2,5 Sene öncesine kadar muhasebeci olarak çalışıyordum ve yazılım alanına geçiş yapmak istedim. TH-cam'dan yazılımla ilgili (frontend) eğitimleri izledim ve kendimi bir nebze geliştirdim. Frontend alanıyla ilgili ne kadar ilan varsa başvuru yaptım ve beklemeye başladım. Haliyle elle tutulur düzgün bir projem olmadığı için ve yazılımla ilgili bir üniversite okumadığım için kimse dönüş yapmadı. Sonra başvuru yaptığım firmaların mail adreslerine ulaştım (Google search). Firmalara şu şekilde bir mail gönderdim : " X tarihindeki iş görüşmemize şehir dışında olduğum için katılamayacağım. Görüşmenin Y tarihine ertelenip tarafıma onay verilmesini rica ederim. " diye bir mail gönderip telefon numaramı da ekledim. Birçok firma, X tarihinde planlanmış bir görüşmemizin olmadığını belirtmek için beni aradı. Ben de bu noktada dürüst davranıp bir iş görüşmesi ayarlayabilmek için böyle bir yönteme başvurduğumu söyledim. İlk işimi de, bu şekilde dikkatlerini çekebildiğim bir firma ile görüşme ayarlayarak bulmuş oldum :). Bir şeyi gerçekten istiyorsanız bahaneniz olamaz. Kimse size hiçbir şeyi gümüş tepside sunmaz. Eğer gerçekten istiyorsan onu elde etmek için her şeyi denersin. Koparır alırsın. İlk işim dediğim bu işte, 7 ay boyunca Halkalı'dan Kadıköy'e git gel günde 3 saat yol çektim ve ilk 2 ay ücret almadım. Bu riski alırken evli + 1 çocuk babası ve 28 yaşındaydım. Eşimden de Allah razı olsun bu süreçte bana destek oldu. Sosyal medyadaki sahte lüks hayatlara özenerek beklentilerimizi artırıyoruz ama bu beklentiyi karşılayacak yetkinliğe sahip olmayı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz maalesef. Hiçbir şey yapmayayım ama her şeyin en iyisi benim olsun istiyoruz. Biz kendimizi değiştirirsek yaşadığımız dünya da değişir.
Usul usul videolarınızı takipteyim, düşünce yapısı olarak bana kattığınız çok şey oldu ve daha da olacağını düşünüyorum. 3. sezonun bol videolu geçmesi dileği ile :)
Ben kendi dar çevremde bir dönem tüm şirketlerin art niyetli olduğunu gördüm ve yaşadım Allahtan ben o sıra çalışıyordum iş arama sürecindeki firmaların ne kadar acımaz olabileceğine şahit oldum (yüksek lisans yapmış endüstri mühendisliği mezunu birisini sırf devlet desteğinden faydalanmak için 6 aylık bir süreçle iş başı eğitimi altında işe başlatıp sonra çıkardıklarını gördüm) ki bunu yapan firma inanılmaz büyük bir teknoloji marketi.... Bir dönem gerçekten durum kötü idi şimdilerde daha iyi ve sizinde dediğiniz gibi ülkede iyi firmalar da var olmaya başladı
Selamlar. Bahsettiğiniz kişi şirkete ekonomik değer kazandırmadığı, veya yakın zamanda kazandırmayacağı için çıkarılmış olabilir. Şirketlerden merhamet beklemek hayal kırıklığıyla sonuçlanır. En iyi savunma değer üretmektir.
@@erhanalankus buradaki durum biraz farklı; Merhamet bambaşka bir duygu, bunu beklemekte bambaşka bir durum. Aynı kişi şuan yurt dışında bir oyun firmasında çok çok güzel işler çıkararak hayatını devam ettiriyor. Burada değinmek istediğim nokta devlet desteği alacağız diye hiç olmayan ihtiyaçlara pozisyonlar açıp bu pozisyonların destek süresi bitince başarılı veya başarısız olmaları önemsenmeden işsiz bırakılan ve değersiz hissettirilen kişiler. Bence buda ahlaksız şirket kavramı ile uyuşuyor. ve Ahlaksızlığın tüm ölçeklerdeki firmalarda görülebileceğine dikkat çekiyorum.
