Yönteminizi ve bakış açınızı, zamanımızda özgün ve çığır açıcı buluyorum. Sizin gibisi Türkiye'de neredeyse yok gibi. Tefsir gibi klasik bir İslami ilimle, hem klasik hem de modern - çağdaş felsefeyi birleştirip yorum yapan başka kimse yok gibi ya da bir kaç tane varsa da sesleri pek çıkmıyor. Tabi bunun için 2 alana da vakıf olmak gerekli ki bu zor ve mesai isteyen bir iş. Ayrıca cüret gerektiren, zinhar hemen zındık ilan ediliyorsunuz kendinden menkul bazı otoritelerce ! Bu bakımdan -bana göre- önemli ve ufuk açıcısınız. Sizi dinlerken birçok şey öğrendim ve bence beni olumlu ve sağlıklı bir yönde geliştirdi. Teşekkür ederim.. Hocam (Hocam sayılırsınız :)
Her gün bakıyorum yeni video yüklenmiş mi diye. Böyle bir hizmeti karşılıksız sunmanız çok büyük ikram bu sebeple sonsuz minnettarım. Videoları bir kere değil defaatle dinliyorum her dinlediğimde daha bir kamçılanıyor öğrenme arzum cehaletimi anlıyorum çünkü. Bu arada platon şimdilik yeterli bence aristoya geçelim derim ama takdir sizin elbette.
4 ปีที่แล้ว +6
İnsanın felsefe master'i yapası geliyor.. gençler için altın değerinde öneriler.. üstat dilerim ömrünüz uzun dimağınız daima diri olur..teşekkürler ..
Sinema sanatına giriş dersinde filmi izlediyseniz bir daha izleyin hatta birçok kez izleyin diye söylemiştiniz. Bu tavsiyenizi Platon'un diyalogları için de göz önüne alarak bazılarını daha önce okumuş olsam da tekrar okuyacağım ve önerdiğiniz sırada ilerleyeceğim. Bir itirafta bulunmak da isterim. Daha önceki Platon okumalarım hep 'Platon hayranlığı' içinde ona bir sığınma, onu ilahlaştırma ve söyledikleri üzerine derinlere inip çözümleme yapmaktan ziyade sığ tarafta kalıp onun düşünceleri ile kendi düşüncelerim arasında paralellikler kurmaya hatta örtüşmesi için de sizin tabirinizle yamultmalarla sonuçlanmıştır. Bir de üstüne kendimce Platon’dan öğrendiklerimi etrafıma aktarmaya çalışarak entelleküel maskesi takınarak safsatalar yarattığımı biliyorum. Onun zihninden geçenleri anlamak yerine kendi zihnimin ve inançlarımın dar filitlerinde tıkandığımı daha iyi görebiliyorum. Bu pandemi sürecinin bana kattığı en büyük kazançlardan biri de sizin canlı yayın söyleşileriniz ve kayıt dersleriniz sayesinde kendi en kör noktalarımı keşfetmek oluyor. Işığınız için çok teşekkür ederim Dücane hocam.
Bu denli sert ve belki de gerekli olan dürüst öz eleştiri bu yorumu yapmama sebep olacak kadar hoşuma gitti zira ben de zaman zaman kendimi filtrelerimi parçalamaya çalışırken buluyorum. Herkesin; düşünen, hakikat peşinde çabaladığını zanneden ve hakikat isteyen herkesin geçtiği ve tekrar tekrar bulunduğu bir durum olduğu kanaatindeyim. Bir de ekleyeyim, keşke Aristo bölümü de gelse.
Ahmet Arslan’ın ilkçağ felsefesi beş cildini aldım çok yalın bir anlatımı var.. felsefe okumalarında bütününü kavramak için yeterli değil elbet ama insana bu yolda yön verecek iyi bir seri olduğunu düşünüyorum
tam tersini düşünüyorum,ilk çağa giriş için oldukça detaylı bir kitap,dücane hoca da önceki videolarında böyle söylemişti hatta,ahmet arslan oldukça kaliteli detaylı bir eser ortaya koymuş
Tadını çıkarın, nedense bu değerli kitapçığın bilimsel ve tarihsel değeri pek bilinmez, ancak Ksenephon'un TTK yayını olan Candan Şentuna çevirisi "Sokratesten Anılar"ını da sakın ihmal etmeyiniz.
