Wederom geweldige analyse. Wat ik vooral zo goed aan deze discussie vind is dat jullie me ook helemaal duidelijk maken waarom deze zaak zo veel aandacht krijgt en ons veel leert over onze ideologie
Deze dame heeft een scherp waarnemingsvermogen en heeft bovendien de moed, het lef, om te zeggen wat zij waarneemt. Dat vind ik integriteit van de bovenste plank. In tegenstelling tot wat men op NPO 1,2,3 en RTL4 verkondigt. Een verademing!
Je mist in je analyse dat de samenwerking met Ali B. de methode Marco Borsato is. Na zijn eerste twee albums trad een beetje de herhaling op. Weer een ballad en weer groot eindigen. Om toch hip te blijven zocht hij samenwerkingen met dan hippe, hotte artiesten. Het waren nooit duurzame samenwerkingen. Hij hoefde zich dan niet in te spannen om op eigen kracht te scoren. Lijstje is lang: Sita, Trijntje, Ali B., Do, Tiësto, Armin van Buuren, Davina Michelle, Andrea Bocelli, etc. Muzikaal is hij niet geïnteresseerd in Ali, want hij heeft met hem geen hiphop plaat opgenomen. Dit is een gevalletje vissen met zo groot mogelijke netten. Wat mogelijk ook meespeelde, was dat Borsato mede-eigenaar was van TEG. Zijn status en bekendheid werden ingezet voor spin-offs, Symphonica in Rosso, en om andere artiesten binnen te halen. Zou best kunnen dat dit meer voor TEG was dan voor hemzelf. De samenwerking met Warchild gaf Marco een thema/content voor zijn concerten en was goed voor zijn imago. Het geeft je een beschermlaagje tegen kritiek. Steeds met nieuw werk komen en onder de aandacht blijven is moeilijk voor een artiest. Warchild gaf hem een kans om breed te gaan. Hij kreeg een rol in een film. Ik denk niet dat hij inhoudelijk erg betrokken was bij WC, meer dat het hem wat gaf en hij hen weer wat terug. Over inconsequenties in zijn songteksten kan je boekwerken schrijven: ... Loop je hopeloos verlaten aan je moeders warme hand...
Leuke dialoog. Veel diepgang. Veel waarheden ook. Leuk om achteraf een soort analyse te geven over de 2 gevallen artiesten. Je zou kunnen denken dat dit lekker makkelijk is, maar niets is minder waar want met de waarheid van nu kon je in het verleden toch al wat eigenzinnige momenten opvangen. Ik heb altijd mijn bedenkingen gehad bij die 2. Dit is waarschijnlijk ook lekker makkelijk om achteraf te zeggen...😀 Ga zo door!
Waarheden? Ik kan u aanraden om hier de video ali b geeft antwoord te kijken en ff te spoelen naar 38 minuten.dan komt er een totaal ander verhaal naar voren.
Twee van de grootste fakers uit de industrie die de handen ineen slaan om een liedje te maken over iets waar ze zich niets bij voor kunnen stellen. Een gebrek aan echte pijn en empathie die ze zowel artistiek armoedig/oninteressant maakt als kwetsbaar om in de misbruikersrol te stappen.
Ondanks wat je zou vermoeden, namelijk: "Deze analyse van Ali B praat goed wat hij heeft gedaan", denk ik dat er heel veel mensen (voormalige fans) zijn die oprecht iets kunnen hebben aan deze analyse. Als je jarenlang verteld is dat hij een lief ongevaarlijk jongetje is, maar je eigen intuïtie zei dat je op moest passen, dan kan het helend zijn om te begrijpen hoe dit zo heeft kunnen komen.
Leuke aflevering! Nog wel een belangrijke toevoeging: dit nummer is een bewerking van het liedje 'Nooit meer een morgen' van Marco Borsato uit 1998. Alle tekst die Borsato zelf zingt komt direct uit dat lied, en heeft dus openlijk niks te maken met war child. Daarmee wordt jullie analyse van de diepere symboliek van die tekst een beetje een slag in de lucht, maar ik denk wel dat de scherpe conclusie die jullie trekken terecht blijft: Het is een beetje pervers om een 'pluk de dag'-liedje te gebruiken in de context van doodsangst van kinderen in oorlogssituaties.