@@baybrlgsc967 çok şükür ben o adımları attım bu sene ilkkez senior olarak çalışıyorum zor oldu ama oldu :) umarım genç arkadaşlarım da başarırlar... Kaliteli düşünen kaliteli iş çıkaran ve kaliteli kişiliği olan yazılımcılara ihtiyacımız var :)
Bilgem hocam bu konu gerçekten çok önemli ve de irdelenmesi gereken bir konu çünkü geleceğimizi belirlemektedir.Lakin konuda hiç bu kadar derinlemesine anlatan kişiyle karşılaşmamıştım taki siz video yapana kadar .bende bir dünya başvuru yaptım dönenler oldu , dönmeyenler oldu , sonra dönerizler oldu oldu oldu ... ve de şunu gösterdiniz ki mezun olduğum okul popülerliliği ve de yeti eksimliğimden alım sağlanmıyor ve de bu konuda çalışmaya başlıyorum teşekkür ederim
keşke neden başvurduğumuz bir işe kabul edilmediğimiz yönünde bir açıklama yapılsa...varsa sözkonusu eksiklikleri süratle kapatma şansımız olurdu...kişi kendi açıklarını daha çabuk kapatıp, daha doğru ve isabetli yetkinlikler kazanırdı...
Yüzde yüz katılıyorum. Malesef şirketler bu tarz bir geri bildirim de bulunmamayı tercih ediyor (bu Amazon, Microsoft, Google vs için de geçerli) Sanırım bir sebebi o sonuç bildirilen telefon konuşmasını tartışmaya dönüştürmemek istemeleri. Oysa ki o telefon görüşmesi yine kısa tutulup, ertesi gün daha detaylı geri bildirim email yoluyla verilebilir.
Ben buldum ama ilk hafta ne kadar görev almak istediğimi söylesem de bir hafta sonra görev vereceklerini söylediler.Haliyle ilk staj haftam biraz sönük geçiyor.
Hocam su meshur konu olan ingilizceyle ilgili ne yapabilecegim hakkinda biraz fikir almak , danismak istiyorum.Biliyorum siz bir ingilizce ogretmeni degilsiniz ama sizin ya da yakin cevrenizde bulunan arkadaslarinizin ogrenme surecinde cektigi sıkıntılari , basarisizliklari ve sonunda bulabildilerse cozumleri vardir belki.Yani kursa giderek mi giderdiler , baska birsey mi denediler.Yardimci olursaniz cok sevinirim , Tesekkur ederim bizi videolarinizla gercekten cok bilgilendirdiginiz ve aile olarak gordugunuz icin.
Merhaba ben grammer konuları çalışırken inanılmaz sıkılıyordum ve baktım ki bu iş böyle olmayacak. Beni motive edecek şeylerin peşine düştüm. Öncelikle bol bol ing alt yazılı ing videolar izledim.(ilgi alanıma göre)Sonrasında kursa yazıldım. Grubun çok rahat olması ve hata yapmaktan korkmamak konuşmamı ilerletti. Devamında kendi kendime gün içinde neler yaptığımı İngilizce anlatmaya çalıştım. Konuşurken translate kullanmak yerine anlatmak istediğimi anlatabilmeye odaklandım. 2 ay gibi bir sürede gayet iyi bir seviye yakaladım. Bunları kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Dizi izlemeyi seviyorsanız izleyin, arkadaşınızla ing konuşun, kursa gidemiyorsanız Cambly tarzı siteler bulun, konuşma kulüplerine katılın vb. Oturup kelime çalışmak ya da test çözmek çok sıkıcı olabiliyor çünkü. Nacizane tavsiyelerim, başarılar.
Abi kanalını yeni takip ediyorum gerçekten "olaya" hakim olupta kamera karşısına geçip tüm mühendis adaylarına/mühendislere tam anlamıyla yardımcı olmak için paylaştığın videolar olduğunu gördüm, sabahtan beri vaktim oldukça ders arasında bile bir kaç videonu izlemek istedim. Senden ricam etrafımızı/çevremizi nasıl tecrübeli mühendislerden oluşturacak şekilde sosyalleşebiliriz? Bunun yöntemleri/metodları hakkında tavsiye edebileceğin, paylaşabileceğin neler olabilir? Gerçekten çok yardımı olur, teşekkür ederim emek verip bizim bakış açımızı değiştiren videolar paylaştığın için. Başarılar dilerim
Yok dönmüyorlar . En iyi ihtimalle keep in touch diyorlar . Gayet iyi CV'm var . Burada bu işler hep networkle oluyor . Gelip bir üniversitelere baksanız . Öğrencıler çılgınlar gibi network kasmaya çalışıyor . Direk insan kaynaklarından CV atlatmak çok iyimser bir senaryo . Network network network .
