Cat l-as asculta pe omu asta vorbind pe orice subiect :) s-ar putea sa imi fac TH-cam premium numai ca sa pot asculta in masina ca podcast :)) mersi pentru detalii Vlad, chiar esti o enciclopedie de informatii :D da, am vazut si eu porcariile alea legate de "rezerva" destul de des mentionate pe alte canale. Considerentul imi imaginez din partea celor care vehiculeaza asemenea "facts" este de a parea superiori intelectual si mai bine informati decat altii din jurul lor, astfel auto-validandu-se. Petty.
Am facut eu pasul la premium tocmai pentru asta :). Am un playlist cu "favoritele mele" filmate de Vlad . Folosesc playlistul inclusiv ca white noise seara cand vreau sa dorm linistit pe o voce calma .
I-ai rănit cunoștințele lui "99...." făcuse un video sa ne explice ce descoperi a făcut la mașina în legătură cu rezervorul :)))) . I-am explicat destul de clar efectele negative într-un comentariu și iată încă o confirmare clara și detaliata ! Felicitări pt video , ai salvat "viata" multor mașini !
Sincer si eu faceam asta doar cand aveam de condus din strainatate pana in tara ca sa bag cat mai mult sa imi ajunga cat mai mult. E bine de stiut ca dauneaza. Multumim pentru material.
Salutare Vlad. Sunt offtopic dar nu pot să tac. Ies azi pe la ora 9 din Kaufland cu ceva cumpărături că era cam gol frigiderul și aici fac o ală paranteză că ce luam cu vreo 90 lei de obicei azi am dat 150. În fine, ies din magazin și în parcare văd o târlie cărămizie cu un nene cam la doi poli cu părul grizonat, creț, și care citea o carte de hârtie. Probabil aștepta pe cineva care era în magazin. Nu prea îmi stă în fire să mă bag în seamă aiurea dar mașinuța m-a impresionat că nu am mai văzut așa ceva. Mașinuța era un 4x4 real băăăă da mică-mică ori omul era un tip la 1.85. L-am salutat și a fost foarte amabil că i-am apreciat jucăria. Ce era? Un Daihatsu F50 din anii 80. Omul a fost amabil mi-a prezentat-o are 2 metri lungime, un ampatament scurt rău se urcă pe oriunde ca pisica în copac și când am zis de Suzuki s-a uitat urât la mine. Domle e Daihatsu, nu Suzuki! O ști el ceva! Motor de 2.5 diesel transmisia cea mai manuală posibilă ca la Aro. Minimală, fără niciun confort, doar o aerotermă pentru iarnă. Omul se văita că are cutie cu 4 trepte și nu merge cu mai mult de 80kmh. Mașina luată din Elveția unde avea lamă de zăpadă. O bijuterie.
Mulțumim Vlad pentru ca te ocupi de educația șoferilor români. Eu Cunoșteam informația asta și nu fac plinul decât pana la primul click al pompei. 1. Informația e scrisă și-n manualul mașinii. Trebuie doar sa îl citești. 2. Am citit și despre informația cu bușonul de la rezervor care dacă nu e strâns corect trage aer fals. El are o supapa in el care funcționează corect când bușonul e închis pana la capăt. Mulțumim încă odată pentru colecția de informații pe care le găsim in aceste video-uri gratis. Drumuri bune.
@@vladdutz20 mă amuza și mă întristează in același timp când văd in comentarii, și le-am citit pe toate, răspunsuri de genul “eu așa fac de 20 de ani și nu s-a întâmplat nimic”. Dacă după o pledoarie cu argumente tu rămâi la stadiul de a o judeca cu o interjecție, ești un caz pierdut. Nu are argumente ci doar ca așa a făcut el de când se știe si nu s-a întâmplat nimic. 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Am sesizat ca parca întra mai multa motorina apăsând butonul Nici eu nu forțez alimentarea, când se oprește, aia e, nu vad rostul sa te mai chinui 10 minute în benzinărie pt câțiva litri în plus, e și iritant pt ceilalți
Ca tot a venit vorba de incendii, as vrea sa faci un material si despre siguranta masinilor electrice, care sunt mai safe, ce tehnologii de racire a bateriilor au pentru ca difera, etc. Cred ca ar fi interesant.
Mulțumesc foarte mult pentru explicatii. Traiam cu impresia ca exista un rezervor suplimentar si pierdeam minute bune sa mai pun 5 litri de benzina, la Golf 1.2 TSI. M-a vrajit un coleg de serviciu acum mulți ani cu Skoda Fabia Combi ca are un buton ca sa umpli si rezervorul suplimentar. A fost interesant ca facand asa si mergand economic, in delegatie ajunsesem sa parcurg vreo 800 km cu un singur plin 🙃 Masina de serviciu, a trait multe experimente.
Excelenta aceasta informatie!Nu am stiut si puneam benzina pana"in buza"pt ca eu credeam ca din cauza spumelor sare pistolul de alimentare si ma chinuiam sa pun cu"pipeta"cum se spune pana sus.Intr-adevar mirosea a benzina dupa ce faceam chestia asta dar nu am stiut de ce.Multumesc mult pt informatie.
Bravo Vlad 👏👏👏 Racirea pompei de combustibil se face in combustibil. Nu are alt sistem de racire. Asa ca nu e indicat sa mergi pana pe roșu. Eu la toate masinele bag pana la ultima liniuță alba. La Volvo acum un pic mai complicat ca arata range. Dar cand mai arata 100km in oras bag si cand sunt la drum lung la 150km ramasi bag. Asta cu plinul nu am insistat niciodată, ca mai mult de 1-2 L nu am reușit niciodată sa bag după ce sare pistolul. Drumuri bune 😉
Foarte bună informația, Vlad ! Mulțumesc frumos ! Eu unu' mereu făceam plinul rezervorului până la refuz, până când lichidul ( benzina ) era exact la filetul bușonului de la rezervor ...
@@vladdutz20 chiar este ciudat, pentru că nu a lăsat niciodată urme sau o pată de combustibil, nici după ce am efectuat plata combustibilului, nici în parcarea benzinăriei după alimentare și câteva cumpărături făcute în benzinărie...
9:15 - cameră secretă?! :)) 13:52 - Nice one! 24:00 - Nu o fac că n-au învățat la școală / n-au fost implicați/pasionați. Din punctul ăsta de vedere: felicitări!! Real fact: am avut 65-66 l motorină în 1.5 dCi Sandero 2017. A trebuit să merg la reprezentanță, reset / calibrare plutitor... De atunci nu mai las pe nimeni să alimenteze mașină, decât eu.
Dupa ce sare pompa mai poti baga pana la al doilea click. Nu se recomanda continuat dupa aceea. Asta am gasit in cartile tehnice VW, PSA si MERCEDES, deci cred ca este valabil pentru absolut orice masina.
Omule esti genial, atate cunostinte scoti pe minut ca nici difuzorul telefonului nu vrea sa mai functioneze, creierul meu oricum l-ai umplut de mult. Lasand gluma la o parte, poate ar fi interesanta un "pair programming" cu Robert Adam, sa povestiti detalii tehnice.
Multumesc frumos domnule Vlad si eu cam tot asa alimentam undeva inca 3 litri dupa ce se oprea pompa.Imi spuneam ca e spuma multa si asta declansa oprirea.De maine incepand fac cum ne-ati invatat.Problema ''cu rezerva'' tot pe acest canal am auzit-o si eu la un baiat care detine un Seat Cordoba - diesel.Dar eu va cred pe cuvant .... tot ce ati spus.Fiti sanatos!!!
Excelenta informatia. Si eu mai insitam putin cu alimentarea doar in ideea de a rotunji suma de plata pana la o valoare fara virgula. Evident imi voi infrana de acum incolo aceasta pornire desi, la pretul actual al combustibilului, ce e dupa virgula ar putea insemna doar cateva picaturi :):)
Prima și singura dată când s-a aprins porcu la Honda Civic proprie 1.6 benzină model 2001 a fost după o vizită la benzinărie. Deși a făcut plinul la gpl din viteză șefa a mișcat și busonul de benzină (care vede lumină o dată pe an preț de 20 de litri). În 300m a fost sesizată problema și prima căutare pe TH-cam a dat verdictul corect... ÎNCHIDE BINE REZERVORU.. 😁 Oricum alte beculiciuri nu face mașina că e nimerită... Mulțumim !
Eu am mers vreo 20 km cu range 0 (Ford Focus 2) , pentru ca am vrut sa alimentez dupa Cernavoda, in drum spre mare. Spre marea mea surprindere, nu a mai fost niciuna pana in Constanta. Am inteles ca acum recent au construit cate una pe sens..Multumim pentru informatii Vlad! 👍
v a salut cu respect ! am avut candva o masina pe care vroiam sa o vedeti , sa ii faceti review ... nu mai am ! viata ! am alta, care consider eu ca nu merita * dar ar trebui * sa ii faceti dvs un review .. citroen c - elysee 2020 1.5 motorina , euro 6 , cu dpf si etc , inca in garantie ! ( masina in chirie , face uber in fiecare zi din 2021 decembrie ) doar eu o conduc ! daca doriti ... cu drag ! imi rezerv o zi doar ptr dvs ! va salut cu respect !
Prea bun,prea arogant :)) glumesc,așa e,când apari la tv in emisiuni auto și vb gen “interior de seria 7” clar n-ai treaba cu pasiunea auto și nici ceea ce spui nu gândești. Mișto video,i l-am trimis bătrânului meu ca toată viața lui așa a făcut :)) dar e bun ca nu stă cu rezervorul sub sfert :)) Te salut
@Vlad ,drenaj ar trebui sa se numeasca ce explici ,{nu ventilare) cu captarea noxelor.Un rezervor mai mic se numeste nurisa ,dar nu e cazul aici ,doar in aviatie pentru a nu intra in pompaj la zbor cu capul in jos .
Eu am gaurit rezervorul la partea de sus, i-am instalat un bușon special pentru evacuarea aerului, un buson pe care il deschid si inchid de la volan, undeva sub volan am o clapeta care actioneaza un cablu pâna la buson, dupa ce alimentez il inchid, nu e foarte greu de facut, e mai mare deranjul
Bravo,ești foarte bine pregătit.Vazand acest filmuleț, creat de tine,am învățat ceva.Credeam ca știu foarte multe despre mașini,dar am observat ca am unele lacune.Nu voi mai umple rezervorul pana la buza.Multumesc mult!!!
Foarte utila si intereante informatiile. Acum imi dau seama de ce am eroarea in bord pentru amestec bogat... Toti mecanicii la care am fost nu au reusit sa isi dea sema, care e problema, chiar si dupa ce am inlocuit toti senzorii si sondele...