Goed zeg. Mooie analyse. Ik krijg van dit soort optredens altijd het gevoel alsof ik net te lang op een oud kauwgompje heb gekauwd. Marco Borsato is geen tekstdichter of componist maar een performer. Hij doet gewoon een mooie keurige uitvoering geven aan iets. Valt niets Faustiaans in te bespeuren denk ik. En in dit geval schreef Ali B mee aan het lied, dus heeft hij vanaf het begin de leiding gehad in dit geheel. Dus zoveel energie vanuit dit rosé zippend publiek zal hij vermoedelijk hebben beschouwd als zijn persoonlijk succes. En nee geen traan om welke oorlog dan ook, misschien oprecht wat confetti in zijn ogen.
“Als een staande ovatie in een schouwburg” zwaaien we allen met onze armen. We zijn zo blij met oorlog. Goed opgemerkt. Maar in de schouwburg bleef ik vaak zitten omdat het gebodene zo beroerd was, maar oh, wat voelde ik me lullig tussen die beleefde schaapachtige flow van artiesten-aanbidding. Kortom, we maken onze ranzige sterretjes zelf.
Persoonlijke hoogtepunt van deze aflevering is het moment waarop Michiel het voorbeeld van Manu Chao even uit z'n mouw schudt. Love it. Zonder grappen een scherpe analyse verder.
Boze geesten is de naam van het format waarin we cultuurkritiek bedrijven ahv één specifieke afgebakende bron waar we stap voor stap doorheen lopen. De titel verwijst naar de gelijknamige roman van Dostojevski
Mette is een haarscherpe analist met loepzuivere ontwaringen. De psychologie van Ali is voor mij helder geduid. Zijn perceptie van intimiteit is totaal verward.
Goed verhaal, lekker kort, maar er klopt geen hout van. Tenminste als ik Ali B zelf moet geloven. Of eigenlijk ZigZag zoals hij toen nog heette. Hij had toen nog geen CD als Ali B. Zijn glimlach was een echte verwondering. Bron: ali B geeft antwoord ook op deze video site te bekijken.
Mooie dialoog. En best chemie tussen beiden. Daar bedoel ik jullie mee, niet Ali en Marco B, begrijp me goed. Ik stoor me wel aan een enorme stroom aan ‘zo van’s, ‘zeg maar’s ‘of zo’s en ‘soort van’s. ‘Een soort van’ duidt op iets wat het bijna is, maar niet helemaal. Dat maakt steeds dat in wezen interessante analyses, meningen en statements onbewust verzwakt raken. Luister zelf maar eens terug en leer van jullie eigen redenaarskunst.
Je hebt net verdere landen als Afghanistan en Pakistan genoemd, maar het is oorlog van hier tot aan Bosnië. Was er 'hier' oorlog toen? En in welke landen tussen Nederland en Bosnië was er oorlog? Of refereert 'hier' aan aan alle landen die ervoor zijn genoemd? Dan moet het toch 'daar' zijn? Of is het eigenlijk overal oorlog omdat er in die landen oorlog is? Misschien mis ik iets. Maar de tekst is in elk geval erg slecht. Daarnaast krijg ik het idee dat Ali B nauwelijks wist waar de landen die hij noemt zijn. Alsof Bosnië een soort concept is dat ergens heel erg weg ligt.
Wat Michiel aan het eind probeert te zoeken volgens mij is de systemische blik, waarbij je niet kijkt naar individuele schuld en slachtoffer maar naar het systeem waarbinnen zoiets kan ontstaan en wat roem met je doet. En trouwens is ‘nooit meer een morgen’ een contaminatie van ‘wat als er geen morgen is’ of ‘wat als je nooit meer wakker wordt’
“Als een staande ovatie in een schouwburg” zwaaien we allen met onze armen. We zijn zo blij met oorlog. Goed opgemerkt. Maar in de schouwburg bleef ik vaak zitten omdat het gebodene zo beroerd was, maar oh, wat voelde ik me lullig tussen die beleefde schaapachtige flow van artiesten-aanbidding. Kortom, we maken onze ranzige sterretjes zelf.
