Video kavram karmaşalarıyla dolu. Toyota’nın hidrojenli içten yanmalı motoru diye anlatmaya başlayıp sonra yakıt hücresi diye devam ediyorsun. İkisi bambaşka teknolojiler. Yakıt hücreleri de nadir metal ve özel membranlar kullanıyor. Bataryalar gibi yakıt hücrelerinin de ömür sonunda büyük maliyetleri var
@@f.s.6177 bu sefer verimliliği baz alarak geliştirildi benzinli motorlarda %50alanirken hidrojenli motorlar %25di bu değişimle eşitlenmeye başladı şimdiki verimliliği %47 felan olması lazım o yüzden şimdi reklamı çıkıyor
Elektrikli araç sadece şehir içi küçük araçlar için olmalı. Bu sayede şehir içi hava kalitesi, ses kirliliği, araçların daha az yer kaplaması gibi avantajları öne çıkar.
Bataryaların ömrü bitince, hurda bataryaları ne yapacaklar? kalem pili bile, çevreyi korumak için "Çöpe atamayın" denilirken... koca bataryalar ne olacak?
Elektyrikli araç bataryaları hem üretilirken hem de miyadı dolduğunda çevre için tehdit. Dönüşüm ise yenisini üretmekten daha maliyetli. Sonu başından belli aslında.
Bu piller arabalardaki ömürleri dolunca ev veya bina gibi yerlerde depolama sistemlerinde kullanılacak. Bunların 2. eli değerli kimse çöpe atmaz merak etmeyin. Araba aküsü nasıl kimse atmıyor satıcı geri alıyorsa daha değerli li on pilleri kimse atmaz.
Geleceğin teknolojisi hidrojen. Elektrik çevre dostu gibi gosteriliyor ancak bataryalar zaten nükleer atık oluyor ve elektriğin halen büyük kısmı fosil yakıtlardan üretiliyor.
Hidrojen çok gazlandı, alakalı hisseler 2019da uçuşa geçti ama sonraki bir kaç sene çakıldı. Hem hidrojen pahalı, hem çok aşırı yüksek basınçlı ve tehlikeli, hem enerji kaybı çok. Toyota Mirai satışları yerlerde.
@@Aksun563 içinde civa nikel kurşun gibi ağır kimyasallar bulunur. Bu yüzden diğer çöplerden ayrılır ve pil toplama kutularına atılması istenir küçücük pillerin bile
Madem sudan yakıt olarak hidrojen üretilip kullanılıyorsa ,lityum pillere ne gerek var. Sanki bu pilleri üretirken fosilden daha fazla karbon emisyonu yapılmıyormu. Milyonlarca ton toprak işlenirken hangi tür enerji kullanılıyor ?
Hidrojen armut değildir..' Öyle ağaçtan toplayamazsınız. Hidrojen elektroliz ile üretilir. Elektroliz için de ciddi miktarda elektrik enerjisi gerekir. Bu elektrik ile hidrojen üretip, onu kullanmak yerine direkt elektriği kullanırsın, araya bir işlem daha sokmanın hiç bir mantığı yok. . Ayrıca hidrojen ciddi patlayıcı bir gazdır ve depolanması risklidir. Haa, hidrojen üretmenin ucuz bir yolu bulunursa o zaman düşünülür.
10 dakika yine zaman kaybi...en iyisi benzinli....üretilsede elektirikli arabalar yinede tercih edilmiyor aralarinda fiyat farki olmasina rsgmen yani elektirikli ucuz olmasina ragmen yinede tercih edilmiyor...
@@alimetas8950 çocuklarınızın ve torunlarınızın nefes alabilmesini düşüyorsanız, fosil yakıtların kullanımına karşı olmanız gerekir, 10 dakikanızdan daha değerli olmalı bu konu.
turkıyede pek tutulmadı bence çoğu kısı uzun mesafe gıttıgı ıcın elektrıklı aracların kapasıtesı yetmıyor bu sefer dolumuda uzun surdugu ıcın kulanıcı desteklemıyor
Hidrojen üstüne çok çalışma var. Şu an 2 sorunu var. Ya elektroliz ile hidrojen üreterek içten yanmalı bir motora dahil edecekler ki bunda elektroliz olayı ihtiyaç duyulan hidrojeni muhtemelen karşılayamaz. Ya da hidrojen pilleri dedikleri depolama yöntemini kullanacaklar ki bu yöntemde de o hücreleri neredeyse uzay soğukluğunda tutmak gerek, bu nasıl olacak? Bu iki sorundan birisini çözen firma ortalığı fena dağıtır.
Munih de Ifat fuarının da ana konusu Hidrojen di. Almanlar da Hidrojen e kafayı takmış. Proje olarak bir köyü de doğalgaz yerine Hidrojen e bağlamışlar.
Bence elektrikli-akıllı araç kullanan biri artık fosil yakıtlı araç kullanmaz. İsterseniz bir deneyin. Elbette herkesin fikri kendince kıymetlidir. 👍🇹🇷
H2 çok tehlikeli bir gazdır patlamaya ve yanmaya çok müsait tir.çok önemli tedbirler alınınması gerekir yoksa ufak bir kıvılcımla sonuçları korkunç olabilir.
Hidrojen endüstriyel tesislerin alternatif enerji kaynağı olacak gelecekte. Araçlarda kullanımı zor ve çok büyük yatırımlar gerekeceği için endüstride kullanıma dönecek. Elektrikli araçlar tasarım açısından kompakt ve basit tasarım yürümemesi için hiç bir sebep yok, zaten ciddi üretim var şu anda. Atık pil ayrıştırma ve geri kazanım yapılacak bu da ayrı bir sektör haline gelecek. Pil teknolojisi alternatif hammadde kullanımı gelişecek, maliyeti düşecek. Elektrik üretiminde fosil yakıt kullanımını ülkeler azaltmak durumunda gelecekte rüzgar ve güneşten elde edilecek temiz enerji yeterli olacak şekilde yatırımlar yapılacak. Şarj sürelerinin kısalması ve her yere ulaşan elektrik ağının zaten olması büyük avantaj. Elektrik motorlarının üstün performansı ve verimi vazgeçilmez olmasını sağlıyor, içten yanmalı motorların gücüne hayran olanlar bile elektrik motorun seriliği ve gücü karşında mecburen geçiş yapacak. Elektrikli araçların önüne geçebilecek başka bir teknoloji yok şu an.
Hidrojen mantıklı çözüm,normal motorlara nos sistem adıyla uygulanıyor.elekrikli otomobillerin batarya maliyeti çok yüksek uzun yola çıkmak için yanınızda jeneratör taşımanız gerekli
bor ayrıştırıcı özelliği ile bilinmektedir haliyle suyla çalışan otomobil abd de kullanılmaktadır japonya hazırlıklarını buna göre yapıyor elektrikle çalışan arabalar tamamen kandırmaca olup asla hidrojenle çalışan içten motorlu araçların yerini alamayacaktır.almayacaktır haliyle karbon ayak izi kabul ettirildikten sonra elektrikli araçlar günvensiz nitelendirilecek ve bu ürüne yaptırılan yatırımlar çöp olacak buda şu anlama geliyor bu ürünleri üreten ve kullanan ülkeler ekonomik olarak çok büyük zarar görecek otomobillerde kullanılan bataryalar bomba özelliğinde tam tersini düşünür bu araçları kitle imhasındada kullanılabileceğini görebiliriz
Hidrojen in dolum tesislerinin yayılması elektriğe göre çok daha maliyetli , Birde sadece toyota yaparsa tek marka içinde dolum istasyonları yaygınlaşmaz , Bekleyip göreceğiz
Kısmen katılıyorum. Batarya teknolojisi değişmedikçe elektrikli araçları sadece geçiş teknolojisi olarak görüyorum. 1300 1400km etiket değerlerine çıkmalı, malum gerçek hayatta kağıtta yaanın yarısı... 600 700 eder. Kullanılan elementlerin sürdürülebilir olması lazm. Madenler bitiyor, bataya üretimi ciddi salınım yapıyor. Bunların çözülmesi lazım. Ben her zaman hibritçiyim. Hibritten daha ilginç alternatif çözümleri de görmek isterim
Hidrojen motorlu binek OTOMOBİL akıl dışı Eski kılasik temel pirensiplere dayanarak çalışan sürekli Bi bakım tamir ilgi isteyen eski teknoloji siyle harıl, harıl, harıl, titreye titreye ağır gayet motor eski Bi teknolojiyi makyajlayıp halka iteleye bilirmiyizin hesapları içine düşen bazı firmalar bol arızalı eski içden yanmalı tamir sektörünü ayakda tutabilirmiyizin peşinde olmasınlar bunlar.
