, maar daar kan je de VVD wel de schuld van geven ja, die wilde het zo graag private bedrijven maken, dus wat krijg je, winsten binnen harken ipv het net toekomstbestendig maken. Iedereen die kan nadenken had dit allang aan kunnen zien komen, maar je zou eens als politicus of CEO verder kijken dan een paar jaar...
Nou, de overheid heeft het plaatsen van zonnepanelen gestimuleerd en verzuimd het netwerk te updaten. De fout ligt niet bij de zonnepaneel-eigenaren. Bovendien heeft iedere zonnepaneel-eigenaar een kvk-nummer en is in feite een energieleverancier. Mensen met een dynamisch contract profiteren hier enorm van. Zonnepaneel-eigenaren hebben geïnvesteerd en worden daarvoor gestraft. Het is zo krom als een banaan.
@@GuyDeaux Het zijn vooral de rijke die graag wilde profiteren en makkelijk nog rijker willen worden. Een gewoon werkend gezin heeft geen geld voor 20-30 panelen. Ook geen dak waar ze op zouden passen.
@@bdv1609is dat relevant of die mensen rijk zijn? Dit is gewoon ondernemertje pesten als hier niet goed op geaggeerd wordt. Je moet die mensen niet de schuld geven, je moet de netbeheerders de schuld geven die dit probleem al 15-20 jaar geleden aan hadden zien komen, en gewoon niks gedaan hebben. De vraag naar stroom neemt al 100 jaar alleen maar toe en die lijn is niet enorm veranderd. Stroombeheerders hadden allang aan kunnen zien komen dat er meer/dikkere kabels gelegd hadden moeten worden en dat hebben ze simpelweg niet gedaan. Leg daar de schuld neer, niet een kleine ondernemer die op een groene manier geld probeert te verdienen. (En dat zeg ik als iemand die in een huur huis woont en geen zonnepanelen heeft).
Ik doe alles al snachts.. de wasmachine aan, stofzuigen, gamen met mijn 7.1 setje aan, nog wat hobbyen met de decoupeerzaag, electrisch koken voor de komende dag.. ik ben lekker bezig dus.. Mijn buren denken daar anders over 😁
@@Djellowman Het was bedoeld al grapje, als iedereen dat zou doen zou het inderdaad burenruzies in de nacht opleveren, daar is de het afgebouwde politiecorps ook weer niet blij mee .. maar goed, het achterstallig onderhouden stroomnet maar weer afwentelen op de burgers is intussen gemeengoed geworden
Genoeg oplossingen voor te bedenken. De vraag en aanbod aan stroom valt wel te veranderen. Zo kan het gebruik van fluitketels gestimuleerd worden. Dan kun je koffie zetten zonder stroom te gebruiken in de ochtend, koffiefilterhouder kopen voor een € of 2 en je bent klaar. Kan er een kruik mee vullen, zodat de elektrische deken in de avond niet aan hoeft. Extra middenlastcentrales bouwen kan ook gewoon. Dat enkel groen onrealistisch is is ondertussen wel duidelijk, is dat niet?
Enkel groen is zeer realistisch, er zit alleen een MAAR aan. MAAR dan moet er wel beleid worden gemaakt voor de komende 30 jaar, en de politiek kijkt meestal niet verder dan de eerste verkiezingen. Dit volle stroomnet wisten we al sinds 1987, toen de afspraak werd gemaakt om minder uitstoot wereldwijd te krijgen. Dus moesten we van fossiel af. Welk alternatief is er voor fossiel, als we toch energie willen? Juist, stroom! En wat is er gebeurd in die afgelopen 37 jaar? Niet veel...
@@neliz8 Elektrische voertuigen, verwarmen en koken beperken scheelt wel in de belasting op het netwerk. Dan kan die capaciteit gebruikt worden waar geen alternatief voor is. Het overvol stroomnet is een redelijk simpel op te lossen probleem.
En daarom moet je geen elektrisch auto kopen. TOTAAL ZINLOOS, als het stroomnet het niet aankan. XD Gewoon een Diesel, Benzine auto en het probleem is al weg.
@@NiekNooijens Ja en diesel ook als je dan een ongeluk krijgt mag je eerst 1000 aftikken ja goed plan of nog beter ze laten je lekker liggen. En natuurlijk 80 procent loonbelasting om de asielindustrie te spekken want diversiteit is wel belangrijk he.
Ik zou wel zonnepanelen willen. Maar ik ben 12 tot 15 euro per maand kwijt, dus volgens mij ben ik dan klauwen met geld kwijt aan teruglever kosten of niet?
@@B-a_s-H klinkt interessant. Als de battery vol is moet je dan wel betalen om terug te leveren? En de sociale woning die ik huur ben je verplicht 5 panelen te nemen, is de accu dan niet binnen no time vol? Ik meen dit oprecht, ik snap dat je dingen kan Googlen maar ze laten het zo mooi klinken en voor je het weet zit je aan iets vast. Ik verbruik max 80kwh in een maand. Is er een manier om teruglever kosten 100% te vermijden, vooral met de verplichte 5 panelen?
@@mqaisataloss.5951 Je kunt een zonne-installatie altijd afschakelen als je dat wilt om terugleverkosten te voorkomen. Fabrikanten zoals o.a. Solar Edge bieden de mogelijkheid om dit automatisch te doen op basis van een dynamisch contract, maar je kunt dit in principe bij elk systeem implementeren. Maar het beste is om (eerst) je verbruik en je opgewekte vermogen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Afhankelijk van de ligging, het vermogen, schaduw etc. levert een zonnepaneel van 440 wp (even willekeurig gekozen) gemiddeld ongeveer 0,8 kWh per dag op. 5 van die panelen is dus ong. 4 kWh per dag Als jij 80 kWh in de maand verbruik dan is dat ong. 2,6 kWh per dag. Dat zou dus prima moeten gaan. Let wel, de zon schijnt alleen overdag en de kans is vrij groot dat je s'avonds ook elektriciteit nodig hebt. Een (kleine) batterij kan dan helpen om je opgewekte vermogen te verdelen. Als je dan ook nog je verbruik overdag enigzins goed 'plan' (bv. de vaatwasser aan om 12:00 als de zon op z'n hoogst is) dan ga jij practisch niets terugleveren aan het net. TLDR; Met wat rekenwerk, goede planning en evt.een snufje automatisering kom je een heel eind.
Dit is een politiek probleem, geen technisch probleem. We weten dat dit er aan zat te komen sinds op zijn minst de laatste 15 jaar.
Wij willen rechts economisch beleid, alles overlaten aan de markt met zo min mogelijk sturing. Mooi he.