Video çekildiği tarihte Phaidros'un Yunancadan çevirisi yokmuş muhtemelen ama şu an Ari Çokona tarafından Antik Yunancadan çevrilmiş edisyonu İş Bankası Yayınları Hasan Ali Yücel Klasikler Serisi'nde mevcut. Şahsen Phaidros, benim Platon'un en beğenmediğim diyaloğu oldu (Devlet, Sokrates'in Savunması, Gorgias vs Şölen-Dostluk'u okumuştum daha önce) ama çevirisini beğendim.
Bu kanalı izleyen dostlara yazmak istediğim şu ki; videonun altında yorum yapan bazı kişilere itibar etmeyin. Benim anladığım hocamız bu kanalı halk için açmış ve herkes kabınca bi şeyler alıyor. Hocamızın çocukken okumayan veya heceleyerek okuyan, okumak için hiç gayret etmesin şeklinde bir sözü yok. Hele ki hocamız beka sorunu olan kişilerin ya da coğrafyaların mecburi gelişememişliğinden defaatle üzüntüyle bahsetmişken. Lütfen hocamızla bu kanal vasıtasıyla tanışan herkes hayatında hiç okumamışsa da, benim kadar cahilse de okumaya gayret etsin. Bu hevesi sekteye uğratmak isteyenler bence kendilerine kanal açıp, orada düşüncelerini anlatabilirler. Tekrar ediyorum hocamız bu kanalın hepimiz için olduğunu beyan etmiştir. Kendisi ileri de bu kitleden ayrım yapacağı bir grup olacağını ve o grupla daha ileri seviyede ders yapacağını belirtmiştir. Sonuç olarak lütfen okuyun. Umarım hepimiz okuduğumuzu ve bildiğimizi edeple hazmederiz. Sevgiler...
Say yayınlarından Platon diyaloglarınin tümünü edinip bir kısmını iki defa olmak üzere okumuştum. Hem hakkıyla okumadigimdan hem de siz adını dahi anmadığınızdan dolayı tekrar okumak farz oldu. Ve hocam ikinci bir listeden sonra Aristoteles'e geçilse sindire sindire hareket edilmiş olur diye düşünüyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Hocam Platon okumalarının ikinci aşamasına geçelim. Aristoteles’e girmeden evvel Platon sindirilmeli iyice diye düşünüyorum. Onun kafasından geçenleri ziyadesiyle anlamak istiyoruz. Hatta Platonla ilgili bir üçüncü okuma sizinle beraber çok iyi olur. Zira Platona haksızlık etmiş oluruz hocam. Saygılar sunuyorum ve sizi çok seviyorum hocam
Mustafa Dursun Ben katılmıyorum mantık formel bir disiplindir. Örnekler mantıktaki kavramları başlangıçta daha iyi anlamak için faydalı olabilir ama daha sonrasında mümkün mertebe formel düşünceye erişmek gerekir. Yani o örnekler mantığı anlamada amaç değil araç olabilir.
Aristoteles’in mantık kitaplarının sıralaması; Katogeriler, Yorum Üzerine, Birinci Analitikler, İkinci Analitikler, Topikler(Diyalektik). Kaynak olarak da Farabi’nin İlimlerin Sayımı kitabından aldım. Beş kitaba ek olarak, yine Aristoteles’in Sofistlerin Çürütülmesi, Retorik ve Poetika da ekleniyor. Tabi, giriş için bu kitapları yorumlayan mantık kitapları daha yol gösterici olabilir ama mantığa dair Aristoteles’in kitapları yukarıdaki sekiz kitaptır. Farabi’nin mantığa giriş kitapları da yardımcı olur.
Mustafa Dursun Evet öyledir. Mantık aklı doğru kullanmanın bir aracıdır ama kendi başına incelendiğinde bir amaç olarak da düşünülebilir. Ayrıca salt bir araç olduğu düşünülseydi bile, bu durumda hayattan alınmış örnekler aracı anlamak için araçlar olurdu.