Elektrikli araç üretmek içten yanmalı motordan daha kolay bence de şuanki pil teknolojisi ile sürdürülebilir değil katı hal pilde hayal gibi daha başka bir çözüm olmaz ise hybrid araçlar öne geçer.
Gün gelecek araçların kasaları aynı zamanda güneş panelleri şeklinde yapılacak. Araçlar hareket halinde iken aynı zamanda rüzgar enerjisi de depolayacak. Dolayısı ile elektrik enerjisi olarak depolanacak güneş ve rüzgar enerjisi araçların enerji ihtiyacını sağlayabilecektir. Ben böyle olacağını tahmin ediyorum ama henüz bu konuda hiçbir gelişme olmadı !?
Japon otomotiv firmalarının elektrikli araçlara karşı çıkması normal. elektrikli araçların merkezi Çin ve görülebilir gerçek bu sektörün lideri olacaktır. tabi bunu sadece ticari olarak da okumamak lazım fikrimce Japonya' nın o bölgedeki en etkili ve lider olma isteği ve Çin'e yukarıdan bakan bakışı nedeni ile Çin'in, kendisinin büyük olduğu sektörde önemli konuma gelmesini istemez. yani olay sadece teknoloji değil. pil sorunları da zaman içinde çözülecektir. En fazla 10 yıl diye düşünüyorum. tabi bu çatışmanın bize faydası her iki ülkenin de daha iyi teknoloji konusunda yarışması .
Kardeşim bu yeni bir haber değil ki. Yıllardır söz ediliyor. Ama videonuzda Hidrojenin nerede üretileceği. Arabalara nasıl konacağı. Maliyetler vs konulardan hiç söz etmemişsiniz. Böyle bir proje dünya yı Toyota ya bağımlı hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Ki hidrojen üretimi satımı hiç de kolay ve ucuz değil.
Merhaba, lütfen vidyoların sonuna o müziği eklemeyin. Aşırı sinir bozucu. Vidyonuzu keyifle izlerken bir anda her şeyi berbat eden müzik dinlemek istemiyoruz.
Nissan ın Geliştirdiği Eco Tech , En Geçerlisi , Tasarruflu Benzinli Bir Motor , Bataryayı Şarz Ediyor , İleride Daha İgdisatiy Bir Batarya İle Bu Sistem Daha Çok Tutar , Almanlarda Bu Hidrojene Takdılar Şimdi , Toyota ile Almanlar Bu Hidrojen İşinde Kararlılar , Bu Tehlikeli Bir Yakıt , İlk Elektrikli Otomobili Seri Üreten Toyota , Hybyrid Olarak , Toyota Preius , 1994 95 96 97 98 99 Özellikle California Yöresinde Çokdu , 2000 den Sonra Ne Oldu İse Bu Hybrid Toyota Ortadan Çekildi , TR ye Çok Az Geldi Bu Hybyrid , Arla Stopları İri Dik Üçgen Gibi Biçimsizdi , California da Taxı ler Bile Preius du O Ara , New York dada Vardı , Taxı Olarak New Jersey de Az Tek Tük Kullanıldı. Toyota Camry , Türkmenistan , Kazakistan , Rusya Gibi Ülkelerde Gümrük Vergisi Düşüklüğünden Dolayı Çok Satarken , Biz Halen Corollaya , Camry Fiyatına Binrlim , Elli Kere Temasa Geçdik Toyoto 54 Sakarya İle , D4D 1400 cc Dıesel Motoru Kaldırmayın TR de Diye , Hava Gazı Aygaz , D4D İgdisatiy , Sağlam Motor , Bu İşi Almanlar Başlatdı Hava Kirliği Emisyon Meselesi Diye , Tofaş ın Multijet 1.3 Dıesel Motoruda İgdisatiy Motor , Electro Otomobiller in Kullanımı Çok Hoş ve Rahat. 👍 Lekin Bu Şarz ve Manzil Problemaları Tam Çözğmlenmiş Değil , BYD Bu Batarya İşinde Gelecek Vaad Ediyor , Çok İyi Oldu Ülkemize Geldi , 45 Manisa. ya Yatırım Yapdı , Togg içinde Faydalı Olacak İnşallah , BYD nin Batarya Teknikleri . Gördün0z işde TV lerde , Helen Heyet İçindeki Mühendis Bayanı . Beyaz Spor Ayakkabılar Ayağında , Tam Bir Profesyonel Usta 👍
Hidrojenli araçlar çok tehlikeli. Petrol yakıtlı araçlar için ise yıllık petrol üretimi hızla düşüyor. Elektrikli araçlarda ise geri dönüşüm ve pil teknolojisi gibi sorunlar var. İlerde ne olur bilinmez
Birbucuk milyar aracın elektrik oldugunu düşünün her bir batarya yaklaşık yarım ton. Bu öyle telefonlardaki pillerin atılmasına benzemez. Bir ara bu tehlikeli atıkları mars gezegenine yollamayı düşünmüşler ama sonradan uzayı kirletme hakkımız yok denilerek vazgeçildi. Bu aralar mercedes bile yatırımlarını yavaşlattı. O firmada tanıdığı olanlar bunu biliyor. Yeni çözümler peşinde çalışıyorlar. Hibrit çözümlerin daha uzun süreli piyasada kalması öngörülüyor.
Bu hali ile elektrikli araçların geleceği yok. Batarya zaman içerisinde depolama kapasitesini kaybediyor. Şarj tutmuyor. Değiştirmek ise aşırı masraflı.
5 kg hidrojenle yaklaşık 500 km yol gidilebildiği söylenmiş. Ama 1 kg hidrojen üretmek için yaklaşık 50 kwh elektrik gerektiğinden bahsedilmemiş. 100 Km'de 10-15 kwh tüketen elektrikli araçlar yerine 50 kwh tüketim pek mantıklı değil.
Sen hidrojen in nasıl elde edildiğini öğren sonra yorum yap. 1 kg. Hidrojen için 50 kwh. Ne sallamışsın dostum. Hidrojen Sudan aküyle yarışır ve çok basittir depolamasıda kolaydır. 45 senedir termik santrallerde hidrojen üretilir. Aynı zamanda çok kaliteli soğutma özelliğide vardır. Not et bir kenara lazım olur.
