Hoe ga je op een gezonde manier met je boosheid om?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 19 พ.ย. 2017
  • Hoe ga je op een gezonde manier met je boosheid om?
    Ongezonde en onbewuste manieren om met je woede om te gaan zijn: rationaliseren, onderdrukken en projecteren.
    Voor je gezondheid is dat slecht omdat boosheid vervormde levensenergie is. Het is negatieve energie. Als je kwaadheid onderdrukt, sla je de negatieve energie op in je lichaam en energieveld.
    Een goede manier om met boosheid om te gaan is de energie ervan te voelen. En jezelf daar even de tijd voor te gunnen. Gewoon door even te gaan zitten en de energie van de woede door je heen te laten gaan.
    Na een minuutje is de boosheid meestal weg. En dan ben je weer vrij. :-)
    Uiteindelijk levert dit je veel op. Door de kwaadheid weer toe te staan ga je weer je passie, daadkracht en levenszin ervaren.
    Maar dat wil niet zeggen dat je je boosheid moet cultiveren. Want uiteindelijk ontstaat boosheid door jouw verzet tegen een situatie.
    Door ‘ja’ te zeggen tegen elke situatie in je leven zul je veel minder woede en irritaties gaan ervaren. En dat maakt het leven leuker. :-)
  • แนวปฏิบัติและการใช้ชีวิต

ความคิดเห็น • 31

  • @ianvarkevisser4968
    @ianvarkevisser4968 3 ปีที่แล้ว

    Dankjewel💪🏽 dit heeft me echt geholpen

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  3 ปีที่แล้ว

      Ian Varkevisser Super, fijn om te horen! 🍀

  • @nathalie6171
    @nathalie6171 3 ปีที่แล้ว +1

    WOW mooi inzicht inderdaad herken het in je verhaal .....de situatie waar ik nu in zit roept boosheid op ,namelijk mijn leefloon is geschorst omdat ik geen werk meer wil aannemen waar ik niet met hart en ziel kan van leven.en mijn noodwoning waar ik in zit en niet meer kan betalen ook waarschijnlijk zal moeten verlaten.maar ik hou vol en blijf on mijn vertrouwen zitten.heb ook ergens gelezen dat ik nu in een afdaling financieel zit omdat ik naar een hoger level ga!!

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  3 ปีที่แล้ว +2

      Veel sterkte en wijsheid toegewenst! 🍀

  • @marleenvangoethem
    @marleenvangoethem 2 ปีที่แล้ว

    Heel duidelijk!

  • @Astronomynatureandmusic
    @Astronomynatureandmusic ปีที่แล้ว

    Het accepteren en voelen is een goed idee. Maar ik mis hierin nog dat je ervaart welke trigger er is. Dat leren kennen heeft mij erg geholpen. Bovendien is boosheid goed om in actie te gaan: laat je ook activeren door terechte boosheid; om iets aan de boosmakende situatie te doen. Niet vanuit de kwaadheid zelf, maar vanuit besef dat er ergens verandering nodig is.

  • @linahasdo6681
    @linahasdo6681 4 ปีที่แล้ว

    Wat als iemand je onderdruk zet waardoor je boos word maar je wilt hen niet pijn doen fysiek nog mentaal

  • @franciscalove2778
    @franciscalove2778 8 หลายเดือนก่อน

    Als je snapt dat achter elke boosheid een onvervulde behoefte zit kan je proberen om erachter te komen wat die onvervulde behoefte is.

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  8 หลายเดือนก่อน

      Zeker

  • @niennamcthompson6617
    @niennamcthompson6617 2 ปีที่แล้ว

    dankjewel ik merk dat van alle emoties er nog veel woede vastzit en een blokkade vormt,ik ga dan voelen en erkennen dat ik het voel maar het niet ben,maar de blokkade blijft,het is ook gekoppeld met angst voor controleverlies

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  2 ปีที่แล้ว

      Dank voor je bericht. Het is ook belangrijk om de gedachten te erkennen waarover je boos bent en die dan vervolgens los te laten (het op een andere manier gaan zien; meer vanuit bewustzijn). 🍀

    • @silkelankveld5005
      @silkelankveld5005 2 ปีที่แล้ว +1

      Het kan inderdaad dat je bang bent om de controle los te laten, bang voor controleverlies, bang voor herstel. Dit heb ik zelf ook heel erg gehad. Ik spreek dan nu vanuit eigen ervaring en adviezen van mijn psycho/gestallt therapeut.
      Mijn psychotherpeut heeft mij geleerd: elke emotie heeft naast vervelende en moeilijke kanten, ook een boodschap te geven. Dus: wat wil deze angst jou vertellen? Waarvoor wil het je beschrermen? Is je 'ego' (als je de psychologische term ervan kent) bang om terug te vallen in oude patronen dat daarom probeert met emoties te verbloemen?
      Dit is super moeilijk om toe te passen, maar oefening baart kunst.
      Nu schets ik een voorbeeld, een verhaal, maar zijn nog zoveel andere mogelijke scenario's. Maar hopelijk begrijp je het hierdoor beter.
      Angst voor herstel of controleverlies kan ook te maken hebben met angst om bepaalde mensen in je leven niet te verliezen, want als iemand zijn partner bijvoorbeeld leerde kennen in een donkere periode... Het ego kan dan angstig worden, en je mind dus ook om te herstellen, het ego zegt dan: vind mijn partner mij dan nog wel leuk... Hij heeft me heel anders leren kennen.... Het is altijd zo in de relatie geweest dat hij mij steunt.. Zal onze relatie nog verder gaan als ik herstel?
      Andere vragen die je kunt stellen aan jezelf en de emoties in jezelf zijn:
      - wat wil de emotie van me? (beschermen enz enz) Welke boodschap heeft het?
      - Probeert de emotie iets te coveren? Wat heb ik ECHT nodig op dit moment (constructief) ?
      - Wat voel ik? En waar voel ik die emotie/spanning/angst?
      - Waar voel ik het?
      Ik hoop dat iets van dit alles je helpt ❤🍀