@@Mutation80 allemaal de schuld van buitenlanders ook dit allemaal natuurlijk 🤪
Wat een domme opmerking. Alsof 'onze' wens tot marktwerking ineens het probleem is, ipv de dwangmatige handelingen van de overheid, zonder langetermijn visie
@@baskling7626 wat een domme opmerking, het dogmatisch vasthouden aan marktwerking (VVD) en dus niet actief sturen op kritische onderwerpen, je weet wel, precies wat je zou moeten verwachten van een overheid
@@baskling7626 waar heb je het over?? WIJ kozen een overheid die alles aan marktwerking overlaat. Beetje laf om alle verantwoordelijkheid af te schuiven. Eigen keuzes, nu de blaren. Maar nog steeds niet willend het in te zien en veranderen. Wil je nu ineens de overheid in laten grijpen? Dat zijn linkse taferelen.
Goh, zeggen experts al jaren. Maar er iets aan doen?
Echt he,
Wij willen rechts economisch beleid, alles overlaten aan de markt met zo min mogelijk sturing. Mooi he.
@@Mutation80 Wij hadden al rechts economisch beleid. Wat denk je dat de VVD al die jaren deed? Wij zijn ook nog het grootste belastingparadijs van de wereld. De PVV valt hier een beetje uit de boot trouwens. Dat zijn nationaal socialisten. Gratis dagcreches en afschaffing eigen risico. Dat is links economisch beleid. Trump zou de PVV communisten noemen.
Sociale verzekeringen heeft Wilders gestudeerd. De meest links economische studie die je kunt doen in Nederland.
Moeilijk hè? Een filmpje van 2 en een halve minuut. Poeh hee. Je bent bejaard als je de video af hebt.
Zakken vullen beter
Bedankt Rob Jetten. Fijn dat je overal zoveel verstand van had.
En Rutte met z'n 'visie is als een olifant'. Maar wat maakt het uit, zij zitten in het baantjescarrousel en wij met de gebakken peren.
Hier kan Rob Jetten niets aan doen. Hij zat met de gebakken peren van zijn lamballige voorgangers die gewoon geen moer hebben geïnvesteerd in het stroomnet en het is nog best een prestatie dat hij in zijn korte regeerperiode heeft voorkomen dat het nog veel erger zou zijn.
Ik had 20 jaar geleden een huisgenote die een scriptie schreef over Tennet, toen wist ze al dat het stroomnetwerk had moeten uitbreiden hoor. Schaarste wordt express in stand gehouden, de markt investeert niet voldoende en dan kan de stroomprijs lekker omhoog bijv met spitstoeslag. Als er nog meer electrische auto's komen zal de stroomprijs ook omhoog gaan omdat de Overheid niet voldoende brandstofaccijns ontvangt, ik wil niet meer belasting betalen over huishoud-stroom omdat auto's electrisch worden. Dan moeten die maar aan de laadpaal een apart accijnstarief betalen voor hun autostroom.
Niks over datacenters? Dat ding in Zeewolde verbruikt meer dat de hele gemeente amsterdam
Die stroom is vrij constant en zn datacenter heeft zijn eigen hoogspanning aansluiting.
@@bdv1609 Die hoogspanning hebben wij betaalt zodat hun gratis stroom hebben.
Wat denk je van al die onnodige kassen in Nederland!? Wij zijn nummer 1 tomaten exporter van de wereld en ze groeien hier niet eens uit de grond. Nummer 1 van de wereld!!! 8 biljoen mensen die tomaten eten op de wereld. In Zuid Europa groeien ze uit de grond. Een kas kan ook overal geplaats worden. Waarom doen wij dat? Saudi Arabia gebruikt onze techniek om eten te verbouwen in de woestijn. Wij verkopen de techniek van de kassen ook nog eens.
We hebben in totaal 132 216 190 m2 aan kassen in Nederland.
Welk datacentrum bedoel je? Die van Meta/Facebook?
@@goldenlight1922 denk je echt dat dat gratis is. 😄 daar verdiend onze samenlevem echt wel aan. We zitten op een internet knooppunt dus de techbedrijven hebben wel belang bij een goede locatie voor hun datacenter
10 jaar Rutte.
Wat heeft Rutte ermee te maken?
Geen Rutte. Een Rockerfeller.
Een paar jaar D66-beleid van Jetten :-(
@@pretmark Rutte heeft nergens mee te maken en heeft er geen actieve herinnering aan. Dat is het probleem.
@@Cohen.the.Worrier Hoe gaat t met je?
Regeren is vooruitzien heb ik ooit gehoord
Kijk en dit is waarom de meeste mensen boos zijn. We begrijpen allemaal dat belasting betalen belangrijk is, maar dan verwacht men wel dat dit soort dingen geregeld worden. Zelfde probleem heb je met de huisarts, woningen etc.
Dit is niet eens belasting. We hebben het stroomnet geprivatiseerd, en die bedrijven hebben jarenlang mega winsten gepakt en niks gedaan. Ipv die winst te investeren in een stroomnet met hogere capaciteit waarvan iedereen al aan zag komen dat het nodig was, hebben ze lekker dikke bonussen uitgekeerd. En nu kloppen ze bij de overheid aan dat het allemaal overvol is en ze het niet aankunnen...
Heeft werkelijk geen klap te maken met belasting betalen. Wij willen en kiezen al decennia zoveel mogelijk rechts economisch beleid, alles overlaten aan de markt met zo min mogelijk sturing. Mooi he.
@@Mutation80 GroenLinks wilt een wapen fabriek. Wil je dat? D66 wilt minder boeren.
het is juist links dat het land naar de knoppen helpt... Geweld en de kogel komen van links 👍🏻
Banken printen oneindig geld, dus waarom betalen wij belasting?
Er is gewoon structureel te weinig in het stroomnet geïnvesteerd. Dat er meer stroom gebruikt ging worden wist met al meer dan 40 jaar. Maar ja, al die jaren hebben ze wel lekker genoten van alle winsten die ze niet gebruikt hebben om te investeren.
Cool dat ze ieder huis van een verbinding gaan voorzien zodat ze op afstand je stroom kunnen uitzetten als ze dit nodig vinden. Nu maar hopen dat niet je wasmachine net draaide of je vriezer vol zit.
Als je een slimme meter hebt kan deze al op afstand geschakeld worden.
Dit is echt onzin ik werk voor en netbeheerder. Maar dit mag en kan niet. Wettelijk gezien zou dit niet mogen. En de slimme meter kan niet op afstand schakelen zo dat je geen stroom zou hebben. En de kabel die vanaf straat naar je meterkast gaat is rechtstreekse verbinding zonder daar iets tussen te hebben om bijv je huis af te schakelen. Als ze dat wel hadden had het me werk veel makkelijker gemaakt en veiliger gemaakt.