Am văzut la câteva benzinării din R.Moldova (cele de lângă vama cu Ro) că au o rampa de lemn (aprox 10 cm) pe care se urca cu roata spate de pe partea cu gatul rezervorului a.i. in timpul alimentării sa o umpli până la bușon :)) In general am văzut că sunt folosite de la golfuri 4 in jos și passaturi de la b5.5 in jos
O informație f utilă, de obicei fac plinul dupa fiecare drum lung🤟🤟 mulțumim ! Doar puțin o să mai bag dupa clic, să fac suma rotundă la.pompă (logan 3 sce65)
Nu știam asta, mii de mulțumiri pentru aceste informații gratuite! Eu am EVAP la motocicletă, e EURO 5, și în carte este explicat exact cum l-ai explicat tu, doar că, nu scrie și cum să alimentezi, adică unde e limita, și eu alimentam până "în buză", mai să de-a pe afară, pentru că alimentez des, având doar 13 litri, dar acum mulțumită ție am să las un pic aer în rezervor!
Super utila informația ne-ai schimbat stilul de alimentat la pompa. Odată cu asta se reduce semnificativ și aglomerația din pompe. Daca țin bine minte ai spus ceva de un rezervor suplimentar la Mercedes w211 in prezentare
Eu am greșit de multe ori în felul ăsta cu primul Mitsubishi Asx. După câțiva ani , probabil din această cauză mi-a apărut un zgomot ca de ronțăit ușor, in momentul când acceleram la drum întins. La service nu au știut însă ce să facă. Noroc cu acest videoclip din care aflat care este pericolul.
7:46 te contrazic putin. Eu am pe un Polo 1,2 din 2005 rezervor suplimemtar. Apas cu pistolul (pompei de alimentare cu carburant) un tamburus atunci cand bag benzina si mai intra 5l. 🤷♂️
Salut Vlad! Fain video. Am o rugaminte. Poti discuta putin despre motoarele Diesel in 2 timpi? Am observat ca in state sa intalnesc in america dar nu se gasesc informatii prea multe sub format vide. Poti povesti despre istoria diesel, cum a aparut, de ce au existat si in 2 timpi (eu ca om obisnuit am fost uimit sa vad motor in 2t pe un autobuz), care e logica motorului aceluia imens in 2t. Se facea amestec in motorina? De ce motoarele in 2t diesel au nevoie de turbo obligatoriu? Cat de fiabile erau? Etc. Stiu ca este ceva nisat dar am scris aici in speranta in care, chiar daca nu va fi neaaparat ceva de interes public, vei discuta candva despre asta.
În 1991 am făcut armata și aveam generatoare rusești , diesel , tehnică din 1963 ! Motoarele aveau rezervor nu baie de ulei și o pompă injecta și ulei . Problema era dacă mergea în gol și nu consuma tot uleiul pt că-l arunca pe evacuare și lua foc !
Si ca veni vorba de camionagii sau transportul in comun. Cu ani in urma cand nu aveam carnet si mergeam cu maxi taxi/microbus pe distante lungi am vazut de multe ori cum soferii alimentau pana la refuz. 3 clic-uri, impingeau masina stanga dreapta, orice sa faca loc pentru mai mulut combustibil. Bine, cum ai zis, erau Mercedes Sprinter de pe la inceputul anilor 2000. Destul de tanc masinile.
Salut, Ideea clipului e buna, dar nu dai/stii exact toate dealiile.Acel buton/clapa exista si la dieselurile nemtesti , nu doar la benzinare.La benzinarele nemtesti din gama WAG, canistra de carbon se afla in compartimentul motor, deci nu inteleg cum poti sa o inunzi la umplerea rezervorului.
9:13 :)) rezervorul de golf si camera secretelor . daca te gandesti putin , romanii isi luau vw produse in anul cand a aparut Harry Potter 2 . Dar da , nu stiu pe nimeni sa fi aflat de camera secreta de motorina , stiu pe unii care au facut rezervorul intr-o camera secreta , dar aia e pt altceva :))
Referitor la titlul, am avut timp de 4 ani o Dacia Lodgy 1.5 dci de 90 cai, pe care o alimentam zilnic până în buza rezervorului! Timp de 4 ani și aprox 550 de mii de km nu a avut nicio problemă. Toate mașinile din firmă se alimentează astfel, și nu au probleme!
Va salut, felicitări pentru documentare și informarea cu privire la aspectele tehnice cu privire la încărcarea corecta a unui rezervor de carburant dotat cu acel tip de mecanism. În paralel cu cea ce spuneți d-voastră eu am întâmpinat și experimentat altceva, alt efect cu privire la mecanismul (buton cilindric de culoare neagra cu rol de,, supapa" sa zicem) și am tras o concluzie : Acest mecanism este așezat, montat la extremitatea guri de încărcare aproape de margine și este prevazut cu un locaș (ca o tăietură) după locul montat și aproape în 99% din cazuri se afla în lateralul stâng, datorita faptului ca depășește coroana tubulara a țevii de încărcare (gura unde se baga pistolul) ESTE AGĂȚAT, ATINS, ACȚIONAT.... INEVITABIL DE UMARUL PISTOLULUI SAU DE ȚEAVĂ CILINDRICA A PISTOLULUI (UNELE PISTOALE DE ÎNCĂRCARE AU CHIAR 2,3 UMERI CARE AJUTA LA FIXAREA PE BUZA GURII DE ÎNCĂRCARE A PISTOLULUI), CÂND VREI SA ALIMENTEZI ÎL ACȚIONEZI INEVITABIL DECI??? CONCLUZIE: constructorul mașini la montat special asa. CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ÎL ACȚIONEZI??? Se degazeifica rezervorul. Ies gazele din timpul alimentari.... cred... nu știu sigur(poate fi aer... d-voastră să-mi spuneți) și permite alimentarea cu încă o cantitate de câțiva litri de carburant.. 3-8 litri dar ATENȚIE!!!! nu se va mai putea alimenta la turația pompei maxime similare debitul când acționezi piedica pistolului adică acea clapita metalica dim mâner, alimentarea după ce este aruncata capsa, clapita din pistol se va face din SENZORIALITATEA DEGETELOR 😀😀😀ca la pescuit acea clipire a pistolului și suruire ușoară PANA LA PLIN. În ceea ce privește PLINUL REZERVORULUI CÂND ESTE ARUNCATA CAPSA, CLAPITA PISTOLULUI ȘI D-VOASTRĂ SPUNETI😀😀😀... rezervorul e plin, ESTE PĂCĂLEALĂ pe care o ia toată lumea deoarece când încarci la turația pompei maxim în rezervor se formeaza: valuri, spuma, amestec violent de gaze și aer, efecte care păcălesc mecanismul pompei creindui efectu de GATA E PLIN REZERVORUL 😀😀😀 retrage pistolul și pune busonul la rezervor ca ai terminat DAR DACA O LAȘI 2 SECUNDE SAU MAI ATINGI BUTONUL ALA NEGRU VEI VEDEA CA LA UN DEBIT MAI MIC, ÎNTRA ÎNCĂ VRO 4-4,5 LITRI ADICĂ VRO 60-80 KM DE MERS. ALIMENTAREA DIRECT A COMBUSTIBILULUI ÎN CANISTRA DE CARBON ESTE DIFICIL ȘI STAI CAM 5 MMINUTE SA O UMPLI DEOARECE TREBUIE SA ȚII GURA PISTOLULUI - - - DIRECT PE BUTONUL ALA NEGRU-- ȘI SA ȚII APĂSAT..... DAR CA SA STAI SA UMPLI UN REZERVOR LA PLIN ȘI APOI SA MAI FACI ȘI..... PANTOMIMA CU PISTOLUL MANGAIND BUTONUL ALA NEGRU CAM 4-5 MINUTE... nu am văzut asa ceva. Va mulțumesc.
Vreau sa confirm ce ai zis la un moment dat. Ford Focus C-max, 2006- Cand ajung la benzinarie si deschid capacul la rezevor, ies vapori garla de benzina iar riscul de incendiu ar fi foarte mare daca as fi spre exemplu cu o tigara in gura.... Benzina nu nu pun niciodata prea multa pentru ca merg pe GPL :)
@vlad Micsunescu la vw polo 9n și vw lupo există un butonas la rezervor. Faci plinu sare pistolul. Apeși butonul ala.(in dreapta busonului parcă nu mai țin minte exact) și mai întra 5 6 7 litri tot asa fără să forțezi pompa. Edit PS la Logan prima generație întra cel mai mult combustibil după ce sare pistolul. Am reușit sa bag ~15 litri pe debit mic
@@dangregorian7751 pentru că dacă insisti pur și simplu se umple până in gât și are 15 litri in furtunuldintre buson și vârful rezervorului. Nu e ok sa îl umpli pentru că poate crapa de la trepidatii, ala nu este făcut să țină lichid in el ci doar sa ii permită să curgă în rezervor
@@dangregorian7751 Salut! Am auzit de la un prieten ca loganul lui are rezervorul din plastic, 55 de litrii parca, si datorită dilatatiei/deformarii plasticului el intotdeauna băga mai mult de 55 l de motorină. E vorba de un logan mai vechi.
Niste mici corecții la partea de oprire automată a pompei :) ea nu se oprește pentru că aerul intra cu viteză mai mare prin acel tub mic, aerul intră cu aceeași viteză, e tras de fapt, datorita efectului venturi. Pompa se blochează doar atunci când pe acel mic tub sau canal nu mai intra aer ci combustibil, iar astea va crea un vacuum. Acel vacuum va forța o diafragmă, care la rândul ei acționează mecanismul de stop. Așadar, nu viteza diferită a aerului prin acel tub mic duce la oprire, ci apariția combustibilului in acel tub, apariție care coincide cu umplerea rezervorului ;)
Nu chiar, ea funcționează pe baza efectului venturi, care presupune o scadere de presiune odata cu accelerarea vitezei de curgere cauzate de ingustarea unei secțiuni de tub. Mai exact cand rezervorul e gol in curs de umplere pe acea tevusca este o presiune normala. In momentul in care se umple rezervorul viteza aerului dezlocuit este mai mare si incepe sa urce pe gatul de umplere, adică crescând viteza aerului prin sectiunea bușonului implicit scade si presiunea pe tevusca din pompa și se deplasează automat supapa aceea blocatoare. De exemplu daca umpli o sticla de 5 litri o sa observi că sare pompa fara să ajungă benzina la moțul pompei Asa că fie ca ajunge lichid in moț sau aer la viteza mai mare , in ambele situatii presiunea pe tevusca scade și pompa se opreste. Genial mecanismul :))
@@vladdutz20 uite că am găsit o explicație video foarte frumoasă a mecanismului de la pompa de carburant. Cum zice și nenea, datorită efectului venturi, aerul este tras din rezervor, iar în momentul în care nu mai ajunge destul aer (adică ajunge carburant sau spumă), se declanșează mecanismul de stop. th-cam.com/video/q3phjAQZdGg/w-d-xo.html Oricum, mă bucur că reușești mereu să aduci în discuție subiecte interesante :)
Salutare ,tin sa precizez ca pistolul de la o pompa de combustibil nu functioneaza asa…electrovalve senzori ….e múlt mai simplu atata timp cat intra aer pe tevusca mica e ok ,cand da sa intre lichid sare 🤷♂️
Salut Vlad. Eu la Bora mea din 2000 am un butonel la rezervor, care scoate aerul dupa ce fac plinul. Ala ce rol are? Eu de obicei mai pun 1-2L dupa ce sare pompa si scot aerul cu ajutorul acelui butonel.