@@nazmibulut4095cehaletinle uğraşamam Nazmi, burda bahsedilen hidrojen yeşil hidrojen. En bilinen yöntem olarak elektrolizörle elde edilir, günümüzdeki en verimli elektrolizler de 40-50 kwh/kg üretim bandında. Teorik sınır zaten 39.4 kwh, altına düşülemez. Depolanması zordur, patlayıcı ve çelikten bile sızacak kadar küçük moleküler yapılıdır ama bunlar çözülebilir sorunlar. Mühendisim nazmi bırak da biz de bilelim biraz. İyi araştırmalar dilerim.
@@buraktoprak7039 İçinde bulunduğumuz evrenin sınırları,kuralları önemli değil mesela teorik sınır 39.4 demişsin ya Nazmi ''yok yok o kadar değlidir taş çatlasın 5tir'' diye düşünür o 5 olur. 7 diye düşünür 7 olur. Onun açıp bakmasına okumasına gerek yok o ne düşünüyosa o. Memlekette bu işin doğrusu nedir biraz bilgi edineyim ondan sonra düşünmeye başlıyayım ki yine de düşündüğüm o zaman bile yanlış olabilir diyen insanlar az anladık da bazı videların altı vızır vızır böyle insan kaynıyor..
geleceğin araçları net bir şekilde elektrikli olacak. doğa olaylarından üretilebilen tek sey elektrik neticede. zamanında hidrojen konusunda basarız oldu Toyota. Hidrojen tam manasıyla hayatımıza giresiye kadar elektrikli araçlar inanılmaz bir yol katetmiş olacak
Hepsi rekabet ederse bu iş tüketiciye yani bize yarar. Hidrojen de olsun yapabilirlerse, elektrik de... Ama bu saatten sonra Çin'e yaklaşabilir mi şüpheliyim.
hidrojen daha mantıklı bence elektrikli araba Türkiye gibi fakir bir ülkede tutmaz çünkü bataryadan dolayı çok değer kaybediyor mesela siz tog aldınız 5 yıl sonra sattığınızda öyle aynı fiyata satamasınız batarya nın ömrü kısaldığı için en az 500 bin tl değer kaybı yaşatacak zaten piyasasıda yok 2016 teslalar alanların ellerinde patladı ilanlarda var satılmıyor kim alır 8 yıl kulannılmış bataryayı..
Gelecek elektrikte elektriği geriye bırakan kaybeder batarya gereksiz kendi kendine elektriğini üreten araştırılması gerekir bunun üzerinde çalışmak gerekiyor kendi ürettiği elektrik yeterli olacak büyük düşünün
Bunu yapmak isteseler çoktan yaparlardı ama yapmazlar sonuçta elektrikten/bataryadan para kazaniyorlar bataryalar bitecekki yenisini doldursun para kazansınlar kapitalizm gölgesinden faydalanamadığı ağacı keser @@mehmeter3042
Hidrojen boş işler elektrikli her zaman en iyi olacak çünkü hidrojen karmaşık bir sistem hibrit gelecek yok çünkü oda karışık bir sistem Toyota yok olmaya mahkum çünkü elektrik enerjisiyle hidrojen üret sonra hidrojeni depolama sonra o hidrojen elektriğe cevir sonra kullan birde hidrojenin depolanması sorunu var hibrit lerde iki motor var oda zor hem elektrik motoru hem de benzinli motor var odahada karmaşık ve pahalı bir süreç en iyisi batarya ve elektri motoru basit ucuz ve kolay araçlar gelecek sadece elektrikli araçlarda
Birde 2016 2017 model elektrikli teslalara fahiş fiyatlar yazmışlar kim verir 6-7 yıl kullanılmış bataryalı arabaya o paraları aldın diyelim bataryanın 3-5 sene sonra ömrü bitecek 500-600 bin tl gibi fahiş bir fiyat sana girecek.
Sürekli aynı bilgiyi, yeni bir bilgi yeni bir teknoloji gibi izleyip duruyoruz. Toyota nin ARGE çalışmalarına onem verdiğini biliyoruz ve bir gün sonuç atacağına inanıyoruz. Elektrikli araçlar da sürekli geliştiriliyor. Bu çatışmalardan da bir gün insanlik icin iyi sonuçlar alınacaktır.
Elektrikli araçlar kaçınılmaz sondur ve dünyanın kurtuluşu için bir umuttur. Bataryaya takılan arkadaşlar her yol milyarlarca ton karbon salınımı yapılırken neden gıkları çıkmaadı acaba
5 หลายเดือนก่อน
daha evlere elektrik ulaştıramayanlar araçlara nasıl yetiştirecekler? herkes elektrikli sahibi olamayacak
Türkiye ye gelmez gelsede vergi çok koyar hidrojen 10 TL ise vergisi ile algısı 60-70 TL olur eksoz emisyonu olmayacağı için artı bir vetgisini koyarlarda koyarlar 😊😊
getirecek, durum onu gösteriyor. Kışın klimayı açar açmaz enerjisi yarıya düşen araçlarmı bu piyasada kalacak. Hiç sanmıyorum. Atmosferik candır. Az teferruat ,uzun ömür. Toyota işini bilir.21 Yıldır yolda bırakmadı
Arabalarda hidrojen yatırımlarını olmayacağını bütün firmalar kabul etti hatta çoğu hidrojen istasyonları kapandı. Hidrojen elde etmek o kadar değil üstelik depolamak çok maliyetli ve zor. Toyota'nın bi kaç yılda katı hal bataryalı arabayı piyasa sürmesi imkânsız. Katı hal bataryaların seri ve ucuz üretilmesi 2030 öncesi bayağı zor. Gelecek kesinlikle elektrikli araçlarda zaten 800 volt mimari ile çoğu sorunlar çözülüyor.
Kesinlikle katılıyorum geleceğin teknolojisi elektrikli ve her geçen gün şarj süreleri kısalıp menziller uzuyor 6 aydır kullanıyorum ve 14 bin km yaptım çok uzun yol yapmayanlar için çok süper benim gittiğim yerlerde de şarj imkanım oldu ayrıca Afyon'un kervan geçmez bir köyüne gittim orda bile şarj ettim elektriğe ulaşmak çok kolay ama Toyota nın projesi hidrojen nasıl depolanacak istasyon kurulucak hayal kuruyorlar bence onlardan başka hiçbir firma İddaa etmiyor hepsinin elektrik modelleri var ve en büyük firmalar elektrikli araçları pek galeye almadıkları için geride de kaldılar
@@rustucakr6897 bende üretiyorum üretmek sorun değil artık depolamak da sorun değil..2. el elektrikli neden batılı ülkelerde kaybettirmeye başladı ,soğuk iklimlerde yaşanan gerçeklerde neden saklanıyor ,benim kazakistan da ,özbekistanda akrabalarım tanışlarım çok birde onlardan dinleyin elektrikli otomobil muhabbetini
Toyota dünyada ilk elektrikli araçları yapan firmalardan biri. O dönem başı petrol godamanlarıyla o kadar belaya girmiş ki tüm araçları mahkeme kararıyla geri çağırıp preslemişler. Bunun belgeseli de var. Meraklısı için türkçe ismini yazayım: "Elektrikli Arabaları Kim Öldürdü?" Ben de olsam elektrikli araca yaklaşmazdım. Hem hibrit araçlar çok daha mantığa yatkın. Hem yeni yakıt istasyonu kurma derdi yok hem de petrolcüler daha az benzini daha pahalıya satabilir artık. Herkes memnun olur.
