Tässä vielä pari artikkelia, jossa öljy todetaan parhaaksi luokassaan: www.autobiz.ie/home/mannol-energy-combi-ll-tops-german-value-tests topgear-autoguide.com/category/traffic/5w-30-engine-oils-in-the-test-how-good-are-mannol-rowe-and-coij1607469982 Tilasin 52 purkkia lisää.
@@kimmokuosmanen6730 Kyllä uskon että on.Ei nää mobile ja casinotrol nyt niin huippuja oikeasti taida olla.Markkinoiti budjetti iso, Saksa o hyvä ostospaikka öljyssä.Ei saa välimallin osa synteettistä myydä täys synteettisenä.Toki vaimon vapaasti hengittävä 75hv autossa se öljyn veden ja polttoaine kesto/sietävyys on tärkeää.Siksi NS LL öljyillä mutta normi vaihdolla(10-12kk/10-12 TKM on ollut vaihtoväli)tuolla välillä kerran lisätään öljyä.Tykkään ettei pääse alle puolivälin tikussa
Testit tehty 2017. Ja voitto tuli hinta-laatu suhteesta. Joka oli testin idea, kun mukana oli halpaöljyjä ja verrokkina Castrol... eli joko et tehnyt taustatyötä huolella tai jätit tarkoituksella tiedon pois. Testissä ei ollut muita premium öljyjä mukana. Tuota trstiä en löytyänyt äkkisältään netistä mutta vuodelta 2013 löytyy. Näistä kummastakin toki jo vuosia aikaa ja koostumukset muuttuu jatkuvasti. Alla kommentit 2013 testistä. Castrolista kommentti oli " The reference oil, which VW also recommends, has no weaknesses. The additives are perfect, the viscosity is correct, and the labeling is easy to understand. The only thing that bothers me is the high price.” Eli suomeksi, öljyssä ei ollut heikkouksia. Ainoa vika on hinta. Eli ei Castrol aivan paskaa ole. Mannolista kommentti " When it comes to viscosity, the Energy Combi LL 5W-30 from Mannol is completely convincing. So you are well prepared for the cold season. The additives used also contribute to the good performance of the oil. Therefore, the amount charged by Mannol is not too high considering what you get. Small drawback: Although the lubricating oil is approved by Volkswagen, this cannot be fully understood from the somewhat ambiguous label. - Summarized by our editorial team. Linkki 2013 testin loppukommentteihin. www.testberichte.de/a/motoroel/magazin/auto-motor-und-sport-7-2013/362235.html Suosittelen kaikki hieman tutkimaan ennen kuin uskoo ihan kaikkea mitä TH-camsta ja netistä löytää. Ja samaa toivon myös Simolle, kun on julkisesti päättänyt asioita kommentoida. Jatkossa suosittelen tarkkuutta jos vähän kin aiot puhua faktoista. Mielipiteitä saa sitten toki olla, ne on vain hyäv sitten alleviivata, että ovat mielipiteitä, ei faktoja. Tuosta löytyi yhteenveto 2016 Auto Motor und Sportin öljytestistä, missä siis verrattiin halpoja öljyjä Castroliin joka on VAG konsernin käyttämä öljy. Ja kyseessä oli nimenomaan hinta/ laatusuhde vertailu, missä Castrol häviää hintansa takia automaattisesti, ei laatunsa, joka pitäisi olla se numero yksi asia kun öljyä valitaan. www.auto-motor-und-sport.de/test/motoroel/
Yksi iso ongelma nykyautoissa on ns "low tension piston rings". Eli vähäpäästöisyyden takia käytetään löysempiä männänrenkaita, jotta kitkavoimat männän ja sylinterin välillä olisi pienempi. Aiheuttaa öljyn vuotamista palotilaan ja karstoittumista. Sitten vielä lisätään hybriditeknologiaa ja polttomoottori käy vähemmän aikaa - höyrystyttää kondenssivettä vähemmän ja aiheuttaa veden ja öljyn sekoittumisen ja öljyn ohenemisen vielä tähän kaupanpäälle ja entistä enemmän karstoittumisen.
15T välein on öljyt parantunut mun nuoruuteni ajoista paljon kun tekussa testattiin ölyjä ja niiden vaihtoväliä ja ominaisuuksia, esim jäi mieleen se että luonnon öljyt ei kestänyt hiiltymättä ja pintapaineet/voiteluominaisuudet hävis siinä 5000km jälkeen, kun taas silloin myynnissä oleva ensimmäisiä synteeytisiä mobil rally 1, oli kestävin ja kesti jopa 12K vaihtovälin eli suositus täys synteettiselle oli kun testattiin noin 10T välein. 15T km välein oli jo täysin liikaa ja voiteluominaisuudet olemattomat. tämä oli 80 -luvulla kun ekat täys synteettiset tuli niin jouduimme testailemaan nuo labrassa silloin teknillisessä korkeakoulussa.
Öljymaallikkona ajattelen seuraavaa: Kaikki luokitukset täyttävät öljyt esim 10-15tkm vaihtoväleillä riittää suojaamaan moottorin niin ettei sen käyttöikä alene. Uskon vakaasti että esim Motoxin öljyillä ajaa vaikka miljoonan kunhan vaihdellaan usein ja käytetään autoa järkevästi. Aikoinaan esim rallyformula- öljy oli massiivisen mainoskampanjoinnin kohteena ja kuluttajat maksoi öljypurkissä markkinoinnin hinnan. Eittämättä öljy oli hyvää mutta tokkopa sen parempaa kuin vaikka Teboilin öljyt. Työkoneessani on vanha Perikins jostain 80-luvun alusta. Siinä ongelmana on että ei tahdo löytyä enää riittävän heikoilla luokituksilla olevaa öljyä moottoriin. Ns. huonot vanhan luokituksen öljyt voitelee tuollaisen vanhan moottorin paremmin kuin nykyaikaiset rasvat. Mikä siinä onkin, että kaikenlainen hömppä on vallannut maailman. Ruoan tulee olla pikaruokaa, öljyjen longlife, ja pakokaasuja syötetään moottorien imukanavaan. Huulet pitää olla botoxia ja tissit muovia. Hölöhöpöhommat on vallanneet maailman.
Aikoinaan Mobilin Rallyformula jäi viimeiseksi synteettisten öljy testeissä. 1. tuli TB Diamond sitten Esso, Castrol, Shell, Neste ja viimeiseksi tuo Rallyformula. Testi tehtiin VTT: laboratoriossa samalla Mersun dieselillä, jonka moottori pestiin sisältä jokaisen öljyn vaihdon jälkeen ja jäähdytettiin -20 asteeseen kylmiössä ja sen jälkeen käynnistettiin. Näin saatiin arvot mitattua testiä varten.
Mun mielestä nämä kaikki öljytestit pitäisi testata yhtälailla muutaman tonnin ajetuilla öljyillä, esim. 5 ja 10tkm. Silloinhan vasta nähdään todellinen laatu ja suorituskyky, kun ovat olleet oikeasti käytössä. Tällainen testihän olisi melko hankala toteuttaa puolueettomasti, vaatii aikaa ja resursseja. Project Farmin kanavalla tyyppi on testaillut satunnaisesti joitain öljylaatuja samantapaisen hankauspyörän avulla. Välillä keitellyt öljyjä simuloidakseen niiden kuumenemista moottoreissa ja myös pakastanut niitä juoksevuuden testaamiseksi kylmänä.
Halvinta koneremonttia ajoissa tehty öljynvaihto. Mulla skodillacissa yli 550tkm menty 1.9tdi BXE, konetta ei ole avattu ja alkuperäinen ahdin edelleen paikallaan eikä ääntele. Öljyt vaihdettu aina 10-15tkm väliin ja viimeiset vuodet lisätty myös se 3% x1r.
Tälle täytyy antaa ääni. Kaverilla ollut 2 vuoden ikäisestä saakka 2008 Octavia 1.9 TDI 4x4, joka on noudattanut samaa kaavaa, ja kone käy tosi nätisti. Ollut myös softattu siitä saakka kun hänelle tuli. Siinäkin alkaa olla metrejä sen 500tkm, karvan taitaa olla vielä vajaa. Samoin voimansiirron öljyjen vaihtovälin on puolittanut, ja siihenkään puoleen ei ole öljyjen vaihdon lisäksi tarvinnut koskea noille metreille vielä lainkaan.
Nyt oli Simo jäätävän kova video! X1R täälläkin käytössä, itsellä vakavassa off-road harraste Can-Am Outlanderissa X1R perissä, laatikossa ja moottorissa. Mulla oli vielä hetki sitten 9-5 Turbo SAAB ja X1R selkeästi teki moottorista hiljaisemman ja kulutus laski 0,5l satkulla. Ei tietysti tieteellistä faktaa vaan omaa kokemusta ja korvaa. SAAB oli mulla yli 15v ja kaikki huollot tein itse, sitä kautta auto oli tuttu ja kokemus X1R tuotteen vaikutuksista siten vahva. SAABiin vaihdoin öljyt kympin välein, noissa ollut aikoinaan sitä moottorin huohotusongelmaa ja ”oil sludge” juttua. SAAB meni eteenpäin kaverille ja kelaa tänäkin päivänä ongelmattomia kilometrejä. Kiitos videosta - subbed!
Longlife-autoissa myös öljysuodatin on tärkeässä osassa. Tekniikan Maailman vertailussa OEM-öljysuodattimessa oli liki tuplasti suodattavaa pinta-alaa tarvikesuodattimeen verrattuna. Toki öljysuodatin muutenkin on kriittinen, että se ylipaineventtiili/ohitusventtiili toimii eikä jumiudu. Kylmäkäynnistyksessä kuitenkin valtaosa öljystä ohittaa suodattimen kunnes viskositeetti laskenut sen verran, että suodattimen läpikin menee jotain.
Kiitos! Erittäin mielenkiintoista.. Olin just kysymässä X-1R:stä mielipidettä mutta sehän tulikin sieltä. Kaveri sai kehityspalkinnon eräässä🙂 suomalaisessa hissifirmassa kun käytti vaseliinin kanssa tuota X-1R:ää tankohisseissä. Huoltoväli kasvoi valtavasti..
Yksi merkittävä tekiä long life öljyihin siirtymiseen ovat ns. autolehdet testeineen. Autovalmistajat yksinkertaisesti pienentää huoltokuluja jatkamalla vaihtoväliä. Pitäs puhua myös siitä miksi autot valmistetaan siten että todennäköinen käyttöikä on suuruusluokkaa 100000 km, tätä vaativat myös ympäristöhuolestujat.
Kiitos videosta. Paljon öljyn toimivuuteen/kestoon vaikuttaa yksittäinen ajomatka. Paljon lyhyitä moottorin käyntijaksoja, jolloin öljyyn kertynyt kondenssivesi ei ehdi haihtua, pilaa hyvänkin öljyn nopeasti. Yksi merkki tästä on öljyntäyttökorkkiin kertynyt vaalea öljy-vesi emulsio. Eli lyhyitä matkoja ajavalle, vaihtakaa öljyt huomattavasti ennen automallin huoltoväliä. Mikolle,, etuperä ja takaperä on erittäin huonoa Suomea. On tasauspyörästö etu/taka tasauspyörästö, lukolla tai ilman. Helpottaa kääntäjää käyttävien ymmärrystä, mistä on kysymys.
Tuon taulukon käyttäminen on virhe, sillä se ei ole minkäänlainen tieteellinen työ, mutta eihän se tieteellisen työn määritelmäkään takaa työn luotettavuutta->sillä olen myös saanut sellainenkin käsityksen, ettei tuo toisessakaan viitteessä käytetty Timken-testi olisi moottoriöljyille soveltuva testi sittenkään. Tosin omat puheeni voi myös heittää romukoppaan, sillä en toimi mekaanisella sektorilla myöskään, mutta peräänkuulutinkin vain lähde lukemisen kriittisyyttä, vaikka kivahan se on katsoa näitä videoita kuitenkin.
Oma kokemus noista moottorin pesu/lisäaineista on se, että paljon ajetuihin ja vanhempiin autoihin kannattaa tehdä muutama käsittely. Ekan huuhtelukäsittelyn (ja öljynvaihdon) jälkeen koittaa ajaa siten että moottori lämpiää kunnolla em. pitkää moottoritieajoa useamman kerran ja voi antaa monoa normaalia enemmän, seuraava käsittely 5tkm päästä. Uusi öljy sitoo itseensä sitä likaa mitä ekan käsittelyn jälkeen irtoaa moottorin sisustasta ja toinen käsittely huuhtoo loput pois. Tämän jälkeen on hyvä laittaa lisäainetta uuden öljyn sekaan, X-1R tai sitten RVS käsittely. Omissa autoissa olen käyttänyt X-1R:ää ja tuntuu oikeasti toimivan, viime viikolla '92 S4 turbo sai toisen X-1R käsittelyn ja venttiiliikoneiston ääni on hiljentynyt huomattavasti ja pienet sivuäänet ovat aikalailla hävinneet. RVS on vielä kokeilematta mutta seuraavaksi tulee käsiteltyä 320tkm 1.8T Passat, pitäisi olla kuin uusi sen jälkeen. RVS muodostaa kestävämmän kalvon metalliosien päälle mutta se on myös kalliimpaa mitä X-1R. Pikku vinkkinä että tuota X-1R:ää voi myös ja kannattaa käyttää muuallakin, perä/laatikkoöljyjen sekaan tai vaikka ohjaustehostimen öljyn seassa. Vinkuna ja vonkuna loppui talvipakkasilla tuosta edellämainitusta S4:ta kun lisäsi 5% uusien ohjaustehostinöljyjen sekaan 👍 Edit: Lisäaineita/kitkamuunnin nesteitä EI parane käyttää paikoissa jossa tarvitaan kitkaa, esim. Quattro Audeissa missä on Torsen keskitasauspyörästö vaihteiston jatkona ja käyttää samaa öljyä!!
Moro! Olipa hyvä video! Oli todella hyödyllistä nähdä tuo tilasto öljyijen kyvyistä. Täysin uskotttavaa myöskin tuo liian pitkä öljynvaihtovälin seuraukset. Olen käyttänyt X1R kaikissa autoissani jo vuosikymmeniä. Todella hyvä aine ja tietääkseni ainoa oikeasti toimiva lisäaine. Olen nähnyt tuon pintapainetestin luonnossa ja todellakin tulos oli juuri tuo, jonka kerroit. Kestävyyden lisäksi polttoaieen kulutus on alentunut, väittäköön kuka mitä tahtoo, mutta kokemus on omakohtainen ja uskon siihen, kun olen käytännössä kokenut.
Olen vuosia sitten tehnyt mittauksen savukaasujen osalta X1R lisäyksessä . -Noh, savun O2, CO, Nox arvoissa mitään eroa löytynyt, mutta liukkaampi käynti oli vakuuttavaa: Ajettiin vakionopeutta merellä eestaas lenkkiä n. 1500 heppasella hinaajalla aina puoli tuntia vasta tai myötätuuleen. -Kun nopeus oli vakio, ero näkyi ahtopaineen laskussa 1,2 barista n. 0.2bar alaspäin. -EK ehti lorauttaa ohjaustehostajaani säiliöön myös, huonoin tuloksin: Seuraavalla viikolla ohjaus nalkkasi venttiillijumiin, vaati säiliön pesun, oli kuulemma haissut majavan raadolta. Eli joku vanha öljy pitäisi ainakin vaihtaa ensin, ennen lisäaineita...
Äläpä muuta virka! Valheeltahan se tuntuu ja foliohattujen jutulta! En uskois, jos en ois itse kokenut Käypä katsomassa niitä testejä, niitä löytyy netistä. @@jothain
@@jothain Jos itse saisit elantosi autojen valmistuksesta niin tekisitkö semmosia autoja mitä voit myydä uuden 200tkm välein vai 2milj km välein 🙂 hehkulamppujen kanssa oli sillon 100v sitten semmosta ongelmaa ettei niitä mennyt kaupaksi kun kestivät loputtomiin
Olipa sponssattu esitys! Totta kuitenkin on, että 15000 km on hyvä vaihtoväli. Auton moottorin ajokilometreillä (tai kuluneisuudella) ja vuodenajalla on merkitystystä viskositeetin valinnassa.
Sitten vielä muutama juttu. Toki jakoketjun venymiset osittain aiheutuvat siitä, että autovalmistajat ovat heikentäneet ketjun rakennetta. 2-riviketjuista on käytännössä luovuttu. Moottorin karstottuminen aiheutuu osin suorasuihkutuksesta. Imusarjasuihkutuksesta on käytännöss luovuttu. Nykyisin moottoriöljy on todella ohkaista, 0w-20 öljyä käytetään, koska sillä saadaa mekaanisia häviöitä minimoitua -> pienemmät päästöt. Öljyn määrä ja auton käyttö vaikuttavat myös öljynvaihtotarpeeseen.