Hocanın "Hegel ansiklopedideki küçük mantik" diye bir önerisi vardı bir dersinde hatırladığım pdf sini indirmiştim kitabını alacağım bu arada al oku arkadaşım en azından konuya aşina olursun...
Bir de Aristoteles'in hangi eserlerini ne sırayla ve kimlerin çevirisinden okumayı önerirsiniz? Böyle bir derse ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Önerilerinizi merak ediyorum.
Hocam verdiğiniz listedeki kitapları İngilizce dilinde temin etmek durumunda olanlar için tavsiye edebileceğiniz bir Yunanca-İngilice çeviri ve yayınevi var mıdır? Saygılar.
Kıymetli arkadaşlar, Ömer Naci Soykan Hoca'nın Metin Okuma Platon : Sofist adlı eseri Nadir Kitap üzerinden temin edilebiliyor. Benim gibi arayıp bulunamadığını zannedenler olur düşüncesi ile bu bilgiyi paylaşıyorum. ( Hocam yine sizi düşümde gördüm . Harabe sayılabilecek bir yerde bir grup insan ile konuşuyordunuz. ) Muhabbetle kalın dostlar.
Teşekkürler Hocam. Kendi adımıza, Platon okumaları hayat boyu sürecek bir macera, araya onun 'dipnotları' olan geri kalan felsefeyi de eklemek lazım. :) Yunan Felsefe Tarihi-2 (W. K. C. Guthrie ) çevirisini beğenmediğinizi söylemiştiniz, bu serinin 6 kitabı da "kısa sürede" çevrilmiş! ve yayımlandılar, acaba inceleme imkanınız oldu mu?
Rafael’in Atina Okulu tablosunu incelerken Platonun elindeki Timaios’a vurgu yapmıştınız, sanırım 3. Ders için Platon’dan biraz daha ayrıntılı devam etmek çok daha yararlı olacaktır. Saygılar Sevgiler
Platon'u anlamak, eserlerini bütünlüğe kavuşturmak adına 2. bir Platon dersi yapılabileceği kanaatindeyim. Sanki bu eserler Felsefe'ye başlangıç niteliğinde oldu. Platon'u Platon yapan eserleri üzerine de bir ders yapılsa ne iyi olurdu.
Hocam seçtiğiniz diyalogların bazılarıyla(en gerekli gördüklerinizle) ilgili de dersler yapmayı düşünür müsünüz? Gerek video olarak, gerek yazılı olarak Platon ve Aristoteles okumalarıyla ilgili büyük bir eksiklik var. Sırf bunun için İngilizce öğreniyorum :) Saygılar ve teşekkürler.
Hocam bu metinlerin üzerine Nomoi (özellikle Politeia üstüne) ve Timaios diyaloglarını tavsiye eder misiniz? Yoksa bu eserleri fazla önemli bulmuyor musunuz?
Hocam alakasız bir soru olacak ama başka nerden sorabilirim bilemedim. kader konusunda hala aşağıdaki videodaki gibi mi düşünüyorsunuz? th-cam.com/video/eVCyk4o_ogE/w-d-xo.html
Dücane hocam, 1-) sizce insan felsefeden bağımsız olarak okumaya nereden başlamalı ? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz 2-) belirli okumalar yapılmadan örneğin Türk ve Dünya klasikleri vb. felsefe okumaları yapılabilir mi ya da yapılabilir ise ne kadar sağlıklı olur ? 3-) doğru bir İslami anlayış kazanabilmek için hangi dini kaynakları önerirsiniz ?
Hocam 1 sene önce Say yayınlarından platonun 26 kitabını da almıştım,kitaplar Furkan Akderinin yunanca aslından çevirmesinden oluşuyor.Güvenilebilir kaynak mı acaba ? Birde başlangıç olarak Odysseia ve ilyada önerilemez mi ? (Daha önce okuduğumdan merak ediyorum) Son bölümde ki sorunuz için de kitap önerileri çok faydalı oluyor, biz kitapları hızlıca okuruz siz yeterki önerin hocam.Videolarınıza reklamlar da koyun atlamadan izleriz,size destek olmayı çok isteriz.