@@nighxtgod428 Cüzdanındaki kartvizitlerdir . İnsan kaynaklarına cv atmak yerine kartvizitteki numarayı ararsın. Japonya'da bunu cvye takılan bir stickerla yapıyorlar . Yani liyakatten önce insan ilişkileri geliyor . Örneğin arkadaşın bir bütçe ajansı ile yakımdan temas halindeyse ve o bütçe ajansında temas halinde olduğu kişi x bankasının yazılım geliştirme ekibi müdürü ile arkadaşsa ; iş arıyorum mühendisim dediğinde zincir seni o bankaya kadar götürür . Çoğu oyun firmasına yeni çalışan alınacağı zaman şirkettekiler önce kendi iş-arkadaş ağlarında bu işe uygun biri var mı diye gözgezdirirler . Örneğin riot gameste işe girmeye çalışan biri network olmadan oraya girebilmek için ağzıyla kuş tutmalı veya çok şanslı olmalı .
Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Modern dünyada torpilin adı network olmuş. Hiç adil değiller, iki hak eden var ama bir kişi alacaklarsa hiç düşünmeden tanıdıklarını alıyorlar. Hadi yıllardır tanıdığı, güvenilir saydığı adam denk gelse bi' nebze anlamaya çalışırım ama sempozyumda ayak üstü tanıştığın birini network saymak nedir?
Ben katılmıyorum söylediğinize. Bence iş alımlarının büyük çoğunluğunda kişinin projelerine bakılıyor. Tabi bunun yanında çevrenizi yani networku ne kadar genişlettiğiniz de önemli.
Abi daha öğrencilik aşamasındayım. Özgecmisi bahsettiğiniz şekilde doldurabilmek için gördüğümüz dersleri iyi anlayıp kavramak dışında ne yapabilir nereden başlayabiliriz nasıl bir yol haritası izlemeliyiz?
Bilgisayar ve yazılım mühendisliğini birbirinden ayıran en büyük fark nedir? Ben işin daha çok yazılım kısmıyla ilgileniyorum donanım kısmınilgimi çekmiyor ve duğduyum kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde donanım daha ağırlıklı.. Puanı yüksek olmasından mütevellit seçebilirim ama kendimi geliştirme açısından bilgisayar mı yazılım mı fikirlerinizi alabilirmiyim?
Kardeşim alakası bile yok. İki bölüm arasındaki fark daha çok teorik bilgi farklılığından geliyor. Adı üzerinde yazılım mühendisleri daha çok sektör ihtiyaçlarına hakim CI/CD gibi konseptlere nispeten daha hakim production odaklı bir bölüm. Fakat bilgisayar mühendisliği adı üzerinde bilgisayar bilimini anlatır, bilgisayar hangi mantık sistemi üzerinde çalışır teoriler ve veri yapıları nelerdir. Çok daha soyut bir bölümdür aslında. Donanım ağırlıklı değil yani
Tabii zor çünkü senin sv.'ne bakıp bu çocuk nerede okumuş ne mevzunu bunlara bakıp işlere giriyorsun. Örn = Lise mevzunu olan biri vs Üni. Mevzunu olan biri iş yerine başvurdular kimi alırsın daha fazla kafa patlatanı daha fazla çalışanı. Sv.'de ne vurguladığında önemli.