Ketjun rakennettahan ei ole huvikseen heikennetty vaan tässäkin takana on päästöjen pienentäminen. Pienemmät ja kevyemmät liikkuvat massat vähentää moottorin pyörintävastusta -> lopulta pienemmät päästöt kevyemmällä työllä.
@@v6omegaNiin toki ketju rasittuu startissa eniten. Siksi käytölläkin on iso merkitys. Jos autolla ajetaan aina 100 km joka startin jälkeen, kestää ketju taatusti pidempään, verrattuna tilanteeseen, että startataan autoa 10 kertaa 10 km matkalla.
Jatkaakseni vielä öljyistä. Jos 30tkm muuttaa tunneiksi ajatellen että auton keskinopeus olisi 65km tunnissa, niin puhutaan noin 460 tunnin öljyvaihtovälistä. Vertailun vuoksi mónissa venedieseleissä on öljynvaihtoväli 100 tuntia. 460 tuntia samoilla öljyillä on todella hurja määrä olipa öljy millaista tahansa.
Pintapaineen kestolla ei ole merkitystä moottoriöljyssä. Metropolian öljyvertailussa ja Piotr Tester - kanavan suorittamissa testeissä on käytetty Timken testeriä, jota käytetään teollisuudessa testaamaan EP (extreme pressure) lisäaineiden olemassaoloa. EP lisäaineita käytetään vaihteistoöljyissä, jotka joutuvat kestämään kovempia pintapaineita. Polttomoottorissa suurimmat pintapaineet löytyvät venttiilikoneistosta, ja sielläkin suurempi merkitys on kulumisenestoa lisäävillä lisäaineilla (ZDDP, Molybdenum). Käytettäessä nykyaikaisia oikeasti täyssynteettisiä moottoriöljyjä (Amsoil, Motul, Ravenol) ei ole mikään ongelma ajaa 30-40 tkm vaihtoväliä, mikäli ajoprofiili on kunnossa. Ajettassa jatkuvasti esim. 2 km matkoja kylmällä moottorilla voi oikeasti olla tarpeellista vaihtaa öljyt jopa 5 tkm välein. Suurimmassa osassa autoista löytyykin omat laskurit, jotka kertovat milloin se öljy kannattaa vaihtaa.
@@-KetTune- Optimi öljynvaihtoväli on melko riippuvainen juurikin moottorityypistä, eri moottorit tuottavat eri määrän "palamisjätettä". Vapaastihengittävät moottorit rasittavat myös öljyjä vähemmän kuin turboahdetut. Polttoaineen kulutus ja käyttötunnit ovat myös toisinaan parempia mittareita vaihtovälille kuin kilometrit. Itse noudatan 10 tkm vaihtoväliä, jonka autonvalmistaja on määrittänyt vaikeisiin olosuhteisiin (kovat pakkaset jne.), vaikkakin ajoprofiili mahdollistaisi 20 tkm auton tietokoneen mukaisesti.
Olisihan nuo moottoriöljytestit syytä suorittaa tarkoitukseen soveltuvalla ja tarkoitukseen hyväksytyllä mittalaitteella, nelikuula tai tms. virallisesti hyväksytty testauslaite. Pelkästään Timken-tyyppisen testin perusteella moottoriöljyjä ei pitäisi määritellä paremmuusjärjestykseen, vaikka testaustulos timkenilläkin voi olla ihan mielenkiintoista eri öljyjen välillä.
Tuo kulutuskestävyys testaus tapa ei oikein kerro muuta kuin että miten hyvin öljy pystyy ehkäisemään kiinnileikkautumista tai kulumista siinä tilanteessa kun laitetaan tarpeettoman paljon painetta öljykalvolle, nykyisissä tehdasvakioissa moottoreissa on suunnilleen 12-14bar puristuspaineet sekä venttiilikoneistossa on todella pyöreät nokkaprofiilit ja venttiilijousetkaan ei ole mitkään jäykät eli sormivoimin saa puristettua melkein kasaan asti eli moottoriöljyjen testaus tapa pitäisi olla erilainen esim. ihan oikeita moottoreita millä testataan. Mitä tulee öljymerkin valintaan niin itse suosin aina automerkin omaa, ne on yleensä edullisempaa kuin ns.”laatu brändit” ja näyttänee tässäkin testaus tavassa pärjännyt hyvin.
Piotr Tester kanava on hyvä apu öljyn valintaan. Ja välillä kannattaa pyöräyttää Rvs koneessa, vanhemmas moottoris nousee mukavasti puristukset. Ja ei x1r myöskään pahaa tee. -96 volvos ohje on 15000km ja pätkäajos ja kylmis olois 7500km. No itsellä se on 10000/7500km. Kappas mainitsikin sitten Piotr Tester kanavan, oon kans seurannut vuosia tota kanavaa. Se vaan, että se on vaihtanut konetta ja testaustapaa välillä, niin harmi että menee uusien öljyjen suhteen vertailu vaikeaksi. Nyt se vetää limppu koneella jossa kuorma kasvaa..
80 luvulla oli VW konsernin autoissa vielä 7500 km öljynvaihtoväli. Sitten se kasvoi 15 tkm, kunnes 2000 luvun puolella "keksittiin" tämä Longlife huolto-ohjelma, jossa öljynvaihtoväli muuttui 30 tkm tai 2 v. Itse olen pysynyt näissä vanhoissa öljynvaihtoväleissä edelleen. Hyvä jos tuo 7500 km tulee edes täyteen. Eikä ongelmia ole ikinä ollut. Itse olen vannoutunut Castrolin käyttäjä.
Mun kaikissa autoissa vaihtanu öljyt 10 tkm välein. Yhdessä autossani joka söi öljyä noin 1 litran/10 tkm huomasin että öljyn syönti kiihtyi jo noin 7-8 tkm kohdalla eli silloin varmaan viskositeettiominaisuudet alkoivat huonontumaan. Öljyinä yleensä Teboil 5W-40 tai Motul 5W-40.
80 luvulla kuni noita testailtiin tekussa nini juuri nämä motul,shell,teboil, olivat niitä huonoimpia ja suosittelivat 5000 km vaihtoväliä koska voiteluominaisuudet oli siinä vaiheessa jo loppu. täys synteettisiä ei paljoa vielä ollut ja ainoa joka kesti jopa 10T kilometriä voiteluominaisuuksien vielä kärsimättä oli mobil rally formula1 muut ei kestänyt lähellekään sitä kulutuksessa.
@@mattivirtaToki noita tuon aikaisia mainittujen öljymerkkien tuotteita ei voi verrata nykyisiin. Varmaankin nykyöljyistä huonoinkin on parempaa kuin 80-luvun paras öljy. Nykyään teen moottorin sisäpesun jollakin engine flush-aineella joka toisessa tai kolmannessa öljynvaihdossa.
Kerran avattiin kahden samanlaisen auton öljypohjat,toisessa oli melkeen uudestaasti käytyetty Mobilin RF1 ja toisessa mitä lie. JO sen toisen auton missä käytertty mitä lie venttiilikoneisto oli paksun karstan peitossa ja kaveri oli siihen joutunu nokka-akselinkin vaihtamaan kun kulunu. Toisessa missä ollu Mobilin öljy ei mitään vikaa no öljypohjat kun aukastiin oli Mobilin öljyssä ajetussa siisti kiiltävä pohja josta voi pyyhkiä ruskean öljyn pois. Sen sijaan kartasenkoneen pohjassa oli niin paljon mustaa töhnää että meni aikaa sen pois pesemiseen. Sillon tajusi kaverinikin kuinka paljon öljyllä ON merkitystä!
@@jounijahi898 nykyiset öljyt on varmasti parempia kuin minun nuoruudessani olivat kun testailtiin niitä. itse pesin aina moottorit jos mönjää löytyi suodattimesta tai öljypohjasta niin dieseliä kone täyteen ja antoi käydä hetken että meni joka kanavaan kunnolla ja sitten tyhjennys, tuon kun teki pari kertaa nini huuhteli turvallisesti koneen puhtaaksi kyllä tervasta ja roskista. dieselissä kun on sen verran ohutta öljyä ettei leikkaa kiinni kun käyttää konetta sen minuutin pari että öljy kiertää joka paikkaan. sitten uudet öljyt tilalle ja kymmeniä tuhansia kilometrejä on koneet kestäneet.
@@Tessulandiaöljyjen "kestävyyteen" vaikuttaa myös paljon minkälaiseen ajoon moottoria käytetään. Jos ajomatkat ovat lyhyitä ja moottori ei ehdi lämmetä kunnolla tarpeeksi pitkäksi aikaa niin öljyt pilaantuvat nopeammin. Kaikkein parastahan on jos ajetaan pitkää matkaa jolloin esim. öljyyn jäähtyessään kondensoituva kosteus ehtii haihtua pois. Eräällä tutullani on noin 2 km työmatka ja turbo-Volvon egr- yms.imupuolen systeemejä piti vähän väliä puhdistella. Sittemmin onneksi otti neuvoni käyttöön ja nyt ajaa muutaman km lenkin että moottori lämpenee kunnolla. Mitään ongelmia ei ole enää ollut.
10000 km välein meidän kotteroon öljyt ja suodatin vaihdetaan.Öljynä Mobil 5w30 ESP tai joku muu vastaava öljy.Öljynvaihto on ihan halvinta huoltoa.Itse vaihtelen muulloin paitsi talvella kun talli varattuna kesäauton säilytyksestä johtuen.
Kiitos paljon öljy videosta. Nyt jos manoil on tosiaan saanut valmistajan virallisen hyväksynnän niin oli uutta tietoa mulla. Nyt vaan sit VAG konsernin vehkeisiin sitä kun kerta takuukin säilyy.
Suurimmat pintapaineet auton moottorissa löytyvät venttiilikoneistosta, eikä nekään ole kovin suuria. Paljon pintapaineen kestoa tärkeämpi asia perusauton moottorissa on öljyn korroosion esto ja pesevät lisäaineet, joiden toimintaa pintapaineen kestoa parantava lisäaineistus heikentää. Mitään suoraa linjanvetoa öljyn paremmuuden ja pintapaineen keston välille ei oikein voida heittää.
Juurikin näin, ihan järjetöntä valita pintapainetestin mukaan moottoriöljyjä… Katsoo purkista että täyttää moottorin vastimukset niin silloin siinä on riittävästi sitä pintapaineenkestoa, plus muutkin ominaisuudet kunnossa. Itse olen teettänyt öljyanalyysejä eikä ole koskaan tullut vastaan että öljy olisi huonoa jos moottori on kunnossa ja öljy on maks 1v vanhaa. Esim VAG 1.6tdi moottori missä oli 300tkm takana ja 29tkm/1v öljyt olivat analyysin mukaan täysin käyttökelpoiset vielä. Öljyn hapettuminen alkaa olemaan Suomen keleissä ongelma 1vuoden jälkeen.
Öljynvaihto on loppujenlopuksi pieni kuluerä auton käyttökuluissa, joten se kannattaa tehdä näissä vaativissa oloissa usein. Itse vaihdatan öljyt kerran vuodessa. Ajan n. 15000 km/v
@@Simolammikko Vietin lapsuuden urheilukentällä ja pikkujätkän taivaassa eli huoltoasemalla jossa kylän prätkäjätkät liikkui ja huoltsikan omistajalla myös prätkä. Sain käsiini senaikaisia Teboil-dealereille tarkoitettua kurssimatskua ja lueskelin kaikki todella nälkäisenä. Mieleeni jäi tämä pintapaineen keston korostaminen monissa yhteyksissä. Koska Teboil toimitti myös merkittäviä määriä voiteluaineita isoille kuluttajille kuten VR ja Finnairkin sekä teollisuuteen myös. Öljynvaihtoväli korostuu jos laite imaisee jopa satoja litroja kuten VR:n vaihtotyössä käyttämät veturit. Tästä olen kinastellut usein ja moni vähättelee öljyn ominaisuuksia ja vaihtoväliä. tietenkin vananliiton Laatokassa ja muissa joissa välykset jo uutena vähän reilumpia niin joo mutta moderneissa moottoreissa joista tehoa puristettu suhteellisen paljon pienestä tilavuudesta on öljyllä iso merkitys. Hyvä ja informatiivinen video!
Mielenkiintoista tietoa öljyistä! Itse vaihdan kerran vuodessa vaikka kilometrit jää alle 10th. Eron kuulee silti käyntiäänessä. Ja kun vaihdan, niin kaadan aina uutta öljyä proppu auki niin kauan, että läpi tulee aivan kirkasta öljyä. Vasta sitten proppu kiinni. Käytetynä ostetussa autossa sai ekassa öljynvaihdossa huuhdella noin yllättävän pitkään, mutta ei enää.
Muutama vuosi tullut useassa autossa käytettyä tuota Mannol combi ll öljyä ja hyvin on näkynyt toimivan. Esimerkiksi bemarin n52b30 koneeseen ei ole tarvinnut lisätä yhtään vaihtovälin aikana.
Pjotr Tester on muuten puolalainen ei venäläinen. Kaikesta muusta Simon kanssa samaa mieltä ja itse olen mennyt juuri tuolla 15tkm välillä. Ja aion mennä jatkossakin.
uskokaapa oma kokemukseni:Belco öljy oli parempi ku mobil ja täyssynt 5w-40 oli öljynä ja 02.focus autona..belco öljyy ei kuluttanu nii paljoo ku mobilii ja sormissa belco öljyssä tuntu liukaskalvo kun taas mobilis ei tununut...ja pakkasellakin pelas...Harmi ku belco öljyy ei oo 10w-60 viskona.....mobilit on kyl yleensä testeis hyvin pärjänny...
Öljyyn kertyvä kosteus ja polttoaine heikentää myös noita lisäainaita. Longlife huoltoväli voi toimia ihan hyvinkin jos autolla ajetaan lähinnä maantietä raskaalla kaasujalalla. Mutta jos öljyn kunnollinen kuumeneimen on harvinaista niin sen kyllä näkee kun longlife moottoria purkaa.
Jep, tämä on hyvä ja tärkeä pointti, joka jäi muuten asiapitoiselta ja jälleen kerran hyvältä videolta uupumaan. Möljyn vaihtovälin mittarina ei toimi pelkästään kilometrit vaan jos kyseisellä moottorilla ajetaan lyhyttä ajoa jossa moottori kerkeää lämpenemään muttei tarpeeksi kuumaksi jotta veden ja polttoaineen haihtumista tapahtuu, on syytä öljyt vaihtaa vähintään kerran vuodessa. Itse vaihdan Möljyt 15tkm/1 vuoden välein
On harmi ettei moni peruskuluttaja tajua tätä, lyhyet ajomatkat ja se että kone ei ikinä pääse kunnolla lämpiämään ja polttamaan öljystä kosteutta pois ja ns. puhdistamaan epäpuhtauksia on ihan täyttä myrkkyä oli sit kyseessä mikä tahansa auto
Longlife huoltovälit pilaa monen moottorin jo alle 100000. Suorasuihkutteisissa moottoreissa ongelma korostuu pitkillä huoltoväleillä. Itse olen uuden auton ostanut ja takuunalaisena autoa huollettu 16000 välein ja aina puhdistava lisäaine kipattu bensan sekaan ja ei ongelmia ole ollut autossa ikinä ja mittarissa yli 124000. Vanhojen jäärien tuntuu olevan vaikea sopeutua huoltovälin puolitukseen ja perustellaan kyllä pitää kestää kun valmistaja näin ilmoittanut. Valmistajilla ei liene ollut aikoinaan tietoa miten kerää esim. Venttiilin seetipintoihin karstaa kun on siirrytty suorasuihkutus moottoreihin. Itse suosittelen huoltovälin puolittamista ja puhdistavien lisäaineidennkäyttöä.
Milloin moottori on "pilalla"? Suomenkin teillä on pilvinpimein moottoreita joilla on ajettu tehtaan huolto-ohjelman mukaan 500tkm, onko ne ollut 100tkm lähtien jo pilalla?
