ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (PGCE)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 101

  • @nikkiloft
    @nikkiloft 4 ปีที่แล้ว +2

    Εξαιρετικό video! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για κάποιον που θέλει να πάει Αγγλία!

  • @kyriakosmargaris8610
    @kyriakosmargaris8610 4 ปีที่แล้ว

    Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για το βιντεάκι και τις πληροφορίες!
    Θα ήθελα απλά να μοιραστώ έναν προβληματισμό μου, καθώς κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση στο internet βρήκα πολλά άρθρα τα οποία αναφέρονται στα μεγάλα ποσοστά εγκατάλειψης του επαγγέλματος από πολλούς δασκάλους στην Αγγλία. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι μέχρι και το 50% εγκαταλείπουν το επάγγελμα στα πρώτα 5 χρόνια! Εκτός αυτού, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού κατατάσσεται μέσα στα 3 πιο αγχωτικά και με μεγαλύτερο stress επαγγέλματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με επίσημες έρευνες..
    Πως εξηγείται αυτό αν οι συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς θεωρούνται γενικά καλές;; Και από ποια άποψη θεωρούνται καλύτερες από τις αντίστοιχες θέσεις στην Ελλάδα; Λόγω πολύ ευκολότερης πρόσληψης;;
    Μα και στην Ελλάδα αν οι μισοί+ εκπαιδευτικοί εγκατέλειπαν συνεχώς τις θέσεις τους μέσα σε λίγα χρόνια, δεν θα υπήρχε πρόβλημα διορισμού για τους νέους..
    Αναφέρω απλά κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς, επειδή το σκέφτομαι και εγώ κάποια στιγμή σαν εναλλακτική...
    Ευχαριστούμε πολύ για το βιντεάκι!! :-)

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Χαίρομαι πολύ που βοήθησε το βίντεο Κυριάκο, αν και πλέον η επιδότηση του PGCE δυστυχώς καταργείται για μη-Βρετανούς. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει υψηλός φόρτος εργασίας για του καθηγητές στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι υπάρχουν πολλά σχολεία όπου οι συνθήκες δεν είναι καθόλου καλές. Ωστόσο, παράλληλα υπάρχουν αμέτρητα σχολεία που είναι εξαιρετικά και μπορεί κανείς να αποκομίσει πολύ καλές εμπειρίες καθώς και να έχει υψηλές απολαβές και ετήσια εξέλιξη. Για παράδειγμα, εγώ εργάστηκα σε ένα ιδιωτικό σχολείο με οικοτροφείο όπου ο φόρτος εργασίας ήταν πολύ χαμηλότερος από τα δημόσια σχολεία όπου εκπαιδεύτηκα, το σχολείο μου παρείχε διαμέρισμα (one bedroom flat), σίτιση, γυμναστήριο, επιδότηση για το μεταπτυχιακό μου στο UCL (αξίας 9000 λιρών), έλαβα ετήσιες αυξήσεις της τάξης των 2,000-4,000 λιρών και προάχθηκα σε επικεφαλής τμήματος. Αυτή η εξέλιξη μου επέτρεψε να μεταβώ για δουλειά στο Βρετανικό σχολείο του Ρίο ντε Τζανέιρο με ακόμα καλύτερες συνθήκες και απολαβές, καθώς επίσης έχω πλέον τη δυνατότητα να εργαστώ σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου χάρη στην 3ετή προϋπηρεσία μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν συγκρίνει κανείς αυτή την κατάσταση με την εργασία σε φροντιστήριο και αναμονή για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ, θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, φυσικά εξακολουθούν να μην είναι ιδανικές. Ένας από τους λόγους που πολλοί καθηγητές αφήνουν το επάγγελμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ότι έχουν εναλλακτικές με καλύτερες απολαβές και χαμηλότερο φόρτο εργασίας. Το επάγγελμα του καθηγητή είναι δυστυχώς υποβαθμισμένο διεθνώς και οι καθηγητές δε λαμβάνουν την αναγνώριση και εκτίμηση που αρμόζει, αλλά υπάρχουν φυσικά θέσεις εργασίας με πολλοί καλύτερες συνθήκες και απολαβές.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες των καθηγητών στο εξωτερικό, μπορείς να παρακολουθήσεις τη σχετική ομιλία μου εδώ: facebook.com/PGCEGreeksInTheUK/videos/785759132266199/

  • @raccoonraccoon5799
    @raccoonraccoon5799 2 ปีที่แล้ว +1

    Φίλε μου καλημέρα! Έπεσα τυχαία στο βίντεο σου και θα ήθελα να σου υποβάλω κι εγω μερικές ερωτήσεις. Επίσης συγχαρητήρια για το βίντεο:
    1) Είμαι απόφοιτη 2 ελληνικών ΑΕΙ και 2 Μεταπτυχιακών. Επίσης έχω 2 πανεπιστημιακες πιστοποιήσεις σε Ειδική Αγωγή και Διδακτική Επάρκεια. Τώρα εργάζομαι ως φιλόλογος στην Ελλάδα.
    2) Είδα ότι υπάρχει πολλή ζήτηση σε teacher of Classics στην Αγγλία και έχω κάνει αίτηση σε περίπου 17 σχολεία. Έχω πιστεύεις καμια πιθανότητα να με καλέσουν ή λόγω VISA και διαδικασιών θα προτιμήσουν κάποιον ντόπιο;
    3) Πόσες άδειες παίρνεις τον χρόνο και ποιο είναι το ωράριο εργασίας εκεί;
    4) Σε κάποια σχολεία-οικοτροφεία στην Αγγλία σου παρέχουν διαμονή και διατροφή. Αξίζει ή είναι φυλακή;
    5) Τί επίπεδο ΙLETS απαιτείται; Στην πρεσβεία γράφουν ότι για working VISA θέλουν βασικό επίπεδο Β1. Έχουν κάποια παραπάνω απαίτηση τα αγγλικά σχολεία; Εγω έχω Β2. Μιλάω καλά αλλά όχι fluently. Θα χρειαστώ μερικούς μήνες για να γίνω τέλεια.
    5) Λόγω προσόντων έχω αρκετές πιθανότητες να διοριστώ στην Ελλάδα. Τωρα πχ εργάζομαι σε ιδιωτικό σχολείο και το απόγευμα στην ειδική αγωγή. Βγάζω περίπου 1.500 ευρώ το μήνα και έχω δικό μου σπίτι. Αξίζει να τα αφήσω όλα και να έρθω Αγγλία; Ή θα μου βγαίνει πάνω κάτω το ίδιο κόστος ζωής, θα είμαι και μακριά από οικογένεια και θα γίνω καταθλιπτική;;;
    Ευχαριστω εκ των προτέρων και σου εύχομαι τα καλύτερα στη ζωή σου! (Επίσης είσαι κούκλος🌹)