    • @vickyscheyltjens5724
      @vickyscheyltjens5724 2 ปีที่แล้ว

      @@silkelankveld5005 dankjewel,ik volg vier dagen per week therapie om te leren voelen en het te plaatsen en heb survival tactieken om emoties te verbloemen,zoals roken en eten,zeg maar bingen vandaag is heg extreem erger,ik ga dieper in op pijnlijke dingen uit mijn verleden maar maak ook plannen voor mijn toekomst dus ik herken het nu met jouw uitleg te lezen als een
      bescherming en angst voor controleverlies,ik maak dagelijks veel innerlijke veranderingen door en leer erg veel over mezelf,ik heb goeie hoop dat het elke keer weer wat beter word🙏🏻alle dagen yoga en buiten zijn helpt me ook,nogmaals bedankt voor je antwoord ☺️

    • @circusbysilk
      @circusbysilk 2 ปีที่แล้ว +1

      @@vickyscheyltjens5724 Ja herstel kan pijnlijk zijn, ik heb soms ook last van emotie eten. Wat fijn dat je steeds een klein beetje verder komt en je steeds meer jezelf leert kennen! Goed bezig!! Keep going, you got this 👍

  • @cvdh6652
    @cvdh6652 5 ปีที่แล้ว +1

    Mooie uitleg, maar wat als je kind van 6 last heeft van boosheid?

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  5 ปีที่แล้ว +2

      C Vdh Het is dan belangrijk om te achterhalen waar je kind boos over is. Dat kan iets heel anders zijn dan wat je in eerste instantie bedenkt. In een persoonlijke sessie met je kind (waar de ouder ook bij is) kan dit worden achterhaald en kan het kind worden begeleid die boosheid om te zetten naar positieve energie. Meer info: deinnerlijkebevrijding.nl/individuele-sessies/ Onze methode werkt erg goed bij kinderen.

    • @silkelankveld5005
      @silkelankveld5005 2 ปีที่แล้ว

      Er is een kans dat het kind depressief is, depressie uit zich anders bij volwassenen dan bij kinderen. Kinderen zijn minder vaak inactief, lusteloos, weinig energie ect. Alhoelwel de genoemde symptomen ook bij depressieve kinderen kan voorkomen, uit het in deze doelgroep ook vaak via irritatie en boosheid.
      Bij volwassenen met deze mentale toestand, kunnen uiteraard ook opgekropte boosheid hebben. Maar bij kinderen komt het vaker en meestal ook duidelijker en veelvuldiger tot uiting, snap je wat ik bedoel?

  • @kb-nu1hk
    @kb-nu1hk 3 ปีที่แล้ว

    Ik ben op het punt me gezin uit te moorden wat moet ik doen

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  3 ปีที่แล้ว +1

      Vervelend dat je je zo voelt. Ik raad je aan om de energie van de boosheid te voelen. En vervolgens jezelf en je gezin te vergeven voor wat je hen kwalijk neemt. Je kunt ook deze video bekijken: m.th-cam.com/video/kj02Vcr6gdo/w-d-xo.html

  • @kiekefilet2524
    @kiekefilet2524 3 ปีที่แล้ว +1

    Werkt niet zit all op speciale school

  • @annelohuis1
    @annelohuis1 3 ปีที่แล้ว

    Dank je wel! Ik merk dat ik heel erg boos ben en ook angstig maar ik kan het op de een of ander manier niet voelen/kwijt. Ik spreek het ook uit of schrijf op :ik voel me... maar de lading gaat er niet vanaf... ik voel het dan niet echt als ik er bewust bij stil ga staan... hoe kan dit? Wat kan ik doen?

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  3 ปีที่แล้ว +2

      Uitspreken of opschrijven is inderdaad niet genoeg. Het gaat erom dat je de boosheid in je lichaam voelt als energie. Als dat niet lukt, heb je waarschijnlijk blokkades rondom boosheid en zou je die eerst moeten loslaten.

    • @annelohuis1
      @annelohuis1 3 ปีที่แล้ว

      @@ArjenSlijp dank je wel! Heb je een tip hoe je dat kunt doen?

    • @ArjenSlijp
      @ArjenSlijp  3 ปีที่แล้ว +1

      @@annelohuis1 ik heb een krachtige methode ontwikkeld waarmee je dat kunt doen. Via mijn site DeInnerlijkeBevrijding.nl kun je een gratis videoworkshop doen waarin ik er alles over vertel. Die raad ik je aan om te kijken. Succes! 🍀

    • @annelohuis1
      @annelohuis1 3 ปีที่แล้ว +1

      @@ArjenSlijp bedankt! Ik ga kijken

    • @lebber5993
      @lebber5993 3 ปีที่แล้ว

      @@annelohuis1 kan het zijn dat jou onrecht is aangedaan waar je nog steeds boos over bent? Misschien helpt het dan om ook aandacht te geven aan mate van dat je jezelf verdedigt. Desnoods door in fantasie te verdedigen lucht dat al op.