İyiakşamlar hocam ben önerdiğiniz kitapların ilk bölümünü temin ettim ağır aksak okumaya çalışıyorum.ilgim sanat tarihi konusunda ama şu anda çiğdem dürüşken nin kitabı elimde farkettimki bu kitabı evet okumam lazımmış.içerisindeki anlatılarla birlikte resim heykel paylaşımları çok güzel.acaba ben daha kestirme bir yoldan gitmek istesem sanat tarihi için önerimleriniz ne olurdu?
Ayrıca baktım mitoloji konusunda çok boşum kızımın önerisiyle thomas bulfınch nin klasik yunan ve roma mitolojisi nide okumaya başladım ama bir rehbere ihtiyacım var tabiki.benimkisi cahil cesareti diyelim yardımcı olabilirseniz çook sevinirim.
Hepsini bir yerden temin edebilmeniz oldukça zor görünüyor. Ben Nadir Kitap , İdefix ,Kidega ve İnkılap Yayınevi kaynaklarını tarayarak söz konusu eserlere erişebildim. Böyle bir yol takip edebilirsiniz.
Bir güzel dost çıkmamış bulup da pdf paylaşmayı düşünememiş kolaylaştırmak bir an önce yola çıkmak adına ..belki bu yorumu okuyunca aklına gelen hemen uygulamayı paylaşmayı seçen bir dost a kaldı işimiz .arayıpta bulamayanlara sevgilerimle ne demişler arayarak bulunmaz ama aranmadan da hiç bulunmaz..😔🙃
Yönteminizi ve bakış açınızı, zamanımızda özgün ve çığır açıcı buluyorum. Sizin gibisi Türkiye'de neredeyse yok gibi. Tefsir gibi klasik bir İslami ilimle, hem klasik hem de modern - çağdaş felsefeyi birleştirip yorum yapan başka kimse yok gibi ya da bir kaç tane varsa da sesleri pek çıkmıyor. Tabi bunun için 2 alana da vakıf olmak gerekli ki bu zor ve mesai isteyen bir iş. Ayrıca cüret gerektiren, zinhar hemen zındık ilan ediliyorsunuz kendinden menkul bazı otoritelerce ! Bu bakımdan -bana göre- önemli ve ufuk açıcısınız. Sizi dinlerken birçok şey öğrendim ve bence beni olumlu ve sağlıklı bir yönde geliştirdi. Teşekkür ederim.. Hocam (Hocam sayılırsınız :)
Her gün bakıyorum yeni video yüklenmiş mi diye. Böyle bir hizmeti karşılıksız sunmanız çok büyük ikram bu sebeple sonsuz minnettarım. Videoları bir kere değil defaatle dinliyorum her dinlediğimde daha bir kamçılanıyor öğrenme arzum cehaletimi anlıyorum çünkü. Bu arada platon şimdilik yeterli bence aristoya geçelim derim ama takdir sizin elbette.
İnsanın felsefe master'i yapası geliyor.. gençler için altın değerinde öneriler.. üstat dilerim ömrünüz uzun dimağınız daima diri olur..teşekkürler ..
Sinema sanatına giriş dersinde filmi izlediyseniz bir daha izleyin hatta birçok kez izleyin diye söylemiştiniz. Bu tavsiyenizi Platon'un diyalogları için de göz önüne alarak bazılarını daha önce okumuş olsam da tekrar okuyacağım ve önerdiğiniz sırada ilerleyeceğim.
Bir itirafta bulunmak da isterim. Daha önceki Platon okumalarım hep 'Platon hayranlığı' içinde ona bir sığınma, onu ilahlaştırma ve söyledikleri üzerine derinlere inip çözümleme yapmaktan ziyade sığ tarafta kalıp onun düşünceleri ile kendi düşüncelerim arasında paralellikler kurmaya hatta örtüşmesi için de sizin tabirinizle yamultmalarla sonuçlanmıştır. Bir de üstüne kendimce Platon’dan öğrendiklerimi etrafıma aktarmaya çalışarak entelleküel maskesi takınarak safsatalar yarattığımı biliyorum. Onun zihninden geçenleri anlamak yerine kendi zihnimin ve inançlarımın dar filitlerinde tıkandığımı daha iyi görebiliyorum.
Bu pandemi sürecinin bana kattığı en büyük kazançlardan biri de sizin canlı yayın söyleşileriniz ve kayıt dersleriniz sayesinde kendi en kör noktalarımı keşfetmek oluyor. Işığınız için çok teşekkür ederim Dücane hocam.