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  2 ปีที่แล้ว +1

      Ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο Raccoon και με συγγνώμη για την απάντηση με καθυστέρηση!
      1&2)Δυστυχώς, το κλίμα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία έχει αλλάξει από το Brexit και μετά και βλέπουμε πλέον πολλούς να στρέφονται από άλλα επαγγέλαματα προς το επάγγελμα του καθηγητή, για να εξασφαλίσουν σταθερό μισθό. Επίσης, οι εργοδότες αποφεύγουν τις προσλήψεις από το εξωτερικό για να αποφύγουν τα έξοδα της διαδικασίας της VISA. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να βρεις δουλειά, ιδίως σε ιδιωτικά σχολεία που ψάχνουν κάποιον με ιδιαίτερη κατάρτιση που είναι υψηλού επιπέδου, όπως είναι το δικό σου. Θα συνιστούσα να ψάξεις στον ακόλουθο σύνδεσμο, χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί 'independent' (ιδιωτικό) στην αναζήτησή σου:
      www.tes.com/jobs/
      3) Γενικά μιλώντας, υπάρχουν οι εξής δύο κατηγορίες:
      a) ΔΗΜΟΣΙΟ ωράριο εργασίας 07.00-14.30, 20-25 διδακτικές ώρες (40-50 λεπτά), διακοπές Χριστούγεννα (2 βδομάδες), Πάσχα (2 βδομάδες), καλοκαίρι (5 βδομάδες, από 23 Ιουλίου):, half-terms (3 βδομάδες, ενδιάμεσα στη χρονιά) -> σύνολο: περίπου 12 βδομάδες
      b) ΙΔΙΩΤΙΚΟ ωράριο εργασίας 08.00-16.00 (ή 08.00-18.00 με after school activities), 20-32 διδακτικές ώρες (40-60 λεπτά), διακοπές Χριστούγεννα (3 βδομάδες), Πάσχα (2 βδομάδες), καλοκαίρι (8-9 βδομάδες, από τέλος Ιουνίου), half-terms (3 βδομάδες, ενδιάμεσα στη χρονιά): σύνολο 13-14 βδομάδες
      4) Υπάρχουν πολλά σχολεία με οικοτροφείο που παρέχουν σίτιση, στέγαση και άλλες πολλές παροχές όπως πχ γυμναστήριο, ιδιωτικό πλάνο υγείας και πληρωμένες εκδρομές. Συνήθως δουλεύεις πολλές ώρες, αλλά στα περισσότερα από αυτά τα σχολεία οι συνθήκες είναι πολύ καλές και απολαμβάνεις τη δουλειά σου. Για εργασία σε τέτοιο σχολείο μπορείς να ψάξεις χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί boarding' στο tes.com, στο www.boarding.org.uk/jobs/, στο jobs.isc.co.uk/ ή ακόμα και στο Google.
      5) Γενικότερα απαιτείται επίπεδο 7 ή 7.5 τουλάχιστον, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κάνεις καλή εντύπωση στη συνέντευξη όπου θα πρέπει να μιλήσεις άριστα Αγγλικά και θα πρέπει ενδεχομένως και να διδάξεις ένα μάθημα σε κάποια τάξη, στα Αγγλικά.
      6) Οι μισθοί στο δημόσιο ξεκινούν από 2,140 λίρες το μήνα μικτά (περίπου 1,750 λίρες καθαρά) και φτάνουν ως τις 3,550 λίρες το μήνα μικτά (περίπου 2,690 λίρες καθαρά). Από την εμπειρία μου, βγάζεις περίπου 1,800 με 2,200 λίρες το μήνα καθαρά τα πρώτα τρία χρόνια της καριέρας σου και μετά μπορείς να ανέβεις γρήγορα κάνοντας έξυπνες κινήσεις όπως είναι η μετάβαση και εργασία σε ιδιωτικό βρετανικό/διεθνές σχολείο στο εξωτερικό. Για περισσότερα σχετικά με αυτό το κομμάτι, έχω μιλήσει στο ακόλουθο βίντεο στο Facebook:
      fb.watch/fyILDNpmnM/
      Θεωρώ ότι αν παρέχεται και σίτιση/στέγαση σε ένα boarding school στην Αγγλία, μπορείς να μαζέψεις άνετα 10,000 λίρες το χρόνο και πολύ καλή εμπειρία για να αυξήσεις το μισθό σου μετέπειτα. Επίσης, μπορείς να υπονοικιάσεις το σπίτι σου στην Ελλάδα για επιπρόσθετο εισόδημα. Αυτό μπορεί να αντισθαμίσει ενδεχομένως την 'αρνητική' εμπειρία σχετικά με το κλίμα, διατροφή και τρόπο ζωής στην Αγγλία, όντας συνηθισμένη στις συνθήκες στην Ελλάδα. Η εργασία χωρίς παροχή στέγασης, μπορεί να είναι συγκρίσιμη με την τωρινή σου κατάσταση σε ιδιωτικό στην Ελλάδα και πιθανώς να ζοριστείς περισσότερο οικονομικά και ψυχολογικά από ό,τι στην Ελλάδα.
      Ελπίζω να βοήθησα, ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο και εύχομαι καλή τύχη!!

  • @kleiwxatzoudi8830
    @kleiwxatzoudi8830 4 ปีที่แล้ว +2

    θα ήθελα κι εγω να ρωτήσω κάτι! πότε πρέπει να κάνουμε την αίτηση και πότε μας απαντουν αν γίναμε δεκτοι; βλεπω ότι Σεπτέμβρη συνήθως ξεκινούν τα προγραμματα..αρα το καλοκαίρι μας καλουν για συνέντευξη ; ευχαριστώ εκ των προτέρων ! (αναφέρομαι σε pgce mathematics )

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      Γεια σου Κλειώ. Κάθε πανεπιστήμιο έχει διαφορετικές ημερομηνίες αιτήσεων κι έτσι θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα 'PGCE Mathematics' και μετά να γράψεις το όνομα του πανεπιστημίου που σε ενδιαφέρει (π.χ. 'PGCE Mathematics Portsmouth'). Εκεί θα δεις ακριβώς αν είναι πλήρεις ή όχι και αν έχει περάσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Συνήθως οι αιτήσεις ανοίγουν περίπου Σεπτέμβριο/Οκτώβριο και μένουν ανοιχτές μέχρι Ιούλιο/Αύγουστο για τα πανεπιστήμια που δεν έχουν γεμίσει. Θα έλεγα όμως ότι πρέπει να αρχίσει κανείς τη διαδικασία μέχρι Μάιο για είναι σίγουρο ότι θα προλάβει. Δεν βλάπτει να στείλεις ένα email στο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει, απαντάνε σχεδόν αμέσως. Η αίτηση είναι χρονοβόρα και συμπεριλαμβάνει να πάρεις συστατικές επιστολές από τους καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο και τυχόν εργοδότες, να μεταφράσεις/αντιστοιχίσεις τα πτυχία σου της Ελλάδας και του απολυτηρίου Λυκείου, να δώσεις δύο γραπτές εξετάσεις στην Αγγλία και στη συνέχεια σε καλούν για συνέντευξη στο/στα πανεπιστήμιο/α που έχεις κάνει αίτηση.