Merhaba , videonuz gerçekten yararlı bir içeriğe sahip ve ben yeni keşfettiğimden dolayı dediğiniz cv değerlendirme konusunda hala yardım edebilir misiniz? E-mail yolyula size gönderebilirim.İyi günler dilerim.
bilge adamdan bi kere aradılar bildiğin design patternleri say dediler, dedim ki design patternleri karşıma problem çıkınca ben icat ediyorum illa say diyo :D sonra bide alo kaç para istiyosun diyenler var :DD
2 ปีที่แล้ว
Selam Buraya kadar izlediğim videolar çok faydalı bilgiler içeriyor. Nedense 28 Şubat 2019 tarihinden sonra video paylaşımı olmamış. Bilgem Hocanın youtubede bulduğum en son Oğuz Ergin Hoca ile paylaşılan video 7 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanmış. th-cam.com/video/SwQ5m6bdDzE/w-d-xo.htmli Herhalükârda Bilgem Çakır'ı tanımak, benim için çok faydalı oldu. Kendisininde söylediği gibi bu videolar günceli yakalamak değil kalıcı ve öyle kolay değişmeyen bilgilerin verilmesi. Bu açıdan ihtiyaç neyse onunla ilgili yeterince/kadrince paylaşım yapılmış. Buradan Bilgem Çakır Hoca'ya şimdiye kadar yaptğı paylaşımlar için teşekkür ederim. Hayırlı çalışmalar, Eyvallah.
Yeni CV => GitHub ve Stack Overflow. Sahsen ben GitHub'da aktif repository'leri olmayan, ve SO da en azindan 20-30 kadar soru sormus, ve bir o kadar cevaplayip community'ye yardimci olmamis birini sirketin kapisindan gecirmem.
2,5 Sene öncesine kadar muhasebeci olarak çalışıyordum ve yazılım alanına geçiş yapmak istedim. TH-cam'dan yazılımla ilgili (frontend) eğitimleri izledim ve kendimi bir nebze geliştirdim. Frontend alanıyla ilgili ne kadar ilan varsa başvuru yaptım ve beklemeye başladım. Haliyle elle tutulur düzgün bir projem olmadığı için ve yazılımla ilgili bir üniversite okumadığım için kimse dönüş yapmadı. Sonra başvuru yaptığım firmaların mail adreslerine ulaştım (Google search). Firmalara şu şekilde bir mail gönderdim : " X tarihindeki iş görüşmemize şehir dışında olduğum için katılamayacağım. Görüşmenin Y tarihine ertelenip tarafıma onay verilmesini rica ederim. " diye bir mail gönderip telefon numaramı da ekledim. Birçok firma, X tarihinde planlanmış bir görüşmemizin olmadığını belirtmek için beni aradı. Ben de bu noktada dürüst davranıp bir iş görüşmesi ayarlayabilmek için böyle bir yönteme başvurduğumu söyledim. İlk işimi de, bu şekilde dikkatlerini çekebildiğim bir firma ile görüşme ayarlayarak bulmuş oldum :). Bir şeyi gerçekten istiyorsanız bahaneniz olamaz. Kimse size hiçbir şeyi gümüş tepside sunmaz. Eğer gerçekten istiyorsan onu elde etmek için her şeyi denersin. Koparır alırsın. İlk işim dediğim bu işte, 7 ay boyunca Halkalı'dan Kadıköy'e git gel günde 3 saat yol çektim ve ilk 2 ay ücret almadım. Bu riski alırken evli + 1 çocuk babası ve 28 yaşındaydım. Eşimden de Allah razı olsun bu süreçte bana destek oldu. Sosyal medyadaki sahte lüks hayatlara özenerek beklentilerimizi artırıyoruz ama bu beklentiyi karşılayacak yetkinliğe sahip olmayı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz maalesef. Hiçbir şey yapmayayım ama her şeyin en iyisi benim olsun istiyoruz. Biz kendimizi değiştirirsek yaşadığımız dünya da değişir.
abi şimdi nasıl memnun musun iyi ki diyebiliyor musun
Usul usul videolarınızı takipteyim, düşünce yapısı olarak bana kattığınız çok şey oldu ve daha da olacağını düşünüyorum. 3. sezonun bol videolu geçmesi dileği ile :)
Ben kendi dar çevremde bir dönem tüm şirketlerin art niyetli olduğunu gördüm ve yaşadım Allahtan ben o sıra çalışıyordum iş arama sürecindeki firmaların ne kadar acımaz olabileceğine şahit oldum (yüksek lisans yapmış endüstri mühendisliği mezunu birisini sırf devlet desteğinden faydalanmak için 6 aylık bir süreçle iş başı eğitimi altında işe başlatıp sonra çıkardıklarını gördüm) ki bunu yapan firma inanılmaz büyük bir teknoloji marketi.... Bir dönem gerçekten durum kötü idi şimdilerde daha iyi ve sizinde dediğiniz gibi ülkede iyi firmalar da var olmaya başladı
Selamlar. Bahsettiğiniz kişi şirkete ekonomik değer kazandırmadığı, veya yakın zamanda kazandırmayacağı için çıkarılmış olabilir. Şirketlerden merhamet beklemek hayal kırıklığıyla sonuçlanır. En iyi savunma değer üretmektir.