@@yourimeent9643 Ik weet niet wat voor merk meters jullie gebruiken maar een KAIFA meter kan met een command via LORA dus wel degelijk de main contactor schakelen. Dat dit wettelijk niet mag is correct. En als je schakeld in de meter dan is de spanning vanaf de meter naar de groepenverdeler spanningsloos dus hoe maakt dat je werk veiliger als je voor de meter aan het werk bent?
Dat wat je claimt zonder bewijs mag je verwerpen zonder bewijs.
Oh en slippery slope fallacy.
Onzin niet waar@@robinvonderwache6872
Het probleem is helemaal niet het stijgende verbruik want dit is al jaren dalende per huishouden.
Het probleem is dat we teveel zonnestroom produceren en is heel simpel op te lossen door een thuis accu.
De dikkere kabels hebben totaal geen nut. Maar kost ons uiteindelijk 22 miljard. We kunnen dit beter gebruiken om thuis accu’s te installeren zodat de teveel geproduceerde zonnestroom wordt opgeslagen voor in de avond.
Maar geen ene energie leverancier zal een thuis accu als oplossing opdragen omdat het lijnrecht tegen hun business model staat.
Laten we kabels verzwaren richting de business parken en elektrische auto’s op het werk laden. dan rij je s’avonds naar huis en prik je de bijna volle auto aan je huis zodat je daarmee je huis van stroom kan voorzien.
Is er dan nooit of onvoldoende aandacht besteedt aan een meerjaren planning? Een groeiende bevolking, accu auto's . . . ik hou ons energieverbruik al ruim 20 jaar bij en zie vooral een toename in de jaargrafieken: televisies indertijd voor de kids, computers, eigen stereo installaties, logisch dat er meer verbruikt wordt. De netwerkbeheerders moeten dat ook kunnen en daarop hun netwert op afstemmen
Ja, maar dat wilden we niet want dat was links. Een beetje flauwe opmerking van mijn kant, maar het is natuurlijk wel zo dat we jarenlang een CDA- en daarna VVD-regering hebben gehad die zaken zoveel mogelijk aan de markt liet en een premier die trots was op het feit dat hij geen visie had. Dus om je eerste vraag te beantwoorden: ja, daar is onvoldoende aandacht aan besteed.
dus een probleem waar vanaf het begin al over gesproken is, is nog niet opgelost, misschien moeten we er eerst nog 5 jaar over vergaderen
Begin van het einde
nou nou, dat is wel heel erg doemdenken.
zo hard gaat het echt niet, beter wordt het bijna zeker ;-)
Bel Victron dan ;)😊
Lokale Opslag eerst..
dan pas dikkere kabels..
Kwestie van tijd, techniek wint altijd.. we kijken toch ook geen zwart wit meer, let maar op hoe snel het zal gaan ;)
Hoewel je punten kloppen ben ik het niet eens met je conclusie. Techniek alleen is meestal niet genoeg. Je zult ook een stukje cultuur, gewoonte en regelgeving moeten veranderen. Voorbeeld: alleen al door mensen op middaguren hun wasmachines te laten draaien, wat slimmer de auto te laten opladen en door geen volledig elektrische maar hybride warmtepompen te gebruiken heb je veel van de elektriciteitsproblemen al opgelost.
@@kerngezond6953 dat is onzin.. al van autobidder software gehoord..?
De techniek is volkomen zelf in staat om aanbod opslag en vraag volautomatisch in te regelen…
Als jij een wasje wil draaien is er allang een kilowattuur voor jou opgeslagen op het goedkoopste moment.. als je tenminste meedoet anders mag je meer betalen..
oeps dat doen we al ;)
Het is met name een distributie “uitdaging” met name in de winter.
Daar heb je idd wel gelijk.. ik draai namelijk geen wasjes in de winter.. dan heb ik al genoeg schone was ;)
Als je ‘s nachts en in de winter je energie terugverkoopt aan het …
Verdien je dus knaken.. Hollander!
Goed voorbeeld weer van hoe kansloos bepaalde zaken worden aangepakt. Dit zie je al 300 jaar aankomen, maar wie pakt integraal de rol als energiecoördinator op?
Ooit deed N. Tesla het, alleen hadden sommige graaiers er niet zo'n belang bij!
Waar zijn dan de tesla torens gebleven?
Die hebben nooit bestaan.
@Simon-dm8zv wellicht hoog tijd om ze op te bouwen
@@AdamRoyalski natuurkundig gezien onmogelijk
Lekker bezig😂 wat zijn we toch lekker groen bezig.
Zijn de energieleveranciers hier niet verantwoordelijk voor?
Nee, die produceren energie en dat is het probleem niet. Ik vraag me af of je überhaupt heel de video hebt bekeken. Het zijn de netbeheerders die hiervoor verantwoordelijk zijn. Energieleveranciers kunnen gewoon opschalen als dat moet.
@@marcvandervelsen Ja, heb ik gezien en dat levert nauwelijks antwoord op. 5 seconden gaat het over netbeheerders.
Hoe dan ook, die zogenaamde marktwerking voor energie is waardeloos. Ze gaan uiteindelijk hun handje ophouden voor subsidie om uit te breiden.
En op de man spelen siert je niet!
@@BastiaanV2 Mijn vriendin heeft het vandaag uitgemaakt. Ik had inderdaad wat beter kunnen reageren.
Sounds like a YOU problem... Netbeheerders 20jaar niks aan het net gedaan (2004 eerste zonnepanelen) en nu ons de schuld geven.
Wat een mooie wereld leven we in.
Wie hebben er nachtstroom? Tegen mij is gezegd dat dit niet meer bestaat. Klopt dit? Het was goedkoper dan dagstroom.
Daltarief is en blijft gewoon. In de nachtelijke uren moet er spanning op het net zijn en dan kan je dat evengoed verkopen.
Dat bestaat gewoon nog maar dat scheelt 2 cent per kWh. Als je elke nacht 4 kWh verbruikt ipv overdag bespaar je 30 euro in een jaar. 365 x 4 / 0.02
1:52 De zon schijnt meestal niet na 23:00u, en dan is de stroom het goedkoopste. Mijn vaatwasser en wasmachine gaan pas 's nachts aan.
Dan wordt minder stroom gebruikt omdat de meeste elektrische voertuigen dan bijvoorbeeld al opgeladen zijn, er wordt minder gekookt op dat tijdstip etc
Heb jij nachtstroom? Ietsje goedkoper?
Het is achterhaald ons hele systeem 😂.
Gewoon elektriciteit traden met je LFP EV en alle stilstaande auto's kunnen cashen.
@@jellebouman Dus de oproep is niet zozeer om stroom te gebruiken als de zon schijnt en de wind waait maar meer om het gebruik te minimaliseren in de piekuren?