    • @kleiwxatzoudi8830
      @kleiwxatzoudi8830 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn ευχαριστώ παρα πολύ! οταν λες εξετάσεις εννοείς για να δουν το επίπεδο αγγλικών και τις γνώσεις στα μαθηματικά ; επίσης υποθέτω οτι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των πανεπιστημίων στα οποία θα κάνω αίτηση!

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      @@kleiwxatzoudi8830 οι εξετάσεις κανονικά είναι δύο πολύ απλά τεστάκια που λέγονται numeracy and literacy tests sta.education.gov.uk/professional-skills-tests/numeracy-skills-tests. Ωστόσο, αυτά αντικαταστάθηκαν με τεστ που θα γίνουν από το ίδιο το πανεπιστήμιο λόγω κορονοϊού. Μπορείς αρχικά να δηλώσεις για 3 πανεπιστήμια. Αν αποφασίσεις να μην πας σε αυτά ή δεν γίνεις δεκτή απλό αυτά, μετά μπορείς να κάνεις αίτηση σε ένα πανεπιστήμιο τη φορά.

    • @kleiwxatzoudi8830
      @kleiwxatzoudi8830 4 ปีที่แล้ว +1

      @@kamvasmathimatikwn Σε υπερευχαριστω!!! αλήθεια !! 😊😊😊😊

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@kleiwxatzoudi8830 Παρακαλώ! Να σε ενημερώσω επίσης ότι έχουν ακυρωθεί αυτά τα τεστάκια λόγω κορονοϊού και πλέον το πανεπιστήμιο όπου κάνεις αίτηση είναι υπεύθυνο για να σου δώσει κάποιο τεστάκι αντίστοιχου περιεχομένου και επιπέδου όταν κάνεις αίτηση.

  • @im6501
    @im6501 4 ปีที่แล้ว +1

    Εγώ που κοίταξα τις προϋποθέσεις σήμερα, είδα ότι τα fees για international students, σαν εμάς τους Έλληνες, εφόσον έχει προηγηθεί brexit, ανέρχονται σε 20000 λίρες. Άρα δεν κάνεις τίποτα αν δεν έχεις αυτά τα χρήματα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

    • @im6501
      @im6501 4 ปีที่แล้ว

      Άσε που θέλει κι ένα κάρο πτυχία αγγλικών με συγκεκριμένα scores. Και Toefl , και ielts κλπ. Που να τα βρούμε;
      Too good to be true μου φάνηκε το βίντεο. Σόρρυ αν κάνω λάθος. Διορθώστε με σε αυτή την περίπτωση. :(

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές για 'International Students' αναφέρονται σε μαθητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τιμές για Βρετανούς και Ευρωπαίους μαθητές είναι ίδιες.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@im6501 Αρκεί ένα από τα πτυχία Αγγλικών, συνήθως προτιμάνε το IELTS, αλλά εγώ πραγματοποίησα εξέταση TOEFL και την δέχτηκαν χωρίς πρόβλημα. Είναι πιο εύκολη εξέταση από το Proficiency. Γνωρίζω αμέτρητους Έλληνες που έχουν πραγματοποιήσει το PGCE και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εδώ μπορείς να δεις ακριβώς τα ποσά των επιδοτήσεων του περασμένου έτους για κάθε μάθημα του PGCE www.gov.uk/guidance/funding-initial-teacher-training-itt-academic-year-2020-to-2021

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@im6501 Επίσης, μπορώ να σε φέρω σε επαφή με Έλληνες φοιτητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και πραγματοποιούν το PGCE στα Μαθηματικά και λαμβάνουν την επιδότηση κανονικά. Και σε αυτούς "too good to be true" φαινόταν το πρόγραμμα πριν κάνουν την αίτηση και γίνουν αποδεκτοί :)

    • @im6501
      @im6501 4 ปีที่แล้ว

      www.manchester.ac.uk/study/masters/courses/list/02846/pgce-primary/all-content/
      Εγώ πάντως εδώ διάβασα ότι και για EU students οι λίρες είναι 20000 πλέον. Και δεν υπάρχουν για μένα. Θα πάει όλη η επιδότηση εκεί και δεν θα έχεις να ζήσεις. Αν δεν έχεις δικά σου λεφτά, δύσκολο..:(

  • @angeloseconomopoulos8918
    @angeloseconomopoulos8918 4 ปีที่แล้ว +1

    Καλησπερα, είμαι στο τελευταιο ετος σπουδων (Μαθηματικο) και σκεφτομουν να κανω το PGCE μαλλον Birmingham. Οταν τελειωσω τις σπουδες Ελλαδα θα παρω και την διδακτικη επαρκεια δηλαδη το qts. Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής.
    Αξίζει να κάνω ενα χρόνο(περίπου) to PGCE εφόσον εχω το qts ? Το ρωταω απο άποψη χρημάτων.
    Επίσης, μια ερώτηση για τα αγγλικά. Είχες πάρει IELTS ή καποιο αλλο χαρτι(πριν μπεις για PGCE προφανως)?
    Τέλος, έχω δουλέψει σαν tutor εδω Ελλαδα για κανα 2 χρονια (2 παιδακια επιπεδο γυμνασιου) και νιώθω confident με το συγκεκριμενο επαγγελμα αλλα με τα αγγλικα λιγο πολυ κομπλαρω δεν ξερω εσυ πριν πας ηξερες να μιλας τελεια την γλωσσα; (Βεβαια αλλο να μιλας στο supermarket, σε cafe, σε φιλο σου π.χ. και αλλο να εξηγεις μαθηματικες εννοιες)
    Οτιδηποτε θα μπορουσες να μου πεις θα με βοηθουσε παρα πολυ.
    Ευχαριστω!