Toyotanın aklı başına yeni mi geldi? 100 yılda bir gram gelişme kaydedemeyen fosil yakıtlı motorların yerini mutlaka elektrik alacak. 20 yıllık geçmişi olan elektrikli araçların gelişimi göz önünde bulundurulursa 5 yıl sonra ne kadar büyük gelişme gösterebileceği aşikar, kaldiki elektrik her yerde herkes üretebilir, asıl sıkıntı da bence bu. Kapitalizm kontrol edemeyeceği pazarı bertaraf eder.Bu açıdanda umarım elektrikli araçlar gelişmeye devam eder.Hidrojen işi yalan bir iş biraz araştırarırsanız doplaması taşınması güç aktarımı hep sıkıntılı.
Cok zor hidrojen depolama araclarda cözersin istasyonlar zor is riskli hidrojen cok yanıcı bir gaz yüksek basıncta risk yüksek bunun hayata gecmesi 35 li yılların üzerinde olur muhakkak baska alternatifte cıkar
@@metemaksimus9505 Hidrojen geyikleri taş çatlasın 4 yıla tamamen biter. ''bir aralar 2023-2024 civarı amma hidrojen muhabbeti yapan adam vardı şimdi bir tane bile kalmadı'' deriz 5 yıla kadar. Daha elektikli araçlar bu seviyede değilken 15-20 yıl önce bile elektik harcayıp hidrojen elde edip o hidrojeni taşıyıp araçlara nakledip(bir ton sorun da var) yakıp o aracı ilerletmenin ne kadar verimsiz olduğu meydandaydı. Şimdi o hidrojen elde etmek için harcadığın elektiği elektrikli araca verdiğinde dönüşümden kaynaklanan verimsizliği bertaraf etmiş oluyorsun. Ben yabancı videolarda,yorumlarda bu kadar hidrojen muhabbeti görmüyorum bu sadece Türkiye'de var dediğim gibi taş çatlasın 5 yıl.
elektrikli arac bildiginiz para tuzagi ,otobanda bir kaza oldugunu düsünün orada yarim saat bir saat trafikde bekleyen arabalari kim cekecek sarzi bitince, bir kac arac degil bu yüzlerce araci kim cekecek. ayrica herkesin elektrkli arac kulandigini bir düsünseniz ya tipki cep telefonu gibi internet üzeri güncelenecek , yeni güncelenmeyi yiyen aracin bataryasinin ömrü yariya düsecek bilgisayardan sürekli batarya uyarisi gelcek.ileriyi görmek okadar da zor degil
Hidrojen binek araclar icin hicbir zaman alternatif olmayacak. Toyota elektrikli arac uretmezse kendi kaybeder. Elektrikli aracin onune kimse gecemez. Tarih bunu yazacak ve siz yillar sonra bu yaziyi okuyacaksınız 😊
Video kavram karmaşalarıyla dolu. Toyota’nın hidrojenli içten yanmalı motoru diye anlatmaya başlayıp sonra yakıt hücresi diye devam ediyorsun. İkisi bambaşka teknolojiler. Yakıt hücreleri de nadir metal ve özel membranlar kullanıyor. Bataryalar gibi yakıt hücrelerinin de ömür sonunda büyük maliyetleri var
Yapay zekaya yazdırıp okuyor. Tamamen bilgi kirliliği. İlgi çekerek tıklanma taktiği. Ucuz insanın yapacağı kalitesiz işler.
bilmeden like kasmak için yapılan bir video daha.
HERŞEY BİTTİ başlıklı 285. videonuz. Keşke doğru olsa ama hiç bir şeyin bittiği yok. Lütfen artık ilgi çekmek için başka bir başlık bulun.
Hep aynı şeyleri anlatıyo😁
Toyota'nın Hidrojen yakıtlı arabası Toyota Mirai 2015-2016 yılından beridir üretiliyor bu yeni bir şey değil 10 yıl oldu nerdeyse.
Adam bu işten ekmek yiyor. Ne yapacak? Dikkat çekecek. Dikkat çekmek için ne yapacak? Pireyi deve yapacak.
@@f.s.6177 bu sefer verimliliği baz alarak geliştirildi benzinli motorlarda %50alanirken hidrojenli motorlar %25di bu değişimle eşitlenmeye başladı şimdiki verimliliği %47 felan olması lazım o yüzden şimdi reklamı çıkıyor
😅
Elektrikli araç sadece şehir içi küçük araçlar için olmalı. Bu sayede şehir içi hava kalitesi, ses kirliliği, araçların daha az yer kaplaması gibi avantajları öne çıkar.
Bataryaların ömrü bitince, hurda bataryaları ne yapacaklar? kalem pili bile, çevreyi korumak için "Çöpe atamayın" denilirken... koca bataryalar ne olacak?
Elektyrikli araç bataryaları hem üretilirken hem de miyadı dolduğunda çevre için tehdit. Dönüşüm ise yenisini üretmekten daha maliyetli. Sonu başından belli aslında.
Toyata yalan söyleyip,halkı kandırıyor.10 yıldır hep aynı hikaye.
@@Tonyukuk1017 neden preslenıp dırek eritmek okadar zormu sence?😀
keşke havaya eksoz gazları karışıncada böyle düşünceli olsaydınız
Bu piller arabalardaki ömürleri dolunca ev veya bina gibi yerlerde depolama sistemlerinde kullanılacak. Bunların 2. eli değerli kimse çöpe atmaz merak etmeyin. Araba aküsü nasıl kimse atmıyor satıcı geri alıyorsa daha değerli li on pilleri kimse atmaz.
Geleceğin teknolojisi hidrojen. Elektrik çevre dostu gibi gosteriliyor ancak bataryalar zaten nükleer atık oluyor ve elektriğin halen büyük kısmı fosil yakıtlardan üretiliyor.
Japonlar devamını getirir, Çok harika olur😂😂😂😂
Nükleer atık mı 😂
Hidrojen çok gazlandı, alakalı hisseler 2019da uçuşa geçti ama sonraki bir kaç sene çakıldı. Hem hidrojen pahalı, hem çok aşırı yüksek basınçlı ve tehlikeli, hem enerji kaybı çok. Toyota Mirai satışları yerlerde.
@@Aksun563 içinde civa nikel kurşun gibi ağır kimyasallar bulunur. Bu yüzden diğer çöplerden ayrılır ve pil toplama kutularına atılması istenir küçücük pillerin bile
@@omergok8050 Tamam da nükleerle ne alakası var? Radyoaktif değil ki o maddeler.
Madem sudan yakıt olarak hidrojen üretilip kullanılıyorsa ,lityum pillere ne gerek var. Sanki bu pilleri üretirken fosilden daha fazla karbon emisyonu yapılmıyormu. Milyonlarca ton toprak işlenirken hangi tür enerji kullanılıyor ?
hidrojenin dunyanin en patlayici element oldugunu biliyormusun bu programlarada inanma toyota milyarlarca dolari yatirdi bile sadece zamanini bekliyor
Hidrojen armut değildir..' Öyle ağaçtan toplayamazsınız. Hidrojen elektroliz ile üretilir. Elektroliz için de ciddi miktarda elektrik enerjisi gerekir. Bu elektrik ile hidrojen üretip, onu kullanmak yerine direkt elektriği kullanırsın, araya bir işlem daha sokmanın hiç bir mantığı yok. . Ayrıca hidrojen ciddi patlayıcı bir gazdır ve depolanması risklidir. Haa, hidrojen üretmenin ucuz bir yolu bulunursa o zaman düşünülür.
Hidrojen fiyatları uçtu, Toyotanın hidrojenli arabası Mirainin satışı yerlerde.
10 dakika yine zaman kaybi...en iyisi benzinli....üretilsede elektirikli arabalar yinede tercih edilmiyor aralarinda fiyat farki olmasina rsgmen yani elektirikli ucuz olmasina ragmen yinede tercih edilmiyor...