@@erhanalankus buradaki durum biraz farklı; Merhamet bambaşka bir duygu, bunu beklemekte bambaşka bir durum. Aynı kişi şuan yurt dışında bir oyun firmasında çok çok güzel işler çıkararak hayatını devam ettiriyor. Burada değinmek istediğim nokta devlet desteği alacağız diye hiç olmayan ihtiyaçlara pozisyonlar açıp bu pozisyonların destek süresi bitince başarılı veya başarısız olmaları önemsenmeden işsiz bırakılan ve değersiz hissettirilen kişiler. Bence buda ahlaksız şirket kavramı ile uyuşuyor. ve Ahlaksızlığın tüm ölçeklerdeki firmalarda görülebileceğine dikkat çekiyorum.
Poyraz Alkan ne acımasızlıklar var yeterki senior olma yolunda adımlar atmaya başla
@@baybrlgsc967 çok şükür ben o adımları attım bu sene ilkkez senior olarak çalışıyorum zor oldu ama oldu :) umarım genç arkadaşlarım da başarırlar... Kaliteli düşünen kaliteli iş çıkaran ve kaliteli kişiliği olan yazılımcılara ihtiyacımız var :)
Bilgem hocam bu konu gerçekten çok önemli ve de irdelenmesi gereken bir konu çünkü geleceğimizi belirlemektedir.Lakin konuda hiç bu kadar derinlemesine anlatan kişiyle karşılaşmamıştım taki siz video yapana kadar .bende bir dünya başvuru yaptım dönenler oldu , dönmeyenler oldu , sonra dönerizler oldu oldu oldu ... ve de şunu gösterdiniz ki mezun olduğum okul popülerliliği ve de yeti eksimliğimden alım sağlanmıyor ve de bu konuda çalışmaya başlıyorum teşekkür ederim
keşke neden başvurduğumuz bir işe kabul edilmediğimiz yönünde bir açıklama yapılsa...varsa sözkonusu eksiklikleri süratle kapatma şansımız olurdu...kişi kendi açıklarını daha çabuk kapatıp, daha doğru ve isabetli yetkinlikler kazanırdı...
Yüzde yüz katılıyorum. Malesef şirketler bu tarz bir geri bildirim de bulunmamayı tercih ediyor (bu Amazon, Microsoft, Google vs için de geçerli) Sanırım bir sebebi o sonuç bildirilen telefon konuşmasını tartışmaya dönüştürmemek istemeleri. Oysa ki o telefon görüşmesi yine kısa tutulup, ertesi gün daha detaylı geri bildirim email yoluyla verilebilir.
2 sene staj bulamadım. 2 haftada iş buldum. Allah staj arayanin yardimcisi olsun.
Ben buldum ama ilk hafta ne kadar görev almak istediğimi söylesem de bir hafta sonra görev vereceklerini söylediler.Haliyle ilk staj haftam biraz sönük geçiyor.
Hocam.. paylaşımlarınızı spotify'da podcast olarak görmek isteriz. sevgiler.
Böylesine bir konuda gerçekleri söyleyip bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Hocam su meshur konu olan ingilizceyle ilgili ne yapabilecegim hakkinda biraz fikir almak , danismak istiyorum.Biliyorum siz bir ingilizce ogretmeni degilsiniz ama sizin ya da yakin cevrenizde bulunan arkadaslarinizin ogrenme surecinde cektigi sıkıntılari , basarisizliklari ve sonunda bulabildilerse cozumleri vardir belki.Yani kursa giderek mi giderdiler , baska birsey mi denediler.Yardimci olursaniz cok sevinirim , Tesekkur ederim bizi videolarinizla gercekten cok bilgilendirdiginiz ve aile olarak gordugunuz icin.