Mette doet het erg goed, mag vaker terug komen wat mij betreft!
Het is kwellend om die beelden en muziek tot me te nemen maar het is de analyse waard
Wederom geweldige analyse. Wat ik vooral zo goed aan deze discussie vind is dat jullie me ook helemaal duidelijk maken waarom deze zaak zo veel aandacht krijgt en ons veel leert over onze ideologie
Mette doet het supergoed! Ze heeft wat te zeggen en zit er goed in!
Deze dame heeft een scherp waarnemingsvermogen en heeft bovendien de moed, het lef, om te zeggen wat zij waarneemt. Dat vind ik integriteit van de bovenste plank. In tegenstelling tot wat men op NPO 1,2,3 en RTL4 verkondigt. Een verademing!
11:44 Ali B "is ook echt verkleed als rapper". Hahaha mooi.
Je mist in je analyse dat de samenwerking met Ali B. de methode Marco Borsato is. Na zijn eerste twee albums trad een beetje de herhaling op. Weer een ballad en weer groot eindigen. Om toch hip te blijven zocht hij samenwerkingen met dan hippe, hotte artiesten. Het waren nooit duurzame samenwerkingen. Hij hoefde zich dan niet in te spannen om op eigen kracht te scoren. Lijstje is lang: Sita, Trijntje, Ali B., Do, Tiësto, Armin van Buuren, Davina Michelle, Andrea Bocelli, etc. Muzikaal is hij niet geïnteresseerd in Ali, want hij heeft met hem geen hiphop plaat opgenomen. Dit is een gevalletje vissen met zo groot mogelijke netten.
Wat mogelijk ook meespeelde, was dat Borsato mede-eigenaar was van TEG. Zijn status en bekendheid werden ingezet voor spin-offs, Symphonica in Rosso, en om andere artiesten binnen te halen. Zou best kunnen dat dit meer voor TEG was dan voor hemzelf.
De samenwerking met Warchild gaf Marco een thema/content voor zijn concerten en was goed voor zijn imago. Het geeft je een beschermlaagje tegen kritiek. Steeds met nieuw werk komen en onder de aandacht blijven is moeilijk voor een artiest. Warchild gaf hem een kans om breed te gaan. Hij kreeg een rol in een film. Ik denk niet dat hij inhoudelijk erg betrokken was bij WC, meer dat het hem wat gaf en hij hen weer wat terug.
Over inconsequenties in zijn songteksten kan je boekwerken schrijven: ... Loop je hopeloos verlaten aan je moeders warme hand...
Heel mooi gezegd
Leuke dialoog. Veel diepgang. Veel waarheden ook. Leuk om achteraf een soort analyse te geven over de 2 gevallen artiesten. Je zou kunnen denken dat dit lekker makkelijk is, maar niets is minder waar want met de waarheid van nu kon je in het verleden toch al wat eigenzinnige momenten opvangen. Ik heb altijd mijn bedenkingen gehad bij die 2. Dit is waarschijnlijk ook lekker makkelijk om achteraf te zeggen...😀
Ga zo door!
Waarheden? Ik kan u aanraden om hier de video ali b geeft antwoord te kijken en ff te spoelen naar 38 minuten.dan komt er een totaal ander verhaal naar voren.
Weer ongelooflijk goed!
Twee van de grootste fakers uit de industrie die de handen ineen slaan om een liedje te maken over iets waar ze zich niets bij voor kunnen stellen. Een gebrek aan echte pijn en empathie die ze zowel artistiek armoedig/oninteressant maakt als kwetsbaar om in de misbruikersrol te stappen.