Noni löyty heti jäärä joka ei longlife huoltoväleistä luovu vaikka mikä olis. Väittäsin ettei ole vielä suorasuihkutus bensiinimoottori moinen jolla 500000 päästy pitkillä huoltoväleillä. Tai sitten ei kerrota koko totuutta. Onhan mersun dieseleilläki miljoona ajettu mut unohtunu monella kertoa et pitäny laakeriremppaa vähintään jo kerran tehdä. Itse mieluusti huoltaa liian usein ni pysyy paikat kunnossa😎
On tullut nähtyä esim pienikoneinen bensa auto jolla ajettu 250tkm longlife väleillä ja kone kävi todella nätisti, käynnistyi hyvin talvella eikä syönyt öljyä juuri lainkaan.
Tuosta LL öljyistä olen aina miettinyt, että ne on tehty suuria km määriä ajatellen, että voitelu yms olisi mahdollinen myös sinne loppuun asti eikä heikkene oleellisesti 15tkm jälkeen, mutta suodatin...sehän on samanlainen oli sitten LL käytössä tai ei, joten miten se kykenee toimimaan yhtäkkiä ns kaksin tai moninkertaisia km määriä, verrattuna aiempiin aikoihin lyhennetyllä välillä. Toki ohivirtaus jos sellainen löytyy pitää huolen, että öljy kiertää koneessa, mutta itse ainakaan en halua sitä, että jossain LL välillä suodatin olisi tukossa ja moottorissa kiertää vaikka 5tkm pelkkä suodattamaton öljy ennen öljynvaihtoajan täyttymistä. Se vahinkoa saa aikaan, tai ei ainakaan hyvää tee. Itselläni vag 2.0 tdi CGLC, öljyt vaihdan kokonaan suodattimen kanssa max 15tkm, välillä aikaisemmin jos alkaa olemaan litran lisäyksiä liian tiuhaan(tietäjät tietää) :)
Hieman kyllä juu nauratti kun nyt sitten saakin jo Mannoilia,saakohan 4L kannussa( vai pitääkö ottaa oma mukaan heh) niin pitäs ostaa ja laittaa näytille,siinä vois kaverit silmiää hieroa että mitä vit...!
Allekirjotan tämän Simpan toteaman täysin tuosta LL-huolloista. Ostin aikoinaan Boran BCB koneella ajettu 70 tkm ostohetkellä ja huoltokirjan mukaan 10-15 välein rasvat vaihettu koneeseen ku oli aika tullu ekana täyteen. Ite jatkoin tämän auton huoltamista 15 tkm välein ja käytin Mobil 5W30 ESPiä öljynä. Borassa oli 430 tkm mittarissa ku läx vaihtoon, mittatikun merkkiväli riitti vaihtovälille eikä nostajatkaan naputtanu. Ainuttakaan öljytilan huuhtelua en tehny koko aikana. Nykyisellä TSI golffilla jatkuu sama huoltoväli ja oottelen millon pääsen ketjun vaihtamaan.
Öljynsuodattimista olen samaa mieltä hyvä pitää olla, pitkään ollut suodatin läpäisee varmasti kaikkein hienomman lian sehän se juuri luutavasti pilaa koneet, niinhän varmaan on ettei suuri osa autoilioista tahdo asiaa uskoa, niin ja tietysti se öljyn laatu, vielä siitä suodattimesta sellaista vaihdettavaa suodatinta ei ole joka puhdistaa kaiken, tehokkain on mielestäni Scanian linko suodattimien lisänä.
Taas kerran täyttä asiaa Mikolta! 💪 Taidampa kevään huoltoon tilata itsellenikin tuon öljy setin pesuaineineen kun pihassa seisoo 3.0 tdi jolla menty 520 tkm ja edellisen omistajan toimesta vielä tuolla 30tkm vaihtovälillä , ketju hilppeineen luojan kiitos vaihdettu 400tkm. 😄
En koskaan ole omilla autoilla edes välttämättä sitä 15tkm vaihtoväliä pitänyt, vaan aiemmin öljynvaihtoa. Ja laatuöljyjä. V60:sen kanssa käytän arvokkaampaa laatuöljyä, koska arvokas auto, niin haluan optimoida sen osalta moottorin keston. Faijan 2v vanha rellupaku vieläkin huoltamatta, koska huoltoväli "kuulemma" 2v/40tkm. Eikä hän tosin koskaan muutenkaan autoista ole mitenkään välittänyt. Ainut tärkein asia, että auto vaan liikkuu eteenpäin ja on leimaa. Hän valitettavasti laiminlyö autot aina. Tämmöisten juttujen takia sitten vaihtoautot on susia, ja yllätyksiä tuleepi.. Minä oon toinen ääripää, "turhan" tarkka oon autojeni suhteen ollut😄 "Hieman epäreilua", että ihmiset, jotka laiminlyö autot, pääsevät niillä todella pitkälle iän ja kilometrien suhteen. Sitten me tunnolliset, jotka huolletaan, hoidetaan ja puunataan autoja, tulee yllättäviä koneiden / vaihteiston kilahtamisia :(
Moi! Minulla on Skoda Kodiak 2L 200hv diesel vm. 23 ja olen vaihtanut öljyt kertaalleen jo tuossa 6000km:sä. Ajattelin vaihtaa uudelleen tuossa 20000 km:n kohdalla , pitäisi olla myös tuo 30000 vaihtoväli, mutta tuntuu hurjalta. Käykö tämä Mannol Energy Combi LL 5W30 myös tuhon minun autoon.
Olen käyttänyt ykkös focuksessa ainoastaan Fordin 5w30 öljyä. Kilsoja tulee niin vähän, että vaihto kerran vuoteen. Muuten vaihto olisi kymppitonnin välein. Zetec s on niin ronkeli öljyistä, että ei muuta kuin Fordin omaa öljyä. Ollut tuo auto 15 vuotta😊 Asiallisia videoita👍
Mannoil menty jo tovi 5w40, ihmeen notkeeta oli -31c⁰ kun liruttelin sitä. Esteri pitää tiivisteet tiivinä ! Kyllä Sakemannin öljyssä luulis sopivuuksia löytyvän....
Niin omalla dieselautolla on nyt ajettu moottoria avaamatta 1,13 Miljoonaa - joista itse 950tkm - ainakin ne kaikki 30tkm long life ohjelmalla ja GM orggis öljyllä ja suodattimilla. Niin ja jakoketjukin on alkuperäinen, että kuinka paljon niiden osien nyt pitäisi kestää? Oikein mitoitetut osat ja säännöllinen matka-ajo tekevät LL huolto-ohjelma toimivuuden todistettavasti aivan mahdolliseksi.
Olisi se hyvä jos kaksi miljoonaa saisit täyteen, voihan se auto muuten hajota ympäriltä, juotuu sitten aiemmin luovuttamaan. Mikä auto muuten kyseessä?
Itte vaihtelen kulkineeseen öölit n.5000 mailin välein ( 4.0 bensa kuutonen ) - ja joo, en siis aja näillä 2000 luvun vaggilaisilla, tai muilla saksmanneilla / japskeilla, tms kikottimilla ...... Ja vaihteistona on täysin rehellinen muuntimella oleva automaattivaihteisto, eikä mikään sähköohjattu DSG, tms arpaloota...
Aina vaihtanut 10 tonnin välein sanoo huoltokirja mitä tahansa. Männät menee tuon 10 tonnin aikana aika monta kertaa edes takas ja vanhempi moottori nappaa jokaisella kerralla öljyyn epäpuhtauksia.
Oon ite siirtynyt mobilin esp 5w30 ->total quarz 5w30 ja näköjään ton testin mukaan ihan oikea suunta 💪. commaa oon vierastanut ja kiertänyt kaukaa kun siitä tullut ongelmia mersun automaattilaatikoiden kanssa, comma ilmottaa että laatikkoöljy on sopiva niin moneen luokitukseen ,että ne on jo keskenään ristiriidassa ja mahdottomuus. Mercedes /bevo ei ilmoita että tuo olisi sopivien öljyjen joukossa, mutta jälleenmyyjät sitä valitettavasti tarjoaa. ihan hyvää atfää vaikka 80 luvun corollan ohjaustehostimeen,jos sellanen varuste sattuu olemaan toyotassa😄😄. Monen auton verran on kokemusta että vaikka E mersuissa om651 25tkm vaihtoväli on varsin hyvä ja koneet on ollut 400tkm kohdalla kirkkalla karstattomalla alumiinipinnalla sisältä, mutta niillä on ajettu +50tkm vuodessa, eli pari öljynvaihtoa vuoteen. eli myös käyttö ratkaisee paljon,ja öljytilavuus, mersuissa toi 7,5 . Sprintereissä tais olla 11,5-12l ja huoltoväli 40-60tkm mutta ne on jo vähän turhan harvassa omaankin makuun..
Hyvä video. Ihan hyvä tuo kulumistesti paineen alla, mutta en ole niinkään varma että onko se relevanttia, sillä jos autossa ei esiinny sellaista painetta jolla testissä huonoimmallakaan öljyllä ei tapahtuisi metalli-metallia vastan kosketusta millään kuormituksella niin se on ns. ylispeksausta normaaliin moottoriin. Yksi mielestäni oleellinen asia mistä ei ollut mainintaa oli se että miten öljy tuhkaa / nokeaa joutuessaan palotilaan, siis asia jota tapahtuu vähän kuitenkin. Nykyaikaisissa diesel autoissa (euro 6) on hiukkasloukkujen partikkelikoko sen verran pieni että jos öljy muodostaa tuhkaa palaessaan ja se jää hiukkasloukkuun, niin se on huono asia. Öljyjen ljsäaineet eivät kaikki pala hyvin. Moderni diesel auto taitaa vaatia ACEA C4 tai ACEA C5 luokituksen joka määrittää sitä että kuinka paljon nokea ja tuhkaa saa muodostua. Tietysti kaikista huonoin toki on se, että ajaa sitä pitkää 30 tkm väliä huonoilla öljyillä, pahimmassa tapauksessa öljyrenkaat karstoittuvat ja öljyä alkaa kulua paljon. Tällöin hyväkään öljy ei välttämättä paljon auta kun öljyä palaa ja DPF todennäköisesti tukkeutuu, mikä sekin on kallis remontti.
Tässä on niiiiiin montaa muuttujaa että on aika vaikeata sanoa yhtään mitään. Kun tuli LongLife tuli myös tiukemmat päästövaatimukset, matalampi lämpötila moottorissa (pakko käyttää "Webastoa" koko ajan ainakin dieselissä), pienemmät kanavat moottoreissa ja niin edelleen. Sitten pitää ajatella milloin ajetaan kilometrit ja miten. Ei se ole öljyn vika että myös uudemmat VAG-koneet ovat 💩... Periaatteessa kaikki mikä on tehty 2010 jälkeen pitäisi takuuhuoltona korjauttaa, esimerkiksi TSI:stä ei ole kuin poijupainoksi...
itselläni on X-1R stä reilusti yli miljoonan kilometrin käyttökokemus ja en voi muuta kuin kehua. Käytän kyseistä ainetta myös muissa sovelluksissa. Muun muassa eräissä käsityökaluissa joissa on valtavan kovat hankauskitkapaineet.( viilaustuki ) Tavallisella moottoriöljyllä kului samassa viilausprojektissa poikki kaksi tukiholkkia. X-1R.n kanssa samalla tuella viilattu jo toista kymmentä samanlaista viilaustyötä ja edelleen sama tukiholkki on paikoillaan enkä vieläkään ole saanut siihen edes pientäkään koloa syöpymään. Liukuholkin pinta on ainoastaan kontaktipisteestä hiukan kiillottunut. Mielestäni on aika etevää mönjää.
Olet harvinaisen oikeessa öljynvaihto välistä. Missään nimessä ei kannata ajaa millään moottoriöljyillä 30tkm, etenkin diesel moottoreissa öljyt on suoraan sanoen tervaa pitkillä vaihto väleillä. Itse olen vaihtanut aina 15tkm välein öljyt ja suodattimen. Öljyn suodattimena olen käyttänyt aina mann filtteriä. Olisi mukava nähdä testi missä kunnossa moottori on 100tkm jälkeen kun ajettu 30tkm ja 15tkm öljynvaihto välillä. Mitäs Simo veikkaat, kummassa moottori olisi paremmassa kunnossa?
mulla on ralliauton ja sprintterin moottoreissa X1R. ite oon siviiliautoihin vaihellut 10tkm välein, ralliautoon noin 500km välein tai kerran vuodessa kumpi nyt tulee aikasemin
Muistakaa aina etenkin jos takuun alainen auto että öljyllä on auton valmistajan hyväksymtä. Se ei riitä että pakkauksessa lukee että mitkä luokitukset täyttää. Esim ford ecoboost ford hyväksynyt vain ford oe öljy ja castrol 5w20. Jos laitettu jotain muuta ja ford vikaantuu niin takuu ei ole voimassa kun ei ole käytetty valmistajan hyväksymää öljyä.
toisaalta kukaan ei osta/huoli edes ilmaseksi noita foordin ecoboos koneita itelleen, täysin susia jo syntyessään sanonut julkisesti jopa fordin omat insinöörit.
Tänne voi tuoda kaikki Voortit jotka ei muualle kelpaa,kyllä romumies ne hakee,muutkin merkit käy mitään papereitahan ette sitten kyllä saa mutta nyt olikin kyse vaan huolimisesta. Kaikki mikä ei ole ongelmajätettä otetaan vastaan.
Itse olen joskus ostanut tuohon omaan diesel Fordiin joka vaatii sen "vähätuhkaisen öljyn", niin 20L kannun raskaankaluston Euro6 moottorille luokiteltua synteettistä öljyä eli esim Volvo Vds4 ja 4,5. 5w-30 ja 10w-40 viskositeetilla noita löytyy. Ja täytyy sanoa 20tkm ajon jälkeen nuo raskaan kaluston öljyt vielä näyttää ja tuntuukin sellaisilta että vielä varmasti voitelee ja pitempäänkin voisi ajaa, päinvastoin kuin normi kevyen kaluston tavara joka on kuin mustaa lierua pois laskettaessa.
Tekniikan Maailma teki jokunen vuosi sitten mielenkiintoisen artikkelin noista VAG-konsernin bensamoottoreiden öljynsyöntiongelmasta. Lyhyenä yhteenvetona tuo ongelma johtuu valmistajan välinpitämättömästä ja laiskasta suunnittelusta yhdistettynä ylipitkään huoltoväliin. Tiheällä max. 10 tkm öljynvaihtovälillä vanhatkin EA888 -koneet kestää huomattavasti pidempään ilman remonttia. Toinen vastaava keissi oli 2000 luvun taitteen Toyotan 1.6 litraiset bensamoottorit, jotka söivät öljyä. Tästä oli tehty tutkimusta ja kuulemma ongelma johtui pitkälti siitä, että moottoreihin oli laitettu huollossa väärää öljyä. Viskositeetti ja jopa luokitukset saattoivat olla oikeita, mutta itse moottoriöljyn laatu ei vastannut valmistajan standardeja. Näissä tapauksissa oli usein myös huoltoväliä laiminlyöty, joka edesauttoi tuon ongelman syntyä.
1.8 oli se kone joka pääasiassa 2000 luvun alussa öljyjä kulutteli, mutta myös 1.6 toki sitä esiintyi. vanhempi 1.6 4a-fe on sitten taas "jumal" moottori mitä kestoon tulee. venavarren kumit jossain kohtaa vaihtoon ja senkun soittaa. Jostain syystä juuri tuo konetyyppi oli erittäin haluttua afrikkaan täältä pohjolasta...
@@konsta992just hilloin talliin 97 carina e mis toi 4e-fe moottori just meni 200tkm rikki Se on auto mikä tulee liikkumaan varmaan viellä ku tulemattomat automallit on jo paalissa
En nyt lähde mitään enempää tähän asiaan kommentoimaan. Mutta pitkällä matkalla pitempi väli toimii, jos matkat lyhyitä (perus 5-20km työmatkat) eli kylmästartteja tulee samoille kilsoille vaikka 5 kertaa enemmän, saattaa öljyn käyttöikä hyvinkin olla jo puolet lyhempi.
Tollasia X1R sun muita litkuja mitkä sisältää kloorattuja parafiineja ei auton moottoriin kannata laittaa. Kannattaa katsoa youtubesta Road Machinen video: Metropolian öljyvertailu
Se on yksinkertaista: 1. Avaa auton huoltokirja 2. etsi huoltokirjasta valmistajan suosittelemat öljyt 3. Osta kaupasta / käske huoltamon laittaa valmistajan suosittelemat öljyt 4. vaihda öljyt 5-10tkm välein.
Mahtavaa kontenttia. 👍Omat päivittäiset ajokit on jo muuttuneet sähköisiksi, mutta harrastepelinä löytyy vielä 50vuotias. KO autolla tulee ajeltua ~5tkm. Mitä suosittelisit öljyksi? Seisoo siis n.6kk vuodesta. Tuo Mannol alkoi kiinnostaa.