Felicitari! Eu am o astfel de problema. Cred ca e tancul de carbon inundat. Este vorba de i3 REX. Nu mai porneste generatorul pe benzina. Avand rezervorul foarte mic (9 litri), am facut extra plin. Am identificat ca ar fi defect si senzorul de presiune. As vrea sa Schimb tancul de carbon si senzorul de presiune. In momentul in care activez generatorul, el ar fi trebuit sa pornesca. Se aude pe tevi un zgomot, periodic sacadat, cam la 10-15 secunde. Dupa 60’secunde se primeste eroarea drive-train error, deoarece bu poate porni REX-ul. Pe partea electrica nu am probleme. Practic o folosesc numai ca masina electrica, pana rezolv cu rezervorul. Sper sa nu fie si pompa de benzina. Am schimbat doar releul de la pompa de benzina.
Si eu faceam exact acelasi lucru din cauza rezervorului mic dar nu am intalnit problema mentionata de tine cel putin de acum inainte nu voi mai alimenta pana in buson…
Imi plac podcasturile de la volan. Par mai cursive. Un subiect despre care nu pot spune ca stiam multe. Mai ales la faza cu busonul rezervorului care nu se deschide daca ai luat niste curbe mai tari si ai vapori in rezervor. Este bine totusi ca nu am obiceiuri proaste. Cand fac un plin, las pompa pana la primul 'clic' si apoi ma opresc din alimentat. O alta obisnuinta a mea este sa alimentez cand acul rezervorului este can la 1/4 sau putin sub. Nu am lasat niciodata sa coboare mai mult. Am citit mai demult ca este mai bine asa pentru pompa de benzina din rezervor, sa fie imersata complet in combustibil. Daca este adevarat sau nu, nu stiu. Poate este un subiect care poate fi discutat?
Asta fac și eu, nu las sa scadă sub un sfert, fix din același motiv ca tine :) Nu știu dacă e mit sau realitate, dar încă nu mi a crăpat vreo pompă de rezervor până acum. E drept că nici la sora mea, care merge până la roșu pâlpâind nu i a crăpat :)) ea motivează că preferă să pună mereu un rezervor de benzina fresh, nu amestecat. Care bordeie, atâtea "obiceie" :)
Da, o temă foarte curioasă. Eu fac plinul efectiv până la bușon, după ce face pompa clic o scot puțin afară și continui până nu mai încape nici o picătură. De cele mai multe ori caut să fie o sumă rotundă fără virgulă. Nu am avut niciodată probleme de absolut nici un tip și nici nu a ajuns să dea afară. Dacă nu mă înșel, pe interiorul capacului e un abțibild în care arată că după ce sare prima dată poți continua alimentarea până sare a doua oară.
nu stiam motivele, dar eram sigur ca e un motiv si de aia nu bag dupa ce sare. dar sa ii vezi pe aia de la benzinarii care te ajuta!!! incep ei sa bage peste. motiv pt care nu ii las.
Salut Vlad! Of topic, la un civic 8 hatchback pe ce producător sa merg la piese? De exemplu trebuie sa schimb cap planetară capete de bară... Mulțumesc anticipat!
De preferat doar originale altfel incep sa bata repede Lemforder mai face ok pentru accord de exemplu. La civic 8 pivotul vine cu tot cu bascula din pacate
Salut, am o handa Jazz 2012, problema e ca la relanti (doar cand motorul e cald) motorul nu merge constant. Adica, coboara la turatii joase urca un pic iar apoi iar coboara, nu se stabilizeaza constant sa zic 600 de turatii. Am schimbat bujiile, ulei, parca e ceva mai bine dar cand dau drumul la AC incepe din nou sa "dansesze" acul turometului. Ms de orice raspuns!
Poate fi si senzor de pozitie arbori came sau senzorul de pozitie arbore, face motorul doar la rece, doar la cald sau tot timpul? Mai poate fi de pe la epuratorul de gaze carter ( supapa pcv ) Ar trebui verificate pe tester și corectiile de sistem injecție ( STFT si LTFT ) ca sa vezi daca merge la amestec stoichiometric sau tot face corecturi. Daca ai si.un consum majorat ar putea fi si sonda lambda
@@vladdutz20 La rece merge turat si turometrul ramane constant, problema se manifesta cand motorul ajunge la temperatura optima, cred, si scade turatia la valoarea de relanti (undeva spre 600). Uneori parca si cand dau drumul la un consumator (nu AC) sa zic ventilatorul il dau la maxim dintr-o data. Cand dau la cheie dimineata nu pornrste chiar din prima.
Salut, te rog daca se poate ,sa explici problema cu plapetii din admisie de exemplu passat b6 BMR cod, Am vazut cateva masini cu clapetii respectivi anulati sau montata admisie de aluminiu fara clapeti... intrebarea mea este de ce scoate gaze la relanti?
Pai clapetele acelea turbioneaza aerul la turații mici și la unele motoare când se strica obturează admisia sau mai rău ajung in motor și sparg tot. Pe unde zici că scoate gaze?
Povestea cu despagubirea pentru incendiu inloc de remedierea problemei este o normalitate, nu doar o poveste trista. Banul e pe primul loc indiferent de situatie, si nu din rautate ci natural. Firmele nu pot sa dea faliment, pe primul loc sunt finantele, economia, balanta. Daca un spital ajunge pe 0 el nu mai poate trata oameni. Asa ca, pentru a nu ajunge pe 0 sau pe minus va face sacrificii din timp, punand in primejdie sanatatea pacientilor. Da, se pare ca unii ca cei din poveste fac sacrificii pentru niste pierderi minore nu chiar pentru a evita falimentul. Nu cred ca exista o limita, unii ne pun vietile in pericol chiar si atunci cand afacerea le merge bine.
Salutare Vlad! La Passat B5.5 există un buton mic lângă gura rezervorului pe care daca îl apeși, iese tot aerul din rezervor și poți să bagi mai multă motorină. La mașinile mai noi, nu exista același buton.
La mine cand intra pe rosu imi spune ca imi ajunge 80 km pana cand acul ajunge la 0 adica pe prima linie, pe verificate exact asa tine dar totusi dupa ce ajung pe 0 , daca e sa ne luam dupa ac , in rezervor mai este destula benzina . Stiu ca o data am facut testu desi eram pe 0 am mers cu masina sa vad cat duce ...adica pana sa se preasca am mai facut multii km peste `0 si mototul tot nu se oprea, nu am mai lasat asa si am bagat benzia .....mi-a intrat 51 litri
Salut Vlad, bună informația, recunosc ca și eu de multe ori am insistat sa umplu rezervorul la maximum ! Cred ca mulți fac aceasta greșeală, am văzut inclusiv persoane care ,,scuturau "serios mașina ca să le intre cât mai mult combustibil !
Ce chestie, era sa-mi dai raspunsul la problema pe care am avuto recent cu pompa de benzina care mi sa ars la un FORD FOCUS 2 , 2005, BREAK BENZINA. Chestia e ca in ultimul timp de 1 an de zile cand fac plinul am prins obiceiul sa pacalesc pompa de alimentare si sa mai bag pana la refuz benzina , cand ajunge de da pe dinafara incep sa clatin masina si se duce totul in rezervor, apoi mai insist sa mai bag si iar se umple ..tot asa pana numai merge sa se duca benzina in rezervor , aproape ca da pe diafara cand pun butonul. Cand pornesc masina acul de la indicator combustibil sta pe full adica dincolo de linie in dreapta , dupa ce merg vreo 30 km coboara si el pe linie ..si de acolo mai departe in fuctie cum merg. Acum stau si ma gandesc daca nu din cauza asta mi sa ars pompa de benzina de am ramas in pana pe la dracu in patru. A trebuit sa dau comanda de foarfec de tabla plus pompa noua de benzina sa mmi-o aduca undeva in padure ca apoi sa decupez partea metalica de sub bancheta din spate unde vine rezervorul si capacu pompei . Am soso destul de greu de acolo plus ca pierdusem destula benzina ca era plin rezervorul ...intrasem putin in panica, noroc ca era semnal ptr . a mainspira de pe yotube cum sa scot pompa de masina mea. La alte masini se par ca sub bancheta au lasat din fabrica orifi ciu ptr a putea scoate usor pompa ca sa nu trebuiasca sa dai rezervorul jos ceea ce inseamna bani cheltuiti .
Salut Nu sunt specialist, dar am patit treaba asta cu Espero. Pompa de benzina e in rezervor si trebuie sa stea scufundata ca sa se raceasca, altfel se incalzeste si se strica. A avut tata una de rezerva si mi-a trimis-o ca s-o schimb. La mine problema a aparut pentru ca mai aveam destul de putina benzina, desi nu ajunsesem la rezerva, dar urcam pe munte, panta destul de abrupta, si benzina a fugit toata in spatele rezervorului, in timp ce pompa e sub scaunul pasagerului spate dreapta. Asa ca pompa a ramas descoperita si nu mai avea racire. Asa ca atat iarna pe ger cat si la urcare pe munte e bine sa ai cat mai multa benzina in rezervor. Spor!
Salut, Vlad! Urmaritor vechi al canalului aici, felicitari pentru continutul de super-calitate! Am o intrebare scurta (fara legatura cu subiectul acestui video), pentru care am gasit opinii contradictorii pe meleagurile locale. Ai vreo recomandare de un atelier auto care se ocupa (bine, nu pe bâjbâite) de remap pentru Honda Civic X? Despre TCM am auzit pareri polarizante. Este un tip pe HondaFan (nikkon), care a avut o problema majora pe un Civic X - mai exact, turbina prajita. Cauza? Un remap facut de TCM Tuning, care a tinut presiunea in turbina permanent la pragul maxim. Multumesc anticipat si spor!
@@stefancristianstoe8044 dar tot aia e, intai bagi pana sare o data, dupa ce mergi bagi iar pana sare o data, ca tot la fel de mult combustibil intra, n-are niciun rost sa umpli pana la refuz
@@vladdutz20 M-am gandit si eu la asta, cam asa este. La masina mea Nubira, dupa ce sare pompa, mai intra 5 litri. La un Focus 2, care are capac din acela capless (sau nu stiu cum se numeste) dupa ce sare pompa, dacă mai bag benzină dă pe afară prin nu stiu ce parte si incepe sa curga benzina prin dreptul roții.
Cine baga benzina sau motorina pana ce sare pompa? Toti bagam de 30 de lei boss!!! Sunt BMW-uri care au un intreg ecosistem de la jumatatea rezervoului in sus. Vrei sa distrugem fauna si flora din rezervor?
