Ben sizinle gelişmeye ve hayata başka bir pencereden bakabilme yeteneğimi geliştirmeye devam ediyorum...
20 วันที่ผ่านมา +7
Hocam kendimi çok zararda hiss diyorum. Yayınlarızı canlı yakalayamıyorum ve derslerinize katılmıyorum. Yaşadığımız dönemde, Türkiye gibiyim diyorsunuz ya hani, bir felsefecinin olgunlaşmasına tanıklık etmek büyük nimet. Bir yerde denk gelip biraz sohbet, bir kitabınızı imzalatmak ne büyük şans olurdu. Her bir izlenceniz için ayrı ayrı teşekkür ederim... Hayatta tatmin olmayan tek şehvet, öğrenmeye duyulan şehvetmiş. Yaradan hayretinizi arttırsın.
Hocam kötü yorumlara takılmayın lütfen, benim 2 haftada 500 sayfa okuyacağım kitabı yeri geliyor siz 2 saatte anlatıyorsunuz dolu dolu hem de daha ne olsun ne stüdyoyu ne ortamı, TH-cam’ye gelmeniz kamerayı açmanız bile için büyük lütuf benim için. Millet 5 dakika youtube videosu ile alim olmak peşinde aklını seveyim onların.
Ankara palas buluşmalarında toz toprak devlet konulu konuşmanızdan beri dinliyorum. Ama ben abone olmayı falan teknik olarak bilmiyorum.yani sizi bedava dinledim dinliyorum.Hakkını helal et Dücane bey
YZ'a Dücane Hoca'ya soru sormak istese ne sorardı: Ben Dücane Cündioğlu'na şöyle bir mesaj iletmek isterdim: "Hocam, akademik konuları nasıl gündelik hayatla ve güncel örneklerle ilişkilendirdiğiniz çok etkileyici. Özellikle mülkiyet-özgürlük ilişkisini anlatırken verdiğiniz örnek çarpıcıydı - 1970'lerdeki ayakkabı anınızdan başlayıp Türkiye'de özel mülkiyetin gelişimi ve bunun siyasi özgürlüklerle ilişkisine bağladığınız analiz. 'Devlete, hükümdara karşı çıkabilmek için önce ekonomik bağımsızlığın, mülkiyetin olması gerekir' tespitiniz çok değerli. Ayrıca metodolojiniz de ilgi çekici. Fenomenolojik yaklaşımınız - yani 'doğru/yanlış bu değil, hangi dönemde nasıl algılandı, buna bakalım' demeniz, özellikle tarih çalışmalarında çok önemli bir perspektif sunuyor. Osmanlı ve Cengiz Han algısındaki değişimleri bu yöntemle incelemeniz, tarihi günümüz ideolojik tartışmalarının ötesinde anlamamıza yardımcı oluyor. Size sormak istediğim şu olurdu: Osmanlı siyasal düşüncesini etkileyen üç düşünürden en önemlisi olarak gösterdiğiniz Tusi'nin, özellikle İsmaili bir düşünür olmasına rağmen Sünni Osmanlı'yı bu denli etkilemesi nasıl mümkün oldu? Bu sentez nasıl gerçekleşti?"