Ite oon käyttäny vuoden 2012 audi a3 tfsi koneessa uudesta saakka 0w-40 mobil1 laittanu aina kannun kyytiin kun menee huoltoon vaihtoväli ollu10 tuhatta. Autolla ajettu nyt 129 tuhatta ja kone on täysin uudenveroisessa kunnossa.
saman kun tekee 626 madzalla ni kiertokanki alkaa olla laakereistaan ulos kolisemassa lohkoon jo 120T km kohdalla, jokaisella tuntemallani henkilöllä mazdat joutunut koneen vaihtoon siinä 120-150T km kohdilla ei vaan voitele tai laakerit ei kestä mazdassa. 10T välein vaihto.
@@allutuppurainen3283 huoltoväli on 30tkm kaks kertaa ite vaihdan ja kerran huollossa tuona aikana ei ole kallista ja hyvä huolto on halpa moottorivakuutus
Kerran sahasin Octavian long life suodattimen halki ja ihan vaan mielenkiinnosta halusin nähdä, miltä sen suodatuskyky visuaalisesi näyttää. Voin sanoa, ettei sellainen kovettunut paperimassakorppu, joka murenee hieman puristellessa, suodata yhtään luotettavasti. Siis yhdyn täysin tuohon Simon ohjeeseen, että ei ikinä niitä long lifeja!!!!!
Kannattaa kysellä marmorilta mitä öljyä sielä koneessa pitäis pyöriä. Omassa vagineessa kirjoissa ja kansissa lukee 5w-30, mutta marmorilla tiedettiin, että uusi suositus on 0w-30. On suht huono valikoima tuota uuden suosituksen täyttävää ainetta markkinoilla.
Hyvä video taas ja itsekin miettinyt, pitäisikö öljyt vaihtaa useammin. Toisaalta taas mietin, että miksi autonvalmistajat ehdoin tahdoin tekisivät huolto-ohjelmia, jotka rikkovat auton. Yleensä olen tottunut, että valmistajat tekevät ohjelmansa ennemminkin varmanpäälle. Kovin hyvä perustelu ei ole kertoa todisteena, että jakoketjut venyy ja moottorit karstottuu yleisemmin. Ensinnäkin olisi mukava tietää onko tuo mutua, vai onko joku asiaa oikein tutkinut ja eikö muka ole mitään muuta syytä, mikä voisi asiaa selittää, kuten väännön lisääntyminen, muutos ajotavoissa tai muutokset moottoreissa ja niiden materiaaleissa. Tuossa Mikon liittämässä tutkimuksessa muuten Tribodyn näytti olevan pintapaineen kestoltaan aivan ylivoimainen verrattuna muihin testattuihin öljyihin.
Mulla on tapana vaihtaa talveksi ja kesäksi öljyt suodattimineen, kilometrejä ei tule kummemmin vuodessa autoon kun suurimman osan ajasta huristelen moottoripyörällä. Voisi sanoa että molemmat kulkineet saa 5000-6000km välein saa uudet mehut sisään.
Jotenki tuntuu, että menee öljynvaihtokin monimutkaiseksi. Ja valmistajaan ei vissiiin voi luottaa enään ollenkaan. Ite vaihdatan 15tkm välein öljyt, mutta en mie jaksa vahtia mitä sinne laittavat. Luulis että nykyöljyt on kaikki sen verran hyviä, että ne sen 15 kestää.
Toi longlife on kyllä yks suurimpia huijauksia ikinä. Jokusen longlife moottorin ja pitkällä huoltovälillä olleen moottorin avannu ja ei oo ollu kaunista katsottavaa😑
Itse olen käyttänyt muutaman vuoden synmar livius 5w30 moottori öljyä, parempaa kuin mobil esp 5w30, sillä moottorin äänet heti kylmä käynnistyksestä lähtien "pehmeemmät" ja hiljaisemmat.
Itsekin olin yllättynyt, että oma koko ikänsä merkkihuollettu yli 400tkm/16 vuotta longlifenä ajettu Audin 3L diiselipata oli sekä venttiilikoneiston että alakerran sihdin osalta erittäin puhdas - niin ja samalla alkuperäisellä jakopäällä mennään edelleen.
RVS ainut oikea aine pesun jälkeen, x1r ei muodosta keraamipintaa ja valuu öljynvaihdon yhteydessä pois. Pintapaineen kestolla ei ole merkitystä moottoriöljyssä, sitä tarvitaan peräöljyssä ja vaihteistossa.
Mites tuossa venäläisessä testissä on kontrolloitu näytepalan kovuus? Pitäisi varmaakin olla kaikki näytepalat samaa teräserää, että on edes jotenkin vertailukelpoinen... Viime kesänä tuli huollossa ensimmäistä kertaa tynnyristä Audi A4 2014 (B8) 2,0 tfsi bensakoneeseen Mannol öljyt, 5W30. Muistelin nähneeni juuri tämän Simon videon ja ajattelin, että nyt tuli hyvät öljyt. No kissan vitut. Ensimmäisen kerran kone pyysi lisää öljyä jo muutaman viikon kuluttua. Ajettu joku 5-600 km. No tässä kohtaa ajattelin vielä, että laittoivat alun perin liian vähän. Suodatinlisä tms. Lopulta 2 litraa sai lisäillä yhteensä seuraavan 3 tkm ajoissa kunnes vaihdettiin Valvolineen. Nyt on öljyt pysyneet koneessa.
Kiinnostaisi 0w-30 öljyt, mutta tuosta ei ole bevo:ssa hyväksyntää mersulle (229.51/229.52). Mikä lienee Fanfaron ja Mannolin ero, saman liettualaisen tehtaan tuotteita.
Mulla vanhanliiton ajatus,vanhoilla aina ajelen.kun hommaan paljon ajetun ja eka vaihto.valutan melkein kaikki vanhat pois.dieselillä täytän maximiin.käytän tyjäkäynnillä vartin.litkut pois ja uus suodatin.sen jälkeen pidän vaihtovälin 10 000.ei ole ollut ongelmia sen suhteen.osasynteettisillä ajellut kesät talvet ja viimeks vaihdoin muistaakseni 10 w 40 .jos olis uus auto niin noudattaisin näitä uusiä 0 w jotain kyllä vaikka tuntuu kyllä litkulle.mut asiaan 30 000 on kyl liikaa,ehkä ihan uudelle eka kerta kun on vaihdettu ns sisäänajoöljyt ensin veks.mut öljy on silti aika halpaa ja suodattimet,verraten siis isompaan vikaan.vanhoissa käyttiksissä se on mielestäni näin et kun on pesty kone sisältä ensin.aika sama millä vetää kun vaihtaa siinä 10 000 maks.
Nissanin joku päällikkö neuvoi youtubessa että kannattaa vaihtaa mahdollisimman usein öljyt ja käyttää vaikka halvinta mahdollista. En muista tarkkaan kilometri määriä mutta melko matalia ne oli, ehkä 6000km jopa ja sanoi että tiheän vaihtovälin yhteydessä riittäisi että suodattimen vaihtaa joka toinen kerta.
Näin asiat olikin joskus -60-70 luvuilla ja he jotka noin teki saattoi moottorit toimia yllättävänkin pitkään.Ennen tosin ongelmana oli kylmä käynnistuykset ja paksut öljyt
Näköjään kanava menee yhä enemmän mainos painotteiseksi. Tekijä olisi voinut pitäytyä alkuperäisessä moodissa. Tämän pätkän katsottuani, en koe, että tulevaisuudessa tarvitsee tarkastella mitäköhän tuotteita tänään saa Mikon verkkokaupasta. Olisit Mikko hyvä pysynyt alunperin aloittamassasi korjaus/huolto ohjelmassa.
Hyvä video, kiitos. Mutta...hieman kyseenalaista, että julistetaan halvin öljy parhaaksi, ja öljyn lisäaine vapahtajaksi, YHDEN sattumanvaraisen venäläisen "tutkijan" ilmoittamien tietojen perusteella. Pidetään mielessä, kuinka "luotettavia" venäläisten julkaisut ylipäänsä ovat, etenkin juuri nyt, kun venäjän ainoa elinkeino on juuri öljyteollisuus, ja heidän sydämellinen johtajansa liittolaisineen tekee kaikkensa vahingoittaakseen länsimaista taloutta. Liene sanomattakin selvää, että kyseisen "tutkimuksen" tulokset voidaan kirjata ja esittää täysin mielivaltaisesti, riippuen "tutkimuksen" rahoittajasta. Tiede, ja sen tuotteena syntyvät faktat, perustuvat kokeiden ja tulosten toistettavuuteen.
"Tekee kaikkensa vahingoittaakseen länsimaista taloutta". Ööh länsimaat itse asettivat pakotteita Venäjää vastaan jotka kääntyivät sitten itse itseään vastaan. Koko eurooppa on syvässä lamassa samalla kun venäjällä talous jatkaa kasvuaan. Venäjä ei tarvitse länttä tai lännen markkinoita, nyt se käy kauppaa aasian maiden kanssa. Hidas itsemurha länsimaille ja vain sen takia että Usa haluaa heikentää eurooppaa jotta se saa näin kätevästi kilpailevat maat pois kilpailemasta sitä vastaan ja voi itse markkinoida paskaa lng-kaasuansa markkinoillemme joka älyttömästi laivoilla toiselta puolelta maapalloa tänne rahdataan. Mutta tätähän ei valtamediassa kerrota, joten minä olen vain sekaisin päästäni oleva foliohattu eikös vain? :)
Tuosta öljystä puuttuu uusin API SP luokitus joka sisältää timing chain durability testin. Löytyy esim mobil 1 esp 5w-30 öljystä joka on näkemieni öljyanalyysien perusteella aivan kärkipään öljy. Ja tuo rullatesti on peräöljyjen testaamiseen tarkoitettu ja ne antavatkin tuossa huippu tulokset eikä niitä öljyjä siltikään moottoreissa käytetä.
Ja mitä tulee x1r niin käyttöturvatiedotteen kun katsoo niin suurin sisältö on kloorialkaani joita on käytetty paljon EP lisäaineena. Tuota kun kaivelet niin aika ristiriitaista tietoa kannattaako tuota moottoriin laittaa.
Itse olen kyllä melko toista ääripäätä kun 30tkm ajavat longlife kuskit. BMW 330E B48 vaihtuu öljyt kerran vuoteen, vaikkei bensamoottorilla ajoa tulekaan kun alle 5000km /v. Kesäautolla ajan 500km vuoteen ja vaihdan silti kerta vuoteen öljyt. Castrolia olen itse suosinut, ja yhtään konetta ei ole särkynyt.
Minulla on 2 vanhaa VOLVOA , 50v ja 60V.Käytin TEBOIL classic oilia,mutta nyt kykaan ei boikotintakia myy Haminassa? tehtyjä TB öljyjä,Nyt on ollut jotain englantilaista öljyä,Vanhassa VOLVOSSA eii ootakapäässä stefaa vaan vastakierre ja koiranpaska tiivista ja ain a valuu kytkin koppaan jos korkealla pinta..
Longlife autoissa on tehokkaampi öljynsuodatin kuin lyhyellä huoltoväleillä olevissa. On ne tehtaalla sen suunnitellut, että se kestää sen. Mut ei ne kestä, jos käyttää vääriä öljyjä ja jotain tarvike suodattimia.
Ei kai esteriöljyt luonnon estereihin perustu? Nehän olisivat silloim myös biohajoavia (moottorin sisällä huono juttu) kuten ensimmäisen polven rasvahapon metyyliesteriin pohjautuva biodiesel. Uskoisin, että ovat syteettisiä estereitä kuten polyesterimuovitkin ovat, esimerkkinä glykolista ja tereftaali-haposta valmistettava PET.
Ei se oo niin tarkkaa 😂. Ostin 406 pösön josta oli kansipahvi palanu. Vaihdoin pahvin ja kannen mutta ei ollu öljyjä mukana niin jäi siinä sit vaihtamatta. Ajelin sillä 150 tuhatta ja en ikinä sit tullu vaihtaneeks niitä öljyjä. Toki koko auton arvo oli vain 200€. 😂
👌👌😎😎 Itse vaihtanut kaikissa autoissa, oli se bensa diesel, ENINTÄÄN 10 000km. Jos radalla käy, tai kesäsin kiihdyttelee tai ajaa kovempaa, nii sit yleensä vklp lopuksi uudet öljyt sisään.
Ite pitäny omas turbo volvos justii tuota 10 tonnin. ihan max 15 tonnin vaihtoväliä kun alkaa olee sen verran tummaa tavaraa tikun päässä 10k kohdilla. Vaikka oliki järjestelmiin ohjelmoitu vaihtoväli 20k tehtaalla... mut ite muuttanu 10 tonniin sen nyt
Tässä vielä pari artikkelia, jossa öljy todetaan parhaaksi luokassaan:
www.autobiz.ie/home/mannol-energy-combi-ll-tops-german-value-tests
topgear-autoguide.com/category/traffic/5w-30-engine-oils-in-the-test-how-good-are-mannol-rowe-and-coij1607469982
Tilasin 52 purkkia lisää.
Manoil sen sijaan olisi kotimainen tuote.Nilsiän öljy Shekin firma niitä tekee.Mikä lie Saksan kopio ku yksi n kirjain lisätty
Onkohan Mannolin 0W30 C2 samalla tavalla laadukasta, kun se on omassa kulkineessa suositus🤔
@@kimmokuosmanen6730 Kyllä uskon että on.Ei nää mobile ja casinotrol nyt niin huippuja oikeasti taida olla.Markkinoiti budjetti iso, Saksa o hyvä ostospaikka öljyssä.Ei saa välimallin osa synteettistä myydä täys synteettisenä.Toki vaimon vapaasti hengittävä 75hv autossa se öljyn veden ja polttoaine kesto/sietävyys on tärkeää.Siksi NS LL öljyillä mutta normi vaihdolla(10-12kk/10-12 TKM on ollut vaihtoväli)tuolla välillä kerran lisätään öljyä.Tykkään ettei pääse alle puolivälin tikussa
Testit tehty 2017. Ja voitto tuli hinta-laatu suhteesta. Joka oli testin idea, kun mukana oli halpaöljyjä ja verrokkina Castrol... eli joko et tehnyt taustatyötä huolella tai jätit tarkoituksella tiedon pois. Testissä ei ollut muita premium öljyjä mukana. Tuota trstiä en löytyänyt äkkisältään netistä mutta vuodelta 2013 löytyy.
Näistä kummastakin toki jo vuosia aikaa ja koostumukset muuttuu jatkuvasti.
Alla kommentit 2013 testistä.
Castrolista kommentti oli " The reference oil, which VW also recommends, has no weaknesses. The additives are perfect, the viscosity is correct, and the labeling is easy to understand. The only thing that bothers me is the high price.” Eli suomeksi, öljyssä ei ollut heikkouksia. Ainoa vika on hinta. Eli ei Castrol aivan paskaa ole.
Mannolista kommentti " When it comes to viscosity, the Energy Combi LL 5W-30 from Mannol is completely convincing. So you are well prepared for the cold season. The additives used also contribute to the good performance of the oil. Therefore, the amount charged by Mannol is not too high considering what you get. Small drawback: Although the lubricating oil is approved by Volkswagen, this cannot be fully understood from the somewhat ambiguous label. - Summarized by our editorial team.
Linkki 2013 testin loppukommentteihin. www.testberichte.de/a/motoroel/magazin/auto-motor-und-sport-7-2013/362235.html
Suosittelen kaikki hieman tutkimaan ennen kuin uskoo ihan kaikkea mitä TH-camsta ja netistä löytää. Ja samaa toivon myös Simolle, kun on julkisesti päättänyt asioita kommentoida. Jatkossa suosittelen tarkkuutta jos vähän kin aiot puhua faktoista. Mielipiteitä saa sitten toki olla, ne on vain hyäv sitten alleviivata, että ovat mielipiteitä, ei faktoja.