    • @angeloseconomopoulos8918
      @angeloseconomopoulos8918 4 ปีที่แล้ว

      @@ΠετροςΝικου-β5δ αυτο με το βαθμο δεν το καταλαβαινω.. εχω τελειωσει πανεπιστημιο και ο βαθμος θα κρινει αν μπορω να διδαξω σε γυμνασιο και λυκειο που ειναι τελειωσ πιπες τα μαθηματα συγνωμη κιολασ.. το βαθμο το βαζουν ετσι πιστευω σαν requirement θα σε παρουν αν πεσει το χρημα δυστυχωσ ετσι δουλευουν ολα.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@ΠετροςΝικου-β5δ Θα σου συνιστούσα να βάλεις στόχο να έχεις πάνω από 6 μέσο όρο, που αντιστοιχεί με 2:2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι βασικό κριτήριο για την επιδότηση. Εναλλακτικά, αν είχες μεταπτυχιακό δίπλωμα θα μπορούσες να πάρεις την επιδότηση, χωρίς να πληροίς αναγκαστικά την ρήτρα για το βαθμό του προπτυχιακού.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      ​@@ΠετροςΝικου-β5δ Δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να πεις σε κανέναν σχετικά με τη διδακτική σου επάρκεια, γιατί η επιδότηση δίνεται μόνο εφόσον κάποιος δεν έχει διδακτική επάρκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ούτως ή άλλως, η διαδικασία αναγνώρισης της διδακτικής επάρκειας από την Ελλάδα δεν είναι αυτόματη και δε γνωρίζει το πανεπιστήμιο και η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αν εσύ έχεις ή δεν έχεις διδακτική επάρκεια. Ουσιαστικά η συμβουλή μου είναι απλώς να μην προσπαθήσεις να μπεις σε διαδικασία αναγνώρισης της διδακτικής σου επάρκειας. Αν ενδιαφέρεσαι ωστόσο, μπορείς να βρεις περισσότερα για τη διαδικασία εδώ www.gov.uk/guidance/qualified-teacher-status-qts#teachers-from-the-eu-iceland-liechtenstein-norway-or-switzerland

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@angeloseconomopoulos8918 Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα πτυχία κατηγοριοποιούνται σε First (70-100%), Upper Second 2:1 (60-70%), Lower Second 2:2 (50-60%) και Third (40-50%). Δυστυχώς, στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιστοιχούν το Third (40-50%) με τον ελληνικό βαθμό πτυχίου 5-6, κι έτσι απαιτούν να έχεις ελάχιστο βαθμό 6. Το προαπαιτούμενο είναι της κυβέρνησης κι όχι του πανεπιστημίου. Έτσι, το πανεπιστήμιο πιθανώς να σε δεχτεί για το πρόγραμμα, αλλά δε θα πάρεις την επιδότηση από το κράτος αν έχεις κάτω από βαθμό πτυχίου 6.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +2

      Άγγελε σου συνιστώ ανεπιφύλακτα το PGCE, γιατί η εναλλακτική του να αναγνωρίσεις τη διδακτική σου επάρκεια και να ψάξεις σχολείο που θα είναι πρόθυμο να σε δεχτεί απευθείας είναι πιο δύσκολη.
      Από άποψη χρημάτων:
      1o σενάριο - Κάνεις PGCE (συμφέρει περισσότερο σε μικρότερη πόλη με χαμηλότερα έξοδα)
      Πληρώνεσαι 26000 λίρες καθαρά
      Πληρώνεις 9000 λίρες στο πανεπιστήμιο (ή πληρώνεις με φοιτητικό δάνειο)
      Βγάζεις καθαρά 17000 λίρες
      (Αν πάρεις φοιτητικό δάνειο, κρατάς και τις 9000 λίρες και τις αποπληρώνεις αργότερα)
      2ο σενάριο - Αναγνωρίζεις το QTS της Ελλάδας και βρίσκεις δουλειά σε σχολείο
      α) Εκτός Λονδίνου
      Μισθός πριν το φόρο 24000 λίρες - > μετά το φόρο 20,000 λίρες
      β) Εντός Λονδίνου
      Μισθός πριν το φόρο 30000 λίρες -> μετά το φόρο 24000 λίρες
      Λάβε υπόψη σου ότι με το PGCE θα έχεις ομαλή και σταδιακή προσαρμογή τόσο στο Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα, όσο με τη διδασκαλία. Θα αρχίσεις με 2 ώρες διδασκαλίας και θα φτάσεις μέγιστο τις 13 ώρες τη βδομάδα. Αν βρεις δουλειά ως καθηγητής, θα διδάσκεις απευθείας 22 ώρες τη βδομάδα.
      Για τα Αγγλικά συνήθως χρειάζεσαι IELTS με βαθμό 6.5-7 και αν κάνεις PGCE θα έχεις και άλλους συμφοιτητές από το εξωτερικό να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και θα έχεις χρόνο να μάθεις τις ορολογίες. Αν βρεις απευθείας δουλειά, δε θα υπάρχει το ίδιο επίπεδο υποστήριξης μιας που δε θα θεωρείσαι μαθητευόμενος.
      Να τονίσω ότι είναι πιθανό να δυσκολευτείς να βρεις δουλειά σε δημόσιο με διδακτική επάρκεια από την Ελλάδα, διότι όταν παρευρεθείς σε συνέντευξη, θα αντιληφθούν ότι δεν έχεις καλή γνώση του εκπαιδευτικού συστήματος και ενδεχομένως να μη διδάξεις με τον τρόπο που ενδείκνυται στο Αγγλικό σύστημα (η συνέντευξη συμπεριλαμβάνει να παραδώσεις μάθημα σε τάξη συνήθως 30 μαθητών περίπου). Σε ιδιωτικά σχολεία πιθανώς να είχες καλύτερη τύχη με τη διδακτική επάρκεια από την Ελλάδα. Την αναγνώριση της επάρκειας της Ελλάδας, θα τη συνιστούσα κυρίως σε κάποιον με τουλάχιστον 1-2 χρόνια εμπειρίας διδασκαλίας σε τάξη.

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Για όποιον ενδιαφέρεται, βρήκα το παραπάνω σύνδεσμο ψάχνοντας καθώς ετοιμάζομαι να αναχωρώ σιγά σιγά για Αγγλία και είπα να τον προσθέσω εδώ στα σχόλια μήπως κάποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να συνεργαστεί με το συγκεκριμένο οργανισμό, επιχείρηση, όμιλος εκπαιδευτικός ή ό,τι άλλο είναι τέλος πάντων ( προφανώς ο σύνδεσμος βρίσκεται στην Αγγλία)...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Ειρήνη μόλις είδα το σχόλιο και απάντησα το εξής: "αυτός είναι μόνο ένας από τους 'ανεξάρτητους' παρόχους που σε βοηθάνε να πραγματοποιήσεις το PGCE. Εγώ θα πρότεινα σε όποιον επιθυμεί να το πραγματοποιήσει, να το κάνει μέσω πανεπιστημίου το οποίο παρέχει υψηλότερου επιπέδου υποστήριξη, κύρος πτυχίου και ευκαιρίες για εξέλιξη (επαγγελματική και ακαδημαϊκή). Η αίτηση γίνεται πάντα μέσω του UCAS"