@@johnroekoek12345 Jazeker, dubbel tarief. Stroom is goedkoper tussen 23:00-7:00. Dat is dan ook de tijd waarop ik probeer alle stroom vretende apparaten te gebruiken.
Er is niet genoeg stroom?? Waarom moet ik dan straks terugleveringskosten betalen omdat “er teveel stroom is”?
Stroom kun je niet zomaar ergens opslaan, net Net moet in balans zijn, op zonnige dagen produceren de panelen in Nederland meer dan de vraag, en dat 'gaat niet' dus 'stimuleert' met dat je zo min mogelijk terug levert. Zelf gebruiken/in een thuis batterij opslaan is helemaal mooi...
Ja er is te veel stroom voor het net, dus kan er niet genoeg geleverd worden. Er zijn te veel vrachtwagens, dus kunnen de wegen het niet aan, en dus kunnen er niet genoeg spullen geleverd worden, om deze metafoor maar even te gebruiken. Daarbij is er in de piek daadwerkelijk te veel stroom in Nederland, electriciteit is heel erg moeilijk op te slaan (en in de hoeveelheden waar je het over hebt bij een nationaal stroomnet praktisch onmogelijk), dus als er meer geproduceerd wordt dan verbruikt is er te veel stroom, maar het kan goed zijn dat er 6u later te weinig stroom is.
omdat je te maken heb met een sataniacghe corrupte overheid
oplossing: batterijen in de stroomhuisjes zetten
Dan kan de energie transitie toch niet doorgaan?
Kan wel, maar dan moeten we het willen.
Ik kan overdag bij mijn werkgever de auto opladen. T probleem is alleen dat dat duurder is dan om 4u thuis te gaan laden.
Als overdag goedkoper is plug ik m graag in bij m'n baas!
Echter dat soort zaken zijn totaal niet geregeld.
@@NiekNooijens Voor mij hoeft het niet.
@@yunusgokcen174voor mij wel. Ik heb alles electrisch en niet alleen helpt die nieuwe milieuvriendelijke technologie ons onafhankelijk te worden van dictaturen, maar t is ook nog eens heerlijk om te gebruiken.
Warmtepomp is super efficiënt en kan ook koelen.
Inductie kookplaat is zo veel makkelijker schoon te maken en kookt water veel sneller dan een waterkoker en de electrische auto is muisstil, super goedkoop in gebruik en trekt op als een malle!
Dat nieuwe spul is echt fantastisch! Kom maar op met die energietransitie! Ik ben al om!
Lastig verhaal, totdat de dikkere kabels zijn geplaatst, is het passen en meten. Bij ons gaat de vaatwasser en wasmachine vooral overdag aan wanneer de zon schijnt. Maar niet iedereen heeft die luxe. Spitstarieven inzetten om de aanvraag te beteugelen, zullen vast ook een grote groep benadelen die op het piekmoment gewoon stroom nodig heeft. Ergens een lijn trekken of beleid op maken duurt sws ellenlang.
Het zit al in de prijs. Dus met je LFP elektrische auto zou je gewoon dagelijks gratis geld kunnen verdienen terwijl die geparkeerd staat. Waarom we dat nog niet hebben?
@@harmhoeks5996 Je beantwoord je vraag al met het woordje "gratis"... NATUURLIJK wordt er artificiële schaarste gecreëerd om zo de prijs omhoog te schroeven.
@@bramvandinteren blijkbaar denken autofabrikanten niet dat het een unique selling point is
Tja, als jij tegelijk met iedereen iets wilt doen dan zal je meer moeten betalen. Simpele economische logica. Mijn vaatwasser en wasmachine geven mij de mogelijkheid om met vertraging te wassen. Simpel genoeg. En met een dynamisch stroomcontract scheelt het ook in de kosten.
Maar ik ga natuurlijk niet halverwege de middag dineren omdat de stroom dan goedkoop is of middenin de nacht televisie kijken. Het heeft z'n beperkingen.
@@iljitsch Maar een huishouden die de mogelijkheid niet heeft om uitgesteld energie te consumeren betaalt altijd de hoofdprijs. Niet iedereen heeft zonnepanelen en lang niet iedereen heeft niet eens de mogelijkheid daartoe ook al hebben ze resources tot hun beschikking. Ga je deze huishoudens ook een toptarief laten betalen tijdens het energiespitsuur?
De oplossing is simpel, niet te snel afstappen van grijze energie. Overigens ook top dat warmtepompen niet meer verplicht zijn. Ik heb er één en ben er over te spreken alleen geen aanrader om het te verplichten op zo'n korte termijn. Als iedereen een warmtepomp heeft is dat nog veel zwaarder voor het net
Wij willen rechts economisch beleid, alles overlaten aan de markt met zo min mogelijk sturing. Mooi he.
Vooruit kijken, plannen en aktie ondernemen zoals in de tijd van de deltawerken willen wij niet want dat is fout want dat is links
Het klopt wel een beetje. Ik ben helemaal voor de warmtepomp maar vooral op plekken waar het stroomnet aan z’n taks zit is het slimmer om hybride warmtepompen te gebruiken. Nog altijd heel zuinig en efficiënt maar op piekmomenten kan dan de ouderwetse gasketel het even overnemen.
Klinkt niet als een elektrische auto aan het begin 0:30
Wat een onzin dat we minder gas en meer elektriciteit zouden moeten gebruiken om de klimaatdoelen te bereiken. Hoe wordt elektriciteit opgewekt, NOS?
zonnepanelen, windmolens, kernenergie...
Het is bij lange na niet alles, maar in ieder geval een groot genoeg deel om uit te maken.
Daarnaast is een enorme industriële gas centrale meer efficiënt in het omzetten van energie uit grijze bronnen dan een gaspitje in je huis. 's zomers koken op gas is beduidend minder handig dan elektrisch, met hoe veel hitte er dan ontstaat
Als je genoeg elektriciteit kan maken is dat wel veel goedkoper op de lange termijn. Gas is heel duur. Zeker nu. 80% van mijn energierekening is gas en dat is met een teruggeschroefde temperatuur in mijn huis.
@@dylanv2559 Uiteraard geeft koken op inductie een hoger rendement dan op een gasvlam... Het punt is dat het merendeel van elektriciteit wordt opgewekt door gas te verbranden. Verder geeft het transport van elektriciteit meer verlies dan het transport van gas.
Raar de energie maatschappijen hebben nog nooit zoveel winst gemaakt maar vervolgens enkel uitgekeerd aan de beleggers en bijna niets geïnvesteerd. De burger mag altijd de portemonnee trekken en het voortouw nemen. Investeren in zon en wind. Ondanks dat kernenergie duidelijk meer voordelen heeft. Echter een van de nadelen is dat er daar niet genoeg op word verdient.