Ca tot vorbim de Honda, exista vreun software cu care se poate masura raportul aer/combustibil in admisie? Iar referitor la acea canistra EVAP, sa spunem ca ai facut greseala de cateva ori si ai bagat benzina dupa ce a facut click pompa, acea benzina care intra in canistra se evapora dupa o vreme? Bineinteles dacadupa aia bagi benzina corespunzator?
Salut mie la un bmw e 90 2 l benzină la benzinărie a dat băiatu pe automat și după a mai dat manual ,cînd colo mă trezesc cu baltă subt mașină .Asa am plecat în drum spre mare după 100 de km nu a mai curs.Acum stau cu frică că se duce filtru acela dar nimic schimbat ,plinu pînă sus nu am mai îndrăznit să îl fac și benzină nu mai bagă băiatu de la peco.
@@vladdutz20 Salut o părere dacă a băgat omu de la pompă pîna a început să curgă pe subt mașină de găsit locul nu am reușit ,eram curios dacă a curs pe undeva benzină se poate să pierd și vapori tot pe acolo? Sau e o supapă specială care a refulat dar de curs a curs vreo 100 de km nu tare picătură după picătură după s-a oprit.
Salut Vlad ! La VW Lupo daca e pe roșu rezervorul intra aproximativ 27 de litri până sare pompa. Însă am un switch de plastic pe care daca îl țin apăsat cu pompa, mai pot baga încă 10 litri.
Si la Seat Ibiza avea un switch pe care daca il apasai mai bagai 15 litri! Ma indoiesc ca ar putea avea un volum asa de mare canistra aia cu carbon activ!
@@BarbooMixu din ce am înțeles switch-ul respectiv eliberează vaporii din rezervor. Acum nu știu sincer daca e ok sa îl umpli până în gât, in general nu e ok sa cari după tine combustibil prea mult.
@@vladdutz20 Salut, am o întrebare , am un Opel Astra 1,3 benzina turbo 2019 manual doar când accelerez se aude un șuierat, fluierat ce ar putea fii (ce ar putea sa fie) Mulțumesc
Salut Vlad, si eu am acest obicei, dar doar pt a rotunji valoarea de plata, acum cu reducerea de 50 bani trebuie sa mai fac si calcule... Am diesel, este aceeasi problema? Mai ai vreo veste daca primesti noul Qashqai la test?
Chiar zilele trecute vedeam cu scepticism la un alt TH-camr (care începe cu 99 și se termină cu vechicles) că e un secret mare ținut de către producători că toate mașinile mai au o rezervă, făcând și o demostratie cum sa umpli rezervorul la maxim :))
@@claud20012 da si a recomandat corect sa afli un consum exact la mers in oras , mixt sau regim autostrada ...dar, exista un dar asta se face o data sa verifici exact consumul nu la fiecare alimentare ......
@@supermansupermen2752 diferentele sunt mici intre pompe daca faci plinul pana la primul click si nu e pompa defecta, pana in 0.5 litrii . Si daca ar fi 1 litru diferenta , 1 litru la plin de 50l ar fi 2% diferenta la cantitate. Ca iti iese consum de 10 sau 9.8 tot aia e
@@claud20012 adică vrei sa spui ca tu poți calcula EXACT cit consumi fără sa ști cât ai în rezervor ........hai sa facem un pariu și îm-i plătești un plin eu îți arat ca de la primul clic al pompei în rezervorul meu mai întra 5 litri , ca să poți face calculul EXACT rezervorul trebuie sa fie plin ochi , sa nu mai spun ca în acest calcul se ia și temperatura ...pentru ca vara rezervoarele se dilata și întra mai mult carburant . Ideea era ca au am răspuns la comentariul făcut precum ca :"un coleg recomanda sa se facă plinul ochi SA SE STABILEASCĂ CONSUMUL"" Nu cred ca a spus fa plinul ochi mereu și cred ca tot atunci a spus ca este bine ca rezervorul este sa fie plin pentru a nu trage pompa mizeria strânsă.
Din păcate, am și eu problema asta cu alimentarea grea, foarte grea, cum ai zis și tu, rezervorul poate fi aproape gol, jumate, nu contează, și pistolul sare instant. Sistem cu canistră carbon activ în spate lângă rezervor și valvă de purjare lângă clapeta de accelerație. Mașina e de america, am schimbat și canistra aia, că toată lumea zicea că aia e de vină. Am verificat și valva aia de purjare că am înțeles că se mai blochează pe închis. Am verificat și furtunele de supra plin. La service nu-i dă nimeni de cap. Aveți vreun sfat ce să mai verific ce să mai încerc? Sincer, alimentez până sare pompa și mai bag puțin peste, pentru că îmi ia vreo 15 min să bag 70 de litri, deci nu las să scadă sub jumate rezervorul că îmbătrânesc la pompă 😂
Am mers cu un Ford transit până la range 4 km.. 😮 Masina de firmă la care șeful a zis că este suficientă motorină pentru traseul ce îl aveam de făcut .. 😂 A doua zi, a mai mers șefu să alimenteze, la vreo 500 de metri de unde am parcat. 😉 Oare câtă motorină mai era în rezervor?
Eu aproape de fiecare data cand alimentez, imi sufla vapori la greu cand desfac busonul la rezervor. De multe ori cand bag pompa mai adanc in rezervor, nu pot alimenta, sare de la vapori, asa ca trebuie sa bag cu pompa mai scoasă in afara.
fix la fel imi facea si mie fosta masina...o Impreza 2.0 benzina...2009... ma scotea din sarite...bagam benzina cu pipeta...sa nu-mi dea inapoi, pompa..😐😐😐
@@dksan6305 Eu pot baga la maxim, doar sa nu infig pompa prea adânc, sa o tin mai scoasă. Uneori merge si cu pompa înfiptă la maxim, depinde de cat de presurizat e rezervorul. Nu pot sa zic ca ma deranjează, m-am obișnuit, oricum bag in general de 100-150 lei, nu prea fac plinul si nici nu las masina sa ajunga pe galben sau rosu. Tot 2.0 benzina, Mazda 3 🙃
Legat de subiect, la civic 9 patesc ce ai povestit legat de vacum. Cand opresc la peco dupa drum mai lung sau agitat in oras se aude cum trage aer in interior cand desfac busonul. O alta problema este la unele pompe ca dupa ce sare ramane putin agatat butonul si trebuie sa apas putin ca sa sara de tot
S-ar putea sa ranesti ceva lume cu acest video, ca multi nu au mai facut un plin din 2007 :))
😂
@@aresyaial Clientul perfect de electrice. 10-80% in 15 minute. Ce vizionar🤣
😂😂😂
In 2007,litrul de motorina era 6,1 lei iar salariul meu atunci era de 450 lei..... Poate vrei sa zici 2017,cand motorina ajunsese la 4,3 lei....
@@Ceausescu_Nicolae In 2009 era 4 lei litru, inainte nu stiu.
Cat l-as asculta pe omu asta vorbind pe orice subiect :) s-ar putea sa imi fac TH-cam premium numai ca sa pot asculta in masina ca podcast :)) mersi pentru detalii Vlad, chiar esti o enciclopedie de informatii :D da, am vazut si eu porcariile alea legate de "rezerva" destul de des mentionate pe alte canale. Considerentul imi imaginez din partea celor care vehiculeaza asemenea "facts" este de a parea superiori intelectual si mai bine informati decat altii din jurul lor, astfel auto-validandu-se. Petty.
Am facut eu pasul la premium tocmai pentru asta :). Am un playlist cu "favoritele mele" filmate de Vlad . Folosesc playlistul inclusiv ca white noise seara cand vreau sa dorm linistit pe o voce calma .
@@constantinaurel Da are si calitati de ASMR-ist 😄
Am rol de muzica de chill :))
Poți să-ți instalezi TH-cam ReVanced și nu mai plătești 50 de lei.
I-ai rănit cunoștințele lui "99...." făcuse un video sa ne explice ce descoperi a făcut la mașina în legătură cu rezervorul :)))) . I-am explicat destul de clar efectele negative într-un comentariu și iată încă o confirmare clara și detaliata !
Felicitări pt video , ai salvat "viata" multor mașini !
Mulțumesc, da, am descoperit si eu video ulterior dar nu i.am comentat pe canal, n.am simtit nevoia
Desi poate o sa ii comentez, civilizat evident
99 inca crede ca iarna masinile merg minute in sir fara sa circule uleiul in motor, deci despre ce vb?
Sincer si eu faceam asta doar cand aveam de condus din strainatate pana in tara ca sa bag cat mai mult sa imi ajunga cat mai mult. E bine de stiut ca dauneaza. Multumim pentru material.
Salutare Vlad.
Sunt offtopic dar nu pot să tac.
Ies azi pe la ora 9 din Kaufland cu ceva cumpărături că era cam gol frigiderul și aici fac o ală paranteză că ce luam cu vreo 90 lei de obicei azi am dat 150.
În fine, ies din magazin și în parcare văd o târlie cărămizie cu un nene cam la doi poli cu părul grizonat, creț, și care citea o carte de hârtie.
Probabil aștepta pe cineva care era în magazin.
Nu prea îmi stă în fire să mă bag în seamă aiurea dar mașinuța m-a impresionat că nu am mai văzut așa ceva.
Mașinuța era un 4x4 real băăăă da mică-mică ori omul era un tip la 1.85.
L-am salutat și a fost foarte amabil că i-am apreciat jucăria.
Ce era?
Un Daihatsu F50 din anii 80.
Omul a fost amabil mi-a prezentat-o are 2 metri lungime, un ampatament scurt rău se urcă pe oriunde ca pisica în copac și când am zis de Suzuki s-a uitat urât la mine.
Domle e Daihatsu, nu Suzuki! O ști el ceva!
Motor de 2.5 diesel transmisia cea mai manuală posibilă ca la Aro.
Minimală, fără niciun confort, doar o aerotermă pentru iarnă.
Omul se văita că are cutie cu 4 trepte și nu merge cu mai mult de 80kmh.
Mașina luată din Elveția unde avea lamă de zăpadă.
O bijuterie.
Mulțumim Vlad pentru ca te ocupi de educația șoferilor români.
Eu Cunoșteam informația asta și nu fac plinul decât pana la primul click al pompei.
1. Informația e scrisă și-n manualul mașinii. Trebuie doar sa îl citești.
2. Am citit și despre informația cu bușonul de la rezervor care dacă nu e strâns corect trage aer fals. El are o supapa in el care funcționează corect când bușonul e închis pana la capăt.
Mulțumim încă odată pentru colecția de informații pe care le găsim in aceste video-uri gratis.
Drumuri bune.
Mulțumesc, pai tot vad dezinformări tehnice pe net si e păcat
@@vladdutz20 mă amuza și mă întristează in același timp când văd in comentarii, și le-am citit pe toate, răspunsuri de genul “eu așa fac de 20 de ani și nu s-a întâmplat nimic”.
Dacă după o pledoarie cu argumente tu rămâi la stadiul de a o judeca cu o interjecție, ești un caz pierdut.