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn Μάλιστα... δε ξέρω έχω μπερδευτεί κάπως.. τεςπα .. πριν λίγο έβλεπα μια αγγελία για μια θέση learning support assistant στην Αγγλία και έλεγε πως ο μισθός είναι περίπου στις 15.000 λίρες το χρόνο... με το ενοίκιο μόνο να είναι στις 900 λίρες για ένα δωμάτιο κατά πως μου έλεγε ένας Κύριος που συζητούσα τις προάλλες με το πρακτορείο του οποίου σκεφτόμουν να ταξιδέψω, αξίζει το κόπο να ξεσηκωθεί κανείς; αναρωτιέμαι ... αν όλα όσα παίρνει τα δίνει μόνο στο ενοίκιο τα υπόλοιπα έξοδα διαβίωσης πως θα τα καλύπτει;; Τέλος πάντων για την ώρα δυσκολεύομαι και να φύγω από εδώ λόγω έλλειψης ρευστού και να δούμε με τα προσεχή lock-down που είναι προ των πυλών αν θα μπορούμε έστω και να ταξιδέψουμε... θα κάνω μια προσπάθεια να ξεκινήσω και τη διαδικασία να πάρω και το naric πάντως δεν έχω να χάσω κάτι.. χθες ήρθε και η βεβαίωση από ένα σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που παρακολουθούσα από πέρυσι... να δούμε τελικά αν όλα αυτά τα χαρτιά που έχω θα χρησιμεύσουν σε κάτι ...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      @@eirinichioti5923 η δουλειά του learning support assistant συνήθως είναι να κάθεται μέσα στην τάξη δίπλα σε κάποιο μαθητή που έχει μαθησιακές δυσκολίες. Οι ευθύνες του ρόλου είναι μικρότερες και γι' αυτό ο μισθός είναι χαμηλότερος. Ο μισθός του καθηγητή στην Αγγλία δεν είναι φοβερός, ξεκινάει στα 23000 το χρόνο εκτός Λονδίνου και 28000 το χρόνο περίπου στο Λονδίνο με ετήσια αύξηση περίπου 2000 λιρών. Αυξάνεται περαιτέρω αν αναλάβει κάνεις επιπρόσθετες ευθύνες και ρόλους. Παράλληλα μπορεί κανείς να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα με χρέωση 20-30 λίρες την ώρα, η οποία αυξάνεται με προϋπηρεσία όπως και ο μισθός. Από τη στιγμή που φτάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι εύκολο να βρεις εργασία και να εξελιχθείς. Εξ αποστάσεως είναι αρκετά δύσκολο να βρεις εργασία. Καλή τύχη με όλα!

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      Σ' ευχαριστώ!! Μάλλον πρέπει να πάρω μια βαλίτσα και να έρθω να το ψάξω από κοντά ... Οπωσδήποτε είναι αρκετά πιο δύσκολο από απόσταση.. .!! Τη προηγούμενη βδομάδα βρήκα και μια εταιρία για home - care... αν με δεχτούν θα ξεκινήσω από εκεί μέχρι να κάνω τις διαδικασίες αναγνώρισης των πτυχίων μου κ.λ.π.... για να δούμε!! Καλά εγώ με 28000 το χρόνο θα αισθανόμουν εκατομμυριούχος δε το συζητάμε ... στα χωριά δυτικά του Λονδίνου έχει δουλειές; έπεσα πάνω σ' ένα ντοκυμαντέρ πριν λίγες μέρες που έδειχνε αυτά τα χωριουδάκια ωραία μου φάνηκαν κι εμένα δε μου αρέσουν οι μεγαλουπόλεις γενικά ... τι λες ; λιγότερες υποθέτω ε;

    • @contucker
      @contucker 4 ปีที่แล้ว +1

      ​@@eirinichioti5923 Έχεις δίκιο, συμφωνώ πως θα πρέπει να ταξιδέψεις πρώτα και ίσως να βρεις μια προσωρινή δουλειά που θα σου επιτρέψει να βγάζεις τα προς το ζειν μέχρι να βρεις δουλειά πάνω στον τομέα σου. Αν θέλεις στείλε μου αίτημα φιλίας στο Facebook ( Constantine Tucker) και θα σε φέρω σε επαφή με κάποιον που εργάζεται στον τομέα home care και θα μπορέσεις να βρεις άμεσα δουλειά σε αυτόν τον τομέα αν ενδιαφέρεσαι. Κι εγώ την έκανα αυτή τη δουλειά προσωρινά όταν πρωτομετακόμισα στο Η.Β. Όταν δουλέψεις σαν 'live-in carer' συνήθως πληρώνεσαι 550-650 λίρες την εβδομάδα και η διατροφή σου και στέγαση είναι καλυμμένες. Αυτή τη δουλειά μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε στο Η.Β. Γενικά, δουλειές υπάρχουν παντού, ωστόσο στο Λονδίνο η προσφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη και οι μισθοί είναι υψηλότεροι για να αντισταθμίσουν το κόστος ζωής.

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Καλησπέρα!! Γράφτηκα στο Get into Teaching και πήγα να γραφτώ στο UCAS για να κάνω αίτηση (να διευκρινίσω για μια ακόμα φορά πως ενδιαφέρομαι να διδάξω και να εργαστώ στην Αγγλία και όχι τόσο να εκπαιδευτώ στο PGCE καθώς έχω ήδη το QTS από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά με κόβει στο σημείο που ρωτάει αν έχω GCSE στα Μαθηματικά και στ' Αγγλικά!!! Προφανώς δεν έχω μόνο το QTS αυτή τη στιγμή ... (έχω μπερδευτεί λίγο όπως καταλαβαίνετε!! ). Κάτι κάνω λάθος μάλλον ... Στο Get into Teachinf έχω γραφτεί νομίζω εντάξει! Μήπως πρέπει ν' αρχίσω από εκεί να ψάχνω θέσεις εργασίας ;;;

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      Καλησπέρα Ειρήνη. Αν ενδιαφέρεσαι να εργαστείς κατευθείαν ως εκπαιδευτικός στην Αγγλία, θα πρέπει προτίστως να προβείς σε διαδικασία αναγνώρισης της διδακτικής επάρκειας που μπορείς να ξεκινήσεις εδώ teacherservices.education.gov.uk/MutualRecognition/?_ga=2.237296064.1590675826.1598644040-651576393.1585675275 καθώς και αναγνώριση του πτυχίου σου που γίνεται εδώ www.naric.org.uk/naric/(για εργασία σε ιδιωτικό σχολείο αυτό δεν απαιτείται). Για εύρεση εργασίας ως καθηγητής στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείς να ψάξεις τους ρόλους που αναρτούνται εδώ www.tes.com/jobs/browse/united-kingdom . Καλή τύχη!