Tuosta löytyi yhteenveto 2016 Auto Motor und Sportin öljytestistä, missä siis verrattiin halpoja öljyjä Castroliin joka on VAG konsernin käyttämä öljy. Ja kyseessä oli nimenomaan hinta/ laatusuhde vertailu, missä Castrol häviää hintansa takia automaattisesti, ei laatunsa, joka pitäisi olla se numero yksi asia kun öljyä valitaan.
www.auto-motor-und-sport.de/test/motoroel/
@@jetu82 liian pitkä, en lukenut
Yksi iso ongelma nykyautoissa on ns "low tension piston rings". Eli vähäpäästöisyyden takia käytetään löysempiä männänrenkaita, jotta kitkavoimat männän ja sylinterin välillä olisi pienempi. Aiheuttaa öljyn vuotamista palotilaan ja karstoittumista. Sitten vielä lisätään hybriditeknologiaa ja polttomoottori käy vähemmän aikaa - höyrystyttää kondenssivettä vähemmän ja aiheuttaa veden ja öljyn sekoittumisen ja öljyn ohenemisen vielä tähän kaupanpäälle ja entistä enemmän karstoittumisen.
siihen vielä EGR päälle tappamaan kannet :)
15T välein on öljyt parantunut mun nuoruuteni ajoista paljon kun tekussa testattiin ölyjä ja niiden vaihtoväliä ja ominaisuuksia, esim jäi mieleen se että luonnon öljyt ei kestänyt hiiltymättä ja pintapaineet/voiteluominaisuudet hävis siinä 5000km jälkeen, kun taas silloin myynnissä oleva ensimmäisiä synteeytisiä mobil rally 1, oli kestävin ja kesti jopa 12K vaihtovälin eli suositus täys synteettiselle oli kun testattiin noin 10T välein. 15T km välein oli jo täysin liikaa ja voiteluominaisuudet olemattomat. tämä oli 80 -luvulla kun ekat täys synteettiset tuli niin jouduimme testailemaan nuo labrassa silloin teknillisessä korkeakoulussa.
Öljymaallikkona ajattelen seuraavaa: Kaikki luokitukset täyttävät öljyt esim 10-15tkm vaihtoväleillä riittää suojaamaan moottorin niin ettei sen käyttöikä alene. Uskon vakaasti että esim Motoxin öljyillä ajaa vaikka miljoonan kunhan vaihdellaan usein ja käytetään autoa järkevästi. Aikoinaan esim rallyformula- öljy oli massiivisen mainoskampanjoinnin kohteena ja kuluttajat maksoi öljypurkissä markkinoinnin hinnan. Eittämättä öljy oli hyvää mutta tokkopa sen parempaa kuin vaikka Teboilin öljyt. Työkoneessani on vanha Perikins jostain 80-luvun alusta. Siinä ongelmana on että ei tahdo löytyä enää riittävän heikoilla luokituksilla olevaa öljyä moottoriin. Ns. huonot vanhan luokituksen öljyt voitelee tuollaisen vanhan moottorin paremmin kuin nykyaikaiset rasvat. Mikä siinä onkin, että kaikenlainen hömppä on vallannut maailman. Ruoan tulee olla pikaruokaa, öljyjen longlife, ja pakokaasuja syötetään moottorien imukanavaan. Huulet pitää olla botoxia ja tissit muovia. Hölöhöpöhommat on vallanneet maailman.
Motoxin öljy purkitetaan Virossa jostain jättitiinusta. Mistä se sinne tulee, niin se onpi jo oma tarinansa
Perus mineraali Delvac 10w-30 ja 15w-40 edustaa vanhan ajan öljyjä dieseliin.
Aikoinaan Mobilin Rallyformula jäi viimeiseksi synteettisten öljy testeissä. 1. tuli TB Diamond sitten Esso, Castrol, Shell, Neste ja viimeiseksi tuo Rallyformula. Testi tehtiin VTT: laboratoriossa samalla Mersun dieselillä, jonka moottori pestiin sisältä jokaisen öljyn vaihdon jälkeen ja jäähdytettiin -20 asteeseen kylmiössä ja sen jälkeen käynnistettiin. Näin saatiin arvot mitattua testiä varten.
Motoxin öljyhän on gomma merkkistä, motonet ostaa gommalta öljyä ja purkittaa omiin purkkeihin. Todellisuudessa todella laadukasta öljyä.
Ja Gomma ostaa öljynsä arvatenkin Commalta?
Mun mielestä nämä kaikki öljytestit pitäisi testata yhtälailla muutaman tonnin ajetuilla öljyillä, esim. 5 ja 10tkm. Silloinhan vasta nähdään todellinen laatu ja suorituskyky, kun ovat olleet oikeasti käytössä. Tällainen testihän olisi melko hankala toteuttaa puolueettomasti, vaatii aikaa ja resursseja.
Project Farmin kanavalla tyyppi on testaillut satunnaisesti joitain öljylaatuja samantapaisen hankauspyörän avulla. Välillä keitellyt öljyjä simuloidakseen niiden kuumenemista moottoreissa ja myös pakastanut niitä juoksevuuden testaamiseksi kylmänä.
Halvinta koneremonttia ajoissa tehty öljynvaihto. Mulla skodillacissa yli 550tkm menty 1.9tdi BXE, konetta ei ole avattu ja alkuperäinen ahdin edelleen paikallaan eikä ääntele. Öljyt vaihdettu aina 10-15tkm väliin ja viimeiset vuodet lisätty myös se 3% x1r.
Tälle täytyy antaa ääni. Kaverilla ollut 2 vuoden ikäisestä saakka 2008 Octavia 1.9 TDI 4x4, joka on noudattanut samaa kaavaa, ja kone käy tosi nätisti. Ollut myös softattu siitä saakka kun hänelle tuli. Siinäkin alkaa olla metrejä sen 500tkm, karvan taitaa olla vielä vajaa. Samoin voimansiirron öljyjen vaihtovälin on puolittanut, ja siihenkään puoleen ei ole öljyjen vaihdon lisäksi tarvinnut koskea noille metreille vielä lainkaan.
Nyt oli Simo jäätävän kova video! X1R täälläkin käytössä, itsellä vakavassa off-road harraste Can-Am Outlanderissa X1R perissä, laatikossa ja moottorissa. Mulla oli vielä hetki sitten 9-5 Turbo SAAB ja X1R selkeästi teki moottorista hiljaisemman ja kulutus laski 0,5l satkulla. Ei tietysti tieteellistä faktaa vaan omaa kokemusta ja korvaa. SAAB oli mulla yli 15v ja kaikki huollot tein itse, sitä kautta auto oli tuttu ja kokemus X1R tuotteen vaikutuksista siten vahva. SAABiin vaihdoin öljyt kympin välein, noissa ollut aikoinaan sitä moottorin huohotusongelmaa ja ”oil sludge” juttua. SAAB meni eteenpäin kaverille ja kelaa tänäkin päivänä ongelmattomia kilometrejä. Kiitos videosta - subbed!
Itse heitin rvs aineet ja tippui hyvin öljyn kulutus. X1r varmaan myös hyvä. En ole testannut. Rvs löytyy jo paljon todistettua tehoa.
Longlife-autoissa myös öljysuodatin on tärkeässä osassa. Tekniikan Maailman vertailussa OEM-öljysuodattimessa oli liki tuplasti suodattavaa pinta-alaa tarvikesuodattimeen verrattuna. Toki öljysuodatin muutenkin on kriittinen, että se ylipaineventtiili/ohitusventtiili toimii eikä jumiudu. Kylmäkäynnistyksessä kuitenkin valtaosa öljystä ohittaa suodattimen kunnes viskositeetti laskenut sen verran, että suodattimen läpikin menee jotain.
Kiitos!
Erittäin mielenkiintoista..
Olin just kysymässä X-1R:stä mielipidettä mutta sehän tulikin sieltä.
Kaveri sai kehityspalkinnon eräässä🙂 suomalaisessa hissifirmassa kun käytti vaseliinin kanssa tuota X-1R:ää tankohisseissä. Huoltoväli kasvoi valtavasti..
Yksi merkittävä tekiä long life öljyihin siirtymiseen ovat ns. autolehdet testeineen. Autovalmistajat yksinkertaisesti pienentää huoltokuluja jatkamalla vaihtoväliä. Pitäs puhua myös siitä miksi autot valmistetaan siten että todennäköinen käyttöikä on suuruusluokkaa 100000 km, tätä vaativat myös ympäristöhuolestujat.
Kiitos videosta. Paljon öljyn toimivuuteen/kestoon vaikuttaa yksittäinen ajomatka. Paljon lyhyitä moottorin käyntijaksoja, jolloin öljyyn kertynyt kondenssivesi ei ehdi haihtua, pilaa hyvänkin öljyn nopeasti. Yksi merkki tästä on öljyntäyttökorkkiin kertynyt vaalea öljy-vesi emulsio. Eli lyhyitä matkoja ajavalle, vaihtakaa öljyt huomattavasti ennen automallin huoltoväliä. Mikolle,, etuperä ja takaperä on erittäin huonoa Suomea. On tasauspyörästö etu/taka tasauspyörästö, lukolla tai ilman. Helpottaa kääntäjää käyttävien ymmärrystä, mistä on kysymys.
Tuon taulukon käyttäminen on virhe, sillä se ei ole minkäänlainen tieteellinen työ, mutta eihän se tieteellisen työn määritelmäkään takaa työn luotettavuutta->sillä olen myös saanut sellainenkin käsityksen, ettei tuo toisessakaan viitteessä käytetty Timken-testi olisi moottoriöljyille soveltuva testi sittenkään. Tosin omat puheeni voi myös heittää romukoppaan, sillä en toimi mekaanisella sektorilla myöskään, mutta peräänkuulutinkin vain lähde lukemisen kriittisyyttä, vaikka kivahan se on katsoa näitä videoita kuitenkin.
Oma kokemus noista moottorin pesu/lisäaineista on se, että paljon ajetuihin ja vanhempiin autoihin kannattaa tehdä muutama käsittely. Ekan huuhtelukäsittelyn (ja öljynvaihdon) jälkeen koittaa ajaa siten että moottori lämpiää kunnolla em. pitkää moottoritieajoa useamman kerran ja voi antaa monoa normaalia enemmän, seuraava käsittely 5tkm päästä. Uusi öljy sitoo itseensä sitä likaa mitä ekan käsittelyn jälkeen irtoaa moottorin sisustasta ja toinen käsittely huuhtoo loput pois.
Tämän jälkeen on hyvä laittaa lisäainetta uuden öljyn sekaan, X-1R tai sitten RVS käsittely. Omissa autoissa olen käyttänyt X-1R:ää ja tuntuu oikeasti toimivan, viime viikolla '92 S4 turbo sai toisen X-1R käsittelyn ja venttiiliikoneiston ääni on hiljentynyt huomattavasti ja pienet sivuäänet ovat aikalailla hävinneet. RVS on vielä kokeilematta mutta seuraavaksi tulee käsiteltyä 320tkm 1.8T Passat, pitäisi olla kuin uusi sen jälkeen. RVS muodostaa kestävämmän kalvon metalliosien päälle mutta se on myös kalliimpaa mitä X-1R.
Pikku vinkkinä että tuota X-1R:ää voi myös ja kannattaa käyttää muuallakin, perä/laatikkoöljyjen sekaan tai vaikka ohjaustehostimen öljyn seassa. Vinkuna ja vonkuna loppui talvipakkasilla tuosta edellämainitusta S4:ta kun lisäsi 5% uusien ohjaustehostinöljyjen sekaan 👍
Edit: Lisäaineita/kitkamuunnin nesteitä EI parane käyttää paikoissa jossa tarvitaan kitkaa, esim. Quattro Audeissa missä on Torsen keskitasauspyörästö vaihteiston jatkona ja käyttää samaa öljyä!!
Moro! Olipa hyvä video! Oli todella hyödyllistä nähdä tuo tilasto öljyijen kyvyistä. Täysin uskotttavaa myöskin tuo liian pitkä öljynvaihtovälin seuraukset.
Olen käyttänyt X1R kaikissa autoissani jo vuosikymmeniä. Todella hyvä aine ja tietääkseni ainoa oikeasti toimiva lisäaine. Olen nähnyt tuon pintapainetestin luonnossa ja todellakin tulos oli juuri tuo, jonka kerroit. Kestävyyden lisäksi polttoaieen kulutus on alentunut, väittäköön kuka mitä tahtoo, mutta kokemus on omakohtainen ja uskon siihen, kun olen käytännössä kokenut.
Olen vuosia sitten tehnyt mittauksen savukaasujen osalta X1R lisäyksessä .
-Noh, savun O2, CO, Nox arvoissa mitään eroa löytynyt, mutta liukkaampi käynti oli vakuuttavaa: Ajettiin vakionopeutta merellä eestaas lenkkiä n. 1500 heppasella hinaajalla aina puoli tuntia vasta tai myötätuuleen.
-Kun nopeus oli vakio, ero näkyi ahtopaineen laskussa 1,2 barista n. 0.2bar alaspäin.
-EK ehti lorauttaa ohjaustehostajaani säiliöön myös, huonoin tuloksin:
Seuraavalla viikolla ohjaus nalkkasi venttiillijumiin, vaati säiliön pesun, oli kuulemma haissut majavan raadolta. Eli joku vanha öljy pitäisi ainakin vaihtaa ensin, ennen lisäaineita...
Ikuisuusvääntö, x1r vai rvs...
Vai että oikein kulutus laskenut? Harmi kun öljyfirmat ei edelleenkään osaa tehdä hyvää öljyä, että sitä pitää vielä loppukäyttäjän itse jalostaa 🙃
Äläpä muuta virka! Valheeltahan se tuntuu ja foliohattujen jutulta! En uskois, jos en ois itse kokenut Käypä katsomassa niitä testejä, niitä löytyy netistä. @@jothain
@@jothain Jos itse saisit elantosi autojen valmistuksesta niin tekisitkö semmosia autoja mitä voit myydä uuden 200tkm välein vai 2milj km välein 🙂 hehkulamppujen kanssa oli sillon 100v sitten semmosta ongelmaa ettei niitä mennyt kaupaksi kun kestivät loputtomiin
Olipa sponssattu esitys! Totta kuitenkin on, että 15000 km on hyvä vaihtoväli. Auton moottorin ajokilometreillä (tai kuluneisuudella) ja vuodenajalla on merkitystystä viskositeetin valinnassa.
Sitten vielä muutama juttu. Toki jakoketjun venymiset osittain aiheutuvat siitä, että autovalmistajat ovat heikentäneet ketjun rakennetta. 2-riviketjuista on käytännössä luovuttu. Moottorin karstottuminen aiheutuu osin suorasuihkutuksesta. Imusarjasuihkutuksesta on käytännöss luovuttu. Nykyisin moottoriöljy on todella ohkaista, 0w-20 öljyä käytetään, koska sillä saadaa mekaanisia häviöitä minimoitua -> pienemmät päästöt. Öljyn määrä ja auton käyttö vaikuttavat myös öljynvaihtotarpeeseen.
Ketjun rakennettahan ei ole huvikseen heikennetty vaan tässäkin takana on päästöjen pienentäminen. Pienemmät ja kevyemmät liikkuvat massat vähentää moottorin pyörintävastusta -> lopulta pienemmät päästöt kevyemmällä työllä.
@@Jii_Pee Jep, liittyy mekaanisten häviöiden minimointiin ja toki on halvempaa tehdä 1-rivinen ketju tai lamelliketju.
ja en usko että nykyautojen moottorin start/stop toiminto ainakaan lisää jakoketjun kestävyyttä
@@v6omegaNiin toki ketju rasittuu startissa eniten. Siksi käytölläkin on iso merkitys. Jos autolla ajetaan aina 100 km joka startin jälkeen, kestää ketju taatusti pidempään, verrattuna tilanteeseen, että startataan autoa 10 kertaa 10 km matkalla.
Jatkaakseni vielä öljyistä. Jos 30tkm muuttaa tunneiksi ajatellen että auton keskinopeus olisi 65km tunnissa, niin puhutaan noin 460 tunnin öljyvaihtovälistä. Vertailun vuoksi mónissa venedieseleissä on öljynvaihtoväli 100 tuntia. 460 tuntia samoilla öljyillä on todella hurja määrä olipa öljy millaista tahansa.
Pintapaineen kestolla ei ole merkitystä moottoriöljyssä. Metropolian öljyvertailussa ja Piotr Tester - kanavan suorittamissa testeissä on käytetty Timken testeriä, jota käytetään teollisuudessa testaamaan EP (extreme pressure) lisäaineiden olemassaoloa. EP lisäaineita käytetään vaihteistoöljyissä, jotka joutuvat kestämään kovempia pintapaineita. Polttomoottorissa suurimmat pintapaineet löytyvät venttiilikoneistosta, ja sielläkin suurempi merkitys on kulumisenestoa lisäävillä lisäaineilla (ZDDP, Molybdenum).