Merhaba ben grammer konuları çalışırken inanılmaz sıkılıyordum ve baktım ki bu iş böyle olmayacak. Beni motive edecek şeylerin peşine düştüm. Öncelikle bol bol ing alt yazılı ing videolar izledim.(ilgi alanıma göre)Sonrasında kursa yazıldım. Grubun çok rahat olması ve hata yapmaktan korkmamak konuşmamı ilerletti. Devamında kendi kendime gün içinde neler yaptığımı İngilizce anlatmaya çalıştım. Konuşurken translate kullanmak yerine anlatmak istediğimi anlatabilmeye odaklandım. 2 ay gibi bir sürede gayet iyi bir seviye yakaladım. Bunları kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Dizi izlemeyi seviyorsanız izleyin, arkadaşınızla ing konuşun, kursa gidemiyorsanız Cambly tarzı siteler bulun, konuşma kulüplerine katılın vb. Oturup kelime çalışmak ya da test çözmek çok sıkıcı olabiliyor çünkü. Nacizane tavsiyelerim, başarılar.
@@xx-db2sw Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim , dizi izlerken kelime ezberlemek icin nasil bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
Abi kanalını yeni takip ediyorum gerçekten "olaya" hakim olupta kamera karşısına geçip tüm mühendis adaylarına/mühendislere tam anlamıyla yardımcı olmak için paylaştığın videolar olduğunu gördüm, sabahtan beri vaktim oldukça ders arasında bile bir kaç videonu izlemek istedim.
Senden ricam etrafımızı/çevremizi nasıl tecrübeli mühendislerden oluşturacak şekilde sosyalleşebiliriz? Bunun yöntemleri/metodları hakkında tavsiye edebileceğin, paylaşabileceğin neler olabilir? Gerçekten çok yardımı olur, teşekkür ederim emek verip bizim bakış açımızı değiştiren videolar paylaştığın için. Başarılar dilerim
Yok dönmüyorlar . En iyi ihtimalle keep in touch diyorlar . Gayet iyi CV'm var . Burada bu işler hep networkle oluyor . Gelip bir üniversitelere baksanız . Öğrencıler çılgınlar gibi network kasmaya çalışıyor . Direk insan kaynaklarından CV atlatmak çok iyimser bir senaryo . Network network network .
Merhaba kardeşim bu network olayı ne açıklayabilirmisin lütfen?
@@nighxtgod428 Cüzdanındaki kartvizitlerdir . İnsan kaynaklarına cv atmak yerine kartvizitteki numarayı ararsın. Japonya'da bunu cvye takılan bir stickerla yapıyorlar . Yani liyakatten önce insan ilişkileri geliyor . Örneğin arkadaşın bir bütçe ajansı ile yakımdan temas halindeyse ve o bütçe ajansında temas halinde olduğu kişi x bankasının yazılım geliştirme ekibi müdürü ile arkadaşsa ; iş arıyorum mühendisim dediğinde zincir seni o bankaya kadar götürür . Çoğu oyun firmasına yeni çalışan alınacağı zaman şirkettekiler önce kendi iş-arkadaş ağlarında bu işe uygun biri var mı diye gözgezdirirler . Örneğin riot gameste işe girmeye çalışan biri network olmadan oraya girebilmek için ağzıyla kuş tutmalı veya çok şanslı olmalı .
@@djan0889 teşekkür ederim cevabın için,anladığım kadarıyla referans, çevre olmalı yani
Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Modern dünyada torpilin adı network olmuş. Hiç adil değiller, iki hak eden var ama bir kişi alacaklarsa hiç düşünmeden tanıdıklarını alıyorlar. Hadi yıllardır tanıdığı, güvenilir saydığı adam denk gelse bi' nebze anlamaya çalışırım ama sempozyumda ayak üstü tanıştığın birini network saymak nedir?
Ben katılmıyorum söylediğinize. Bence iş alımlarının büyük çoğunluğunda kişinin projelerine bakılıyor. Tabi bunun yanında çevrenizi yani networku ne kadar genişlettiğiniz de önemli.