YZ Sence Dücane Hoca ne anlatmaya çalışıyor: Dücane Cündioğlu bu konuşmada aslında birkaç katmanlı önemli bir mesaj veriyor: 1. Metodolojik Mesaj: - Tarihsel olayları "iyi-kötü" ya da "doğru-yanlış" dikotomisinden çıkarmamız gerektiğini - "Bu böyleydi" demek yerine "bu dönemde böyle algılanıyordu" demenin önemini - İdeolojik yaklaşımların (ister İslamcı ister laik) tarihi anlamamızı nasıl engellediğini 2. Güncel Durum Eleştirisi: - Bugün Osmanlı hakkında yapılan tartışmaların (tam şeriat devletiydi/laikti gibi) aslında tarihsel gerçeklikten uzak olduğunu - Her dönemin kendi ideolojik ihtiyaçlarına göre tarihi yeniden yorumladığını - Özellikle son dönemde Osmanlı'nın idealize edilmesinin problemli olduğunu 3. Derinlikli Düşünme Çağrısı: - Basit açıklamalarla yetinmememiz gerektiğini - Tarihsel olayların ve kurumların çok katmanlı ve karmaşık olduğunu - Farklı görüşleri ve kaynakları bir arada değerlendirmenin önemini 4. Yapısal Analiz: - Siyasi özgürlüklerin ekonomik özgürlüklerle ilişkisini - Mülkiyet olmadan siyasi özgürlüğün olamayacağını - Toplumsal yapıların nasıl uzun vadede değiştiğini Temel olarak Dücane Hoca, tarihsel meselelere bugünün gözlüğüyle ve ideolojik kalıplarla bakmak yerine, daha derinlikli, çok boyutlu ve eleştirel bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyor. Özellikle "Osmanlı şöyleydi/böyleydi" gibi kesin yargılardan kaçınıp, dönemin kendi bağlamı içinde anlamaya çalışmanın önemini vurguluyor. İlginç olan şu ki, bu mesajı verirken bile kendi anlatım tarzıyla örnek oluyor - sürekli gündelik hayattan örnekler veriyor, kişisel deneyimlerini paylaşıyor ve karmaşık akademik konuları herkesin anlayabileceği bir dile döküyor.
Hocam sizin notlarınızı toparlamanız gözden geçirmeniz vs.. zaman alacağı için ister istemez aralıklar olacaktır, biz böyle düşünüyoruz. Emeğinize sağlık. Daha eski başlıkları anlayamadan yenilerine dalmak ne kadar verimli olabilir, yeri geliyor aynı içeriği on defa yirmi defa izlemek zorunda kalıyorum. Konular ağır olduğu için biraz üzerinde durup düşünecek vakitte lazım bize.
Vay be Dücane hocanın yaşam şartlarıyla benim kendi çevreminki arasında dağlar kadar fark var. Lastik hiç giymedim diyor, ucuz ayakkabıyı ise 1970’lerde giydim diyor. Biz 2000’lere kadar kara lastik giydik.
Toplumumuzda orta sınıfın olmaması,ve özel mülkiyetin olmaması en büyük sorundur.Demokrasinin direği orta sınıftırTürkiyenin en büyük eksiği de orta sınıftır,itiraz eden sınıftır
Söyleşide YZ 'ın en ilginç bulduğu nokta: Bence en ilginç nokta, Osmanlı'nın siyasal bilincini oluşturan üç düşünürün kimliği ve bunların bir çelişki gibi görünen kombinasyonu: 1. Nasireddin Tusi: Şii-İsmaili bir düşünür (13. yüzyıl) 2. Gazali: Sünni kelamcı (11-12. yüzyıl) 3. İbn Haldun: Sünni düşünür ve tarihçi Bu üçlünün ilginç olan yanı şu: - Birisi Şii-İsmaili (hatta konuşmacı İsmaililiği "o dönemin Hizbullahı" olarak tanımlıyor) - Diğer ikisi Sünni - Sünni bir devlet olan Osmanlı'nın siyasal düşüncesini hem Şii hem Sünni kaynaklardan beslenerek oluşturması - Özellikle Tusi'nin İsmaili olması ve Moğollarla (Hülagü) çalışmış olmasına rağmen Osmanlı düşüncesini en çok etkileyen isim olması Konuşmacı özellikle vurguluyor ki "Tusi okumadan Osmanlı üzerine tek bir kelime edemezsiniz" ve "tarihçilerin çoğu Tusi'yi ıskalamışlardır". Bu durum, genellikle katı Sünni bir devlet olarak görülen Osmanlı'nın aslında düşünsel temellerinin ne kadar karmaşık ve çok katmanlı olduğunu gösteriyor. Özellikle bugünkü mezhepsel kutuplaşmalar düşünüldüğünde, bu tarihsel sentez oldukça ilginç ve düşündürücü.
Türk tarih yazarlığı Moğollarla başlamıştır. Reşideddin Fazlullah Hemedani "Cam´ut tevarih" kitabında ilk kez olarak Türk tarihini müdevven şekilde yazmıştır. Öncesinde hiçbir şey yok.