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn Θα το δω αλλά δε νομίζω πως χρειάζομαι περαιτέρω αναγνώριση αφού έχω ήδη το QTS!!! Τεςπα σε λίγες μέρες μάλλον θα είμαι πάνω και θα τα ψάξω και από κοντά... ευχαριστώ... ελπίζω να βρω φως στο τούνελ γιατί όπως ξέρετε στην Ελλάδα η κατάσταση είναι χάλια... (μάλλον πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία να πάρω και το naric!! ) Ελπίζω να μη με κόψουν στα μαθηματικά!! (καλέ το είδα τι μου στέλνεις;; το έχω πάρει το QTS!!! το έχω στο τσεπάκι, εδώ φυλαγμένο σ' ένα αρχείο στον υπολογιστή μου ως κόρην οφθαλμού!! χα..χα.. ).. Καλά θα τα δω και από κοντά τα πράγματα οσονούπω...

    • @contucker
      @contucker 4 ปีที่แล้ว +1

      @@eirinichioti5923 Δυστυχώς έχει και η Αγγλία τη γραφειοκρατεία της, ιδίως στο επάγγελμα των καθηγητών. Το QTS από άλλες χώρες δεν αναγνωρίζεται αυτόματα, αλλά πρέπει να γίνει διαδικασία αναγνώρισης. Ιδίως τα δημόσια σχολεία απαιτούν αυτή τη γραφειοκρατεία καθώς είναι προαπαιτούμενο του κράτους. Στα ιδιωτικά σχολεία είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα και τα πτυχία αναγνωρίζονται αυτόματα. Συνιστώ να παραλάβεις χαρτί ποινικού μητρώου από Ελλάδα και να μεταφράσεις/επικυρώσεις (συν σφραγίδα Χάγης μιας που είναι δωρεάν στην Ελλάδα) όλα τα πτυχία για να τα έχεις έτοιμα αν/όταν σου τα ζητήσουν. Επίσης θα σου ζητήσουν συστατικές επιστολές από εργοδότες (2 ή 3 τελευταίους), οπότε καλό είναι να επικοινωνήσεις εγκαίρως μαζί τους να τους προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό.

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว +1

      @@contucker Ευχαριστώ να είσαι καλά για τις πολύτιμες πληροφορίες...

    • @contucker
      @contucker 4 ปีที่แล้ว

      @@eirinichioti5923 Παρακαλώ, ό,τι χρειαστείς στείλε!

  • @JezebelInHell
    @JezebelInHell 4 ปีที่แล้ว

    Hello exw 2:2 kai master se computer science. Mporw na kanw kanonika apply? H mporw kapws na kanw apla training se sxoleio? Posa xrimata vgazei enas daskalos stin agglia? Thanks.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      JezebelInHell μπορείς κανονικά να κάνεις αίτηση και να πάρεις την επιδότηση για το PGCE, η οποία είναι η πιο σίγουρη μέθοδος από την άποψη ότι θα έχεις ομαλή ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και μετέπειτα εύκολη εύρεση εργασίας. Υπάρχει και η επιλογή του School Direct που είναι παραπλήσιο με το PGCE, αλλά εκπαιδεύεσαι κατευθείαν σε ένα σχολείο και θέλει πιο πολύ ψάξιμο από μέρους σου. Όσον αφορά τους μισθούς των καθηγητών στην Αγγλία, στα δημόσια σχολεία ανακοινώνεται από την κυβέρνηση και μπορείς να τους δεις στον ακόλουθο σύνδεσμο που έχω προσθέσει και στην περιγραφή του βίντεο (κυμαίνεται μεταξύ 24,000-37,000 λίρες και ανεβαίνει ως 64,000 λίρες για έμπειρους επικεφαλής τμημάτων), ενώ στα ιδιωτικά είναι συνήθως πιο υψηλός getintoteaching.education.gov.uk/teachers-salary-and-teaching-benefits/teachers-pay-scale-salary

  • @ΠετροςΝικου-β5δ
    @ΠετροςΝικου-β5δ 4 ปีที่แล้ว

    Μετά το brexit οι τιμές μένουν το ίδιο για τους National uk student αυτό πώς γίνεται κάποιος αν γίνεται;

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι τιμές δε θα επηρεαστούν για αυτούς που καλύπτονται με pre-settled ή settled status. Συνεπώς, όποιος προλάβει να έρθει στο ΗΒ και να κινήσει τη διαδικασία μέχρι το Δεκέμβριο 2020 θα έχει πρόσβαση στα UK home fees. www.gov.uk/government/news/student-support-in-england

    • @ΠετροςΝικου-β5δ
      @ΠετροςΝικου-β5δ 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn εγώ δεν έχω τελειώσει ακόμη και υελω να ρθω σε δύο χρόνια γιαυτό ανησυχώ

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@ΠετροςΝικου-β5δ Πιστεύω ότι ως τότε θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα έχει βρεθεί μία λύση για το θέμα του PGCE και τους Ευρωπαίους φοιτητές.

    • @ΠετροςΝικου-β5δ
      @ΠετροςΝικου-β5δ 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn όταν βγουν οι ανακοινώσεις μπορείς να βελτιώσεις αυτό το βίντεο και να μας ενημερώσεις για τα δίδακτρα πόσα θα μας δώσουν kai γενικοτερα για διαφορα αλλα εξοδα πχ φαγητο ενοικιο ..

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +2

      @@ΠετροςΝικου-β5δ Φυσικά! Περιμένω απάντηση από καθηγητή πανεπιστημίου που είναι course leader PGCE σχετικά με αυτό το ζήτημα και όταν έχω όλες τις πληροφορίες θα ετοιμάσω καινούργιο βίντεο!

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Καλησπέρα!! Εγώ έχω το QTS (εδώ και λίγους μήνες), πτυχίο Φιλολογίας, Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση κρίσεων από το Γεωλογικό Αθήνας κι ένα σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (περιμένω σε κανά μήνα το δίπλωμα για την ακρίβεια). Και διάφορα άλλα σεμινάρια κ.λ.π.... Θα βρω κάτι εκεί από δουλειά;; Αν μπορείτε δώστε μου ένα μπούσουλα, ευχαριστώ...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο των Αγγλικών σου, την προϋπηρεσία σου και την απόδοσή σου σε μία επικείμενη συνέντευξη. Θα έλεγα ότι η δουλειά του καθηγητή έχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά στην Αγγλία κι έτσι θα ήταν πιο πιθανό να βρεις μια δουλειά ως εκπαιδευτικός. Θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις το QTS ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία από τον σύνδεσμο που έχω προσθέσει στην περιγραφή του βίντεο ή εναλλακτικά να πραγματοποιήσεις το PGCE (ή θα εργαστείς σε ιδιωτικό σχολείο που δεν απαιτεί QTS). Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες δουλειές φυσικά απλώς μπορεί να είναι πιο δύσκολο να γίνεις δεκτή. Για δουλειές καθηγητών ψάξει στο www.tes.com/jobs/, ενώ για άλλες δουλειές μπορείς να ψάξεις στο www.indeed.co.uk/, στο jobs.theguardian.com/ και άλλα πολλά.