Bu denli sert ve belki de gerekli olan dürüst öz eleştiri bu yorumu yapmama sebep olacak kadar hoşuma gitti zira ben de zaman zaman kendimi filtrelerimi parçalamaya çalışırken buluyorum. Herkesin; düşünen, hakikat peşinde çabaladığını zanneden ve hakikat isteyen herkesin geçtiği ve tekrar tekrar bulunduğu bir durum olduğu kanaatindeyim. Bir de ekleyeyim, keşke Aristo bölümü de gelse.
Platonun kitaplarını alacağım hangi yayınevinin almalıyım .Bu konuda öneriniz olabilir mi?
.....bir diyalog nasıl okunur ? .........
felsefe, yavaşlamayı bilmek, yavaşlamayı öğrenmek demektir ; zihni sakinleştirmek....normal hızlıca yalayıp yutmak ve '' ben okudum onu '' , demek değil , metindeki problemleri bu problemleri ele alış biçimini, nasıl örneklendirildiğini.....görmek..tir....
( Dücane Cündioğlu )
Çok teşekkür ederim hocam. Niyeti olan ama bunu hangi sıra ile yapacağını bilemeyen bana, motivasyon sağladığınız.
Ahmet Arslan’ın ilkçağ felsefesi beş cildini aldım çok yalın bir anlatımı var.. felsefe okumalarında bütününü kavramak için yeterli değil elbet ama insana bu yolda yön verecek iyi bir seri olduğunu düşünüyorum
tam tersini düşünüyorum,ilk çağa giriş için oldukça detaylı bir kitap,dücane hoca da önceki videolarında böyle söylemişti hatta,ahmet arslan oldukça kaliteli detaylı bir eser ortaya koymuş
Teşekkürler, bu kayıtlardan onyıllar belki yüzyıllarca Türk okurları faydalanabilecek, çok büyük hizmet
Aradım aradım sonunda buldum ,uzun zamandır beni bu kadar heyecanlandıran birşey olmamıştı.Antik sahafdan 1962 basımı Hayrullah Örs çevirisi fiyatı 200 kuruş Şölen ve Sokrates in savunması zevkle okuyorum .
Tadını çıkarın, nedense bu değerli kitapçığın bilimsel ve tarihsel değeri pek bilinmez, ancak Ksenephon'un TTK yayını olan Candan Şentuna çevirisi "Sokratesten Anılar"ını da sakın ihmal etmeyiniz.
Video çekildiği tarihte Phaidros'un Yunancadan çevirisi yokmuş muhtemelen ama şu an Ari Çokona tarafından Antik Yunancadan çevrilmiş edisyonu İş Bankası Yayınları Hasan Ali Yücel Klasikler Serisi'nde mevcut. Şahsen Phaidros, benim Platon'un en beğenmediğim diyaloğu oldu (Devlet, Sokrates'in Savunması, Gorgias vs Şölen-Dostluk'u okumuştum daha önce) ama çevirisini beğendim.
Hocam müzik üzerinede bi ders yapabilir misiniz?
Bu kanalı izleyen dostlara yazmak istediğim şu ki; videonun altında yorum yapan bazı kişilere itibar etmeyin. Benim anladığım hocamız bu kanalı halk için açmış ve herkes kabınca bi şeyler alıyor. Hocamızın çocukken okumayan veya heceleyerek okuyan, okumak için hiç gayret etmesin şeklinde bir sözü yok. Hele ki hocamız beka sorunu olan kişilerin ya da coğrafyaların mecburi gelişememişliğinden defaatle üzüntüyle bahsetmişken. Lütfen hocamızla bu kanal vasıtasıyla tanışan herkes hayatında hiç okumamışsa da, benim kadar cahilse de okumaya gayret etsin. Bu hevesi sekteye uğratmak isteyenler bence kendilerine kanal açıp, orada düşüncelerini anlatabilirler. Tekrar ediyorum hocamız bu kanalın hepimiz için olduğunu beyan etmiştir. Kendisi ileri de bu kitleden ayrım yapacağı bir grup olacağını ve o grupla daha ileri seviyede ders yapacağını belirtmiştir. Sonuç olarak lütfen okuyun. Umarım hepimiz okuduğumuzu ve bildiğimizi edeple hazmederiz. Sevgiler...