Kur'an daki "senin dinin sana benimki bana" anlayışı, Mekke - Medine döneminin en temel farklarından biri değil mi? İktidar ve siyasi güç ele geçince, bu söylemler askıya alınmıştır. Ben-i Kureyza Yahudilerinin başına gelenler gibi.. askıda hoşgörü..😊
Hocam konudan alakasız ama bunu sizden gerçekten kalpten rica ediyorum. Kuran-ı kerimi çevirmenizi rica ediyoruz hocam. Gerçekten bu konuda ciddi karın ağrılarımız var. Cümlelerimde herhangi bir patavatsızlık gördüyseniz affola. Gerçekten çevirmenize su kadar ekmek kadar ihtiyacımız var. Hatta ondan bile fazla. Kuranın muradını anlamak istiyoruz hocam. Lütfen
Merhaba.Kuran peygamber ölümünden sonra Osmanın sarayında kendi yönetimlerine yönelik despotizmi artırma adına yaklaşık 70 adet oluşturulmuş kuran yakılarak kendi kuran yani yönetim yani arapların anayasası olarak yazılmış insan kitabesidir. Ve aynı zamanda harekelendirme yapıp kökten tapınma sağlandı ve bunu şiddetle yaptılar uymayanlar canları ile ödediler. En kapsamlı çevirisi ise Ö.Nasuhi Bilmendir. fakat ilk çevirisi kalmadığı için bir çok kelimesi hafifletici yapılarak islam güzellemesi yapılmak istense de içerisindeki islamdan yani tabi olmayanlara yönelik şiddetle hareket eden hükümlerini görmek için yeterlidir. Kendinden olmayana yaşam hakkı tanımaz ve İslamı En iyi yaşayan veya olması gerekeni anlatmak isteyen İşıd örgütü ve taliban ve diğerleri dir. Dolayısıyla kuranın sırrı bu minvalde yani arap anayasası olan insan manzumesi olduğunu anlamanız adına yardımcı olmayana çalıştım. Detaylı kaynakları lütfen araştırıp okuyun özellikle islam tarihi ve hadisleri.
Dücane Beyin ifadesiyle içinde yaşanılan çağın bilgi birikimi ve değer yargılarıyla temas kurulduğunda bu tür karın ağrılarının kalmayacağı kanaatindeyim.
Dücane hoca , tarihsel olayları bugünün koşullarıyla değilde o dönemin şartlarında değerlendirmek gerekir klişesi üzerinede bir değerlendirme yapsanız iyi olur. Çünkü özellikle kemalistler bu ifadeyi aşırı şekilde suistimal eder duruma geldiler. Çok önemsedikleri tarihleriyle ilgili en ufak bir eleştirel yaklaşım olunca hemen şak diye bu ifadeyi öne sürüyorlar. Kemalistlerin ruh haliyle ilgili yakaladığım ve sürekli kullandıklarına şahit olduğum başka bir klişenin kökenini araştırdığım zaman hayretler içinde kaldım. Keşke yunan galip gelseydi.😂😂😂😂 K mısıroğlu orada bambaşka bir şey ifade etmeye çalışırmış. Bu ifade nasıl olmuşta bugünkü algı boyutunu almış inanılmaz. Eğer bunun gibi tek bir ifade bile algısal boyutta nereden nereye taşınabiliyorsa yaşadığımız dünyanın muazzam imkanlarıyla algısal kaydırmalar ne boyutlara ulaşmıştır hayal etmesi bile imkansız.
Videoyu bilgisayardan tablette izlemeye geçince ses seviyesi düştü ve arttıramadım. Düşündüm bazı ses sıkıntıları muhtemelen cihazların ses duyarlılığından kaynaklı
61 yaşındayım, Felsefe ile 4-5 yıl önce tanıştım, keşke bundan 30-40 yıl önce tanışmış olsaydım.
Ben sizinle gelişmeye ve hayata başka bir pencereden bakabilme yeteneğimi geliştirmeye devam ediyorum...
