Jos joku tuota nyt ihan tosissaan pohtii, niin kyseessä on Jargon. Löytyy ihan kaikista harrastuksista ja ammattiryhmistä, jolla alan harrastajan/ammattilaiset kommunikoi lisätäkseen yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmän kesken. Ei sen tarvitse varsinaisesti järkeen käydä. Tietäjät tietäää.
Hyvää pohdiskelua. Samaa olen ihmetellyt minäkin. Ehkä tietäjät ( perusmatkalaiset ) tietää ja osaavat selittää sanan syvällisen merkityksen, jos sitä on :)
Juho, sinä voisit teettää No perus -paitoja. Niistä voisi tulla menestys. Itse kysymykseen... Voisi veikata, että tuo perusmatka on poluilla kannabista pössytellessä keksitty läppä, jonka ei ollut tarkoitus tulla "viralliseksi". Se on todennäköisesti partaisten äijien vitsi. Luomalla omaa hassua sanastoa, voidaan luoda kultti, jossa pidetään muut skenen ulkopuolella. Sinä et ole piireissä, kun et tajua vitsiä. Sanastosta vielä yksi huomio eli itseä ärsyttää tunkkaus-sana aivan valtavasti. Se jos joku on ärsyttävä termi. En tiedä mistä sekin on tullut. Samoin vertti. Yritin joskus tivata polkujuoksijoilta, miksei laskumetrejä mainita mortteina. Verttejä on vaikka kuinka, mutta mortteja ei yhtä ainoata.
Otsikko vihjaa että joku saattaa suuttua. Videolla nostat esiin kuinka joku voi kokea tämän hyökkäykseksi. "Tämä on oma hassu tulkintasi." Mitä ihmettä? Kuin iltapäivälehden klikkiotsikko ja itse juttuun keksitty vastakkainasettelua perusasiasta josta sitä ei oikeasti saa ja sitten syyllistetään väärinkokija ja lopulta tärkeintä on herättää keskustelua, mistä? Vai enkö vain ymmärtänyt?😅
Katoku mäkää oikee ymmärtäny, et tätä asiaa on joku muu miettiny kans 😁 Otsikon tarkoitus oli herättää tunteita (onnistui) ja ”älä suutu” on tarkoitettu niille, jotka kuitenkin vähän ottaa itteensä (koska internet) 🤷🏼♂️
Niinnii. Mutta miksi sen pitää herättää negatiivisia tunteita? Ja mistä tulee oletus että tuosta joku vähän ottaa itseensä? Minusta pohdinnassa ei ole mitään vikaa, ihan hyvää sanan pyörittelyä. Tahallinen vastakkainasettelu vaan tuntuu turhalta. Jatketaan!
Hyvä aihe, samaa joskus mietin. Asia, joka itseä on välillä mietityttänyt, on ihmisten tapa puhua perusmatkaa lyhyemmistä matkoista. Välillä urheilijat yms. saattaa puhua 50 tai 80km kisamatkoista lyhyinä kisamatkoina 🤔 En usko että tarkoitetaan millään muotoa vähätellä matkan pituutta, mutta tälläiselle tavan tamppaajalle 55 ja 65 ei ollut varsinaisesti mitään pikamatkoja…
Mä opin vasta reilu viikko sitten, että perusmatka ja satamailinen ei ole sama asia vaan perusmatka on se tapahtuman pisin matka, mutta vain tietyn rajan jälkeen. Ja Suomen juoksuskenestä täytyy löytyä joiltain se tieto mistä tuo termi on lähtöisin. Niin ja lisäksi sitähän käytetään myös esim. triathlonissa. 🤔
Nii et se olis se pisin matka, mut vasta aivan aivan… Mä oon saanut vähän ihmisiä heräteltyä tällä ja odottelenkin toisaalta vahvistusta hyvin vahvan kuuloiseen teoriaan. Tää vaatii selkeesti jatkoa, koska näkemyksiä ja mielipiteitä on tullut enemmän ku mä ajattelin 😁
@JuhoSalli "pyöräilin tuossa perusmatkan 1200 kilometria"😅 Mun mielestä oli laji mikä tahansa niin pitäis olla vaan matka,ei edes se päämäärä vaan vain matka. Matka josta nauttii sen ajan kuin se kullekkin on mahdollista. Niin kun mä joskus jossain mun videolla mainitsin,ei se "perus"matkan suorittaminen ole mikään sankariteko.
Jos joku tuota nyt ihan tosissaan pohtii, niin kyseessä on Jargon. Löytyy ihan kaikista harrastuksista ja ammattiryhmistä, jolla alan harrastajan/ammattilaiset kommunikoi lisätäkseen yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmän kesken. Ei sen tarvitse varsinaisesti järkeen käydä. Tietäjät tietäää.
Hyvää pohdiskelua. Samaa olen ihmetellyt minäkin. Ehkä tietäjät ( perusmatkalaiset ) tietää ja osaavat selittää sanan syvällisen merkityksen, jos sitä on :)
Ehkä tää selviää meille joskus tai sit huomataan, et yhtäkkiä 200 mailiset on perusmatkoja 🤷🏼♂️
Juho, sinä voisit teettää No perus -paitoja. Niistä voisi tulla menestys.