Hürmet ve sevgi ile hocam...Kendinize iyi bakın...
Yayın üzerinden 4 ay geçti ve ben tüm eserleri tamamladım, eğer sizin için de uygunsa Platon eserlerinin 2. bölümünü çekebilir misiniz hocam ?
merhaba, nasıl devam ettin acaba
Teşekkür ediyorum, Platon’u iyice anlamadan geçmeyelim Aristotales’e diye düşünüyorum ☀️💚💙
Çok teşekkür ederim hocam,minnettarım.
Teşekkürler, Dücane bey🌷
Say yayınlarından Platon diyaloglarınin tümünü edinip bir kısmını iki defa olmak üzere okumuştum. Hem hakkıyla okumadigimdan hem de siz adını dahi anmadığınızdan dolayı tekrar okumak farz oldu. Ve hocam ikinci bir listeden sonra Aristoteles'e geçilse sindire sindire hareket edilmiş olur diye düşünüyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Merhaba Hocam, platonun ikinci listesinden devam etmek daha faydali olur diye dusunuyorum. Selamlar.
hocam delphi complete serisini önerir misiniz ingilizce?
Hocam Platon okumalarının ikinci aşamasına geçelim. Aristoteles’e girmeden evvel Platon sindirilmeli iyice diye düşünüyorum. Onun kafasından geçenleri ziyadesiyle anlamak istiyoruz. Hatta Platonla ilgili bir üçüncü okuma sizinle beraber çok iyi olur. Zira Platona haksızlık etmiş oluruz hocam. Saygılar sunuyorum ve sizi çok seviyorum hocam
Dücane hocam mantık için hangi kitapları önerirsiniz ? ve mantık öğrenmek için kitaplar yeterli midir ?
Mustafa Dursun Ben katılmıyorum mantık formel bir disiplindir. Örnekler mantıktaki kavramları başlangıçta daha iyi anlamak için faydalı olabilir ama daha sonrasında mümkün mertebe formel düşünceye erişmek gerekir. Yani o örnekler mantığı anlamada amaç değil araç olabilir.
Aristoteles’in mantık kitaplarının sıralaması; Katogeriler, Yorum Üzerine, Birinci Analitikler, İkinci Analitikler, Topikler(Diyalektik). Kaynak olarak da Farabi’nin İlimlerin Sayımı kitabından aldım. Beş kitaba ek olarak, yine Aristoteles’in Sofistlerin Çürütülmesi, Retorik ve Poetika da ekleniyor. Tabi, giriş için bu kitapları yorumlayan mantık kitapları daha yol gösterici olabilir ama mantığa dair Aristoteles’in kitapları yukarıdaki sekiz kitaptır. Farabi’nin mantığa giriş kitapları da yardımcı olur.
Mustafa Dursun Evet öyledir. Mantık aklı doğru kullanmanın bir aracıdır ama kendi başına incelendiğinde bir amaç olarak da düşünülebilir. Ayrıca salt bir araç olduğu düşünülseydi bile, bu durumda hayattan alınmış örnekler aracı anlamak için araçlar olurdu.
Hocanın "Hegel ansiklopedideki küçük mantik" diye bir önerisi vardı bir dersinde hatırladığım pdf sini indirmiştim kitabını alacağım bu arada al oku arkadaşım en azından konuya aşina olursun...
yorumlar için teşekkürler.
palatonun diyaloglarının (hepsi değil) önemli bi kısmı tek kitapta toplandı remzi kitapevi yayınlarından başlangıç olarak bu da okunabilir bence
Bugün aldım çok düşündürücü kitaplar
Bir de Aristoteles'in hangi eserlerini ne sırayla ve kimlerin çevirisinden okumayı önerirsiniz? Böyle bir derse ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Önerilerinizi merak ediyorum.
Önerileriniz için teşekkür ederim hocam. Bu metinlerden sonra Aristotales metinlerine geçersek bence daha isabetli olur hocam.
Hocam emeğinize sağlık. Aristotalesle devam ederek Platonu tamamlamak daha faydalı olabilir kanaatindeyim. Selamlar.