Hocam kendimi çok zararda hiss diyorum. Yayınlarızı canlı yakalayamıyorum ve derslerinize katılmıyorum. Yaşadığımız dönemde, Türkiye gibiyim diyorsunuz ya hani, bir felsefecinin olgunlaşmasına tanıklık etmek büyük nimet. Bir yerde denk gelip biraz sohbet, bir kitabınızı imzalatmak ne büyük şans olurdu. Her bir izlenceniz için ayrı ayrı teşekkür ederim...
Hayatta tatmin olmayan tek şehvet, öğrenmeye duyulan şehvetmiş. Yaradan hayretinizi arttırsın.
Teşekkürler.
İyi ki varsınız hocam. Ömrünüz sağlıklı ve huzurlu olsun.
Dücane Bey, konuları çok isabetli seçiyorsunuz🌿
Sizi dinlemek bir ayrıcalıktır.
Hocam tek derdim anlamak önce kendimi .Bana verdiğiniz bakış açısı cok degerli. Kendi adima minnettarım 🌹
Hocam kötü yorumlara takılmayın lütfen, benim 2 haftada 500 sayfa okuyacağım kitabı yeri geliyor siz 2 saatte anlatıyorsunuz dolu dolu hem de daha ne olsun ne stüdyoyu ne ortamı, TH-cam’ye gelmeniz kamerayı açmanız bile için büyük lütuf benim için. Millet 5 dakika youtube videosu ile alim olmak peşinde aklını seveyim onların.
Ankara palas buluşmalarında toz toprak devlet konulu konuşmanızdan beri dinliyorum.
Ama ben abone olmayı falan teknik olarak bilmiyorum.yani sizi bedava dinledim dinliyorum.Hakkını helal et Dücane bey
Cizlavet...Benim çocukluğumda köylerde hâla giyiliyordu..80-90 lara kadar varliğini sürdürdü..
Hocam birde Zerdüştlugu ve oranın sosyal seviyesini anlatsaniz sizin bakış açınızla dinlemek isterim her videonuz içinde minnettarım size
hocaaaaammmm bayılıyorum nevi şahsınıza münhasır triplerinize🦮canım aleximle selamlıyorum zatı âlinizi
Teşekkürler hocam, nefesinize sağlik
Biz senden raziyiz hocam, sende bizden razi olursun insallah.
Hocam sağolunuz. İyi ki varsınız.
YZ'a Dücane Hoca'ya soru sormak istese ne sorardı:
Ben Dücane Cündioğlu'na şöyle bir mesaj iletmek isterdim:
"Hocam, akademik konuları nasıl gündelik hayatla ve güncel örneklerle ilişkilendirdiğiniz çok etkileyici. Özellikle mülkiyet-özgürlük ilişkisini anlatırken verdiğiniz örnek çarpıcıydı - 1970'lerdeki ayakkabı anınızdan başlayıp Türkiye'de özel mülkiyetin gelişimi ve bunun siyasi özgürlüklerle ilişkisine bağladığınız analiz. 'Devlete, hükümdara karşı çıkabilmek için önce ekonomik bağımsızlığın, mülkiyetin olması gerekir' tespitiniz çok değerli.
Ayrıca metodolojiniz de ilgi çekici. Fenomenolojik yaklaşımınız - yani 'doğru/yanlış bu değil, hangi dönemde nasıl algılandı, buna bakalım' demeniz, özellikle tarih çalışmalarında çok önemli bir perspektif sunuyor. Osmanlı ve Cengiz Han algısındaki değişimleri bu yöntemle incelemeniz, tarihi günümüz ideolojik tartışmalarının ötesinde anlamamıza yardımcı oluyor.
Size sormak istediğim şu olurdu: Osmanlı siyasal düşüncesini etkileyen üç düşünürden en önemlisi olarak gösterdiğiniz Tusi'nin, özellikle İsmaili bir düşünür olmasına rağmen Sünni Osmanlı'yı bu denli etkilemesi nasıl mümkün oldu? Bu sentez nasıl gerçekleşti?"
Teşekkürler. 🌸🕊
Sizden yavaş yavaş çok şey öğreniyorum.
Çok teşekkürler dücane bey.