Käytettäessä nykyaikaisia oikeasti täyssynteettisiä moottoriöljyjä (Amsoil, Motul, Ravenol) ei ole mikään ongelma ajaa 30-40 tkm vaihtoväliä, mikäli ajoprofiili on kunnossa. Ajettassa jatkuvasti esim. 2 km matkoja kylmällä moottorilla voi oikeasti olla tarpeellista vaihtaa öljyt jopa 5 tkm välein. Suurimmassa osassa autoista löytyykin omat laskurit, jotka kertovat milloin se öljy kannattaa vaihtaa.
Juurikin tämä. Mutta öljynvaihtoväli on hyvä pitää 15tkm tuntumassa, johtuen esim joidenkin mallien puutteellisesta öljynsuodatuskapasiteetista.
@@-KetTune- Optimi öljynvaihtoväli on melko riippuvainen juurikin moottorityypistä, eri moottorit tuottavat eri määrän "palamisjätettä". Vapaastihengittävät moottorit rasittavat myös öljyjä vähemmän kuin turboahdetut.
Polttoaineen kulutus ja käyttötunnit ovat myös toisinaan parempia mittareita vaihtovälille kuin kilometrit. Itse noudatan 10 tkm vaihtoväliä, jonka autonvalmistaja on määrittänyt vaikeisiin olosuhteisiin (kovat pakkaset jne.), vaikkakin ajoprofiili mahdollistaisi 20 tkm auton tietokoneen mukaisesti.
@@makkeonmies1059 Hei, haluaisitko sitten valaista meitä muitakin missä mennään pieleen, niin voitaisiin oppia jotain uutta?
Olisihan nuo moottoriöljytestit syytä suorittaa tarkoitukseen soveltuvalla ja tarkoitukseen hyväksytyllä mittalaitteella, nelikuula tai tms. virallisesti hyväksytty testauslaite. Pelkästään Timken-tyyppisen testin perusteella moottoriöljyjä ei pitäisi määritellä paremmuusjärjestykseen, vaikka testaustulos timkenilläkin voi olla ihan mielenkiintoista eri öljyjen välillä.
kts. kiinnitetty vastaukseni ylhäältä@@Leinvro
Tuo kulutuskestävyys testaus tapa ei oikein kerro muuta kuin että miten hyvin öljy pystyy ehkäisemään kiinnileikkautumista tai kulumista siinä tilanteessa kun laitetaan tarpeettoman paljon painetta öljykalvolle, nykyisissä tehdasvakioissa moottoreissa on suunnilleen 12-14bar puristuspaineet sekä venttiilikoneistossa on todella pyöreät nokkaprofiilit ja venttiilijousetkaan ei ole mitkään jäykät eli sormivoimin saa puristettua melkein kasaan asti eli moottoriöljyjen testaus tapa pitäisi olla erilainen esim. ihan oikeita moottoreita millä testataan. Mitä tulee öljymerkin valintaan niin itse suosin aina automerkin omaa, ne on yleensä edullisempaa kuin ns.”laatu brändit” ja näyttänee tässäkin testaus tavassa pärjännyt hyvin.
Piotr Tester kanava on hyvä apu öljyn valintaan. Ja välillä kannattaa pyöräyttää Rvs koneessa, vanhemmas moottoris nousee mukavasti puristukset. Ja ei x1r myöskään pahaa tee. -96 volvos ohje on 15000km ja pätkäajos ja kylmis olois 7500km. No itsellä se on 10000/7500km.
Kappas mainitsikin sitten Piotr Tester kanavan, oon kans seurannut vuosia tota kanavaa.
Se vaan, että se on vaihtanut konetta ja testaustapaa välillä, niin harmi että menee uusien öljyjen suhteen vertailu vaikeaksi. Nyt se vetää limppu koneella jossa kuorma kasvaa..
80 luvulla oli VW konsernin autoissa vielä 7500 km öljynvaihtoväli. Sitten se kasvoi 15 tkm, kunnes 2000 luvun puolella "keksittiin" tämä Longlife huolto-ohjelma, jossa öljynvaihtoväli muuttui 30 tkm tai 2 v. Itse olen pysynyt näissä vanhoissa öljynvaihtoväleissä edelleen. Hyvä jos tuo 7500 km tulee edes täyteen. Eikä ongelmia ole ikinä ollut. Itse olen vannoutunut Castrolin käyttäjä.
Mun kaikissa autoissa vaihtanu öljyt 10 tkm välein. Yhdessä autossani joka söi öljyä noin 1 litran/10 tkm huomasin että öljyn syönti kiihtyi jo noin 7-8 tkm kohdalla eli silloin varmaan viskositeettiominaisuudet alkoivat huonontumaan.
Öljyinä yleensä Teboil 5W-40 tai Motul 5W-40.
80 luvulla kuni noita testailtiin tekussa nini juuri nämä motul,shell,teboil, olivat niitä huonoimpia ja suosittelivat 5000 km vaihtoväliä koska voiteluominaisuudet oli siinä vaiheessa jo loppu. täys synteettisiä ei paljoa vielä ollut ja ainoa joka kesti jopa 10T kilometriä voiteluominaisuuksien vielä kärsimättä oli mobil rally formula1 muut ei kestänyt lähellekään sitä kulutuksessa.
@@mattivirtaToki noita tuon aikaisia mainittujen öljymerkkien tuotteita ei voi verrata nykyisiin. Varmaankin nykyöljyistä huonoinkin on parempaa kuin 80-luvun paras öljy.
Nykyään teen moottorin sisäpesun jollakin engine flush-aineella joka toisessa tai kolmannessa öljynvaihdossa.
Kerran avattiin kahden samanlaisen auton öljypohjat,toisessa oli melkeen uudestaasti käytyetty Mobilin RF1 ja toisessa mitä lie.
JO sen toisen auton missä käytertty mitä lie venttiilikoneisto oli paksun karstan peitossa ja kaveri oli siihen joutunu nokka-akselinkin vaihtamaan kun kulunu.
Toisessa missä ollu Mobilin öljy ei mitään vikaa no öljypohjat kun aukastiin oli Mobilin öljyssä ajetussa siisti kiiltävä pohja josta voi pyyhkiä ruskean öljyn pois.
Sen sijaan kartasenkoneen pohjassa oli niin paljon mustaa töhnää että meni aikaa sen pois pesemiseen.
Sillon tajusi kaverinikin kuinka paljon öljyllä ON merkitystä!
@@jounijahi898 nykyiset öljyt on varmasti parempia kuin minun nuoruudessani olivat kun testailtiin niitä. itse pesin aina moottorit jos mönjää löytyi suodattimesta tai öljypohjasta niin dieseliä kone täyteen ja antoi käydä hetken että meni joka kanavaan kunnolla ja sitten tyhjennys, tuon kun teki pari kertaa nini huuhteli turvallisesti koneen puhtaaksi kyllä tervasta ja roskista. dieselissä kun on sen verran ohutta öljyä ettei leikkaa kiinni kun käyttää konetta sen minuutin pari että öljy kiertää joka paikkaan. sitten uudet öljyt tilalle ja kymmeniä tuhansia kilometrejä on koneet kestäneet.
@@Tessulandiaöljyjen "kestävyyteen" vaikuttaa myös paljon minkälaiseen ajoon moottoria käytetään. Jos ajomatkat ovat lyhyitä ja moottori ei ehdi lämmetä kunnolla tarpeeksi pitkäksi aikaa niin öljyt pilaantuvat nopeammin. Kaikkein parastahan on jos ajetaan pitkää matkaa jolloin esim. öljyyn jäähtyessään kondensoituva kosteus ehtii haihtua pois. Eräällä tutullani on noin 2 km työmatka ja turbo-Volvon egr- yms.imupuolen systeemejä piti vähän väliä puhdistella. Sittemmin onneksi otti neuvoni käyttöön ja nyt ajaa muutaman km lenkin että moottori lämpenee kunnolla. Mitään ongelmia ei ole enää ollut.
10000 km välein meidän kotteroon öljyt ja suodatin vaihdetaan.Öljynä Mobil 5w30 ESP tai joku muu vastaava öljy.Öljynvaihto on ihan halvinta huoltoa.Itse vaihtelen muulloin paitsi talvella kun talli varattuna kesäauton säilytyksestä johtuen.
Kiitos paljon öljy videosta. Nyt jos manoil on tosiaan saanut valmistajan virallisen hyväksynnän niin oli uutta tietoa mulla. Nyt vaan sit VAG konsernin vehkeisiin sitä kun kerta takuukin säilyy.
Kun kirjotat, että Manoil, niin se oli oma hauska tarinansa Nilsiän öljysheikistä, jonka tuotteisiin EI KANNATTANUT luottaa!
@@olavipasanen4471 🤣🤣🤣🤣
Suurimmat pintapaineet auton moottorissa löytyvät venttiilikoneistosta, eikä nekään ole kovin suuria. Paljon pintapaineen kestoa tärkeämpi asia perusauton moottorissa on öljyn korroosion esto ja pesevät lisäaineet, joiden toimintaa pintapaineen kestoa parantava lisäaineistus heikentää. Mitään suoraa linjanvetoa öljyn paremmuuden ja pintapaineen keston välille ei oikein voida heittää.
Juurikin näin, ihan järjetöntä valita pintapainetestin mukaan moottoriöljyjä… Katsoo purkista että täyttää moottorin vastimukset niin silloin siinä on riittävästi sitä pintapaineenkestoa, plus muutkin ominaisuudet kunnossa. Itse olen teettänyt öljyanalyysejä eikä ole koskaan tullut vastaan että öljy olisi huonoa jos moottori on kunnossa ja öljy on maks 1v vanhaa. Esim VAG 1.6tdi moottori missä oli 300tkm takana ja 29tkm/1v öljyt olivat analyysin mukaan täysin käyttökelpoiset vielä. Öljyn hapettuminen alkaa olemaan Suomen keleissä ongelma 1vuoden jälkeen.
lue kiinnitetty vastaukseni ylhäältä
Öljynvaihto on loppujenlopuksi pieni kuluerä auton käyttökuluissa, joten se kannattaa tehdä näissä vaativissa oloissa usein. Itse vaihdatan öljyt kerran vuodessa. Ajan n. 15000 km/v
@@Simolammikko Vietin lapsuuden urheilukentällä ja pikkujätkän taivaassa eli huoltoasemalla jossa kylän prätkäjätkät liikkui ja huoltsikan omistajalla myös prätkä.
Sain käsiini senaikaisia Teboil-dealereille tarkoitettua kurssimatskua ja lueskelin kaikki todella nälkäisenä.
Mieleeni jäi tämä pintapaineen keston korostaminen monissa yhteyksissä. Koska Teboil toimitti myös merkittäviä määriä voiteluaineita isoille kuluttajille kuten VR ja Finnairkin sekä teollisuuteen myös. Öljynvaihtoväli korostuu jos laite imaisee jopa satoja litroja kuten VR:n vaihtotyössä käyttämät veturit.
Tästä olen kinastellut usein ja moni vähättelee öljyn ominaisuuksia ja vaihtoväliä. tietenkin vananliiton Laatokassa ja muissa joissa välykset jo uutena vähän reilumpia niin joo mutta moderneissa moottoreissa joista tehoa puristettu suhteellisen paljon pienestä tilavuudesta on öljyllä iso merkitys.
Hyvä ja informatiivinen video!
Mielenkiintoista tietoa öljyistä! Itse vaihdan kerran vuodessa vaikka kilometrit jää alle 10th. Eron kuulee silti käyntiäänessä. Ja kun vaihdan, niin kaadan aina uutta öljyä proppu auki niin kauan, että läpi tulee aivan kirkasta öljyä. Vasta sitten proppu kiinni. Käytetynä ostetussa autossa sai ekassa öljynvaihdossa huuhdella noin yllättävän pitkään, mutta ei enää.
Kiitos tästä videosta. Tätä jaksoa odotettiin niinkuin jouluaattoa😂
Muutama vuosi tullut useassa autossa käytettyä tuota Mannol combi ll öljyä ja hyvin on näkynyt toimivan. Esimerkiksi bemarin n52b30 koneeseen ei ole tarvinnut lisätä yhtään vaihtovälin aikana.
Pjotr Tester on muuten puolalainen ei venäläinen.
Kaikesta muusta Simon kanssa samaa mieltä ja itse olen mennyt juuri tuolla 15tkm välillä. Ja aion mennä jatkossakin.
uskokaapa oma kokemukseni:Belco öljy oli parempi ku mobil ja täyssynt 5w-40 oli öljynä ja 02.focus autona..belco öljyy ei kuluttanu nii paljoo ku mobilii ja sormissa belco öljyssä tuntu liukaskalvo kun taas mobilis ei tununut...ja pakkasellakin pelas...Harmi ku belco öljyy ei oo 10w-60 viskona.....mobilit on kyl yleensä testeis hyvin pärjänny...
Öljyyn kertyvä kosteus ja polttoaine heikentää myös noita lisäainaita. Longlife huoltoväli voi toimia ihan hyvinkin jos autolla ajetaan lähinnä maantietä raskaalla kaasujalalla. Mutta jos öljyn kunnollinen kuumeneimen on harvinaista niin sen kyllä näkee kun longlife moottoria purkaa.
Jep, tämä on hyvä ja tärkeä pointti, joka jäi muuten asiapitoiselta ja jälleen kerran hyvältä videolta uupumaan. Möljyn vaihtovälin mittarina ei toimi pelkästään kilometrit vaan jos kyseisellä moottorilla ajetaan lyhyttä ajoa jossa moottori kerkeää lämpenemään muttei tarpeeksi kuumaksi jotta veden ja polttoaineen haihtumista tapahtuu, on syytä öljyt vaihtaa vähintään kerran vuodessa. Itse vaihdan Möljyt 15tkm/1 vuoden välein
Töissä teen melkein pelkästään vag autojen öljynkulutusremontteja ja kyllä huomaa millä autolla ajetaan mitenkin
On harmi ettei moni peruskuluttaja tajua tätä, lyhyet ajomatkat ja se että kone ei ikinä pääse kunnolla lämpiämään ja polttamaan öljystä kosteutta pois ja ns. puhdistamaan epäpuhtauksia on ihan täyttä myrkkyä oli sit kyseessä mikä tahansa auto
@@klemppa eli kuten Kizmox kertoi vai miten?
Juurikin tämä olisi tärkeää tiedostaa
Longlife huoltovälit pilaa monen moottorin jo alle 100000. Suorasuihkutteisissa moottoreissa ongelma korostuu pitkillä huoltoväleillä. Itse olen uuden auton ostanut ja takuunalaisena autoa huollettu 16000 välein ja aina puhdistava lisäaine kipattu bensan sekaan ja ei ongelmia ole ollut autossa ikinä ja mittarissa yli 124000. Vanhojen jäärien tuntuu olevan vaikea sopeutua huoltovälin puolitukseen ja perustellaan kyllä pitää kestää kun valmistaja näin ilmoittanut. Valmistajilla ei liene ollut aikoinaan tietoa miten kerää esim. Venttiilin seetipintoihin karstaa kun on siirrytty suorasuihkutus moottoreihin. Itse suosittelen huoltovälin puolittamista ja puhdistavien lisäaineidennkäyttöä.
Milloin moottori on "pilalla"? Suomenkin teillä on pilvinpimein moottoreita joilla on ajettu tehtaan huolto-ohjelman mukaan 500tkm, onko ne ollut 100tkm lähtien jo pilalla?
Noni löyty heti jäärä joka ei longlife huoltoväleistä luovu vaikka mikä olis. Väittäsin ettei ole vielä suorasuihkutus bensiinimoottori moinen jolla 500000 päästy pitkillä huoltoväleillä. Tai sitten ei kerrota koko totuutta. Onhan mersun dieseleilläki miljoona ajettu mut unohtunu monella kertoa et pitäny laakeriremppaa vähintään jo kerran tehdä. Itse mieluusti huoltaa liian usein ni pysyy paikat kunnossa😎
On tullut nähtyä esim pienikoneinen bensa auto jolla ajettu 250tkm longlife väleillä ja kone kävi todella nätisti, käynnistyi hyvin talvella eikä syönyt öljyä juuri lainkaan.
Tuosta LL öljyistä olen aina miettinyt, että ne on tehty suuria km määriä ajatellen, että voitelu yms olisi mahdollinen myös sinne loppuun asti eikä heikkene oleellisesti 15tkm jälkeen, mutta suodatin...sehän on samanlainen oli sitten LL käytössä tai ei, joten miten se kykenee toimimaan yhtäkkiä ns kaksin tai moninkertaisia km määriä, verrattuna aiempiin aikoihin lyhennetyllä välillä. Toki ohivirtaus jos sellainen löytyy pitää huolen, että öljy kiertää koneessa, mutta itse ainakaan en halua sitä, että jossain LL välillä suodatin olisi tukossa ja moottorissa kiertää vaikka 5tkm pelkkä suodattamaton öljy ennen öljynvaihtoajan täyttymistä. Se vahinkoa saa aikaan, tai ei ainakaan hyvää tee.