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Πφφφ!!! Βοήθεια !!! Έχω ζαλιστεί και ακόμα δεν ξεκίνησα!! (τουλάχιστον κατάφερα να δω όλο το βίντεο χα, χα κάτι είναι και αυτό). Σε ποιο σύνδεσμο ακριβώς κάνουμε αίτηση για το PGCE ? Στο getintoteacher ? Απαιτείται να γραφτούμε πρώτα στη σελίδα ; Σωστά καταλαβαίνω μέχρι εδώ ;;

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Eirini κάνεις αίτηση μέσω της ιστοσελίδας UCAS εδώ www.ucas.com/postgraduate/teacher-training/ucas-teacher-training-apply-and-track

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Μέχρι πότε έχουμε προθεσμία να κάνουμε αίτηση γι' αυτό το πρόγραμμα;; (σόρυ για τις πολλές μου ερωτήσεις αλλά έχω ζαλιστεί να βγάλω άκρη που κάνεις την αίτηση και τα σχετικά και ακόμα δε ξεκίνησα)...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      Eirini το κάθε πανεπιστήμιο έχει τη δική του προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Συνήθως τα μικρότερα πανεπιστήμια που είναι σε μικρότερες πόλεις, μακρυά από το Λονδίνο έχουν πιο ελαστικές προθεσμίες και μπορούν να δεχτούν αιτήσεις μέχρι τέλη Αυγούστου. Άλλα πανεπιστήμια έχουν προθεσμία νωρίτερα μέσα στη χρονιά, πχ Μάρτιο-Μάιο

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว +1

      @@kamvasmathimatikwn Ευχαριστώ πολύ θα το δω εκτενώς!!!

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Στην ερώτηση : What degree class did you achieve or are predicted to achieve? Τι πρέπει να απαντήσω;; ) στο σάιτ Get into teaching! Πήγα να κάνω εγγραφή και έβαλα την απάντηση Third class or below αλλά δεν είμαι σίγουρη πως είναι η σωστή!! Αν είναι εύκολο να με βοηθήσετε λίγο σ' αυτό! Όλες τις άλλες (τις υπόλοιπες 10 ερωτήσεις δηλαδή τις συμπλήρωσα), για να ολοκληρώσω τη διαδικασία εγγραφής.... please...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Eirini εδώ ουσιαστικά σου ζητάνε τον χαρακτηρισμό του βαθμού πτυχίου σου. Στην Αγγλία συνήθως χρησιμοποιούν την εξής αντιστοίχιση: First (70%-100%) - Άριστα (8.5-10), Upper Second 2:1 (60%-70%) - Λίαν Καλώς (7-8.5), Lower Second 2:2 (50-60%) - Καλώς (6-7), Third (40%-50%) - Καλώς (5-6). Όπως βλέπεις, είναι κάπως 'άδικη' η αντιστοίχιση σε βάρος των ελληνικών πτυχίων, αλλά χρησιμοποίησε τους βαθμούς που έχω στις παρενθέσεις δίπλα στα ελληνικά πτυχία για να δηλώσεις τον χαρακτηρισμό του βαθμού πτυχίου σου.

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn Α! Ευχαριστώ κατάλαβα!!! Να βάλω το βαθμό του πτυχίου που είναι 6,7 ή του Μεταπτυχιακού που είναι 8,,6 όσο να πεις καλύτερος βαθμός ... ;;;

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Προ Καραντίνας που το έψαχνα είχα και από εδώ ήδη κάποιες προτάσεις για δουλειά, μετά βέβαια κάπου το Φεβρουάριο, έπεσε στη μέση η Καραντίνα και δε μπορούσαμε ούτε μέχρι το Σούπερ Μάρκετ να πάμε αντιλαμβάνεστε...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +2

      Ποτέ δεν είναι αργά. Στην Αγγλία υπάρχει τεράστια έλλειψη καθηγητών, συνεπώς θα πρότεινα να ξεκινήσεις τη διαδικασία ακόμα και τώρα και στην χειρότερη των περιπτώσεων κατοχυρώνεις μία θέση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι ακριβώς θα γίνει με την επιδότηση του PGCE για τους Ευρωπαίους μετά το Brexit.

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn Θα φροντίσω να έρθω πριν το Δεκέμβριο του 2020!! Απ' όσο έχω πληροφορηθεί είναι το όριο... για την ακρίβεια, μάλλον ετοιμάζω βαλίτσα προς το τέλος Αυγούστου ... για να δούμε.. έχεις ιδέα από ποια πόλη ή ποια επιχείρηση μπορώ να κάνω μια αρχή ;;

    • @contucker
      @contucker 4 ปีที่แล้ว +1

      @@eirinichioti5923 Καλή ιδέα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε δουλειές για 'Teaching Assistant' αρχικά, όπου δεν απαιτείται το πτυχίο PGCE, η δουλειά είναι πιο εύκολη και θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Όσον αφορά την πόλη, θα σου συνιστούσα κάποια πόλη όπου έχεις γνωστούς ή αλλιώς μια οικονομική πόλη, πχ Portsmouth, γιατί στο Λονδίνο το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό. Μπορείς να ψάξεις για δουλειές γράφοντας 'Teaching Assistant' στον ακόλουθο σύνδεσμο και ψάχνοντας τα αντίστοιχα σχολεία και πόλεις www.tes.com/jobs/ . Καλή τύχη!

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@contucker Ευχαριστώ πολύ !! Να ξεκινήσω από το Πόρτσμουθ λες ε; Βρίσκω και στο cv-library θέσεις αλλά δε με αφήνει να στείλω βιογραφικό και να κάνω αίτηση, μάλλον λόγω μπρέξιτ δε ξέρω, γράφει πως οι θέσεις δεν είναι για όσους έρχονται από την Ε.Ε.!! Γνωστούς δεν έχω, μόνο μια φίλη στο Λονδίνο και άλλη μία στη Γλασκώβη αλλά οκ... δε θέλω και να φορτωθώ κάπου για αρχή! Το Indeed με αφήνει να στέλνω αιτήσεις ευτυχώς για την ώρα και από εκεί είχα βρει κάποιες δουλειές ακόμα και από εδώ!! Ελπίζω να σταθώ λίγο τυχερή... Πάνω στο Μεταπτυχιακό μου μήπως γνωρίζεις που μπορώ να βρω δουλειά;; Υποτίθεται πως έχει διεθνές κύρος και μεγάλη ζήτηση!!! Είναι από το Γεωλογικό στη Διαχείριση κρίσεων (δηλαδή διαχείριση καταστάσεων από καταστροφές, σεισμούς, τσουνάμι κ.λ.π)...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      @@eirinichioti5923 Δυστυχώς δεν γνωρίζω συγκεκριμένα σχετικά με τις ευκαιρίες γύρω από τον κλάδο σπουδών σου. Ωστόσο, θα σου πρότεινα να ετοιμάσεις ένα πολύ καλό βιογραφικό χρησιμοποιώντας το europa.eu/europass/ και να έκανες εξάσκηση τα Αγγλικά σου και προετοιμασία για συνεντεύξεις. Συνήθως είναι πιο δύσκολο να βρεις δουλειά πριν έρθεις στην χώρα γιατί δεν έχεις national insurance number, αλλά δεν είναι απίθανο να βρεις δουλειά εξ αποστάσεως, κατόπιν διαδικτυακής συνέντευξης. Ίσως θα ήταν καλό να μιλήσεις με τη φίλη σου στο Λονδίνο και να σε κατατοπίσει λίγο ως προς τις δουλειές πάνω στον κλάδο σου και να επισκεπτόσουν το Λονδίνο για να βγάλεις national insurance number και να πάρεις κάποιον Αγγλικό αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση στο Λονδίνο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο CV σου. Αυτό θα αύξανε πολύ τις πιθανότητές σου για συνεντεύξεις. Καλή τύχη εύχομαι!