@@alimetas8950 çocuklarınızın ve torunlarınızın nefes alabilmesini düşüyorsanız, fosil yakıtların kullanımına karşı olmanız gerekir, 10 dakikanızdan daha değerli olmalı bu konu.
Hidrojen şöyle böyle diyenlerin hepsi daha ''akıllı''(!) olduğu için biz yani daha az akıllı insanlara daha mantıklı seçenek sunuyorlar sağolsunlar.
👏👏👏👏👏
Merhaba elektrikli arabalar gelince motorlu araçların sonu ne olacak
Bu araçlar da mi elektrikli dönüşüm süreci olacak
yoksa
Hurdaya mi çıkacak
Toyota'nin CEO'su bu aciklamayi ne zaman yapmis?
turkıyede pek tutulmadı bence çoğu kısı uzun mesafe gıttıgı ıcın elektrıklı aracların kapasıtesı yetmıyor bu sefer dolumuda uzun surdugu ıcın kulanıcı desteklemıyor
Piyasanin kabul etmesi soru isareti. Bu teknikler 1800nci yillarin sonuda mevcuttu. Fakat kabul görmedigi icin yatirim yapilmadi.
Hidrojen üstüne çok çalışma var. Şu an 2 sorunu var. Ya elektroliz ile hidrojen üreterek içten yanmalı bir motora dahil edecekler ki bunda elektroliz olayı ihtiyaç duyulan hidrojeni muhtemelen karşılayamaz. Ya da hidrojen pilleri dedikleri depolama yöntemini kullanacaklar ki bu yöntemde de o hücreleri neredeyse uzay soğukluğunda tutmak gerek, bu nasıl olacak? Bu iki sorundan birisini çözen firma ortalığı fena dağıtır.
Munih de Ifat fuarının da ana konusu Hidrojen di. Almanlar da Hidrojen e kafayı takmış. Proje olarak bir köyü de doğalgaz yerine Hidrojen e bağlamışlar.
Hidrojen yakıtlı motor çok tehlikeli ve 700 bar basınçta hidrojen depoluyor. Bir çarpışma esnasında çevredeki herşey ile birlikte havaya ucar.
Lpg'li araçlardan daha güvenli
Bence elektrikli-akıllı araç kullanan biri artık fosil yakıtlı araç kullanmaz. İsterseniz bir deneyin. Elbette herkesin fikri kendince kıymetlidir. 👍🇹🇷
Bu kanal sürekli olarak toyota ile ilgili gerçek olmayan iddialar içeren yayınlar yapıyor ortada olan hiç bir şey yok güvenilir bir kanal değil
Saçma hidrejen de elektirik ten elde ediliyor neresi çevreci anlamadım ?
H2 çok tehlikeli bir gazdır patlamaya ve yanmaya çok müsait tir.çok önemli tedbirler alınınması gerekir yoksa ufak bir kıvılcımla sonuçları korkunç olabilir.
Hidrojen endüstriyel tesislerin alternatif enerji kaynağı olacak gelecekte. Araçlarda kullanımı zor ve çok büyük yatırımlar gerekeceği için endüstride kullanıma dönecek. Elektrikli araçlar tasarım açısından kompakt ve basit tasarım yürümemesi için hiç bir sebep yok, zaten ciddi üretim var şu anda. Atık pil ayrıştırma ve geri kazanım yapılacak bu da ayrı bir sektör haline gelecek. Pil teknolojisi alternatif hammadde kullanımı gelişecek, maliyeti düşecek. Elektrik üretiminde fosil yakıt kullanımını ülkeler azaltmak durumunda gelecekte rüzgar ve güneşten elde edilecek temiz enerji yeterli olacak şekilde yatırımlar yapılacak. Şarj sürelerinin kısalması ve her yere ulaşan elektrik ağının zaten olması büyük avantaj. Elektrik motorlarının üstün performansı ve verimi vazgeçilmez olmasını sağlıyor, içten yanmalı motorların gücüne hayran olanlar bile elektrik motorun seriliği ve gücü karşında mecburen geçiş yapacak. Elektrikli araçların önüne geçebilecek başka bir teknoloji yok şu an.
Hidrojen mantıklı çözüm,normal motorlara nos sistem adıyla uygulanıyor.elekrikli otomobillerin batarya maliyeti çok yüksek uzun yola çıkmak için yanınızda jeneratör taşımanız gerekli
Yahu Allah rızası için cevap ver. Arka planda çalan müziğin adi nedir? Kaç seferdir soruyorum çok mu zor ya da yasak mi söylemek!
Müzik değil intro kardeş programdan yapabilirsin kendin Grooveapp uygulaması ile
bor ayrıştırıcı özelliği ile bilinmektedir haliyle suyla çalışan otomobil abd de kullanılmaktadır japonya hazırlıklarını buna göre yapıyor elektrikle çalışan arabalar tamamen kandırmaca olup asla hidrojenle çalışan içten motorlu araçların yerini alamayacaktır.almayacaktır haliyle karbon ayak izi kabul ettirildikten sonra elektrikli araçlar günvensiz nitelendirilecek ve bu ürüne yaptırılan yatırımlar çöp olacak buda şu anlama geliyor bu ürünleri üreten ve kullanan ülkeler ekonomik olarak çok büyük zarar görecek otomobillerde kullanılan bataryalar bomba özelliğinde tam tersini düşünür bu araçları kitle imhasındada kullanılabileceğini görebiliriz
Hidrojen in dolum tesislerinin yayılması elektriğe göre çok daha maliyetli ,
Birde sadece toyota yaparsa tek marka içinde dolum istasyonları yaygınlaşmaz ,
Bekleyip göreceğiz
Kısmen katılıyorum. Batarya teknolojisi değişmedikçe elektrikli araçları sadece geçiş teknolojisi olarak görüyorum. 1300 1400km etiket değerlerine çıkmalı, malum gerçek hayatta kağıtta yaanın yarısı... 600 700 eder. Kullanılan elementlerin sürdürülebilir olması lazm. Madenler bitiyor, bataya üretimi ciddi salınım yapıyor. Bunların çözülmesi lazım. Ben her zaman hibritçiyim. Hibritten daha ilginç alternatif çözümleri de görmek isterim
Hidrojene yatırım yapıyorlar ki tuttururlarsa pazarda rakipsiz olmak için ama elektriklilerin tahtına oturamazlar.
Toyotanın sonuda NOKIA gibi olmasın
Adamlar hibritte neredeyse tekel olacak. 5. nesil hibritler oldukça başarılı. Uzun süre batmazlar sanmıyorum
Adamlar çok çalışkan ve dürüst insanlar yaptıkları işin arkasındalar
ZİYA beye selamlarımı iletirseniz sevinirim 👌
Temiz bir dünya İçin şart destekliyorum
Elektrikli araç sanıldığı kadar çevreci değil maalesef. Pillerin üretim süreci, geri dönüştürme aşamalarını araştırmanızı tavsiye ederim.
Hindistan tezekle çalışan araba üretmiş, hayvancılığı destekleyici ve çevre dostu bu düşüncesi çok güzel.
Elektrikli araç yapamadıkları için böyle bir açıklama yapıyorlar.
Hidrojen motorlu binek OTOMOBİL akıl dışı
Eski kılasik temel pirensiplere dayanarak çalışan sürekli Bi bakım tamir ilgi isteyen eski teknoloji siyle harıl, harıl, harıl, titreye titreye ağır
gayet motor eski Bi teknolojiyi makyajlayıp halka iteleye bilirmiyizin hesapları içine düşen bazı firmalar bol arızalı eski içden yanmalı tamir sektörünü ayakda tutabilirmiyizin peşinde olmasınlar bunlar.