Ondanks wat je zou vermoeden, namelijk: "Deze analyse van Ali B praat goed wat hij heeft gedaan", denk ik dat er heel veel mensen (voormalige fans) zijn die oprecht iets kunnen hebben aan deze analyse. Als je jarenlang verteld is dat hij een lief ongevaarlijk jongetje is, maar je eigen intuïtie zei dat je op moest passen, dan kan het helend zijn om te begrijpen hoe dit zo heeft kunnen komen.
Mette is top
Briljant !
Leuke aflevering! Nog wel een belangrijke toevoeging: dit nummer is een bewerking van het liedje 'Nooit meer een morgen' van Marco Borsato uit 1998. Alle tekst die Borsato zelf zingt komt direct uit dat lied, en heeft dus openlijk niks te maken met war child. Daarmee wordt jullie analyse van de diepere symboliek van die tekst een beetje een slag in de lucht, maar ik denk wel dat de scherpe conclusie die jullie trekken terecht blijft: Het is een beetje pervers om een 'pluk de dag'-liedje te gebruiken in de context van doodsangst van kinderen in oorlogssituaties.
Goed zeg. Mooie analyse. Ik krijg van dit soort optredens altijd het gevoel alsof ik net te lang op een oud kauwgompje heb gekauwd. Marco Borsato is geen tekstdichter of componist maar een performer. Hij doet gewoon een mooie keurige uitvoering geven aan iets. Valt niets Faustiaans in te bespeuren denk ik. En in dit geval schreef Ali B mee aan het lied, dus heeft hij vanaf het begin de leiding gehad in dit geheel. Dus zoveel energie vanuit dit rosé zippend publiek zal hij vermoedelijk hebben beschouwd als zijn persoonlijk succes. En nee geen traan om welke oorlog dan ook, misschien oprecht wat confetti in zijn ogen.
Nieuwe hit van Marco en ali B : " wie zou je doen ?" Twee vingers in je ...
Ik heb het boek van Ali b "rapping around the world" in mn boekenkast. Staat naast een parfum fles in de vorm van een microfoon van the Voice.
Wow!
@@Bazzeboy I R so c00l
Een hele sterke analyse. Goed om de verleiding te kunnen zien van deze waanzin.
“Als een staande ovatie in een schouwburg” zwaaien we allen met onze armen. We zijn zo blij met oorlog. Goed opgemerkt. Maar in de schouwburg bleef ik vaak zitten omdat het gebodene zo beroerd was, maar oh, wat voelde ik me lullig tussen die beleefde schaapachtige flow van artiesten-aanbidding. Kortom, we maken onze ranzige sterretjes zelf.
Ali B. en Marco B.😆
Dat zijn de twee minst interessante figuren waar ik iets meer over zou willen weten... deze sla ik maar eens over.
Dat Ellen dat niet doorzag, verbaast me eigenlijk weinig.
En natuurlijk Georgië!
Ach, ja! Natuurlijk
Persoonlijke hoogtepunt van deze aflevering is het moment waarop Michiel het voorbeeld van Manu Chao even uit z'n mouw schudt. Love it.
Zonder grappen een scherpe analyse verder.
Het lijkt wel alsof ik naar een reactie filmpje kijk. Maar waar blijven de boze geesten? Of bedoel je daar Marco en Ali mee?
Boze geesten is de naam van het format waarin we cultuurkritiek bedrijven ahv één specifieke afgebakende bron waar we stap voor stap doorheen lopen. De titel verwijst naar de gelijknamige roman van Dostojevski
Marco is niet schuldig bevonden, Ali wel😊😊
Nóg niet, het moet nog blijken of hij ergens schuldig aan is
Mette is een haarscherpe analist met loepzuivere ontwaringen. De psychologie van Ali is voor mij helder geduid. Zijn perceptie van intimiteit is totaal verward.
Gelukkig weer heel erg veel 'ofzo'
goed
Zijn Mette en Michiel ervaringsdeskundigen in het aangaan van een "Faustian Bargain?"
