Raudan- ja pienpoisto maalipinnalta

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 19 ก.ย. 2024
  • Jos autollasi on jarrutettu, siinä on rautapartikkeleita maalipinnassa. Jossain vaiheessa nämä pureutuvat lakkapinnasta läpi ja ruostuminen alkaa. Tässä videossa muutama vinkki näiden rautahippusten poistamiseen.

ความคิดเห็น • 4

  • @petepee4301
    @petepee4301 5 ปีที่แล้ว

    Onhan permanenttittussilla tehty nuo rinkulat :D Mikä se nyt oli aineena raudanpoistossa ?

    • @autopesulacleanwheels7419
      @autopesulacleanwheels7419  5 ปีที่แล้ว +1

      Joo aika huonosti tarttui vesiliukoisella tuollaiseen kosteaan pintaan. Viimeistelytahnalla kun nopsaan liippasi lopuksi, pääsi noistakin eroon. Aineena oli Transcleanin Wheel Special, seuraavaksi ajattelin testata Autoprokemin vastaavaa. Korrekin Irox on myös kokeiltu, ihan ok ja vaahtoaa vähemmän Transcleanin aineeseen verrattuna. Koch Chemien Felgenblitz(?) oli myös hyvää tavaraa.

  • @mirorautio5526
    @mirorautio5526 5 ปีที่แล้ว

    Jos aijon vahata autoni millä aineella teen neutraloinnin raudan sekä pienpoiston jälkeen ennenkuin laitan vahan pintaan?

    • @autopesulacleanwheels7419
      @autopesulacleanwheels7419  5 ปีที่แล้ว

      Etenkin pienpoistoaineet tosiaan jättävät rasvaisen kalvon, ja rasva poistuu rasvanpoistajilla. Voimakkaat emäksiset pesuaineet (korkea ph-arvo) poistavat hyvin rasvaa eli kinnastele auto läpi käsittelyn jälkeen sellaisella. Farykin poistaa hyvin rasvaa.
      Vielä paremmin toimii rasvanpoistoon esimerkiksi IPA eli isopropanoli. Tällä voi käydä auton läpi kuivauksen jälkeen, mutta pehmeille pinnoille (pääsääntöisesti itämaiset autot) sitä ei kannata käyttää. Ipa pehmentää lakkaa hetkellisesti ja mikronaarmuja voi tulla. Ipa myös joissakin tapauksissa vetää pinnan harmaaksi, jonka vaha kylläkin kirkastaa.
      Paras kokemus itellä on tuotteista, joita saa saa ihan tätä varten alan kaupoista. Itellä pakissa useampaakin merkkiä, mutta ehkä Bilt Hamberin Cleanser Fluid on oma suosikki.