Hidrojeni depolamak için bor madeni ne ihtiyaç var hidrojen yada elektrikli arabaya geçileceği kesin ikiside bize yarar
Elektrikli araç üretmek içten yanmalı motordan daha kolay bence de şuanki pil teknolojisi ile sürdürülebilir değil katı hal pilde hayal gibi daha başka bir çözüm olmaz ise hybrid araçlar öne geçer.
Gün gelecek araçların kasaları aynı zamanda güneş panelleri şeklinde yapılacak. Araçlar hareket halinde iken aynı zamanda rüzgar enerjisi de depolayacak. Dolayısı ile elektrik enerjisi olarak depolanacak güneş ve rüzgar enerjisi araçların enerji ihtiyacını sağlayabilecektir. Ben böyle olacağını tahmin ediyorum ama henüz bu konuda hiçbir gelişme olmadı !?
Japon otomotiv firmalarının elektrikli araçlara karşı çıkması normal. elektrikli araçların merkezi Çin ve görülebilir gerçek bu sektörün lideri olacaktır. tabi bunu sadece ticari olarak da okumamak lazım fikrimce Japonya' nın o bölgedeki en etkili ve lider olma isteği ve Çin'e yukarıdan bakan bakışı nedeni ile Çin'in, kendisinin büyük olduğu sektörde önemli konuma gelmesini istemez. yani olay sadece teknoloji değil. pil sorunları da zaman içinde çözülecektir. En fazla 10 yıl diye düşünüyorum. tabi bu çatışmanın bize faydası her iki ülkenin de daha iyi teknoloji konusunda yarışması .
Kardeşim bu yeni bir haber değil ki. Yıllardır söz ediliyor. Ama videonuzda Hidrojenin nerede üretileceği. Arabalara nasıl konacağı. Maliyetler vs konulardan hiç söz etmemişsiniz. Böyle bir proje dünya yı Toyota ya bağımlı hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Ki hidrojen üretimi satımı hiç de kolay ve ucuz değil.
Merhaba, lütfen vidyoların sonuna o müziği eklemeyin. Aşırı sinir bozucu. Vidyonuzu keyifle izlerken bir anda her şeyi berbat eden müzik dinlemek istemiyoruz.
İçten yanmalı motorlar ve elektrikli otoların neden menzil değerleri birbirine yakın? Çünkü kimse diğerini geçmek istemiyor!
Elektrikli araçlar 180 km hızla 1000 km menzil sunana kadar benzinli araca devam kararı aldım.
Nissan ın Geliştirdiği Eco Tech , En Geçerlisi , Tasarruflu Benzinli Bir Motor , Bataryayı Şarz Ediyor , İleride Daha İgdisatiy Bir Batarya İle Bu Sistem Daha Çok Tutar , Almanlarda Bu Hidrojene Takdılar Şimdi , Toyota ile Almanlar Bu Hidrojen İşinde Kararlılar , Bu Tehlikeli Bir Yakıt , İlk Elektrikli Otomobili Seri Üreten Toyota , Hybyrid Olarak , Toyota Preius , 1994 95 96 97 98 99 Özellikle California Yöresinde Çokdu , 2000 den Sonra Ne Oldu İse Bu Hybrid Toyota Ortadan Çekildi , TR ye Çok Az Geldi Bu Hybyrid , Arla Stopları İri Dik Üçgen Gibi Biçimsizdi , California da Taxı ler Bile Preius du O Ara , New York dada Vardı , Taxı Olarak New Jersey de Az Tek Tük Kullanıldı. Toyota Camry , Türkmenistan , Kazakistan , Rusya Gibi Ülkelerde Gümrük Vergisi Düşüklüğünden Dolayı Çok Satarken , Biz Halen Corollaya , Camry Fiyatına Binrlim , Elli Kere Temasa Geçdik Toyoto 54 Sakarya İle , D4D 1400 cc Dıesel Motoru Kaldırmayın TR de Diye , Hava Gazı Aygaz , D4D İgdisatiy , Sağlam Motor , Bu İşi Almanlar Başlatdı Hava Kirliği Emisyon Meselesi Diye , Tofaş ın Multijet 1.3 Dıesel Motoruda İgdisatiy Motor , Electro Otomobiller in Kullanımı Çok Hoş ve Rahat. 👍 Lekin Bu Şarz ve Manzil Problemaları Tam Çözğmlenmiş Değil , BYD Bu Batarya İşinde Gelecek Vaad Ediyor , Çok İyi Oldu Ülkemize Geldi , 45 Manisa. ya Yatırım Yapdı , Togg içinde Faydalı Olacak İnşallah , BYD nin Batarya Teknikleri . Gördün0z işde TV lerde , Helen Heyet İçindeki Mühendis Bayanı . Beyaz Spor Ayakkabılar Ayağında , Tam Bir Profesyonel Usta 👍
Hibrit hrv 800 km üzerinde menzil sunuyor ve elektrikli gibi davranıyor.
Nokia Android sistemini kabul etmediği için batmıştı.
Geleceğin yakıtı kesinlikle hidrojen kulanımı ve temiz eneji bakımından hertürlü avantaj
Hidrojen bombası ile yolculuk nasıl olacak acaba
Hidrojenli araçlar çok tehlikeli. Petrol yakıtlı araçlar için ise yıllık petrol üretimi hızla düşüyor. Elektrikli araçlarda ise geri dönüşüm ve pil teknolojisi gibi sorunlar var. İlerde ne olur bilinmez
Birbucuk milyar aracın elektrik oldugunu düşünün her bir batarya yaklaşık yarım ton. Bu öyle telefonlardaki pillerin atılmasına benzemez. Bir ara bu tehlikeli atıkları mars gezegenine yollamayı düşünmüşler ama sonradan uzayı kirletme hakkımız yok denilerek vazgeçildi. Bu aralar mercedes bile yatırımlarını yavaşlattı. O firmada tanıdığı olanlar bunu biliyor. Yeni çözümler peşinde çalışıyorlar. Hibrit çözümlerin daha uzun süreli piyasada kalması öngörülüyor.
Bu hali ile elektrikli araçların geleceği yok.
Batarya zaman içerisinde depolama kapasitesini kaybediyor. Şarj tutmuyor.
Değiştirmek ise aşırı masraflı.
Hydrojen kullanimi artarsa uzun vadede içme suyunun fiyatı ne olacağını siz düşünün.. artık mazot veya benzin içeriz yerine 🤓
5 kg hidrojenle yaklaşık 500 km yol gidilebildiği söylenmiş. Ama 1 kg hidrojen üretmek için yaklaşık 50 kwh elektrik gerektiğinden bahsedilmemiş. 100 Km'de 10-15 kwh tüketen elektrikli araçlar yerine 50 kwh tüketim pek mantıklı değil.
Sen hidrojen in nasıl elde edildiğini öğren sonra yorum yap. 1 kg. Hidrojen için 50 kwh. Ne sallamışsın dostum. Hidrojen Sudan aküyle yarışır ve çok basittir depolamasıda kolaydır. 45 senedir termik santrallerde hidrojen üretilir. Aynı zamanda çok kaliteli soğutma özelliğide vardır. Not et bir kenara lazım olur.