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Εσείς είστε στην Αγγλία ή στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ;;

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +2

      Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή προσωρινά. Σε δύο βδομάδες μετακομίζω στη Βραζιλία για το νέο μου ρόλο στο British School, Rio de Janeiro

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว +1

      Μάλιστα.... Καλή επιτυχία... (πως βρήκατε το ρόλο από τη Θεσσαλονίκη στη Βραζιλία;; χα..χα.. μπράβο... εγώ γράφω κάποια πράγματα, έχω δημοσιεύσει κάποια στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχω μεταφράσει και μερικά θέλω να το ψάξω και με ξένους εκδοτικούς οίκους... )...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      @@eirinichioti5923 Βρήκα το ρόλο όταν βρισκόμουν στην Αγγλία, μέχρι πριν ένα μήνα. Υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες ευκαιρίες διεθνώς για καθηγητές με PGCE και προϋπηρεσία στην Αγγλία. Μπορούν να βρεθούν εύκολα στην ακόλουθη σελίδα www.tes.com/jobs/browse/international. Συγχαρητήρια για το συγγραφικό έργο και εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว +1

      @@kamvasmathimatikwn Θα τα ψάξω ευχαριστώ!!

  • @dimopapad874
    @dimopapad874 4 ปีที่แล้ว

    Πολύ ωραίο βίντεο! Έχεις καμία πληροφορία για τον μισθό που σου δίνεται; Όχι ποσά παίρνεις, αλλά τι ζωή μπορείς να κανείς με τα λεφτά που παίρνεις. Ευχαριστώ!

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      Ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο Dimo! Εξαρτάται από την πόλη που θα επιλέξεις να εκπαιδευτείς. Πολύ σημαντικό επίσης είναι αν θα μείνεις με συγκάτοικο ή χωρίς. Μπορείς σίγουρα να έχεις σχετική οικονομική άνεση αν κινηθείς σωστά. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον ακόλουθο σύνδεσμο και εκεί που λέει 'Select Location' να γράψεις την πόλη που σε ενδιαφέρει για να δεις το μέσο ενοίκιο και γενικότερα το συνολικό κόστος ζωής www.numbeo.com/cost-of-living/

    • @sophiaeco
      @sophiaeco 4 ปีที่แล้ว

      Η ζωή που θα κάνεις θα είναι μετρημένη, γιατί είτε θα είσαι σε μεγάλη και ακριβή πόλη, οπότε δεν θα σου περισσέυουν πολλά, είτε θα είσαι σε κάποιο φτηνό, μικρό μέρος και δεν θα έχει τίποτα να κάνεις. Αλλά φυσικά έχει άλλα πλεονεκτήματα μια τέτοια απόφαση. Ένα είναι ότι έχοντας εργαστεί στο αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπορείς μετά από μερικά χρόνια να κοιτάξεις για δουλειά σε αγγλόφωνο σχολέιο σε όποιοδήποτε μερος του κόσμου. Το Ντουμπάι κι η Κίνα είναι μερη που πάνε δάσκαλοι απο ΗΒ για να ζήσουν καλά.

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว

      @@sophiaeco ευχαριστώ για το εύστοχο σχόλιο. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο μισθός του καθηγητή αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 2000 λίρες περίπου τα πρώτα χρόνια, και υπάρχουν αρκετά σχολεία (συνήθως ιδιωτικά) που παρέχουν πολύ υψηλότερους μισθούς. Επίσης, αναφέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα να παρέχει κανείς και ιδιαίτερα Μαθηματικών, τα οποία κατά κανόνα είναι πιο καλοπληρωμένα απ' ό,τι στην Ελλάδα (π.χ. 20-40 λίρες την ώρα), σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αυξήσει το εισόδημά του περαιτέρω.

  • @eirinichioti5923
    @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

    Α! Τώρα είδα τους συνδέσμους!! Μπορώ να πάρω επιδότηση κάνοντας αίτηση;; Και το qts με mail μου το έστειλαν εδώ στην Ελλάδα και μάλιστα πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω πως δε θα ερχόταν ποτέ!! Καλά νέα.... για πείτε...

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      Η επιδότηση δίνεται αυτόματα σε αυτούς που γίνονται δεκτοί στο PGCE στα μαθήματα που αναφέρω στο βίντεο και στην περιγραφή. Ωστόσο, δίνεται μόνο σε άτομα που δεν έχουν διδακτική επάρκεια προηγουμένως. Συνεπώς, σου συνιστώ να μην αναγνωρίσεις την ελληνική διδακτική επάρκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν επιθυμείς να λάβεις την επιδότηση.

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn Αφού έχω πλέον το qts δεν θεωρείται πως έχω διδακτική επάρκεια ;

    • @kamvasmathimatikwn
      @kamvasmathimatikwn  4 ปีที่แล้ว +1

      @@eirinichioti5923 Ναι, αλλά υπάρχει μια διαδικασία αναγνώρισης κατόπιν αίτησης και κατάθεσης εγγράφων. Τα σχολεία είναι γενικά καχύποπτα με το QTS εξωτερικού και η πρόσληψη σε δημόσιο σχολείο είναι σχεδόν απίθανη. Σε ιδιωτικό σχολείο οι πιθανότητες είναι πολύ υψηλότερες.

    • @eirinichioti5923
      @eirinichioti5923 4 ปีที่แล้ว

      @@kamvasmathimatikwn Μάλιστα!! Καλά γενικά εγώ είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν τα απίθανα πιθανά σ' αυτή τη ζωή.... χα...χα.. γιατί είναι απίθανη ;; Δε δέχονται το qts ως πιστοποιητικό στα Δημόσια σχολεία στην Αγγλία ;;; Δεν είναι του εξωτερικού το QTS μου, αφού το πήρα από το Αγγλικό κράτος !!! Κανονικά με σφραγίδες με όλα !!