Overbevolking, en er komt nog meer aan.
nahh..d3p0pulatie en massa immigratie (0mv0lking)
Lekker makkelijk. De oplossing bij burgers leggen van meer spreiden enzo... Ja hoe dan? Sommige mensen kunnnen niet anders dan op piek momenten stroom gebruiken. Je kan moeilijk je was machine om 11u aanzetten als je nooit om 11u thuis bent. Je kan moeilijk niet je electrische auto savonds niet opladen want je hebt hem de volgende dag nodig. Dus leuk idee dat spreiden maar voor heel veel mensen is het geen optie...
Maarja ik heb ook geen goede oplossing. Ja, het netwerk verbeteren maarja dat is logisch. Ik hoop dat ze dat al zelf hebben bedacht...
Dit was jaren van te voren al te voorzien. Maar er is geen geld in gestoken, ondanks woekerwinsten. Bespottelijk dat dit in Nederland kan.
Met dank aan onze politici!
Jaren terug wilden de netbeheerders al gaan investeren. Die zagen dit al aankomen. De politiek blijkbaar niet en vond het dus niet nodig.
De mega datacenters gebruiken en verbruiken ontzettend veel elektriciteit en water. Electrische auto’s ,zonnepanelen en windturbines zijn de meest vervuilende milieu maatregelen sinds mensen heugenis! Zij veroorzaken juist klimaat veranderingen ipv deze tegen te gaan.
Hoe dommer kan het nog worden? Eerst doen ze electrische autos om straks te weinig energie te hebben voor onze huishouden. 😅 Je moet met je buren afspreken wie er eerst was had doen of je moet buiten kijken wat voor weer is om iets aan te zetten. Wat is het voor onzin? Ik zou zeggen stop met verzinnen van nieuwe technologie. Autos die rijden op benzine waren goed. Paradox van deze situatie is, dat electrische auto heeft een benzine nodig om zich zelf op te laden 😂😂😂😂 Waar gaan we naar toe? 100% controle en interferentie in onze leven?
Benzineauto's verspillen 5/6e van de energie die je erin stopt aan warmte. Een liter benzine bevat zo'n 8,5 kilowattuur aan energie.
Mijn electrische auto komt met 8,5 kilowattuur zo'n 70 kilometer ver, je benzinebak slechts 14 kilometer!
Het is letterlijk zuiniger om met een diesel aggregaat een EV op te laden dan om het te verbranden in een auto.
Het overbelaste netwerk is de grootste onzin ooit bedacht! let op: op 1:18 word er gezegd dat die file "andersom" ook bestaat. dat kan natuurlijk niet he? er gaan geen elektronen met elkaar in botsing. elektriciteit is een lading van elektronen die altijd in balans is. met andere woorden: daar waar de meeste vraag is, daar gaat de stroom naar toe. Heb jij zonnepanelen en je verbruik is minimaal, dan gaat de stroom via het netwerk naar de dichtstbijzijnde verbruiker, dat zal dus in de meeste gevallen één van de buren zijn die de inductiekookplaat aan het gebruiken is. De net beheerder krijgt dus minder belasting op de kabels die soms al meer dan 30 jaar in grond liggen. En dat is geen enkel probleem, Ja we verbruiken veel meer als in de jaren 80 en 90, maar we voeden nu van 2 kanten
Maar als ik het kaartje in begin van item moet geloven, geldt dit probleem niet in de Randstad? Juist het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Kan iemand dat dan uitleggen? Waarom lukt het daar wel, rest van Nederland niet?
zolang energiemaatschijen nog steeds 240 volt in het netwerk pompen ( de hele dag door) terwljl 210 voldoende is.
dan weet je dat het netwerk niet vol is maar vol geduwd wordt..
Komt omdat we 1 net hebben terwijl je moet er 2 hebben 1 voor woningen , scholen en gemeente huizen etc en 1 voor bedrijven elektrische auto,s en data centra.
Waarom zou je het onnodig splitsen? Daarbij hebben datacenters al apparte aansluitingen vanaf de hoogspanningslijnen. Nee ze moeten gewoon zorgen dat het net genoeg capaciteit heeft. Als je het splitst, dan creëer je 2 netwerken die onafhankelijk van elkaar genoeg capaciteit moeten hebben in de piek, dus heb je veel meer overhead dan dat je gewoon 1 netwerk hebt waar alles aan hangt. Het probleem is gewoon dat netbeheerders veel te weinig geïnvesteerd hebben in uitbereiding van capaciteit de afgelopen 20 jaar, ondanks dat iedereen met meer dan 2 hersencellen dit allang aan had kunnen zien komen.
Waarom moeten we dan ook allemaal in een kast van een huis wonen? Dat kan allemaal veel kleiner en dan heb je ineens veel minder elektriciteit voor de warmtepomp of gas nodig
werk je voor de overheid ofzo? iedereen een tiny house in een 15 minute smart city zeker?? niet doorzichtig hoor...helemaal niet..
Lang leve Brussel en de Euro Unie. 👍🏻 chapeau Rutte en Jette. Stelletje minkukkels
Hier heeft de EU niks mee te maken. Is de Nederlandse politiek die over het stroomnetwerk gaat.
@@NiekNooijens
Ik weet niet onder welke steen jij hebt gelegen de laatste tijd, maar de klimaatdoelen zijn niet door Nederland vastgesteld.
Is niet vol . Electrische kabels zijn berekend op normasl afname 270amph en niet op 500 of 600watt terug levering .
Ons probleem echt niet . De leverancier moet alles groter maken en beter . Hin willen zo graag onze stroom terug .
Dit is zo simpel op te lossen door lokale opslag te generen! Kijk naar Australië! Daar bouwen ze parken vol met batterijen! Nee leg het probleem maar bij de bevolking neer haha pff dat is lekker makkelijk!
Ik vraag me af of het idee van de SP niet een oplossing kan zijn. Dat in plaats van subsidies voor sommige om enorm veel zonnepanelen te kopen doen we het geld overmaken zodat iedereen er 1 of 2 heeft. Dat is onder hun consumptie dus er gaat dan geen stroom het net in, er word alleen maar minder af gehaalt.
Als het kan denk ik ook dat we niet met subsidies moeten werken maar dat de staat het gewoon moet kopen. Het is op die manier goedkoper omdat de staat een veel betere deal kan maken, met medicijnen werkt het al zo dus we kunnen dezelfde methode gebruiken. Ik denk niet dat we meer geld er aan moeten uitgeven, maar er word al enorm veel geld uitgegeven aan subsidies dus dat kunnen we gebruiken.
Zonnepanelen zijn leuk als het niet bewolkt en/of donker is. In plaats van miljarden te investeren in zonnepanelen (die ook constant onderhoud nodig hebben: technisch onderhoud en schoonmaak e.d.) zie ik liever dat ze 't geld gebruiken om nucleaire centrales te bouwen. Iedere provincie één. Schone energie wat altijd werkt. De export daarvan gaat ons meer opleveren dan ieder dak volgooien met zonnepanelen.