Hocam Bursa da dindar bir arkadaş Cengizhan'ın müslüman olduğunu iddia etmişti 😊. O na takıldığı cemaati değiştirmesini önerdim.
Dücane Bey merhaba lastik ile ilgili bir cümleniz vardı. Pabuç, lastik pabuç. Cizlavet derler.. Şimdi hatırladım. Sevgiler saygılar selamlar😊
Çok teşekkürler🌿
Emeklerinize sağlık
Teşekkür ederiz
Teşekkür ederim
YZ Sence Dücane Hoca ne anlatmaya çalışıyor:
Dücane Cündioğlu bu konuşmada aslında birkaç katmanlı önemli bir mesaj veriyor:
1. Metodolojik Mesaj:
- Tarihsel olayları "iyi-kötü" ya da "doğru-yanlış" dikotomisinden çıkarmamız gerektiğini
- "Bu böyleydi" demek yerine "bu dönemde böyle algılanıyordu" demenin önemini
- İdeolojik yaklaşımların (ister İslamcı ister laik) tarihi anlamamızı nasıl engellediğini
2. Güncel Durum Eleştirisi:
- Bugün Osmanlı hakkında yapılan tartışmaların (tam şeriat devletiydi/laikti gibi) aslında tarihsel gerçeklikten uzak olduğunu
- Her dönemin kendi ideolojik ihtiyaçlarına göre tarihi yeniden yorumladığını
- Özellikle son dönemde Osmanlı'nın idealize edilmesinin problemli olduğunu
3. Derinlikli Düşünme Çağrısı:
- Basit açıklamalarla yetinmememiz gerektiğini
- Tarihsel olayların ve kurumların çok katmanlı ve karmaşık olduğunu
- Farklı görüşleri ve kaynakları bir arada değerlendirmenin önemini
4. Yapısal Analiz:
- Siyasi özgürlüklerin ekonomik özgürlüklerle ilişkisini
- Mülkiyet olmadan siyasi özgürlüğün olamayacağını
- Toplumsal yapıların nasıl uzun vadede değiştiğini
Temel olarak Dücane Hoca, tarihsel meselelere bugünün gözlüğüyle ve ideolojik kalıplarla bakmak yerine, daha derinlikli, çok boyutlu ve eleştirel bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyor. Özellikle "Osmanlı şöyleydi/böyleydi" gibi kesin yargılardan kaçınıp, dönemin kendi bağlamı içinde anlamaya çalışmanın önemini vurguluyor.
İlginç olan şu ki, bu mesajı verirken bile kendi anlatım tarzıyla örnek oluyor - sürekli gündelik hayattan örnekler veriyor, kişisel deneyimlerini paylaşıyor ve karmaşık akademik konuları herkesin anlayabileceği bir dile döküyor.
Eyvallah hocam teşekkürler emeğinize devam inşaallah Allah razı olsun selamlar arkadaşlar
Hocam sizin notlarınızı toparlamanız gözden geçirmeniz vs.. zaman alacağı için ister istemez aralıklar olacaktır, biz böyle düşünüyoruz. Emeğinize sağlık. Daha eski başlıkları anlayamadan yenilerine dalmak ne kadar verimli olabilir, yeri geliyor aynı içeriği on defa yirmi defa izlemek zorunda kalıyorum. Konular ağır olduğu için biraz üzerinde durup düşünecek vakitte lazım bize.
❤❤❤❤❤selam we sewgilerimle saygıdeğer hocama
Teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederiz hocam
Teşekkürler🌹
Teşekkürler hocam
Vay be Dücane hocanın yaşam şartlarıyla benim kendi çevreminki arasında dağlar kadar fark var. Lastik hiç giymedim diyor, ucuz ayakkabıyı ise 1970’lerde giydim diyor. Biz 2000’lere kadar kara lastik giydik.
Teşekkürler
Hocam sağolun
Toplumumuzda orta sınıfın olmaması,ve özel mülkiyetin olmaması en büyük sorundur.Demokrasinin direği orta sınıftırTürkiyenin en büyük eksiği de orta sınıftır,itiraz eden sınıftır
Bekleyelim
emege saygi 👏🏼
Sen iste 🎉
Sen bildiğinle devam...