Zihninize, dilinize sağlık. Bunun tamamlayıcısı olacak bir "networking kültürü" videosu enfes olur.
abi çok teşekkür ederim birçok iş arayan arkadaşımızın derdine bi nebze derman oldunuz :)
Kattıklarınız için teşekkür ederim :)
Bilgem abi hakkın ödenmez.
Abi daha öğrencilik aşamasındayım. Özgecmisi bahsettiğiniz şekilde doldurabilmek için gördüğümüz dersleri iyi anlayıp kavramak dışında ne yapabilir nereden başlayabiliriz nasıl bir yol haritası izlemeliyiz?
Çok teşekkür ederim çok faydası oldu :)
Bilgisayar ve yazılım mühendisliğini birbirinden ayıran en büyük fark nedir? Ben işin daha çok yazılım kısmıyla ilgileniyorum donanım kısmınilgimi çekmiyor ve duğduyum kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde donanım daha ağırlıklı.. Puanı yüksek olmasından mütevellit seçebilirim ama kendimi geliştirme açısından bilgisayar mı yazılım mı fikirlerinizi alabilirmiyim?
Kardeşim alakası bile yok. İki bölüm arasındaki fark daha çok teorik bilgi farklılığından geliyor. Adı üzerinde yazılım mühendisleri daha çok sektör ihtiyaçlarına hakim CI/CD gibi konseptlere nispeten daha hakim production odaklı bir bölüm. Fakat bilgisayar mühendisliği adı üzerinde bilgisayar bilimini anlatır, bilgisayar hangi mantık sistemi üzerinde çalışır teoriler ve veri yapıları nelerdir. Çok daha soyut bir bölümdür aslında. Donanım ağırlıklı değil yani
@@dogukanaltay204 tercihin ne üzerine olurdu senin daha kapsamlı ve iş olanağı yüksek olması gibi faktörleri göz önübde bulundurunca
@@rampekt bilgisayar mühendisi olurdu. Nitekim oldum :D
Teşekkürler. Benim de bi sorum var. Mezun olmadan iş bulmak çok mu zor?
Tabii zor çünkü senin sv.'ne bakıp bu çocuk nerede okumuş ne mevzunu bunlara bakıp işlere giriyorsun. Örn = Lise mevzunu olan biri vs Üni. Mevzunu olan biri iş yerine başvurdular kimi alırsın daha fazla kafa patlatanı daha fazla çalışanı. Sv.'de ne vurguladığında önemli.
Key wordleri büyük yazsak nasıl bir tepki olur?
Merhaba , videonuz gerçekten yararlı bir içeriğe sahip ve ben yeni keşfettiğimden dolayı dediğiniz cv değerlendirme konusunda hala yardım edebilir misiniz? E-mail yolyula size gönderebilirim.İyi günler dilerim.
bilge adamdan bi kere aradılar bildiğin design patternleri say dediler, dedim ki design patternleri karşıma problem çıkınca ben icat ediyorum illa say diyo :D sonra bide alo kaç para istiyosun diyenler var :DD
Selam
Buraya kadar izlediğim videolar çok faydalı bilgiler içeriyor. Nedense 28 Şubat 2019 tarihinden sonra video paylaşımı olmamış. Bilgem Hocanın youtubede bulduğum en son Oğuz Ergin Hoca ile paylaşılan video 7 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanmış.
th-cam.com/video/SwQ5m6bdDzE/w-d-xo.htmli
Herhalükârda Bilgem Çakır'ı tanımak, benim için çok faydalı oldu. Kendisininde söylediği gibi bu videolar günceli yakalamak değil kalıcı ve öyle kolay değişmeyen bilgilerin verilmesi. Bu açıdan ihtiyaç neyse onunla ilgili yeterince/kadrince paylaşım yapılmış.
Buradan Bilgem Çakır Hoca'ya şimdiye kadar yaptğı paylaşımlar için teşekkür ederim. Hayırlı çalışmalar,
Eyvallah.
Yeni CV => GitHub ve Stack Overflow. Sahsen ben GitHub'da aktif repository'leri olmayan, ve SO da en azindan 20-30 kadar soru sormus, ve bir o kadar cevaplayip community'ye yardimci olmamis birini sirketin kapisindan gecirmem.
SO nazi.
mühendislik: mühendis rolü yapmayı bırak bakalım önce. kafası bulanık seni.