Verkeerde take. Die centrales bouwen duurt te lang en Nederland heeft daarvoor niet de expertise. Daarnaast zijn we extreem dichtbevolkt en bebouwd. Kernenergie is logisch in Frankrijk en Duitsland.
@@Djellowman Expertise huur je in, net zoals wij het uithuren als men land wil oppompen ergens. Ja het duurt lang, maar zoals men zegt: Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden; het tweede beste moment is vandaag.
Nucleaire energie is iets wat we moeten hebben, anders worden we compleet van de kaart geveegd door landen zoals Frankrijk.
Zonnepanelen zijn geldklopperij en niet toekomstbestendig. Dat zijn ze NU al niet, want je krijgt nauwelijks geld terug van de energie die je niet gebruikt en terugstopt in het netwerk.
We hebben die centrales nodig en we moeten voorkomen dat we dezelfde fouten maken die ze in Duitsland hebben gemaakt waar ze ook veel spijt van hebben.
@@Djellowman Door het argument te blijven gebruiken duurt lang en nooit actie te ondernemen duurt het idd lang. Iets eerder aan moeten beginnen dan waren we al een stuk dichterbij een stel nieuwe centrales.
@@mahadevovnl Zonnepanelen werken ook als het bewolkt is. Er is een verschil tussen zwaar bewolkt en middenacht.
De video zegt dat het stroomnet nu al problemen heeft dus lijkt me meer centrales bouwen geen goed idee. Ik denk dat een paar zonnepanelen voor iedereen beter is omdat de stroom dan niet het netwerk in gaat. Het word meteen gebruikt waar het is opgewekt.
energienet word pas belast wanneer de kabels te heet worden en het stroom uit valt dat is niet het geval het gaat eerder over dat er te weinig energie opgewekt word dat is het probleem omdat er te veel bezuinigd word
Maar dat is toch de hele basis reden waarom we een overheid hebben toch? Het team aangesteld door ons burgers om zaken veilig en stabiel te houden toch?
het net is prima, probleem is dat er te veel file is dat moet worden op gelost v2g zou een prima oplossing kunnen zijn of thuis accus
Thuis accu's is ook niet echt een oplossing. We doen het tenslotte voor het milieu dat we van het gas afgaan, en genoeg accu's om je huis een dag mee te voorzien in elk huis in Nederland neerzetten is een absurd grote milieubelasting. Accu's zijn leuk voor in een telefoon die niet zo veel stroom nodig heeft, en bij een auto is het ook nog wel rendabel ten opzichte van een ICE, maar het is veel beter om gewoon het stroomnet uit te bereiden, wat 10 jaar geleden al gebeurd had moeten zijn, omdat iedereen die kan nadenken dit aan had kunnen zien komen, maarja winst nu was belangrijker dan voorbereid zijn op de toekomst en je publieke taak vervullen.
Maar ook nu is het minder werk, goedkoper en beter voor het milieu om gewoon meer en dikkere kabels te leggen dan elk huis een enorme powerwall te geven.
Ik moet hier echt om lachen.. wie kan er nog vooruit denken? Wie is toch de vinger in de pap die het onmogelijk maakt om een land met slimme hardwerkende burgers niet goed te laten werken? Begint echt een grap te worden
Verbruik beter timen moet je sturen met geld.
Als ik nu bijvoorbeeld mijn auto thuis oplaad op de laadpaal daar betaal ik 33ct /kWh. Lekker goedkoop. Als ik de laadpalen op het terrein van mijn werkgever gebruik betaal ik 56ct/kwh. Ongeacht wanneer ik kom.
Als opladen in de avond duurder wordt en overdag goedkoper, ben ik best bereid om bij mijn werkgever de auto op te laden, maar zolang dat duurder blijft dan thuis op piekmomenten laden ga ik dat natuurlijk niet doen!!
Niet 'voldoende' stroom... Ondertussen worden overal data centers uit de grond gestampt. Er is niet voldoende stroom voor de burgers. Wel voor bedrijven.
Ed Nijpels heeft (als het goed is) daar over na gedacht.... Klimaattafels heete dat, geloof ik....
@0:34 "electrische auto" -que het geluid van de verbrandingsmotor. zal wel een hybride zijn dan 🤣😅
zonder stroom kan je gewoon die woning in wat een onzin
Ik zou er zonnepanelen met accu’s monteren, samen met een aggregaat.
Je kan toch niet verwachten van burgers dat ze op elkaar afstemmen of ze wel of geen wasmachine laten draaien?
Aan het net teruggeleverde stroom kun je weI opvangen met waterstofproductiestationnetjes in plaats van de lantaarnpaIen te Iaten Ioeien. Maar dat is maar één kant van de medaille uiteraard.
Papa niet gaan doen alsof je er verstand van hebt.
Ziet ernaar uit dat iemand in je gesIoten inrichting per ongeluk de wifischakeIaar heeft overgehaald, mazzeIaar.
Ziet er naar uit dat iemand in je inrichting per ongeIuk de wifischakeIaar heeft overgehaaId. MazzeIaar!
Batterijen zijn veel efficiënter dan waterstof
@@NiekNooijens Als je voldoende batterijen kan maken
Dikkere kabels!?
Maar dat wisten ze 20 jaar geleden ook al maar men praat er liever over ipv actie ondernemen!
Nog een optie, ieder huis een lekkere warme kernreactor 🔥…..💥😬
Lieve mensen kijk de video even goed waarom zeggen ze niet wat ze gebruiken als de windmolens het ook niet doen zoek op internet maar even wat er dan gebeurd mooi zwart noemen ze dat fijn dat jullie eindelijk is steekjes laten vallen
Ik leef 100 off-grid. Plannen en het weer in de gaten housen is absoluut normaal.
Niet helemaal off-grid met je internet verbinding
@@bdv1609 Skylink...
Electrische autos.
Hoe lossen we het op? Het stroomnet (en andere basisvoorzieningen) nationaliseren.
En dan is er op wonderlijke manier ineens overal geld voor? 😅
100% Subsidie op diesel aggregaten 😂😂😂
Allemaal van het gas af en allemaal in de elektrische auto, dan moet je wèl eerst even 18 centrales erbij bouwen. Maar waar zijn die eigenlijk ?
Op de daken van mensen (zonnepanelen) en in de Noordzee (windparken)
tsja Nederland is vol dus dan zal het stroomnet ook wel vol zitten inderdaad
Goed uitgelegd NOS.
Vind je? Ze hebben even weggelaten dat zonnepanelen zijn gestimuleerd en gas afgebouwd, zonder dat eerst de aanpassingen aan het net zijn gedaan.