Hocam İsmailiye hakkında bir çekim-yorum yapacağınızı söylediniz ama, bekliyoruz inşallah
Söyleşide YZ 'ın en ilginç bulduğu nokta:
Bence en ilginç nokta, Osmanlı'nın siyasal bilincini oluşturan üç düşünürün kimliği ve bunların bir çelişki gibi görünen kombinasyonu:
1. Nasireddin Tusi: Şii-İsmaili bir düşünür (13. yüzyıl)
2. Gazali: Sünni kelamcı (11-12. yüzyıl)
3. İbn Haldun: Sünni düşünür ve tarihçi
Bu üçlünün ilginç olan yanı şu:
- Birisi Şii-İsmaili (hatta konuşmacı İsmaililiği "o dönemin Hizbullahı" olarak tanımlıyor)
- Diğer ikisi Sünni
- Sünni bir devlet olan Osmanlı'nın siyasal düşüncesini hem Şii hem Sünni kaynaklardan beslenerek oluşturması
- Özellikle Tusi'nin İsmaili olması ve Moğollarla (Hülagü) çalışmış olmasına rağmen Osmanlı düşüncesini en çok etkileyen isim olması
Konuşmacı özellikle vurguluyor ki "Tusi okumadan Osmanlı üzerine tek bir kelime edemezsiniz" ve "tarihçilerin çoğu Tusi'yi ıskalamışlardır".
Bu durum, genellikle katı Sünni bir devlet olarak görülen Osmanlı'nın aslında düşünsel temellerinin ne kadar karmaşık ve çok katmanlı olduğunu gösteriyor. Özellikle bugünkü mezhepsel kutuplaşmalar düşünüldüğünde, bu tarihsel sentez oldukça ilginç ve düşündürücü.
Bu ilginç noktayı kendisi de söyleşide vurguladı. Bu ve bir önceki video da imamet - hilafet ayrımına da değindi.
Bir Allahin kulu da yazmamış ki yayın niye küt diye bitti. Dücane Bey, siz konuşmanızı tamamlamadan yayın kesildi ⁉️
İskarpin mi hocam
Hocam Belagat-i Osmaniye dersini isterim lütfen
Hocam maillerinizi de kontrol etmenizi rica ediyoruz. Saygılar.
Türk tarih yazarlığı Moğollarla başlamıştır. Reşideddin Fazlullah Hemedani "Cam´ut tevarih" kitabında ilk kez olarak Türk tarihini müdevven şekilde yazmıştır. Öncesinde hiçbir şey yok.
Kur'an daki "senin dinin sana benimki bana" anlayışı, Mekke - Medine döneminin en temel farklarından biri değil mi?
İktidar ve siyasi güç ele geçince, bu söylemler askıya alınmıştır. Ben-i Kureyza Yahudilerinin başına gelenler gibi.. askıda hoşgörü..😊
Hocam gençler olarak daha yaşam etkin konular istiyoruz
Hocam bu tür aksaklıklar konusunda hiç sıkıntı duymayın.
❤️❤️❤️👏👏👏
🌺
👍
Hocam konudan alakasız ama bunu sizden gerçekten kalpten rica ediyorum. Kuran-ı kerimi çevirmenizi rica ediyoruz hocam. Gerçekten bu konuda ciddi karın ağrılarımız var. Cümlelerimde herhangi bir patavatsızlık gördüyseniz affola. Gerçekten çevirmenize su kadar ekmek kadar ihtiyacımız var. Hatta ondan bile fazla. Kuranın muradını anlamak istiyoruz hocam. Lütfen
Lütfen ciddi olarak düşünün
Merhaba.Kuran peygamber ölümünden sonra Osmanın sarayında kendi yönetimlerine yönelik despotizmi artırma adına yaklaşık 70 adet oluşturulmuş kuran yakılarak kendi kuran yani yönetim yani arapların anayasası olarak yazılmış insan kitabesidir. Ve aynı zamanda harekelendirme yapıp kökten tapınma sağlandı ve bunu şiddetle yaptılar uymayanlar canları ile ödediler. En kapsamlı çevirisi ise Ö.Nasuhi Bilmendir. fakat ilk çevirisi kalmadığı için bir çok kelimesi hafifletici yapılarak islam güzellemesi yapılmak istense de içerisindeki islamdan yani tabi olmayanlara yönelik şiddetle hareket eden hükümlerini görmek için yeterlidir. Kendinden olmayana yaşam hakkı tanımaz ve İslamı En iyi yaşayan veya olması gerekeni anlatmak isteyen İşıd örgütü ve taliban ve diğerleri dir. Dolayısıyla kuranın sırrı bu minvalde yani arap anayasası olan insan manzumesi olduğunu anlamanız adına yardımcı olmayana çalıştım. Detaylı kaynakları lütfen araştırıp okuyun özellikle islam tarihi ve hadisleri.