@@nazmibulut4095cehaletinle uğraşamam Nazmi, burda bahsedilen hidrojen yeşil hidrojen. En bilinen yöntem olarak elektrolizörle elde edilir, günümüzdeki en verimli elektrolizler de 40-50 kwh/kg üretim bandında. Teorik sınır zaten 39.4 kwh, altına düşülemez. Depolanması zordur, patlayıcı ve çelikten bile sızacak kadar küçük moleküler yapılıdır ama bunlar çözülebilir sorunlar. Mühendisim nazmi bırak da biz de bilelim biraz. İyi araştırmalar dilerim.
@@buraktoprak7039 İçinde bulunduğumuz evrenin sınırları,kuralları önemli değil mesela teorik sınır 39.4 demişsin ya Nazmi ''yok yok o kadar değlidir taş çatlasın 5tir'' diye düşünür o 5 olur. 7 diye düşünür 7 olur. Onun açıp bakmasına okumasına gerek yok o ne düşünüyosa o. Memlekette bu işin doğrusu nedir biraz bilgi edineyim ondan sonra düşünmeye başlıyayım ki yine de düşündüğüm o zaman bile yanlış olabilir diyen insanlar az anladık da bazı videların altı vızır vızır böyle insan kaynıyor..
geleceğin araçları net bir şekilde elektrikli olacak. doğa olaylarından üretilebilen tek sey elektrik neticede. zamanında hidrojen konusunda basarız oldu Toyota. Hidrojen tam manasıyla hayatımıza giresiye kadar elektrikli araçlar inanılmaz bir yol katetmiş olacak
Hepsi rekabet ederse bu iş tüketiciye yani bize yarar. Hidrojen de olsun yapabilirlerse, elektrik de... Ama bu saatten sonra Çin'e yaklaşabilir mi şüpheliyim.
hidrojen daha mantıklı bence elektrikli araba Türkiye gibi fakir bir ülkede tutmaz çünkü bataryadan dolayı çok değer kaybediyor mesela siz tog aldınız 5 yıl sonra sattığınızda öyle aynı fiyata satamasınız batarya nın ömrü kısaldığı için en az 500 bin tl değer kaybı yaşatacak zaten piyasasıda yok 2016 teslalar alanların ellerinde patladı ilanlarda var satılmıyor kim alır 8 yıl kulannılmış bataryayı..
Gelecek elektrikte elektriği geriye bırakan kaybeder batarya gereksiz kendi kendine elektriğini üreten araştırılması gerekir bunun üzerinde çalışmak gerekiyor kendi ürettiği elektrik yeterli olacak büyük düşünün
@@mehmeter3042saçmalamışın bunu nasıl yapmayı planlıyorsunuz beyfendi.
Bunu yapmak isteseler çoktan yaparlardı ama yapmazlar sonuçta elektrikten/bataryadan para kazaniyorlar bataryalar bitecekki yenisini doldursun para kazansınlar kapitalizm gölgesinden faydalanamadığı ağacı keser @@mehmeter3042
Hidrojen boş işler elektrikli her zaman en iyi olacak çünkü hidrojen karmaşık bir sistem hibrit gelecek yok çünkü oda karışık bir sistem Toyota yok olmaya mahkum çünkü elektrik enerjisiyle hidrojen üret sonra hidrojeni depolama sonra o hidrojen elektriğe cevir sonra kullan birde hidrojenin depolanması sorunu var hibrit lerde iki motor var oda zor hem elektrik motoru hem de benzinli motor var odahada karmaşık ve pahalı bir süreç en iyisi batarya ve elektri motoru basit ucuz ve kolay araçlar gelecek sadece elektrikli araçlarda
Birde 2016 2017 model elektrikli teslalara fahiş fiyatlar yazmışlar kim verir 6-7 yıl kullanılmış bataryalı arabaya o paraları aldın diyelim bataryanın 3-5 sene sonra ömrü bitecek 500-600 bin tl gibi fahiş bir fiyat sana girecek.
Bekliyorum Toyota inşallah uygun olur Türkiye fiyatları diyeceğim ama hayel
Batarya üretecek hammadde kaynağımız yok demiş kısaca
Toyota yapıyorsa vardır bir bildiği. Toyota boş iş yapmaz 😉
Sürekli aynı bilgiyi, yeni bir bilgi yeni bir teknoloji gibi izleyip duruyoruz. Toyota nin ARGE çalışmalarına onem verdiğini biliyoruz ve bir gün sonuç atacağına inanıyoruz.
Elektrikli araçlar da sürekli geliştiriliyor. Bu çatışmalardan da bir gün insanlik icin iyi sonuçlar alınacaktır.
Elektrikli araçlar kaçınılmaz sondur ve dünyanın kurtuluşu için bir umuttur. Bataryaya takılan arkadaşlar her yol milyarlarca ton karbon salınımı yapılırken neden gıkları çıkmaadı acaba
daha evlere elektrik ulaştıramayanlar araçlara nasıl yetiştirecekler? herkes elektrikli sahibi olamayacak
Yaparsa Toyota yapar diyorum ben..:)) İnşallahta yapar, dünyanın ve insanlığın geleceği için önemli bir katkı olur gerçekten.
Türkiye ye gelmez gelsede vergi çok koyar hidrojen 10 TL ise vergisi ile algısı 60-70 TL olur eksoz emisyonu olmayacağı için artı bir vetgisini koyarlarda koyarlar 😊😊
elektrik aracı için gerekli batarya için gerekli hammaddesi ni temin edemediği/edemeyeceği için kendini avutuyor.
getirecek, durum onu gösteriyor. Kışın klimayı açar açmaz enerjisi yarıya düşen araçlarmı bu piyasada kalacak. Hiç sanmıyorum. Atmosferik candır. Az teferruat ,uzun ömür. Toyota işini bilir.21 Yıldır yolda bırakmadı
Kesinlikle hidrojen içten yanmalı motor teknolojisi tüm motor teknolojilerinin sonunu getirir..
Hidrojen uretebilmek icin harcanacak enerji miktarını biraz araştırın. Tam bir delilik. Guvenli depolama başka bir sorun.
bence toyota en doğru seçimi yaptı.
Elektrikli araçların ,şimdiden çevre sorunlarına çare olamayacağı kanaati hakim.
Lityum Demir Fosfat hem güvenli hem uygun maliyetli
Ve çok daha ağır..
Toyota Mirai yillardir pazarda ama hidrojen pahali ve gaz istasyonlari yaygin degil. Bunlar oldugunda Arap petrolune bye bye diyecek dunya.
Kanıtsız vaatler sadece 😂
Almanyada Hydrojen istasyonlarini kapatiyor millet elektrik araclara yönelsin diye halbuki en güzel hydrojen Toyota Mirai 2
Arabalarda hidrojen yatırımlarını olmayacağını bütün firmalar kabul etti hatta çoğu hidrojen istasyonları kapandı.
Hidrojen elde etmek o kadar değil üstelik depolamak çok maliyetli ve zor.
Toyota'nın bi kaç yılda katı hal bataryalı arabayı piyasa sürmesi imkânsız. Katı hal bataryaların seri ve ucuz üretilmesi 2030 öncesi bayağı zor.
Gelecek kesinlikle elektrikli araçlarda zaten 800 volt mimari ile çoğu sorunlar çözülüyor.