Teşekkürler 💙🌻
Hocam verdiğiniz listedeki kitapları İngilizce dilinde temin etmek durumunda olanlar için tavsiye edebileceğiniz bir Yunanca-İngilice çeviri ve yayınevi var mıdır? Saygılar.
Loeb Classical Library. (Tüm külliyatı güvenle buradan temin edebilirsiniz.)
Kıymetli arkadaşlar, Ömer Naci Soykan Hoca'nın Metin Okuma Platon : Sofist adlı eseri Nadir Kitap üzerinden temin edilebiliyor. Benim gibi arayıp bulunamadığını zannedenler olur düşüncesi ile bu bilgiyi paylaşıyorum. ( Hocam yine sizi düşümde gördüm . Harabe sayılabilecek bir yerde bir grup insan ile konuşuyordunuz. ) Muhabbetle kalın dostlar.
Hocam okuma listesine Aristoteles ile devam edebilir misiniz ?
Emeklerinize saglik hocam, tesekkurler..
Teşekkürler Hocam. Kendi adımıza, Platon okumaları hayat boyu sürecek bir macera, araya onun 'dipnotları' olan geri kalan felsefeyi de eklemek lazım. :)
Yunan Felsefe Tarihi-2 (W. K. C. Guthrie ) çevirisini beğenmediğinizi söylemiştiniz, bu serinin 6 kitabı da "kısa sürede" çevrilmiş! ve yayımlandılar, acaba inceleme imkanınız oldu mu?
Önerileriniz için teşekkürler hocam. Aristoteles için önerilerinizi bekliyoruz. Saygılar.
Platon eserleri 2..? Hocam
Teşekkürler saygılar selamlar Muhabbetle
arayış'ıma destekleriniz için teşekkürler Hocam...
Rafael’in Atina Okulu tablosunu incelerken Platonun elindeki Timaios’a vurgu yapmıştınız, sanırım 3. Ders için Platon’dan biraz daha ayrıntılı devam etmek çok daha yararlı olacaktır.
Saygılar Sevgiler
Teşekkür ederiz hocam,emeğinize sağlık.
Platon'u anlamak, eserlerini bütünlüğe kavuşturmak adına 2. bir Platon dersi yapılabileceği kanaatindeyim. Sanki bu eserler Felsefe'ye başlangıç niteliğinde oldu. Platon'u Platon yapan eserleri üzerine de bir ders yapılsa ne iyi olurdu.
Dücane hocanın bu hafta neden canlı yayın yapmadığını bilen var mı arkadaşlar? Çok merak ediyorum ara filan mi verdi acaba
Hocam selamlar, kitap tavsiyelerinizin devamı gelmedi, olacak mı? ☘️
Is bankası yayınları hasan ali yücel klasikleri felsefe kitapları nasıl çeviri olarak
Çok teşekkür ederim üstadım.
Teşekkürler Hocam hürmetler
Bir dahaki videoda Aristoteles’e geçelim bence arkadaşlar. 🥰🥰🥰
Çok teşekkür ederim
Hocam seçtiğiniz diyalogların bazılarıyla(en gerekli gördüklerinizle) ilgili de dersler yapmayı düşünür müsünüz? Gerek video olarak, gerek yazılı olarak Platon ve Aristoteles okumalarıyla ilgili büyük bir eksiklik var. Sırf bunun için İngilizce öğreniyorum :) Saygılar ve teşekkürler.
Aristotelesle devam edersek çok memnun olurum. Aristoteles'i çok merak ediyorum.
th-cam.com/video/GosksXmQyNc/w-d-xo.html
Dücane hocadan değil ama çok kıymetli bir mütercim ve felsefeci olan Ömer Aygün'den var.
@@mahmutmehmet4560 Teşekkür ederim tavsiyenizi paylaşma inceliğiniz için. fikirinizi değerlendireceğimden emin olun.
@@duranerdemir8697 Rica ederim.
Hocam ağzınıza sağlık buradan Aristoteles ve oradan da ibn rüsd e oradan da Kant a bağlayacak şekilde bir seri olursa çok memnun oluruz
Bence Aristoteles'den evvel, Platon'un ikinci listesine geçmek daha evla olacaktır.