Goed verhaal, lekker kort, maar er klopt geen hout van. Tenminste als ik Ali B zelf moet geloven. Of eigenlijk ZigZag zoals hij toen nog heette. Hij had toen nog geen CD als Ali B. Zijn glimlach was een echte verwondering. Bron: ali B geeft antwoord ook op deze video site te bekijken.
Erg gelachen
* kuch * artistieke vrijheid * kuch * 😌
Mooie dialoog. En best chemie tussen beiden. Daar bedoel ik jullie mee, niet Ali en Marco B, begrijp me goed. Ik stoor me wel aan een enorme stroom aan ‘zo van’s, ‘zeg maar’s ‘of zo’s en ‘soort van’s. ‘Een soort van’ duidt op iets wat het bijna is, maar niet helemaal. Dat maakt steeds dat in wezen interessante analyses, meningen en statements onbewust verzwakt raken. Luister zelf maar eens terug en leer van jullie eigen redenaarskunst.
Als je de aflevering versnelt afspeelt valt het niet op! 1.25 of 1.5 doet wonderen
Het is niet echt maar ook cynisch. Een roze snowglobe powered by kinderleed.
Hij is naar Marokko vertrokken dus die zien we nooit.meer terug
Ik denk dat jullie de oprechtheid nogal overschatten. Als ik hier naar kijk zie ik niemand die " echt " of " oprecht " is
Voetbalstadia?? 😂
Twijfel ook aan zijn oprechtheid...Daarvoor is hij te drammerig...ook het verlies v inkomsten speelt mee in zijn droefenis...
Je hebt net verdere landen als Afghanistan en Pakistan genoemd, maar het is oorlog van hier tot aan Bosnië.
Was er 'hier' oorlog toen? En in welke landen tussen Nederland en Bosnië was er oorlog?
Of refereert 'hier' aan aan alle landen die ervoor zijn genoemd? Dan moet het toch 'daar' zijn? Of is het eigenlijk overal oorlog omdat er in die landen oorlog is?
Misschien mis ik iets. Maar de tekst is in elk geval erg slecht. Daarnaast krijg ik het idee dat Ali B nauwelijks wist waar de landen die hij noemt zijn. Alsof Bosnië een soort concept is dat ergens heel erg weg ligt.
Ik vind jullie beschouwing prachtig. Maar die rap 'muziek' van Ali B is niet goed, hoor. Dat mag je van mij denken, maar dah is nieh!
Wat Michiel aan het eind probeert te zoeken volgens mij is de systemische blik, waarbij je niet kijkt naar individuele schuld en slachtoffer maar naar het systeem waarbinnen zoiets kan ontstaan en wat roem met je doet.
En trouwens is ‘nooit meer een morgen’ een contaminatie van ‘wat als er geen morgen is’ of ‘wat als je nooit meer wakker wordt’
Heerlijk cynisch, fijn hoor!
ZZZZZZZZZZZZZZ
Dit lekker wijfie zou Ali B. ook wel zien zitten😆
Sneu.
Semantisch redelijk smakeloos voor wat betreft het onderwerp en grammaticaal ook niet helemaal lekker(..)...
@@Bazzeboy why so sirious🥴
@@allahisdeenigewaregod5941 Da's ook wel weer zo. Soms kun je ook iets op een luchtigere manier benaderen...
“Als een staande ovatie in een schouwburg” zwaaien we allen met onze armen. We zijn zo blij met oorlog. Goed opgemerkt. Maar in de schouwburg bleef ik vaak zitten omdat het gebodene zo beroerd was, maar oh, wat voelde ik me lullig tussen die beleefde schaapachtige flow van artiesten-aanbidding. Kortom, we maken onze ranzige sterretjes zelf.
Gewoon lekker naar techno luisteren haha.
Techno is de oplossing voor heel veel problemen.
Beetje dood ritme volgen als een soort regenworm
Echt heel smerig haha.
Ik krijg een beetje Jimmy Savile vibes hiervan. Gatverdamme bah haha.