Nu are argumente ci doar ca așa a făcut el de când se știe si nu s-a întâmplat nimic. 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Bună
Material foarte ajutător
Pana la urma la golful meu 4 tdi care are buton când desfac busonul, ce se întâmplă când apăs si alimentez de fapt?
Am sesizat ca parca întra mai multa motorina apăsând butonul
Nici eu nu forțez alimentarea, când se oprește, aia e, nu vad rostul sa te mai chinui 10 minute în benzinărie pt câțiva litri în plus, e și iritant pt ceilalți
Ca tot a venit vorba de incendii, as vrea sa faci un material si despre siguranta masinilor electrice, care sunt mai safe, ce tehnologii de racire a bateriilor au pentru ca difera, etc. Cred ca ar fi interesant.
Mulțumesc foarte mult pentru explicatii.
Traiam cu impresia ca exista un rezervor suplimentar si pierdeam minute bune sa mai pun 5 litri de benzina, la Golf 1.2 TSI.
M-a vrajit un coleg de serviciu acum mulți ani cu Skoda Fabia Combi ca are un buton ca sa umpli si rezervorul suplimentar. A fost interesant ca facand asa si mergand economic, in delegatie ajunsesem sa parcurg vreo 800 km cu un singur plin 🙃
Masina de serviciu, a trait multe experimente.
Mulțumim pentru toate informațiile ce ni le dai. Esti super ,explicit 100/100
Foarte utile aceste explicații, chiar nu am știut. Mulțumim! Aproape întotdeauna făceam această greșeală, tocmai că să intre mai multă benzină.
Excelenta aceasta informatie!Nu am stiut si puneam benzina pana"in buza"pt ca eu credeam ca din cauza spumelor sare pistolul de alimentare si ma chinuiam sa pun cu"pipeta"cum se spune pana sus.Intr-adevar mirosea a benzina dupa ce faceam chestia asta dar nu am stiut de ce.Multumesc mult pt informatie.
Bravo Vlad 👏👏👏
Racirea pompei de combustibil se face in combustibil.
Nu are alt sistem de racire.
Asa ca nu e indicat sa mergi pana pe roșu.
Eu la toate masinele bag pana la ultima liniuță alba.
La Volvo acum un pic mai complicat ca arata range. Dar cand mai arata 100km in oras bag si cand sunt la drum lung la 150km ramasi bag.
Asta cu plinul nu am insistat niciodată, ca mai mult de 1-2 L nu am reușit niciodată sa bag după ce sare pistolul.
Drumuri bune 😉
Foarte bună informația, Vlad !
Mulțumesc frumos !
Eu unu' mereu făceam plinul rezervorului până la refuz, până când lichidul ( benzina ) era exact la filetul bușonului de la rezervor ...
De multe ori nici nu ajunge că are tub de prea plin si apare balta sub mașină :))
@@vladdutz20 chiar este ciudat, pentru că nu a lăsat niciodată urme sau o pată de combustibil, nici după ce am efectuat plata combustibilului, nici în parcarea benzinăriei după alimentare și câteva cumpărături făcute în benzinărie...
😂 Cunosc si eu pe cineva care face / facea la fel. Acum nu o sa mai fac. 😂
@@alejjandros1 Nici eu nu am tub de prea plin cu siguranta. 😀
9:15 - cameră secretă?! :)) 13:52 - Nice one! 24:00 - Nu o fac că n-au învățat la școală / n-au fost implicați/pasionați. Din punctul ăsta de vedere: felicitări!! Real fact: am avut 65-66 l motorină în 1.5 dCi Sandero 2017. A trebuit să merg la reprezentanță, reset / calibrare plutitor... De atunci nu mai las pe nimeni să alimenteze mașină, decât eu.
Perfect adevărat Domnule Vlad .Dar la diesel..........
Interesant si util!
Mulțumesc 🙋🏻♂️
Dupa ce sare pompa mai poti baga pana la al doilea click. Nu se recomanda continuat dupa aceea. Asta am gasit in cartile tehnice VW, PSA si MERCEDES, deci cred ca este valabil pentru absolut orice masina.
La fel scrie și la Renault/Dacia
Omule esti genial, atate cunostinte scoti pe minut ca nici difuzorul telefonului nu vrea sa mai functioneze, creierul meu oricum l-ai umplut de mult.
Lasand gluma la o parte, poate ar fi interesanta un "pair programming" cu Robert Adam, sa povestiti detalii tehnice.
M-am întâlnit cu el la kia mai demult și am glumit pe diverse teme :))
😊🥂🥂🥂🥂
Multumesc frumos domnule Vlad si eu cam tot asa alimentam undeva inca 3 litri dupa ce se oprea pompa.Imi spuneam ca e spuma multa si asta declansa oprirea.De maine incepand fac cum ne-ati invatat.Problema ''cu rezerva'' tot pe acest canal am auzit-o si eu la un baiat care detine un Seat Cordoba - diesel.Dar eu va cred pe cuvant .... tot ce ati spus.Fiti sanatos!!!
Excelenta informatia. Si eu mai insitam putin cu alimentarea doar in ideea de a rotunji suma de plata pana la o valoare fara virgula. Evident imi voi infrana de acum incolo aceasta pornire desi, la pretul actual al combustibilului, ce e dupa virgula ar putea insemna doar cateva picaturi :):)
Prima și singura dată când s-a aprins porcu la Honda Civic proprie 1.6 benzină model 2001 a fost după o vizită la benzinărie. Deși a făcut plinul la gpl din viteză șefa a mișcat și busonul de benzină (care vede lumină o dată pe an preț de 20 de litri). În 300m a fost sesizată problema și prima căutare pe TH-cam a dat verdictul corect... ÎNCHIDE BINE REZERVORU.. 😁
Oricum alte beculiciuri nu face mașina că e nimerită...
Mulțumim !
Eu am mers vreo 20 km cu range 0 (Ford Focus 2) , pentru ca am vrut sa alimentez dupa Cernavoda, in drum spre mare. Spre marea mea surprindere, nu a mai fost niciuna pana in Constanta. Am inteles ca acum recent au construit cate una pe sens..Multumim pentru informatii Vlad! 👍
Da, au construit in cateva parcari pompe self service
v a salut cu respect ! am avut candva o masina pe care vroiam sa o vedeti , sa ii faceti review ... nu mai am ! viata ! am alta, care consider eu ca nu merita * dar ar trebui * sa ii faceti dvs un review .. citroen c - elysee 2020 1.5 motorina , euro 6 , cu dpf si etc , inca in garantie ! ( masina in chirie , face uber in fiecare zi din 2021 decembrie ) doar eu o conduc ! daca doriti ... cu drag ! imi rezerv o zi doar ptr dvs ! va salut cu respect !
Prea bun,prea arogant :)) glumesc,așa e,când apari la tv in emisiuni auto și vb gen “interior de seria 7” clar n-ai treaba cu pasiunea auto și nici ceea ce spui nu gândești.
Mișto video,i l-am trimis bătrânului meu ca toată viața lui așa a făcut :)) dar e bun ca nu stă cu rezervorul sub sfert :))
Te salut
@Vlad ,drenaj ar trebui sa se numeasca ce explici ,{nu ventilare) cu captarea noxelor.Un rezervor mai mic se numeste nurisa ,dar nu e cazul aici ,doar in aviatie pentru a nu intra in pompaj la zbor cu capul in jos .
Informatii foarte utile. Acum am inteles de ce trage aer rezervorul atunci cand scot busonul. PS eu nu mai pot sa mananc fara Vlad 😂😂😂
Pofta mare :))
🤣🤣🤣
Eu am gaurit rezervorul la partea de sus, i-am instalat un bușon special pentru evacuarea aerului, un buson pe care il deschid si inchid de la volan, undeva sub volan am o clapeta care actioneaza un cablu pâna la buson, dupa ce alimentez il inchid, nu e foarte greu de facut, e mai mare deranjul
Bravo,ești foarte bine pregătit.Vazand acest filmuleț, creat de tine,am învățat ceva.Credeam ca știu foarte multe despre mașini,dar am observat ca am unele lacune.Nu voi mai umple rezervorul pana la buza.Multumesc mult!!!
Mulțumesc, mi-a plăcut să detaliez tot felul de mecanisme
Salut Vlad merci pentru sfat deoarece eu am un vw jetta si un sharan diesel si mereu le umpluu pana la gura cu motorina buna ,am sa nu mai umpluu asa
Material de top, ca de obicei. Insa, in manualul de Ford Focus 3 scrie sa alimentezi pana sare pompa de 2 ori.
Foarte utila si intereante informatiile. Acum imi dau seama de ce am eroarea in bord pentru amestec bogat... Toti mecanicii la care am fost nu au reusit sa isi dea sema, care e problema, chiar si dupa ce am inlocuit toti senzorii si sondele...
Exact, păcat că mecanicii nu fac diagnoza extinsă :)
Multumita tie Vlad , mai aflam si invatam . Multumim.
Am văzut la câteva benzinării din R.Moldova (cele de lângă vama cu Ro) că au o rampa de lemn (aprox 10 cm) pe care se urca cu roata spate de pe partea cu gatul rezervorului a.i. in timpul alimentării sa o umpli până la bușon :))
In general am văzut că sunt folosite de la golfuri 4 in jos și passaturi de la b5.5 in jos
Inventivi oameni:))
O informație f utilă, de obicei fac plinul dupa fiecare drum lung🤟🤟 mulțumim ! Doar puțin o să mai bag dupa clic, să fac suma rotundă la.pompă (logan 3 sce65)
Povești despre sisteme... :) Frumos.
Asta deci se aplica si la masinile diesel? In cazul meu un mitsubishi O2 2010.
Nu știam asta, mii de mulțumiri pentru aceste informații gratuite! Eu am EVAP la motocicletă, e EURO 5, și în carte este explicat exact cum l-ai explicat tu, doar că, nu scrie și cum să alimentezi, adică unde e limita, și eu alimentam până "în buză", mai să de-a pe afară, pentru că alimentez des, având doar 13 litri, dar acum mulțumită ție am să las un pic aer în rezervor!
Da exact, euro 5 la moto are canistra evap.
De obicei supraplinul acela este la nivelul bușonului de rezervor asa ca nu ar trebui sa fie problema
Super utila informația ne-ai schimbat stilul de alimentat la pompa. Odată cu asta se reduce semnificativ și aglomerația din pompe. Daca țin bine minte ai spus ceva de un rezervor suplimentar la Mercedes w211 in prezentare
Au avut varianta de rezervor mai mare din fabrica dar nu avea o trapa secreta cum tot zice lumea :))
Eu am greșit de multe ori în felul ăsta cu primul Mitsubishi Asx. După câțiva ani , probabil din această cauză mi-a apărut un zgomot ca de ronțăit ușor, in momentul când acceleram la drum întins.
La service nu au știut însă ce să facă.
Noroc cu acest videoclip din care aflat care este pericolul.