Itse kysymykseen... Voisi veikata, että tuo perusmatka on poluilla kannabista pössytellessä keksitty läppä, jonka ei ollut tarkoitus tulla "viralliseksi". Se on todennäköisesti partaisten äijien vitsi. Luomalla omaa hassua sanastoa, voidaan luoda kultti, jossa pidetään muut skenen ulkopuolella. Sinä et ole piireissä, kun et tajua vitsiä. Sanastosta vielä yksi huomio eli itseä ärsyttää tunkkaus-sana aivan valtavasti. Se jos joku on ärsyttävä termi. En tiedä mistä sekin on tullut. Samoin vertti. Yritin joskus tivata polkujuoksijoilta, miksei laskumetrejä mainita mortteina. Verttejä on vaikka kuinka, mutta mortteja ei yhtä ainoata.
Tarvii ottaa toi paitaidea pohdintaan 😁
Otsikko vihjaa että joku saattaa suuttua. Videolla nostat esiin kuinka joku voi kokea tämän hyökkäykseksi. "Tämä on oma hassu tulkintasi." Mitä ihmettä?
Kuin iltapäivälehden klikkiotsikko ja itse juttuun keksitty vastakkainasettelua perusasiasta josta sitä ei oikeasti saa ja sitten syyllistetään väärinkokija ja lopulta tärkeintä on herättää keskustelua, mistä?
Vai enkö vain ymmärtänyt?😅
Katoku mäkää oikee ymmärtäny, et tätä asiaa on joku muu miettiny kans 😁
Otsikon tarkoitus oli herättää tunteita (onnistui) ja ”älä suutu” on tarkoitettu niille, jotka kuitenkin vähän ottaa itteensä (koska internet) 🤷🏼♂️
@@JuhoSalli Videon otsikko on klassinen esimerkki itseään toteuttavasta ennustuksesta :) Paheksujat paheksuu. MOT.
Niinnii. Mutta miksi sen pitää herättää negatiivisia tunteita? Ja mistä tulee oletus että tuosta joku vähän ottaa itseensä?
Minusta pohdinnassa ei ole mitään vikaa, ihan hyvää sanan pyörittelyä. Tahallinen vastakkainasettelu vaan tuntuu turhalta.
Jatketaan!
Hyvä aihe, samaa joskus mietin.
Asia, joka itseä on välillä mietityttänyt, on ihmisten tapa puhua perusmatkaa lyhyemmistä matkoista. Välillä urheilijat yms. saattaa puhua 50 tai 80km kisamatkoista lyhyinä kisamatkoina 🤔 En usko että tarkoitetaan millään muotoa vähätellä matkan pituutta, mutta tälläiselle tavan tamppaajalle 55 ja 65 ei ollut varsinaisesti mitään pikamatkoja…
Oon kans havainnut ton saman. Hämmentävää se on silloin, kun sen sanoo tyyppi joka just ja just vetää 160km aikarajoissa 😁
Kai se on tavallaan se ultimaattinen tavoite monelle mitä kohti tehdään töitä. Toki onhan Suomessakin 320 km kisa.
Toi voi olla yks ajatusmalli tohon; muu on ikäänku pohjatyötä sitä ”perushommaa” varten 🤔
Mä opin vasta reilu viikko sitten, että perusmatka ja satamailinen ei ole sama asia vaan perusmatka on se tapahtuman pisin matka, mutta vain tietyn rajan jälkeen.
Ja Suomen juoksuskenestä täytyy löytyä joiltain se tieto mistä tuo termi on lähtöisin.
Niin ja lisäksi sitähän käytetään myös esim. triathlonissa. 🤔
Nii et se olis se pisin matka, mut vasta aivan aivan… Mä oon saanut vähän ihmisiä heräteltyä tällä ja odottelenkin toisaalta vahvistusta hyvin vahvan kuuloiseen teoriaan.
Tää vaatii selkeesti jatkoa, koska näkemyksiä ja mielipiteitä on tullut enemmän ku mä ajattelin 😁
@ Mä oon erittäin varma, että ainakin Instan juoksukuplasta löytyy tähän tietoa ja kunnollinen vastaus. 🤔
@Itkonen82 mulla oli agentti jossain juoksufoorumilla ja sain sieltä vähän infoa JOTA ET TUU USKOMAAN (jatkovideon klikkiotsikko)
Mites tää menis brevet-pyöräilyssä? Brevet matkojahan on 200km,300km,400km,600km ja 1200km niin oisko se 1200km se "perus"matka🤔😅
Mä en uskalla lähtee tohon asiaan huuteleen mitää, ettei vaa tuu sanottua mitää väärää 😁
@JuhoSalli "pyöräilin tuossa perusmatkan 1200 kilometria"😅
Mun mielestä oli laji mikä tahansa niin pitäis olla vaan matka,ei edes se päämäärä vaan vain matka. Matka josta nauttii sen ajan kuin se kullekkin on mahdollista. Niin kun mä joskus jossain mun videolla mainitsin,ei se "perus"matkan suorittaminen ole mikään sankariteko.
100 mailia on vaan vakiintunein mitta tapahtumiin rapakon takana.