NoS is 33n k ank3r gezwel
Goed excuus om na het gas ook elektriciteit heel duur te gaan maken. Het komt eraan mensen
Ja het is allemaal een CoMPlOtt!11
Jij snapt m
👍🏻
electriciteit kan je zelf belasting vrij !van je dak plukken, met een warmtepomp kan je daar weer warmte van maken
gas en bezine zal nooit meer goedkoop zijn en altijd belastbaar blijven
zo gingen wij van 500 per maand naar 0 per maand
Wat eraan komt is een heel nieuw stroomkabel netwerk door Nederland en nieuwe kerncentrales. Bijna elke straat van Nederland moet daar voor open. Daar gaan ze de belastingen voor omhoog gooien. Dat duurt ook nog een 10 tot 15 jaar en het valt altijd tegen een kerncentrale bouwen. Het duurt altijd langer en veel meer geld dan ze ervoor rekenen. Dat was zo bij alle nieuwe kerncentrales in Europa.
Jaren last van hebben? 😂
Het is opgelost zodra al die LFP elektrische auto's gratis geld kunnen verdienen door ze aan je meter te hangen. Incashen met je EV 💵 💶 💵
Hoge hertz = opladen
Lage hertz = terugleveren
dat zou de snelste klap zijn, v2g en dan de lader niet te duur maken, wel extra slijtage aan je accu
@@robvanderpeijl1326 daarom LFP, gaan 15 jaar mee makkelijk.
Kreeg het hier een tijdje geleden al mee (Kerkrade). Verschrikkelijk
Hoe kan dat? Jeetje denk je dat we dom zijn ofzo
Helaas, propaganda werkt op de kudde schapen.....
Ik zie een hele grote olifant in de kamer maar niemand ziet hem.
Links bestuur.
Gas was nog niet zo verkeerd he 😂
Ja en Groningen dicht gooien ipv de ballen hebben om het daar echt eens op te lossen voor de Groningers. Zeker nu er geen gas meer uit Rusland komt hadden we heel Groningen met de inkomsten opnieuw mee kunnen opbouwen.
@@starlight161964 een kolenkachel kan ook of gewoon zoals in de middeleeuwen op hout stoken. 😂
Gas veroorzaakt aardbevingen (Groningen) oorlogen (Rusland) en corruptie (Qatar) dus nee, niet heel erg tof.
Wacht maar als straks 4 kerncentrales op het net komen 😂😂😂
Sorry hoor maar dit was al heel lang voorzien.... en we kunnen dingen TIMEN?! doe normaal we zijn voor JULLIE ( de mensen die erover gaan) overgegaan naar stroom!
Eerst vragen om elektronisch te gaan, en daarna yappen dat dat teveel vergt? Gaat niet he
Dit is de grootste onzin
hou nu toch eens op te zeuren over dat over volle stroomnet iedereen loopt mekaar na te papagaaien het is echt een kleuter klas . het is niet vol. dat is compleet gelul
Dus stoppen met elektrische voertuigen!!!
@Johny-hh7fl Snel weer onder die steen gaan liggen jij!
Nee hoor! Gewoon de laadpaaltarieven aanpassen. Het is op dit moment voor mij goedkoper om op te laden thuis om 4 uur (spits) dan in de daluren op werk.
Dus ze moeten dat sturen met dynamische tarieven. Dan laad ik graag op op werk.
Sowieso is een electrische auto héééééél veel efficiënter dan een benzineauto.
Ik rijd met 1kWh ongeveer 8 kilometer en die kost mij 22 cent.
Een zuinige benzinemotor komt met een liter benzine a 8,4 kilowattuur slechts 14 kilometer ver.
5/6e gaat namelijk verloren aan warmte.
Het is letterlijk zuiniger om met een diesel aggregaat een electrische auto op te laden dan om met een dieselmotor te rijden puur vanwege de efficiëntie!
Er is zat stroom dus zeik niet
De politiek zijn de nieuwe techneuten 😂😂😂😂ze snappen helaas niets van techniek ☹️
Helemaal volgens plan
Aaah toevallig zeg, Klaus voorspelde het al zhe energy, zhe information und zhe supply systems will be deeply affected😷😷😷😷😷 gelukkig hebben we wel genoeg stroom en energy voor die CBDC'S 👍
wat klaus zegt, kan mij niet schelle, stroom komt gratis van de daken en daar komt geen overheid meer bij immers achter de meter, blijf jij maar fijn de overheids kas spekken met olie stoom van het net te kopen
Gebrek aan investering in gebied buiten de randstad. Vindt de overheid niet belangrijk.
Tja.....we moesten toch zo nodig van het gas af. Volgens mij zitten er een paar groendeugers, net van school achter de tekentafel en zie hoe desastreus die zgn klimaatdoelen gaan uitpakken. Maar ja, ik heb niet gestudeerd, mij niet bellen🤪
En hoe zou dat toch nog komen het is gewoon staat Roof
Jarenlang wanbeleid d66 vvd cda
Naja vooral wanbeleid van de netbeheerders, maar daar kan je de VVD wel de schuld van geven ja, die wilde het zo graag private bedrijven maken, dus wat krijg je, winsten binnen harken ipv het net toekomstbestendig maken. Iedereen die kan nadenken had dit allang aan kunnen zien komen, maar je zou eens als politicus of CEO verder kijken dan een paar jaar...
d666
Dankzij al die hebberige mensen met 20 a 30 zonnepanelen. Terecht dat ze straks moeten terugbetalen. Mensen met 6 a 8 panelen hebben nergens last van.
Nou, de overheid heeft het plaatsen van zonnepanelen gestimuleerd en verzuimd het netwerk te updaten. De fout ligt niet bij de zonnepaneel-eigenaren.
Bovendien heeft iedere zonnepaneel-eigenaar een kvk-nummer en is in feite een energieleverancier. Mensen met een dynamisch contract profiteren hier enorm van. Zonnepaneel-eigenaren hebben geïnvesteerd en worden daarvoor gestraft. Het is zo krom als een banaan.
@@GuyDeaux Ja en nee, meeste waren hebberig.
@@GuyDeaux Het zijn vooral de rijke die graag wilde profiteren en makkelijk nog rijker willen worden.
Een gewoon werkend gezin heeft geen geld voor 20-30 panelen. Ook geen dak waar ze op zouden passen.