7:46 te contrazic putin. Eu am pe un Polo 1,2 din 2005 rezervor suplimemtar. Apas cu pistolul (pompei de alimentare cu carburant) un tamburus atunci cand bag benzina si mai intra 5l. 🤷♂️
Daca vrei pot sa-ti arat pe Facebook. Nu am stiut pana nu mi-a aratat dl de la benzinarie.
Salut Vlad! Fain video. Am o rugaminte. Poti discuta putin despre motoarele Diesel in 2 timpi? Am observat ca in state sa intalnesc in america dar nu se gasesc informatii prea multe sub format vide. Poti povesti despre istoria diesel, cum a aparut, de ce au existat si in 2 timpi (eu ca om obisnuit am fost uimit sa vad motor in 2t pe un autobuz), care e logica motorului aceluia imens in 2t. Se facea amestec in motorina? De ce motoarele in 2t diesel au nevoie de turbo obligatoriu? Cat de fiabile erau? Etc. Stiu ca este ceva nisat dar am scris aici in speranta in care, chiar daca nu va fi neaaparat ceva de interes public, vei discuta candva despre asta.
Da, e un topic interesant.
La vapoare și locomotive sunt in 2 timpi
În 1991 am făcut armata și aveam generatoare rusești , diesel , tehnică din 1963 ! Motoarele aveau rezervor nu baie de ulei și o pompă injecta și ulei . Problema era dacă mergea în gol și nu consuma tot uleiul pt că-l arunca pe evacuare și lua foc !
@@Legionar1938 Super ! Eu am vazut un autobuz si am ramas uimit.
Mai poti vedea pe la tara cate un "motor de taiat lemne " atelajul acela motorizat cu un singur piston diesel in 2t 😉
Si ca veni vorba de camionagii sau transportul in comun. Cu ani in urma cand nu aveam carnet si mergeam cu maxi taxi/microbus pe distante lungi am vazut de multe ori cum soferii alimentau pana la refuz. 3 clic-uri, impingeau masina stanga dreapta, orice sa faca loc pentru mai mulut combustibil.
Bine, cum ai zis, erau Mercedes Sprinter de pe la inceputul anilor 2000. Destul de tanc masinile.
Salut,
Ideea clipului e buna, dar nu dai/stii exact toate dealiile.Acel buton/clapa exista si la dieselurile nemtesti , nu doar la benzinare.La benzinarele nemtesti din gama WAG, canistra de carbon se afla in compartimentul motor, deci nu inteleg cum poti sa o inunzi la umplerea rezervorului.
E valabil si pentru diesel?
Salut, foarte bun video, util ! Multumim !
9:13 :)) rezervorul de golf si camera secretelor . daca te gandesti putin , romanii isi luau vw produse in anul cand a aparut Harry Potter 2 . Dar da , nu stiu pe nimeni sa fi aflat de camera secreta de motorina , stiu pe unii care au facut rezervorul intr-o camera secreta , dar aia e pt altceva :))
Salut despre Skoda Octavia 2 /2011 2.0 140cp ce părere aveți. Mulțumesc
Sunt curios ce ar zice 99Vehicles despre faza cu rezerva de la rezervor :))
Pai îl invit sa facă un video :))
Asta as vrea sa vad si eu 👍
Referitor la titlul, am avut timp de 4 ani o Dacia Lodgy 1.5 dci de 90 cai, pe care o alimentam zilnic până în buza rezervorului! Timp de 4 ani și aprox 550 de mii de km nu a avut nicio problemă. Toate mașinile din firmă se alimentează astfel, și nu au probleme!
Diesel nu are canistra evap dar și așa poate ceda racordul flexibil de la bușon
Va salut, felicitări pentru documentare și informarea cu privire la aspectele tehnice cu privire la încărcarea corecta a unui rezervor de carburant dotat cu acel tip de mecanism. În paralel cu cea ce spuneți d-voastră eu am întâmpinat și experimentat altceva, alt efect cu privire la mecanismul (buton cilindric de culoare neagra cu rol de,, supapa" sa zicem) și am tras o concluzie : Acest mecanism este așezat, montat la extremitatea guri de încărcare aproape de margine și este prevazut cu un locaș (ca o tăietură) după locul montat și aproape în 99% din cazuri se afla în lateralul stâng, datorita faptului ca depășește coroana tubulara a țevii de încărcare (gura unde se baga pistolul) ESTE AGĂȚAT, ATINS, ACȚIONAT.... INEVITABIL DE UMARUL PISTOLULUI SAU DE ȚEAVĂ CILINDRICA A PISTOLULUI (UNELE PISTOALE DE ÎNCĂRCARE AU CHIAR 2,3 UMERI CARE AJUTA LA FIXAREA PE BUZA GURII DE ÎNCĂRCARE A PISTOLULUI), CÂND VREI SA ALIMENTEZI ÎL ACȚIONEZI INEVITABIL DECI??? CONCLUZIE: constructorul mașini la montat special asa. CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ÎL ACȚIONEZI??? Se degazeifica rezervorul. Ies gazele din timpul alimentari.... cred... nu știu sigur(poate fi aer... d-voastră să-mi spuneți) și permite alimentarea cu încă o cantitate de câțiva litri de carburant.. 3-8 litri dar ATENȚIE!!!! nu se va mai putea alimenta la turația pompei maxime similare debitul când acționezi piedica pistolului adică acea clapita metalica dim mâner, alimentarea după ce este aruncata capsa, clapita din pistol se va face din SENZORIALITATEA DEGETELOR 😀😀😀ca la pescuit acea clipire a pistolului și suruire ușoară PANA LA PLIN. În ceea ce privește PLINUL REZERVORULUI CÂND ESTE ARUNCATA CAPSA, CLAPITA PISTOLULUI ȘI D-VOASTRĂ SPUNETI😀😀😀... rezervorul e plin, ESTE PĂCĂLEALĂ pe care o ia toată lumea deoarece când încarci la turația pompei maxim în rezervor se formeaza: valuri, spuma, amestec violent de gaze și aer, efecte care păcălesc mecanismul pompei creindui efectu de GATA E PLIN REZERVORUL 😀😀😀 retrage pistolul și pune busonul la rezervor ca ai terminat DAR DACA O LAȘI 2 SECUNDE SAU MAI ATINGI BUTONUL ALA NEGRU VEI VEDEA CA LA UN DEBIT MAI MIC, ÎNTRA ÎNCĂ VRO 4-4,5 LITRI ADICĂ VRO 60-80 KM DE MERS. ALIMENTAREA DIRECT A COMBUSTIBILULUI ÎN CANISTRA DE CARBON ESTE DIFICIL ȘI STAI CAM 5 MMINUTE SA O UMPLI DEOARECE TREBUIE SA ȚII GURA PISTOLULUI - - - DIRECT PE BUTONUL ALA NEGRU-- ȘI SA ȚII APĂSAT..... DAR CA SA STAI SA UMPLI UN REZERVOR LA PLIN ȘI APOI SA MAI FACI ȘI..... PANTOMIMA CU PISTOLUL MANGAIND BUTONUL ALA NEGRU CAM 4-5 MINUTE... nu am văzut asa ceva. Va mulțumesc.
Da, acel buton e actionat de pompa si ajuta la eliminarea presiunii
Vreau sa confirm ce ai zis la un moment dat. Ford Focus C-max, 2006- Cand ajung la benzinarie si deschid capacul la rezevor, ies vapori garla de benzina iar riscul de incendiu ar fi foarte mare daca as fi spre exemplu cu o tigara in gura....
Benzina nu nu pun niciodata prea multa pentru ca merg pe GPL :)
Esti bestial omule ! Respect tie.
@vlad Micsunescu la vw polo 9n și vw lupo există un butonas la rezervor. Faci plinu sare pistolul. Apeși butonul ala.(in dreapta busonului parcă nu mai țin minte exact) și mai întra 5 6 7 litri tot asa fără să forțezi pompa.
Edit PS la Logan prima generație întra cel mai mult combustibil după ce sare pistolul. Am reușit sa bag ~15 litri pe debit mic
Da dar acolo e defapt un aerisitor,nu e o camera suplimentara in rezervor
@@vladdutz20 dar la Logan cum explici surplusul ala de 15 litri pe debit mic?
@@dangregorian7751 pentru că dacă insisti pur și simplu se umple până in gât și are 15 litri in furtunuldintre buson și vârful rezervorului.
Nu e ok sa îl umpli pentru că poate crapa de la trepidatii, ala nu este făcut să țină lichid in el ci doar sa ii permită să curgă în rezervor
@@dangregorian7751 Salut! Am auzit de la un prieten ca loganul lui are rezervorul din plastic, 55 de litrii parca, si datorită dilatatiei/deformarii plasticului el intotdeauna băga mai mult de 55 l de motorină. E vorba de un logan mai vechi.
Niste mici corecții la partea de oprire automată a pompei :) ea nu se oprește pentru că aerul intra cu viteză mai mare prin acel tub mic, aerul intră cu aceeași viteză, e tras de fapt, datorita efectului venturi. Pompa se blochează doar atunci când pe acel mic tub sau canal nu mai intra aer ci combustibil, iar astea va crea un vacuum. Acel vacuum va forța o diafragmă, care la rândul ei acționează mecanismul de stop.
Așadar, nu viteza diferită a aerului prin acel tub mic duce la oprire, ci apariția combustibilului in acel tub, apariție care coincide cu umplerea rezervorului ;)
Nu chiar, ea funcționează pe baza efectului venturi, care presupune o scadere de presiune odata cu accelerarea vitezei de curgere cauzate de ingustarea unei secțiuni de tub.
Mai exact cand rezervorul e gol in curs de umplere pe acea tevusca este o presiune normala.
In momentul in care se umple rezervorul viteza aerului dezlocuit este mai mare si incepe sa urce pe gatul de umplere, adică crescând viteza aerului prin sectiunea bușonului implicit scade si presiunea pe tevusca din pompa și se deplasează automat supapa aceea blocatoare.
De exemplu daca umpli o sticla de 5 litri o sa observi că sare pompa fara să ajungă benzina la moțul pompei
Asa că fie ca ajunge lichid in moț sau aer la viteza mai mare , in ambele situatii presiunea pe tevusca scade și pompa se opreste.
Genial mecanismul :))
@@vladdutz20 uite că am găsit o explicație video foarte frumoasă a mecanismului de la pompa de carburant. Cum zice și nenea, datorită efectului venturi, aerul este tras din rezervor, iar în momentul în care nu mai ajunge destul aer (adică ajunge carburant sau spumă), se declanșează mecanismul de stop.
th-cam.com/video/q3phjAQZdGg/w-d-xo.html
Oricum, mă bucur că reușești mereu să aduci în discuție subiecte interesante :)
Salutare ,tin sa precizez ca pistolul de la o pompa de combustibil nu functioneaza asa…electrovalve senzori ….e múlt mai simplu atata timp cat intra aer pe tevusca mica e ok ,cand da sa intre lichid sare 🤷♂️
Are o valva pneumatica
Salut Vlad. Eu la Bora mea din 2000 am un butonel la rezervor, care scoate aerul dupa ce fac plinul. Ala ce rol are? Eu de obicei mai pun 1-2L dupa ce sare pompa si scot aerul cu ajutorul acelui butonel.