Kesinlikle katılıyorum geleceğin teknolojisi elektrikli ve her geçen gün şarj süreleri kısalıp menziller uzuyor 6 aydır kullanıyorum ve 14 bin km yaptım çok uzun yol yapmayanlar için çok süper benim gittiğim yerlerde de şarj imkanım oldu ayrıca Afyon'un kervan geçmez bir köyüne gittim orda bile şarj ettim elektriğe ulaşmak çok kolay ama Toyota nın projesi hidrojen nasıl depolanacak istasyon kurulucak hayal kuruyorlar bence onlardan başka hiçbir firma İddaa etmiyor hepsinin elektrik modelleri var ve en büyük firmalar elektrikli araçları pek galeye almadıkları için geride de kaldılar
Tüpraş Hidrojen üretiyor. 80 li yıllarda Tübitak Bilim Teknik dergisinde bu konu hep işlenmiştir.
hayal etmek güzel şey ,ama sahadaki gerçekler bambaşkadır ...
@@rustucakr6897 bende üretiyorum üretmek sorun değil artık depolamak da sorun değil..2. el elektrikli neden batılı ülkelerde kaybettirmeye başladı ,soğuk iklimlerde yaşanan gerçeklerde neden saklanıyor ,benim kazakistan da ,özbekistanda akrabalarım tanışlarım çok birde onlardan dinleyin elektrikli otomobil muhabbetini
Aynen. Katılıyorum
TOYOTA nın bu yaklşımını mantıklı buluyorum ve öngörülerine katılıyorum
Toyota dünyada ilk elektrikli araçları yapan firmalardan biri. O dönem başı petrol godamanlarıyla o kadar belaya girmiş ki tüm araçları mahkeme kararıyla geri çağırıp preslemişler. Bunun belgeseli de var. Meraklısı için türkçe ismini yazayım: "Elektrikli Arabaları Kim Öldürdü?" Ben de olsam elektrikli araca yaklaşmazdım. Hem hibrit araçlar çok daha mantığa yatkın. Hem yeni yakıt istasyonu kurma derdi yok hem de petrolcüler daha az benzini daha pahalıya satabilir artık. Herkes memnun olur.
Elektrikliler 2bin km lere ulassin ve hizli sarj olsun gorurum ben skkafali japon askwrini
Bataryaya çare bulurlar bir iki seneye. elektrikli hepsini gömer tarihe
Belki bulurlar..Farzedelim fiyat yarı yarıya düştü bataryanın eeee yine de maliyetli.
@@Tonyukuk1017 sanki diğerleri bedava
Kesinlikle Toyotaya katılıyorum. Elektirikli araç almam. Yeni teknoloji nasıl bilmem ama dizel araçlara hala bayılıyorum 😂
Toyotanın aklı başına yeni mi geldi? 100 yılda bir gram gelişme kaydedemeyen fosil yakıtlı motorların yerini mutlaka elektrik alacak. 20 yıllık geçmişi olan elektrikli araçların gelişimi göz önünde bulundurulursa 5 yıl sonra ne kadar büyük gelişme gösterebileceği aşikar, kaldiki elektrik her yerde herkes üretebilir, asıl sıkıntı da bence bu. Kapitalizm kontrol edemeyeceği pazarı bertaraf eder.Bu açıdanda umarım elektrikli araçlar gelişmeye devam eder.Hidrojen işi yalan bir iş biraz araştırarırsanız doplaması taşınması güç aktarımı hep sıkıntılı.
Bizim su ile çalışan araba yapan bir abimiz vardı
Ne oldu ona?
Abi elektrik vs iş görmez. Bunlar sınırlı süreli hizmetle eş değer. En iyisi şuan için hibrit araçlar.
TOYOTA ne zaman NOKİA olacak? Bir sonraki videoyu böyle yap :)
Helal olsun bekliyorum. Çeşmeden doldurduğum su ile gidersem anca mutlu olurum bu ülkede m.kk :D
Suya da zam gelmez mi petrol gibi
1 dakikalık video ola bilirdi. 8 dakika zaman kaybı
OTOMOBİL KULLANANLAR İÇİN ÇOK YÖNLÜ SEÇENEK OLUMLU BİR ŞEY! ZAMANLA ÇEVRE DOSTU ARAÇ KULLANIMI ARTABİLİR!📚📚📚📚
ALMANYA DAN VE ALEYKÜM ES SELAM
kesinlikle hidrojen daha mantıklı destekliyorum çıkar çıkmaz alacağım hemen
Elektrikli sistemlere geciktikleri icin zaman kazanma seyleri bunlar...
Hidrojen yakit vs vs çıkarsa eger emin olun kit seklinde lpg gibi olur . Oda her araca yakilir eski icten yanmali ondan Toyota bulsun biz kullaniriz 😅
Cok zor hidrojen depolama araclarda cözersin istasyonlar zor is riskli hidrojen cok yanıcı bir gaz yüksek basıncta risk yüksek bunun hayata gecmesi 35 li yılların üzerinde olur muhakkak baska alternatifte cıkar
Hidrojende depolama sorunu var.
kesinlikle zaten 30yildir bu tekneloji izerine calisiyor toyota gecbile kalmis bi karar benim gorusumde kutlarim kendilerini 🎉❤️👍
bu troll toyota haberlerini paylaşan kanalları engelliyorum, tavsiye ederim, yıllardır her ay böyle saçma bir toyota videosu atıyorlar..
Siz en iyisi elektirikli arabalar sıfır karbon emisiyonuna sahiptir diyen kanalları izleyin ))
petrol trostleri para düzeninin başında duran büyük patronlar istemiyor daha çıkarılacak çooook petrol var harcanması gereken çooook BENZİN
Nokia da dokunmatik telefon tutmaz diyerek batmış
Sebeb basit çünkü elektirik araçlar piyasayı ele geçirirse adamların tüm avantajları kaybolacak
Bizde unutturulan toryum mu kulanacaklar
Elektrikli araçları bitirir bitirecekte bunu Hidrojen enerjisini ve üretimini bilen biri olarak söylüyorum
@@metemaksimus9505 Hidrojen geyikleri taş çatlasın 4 yıla tamamen biter. ''bir aralar 2023-2024 civarı amma hidrojen muhabbeti yapan adam vardı şimdi bir tane bile kalmadı'' deriz 5 yıla kadar. Daha elektikli araçlar bu seviyede değilken 15-20 yıl önce bile elektik harcayıp hidrojen elde edip o hidrojeni taşıyıp araçlara nakledip(bir ton sorun da var) yakıp o aracı ilerletmenin ne kadar verimsiz olduğu meydandaydı. Şimdi o hidrojen elde etmek için harcadığın elektiği elektrikli araca verdiğinde dönüşümden kaynaklanan verimsizliği bertaraf etmiş oluyorsun. Ben yabancı videolarda,yorumlarda bu kadar hidrojen muhabbeti görmüyorum bu sadece Türkiye'de var dediğim gibi taş çatlasın 5 yıl.
Hidrojenli araçlar, büyük kazalarda, büyük tehlike yaratmaz mı?
adam doğru söylüyor. ileride hidrojen tek seçenek olacak..
elektrikli arac bildiginiz para tuzagi ,otobanda bir kaza oldugunu düsünün orada yarim saat bir saat trafikde bekleyen arabalari kim cekecek sarzi bitince, bir kac arac degil bu yüzlerce araci kim cekecek. ayrica herkesin elektrkli arac kulandigini bir düsünseniz ya tipki cep telefonu gibi internet üzeri güncelenecek , yeni güncelenmeyi yiyen aracin bataryasinin ömrü yariya düsecek bilgisayardan sürekli batarya uyarisi gelcek.ileriyi görmek okadar da zor degil
Hidrojen binek araclar icin hicbir zaman alternatif olmayacak. Toyota elektrikli arac uretmezse kendi kaybeder. Elektrikli aracin onune kimse gecemez. Tarih bunu yazacak ve siz yillar sonra bu yaziyi okuyacaksınız 😊