@@bdv1609is dat relevant of die mensen rijk zijn? Dit is gewoon ondernemertje pesten als hier niet goed op geaggeerd wordt. Je moet die mensen niet de schuld geven, je moet de netbeheerders de schuld geven die dit probleem al 15-20 jaar geleden aan hadden zien komen, en gewoon niks gedaan hebben. De vraag naar stroom neemt al 100 jaar alleen maar toe en die lijn is niet enorm veranderd. Stroombeheerders hadden allang aan kunnen zien komen dat er meer/dikkere kabels gelegd hadden moeten worden en dat hebben ze simpelweg niet gedaan. Leg daar de schuld neer, niet een kleine ondernemer die op een groene manier geld probeert te verdienen. (En dat zeg ik als iemand die in een huur huis woont en geen zonnepanelen heeft).
zo onnozel werkt dat natuurlijk niet. Het beste is om een aantal zonnepanelen te nemen die overeenkomt met je stroomverbruik. of dat nou 8 of 30 zijn.
Ik doe alles al snachts.. de wasmachine aan, stofzuigen, gamen met mijn 7.1 setje aan, nog wat hobbyen met de decoupeerzaag, electrisch koken voor de komende dag.. ik ben lekker bezig dus.. Mijn buren denken daar anders over 😁
Misschien moet je geen overlast veroorzaken.
@@Djellowman Het was bedoeld al grapje, als iedereen dat zou doen zou het inderdaad burenruzies in de nacht opleveren, daar is de het afgebouwde politiecorps ook weer niet blij mee .. maar goed, het achterstallig onderhouden stroomnet maar weer afwentelen op de burgers is intussen gemeengoed geworden
Genoeg oplossingen voor te bedenken. De vraag en aanbod aan stroom valt wel te veranderen. Zo kan het gebruik van fluitketels gestimuleerd worden. Dan kun je koffie zetten zonder stroom te gebruiken in de ochtend, koffiefilterhouder kopen voor een € of 2 en je bent klaar. Kan er een kruik mee vullen, zodat de elektrische deken in de avond niet aan hoeft.
Extra middenlastcentrales bouwen kan ook gewoon. Dat enkel groen onrealistisch is is ondertussen wel duidelijk, is dat niet?
Enkel groen is zeer realistisch, er zit alleen een MAAR aan. MAAR dan moet er wel beleid worden gemaakt voor de komende 30 jaar, en de politiek kijkt meestal niet verder dan de eerste verkiezingen.
Dit volle stroomnet wisten we al sinds 1987, toen de afspraak werd gemaakt om minder uitstoot wereldwijd te krijgen. Dus moesten we van fossiel af. Welk alternatief is er voor fossiel, als we toch energie willen? Juist, stroom! En wat is er gebeurd in die afgelopen 37 jaar? Niet veel...
@@annekekramer3835 Hoe wil je aan voldoende groene stroom komen? Dat is er gewoonweg niet, beleid veranderd dat niet.
Electrische auto's en zonnepanelen verbieden en alles weer met gas.
@@neliz8 Elektrische voertuigen, verwarmen en koken beperken scheelt wel in de belasting op het netwerk. Dan kan die capaciteit gebruikt worden waar geen alternatief voor is. Het overvol stroomnet is een redelijk simpel op te lossen probleem.
de groene leugen
Uhm nadenken aangezien de vraag en belasting geëxplodeerd js?
Verbruik timen…. Jezus 😂 rationering van energie 😂
Nogsteeds vol joh duurt al 3 jaar 💀
VERPLICHTE ONDERTITELS ZIJN SUPER-IRRITANT!
Ongelooflijk, geen stroom in een eerste wereld land en één van de rijkste landen van de wereld…
Het stroomnet is niet vol, het is zelfs voor het grootste deel van de tijd onderbelast. Wanneer worden de mensen nu eens objectief geïnformeerd?
Hierom proberen ze nu de zonnepanelen te verminderen
En daarom moet je geen elektrisch auto kopen.
TOTAAL ZINLOOS, als het stroomnet het niet aankan. XD
Gewoon een Diesel, Benzine auto en het probleem is al weg.
Wat een onzin
Extra betalen als je een electrische auto en zonnepanelen hebt. Lithiumbelasting.
@@neliz8prima maar dan mag ook benzine 400 euro per liter worden
@@NiekNooijens Ja en diesel ook als je dan een ongeluk krijgt mag je eerst 1000 aftikken ja goed plan of nog beter ze laten je lekker liggen. En natuurlijk 80 procent loonbelasting om de asielindustrie te spekken want diversiteit is wel belangrijk he.
Ik zou wel zonnepanelen willen.
Maar ik ben 12 tot 15 euro per maand kwijt, dus volgens mij ben ik dan klauwen met geld kwijt aan teruglever kosten of niet?
Niet als je je opgewekte vermogen (direct of later mbv. een batterij) zelf verbruikt.
@@B-a_s-H klinkt interessant.
Als de battery vol is moet je dan wel betalen om terug te leveren?
En de sociale woning die ik huur ben je verplicht 5 panelen te nemen, is de accu dan niet binnen no time vol?
Ik meen dit oprecht, ik snap dat je dingen kan Googlen maar ze laten het zo mooi klinken en voor je het weet zit je aan iets vast.
Ik verbruik max 80kwh in een maand.
Is er een manier om teruglever kosten 100% te vermijden, vooral met de verplichte 5 panelen?
@@mqaisataloss.5951 Je kunt een zonne-installatie altijd afschakelen als je dat wilt om terugleverkosten te voorkomen. Fabrikanten zoals o.a. Solar Edge bieden de mogelijkheid om dit automatisch te doen op basis van een dynamisch contract, maar je kunt dit in principe bij elk systeem implementeren.
Maar het beste is om (eerst) je verbruik en je opgewekte vermogen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Afhankelijk van de ligging, het vermogen, schaduw etc. levert een zonnepaneel van 440 wp (even willekeurig gekozen) gemiddeld ongeveer 0,8 kWh per dag op. 5 van die panelen is dus ong. 4 kWh per dag Als jij 80 kWh in de maand verbruik dan is dat ong. 2,6 kWh per dag. Dat zou dus prima moeten gaan.
Let wel, de zon schijnt alleen overdag en de kans is vrij groot dat je s'avonds ook elektriciteit nodig hebt. Een (kleine) batterij kan dan helpen om je opgewekte vermogen te verdelen. Als je dan ook nog je verbruik overdag enigzins goed 'plan' (bv. de vaatwasser aan om 12:00 als de zon op z'n hoogst is) dan ga jij practisch niets terugleveren aan het net.
TLDR; Met wat rekenwerk, goede planning en evt.een snufje automatisering kom je een heel eind.
We moesten toch van het gas af.
Dit hadden ze kunnen weten.
Links is universitair geschoold toch?
@@Tha-King-Arthurniet meer, Havo is de max.momenteel. en ook nog het nieuwe onderwijs 😂.
Iedereen die hier niet thuis hoort eruit zetten en weer lekker met zijn allen een verbrandingsmotor gebruiken... probleem opgelost