Aristoteles Metafizik kitabı için ön hazırlık olarak neler okunmalı? Teşekkürler.
Hocam bu metinlerin üzerine Nomoi (özellikle Politeia üstüne) ve Timaios diyaloglarını tavsiye eder misiniz? Yoksa bu eserleri fazla önemli bulmuyor musunuz?
3.ders, Aristoteles üzerine olursa sevinirim.Emeğinize sağlık.
Dücane hocadan değil ama çok kıymetli bir mütercim ve felsefeci olan Ömer Aygün'den var
th-cam.com/video/GosksXmQyNc/w-d-xo.html
Bazı kitapların baskısı yok, pdf bulan var mı acaba?
Hocam Platon la devam edelim
Hocam kitapları bulamıyorum :'(
Teşekkürler hocam
Hocam alakasız bir soru olacak ama başka nerden sorabilirim bilemedim. kader konusunda hala aşağıdaki videodaki gibi mi düşünüyorsunuz?
th-cam.com/video/eVCyk4o_ogE/w-d-xo.html
bunlar okunduktan sonra ahmet arslan'ın 2. cildi okunacak
Dücane hocam,
1-) sizce insan felsefeden bağımsız olarak okumaya nereden başlamalı ? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz
2-) belirli okumalar yapılmadan örneğin Türk ve Dünya klasikleri vb. felsefe okumaları yapılabilir mi ya da yapılabilir ise ne kadar sağlıklı olur ?
3-) doğru bir İslami anlayış kazanabilmek için hangi dini kaynakları önerirsiniz ?
Hocam 1 sene önce Say yayınlarından platonun 26 kitabını da almıştım,kitaplar Furkan Akderinin yunanca aslından çevirmesinden oluşuyor.Güvenilebilir kaynak mı acaba ? Birde başlangıç olarak Odysseia ve ilyada önerilemez mi ? (Daha önce okuduğumdan merak ediyorum)
Son bölümde ki sorunuz için de kitap önerileri çok faydalı oluyor, biz kitapları hızlıca okuruz siz yeterki önerin hocam.Videolarınıza reklamlar da koyun atlamadan izleriz,size destek olmayı çok isteriz.
Merhaba Can bey durumunuz musait ise hocamıza katil bölümünden destek olabilirsiniz
Hocam felsefe tarihi üzerine tavsiye ettğiniz kitapları okuduktan sonra platon yerine çağdaş felsefeye başlasak olmaz mı?
İyiakşamlar hocam ben önerdiğiniz kitapların ilk bölümünü temin ettim ağır aksak okumaya çalışıyorum.ilgim sanat tarihi konusunda ama şu anda çiğdem dürüşken nin kitabı elimde farkettimki bu kitabı evet okumam lazımmış.içerisindeki anlatılarla birlikte resim heykel paylaşımları çok güzel.acaba ben daha kestirme bir yoldan gitmek istesem sanat tarihi için önerimleriniz ne olurdu?
Ayrıca baktım mitoloji konusunda çok boşum kızımın önerisiyle thomas bulfınch nin klasik yunan ve roma mitolojisi nide okumaya başladım ama bir rehbere ihtiyacım var tabiki.benimkisi cahil cesareti diyelim yardımcı olabilirseniz çook sevinirim.
Pdf leri nereden bulacağız?????
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim
mükemmeldi
Hepsini bir yerden temin edebilen var mı? Çoğunun baskısı yok
Hepsini bir yerden temin edebilmeniz oldukça zor görünüyor. Ben Nadir Kitap , İdefix ,Kidega ve İnkılap Yayınevi kaynaklarını tarayarak söz konusu eserlere erişebildim. Böyle bir yol takip edebilirsiniz.
muazzam
Tsk.ler..
Aristoteles, saygilar
Bir güzel dost çıkmamış bulup da pdf paylaşmayı düşünememiş kolaylaştırmak bir an önce yola çıkmak adına ..belki bu yorumu okuyunca aklına gelen hemen uygulamayı paylaşmayı seçen bir dost a kaldı işimiz .arayıpta bulamayanlara sevgilerimle ne demişler arayarak bulunmaz ama aranmadan da hiç bulunmaz..😔🙃