Itselläni vag 2.0 tdi CGLC, öljyt vaihdan kokonaan suodattimen kanssa max 15tkm, välillä aikaisemmin jos alkaa olemaan litran lisäyksiä liian tiuhaan(tietäjät tietää) :)
Otan Manoil öljyn 5L + lisäaine kiitos voin jopa tulla hakemaan tämän kuukauden viimeisellä viikolla.
Manoil voitti testin. Kyllähän jo Karpo sen tiesi, että hyvää öljyä tekee.
On näköjään joo menestyny kun pääkonttori ei oo enää Nilsiällä. 😆
Hieman kyllä juu nauratti kun nyt sitten saakin jo Mannoilia,saakohan 4L kannussa( vai pitääkö ottaa oma mukaan heh) niin pitäs ostaa ja laittaa näytille,siinä vois kaverit silmiää hieroa että mitä vit...!
Vuosi sitten vaihdoin castrolit Mannoliin ja juurikin noihin öljyihin joita esittelit koska sopivat meijän mersuun ja skodaan.
12-15tkm on itsellä öljynvaihtoväli 2.4l D4 moottorissa ja vaihto aina syksyllä ennen talven pakkasia.
Allekirjotan tämän Simpan toteaman täysin tuosta LL-huolloista. Ostin aikoinaan Boran BCB koneella ajettu 70 tkm ostohetkellä ja huoltokirjan mukaan 10-15 välein rasvat vaihettu koneeseen ku oli aika tullu ekana täyteen. Ite jatkoin tämän auton huoltamista 15 tkm välein ja käytin Mobil 5W30 ESPiä öljynä. Borassa oli 430 tkm mittarissa ku läx vaihtoon, mittatikun merkkiväli riitti vaihtovälille eikä nostajatkaan naputtanu. Ainuttakaan öljytilan huuhtelua en tehny koko aikana. Nykyisellä TSI golffilla jatkuu sama huoltoväli ja oottelen millon pääsen ketjun vaihtamaan.
Moro. Mielenkiintoinen video 👍 Ja kanava meni tilaukseen. Työnantaja tilasi vasta 2 tynnyriä Mannol hydrauliöljyä ja 40 litraa moottoriöljyä. 👍
Erittäin asiapitoinen video 👍 Mukava tietää, että tuo Mannol on hyvää öljyä, kun omaan autoon tuli sellaiset viime öljynvaihdossa.
Kiitoksia! 👍🏻 Siitäkin löytyy eri malleja, mutta nimenomaan tämä Combi on suorituskykyinen 🫱🏻🫲🏼
Öljynsuodattimista olen samaa mieltä hyvä pitää olla, pitkään ollut suodatin läpäisee varmasti kaikkein hienomman lian sehän se juuri luutavasti pilaa koneet, niinhän varmaan on ettei suuri osa autoilioista tahdo asiaa uskoa, niin ja tietysti se öljyn laatu, vielä siitä suodattimesta sellaista vaihdettavaa suodatinta ei ole joka puhdistaa kaiken, tehokkain on mielestäni Scanian linko suodattimien lisänä.
Kiitos hyvästä tieto pläjäyksestä 👍
Taas kerran täyttä asiaa Mikolta! 💪 Taidampa kevään huoltoon tilata itsellenikin tuon öljy setin pesuaineineen kun pihassa seisoo 3.0 tdi jolla menty 520 tkm ja edellisen omistajan toimesta vielä tuolla 30tkm vaihtovälillä , ketju hilppeineen luojan kiitos vaihdettu 400tkm. 😄
En koskaan ole omilla autoilla edes välttämättä sitä 15tkm vaihtoväliä pitänyt, vaan aiemmin öljynvaihtoa. Ja laatuöljyjä. V60:sen kanssa käytän arvokkaampaa laatuöljyä, koska arvokas auto, niin haluan optimoida sen osalta moottorin keston. Faijan 2v vanha rellupaku vieläkin huoltamatta, koska huoltoväli "kuulemma" 2v/40tkm. Eikä hän tosin koskaan muutenkaan autoista ole mitenkään välittänyt. Ainut tärkein asia, että auto vaan liikkuu eteenpäin ja on leimaa. Hän valitettavasti laiminlyö autot aina. Tämmöisten juttujen takia sitten vaihtoautot on susia, ja yllätyksiä tuleepi.. Minä oon toinen ääripää, "turhan" tarkka oon autojeni suhteen ollut😄 "Hieman epäreilua", että ihmiset, jotka laiminlyö autot, pääsevät niillä todella pitkälle iän ja kilometrien suhteen. Sitten me tunnolliset, jotka huolletaan, hoidetaan ja puunataan autoja, tulee yllättäviä koneiden / vaihteiston kilahtamisia :(
Moi! Minulla on Skoda Kodiak 2L 200hv diesel vm. 23 ja olen vaihtanut öljyt kertaalleen jo tuossa 6000km:sä. Ajattelin vaihtaa uudelleen tuossa 20000 km:n kohdalla , pitäisi olla myös tuo 30000 vaihtoväli, mutta tuntuu hurjalta. Käykö tämä Mannol Energy Combi LL 5W30 myös tuhon minun autoon.
Olen käyttänyt ykkös focuksessa ainoastaan Fordin 5w30 öljyä. Kilsoja tulee niin vähän, että vaihto kerran vuoteen. Muuten vaihto olisi kymppitonnin välein. Zetec s on niin ronkeli öljyistä, että ei muuta kuin Fordin omaa öljyä. Ollut tuo auto 15 vuotta😊 Asiallisia videoita👍
Mannoil menty jo tovi 5w40, ihmeen notkeeta oli -31c⁰ kun liruttelin sitä. Esteri pitää tiivisteet tiivinä ! Kyllä Sakemannin öljyssä luulis sopivuuksia löytyvän....
Niin omalla dieselautolla on nyt ajettu moottoria avaamatta 1,13 Miljoonaa - joista itse 950tkm - ainakin ne kaikki 30tkm long life ohjelmalla ja GM orggis öljyllä ja suodattimilla. Niin ja jakoketjukin on alkuperäinen, että kuinka paljon niiden osien nyt pitäisi kestää? Oikein mitoitetut osat ja säännöllinen matka-ajo tekevät LL huolto-ohjelma toimivuuden todistettavasti aivan mahdolliseksi.
Olisi se hyvä jos kaksi miljoonaa saisit täyteen, voihan se auto muuten hajota ympäriltä, juotuu sitten aiemmin luovuttamaan. Mikä auto muuten kyseessä?
@@markkuniskanen9967 G-Astra, X20DTL moottori ja F18+ laatikko.
@@teppouotinen9136 No eipä liene sitten niin kovinkaan tavoittelemisen arvoista..
Itte vaihtelen kulkineeseen öölit n.5000 mailin välein ( 4.0 bensa kuutonen ) - ja joo, en siis aja näillä 2000 luvun vaggilaisilla, tai muilla saksmanneilla / japskeilla, tms kikottimilla ......
Ja vaihteistona on täysin rehellinen muuntimella oleva automaattivaihteisto, eikä mikään sähköohjattu DSG, tms arpaloota...
Aina vaihtanut 10 tonnin välein sanoo huoltokirja mitä tahansa. Männät menee tuon 10 tonnin aikana aika monta kertaa edes takas ja vanhempi moottori nappaa jokaisella kerralla öljyyn epäpuhtauksia.
Oon ite siirtynyt mobilin esp 5w30 ->total quarz 5w30 ja näköjään ton testin mukaan ihan oikea suunta 💪. commaa oon vierastanut ja kiertänyt kaukaa kun siitä tullut ongelmia mersun automaattilaatikoiden kanssa, comma ilmottaa että laatikkoöljy on sopiva niin moneen luokitukseen ,että ne on jo keskenään ristiriidassa ja mahdottomuus. Mercedes /bevo ei ilmoita että tuo olisi sopivien öljyjen joukossa, mutta jälleenmyyjät sitä valitettavasti tarjoaa. ihan hyvää atfää vaikka 80 luvun corollan ohjaustehostimeen,jos sellanen varuste sattuu olemaan toyotassa😄😄.
Monen auton verran on kokemusta että vaikka E mersuissa om651 25tkm vaihtoväli on varsin hyvä ja koneet on ollut 400tkm kohdalla kirkkalla karstattomalla alumiinipinnalla sisältä, mutta niillä on ajettu +50tkm vuodessa, eli pari öljynvaihtoa vuoteen. eli myös käyttö ratkaisee paljon,ja öljytilavuus, mersuissa toi 7,5 .
Sprintereissä tais olla 11,5-12l ja huoltoväli 40-60tkm mutta ne on jo vähän turhan harvassa omaankin makuun..
Hyvä video. Ihan hyvä tuo kulumistesti paineen alla, mutta en ole niinkään varma että onko se relevanttia, sillä jos autossa ei esiinny sellaista painetta jolla testissä huonoimmallakaan öljyllä ei tapahtuisi metalli-metallia vastan kosketusta millään kuormituksella niin se on ns. ylispeksausta normaaliin moottoriin. Yksi mielestäni oleellinen asia mistä ei ollut mainintaa oli se että miten öljy tuhkaa / nokeaa joutuessaan palotilaan, siis asia jota tapahtuu vähän kuitenkin. Nykyaikaisissa diesel autoissa (euro 6) on hiukkasloukkujen partikkelikoko sen verran pieni että jos öljy muodostaa tuhkaa palaessaan ja se jää hiukkasloukkuun, niin se on huono asia. Öljyjen ljsäaineet eivät kaikki pala hyvin. Moderni diesel auto taitaa vaatia ACEA C4 tai ACEA C5 luokituksen joka määrittää sitä että kuinka paljon nokea ja tuhkaa saa muodostua. Tietysti kaikista huonoin toki on se, että ajaa sitä pitkää 30 tkm väliä huonoilla öljyillä, pahimmassa tapauksessa öljyrenkaat karstoittuvat ja öljyä alkaa kulua paljon. Tällöin hyväkään öljy ei välttämättä paljon auta kun öljyä palaa ja DPF todennäköisesti tukkeutuu, mikä sekin on kallis remontti.
Tässä on niiiiiin montaa muuttujaa että on aika vaikeata sanoa yhtään mitään. Kun tuli LongLife tuli myös tiukemmat päästövaatimukset, matalampi lämpötila moottorissa (pakko käyttää "Webastoa" koko ajan ainakin dieselissä), pienemmät kanavat moottoreissa ja niin edelleen. Sitten pitää ajatella milloin ajetaan kilometrit ja miten. Ei se ole öljyn vika että myös uudemmat VAG-koneet ovat 💩... Periaatteessa kaikki mikä on tehty 2010 jälkeen pitäisi takuuhuoltona korjauttaa, esimerkiksi TSI:stä ei ole kuin poijupainoksi...
itselläni on X-1R stä reilusti yli miljoonan kilometrin käyttökokemus ja en voi muuta kuin kehua. Käytän kyseistä ainetta myös muissa sovelluksissa. Muun muassa eräissä käsityökaluissa joissa on valtavan kovat hankauskitkapaineet.( viilaustuki ) Tavallisella moottoriöljyllä kului samassa viilausprojektissa poikki kaksi tukiholkkia. X-1R.n kanssa samalla tuella viilattu jo toista kymmentä samanlaista viilaustyötä ja edelleen sama tukiholkki on paikoillaan enkä vieläkään ole saanut siihen edes pientäkään koloa syöpymään. Liukuholkin pinta on ainoastaan kontaktipisteestä hiukan kiillottunut. Mielestäni on aika etevää mönjää.
Olet harvinaisen oikeessa öljynvaihto välistä. Missään nimessä ei kannata ajaa millään moottoriöljyillä 30tkm, etenkin diesel moottoreissa öljyt on suoraan sanoen tervaa pitkillä vaihto väleillä. Itse olen vaihtanut aina 15tkm välein öljyt ja suodattimen. Öljyn suodattimena olen käyttänyt aina mann filtteriä. Olisi mukava nähdä testi missä kunnossa moottori on 100tkm jälkeen kun ajettu 30tkm ja 15tkm öljynvaihto välillä. Mitäs Simo veikkaat, kummassa moottori olisi paremmassa kunnossa?
mulla on ralliauton ja sprintterin moottoreissa X1R. ite oon siviiliautoihin vaihellut 10tkm välein, ralliautoon noin 500km välein tai kerran vuodessa kumpi nyt tulee aikasemin
Muistakaa aina etenkin jos takuun alainen auto että öljyllä on auton valmistajan hyväksymtä. Se ei riitä että pakkauksessa lukee että mitkä luokitukset täyttää. Esim ford ecoboost ford hyväksynyt vain ford oe öljy ja castrol 5w20.
Jos laitettu jotain muuta ja ford vikaantuu niin takuu ei ole voimassa kun ei ole käytetty valmistajan hyväksymää öljyä.
toisaalta kukaan ei osta/huoli edes ilmaseksi noita foordin ecoboos koneita itelleen, täysin susia jo syntyessään sanonut julkisesti jopa fordin omat insinöörit.
Tänne voi tuoda kaikki Voortit jotka ei muualle kelpaa,kyllä romumies ne hakee,muutkin merkit käy mitään papereitahan ette sitten kyllä saa mutta nyt olikin kyse vaan huolimisesta.
Kaikki mikä ei ole ongelmajätettä otetaan vastaan.
Todella hyvää sisältöä!
Maatalouskäyttöön suunniteltu öljy sopii vanhempiin henkilöautokoluokan (2.0-5.0) moottoreihin hyvin ja isommat pöntöt edullisella litrahinnalla
Hyvää tietoa. X1r täälläkin VW koneessa ja 15tkm vaihtovälillä.
Olipa tuas tärkeää tietoa tuutin täydeltä...👍 Suat alakoo vaihtoo ölöjyt noihin meijän kulukuneuvoihin...😊
Jaaha täytyykin käydä hakemassa öljy ja lisäaineet pois kuleksimasta, kun tuli kanssa uusi auto hommattua. Saa kone tuoretta tavaraa niskaan.
Itse olen joskus ostanut tuohon omaan diesel Fordiin joka vaatii sen "vähätuhkaisen öljyn", niin 20L kannun raskaankaluston Euro6 moottorille luokiteltua synteettistä öljyä eli esim Volvo Vds4 ja 4,5. 5w-30 ja 10w-40 viskositeetilla noita löytyy. Ja täytyy sanoa 20tkm ajon jälkeen nuo raskaan kaluston öljyt vielä näyttää ja tuntuukin sellaisilta että vielä varmasti voitelee ja pitempäänkin voisi ajaa, päinvastoin kuin normi kevyen kaluston tavara joka on kuin mustaa lierua pois laskettaessa.
Muistetaan, että esim. -90luvun alussa dieselmootoreissa 7500km öljyn vaihto.
Esikammio ym ihme vehkeitä niin miksei
-80 luvulla Toyota Gressida 2.2D öljyt vaihdettiin 5000 km välein ja suodatin 10000 km
@@raksamasa5862 Ei-synteettisillä öljyillä voi tuossa olla jotain järkeä. Synteettisillä pidemmälle ja sitten samalla suodatin..
Ennen oli dieselissä rikkiä, se pilasi voiteluöljyt. Sen takia lyhkäsemmät vaihtovälit
Tai oikeastaan se rikki ilmeisesti pilasi laakeripinnat.
Tekniikan Maailma teki jokunen vuosi sitten mielenkiintoisen artikkelin noista VAG-konsernin bensamoottoreiden öljynsyöntiongelmasta. Lyhyenä yhteenvetona tuo ongelma johtuu valmistajan välinpitämättömästä ja laiskasta suunnittelusta yhdistettynä ylipitkään huoltoväliin. Tiheällä max. 10 tkm öljynvaihtovälillä vanhatkin EA888 -koneet kestää huomattavasti pidempään ilman remonttia.
Toinen vastaava keissi oli 2000 luvun taitteen Toyotan 1.6 litraiset bensamoottorit, jotka söivät öljyä. Tästä oli tehty tutkimusta ja kuulemma ongelma johtui pitkälti siitä, että moottoreihin oli laitettu huollossa väärää öljyä. Viskositeetti ja jopa luokitukset saattoivat olla oikeita, mutta itse moottoriöljyn laatu ei vastannut valmistajan standardeja. Näissä tapauksissa oli usein myös huoltoväliä laiminlyöty, joka edesauttoi tuon ongelman syntyä.