Am si eu pe un Polo din 2005 1.2 benzina. La mine mai intra cca 5l
Felicitari!
Eu am o astfel de problema. Cred ca e tancul de carbon inundat. Este vorba de i3 REX. Nu mai porneste generatorul pe benzina. Avand rezervorul foarte mic (9 litri), am facut extra plin.
Am identificat ca ar fi defect si senzorul de presiune. As vrea sa
Schimb tancul de carbon si senzorul de presiune.
In momentul in care activez generatorul, el ar fi trebuit sa pornesca. Se aude pe tevi un zgomot, periodic sacadat, cam la 10-15 secunde. Dupa 60’secunde se primeste eroarea drive-train error, deoarece bu poate porni REX-ul.
Pe partea electrica nu am probleme. Practic o folosesc numai ca masina electrica, pana rezolv cu rezervorul. Sper sa nu fie si pompa de benzina.
Am schimbat doar releul de la pompa de benzina.
Si eu faceam exact acelasi lucru din cauza rezervorului mic dar nu am intalnit problema mentionata de tine cel putin de acum inainte nu voi mai alimenta pana in buson…
salut, cand se merita schimbat filtrul de carbune activ (supraplinul/cartusul) la un BMW e87 pe benzina ? (are deja 18 ani)
Va mulțumesc domnule Creanga 2. Foarte interesanta relatare. Pe când un podcast "Povestea povestilor" ??? 😋
Multumim de info dl. Vlad! Recunosc ca si eu o comiteam la unele alimentari.
Imi plac podcasturile de la volan. Par mai cursive.
Un subiect despre care nu pot spune ca stiam multe. Mai ales la faza cu busonul rezervorului care nu se deschide daca ai luat niste curbe mai tari si ai vapori in rezervor. Este bine totusi ca nu am obiceiuri proaste. Cand fac un plin, las pompa pana la primul 'clic' si apoi ma opresc din alimentat.
O alta obisnuinta a mea este sa alimentez cand acul rezervorului este can la 1/4 sau putin sub. Nu am lasat niciodata sa coboare mai mult. Am citit mai demult ca este mai bine asa pentru pompa de benzina din rezervor, sa fie imersata complet in combustibil. Daca este adevarat sau nu, nu stiu. Poate este un subiect care poate fi discutat?
Asta fac și eu, nu las sa scadă sub un sfert, fix din același motiv ca tine :) Nu știu dacă e mit sau realitate, dar încă nu mi a crăpat vreo pompă de rezervor până acum. E drept că nici la sora mea, care merge până la roșu pâlpâind nu i a crăpat :)) ea motivează că preferă să pună mereu un rezervor de benzina fresh, nu amestecat. Care bordeie, atâtea "obiceie" :)
Da, o temă foarte curioasă. Eu fac plinul efectiv până la bușon, după ce face pompa clic o scot puțin afară și continui până nu mai încape nici o picătură. De cele mai multe ori caut să fie o sumă rotundă fără virgulă. Nu am avut niciodată probleme de absolut nici un tip și nici nu a ajuns să dea afară.
Dacă nu mă înșel, pe interiorul capacului e un abțibild în care arată că după ce sare prima dată poți continua alimentarea până sare a doua oară.
De ce sa faci plinul pana la bușon când poți baga cu 2-3litri mai puțin (47-48 în loc de 50!?
@@alexandrub2246 nu am o explicație logică pt asta, așa fac de mulți ani. Presupun că a devenit un reflex
nu stiam motivele, dar eram sigur ca e un motiv si de aia nu bag dupa ce sare. dar sa ii vezi pe aia de la benzinarii care te ajuta!!! incep ei sa bage peste. motiv pt care nu ii las.
Salut Vlad! Of topic, la un civic 8 hatchback pe ce producător sa merg la piese? De exemplu trebuie sa schimb cap planetară capete de bară... Mulțumesc anticipat!
De preferat doar originale altfel incep sa bata repede
Lemforder mai face ok pentru accord de exemplu.
La civic 8 pivotul vine cu tot cu bascula din pacate
@@vladdutz20 am înțeles, mulțumesc frumos ești un domn! Totuși zi-mi te rog ce firma produce pe original ca nu știu...
Salut, am o handa Jazz 2012, problema e ca la relanti (doar cand motorul e cald) motorul nu merge constant. Adica, coboara la turatii joase urca un pic iar apoi iar coboara, nu se stabilizeaza constant sa zic 600 de turatii. Am schimbat bujiile, ulei, parca e ceva mai bine dar cand dau drumul la AC incepe din nou sa "dansesze" acul turometului. Ms de orice raspuns!
Poate fi si senzor de pozitie arbori came sau senzorul de pozitie arbore, face motorul doar la rece, doar la cald sau tot timpul?
Mai poate fi de pe la epuratorul de gaze carter ( supapa pcv )
Ar trebui verificate pe tester și corectiile de sistem injecție ( STFT si LTFT ) ca sa vezi daca merge la amestec stoichiometric sau tot face corecturi.
Daca ai si.un consum majorat ar putea fi si sonda lambda
@@vladdutz20 La rece merge turat si turometrul ramane constant, problema se manifesta cand motorul ajunge la temperatura optima, cred, si scade turatia la valoarea de relanti (undeva spre 600). Uneori parca si cand dau drumul la un consumator (nu AC) sa zic ventilatorul il dau la maxim dintr-o data. Cand dau la cheie dimineata nu pornrste chiar din prima.
Esti genial!
Scrie clar in manualul de VW ca rezervorul se umple pana se opreste pompa, pentru ca altfel se pot produce defectiuni.
Salut, te rog daca se poate ,sa explici problema cu plapetii din admisie de exemplu passat b6 BMR cod,
Am vazut cateva masini cu clapetii respectivi anulati sau montata admisie de aluminiu fara clapeti... intrebarea mea este de ce scoate gaze la relanti?
Pai clapetele acelea turbioneaza aerul la turații mici și la unele motoare când se strica obturează admisia sau mai rău ajung in motor și sparg tot.
Pe unde zici că scoate gaze?
Ce Opeel conduci?
11:08 nice Ferrari Portofino
Mulțumesc de videoclip!!!!
Povestea cu despagubirea pentru incendiu inloc de remedierea problemei este o normalitate, nu doar o poveste trista. Banul e pe primul loc indiferent de situatie, si nu din rautate ci natural. Firmele nu pot sa dea faliment, pe primul loc sunt finantele, economia, balanta. Daca un spital ajunge pe 0 el nu mai poate trata oameni. Asa ca, pentru a nu ajunge pe 0 sau pe minus va face sacrificii din timp, punand in primejdie sanatatea pacientilor. Da, se pare ca unii ca cei din poveste fac sacrificii pentru niste pierderi minore nu chiar pentru a evita falimentul. Nu cred ca exista o limita, unii ne pun vietile in pericol chiar si atunci cand afacerea le merge bine.
Salutare Vlad! La Passat B5.5 există un buton mic lângă gura rezervorului pe care daca îl apeși, iese tot aerul din rezervor și poți să bagi mai multă motorină. La mașinile mai noi, nu exista același buton.
La tot grupul VAG din anii 2000 din ce știu (Skoda in mod cert)
Da dar acel buton nu este ca sa umpli mai mult, nu e o rezerva separata,e un mecanism care face parte din funcționarea sistemului de alimentare
@@vladdutz20 păi da,dar poate despre ăla spuneau oamenii că e al doilea rezervor.
si la Polo 1.2 din 2005 au butonul ala. Mai intra 4-5 l dupa ce apas ala
La mine cand intra pe rosu imi spune ca imi ajunge 80 km pana cand acul ajunge la 0 adica pe prima linie, pe verificate exact asa tine dar totusi dupa ce ajung pe 0 , daca e sa ne luam dupa ac , in rezervor mai este destula benzina . Stiu ca o data am facut testu desi eram pe 0 am mers cu masina sa vad cat duce ...adica pana sa se preasca am mai facut multii km peste `0 si mototul tot nu se oprea, nu am mai lasat asa si am bagat benzia .....mi-a intrat 51
litri
Salut Vlad, bună informația, recunosc ca și eu de multe ori am insistat sa umplu rezervorul la maximum ! Cred ca mulți fac aceasta greșeală, am văzut inclusiv persoane care ,,scuturau "serios mașina ca să le intre cât mai mult combustibil !
Da sincer pe langa tot considerentul tehnic mi se pare ca as pierde foarte mult timp ca sa scutur mașina sa intre cativa litri in plus
@@vladdutz20 Polo 2015 1.4 tdi are o supapă care se apasă cu pistolul și mai intră 15 litri !!!
@@vladdutz20 da ,cam aiurea chestia asta cu ,,scuturatul " mașinii dar știi cum e fiecare om are un fix al lui și merge așa 😉
Salut la disel cum sta treburile?
Sunt asemanatoare cu benzina
Nu au canistra evap dar tot nu ar trebui umplut până în gât
Ce chestie, era sa-mi dai raspunsul la problema pe care am avuto recent cu pompa de benzina care mi sa ars la un FORD FOCUS 2 , 2005, BREAK BENZINA. Chestia e ca in ultimul timp de 1 an de zile cand fac plinul am prins obiceiul sa pacalesc pompa de alimentare si sa mai bag pana la refuz benzina , cand ajunge de da pe dinafara incep sa clatin masina si se duce totul in rezervor, apoi mai insist sa mai bag si iar se umple ..tot asa pana numai merge sa se duca benzina in rezervor , aproape ca da pe diafara cand pun butonul. Cand pornesc masina acul de la indicator combustibil sta pe full adica dincolo de linie in dreapta , dupa ce merg vreo 30 km coboara si el pe linie ..si de acolo mai departe in fuctie cum merg. Acum stau si ma gandesc daca nu din cauza asta mi sa ars pompa de benzina de am ramas in pana pe la dracu in patru. A trebuit sa dau comanda de foarfec de tabla plus pompa noua de benzina sa mmi-o aduca undeva in padure ca apoi sa decupez partea metalica de sub bancheta din spate unde vine rezervorul si capacu pompei . Am soso destul de greu de acolo plus ca pierdusem destula benzina ca era plin rezervorul ...intrasem putin in panica, noroc ca era semnal ptr . a mainspira de pe yotube cum sa scot pompa de masina mea. La alte masini se par ca sub bancheta au lasat din fabrica orifi ciu ptr a putea scoate usor pompa ca sa nu trebuiasca sa dai rezervorul jos ceea ce inseamna bani cheltuiti .
foarte bun clipul ; dar este adevarat ca daca ai putina benzina in rezervor si te apuci sa o calci tare strici pompa de banzina ?
Salut
Nu sunt specialist, dar am patit treaba asta cu Espero. Pompa de benzina e in rezervor si trebuie sa stea scufundata ca sa se raceasca, altfel se incalzeste si se strica. A avut tata una de rezerva si mi-a trimis-o ca s-o schimb.