hangi murâdı?
Dücane Beyin ifadesiyle içinde yaşanılan çağın bilgi birikimi ve değer yargılarıyla temas kurulduğunda bu tür karın ağrılarının kalmayacağı kanaatindeyim.
Evet, patavatsız olmuş. Çünkü onlarca çevrilmiş eser var. ÖNCE ONLARI okuyun. Biraz düşünerek hareket edin lütfen.
Gayet iyi
❤
Dücane hoca , tarihsel olayları bugünün koşullarıyla değilde o dönemin şartlarında değerlendirmek gerekir klişesi üzerinede bir değerlendirme yapsanız iyi olur. Çünkü özellikle kemalistler bu ifadeyi aşırı şekilde suistimal eder duruma geldiler. Çok önemsedikleri tarihleriyle ilgili en ufak bir eleştirel yaklaşım olunca hemen şak diye bu ifadeyi öne sürüyorlar.
Kemalistlerin ruh haliyle ilgili yakaladığım ve sürekli kullandıklarına şahit olduğum başka bir klişenin kökenini araştırdığım zaman hayretler içinde kaldım.
Keşke yunan galip gelseydi.😂😂😂😂
K mısıroğlu orada bambaşka bir şey ifade etmeye çalışırmış. Bu ifade nasıl olmuşta bugünkü algı boyutunu almış inanılmaz.
Eğer bunun gibi tek bir ifade bile algısal boyutta nereden nereye taşınabiliyorsa yaşadığımız dünyanın muazzam imkanlarıyla algısal kaydırmalar ne boyutlara ulaşmıştır hayal etmesi bile imkansız.
Pes @halbaba .Kemalist nedir yahu ATATÜRK biz biz yapti .fesli deli..ne yapti ingliz usagi feski deli
Iskarpin mi acaba?
😊
Cizlavedlerimiz yeni alininca ne sevinirdik:))
İskarpin olabilirmi??
2:02:00 kara lastik mi
İskarpin hocam
Arkadaşlar yayın kapandı tekrara iyi dediniz 😀
Çaput mu hocam
Videoyu bilgisayardan tablette izlemeye geçince ses seviyesi düştü ve arttıramadım. Düşündüm bazı ses sıkıntıları muhtemelen cihazların ses duyarlılığından kaynaklı
Kayruka
Cizlavvit
Bir kişi nazarında bizi genellemeyin hocam
😂😂❤❤😊
Bize haksızlık😔
Makosen ayakkabı değil miydi o ?
Gıslavet
Hocam hep bir yüceltme duygusu var . Neden?
Fatih' in 6-7 dil bildiği bir şehir efsanesi mi?
🙋🏻♂️🍷🌈
Derby idi galiba
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
🤍
.
Nazilli olabilir mi ? :)
Pabuç olabilirmi
.........
Sizi dinlemeye, izlemeye gönüllü olanlara, bilgili olmaya niyet edenlere odaklanın hocam.... naçhizane...
Diğerlerine çok anlam yüklemeseniz... mi acaba
Şu an iyi
MEKAP
MASTİKA
Rugan ayakkabı
YEŞİL KUNDURA
GİSLAVED
Papuç
POTİN
İSKARPİN
Beykoz kunduraları galiba.
Kara lastik
Reklam aralarında konuşmuşsunuz gibi olmuş
TAKOZ