Paljon kans kuullut juttua, että öljymerkin vaihdolla on öljyn kulutus pienentynyt.
1.8 oli se kone joka pääasiassa 2000 luvun alussa öljyjä kulutteli, mutta myös 1.6 toki sitä esiintyi. vanhempi 1.6 4a-fe on sitten taas "jumal" moottori mitä kestoon tulee. venavarren kumit jossain kohtaa vaihtoon ja senkun soittaa. Jostain syystä juuri tuo konetyyppi oli erittäin haluttua afrikkaan täältä pohjolasta...
@@konsta992just hilloin talliin 97 carina e mis toi 4e-fe moottori just meni 200tkm rikki
Se on auto mikä tulee liikkumaan varmaan viellä ku tulemattomat automallit on jo paalissa
En nyt lähde mitään enempää tähän asiaan kommentoimaan. Mutta pitkällä matkalla pitempi väli toimii, jos matkat lyhyitä (perus 5-20km työmatkat) eli kylmästartteja tulee samoille kilsoille vaikka 5 kertaa enemmän, saattaa öljyn käyttöikä hyvinkin olla jo puolet lyhempi.
kyllä se 10000 km on hyvä välys vaihtaa oljy ja filtteri parempi vaihtaa oljy kun moottori
Tollasia X1R sun muita litkuja mitkä sisältää kloorattuja parafiineja ei auton moottoriin kannata laittaa.
Kannattaa katsoa youtubesta Road Machinen video: Metropolian öljyvertailu
Se on yksinkertaista: 1. Avaa auton huoltokirja 2. etsi huoltokirjasta valmistajan suosittelemat öljyt 3. Osta kaupasta / käske huoltamon laittaa valmistajan suosittelemat öljyt 4. vaihda öljyt 5-10tkm välein.
Mahtavaa kontenttia. 👍Omat päivittäiset ajokit on jo muuttuneet sähköisiksi, mutta harrastepelinä löytyy vielä 50vuotias. KO autolla tulee ajeltua ~5tkm. Mitä suosittelisit öljyksi? Seisoo siis n.6kk vuodesta. Tuo Mannol alkoi kiinnostaa.
Ite oon käyttäny vuoden 2012 audi a3 tfsi koneessa uudesta saakka 0w-40 mobil1 laittanu aina kannun kyytiin kun menee huoltoon vaihtoväli ollu10 tuhatta. Autolla ajettu nyt 129 tuhatta ja kone on täysin uudenveroisessa kunnossa.
saman kun tekee 626 madzalla ni kiertokanki alkaa olla laakereistaan ulos kolisemassa lohkoon jo 120T km kohdalla, jokaisella tuntemallani henkilöllä mazdat joutunut koneen vaihtoon siinä 120-150T km kohdilla ei vaan voitele tai laakerit ei kestä mazdassa. 10T välein vaihto.
harvinaisen hölmöä touhua vaihtaa 10 välein öljyt koneen hinta mennyt öljyihin
@@allutuppurainen3283 huoltoväli on 30tkm kaks kertaa ite vaihdan ja kerran huollossa tuona aikana ei ole kallista ja hyvä huolto on halpa moottorivakuutus
@@allutuppurainen3283 mistä niin halvalla saa moottoreita ?
Kerran sahasin Octavian long life suodattimen halki ja ihan vaan mielenkiinnosta halusin nähdä, miltä sen suodatuskyky visuaalisesi näyttää. Voin sanoa, ettei sellainen kovettunut paperimassakorppu, joka murenee hieman puristellessa, suodata yhtään luotettavasti. Siis yhdyn täysin tuohon Simon ohjeeseen, että ei ikinä niitä long lifeja!!!!!
Kannattaa kysellä marmorilta mitä öljyä sielä koneessa pitäis pyöriä. Omassa vagineessa kirjoissa ja kansissa lukee 5w-30, mutta marmorilla tiedettiin, että uusi suositus on 0w-30. On suht huono valikoima tuota uuden suosituksen täyttävää ainetta markkinoilla.
Hyvä video taas ja itsekin miettinyt, pitäisikö öljyt vaihtaa useammin. Toisaalta taas mietin, että miksi autonvalmistajat ehdoin tahdoin tekisivät huolto-ohjelmia, jotka rikkovat auton. Yleensä olen tottunut, että valmistajat tekevät ohjelmansa ennemminkin varmanpäälle. Kovin hyvä perustelu ei ole kertoa todisteena, että jakoketjut venyy ja moottorit karstottuu yleisemmin. Ensinnäkin olisi mukava tietää onko tuo mutua, vai onko joku asiaa oikein tutkinut ja eikö muka ole mitään muuta syytä, mikä voisi asiaa selittää, kuten väännön lisääntyminen, muutos ajotavoissa tai muutokset moottoreissa ja niiden materiaaleissa. Tuossa Mikon liittämässä tutkimuksessa muuten Tribodyn näytti olevan pintapaineen kestoltaan aivan ylivoimainen verrattuna muihin testattuihin öljyihin.
Mulla on tapana vaihtaa talveksi ja kesäksi öljyt suodattimineen, kilometrejä ei tule kummemmin vuodessa autoon kun suurimman osan ajasta huristelen moottoripyörällä.
Voisi sanoa että molemmat kulkineet saa 5000-6000km välein saa uudet mehut sisään.
Jotenki tuntuu, että menee öljynvaihtokin monimutkaiseksi. Ja valmistajaan ei vissiiin voi luottaa enään ollenkaan. Ite vaihdatan 15tkm välein öljyt, mutta en mie jaksa vahtia mitä sinne laittavat. Luulis että nykyöljyt on kaikki sen verran hyviä, että ne sen 15 kestää.
Kestää kyllä, ellet aja enimmäkseen kaupunkiajoa.
Toi longlife on kyllä yks suurimpia huijauksia ikinä. Jokusen longlife moottorin ja pitkällä huoltovälillä olleen moottorin avannu ja ei oo ollu kaunista katsottavaa😑
Itse olen käyttänyt muutaman vuoden synmar livius 5w30 moottori öljyä, parempaa kuin mobil esp 5w30, sillä moottorin äänet heti kylmä käynnistyksestä lähtien "pehmeemmät" ja hiljaisemmat.
Itsekin olin yllättynyt, että oma koko ikänsä merkkihuollettu yli 400tkm/16 vuotta longlifenä ajettu Audin 3L diiselipata oli sekä venttiilikoneiston että alakerran sihdin osalta erittäin puhdas - niin ja samalla alkuperäisellä jakopäällä mennään edelleen.
RVS ainut oikea aine pesun jälkeen, x1r ei muodosta keraamipintaa ja valuu öljynvaihdon yhteydessä pois. Pintapaineen kestolla ei ole merkitystä moottoriöljyssä, sitä tarvitaan peräöljyssä ja vaihteistossa.
Mites tuossa venäläisessä testissä on kontrolloitu näytepalan kovuus? Pitäisi varmaakin olla kaikki näytepalat samaa teräserää, että on edes jotenkin vertailukelpoinen...
Viime kesänä tuli huollossa ensimmäistä kertaa tynnyristä Audi A4 2014 (B8) 2,0 tfsi bensakoneeseen Mannol öljyt, 5W30. Muistelin nähneeni juuri tämän Simon videon ja ajattelin, että nyt tuli hyvät öljyt. No kissan vitut. Ensimmäisen kerran kone pyysi lisää öljyä jo muutaman viikon kuluttua. Ajettu joku 5-600 km. No tässä kohtaa ajattelin vielä, että laittoivat alun perin liian vähän. Suodatinlisä tms. Lopulta 2 litraa sai lisäillä yhteensä seuraavan 3 tkm ajoissa kunnes vaihdettiin Valvolineen. Nyt on öljyt pysyneet koneessa.
Kiinnostaisi 0w-30 öljyt, mutta tuosta ei ole bevo:ssa hyväksyntää mersulle (229.51/229.52). Mikä lienee Fanfaron ja Mannolin ero, saman liettualaisen tehtaan tuotteita.
Hyundaissa vaihtuu ainakin itsestään öljyt. 4000km ja koko tilavuus on lisätty.
10t välein vaihdan ,koskaan ei ole mieleenkään tullut ajella pidempään.
Mulla vanhanliiton ajatus,vanhoilla aina ajelen.kun hommaan paljon ajetun ja eka vaihto.valutan melkein kaikki vanhat pois.dieselillä täytän maximiin.käytän tyjäkäynnillä vartin.litkut pois ja uus suodatin.sen jälkeen pidän vaihtovälin 10 000.ei ole ollut ongelmia sen suhteen.osasynteettisillä ajellut kesät talvet ja viimeks vaihdoin muistaakseni 10 w 40 .jos olis uus auto niin noudattaisin näitä uusiä 0 w jotain kyllä vaikka tuntuu kyllä litkulle.mut asiaan 30 000 on kyl liikaa,ehkä ihan uudelle eka kerta kun on vaihdettu ns sisäänajoöljyt ensin veks.mut öljy on silti aika halpaa ja suodattimet,verraten siis isompaan vikaan.vanhoissa käyttiksissä se on mielestäni näin et kun on pesty kone sisältä ensin.aika sama millä vetää kun vaihtaa siinä 10 000 maks.
Hyvä video ja tiedän ton öljymerkin (Mannol ) ja en aja 30 Th omalla vahdatin alta 20th..☺️👍
Nissanin joku päällikkö neuvoi youtubessa että kannattaa vaihtaa mahdollisimman usein öljyt ja käyttää vaikka halvinta mahdollista. En muista tarkkaan kilometri määriä mutta melko matalia ne oli, ehkä 6000km jopa ja sanoi että tiheän vaihtovälin yhteydessä riittäisi että suodattimen vaihtaa joka toinen kerta.
Näin asiat olikin joskus -60-70 luvuilla ja he jotka noin teki saattoi moottorit toimia yllättävänkin pitkään.Ennen tosin ongelmana oli kylmä käynnistuykset ja paksut öljyt
@@Tessulandia ei se asia mitenkään ole muuttunut ja kannattaa ne tiheästi vaihtaa nykyäänkin ne öljyt
Näköjään kanava menee yhä enemmän mainos painotteiseksi. Tekijä olisi voinut pitäytyä alkuperäisessä moodissa. Tämän pätkän katsottuani, en koe, että tulevaisuudessa tarvitsee tarkastella mitäköhän tuotteita tänään saa Mikon verkkokaupasta. Olisit Mikko hyvä pysynyt alunperin aloittamassasi korjaus/huolto ohjelmassa.
Huoli pois Mika! Tulee ihan normaalilla tahdilla 😃 Tämä video pyydettiin..
Kyllähän sitä tavaraa pitää mainostaa, jos se hyvää on. Varmasti moni oppi tästäkin videosta paljon, itse ainakin.
Hyvä video, kiitos. Mutta...hieman kyseenalaista, että julistetaan halvin öljy parhaaksi, ja öljyn lisäaine vapahtajaksi, YHDEN sattumanvaraisen venäläisen "tutkijan" ilmoittamien tietojen perusteella. Pidetään mielessä, kuinka "luotettavia" venäläisten julkaisut ylipäänsä ovat, etenkin juuri nyt, kun venäjän ainoa elinkeino on juuri öljyteollisuus, ja heidän sydämellinen johtajansa liittolaisineen tekee kaikkensa vahingoittaakseen länsimaista taloutta.
Liene sanomattakin selvää, että kyseisen "tutkimuksen" tulokset voidaan kirjata ja esittää täysin mielivaltaisesti, riippuen "tutkimuksen" rahoittajasta.
Tiede, ja sen tuotteena syntyvät faktat, perustuvat kokeiden ja tulosten toistettavuuteen.
"Tekee kaikkensa vahingoittaakseen länsimaista taloutta". Ööh länsimaat itse asettivat pakotteita Venäjää vastaan jotka kääntyivät sitten itse itseään vastaan. Koko eurooppa on syvässä lamassa samalla kun venäjällä talous jatkaa kasvuaan. Venäjä ei tarvitse länttä tai lännen markkinoita, nyt se käy kauppaa aasian maiden kanssa. Hidas itsemurha länsimaille ja vain sen takia että Usa haluaa heikentää eurooppaa jotta se saa näin kätevästi kilpailevat maat pois kilpailemasta sitä vastaan ja voi itse markkinoida paskaa lng-kaasuansa markkinoillemme joka älyttömästi laivoilla toiselta puolelta maapalloa tänne rahdataan. Mutta tätähän ei valtamediassa kerrota, joten minä olen vain sekaisin päästäni oleva foliohattu eikös vain? :)
Tuosta öljystä puuttuu uusin API SP luokitus joka sisältää timing chain durability testin. Löytyy esim mobil 1 esp 5w-30 öljystä joka on näkemieni öljyanalyysien perusteella aivan kärkipään öljy. Ja tuo rullatesti on peräöljyjen testaamiseen tarkoitettu ja ne antavatkin tuossa huippu tulokset eikä niitä öljyjä siltikään moottoreissa käytetä.
Ja mitä tulee x1r niin käyttöturvatiedotteen kun katsoo niin suurin sisältö on kloorialkaani joita on käytetty paljon EP lisäaineena. Tuota kun kaivelet niin aika ristiriitaista tietoa kannattaako tuota moottoriin laittaa.
@@Joni-jk9vspower shit laatikoissa x1r voi tehä tuhoa ku alkaa pakat luistaan sekä märkäjarruissa katoaa pito.ei saa joka paikkaan laittaa välttis
Itse olen kyllä melko toista ääripäätä kun 30tkm ajavat longlife kuskit. BMW 330E B48 vaihtuu öljyt kerran vuoteen, vaikkei bensamoottorilla ajoa tulekaan kun alle 5000km /v.
Kesäautolla ajan 500km vuoteen ja vaihdan silti kerta vuoteen öljyt. Castrolia olen itse suosinut, ja yhtään konetta ei ole särkynyt.
Tuolla Mannolilla menty Passatilla reilut 200tkm, 15-20tkm vaihtovälillä.
Minulla on 2 vanhaa VOLVOA , 50v ja 60V.Käytin TEBOIL classic oilia,mutta nyt kykaan ei boikotintakia myy Haminassa? tehtyjä TB öljyjä,Nyt on ollut jotain englantilaista öljyä,Vanhassa VOLVOSSA eii ootakapäässä stefaa vaan vastakierre ja koiranpaska tiivista ja ain a valuu kytkin koppaan jos korkealla pinta..
Longlife autoissa on tehokkaampi öljynsuodatin kuin lyhyellä huoltoväleillä olevissa. On ne tehtaalla sen suunnitellut, että se kestää sen. Mut ei ne kestä, jos käyttää vääriä öljyjä ja jotain tarvike suodattimia.
Vaihdan 1500 km välein ja silti tulee öljy mustana ulos.
harvinaisen hölmö olet
10000 km max minun mielestä...4 dl polttoöljyä olen käyttänyt pesuaineena ja monet volvon vvt häiriöt saanut korjattua....
Ei kai esteriöljyt luonnon estereihin perustu? Nehän olisivat silloim myös biohajoavia (moottorin sisällä huono juttu) kuten ensimmäisen polven rasvahapon metyyliesteriin pohjautuva biodiesel.
Uskoisin, että ovat syteettisiä estereitä kuten polyesterimuovitkin ovat, esimerkkinä glykolista ja tereftaali-haposta valmistettava PET.
Ei se oo niin tarkkaa 😂. Ostin 406 pösön josta oli kansipahvi palanu. Vaihdoin pahvin ja kannen mutta ei ollu öljyjä mukana niin jäi siinä sit vaihtamatta. Ajelin sillä 150 tuhatta ja en ikinä sit tullu vaihtaneeks niitä öljyjä. Toki koko auton arvo oli vain 200€. 😂
👌👌😎😎 Itse vaihtanut kaikissa autoissa, oli se bensa diesel, ENINTÄÄN 10 000km. Jos radalla käy, tai kesäsin kiihdyttelee tai ajaa kovempaa, nii sit yleensä vklp lopuksi uudet öljyt sisään.
Ite pitäny omas turbo volvos justii tuota 10 tonnin. ihan max 15 tonnin vaihtoväliä kun alkaa olee sen verran tummaa tavaraa tikun päässä 10k kohdilla. Vaikka oliki järjestelmiin ohjelmoitu vaihtoväli 20k tehtaalla... mut ite muuttanu 10 tonniin sen nyt
Kympin vaihtoväli on paras, todennut tämän itsekkin vanhojen vehkeideni kanssa. Ei se nyt niin työläs ja kallis prosessi ole etteikö kannattaisi :)
jep@@Matkustaja