La mine problema a aparut pentru ca mai aveam destul de putina benzina, desi nu ajunsesem la rezerva, dar urcam pe munte, panta destul de abrupta, si benzina a fugit toata in spatele rezervorului, in timp ce pompa e sub scaunul pasagerului spate dreapta. Asa ca pompa a ramas descoperita si nu mai avea racire.
Asa ca atat iarna pe ger cat si la urcare pe munte e bine sa ai cat mai multa benzina in rezervor.
Spor!
In general pompele sunt montate într-o gaură adâncă în rezervor si sunt permanent scufundate
Minutul 12:40 un cielo lovit frontal !
Salutare! O întrebare off topic. Cum se numește dispozitivul ce apare în poza filmului, care tine telefonul? Mulțumesc!
Este un gymbal feiyu tech :)
Salut, Vlad! Urmaritor vechi al canalului aici, felicitari pentru continutul de super-calitate!
Am o intrebare scurta (fara legatura cu subiectul acestui video), pentru care am gasit opinii contradictorii pe meleagurile locale.
Ai vreo recomandare de un atelier auto care se ocupa (bine, nu pe bâjbâite) de remap pentru Honda Civic X?
Despre TCM am auzit pareri polarizante. Este un tip pe HondaFan (nikkon), care a avut o problema majora pe un Civic X - mai exact, turbina prajita. Cauza? Un remap facut de TCM Tuning, care a tinut presiunea in turbina permanent la pragul maxim.
Multumesc anticipat si spor!
Da, pe hondafan sunt câțiva care fac, eu la dinuGP am mers, așa îl cheamă pe grup
Ideea e că șoferii vor să calculeze consumul și de aceea fac plinul ochi de două ori.
Pai e suficient sa lase pompa sa sară
@@vladdutz20 Pai daca fac asa, ei spun ca nu au umplut rezervorul pana in buza.
@@stefancristianstoe8044 dar tot aia e, intai bagi pana sare o data, dupa ce mergi bagi iar pana sare o data, ca tot la fel de mult combustibil intra, n-are niciun rost sa umpli pana la refuz
@@vladdutz20 M-am gandit si eu la asta, cam asa este. La masina mea Nubira, dupa ce sare pompa, mai intra 5 litri. La un Focus 2, care are capac din acela capless (sau nu stiu cum se numeste) dupa ce sare pompa, dacă mai bag benzină dă pe afară prin nu stiu ce parte si incepe sa curga benzina prin dreptul roții.
Big like 👍👋
Cine baga benzina sau motorina pana ce sare pompa? Toti bagam de 30 de lei boss!!! Sunt BMW-uri care au un intreg ecosistem de la jumatatea rezervoului in sus. Vrei sa distrugem fauna si flora din rezervor?
Eu bag la 2 mașini lunar câte un plin de benzină. 55+75l
Eu tot timpul fac plinul până în gura rezervorului
Ca tot vorbim de Honda, exista vreun software cu care se poate masura raportul aer/combustibil in admisie? Iar referitor la acea canistra EVAP, sa spunem ca ai facut greseala de cateva ori si ai bagat benzina dupa ce a facut click pompa, acea benzina care intra in canistra se evapora dupa o vreme? Bineinteles dacadupa aia bagi benzina corespunzator?
Salut mie la un bmw e 90 2 l benzină la benzinărie a dat băiatu pe automat și după a mai dat manual ,cînd colo mă trezesc cu baltă subt mașină .Asa am plecat în drum spre mare după 100 de km nu a mai curs.Acum stau cu frică că se duce filtru acela dar nimic schimbat ,plinu pînă sus nu am mai îndrăznit să îl fac și benzină nu mai bagă băiatu de la peco.
Se evapora in timp, nu e problema daca se întâmplă o data.
Ceas de AFR se poate pune la orice mașină, ia informația din calculator
@@vladdutz20 Salut o părere dacă a băgat omu de la pompă pîna a început să curgă pe subt mașină de găsit locul nu am reușit ,eram curios dacă a curs pe undeva benzină se poate să pierd și vapori tot pe acolo? Sau e o supapă specială care a refulat dar de curs a curs vreo 100 de km nu tare picătură după picătură după s-a oprit.
Pai cred ca majoritatea masinilor cu tractiune spate au rezervorul impartit in doua camere. Si Rover 75 bineinteles chiar daca e cu tractiune fata.
La diesel este aceiași problema având in vedere ca nu se formează vapori?
Mai puțin problematic la diesel dar nici acolo nu as umple pana la refuz
Salut Vlad ! La VW Lupo daca e pe roșu rezervorul intra aproximativ 27 de litri până sare pompa. Însă am un switch de plastic pe care daca îl țin apăsat cu pompa, mai pot baga încă 10 litri.
Si la Seat Ibiza avea un switch pe care daca il apasai mai bagai 15 litri! Ma indoiesc ca ar putea avea un volum asa de mare canistra aia cu carbon activ!
@@BarbooMixu din ce am înțeles switch-ul respectiv eliberează vaporii din rezervor. Acum nu știu sincer daca e ok sa îl umpli până în gât, in general nu e ok sa cari după tine combustibil prea mult.
Fa un video despre fenomenul de surge, la motoarele turbo
Salut! Ce Opel ai? Este fiabila?
Nu e al meu, este mașina pe care am avut-o la filmat, un Opel Crossland:)
@@vladdutz20 Salut, am o întrebare , am un Opel Astra 1,3 benzina turbo 2019 manual doar când accelerez se aude un șuierat, fluierat ce ar putea fii (ce ar putea sa fie) Mulțumesc
Apropo prostia asta o făceam și eu clar nu o s-o mai fac👍
@@truckerboy8041 de obicei se aude asa cand ai a.c ul pornit si nu mai ai freon...
@@truckerboy8041 turbina pe duca o cauză
Salut Vlad, si eu am acest obicei, dar doar pt a rotunji valoarea de plata, acum cu reducerea de 50 bani trebuie sa mai fac si calcule... Am diesel, este aceeasi problema? Mai ai vreo veste daca primesti noul Qashqai la test?
O sa iau qashqai dar nu am reușit sa îl programez in timpul săptămânii
Chiar zilele trecute vedeam cu scepticism la un alt TH-camr (care începe cu 99 și se termină cu vechicles) că e un secret mare ținut de către producători că toate mașinile mai au o rezervă, făcând și o demostratie cum sa umpli rezervorul la maxim :))
Secretul mare cu care îți strici mașina :))
@@vladdutz20 Chiar si un fost coleg de-al vostru de canal recomanda 'plinul facut ochi' pentru a calcula consumul
@@claud20012 da si a recomandat corect sa afli un consum exact la mers in oras , mixt sau regim autostrada ...dar, exista un dar asta se face o data sa verifici exact consumul nu la fiecare alimentare ......
@@supermansupermen2752 diferentele sunt mici intre pompe daca faci plinul pana la primul click si nu e pompa defecta, pana in 0.5 litrii . Si daca ar fi 1 litru diferenta , 1 litru la plin de 50l ar fi 2% diferenta la cantitate. Ca iti iese consum de 10 sau 9.8 tot aia e
@@claud20012 adică vrei sa spui ca tu poți calcula EXACT cit consumi fără sa ști cât ai în rezervor ........hai sa facem un pariu și îm-i plătești un plin eu îți arat ca de la primul clic al pompei în rezervorul meu mai întra 5 litri , ca să poți face calculul EXACT rezervorul trebuie sa fie plin ochi , sa nu mai spun ca în acest calcul se ia și temperatura ...pentru ca vara rezervoarele se dilata și întra mai mult carburant .
Ideea era ca au am răspuns la comentariul făcut precum ca :"un coleg recomanda sa se facă plinul ochi SA SE STABILEASCĂ CONSUMUL""
Nu cred ca a spus fa plinul ochi mereu și cred ca tot atunci a spus ca este bine ca rezervorul este sa fie plin pentru a nu trage pompa mizeria strânsă.
Domn' profesor de mecanica.
Din păcate, am și eu problema asta cu alimentarea grea, foarte grea, cum ai zis și tu, rezervorul poate fi aproape gol, jumate, nu contează, și pistolul sare instant. Sistem cu canistră carbon activ în spate lângă rezervor și valvă de purjare lângă clapeta de accelerație. Mașina e de america, am schimbat și canistra aia, că toată lumea zicea că aia e de vină. Am verificat și valva aia de purjare că am înțeles că se mai blochează pe închis. Am verificat și furtunele de supra plin. La service nu-i dă nimeni de cap. Aveți vreun sfat ce să mai verific ce să mai încerc? Sincer, alimentez până sare pompa și mai bag puțin peste, pentru că îmi ia vreo 15 min să bag 70 de litri, deci nu las să scadă sub jumate rezervorul că îmbătrânesc la pompă 😂
Cred că este prea etanș rezervorul sau are o problema interna de compartimentare
Frumoasă Giulia aia, dar șoferul e un meseriaș... Înainte de pe banda de stânga. La fel și geniul cu Octavia de Ilfov.
Am mers cu un Ford transit până la range 4 km.. 😮 Masina de firmă la care șeful a zis că este suficientă motorină pentru traseul ce îl aveam de făcut .. 😂
A doua zi, a mai mers șefu să alimenteze, la vreo 500 de metri de unde am parcat. 😉
Oare câtă motorină mai era în rezervor?
Salut! E valabil si la Diesel?
Diesel nu prea au canistra ca motorina nu e asa volatila, dar tot nu as umple pana la refuz
Eu aproape de fiecare data cand alimentez, imi sufla vapori la greu cand desfac busonul la rezervor. De multe ori cand bag pompa mai adanc in rezervor, nu pot alimenta, sare de la vapori, asa ca trebuie sa bag cu pompa mai scoasă in afara.
fix la fel imi facea si mie fosta masina...o Impreza 2.0 benzina...2009... ma scotea din sarite...bagam benzina cu pipeta...sa nu-mi dea inapoi, pompa..😐😐😐
@@dksan6305 Eu pot baga la maxim, doar sa nu infig pompa prea adânc, sa o tin mai scoasă. Uneori merge si cu pompa înfiptă la maxim, depinde de cat de presurizat e rezervorul. Nu pot sa zic ca ma deranjează, m-am obișnuit, oricum bag in general de 100-150 lei, nu prea fac plinul si nici nu las masina sa ajunga pe galben sau rosu.
Tot 2.0 benzina, Mazda 3 🙃
Scuze ca am pus pauza la video sa scriu asta, am vazut semaforul pentru bicicleta si mi-a placut!!🤓
Legat de subiect, la civic 9 patesc ce ai povestit legat de vacum. Cand opresc la peco dupa drum mai lung sau agitat in oras se aude cum trage aer in interior cand desfac busonul. O alta problema este la unele pompe ca dupa ce sare ramane putin agatat butonul si trebuie sa apas putin ca sa sara de tot
Acelasi model si la mine, chiar vroiam sa caut de ce trage aer. Today I learned!